TOSHIBA 7200 RPM SABİT DİSK SÜRÜCÜ AİLESİYLE KÜÇÜK BOYUTLU SABİT DİSK TEKNOLOJİSİNİN ÇEŞİTLİ PAZAR DİLİMLERİNDE BENİMSENMESİNE LİDERLİK EDİYOR.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TOSHIBA 7200 RPM SABİT DİSK SÜRÜCÜ AİLESİYLE KÜÇÜK BOYUTLU SABİT DİSK TEKNOLOJİSİNİN ÇEŞİTLİ PAZAR DİLİMLERİNDE BENİMSENMESİNE LİDERLİK EDİYOR."

Transkript

1 TOSHIBA 7200 RPM SABİT DİSK SÜRÜCÜ AİLESİYLE KÜÇÜK BOYUTLU SABİT DİSK TEKNOLOJİSİNİN ÇEŞİTLİ PAZAR DİLİMLERİNDE BENİMSENMESİNE LİDERLİK EDİYOR. Tüketici pazarı ile Kurumsal ve Endüstriyel pazarlarda kullanım için optimize edilmiş küçük boyutlu teknolojinin avantajları, ilk olarak yeni tümleşik Toshiba 2,5 inç sabit disk ailesi tarafından sunuluyor. 27 Temmuz 2010, Neuss Küçük boyutlu sabit disk sürücü teknolojisinin öncüsü Toshiba Storage Device Division (SDD), bugün tüketici pazarı ile kurumsal ve endüstriyel uygulamaların geniş yelpazedeki ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan iki 7200 RPM SATA 2,5 inç sabit disk sürücüsünün hazır olduğunu duyurdu. Ürün ailesiyle, özellikle yüksek teknolojili bilgisayar sistemleri, yüksek dayanıklılık gerektiren bilgi sistemleri ve güvenlik bakımından hassas uygulamalar için optimize edilmiş yüksek kapasiteli sabit disk sürücüleri Orijinal Ekipman Üreticilerine (OEM) ilk kez sunulmaktadır. Toshiba nın yeni sabit disk sürücü ailesi, IDC'nin tahminlerine göre 2012 yılına kadar uygulamada 3,5 inç disklerin yerini alacak olan 1 2,5 inç sabit disk sürücülerine yönelik artan pazar ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmiştir. Yeni sabit disk sürücü ailesi iki bölümden oluşan bir ürün serisidir. İlk sabit disk sürücüsü, kullanıcı uygulamaları için 640 GB a 2 kadar depolama alanı sunan ve sürücünün kendi kendini şifrelemesini sağlayan Otomatik Olarak Şifrelenen Sürücü (SED) seçeneği ile beraber gelen MKxx61GSY modelidir. İkincisi ise, 500 GB a kadar depolama kapasitesiyle, özellikle sürekli çalışma ve yoğun veri okuma/yazma gereksinimleri bulunan, kurumsal ve endüstriyel uygulamalar için tasarlanmış, yüksek seviyeli 1 IDC Piyasa Analizi: yılları arası dünya çapında sabit disk tahmini: Kurumsal Uygulamalar İçin Ekilen Değişim Tohumları, s (Tablo 7) 2 Bir Gigabyte (1GB) 10 9 = 1,000,000,000 byte ve bir Terabyte (1TB) = 1,000,000,000,000 byte anlamına gelir. Kapasite 10 un kuvvetleri biçiminde belirtilir ancak, bir bilgisayarın işletim sistemi, depolama kapasitesini, 2 nin kuvvetleri biçiminde yani; 1GB= 2 30 = 1,073,741,824 byte ve 1TB = 2 40 = 1,099,511,627,776 byte olacak şekilde tanımlar. Dolayısıyla depolama alanını olduğundan daha azmış gibi gösterir. Mevcut depolama kapasiteleri (farklı ortam dosyalarına ait örnekler dahil olmak üzere) dosya boyutuna, dosya biçime, ayarlara, kullanılan yazılıma, işletim sistemine ve diğer çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.

2 dayanıklılığa (HD) sahip sabit disk sürücüsü MKxx61GSYB dir. Performansı optimize edilmiş bu tümleşik cihaz ailesi, çeşitli pazar dilimlerinde çalışan Orijinal Ekipman Üreticilerine (OEM) 2,5 inç sabit disk sürücü teknolojisinin düşük enerji, taşınabilirlik ve geniş depolama alanı özelliklerine erişim imkanı sağlıyor. MKxx61GSY serisi 160 GB, 250 GB, 320 GB, 500 GB ve 640 GB depolama kapasitelerini, saniyede 3 gigabit arayüz aktarım hızı ve 1 inç kareye 506,3 gigabit e varan bölgesel yoğunluk ile birlikte sunmaktadır. Tek tablada 320 GB veri depolanabilirken, iki tablaya dağılmış olarak 500 GB ve 640 GB veri depolanabilmektedir. Tasarımın yüksek depolama kapasitelerini 7200 RPM gibi hızlarda sunabilmesi, hem ev hem de kurumsal bilgisayar uygulamalarında genel sistem ve uygulama cevap verebilirliğini yükselterek verimliliğin arttırılması ve daha akıcı grafik dönüştürme (render) gibi avantajlar sağlar. MKxx61GSY son kullanıcılara, bilgisayar oyunları ve yüksek çözünürlüklü video dosyaları da dahil olmak üzere, daha fazla miktarda zengin ortam içeriğini indirme ve depolama imkanı sunar. Son kullanıcılar daha önce performans sorunları yaşadıkları bilgisayarlarda bu içerikleri barındırabilirler. Dolayısıyla bu teknoloji, Orijinal Ekipman Üreticilerinin (OEM) notebook bilgisayarlardan, oyun dizüstü bilgisayarlarına, taşınabilir iş istasyonlarından ince ve hepsi-bir-arada masaüstü bilgisayarlara kadar, taşınabilir ve kompakt uygulamaların dahili depolama kapasitelerini arttırmalarını sağlamaktadır. Bu cihazların kullanılabilir olmasıyla birlikte, kullanıcılar küresel krize rağmen 2009 yılında yüzde 62 oranında büyüme kaydeden ve 2020 yılında 44 kat büyüyecek olan 3 dijital evrenin hızına, taşınabilirlikten ödün vermeden yetişebileceklerdir. Teknolojinin küçük boyutlu olması ayrıca 3,5 inç sabit disk sürücülere kıyasla önemli miktarda enerji verimliliği sağlamaktadır. MKxx61GSY modeli ayrıca Orijinal Ekipman Üreticilerine (OEM) isteğe bağlı bir serbest düşme sensörü sunarak, ürünlerin dayanıklılık ve güvenilirliliklerini daha yüksek bir seviyeye çıkarmalarına olanak tanımaktadır. Bu, sabit disk sürücüsü düşse bile, cihazın ve içindeki verilerin korunacağı anlamına gelir. Ayrıca olağanüstü sessizdir: MKxx61GSY modeli hem çalışma hem de bekleme modundayken, insan kulağının duyma eşiğinde çalışır. (2.3 Bel / 1 Tabla, 2.6 Bel / 2 Tabla). 3 IDC Dijital Evren Çalışması, Mayıs 2010,

3 MKxx61GSYB serisi, yoğun ve her zaman açık işlemler için güvenilir depolama hizmeti gerektiren endüstriyel ve kurumsal uygulamaların küçük boyut teknolojisinin avantajlarından yararlanmasını sağlamak üzere MKxx61GSY platformu üzerinde çalışmaktadır. Yüksek seviyeli dayanıklılığa sahip tasarımı, %50 çalışma oranında 4 7 gün 24 saat 5 çalışmayı destekleyen ve rakipsiz kullanılabilirlik ve performans seviyelerinde sınıfının en iyi döngüsel titreşim toleransı gibi özellikler sunar. Sonuç olarak, yoğun kullanım gereksinimi olan ve çoklu sürücü yapılandırması gerektiren sistemler ve iletişim anahtarları ya da blade sunucular gibi sürekli okuma / yazma aktivitesi gerektiren kritik sistemlerde performansı optimize eder. MKxx61GSYB modeli, Orijinal Ekipman Üreticilerine (OEM) ve karmaşık kurumsal ve endüstriyel teknoloji çözümleri sunan bütünleştiricilere 80 GB ila 500 GB arasında depolama kapasitesi sunar. Zorlu şartlara dayanıklı tasarımı, güç verimliliği ve küçük boyutlarda yaklaşık 24 saat kullanılabilirliği ile cihaz, bu pazar diliminde yönlendiriciler, ağ anahtarları, gözetleme kameraları, endüstriyel bilgisayarlar ve robot sistemleri de dahil olmak üzere gittikçe büyüyen sayıdaki uygulamalar için ideal bir çözüm haline geliyor. MKxx61GSY modelinin, disk içeriğini kendi kendine şifrelemesini sağlayan Otomatik Olarak Şifrelenen Sürücü 6 (SED) özelliği, Orijinal Ekipman Üreticileri (OEM) ve son kullanıcıların, kullanımda olmayanlar da dahil olmak üzere tüm verilerinin korunması ile ilgili düzenlemelere uyabilmelerine yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Sabit disk sürücüsünde depolanan verinin, disk kullanımda değilken otomatik olarak şifrelenmesi, sağlık, hükümet ve finans kuruluşları gibi, bulundurdukları kişisel ve hassas bilgilerin güvenliğini garanti altına almak zorunda olan kuruluşlar için çok büyük fayda sağlamaktadır. 4 High Duty Cycle kurumsal ve endüstriyel disk uygulamalarının gerektirdiği daha yoğun okuma ve yazma görevleri içeren bir işlemdir. % 50 çalışma oranı, diskin çalışma süresinin % 50 sinde veri transferi yapması anlamına gelir. 5 Toshiba sabit disk sürücüleri, sürekli çalışması gereken depolama uygulamaları ve yüksek performans sunucularının ihtiyaçlarını karşılamak için, günde 24 saat, haftada 7 gün çalışacak şekilde 24/7 özelliği ile optimize edilmiştir. Bu özellik, sürekli yazma / okuma işlemleri açısından sabit disk sürücülerini son derece güvenilir kılar. Sabit diskler sadece iş yükü izin verdiği takdirde kapanır ve güç koruma moduna girer. 6 SED seçeneği, tüm EMEA ülkelerinde bulunmamaktadır.

4 Toshiba nın yeni 2,5 inç sabit disk sürücü ailesi, 3,5 inç sürücülere eşdeğer depolama kapasitesi ve performans sunarken, daha az enerji tüketmektedir. Örneğin 640 GB MKxx61GSY, sadece 0,00013 W/GB enerji tüketir ve daha düşük bir sıcaklıkta çalışır. Bu, birlikte çalıştığı diğer cihazlar üzerindeki etkisini azaltırken, geliştirilmiş sistem performansı ve dayanıklılığına katkıda bulunur. Toshiba nın çevre etkisini azaltma kararlığına dayalı olarak, tüm sürücüler RoHS düzenlemelerine uygun ve halojensizdir. Toshiba Europe Storage Device Division'ın Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Martin Larsson şöyle diyor: Bu yeni ürün ailesinin geliştirilmesi, Toshiba nın küçük boyutlu sabit disk sürücü teknolojisinin neler yapabileceğini belirleyen sınırları zorlama konusundaki kararlığını gösteriyor. Şiddetli rekabet içeren bir dizüstü bilgisayar pazarı içinde, Orijinal Ekipman Üreticilerinin (OEM) daha geniş farklılığa sahip ürünler oluşturabilmeleri için sürekli yeniliklere imza atıyoruz RPM 2,5 inç ve 3,5 inç sabit disk sürücüleri ile karşılaştırıldıklarında, bu yeni ve heyecan verici ürün ailesi, müşterilerimize gelişmiş depolama kapasitesi, dayanıklılık, güç tüketimi ve akustik bakımından mükemmel şekilde dengelenmiş ve performansı optimize edilmiş sabit disk sürücüleri sunmaktadır. Yeni 7200 RPM tasarımı, Toshiba'nın yenilikçi platform mimarilerini yükseltme ve küçük boyut teknolojisinin avantajlarını yeni ve hızla büyüyen pazar dilimi içinde genişletme becerisini gösteriyor. Toshiba, büyüyen pazar diliminde öncü bir çözüm yaratmak üzere, teknik mühendislik deneyimini kurumsal pazarla verimli bir şekilde bütünleştirdi. Bu yeni ürünlerimizle, sürekli olarak daha fazla seviyelerde dayanıklılık, kullanılabilirlik ve performans gerektirecek yeni nesil endüstriyel ve kurumsal uygulamaların depolama teknolojisi ihtiyaçlarını karşılayabileceğiz. Bilgi ve Kullanılabilirlik Toshiba nın MKxx61GSY ve MKxx61GSYB modelleri, ticari olarak 2010 yılının son çeyreğinden itibaren Dağıtım ve Orijinal Ekipman Üreticileri (OEM) tarafından kullanılabilir olacaktır. Toshiba nın endüstri lideri küçük boyutlu sabit disk sürücüleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için adresini ziyaret edin.

5 Özellikleri: Model Number Maximum Capacity (Formatted) 1 MKxx61GSY 640/500 // 320/250/160 Number of platters 2 // 1 Areal density (max) Gb/in 2 Media transfer rate (max) 1,412 Mbps Average seek time 12 ms Rotational speed 7200 RPM Buffer memory 16 MB Interface Serial ATA 3.0 Gb/sec, Revision 2.6 (ATA-8) Interface transfer rate 3 Gb/s External dimensions (WxDxH; mm x mm x 9.5 mm mm) Weight (g) 115 // 98 g (max) Energy consumption efficiency / // /0.0032/ W/GB Shock resistance: Acoustics: Operating Non-operating Idle Seek 3,185 m/s 2 (325 G) 2ms 8,820 m/s 2 ( 900 G) 1ms Model Number Maximum Capacity (Formatted) 1 MKxx61GSYB 500 // 250/160/80 Number of platters 2 // 1 Areal density (max) 396Gb/in 2 Media transfer rate (max) 1,223 Mbps Average seek time 12 ms Rotational speed 7200 RPM Buffer memory 16 MB Interface Serial ATA 3.0 Gb/sec, Revision 2.6 (ATA-8) Interface transfer rate 3 Gb/s External dimensions (WxDxH; mm x mm x 9.5 mm mm) Weight (g) 115 g (max) Energy consumption efficiency // /0.0050/0.010 W/GB Shock resistance: Acoustics: Operating Non-operating Idle Seek 3,185 m/s 2 (325 G) 2ms 8,820 m/s 2 ( 900 G) 1ms -son-

6 Toshiba Europe Storage Device Division Hakkýnda Toshiba Europe Storage Device Division (SDD), 30 yýlý aþkýn bir süredir depolama cihazlarý endüstrisinde hep en ön saflarda yer almýþtýr ve Avrupa'daki tüm orijinal ekipman üreticilerine (OEM), sistem tümleþtirme þirketlerine ve EMEA bölgesi içinde yer alan bayilere yüksek kaliteli sabit disk sürücüleri pazarlamaktadýr. 3,5 inç, 2,5 inç ve 1,8 inç sabit disk sürücülerinin (HDD) dünyadaki tek tam alan tedarikçisi olan Toshiba, günümüzün sabit disk sürücü teknolojisindeki endüstri standartlarýnýn çoðunu belirlemektedir. Toshiba SDD, geçmiþi boyunca küçük boyutlu depolama cihazlarýnýn tasarlanmasý ve geliþtirilmesinde köklü deðiþiklikler gerçekleþtirmiþtir. Toshiba SDD'nin sabit disk sürücüleri, dünyanýn önde gelen GPS yön bulma sistemlerinin, taþýnabilir medya yürütücülerinin ve eðlence sistemlerinin içinde bulunabilir. Þirket ayný zamanda otomotiv sýnýfý sabit disklerin geliþtirilmesine de öncülük etmiþ olup, bugüne dek otomotiv sabit disk sürücü segmentinde %71 pazar payý oranýyla lider konumda yer almýþtýr. Toshiba Storage Device Division bununla birlikte, endüstriyel ve kurumsal uygulamalarýn yaný sýra taþýnabilir harici sabit disk sürücüleri için 7/24 yüksek dayanýklýlýk, arttýrýlmýþ ýsý direnci ve Katý Hal Sürücü geliþtirme gibi ileri teknoloji ürünü olan çok çeþitli sürücü seçeneklerini sunmaktadýr. Toshiba Hakkýnda Bilgi ve iletişim sistemleri; dijital tüketim ürünleri; elektronik cihazlar ve parçalar; nükleer enerji dahil olmak üzere güç sistemleri; endüstriyel ve sosyal altyapı sistemleri ve ev gereçlerini kapsayan gelişmiş elektrik ve elektronik ürünlerinin çok yönlü bir üreticisi ve pazarlamacısı olan Toshiba, yüksek teknolojiye öncülük eden yenilikçi bir dünya lideridir. Toshiba 1875 yılında kurulmuştur ve bugün 740 dan fazla şirkete, dünya çapında çalışana ve 68 milyar ABD dolarını aşan yıllık satış hacmine sahip bir küresel ağı yönetmektedir. adresindeki Toshiba web sitesini ziyaret edin. Media contacts: Susan Nowack Toshiba Europe GmbH, Storage Device Division Katie Swan / Chrissie McGoldrick / Chris McCrudden Speed Telephone: +44 (0) Toshiba@speedcommunications.com

TOSHIBA TAMAMEN ESNEK KURUMSAL DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİ YARATMAK İÇİN KATI HAL SÜRÜCÜ SUNUYOR

TOSHIBA TAMAMEN ESNEK KURUMSAL DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİ YARATMAK İÇİN KATI HAL SÜRÜCÜ SUNUYOR TOSHIBA TAMAMEN ESNEK KURUMSAL DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİ YARATMAK İÇİN KATI HAL SÜRÜCÜ SUNUYOR Yeni Enterprise Sınıfı Katı Hal Sürücü Kurumların Gelgit Dalgası Gibi Gelen Veri Akışıyla Başa Çıkmasına Güçlendirilmiş

Detaylı

TOSHIBA ŞİRKETLERİN HIZLA ARTAN VERİ SAKLAMA İHTİYAÇLARINI EN YÜKSEK HIZLI 10.5K RPM KÜÇÜK FORM FAKTÖRLÜ HARD DİSKİYLE KARŞILIYOR

TOSHIBA ŞİRKETLERİN HIZLA ARTAN VERİ SAKLAMA İHTİYAÇLARINI EN YÜKSEK HIZLI 10.5K RPM KÜÇÜK FORM FAKTÖRLÜ HARD DİSKİYLE KARŞILIYOR TOSHIBA ŞİRKETLERİN HIZLA ARTAN VERİ SAKLAMA İHTİYAÇLARINI EN YÜKSEK HIZLI 10.5K RPM KÜÇÜK FORM FAKTÖRLÜ HARD DİSKİYLE KARŞILIYOR 900 GB'lık Şirket Sınıfı hard disk Kritik Değerdeki İşletme Verileri için

Detaylı

WD NAS ve Güvenlik Kamerası Sistemleri Sabit Disk Ürün Aileleri

WD NAS ve Güvenlik Kamerası Sistemleri Sabit Disk Ürün Aileleri WD NAS ve Güvenlik Kamerası Sistemleri Sabit Disk Ürün Aileleri Arkın Balıkçıoğlu WD Türkiye Ülke Müdürü Nisan, 2014 GİRİŞ Western Digital DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİNDE LİDER Pazar lideri ve trend belirleyicisi,

Detaylı

WD NAS Sabit Disk Ürün Ailesi

WD NAS Sabit Disk Ürün Ailesi WD NAS Sabit Disk Ürün Ailesi Arkın Balıkçıoğlu WD Türkiye Ülke Müdürü Nisan, 2014 GİRİŞ Western Digital DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİNDE LİDER Global olarak Pazar lideri ve trend belirleyicisi $40 milyar değerinde

Detaylı

WD kalitesi. seçimin gücü, Tüm uygulamalarınız için dahili depolama çözümleri. [ 1 ] [ 2 ]

WD kalitesi. seçimin gücü, Tüm uygulamalarınız için dahili depolama çözümleri. [ 1 ] [ 2 ] seçimin gücü, WD kalitesi. Western Dijital, WD, WD logosu ve WD VelociRaptor, Western Dijital Technologies Inc. şirketinin ABD ve diğer ülkelerdeki tescilli ticari markaları; WD Blue, WD Green, WD Black,

Detaylı

Işık hızında. Sağlam. Etkileyici SAS SSD

Işık hızında. Sağlam. Etkileyici SAS SSD VERİ SAYFASI Işık hızında. Sağlam. Etkileyici. 1200.2 SAS SSD Seagate 1200.2 SAS SSD ailesi, zorlu kurumsal uygulamalar ve iyileştirilmiş toplam sahip olma maliyeti için optimize edilmiş birçok dayanıklılık

Detaylı

SC-Z56. Genel Bakış. Yüksek performanslı Teradici işlemci ve 512MB sistem belleği

SC-Z56. Genel Bakış. Yüksek performanslı Teradici işlemci ve 512MB sistem belleği Genel Bakış ViewSonic SC-Z56 dört çıkışlı sıfır istemci, VMware tabanlı ağlarda güvenli, yönetilmesi kolay, güvenilir bir seçenek arayan şirketler için mükemmel çözümdür. VMware Horizon View sertifikasına

Detaylı

Işık hızında. Sağlam. Etkileyici. Nytro 3000 SAS SSD

Işık hızında. Sağlam. Etkileyici. Nytro 3000 SAS SSD VERİ SAYFASI Işık hızında. Sağlam. Etkileyici. Nytro 3000 SAS SSD Seagate Nytro 3000 SAS SSD ailesi, zorlu işletme uygulamaları ve maksimum toplam sahip olma maliyeti tasarrufu için optimize edilmiş birçok

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı Hexagon Metrology 7.10.7 SF Üretim Noktasında Kaliteye Bakış Hexagon Metrology 7.10.7 SF, kalite kontrolü için başka hiçbir CMM in zorlu atölye

Detaylı

Seçimin Gücü. WD Kalitesi.

Seçimin Gücü. WD Kalitesi. Seçimin Gücü. WD Kalitesi. www.westerndigital.com Western Digital, WD, the WD logo, Put Your Life On It, WD Caviar ve WD Scorpio, Western Digital Technologies Inc. şirketinin ABD ve diğer ülkelerdeki tescilli

Detaylı

Bilgi ve iletişim teknolojileri

Bilgi ve iletişim teknolojileri Bilgi ve iletişim teknolojileri 1 Bilgisayar, Hesap makinesi gibi araçlara neden ihtiyaç duyulmuştur? Zaman tasarrufu Bilginin depolanması ihtiyacı Hatasız işlem yapma isteği İletişim ihtiyacı 30\2 Bilişim

Detaylı

Solving Solutions. IP-Video ve Ses video kayıt sistemleri

Solving Solutions. IP-Video ve Ses video kayıt sistemleri saynvr NSV1 Serisi IP-Video ve Ses video kayıt sistemleri Analog kameraların dezavantajları: Düşük çözünürlüklü, Kablo maliyeti, Kayıt imkanı kısıtlılığı Uzun mesafelerde tek bir kablo kullanımında sinyal

Detaylı

Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları

Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları 1. Günlük yaşantıda bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? 2. Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Donanım Yazılım Bilişim

Detaylı

Bosch Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol

Bosch Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol Bosch Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol 2 Bosch Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol Bosch Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons

Detaylı

1. Hafıza Depolama Araçları. 2. Hafıza Çeşitleri. 3. Hafıza Ölçümü. 4. Bilgisayar Performansı

1. Hafıza Depolama Araçları. 2. Hafıza Çeşitleri. 3. Hafıza Ölçümü. 4. Bilgisayar Performansı DEPOLAMA 1. Hafıza Depolama Araçları 2. Hafıza Çeşitleri 3. Hafıza Ölçümü 4. Bilgisayar Performansı HAFIZA DEPOLAMA ARAÇLARI HARDDİSK ZİPDİSK SSD BELLEK KARTLARI(SD,CF,MMC,MS) FLASH DİSK CD DVD ROM DİSKET

Detaylı

Kolay işitmeye geçin. Tümleşik Sinyal İşleme ile

Kolay işitmeye geçin. Tümleşik Sinyal İşleme ile Kolay işitmeye geçin Tümleşik Sinyal İşleme ile Kolay işitme Flash işitme cihazı serisi Widex in en yeni ve en seçkin teknolojisine sahiptir: Tümleşik Sinyal İşleme. Bu benzersiz teknoloji, işitme cihazınızın

Detaylı

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran Genel Bakış SD-Z226, sıfır istemci entegreli 21,5" bir monitördür. Teradici 2321 işlemci ile donatılmıştır ve donanım hızlandırmalı PCoIP desteğine sahiptir. SD-Z226 sıfır istemci, VMware tabanlı ağlarda

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011. Dijital Dünyada Yaşamak

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011. Dijital Dünyada Yaşamak Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Bilgisayar nedir? Bilgisayar, kullanıcı tarafından girilen bilgileri(veri) işleyen, depolayan istendiğinde girilen bilgileri ve sonuçlarını

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması http://ebys.gop.edu.tr/envision/validate_doc.aspx?v=bek44ht6

Detaylı

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i IPC s e r i s i Primer Darbeli Kırıcılar Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans IPC Serisi primer darbeli kırıcılar, çağın gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış yeni jenerasyon darbeli kırıcılardır.

Detaylı

Sağlamlık ağlamlık Ölç Ö eklçeklenebilir lenebilirlik lik Sağlamlık ağlamlık Ölç Ö eklçeklenebilir lenebilirlik lik

Sağlamlık ağlamlık Ölç Ö eklçeklenebilir lenebilirlik lik Sağlamlık ağlamlık Ölç Ö eklçeklenebilir lenebilirlik lik WD Güvenlik Kamerası Depolaması İş için doğru sürücü Standart masaüstü sabit sürücüler, haftada beş gün ve günde yaklaşık sekiz saat çalışmak üzere tasarlanmıştır. Şimdi DVR ya da gelişmiş gözetim sisteminin

Detaylı

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok.

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok. Digitus DN-13010 Tanıtımını gerçekleştireceğimiz Digitus DN-13010 isimli ürünün görevi modem ya da bazı ağ cihazlarınla bağlantı sağlayarak, üzerindeki USB arabirimleri sayesinde depolama aygıtlarından

Detaylı

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için.

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için. Citizen fotoğraf yazıcıları: Citizen fotoğraf yazıcıları: Profesyonel bir fotoğrafçı olarak müşterilerinizin hayatlarındaki en önemli anlardan bazılarını saklayan kişi sizsiniz. Sizin ustalığınız, deneyiminiz

Detaylı

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA İşletme Bilgi Yönetimi Doç. Dr. Serkan ADA Bilgi Toplanmış, organize edilmiş, yorumlanmış ve belli bir yöntemle etkin karar vermeyi gerçekleştirmek amacıyla ilgili birime sevkedilmiş, belirli bir amaç

Detaylı

Donanım Nedir? Bir bilgisayar sisteminde bulunan fiziksel aygıtların tümü

Donanım Nedir? Bir bilgisayar sisteminde bulunan fiziksel aygıtların tümü BİLGİSAYAR DONANIMI Donanım Nedir? Bir bilgisayar sisteminde bulunan fiziksel aygıtların tümü Donanım Nedir? Giriş aygıtları İşlemci Depolama aygıtları Çıkış aygıtları Çevresel aygıtlar Giriş Aygıtları

Detaylı

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T47 PC, güçlü Intel J1900 2GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard işletim sistemi kullanır. SC-T47, Citrix ICA/HDX, VMware PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak ağ protokollerinin

Detaylı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Sony FY14 BRAVIA B2B Uygun maliyetli kurumsal ekran, eğitim ve kurumsal TV uygulamaları için etkileşimli seçeneklere sahip ince, dikkat çekmeyen, enerji tasarruflu

Detaylı

LO-G Primer Pil Serileri

LO-G Primer Pil Serileri LİTYUM PİL SERİLERİ Saft'ın güvenilir ve uzun ömürlü pilleri, karmaşık sistemleriniz, ileri teknoloji ekipmanlarınız ve en son teknoloji cihazlarınızın aşırı sıcaklıklarda bile optimum performans için

Detaylı

Toplu Veri Uygulamalarında Kapasite için İyileştirilmiş Kurumsal Sabit Disk

Toplu Veri Uygulamalarında Kapasite için İyileştirilmiş Kurumsal Sabit Disk Veri Sayfası Toplu Veri Uygulamalarında Kapasite için İyileştirilmiş Kurumsal Sabit Disk Sektöründe öncü geleneksel manyetik kayıt (CMR) teknolojisiyle 1TB ila 8TB 1, 3.5 inç kurumsal disk Gelişmiş Yazma

Detaylı

Çünkü işler sertleşiyor. Latitude Rugged portföyü

Çünkü işler sertleşiyor. Latitude Rugged portföyü Çünkü işler sertleşiyor. Latitude Rugged portföyü Yeni Dell Latitude Rugged ailesiyle tanışın Dell'in Latitude Rugged portföyüyle, her gün karşı karşıya kaldığınız sert koşullarda kendi sınıfının en iyi

Detaylı

FLIR TERMAL GÖRÜNTÜLEME KAMERALARI FLIR TEST VE ÖLÇÜM CİHAZLARI YAPI DENETİMLERİ VE HVAC

FLIR TERMAL GÖRÜNTÜLEME KAMERALARI FLIR TEST VE ÖLÇÜM CİHAZLARI YAPI DENETİMLERİ VE HVAC FLIR TERMAL GÖRÜNTÜLEME KAMERALARI FLIR TEST VE ÖLÇÜM CİHAZLARI YAPI DENETİMLERİ VE HVAC FLIR Systems, termal görüntüleme kameralarında dünya lideridir. Binalardaki yapı kusurlarını tespit etmenize yardımcı

Detaylı

VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI

VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI VİNÇLER VE KALDIRMA MAKİNALARI 1991 yılında İstanbul'da kurulan şirketimiz özellikle elektromekanik techizatlar, vinçler, kaldırma ve basınçlı hava sistemleri konusunda uzmanlaşmıştır. ERA, ağır endüstrinin

Detaylı

FELCO 820. Elektrikli budama bıçağı. Kullanıma özel mükemmel çözüm www.felco820.com

FELCO 820. Elektrikli budama bıçağı. Kullanıma özel mükemmel çözüm www.felco820.com FELCO 820 Elektrikli budama bıçağı Kullanıma özel mükemmel çözüm www.felco820.com FELCO 820 Kullanıma özel mükemmel çözüm Tamamen İsviçre'deki Watch Valley'de tasarlanan ve üretilen FELCO 820, başka hiçbir

Detaylı

KARTUŞLARA VEDA EDİN. Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar

KARTUŞLARA VEDA EDİN. Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar KARTUŞLARA VEDA EDİN Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar ULTRA DÜŞÜK MALİYETLİ GÜNLÜK BASKI İster evde çalışın ister ofiste, bir Epson mürekkep tanklı (ITS) yazıcı, baskı ve iş maliyetlerinizi azaltacaktır.

Detaylı

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci SC-T45 İnce İstemci: Güç ve Esneklik Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T45 İnce İstemci PC'si, Windows 7 Embedded Standard OS ile güçlü Intel Atom N2800'ü kullanır. SC-T45;

Detaylı

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7 Windows 7 Kurulum & Yapılandırma Genel Değerlendirme Windows 7, eğitim bu hazırlandığı tarihteki en son Windows sürümü olup, resmi yayımlanma tarihi 22 Ekim 2009 dur Vista'nın oldukça geliştirilmiş bir

Detaylı

Daha genişbantlı, tamamen mobil

Daha genişbantlı, tamamen mobil Thuraya IP Daha genişbantlı, tamamen mobil T h u r a ya olarak, dünya çapında geniş bant uydu pazarı için yenilikçi, ucuz ve yüksek kalitede çözümler sunan öncü kuruluşuz. Performans ve tasarıda bir jenerasyon

Detaylı

Gerçek hayattakine benzer görüntü kalitesi, tasarım uzmanlarına daha iyi bir görüntü çözümü sunar.

Gerçek hayattakine benzer görüntü kalitesi, tasarım uzmanlarına daha iyi bir görüntü çözümü sunar. 27 inç geniş açı WQHD çözünürlükte ekran Gerçek hayattakine benzer görüntü kalitesi, tasarım uzmanlarına daha iyi bir görüntü çözümü sunar. Genel Bakış ViewSonic 'in profesyoneller için tasarladığı VP27

Detaylı

LS- LSH Primer Pil Serileri

LS- LSH Primer Pil Serileri LİTYUM PİL SERİLERİ Tıbbi uygulamalardaki kritik ekipmanlar için kullanılan piller, uzun bir raf ömrüyle hafif, düşük maliyetli ve son derece dayanıklı olmalıdır. Yüksek performanslı Saft pilleri, taşınabilir

Detaylı

Basın temsilcileri, Hörmann ev kapıları fabrikasına misafir oldu.

Basın temsilcileri, Hörmann ev kapıları fabrikasına misafir oldu. Basın temsilcileri, Hörmann ev kapıları fabrikasına misafir oldu. Yeni ThermoSafe ve ThermoCarbon ev kapıları sayesinde, ortaklarımız ile birlikte büyümeye devam etmek istiyoruz. - Saarland Eckelhausen

Detaylı

Önemli Avantajları. Akıllı. Sağlam. Güvenli. Güvenlik Amaçlı Seagate Depolaması

Önemli Avantajları. Akıllı. Sağlam. Güvenli. Güvenlik Amaçlı Seagate Depolaması 3,5 İNÇ SABİT DİSK VERİ SAYFASI Akıllı. Sağlam. Güvenli. Güvenlik Amaçlı Seagate Depolaması SkyHawk, disklerin güvenlik uygulamaları için amaca yönelik tasarlanmasında Seagate'in geniş deneyiminden yararlanır.

Detaylı

OTOMATİK KARARAN KAYNAK BAŞ MASKELERİ

OTOMATİK KARARAN KAYNAK BAŞ MASKELERİ OTOMATİK KARARAN KAYNAK BAŞ MASKELERİ GÜVENLIK IÇIN KIRMIZIYI SEÇIN TR sacit.com Yeni nesil güvenlik dizaynının doğuşu Kaynak sektörünün tarihsel lideri Sacit, güvenlik ile özdeşleşen ürünleri ve bunun

Detaylı

Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır. starlight teknolojisi

Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır. starlight teknolojisi Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır starlight teknolojisi 2 starlight teknolojisi Benzersiz 7/24 kameraları Aydınlatma koşullarından bağımsız olarak net ve işe yarar görüntülere güvenebilseniz

Detaylı

İNTERNET İÇİN VİDEO KAMERALAR. medyaakademisi.com

İNTERNET İÇİN VİDEO KAMERALAR. medyaakademisi.com İNTERNET İÇİN VİDEO KAMERALAR Bugün çok da profesyonel bir sistem kurmadan internet üzerinden kaliteli bir şekilde yayın yapmanız mümkündür. Özellikle tüketiciler açısından daha da önemli olan fiyat/verim

Detaylı

türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri

türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri www.selcoweld.com www.selcoweld.com Selco 30 yıldır inverterler üretmektedir Selco 30 yıldır ark kaynak uygulamaları için inverterlerin dizayn, geliştirme ve

Detaylı

Odak noktamız 7/24 uzaktan erişim ve kamera kontrolüdür. Dynamic Transcoding

Odak noktamız 7/24 uzaktan erişim ve kamera kontrolüdür. Dynamic Transcoding Odak noktamız 7/24 uzaktan erişim ve kamera kontrolüdür Dynamic Transcoding 2 Dynamic Transcoding Her zaman, her yerde 7/24 uzaktan erişim ve kontrol Sınırlı bant genişliği mobil cihazlarda HD video yayınlamayı

Detaylı

HDBaseT Alıcı Kiti HB10B Öne Çıkan Özellikler

HDBaseT Alıcı Kiti HB10B Öne Çıkan Özellikler HDBaseT Alıcı Kiti HB10B Yüksek çözünürlüklü dijital video içeriklerinizi uzun mesafelere küçük boyutlu ViewSonic HB10B HDBaseT alıcı/verici kiti ile çok kolay bir şekilde taşıyabilirsiniz. Dünyanın ilk

Detaylı

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved.

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. 1 Yeni Nesil Bütünleşik Veri Depolama Çözümleri Göksel Okay Kıdemli Sistem Mühendisi 2 Yeni Nesil VNX 04.09.13 3 Yeni VNX ile Performans Sınırlarını Zorlayın Sanal Ortamlar için Görülmemiş Yüksek Performans

Detaylı

Hafif Araçlar İçin Akü Çözümleri Yollardaki gücünüz! Exide teknolojileri ile Avrupa da üretilmiştir. Orjinal ekipman üreticisidir.

Hafif Araçlar İçin Akü Çözümleri Yollardaki gücünüz! Exide teknolojileri ile Avrupa da üretilmiştir. Orjinal ekipman üreticisidir. Hafif Araçlar İçin Akü Çözümleri Yollardaki gücünüz! Exide teknolojileri ile Avrupa da üretilmiştir. Orjinal ekipman üreticisidir. Geleceğe hazırlanın! Start- stop büyümesi Araçların %70 i karbondioksit

Detaylı

Esnek taşıma yardımcısı C

Esnek taşıma yardımcısı C CargoMaster C serisi Esnek taşıma yardımcısı AAT olarak taşıma problemlerinde size destek sunan ve yükünüzü hafifleten akıllı teknolojiler geliştiriyoruz. Uzun yıllara dayanan bilgi ve birikimimizle yenilikçi

Detaylı

EYLÜL 2012 ENFORMATİK. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 ENFORMATİK. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 ENFORMATİK İÇERİK Ders izlencesi Muafiyet sınavı hakkında bilgi Bilgisayara giriş 2 Bilgisayar nedir? Bilgisayarın tarihçesi Bilgisayarların sınıflandırılması Bilgisayar nasıl çalışır? Bit-Byte

Detaylı

ENFORMATİK. Enformatik Bölümü

ENFORMATİK. Enformatik Bölümü 2015 ENFORMATİK İÇERİK Ders izlencesi Bilgisayara giriş 2 Bilgisayar nedir? Bilgisayarın tarihçesi Bilgisayarların sınıflandırılması Bilgisayar nasıl çalışır? Bit-Byte kavramı Ders İzlencesi 3 Dersin amacı

Detaylı

Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol

Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol 2 Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Güvenliğe giden hızlı yol Plena Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi serisi, okullar,

Detaylı

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans Bilgiyi Keşfedin! LOGO MIND INSIGHT (powered by Qlik) İŞ ANALİTİĞİ ÜRÜNÜ, HERKESİN SEZGİLERİ İLE ARAŞTIRMA VE KEŞİF YAPMASINI SAĞLAYAN ÇOK ÇEŞİTLİ ESNEK VE İNTERAKTİF GÖRSELLER OLUŞTURABİLECEĞİ YENİ NESİL

Detaylı

327 Serisi. Direkt Etkili Solenoid Valfler

327 Serisi. Direkt Etkili Solenoid Valfler 327 Serisi Direkt Etkili Solenoid Valfler ASCO 327 Serisi ASCO 327 Serisi ile Tanışın Emerson'un ASCO 327 Serisi birden fazla malzeme, güç, akış ve sertifikasyon değişkeni mevcut olan evrensel ve direk

Detaylı

Sonesse - Sessiz motor serisi AKUSTİK KONFOR İÇİN TASARLANMIŞTIR

Sonesse - Sessiz motor serisi AKUSTİK KONFOR İÇİN TASARLANMIŞTIR Sonesse - Sessiz motor serisi AKUSTİK KONFOR İÇİN TASARLANMIŞTIR Sonesse - Sessiz motor serisi SOMFY TARAFINDAN AKUSTİK KONFOR İÇİN TASARLANMIŞTIR Sessizlik: piyasadaki önceliğiniz Yenilik ve ses kontrolü

Detaylı

Yazılım Destek Hizmeti

Yazılım Destek Hizmeti Veri sayfası Yazılım Destek Hizmeti HP Care Hizmetleri kapsamında Care Pack ve Sözleşmeli Hizmetler Hizmetin sağladığı avantajlar Sorun çözme amacıyla HP teknik kaynaklarına Yazılım güncellemelerini ayrı

Detaylı

Toplu Veri Uygulamalarında Kapasite için İyileştirilmiş Kurumsal Sabit Disk

Toplu Veri Uygulamalarında Kapasite için İyileştirilmiş Kurumsal Sabit Disk Veri Sayfası Toplu Veri Uygulamalarında Kapasite için İyileştirilmiş Kurumsal Sabit Disk Depolama yuvası başına maksimum depolama kapasitesi için, sektöründe lider CMR teknolojisini barındıran 1 TB ila

Detaylı

Uygulamaları ulut bilişime geçirmeden önce, firmanızın/şirketinizin ya da. işinizin gereksinimlerini göz önüne almanız gerekir. Aşağıda bulut bilişime

Uygulamaları ulut bilişime geçirmeden önce, firmanızın/şirketinizin ya da. işinizin gereksinimlerini göz önüne almanız gerekir. Aşağıda bulut bilişime Bulut Bilişim-Planlama Uygulamaları ulut bilişime geçirmeden önce, firmanızın/şirketinizin ya da işinizin gereksinimlerini göz önüne almanız gerekir. Aşağıda bulut bilişime geçemden önce dikkat edilmesi

Detaylı

1-Sabit diskler 2-Hafıza kartları 3-USB flash Diskler 4-CD-ROM- DVD-Blueray 5-Hafıza ölçümü 6-Bilgisayar performansı DEPOLAMA

1-Sabit diskler 2-Hafıza kartları 3-USB flash Diskler 4-CD-ROM- DVD-Blueray 5-Hafıza ölçümü 6-Bilgisayar performansı DEPOLAMA 1-Sabit diskler 2-Hafıza kartları 3-USB flash Diskler 4-CD-ROM- DVD-Blueray 5-Hafıza ölçümü 6-Bilgisayar performansı DEPOLAMA İÇ ve DIŞ DİSKLER Sabit Diskler Dahili (İç) sabit diskler Harici (Dış) taşınabilir

Detaylı

Karşınızda AutoDome Easy Küçük ve orta ölçekli uygulamalar için mükemmel çözüm

Karşınızda AutoDome Easy Küçük ve orta ölçekli uygulamalar için mükemmel çözüm Karşınızda AutoDome Easy Küçük ve orta ölçekli uygulamalar için mükemmel çözüm Ortama uyum sağlamak üzere tasarlanmış PTZ kamera Klasik PTZ Dome kameralar bütçeniz için çok pahalı geliyorsa ve sabit Dome

Detaylı

Bilgi ve iletişim teknolojileri Dersi Ders Notlarıdır?

Bilgi ve iletişim teknolojileri Dersi Ders Notlarıdır? Bilgi ve iletişim teknolojileri Dersi Ders Notlarıdır? Bilgisayar, Hesap makinesi gibi araçlara neden ihtiyaç duyulmuştur? Zaman tasarrufu Bilginin depolanması ihtiyacı Hatasız işlem yapma isteği İletişim

Detaylı

PRESLEME. Model No. Kapasite mm. Tip. Sayfa

PRESLEME. Model No. Kapasite mm. Tip. Sayfa Pres Makineleri Her zaman aynı güvenilir, sızdırmaz bağlantıyı sağlamak için işlem tamamlama kilidine sahiptir. Üstün kalite ve dayanıklılık için tasarlanmıştır - RIDGID Ömür Boyu Garanti ile desteklenir.

Detaylı

İÇERİK. Dersin işlenişi Bilgisayara giriş

İÇERİK. Dersin işlenişi Bilgisayara giriş 2017 GUZ TBT Giris İÇERİK Dersin işlenişi Bilgisayara giriş Bilgisayar nedir? Bilgisayarın tarihçesi Bilgisayarların sınıflandırılması Bilgisayar nasıl çalışır? Bit-Byte kavramı 2 Enformatik Bölümü Dersin

Detaylı

Güvenilir. Etkili. Çok Yönlü. Exos 7E2000

Güvenilir. Etkili. Çok Yönlü. Exos 7E2000 VERİ SAYFASI Güvenilir. Etkili. Çok Yönlü. Exos 7E2000 Seagate Exos 7E2000 kurumsal sabit diskler, fazla sistem alanı kullanmadan 2,5 inç form faktöründe 2000 GB'a kadar büyük miktarda veri depolayabilir.

Detaylı

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Caria Serisi ürünleri tasarlarken aklımızda tek bir şey vardı: Minimum kullanıcı müdahelesi Artık yeni nesil Caria serisi kazanlar eskisinden daha fazla konfor

Detaylı

SELP28135G. 35 mm tam kare motorlu E mount yakınlaştırma lensi mm F4,0 OSS. Genel Bakış

SELP28135G. 35 mm tam kare motorlu E mount yakınlaştırma lensi mm F4,0 OSS. Genel Bakış SELP28135G 35 mm tam kare motorlu E mount yakınlaştırma lensi 28-135 mm F4,0 OSS Genel Bakış Sony teknolojisi profesyonel 4K film yapımc mcılığı için gelişmi miş optik performans ve kullanım sunuyor SELP28135G,

Detaylı

BİT in Temel Kavramları

BİT in Temel Kavramları 2 ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.3. BİT İN TEMEL KAVRAMLARI 1.3. BİT İN TEMEL KAVRAMLARI Ankara, 2014 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ BİT in Temel Kavramları BİT in Temel Kavramları 3 4 Bilgisayar,

Detaylı

Donanımlar Hafta 1 Donanım

Donanımlar Hafta 1 Donanım Donanımlar Hafta 1 Donanım Donanım Birimleri Ana Donanım Birimleri (Anakart, CPU, RAM, Ekran Kartı, Sabit Disk gibi aygıtlar, ) Ek Donanım Birimleri (Yazıcı, Tarayıcı, CD-ROM, Ses Kartı, vb ) Anakart (motherboard,

Detaylı

27.10.2014 MONĐTÖRLER

27.10.2014 MONĐTÖRLER MONĐTÖRLER 46 47 Bilgisayarın kullanıcının yaptığı işlemleri görebilmesini sağlayan görsel parçasıdır. Monitörde hareketli ya da sabit resim olarak algılananlar aslında tek karelik resimlerdir. Bu tek

Detaylı

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli HOŞGELDİNİZ Erdal Kılıç SOFT Gökhan Akça KoçSistem Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet

Detaylı

MIC 550 Serisi Sağlam, dış mekan hareketli pan-tilt-zoom kamera

MIC 550 Serisi Sağlam, dış mekan hareketli pan-tilt-zoom kamera MIC 550 Serisi Sağlam, dış mekan hareketli pan-tilt-zoom kamera 2 MIC 550 Serisi Video güvenlik sektöründe standartları belirler Video güvenlik sistemleri içerisinde bulunduğu ortamla uyumlu görünümde

Detaylı

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com Powered by www.etgigrup.com www.vedubox.com Entegre E-Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sisteminiz 1DK da Hazır! Kolay Basit İnovatif Esnek Entegre Entegre Eğitim Platformu Uzaktan Eğitim, e-eğitim, Online

Detaylı

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T46 PC, güçlü Intel N2930 1.8GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard veya Linux işletim sistemi kullanır. SC-T46, Citrix ICA/HDX, PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi, mühendislik harikası ileri teknolojinin, simgesel

Detaylı

CL 60 SEBZE HAZIRLIK ÇALIŞMA İSTASYONU

CL 60 SEBZE HAZIRLIK ÇALIŞMA İSTASYONU GELİŞTİRİLMİŞ ERGONOMİ CL 60 SEBZE HAZIRLIK ÇALIŞMA İSTASYONU KOMPLE SEBZE HAZIRLAMA ÇÖZÜMÜ OKUL YEMEKHANELERİ, SAĞLIK KURULUŞLARI, ŞİRKET YEMEKHANELERİ VE HAZIR YEMEK FİRMALARI AYNI KAYGILAR İÇİNDEDİRLER

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

Plena Genel Seslendirme Sistemi Easy Line Ses yönetimi artık daha kolay

Plena Genel Seslendirme Sistemi Easy Line Ses yönetimi artık daha kolay Plena Genel Seslendirme Sistemi Easy Line Ses yönetimi artık daha kolay 2 Plena Genel Seslendirme Sistemi Easy Line Kaliteli genel seslendirme için pratik bir yol Bölge etiketleme ve ayar göstergeleriyle

Detaylı

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü BAŞLIK ALANI Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Her Yerden Ulaşılabilir Servislerle Yeni Bir Dünya TARIM Mobil Cihazlar Başrolde (Milyon Adet) 1.500 1.000 500 Akıllı Telefonlar Tabletler Bilgisayar

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

Ürün Bilgisi. WD Red NAS Sabit Sürücü

Ürün Bilgisi. WD Red NAS Sabit Sürücü Ürün Bilgisi WD Red NAS Sabit Sürücü NAS'ın yeni rengi yanı başınızda. Karşınızdaödüllü WD Red. WD Red NAS sabit sürücüler, 1-5 yuvalı ev ve küçük ofis NAS sistemlerinin özel ihtiyaçlarını karşılamak için

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet)

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) 1) İşlemci : En az 2.3 GHz 6 MB paylaşımlı L3 önbelleğe sahip, Intel Core i7 işlemci (3.5 GHz'e kadar Turbo Boost) olmadır. 2) Ram : En az 16 GB 1600 MHz DDR3L

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI. Bilgisayar I ve Bilgi İletişim Teknolojileri Dersi Öğr.Gör. Günay TEMUR

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI. Bilgisayar I ve Bilgi İletişim Teknolojileri Dersi Öğr.Gör. Günay TEMUR TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI Bilgisayar I ve Bilgi İletişim Teknolojileri Dersi Öğr.Gör. Günay TEMUR BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHÇESİ Bilgisayar, kullanıcıdan aldığı verilerle mantıksal ve aritmetiksel

Detaylı

Bosch'tan REG-Sentry Otomatik araç geçiş kontrol sistemi

Bosch'tan REG-Sentry Otomatik araç geçiş kontrol sistemi Bosch'tan REG-Sentry Otomatik araç geçiş kontrol sistemi 2 Bosch REG-Sentry otomatik araç geçiş kontrol sistemi REG-Sentry, Araç Plakası Tanıma (LPR) tabanlı bir araç geçişi kontrol çözümüdür Eksiksiz

Detaylı

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11 Geçtiğimiz haftalarda oyuncular için belli fiyat aralıklarına göre sıraladığımız işlemci, ekran kartı ve anakarttan sonra şimdi de bizlere göre fiyatlarına göre en iyi 10 oyun amaçlı notebook'u belirliyoruz.

Detaylı

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci SC-T35 İnce İstemci: Ultra Küçük 0,6 L Biçim Katsayısı ile VDI Bilgi İşlem Genel Bakış ViewSonic SC-T35 İnce İstemci, sanal masaüstü bilgi işlem gereksinimleri için

Detaylı

2. hafta Bulut Bilişime Giriş

2. hafta Bulut Bilişime Giriş 1 2. hafta Bulut Bilişime Giriş 3. Bulut Bilişime Duyulan İhtiyaç Son yıllarda veri kullanımında görülen artışlar sayesinde verinin elde edilmesi ve üzerinde analizler yapılarak genel değerlendirmelerde

Detaylı

Mobil Video Kayıt ve Takip Sistemleri

Mobil Video Kayıt ve Takip Sistemleri Mobil Video Kayıt ve Takip Sistemleri Mobil Video Kayıt ve Takip Sistemleri Hakkımızda Smarti Mobile Systems, GRAF&TEK Bilişim Teknolojileri markasıdır. GRAF&TEK; 1993 yılında teknoloji odaklı projeler

Detaylı

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik OverDrive Nedir? OverDrive, 1.000.000 + fazla E-kitap,sesli kitap ve videoları sağlayan, milyonlarca son kullanıcıya hizmet eden 2.000+ fazla yayınevi (Penguen, Blackstone, Wiley,Taylor&Francis vb. önemli

Detaylı

Düşünelim? Günlük hayatta bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir?

Düşünelim? Günlük hayatta bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Başlangıç Düşünelim? Günlük hayatta bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Bilgisayar Bilgisayar, kendisine verilen bilgiler

Detaylı

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama Güvenilirlik İleri teknoloji ürünü BAYKON Otomatik Kontrol Terazileri, en zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz hizmet verecek şekilde tasarlanmış,

Detaylı

Eba FATİH projesinin bir parçası olarak oluşturulmuş çevirim içi sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı bilgi teknolojilerinin eğitime

Eba FATİH projesinin bir parçası olarak oluşturulmuş çevirim içi sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı bilgi teknolojilerinin eğitime EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. Eba FATİH projesinin bir parçası olarak oluşturulmuş

Detaylı

DELL KILAVUZU MOBILITE

DELL KILAVUZU MOBILITE DELL KILAVUZU MOBILITE DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ Hiçbir şeyden ödün vermeyen bir dizüstü bilgisayar istiyorsunuz. En sık seyahat edenlere bile dayanabilecek sistemlerle servis dışı kalma

Detaylı

Değişim İçin 6 Harika Neden

Değişim İçin 6 Harika Neden Değişim İçin 6 Harika Neden Fark Yaratan Özellikler Dijital TV Merkez Sistemleri arasında önemli kategorik farklılıklar vardır. Analog sistemlerde bir kanaldan sadece bir yayın verilebilmektedir. Ancak

Detaylı

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz.

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz. Geçenlerde oyunculara yönelik 10 ekran kartı ve 10 işlemci seçmiştik. Şimdi de bilgisayarlarımızın en önemli bileşeni olan anakartlardan 10 tane seçiyoruz. Intel Sandy Bridge destekli anakartlarında bir

Detaylı

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Patentli alufer teknolojisi ile yüksek verim, düşük emisyon 1 CompactGas ın (1000-2800) avantajları Hoval CompactGas; konfor,ekonomi, güvenilirlik ve teknik

Detaylı

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler ViewSync Kablosuz Sunum Adaptörü ViewSync ViewStick 2 ViewSonic ViewSync ViewStick 2 kablosuz sunum ağ geçit adaptörü sahip olduğu HDMI/MHL arayüzü ile içeriklerinizi kolayca kablosuz olarak aktarabilirsiniz.

Detaylı

315.381945. 315.381947 Forcepoint WDLP-C-CP24-N. 315.381949 Forcepoint TDSD-C-CP24-N

315.381945. 315.381947 Forcepoint WDLP-C-CP24-N. 315.381949 Forcepoint TDSD-C-CP24-N 315.381945 Forcepoint WSPA-C-CP24-N Forcepoint TRITON AP-WEB URL Filtreleme yazılımı ile İnternet üzerinde istenmeyen sitelere erişimler filtrelenebilirken Malware, Trojan ve zararlı içeriklerinde kullanıcılara

Detaylı

Sony - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri

Sony - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri Sony Video Güvenlik Gözetim uygulamalarına yönelik ağ tabanlı video güvenlik ürünlerimiz: IP kameraları, ağ kayıt cihazları, CCTV, monitörler, aksesuarlar, kodlayıcılar ve güvenlik yazılımını içerir. Analogdan

Detaylı