Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : YILI İstanbul Teknik Üniversite Bütçesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 0. 1970 YILI İstanbul Teknik Üniversite Bütçesi"

Transkript

1 Tplantı : 9 I O CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : YILI İstanbul Teknik Üniversite Bütçesi

2

3 İstanbul Teknik Üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarıs Bütçe Karma Kmisynu rapru (/96) T. C. Başbakanlık liananlar ve Kararlar Tetkik Dairesi 5. i. 970 Rayı :7-03/i MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Maliye 'Bakanlığınca ıhazııttanan ve Türkiye Biiyıük Milleit Meclisine arzı Bakanlar Kur tarihinde kararlaştırılan «İstanbul Teknik Üniversitesi 970 yılı Bütçe kanu sarısı ile gerekçesi ve eki cetveller ilişik larak sunull'muştur. Gereğinin yapılmasını rica ederim. Süleyman, Demi Başbakan istanbul T. Ü. Bütçesi (S. Kayısı : :597)

4 4 CARİ HARCAMALAR BÜTÇESİ GEREKÇESİ İstanbul Teknik Üniversitesi 970 yılı cari harcamaları 969 yılıma nazaran ( ) lira fazlasiyl miştir. Bu fazlalık haddizatında ( ) lira ise 'de bâzı tertiplerde yapılan ( ) lira. tutarındak fazlalık yukarda belirtildiği üzere ( ) liradan ibarettir. Fazla ve nksanların müfredatı ile ilgili tertip ve gerekçeleri aşağıda açıklanmıştır. Fazlalar : Aylıklar (kesimine dâhil.0 neu (Genel idare aylıkları) ıım Rektörlük, İnşaat, Mimarlık kurulan Nükleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup yeni alman kadrlar ile üst derece ve Aylıklar kesimine dâhil. nci (Öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanl ve Teiknik Okulu ile bu yıl yeni kuralara. Nülkleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup Mima çent, Elektrik Fakültesinden (3) aded lük asistan, Maden Fakültesinden () aded 00 aded 750 lik prfesör (4) aded 700 lük asistan ile bu yıl 7 sayılı Kanunla kurulmuş prfesör, () dçent ve () asistan kadrları ki, tplaan () kadrnun fiilî kadrya alınmas larından ımünbaistir. Aylıklar kesimine dahil.50 nci (9 sayılı Kanun gereğince yapılacak ödemeler) mad Enerji Enstitüsü için yeni açılmış bir tertip ödenektir. 0:>5 060 Ücretler kesimine dâhil.0 neu ('Hizmetliler ücreiti) nin rektörlük, fakülteler ve teknik Enerji Enstitüsü maddelerinde lup rektörlük ve rektörlüğe bağlı merkez, kurum ve 'enstitül kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünde kul anılması zrunlu lduğumuz kadrların ihdası v seltilmesi dlayısiyle bu miktar artırılmıştır Ücretler kesimine dâhil.30 neu (Geçici hizmetliler ücreti) nin İnşaat ve Maden fakültele Enstitüsü maddelerimde lup kullanılması zrunlu lduğumuz kadrların ihdasından bu artış (64 96) liradır. Çünkü Nükleer Enerji Enstitüsüne ait (5 470) lira yıllık tutarlı k yer alması dlayısiyle rektörlük bütçesinden tenzil edilerek Nükleer Enerji Enstitüsüne 77 0 Ücretler kesimine dâhil.50 nci (Yabancı uzananlarla yardımcıları ücreti) nin Makina ve yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup bu yıl mukavele ile istihdam prfesör veya uzmanın fazlalığı ve yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünde istihdamı kadrlarından dlayı aktarılmıştır. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

5 5 000 Ücretler kesimine dâıhil.60 ncı (Sözleşmeli persnel ücreti) nin rektörlük maddesinde lup, ü tın işlerin adkluğu dlayısiyle ücretlerinin artırılmasından meydana gelmiştir Ssyal yardımlar kesimine dâhil.30 ncu (Çcuk zammıı) nin İüşaat, Elektrik, Maden ve Kim ve yeni kurulan Nıülkleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup, çcuk sayısındaki vâki artış dlayıs Ssyal yardımlar kesiminin.340 ncı (Tedavi ve cenaze giderleri) nin rektörlük maddesinde l gereğince (D) cetvelinde çalışan hizmetlilerine de memur misüllü tedavi ve ilâç hakkı tanıması Ssyal yardımlar kesimine dâhil.370 nci (Emekli keseneği karşılıkları) nin yeni kurulan Nükle lup bu yıl bir tertip ve ödenektir. 4 Ssyal yardımlar kesimine dâhil 30 nci (Ssyal Sigrtalar Kurumları kesenek ve prim karşılıklar yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup bu yıl -ihdas edilen kadrlar dlayısiyle yap Ek çalışma karşılıkları kesimine dâhil.40 ncu (fazla çalışma ücreti) nin rektörlük, fakülteler ile T bu yıl açılmış bir tertip ve ödenektir Ek çalışma karşılıkları kesimine dâhil..430 ncu (knferans ücreti) nin Maden Fakültesi ile yen tüsü maddelerinde lup bu yıl davet edilecek knferansçıların ücretinden meydana gelmiştir :} Ek çalışma karşılıkları kesimine dâhil.450 nci (4936 sayılı Üniversiteler Kanununun 55 nci madde Fakülteler, Teknik Okulu ve yeni kurulu Nükleer Enerji Enstitüsü maddelerinden lup Üniversitemi pılan muayene, tahlil ve tecrübelerde bu işleri yapanlara ödenecek ücretlerin evvelce Rektörlük bütçe fakültelere aktarılması dlayısiyle fazla gözükmektedir. Esasında hakiki fazlalık liradan 6 Tazminatlar kesimine dâhil.50 ncu (Ek görev tazminatı) nin yeni 'kurulan Nükleer Enerji Ensti bir tertip ve ödenektir. Bu yıl. yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsü Müdürünün alacağı makam ödemedir. 60 Tazminatlar kesimine dâhil 50 nci (Kasa tazminatı) ııın Rektörlük maddesinde lup kasa tazmi layısiyle 'bilhesap artırılmıştır. 3 Tazminatlar kesimine dâhil.590 ncı (Üniversite tazminatı) nm Rektörlük, Teknik Okul ile yeni k maddelerinde lup bu yıl.knulmuş 'bir tertip ve ödenektir. 000 Ylluklar kesimine dâhil. nci (Sürekli görev yllukları) nin Nükleer Enerji Enstitüsü maddes dlayısiyle il haricinden tâyin lunacak mem<urların ylluğu için bu yıl knulmuş bir tertip ve Öden 5 0O0 Ylluklar kesimine dâhil.3 ncü (Geçici görev ylluğu) nun yeni kurulan Nükleer Enerji Ensti ilgili yakacakları seyahatler dlayısiyle artırılmıştır. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

6 6 (XX) Ylluklar kesimine dâhil.4 neü (Yabancı uzmanlarla yardımcıları geçici görev ylluğu) ji Enstitüsü maddesinde lup bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir. (XX): Ylluklar 'kesimine dâhil.3 nci (Staj ve öğrenim ylluğu) nun yeni kurulmuş lan Nük bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir. Ylluklar kesimine dâhil.:5 nci (Kngre ve knferans ylluğu) nun bu yıl kurulmuş lan lup bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir. :> 000 Ylluklar kesimine dâhil.33 neü (Araştırma ve inceleme ylluğu) nun yeni kumlan Nük yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsü bu tertiple ilgili yapacakları seyahatler dlayısiyle bu 5 9!H) Ylluklar kesimine dâhil.34 ıncii (ikurs ylluğu) nun 'Mimarlık ve Makimi Faildi tesi ile yen maddelerinde lup adı ıgeçen fakülte!erce yurt içinde açılacak kurslara iştirakin fa-/la. lduğu, bu tertiple ilgili yapacakları seyahatler dlayısiyle bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenek lmas I 9î>i) Ylluklar kesimine dâhil,3(5 nci ('Knferans için getirileceklerin ylluğu) nun Makina Faikü titüsü maddelerinde lup Makina, Fakültesine bu yıl davet edilecek iknferansiyerleri n çkluğu, bu tertiple ilgili harcama yapabilmesi için bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenek lması dlayısiy 0 (XX) Ylluklar- kesimine dahil.53 ıncii (Yurt dışı geçici görev ylluğu) nun yeni kurulan Nüklee tertiple ilgili seyahatlerin yapılabilmesi için bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir. '(i 000 Ylluklar kesimine dâhil.'54 neü (Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici görev y Enstitüsü için, bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir Ylluklar kesimine dâhil F.7 nci (Yurt dışı staj ve öğrenim ylluğu) nun yeni kurulan. Nük bu tertiple ilgili seyahatlerin yapılabilmesi için bu yıl knulmuş bir- tertip ve ödenek tir Ylluklar kesimine dâhil.7 nci (Yurt dışı klmjgre ve knferans ylluğu) nun ;, eni kurula lup, bu tertiple ilgili seyahatlerin yapılabilmesi için bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir. 000 Ylluklar kesimine dâhil.73 ıncii (Yurt dışı araştırma ve inceleme ylluğu) nun Makina ve K leer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup yurt dışına araştırma ve incelemeye gidecek öğretim rulan Nükleer Enerji Enstitüsünü >: bu tertiple ilgili seyahatlerin yapılabilmesi İÇIM bir yıl k yısiyle bu miktar artırılmıştır Ylluklar kesimine dâhil,74 neü (Yurt dışı kurs ylluğu) nun yeni kurulan Nükleer Enerj rulan Nülkleer Enerji Enstitüsünü'ı Ira tertiple ilgili seyahatlerin yapılabilmesi için bu yıl k Jayısiyle bu miktar artunlmıştır. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

7 Ylluklar kesimine dâhil.75 -ILCI (Yurt dışından knferans için getirileceklerin ylluğu) mm yen tüsü (maddesinde lup yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün bu tertiple ilgili seyahatlerin yapıl tertip ve ödenektir. 4 Genel yönetimle ilgili alımlar kesimine dâhil 3.0 ncu (Kırtasiye alımları ve giderleri) nin İnşaat v rulan Nükleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup günden güne artan muhaberat ve kırtasiye tüketi yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün bu tertiple ilgili harcamanın yapılabilmesi için bu yıl knu dlayısiyle bu miktar artırılmıştır. Genel yönetimle ilgili alımlar kesimine dâhil 3.0 nci (Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri) Fakülteleri ile yeni kurulanı Nükleer Enerji Enstitüsü ımaddelerinde llup basılı kâğıda bu yıl fazla Nükleer Enerji Enstitüsünün bu tertiple ilgili harcamaların yapılabilmesi için bu yıl knulmuş bir te bu miktar artırılmıştı r. 35 (KM) Genel yönetimle ilgili alımlar kesin ine dâhil 3.30 ncu (Döşeme ve demirhaş alımhrı ve. giderleri) n Fakülteleri ile yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup fakültelerde günden güne ge kürsü, lâbratuvar ve atelyeler ile bürlara alınacak eşyalar dlayısiyle ve yeni ku-ulaıu Nükleer En gili alımların yapılabilmesi için bu yıl. knulmuş bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle bu miktar a Genel yönetimle ilgili alımlar kesimine dâhil 3.40 neı (Yayın alımları ve.giderleri) nin Makina, Mad Okulu ile yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup telif ve tercüme eserlerinin ücretl sarfiyatındaki vâki artış ve yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün ıbu tertiple ilgili harcamaları muş bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle ıbu miktar artırılmıştır Gend yönetimle ilgili alımlar kesimine dâhil 3.60 neı (Hizmetli giyim alımları ve giderleri) nin re temizde çalışan hademe, dacı, silici, işçi ve sair hizmetlilere verilecek; elbise, palt, iş (gömleği ve ayakk 000 Genel yönetimle ilgili alımlar kesimine dâhil 3.90 neı (Diğer alımlar ve giderleri) nin yeni kurulan desinde lup tertiple ilgili harcamaların yapılabilmesi için bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir. Genel yönetimle ilgili 'giderler kesiminin 3,0 ncu (ısu giderleri) nin yeni kurulan Nükleer Enerji tertiple ilgili harcamaların yapılabilmesi için bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir. 00 'Genel yönetimle ilgili giderler kesimine dâhil 3.0 nci (Temizlik giderleri) nin İnşaat Fakültesi Enstitüsü maddelerinde lup sarfiyattaki artış ve yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün tertiple için bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle bu miktar artırılmıştır Genel yönetimle ilgili igiderler kesimine dâhil 3:30 ncu (Aydınlatma giderleri) nin rektörlük maddes cut dört binadaki aydınlatma sarfiyatındaki vâki artış dlayısiyle artırılmıştır. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

8 0 60 Genel yönetimle ilgili gidenler kesimine dâlıil 3.90 ncı (Diğer yönetim giderleri) nin İnşaat, M yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün maddelerinde lup ilân ücretlerinde vâki artış titüsümün bu tertiple ilgili harcamaların yapılabilmesi için bu yıl knulmuş birtertip ve artırılmıştır. Ulaştırma ıgiderleri kesimine dâhil 3.40 ncu (Psta - telgraf giderleri) nin Makina Fakültesi ve maddelerinde lup günden güne artan muhaberatın çkluğu ve yeni kurulan Nükleer Enerj rın yapılabilmesi için bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle bu miktar artırıl Ulaştırma giderleri kesimine dâhil 3.40 nci (Telefn giderleri) nin İnşaat ve Kimya fakült Enstitüsü maddelerinde lup telefn mükâlemesindeki vâki artış ile tertiple ilgili telefn nıüık nulmuş bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle hu miktar artırılmıştır. 3 Ulaştırma giderleri kesimine dâhil ncu (Taşıma giderleri).nin Teknik Okulu ile yemi k delerinde lup ihtiyaca binaen ve yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünce bu tertiple ilgili nulan bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle bu (miktar artırılmıştır. fi 000 'Taşıt işletme ve narma giderleri kesimline dâhil 3.50 ncu (Rektörlük taşıt işletme ve narm lup benzin sarfiyatmdaki vâki ar/ış ile yıpranmış bulunan makam arabasının narımı için b Güvenlik giderleri kesimine dâhil 4.34 nci (76.sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan Tüzü giderleri) nin Rektörlük maddesinde lup Sivil Savunma hizmetlerinin gerekli şekilde yapı Malî hizmetlerle ilgili giderler kesimine dâhil 4.44 nci (Bina ve arazi vergileri) nin Rektörlük bulunduğu arazilere ait tahakkuk ettirilen vergilerin ödenebilmesi için bilhesap artırılmıştır Eğitim ve araştırıma gidenleri kesimine dâhil 4.50 ncu (Kurs giderleri) nin yeni kurulan Nük bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir Eğitim ve araştırma giderleri kesimine dâhil ncı (Araştırma ve inceleme giderleri) nin.maddelerinde lup, Enstitünün bu tertiple ilgili harcamaları yapabilmesi için bu yıl knulan b Eğitim ve araştırma giderleri kesimine dâhil nci (Staj ve öğrenim 'giderleri) nin Makina v Nükleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup bu yıl 449 sayılı Kanun gereğince bilgi, görgü ve lere kntenjan dâhili gönderilecek asistanların fazlalığı ve yeni kurulan Nükleer Enerji Ensti pılabilmesi için bu yıl knulan bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle bu miktar artırılmıştır Sağlık hizmetleri giderleri kesimline dâhil ncı (Malzeme alım ve giderleri) ninrektörlülk rılmıştır. ista/nlml T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

9 9 000 Sağlık hizmetleri giderleri kesimine dâhil ncı ı(malzeme alım ve giderleri) nin Rektörlük madde rılmıştır Eğitim kurumları giderleri kesimine dâhil 5.37 nci (Bür giderleri) nıin teknik kulu ve yeni kurula delerinde lup teknik kulu için ihtiyaca binaen ve yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün tertiple si için bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenek lması dlay isiyle bu miktar artırılmıştır. 000 Eğitim kurumları giderleri kesimine dâhil 5.37 nci (Ulaştırma giderleri) nin Rektörlük ve yeni kuru maddelerinde lup Rektörlük Merkez Kütüphanesinin ihtiyacına binaen ve yeni kurulan Nükleer En harcamaların yapılabilmesi için bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle bu miktar a 00 Eğitim kurumları giderleri kesimine dâhil nci (Giyim - 'kuşam alım ve giderleri) nin yeni kurulan maddesinde lup bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir Eğitim kurumları giderleri kesimine dâhil ncı (Malzeme alım ve giderleri) nin Mimarlık, Maden kurulan Nükleer Enerji Enstitüsü maddesinde lup kütüphaneler ihtiyaçlarına binaen yeni kurula bu tertiple ilgili harcamaların yapılabilmesi için bu yıl knulan bir tertip ve ödenek lması dlay 50 Eğitim kurumları giderleri kesimine dâhil nen (Diğer alım ve giderler) in yeni kurulan Nüklee lup bu yıl knulmuş bir tertip ve ödenektir Araştırma kurumları giderleri kesimine dâhil 5.49 ncu (Diğer alım ve giderleri) nin Maikina Fakül ki vâki artış dlayısiyle bu miktar artırılmıştır Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 6. nci (Bür giderleri) nin yeni kurulan Nükleer Enerji tiple ilgili harcamaların yapılabilmesi için bu yıl knulan bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle bu m 750 Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 6. nci (Ulaştırma giderleri) nin İnşaat Fakültesi ile yeni ku maddelerinde lup muhaberattaki vâki artış v yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün bu tertiple için bu yıl knulan bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle bu miktar artırılmıştır. 750 Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 6.5 nci (Giyim - Kuşam alını ve giderleri) nin İnşaat Fakültes ji Enstitüsü maddelerinde ltıp hizmetlilerde vâki artış ve yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün t labilmesi için bu yıl knulan bir tertip ve ödenek lması dlayısiyle bu miktar artırılmıştır Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 6.6 ncı (Malzeme alını ve giderleri) nin İnşaat ve Kimya Fak Enerji Enstitüsü maddelerindedir. Günden güne genişliyen lâbratuvar ve atclyelerin artan mal fazlalaşması ve yeni 'kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün tertiple ilgili harcamaların yapılabilme tip ve ödenek lması dlayısiyle bu miktar artırılmıştır. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

10 0 00 Lâbratuvar güderleri kesimine dâhil 6.7 nci t Yiyecek ve alını giderleri) ııin İnşaat ve El leer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup ihtiyaca binaen ve yeni kurulan Nükleer Enerji En pılabilmesi için bu yıl knulan bir tertip ve ödenek lması diayısiyle bu miktar artırılmıştı 000 Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 6.9 ncu (Diğer alım ve giderleri) niıı yeni kurulan lup tertiple ilgili harcamaların yapılabilmesi için hu yıl 'knulan bir tertip ve ödenektir. 000 Temsil, ağırlama ve tören giderleri kesimine dâhil 6.70 ncu (Temsil giderleri) nin yeni 'kur de lup bu yıl knulan bir tertip ve ödenektir. 000 Bakım, ve küçük narını 'giderleri kesimine, dâhil 6.0 ncu (Bina narımı) ııin yeni kurul lup tertiple ilgili harcamaların yapılabilmesi için bu yıl 'knulan bir tertip ve ödenektir. f) 000 Bakım ve küçük narım giderleri kesimine dâhil 6.0 nci (Makina ve teçhizat narımı) nın. 'maddesinde lup tertiple ilgili harcamaların yapılabilmesi için bu yıl knulan bir tertip ve öd Tplam. Nksanlıklar Aylıklar kesimine dâhil.0 ncu (Genel İdare aylıkları) nın Elektrik Fakültesi maddesind 6 40 Ücretler kesimine dâhil.0 ncu (Hizmetliler ücreti) niıı Elektrik Fakültesi maddesinde 7 l>5 Ücretler kesimine dâhil..">0 ncu (Geçici hizmetliler ücreti) nin Rektörlük maddesinde lu yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsüne ait kadrların buradan nakli diayısiyle bu miktar 5 Ücretler kesimine dâhil.50 nci (Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti) nin Kektörlü'k İn ya Fakülteleri maddelerinde lup bu yıl çıkarılacak kadrlar ile yeni kurulan Nükleer Enerji li diayısiyle bu miktar tasarruf edilmiştir. 4 Ssyal yardımlar kesimine dâhil.:>70 nci (Emekli keseneği karşılıkları) nın İnşaat, Ma lup bu miktar tasiamıf edilmiştir. '}>] 55 Ssyal yardımlar kesimine dâhil..0 nci (Ssyal Sigrtalar kurumları kesenek ve prim karş trik. Maden ve Kimya fakülteleri maddelerinde lup evvelce Rektörlük bütçesinde yer al lan Nükleer.Enerji Enstitüsüne ait kadrların buradan nakli d l ayı siyle' bu miktar tasarru İstambul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

11 9)9 kik çalışıma karşılıkları kesimine dâhil.430 nen (Knferans ücreti) nin Rektörlük, inşaat ve.eelek maddelerinde lup bu yıl az miktarda knferansiyeılm davet edileceğinden bu miktar tlasarruf edil 000 Ek çalışma karşılıkları kesimine dâhil.450 nei (4936 sayılı Üniversiteler Kanununun. 55 nei retlerin Rektörlük maddesinde lup fakülteler lâbratuvar ve atelyeterinde dışarıya analiz, ta ödenecek ücretler karşılığı larak evvelce Rektörlük Bütçesine knan bu ödeneğin aidiyatları d ması dlayısiyle İm miktar tasarruf edilmiştir. 999 Ydl hıklar kesimline dâhil. nei (Sürekli görev yllukları) nın Maden Fakültesinde lup bu mik 000 Ylluklar kesimine dâhil.3 ttcü (Oeçici görev ylluğu) rıııı Rektörlük ile İnşaat Maıle'n ve lup bu miktar tasarruf edilmiştir. 0) Ylluklar kesimine dâhil.4 ncü (Yabancı uzmanlarla yardımcı'ları geçici görev ylluğu) nu ve Maden fakülteleri maddelerinde lup bu yıl az görevlendirme yapılacağından bu miktar tasarru 000 Ylluklar kesimine dâhil.3 uci (Staj ve öğrenilin ylluğu) nun inşaat, Mimarlık, Maden, ve Kimya delerinde lup bu yıl yurt içinde az miktarda asistan görevlendirileceğinden bu miktar tasarru 000 Ylluklar kesimine' dâhil.3 nei (Kngre' ve knferans ylluğu) nun Rektörlük İnşaat ve M lup bu yıl yurt içinde yapılacak kngre vc knferansın azlığı dlayısiyle bu miktar tasarruf ed 499 Ylluklar kesimine dâhil.33, ncü (Araştırma ve inceleme ylluğu) nun Rektörlük, fakülteler lup yurt içimde araştırma ve incelemeye iştirakin azlığı dlayısiyoe bu miktar tasarruf edilm 99) Ylluklar kesimine dâhil.34 ncü (Kurs ylluğu) nun Maden ve Kimya fakülteleri m addede lığı dlayısiyle bu miktar tasamı edilmiştir. 000 Ylluklar kesimine dâhil.35 nei (Merke'z, kuram ve enstitüler ylluğu) nun Rektörlük, İnşaat rinde lup görevlendirmelerin azlığı d lay isiyle bu miktar tasarruf edilmiştir. 49 Ylluklar kesimine dâhil.3(5 nei (Knferans için getirtileceklerin ylluğu) nun Rektörlük, İ teleri maddelerinde lup az miktarda knferansiyer davet edileceğinden bu miktar tasarruf edilm 000 Yliluklar kesimine dâhil.53 ncü (Yurt dışı geçici görev ylluğu) nun İnşaat ve Elektrik f delerinde^ lup bu miktar tasarrıır tasarruf edilmiştir. 000 Ylluklar kesi'mine dâhil.54 ncü (Yabancı uzmanlarla yardımjci'l'arı yurt dışı geçici görev Mimarlık, Elektrik, Maden ve Kimya fakülteleri maddelerinde lup bu miktar- tasarruf edilmişti 999 Yllluklar kesimline dâhil.7 nei (Yurt dışı staj ve öğrenim ylluğu) nun İnşaat, Elektrik Ma nik Okulu maddelerimde lup 449 sayılı Kanunla dışarı gidecek kntenjan! dâhili asistanları miktar tasarruf edilmiştir. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

12 Dirai 5 OOÖ Yllluklar kesiminle dâhil.7 nci (Yurt dışı kngre ve knferans ylluğu) nun Mıade-n de lup bu miktar tasarruf edilmiştir Ylluklar kesimine dâhil.73 mcü (Yurt dışı araştırma ve incelerme ylluğu) nun Elektri lup iştiraklerin azlığı d layı siyi e bu miktar tasarruf edilmiştir 'S Y'liuklar kesimine dâhil.74 ncü (Yurt dışı kurs ytlluğu) nun İnşaat, Mimarlık ve Kim delerinde lup, bu yıl açılacalc kursların azlığı dlayısiyle bu miktar' tasarruf eliimiştir. 35 Ylluklar kesimime dâhil'.75 nci (Yurt dışında knferans için getirileceklerin yluğu) nu trik, Maden ve Kimya fakülteleri maddelerinde lup az miktarda knfera.nsiyel davet edilece (Temeli yönetimle ilgili alımlar kesimine dâhil 3.0 ncu (Kırtasiye alınılan ve giderleri) ni lerinde lup bu miktar tasarruf edlmiştir. 00(İ Genel yönetimle ilgili alındar kesimine dâhil 3.0 nci (Basılı kâğıt ve defter alımları ve g desinde lup ihtiyaç fazlası lduğundan bu miktar tasarruf edilmiştir Genel yönetimle ilgili alımlar kesimine dâhil 3.30 ncu (Döşemle v>e demirbaş alımları fakülteleri ile Teknik Okulu maddesinde lup bu miktar tasarruf edilmiştir Genel yönetimle ilgili alımlar kesimine dâhil 3.40 nci (Yayın alımları ve giderleri) nin külteleri maddelerinde lup bu miktar tasarruf edilmiştir Genel yömetimıle ilgili alımlar kesimine dâhil 3.50 nci (Yakaak alımları ve giderleri),ni lâkteki düşüklük dlayısiyle bu miktar tasarruf edilmiştir. Genel' yönetim'le ilgili alımlar kes! imine* dâhil 3.90 ne* (Diğer alınılar ve giderleri) nin İn miktar tasarruf edilmiştir'. 499 Genel yönetinılıe ilgili giderler kesimine dâhil 3.0 ncu (Su giderleri) nin Maden Fa kültesi m edilmiştir Geneli yönetimle ilgili giderler kesimine dâhil 3.30 nci (Temizlik giderleri) nin Mimarlık ve maddelerinde lup.sarfiyattaki düşüklük dlayısiyle bu miktar tasarruf edilmiştir Genel yönetimle ilgili giderler kesimline dâhil 3.40 nci (Bahçe giderleri) nin Rektörlü edilmiştir. 3 Ulaştırma giderleri kesimine dâhil 3.40 ncu (Fsta - Telgraf giderleri) nin Mimarlık Fakültes mükâlemedeki düşüklük dlayısiyle bu miktar tasarruf edilmiştir. 000 Ulaştırma giderleri kesimine dâhil 3.40 nci (Telefn giderleri) nin Maden Fakültesi mad lük dlayısiyle bu miktar tasarruf edilmiştir. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

13 3 000 Ulaştırma giderleri kesimine dâhil ncu (Taşıma giderleri) nin Rektörlük maddesinde l miştir. 00 Taşıt işletme ve narma* giderleri kesimine dâhil 3.50 nei (Hizmet taşıtları işletme ve nar -maddesünde lup istihlâkteki düşüklük dlayısiyle bu miktar tasarruf edilmiştir. 000 Malî hizfmetlerle ilgili giderler kesimine dâhil 4.34 nei (Diğer vergi, resim ve harçları) m Rektörlük miktar nksan vergi ödeneceğinden bu miktar tasarruf edilmiştir. 000 Eğitim ve araştırma giderleri kesimine dâhil 4.50 ncu (Kurs giderleri) nin Kimya Fakültesi madd ruf edilmiştir. 300 Eğitim ve araştırma giderleri kesimine dâhil 4.50 nei (Burs giderleri) nin rektörlük maddesinde rin azlığı dlayısiyle bu miktar tasarruf edilmiştir. 750 Eğitim ve araştırma giderleri kesimine dâhil ncı (Araştırma ve inceleme giderleri) nin İnşaa fakülteleri maddelerinde lup, bu yıl öğretimle ilgili öğrenci gezileri az yapılacağından bu miktar 554 Eğitim ve araştırma giderleri kesimine dâhil nei (Staj ve öğretim giderleri) nin İnşaat, Mi külteleri ile Teknik Okulu maddelerinde lup, asistan tazminatların yükseli İm esi dlayısiyle bu mikta Okullar giderleri kesimine dâhil 5. nei (Ulaştırma giderleri) ve '6 ncı (Malzeme alım ve ıbu miktar tasarruf edilmiştir. 47 Eğitim kurumları giderleri kesimine (iâhil nei (Bür giderleri), 5.37 nei (Ulaştırana gider şam alım ve giderleri), ncı (Malzeme alım ve giderleri) ve ncu (Diğer alım ve gide miktar tasarruf edilmiştir. 559 Araştırma kurumları giderleri kesimine dâhil 5.4 nei (Bür giderleri), 5.4 nei (Ulaştırma işletme ve narma giderleri), 5.44 ncl'ı. (Kira bedeli), 5.45 nei (Giyim - kuşam alım ve giderleri) giderleri) ve 5.49 'ncu (Diğer alım ve giderleri) maddelerinde lup bu miktar tasarruf edilmiştir 000 Üniversite kayıt bürsu giderleri kesimine dâhil 5.45 nei (Bür giderleri) ve 5.45 nei (Ulaştı lup, sarfiyat ve mükâlmedki düşüklük dlayısiyle bu mikktar tasarruf edilmiştir. 499 Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 6. nei (Bür giderleri) nin İnşaat, Makina, Elektrik ve Okulu maddesinde lup, işletme malzemesinde sarfiyat düşüklüğü dlayısiyle bu miktar tasarruf ed 49 Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 6. nei (Ulaştırma giderleri) nin Mimarlık, Maden ve Ki lup, mu'haiberat ve telefn mükâle meşindeki vâki düşüklük dlayısiyle bu miktar tasarruf edilmiştir Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 6.5 nei (Giyim - Kuşam alım ve giderleri),nin Maden Fakül tar tasarruf edilmiştir. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

14 4 5 4 Lâbratuvar giderleri kesim ine dâhil Ki. (i nci (Malzeme alını ve giderleri) nin Minnarlık, ri ile Teknik Okulu maddesinde lup, işletme malzemösindeki istihlâkin düşüklüğü dlayı :>67 Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 6.7 nci (Yiyecek alımları ve giderleri) nin Maden F tar tasarruf edilmiştir. (i 79 Lâbratuvar giderleri kesimine dâhil 0.9 nen (Diğer alım re giderleri) nin İnşa ait, Mima lup, bu miktar tasarruf edilmiştir. :> 99 Prpaganda- ve tanıtma giderleri kesimine dâhil Ki.TO nci (İç. fuar ve sergiler giderleri) ve 6.30 delerinde lup, bu yıl iç ve dışta fuar ve sergilere iştirak edilmiyeceğinden bu miktar tas 7!) (il iliaikum. ve küçük narım giderleri kesimine dâhil Ki.0 ncu (lüna narvmı) ıııu re'ktörliik sarrufa binaen bu miktar nksan tekli i: edilııniştir. Bakım, ve küçük nanım giderleri kesimine dâhil 6.0 nci (Makina ve teçhizat narımı) den fakülteleri maddelerinde lup, nıdksan narım yapılacağından bu miktar tasar rai! edilmi Tplam YATIRIM HAKıCAMALAltl GEREKÇESİ İstanbul Teknik Üniversitesi 970 yılı yatırım harcamaları 969 yılma nazaran edilmiştir. ( ) lira fazlas Bu fazlalık haddizatında ( ) lira ise de bâzı tertiplerde yapılan ( ) lira tutarındaki lalık yukarda belirtildiği üzere ( ) lir? dan ibarettir. Fazla ve nksanların müfredatiyle ilgili tertip ve gerekçeleri aşağıda açıklanmıştır. Fazlalıklar : Yapı,.tesis ve büyük narım giderleri bölümüne dâhil. nci (Yapı, tesis ve büyük narım lup bu yıl aşağıda yazılı inşaatların yapılacağından bu miktar artırılmıştır. 000 MaıçJka menza inşaatı İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

15 Büyük narımlar ve tadil işleri, Campus sahasında imar işleri (Yl, kanalizasyn, elektrik, su, merkezi teshin, havagazı 000 Mtrlar Enstitüsü inşaatı, Maçka Teknik Okulu tevsii inşaatı (G. ve H. Blkları) Kimya Fakültesi Maçka ilâve tesisleri inşaatı, Taşkjşla, Gümüşsüyü menza inşaatı, ' 000 Taşkışla binası çatı katı tadili, 000 Elektrik Fakültesi Yüksek gerilim lâjbratuvarı ikmali, Tplam Geçen yılın ödeneği Zammı lâzımgelen Yapı tesis ve büyük narım.giderleri bölümüne dâhil. nci (Teknik Persnel ücretleri) nin Rekt temizde 4/095 sayılı Kararname gereğince çalıştırılan yevmiyeli teknik persnel kadrlainııııı yö!kbeltîl Makina, teçhizat ve taşıt alımları ve narımları (bölümüne dâhil 3. ni (MaMna teçhizat alımları v lük ve yeni 'kurulan Nükleer Enerji Enstitüsünün maddelerindedir. Ders ve lâbratuvarlara mahsus ile bu yıl kurulmuş bulunan Nükleer Enerji Enstitüsü için yeni knulmuş bir tertip ve ödenektir. Makina, teçhizat ve taşıt alımları ve narımları bölümüne dâhil 3. nei (Taşıt alımları) nin Rektörl almış bir tertip ve ödenektir Tplam Nksanlar : 000 Etüt ve prje giderleri bölümüne dâml. nci (Etüt ve prje giderleri) nin Rektörlük maddesind edilmiştir Makina, teçhizat ve taşıt alımları ve narımları bölümüne dâhil 3. ni (Makina teçhizat ve büyük teknik kulu maddelerinde lup bu miktar tasarruf edilmiştir Tplam İstaınbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

16 6 Sermaye Teşkili ve Transfer Harcamaları Bütçesi Gerekçesi istanbul Teknik Üniversitesi 970 yılı Sermaye Teşkili ve Transfer Harcamaları 969 yılına nazaran (7 lira larak tesbit edilmiştir. Bu nksanlık haddizatında ( 59 63) lira ise de bâzı tertiplerde yapılan ( 4 955) lira tutarındak nksanlık yukarda belirtildiği üzere (7 676) liradan ibarettir. Fazla ve nksanların miktarları ile tertip ve gerekçeleri aşağıda açıklanmıştır. Fazlalar : 6 67 Emekli Sandığına ödemeler kesimine dâhil '35.0 ncu (% ek karşılıkları) nm Rektörlük, Fak Nükleer Enerji Enstitüsü maddelerinde lup kanuni bir artıştır Emekli Sandığına ödemeler kesimine dâhil ncu (Sandık Yönetim giderleri) nin Rektörlük 06 Emekli aylıkları ve diğer benzeri ödemeler kesimine dâhil ncu (Emekli, dul ve yetim, aylık ıhilhesap artırılmıştır Ödül, ikramiye, mükâfat ve yardımlar kesimine dâhil nei (Üniversite öğrencilerine yeme lerine yemek yardımı) maddelerinde, lup öğrenci sayısındaki vâki artış ile daha kaliteli yemek ver Ödül, ikramiye, mükâfat ve yardımlar kesimine dâhil 35.6 nci (Muhtaç öğrencilere yapılan y Enerji Enstitüsü maddesinde lup öğrenci sayısındaki artış dlayısiyle artırılmıştır. 45 Dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzeri teşekküllere yardımlar kesimine dair ncu meği için yardım) m Rektörlük maddesinde lup ihdas lunan kadrlar dlayısiyle bilhesap a 9 99 Brç ödemeleri bölümüne dâhil neü (Gecen yıllar brçları) nm Rektörlük maddesinde lu İ.E.T.T. ye lan brçlarımızın ödenebilmesi için artırılmıştır Tplam Nksanlar : 49 3 Kamulaştırma ve satmalmalar bölümüne dâhil 3.00 neü (Kamulaştırma ve satmalına bedeli) miktar arsa emlâki nksan yapılacağından tasarruf edilmiştir. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397

17 7 Uluslararası teşekküllere ödemeler kesimine dâhil nci (Uluslararası kurum ve derneklere katılm de lup bilhesap bu miktar tasarruf edilmiştir Emekli Sandığına ödemeler kesimine dâhil 35.0 nci (Emekli ikramiyesi) maddesinde lup önced dan bu miktar indirilerek madde tahsisatı () lira larak bırakılmıştır Tplam GELİR BÜTÇESİ GEREKÇESİ İstanbul Teknik Üniversitesinin 970 yılı gelirleri 969 yılına nazaran ( 5 5) lira fazlasiyle ( ) Fazlalık haddizatında ( ) lira ise de tertiple vâki ( 39 9) lira nksanlık nazarı dikkate alınınca diği üzere ( 5 5) liradan ibarettir. ^azla ve nksanların ilgili miktarlar ile ilgili tertip ve gerekçeleri aşağıda açıklanmıştır. Fazlalar : Diğer vergiler gelirleri bölümüne dâhil ncı (Kayıt, imtilıan ve diplma harçları) maddesinde yeni kurulan Nükleer Enerji Enstitüsüne alınacak fakülte mezunu öğrenciledren tahsil lunacak harçlar Kurumlar Vergisi bölümünün 6.0 neu (Döner Sermaye gelirleri) maddesinde lup bu miktar gelir Çeşitli gelirler bölümünün nçu (Muayene, tahlil ve tecrübe ücretleri) maddesinde lup bu yıl b yapılacağı tahmin edilmiştir Özel gelirler bölümüne dâhil 7.00 ncü (Hazine Yardımları) maddesinde lup bu miktar fazlasiyle artırılmıştır Tplam istanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

18 Nksanlar : Diğer vergiler gelirleri ıbölümüne dâhil nci (Medik - Ssyal için alman harçlar) madd Döner Sermayesi kurulduğundan.tertip ve ıgelir bütçeden çıkarılmıştır Çeşitli gelirler bölümüne dâhil ncı (Giriş ve Sıralama İmtihanlarında ilgililerden alınan mize alınacak lise mezunu öğrencilerin evvelce tâbi ldukları klâsik usuldeki imtihanların bun ğından her hangi bir ücrete tâbi tutulmadıkları, ancak yabancı uyruklu öğrencilerin ıgirişleri iç sil edileceği tahmin edilmiştir. 777 $9 Özel gelirler bölümüne dâhil ncü (Geçmiş yıllardan devreden nakit) maddesinde lup b min edilmiştir İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

19 9 Bütçe Karma Kmisynu rapru Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Karma Kmisynu Esas N. : /96 Karar N. : 55 Cumhuriyet Senatsu Başkanlığına tarihinde Millet Meclisine sunulup bilâihara kmisynumuza havale edilen (İstanbul Teknik Üniv sarısı) ilgili Millî Eğitim Bakanı, üniversite rektörü, dekanlar ve Maliye Bakanlığı temsilcilerinin de katıldıkları İstanbul Teknik Üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarısında, sıra ile (A/l), (A/) ve (A/3) işaretli cetv camalar için ( ) lira, yatırım harcamaları için ( ) lira, sermaye teşkili ve transfer harca ödenek knulmak suretiyle söz knusu üniversitenin Gider Bütçesindeki harcamalar tplamı ( ı) lira ö Sayın üyelerimiz görüşlerini beyan ile önümüzdeki yıllarda göstereceği faaliyetler ve beklenen snuçlar üzerin açıklamışlar, ilgili Millî Eğitim Bakanı ve diğer srumluların verdikleri geniş bilgilerden snra.maddelerin mü bağlı cetveller tasarıda lduğu gibi aynen kabul edilmiştir. Genel Kurulun tasviplerine arz edilmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. Başkan Sakarya N. Byar Başkan V. Aydın /. C. Ege ;Sözcü Ankara M. K. Yılmaz Kâtip Erzurum, R. Danışman Afyn K H. Dinç Ankara H. T. Teker Ankara. Yetü Blu H. î. Cp JBlu Söz hakkım mahfuzdur. K. Demir Burdur Söz hakkım ma N. Yavuz iedirne M. Harmancığlu Elâzığ Ö. F. Sanaç Eskişehir M.. Angı Hatay H. Özkan İçel C. Okyay İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

20 0 İstanbul hakkım mahfuzı dut. L. Yurdğlu İzmir M. Akan ssöz İz mii' hakkım mahfuzdu C. Karagözğlu İzmir Muhalifim T. Orhn K Kütahya /. E. Erdinr. 0. Manisa Karasmanğlu Manisa II. Okçu Maray A. İmam ğlu A. K Tkat t. II. Balcı Trabzn A, Ş. Ağanğlu Trabzn Muiha lifim A. II. Uzun er Uşak M. E. Ata-yurt O Znguldak K. Nedinığlu İstanbul T. ü. Büi<'<>wi (S. Sayısı :!)>:)7)

21 HÜKÜMETİN TEKLİFİ istanbul Teknik üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarısı MADDE. İstanbul Teknik Üniversitesine aşağıda gösterildiği üzere (A/l) cari harcamalar için ( ) lira, (A/) yatırım harcamaları için ( ) lira, (A/3) sermaye teşkili ve transfer harcamaları için de ( ) lira ki, tplam larak ( ) lira ödenek verilmiştir. (A/3) (A/l) (A/) Sermaye teşkili Cari Yatırım ve transfer harcamalar harcamaları harcamaları Tplam BÜTÇE KARMA KOMİSYONU istanbul Teknik Üniversitesi 970 yı MADDE. Tasarının nci madd Rektörlük İnşaat Fak. Mimarlık Fak. Makina Fak. Elektrik Fak. Maden Fak. Kimya Fak. Teknik Okulu Nükleer Enerji Enstitüsü Tplam MADDE. İstanbul Teknik Üniversitesinin gelirleri bağlı (B) işaretli cetvelde gösterildiği üzere ( ) larak tahmin edilmiştir. MADDE 3. İstanbul Teknik Üniversitesince 970 yılında elde edilecek gelir çeşitlerinden her birinin dayandığı hüldimler, bağlı (C) İstanbul T. Ü. Bütçe MADDE. Tasarının nci madd MADDE 3. Tasarının 3 ncü madd ;S. Sayısı : 397)

22 (Hükümetin teklifi) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu cetvelde yazı'lı ıgelirin tarlı ve tahsiline 970 yılında da devam lunur. (Bütçe Karma Kmis MADDE 4. İstanbul Teknik Üniversitesinin tarihli ve 3656 sayılı Kanunun 9 ncu maddesine giren hizmetlilerine ait kadrlar, bağlı (D) işaretli cetvelde gösterilmiş'tir sayılı Kanunun 9 ncu maddesi gereğince geçici mahiyetteki hizmetler için Bakanlar Kurulu karariyle kadr alınabilecek tertipler, bağlı (E) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu kadrlar ertesi yıl Bütçe kanunu tasarısı ile Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur. Bunların eldeki kadrlara ek lmaması şarttır. MADDE 5. İstanbul Teknik Üniversitesinin kuruluşu hakkındaki tarih ve '546 sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvelde yazılı kadrlardan, bağlı (L) işaretli cetvelde gösterilenler 970 bütçe yılında kullanılamaz. MADDE 6. Bütçe Kanununa bağlı (A/) işaretli cetvelin (Yapı, tesis ve büyük narım giderleri) bölümüne dâhil tertiplerden (A/3) işaretli cetvelin (Kamulaştırma ve satmalmalar) bölümüne aktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir. MADDE 7. Üniversite Bütçesinin rektörlük, fakülte, kul ve enstitüler kısımlarına dâhil tertipler arasında bölümle bağlı kalınmak kaydiyle aktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir. MADDE. İstanbul Teknik Üniversitesince gelecek yıllara geçici yüklenmelere girişmeye yetki veren kanunlar, bağlı (G) işaretli cetvelde (gösterilmiştir. MADDE 9. (Geçen yıllar brçları) maddesindeki ödeneğin yetmemesi (halinde : a) 969 yılı bütçesindeki tertibinde karşılığı bulunan brçlar, ilgili ldukları hizmet tertiplerinden bu maddeye, İstanbul T. Ü. Bütç MADDE 4. Tasarının 4 ncü MADDE 5. Tasarının 5 nci MADDE 6. Tasarının 6 ncı MADDE 7. Tasarımın 7 nci MADDE. Tasarının nci MADDE 9. Tasarının 9 ncu (S. isayısı : 397)

23 (Hükümetin teklifi)' b) 9-96 bütçe yıllarına ai'dlup da Muhaaebei Umumiye Kanununun 93 ncü maddesine göre zamanaşımına uğramamış ve karşılıkları yılları bütçelerinde bulunan brçlar 970 yılı bütçesinin ilgili hizmet ıtertipleri veya (Aylık ve ücretler kesimleri hariç) (A/l), (A/) ve (A/3) cetvellerine dâhil ödeneklerden (Geçen yıllar brçları) maddelerine, Maliye Bakanlığınca aktarılacak ödenekten ödenir. MADDE 0. Gider bölümlerinden yapılacak harcamalara ilişkin frmül, bağlı (R) işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE. Bu kanun Mart 970 tarihinde yürürlüğe girer. MADDE. Bu kanunu Maliye ve Millî Eğitim bakanları yürütür. Başbakan Devlet Bakanı Devlet Bakanı S. Demirel B. Sezgin H. Atabeyli içişleri Bakanı Dışişleri Bakanı Maliye Bakanı H. Menteşeğlu. S. Çağlayangil M. Erez Sağ. ve Ss. Y. Bakanı Güm. ve Tekel Bakanı Tarım Bakanı V. Â. Özkan A.. Birinciğlu t. Ertem En. ve Ta. Kay. Bakanı Turizm ve Ta. Bakanı imar ve iskân Bakanı S. O. Avcı N. Cevheri H. NaMbğlu (Bütçe Karma Kmisynun MADDE 0. Tasarının 0 neu ma MADDE. Tasarının nci ma MADDE. Tasarının nci mad Devlet Bakanı Adalet Baka T. Bilgin Y. Z. Önde Millî Eğitim Bakanı Bayındırlık Ba O. Oğuz T. Gülez Ulaştırma Bakanı Çalışma Bak N. Menteşe S. Öztürk Köy işleri Bakanı Orman Baka T. Kaparilı H. Özalp istanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

24 Rektörlük Bölüm. Madde Ödeneğin çeşidi (A/l) CARİ HARCAMALAR 969 ödeneği Madde Bölüm tpl amı Hükümetçe isten Madde Bölüm L.000 PERSONEL GİDERLERİ AYLİKLAR 'Genel idare aylıkları Öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları 9 sayılı Kanun gereğince yapılacak ödemeler ÜCRETLER Kesim tplamı Hizmetliler ücreti Geçici hizmetliler ücreti Yabancı uzmanlarla yardır ncıları ücreti Sözleşmeli persnel ücreti Teknik persnel ücreti i 4 53! SOSYAL YARDIMLAR Çcuk zammı Dğum yardımı Ölüm yardımı Tedavi ve cenaze giderleri i Emekli keseneği karşılıkları rı ıssyal Sigrtalar Kurumlan kesenek ve prim karşılıkları ' İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

25 Rektörlük Bölüm Madde ödeneğin çeşidi EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm tpl lira lira Fazla çalışma ücreti.430 Knferans ücreti sayılı Üniversiteler Kanununun 55 nci maddesi gereğince verilecek ücretler TAZMİNATLAR.50 Ek görev tazminatı.50 Kasa tazminatı.590 Üniversite tazminatı İKRAMİYELER VE MÜKÂFATLAR.60 Yabancı dil ikramiyesi YOLLUKLAR / - Yurt içi yllukları YÖNETİM YOLLUKLARI. Sürekli görev yllukları.3 Geçici görev ylluğu.4 Yabancı uzmanlarla yardımcıları geçici görev ylluğu.5 Sözleşmeli persnel geçici görev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.3 Staj ve öğrenim ylluğu İstanbul r. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

26 Rektörlük Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm L.3 Kngre ve knferans ylluğu.33 Araştırma ve inceleme ylluğu.34 Kurs ylluğu.35 Merkez, kurum ve enstitüler ylluğu.536 Knferans için getirileceklerin ylluğu DİĞER YOLLUKLAR.4 Tedavi ylluğu (Yurt içi yllukları tplamı : 7 75) II - Yurt dışı yllukları YÖNETİM YOLLUKLARI.53 Yurt dışı geçici görev ylluğu.54 Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici görev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.7 Yurt dışı staj ve öğrenim ylluğu.7 Yurt dışı kngre ve knferans ylluğu.73 Yurt dışı araştırma ve inceleme ylluğu.74 Yurt dışı kurs ylluğu.75 Yurt dışından knferans için getirileceklerin ylluğu (Yurt dışı yllukları tplamı : 75 00) YÖNETİM GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ ALIMLAR 3.0 Kırtasiye alımları ve giderleri 3.0 Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri İstanbul r. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397) '

27 Rektörlük 7 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı 9 Hükümetçe istenen Madde Bölüm tpl Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri Yayın alımları ve giderleri Yakacak alımları ve giderleri Hizmetli giyim alımları ve giderleri Diğer alımlar ve giderleri OENEL YÖNETİMLE İLGİLİ GİDER LER O Su giderleri Temizlik giderleri Aydınlatma giderleri Bahçe giderleri Diğer yönetim giderleri ULAŞTIRMA GİDERLERİ Q ' Psta - telgraf giderleri Telefn giderleri Taşıma giderleri TAŞIT İŞLETME VE ONARMA GİDER LERİ ^ 0 Rektörlük taşıt işletme ve narma giderleri 3.50 Hizmet taşıtları işletme ve narma giderleri İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

28 Rektörlük Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı. Hükümetçe iste Madde Blüm HİZMET GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ GİDER LER Mahkeme harçları ve giderleri i. GÜVENLİK GİDERLERİ sayılı Kanunun 3 neü maddesinin gerektirdiği giderler 7G sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan tüzüğün 9 ncu maddesinin gerektirdiği giderler MALÎ HİZMETLERLE İLGİLİ GİDER LER VERGİLER, RESİM VE HARÇLAR Bina ve arazi vergileri Diğer vergi, resim ve harçlar EĞİTİM VE ARAŞTIRMA GİDERLERİ m Burs giderleri Dış ülkelerde kutulan öğrenciler giderleri Araştırısıa ve inceleme giderleri (5 sayılı Kanun gereğince verilen fn karşılığı) İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397) (

29 Eektörliik Hlüm Madde Ödeneğin çeşidi ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm tplam DİĞER EĞİTİM GİDERLERİ Spr ve izcilik giderleri SAĞLIK HİZMETLERİ GİDERLERİ DİĞER SAĞLIK HİZMETLERİ Medik - Ssyal Merkezi giderleri.4.79 Bür giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderleri KUEUM GÎDEHLE&İ OKULLAR.GİDERLERİ YABANCI DİLLER OKULU 5. Bür giderleri 5. Ulaştırma giderleri 5.6 Malzeme alım ve giderleri i 5.9 Diğer alım ve giderleri EĞİTİM KURUMLARI GİDERLERİ KİTAPLIK GİDERLERİ 5.37 Bür giderleri 5.37 Ulaştırma giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri İstanbul Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

30 Rektörlük 30 Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm t Lir Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderler ARAŞTIRMA KURUMLARI GİDERLE Rİ ' 000 MERKEZ, KURUM VE ENSTİTÜ Gİ DERLERİ 5.4 Bür giderleri 5.4 Ulaştırma giderleri 5.44 Kira bedeli 5.45 Giyim - kuşam alım ve giderleri 5.46 Malzeme alım ve giderleri 5.49 Diğer alım ve giderleri (Merkez, kurum ve enstitü giderleri tplamı : ) ÜNİVERSİTE KAYIT BÜROSU Gİ DERLERİ m ili IÇ Bür giderleri 5.45 Ulaştırma giderleri ÇEŞİTLİ GİDERLER ULUSLARARASI İLİŞKİLER GİDER LERİ Uluslararası prfesör, uzman, memur ve öğrenci mübadelesi giderleri İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

31 Rektörlük 3 JBölüm Madde ödemeğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı 970 Hükümetçe istenen Madde Bölüm tplamı TEMSİL, AĞIRLAMA DERLERİ VE TÖREN Gİ Temsil giderleri Tören giderleri BAKIM VE KÜÇÜK ONARIM GİDER LERİ Bina narımı 6.0 Makina ve teçhizat narımı PERSONEL GİDERLERİ Bölümü tplamı YÖNETİM GİDERLERİ Bölümü tplamı HİZMET GİDERLERİ KURUM GİDERLERİ ÇEŞİTLİ GİDERLER Bölümü tplamı Bölümü tplamı Bölümü tplamı ' l CARİ HARCAMALAR TOPLAMI İstaınbıü T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

32 BektörKik (A/) YATIŞIM HARCAMALARI Blüm Madd«Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm Li.000 ETÜT VE PROJE ÇlBF^LEfti EĞİTİM SUKTÖRÜ 000. I Etüt \ T ı> prje giderleri. Teknik persnel ücretleri.3 Teknik persnel geçici görev yllukları YAPI, TESİS YE BÜYÜK ONA'itîM Cî- DERLERİ EĞİTİM SEKTÖRÜ Kesini tplamı Yapı, tesis ve büyük, narım giderleri. Teknik persnel ücretleri.3 Teknik persnel geçici görev yllukları MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI EĞİTİM SEKTÖRÜ Makina, teçhizat alımları ve büyük narımları 3. Taşıt alımları î)i)9 99 îstîiıubıü T. tî. Bütçesi (S. Sayısı : 397;

33 Rektörlük ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm tpla Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi lira.000 ETÜT VE PROJE O İ DERLERİ Bölümü tplanı! YAPI, TESİS VE BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ Bölümü tplamı MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI Bölümü tplamı YATIRIM HARCAMALARI TOPLAMI ;sta!hml T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

34 Rektörlük 34 (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm L I - Sermaye teşkili KAMULAŞTIRMA VE SATINALMALAR 3.00 Kamulaştırma ve satmalına bedeli II - Transferler MALÎ TRANSFERLER 46 BAĞIMSIZ BÜTÇELİ İDARELERE ÖDEMELER sayılı Kanunun 3 ııcü maddesine «öre Millî Prdüktivite Merkezine ödenecek aidat ULUSLARARASI TEŞE KİKİ İLLE RE ÖDEMELER Uluslararası kurum ve derneklere katılma payı L SOSYAL TRANSFERLER 54 6 İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

35 Rektörlük _ 35 Bölüm Madd Ödeneğin çeşidi EMEKLİ SANDIĞINA ÖDEMELER 35.0 >% ek karşılıkları 35.:0 Emekli ikramiyesi (Bu ödeneği ihtiyaç nisbetindc artırmaya Maliye Bakanı yetkilidir.) Sandık yönetim giderleri Diğer ödemeler EMEKLİ AYLIKLARI VE DİĞER BEN ZERİ ÖDEMELER Emekli, dul ve yetim aylıkları ÖDÜL, İKRAMİYE, MÜKÂFAT VE YARDIMLAR Üniversite öğrencileri ne yemek yardımı DERNEK, BİRLİK, KURUM, KURU LUŞ, SANDIK VE BENZERİ TEŞEK KÜLLERE YARDIMLAR 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm tp Memur ve müstahdemlere öğle yemeği için yardım Teknik Üniversite Talebe Bitliğine yardım BORÇ ÖDEMELERİ İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

36 Rektörlük ödemeği Hükümetçe iste Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi GEÇEN YILLAR BORÇLARI Kamu İktisadi Teşebbüslerine ^eçen yular brçları Diğer geçen yıllar brçları 00 İ! İlâma bağlı brçlar (ieri verilecek paralar l KAMULAŞTIRMA YE SATINALMA- LAR Bölümü tplamı MALÎ TRANSFERLER Bölümü tplamı SOSYAL TRANSFERLER Bölümü tplamı BORÇ ÖDEMELERİ Bölümü tplamı SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI TOPLAMI ( İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397

37 inşaat Fakültesi 37 (A/l) CARÎ HARCAMALAR Bölüm Maddi Ödeneğin çeşidi.000 PERSONEL GİDERLERİ 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm tp AYLIKLAR Genel idare aylıkları. Öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları.50 9 sayılı Kanun gereğince yapılacak ödemeler ÜCRETLER.0 Hizmetliler ücreti.30 Geçici hizmetliler ücreti.50 Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti SOSYAL YARDIMLAR.30 Çcuk zammı.370 Emekli keseneği karşılıkları.30 Ssyal Sigrtalar Kurundan kesenek ve prim karşılıkları EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI (İ î i î ( Fazla çalışma ücreti.430 Knferans ücreti istanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

38 inşaat Fakültesi 3 Bölüm Madde Ödeneğin çe : idi 969 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm L sayılı Üniversiteler Kanununun 55 nci maddesi gereğince verilecek ücretler TAZMİNATLAR OOO 'Ek görev tazminatı Üniversite tazminatı YOLLUKLAR / - Yurt içi yllukları YÖNETİM YOLLUKLARI. isürckli görev yllukları.3 Geçici görev ylluğu.4 Yabancı uzmanlarla yardımcıları geçici görev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.3 Staj ve öğrenim ylluğu.3 Kngre ve knferans ylluğu.33 Araştırma ve inceleme ylluğu.34 Kurs ylluğu.35 Merkez, kurum ve enstitüler ylluğu.36 Knferans için getirileceklerin ylluğu (Yurt içi yllukları tplamı 45 90) ! İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

39 inşaat Fakültesi 39 Bölüm Madde ödeneğin çeşidi II - Yurt dışı yllukları ÖĞRETİM YOLLUKLARI.53 Yurt dışı geçici görev ylluğu.54 Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici g*örev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.7 Yurt dışı staj ve öğrenim ylluğu.7 Yurt dışı kngre knferans ylluğu.73 Yurt dışı araştırma ve inceleme ylluğu.74 Yurt dışı kurs ylluğu.75 Yurt dışından knferans için getirileceklerin ylluğu (Yurt dışı yllukları tplamı : ) YÖNETİM GİDERLERİ GrENEL YÖNETİMLE İLGİLİ ALIMLAR ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm tp Kırtasiye alımları ve giderleri 3.0 Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri 3.40 Yayın alımları ve giderleri 3.90 Diğer alımlar ve giderleri 7 ) İstanbul T. ü. Bütçesi (S. Sayısı : 397)

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu - 807 frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı:. III. 949 - Sayı: 74) No. - Kabul tarihi 47 8..949 BİRİNCİ MADDE Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı giderleri

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 830 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 226.989.081,78 312.810.764,20 167.315.597,88 830 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.646,47 31.977.643,70 830 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 830

Detaylı

Toplantı : 8 1969 YILI. Ankara Üniversitesi Bütçe

Toplantı : 8 1969 YILI. Ankara Üniversitesi Bütçe Tplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı: 6 YILI Ankara Üniversitesi Bütçe 64 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ BÜTÇESİ YANLIŞ - DOĞRU CETVELİ Sayfa : 77 Ulaştırma gmeırleıri Ikesdtaı tplamı mm.alitımja laşağıidalki

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

1966 YILI. e Üniversitesi Bütçes

1966 YILI. e Üniversitesi Bütçes Dönem : Tplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 9 YILI E e Üniversitesi Bütçes Ege Üniversitesi 9 yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Karm Kmisynu rapru (/) T. C. Başbakanlık 0. Kanunlar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650)

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650) 484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 7.3.964 - Sayı : 650) No. 435 Kabul tarihi 28. 2. 964 MADDE. Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 216 MALĐ YILI BÜTÇESĐ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3 31 32 33 34 35 36 37 38 39 4 41 42 43 44 45 46 47 48

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ AĞUSTOS 2014 AĞUSTOS 2015 AĞUSTOS DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel 6.923.242.369,58 7.610.897.643,07 9,93 1 1 0 0 Memurlar 6.532.460.120,65

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU YILI : REKABET KURUMU 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 Özel Kalem Müdürlüğü Memurlar Tertibine Konulan 4.0 TL Bütçe Ödeneğinden., TL Harcama Yapılmıştır. Harcama Bütçe Ödeneğinin %9,'İ Seviyesinde

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

Toplantı : 9 AA CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Qs. 1970 YİLİ Ege Üniversitesi Bütçesi

Toplantı : 9 AA CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Qs. 1970 YİLİ Ege Üniversitesi Bütçesi Toplantı : 9 AA CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Qs 970 YİLİ Ege Üniversitesi Bütçesi Ege Üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Bütçe K Komisyonu raporu (/292) T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF)

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF) I II III IV V I II III IV I I II III IV Bütçe Ödeneği Harcama Bütçe Ödeneği Harcama 46 20 23 MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 100.000.000,00 19.503.478,95 90.000.000,00 28.466.285,23 151.000.000,00 161.167.680,00

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 54.298,01,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 15.321.473,94 GELİRLER HESABI 31.6.870,52 PERSONEL GİDERLERİ 6.277.936,41 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 180.5,86 MEMURLAR 5.823.456,92 Mal

Detaylı

Meclisce GİDER BÜTÇESİ

Meclisce GİDER BÜTÇESİ GELİR BÜTÇESİ KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİNİN 2013 YILI BÜTÇESİ Meclisce Kabul Edilen Merkezi idare Vergi Gelirlerinden Alinan Paylar 38.700.000,00 Mevduat Faizleri 4.500.000,00 Madenlerden Devlet Hakki 4.000.000,00

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI 630 GİDERLER HESABI 179.380.571,37 246.631.591,95 107.250.640,31 630 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.540,21 31.982.752,53 630 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 630 1 1 1

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1967 YİLİ. Ankara Üniversitesi Bütçes

Dönem : 1 Toplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1967 YİLİ. Ankara Üniversitesi Bütçes Dönem : Tplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 967 YİLİ Ankara Üniversitesi Bütçes Ankara Üniversitesi 967 yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Bütçe K Kmisynu rapru (/278) T. C. Başbakanlık 29.. 966 Kanunlar

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS 38 60 RİZE ÜNİVERSİTESİ 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000 49.799.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000

Detaylı

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOD AÇIKLAMA 2016 Harcamaların I II III IV % Oranları 01 Personel Giderleri 7,977,997.64 17.62 02 Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 1,476,182.21 3.26 03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 13,523,585.11

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) KBÖ KBÖ 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 26.326.000 31.820.960 46.381.000 23.834.698 65.073.000 60.808.000 64.538.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 26.326.000 31.820.960 46.381.000

Detaylı

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI Bütçe Giderinin Türü 20 20 2008 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR TEMEL MAASLAR TEMEL MAASLAR ZAMLAR VE TAZMINATLAR

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 0.00 41,315,953.79 44,609,693.18 630 01 1 MEMURLAR 0.00 5,641,495.95 6,236,655.84 630 01 1 1 Temel Maaşlar 0.00 3,040,891.55 3,271,081.21 630 01 1 1 01 Temel Maaşlar

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesine istinaden mütenevvi müdürlüklerden mütenevvi kalemler arasında ödenek aktarılması.

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248)

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) Hudut ve Sahiller Sıhhat 345 Umum Müdürlüğü 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) 3So. Kabul tarihi 6681, 27.11.1956 MADDE 1. Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü.

Detaylı

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145)

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145) 5 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 99 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III. 99 - Sayı; 75) No. 58.-' *' r Kabul tarihi ' * 7..99 BÎRÎNCl MADDE Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdülrüğü

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.5.789.665, GELİRLER HESABI 824.273.918,20 PERSONEL GİDERLERİ 8.298.885,92 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.379.1,38 MEMURLAR 4.476.455,77 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.364.487,71

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ 01 PERSONEL GİDERLERİ 235.086.904,00 01 1 MEMURLAR 94.035.681,00 01 1 1 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 1 01 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 2 Zamlar ve Tazminatlar 33.140.766,00 01 1 2 01 Zamlar ve

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

1.4 GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

1.4 GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 1.9.467.287,69 Personel Giderleri 65.940.578,57 Memurlar 59.351.642,40 Temel Maaşlar 29.584.374,33 Temel Maaşlar 29.584.374,33 Zamlar ve Tazminatlar 26.879.830,22 Zamlar ve Tazminatlar

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 630 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/622; C.

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86 Yılı : 25 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 160.629.521,86 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 48.394.833,28 Personel Giderleri 130.1.4,83 Vergi Gelirleri 8.159.313,80 Memurlar 126.179.271,27 Gelir ve Kazanç Üzerinden Alınan

Detaylı

YILI FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

YILI FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Giderin Türü Gelirin Türü 630 630 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR 630 TEMEL MAAŞLAR 630 TEMEL MAAŞLAR 630 ZAMLAR VE TAZMINATLAR 630 ZAMLAR VE TAZMINATLAR 630 ÖDENEKLER 630 ÖDENEKLER 630 SOSYAL HAKLAR 630 SOSYAL

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 8.647.365,72 GELİRLER HESABI 32.6.980,27 PERSONEL GİDERLERİ 4.0.5,62 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 110.952,54 MEMURLAR 3.935.439,42 Mal ve

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 25 AKTİF HESAPLAR N Yılı 25 PASİF HESAPLAR N Yılı 25 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.870.8,81 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 393.5, 10 HAZIR DEĞERLER 1.193.622,44 32 FAALİYET BORÇLARI 42.687,25

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88 Kodu : 38. Yılı : GİDERLER HESABI 46.887.791,88 GELİRLER HESABI 1.286.8,76 PERSONEL GİDERLERİ 23.520.988, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.4.3,50 MEMURLAR 23.270.429,63 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 831.596,50

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ OCAK 2014 OCAK 2015 OCAK DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 1.071.862.867,43 1.167.829.232,66 8,95 1 1 0 0 Memurlar 1.038.286.996,43

Detaylı

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000 02 ÖZEL KALEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 5.336.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 5.336.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 5.336.000

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

1. Aylık ve Ücretlerinin Ödenme Zamanı Değiştirilen Personel :

1. Aylık ve Ücretlerinin Ödenme Zamanı Değiştirilen Personel : Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 100) Devlet memurları ve diğer kamu görevlileri ile kamu kesiminde çalışan işçilerin aylık ve ücret ödemelerinin ödeme zamanlarının değiştirilmesine dair

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

T. C. Başbakanlık 9.9.1963 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 71-2099/4201

T. C. Başbakanlık 9.9.1963 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 71-2099/4201 Dtfntm : A A A Tplat: MÎLLET MECLİSİ S. sı : Q0\ Ankara Üniversitesi kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân Kmisynlar raprları (/) T. C. Başbakanlık.. Kanunlar

Detaylı

Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4

Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4 Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/425; C. Senatosu

Detaylı

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FONKSİYON VE EKONOMİK SINIFLANDIRMAYA GÖRE OCAK-MART GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİNDE KULLANILABİLECEK VE KULLANILAMAYACAK IV DÜZEY BÜTÇE KODLARI KURUMSAL SINFLANDIRMA FONKSİYONEL KODLAR

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58 GİDERLER HESABI 52.446.5,58 GELİRLER HESABI 74.8.8,79 PERSONEL GİDERLERİ 29.519.1,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.427.358, MEMURLAR 28.856.370, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.242.8, Temel Maaşlar

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2018-30.06.2018 46.35.13 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) 630 01 Personel Giderleri 16.686.599,63 18.091.282,12 11.590.034,41 600 01 Vergi Gelirleri 36.230.963,13 42.369.467,00 40.996.542,94

Detaylı

SAYI : 197 MERSİN 21/10/2015 KARAR KONUNUN GÖRÜŞÜLEREK OYLANMASI SONUCUNDA

SAYI : 197 MERSİN 21/10/2015 KARAR KONUNUN GÖRÜŞÜLEREK OYLANMASI SONUCUNDA Belediye Meclisinin 05/10/2015 tarih ve 170 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu ile Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna ortak havale edilen 2016 Mali

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 15.7.572,59 6 GELİRLER HESABI 37.743.358,96 PERSONEL GİDERLERİ 8.550.786,61 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 57.747,26 MEMURLAR 8.219.8,82

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) 38 60 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142 81.440.000 89.064.000 96.898.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142

Detaylı

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ 2016 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU 4 MECLİS KARARLARI (KOMİSYONA SEVK İLE İLGİLİ) 10 ENCÜMEN KARARI 11 ÖZET

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.235.8,38 6 GELİRLER HESABI 4.536.7,27 PERSONEL GİDERLERİ 71.310.872,70 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.693.817,40 MEMURLAR 64.422.5, 6

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 2.847.265, 6 GELİRLER HESABI 850.285.4,55 PERSONEL GİDERLERİ 1.524.773,16 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.789.8,10 MEMURLAR 1.3.653,72 6 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.1.3,98

Detaylı

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl)

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) 1.60.01.01.3.9.00.1.01.1.1.01 Memur Maaşları 1,633,000.00

Detaylı

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YILI 2012 BÜTÇE KESİN HESABI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 SIRA SAYFA İÇİNDEKİLER NO NO 1 Meclis Kararları - 2 Gider Kesin Hesap Cetveli Açıklaması 8 3 Gelir

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2016 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,59 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI 236,70

TABLO 1.1 BİLANÇO 2016 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,59 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI 236,70 TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 26 AKTİF HESAPLAR N Yılı 26 PASİF HESAPLAR N Yılı 26 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.758.677,59 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 329.357,81 10 HAZIR DEĞERLER 983.1,57 32 FAALİYET BORÇLARI 48.364,75

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 4.551.686, GELİRLER HESABI 510.497.1,28 PERSONEL GİDERLERİ 274.748.5,53 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 21.473.6, MEMURLAR 250.9.677,37 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.579.538,81

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ BELEDYE AÇKLAMA 0 YL 00,000,000.00 KONYA 00,000,000.00 MERAM 00,000,000.00 0 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ,,.00 0 GENEL KAMU HİZMETLERİ,,.00 Yasama ve Yürütme Organları Finansal ve Mali işler Dışişleri Hizmetleri,,.00

Detaylı

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR Dök. No: AUZEF-FR-3.1-24 Yayın Tarihi:12.09.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM ANALİTİK BÜTÇE KODLARINA GÖRE

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 1.545.231,93 6 GELİRLER HESABI 8.559.250,42 PERSONEL GİDERLERİ 66.1.837, 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.844.765,56 MEMURLAR 58.738.460,42

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 ÖDENEK CETVELİ - A ÖRNEK - 5 GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMA B CETVELİ ÖRNEK

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ 2015 BİRİM BÜTÇE DAĞILIMI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ 2015 BİRİM BÜTÇE DAĞILIMI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ 2015 BİRİM BÜTÇE DAĞILIMI BÜTÇE KODU 2015 YILI BÜTÇESİ EKONOMİK KOD ADI SAĞLIK YÜKSEK OKULU 38.80.02.76-09.4.1.00-2-01.1.1.01 331.300 Temel Maaşlar 38.80.02.76-09.4.1.00-2-01.1.2.01

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) SONU 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817 82.841.000 88.697.000 93.490.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817

Detaylı

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu 66 Bursa (Uludağ) Üniversitesi 976, 977, 978, 979, 980, 98 ve 982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 8.6.984 Sayı : 845) Kamın No. Kabul Tarihi : 04 5 S 6.984 Giderler MADDE. Bursa

Detaylı

Dönem : 1 jjonem : ı O Toplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : OD. 1967 YILI İstanbul Üniversitesi Bütçe

Dönem : 1 jjonem : ı O Toplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : OD. 1967 YILI İstanbul Üniversitesi Bütçe Dönem : jjnem : ı O Tplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : OD YILI İstanbul Üniversitesi Bütçe İstanbul Üniversitesi yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Bütçe Kmisynu rapru (/8) T. e. Başbakanlık.. Kanunlar

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 394) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İslam Konferansı Örgütüne Bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Arasında

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik I II III IV I II III IV Kodu I II III IV Açıklaması 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 76.5.871,49 6 GELİRLER HESABI 154.536.871,86 Personel 2.615.963,94 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 79.1.823,12 Memurlar 2.539.120, 6 Mal ve

Detaylı

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Devre: XI içtimaa Kt\ S. SAYISI : OU 959 Yılı Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/265) T, c. ~~~

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,13

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,13 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 163.837.624, GELİRLER HESABI 253.8.3,89 PERSONEL GİDERLERİ 92.593.5,95 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 8.458.762,40 MEMURLAR 89.879.166,47 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 7.788.822,

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017 KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 217 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER I. OCAK-HAZİRAN 217 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 3 A- Bütçe Giderleri 4-1 B- Bütçe Gelirleri 11 C-

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Boğaziçi Üniversitesi adiyle İstanbul'da bir üniversite kurulması hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 23 GİDERLER HESABI 5.4.6,44 GELİRLER HESABI 24.379.724,42 PERSONEL GİDERLERİ 2.676.786,21 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 33.1,70 MEMURLAR 2.643.2,45 Mal ve Hizmet

Detaylı

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 903.000.000 01 GENEL SEKRETERLİK 3.031.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.031.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 3.031.000

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 78.4.6,45 GELİRLER HESABI.454.823, PERSONEL GİDERLERİ 43.623.325,73 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.194.839, MEMURLAR 42.1.482,33 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.8.6,69 Temel

Detaylı

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.4. II 195 Fayı : 8034) No. Kabul tarihi 5876. 8.II.195 BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

ANKARA TİCARET BORSASI TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR

ANKARA TİCARET BORSASI TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR ANKARA TİCARET BORSASI 31.12.2015 TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR Hazır Değerler 364.385,67 258.570,96 2.210.677,06 1.740.821,72 Kasa 32.565,73

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Sayfa No:1 / 5 830 01 PERSONEL GİDERLERİ 41,315,953.79 44,609,693.18 830 01 1 MEMURLAR 5,641,495.95 6,236,655.84 830 01 1 1 Temel Maaşlar 3,040,891.55 3,271,081.21 830 01 1 1 01 Temel Maaşlar 3,040,891.55

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 75.6.319,79 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 45.332.3,96 PERSONEL GİDERLERİ 61.610.3,43 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 892.272,93 MEMURLAR 57.9.563, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 882.242,74

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 Yılı : 24 GİDERLER HESABI 628.326.718, GELİRLER HESABI 671.171.244,77 PERSONEL GİDERLERİ 358.6.615,34 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 81.467.4,53 MEMURLAR 336.8.825, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.989.2,83

Detaylı