TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU"

Transkript

1 TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2

3 Sevgili Öğrenciler, Meslek Yüksekokulumuz öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla özgüvenli, zihni açık ve donanımlı bireyler yetiştirme; ülkesi, bölgesi ve tüm dünya yararına araştırmalar yapma ve bunları yaparken yeni değerler üretme, var olan değerleri geliştirme ve koruma gayesindedir. Meslek Yüksekokulumuz üstlendiği görevleri bu değerler ışığında geleceğimizin teminatı olan genç neslimize etkin, çağa ayak uyduran bir eğitim vererek yerine getirmek için çaba göstermektedir. Hedefimiz, büyük emek ve özenle gelinen bu noktadan sonra da güzel adımlarla ilerlemek ve Yüksekokulumuzun, Türkiye nin sayılı Meslek Yüksekokulları arasında yer almasını sağlamak olacaktır. Doç. Dr. Murat BEYAZYÜZ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü

4 Misyon Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun misyonu; Mesleki gelişmeleri ve teknolojiyi verimli kullanarak ülke gelişimine katkı sağlayan, çağdaş toplum değerlerini üzerinde barındıran, ülke çıkarlarını gözeten ve Atatürk İlke ve Devrimlerini koruyan sorumluluk ve meslek ahlakına sahip, sektörün ihtiyacı olan nitelikteki meslek elemanlarını eğitim-öğretim açısından yeterli düzeyde yetiştirmektir. Vizyon Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun vizyonu; mesleki ve teknik eğitimde ülkemizin en saygın ve tercih edilen kurumları arasında yer almaktır. Temel Değerler İyi insan olma, Milli ve manevi değerlere bağlılık, Etik değerlere bağlılık, İnsan odaklılık, Çağdaşlık, Çevreye Duyarlılık, Öğrenci odaklılık, Kamusal ve sosyal sorumluluğu önemseyen, Katılımcılık, Cinsiyet eşitliği, Toplumsal insan hakları, Yaratıcılık, Doğruluk ve güvenirlilik, Yurtseverlik, Bilgiyi arama, toplama, üretme ve yaymada mükemmellik, Görev bilinci ve sorumluluğu ile paylaşımcılıktır

5 Kuruluş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2547 Sayılı Kanun un 2880 Sayılı Kanun la değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun tarihli kararı dikkate alınarak kurulmuştur. Yüksekokulumuzun 2009 yılında açmış olduğu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programları, eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir eğitim-öğretim yılında Çocuk Gelişim (II. Öğretim) programı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ndan Yüksekokulumuz bünyesine aktarılmış ve Yaşlı Bakımı Programı açılmıştır Eğitim-Öğretim yılında Çocuk Gelişimi Programı (I Öğretim) Malkara Meslek Yüksekokulu ndan Yüksekokulumuz bünyesine aktarılmıştır. Kuruluş yılında 58 öğrenci ve 3 öğretim elemanı, 2 program ile öğretime başlayan Meslek Yüksekokulumuz 2018 yılı itibari ile 999 öğrenci, 2 öğretim üyesi, 14 öğretim elemanı 1 Yüksekokul Sekreteri, 1 idari personel ve 1 büro hizmet personeli, 5 Ön lisans Programı ile hizmetlerine devam etmektedir.

6

7 TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU BÖLÜMLERİ ÇOCUK BAKIM VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ Çocuk Gelişimi Programı SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ Yaşlı Bakımı Programı TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Tıbbı Laboratuvar Teknikleri Programı Acil ve İlk Yardım Programı TERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ Fizyoterapi Programı

8 ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI Çocuk Gelişimi Programı Okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarında çocuk gelişimi teknikeri yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yükseköğretim programıdır. Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan Çocuk Gelişimi öğrencilerine Sağlık Teknikeri unvanı verilir. Çocuk gelişimi programında, çocuk gelişimi ve eğitiminin önemini benimseyen, 0-18 yaş grubundaki bebeklik, okul öncesi, okul ve gençlik çağlarındaki çocukların tüm gelişim alanlarındaki gelişimleri ve gereksinimleri konularında yetkinliğe sahip öğrenciler mezun etmektir. Program mezunları okulöncesi ve özel eğitim kurumlarında ayrıca hastanelerin çocuk kliniklerinde ve çocuk kulüplerinde görev yapabilmektedir.

9 Bölüm Öğretim Görevlilerinin rehberliğinde çeşitli akademik-kültürel sosyal ve sportif faaliyetlere katılım sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz Üniversitemizin çeşitli kulüplerine üye olma ve üniversitemiz bünyesinde açılan ücretsiz kurslara katılma şansına sahiptir. Çocuk Gelişimi ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programlarına dikey geçiş hakkı kazanırlar. Geçiş yapabileceğiniz tüm programların listesi ve güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

10 YAŞLI BAKIMI PROGRAMI Yaşlı Bakımı Programının eğitim esaslarını yaşlının temel özelliklerini ve gereksinimlerini bilme ve bu doğrultuda yaşlının ihtiyaçlarını karşılama becerisi kazanma, aynı zamanda da yaşlıya bütüncül yaklaşabilme yetisi oluşturmaktadır. Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan yaşlı bakımı öğrencilerine Sağlık Teknikeri unvanı verilir. Programın amacı öğrencilerin, bakım hizmeti konusunda gerekli bilgi, beceri ve değerleri bütünleştirip, özümseyerek; kamu alanı, özel alan ve sivil toplum örgütlerinde yaşlı bakım hizmetini uygulayıcı ve geliştirici niteliğe sahip yetkin birer sağlık teknikeri olmalarını sağlamaktır. Mezunlar, yaşlı bakım hizmetlerinin yürütüldüğü kamu ve özel kuruluşlarda uzman gözetiminde çalışabilirler.

11 Bölüm Öğretim Görevlilerinin rehberliğinde çeşitli akademik-kültürel sosyal ve sportif faaliyetlere katılım sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz Üniversitemizin çeşitli kulüplerine üye olma ve üniversitemiz bünyesinde açılan ücretsiz kurslara katılma şansına sahiptir. Yaşlı Bakımı ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Gerontoloji, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Lisans Programlarına dikey geçiş hakkı kazanırlar. Geçiş yapabileceğiniz tüm programların listesi ve güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

12 TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı; uluslararası mesleki ölçütlere uygun olarak hazırlanmış eğitim programı ile sağlık alanındaki kişi ve kuruluşların sekretarya hizmetlerini çağın gereklerine uygun şekilde yürüten, tanı ve tedavileri kaydedip arşivleyen, yazılı ve sözlü iletişim kurarak sağlık hizmeti alan ve verenlere zaman ve emek tasarrufu sağlayan tıbbi sekreterler yetiştirmektedir. Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik öğrencilerine Sağlık Teknikeri unvanı verilir. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik program; uluslararası mesleki ölçütlere uygun olarak hazırlanmış eğitim programı ile sağlık alanındaki kişi ve kuruluşların sekretarya hizmetlerini çağın gereklerine uygun şekilde yürüten, tıbbi kayıtları bilimsel kurallara uygun olarak elde eden, organize eden ve bu kayıtlara erişimi sağlayan, yazılı ve sözlü iletişim kurarak sağlık hizmeti alan ve verenlere zaman ve emek tasarrufu sağlayan tıbbi sekreterler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Mezunlar üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, halk sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri, özel hastane ve polikliniklerdeki çeşitli birimlerde görev alırlar. Özel ve kamuya ait sağlık kuruluşlarının klinik, poliklinik, laboratuvar, ameliyathane, acil servis gibi tıbbi birimler yanında sağlık kurulu, hasta kabul, hasta dosyaları arşivi gibi idari birimlerde de çalışabilmektedirler.

13 Bölüm Öğretim Görevlilerinin rehberliğinde çeşitli akademik-kültürel sosyal ve sportif faaliyetlere katılım sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz Üniversitemizin çeşitli kulüplerine üye olma ve üniversitemiz bünyesinde açılan ücretsiz kurslara katılma şansına sahiptir. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde Sağlık İdaresi, Sağlık Yönetimi, İşletme programlarına dikey geçiş hakkı kazanırlar. Geçiş yapabileceğiniz tüm programların listesi ve güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

14 TIBBi LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI Tıbbi laboratuvar teknikeri, tıbbi laboratuvar teknikleri alanında ön lisans eğitimi verilen yüksekokullardan mezun, laboratuvar tetkikleri için gerekli tüm hazırlık ve işlemlerin yapılmasında görev alan sağlık mensubudur. Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan tıbbi laboratuvar teknikleri öğrencilerine Sağlık Teknikeri unvanı verilir. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı; klinik biyokimya, mikrobiyoloji, hematoloji, endokrinoloji, immünoloji, histopatoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında istihdam edilecek, eğitimli ve deneyimli elemanlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Mezunlar sağlık ocakları, devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel klinikler ve laboratuvarlarda çalışabilecekleri gibi Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı teşkilatlarında da çalışabilirler

15 Bölüm Öğretim Görevlilerinin rehberliğinde çeşitli akademik-kültürel sosyal ve sportif faaliyetlere katılım sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz Üniversitemizin çeşitli kulüplerine üye olma ve üniversitemiz bünyesinde açılan ücretsiz kurslara katılma şansına sahiptir. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyoenformatik, Genetik ve Biyomühendislik, Biyomühendislik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Lisans Programlarına dikey geçiş hakkı kazanırlar. Geçiş yapabileceğiniz tüm programların listesi ve güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

16 FİZYOTERAPİ PROGRAMI Fizyoterapi Programı, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle, fiziksel engeli olmuş bireylerin tedavisine yardımcı olmak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla, fizik tedavi uygulamalarının, fizik tedavi doktoru ve fizyoterapist denetiminde yapılmasını sağlayan sağlık teknikerleri yetiştirmektedir. Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan fizyoterapi öğrencilerine Sağlık Teknikeri unvanı verilir. Program fizik tedavi ünitelerinde hastaların fizik tedavi uygulamalarını gerçekleştirecek sağlık teknikeri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Mezunlar Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarında ve rehabilitasyon merkezlerinde; Üniversitelere bağlı yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarında, huzur evlerinde, kaplıcakür merkezlerinde, sağlık turizmine yönelik otellerde görev yaparlar.

17 Bölüm Öğretim Görevlilerinin rehberliğinde çeşitli akademik-kültürel sosyal ve sportif faaliyetlere katılım sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz Üniversitemizin çeşitli kulüplerine üye olma ve üniversitemiz bünyesinde açılan ücretsiz kurslara katılma şansına sahiptir. Fizyoterapi Programı ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Programına dikey geçiş hakkı kazanırlar. Geçiş yapabileceğiniz tüm programların listesi ve güncel bilgiler için ÖSYM tarafından yayınlanan DGS Kılavuzu nu inceleyiniz.

18 TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU facebook.com/tekirdağ-namık-kemal-üniversitesi-sağlık-hizmetleri-myo instagram.com/ tnkushmyo NKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Namık Kemal Mah. Kampüs Cad.No: Süleymanpaşa TEKİRDAĞ Tel: (0282) Fax: (0282)

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ İlk ve Acil Yardım Programı Bu programın amacı; hastalık veya kaza sırasında ilk anda olay yerinde uygulanacak tedavi ve

Detaylı

Sevgili Öğrenciler. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SOYÖZ MÜDÜR

Sevgili Öğrenciler. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SOYÖZ MÜDÜR Sevgili Öğrenciler Yüksekokulumuz yeni ve genç bir yüksekokuldur. Alanlarında yetkin öğretim üyelerinin ve öğretim görevlilerinin, bir araya gelmesiyle oluşmuştur.. Genç ve tecrübeli bir ekiple yola çıkan

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. IĞDIR Haziran

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. IĞDIR Haziran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü IĞDIR Haziran - 2017 1 Yüksekokulumuz Hakkında Sunum Planı 2 4 3 Bölüm ve Programlar Laboratuvarlar Öğretim Elemanları Bilgileri 5 Sağlık MYO Öğrenci Bilgileri

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna 2009-2010 eğitim öğretim yılında öğrenci alınmıştır. İlk olarak Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Çocuk Gelişimi Programlarında

Detaylı

Hedefinize bizimle yürüyün...

Hedefinize bizimle yürüyün... Ağız ve Diş Sağlığı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde, diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında hasta

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

Yüksek Okulumuz. "Tıbbi Hizmetler ve Teknikler" Bölümüne bağlı; "Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri" Bölümüne bağlı;

Yüksek Okulumuz. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı; Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümüne bağlı; Yüksek Okulumuz Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 2008 yılında kurulan yüksekokulumuz, Tıbbi Laboratuar ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programı ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI TANITIM Osmaniye Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BOU KAMPÜS BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU Sevgili Öğrenciler, Meslek seçimi, hayatınızın en önemli kararlarından biridir. Meslek seçiminde

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik. Programın Amaçları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik. Programın Amaçları Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programın Amaçları Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programının amacı, sağlık hizmetlerinin temel ilkelerine, süreçlerine ve yönetime vakıf, etkin iletişim

Detaylı

2014 DGS KILAVUZUNA GÖRE ÖNLİSANS PROGRAMLARINDAN DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

2014 DGS KILAVUZUNA GÖRE ÖNLİSANS PROGRAMLARINDAN DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI 2014 DGS KILAVUZUNA GÖRE ÖNLİSANS PROGRAMLARINDAN DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI ADALET Hukuk Fakültesi AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Sağlık İdaresi AMELİYATHANE HİZMETLERİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Yaşlı Bakımı Programına İlişkin Bilgiler

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Yaşlı Bakımı Programına İlişkin Bilgiler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Yaşlı Bakımı Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Dünyada ve ülkemizde nüfus hareketliliğinde oluşan değişimler genç nüfusun azalıp yaşlı nüfusun artmasına neden

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; 1989 yılında sağlık alanındaki nitelikli insan gücü açığının kapatılması amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA İLİŞKİN 17.04.2006 TARİHLİ VE 2006/10344 SAYILI BAKANLAR

Detaylı

Başvuru Adresi. Başvuru Tarihleri ,00-TL. (Güz Yarıyılı Kesin kayıtta 1.027,00-TL. Bahar yarıyılı kayıt yenilemede 1.027,00-TL.

Başvuru Adresi. Başvuru Tarihleri ,00-TL. (Güz Yarıyılı Kesin kayıtta 1.027,00-TL. Bahar yarıyılı kayıt yenilemede 1.027,00-TL. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT BAŞVURU İLANI Başvuru Adresi Başvuru Tarihleri

Detaylı

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BESLENME ve DİYETETİK EBELİK HEMŞİRELİK HALİÇ SENİ BEKLİYOR FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON Fizyoterapistler insanların yaşam boyu maksimum fonksiyonel

Detaylı

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Amacı Büro Yönetimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları,

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2014 STRATEJİK PLANI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2014 STRATEJİK PLANI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2014 STRATEJİK PLANI İÇİNDEKİLER Sayfa No 1.ÖNSÖZ..... 2.SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU HAKKINDA.... 2.1.Çocuk Gelişimi...... 2.2.Yaşlı

Detaylı

http://www.mu.edu.tr

http://www.mu.edu.tr http://www.mu.edu.tr Köyceğiz Meslek Yüksekokulu http://www.koycegizmyo.mu.edu.tr Köyceğiz Meslek Yüksekokulu KÖYCEĞİZ «Anadolu Sığlalarının Diyarı» BİLGİNİN SEVGİYLE BÜTÜNLEŞTİĞİ ÜNİVERSİTE * Yüksekokul

Detaylı

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Selimiye, Üsküdar, İstanbul

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI ANALİTİK KİMYA AD Yüksek Lisans li ECZACILIK FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI Ön - Fen Fakültesi / Fen Edebiyat Fakültesi-Kimya Bölümü, Biyoloji

Detaylı

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA Tanıtım Sunumu Prof.Dr.Hüseyin KARA FEN FAKÜLTESİ İçindekiler Söylem ve Vizyon Temaları 2023 Vizyonu Temel Alanlar, Stratejik Alanlar Bölümler ve Kontenjanları Öğretim Elemanları Lisans üstü çalışmalar

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

SOSYAL HİZMET UZMANI (SOSYAL ÇALIŞMACI)

SOSYAL HİZMET UZMANI (SOSYAL ÇALIŞMACI) TANIM Ekonomik, sosyal ve kültürel yönden sıkıntı içinde bulunan kişi, grup ve topluluklara sorunlarını tanıyıp çözümlemelerinde sahip oldukları olanakları kullanma ve çevredeki olanakları araştırma ve

Detaylı

ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI. Hukuk. Sağlık İdaresi Sağlık Yönetimi

ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI. Hukuk. Sağlık İdaresi Sağlık Yönetimi ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI Ön Lisans Mezuniyet Alanı Adalet Ağız Diş Sağlığı Hukuk Anestezi Ameliyathane Hizmetleri Acil Yardım Afet Yönetimi Sağlık

Detaylı

ADALET BÖLÜMÜ TANITIM

ADALET BÖLÜMÜ TANITIM ADALET BÖLÜMÜ ADALET BÖLÜMÜ TANITIM Adalet programının amacı hakim ve savcılara yardımcı elemanlar yetiştirmektir. Mezunlar, mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı; icra memurluğu veya yardımcılığı

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

Sosyal hizmetler bölümü staj yerleri sosyal hizmet / sosyal hizmetler bölümü öğrencileri nerelerde staj yapılabilir?

Sosyal hizmetler bölümü staj yerleri sosyal hizmet / sosyal hizmetler bölümü öğrencileri nerelerde staj yapılabilir? Sosyal hizmetler bölümü staj yerleri sosyal hizmet / sosyal hizmetler bölümü öğrencileri nerelerde staj yapılabilir? Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Biruni Üniversitesi Rektörlüğünden: "Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca ''Öğretim Üyesi'' alınacaktır."

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ

SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ TANIM Sularda yaşayan bitki ve hayvanlardan, besin olarak yararlanılabilecek olanların avlanması, üretilmesi, türlerinin iyileştirilmesi, yetiştirilmesi ve depolanması konularında çalışan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. T.C. İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. PROGRAMIN ADI KONTENJANLAR

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU 1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi 81620 Konuralp / DÜZCE 15/06/2016 2 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI 2016-2017 AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI Puan Min. Mak. Boş DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Türü Puan Puan Kontenjan Diş Hekimliği MF-3 433,492 449,361 0 Diş Hekimliği (%100 Burslu) MF-3 468,077 488,285 0

Detaylı

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr Ebelik Sosyal Hizmet Hemşirelik http://syo.kocaeli.edu.tr Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneği gelişmiş,

Detaylı

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ TANIM Elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU 205 209 DÖNEMİ STRATEJİK PLANI ÖNSÖZ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Sağlık Yüksekokulu 205-209 Dönemi Stratejik Planı, 0.2.2003 tarih ve 508 sayılı Kamu Mali

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

mezunları) ile açıktan ve uzaktan öğrenim gören mezun durumunda olan öğrenciler,

mezunları) ile açıktan ve uzaktan öğrenim gören mezun durumunda olan öğrenciler, MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT BAŞVURU İLANI Başvuru Tarihleri 22-25 Eylül 2016

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

2014-2015 BAHAR YARIYILINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEKTİR

2014-2015 BAHAR YARIYILINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEKTİR 2014-2015 BAHAR YARIYILINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME I İLE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRCİ KABUL EDİLECEKTİR 2 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans

Detaylı

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 07.12.2015 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğünden:

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğünden: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Üyesi Dışındaki Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak

Detaylı

SEKRETERLİK GRUBU ÖĞRETMENİ

SEKRETERLİK GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, sekreterlik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Sekreterlik ile ilgili hangi bilgi,

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programına İlişkin Bilgiler

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programına İlişkin Bilgiler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı nın temel amacı; sağlık hizmetleri alanında kaliteyi

Detaylı

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYM YERLEŞTİRME BİLGİLERİ Program Seviyesi Program Türü Kontenjan Yerleşen Tercih Oranı Açıköğretim 5638 5638 100 Lisans Programları Tablo 4 Örgün Öğretim

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

KAZIM KARABEKİR MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI

KAZIM KARABEKİR MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI KAZIM KARABEKİR MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI Programın Amacı Yerel Yönetimler Programının başlıca amacı; çağdaş yerel yönetim biliminin temel ilkelerine, stratejilerine ve tekniklerine

Detaylı

----------------------------------------------

---------------------------------------------- T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ M. R. EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU DUYURUSU 20.01.2015 Tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Anatomi ABD Klinik Anatomi Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 ÖSYS KONTENJANLARI İLE ÖSYM' CE YERLEŞTİRİLENLERİN ÖĞRETİM PROGRAMLARINA GÖRE DAĞILIMI (LİSANS)

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 ÖSYS KONTENJANLARI İLE ÖSYM' CE YERLEŞTİRİLENLERİN ÖĞRETİM PROGRAMLARINA GÖRE DAĞILIMI (LİSANS) TIP FAKÜLTESİ 6 MF-3 175 HUKUK FAKÜLTESİ 4 TM-3 103 VETERİNER FAKÜLTESİ 5 MF-3 82 EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 MF-1 52 Fen Bilgisi Öğretmenliği 4 MF-2 67 İlköğretim

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU Tel: (236) 654 12 01-654 31 53 Adres: Baklacı Mevkii Alaşehir MANİSA web sayfası: http://alasehirmyo.cbu.edu.tr/ YÖNETİM Prof.Dr. Şenay AYDIN

Detaylı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu SPOR YÖNETİCİLİĞİ REKREASYON ANTRENÖRLÜK HALİÇ SENİ BEKLİYOR Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ Spor hizmet ve faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokulumuz, Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 10 Eylül 1992 tarihinde imzalanan protokol ile açılmış,

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 On5yirmi5.com İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 Bu yıl yeni açılan üniversite ve bölümler, ÖSYM'nin 23 Haziran tarihli yayınladığı ÖSYS tercih kılavuz ve kitapçıkta yer alan verilerin geçtiğimiz

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR FAKÜLTE / BİRİM BÖLÜM / PROGRAM ANABİLİM DALI / BİLİMDALI UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR KADRO UNVANI KADRO SAYISI Klinik

Detaylı

ANESTEZİ TEKNİKERİ. EROL ERTAN Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D Baş Sağlık Teknikeri

ANESTEZİ TEKNİKERİ. EROL ERTAN Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D Baş Sağlık Teknikeri ANESTEZİ TEKNİKERİ EROL ERTAN Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D Baş Sağlık Teknikeri ANESTEZİ TEKNİKERİ- TEKNİSYENİ Anestezi teknikeri ve teknisyeni aynı işi icra ederler. Aralarındaki

Detaylı

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C)

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) -2018 -Taban Puan ve Başarı Sıralamaları Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini İlk Sırada Tercih Edip Yerleşen Tüm Öğrencilere %50 Burs Verilmektedir. Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1) : 11 Haziran 2017 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika Matematik

Detaylı

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler On5yirmi5.com Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler 2014 2015 2014 2015 yılındayeni Açılan Üniversiteler ve Bölümler Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2015 Cuma (oluşturma : 1/4/2017) 2014 senesinde üniversitelerde

Detaylı

Ek-1 Eğitim Listesi. Ek-2 Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Denetleme Formu UYGULANACAK MÜEYYİDE. Evet --- Süresiz kapatılır. --- Hayır Uyarılır.

Ek-1 Eğitim Listesi. Ek-2 Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Denetleme Formu UYGULANACAK MÜEYYİDE. Evet --- Süresiz kapatılır. --- Hayır Uyarılır. Ek-1 Eğitim Listesi 1. Mevzuat eğitimi SM STE KDE 2. Tıbbi etik eğitimi SM STE KDE 3. Steril hizmet alanlarında çalışma eğitimi SM KDE 4. Radyasyon güvenliği eğitimi SM KDE SM: Sorumlu Müdür STE: Satış

Detaylı

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Matbaa meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1): (15 Haziran 2014 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika) Matematik

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. T.C. İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. PROGRAMIN ADI KONTENJANLAR

Detaylı

Konya Sağlık Hizmetleri MYO

Konya Sağlık Hizmetleri MYO Konya Sağlık Hizmetleri MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi, No 1 Selçuklu KONYA t 0332 257 06 06 f 0332 247 85 14 konyamyo.baskent.edu.tr baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ bilim

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KLAVUZU

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KLAVUZU T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KLAVUZU Değerli Adaylar, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programın Adı Puan Türü Genel Kont. Yerleşen Sayısı Min Puan Max Puan BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli)

Detaylı

26 ARALIK 2018 TARİHLİ VE SAYILI RESMİ GAZETE İLANIMIZ

26 ARALIK 2018 TARİHLİ VE SAYILI RESMİ GAZETE İLANIMIZ 26 ARALIK 2018 TARİHLİ VE 30637 SAYILI RESMİ GAZETE İLANIMIZ S.No Birimi Bölümü Anabilim Dalı / Anasanat Dalı / Programı Unvanı Kadro Der. Kadro Adedi ALES YDS veya Eşdeğeri İlan Özel Şartları 1 Yönetim

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucumuz Sayın Ömer YILDIZ a SHMYO olarak MĠNNETTARIZ. Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2013-2014

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Kuruluş 14.07.2010 VİZYON Uluslararası ölçütlere uygun; Tıp eğitimi, Araştırma, Hizmet sunumu, Örnek bir Tıp Fakültesi; Yetiştirdiği hekimler Tıp bilimine

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI ECZACILIK FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI Lisansüstü TürüTez Türü Ön Şartlar ANALİTİK KİMYA AD -Eczacılık Fakültesi Fen Fakültesi / Fen Edebiyat

Detaylı

LİSANS PROGRAMLARI BÖLÜMÜN ADI. Eczacılık Fakültesi. Eğitim Fakültesi 2016 TERCİH BURSU 2015 BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ

LİSANS PROGRAMLARI BÖLÜMÜN ADI. Eczacılık Fakültesi. Eğitim Fakültesi 2016 TERCİH BURSU 2015 BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ Eczacılık Fakültesi BÖLÜMÜN ADI LİSANS PROGRAMLARI Eczacılık Fakültesi (Ücretli) 40 MF-3 108.000 Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Ücretli) 5 YGS-1 Bilgisayar ve Öğretim

Detaylı

BİYOKİMYA TEKNİKERİ A- GÖREVLER

BİYOKİMYA TEKNİKERİ A- GÖREVLER TANIM Sağlık ve endüstri kuruluşları ile tıbbi malzeme üreten şirketlerde laboratuar ortamı içinde, her türlü tekniği kullanarak maddelerin gerekli görülen çözümlemelerini (analizleri) yapan kişidir. A-

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ TIBBİ DOKÜMANTASYONA GİRİŞ ÖĞR. GÖR.DR. AYSU KURTULDU TIP SEKRETERLİĞİ VE GÖREVLERİ Tıp sekreterliği kavramı Tıbbi

Detaylı

2015 2016 ÖSYS SONUCU ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS BÖLÜM / PROGRAMLARININ TAVAN VE TABAN PUANLARI

2015 2016 ÖSYS SONUCU ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS BÖLÜM / PROGRAMLARININ TAVAN VE TABAN PUANLARI 2015 2016 ÖSYS SONUCU ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS BÖLÜM / PROGRAMLARININ TAVAN VE TABAN PUANLARI lı Yerleştirme Program Afyon Sağlık Yüksekokulu (Yerleşme Oranı : % 100,00 ) 100410554 Beslenme ve Diyetetik YGS-2

Detaylı