Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği"

Transkript

1 Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği Faaliyetlerinizdeki bir kesinti nedeniyle katlandığınız maliyet, itibarınıza olan etkisiyle karşılaştırıldığında önemsiz kalabilir. Birçok şirket bilgi teknolojileri servis sürekliliğine gereken önemi ya da önceliği vermedikleri için, sistemlerin sürekliliği sağlanamadığında bedelini ağır ödemektedir. İhtiyacınız Değişen piyasa koşulları, iş gereksinimleri ve gerçeklikleri doğrultusunda fırsat ve tehditleri dikkate alan bir bilgi teknolojileri sürekliliği planı oluşturmak ihtiyacında olabilirsiniz. Bu amaçla bilgi teknolojileri servis sürekliliği yatırımlarınızı kurum seviyesindeki öncelikleri ve riskleri dikkate alarak planlamak isteyebilirsiniz. Şirketlerin faaliyetlerindeki kesintilerin en sıkça rastlanan nedeni bilgi teknolojileri kaynaklı kesintilerdir. Şirketinizi kurumsal olarak ele alan ve tamamen iş gereksinimleri odaklı, bilgi teknolojileri servis sürekliliği yetkinliği geliştirmek istiyor olabilirsiniz. Bilgi teknolojileri fonksiyonunuzu ya da servislerinizin bir kısmını dış kaynak kullanarak yönetmek ve üçüncü partiler ile anlaşmalarınızda bilgi teknolojileri servis sürekliliği konusunda güvence edinmek ihtiyacında olabilirsiniz. Bilgi teknolojileri sürekliliği planlamanız, olağanüstü bir durumda altyapı ve bilgi işlem fonksiyonlarının sürekliliğini sağlamak üzere kurgulanmamış olabilir. İş sürekliliği planlamanız ile entegre olmuş, olağanüstü bir durumda kolaylıkla hayata geçirebileceğiniz, bütünleşik bir plana ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz.

2 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Süreç İyileştirme Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Bilgi teknolojileri servis sürekliliği gereksinimlerinizin anlaşılması ve bu doğrultuda yapılacak iş-etki analizi ile önceliklerin belirlenmesi, İş öncelikleri odaklı, iş ortaklarınızı ve dış kaynak kullanımını da dikkate alan kurumsal bir bilgi teknolojileri servis sürekliliği planlamasıyla, şirketiniz içinde iş ve bilgi teknolojileri sürekliliğine ilişkin planlama ve yetkinliğin oluşturulması ve geliştirilmesi, Mevcut acil durum ve felaket kurtarma planlarınızın, iş gereksinimlerini, tabi olduğunuz düzenlemeleri, dünya standartlarını (örn. BS 25999, ISO 22301) dikkate alır şekilde bilgi teknolojileri servisleri odaklı geliştirilmesi. İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

3 İş Sürekliliği Planlaması İş sürekliliğinizin başarısı stratejik planlarınızın önceliklerinin anlaşılmasında yatar. Amacına hizmet eden, etkin ve işletilebilen iş sürekliliği planları, kurumsal iş önceliklerini yansıtmalıdır. İhtiyacınız Faaliyetlerinizin olağanüstü her durumda stratejik hedefleriniz doğrultusunda sürdürülebilirliğini sağlamak ya da zararınızı kabul edilebilir seviyelerde tutmak konusunda güvencenizi artırmak arayışındaysanız, iş sürekliliği planlamasına ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. İş sürekliliği stratejilerinizi oluştururken ve bu stratejileri hayata geçirmek için gereken yatırımları planlarken, faaliyetleriniz ve iş önceliklerinizi dikkate alarak, kurum seviyesinde risk değerlendirmesi yapmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. İş sürekliliği, bilgi teknolojileri ve altyapının ya da iş yeri güvenliğinin olağanüstü bir durumda sürekliliğini sağlamaktan öte kurum içinde ve dışındaki tüm paydaşlarla etkileşimin öncelikleriniz doğrultusunda planlamasını içermelidir. Bu amaçla olağanüstü bir durumda kolaylıkla hayata geçirebileceğiniz bir plana ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz.

4 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Süreç İyileştirme Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Yeni bir iş sürekliliği planının oluşturulması ya da işletilmemiş mevcut bir planın iyileştirilmesi, İş sürekliliği planlamasının iş hedefleri ve öncelikleri ile uyumlu şekilde tasarlanması, İş sürekliliği organizasyonu, görev ve sorumluluklar, operasyonel faaliyetler ve gözetim fonksiyonları dahil olmak üzere kriz yönetimi ve iletişim planlarını da içeren İş Sürekliliği Planlarının hazırlanması. İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

5 Kriz Yönetimi Çalışanlarınızın, müşterilerinizin ve yatırımcılarınızın beklentileri giderek artmaktadır. Tüm paydaşlarınız, ürünlerinizin ve/veya servislerinizin her ne koşulda olursa olsun erişilebilir olmasını ve faaliyetlerinizin daima sürekliliğini beklemektedir. İhtiyacınız Doğal felaketlerin gölgesinde mali piyasaların değişken, jeopolitik istikrarsızlığın var olduğu küresel yapılanmada soysal medyanın da itici gücüyle etkileri katlanabilen olası itibar kayıplarına karşı, şirketinizin üst seviyesinde farkındalık yaratmak ihtiyacında olabilirsiniz. Bu doğrultuda, doğru zamanda doğru kişilerin doğru bilgiye her koşulda ulaştığından emin olmak, şirketiniz için kriz anında doğru kişiler tarafından en doğru kararların verilebileceğine ilişkin güvence almak isteyebilirsiniz. Kriz anında her seviyedeki yöneticilerinizin şirket içinde koordineli çalışmasını, çalışanlarınızın alınan stratejik kararlar doğrultusunda hareket etmesini sağlayacak iletişim ve organizasyonu kurgulamaya ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz.

6 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Süreç İyileştirme Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Yetkinliği Oluşturmak: Çalışanlarınızın yetkinlikleri ve iş sürekliliği süreçleriniz doğrultusunda krizi yönetebilecek en doğru organizasyonel yapının oluşturulması ve yapının işletilebilmesi için gerekli altyapı ve süreçlerin kurulması Güvencenin artırılması: Gerçekçi senaryo ve simülasyonlarla kriz yönetimi ekiplerinin bir kriz yönetmesine imkân tanınması, ekiplerin farkındalığının ve kurumsal yetkinliğin pratikte test edilmesi İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

7 İş Sürekliliği Planlarınızın Gözden Geçirilmesi İş ve bilgi teknolojileri süreklilik planlarınızın acil bir durumda gerçekten çalışacağına dair güvenceniz var mı? İş ve BT süreklilik planlarınızın bağımsız ve uzman bir göz tarafından değerlendirilmesi süreklilik için yaptığınız yatırımlarınızın etkinliği hakkında size güvence verecektir. İhtiyacınız Süreklilik planlarınızda eksikler olduğunu, planların iş gereksinimlerini yansıtacak ve acil bir durumda gerçekten sürekliliği sağlayacak şekilde işletilebileceği konusunda şüpheleriniz varsa objektif, uzman ve bağımsız bir değerlendirmeye ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Süreklilik planlarınızı oluştururken içinde bulunduğunuz endüstri standartlarına, iyi uygulamalara ve/veya düzenleyici kuruluşların öngördüğü yükümlülüklere uygun olduğundan emin olmak isteyebilirsiniz. Kurumsal yönetim ilkeleri ve standartları iş sürekliliği yönetiminin itici gücü olmasına rağmen, iş sürekliliği, şirketiniz içinde sadece bir ya da birkaç fonksiyonun sorumluğunda görülüyor olabilir. Bu sorumluluğu ve planlarınızın işletimini kuruma yaygınlaştırmak, buna uygun bir yönetişim ve organizasyon yapısı oluşturmak, paydaşlarınıza, müşterilerinize ve düzenleyici kuruluşlara iş sürekliliğinizle ilgili güvence vermek önceliğiniz olabilir.

8 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Süreç İyileştirme Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Mevcut planlarınızın etkin ya da başarısız olduğu noktaların belirlenmesi ve süreklilik yatırımlarınızın hangi alanlarda yapılması gerektiği konusunda öneriler sunulması, Kurumsal yönetim, kurumsal risk yönetimi, şirketiniz tabi olduğu düzenlemeler, dünya standartları (örn. BS 25999, ISO 22301) ve iyi uygulamalar ışığında iş sürekliliği planlarınızın iş hedefleri doğrultusunda tasarlandığına ilişkin değerlendirme yapılması ve güvence verilmesi, İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) İş sürekliliği planlarınızla beraber şirket içindeki organizasyonun, görev ve sorumlulukların, operasyonel faaliyetler ve gözetim fonksiyonlarının da değerlendirilmesi, kurumsal risk yönetimi ilkelerine ve şirket organizasyon, politika ve standartlarınıza uygun yapılar ile işletim önerilerinin sunulması PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

9 İş Sürekliliği Planlarınızın Testi Planlar tek başlarına krizi yönetemezler, kişiler ise yönetir. Hiç test edilmemiş bir plan, hiç prova yapmamış bir orkestranın beraberce çalmaya çalışmasına benzer. Test edilenene kadar planlar sadece dokümantasyon, ekip ise sadece kişilerden ibaret bir gruptan öteye gidemez. Sürekliliğe ilişkin emniyet ve güvence, tasarlanan planlama ve yetkinliğin idmanını yaparak mümkün olur. İhtiyacınız Süreklilik planlarınıza en çok ihtiyaç duyduğunuz sürekliliğinizi kesintiye uğratan kriz durumlarında planlarınızın gerçekten işletilebileceği konusunda bir fikriniz olmayabilir. Mevcut planlarınızı kurum genelinde işletebilecek bir organizasyonunuz olmayabilir ya da yetkin bir ekip kurmamış olabilirsiniz. Şirketinize, organizasyon yapınıza, içinde bulunduğunuz endüstri gerçeklerine uygun gerçekçi bir strateji ile mevcut planlarınızı test etmeye, temel risk noktalarınızı belirleyeme ve şirketiniz içindeki ve dışındaki (örn. satıcılarınız, iş orgaklarınız, beraber çalıştığınız üçüncü partiler, vb.) etkileşim ve bağımlılıkları tespit etmeye ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. PwC size nasıl yardımcı olabilir? Farklı içerik ve ölçeklerde maliyet etkin test senaryolarının tasarlanması ve şirket ekipleriyle işletilmesi, Testler, amaçlar, derinlik ve karmaşıklık açısından farklılık göstermektedir. Farklı formatlarda ve farklı seviyelerde testlerin tasarlanması ve uygulanması: Süreç Testi: Yeni bir ekip oluşturmak, ya da mevcut ekiple süreç adımları üzerinden kontrollü bir ortamda (ekibin günlük iş sorumlulukları göz ardı edilerek) geçmek şeklide kurgulanmıştır. Hızlandırılmış Simülasyon: Tekli ya da çoklu ekiplerle planların içindeki adımların hızlandırılmış şekilde

10 birebirve tartışmasız uygulanması üzerine kurgulanmıştır. Planlardaki rol ve sorumlulukların altını çizmek, planlara ilişkin farkındalığı ve pratikliği artırmak amacıyla kullanılmaktadır. Gerçek Zamanlı Testler: Kurumsal yetkinliği geliştirmek üzerine kurulu, iş sürekliliğine ilişkin deneyim ve bilgiyi artırmak amacıyla tasarlanmış testlerdir. Kontrollü bir ortam yerine, ekiplerin günlük iş sorumluluklarıyla beraber acil bir durumu ya da iş kesintisini yönetmesini amaçlayan bu testlerin karmaşıklıkları isteğe bağlı olarak farklı şekilde tasarlanabilir. Kurum Genelinde Testler: Tüm şirketin ya da tüm süreklilik ekiplerinin dahil edildiği şirket genelinde bir iş sürekliliği yetkinliğini oluşturmayı amaçlayan testlerdir. İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

Kurumsal Risk Yönetimi Fonksiyonu Etkinlik Analizi

Kurumsal Risk Yönetimi Fonksiyonu Etkinlik Analizi Kurumsal Risk Yönetimi Fonksiyonu Etkinlik Analizi Şirket stratejilerinin hayata geçmesinde risklerin etkin yönetildiği konusunda pay sahiplerinin büyük beklentileri vardır. Etkin bir kurumsal risk yönetimi

Detaylı

Yönetim Kurulu Etkinlik Analizi

Yönetim Kurulu Etkinlik Analizi Yönetim Kurulu Etkinlik Analizi Yönetim kurulu, görev ve yetkilerinin şirket genelinde hayata geçirilme etkinliğini ne şekilde değerlendiriyor? Yönetim kurulunun, şirketi yönlendirme ve gözetim rolünü

Detaylı

Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı

Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı Ancak etkin kullanılabilen bir proje ve portföy yönetim aracı proje ve program yönetimi sürecini destekleyebilir Proje ve program yönetimi,

Detaylı

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri ntracts in the Red Zone could have significant value leakage Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri Küresel ısınma ve iklim değişikliği sizi nasıl etkileyecek? Faaliyetlerinizin sürdürülebilir,

Detaylı

Süreçlerin Gözden Geçirilmesi ve Tasarımı

Süreçlerin Gözden Geçirilmesi ve Tasarımı Süreçlerin Gözden Geçirilmesi ve Tasarımı PwC Bankanıza özgü süreç iyileştirmeleri ve tasarımları ile sizi diğerlerinden farklılaştırmayı öneriyor... İhtiyacınız Değişen sektörel gereklilikler, yeni hizmet

Detaylı

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Kapsamlı bir yazılım seçim metodolojisi, kurumsal hedeflerin belirlenmesiyle başlayan çok yönlü bir değerlendirme sürecini kapsar. İş süreçlerine, ihtiyaçlarına

Detaylı

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP standartlarını uygulama baskısı, verimli, pratik, güvenli ve uygulanabilir süreçlerin tasarımına engel olabilir. Birçok uygulama projesinde, iş süreçlerindeki verimlilik,

Detaylı

Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi

Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi Suistimal sadece oluştuğunda üzerinde durulacak bir konu olmamalı - suistimal risklerini belirlemek ve söz konusu riskleri kontrollerle minimize

Detaylı

Destek Hizmetleri Süreç Denetimi (ISAE 3402 / SSAE 16)

Destek Hizmetleri Süreç Denetimi (ISAE 3402 / SSAE 16) Destek Hizmetleri Süreç Denetimi (ISAE 3402 / SSAE 16) Müşterilerinize onların beklentilerini karşıladığınızı gösterebiliyor musunuz? Süreçlerinize ve kontrollerinize dair ilgili taraflara güvence verin!

Detaylı

Süreç ve Kontrollerin Değerlendirilmesi

Süreç ve Kontrollerin Değerlendirilmesi Süreç ve Kontrollerin Değerlendirilmesi İç kontrol ortamınız şirketinizin karşı karşıya kaldığı sektörel, yasal ve diğer değişikliklere uyum sağlayabilecek kadar dinamik mi? Süreçlerin ve kontrollerinin

Detaylı

COBIT 5 Ne kadar hazırsınız?

COBIT 5 Ne kadar hazırsınız? www.pwc.com.tr/ras Ne kadar hazırsınız? Kurumsal Bilgi Teknolojileri Yönetişim Çerçevesi Neden PwC? geliştirme sürecinde PwC öncülüğü Geliştirme Ekibi ISACA Merkez Birim Gönüllü Uzmanlar ISACA Yönetimi

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Hakkında

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Hakkında Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Hakkında Bilgi Teknolojileri konusunda stratejiden uygulamaya kadar farklı aşamalarda ve risk, kontrol, süreç, organizasyon, yönetişim yapısı ve teknoloji gibi farklı

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri www.pwc.com.tr/ras Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri BT Yönetişimi Hizmetleri BT Denetimi ve Uyum Hizmetleri BT Değerleme Hizmetleri Proje Yönetimi ve Güvence Hizmetleri

Detaylı

İç Denetim Birimi Kurulumu

İç Denetim Birimi Kurulumu İç Denetim Birimi Kurulumu Şirket içerisindeki gözünüz: İç Denetim Şirket operasyonlarınızdaki risklerin iyi yönetildiğinden ve bunun tüm şirket genelinde uygulandığından emin olmazsanız, şirkete önemli

Detaylı

Kamu Gözetimi Kurumu Mevzuat Bilgilendirmesi

Kamu Gözetimi Kurumu Mevzuat Bilgilendirmesi www.pwc.com.tr Kamu Gözetimi Kurumu Mevzuat Bilgilendirmesi Performans Güvence Hizmetleri Hizmet kuruluşlarının denetimlerinde kullanılan ISAE3402 standardı, Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) tarafından GDS3402

Detaylı

Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri

Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Basel II ve III ile Uyum Başvuru Süreci Derecelendirme Model Kurulumu İçsel Sermaye Yeterliliği Değerlendirme Süreci (İSEDES)

Detaylı

IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu. Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010

IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu. Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010 IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010 Gündem Krizde sürdürülebilirlik Araştırmalara göre risk yönetimine bakışaçısı Risk yönetimi & iç denetim

Detaylı

Tedarikçi risklerini yönetebilmek

Tedarikçi risklerini yönetebilmek www.pwc.com.tr Tedarikçi risklerini yönetebilmek. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İçerik 1. Tedarikçi risklerini yönetme ihtiyacı 2. Tedarikçi risk yönetimi bileşenleri 3. Yasal gelişmeler 2 Tedarikçi risklerini

Detaylı

Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi

Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi www.pwc.com.tr Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu 9 Aralık 2013 İçerik 1. İnovasyon riskinin yönetimi neden önemli? 2. İnovasyonda neye odaklanmalıyız?

Detaylı

Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması

Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması www.pwc.com.tr Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması 4 Risk Raporlaması Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması 2007 yılında başlayan finansal kriz;

Detaylı

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Riskin erken saptanması ve iç denetim 10 Aralık 2012

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Riskin erken saptanması ve iç denetim 10 Aralık 2012 www.pwc.com.tr 11. Çözüm Ortaklığı Platformu Riskin erken saptanması ve iç denetim 10 Aralık 2012 İçerik 1. Kurumsal yönetim odağıyla risk yönetimi ve iç denetim 2. Düzenlemeler sizden ne bekliyor? 3.

Detaylı

İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü

İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü www.pwc.com.tr/ras İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü 20 Ekim 2014 Ajanda Gelişen Teknolojiler, Yeni Riskler ve İç Denetim Bulut Bilişim Sosyal Medya Mobil Teknolojiler Siber Güvenlik Sorularınız

Detaylı

IX. Çözüm Ortaklığı Platformu. Finansa Erişimde Önemli Bir Seçenek Halka Arz

IX. Çözüm Ortaklığı Platformu. Finansa Erişimde Önemli Bir Seçenek Halka Arz www.pwc.com/tr IX. Çözüm Ortaklığı Platformu Finansa Erişimde Önemli Bir Seçenek Halka Arz 7 Aralık 2010 Ajanda Türkiye de halka arza yönelik gelişmeler Halka Arz Sürecinde Evreler Değerlendirme ve Halka

Detaylı

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler www.okul.pwc.com.tr Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler GSG Hukuk un katkılarıyla Business School Vergi ve Gümrük İncelemeleri Eğitimleri Vergi ve gümrük incelemelerine yönelik eğitimlerimiz

Detaylı

14 Kasım 2011 Hakan Akbaş, Yönetim Kurulu Başkanı, ESAS Danışmanlık hakan@esasdanismanlik.com 90 (533) 251 0906 www.esasdanismanlik.

14 Kasım 2011 Hakan Akbaş, Yönetim Kurulu Başkanı, ESAS Danışmanlık hakan@esasdanismanlik.com 90 (533) 251 0906 www.esasdanismanlik. 14 Kasım 2011 Hakan Akbaş, Yönetim Kurulu Başkanı, ESAS Danışmanlık hakan@esasdanismanlik.com 90 (533) 251 0906 www.esasdanismanlik.com Strateji ve Planlama: Strateji oluşturma Strateji ve planlama, bir

Detaylı

İş Hukuku Check-Up Hizmeti

İş Hukuku Check-Up Hizmeti www.pwc.com.tr İş Hukuku Check-Up Hizmeti Danışmanlık Hizmetleri İş Hukuku Check-Up Hizmetiyle işletmelere sağladığımız katma değer İş hukukunda günden güne değişen ve gelişen yasal düzenlemelerle birlikte

Detaylı

X. Çözüm Ortaklığı Platformu

X. Çözüm Ortaklığı Platformu www.pwc.com/tr Türkiye Muhasebe Standartları na Geçiş İçerik 1. Yeni Türk Ticaret Kanunu na Genel Bakış 2. Türkiye Muhasebe Standartları na Geçiş Yol Haritası 3. Finansal Raporlama Süreci ve Teknik Altyapı

Detaylı

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri MerSis Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Bilgi Teknolojileri risklerinize karşı aldığınız önlemler yeterli mi? Bilgi Teknolojileri Yönetimi danışmanlık hizmetlerimiz, Kuruluşunuzun Bilgi

Detaylı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri Danışmanlığı bölümünde çalışan profesyonellerimiz, birçok yerel ve uluslararası şirkette, organizasyon çapında risk ve kurumsal yönetim konularında yardımcı olmak ve

Detaylı

Kurumsal Yönetişim, Risk Ve Uyum

Kurumsal Yönetişim, Risk Ve Uyum www.pwc.com.tr Kurumsal Yönetişim, Risk Ve Uyum. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu 9 Aralık 2013 İçerik 1. GRC Nedir? 2. GRC Çözümleri RSA Archer 3. Başlık 3 4. Başlık 4 11. Çözüm Ortaklığı Platformu 9 Aralık

Detaylı

İkincil Mevzuatlar ve Uygulamaya Yönelik Eğitim ve Çalıştaylar

İkincil Mevzuatlar ve Uygulamaya Yönelik Eğitim ve Çalıştaylar www.ttkrehberi.com İkincil Mevzuatlar ve Uygulamaya Yönelik Eğitim ve Çalıştaylar GSG Hukuk un katkılarıyla Yeni Türk Ticaret Kanunu Yeni Türk Ticaret Kanunu ( Yeni TTK ) yürürlüğe girdi. 1 İkincil Mevzuatlar

Detaylı

İnsan Kaynakları Süreçlerinde Dijitalleşme Endeksi Araştırması

İnsan Kaynakları Süreçlerinde Dijitalleşme Endeksi Araştırması www.pwc.com.tr/yetkin-ik İnsan Kaynakları Süreçlerinde Dijitalleşme Endeksi Araştırması Kariyer.net & İş yaşamının geleceğine etki edecek 5 Megatrend ve Yetenek Yönetimi Stratejilerine Etkileri 1 2 3 4

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Turkey

Detaylı

TENVA Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu. Elektrik Perakende Satış Sektöründe Rekabetçi Yapının Uygulanması ve Sürdürülmesi

TENVA Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu. Elektrik Perakende Satış Sektöründe Rekabetçi Yapının Uygulanması ve Sürdürülmesi www.pwc.com.tr TENVA Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu Elektrik Perakende Satış Sektöründe Rekabetçi Yapının Uygulanması ve Sürdürülmesi Tamer Emre, MSc.,MA PwC Elektrik Piyasa Hizmetleri

Detaylı

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Veri Kalitesi ve Verilerin Doğruluğuna Etki Eden Faktörler Oktay Aktolun 10 Aralık 2012

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Veri Kalitesi ve Verilerin Doğruluğuna Etki Eden Faktörler Oktay Aktolun 10 Aralık 2012 www.pwc.com.tr Veri Kalitesi ve Verilerin Doğruluğuna Etki Eden Faktörler Oktay Aktolun İçerik 1. Veri ve Bilgi ilişkisi 2. Veri Kalitesi 3. Veri Yönetimi 4. Veri Kalitesine etki eden faktörler 5. Kapanış

Detaylı

İş Sürekliliği Yönetimi ve İşe Etki Analizi için bir uygulama örneği

İş Sürekliliği Yönetimi ve İşe Etki Analizi için bir uygulama örneği İş Sürekliliği Yönetimi ve İşe Etki Analizi için bir uygulama örneği Zeki Yazar, Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sayfa 1 Bir uygulama örneği olarak Siemens İş Sürekliliği Yönetimi İşe Etki Analizi Sayfa

Detaylı

BS25999 İŞ SÜREKLİLİĞİ İĞİ YÖNETİM M SİSTEMİSTEMİ STANDARDI

BS25999 İŞ SÜREKLİLİĞİ İĞİ YÖNETİM M SİSTEMİSTEMİ STANDARDI BS25999 İŞ SÜREKLİLİĞİ İĞİ YÖNETİM M SİSTEMİSTEMİ STANDARDI Ali Dinçkan, CISA dinckan@uekae.tubitak.gov.tr 6 HAZİRAN 2008 SUNU PLANI İş Sürekliliği Amacı Niçin Endişelenmeliyiz En Sık yapılan Hatalar İş

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. Yükseköğretim Kalite Kurulu

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. Yükseköğretim Kalite Kurulu KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ Yükseköğretim Kalite Kurulu İçindekiler Kurumsal Dış Değerlendirme İlkeleri......3 A. Kurum Hakkında Bilgiler..3 B. Kalite Güvencesi Sistemi....3 C. Eğitim ve Öğretim...

Detaylı

30 Haziran 2015 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler Ve Yorumlar

30 Haziran 2015 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler Ve Yorumlar www.pwc.com.tr 30 Haziran 2015 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler Ve Yorumlar 30 Haziran 2015 tarihli finansal tabloları hazırlarken dikkat edilecek

Detaylı

Öğleden sonraki ana oturuma hoş geldiniz! Zeki Gündüz 10 Aralık 2012

Öğleden sonraki ana oturuma hoş geldiniz! Zeki Gündüz 10 Aralık 2012 Öğleden sonraki ana oturuma hoş geldiniz! Zeki Gündüz Desteğiniz için teşekkürler Türkiye olarak, bugüne kadar sizlerin desteği ve TEGV kanalıyla 2,100 ün üzerinde çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunmaktan

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ Mevcut Durum Analiz ve Kapasite Geliştirme Projesi

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ Mevcut Durum Analiz ve Kapasite Geliştirme Projesi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SUNUMU BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ Mevcut Durum Analiz ve Kapasite Geliştirme Projesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı OCAK 2009 1 Gündem Bilgi Yönetimi Yol Haritası

Detaylı

UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Şubat 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni

UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Şubat 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni www.pwc.com.tr UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Şubat 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Yürürlük tarihi: Yeni standart 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlayan

Detaylı

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr Süreç Danışmanlığı KPMG Türkiye kpmg.com.tr 2 Süreç Danışmanlığı Süreçlerinizin kontrolü sizin elinizde Sürecinizin tam potansiyeline ulaşmasını sağlayın! Günümüzde teknolojinin ve ihtiyaçların hızlı bir

Detaylı

Borç Danışmanlığı Hizmetleri

Borç Danışmanlığı Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Danışmanlığı İletişim Hüsnü Dinçsoy Şirket Ortağı +90 (212) 376 5302 ofis numurası husnu.dincsoy@tr.pwc.com e-mail Mevlüt Akbaş Direktör +90 (212) 355 2354 ofis numurası mevlut.akbas@tr.pwc.com

Detaylı

İÇ DENETİM STRATEJİSİ

İÇ DENETİM STRATEJİSİ İÇ DENETİM STRATEJİSİ MALİYE BAKANLIĞI İÇ DENETÇİ EĞİTİMİ 4 MAYIS 2016 ANTALYA Çetin Özbek STRATEJİNİN TANIMI Bir organizasyonun kendi hedeflerini oluşturmanın yanı sıra ve bir yandan sağlamak istediği

Detaylı

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu nun 13. maddesinde düzenlenen ve 01.01.2007 tarihinden itibaren yürürlükte

Detaylı

UFRS Bülten. 2015 Finansal Tabloları Hazırlarken Uygulanacak TMS Değişiklikleri. TMS Güncellendi

UFRS Bülten. 2015 Finansal Tabloları Hazırlarken Uygulanacak TMS Değişiklikleri. TMS Güncellendi www.pwc.com.tr UFRS Bülten TMS Güncellendi 2015 Finansal Tabloları Hazırlarken Uygulanacak TMS Değişiklikleri Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Aralık 2015 Uluslararası Muhasebe Standartları

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası www.pwc.com.tr Ocak 2018 SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış ve yayımı tarihinde

Detaylı

Halka Arz Seyri: Türkiye ye Bakış 2013 yılının ikinci çeyreği

Halka Arz Seyri: Türkiye ye Bakış 2013 yılının ikinci çeyreği www.pwc.com.tr Halka Arz Seyri: Türkiye ye Bakış 2013 yılının ikinci çeyreği Sermaye Piyasaları Giriş Pegasus un Nisan ayında gerçekleşen halka arzından 278 milyon Euro elde edildi ve bu, son 12 ayda gerçekleşen

Detaylı

Gündemden Geri Kalmayın! KOBİ ler için Finansal Raporlama Tebliğ i çıktı

Gündemden Geri Kalmayın! KOBİ ler için Finansal Raporlama Tebliğ i çıktı www.pwc.com/tr IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu Gündemden Geri Kalmayın! KOBİ ler için Finansal Raporlama Tebliğ i çıktı 7 Aralık 2010 İçerik Gündemde neler var? Hangisi sizin için: KOBİ ler için UFRS ve KapsamlıUFRS

Detaylı

Solvency II nin Şirketler Üzerindeki Etkileri ve Kritik Başarı Faktörleri. Talar Gül, PwC Şirket Ortağı. İstanbul, 13 Nisan 2011

Solvency II nin Şirketler Üzerindeki Etkileri ve Kritik Başarı Faktörleri. Talar Gül, PwC Şirket Ortağı. İstanbul, 13 Nisan 2011 Solvency II nin Şirketler Üzerindeki Etkileri ve Kritik Başarı Faktörleri Talar Gül, Şirket Ortağı İstanbul, 13 Nisan 2011 Solvency II. Solvency II Avrupa daki sigorta şirketlerini etkileyen gelmiş geçmiş

Detaylı

Acil Durum Yönetim Sistemi ICS 785 - NFPA 1600

Acil Durum Yönetim Sistemi ICS 785 - NFPA 1600 Acil Durum Yönetim Sistemi ICS 785 - NFPA 1600 Başlarken Acil Durum Yönetim Sistemi Kendilerini acil durumlarda da çalışmaya hedeflemiş organizasyon ve kurumların komuta, kontrol ve koordinasyonunu sağlama

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler www.ttkrehberi.com Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler GSG Hukuk un katkılarıyla Business School Sermaye Piyasası Eğitimleri Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler Yeni Sermaye

Detaylı

bt-pota Bilgi Teknolojileri Hizmetleri Belgelendirme Standartları Merve Saraç Nisan 2008

bt-pota Bilgi Teknolojileri Hizmetleri Belgelendirme Standartları Merve Saraç Nisan 2008 bt-pota Bilgi Teknolojileri Hizmetleri Belgelendirme Standartları Merve Saraç Nisan 2008 1 TÜBİSAD BT Hizmetleri Komisyonu Amaç, Hedef ve Stratejiler BT hizmetleri pazarının büyütülmesi Hizmet kalitesi

Detaylı

İşletmelerde Suistimal Risklerinin Yönetilmesi Anket sonuçları

İşletmelerde Suistimal Risklerinin Yönetilmesi Anket sonuçları www.pwc.com.tr İşletmelerde Suistimal Risklerinin Yönetilmesi Anket sonuçları Bekir Özdemir ikmet Mısırlıoğlu 13. Çözüm Ortaklığı Platformu 8 Aralık 2014 Merhaba, 08 Aralık 2014 tarihinde 13. PwC Çözüm

Detaylı

ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Dünyada en çok kullanılan yönetim sistemi standardı ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardının son revizyonu 15 Eylül 2015 tarihinde yayınlanmıştır.

Detaylı

Ulaştırma Sektöründe Riskten Korunma Stratejileri Küresel Gelişmeler ve Yeni Trendler. 2015 SMM Bilişim. Tüm Hakları Saklıdır.

Ulaştırma Sektöründe Riskten Korunma Stratejileri Küresel Gelişmeler ve Yeni Trendler. 2015 SMM Bilişim. Tüm Hakları Saklıdır. Ulaştırma Sektöründe Riskten Korunma Stratejileri Küresel Gelişmeler ve Yeni Trendler 1 İçerik Ulaşım Sektörünün Yapısı Ulaşım Sektöründe Yeni Risk Algısı Ulaşım Sektörüne Özgü Kurumsal Risk Yönetimi Türkiye

Detaylı

Genel Katılıma Açık Eğitimlerimiz Başlıyor!

Genel Katılıma Açık Eğitimlerimiz Başlıyor! Genel Katılıma Açık Eğitimlerimiz Başlıyor! Mavi Akademi, bünyesinde barındırdığı yetki belgeleri ve alanında uzman akademisyenler, sektör tecrübesine sahip baş denetçiler ve uzmanlardan oluşan kadrosuyla

Detaylı

URFS Bülten. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Kasım Hasılat Standardı değişti ve uygulama için sadece 13 ay kaldı.

URFS Bülten. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Kasım Hasılat Standardı değişti ve uygulama için sadece 13 ay kaldı. www.pwc.com.tr URFS Bülten Yeni Hasılat Standardı Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Kasım 2014 Hasılat Standardı değişti ve uygulama için sadece 13 ay kaldı. Belki içinizden «Ne olmuş

Detaylı

Daha Etkin İşletme Sermayesi Yönetimi 5 Aralık 2011

Daha Etkin İşletme Sermayesi Yönetimi 5 Aralık 2011 www.pwc.com/tr Daha Etkin İşletme Sermayesi Yönetimi İçerik 1. İşletme sermayesinde etkin yönetim 2. Etkin envanter yönetiminin işletme sermayesine katkısı 2 İşletme sermayesinde etkin yönetim 3 İşletme

Detaylı

UFRS Bülten. Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Finansal Olmayan Varlıkların Değer Düşüklüğü Testine İlişkin Önemli Hususlar

UFRS Bülten. Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Finansal Olmayan Varlıkların Değer Düşüklüğü Testine İlişkin Önemli Hususlar www.pwc.com.tr UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Finansal Olmayan Varlıkların Değer Düşüklüğü Testine Kasım 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Sektöre özgü etkenler

Detaylı

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Peşin Fiyatlandırma Anlaşmaları

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Peşin Fiyatlandırma Anlaşmaları www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Peşin Fiyatlandırma Anlaşmaları 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ile birlikte Türk vergi sistemine getirilen yeniliklerden biri olan Peşin Fiyatlandırma Anlaşması

Detaylı

Spotlight Öngörülemeyen Maliyet Kalemleri Üzerine Bir Değerlendirme

Spotlight Öngörülemeyen Maliyet Kalemleri Üzerine Bir Değerlendirme www.pwc.com.tr Spotlight Öngörülemeyen Maliyet Kalemleri Üzerine Bir Değerlendirme 7 Temmuz 217 Spotlight Öngörülemeyen Maliyet Kalemleri Üzerine Bir Değerlendirme Geçtiğimiz kış mevsiminde bu kadar soğuk

Detaylı

ISO 14001:2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 14001:2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 14001:2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 9001:2015 KYS standardı ile birlikte değişen pazar ve çevresel şartlara uyum için ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi standardı da yeni seviye yönetim

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu?

Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu? www.pwc.com.tr/cpm Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu? Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu? Kurumsal performans

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Yyyzaffer Elmas Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Prof.Dr.Muzaffer Elmas Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı elmas@yokak.gov.tr WEB tabanlı İç Değerlendirme Raporları ve Performans Göstergeleri

Detaylı

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli HOŞGELDİNİZ Erdal Kılıç SOFT Gökhan Akça KoçSistem Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet

Detaylı

Yönetim Sistemleri Kurulumu

Yönetim Sistemleri Kurulumu Yönetim Sistemleri Kurulumu TEKİM - Teknolojik ve Kurumsal İşbirliği Merkezi Bilgi ve İletişim Sistemleri Sanayi, Danışmanlık ve Ticaret Ltd. Sti. Adres (Merkez): Mustafa Kemal Mahallesi 2131. Sokak 27/22

Detaylı

Senin tercihin. Yönetim Geliştirme ArGe, Eğitim ve Danışmanlık. Aksiyon un Ötesi

Senin tercihin. Yönetim Geliştirme ArGe, Eğitim ve Danışmanlık. Aksiyon un Ötesi 1 Senin tercihin? Yönetim Geliştirme ArGe, Eğitim ve Danışmanlık Aksiyon un Ötesi Hakkımızda SürAkSiYon (Sürdürülebilir Akılcı Sistematik Yönetim) markası ile TÜBİTAK Marmara Teknoloji Geliştirme Bölgesi

Detaylı

12.10.2011. Mühendislik =f(analiz, tanı, çözüm, kontrol)

12.10.2011. Mühendislik =f(analiz, tanı, çözüm, kontrol) Endüstri Mühendisliğine ine Giriș BÖLÜM I. Temel Kavramlar ve Tanımlar Yrd. Doç. Dr. Selçuk ÇEBİ scebi@ktu.edu.tr http://scebi.ktu.edu.tr Karadeniz Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Sunum

Detaylı

UFRS Bülten. 31 Mart 2016 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler ve Yorumlar

UFRS Bülten. 31 Mart 2016 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler ve Yorumlar www.pwc.com.tr UFRS Bülten 31 Mart 2016 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler ve Yorumlar Mart 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni

Detaylı

Dijitalleşen İç Denetim

Dijitalleşen İç Denetim www.pwc.com.tr Dijitalleşen İç Denetim Dijital, veri ve mobil cihazlar dünyasında analitik yöntemlerin kullanılması Dijital, Veri ve Mobil Dünyası Son beş yılda, teknoloji devrimi iş dünyasında değişimlere

Detaylı

KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ

KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ 2018/I (05.09.18) Ülkü SU BİLGİN CICP-MHU Stratejik Yönetim ve Planlama Birimi Yöneticisi TANIŞMA.. EĞİTİM PLANI Eğitimin amacı Kalite Yönetim Sistemi o Nedir? o Sistem:

Detaylı

Bilindiği üzere Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi ve bilgi varlıklarının

Bilindiği üzere Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi ve bilgi varlıklarının BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ VE İŞ SÜREKLİLİĞİ - 1 Bilindiği üzere Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi ve bilgi varlıklarının Gizliliği Tamlığı (Bütünlüğü) Erişebilirliği (Kullanılabilirliği) Üzerine

Detaylı

Doğru kişiyi doğru şekilde nasıl işe alabiliriz?

Doğru kişiyi doğru şekilde nasıl işe alabiliriz? www.pwc.com.tr Doğru kişiyi doğru şekilde nasıl işe alabiliriz?. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İçerik 1. Doğru bilgilendirme 2. Çalışma belgesi 3. Geçici pozisyonlar için istihdam 4. Deneme süresi 5. Onay

Detaylı

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05. Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.2013 İÇERİK Risk, Risk Yönetimi Kavramları Kurumsal Risk Yönetimi (KRY)

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI

SÜREÇ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI SÜREÇ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI. Süreç Yönetimi Uzmanlık Programı Amacı Bu eğitim, süreç yönetimi konularında çalışma yapacak kişilere uzmanlık seviyesinde süreç analiz ve iyileştirme tekniklerini aktarmak

Detaylı

Dr. Bertan Kaya, CIA. Control Solutions International

Dr. Bertan Kaya, CIA. Control Solutions International Dr. Bertan Kaya, CIA Control Solutions International 1. Bölüm: İç Denetimin Yönetim Performansına Etkisi, Rol ve Sorumlulukları ile Kullandığı Araçlar İç Denetim İç denetim, bir kurumun faaliyetlerini

Detaylı

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey. GT Türkiye İşletme Risk Hizmetleri Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.com İşletme Risk Hakkında Risk, iş yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır ve kaçınılmazdır.

Detaylı

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler Şirket Tanıtım Sunumu İÇERİK 1. Hakkımızda 2. Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 3. Müşteri Değer Önerimiz 4. Hizmetlerimiz 5. Çalışan Deneyimi 6. Ekibimiz 1. Hakkımızda A.Ş. olarak, gelişimi önemseyen kurumlara,

Detaylı