-TGOÜ. HEMŞİRELİK ESASLARI ANABİLİM DALI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "-TGOÜ. HEMŞİRELİK ESASLARI ANABİLİM DALI"

Transkript

1 TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK ESASLARI DERSİ HASTA BAKIM, VERİ TOPLAMA VE DEĞERLENDİRME FORMU-1- (019) HEMŞİRELİK ESASLARI ANABİLİM DALI Dr. Öğr. Üyesi Şahizer ERAYDIN Öğrenci Adı Soyadı: No: KLİNİK:.. BakımTarihi: /.. Hasta Adı Soyadı: Dosya No: Tıbbi Tanısı: Yatış Tarihi: Taburculuk Tarihi: Cinsiyeti: Yaşı: Eğitimi: İşi: Adres: Geliş Yeri(Ev, Acil,başka klinik, başka hastane) Alerjileri: Boy: BKİ: Bilgi Kaynağı: Ameliyat tarihi: Kilo: Sigara Alışkanlığı:...adet /gün. Kullanma yılı:. Bırakma yılı:.. Alkol Alışkanlığı: 1. SAĞLIĞIN ALGILANMASI= Hastanızın sağlık durumunu algılaması ve geçmişteki sağlık durumunu ve buna yönelik genel tutum ve davranışlarını belirleyiniz. Elde edilen verileri birleştiriniz. Sorulacak sorular Şimdiki Sağlık Şikâyeti (hasta ifadesi); Evde Hastalığın Tedavisi İle İlgili Yaptığı Uygulamalar (Alternatif/Tamamlayıcı tedavi ); Geçmiş Sağlık/ Hastalık ve Cerrahi Öyküsü; Kalıtsal-Ailesel Risk Faktörleri (DM,Kardiyovasküler Hastalıklar-Hipertansiyon, Strok, Böbrek hastalıkları, Mental Hastalıklar, Solunum Hastalıkları,Kanser vb) Bir Araya Getirilmiş Önemli Veriler :.

2 . BESLENME - METABOLİK DURUM= Hastanızın beslenme durumuna yönelik veriler toplayınız. Beslenme ile ilgili olabileceğini düşündüğünüz sorunları yazınız. Sorulacak sorular= Kilo değişimi, beslenme bozukluğu, obesite, yeme problemi, iştah, ağrı, yutma-çiğneme güçlüğü, beslenme şekli, hastanedeki Diyet Tipini ne kadar alıyor, vb ) Elde edilen verileri birleştiriniz. BRADEN SKALASI (uygun sayıyı daire içine alın ve toplam skoru hesaplayın ) Duyu / algı Nem Aktivite Hareketlilik Beslenme Sürtünme Toplam Tamamen sınırlı 1 Çok sınırlı Hafif Sınırlı Bozulma yok 4 Sürekli Nem 1 Çok nemli Yatağa Bağımlı İmmobil 1 1 Sandalye bağımlı Çok Sınırlı Çok kötü 1 Yetersiz Problem 1 Olası Problem Problem yok Ara sıra nemli Ara sıra yürüyor Hafif Sınırlı Yeterli Nadiren nemli Sık sık yürüyor Sınırlama yok Çok iyi Toplam Braden skalasının 16 dan az olması basınç ülseri riskini gösterir Bir Araya Getirilmiş Önemli Veriler:. BOŞALTIM BİÇİMİ= Hastanızın mesane ve bağırsak boşaltımına yönelik veriler toplayınız. Elde edilen verileri birleştiriniz. Sorulacak sorular= Abdomen bölesinde= gerginlik, sertlik, hassasiyet, ağrı, barsak sesleri var mı yok mu var ise var ise sayısı nedir. Barsak boşaltımına yönelik =normal barsak alışkanlığı, sıklığı, gaitanın rengi, miktarı, sıklığı, konstipasyon, diare, boşaltımda ağrı, inkontinanas, hemoroid vb sorunları İdrar boşaltımına yönelik= idrar rengi, glop, anüri, dizüri, oligüri, poliüri, urgency, noktüri, ağrı, kontinanas, enfeksiyon, vb sorunları. İdrar Kateteri varmı var ise kateter takılma zamanı; üriner enfeksiyon, hastanın tepkleri vb sorunları Bir Araya Getirilmiş Önemli Veriler: 4. AKTİVİTE EGZERSİZ BİÇİMİ= Hastanızın periferik nabızlarını alınması gereken bölgelere göre sağ ve soldan alarak nabız gücünü (Nabız Gücü : 0=yok ; 1= Zayıf ; = Orta ; = Güçlü) belirtiniz, kapiller dolumu kontrol ediniz, apikal nabızı kontrol ediniz. Solunum= düzeni, derinliği, hızı, zorluk, dispne, apne, yorgunluk, oksijen tedavisi, öksürük, aspirasyon, yatma pozisyonu,.vb): Kas İskelet Sistemi ve Nörolojik Sistem= Hastanın yürüme kuvveti, düşme öyküsü, kırık, kramp, ağrı, eklemlerde şişlik ve hassasiyet, hareket kısıtlaması yardımcı araç kullanımı vb durumlarını tanımlayınız. Günlük Yaşam Aktivitesi / Kendine Bakabilme Yeteneği: Hastanızın durumuna göre yaptığı aktiviteleri skorlayınız. 0= Bağımsız / Yardım Gerektirmez; 1= Yardımcı Araç Kullanımı Gerekli ; = Bir Kişinin Yardımına Gereksinim Var; = Bir Kişinin Yardımına ve Yardımcı Araç Kullanımına Gereksinim Var; 4= İki Kişinin Yardımına Gereksinim Var, Bağımlı

3 AKTİVİTELER SKOR AKTİVİTELER SKOR Yeme/içme Tuvalet Ayağa kalkma Yatak hareketi Banyo Dolaşma Giysileri giyme TOPLAM Bir Araya Getirilen Önemli Veriler: 5. UYKU DİNLENME BİÇİMİ= Hastanızın uyku ve dinlenme durumuna yönelik veriler toplayınız. Elde edilen verileri birleştiriniz. Sorulacak sorular=evdeki Uyku Düzeni, Hastanedeki Uyku Düzeni, Uyku Düzeninde Değişiklik Oldu mu?, Bir Araya Getirilen Önemli Veriler:. 6. BİLİŞSEL ALGILAMA BİÇİMİ= Hastanızın bilişsel algılamasına yönelik veriler toplayınız. Elde edilen verileri birleştiriniz. Sorulacak sorular= Fiziksel sağlığıyla ilgili en önemli endişesi/korkusu: Şu anki sağlık probleminde ne tür duygular oluşuyor? Bireyin genel görünüşü nasıldır? İletişim şekli:(sözel/sözsüz iletişimde, rahatlık, atılganlık, çekingenlik durumu): Bir araya Getirilen Önemli Veriler:.. 7. KENDİNİ ALGILAMA KAVRAMA BİÇİMİ= Hastanızın kendini algılama ve kavrma düzeyine yönelik veriler toplayınız. Elde edilen verileri birleştiriniz. Sorulacak sorular= Mental Durum: bilinç düzeyi, oryantasyonu (kişi, yer, zaman), hafıza/hatırlama durumu, düşünme süreci, direktifleri anlama yeteneği, Sözel iletişim ve sınırlılıklarını belirleyiniz. Duyularını değerlendiriniz. Görme: pupil:büyüklük Reaksiyon açısından iki taraflı değerlendiriniz Duyma Ağrı duyusu ve ağrı yeri, ağrıyı arttıran/ azaltan faktörler: Bir Araya Getirilen Önemli Veriler: 8. ROL İLİŞKİ BİÇİMİ= Hastanızdan rol ve ilişki biçimine yönelik veriler toplayınız. Elde edilen verileri birleştiriniz. Sorulacak sorular= rol ve ilişkilerindeki değişim, yaşam stili değişiklikleri, emosyonel/davranışsal durumuna yönelik veriler toplayınız. Bir Araya Getirilen Önemli Veriler:. 9. CİNSELLİK ÜREME BİÇİMİ= Elde edilen verileri birleştiriniz. Sorulacak sorular=tedavi ve hastalığın cinselliğe etkisi, düzenli meme muayenesi yapma durumu, menapoza girme durumu, üreme organlarında herhangi bir sorun, yıllık/aylık kontrolleri yapma Bir Araya Getirilen Önemli Veriler:

4 10. BAŞETME STRESİ İLE BAŞETME BİÇİMİ= Elde edilen verileri birleştiriniz. Sorulacak sorular= Stres / hastalığa alıştığını gösteren tutum / davranışlar, Stresle baş etmek için evde ne yapıyordu: Bir araya Getirilen Önemli Veriler: 11. İNANÇ VE DEĞERLER = Elde edilen verileri birleştiriniz. Sorulacak sorular= Yaşamınızdaki Değerli olan Şey/şeylerin Sözel Olarak İfade Edilmesi, Hastanedeyken Yapmak İstediği Dini Uygulamalar Ölüm korkusu: Bir araya Getirilen Önemli Veriler:. TABURCULUK GEREKSİNİMLERİ: Hastanızın taburculuk gereksinimi ve yapılması gereken uygulamaları ve yapılanları belirtiniz. Hemşirelik uygulamaları: Diyet/beslenme: Araç/ ilaçlar : Tıbbi: Taburculuk Açıklamaları: TANI TESTLERİ/İŞLEMLER. Laboratuar Test Sonuçları=Hemogram, biyokimya, idrar, gaita, vb diğer testler, referans aralığı, bu testlerin neden yapıldığının bilgisi yer almalıdır. Tarih/Saat ve Tanısal Bulgular/Sonuçları belirtiniz. ARASINDA FARK VARSA YAZILABİLİR.) (NOT=EN SON YAPILAN TESTLERİ ALINABİLİR. İLK VE SON TEST İLAÇLAR BİLGİSİ. Aşağıda yer alan bilgileri hastanızın kullandığı tüm ilaçlar için oluşturunuz. Bu bilgiler için ilaç prospektüsü, ilaç rehberleri, internet veya eczaneden yararlanabilirsiniz. (NOT=HASTANIN KULLANDIĞI TÜM İLAÇLAR İÇİN YAZILACAK) İlaç Adı: Dozu: Uygulama yolu: Etki mekanizması: Bu ilacı neden alıyor: Hemşirenin izlemesi gerekenler:

5 HEMŞİRELİK TANILARI: 1. SAĞLIĞIN ALGILANMASI= Risk/Yaralanma; Risk/İnfeksiyon; Risk/Bilgi Eksikliği; Risk/Etkisiz Sağlık Yönetimi; Risk/Teröpatik Rejimi Etkisiz Yönetme;. BESLENME - METABOLİK DURUM=Risk/Sıvı Volüm Defisiti; Risk / Sıvı Volüm Fazlalığı ;Risk /Sıvı Volüm Dengesizliği; Risk /Kusma; Risk / Beslenme: Gereksinimden Az; Risk / Gereksinimden Çok; Risk / Yutma Güçlüğü; Risk / Oral Mukoz Membranlarda Bozulma; Risk / Doku Bütünlüğünde Bozulma; Risk/ Cilt Bütünlüğünde Bozulma Diğer:. BOŞALTIM BİÇİMİ= Risk/Konstipasyon; Risk/Diyare; Risk/Gaita inkontinansı; Risk/İdrar inkontinansı; Risk/Üriner boşaltım yetmezliği; Risk/Üriner retansiyon ; Diğer; 4. AKTİVİTE EGZERSİZ BİÇİMİ= Hemşirelik Tanıları: Risk/Aktivite intoleransı; Risk/Güçsüzlük; Risk/ Fiziksel harekette bozulma; Risk/Öz-bakım defisiti: banyo,hijyen,giyinme/ beslenme,tuvalet; Düşme riski; Risk/ Hava yolu açıklığında yetersizlik; Risk/ Doku perfüzyonunda bozulma; Risk/Gaz değişiminde bozulma;risk/ Kardiyak out-putta bozulma; Risk/Vücut ısısında değişim; Diğer: 5. UYKU DİNLENME BİÇİMİ= Risk/Uyku Düzeni Bozukluğu; Diğer: 6. BİLİŞSEL ALGILAMA BİÇİMİ= Risk/Adaptasyonda Bozulma; Risk/Ümitsizlik; Risk/ Güçsüzlük; Risk / Kederlenme; Diğer:.. 7. KENDİNİ ALGILAMA KAVRAMA BİÇİMİ= Risk/Akut Konfüzyon; Risk/Kronik Konfüzyon;; Risk/Akut Ağrı;Risk/ Kronik Ağrı; Risk/Duyusal Algılamada Bozulma; Risk/Düşünce Sürecinde-Hatırlamada Bozulma; Diğer: 8. ROL İLİŞKİ BİÇİMİ= Risk/ Kederlenme; Risk/ Yalnızlık; Risk/ Etkisiz Rol Performansı; Risk/Sosyal Etkileşimde Bozulma; Risk/Sosyal İzolasyon; Risk/Adaptasyon Güçlüğü; Risk/Ümitsizlik; Risk /Güçsüzlük; Diğer: 9. CİNSELLİK ÜREME BİÇİMİ= Risk/Seksuel Disfonksiyon; Risk/Etkisiz Seksuel Kalıplar; Risk/Etkisiz Sağlık Yönetimi Diğer: 10. BAŞETME STRESİ İLE BAŞETME BİÇİMİ= Risk/ Adaptasyonda Bozulma; Risk/ Etkisiz Başetme; Risk/ Etkisiz İnkar: Diğer: 11. İNANÇ VE DEĞERLER = Risk/ Spirituel Sıkıntı(Manevi Sıkıntı); Spirituel İyiliği Güçlendirmeye Hazır Olamama; Diğer:

6 ÖNEMLİ NOT: Veri toplama formunda, her bölümün altında açıklamalar yer almaktadır. Bu açıklamalar o bölümde hastadan toplamanız gereken verilerde size yol gösterecektir. Hastalarınıza soruları sorunuz. Kendi formunuzda hem soruyu hem de cevabı ilgili alana yazınız. Bir araya getirdiğiniz verileri her bir bölüm için yazınız. Bakım planını her bir tanı için tek tek oluşturunuz. ÖRNEK: 1. Uyku ve dinlenme biçimi ile ilgili sorulacak soruları yazınız.. Hastanın verdiği cevapları yazınız.. Verileri bir araya getiriniz. 4. Sonuçta hastanızın uyku durumunu belirleyiniz. 5. Eğer topladığınız verilere göre bir problem saptamış iseniz. 6. Hemşirelik tanısı olarak alınız. 7. Bakım planına bu tanıyı yazınız. 8. Bakım planını oluşturunuz. ÖNCELİK SIRASINA GÖRE HEMŞİRELİK TANILARI Sıra no Tanımlayıcı özellikler Belirti Bulgu Etiyolojik Faktör Hemşirelik Tanısı

7 TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK ESASLARI DERSİ HASTA BAKIM, VERİ TOPLAMA VE DEĞERLENDİRME FORMU (019) HEMŞİRELİK ESASLARI ANABİLİM DALI Dr. Öğr. Üyesi Şahizer ERAYDIN Öğrenci Adı Soyadı: No: KLİNİK:.. BakımTarihi: /.. Hasta Adı Soyadı: Dosya No: Tıbbi Tanısı: Yatış Tarihi: Taburculuk Tarihi: Cinsiyeti: Yaşı: Eğitimi: İşi: Adres: Geliş Yeri(Ev, Acil,başka klinik, başka hastane) Boy: Kilo: BKİ:.. Ameliyat tarihi:.. Alerjileri:. Sigara Alışkanlığı:...adet /gün. Kullanma yılı:. Bırakma yılı:.. Alkol Alışkanlığı:.. Bilgi Kaynağı:. 1. SAĞLIĞIN ALGILANMASI= Bir Araya Getirilmiş Önemli Veriler :.

8 . BESLENME - METABOLİK DURUM= BRADEN SKALASI (uygun sayıyı daire içine alın ve toplam skoru hesaplayın ) Duyu / algı Nem Aktivite Hareketlilik Beslenme Sürtünme Toplam Tamamen sınırlı 1 Çok sınırlı Hafif Sınırlı Bozulma yok 4 Sürekli Nem 1 Çok nemli Yatağa Bağımlı İmmobil 1 1 Sandalye bağımlı Çok Sınırlı Çok kötü 1 Yetersiz Problem 1 Olası Problem Problem yok Ara sıra nemli Ara sıra yürüyor Hafif Sınırlı Yeterli Nadiren nemli Sık sık yürüyor Sınırlama yok Çok iyi Toplam Braden skalasının 16 dan az olması basınç ülseri riskini gösterir Bir Araya Getirilmiş Önemli Veriler:. BOŞALTIM BİÇİMİ= Bir Araya Getirilmiş Önemli Veriler: 4. AKTİVİTE EGZERSİZ BİÇİMİ=

9 AKTİVİTELER SKOR AKTİVİTELER SKOR Yeme/içme Tuvalet Ayağa kalkma Yatak hareketi Banyo Dolaşma Giysileri giyme TOPLAM Bir Araya Getirilen Önemli Veriler: 5. UYKU DİNLENME BİÇİMİ= Bir Araya Getirilen Önemli Veriler:. 6. BİLİŞSEL ALGILAMA BİÇİMİ= Bir araya Getirilen Önemli Veriler:.. 7. KENDİNİ ALGILAMA KAVRAMA BİÇİMİ= Bir Araya Getirilen Önemli Veriler: 8. ROL İLİŞKİ BİÇİMİ= Bir Araya Getirilen Önemli Veriler:.

10 9. CİNSELLİK ÜREME BİÇİMİ= Bir Araya Getirilen Önemli Veriler: 10. BAŞETME STRESİ İLE BAŞETME BİÇİMİ= Bir araya Getirilen Önemli Veriler: 11. İNANÇ VE DEĞERLER = Bir araya Getirilen Önemli Veriler:. TABURCULUK GEREKSİNİMLERİ: Hemşirelik uygulamaları: Diyet/beslenme: Araç/ ilaçlar : Tıbbi: Taburculuk Açıklamaları:

11 LABORATUVAR TEST SONUÇLARI Hemogram, biyokimya, idrar ve gaita vb diğer testleri referans aralığı, bu testlerin neden yapıldığının bilgisi yer almalıdır. TANI İŞLEMLER. Röntgen, EKG, Ultrason vb işlemler ve tarihleri bilgisi

12 İlaç Adı: Dozu: Uygulama yolu: Etki mekanizması: Bu ilacı neden alıyor: Hemşirenin izlemesi gerekenler: İLAÇLAR BİLGİSİ. İlaç Adı: Dozu: Uygulama yolu: Etki mekanizması: Bu ilacı neden alıyor: Hemşirenin izlemesi gerekenler: İlaç Adı: Dozu: Uygulama yolu: Etki mekanizması: Bu ilacı neden alıyor: Hemşirenin izlemesi gerekenler: İlaç Adı: Dozu: Uygulama yolu: Etki mekanizması: Bu ilacı neden alıyor: Hemşirenin izlemesi gerekenler: İlaç Adı: Dozu: Uygulama yolu: Etki mekanizması: Bu ilacı neden alıyor: Hemşirenin izlemesi gerekenler: İlaç Adı: Dozu: Uygulama yolu: Etki mekanizması: Bu ilacı neden alıyor: Hemşirenin izlemesi gerekenler: İlaç Adı: Dozu: Uygulama yolu: Etki mekanizması: Bu ilacı neden alıyor: Hemşirenin izlemesi gerekenler: İlaç Adı: Dozu: Uygulama yolu: Etki mekanizması: Bu ilacı neden alıyor: Hemşirenin izlemesi gerekenler:

13 VİTAL BULGU FORMU Hastanın Adı Soyadı: TARİH Vücut SAAT Isısı KLİNİK: Nabız Solunum Kan Basıncı Açıklamalar

14 Dakika Damla Sayısı: SIVI İZLEM FORMU KLİNİK: Tarih /Saat Sıvının Cinsi Şişe Seviyesi DDS Hastaya Giden Miktar Açıklamalar İV katater takılma tarihi Katater No: VEN Adı:

15 Hastanın Adı Soyadı: SIVI DENGESİ İZLEM FORMU KLİNİK: ORAL Tarih/ Saat Tarih/ Saat Tarih/ Saat Tarih/ Saat İDRAR TÜPLE BESLEME NG DİREN IV KUSMA KAN DIŞKI DİĞER DİĞER TOPLAM TOPLAM

16 ÖNCELİK SIRASINA GÖRE HEMŞİRELİK TANILARI Sıra no Tanımlayıcı özellikler Belirti Bulgu Etiyolojik Faktör Hemşirelik Tanısı

17 Tarih Prb. No TANILAMA Hemşirelik Tanıları (G/P/O) Kolloboratif Problemler( PK) PLANLAMA Amaç / Sonuç Kriterleri HASTA BAKIM PLANI FORMU Müdahaleler /Girişimler UYGULAMA DEĞERLENDİRME Amaç: Etiyolojik Faktörler: Sonuç Kriterleri: Tanımlayıcı Kriterler:

18 Tarih Prb. No TANILAMA Hemşirelik Tanıları (G/P/O) Kolloboratif Problemler( PK) PLANLAMA Amaç / Sonuç Kriterleri HASTA BAKIM PLANI FORMU Müdahaleler /Girişimler UYGULAMA DEĞERLENDİRME Amaç: Etiyolojik Faktörler: Sonuç Kriterleri: Tanımlayıcı Kriterler:

19 Tarih Prb. No TANILAMA Hemşirelik Tanıları (G/P/O) Kolloboratif Problemler( PK) PLANLAMA Amaç / Sonuç Kriterleri HASTA BAKIM PLANI FORMU Müdahaleler /Girişimler UYGULAMA DEĞERLENDİRME Amaç: Etiyolojik Faktörler: Sonuç Kriterleri: Tanımlayıcı Kriterler:

20 Tarih Prb. No TANILAMA Hemşirelik Tanıları (G/P/O) Kolloboratif Problemler( PK) PLANLAMA Amaç / Sonuç Kriterleri HASTA BAKIM PLANI FORMU Müdahaleler /Girişimler UYGULAMA DEĞERLENDİRME Amaç: Etiyolojik Faktörler: Sonuç Kriterleri: Tanımlayıcı Kriterler:

21 Tarih Prb. No TANILAMA Hemşirelik Tanıları (G/P/O) Kolloboratif Problemler( PK) PLANLAMA Amaç / Sonuç Kriterleri HASTA BAKIM PLANI FORMU Müdahaleler /Girişimler UYGULAMA DEĞERLENDİRME Amaç: Etiyolojik Faktörler: Sonuç Kriterleri: Tanımlayıcı Kriterler:

22 Tarih Prb. No TANILAMA Hemşirelik Tanıları (G/P/O) Kolloboratif Problemler( PK) PLANLAMA Amaç / Sonuç Kriterleri HASTA BAKIM PLANI FORMU Müdahaleler /Girişimler UYGULAMA DEĞERLENDİRME Amaç: Etiyolojik Faktörler: Sonuç Kriterleri: Tanımlayıcı Kriterler:

YAŞLI DEĞERLENDİRME FORMU. Boy/kilo / BKİ):

YAŞLI DEĞERLENDİRME FORMU. Boy/kilo / BKİ): ÖYKÜ YAŞLI DEĞERLENDİRME FORMU Adı Soyadı: Doğum tarihi/yaş: Cinsiyeti: Eğitimi: Medeni durumu: Çocuk sayısı: İşi-mesleği: Gelir kaynakları: Boy/kilo / BKİ): Şu anki sağlık sorunları: Sosyal güvence: Emeklilik

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ HASTA TANITIM FORMU

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ HASTA TANITIM FORMU Öğrencinin Adı-Soyadı: Staj Tarihi:./ /20 Öğrenci No:...Staj Birim Adı: T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ HASTA TANITIM FORMU Hastanın; Adı-

Detaylı

Adı Soyadı: Yatış Tarihi:../../20.. Prot. No: Yatış Saati:..:.

Adı Soyadı: Yatış Tarihi:../../20.. Prot. No: Yatış Saati:..:. 1 /6 Adı Soyadı: Yatış Tarihi:../../20.. Prot. No: Yatış Saati:..:. Bölüm: Cinsiyeti: K E Kullandığı Lisan: Yaş: Eğitimi: Kilo: Mesleği: Boy: Çıkış Tarihi: Geldiği Yer: Ev Yoğun Bakım Acil Kliniği Diğer

Detaylı

HEMŞİRELİK HİZMETLERİ HASTA ÖN DEĞERLENDİRME FORMU

HEMŞİRELİK HİZMETLERİ HASTA ÖN DEĞERLENDİRME FORMU Adı Soyadı: Yatış Tarihi:../../20.. Protk. No: Yatış Saati:..:. Bölüm: Çıkış Tarihi: Cinsiyeti: K E Kulldığı Lis: Yaş: Eğitimi: Kilo: Mesleği: Boy: Geldiği Yer: Ev Yoğun Bakım Acil Kliniği Diğer Birime

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YETİŞKİN HASTALAR İÇİN HEMŞİRELİK HİZMETLERİ HASTA ÖN DEĞERLENDİRME FORMU

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YETİŞKİN HASTALAR İÇİN HEMŞİRELİK HİZMETLERİ HASTA ÖN DEĞERLENDİRME FORMU T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YETİŞKİN HASTALAR İÇİN HEMŞİRELİK HİZMETLERİ HASTA ÖN DEĞERLENDİRME FORMU Adı Soyadı Yatış Tarihi../../20.. Dosya No Yatış Saati..:. Bölüm

Detaylı

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HASTA BAKIM PLANI FORM VE SKALA REHBERİ

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HASTA BAKIM PLANI FORM VE SKALA REHBERİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HASTA BAKIM PLANI FORM VE SKALA REHBERİ AĞRI TANILAMA VE TEDAVİ FORMU Gördüğünüz Tabloda Kodlayın ve Resim Üzerinde Ağrı Yerini İşaretleyiniz Ağrı Değerlendirmesi: Ağrı / Rahatsızlık:

Detaylı

Yaşı: Bölüm: Oda No: Cinsiyeti: Kadın Erkek Tıbbi Tanı:

Yaşı: Bölüm: Oda No: Cinsiyeti: Kadın Erkek Tıbbi Tanı: YBU Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Esasları Dersi Hemşirelik Bakım Planı Öğrencinin : Değerlendirme: : HASTANIN KLİNİĞE KABULÜ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER : Protokol/ Dosya No: Doğum

Detaylı

AYŞEGÜL OKULLU EVDE BAKIM DERNEĞİ

AYŞEGÜL OKULLU EVDE BAKIM DERNEĞİ AYŞEGÜL OKULLU EVDE BAKIM DERNEĞİ ZİYARET Tanışma Tanılama Ev ortamı değerlendirme EVDEBAKIMDA HASTA TANILAMA SÜRECİ Demografik bilgiler: Ad-Soyad Adres Yaş Cinsiyet Medeni Hal Meslek EVDEBAKIMDA HASTA

Detaylı

KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK ESASLARI HASTA DEĞERLENDİRME VE BAKIM PLANI FORMU

KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK ESASLARI HASTA DEĞERLENDİRME VE BAKIM PLANI FORMU KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK ESASLARI HASTA DEĞERLENDİRME VE BAKIM PLANI FORMU Hastanın: Adı Soyadı: Protokol numarası: Doğum Tarihi/Yaşı: Cinsiyet: Adres/Tel: Dini: Hastaneye

Detaylı

T.C ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ (STAJ DEFTERİ)

T.C ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ (STAJ DEFTERİ) T.C ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ (STAJ DEFTERİ) ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :... SINIFI : NUMARASI :. HEMŞİRELİK PROGRAMI 20. / 20. NİĞDE STAJIN SÜRESİ: Güz dönemi sonunda 15 iş günü yapılacaktır.

Detaylı

KİMLİK BİLGİLERİ. ÇOCUK SAĞLIĞI ve HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HASTA DEĞERLENDİRME FORMU. Doktorun Adı, Soyadı: Cinsiyeti: Kadın Erkek

KİMLİK BİLGİLERİ. ÇOCUK SAĞLIĞI ve HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HASTA DEĞERLENDİRME FORMU. Doktorun Adı, Soyadı: Cinsiyeti: Kadın Erkek Tarih:../ /.. Adı Soyadı: KİMLİK BİLGİLERİ Doktorun Adı, Soyadı: Hasta ID No: Doğum Tarihi (gün/ay/yıl):.../.../... Yaşı:. Anne Adı: Cinsiyeti: Kadın Erkek Baba Adı: Sosyal Güvence: GSS Ücretli Özel Sağlık

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU T.C KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ (STAJ DEFTERİ) ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :... SINIFI : NUMARASI :. STAJIN ADI :. HEMŞİRELİK PROGRAMI 20. / 20. NİĞDE

Detaylı

İstanbul Üniversitesi 6. Kadın Doğum Günleri 9-11 Aralık

İstanbul Üniversitesi 6. Kadın Doğum Günleri 9-11 Aralık İstanbul Üniversitesi 6. Kadın Doğum Günleri 9-11 Aralık İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI ve DOĞUM ANABİLİM DALI Habituel Abortus OLGU SUNUMU Uzm. Hemşire SELDA ALTIPARMAK Kazananlar, sadece

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI KLİNİĞİ YATAN HASTA DEĞERLENDİRME FORMU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI KLİNİĞİ YATAN HASTA DEĞERLENDİRME FORMU Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI KLİNİĞİ YATAN HASTA DEĞERLENDİRME

Detaylı

GESTASYONEL DİYABETLİ GEBE OLGU SUNUMU

GESTASYONEL DİYABETLİ GEBE OLGU SUNUMU İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM ANABİLİM DALI GESTASYONEL DİYABETLİ GEBE OLGU SUNUMU EBE HATİCE CANSARAN OĞUZ GDM TANI KRİTERLERİ Gebelerde 24 ile 28 hafta arasında 75 gr şeker

Detaylı

HASTA DÜŞME RİSKİ VE BAKIM PLANI FORMU HEMŞİRELİK BAKIMLARI

HASTA DÜŞME RİSKİ VE BAKIM PLANI FORMU HEMŞİRELİK BAKIMLARI Sayfa No 1 / 5 ERİŞKİN PEDİATRİK TARİH: ADI SOYADI : HEMŞİRELİK BAKIMLARI El- yüz bakımı VARDİYA 08-16 16-24 24-08 Ağız bakımı Ο2 li SPO 2 / Ο2 siz SPO 2 Aile eğitimi Sıcak uygulama Dudak bakımı ( thiocilline

Detaylı

ACİL SERVİS HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU

ACİL SERVİS HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU ACİL SERVİS HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU Adı-Soyadı: Kadrosu: İşe Başlama i: Bölümü: ACİL SERVİS HEMŞİRESİ Oryantasyıon Bitiş i: Formun İnsan Kaynaklarına Geliş i: Uygulama Puanları

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ KLİNİK UYGULAMA DERSİ DEĞERLENDİRME REHBERİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ KLİNİK UYGULAMA DERSİ DEĞERLENDİRME REHBERİ 2015 2016 DEĞERLENDİRME REHBERİ Sevgili öğrencimiz, Klinik Uygulama Dersi nde, lisans eğitimi süresince kazandığınız bilgi ve becerilerinizi birey, aile ve toplumun sağlık bakımı gereksinimlerini karşılamada

Detaylı

i ME- SÖZLEŞME T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞLETMELERDE MESLEK ÖĞRENCİ İŞ DOSYASI Öğrencinin İşletmede Meslek Eğitimine Başlama Tarihi

i ME- SÖZLEŞME T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞLETMELERDE MESLEK ÖĞRENCİ İŞ DOSYASI Öğrencinin İşletmede Meslek Eğitimine Başlama Tarihi i ME- SÖZLEŞME T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞLETMELERDE MESLEK ÖĞRENCİ İŞ DOSYASI Öğrencinin Adı Soyadı T.C. Kimlik No. Numarası Sınıfı-Şubesi Baba Adı Alan/Dalı / Ana Adı Öğretim Yılı 20 /20... Doğum

Detaylı

HEMODİYALİZ HASTALARININ HİPERTANSİYON YÖNETİMİNE İLİŞKİN EVDE YAPTIKLARI UYGULAMALAR

HEMODİYALİZ HASTALARININ HİPERTANSİYON YÖNETİMİNE İLİŞKİN EVDE YAPTIKLARI UYGULAMALAR HEMODİYALİZ HASTALARININ HİPERTANSİYON YÖNETİMİNE İLİŞKİN EVDE YAPTIKLARI UYGULAMALAR Feray Gökdoğan 1, Duygu Kes 2, Döndü Tuna 3, Gülay Turgay 4 1 British University of Nicosia, Hemşirelik Bölümü 2 Karabük

Detaylı

ADOLESANA VERİLMESİ GEREKEN KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ. Doç Dr Müjgan Alikaşifoğlu

ADOLESANA VERİLMESİ GEREKEN KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ. Doç Dr Müjgan Alikaşifoğlu ADOLESANA VERİLMESİ GEREKEN KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ Doç Dr Müjgan Alikaşifoğlu Sağlık Hizmetlerinin Özellikleri Ergenin yaşına, gelişim düzeyine uygun Bireysel, kültürel ve sosyoekonomik farklılıklara

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ DOĞUM EYLEMİ SÜRECİ VE YENİDOĞAN İZLEM FORMU

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ DOĞUM EYLEMİ SÜRECİ VE YENİDOĞAN İZLEM FORMU Revizyon Tarihi :-15.07.2016 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ DOĞUM EYLEMİ SÜRECİ VE YENİDOĞAN İZLEM FORMU Adı-Soyadı Yaşı Eşinin Adı Soyadı SGK Aile Hekimi Eğitim Durumu (kendisi

Detaylı

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Hastanede tedavi ve bakım alan tüm hasta / hasta yakınlarının hastalık, tedavi ve bakımları, riskleri ve taburcu olduktan sonra evdeki bakımları hakkında eğitilmelerini sağlamak

Detaylı

SERVİS SORUMLU HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU

SERVİS SORUMLU HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU SERVİS SORUMLU HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU Adı-Soyadı: Kadrosu: İşe Başlama i: Bölümü: SERVİS SORUMLU HEMŞİRESİ Oryantasyon Bitiş i: Formun İnsan Kaynaklarına Geliş i: Uygulama Puanları

Detaylı

DİSFONKSİYONEL İŞEME (İŞEME FONKSİYON BOZUKLUĞU) NEDİR?

DİSFONKSİYONEL İŞEME (İŞEME FONKSİYON BOZUKLUĞU) NEDİR? DİSFONKSİYONEL İŞEME (İŞEME FONKSİYON BOZUKLUĞU) NEDİR? Tuvalet eğitimi döneminde, nörolojik olarak normal bazı çocuklarda yanlış edinilmiş işeme alışkanlıkları neticesinde ortaya çıkan işeme fazındaki

Detaylı

Revizyon No:00/ /5 Form No:HB F 02

Revizyon No:00/ /5 Form No:HB F 02 UYGULAMA UYGULAMA YÖNTEMİ UYGULAYAN KİŞİ UYGULAMA ZAMANI İLK BAŞVURU TEKRAR BAŞVURU HASTANIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE YATIŞ KARARI HBYS EKRANINA TANI KAYDI, YATIŞ KAYDINININ, YATIŞ HAKKINDA İZLENECEK YOLLAR

Detaylı

ALIM ÇIKIM TAKİBİ PROTOKOLÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

ALIM ÇIKIM TAKİBİ PROTOKOLÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hemşirelik Protokolleri Hazırlama Komitesi Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ KLİNİK UYGULAMA DERSİ DEĞERLENDİRME REHBERİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ KLİNİK UYGULAMA DERSİ DEĞERLENDİRME REHBERİ 2016 KLİNİK UYGULAMA DERSİ DEĞERLENDİRME REHBERİ Hazırlayanlar: Klinik Uygulama Komisyon Üyeleri Prof. Dr. Nursen NAHCİVAN Prof. Dr. Gülbeyaz CAN Prof. Dr. Nevin ŞAHİN Doç. Dr. Hülya KAYA(Başkan) Doç.

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU MESLEKTE TEMEL İLKE VE UYGULAMALAR (STAJ DEFTERİ) ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :...

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU MESLEKTE TEMEL İLKE VE UYGULAMALAR (STAJ DEFTERİ) ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :... T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU MESLEKTE TEMEL İLKE VE UYGULAMALAR (STAJ DEFTERİ) ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :... SINIFI : NUMARASI :. STAJIN ADI :.. BÖLÜMÜ 20. / 20. NİĞDE STAJIN

Detaylı

Elif KILINÇ. Gaziantep Üniversitesi araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji Servis Hemşiresi

Elif KILINÇ. Gaziantep Üniversitesi araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji Servis Hemşiresi Elif KILINÇ Gaziantep Üniversitesi araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji Servis Hemşiresi Genel olarak, planlanmış ameliyat için hazırlık üç aşamada uygulanır: Hastanın kliniğe yatırılmasından, ameliyat

Detaylı

FAZ I. Değerlendirme Eğitim Fiziksel aktivite Psikososyal yaklaşım. Bileşenler. Tanım. Değerlendirme. Koroner yoğun bakım

FAZ I. Değerlendirme Eğitim Fiziksel aktivite Psikososyal yaklaşım. Bileşenler. Tanım. Değerlendirme. Koroner yoğun bakım Bileşenler KORONER YOĞUN BAKIMDA KARDİYAK REHABİLİTASYON NASIL OLMALIDIR? Prof. Dr. Mehmet Uzun GATA Haydarpaşa Hastanesi Psikososyal yaklaşım 1 4 Tanım Koroner yoğun bakım merkezi = coronary care unit

Detaylı

DAHİLİYE HEMŞİRELİĞİ HEM 429 30 AKTS 4. yıl 1. yarıyıl Lisans İntern-Zorunlu 30 s/hafta 19 kredi

DAHİLİYE HEMŞİRELİĞİ HEM 429 30 AKTS 4. yıl 1. yarıyıl Lisans İntern-Zorunlu 30 s/hafta 19 kredi DAHİLİYE HEMŞİRELİĞİ HEM 429 30 AKTS 4. yıl 1. yarıyıl Lisans İntern-Zorunlu 30 s/hafta 19 kredi Teorik: 8 s/hafta Klinik: 22 s/hafta İletişim e-posta: Yrd. Doç. Dr. Serap BULDUK serapbulduk@maltepe.edu.tr

Detaylı

KONAK İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

KONAK İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ DALLARIN GÖREV TANIMLARI Ebe Yardımcılığı Dalı; 1) Doğurganlık sınırları içerisindeki kadınların üreme sağlığı konusunda kayıtlarının tutulmasına yardım eder. 2) Gebelik öncesi dönemde gebeliğe hazırlık

Detaylı

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2.KAPSAM: Sütçü İmam

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BESLENME ÜNİTESİ BESLENME DEĞERLENDİRME KILAVUZU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BESLENME ÜNİTESİ BESLENME DEĞERLENDİRME KILAVUZU ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BESLENME ÜNİTESİ BESLENME DEĞERLENDİRME KILAVUZU KLK-HAB-BES İlk yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Revizyon No : 04 Revizyon Tarihi : 03 Ağustos 2012 İçindekiler A) Malnütrisyon

Detaylı

İSTANBUL FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET ENVANTERİ

İSTANBUL FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET ENVANTERİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU ADI TANIMI DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETDEN YARARLANANLAR MERKEZİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE DİĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) BAŞVURUDA İSTENEN

Detaylı

ÖĞRENCİLERİN NÖROLOJİK HASTALARDA SAPTADIKLARI NANDA HEMŞİRELİK TANILARININ İNCELENMESİ *

ÖĞRENCİLERİN NÖROLOJİK HASTALARDA SAPTADIKLARI NANDA HEMŞİRELİK TANILARININ İNCELENMESİ * ÖĞRENCİLERİN NÖROLOJİK HASTALARDA SAPTADIKLARI NANDA HEMŞİRELİK TANILARININ İNCELENMESİ * Ayfer KARADAKOVAN** ÖZET Amaç: Bu çalışma nöroloji kliniğinde uygulama yapan öğrencilerin sorumluluğunu üstlendikleri

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERTESİ YAZ STAJ RAPORU Bölümü Sınıfı Öğrenci No Adı Soyadı Staj Yeri Başlama ve Bitiş Tarihi Staj Dersinin Adı YAZ STAJI ÖĞRENCİ DEVAM TAKİP ÇİZELGESİ Staj Tarihleri: /./..-././..

Detaylı

ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARI MUAYENE FORMU. Tıbbi Özgeçmiş. . Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Koruma Birimi.

ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARI MUAYENE FORMU. Tıbbi Özgeçmiş. . Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Koruma Birimi. . Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Koruma Birimi ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARI MUAYENE FORMU Çocuğun Adı- Soyadı: Cinsiyeti: TC Kimlik No: Muayeneyi Yapanın Adı- Soyadı: Uzmanlığı:

Detaylı

Ayberk Eskrim Kulübü - SEZON BAŞI YILLIK SAĞLIK ÖYKÜSÜ FORMU

Ayberk Eskrim Kulübü - SEZON BAŞI YILLIK SAĞLIK ÖYKÜSÜ FORMU Ayberk Eskrim Kulübü - SEZON BAŞI YILLIK SAĞLIK ÖYKÜSÜ FORMU AD SOYAD DOĞUM TARİHİ ADRESİ Sporcu 18 yaş altında ise ANNESİ BABASI VASİSİ DOKTORU Sporcunun tıbbi öyküsü hakkındaki soruların doğru olan yanıtlarına

Detaylı

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün

Detaylı

HEMŞİRELERİN HASTALARA VERDİKLERİ EĞİTİMLERİN ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ

HEMŞİRELERİN HASTALARA VERDİKLERİ EĞİTİMLERİN ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ HEMŞİRELERİN HASTALARA VERDİKLERİ EĞİTİMLERİN ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ Zelha Türk*, Serpil Türker **, Pelin Gökoğlu***,Eda Ulutaş**** *Fulya Acıbadem Hastanesi Sorumlu Hemşire, **Fulya Acıbadem Hastanesi

Detaylı

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ)

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) HEM 501 Sıvı-Elektrolit Dengesi ve Hemşirelik Uygulamaları (3 0 3) Bu ders, vücut sıvılarının içeriği ve dağılımı, düzenlenme mekanizması, sıvı ve elektrolit dengesini

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

DANIŞANLAR İÇİN DEĞERLENDİRME ANKETİ:

DANIŞANLAR İÇİN DEĞERLENDİRME ANKETİ: DANIŞANLAR İÇİN DEĞERLENDİRME ANKETİ: Bu anket durumunuz hakkında bilgi edinmede bize yardımcı olacaktır. Bu anket sorununuza uygun yaklaşımda yardımcı olacaktır. Cevaplarınız gizli tutulacaktır. Lütfen

Detaylı

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ 2014 yılında gerçekleşen değişiklikle birlikte sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Acil Tıp Teknisyenliği Diş Teknisyenliği Radyoloji Teknisyenliği

Detaylı

Yasemin ELİTOK. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi. Pediatrik Hematoloji-Onkoloji BD, Erzurum

Yasemin ELİTOK. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi. Pediatrik Hematoloji-Onkoloji BD, Erzurum Yasemin ELİTOK Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji-Onkoloji BD, Erzurum Tanı olanaklarının gelişmesi ve sağlık kuruluşlarından yararlanma olanaklarının artması, Toplumun bilgi seviyesinin

Detaylı

ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİ HEM AKTS 4. yıl 2. yarıyıl Lisans seçmeli. Dersle İlgili Görüşme Saati: Pazartesi :

ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİ HEM AKTS 4. yıl 2. yarıyıl Lisans seçmeli. Dersle İlgili Görüşme Saati: Pazartesi : ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİ HEM 406 30 AKTS 4. yıl 2. yarıyıl Lisans seçmeli 32 s/hafta 19 kredi Teorik: 8 s/hafta Uygulama: 24s/hafta Türkçe İletişim: Yrd. Doç.Dr. Elçin B. Akdeniz e-posta: elcinakdeniz@maltepe.edu.tr

Detaylı

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi Göz Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılamasını sağlamak. 2.KAPSAM: Kahramanmaraş

Detaylı

18 Y A Ş Ü S T Ü B İ R E Y

18 Y A Ş Ü S T Ü B İ R E Y Avanos ve Gülşehir İlçelerinde Görülen Kronik Hastalıkların Prevalans, İnsidans ve Risk Faktörlerinin Değerlendirildiği İzlem Çalışması 18 Y A Ş Ü S T Ü B İ R E Y V E R İ T O P L A M A F O R M U Hane ve

Detaylı

K.K.T.C. GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU STAJ DOSYASI ÖĞRENCİ NO BÖLÜMÜ / SINIFI STAJ YAPTIĞI ALAN

K.K.T.C. GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU STAJ DOSYASI ÖĞRENCİ NO BÖLÜMÜ / SINIFI STAJ YAPTIĞI ALAN K.K.T.C. GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU STAJ DOSYASI ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO BÖLÜMÜ / SINIFI STAJ YAPTIĞI ALAN :... :... :... :... STAJ YÜRÜTÜCÜSÜNÜN ÜNVANI / ADI SOYADI:

Detaylı

SBARR İLETİŞİM METODU NUN KULLANIMI

SBARR İLETİŞİM METODU NUN KULLANIMI SBARR İLETİŞİM METODU NUN KULLANIMI Hazırlayan: Oya SAĞIR Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Eğitim ve Gelişim Koordinatörlüğü Eğitim ve Gelişim Hemşiresi Sunum Akışı 1. SBARR ın Kullanıldığı Durumlar 2.

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER PSH 501 - Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Temelleri

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) SAĞLIK TANILAMASI (HEM 601 TEORİK 2, 2

Detaylı

ŞİZOFRENİ HASTALARINDA TIBBİ(FİZİKSEL) HASTALIK EŞ TANILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

ŞİZOFRENİ HASTALARINDA TIBBİ(FİZİKSEL) HASTALIK EŞ TANILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ ŞİZOFRENİ HASTALARINDA TIBBİ(FİZİKSEL) HASTALIK EŞ TANILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Dr. Mehmet Emin Demirkol Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı AMAÇ Bu çalışmada

Detaylı

Yüksekte Çalışması İçin Onay Verilecek Çalışanın İç Hastalıkları Açısından Değerlendirilmesi. Dr.Emel Bayrak İç Hastalıkları Uzmanı

Yüksekte Çalışması İçin Onay Verilecek Çalışanın İç Hastalıkları Açısından Değerlendirilmesi. Dr.Emel Bayrak İç Hastalıkları Uzmanı Yüksekte Çalışması İçin Onay Verilecek Çalışanın İç Hastalıkları Açısından Değerlendirilmesi Dr.Emel Bayrak İç Hastalıkları Uzmanı Çalışan açısından, yüksekte güvenle çalışabilirliği belirleyen etkenler:

Detaylı

1. Amaç: Bu talimat, UÜ-SK ya başvuran çocuk hastalara detaylı tıbbi değerlendirme yapılmasına yönelik bir sistem oluşturmayı amaçlamaktadır.

1. Amaç: Bu talimat, UÜ-SK ya başvuran çocuk hastalara detaylı tıbbi değerlendirme yapılmasına yönelik bir sistem oluşturmayı amaçlamaktadır. 1 / 5 1. Amaç: Bu talimat, UÜ-SK ya başvuran çocuk a detaylı tıbbi değerlendirme yapılmasına yönelik bir sistem oluşturmayı amaçlamaktadır. 2. Kapsam: Bu talimat çocuk ın değerlendirilmesine ilişkin faaliyetleri

Detaylı

MEME KANSERİ. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Sağlıklı Günler Diler

MEME KANSERİ. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Sağlıklı Günler Diler MEME KANSERİ Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Sağlıklı Günler Diler KANSER NEDİR? Hücrelerin kontrolsüz olarak sürekli çoğalmaları sonucu yakındaki ve uzaktaki başka organlara yayılarak kötü klinik

Detaylı

GEBELİKTE SIK GÖRÜLEN RAHATSIZLIKLAR VE ALINACAK ÖNLEMLER

GEBELİKTE SIK GÖRÜLEN RAHATSIZLIKLAR VE ALINACAK ÖNLEMLER GEBELİKTE SIK GÖRÜLEN RAHATSIZLIKLAR VE ALINACAK ÖNLEMLER Bulantı-Kusma Gebe kadınların 1/2 sinde bulantı, 1/3 ünde kusma genelde ilk üç ay içinde görülür. Gebeliğin sonuna doğru, bebeğin mideyi yukarı

Detaylı

PALYATİF BAKIMA KABUL VE TABURCU KRİTERLERİ GAMZE SEZER

PALYATİF BAKIMA KABUL VE TABURCU KRİTERLERİ GAMZE SEZER PALYATİF BAKIMA KABUL VE TABURCU KRİTERLERİ GAMZE SEZER PALYATIF BAKIM HIZMETLERI YÖNERGESI «Palyatif Bakım Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönergesi» 09.10.2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir*.

Detaylı

09/11/2015 ANEMİ (KANSIZLIK)

09/11/2015 ANEMİ (KANSIZLIK) ANEMİ (KANSIZLIK) Vücut dokularında enerji oluşumu için gerekli kimyasal işlemlerde kullanılacak oksijeni taşıyacak yeterlilikte kırmızı kan hücresi bulunamaması veya bulunanların bu görevi yapamayacak

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÇOCUK SAĞLIĞI DERSİ ÇOCUK TANITIM FORMU. Yatışı: Evraklı... Ücretli:...

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÇOCUK SAĞLIĞI DERSİ ÇOCUK TANITIM FORMU. Yatışı: Evraklı... Ücretli:... İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÇOCUK SAĞLIĞI DERSİ ÇOCUK TANITIM FORMU I. TANITICI BİLGİLER ÇOCUĞUN; Adı Soyadı: Yaşı(ay/yıl): Cinsiyeti: Eğitim Durumu: Kan

Detaylı

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN MESLEK ESASLARI DERSİ PEKİŞTİRİLECEK KONULAR/BECERİLER/LAR Hasta Odası Hazırlama Hasta odası 3 20 20 Eylül 2017 Çarşamba 22 Eylül 2017 Cuma Hasta yatağı yapımı İçinde hasta olan yatağın yapımı Muayene

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi

Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İLAÇ YÖNETİMİ Tüm ilaçlar tehlikelidir ama bazıları yararlıdır AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik

Detaylı

EGZERSİZ VE TERMAL STRES. Prof.Dr.Fadıl ÖZYENER

EGZERSİZ VE TERMAL STRES. Prof.Dr.Fadıl ÖZYENER EGZERSİZ VE TERMAL STRES Prof.Dr.Fadıl ÖZYENER TERMAL DENGE ısı üretimi BMH Kas etkinliği Hormonlar Besinlerin termik etkisi Postur Çevre ısısı Vücut ısısı (37 o C±1) ısı kaybı konveksiyon, radyasyon,

Detaylı

Kalp Yetersizliğinde Güncel Tedavi Doç. Dr. Bülent Özdemir

Kalp Yetersizliğinde Güncel Tedavi Doç. Dr. Bülent Özdemir Kalp Yetersizliğinde Güncel Tedavi Doç. Dr. Bülent Özdemir Kalp yetmezliği Ventrikülün dolumunu veya kanı pompalamasını önleyen yapısal veya işlevsel herhangi bir kalp bozukluğu nedeniyle oluşan karmaşık

Detaylı

GERİATRİK HASTAYA YAKLAŞIM

GERİATRİK HASTAYA YAKLAŞIM GERİATRİK HASTAYA YAKLAŞIM Demografik anlamda yaşlılığın sınırı 65 yaş olarak benimsenmektedir. 65-74 arası erken yaşlılık, 75-84 yaş arası yaşlılık, 85 yaş ve üzerindekiler ileri yaşlılık dönemidir. Yaşlanma

Detaylı

GEBELİK SIRASINDA MATERNAL VE FETAL SAĞLIĞIN YÜKSELTİLMESİ

GEBELİK SIRASINDA MATERNAL VE FETAL SAĞLIĞIN YÜKSELTİLMESİ GEBELİK SIRASINDA MATERNAL VE FETAL SAĞLIĞIN YÜKSELTİLMESİ GEBELİK SIRASINDA MATERNAL VE FETAL SAĞLIĞIN YÜKSELTİLMESİ Doğuma Hazırlık Doğum Öncesi Eğitim Fetal Aktivitenin İzlenmesi Göğüs Bakımı Emzirmeye

Detaylı

VEZİKOSTOMİ BAKIMI. MALZEMELER - Gazlı bez - Antiseptik solüsyon - Sabitleyici - Eldiven - Koruyucu örtü - Atık torbası - İdrar torbası

VEZİKOSTOMİ BAKIMI. MALZEMELER - Gazlı bez - Antiseptik solüsyon - Sabitleyici - Eldiven - Koruyucu örtü - Atık torbası - İdrar torbası VEZİKOSTOMİ BAKIMI Vezikostomi, infravezikal basıncın yüksek olduğu ve üretranın boşaltmayı yapamadığı durumlarda dekompresyonu sağlamak için mesanenin geçici olarak cilde ağızlaştırılmasıdır. Mesanenin

Detaylı

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ HASTA VE YAKINLARININ EĞİE ĞİTİMİ Hazırlayan Cihan Arabacı Eğitim Hemşiresi PROSEDÜRÜ 1 HASTA VE YAKINLARININ EĞİTİMİ Hasta ve yakınlarının tedavi ve bakım süreçlerine katılımı, hem hastanın kendisini

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. 01 14.03.2016 Hastane Logosu değişikliği yapıldı 02 Yatan Hasta Hemşirelik Hizmetlerinden Sorumlu Başhemşire ifadesi

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan her hastanın vital organ fonksiyonlarının desteklenmesi; organ

Detaylı

VARİS TEDAVİSİNDE KONFORUN YENİ ADI. Endovenöz Radyofrekans Ablasyon

VARİS TEDAVİSİNDE KONFORUN YENİ ADI. Endovenöz Radyofrekans Ablasyon VARİS TEDAVİSİNDE KONFORUN YENİ ADI Endovenöz Radyofrekans Ablasyon Varis ve venöz yetersizlik toplumda en sık görülen belki de bu nedenle kanıksanabilen ciddi bir hastalıktır.venöz yetersizliğin ana nedeni

Detaylı

JİNEKOLOJİK KANSERİ OLAN KADINLARIN BİLGİ GEREKSİNİMLERİ: LİTERATÜR İNCELEMESİ

JİNEKOLOJİK KANSERİ OLAN KADINLARIN BİLGİ GEREKSİNİMLERİ: LİTERATÜR İNCELEMESİ JİNEKOLOJİK KANSERİ OLAN KADINLARIN BİLGİ GEREKSİNİMLERİ: LİTERATÜR İNCELEMESİ Teskereci G*., Arslan İ*. & Akman G** *Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Antalya ** Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun

Detaylı

HIV SÜRECİNDE DEPRESYON VE OLASI İLİNTİLİ DURUMLARI ELE ALMAK. Dr. M.Kemal Kuşcu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ABD

HIV SÜRECİNDE DEPRESYON VE OLASI İLİNTİLİ DURUMLARI ELE ALMAK. Dr. M.Kemal Kuşcu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ABD HIV SÜRECİNDE DEPRESYON VE OLASI İLİNTİLİ DURUMLARI ELE ALMAK Dr. M.Kemal Kuşcu Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ABD I GÜNDEM HIV.. AKUT-ÖLDÜRÜCÜ KRONİK HIV.. AKUT-ÖLDÜRÜCÜ KRONİK HEKİM HASTA

Detaylı

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: KSÜ Sağlık Uygulama

Detaylı

MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ

MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ S O N U Ç R A P O R U MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ ISBN: 978-605-5307-07-3 Mebusevleri Mah. Şerefli Sk. No:27/3 Tandoğan / ANKARA T: 0312 222 03 55 F: 0312 222 03 09 MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ MUTLU ÇOCUKLAR DERNEĞİ

Detaylı

HAFİF TRAVMATİK BEYİN HASARI (mtbi) ve GENEL TEDAVİ İLKELERİ

HAFİF TRAVMATİK BEYİN HASARI (mtbi) ve GENEL TEDAVİ İLKELERİ HAFİF TRAVMATİK BEYİN HASARI (mtbi) ve GENEL TEDAVİ İLKELERİ Doç.Dr. Cemil ÇELİK Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Tıp Fakültesi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Sunumun Hedefleri Genel Bilgiler mtbi

Detaylı

STE. Dr. Ali Uzan. Acil Tıp Anabilim Dalı

STE. Dr. Ali Uzan. Acil Tıp Anabilim Dalı ACĐL L SERVĐSTE STE TRĐAJ Dr. Ali Uzan Acil Tıp Anabilim Dalı Triaj Fransızca Seçmek Sınıflamak Türlerine göre ayırmak manasına gelir Đlk kez II. Dünya Şavaşında yaralı askerlere gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

KANSER ERKEN TANI VE TARAMA PROGRAMI

KANSER ERKEN TANI VE TARAMA PROGRAMI KANSER ERKEN TANI VE TARAMA PROGRAMI Hasta Adı - Soyadı: Cinsiyet: K E Hasta ID No: Doğum Tarihi: Baba Adı: Kimlik No: Sayın Hastamız, Bu form, size uygulanması planlanan erken tanı ve tarama programının

Detaylı

Hipertansiyon. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı. Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015

Hipertansiyon. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı. Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015 Hipertansiyon HT Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015 Bu sunum Arş. Gör. Dr. Neslihan Yukarıkır ve Arş. Gör. Dr. Dilber Deryol Nacar

Detaylı

HEM 425 Dahiliye Yoğun Bakım Hemşireliği

HEM 425 Dahiliye Yoğun Bakım Hemşireliği HEM 425 Dahiliye Yoğun Bakım Hemşireliği 30 AKTS 4. yıl 1. yarıyıl Lisans 30 s/hafta 19kredi Teorik: 8 s/hafta Klinik:22 s/hafta İletişim e-posta: Dersle İlgili Görüşme saatleri : Cuma 10:00-11:00 Yrd.

Detaylı

KADINLARDA İDRAR KAÇIRMA NEDİR VE NASIL TEDAVİ EDİLİR? İdrar kaçırma nedir- nasıl tanımlanır? Bu bir hastalık mıdır?

KADINLARDA İDRAR KAÇIRMA NEDİR VE NASIL TEDAVİ EDİLİR? İdrar kaçırma nedir- nasıl tanımlanır? Bu bir hastalık mıdır? KADINLARDA İDRAR KAÇIRMA NEDİR VE NASIL TEDAVİ EDİLİR? İdrar kaçırma nedir- nasıl tanımlanır? Bu bir hastalık mıdır? İdrar kaçırma her türlü istem dışı idrarın tutulamaması yani kaçırma halidir. Bu durum,

Detaylı

PERİNE BAKIMI. Perine bakımında amaç; Hastayı gelişebilecek enfeksiyonlardan korumak, hastanın rahatlığını, konforunu, temizliğini sağlamaktır.

PERİNE BAKIMI. Perine bakımında amaç; Hastayı gelişebilecek enfeksiyonlardan korumak, hastanın rahatlığını, konforunu, temizliğini sağlamaktır. PERİNE BAKIMI Perine bakımına hoş geldiniz Perine önde simfibis pubis, yanlarda iskial tübositler, arkada koksiks kemik yapıları tarafından sınırlandırılan ve dış genital organları kaplayan alandır. Ter,

Detaylı

HEMŞİRELİK ÖĞRENCİ UYGULAMA DEĞERLENDİRME DOSYASI

HEMŞİRELİK ÖĞRENCİ UYGULAMA DEĞERLENDİRME DOSYASI HEMŞİRELİK ÖĞRENCİ DOSYASI ÖĞRENCİ TANITIM Öğrencinin Adı ve Soyadı: Öğrenci Numarası: I: Bu bölüm İl Uygulama Koordinatörü tarafından öğrencinin uygulama hastanesine sevki için doldurulacaktır. Uygulama

Detaylı

TARİHÇE. 13 Kasım 1961 de; S.S.Y. Bakanlığı bünyesinde açıldı, 28 Ocak 1975 de; İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi ne

TARİHÇE. 13 Kasım 1961 de; S.S.Y. Bakanlığı bünyesinde açıldı, 28 Ocak 1975 de; İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi ne İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FLORENCE NİGTİNGALE HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU LİSANS PROGRAMINDA ASEPSİ UYGULAMALARININ YER ALDIĞI DERSLER/KONULAR PROF. DR. NERİMAN AKYOLCU email:nakyolcu@istanbul.edu.tr 5.Ulusal Sterilizasyon

Detaylı

Yayın Tarihi: ĠÇ HASTALIKLARI SERVĠS HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS09 REVĠZYON DURUMU

Yayın Tarihi: ĠÇ HASTALIKLARI SERVĠS HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS09 REVĠZYON DURUMU REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 17.10.2011 Madde 5.10 a Hasta Hizmetlisi ifadesi 01 eklendi. 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. Madde 5.10 daki 02 İfade Hasta Hizmetlisi / Bakıcı

Detaylı

KVC YOĞUN BAKIMDA HİPOTANSİF VE KANAMALI HASTAYA YAKLAŞIM HEM. ASLI AKBULUT KVC YOĞUN BAKIM

KVC YOĞUN BAKIMDA HİPOTANSİF VE KANAMALI HASTAYA YAKLAŞIM HEM. ASLI AKBULUT KVC YOĞUN BAKIM KVC YOĞUN BAKIMDA HİPOTANSİF VE KANAMALI HASTAYA YAKLAŞIM HEM. ASLI AKBULUT KVC YOĞUN BAKIM YOĞUN BAKIMA HASTANIN KABULÜ Açık kalp ameliyatı yapılan hastaların ameliyathaneden yoğun bakıma transferi entübe

Detaylı

DAMAR HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

DAMAR HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI D.P.Ü. KÜTAHYA EVLİYA ÇELEBİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DAMAR HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR PROF. DR. AHMET HAKAN VURAL OP. DR. GÜLEN SEZER ALPTEKİN ERKUL OP. DR. SİNAN ERKUL

Detaylı

2013-2014 YILI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2013-2014 YILI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ YILLIK EĞİTİM PLANI Eğitim Hemşiresi Sevda SUÇEKEN Nigar TOKSÖZ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi TARİH SAAT EĞİTİMCİ KONU 16.09.2013 12:30-15:30 Doç.Dr.Özlem GÜNEYSEL CPR ve Boyunluk

Detaylı

HASTA DEĞERLENDİRME FORMU

HASTA DEĞERLENDİRME FORMU HASTA DEĞERLENDİRME FORMU TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ECZANE KONTROL VE İZLEM PROGRAMLARI 1. BAKIM GÖRÜŞMESİ Hasta Adı Soyadı: Eczane Kaşesi: Tarih: HASTALIK VE İLAÇ BİLGİ DÜZEYİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Size

Detaylı

ERÜ. SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 2. SINIF UYGULAMA DEĞERLENDİRME FORMU (HEMŞİRELİK ESASLARI)

ERÜ. SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 2. SINIF UYGULAMA DEĞERLENDİRME FORMU (HEMŞİRELİK ESASLARI) ERÜ. SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 2. SINIF UYGULAMA DEĞERLENDİRME FORMU (HEMŞİRELİK ESASLARI) No: Dersin Adı: DEĞERLENDIRME KRITERLERI Klinikler ı. PROFESYONEL DAVRANıŞLARıN 1 GELIŞTIRILMESI

Detaylı

Öğrencinin Adı Soyadı: No: Tarih: Uygulamanın yapıldığı klinik: Hasta ile ilgilenen kişi:

Öğrencinin Adı Soyadı: No: Tarih: Uygulamanın yapıldığı klinik: Hasta ile ilgilenen kişi: T. C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ HASTA BAKIMINA İLİŞKİN VERİ TOPLAMA VE DEĞERLENDİRME FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: No: Tarih: Uygulamanın yapıldığı

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ UYGULAMA DERSİ HASTA TANILAMA FORMU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ UYGULAMA DERSİ HASTA TANILAMA FORMU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ UYGULAMA DERSİ HASTA TANILAMA FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Öğrenci Numarası: Uygulama Hastanesi / Birimi: I. KADININ

Detaylı

Obezite Cerrahisi Olgu Sunumu

Obezite Cerrahisi Olgu Sunumu 4 Mayıs 2012 tarihinde Acıbadem Üniversitesi Obezite konulu 3. Geleneksel Bilgi Güncelleme Sempozyumu nda sunuldu. Obezite Cerrahisi Olgu Sunumu Meltem ALTAY Acıbadem Bakırköy Hastanesi Bakım Sorumlu Hemşiresi

Detaylı

ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU

ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU Hemşire Deniz YALÇIN Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma Ve Uygulama Merkezi Pediatri Hematoloji Onkoloji Kliniği Servis Sorumlu Hemşiresi Sunum Planı Hastanın servise kabulü

Detaylı

İÇİNDEKİLER; 18.11.2015 HALK SAĞLIĞI HEMŞİRESİNİN EVDE BAKIM HİZMETLERİNDEKİ SORUMLULUĞU

İÇİNDEKİLER; 18.11.2015 HALK SAĞLIĞI HEMŞİRESİNİN EVDE BAKIM HİZMETLERİNDEKİ SORUMLULUĞU HALK SAĞLIĞI HEMŞİRESİNİN EVDE BAKIM HİZMETLERİNDEKİ SORUMLULUĞU İÇİNDEKİLER; 1- GİRİŞ 2- EVDE BAKIM HİZMETLERİNİN TANIMI 2.1- EVDE BAKIM HİZMETLERİNİN AMACI 2.2-GENEL HEDEFLER 2.3-EVDE BAKIM HİZMETLERİ

Detaylı

YOĞUN BAKIM EKİBİNDE HEMŞİRE VE HASTA BAKIMI BURCU AYDINOĞLU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

YOĞUN BAKIM EKİBİNDE HEMŞİRE VE HASTA BAKIMI BURCU AYDINOĞLU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YOĞUN BAKIM EKİBİNDE HEMŞİRE VE HASTA BAKIMI BURCU AYDINOĞLU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2007 Yoğun Bakım Üniteleri Hasta bakımının en karmaşık Masraflı Teknoloji ile içiçe Birden fazla organı ilgilendiren

Detaylı

KADIN DOĞUM HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU

KADIN DOĞUM HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU KADIN DOĞUM HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU Adı-Soyadı: Kadrosu: İşe Başlama i: Bölümü: KADIN-DOĞUM HEMŞİRESİ Oryantasyon Bitiş i: Formun İnsan Kaynaklarına Geliş i: Uygulama Puanları ve

Detaylı