Pay Ölçer & Termostatik Vana Kullanımı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Pay Ölçer & Termostatik Vana Kullanımı"

Transkript

1 Pay Ölçer & Termostatik Vana Kullanımı Değerli daire sakinleri, Binanızda bu yıl Isı Pay Ölçer ve Termostatik Radyatör Vanası uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama ile her daire sahibi evinde bulunan her odayı arzu ettiği şekilde ısıtabilecek ve ısı parasını dairesinde gerçekleşen ısı tüketimine göre ödeyecektir. Bu bilgilendirme mesajı kapsamında siz değerli kullanıcılarımızın karşılaşabileceği bir takım sorunları kolay ve hızlı bir şekilde çözmeyi, akıllara gelen bir takım sorulara da cevaplar bulmayı hedefliyoruz. Bu çalışma sırasında bilgi paylaşmak istediğimiz konular aşağıdaki gibidir: 1. Radyatörlerimin yarısı sıcak yarısı soğuk ne yapmalıyım? 2. Radyatör vanaları su damlatıyor ne yapmalıyım? 3. Termostatik vana nasıl çalışır? Neden Çalışmaz? 4. Radyatörüm buz gibi acaba termostatik vana arızalı mı? 5. Termostatik vana kullanılırken nelere dikkat etmeliyim? 6. Hangi odamı hangi dereceye ayarlamalıyım? 7. Pay ölçer in üzerindeki rakamlar ne anlama geliyor? 8. Isı Faturamı nasıl düşürebilirim? 9. Doğalgaz param geldi ne yapmalıyım? 10. Brunata nın binanıza verdiği kimlik numarasını biliyor musunuz?

2 1-) Radyatörlerimin yarısı sıcak yarısı soğuk ne yapmalıyım? Bildiğiniz üzere binanıza termostatik radyatör vanalarının takılabilmesi için, kalorifer tesisatlarında bulunan su boşaltılmıştır. Yapılan montaj işleminden sonra tesisata tekrar su doldurulmuştur. Tesisatınıza su doldurulurken bir takım peteklerin içinde hava kalmaktadır. Radyatörün bir kısmı su, bir kısmı hav ile dolu olursa; su ile dolu olan kısmı sıcak, hava ile dolu olan kısmı soğuk olacaktır. Bu problemin çözümü tesisatta bulunan havanın boşaltılması ile mümkündür. Tesisatınızda bulunan havayı aşağıdaki şekilde boşaltabilirsiniz: a) Tesisatın havayı kendisinin atması: Bu uygulama için binada bulunan tüm termostatik vanaların 5 konumuna getirilmesi ve kazan dairesinde bulunan pompanızın 48 saat boyunca tam kapasite ile çalıştırılması gerekecektir. Binada bulunan tüm vanaların 5 konumunda olması özellikle önemlidir, zira bina içinde 5 konumunda olmayan vanalar var ise, tesisattaki hava bu radyatörlerde hapis olacak ve bina tesisat sisteminden atılamayacaktır. b) Tesisattaki havanın manuel olarak alınması: Radyatörlerinizin üst köşe kısmında, termostatik radyatör vanasının aksi tarafında Purjör adı verilen bir hava alma vanası olduğunu göreceksiniz. Tesisat işlerine hakim bir kişi kolaylıkla purjörü gevşeterek, kalorifer içinde hapis olan havayı boşaltabilir. Bu kaloriferin olarak ısınmasını sağlayacaktır.

3 2-) Radyatör vanaları su damlatıyor ne yapmalıyım? Dairenizde bulunan radyatörler genellikle 2 farklı noktadan damlatma yapmaktadır. Bunlardan ilki bağlantı ekipmanlarında yaşanan damlamalar, ikincisi radyatör gövdesinde yaşanan damlamalardır. a) Bağlantı ekipmanlarında yaşanan damlamalar: Yeni olmayan binalarda vana değişimi hassas bir iştir. Eğer montaj sırasında vanayı çok fazla sıkarsanız, radyatöre zarar verebilirsiniz. Eğer vanayı yeterince sıkmazsanız sızdırmalar yaşanabilir. Bina yönetiminiz ile yapılan anlaşma gereği Brunata, dairenize yapılan montajı takip eden ilk 48 saat içerisinde yaşanacak sızdırma durumlarına müdahale etmekle sorumludur. İlk 48 saat ardından yaşanacak olası damlatma şikayetleriniz için kendi tesisat ekibinizden destek almalısınız. b) Radyatör gövdesinde yaşanan damlamalar: Her radyatörün bir kullanım ömrü vardır. Örneği ülkemizde sıklıkla kullanılan panel radyatörler için bir çok üreticinin vermiş olduğu kullanım ömrü süresi 10 yıldır. Belirli bir kullanım ardından radyatörler içerisinde oluşan pas, radyatörlerde delinmelere ve sızdırmalara sebep olabilir. Bu tarz sıkıntılar ile karşılaşıldığında radyatör petekleri yenilenmelidir. Yukarıda paylaşılan bilgiler doğrultusunda, radyatörlerinizde sızıntı veya damlama yaşadığınızda ilk yapmanız gereken, sızıntının radyatör bağlantısından mı, radyatörün kendisinden mi olduğunu tespit etmek ve bu tespite paralel olarak yukarıda açıklanan ilgili yöntemi uygulamaktır.

4 3-) Termostatik vana nasıl çalışır? Termostatik vana üzerinde bulunan her sayı bir oda ısısına tekabül eder. Termostatik vana sürekli olarak oda ısısını ölçer, eğer oda vananın ayarlandığı ısı seviyesinin altında ise, vana kendini açar ve radyatörü ısıtır. Oda, termostatik vana üzerinde belirlenen ısı seviyesine ulaştığında, vana kendini otomatik olarak kapatır. Bu şekilde odanızın ısı seviyesinde dalgalanmalar olmaz, odanızın ısısı ayarladığınız konfor seviyesinde sabit kalır. Isı pay ölçer sistemine geçen merkezi sistemle ısıtılan yapılarda(apartmanınızda olduğu gibi) kalorifer sistemi çalıştığı sürece, minimum sıcaklık 15 derece olarak set edilmektedir. Örnek: Kullandığınız termostatik vanada 4 numaralı konum 24 dereceye karşılık gelmektedir. Siz vananızı 4 konumuna ayarladıysanız, termostatik vananız sürekli olarak odayı 24 derecede tutmak için çalışacaktır. Odanız 24 derecenin üzerine çıktıysa kalorifer peteğiniz tam kapalı olacaktır. Aynı şekilde odanız 24 derecenin altına düştüğünde kalorifer peteğiniz tam açık olacaktır. Önemli Uyarı: Dairelerinizde kullanılan eski tip (açma kapama) vanaları genellikle sonuna kadar açık olarak bulunmaktadır ancak dairenize takılan yeni nesil termostatik radyatör vanaları ise tamamen sıcaklığa duyarlı çalışıyor olup montaj sonrası ayar kısmı 2 numaralı konumda olabilir. 2 numaralı ayar konumu yukarıdaki skalada görüldüğü üzere C ye denk gelmektedir. Şayet mevcut ayar konumu 2 olarak tutulursa oda sıcaklığınız C nin üzerine çıkmayacaktır. Bu sebebten ötürü lütfen arzu ettiğiniz oda sıcaklığı için termostatik radyatör vananızın ayar konumunu değiştirmeyi ihmal etmeyin! Not: Termostatik Vanalar otomatik olarak çalışma prensibine sahip olduğundan, radyatör peteklerinizin üst kısımları alt kısımlarından her zaman daha sıcak olacaktır. Peteklerinizde yukarıdan aşağıya doğru bir ısı azalması gözlemlenebilir. Bu durum bir teknik sıkıntı olmayıp Termostatik vana kullanılan tüm peteklerde görülen normal bir durumdur.

5 4-) Radyatörüm buz gibi acaba termostatik vana arızalı mı? Brunata olarak en sık karşılaştığımız sorulardan biri budur. Unutulmamalıdır ki eski radyatör kullanım sisteminde, vanaları kıstığımızda veya açtığımızda, kaloriferi kısık, yarı kuvvette yanan veya tam yanan hale getirebiliyorduk. Ne var ki termostatik radyatör vanası kısık veya yarı açık hale gelmez. Termostatik radyatör vanası ya Tam Açık, ya da Tam Kapalı konuma getirilebilir. Bu bağlamda termostatik radyatör vanası takılı bir radyatör ya Ateş Gibi ya da Buz Gibi olmaktadır. Örneğin siz termostatik vananızı 3 konumuna getirdiğinizde, vananıza şu emri vermiş oluyorsunuz: Oda 20C derecenin altına düşerse, radyatör ateş gibi olsun, oda 20C derecenin üzerine çıkarsa radyatör buz gibi olsun Bu bağlamda radyatörünüzün buz gibi olması, montaj yapılan termostatik vananın arızasından değil, sizin radyatörünüze vermiş olduğunuz talimat ile ilgilidir. Oda ayarladığınız ısının üstünde olduğu için vana kendini otomatik olarak kapatmaktadır. 5-) Termostatik vana kullanılırken nelere dikkat etmeliyim? Termostatik radyatör vanası, ön yüzeyinden odanın ısısını ölçer ve vana üzerinden yapmış olduğunuz ayara göre kaloriferi açar veya kapatır. Bu çalışma sırasında vananın önünde bulunan, perde, 3 lü koltuk gibi engeller vananın odanın ısısını sağlıklı bir şekilde ölçümlemesine engel olur. Vana odanın gerçek değerinden daha sıcak olduğunu düşünerek kaloriferi kapatır. Böyle bir durumda siz oda içinde üşürken vananız odanın ideal konfor derecesinde olduğunu düşünecek ve yanılacaktır. Bu bağlamda radyatörünüzün odanızı rahat rahat ısıtabilmesi için, oda ve radyatör arasındaki engelleri kaldırmanızı tavsiye ederiz. Üzeri dekoratif ahşap kafes ile kapalı radyatörlere yukarıda belirtilen sıkıntı yaşanmasın diye harici sensörlü özel termostatik vanalar takılmaktadır.

6 6-) Hangi odamı hangi dereceye ayarlamalıyım? Bir odayı 22C dereceden 25C dereceye çıkartmak için %30 daha fazla yakıt parası ödemek zorunda kaldığınızı biliyor muydunuz? Isı pay ölçer sistemi ile artık her daire sahibi tükettiği kadar yakıtın bedelini ödeyecektir. Bu bağlamda odalarınızı gereksiz seviyede ısıtmamanızı tavsiye ederiz. Yukarıda Brunata olarak siz değerli kullanıcılarımıza önerdiğimiz oda konfor derecelerini bulabilirsiniz. Odalarınızın kapı pencere gibi dışa açılan yerlerden gelecek soğuk havayı önlemeniz ısıma faturanız için çok önemlidir. Buralardan gelecek soğuk radyatörünüzün daha fazla ısıtma ihtiyacı doğuracak buda sizin o alan için faturanızı yükseltecektir. 7-) Pay ölçer in üzerindeki rakamlar ne anlama geliyor? Radyatörlerin üzerindeki ISI PAY ÖLÇER cihazları bir sayaç olup buradan hiçbir ayar söz konusu değildir. Isı pay ölçer cihazınızın ekranına baktığınız zaman, ekran üzerinde dönüşümlü olarak aşağıdaki bilgilerin göründüğüne şahit olacaksınız. 1 Numaralı ekran: Bu kış tükettiğiniz kontör miktarını göstermektedir. 2 Numaralı ekran: Geçen kış tükettiğiniz kontör miktarını göstermektedir. Binanızda pay ölçer uygulaması bu kış başladığı için bu ekran (0000) olacaktır. 3 Numaralı ekran: Radyatör modelinizi, 4 numaralı ekran: Sayacınızın seri numarasının son 5 hanesini göstermektedir. Sizin için en önemli olan ekranlar 1 ve 4 numaralı ekranlardır. 1 Numaralı ekranı takip ederek an ve an tüketmiş olduğunuz kontör miktarını gözlemleyebilirsiniz. 4 numaralı ekrandan ise her ay tarafımızdan gönderilen daire tüketim raporundaki sayaçların hangi odanızda olduğunu eşleştirebilirsiniz.

7 8-) Isı Faturamı nasıl düşürebilirim? Isı faturanızı düşürmek için yapabileceğiniz birkaç basit tavsiyemiz: Gereksiz yere açık tuttuğunuz camları kapatınız. Radyatör ve duvar arasına yerleştireceğiniz ısı panoları ile duvardan kaçıp giden ısıyı azaltabilirsiniz. Sokak kapınızın altına ısı kaçağını engellemek için kapı altı süpürgeliği monte ediniz. Çift camlarınızın her yıl fitil bakımını yaptırınız. Camlardan oluşan üfleme sesini kesmeniz faydalı olacaktır. 9-) Doğalgaz param geldi ne yapmalıyım? Doğalgaz faturanız geldiği zaman faturanızı paylaştırılması için numaralı faksa ya da isienerji@ucarkus.com.tr adresinden raporlama servisimize iletebilirsiniz.isı paylaşımınız en kısa sürede tarafınıza iletilecektir. 10-)Brunata nın binanıza verdiği kimlik numarasını biliyor musunuz? Brunata nezdinde aynı isme sahip bir çok apartman vardır (7 Adet Savaş Apartmanı gibi).bu bağlamda, binanız ile ilgili sorular sorarken, paylaştırılacak faturanızı paylaşırken, banka kanalı ile para gönderirken mutlaka Firmamızın binanız için belirlemiş olduğu beş haneli kimlik numarasını belirtiniz. Binanızın kimlik numarasını isienerji@ucarkus.com.tr adresinden kolayca öğrenebilirsiniz. Bu uygulama ile hem size daha hızlı hizmet verebiliriz hem de olası yanlışlıkların önüne geçebiliriz.

Wireless M-Bus Isı Pay Ölçer + Sıcak Su Sayacı

Wireless M-Bus Isı Pay Ölçer + Sıcak Su Sayacı Kasım 2013 Wireless M-Bus Isı Pay Ölçer + Sıcak Su Sayacı Binanıza gelen doğalgaz ve su faturalarını, değildir. Isı Pay Ölçer : Radyatör sıcaklığı ile ortam sıcaklığının arasındaki farkı ölçerek, o mahalin

Detaylı

For Comfort and Savings

For Comfort and Savings TERMOSTATİK RADYATÖR VANALARI KULLANMA KLAVUZU Algılayıcı Temas Yüzeyi Algılayıcı Ayar Seçici Bağlantı Somunu Manuel Plastik Kapak Gövde Somunu Gövde Masura MODEL: W-TRV-LC01 TS EN 215 DIN EN ISO 9001:2008

Detaylı

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER Merkezi sistem ile ısınan binalarda ısı giderlerinin tüketime göre paylaştırılması için tasarlanmıştır Çok fonksiyonlu 5 haneli ekran EEPROM mikro işlemci

Detaylı

For Comfort and Savings

For Comfort and Savings TERMOSTATİK RADYATÖR VANALARI KULLANMA KLAVUZU Algılayıcı Temas Yüzeyi Manuel Plastik Kapak Algılayıcı Ayar Seçici Bağlantı Somunu Gövde Somunu Gövde Masura MODEL: W-TRV-E01 TS EN 215 DIN EN ISO 9001:2008

Detaylı

ISI PAY ÖLÇER B-METERS ISI PAY ÖLÇER; 1-B-Meters Isı Pay Ölçer;

ISI PAY ÖLÇER B-METERS ISI PAY ÖLÇER; 1-B-Meters Isı Pay Ölçer; ISI PAY ÖLÇER B-METERS ISI PAY ÖLÇER; B-Meters Isı Pay Ölçer ile evinizdeki ısı tüketimini kayıt altına alıp, istediğiniz kadar ısınabilirsiniz ve bu sayede merkezi sistemle ısınan binalardada tasaruf

Detaylı

Enerji tasarruf sistemleri

Enerji tasarruf sistemleri Enerji tasarruf sistemleri BĐNA ISITMA SĐSTEMLERĐNDE GÜN ĐÇERĐSĐNDE BĐNA ĐÇĐNDEKĐ ISI ĐHTĐYAÇLARI FARKLILIKLAR GÖSTERĐR. 24 20 18 24 saatlik zaman dilimi içinde, bazı zamanlar ısınma ihtiyacı yüksek bazı

Detaylı

Merkezi Isıtma ve Sıhhi Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılması

Merkezi Isıtma ve Sıhhi Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılması Merkezi Isıtma ve Sıhhi Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılması Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemi Nedir? - Konutlarda ısıtma ve sıcak su temini için ısı üretimi, dağıtımı

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

ISI GİDERLERİNİN PAYLAŞIM SİSTEMİ. 15.03.2014 / Cumartesi

ISI GİDERLERİNİN PAYLAŞIM SİSTEMİ. 15.03.2014 / Cumartesi ISI GİDERLERİNİN PAYLAŞIM SİSTEMİ 15.03.2014 / Cumartesi YAYINLANMA TARİHİ KANUN/ YÖNETMELİK 2 MAYIS 2007 ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU 14 NİSAN 2008 MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISIN MA

Detaylı

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları Copyright 2017 VEDS Substations FX Serisi VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Genel Bakış ve Ürün Tanıtımı 1

Detaylı

Termostatik Radyatör Vanaları

Termostatik Radyatör Vanaları Evimi yuvaya dönüştüren sıcaklık! Termostatik Radyatör Vanaları Termostatik Radyatör Vanaları Merkezi ısıtma sistemi kullanılan yerlerde kullanım zorunluluğu belirtilen yeni İMMERGAS termostatik vanaları

Detaylı

BİNALARDA ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM SİSTEMLERİ. ÜRY/Eğitim/Eğitim.Techem.012712.ppt

BİNALARDA ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM SİSTEMLERİ. ÜRY/Eğitim/Eğitim.Techem.012712.ppt BİNALARDA ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM SİSTEMLERİ ÜRY/Eğitim/Eğitim.Techem.012712.ppt 1 Yasal Durum Enerji verimliliği kanunu 2 Mayıs 2007 Merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su sistemlerinde, ısınma ve sıhhi sıcak

Detaylı

Isı İstasyonu Uygulamaları

Isı İstasyonu Uygulamaları Isı İstasyonu Uygulamaları 1 2 Isı İstasyonu: Isı istasyonu, merkezi sistemle ısıtılan yapılarda her daireye ayrı ayrı monte edilerek, kullanım sıcak suyunu ani ısıtma prensibiyle hazırlayan ve ısıtma

Detaylı

doğru ısınmak için...

doğru ısınmak için... T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Yetkilendirilmiş Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına Yönelik Ölçüm Şirketi doğru ısınmak için... ULTRA KALORİMETRELER SONiK Ultrasonik

Detaylı

Termostatik Radyatör Vanası PAKKENS 2009

Termostatik Radyatör Vanası PAKKENS 2009 Termostatik Radyatör Vanası PAKKENS 2009 Termostatik Radyatör Vanası, oda sıcaklığını 7-28 C arasında istediğiniz sabit bir değerde tutmaya yarayan bir mamü dür. Termostatik Radyatör Vanasının size ve

Detaylı

ISI PAYLAŞIM SİSTEMİ VE KULLANILAN EKİPMANLAR

ISI PAYLAŞIM SİSTEMİ VE KULLANILAN EKİPMANLAR MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISI PAYLAŞIM SİSTEMİ VE KULLANILAN EKİPMANLAR İÇİN KILAVUZ İÇİNDEKİLER ISI PAYLAŞIM SİSTEMİ HAKKINDA Isı Paylaşım Sistemi Nedir? Isı Paylaşım Sistemi Zorunlulukları

Detaylı

PANEL RADYATÖR MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU

PANEL RADYATÖR MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU PANEL RADYATÖR MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU ĠÇĠNDEKĠLER: 1)GENEL BĠLGĠLER 2)CĠHAZIN TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ 3)YERLEġTĠRME VE MONTAJ ESASLARI 4)KULLANIMDA DĠKKAT EDĠLMESĠ GEREKEN HUSUSLAR 1)GENEL BĠLGĠLER: Bu kılavuzda

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

ELECTROMECHANIC INDUSTRY CONSULTANCY SERVICES

ELECTROMECHANIC INDUSTRY CONSULTANCY SERVICES MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK -MERKEZİ ISITMA ve SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA ve SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN

Detaylı

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM456 FM457 Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 445 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece maksadına uygun olarak ve

Detaylı

Protherm Leopard Kombi Arızaları

Protherm Leopard Kombi Arızaları PROTHERM ARIZA KODLARI Protherm F1 arıza kodu nedir! Cihazınızda Alev oluşmaması halinde F1 arıza kodu verir! Örneğin gaz girişinin olmamasından dolayı cihaz arızaya geçecektir ve F1 arıza kodu görüntülenecektir.

Detaylı

Merkezi Isınma Gider Paylaşım Sistemi Kullanım Kılavuzu

Merkezi Isınma Gider Paylaşım Sistemi Kullanım Kılavuzu Merkezi Isınma Gider Paylaşım Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 3 4 5 6 7 8 10 12 ista Hakkında Payölçer Isı Sayacı Su Sayacı Termostatik Vana (TRV) Raporlama Süreci Yönetmelik ve uygulamalar Raporlama

Detaylı

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri Home Station Isı İstasyonu Çözümleri Merkezi ısıtma sistemlerinde, daire ısıtma ve termostatik kontrollü sıcak su için ALNA HOME STATION su ısıtıcısı ve fark basınç kontrolü ile tam bir çözümdür. Özellikler

Detaylı

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST )

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) MODELLER : - IST-30 ( 30 Kw ) - IST-45 ( 45 Kw ) - IST-60 ( 60 Kw ) - IST-80 ( 85 Kw ) Atlas Sayaç ve Ölçü Aletleri AŞ. 2012 yılında IST model numaralı kat istasyonları üretimine

Detaylı

Monte et ve Çalıştır, Bu kadar kolay

Monte et ve Çalıştır, Bu kadar kolay MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Monte et ve Çalıştır, Bu kadar kolay ASV- Otomatik Balans Vanası Danfoss Isıtma Çözümleri Türkiye Yapısı... Mükemmel Balanslama mı İstiyorsunuz? Hızlı Montaj mı? Maksimum

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200 3/2006 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

FATURALANDIRMA PROGRAMI

FATURALANDIRMA PROGRAMI . FATURALANDIRMA PROGRAMI Site Yöneticileri bundan sonra dışa bağımlı olmadan faturalandırma işlemlerini kendileri yapabilmesi için Mavi Enerji Firması olarak yazılımlarımızı güncellemiş bulunmaktayız.

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Termostatik Radyatör Vanası %30. Radyatör Vanası Kullanın 5 YIL GARANTİ

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Termostatik Radyatör Vanası %30. Radyatör Vanası Kullanın 5 YIL GARANTİ MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Termostatik Radyatör Vanası %30 Radyatör Vanası Kullanın 5 YIL GARANTİ MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Değerli Müşterimiz Konfor ve tasarrufu aynı anda sunan teknoloji

Detaylı

Enerji Verimlilik Kanunu

Enerji Verimlilik Kanunu Enerji Verimlilik Kanunu 2007 yılı itibariyle yürürlükte olan Enerji Verimliliği Kanunu sonucu, toplam inşaat alanı 2000 m 2 ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sistemi kullanımı zorunlu hale gelmiştir.

Detaylı

ISI KONTROL SİSTEMLERİ TERMOSTATİK VANA. Isı Konforunun Yeni Adı: Techem Termostatik Vana

ISI KONTROL SİSTEMLERİ TERMOSTATİK VANA. Isı Konforunun Yeni Adı: Techem Termostatik Vana Isı Konforunun Yeni Adı: Techem Termostatik Vana Termostatik Radyatör Vanalarıyla Havayı Değil, Evinizi Isıtın. Termostatik Radyatör Vanaları, odalarınızın sıcaklığını istediğiniz dereceye ayarlayabilmenizi

Detaylı

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz Hakkımızda 1900 lerin başında Brunata nın kurucusu Constantin Brun tarafından kaloriferlerde kullanılmak üzere bir pay ölçer üretilmesi ile başlayan ürün geliştirme

Detaylı

Design radiators. TANITIM Low-H 2 O

Design radiators. TANITIM Low-H 2 O TANITIM Low-H 2 O ISITMA TEKNOLOJİSİ & ÇÖZÜMLER Radyatör teknolojisinde evrim: Daha az su ile ısıtma İzolasyon yok 1930 25 litre 1960 12 litre Kötü izolasyon Zayıf izolasyon İyi izolasyon 1980 7 litre

Detaylı

MERKEZİ ISINMA BÜLTENİ OCAK 2016 MEVZUAT KİTAPÇIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR. Isı İstasyonu Uygulamaları

MERKEZİ ISINMA BÜLTENİ OCAK 2016 MEVZUAT KİTAPÇIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR. Isı İstasyonu Uygulamaları MERKEZİ ISINMA BÜLTENİ Isı İstasyonu Uygulamaları OCAK 2016 MEVZUAT SIKÇA SORULAN SORULAR KİTAPÇIĞI 2 Gelecek nesiller için tasarruf... DAF Yönetim Sistemleri ve Enerji A.Ş. yarım asırlık tecrübesiyle

Detaylı

EKŞİOĞLU ÖNDERKENT SİTESİ TERMAL KAMERA ÖLÇÜM RAPORU ve SONUÇLARI

EKŞİOĞLU ÖNDERKENT SİTESİ TERMAL KAMERA ÖLÇÜM RAPORU ve SONUÇLARI Ölçüm: 5, Yansıyan Sıcaklık: 20 C Ekşioğlu Önderkent Sitesinde yapılan termal kamera ölçüm sonuçlarına göre binada yapılmış ısı yalıtım çalışması başarılı olarak ölçülmüştür. Isı kayıplarının (kırmızı

Detaylı

Soğuk Havaların Kalp Krizine Olumsuz Etkisi

Soğuk Havaların Kalp Krizine Olumsuz Etkisi Soğuk Havaların Kalp Krizine Olumsuz Etkisi Soğuk Havaların Kalp Krizine Olumsuz Etkisi yazımızda soğuğa maruz kalan kalbimizin kriz geçirme olasılığının yükselmesi ve kalbimize olan zararlı etkilerini

Detaylı

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3 Elektronik Isı Pay Ölçer Çevrenin Korunması Avantaj ve Özellikleri İklim koruma için enerji tüketiminin ölçümü Kaynakların ve çevrenin korunması Günümüzde; çevremiz, korunmaya

Detaylı

Isı İstasyonu Ürün Kataloğu

Isı İstasyonu Ürün Kataloğu Isı İstasyonu Ürün Kataloğu Nisan 2014 1 2 DAF Enerji 2007 yılında çıkan Enerji Verimliği Kanunu sonrasında, MASDAF Grup un yöneticileri tarafından yarım asırlık sektör tecrübesi ile 2009 yılından tamamen

Detaylı

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ 1-ÇİFT TERMOSTATLI KAZAN PANELİ Brülör 1. ve 2. kademeye kumanda eder. Kazan suyu sıcaklığını gösterir. Kazan basıncını gösterir. Ayarlanan limit sıcaklıkta sistemi kitler.

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ MERKEZİ ISITMA SİSTEMİ DENEYİ Kars - 2017 1 MERKEZİ ISITMA EĞİTİM SETİ ÇALIŞMA

Detaylı

DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI

DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI Isı tüketimi( kwh) DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI Türker Pekgüç Daikin Türkiye Isıtma Ürünleri Şefi İletişim adresi: t.pekguc@daikin.com.tr Daikin Altherma Hibrit Isı Pompası, son teknolojiye sahip

Detaylı

Termostatik Radyatör Vanası Kullanma Kılavuzu ve Garanti Belgesi

Termostatik Radyatör Vanası Kullanma Kılavuzu ve Garanti Belgesi Termostatik Radyatör Vanası Kullanma Kılavuzu ve Garanti Belgesi Danfoss Isıtma Çözümleri Türkiye EN 215 DANİMARKA DA ÜRETİLMİŞTİR Değerli Müşterimiz Konfor ve tasarrufu aynı anda sunan teknoloji harikası

Detaylı

ARKOM Kombinize Değer Katar

ARKOM Kombinize Değer Katar Kombinize Değer Katar içinizi ısıtan öneriler! %30 a varan Değerli müşterilerimiz; Doğalgazı daha verimli, daha tasarruflu ve daha güvenli kullanmaya yönelik öneri ve uyarılarımızı dikkate alınız. Sağlıklı,

Detaylı

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz 90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz TR-QB101342_A4_HM and HCA.indd 1 21-12-2010 10:10:28 90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz,

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Kullanmakta olduğunuz mevcut elektrik sayaçlarınız Ön Ödemeli (KONTÖRLÜ) sayaçlardır. Elektrik sarfiyatınız kontör sistemi mantığıyla hesaplanacak, satın alacağınız kontör

Detaylı

Eşanjör Kontrolü Uygulamaları

Eşanjör Kontrolü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Isıtma Eşanjörü Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...2 Dijital Giriş Parametreleri...3 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...3 Kontrol Tanımı Parametreleri...4

Detaylı

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009 Smile Dijital Kontrolör Evrim Olçum 2009 SDC Nedir? Smile Digital Controller (SDC) Farklı sistemlere uyarlanabilen, enerji verimli, ısıtma sistemi kontrolörü. Basit yapılandırma, hızlı montaj, kolay kullanım

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

Elektrikli Devrilir Tavalar

Elektrikli Devrilir Tavalar Electrolux THERMALINE otel, işyeri mutfakları, hastane, merkezi mutfaklar ve havaalanı inflight mutfaklarının ağır iş gereksinimleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI SAYFA NO 1/7 1.AMAÇ VE KAPSAM : Klima santrallerinin bakımının nasıl yapıldığının tanımlanması. Hastanemiz dahilindeki klima santrallerini kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK : Teknik hizmetler Müdürlüğü Klima

Detaylı

Mekanik Projelendirme Esnasında Tasarımı Yönlendiren Faktörler

Mekanik Projelendirme Esnasında Tasarımı Yönlendiren Faktörler Isı İstasyonu Uygulamaları Mekanik Projelendirme Esnasında Tasarımı Yönlendiren Faktörler Yatırım maliyetinin düşürülmesi İşletme masraflarının kısılması Bakım masraflarının minimize edilmesi Isıtma kalitesinin

Detaylı

T8411R Programsız Heat-pump termostatı

T8411R Programsız Heat-pump termostatı T8411R Programsız Heat-pump termostatı ÜRÜN SPEFİKASYONU ÖZELLİKLER UYGULAMA T8411R Heat-pump termostatları ile 2-kademe ısıtma, tek kademe soğutma heat-pump sistemlerine 24V AC, ısıtma-soğutma değişimi

Detaylı

BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ

BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ GİRİŞ : Bir binanın işletilmesinde her adımda çalışan insanlar var. Günümüzde bilgisayarlar insanların yaptıkları işlerin çoğunu üstlenmekte ve bunları kusursuz olarak gerçekleştirmektedirler.

Detaylı

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR?

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? Kombi Bakımı Kombiler her yıl kış aylarına girmeden bakımlarının yapılması gereken sistemlerdir. Kombiler de yapılan bakım sayesinde gaz tüketiminiz düşer ve petekleriniz

Detaylı

MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİNİN VE ISI ÖLÇÜM EKİPMANLARININ VERİMLİLİK POTANSİYELLERİ

MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİNİN VE ISI ÖLÇÜM EKİPMANLARININ VERİMLİLİK POTANSİYELLERİ MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİNİN VE ISI ÖLÇÜM EKİPMANLARININ VERİMLİLİK POTANSİYELLERİ Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK Müsteşar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ANKARA-2018 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. MERKEZİ ISITMA

Detaylı

MONTAJ ve BAĞLANTI KILAVUZU

MONTAJ ve BAĞLANTI KILAVUZU MONTAJ ve BAĞLANTI KILAVUZU Radyatör Montajı 1. Montaj seti içeriği; a. 10 mm dübel (4 adet) (Şekil-1) b. 10 mm vida (4 adet) (Şekil-2) c. Radyatör konsolu (2 adet) (Şekil-3) d. Konsol klipsi (4 adet)

Detaylı

KONGRESİ Nisan 2009 KOCAELİ MMO MERKEZİ ISITMA VE. Yusuf YILDIZ B.İ.B. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü

KONGRESİ Nisan 2009 KOCAELİ MMO MERKEZİ ISITMA VE. Yusuf YILDIZ B.İ.B. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü II.ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ 09-10 Nisan 2009 KOCAELİ MMO MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERS STEMLERİNDE ISI GİDERG PAYLAŞTIRILMASI Yusuf YILDIZ B.İ.B. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü yusufyldz56@mynet.com

Detaylı

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV)

DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) DİYAFRAMLI EMNİYET VENTİLİ (DEV) SABİT AYARLI Aralık 01 TANITIM Diyaframlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak

Detaylı

Daire Isıtma Üniteleri. Daire İçi Isı Dağıtımı ve Kullanma Suyu Isıtması İçin

Daire Isıtma Üniteleri. Daire İçi Isı Dağıtımı ve Kullanma Suyu Isıtması İçin Daire Isıtma Üniteleri Daire İçi Isı Dağıtımı ve Kullanma Suyu Isıtması İçin Daha İyi Bir Gelecek İçin: Techem Çevre dostu ve ekonomik Doğal kaynakların hızla tükendiği günümüzde, enerjiye olan ihtiyaç

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

Her İşletmenin Mutlaka Bir Enerji Politikası Olmalıdır.

Her İşletmenin Mutlaka Bir Enerji Politikası Olmalıdır. ENVE Enerji, mekanik ve elektrik uygulama konularında 40 yılı aşkın süredir mühendislik hizmeti vermekte olan Ka Mühendislik A.Ş. bünyesinde yapılandırılmış bir kuruluştur. Günümüzde artan enerji maliyetleri

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM458 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet............................. 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

Isıtma&Soğutma. İnş.Müh.San.ve.Tic.Ltd.Şti. Atron Kombi. Nitron Kombi. Nepto Kombi. Nitromix Kombi

Isıtma&Soğutma. İnş.Müh.San.ve.Tic.Ltd.Şti. Atron Kombi. Nitron Kombi. Nepto Kombi. Nitromix Kombi Atron Kombi 4 ve 8 kw Kapasite 3 yıldız verim sınıfı (9/4/CEE) %93 verim ile ekonomik kullanım Çift Eşanjör sistemi Tam izolasyon ile düşük ses seviyesi 7 Geçişli eşanjör sistemi Soft touch düğme özelliği

Detaylı

Isı Payölçer Sistemi. açık protokol ısı payölçerler ile ısı gider paylaşımında yeni dönem

Isı Payölçer Sistemi. açık protokol ısı payölçerler ile ısı gider paylaşımında yeni dönem Isı Payölçer Sistemi açık protokol ısı payölçerler ile ısı gider paylaşımında yeni dönem Isı Gider Paylaşım Sistemi Termostatik vanalar her odanızın sıcaklığını istediğiniz dereceye ayarlamanızı sağlar.

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

EMNİYET VENTİLİ (EV)

EMNİYET VENTİLİ (EV) EMNİYET VENTİLİ (EV) SABİT AYARLI Ağustos 018 TANITIM Sabit ayarlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak amacıyla

Detaylı

Enerji Verimliği 2. A. Naci IŞIKLI EYODER (Yönetim Kurulu Murahhas Üye)

Enerji Verimliği 2. A. Naci IŞIKLI EYODER (Yönetim Kurulu Murahhas Üye) Enerji Verimliği 2 A. Naci IŞIKLI EYODER (Yönetim Kurulu Murahhas Üye) Ekim 2018 Konutlarda Enerji Tüketimi Konutlarda tüketilen enerjinin büyük kısmı ısı enerjisidir. 4 kişilik bir aile yılda yaklaşık

Detaylı

Mikrotherm F. Manuel radyatör vanaları Önayarlı manüel radyatör vanası

Mikrotherm F. Manuel radyatör vanaları Önayarlı manüel radyatör vanası Mikrotherm F Manuel radyatör vanaları Önayarlı manüel radyatör vanası IMI HEIMEIER / Termostatik kafalar ve Radyatör vanaları / Mikrotherm F Mikrotherm F Mikrotherm F manuel radyatör vanası sıcak su pompalı

Detaylı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı Tasarruflu Doğal gaz kullanımı TASARRUFLU DOĞAL GAZ KULLANIMI Çatı izolasyonunuz yetersiz ise izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatınızdaki ısı kaybınız %20 civarındadır. Bu şekilde ısıtma maliyetinizi

Detaylı

TEKNİK ÜRÜNLER FİYAT LİSTESİ 2015/1. Sirküler No: S1520001

TEKNİK ÜRÜNLER FİYAT LİSTESİ 2015/1. Sirküler No: S1520001 TEKNİK ÜRÜNLER FİYAT Sİ Sirküler No: S20001 İÇİNDEKİLER: ENDÜSTRİYEL TESİSAT ÜRÜNLERİ Termostatik Radyatör Valfleri 3 Termostatik Radyatör Valfleri (Çift Akış Yönlü) 5 Termostatik Radyatör Valfleri (Debi

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

KSÜ - MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

KSÜ - MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DENEY FÖYLERİ KSÜ - MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - 2017 1. H-960 DEVRE ŞEMASI -1- 2. KOMBİ CİHAZININ ÇALIŞMASI Kalorifer Suyu Akış Diyagramı Kullanım Suyu Akış Diyagramı -2- 3. TERMOSTATİK RADYATÖR VANASI

Detaylı

Enerji Verimliliği ve Tesisat Dairesi Başkanlığı

Enerji Verimliliği ve Tesisat Dairesi Başkanlığı UYGULAMA SORUNLARI / CEVAPLAR Enerji Verimliliği ve Tesisat Dairesi Başkanlığı 1 Binamız katı yakıtla ısınıyor. Ayrıca toplam inşaat alanımız 2.000 metrekarenin üzerinde. Bizler de ısı ölçüm ekipmanları

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

Termostatik ve Hidrolik Kontrollü Isı İstasyonlarının Yapısal ve Enerji Verimliliği Bakımından Mukayesesi

Termostatik ve Hidrolik Kontrollü Isı İstasyonlarının Yapısal ve Enerji Verimliliği Bakımından Mukayesesi Termostatik ve Hidrolik Kontrollü Isı İstasyonlarının Yapısal ve Enerji Verimliliği Bakımından Mukayesesi 2012 Giriş 2007 yılı itibariyle yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu kaynakların verimli kullanımı

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ 2010282061 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ Enerjiyi verimli kullanmak demek; ENERJİ İHTİYACINI AZALTMAK ya da KULLANIMI KISITLAMAK demek değildir! 2 Enerjiyi

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200A. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5458 462 TR 10/2010 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200A. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5458 462 TR 10/2010 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200A 10/2010 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) Kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Sayın Müşterimiz, Buderus'un

Detaylı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER:

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: 1)GİRİŞ... 2)GENEL UYARILAR.. 3)BOYLER TANITIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLER 4)ÇALIŞTIRILMA VE MONTAJ ESASLARI. 5)BAKIM VE TEMİZLİK. 6)ARIZA TESPİT. GİRİŞ: Bu kılavuzda

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI

ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI ECS 70 / 8 / 100 / 10 / 200 / 20 / / 30 / 400 00 / 600 / 700 / 800 / 900 / 1000 Form No: 12-KLV-011 REV:00 ÖNSÖZ Değerli Müşterimiz; Ürünümüzü tercih

Detaylı

Türkiye nin IDEAL kombisi

Türkiye nin IDEAL kombisi Banyoda, diğer banyoda, mutfakta. Evinizin iki musluğunda aynı anda sıcak su keyfi. Türkiye nin IDEAL kombisi İngiltere den LOGIC Premix Yoğuşmalı Kombi 26/35 ve 31/35 kw iki farklı kapasite seçeneği Ocak

Detaylı

Synco ile enerji tasarrufu

Synco ile enerji tasarrufu Synco ile enerji tasarrufu Son kullanıcılara yönelik ipuçları ve püf noktaları Answers for infrastructure. Synco ile enerji tasarrufu Son kullanıcılara yönelik ipuçları ve püf noktaları 1 İçindekiler Mevcut

Detaylı

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız.

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. ÇALIŞTIRMA 1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. 3- Hidrofor emme hattındaki vanayı tamamen

Detaylı

Bölüm II Sıcak Sulu Kalorifer Sistemleri. Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik

Bölüm II Sıcak Sulu Kalorifer Sistemleri. Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik Bölüm II Sıcak Sulu Kalorifer Sistemleri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik Doğal Taşınımlı Sıcak Su Sistemleri Doğal taşınımlı sıcak su tesisatında, su dolaşımı yerçekimi ivmesi yardımıyla sağlanır. Alttan

Detaylı

ISI MERKEZİ ÜRÜNLERİ DOLDURMA VANALARI VF06 NK295S NK300. NK300soft. Kapalı ısıtma sistemleri için doldurma vanası, giriş maks.

ISI MERKEZİ ÜRÜNLERİ DOLDURMA VANALARI VF06 NK295S NK300. NK300soft. Kapalı ısıtma sistemleri için doldurma vanası, giriş maks. DOLDURMA VANALARI VF06 Kapalı ısıtma sistemleri için doldurma vanası, giriş maks. 16 bar VF06-1/2A 0,5 3,0 bar arası ayarlanabilir 46,00 VF04-1/2E 1,5 6,0 bar arası ayarlanabilir 41,90 VF06-1/2BM 0,5 3,0

Detaylı

The Power to Save Energy.

The Power to Save Energy. The Power to Save Energy. SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU CT SERİSİ Soğutma CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir. Dolayısıyla

Detaylı

2015-1 www.generallife.com.tr MARKA AÇIKLAMA ÜRÜN KODU FİYAT Analog Oda Termostatı Analog Oda Termostatı 230V ON/OFF Lambasız Ayar Düğmeli Sıcaklık Kalibrasyon Ayarı $ 15,50 Dijital LCD Ekran Oda Termostatları

Detaylı

viesmann Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazanlar 01 Mart 2017

viesmann Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazanlar 01 Mart 2017 Pos Ürün tanımı Kontrol paneli Boyler Yakıt Sipariş No. Liste fiyatı 1 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 100 Eşanjörlü D.gaz/LPG B2KB084 2.392,00 2 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 200 Eşanjörlü D.gaz/LPG

Detaylı

MANAS MARKA UKS-UltraMAXX ISI SAYACI KULLANIM KILAVUZU

MANAS MARKA UKS-UltraMAXX ISI SAYACI KULLANIM KILAVUZU MANAS MARKA UKS-UltraMAXX ISI SAYACI KULLANIM KILAVUZU 18/4/2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile 25/10/2008 tarihli ve 27035 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Enerji Kaynaklarının

Detaylı

İçindekiler. Kombiler

İçindekiler. Kombiler Kombi Kataloğu 1 İçindekiler Kombiler Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Yoğuşmalı Elektronik Kombiler Konvansiyonel Kombiler Şofben 3 Arçelik Kombilerin Artısı Çok

Detaylı

KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu

KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgi 2. Çalışma Prensibi 3. Sistem Bileşenleri 4. Montaj 5. Resimlerle Kolektör Montajı 6. Teknik Detaylar 7. Teknik Bilgi 8. Bakım 9. Tesisat Şeması Genel

Detaylı

Yönlü Sayaçlar. uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi

Yönlü Sayaçlar. uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi Yenilikçi, Esnek ve Çok Yönlü Sayaçlar Bütün uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi Siemens ten güvenilir, esnek, emniyetli sayaçlar Tasarruf etmek isteyenlerin, tüketim verileri hakkında etkin

Detaylı