Pelikan Şirketinin Tarihçesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Pelikan Şirketinin Tarihçesi"

Transkript

1 Pelikan Şirketinin Tarihçesi de kimyacı Carl Hornemann Hannover Almanya da kendi boya ve mürekkep fabrikasını kurdu. Yine de Pelikan bünyesinde biz, ilk fiyat listesinin üzerinde yazan tarih olduğundan, 28 Nisan 1838 i kuruluş tarihi olarak kabul ediyoruz. Bu yüzden şirketin tüm yıldönümleri bu tarihi esas alır Haziran ın 15 inde Hornemann, Hannover in Hainholz bölgesinde bazı mülkler satın aldı. Aklındaki fikir Hannover den 30 km uzaktaki çiftlikte mürekkep hazırlamak ve basmak zorunda kaldıktan sonra daha büyük ölçekli üretime başlamaktı Günther Wagner kimyagerlik ve fabrika müdürlüğü görevini üstlendi de şirketi devraldı ve Pelikan olan aile amblemini 1878 de şirketin logosu olarak tescil ettirdi. Bu, Almanya'nın ilk ticari markalarından biriydi. O zamanlar Kuzey İtalya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Hırvatistan ın bazı bölümlerini kontrolü altında bulunduran Avusturya'ya teslimat yapabilmek için, Eger'de daha sonra Viyana'ya taşınacak olan bir fabrika kuruldu.

2 1881 Üretim salonları genişletildi. Şirket 39 yeni eleman ve Fritz Beindorff u işe aldı. Avusturya, Rusya ve İtalya daki müşterileri ziyaret etmek onun işiydi Fritz Beindorff 1888 de Günther Wagner in en büyük kızıyla evlendi ve şirketi devraldı. Kopyalama, damgalama, yapıştırma ve silmeye yönelik ofis ürünleri dönemin ürün yelpazesine eklendi. Ürün yelpazesine yapılan büyük eklemeler nedeniyle üretim salonları büyük ölçüde genişletildi Pelikan çini mürekkebi üretmeye başladı. O dönemler bu pazar dilimine hakim olan yabancı şirketler rekabet edemedi.

3 1901 Bu yıl Pelikan ın ünlü mürekkep serisi 4001 in doğuşuna sahne oldu. Bir önceki yıl şirketin 236 kişilik işgücü 1 milyon Altın Marklık inanılmaz bir ciroya ulaştı beyaz tutkal Pelikanol un piyasaya sürülmesine tanık oldu lara kadar bu Ürün kâğıt yapıştırmada devrim niteliğindeydi Şirket Podbielskistrasse'de mülk satın aldı. Alan 13,000 m 2 ofis ve üretim alanı sağladı. Günümüzde Hanover şehrinin koruma altındaki bir tarihi eseri olan, o zamanların modern binası, önceki tesislerde yeni genişleme olanağı kalmayınca inşa edildi. Ciro artık 2 milyon Altın Marka ulaşmıştı Pelikan Sanat derslerinin hazırlanmasını yıllardır desteklemektedir. Bu durum ilk kez 1912 de ortaya çıkan Der Pelikan başlıklı dergide belgelendi. Bu dergide hem Alman hem de yabancı tanınmış sanatçıların ve öğretmenlerin fikir ve düşünceleri her sayının başlangıç sütununda yayınlandı. Resim dersleri, teknikleri, malzemeleri ve farklı resim deneyimleri sergilendi. Dergi 1971 e kadar yayınlandı.

4 1913 Bu yıl şirketin 75. yıldönümüydü. Fabrikaların büyüklüğü ikiye katlanmıştı ve artık 1057 kişi çalışıyordu. Ciro 4,4 milyon Altın Marka çıktı Pelikan dolma kalem bu yılda doğdu. Alametifarikası olan yeşil gövdesi, teknik açıdan yenilikçi mürekkep akışı ve şeffaf mürekkep penceresiyle tanınmıştı. Farklı piston mekanizması, döneminde gerçek bir devrim niteliğindeydi Pelikan ilk sulu boya kutusunu 735 D/12 tanımıyla piyasaya sürdü. İlk kez opak sulu boyalar öğrencilere ulaştı. O zamanlar yaygın olarak kullanılan şeffaf sulu boyaların yerini aldı. Başlangıçta boya kutusunun dışı renkli bir çizgiyle süslü ve sarı, içi beyazdı. Bu tasarım 1950 de biraz değiştirildi (resme bakınız). Okul günlerinde pek çok Alman öğrenciye eşlik eden, Pelikan ın sulu boya kutusuydu.

5 1934 Günümüzde Model 100 olarak bilinen Pelikan dolma kalemlerin daha ucuz bir serisi, Rappen ürün türü kapsamında piyasaya sürüldü. AUCH- Pelikan markasını taşıyan mekanik kurşun kalem de piyasaya sunuldu. Ayrıca o yıl bugünlere kadar popüler kalan hobi / dekorasyon boyası PLAKA nın ilk kez piyasaya sürülmesine sahne oldu yıldönümü katalogu, sonraki 60 yıl boyunca kullanılacağı şekliyle Pelikan logosunu da yeniden tasarlayan Profesör O.H.W. Hadank tarafından tasarlandı. Yüzüncü yıldönümü 3700 çalışan tarafından Hanover, Viyana, Danzig, Milano, Barselona, Bükreş, Sofya, Varşova, Budapeşte, Zagreb, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Santiago Şili'deki Pelikan fabrikalarında ve yurtdışındaki pek çok dağıtım tesisinde kutlandı. Pelikan dolma kalem modeli 100N piyasaya sürüldü Savaş sonrası travma sona erdi. Büyük Alman sanayi patlaması başladı. Bu dönemde Pelikan, dolma kalem modeli 400 ü piyasaya sürdü. Model Siyah ve Yeşil çizgili gövdesiyle kolayca tanınır. Bu model kendi fiyat aralığındaki en popüler dolma kalem olacaktı.

6 1960 Pelikan okul dolma kalemi Pelikano pazara sunuldu. Bu ürün, el yazısı eğitmenleri ve uzman dolma kalem üreticilerinin yardımıyla geliştirildi. Mürekkep kartuşlu dolum sistemi ve ergonomik biçiminin avantajları o kadar popülerdi ki aylar içinde öğretmenlerin her zaman tavsiye ettiği en yaygın okul dolma kalemi oldu Pelikan ilk mürekkep silgisini Tintentiger adı altında üretti. Lacivert mürekkebi kolay ve temiz bir yöntemle sildiği için takdir topladı te adı Pelikan Tintenblitz olarak değiştirildi ve 1977 de Super- Pirat oldu. Almanya da en çok satılan mürekkep silgisidir Hanover deki Podbielskistasse tesisleri artık genişleyemeyecek aşamaya ulaştı. Yazı gereci üretimi, Hanover in yaklaşık 30 km doğusundaki Peine/Voehrum a taşındı. Pelikan kalemleri, boya ve ofis ürünleri hala burada üretilmektedir.

7 1974 Pelikan yeni başlayanlar için basitleştirilmiş El yazısını, bu uzmanlık alanındaki eğitmenlerin işbirliğiyle geliştirdi. Bu noktada şirket, El yazısı alanındaki eğitimsel yeterliliğini ilk kez sergiledi. Bu nedenle Pelikano dolma kalemin rolü daha da önemli hale geldi Şirketin yasal şekli GmbH den AG ye (hisselere bölünmüş) değişti. Hisseler Beindorff ailesi ve 46 diğer malik arasında bölündü. Şirketin bilançosu 607,8 milyon DM ye ulaştı. Şirketin ürün gamı, kapsamlı Hobi ve Oyun Ürünleri yelpazesinin eklenmesiyle genişledi. Ofis yazıcıları, projektörler, veri taşıyıcıları, teknik çizim yardımcıları ve kozmetik ürünleri üreten yan kuruluşlar da vardı Pazar kendinden geçmişti. Ürün gamının aşırı genişlemesi ve Hamburg taki Lumoprint Fotokopi Şirketi nin devralınması sonunda iflas noktasına sürüklemişti. 10/1 oranında hisselerin tersine bölünmesi gerçekleşti ve Pelikan 1984 te Condorpart (İsviçre) tarafından devralındı. Merkezi Hanover de yer alan şirket birçok alt şirkete bölündü ve bazıları satıldı. O tarihten itibaren faaliyetler İsviçre deki Pelikan International (daha sonra Pelikan Holding) tarafından yürütüldü. Pelikan Holding AG Zug/İsviçre 1986 da İsviçre borsasında işlem görmeye başladı.

8 sonbaharında Pelikan ın ilk Sınırlı Sürümü (800 serisine dayanan) Mavi Okyanus adı altında piyasaya sürüldü. Mavi, şeffaf bir renkte, toplamda 5000 dolma kalem üretildi; 1000 adedi tükenmez kalemle beraber set olarak satıldı Yazdırma ürünleri, mürekkep püskürtmeli yazıcı kartuşları gibi ürün çeşitleri ayrı bir dağıtım bölümü haline geldi, sonrasında 1995'te Amerikan Şirketi Nucote tarafından satın alındı Malezyalı Hooi Keat Loo nun sahibi olduğu GOODACE SDN BHD şirketi, Pelikan Holding hisselerinin çoğunluğunu devraldı. İki yıl sonra XVI. Britanya Milletler Topluluğu Oyunları Kuala Lumpur, Malezya da düzenlendi. Bu özel durumun anısına Pelikan Sınırlı Sürüm Kuala Lumpur piyasaya sürüldü.

9 2000 Almanya da perakende mağazalarına ve süpermarketlere mal veren en büyük tedarikçilerden biri olan Pelikan bu yılda Pelikan Hardcopy ürünlerinin dağıtımını sürdürdü. Bunu yaparak Pelikan bir kez daha temel uzmanlığının tüm alanlarını temsil eden ürünleri satmaya başladı Mart ta şirket Hanover deki Werftstrasse de yer alan yeni ofis binasına taşındı. Aşağı yukarı aynı zamanda, ilk tescilinden 125 yıl sonra Pelikan logosunun tasarımı değiştirildi ve geliştirildi Ekim de modern sunum teknolojisi ve ofis kağıt öğütücüsü üzerine çalışan Geha-Werke GmbH, Garbsen, Pelikan Vertriebsgesellschaft mbh & Co. KG, Hannover ile birleşti. Geha kendi satış departmanı, satış ekibi ve onarım servisiyle dünya çapında faaliyet gösteren bağımsız bir bölüm olmanın keyfini sürmektedir.

10 2007 Ocak ta Pelikan International Corporation Berhard (PICB) Malezya, Olağanüstü Genel Kurulu nun, o tarihten sonra yasal olarak Pelikan Grubu na ait olacak Pelikan Hardcopy Holding AG nin devralınmasını onayladığını duyurdu. Devralma akdi olarak 6 Ekim 2006 da zaten düzenlenmişti. Yeniden yapılanma tedbirleri sırasında Pelikan Int nin yan kuruluşu olan Pelikan Holding AG tarafından on yıldan daha uzun süre önce Gruptan ayrılmıştı

11 Pelikan ticari markasının ve logosunun patent tescili arkasındaki hikaye. 12 Mayıs 1894 teki ticari markanın tanıtılmasından yaklaşık yirmi yıl önce GÜNTHER WAGNER şirketi ilk ticari markası için Hanover asliye mahkemesine başvurdu. Kaisers Patent Bürosu na tescil taslağının sunulmasından sonra ticari marka 26 Haziran 1895 te tescil edildi ve 26 Şubat 1896 da listeye girdi. Başvuru tarihi tescil belgesinde kayıtlıdır Bir gün önce yani 25 Şubat 1896 da original Pelikan font ve logo tasarımları taslağa kaydedildi. Günümüzde her ikisi de dünya genelinde 150 ülkede patentlidir Şubat 1896 da tescil edildi. Zaman geçtikçe ticari markanın orijinal şekli ve tarzı dönemin ruhuna (Zeitgeist) uyacak şekilde değiştirildi ve ayarlandı. Aşağıdaki grafikler ticari markanın yıllar içinde nasıl evrim geçirdiğini gösterir Aralık 1984 te tescil edildi Pelikan Hanover Nisan

1952- Son moda tüyolar, eğlenceli hikayeler, dar bütçeler için tarifler, usta dikiş kalıpları, romanlar ve güzellik ipuçları içeren Tchibo dergisi,

1952- Son moda tüyolar, eğlenceli hikayeler, dar bütçeler için tarifler, usta dikiş kalıpları, romanlar ve güzellik ipuçları içeren Tchibo dergisi, TCHİBO NUN GEÇMİŞİ 1949 Max Herz ve Carl Tchilling-Hiryan, farklı fikirlerini girişimcilik ruhları ile birleştirerek hayata geçirdiler ve müşterilerine posta ile kahve satışına başladılar. Aynı zamanda

Detaylı

Kartuş Derdine Son. Kaliteden ödün vermeden düşük maliyetli baskı

Kartuş Derdine Son. Kaliteden ödün vermeden düşük maliyetli baskı Kartuş Derdine Son Kaliteden ödün vermeden düşük maliyetli baskı Ev ve küçük ofis kullanımı için idealdir. Hızlı ve düşük maliyetli, aynı zamanda kullanıcı dostu bir çok fonksiyonlu yazıcıya sahip olmanın

Detaylı

İçindekiler. Kurşun Kalemler. Pastel Boyalar. Suluboyalar. Keçeli Kalem. Blisterler ve Setler. Silgiler. Okul Setleri. Mekanik Kurşun Kalemler

İçindekiler. Kurşun Kalemler. Pastel Boyalar. Suluboyalar. Keçeli Kalem. Blisterler ve Setler. Silgiler. Okul Setleri. Mekanik Kurşun Kalemler İçindekiler Kurşun Kalemler 5 Boya Kalemleri 7 Adeland Boyama Rulosu 9 Pastel Boyalar 11 Suluboyalar 13 Keçeli Kalem 15 Blisterler ve Setler 16 Silgiler 17 Okul Setleri 19 Mekanik Kurşun Kalemler 21 Fineliner

Detaylı

Mükemmelliğin Peşindeki Yolculuk

Mükemmelliğin Peşindeki Yolculuk Mükemmelliğin Peşindeki Yolculuk Steven Young Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Bosch Türkiye Temsilcisi 1 Bosch un yolculuğu bu küçük ürünle başladı Bosch Zünder 1897: ilk patent başvurusu 2 Mükemmelliğin

Detaylı

BIMAS 19.11.2013. BIMAS 30.09.2013 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları. 2013 yılı üçüncü çeyrekte cirodaki güçlü büyüme devam ediyor

BIMAS 19.11.2013. BIMAS 30.09.2013 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları. 2013 yılı üçüncü çeyrekte cirodaki güçlü büyüme devam ediyor BIMAS 19.11.2013 BIMAS 30.09.2013 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları 2013 yılı üçüncü çeyrekte cirodaki güçlü büyüme devam ediyor Yoğun bir rekabetin yaşandığı hızlı tüketim ürünleri perakende sektöründe

Detaylı

SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI

SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI 3 VERİMİ ARTTIRIN Kullanım kılavuzu ve renkli LCD paneli ile büyük hacimli baskıları hızlı bir şekilde alın ve kolaylıkla baskı malzemesi

Detaylı

A member of the. Berner Group. Berner Grup Şirketi

A member of the. Berner Group. Berner Grup Şirketi A member of the Berner Group. Berner Grup Şirketi 9,000 çalışanıyla, 25 den fazla ülkede faaliyetiyle, 60 Grup Şirketiyle, Caramba ve BTI ile Berner Grubu, merkezi Künzelsau, Almanya da olan modern bir

Detaylı

İhaleye Davet Mektubu

İhaleye Davet Mektubu İhaleye Davet Mektubu Avusturya, Graz / 09. Mayıs 2011 Avusturya çapında KOKOREC markasını kullanım müsadesi için İhaleye Davet Sizi yukarıdaki ihale konusu için açılacak olan ilansız usülle teklif vermeye

Detaylı

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç Detectomat firmasının da içinde bulunduğu JOB Group un Yönetim kurulu başkanı Eduard J. Job, 1968 yılında Minimax AG

Detaylı

RİSK ALMAYIN ORİJİNAL TONER ALIN.

RİSK ALMAYIN ORİJİNAL TONER ALIN. RİSK ALMAYIN ORİJİNAL TONER ALIN. GERÇEK BİR AVANTAJ ELDE EDİN. Toner arızalarından, tekrar baskı yapma güçlüğü ve masraflarından kaçınmanın tek bir yolu var; o da sadece orijinal KYOCERA toneri kullanmak.

Detaylı

Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi Bölgesinde imalatına başladı.

Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi Bölgesinde imalatına başladı. Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. 1965 İlk fuara katılımımızı gerçekleştirdik. İlk yurtdışı ihracatımızı gerçekleştirdik. 1980 1983 1979 1982 Yeni gömlek fabrikamız 1.Organize Sanayi

Detaylı

ozalit çekimi A0 renkli fotokopi A0 renkli tarayıcı pvc kaplama spiral-cilt-faks ofis kırtasiye

ozalit çekimi A0 renkli fotokopi A0 renkli tarayıcı pvc kaplama spiral-cilt-faks ofis kırtasiye ozalit çekimi A0 renkli fotokopi A0 renkli tarayıcı pvc kaplama spiral-cilt-faks ofis kırtasiye can_ ozalit@hotmail.com canozalitfotokopi@gmail.com Hakkımızda Can Ozalit çatısı altında Toplam Kalite Anlayışı

Detaylı

ADEL HİSSE ANALİZİ. ADEL Endeksin Üzerinde Getiri 03.09.2014. Hisse Data Hisse Kodu ADEL

ADEL HİSSE ANALİZİ. ADEL Endeksin Üzerinde Getiri 03.09.2014. Hisse Data Hisse Kodu ADEL 03.09.2014 ADEL HİSSE ANALİZİ ADEL için kararımız Endeksin Üzerinde Getiri yönündedir ve yapmış olduğumuz değerleme sonucunda %16 getiri potansiyeli ile 61,90 TL fiyat hedefine ulaşmış bulunmaktayız. Değerleme

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Türkiye nin parlayan yıldızı...

Türkiye nin parlayan yıldızı... Türkiye nin parlayan yıldızı... Serüven Eski Sanayide alınan bir dükkan ile başladı. 1965 İlk fuara katılımımızı gerçekleştirdik. 1980 1982 İlk yurtdışı ihracatımızı gerçekleştirdik. 1983 Gömlek fabrikamızda

Detaylı

bonprix sonunda Türkiye de!

bonprix sonunda Türkiye de! bonprix sonunda Türkiye de! Thomas Carroux İstanbul, 18 Ekim 2011 BONPRIX YE Titel der Präsentation HOS GELDİNİZ bonprix» Hesaplı moda satan uluslararası çok kanallı perakende satış mağazasıdır.» 22 ülkede

Detaylı

PAKETLİ KURUYEMİŞ İŞ ZEKASINI KULLANIYOR TADIM BÜTÇE PLANLAMA VE RAPORLAMA UYGULAMALARI

PAKETLİ KURUYEMİŞ İŞ ZEKASINI KULLANIYOR TADIM BÜTÇE PLANLAMA VE RAPORLAMA UYGULAMALARI PAKETLİ KURUYEMİŞ İŞ ZEKASINI KULLANIYOR TADIM BÜTÇE PLANLAMA VE RAPORLAMA UYGULAMALARI TADIM HAKKINDA Türkiye de ambalajlı kuruyemiş tüketimi,1971 yılında Tadım la başladı. Kuruyemiş keyfini ilk kez sağlık

Detaylı

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A. Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU. MERKEZ : Esentepe Mahallesi, Anadolu Caddesi No:7 Kartal, 34870 İstanbul

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A. Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU. MERKEZ : Esentepe Mahallesi, Anadolu Caddesi No:7 Kartal, 34870 İstanbul ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A. Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU MERKEZ : Esentepe Mahallesi, Anadolu Caddesi No:7 Kartal, 34870 İstanbul Tel : (216) 389 58 84 (pbx) Faks : (216) 353 42 90 1 İ Ç İ N D

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

KARTUŞLARA VEDA EDİN. Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar

KARTUŞLARA VEDA EDİN. Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar KARTUŞLARA VEDA EDİN Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar ULTRA DÜŞÜK MALİYETLİ GÜNLÜK BASKI İster evde çalışın ister ofiste, bir Epson mürekkep tanklı (ITS) yazıcı, baskı ve iş maliyetlerinizi azaltacaktır.

Detaylı

1949 dan beri Snowman made in Japan kalitesiyle ve geniş ürün gamıyla yaratıcılığınızı daha önce hiç olmadığı kadar ifade etmenize olanak veriyor.

1949 dan beri Snowman made in Japan kalitesiyle ve geniş ürün gamıyla yaratıcılığınızı daha önce hiç olmadığı kadar ifade etmenize olanak veriyor. 199 dan beri Snowman made in Japan kalitesiyle ve geniş ürün gamıyla yaratıcılığınızı daha önce hiç olmadığı kadar ifade etmenize olanak veriyor. Snowman markörleri, kalemleri ve tahta kalemleri zengin

Detaylı

Girişimcilik GİRİŞİMCİLİK. Ders 06. ŞENYURT / 1

Girişimcilik GİRİŞİMCİLİK. Ders 06. ŞENYURT   / 1 GİRİŞİMCİLİK Ders 06 www.ozersenyurt.net www.orbeetech.com / 1 www.ozersenyurt.net www.orbeetech.com / 2 Pazarlama Planı Eğitimi www.ozersenyurt.net www.orbeetech.com / 3 Pazarlama İşletme amaçlarını gerçekleştirmek,

Detaylı

4.SINIF DERS ADI YARDIMCI KAYNAKLAR YARDIMCI KAYNAKLAR YARDIMCI KAYNAKLAR KIRTASİYE YILDIZ YAYINLARI DİL BİLGİSİ TÜRKÇE

4.SINIF DERS ADI YARDIMCI KAYNAKLAR YARDIMCI KAYNAKLAR YARDIMCI KAYNAKLAR KIRTASİYE YILDIZ YAYINLARI DİL BİLGİSİ TÜRKÇE FEN BİLİMLERİ SOSYAL 4.SINIF YILDIZ YAYINLARI DİL BİLGİSİ YILDIZ YAYINLARI BİREBİR 2 Ortalı,çizgili, büyük boy defter (Mavi çizgili ve kenarında kırmızı çizgi olacak) 2 ortalı, büyük boy kareli defter(mavi

Detaylı

CHRONOSTOP SERISI SAATLER

CHRONOSTOP SERISI SAATLER CHRONOSTOP SERISI SAATLER Son yıllarda çizgisi belli olan ve çizgisini koruyan Omega, 70 öncesinde farklı tasarımları ve çizgisi ile de gönüllerde taht kurmuş. Chronostop modeller de ilk olarak 1966 Montreal

Detaylı

ALTIN MÜCEVHERAT. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

ALTIN MÜCEVHERAT. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ALTIN MÜCEVHERAT Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ALTIN MÜCEVHERAT Türk altın mücevherat üretim geleneği çok eskilere dayanmaktadır.

Detaylı

Alüminyum Alaşımlarının Otomotiv Sektöründeki Önemi, CMS nin Ar-Ge Faaliyetleri

Alüminyum Alaşımlarının Otomotiv Sektöründeki Önemi, CMS nin Ar-Ge Faaliyetleri Alüminyum Alaşımlarının Otomotiv Sektöründeki Önemi, CMS nin Ar-Ge Faaliyetleri 20.04.2017 İçerik Şirket Tanıtımı Otomotiv Sektöründe Alüminyum Alaşımları ArGe Merkezi Tanıtımı Neden Ar-Ge Merkezi? CMS

Detaylı

Kalemde eskimeyen zerafet

Kalemde eskimeyen zerafet 2 0 1 5 Kalemde eskimeyen zerafet Usta sanatçılar tarafından elde üretilen Waldmann yazı gereçleri ebedi zerafetleri ve benzersiz kaliteleri ile meşhurdurlar. Waldmann ın nadide yazı ürünleri üretimi 95

Detaylı

A Unique Imprint. Tüm ürün çeşitlerimizi ve spesifik uygulama başarılarımızı görebileceğiniz hsasystems.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

A Unique Imprint. Tüm ürün çeşitlerimizi ve spesifik uygulama başarılarımızı görebileceğiniz hsasystems.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Türk A Unique Imprint HSA Systems endüstriyel inkjet donanımları konusunda lider bir üreticidir. Şirketimiz 1993 yılında Danimarka da kurulmuştur ve temel faaliyet alanımız yüksek çözünürlüklü inkjet yazıcılar

Detaylı

SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI

SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI Epson'da biz, yazıcınıza ne kattıysak onu alacağınıza inanıyoruz. ETKİLİ KALİTE. OLAĞANÜSTÜ YAZICILAR. Epson un deneyimi yazıcı donanımları için

Detaylı

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız Kalıp üretiminde güvenilir ortağınız Çeliğe şekil veriyoruz Standart kalıp ürünlerinde lider konuma yükselmiş olan Meusburger, yüksek kalitede standart parça üreterek 10.000 i aşan kalıpçı ile çalışmaktadır.

Detaylı

2013 YILINDA YAPILAN ÖZEL DURUM AÇIKLAMALARI

2013 YILINDA YAPILAN ÖZEL DURUM AÇIKLAMALARI 2013 YILINDA YAPILAN ÖZEL DURUM AÇIKLAMALARI 26.02.2013 Özel Durum Açıklaması (Genel) Ortaklığın Adresi Akhan Mah. 104 Sok N0 8 DENİZLİ Telefon ve Faks No. Tel 258-2680580 Fax 258-2681085 Ortaklığın Yatırımcı/Pay

Detaylı

Centrum Hakkında. Selahattin Sever Genel Müdür. Centrum İş Merkezi A.Ş. 1993 yılında kuruldu.

Centrum Hakkında. Selahattin Sever Genel Müdür. Centrum İş Merkezi A.Ş. 1993 yılında kuruldu. Centrum Hakkında Centrum İş Merkezi A.Ş. 1993 yılında kuruldu. Centrum, Gayrimenkul Geliştirme Hizmetleri kapsamında 2001 yılında Centrum İş Merkezi nin, 2012 yılında da C2 İş Merkezi nin yapımını tamamlayarak

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

2016

2016 2016 www.babytech.com.tr www.babytech.com.tr 1982 den bu yana anne-bebek sektöründe üretim yapıyoruz. 2011 yılında tescilli markamız baby tech adı altında üretmeye başladığımız ahşap bebek beşikleri, siz

Detaylı

REKABET KURULU KARARI. : Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI : Süreyya ÇAKIN, Mehmet Akif ERSİN, Dr. Mustafa ATEŞ, İsmail Hakkı KARAKELLE

REKABET KURULU KARARI. : Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI : Süreyya ÇAKIN, Mehmet Akif ERSİN, Dr. Mustafa ATEŞ, İsmail Hakkı KARAKELLE Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2008-1-62 (Devralma) Karar Sayısı : 08-41/555-208 Karar Tarihi : 27.6.2008 10 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler : Prof. Dr.

Detaylı

Tel, Kablo ve Boru Ekstrüzyonu Markalama, Kodlama ve Sistem Çözümleri

Tel, Kablo ve Boru Ekstrüzyonu Markalama, Kodlama ve Sistem Çözümleri Mürekkep Püskürtme. Lazer. Termal Transfer. Etiketleyiciler. Takip ve İzleme. Sarf Malzemeleri. Parçalar ve Servis. Tel, Kablo ve Boru Ekstrüzyonu Markalama, Kodlama ve Sistem Çözümleri Tel Kaplamalı Kablo

Detaylı

1. Kalite kontrolde pazar lideri

1. Kalite kontrolde pazar lideri 1. Kalite kontrolde pazar lideri Güçlü Yönlerimiz kalite kontrolde 11 yıllık deneyim kalite kontrol alanında pazar lideri alanında uzman, tecrübeli yönetim ekibi hizmet kapsamını sürekli genişleten ve

Detaylı

MOTOR PARÇALARI GÜC.

MOTOR PARÇALARI GÜC. MOTOR PARÇALARI GÜC. Serüven Eski Sanayi de alınan bir dükkan ile başladı. 1965 İlk fuara katılımımızı gerçekleştirdik. İlk yurtdışı ihracatımızı gerçekleştirdik. 1980 1983 1979 1982 Yeni gömlek fabrikamız

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. . EVLİLİK HAZIRLIKLARI, EV GEREÇLERİ VE MOBİLYA FUARI 10-14 NİSAN 201 TRABZON DÜNYA TİCARET MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

Görsel Sanatlar Öğretmeni. (NOT: Alınan malzemelerin üzerlerine ad soyad ve sınıflarının etiketlendirilmesini rica ederiz.)

Görsel Sanatlar Öğretmeni. (NOT: Alınan malzemelerin üzerlerine ad soyad ve sınıflarının etiketlendirilmesini rica ederiz.) 1.SINIFLAR İHTİYAÇ LİSTESİ NO MALZEME ADI MİKTAR AÇIKLAMA 1 Kılavuz çizgili defter 2 Okuma yazma 2 Çizgili defter-40 sayfa (küçük boy) 1 Hayat Bilgisi-Türkçe 3 Kareli defter-40 sayfa(küçük boy) 1 Matematik

Detaylı

Çeyrek Finansal Sonuçlar

Çeyrek Finansal Sonuçlar 2014 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar Ajanda Yeni Ürünler, Ford ve Avrupa Pazarı William Periam Finansal Sonuçlar Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap William Periam Genel Müdür Baş Yardımcısı Yeni Ürünler TRANSIT

Detaylı

Size tüm dünyada büyük küçük herkes tarafından bilenen tek oyuncak olan sabır küpü hakkında söyleyeceklerimizden sonra bu küpe bakışınız değişecek...

Size tüm dünyada büyük küçük herkes tarafından bilenen tek oyuncak olan sabır küpü hakkında söyleyeceklerimizden sonra bu küpe bakışınız değişecek... Çarşıda pazarda, büyük küçük pek çok kişinin elinde gördüğünüz, sağa sola çevirerek aynı renkleri yan yana getirmek için insanların çaba gösterdiği rengârenk küpü bilmeyeniniz yoktur. Hiç düşündünüz mü

Detaylı

BOYNER PERAKENDE VE TEKSTİL YATIRIMLARI ANONİM ŞİRKETİ A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2016 ÜÇ AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOYNER PERAKENDE VE TEKSTİL YATIRIMLARI ANONİM ŞİRKETİ A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2016 ÜÇ AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU BOYNER PERAKENDE VE TEKSTİL YATIRIMLARI ANONİM ŞİRKETİ A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2016 ÜÇ AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER 1. Şirketin Ortaklık Yapısı, Organizasyon ve

Detaylı

FİYATI : 170 $ LOGO YANSIT RESSAM KULLANIM ALANLARI

FİYATI : 170 $ LOGO YANSIT RESSAM KULLANIM ALANLARI LOGO YANSIT RESSAM MARKASI : LOGO YANSIT MODELİ : LY-11 KULLANIM ALANLARI - MASALAR - SEHPALAR - RESİM ÇİZİM MASALARI - SIRALAR - DUVARLAR - KOPYA KAĞITLARI - ZEMİNLER - RESİM ATÖLYELERİ FİYATI : 170 $

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Invest in DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Türkiye de Doğrudan Yabancı Yatırımın Gelişimi Makroekonomik anlamda küresel ekonomiye uyumu sağlayan yapısal reformlar, bir yandan Türkiye yi doğrudan yabancı yatırım

Detaylı

KR TÜRKİYE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KR TÜRKİYE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU MARKA HAKLARININ KORUNMASININ ÖNEMİ KR Türkiye tescilli markasının haklarını koruma altına almak adına, belirlenen tüm standartlara uymak şarttır. Tescilli marka haklarını korumak önemlidir. Çünkü KR Türkiye

Detaylı

İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu. Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015

İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu. Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015 İnci Akü A.Ş. Kurumsal Tanıtım Sunumu Değişimde çevik olan, başarıda öncü olur 2015 İndeks I. İnci Holding ve Grup Şirketleri II. Vizyon-Misyon III. Organizasyon Şeması IV. Tarihçe V. Operasyonlar VI.

Detaylı

Değerlendirme Araçları Projesi

Değerlendirme Araçları Projesi Hastanelerde Kalite Geliştirme için Performans Değerlendirme Araçları Projesi (PATH) ve Türkiye nin Katılımı Günnur ERTONG Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi 20 Mart 2009 PATH NEDİR? Hastanelerin emsalleriyle

Detaylı

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ İŞ ETÜDÜ & ERGONOMİ Yrd.Doç.Dr.Tarık Küçükdeniz Bölüm 2: Verimlilik Verimlilik 1 Bölüme Giriş İş etüdü ile ilgili tekniklere

Detaylı

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye REKABET Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye 1 Hemen her ürüne, markaya her yerden ulaşabiliyoruz Ben yine çarşıdaki ayakkabıcıya gideyim Biliyorum o telefonu istiyorsun ama

Detaylı

İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI

İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI İstanbul, 2012 İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI 14 yıldır farklı ülkelerde ve farklı sektörlerde birçok firmada Yalın Üretim ve Kaizen Uygulamaları yapmış bir uzman olarak,

Detaylı

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ Uluslar arası marka tescil maliyetleri şu şekilde hesaplanır: 1) WIPO ücreti: Uluslar arası Fikri Mülkiyet Örgütü merkezi İsviçre'de bulunan, uluslararası marka başvurularının

Detaylı

Mercedes-Benz MobiloVan. Yollarda olmanız bizim gücümüzdür...

Mercedes-Benz MobiloVan. Yollarda olmanız bizim gücümüzdür... Mercedes-Benz MobiloVan Yollarda olmanız bizim gücümüzdür... Yolunuza güvenle devam etmenizi sağlıyoruz. Tam 30 yıl süre ile... 2014 yılı itibari ile Mercedes-Benz Türk A.Ş. yetkili bayileri tarafından

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

KYOCERA ECOSYS in 20. Yılını kutluyor

KYOCERA ECOSYS in 20. Yılını kutluyor SAYI: 8 EYLÜL 2012 KYOCERA ECOSYS in 20. Yılını kutluyor KYOCERA Document Solutions yazıcı ürünlerinin tasarım ve üretiminin temeli olan sürdürülebilir çevre ilkesi ECOSYS in 20. yılını kutluyor. KYOCERA

Detaylı

Özgür Kocabaşoğlu. Özgeçmiş

Özgür Kocabaşoğlu. Özgeçmiş Özgür Kocabaşoğlu ozgurkocabasoglu@erdem-erdem.av.tr Özgeçmiş Özgür Kocabaşoğlu, Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu nun Kurumsal İşler Birimi Sorumlu Ortağı dır. Ulusal ve uluslararası karmaşık birleşme

Detaylı

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi Metodoloji Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 25,0% 2 17,42% Birden fazla cevap 22,20% 15,0% 1 5,0% 12,89% 10,02% 9,07% 7,88% 8,11% 6,21% 5,97% 5,25% 5,49% 5,25% 3,10% 12,17% 10,26% 2,86% 3,58%

Detaylı

500 Milyon Satan Tek Oyuncak: Zekâ Küpü - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

500 Milyon Satan Tek Oyuncak: Zekâ Küpü - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Çarşıda pazarda, büyük küçük pek çok kişinin elinde gördüğünüz, sağa sola çevirerek aynı renkleri yan yana getirmek için insanların çaba gösterdiği rengârenk küpü bilmeyeniniz yoktur. Hiç düşündünüz mü

Detaylı

26 Eylül 2014 tarihleri arasında Rimini Fuar Alanında 24. kez ilgilileri ile buluşuyor.

26 Eylül 2014 tarihleri arasında Rimini Fuar Alanında 24. kez ilgilileri ile buluşuyor. TECNARGILLA, Uluslararası Seramik ve Tuğla Sanayi Teknolojileri ve Malzemeleri Fuarı, 22 ile 26 Eylül 2014 tarihleri arasında Rimini Fuar Alanında 24. kez ilgilileri ile buluşuyor. Tecnargilla fayans,

Detaylı

Mehmet Emin Turgut Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Yem Dairesi Başkanı. Antalya-18 Nisan 2016

Mehmet Emin Turgut Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Yem Dairesi Başkanı. Antalya-18 Nisan 2016 Mehmet Emin Turgut Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Yem Dairesi Başkanı Antalya-18 Nisan 2016 Yem Mevzua*! 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde uygulamaya esas

Detaylı

FİYATI : 170 $ KULLANIM ALANLARI LOGO YANSIT SPOT AYNALI

FİYATI : 170 $ KULLANIM ALANLARI LOGO YANSIT SPOT AYNALI LOGO YANSIT SPOT AYNALI MARKASI : LOGO YANSIT MODELİ : LY-6 FİYATI : 170 $ KULLANIM ALANLARI - MAĞAZALAR - KORİDORLAR - MAĞAZA İÇ DUVARLARI - OTEL KORİDORLARI - EV DEKORASYON İÇİN ODALAR - BARLAR - GECE

Detaylı

Bir işletmenin temel hedefi nedir?

Bir işletmenin temel hedefi nedir? Bir işletmenin temel hedefi nedir? Para Kazanmak Para kazanma mekanizmasını koruma altına almak ve geliştirmek Sürdürülebilir şekilde büyümek İş Hayatının Temel Denklemi Müşteri Değeri = Faydalar Fiyat

Detaylı

Profesör, Betül Atlı Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü

Profesör, Betül Atlı Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 1968 Yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi nden mezun oldu. 1974 yılında Hamburg Staatliche Hochschule für Bildende Künste Almanya yı bitirdi. 1986 da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Detaylı

RİSK bizim işimiz. www.riskexperts.at

RİSK bizim işimiz. www.riskexperts.at RİSK bizim işimiz 1 Güvenlik, temel ihtiyaçtır Güvenlik, etrafından izole edilerek tekil olarak değerlendirilememektedir. Bu nedenle potansiyel risklerin anlaşılması, emniyet ve güvenliğin sağlanmasının

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

SUPHİ KOYUNCUOĞLU ORTAOKULU 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI

SUPHİ KOYUNCUOĞLU ORTAOKULU 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI SUPHİ KOYUNCUOĞLU ORTAOKULU 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

2001 yılında RİNO DOOR markası tescilleyerek kalitemiz ve teknolojimizle sektörün kapı ihtiyacında da tercih edilen makrkası olmuştur.

2001 yılında RİNO DOOR markası tescilleyerek kalitemiz ve teknolojimizle sektörün kapı ihtiyacında da tercih edilen makrkası olmuştur. HAKKIMIZDA 1983 yılında ; İzmir de küçük bir atölyede üretime başlayıp sonraları EFN adı altında üretimine ve hizmetlerine devam eden firmamız; şirketleşmeye ve 2001 yılında sektöründeki yapılanmaları

Detaylı

SATIŞLAR 737,08 milyon Avro +%3,7 FAVÖK 73,32 milyon Avro +%4,5 FVÖK 47,04 milyon Avro +%3,7

SATIŞLAR 737,08 milyon Avro +%3,7 FAVÖK 73,32 milyon Avro +%4,5 FVÖK 47,04 milyon Avro +%3,7 B A S I N B Ü L T E N İ 206/207 Mali Yılı İlk Üç Çeyrek Sonuçları ( Nisan 206 3 Aralık 206). Satışlarda artış devam etmiştir güçlü negatif kur etksine rağmen. Marjlar istikrarını korumuştur. Esnek iş modeli,

Detaylı

Sewing 5. Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı

Sewing 5. Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı Sewing 5 Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı Sewing 5 katma değerli 5 yıldızlı hizmet anlayışı Endüstriyel dikiş teknolojisi yüzyıllardan beri hemen hemen hiç değişmemiştir. Makineler son derece

Detaylı

FABRiKALAR MARKA GÜNCEL ÜRÜNLER ÜRÜN GAMI

FABRiKALAR MARKA GÜNCEL ÜRÜNLER ÜRÜN GAMI MARKA Türk otomotiv sanayinin köklü firması Karsan, kurulduğu 1966 yılından bu yana, ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için Bursa da yer alan modern ve esnek

Detaylı

WIN EURASIA Metalworking

WIN EURASIA Metalworking WIN EURASIA Metalworking Sac işleme ve metal işleme süreçleri için eşsiz platform 11-14 Şubat 2016 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul TÜRKİYE www.win-metalworking.com Türkiye nin Önemi WIN EURASIA Metalworking

Detaylı

Doğruların buluştuğu adres...

Doğruların buluştuğu adres... M E D I A Doğruların buluştuğu adres... İletişim Sanattır Firmaların kıyasıya rekabet ettikleri Etnik Pazar sürekli yeniliklere açıktır. Reklam stratejileri yapılırken hedef kitlenin doğru bir şekilde

Detaylı

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Mittersil AVUSTURYA 15 -- 16 OCAK WORLD MASTERS Bakü AZARBAYCAN 29 -- 30 OCAK Dünya Kupası Bay Tiflis

Detaylı

Dubai Internet Şehri Şirketi (DIC ŞİRKETİ) Hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz Dubai Internet Şehri (DIC), Orta Doğu ve Kuzey Afrika nın en büyük Bilişim ve İletişim Teknolojileri (BİT)

Detaylı

YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ

YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ Kino-mo, Ergül Makina Sahne Sanatları Danışmanı Yeni Hologramlar 1000 lerce Reklam Noktası MÜŞTERİ DENEYİMİ ÖNEMLİDİR MÜŞTERİYE ÖZEL İLGİ ÇEKİCİ NET

Detaylı

KASA SEÇENEKLERİ. VG7-W RGB (3x 120 mm Adreslenebilir RGB LED Fanlar) VG7-W Blue (3x 120 mm LED Fanlar) VG7-W Red (3x 120 mm LED Fanlar)

KASA SEÇENEKLERİ. VG7-W RGB (3x 120 mm Adreslenebilir RGB LED Fanlar) VG7-W Blue (3x 120 mm LED Fanlar) VG7-W Red (3x 120 mm LED Fanlar) KASA SEÇENEKLERİ VG7-W (3x 120 mm Adreslenebilir LED Fanlar) VG7-W Blue (3x 120 mm LED Fanlar) VG7-W Red (3x 120 mm LED Fanlar) VG7-W Green (3x 120 mm LED Fanlar) KOMPAKT KASA TASARIMI VG7-W ATX Midi Tower

Detaylı

Kariyerinize NILE farkı!

Kariyerinize NILE farkı! Sevgili öğretmenlerimize; Kariyerinize NILE farkı! İngiltere nin en geniş öğretmen eğitim kursları ile NILE, dünya çapında mükemmellikle eş anlama gelir. Başlangıç yeterliliklerinden mastıra kadar hem

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

ALBERT EİNSTEİN HAYATI

ALBERT EİNSTEİN HAYATI ALBERT EİNSTEİN HAYATI Albert Einstein!"#$ Albert Einstein 14 Mart 1879 da Almanya nın Ulm kasabasında dünyaya geldi. Babası Hermann Einstein ve amcası Jakob bir elektrik şirketi kurdular. Annesi Pauline

Detaylı

Orijinal OSSBERGER Türbin

Orijinal OSSBERGER Türbin Orijinal OSSBERGER Türbin Kendinizi boşa akan giden sudan elektrik üretmeye mi adadınız? Çevre dostu, yenilenebilir, doğal bir kaynaktan enerji elde ederek kullanmak mı istiyorsunuz? Bizim işimiz yüzyıldır

Detaylı

FİYATI : 300 $ KULLANIM ALANLARI LOGO YANSIT DIŞ ORTAM SABİT YÜKSEK IŞIK

FİYATI : 300 $ KULLANIM ALANLARI LOGO YANSIT DIŞ ORTAM SABİT YÜKSEK IŞIK LOGO YANSIT DIŞ ORTAM SABİT YÜKSEK IŞIK MARKASI : LOGO YANSIT MODELİ : LY-28 FİYATI : 300 $ KULLANIM ALANLARI - KALDIRIMLAR - BİNA DIŞ DUVARLARI - MAĞAZA ÖNLERİ - OTEL GİRİŞLERİ - BİNA GİRİŞLERİ - BAR

Detaylı

Kilit yetenekleriniz. kaçmaya. hazırlanıyor... Hay Group, Türkiye dahil 46 ülkede, çalışanların şirketlerine bağlılığını araştırdı

Kilit yetenekleriniz. kaçmaya. hazırlanıyor... Hay Group, Türkiye dahil 46 ülkede, çalışanların şirketlerine bağlılığını araştırdı Kilit yetenekleriniz kaçmaya hazırlanıyor... Hay Group, Türkiye dahil 46 ülkede, çalışanların şirketlerine bağlılığını araştırdı Ekonomik koşullar ve iş gücü piyasasındaki iyileşmeyle birlikte Avrupalı

Detaylı

2017 yılının ülkemize, milletimize ve tüm müşterilerimize bereketli bir yıl olmasını temenni ederiz.

2017 yılının ülkemize, milletimize ve tüm müşterilerimize bereketli bir yıl olmasını temenni ederiz. İÇİNDEKİLER 1997 tarihinden itibaren promosyon sektöründe hizmet veren firmamız, 2017 yılı promosyon sezonunu kuruluştaki aynı heyecanı yaşayarak açmış bulunmaktadır. Müşteri memnuniyeti, iş ciddiyeti

Detaylı

Sağlam plastikler ve metaller üzerinde yüksek hızlı üstün marka kontrastı. Kodlama ve markalama örnek kılavuzu. Fiber lazer markalama sistemleri

Sağlam plastikler ve metaller üzerinde yüksek hızlı üstün marka kontrastı. Kodlama ve markalama örnek kılavuzu. Fiber lazer markalama sistemleri Sağlam plastikler ve metaller üzerinde yüksek hızlı üstün marka kontrastı Kodlama ve markalama örnek kılavuzu Fiber lazer markalama sistemleri Sağlam malzemeler üzerinde yüksek kontrastlı lazer markalar

Detaylı

Kiraz Boya dan Hüseyin Kiraz ile Söyleyişimizi Gerçekleştirdik.

Kiraz Boya dan Hüseyin Kiraz ile Söyleyişimizi Gerçekleştirdik. Haziran 2015 - Sayı 11 BÜLTEN MxS yayın organıdır (Parayla Satılmaz). MxS Ailesi Eğitim için İtaya ya Gitti. MxS, iş ortaklarının piyasadaki gücünü daha da arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kiraz

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU SINIRLAR AŞILMAK İÇİNDİR. www.martplastik.com

ÜRÜN KATALOĞU SINIRLAR AŞILMAK İÇİNDİR. www.martplastik.com ÜRÜN KATALOĞU PVC PARLAK ŞEFFAF 100 MİCRON 150 MİCRON 200 MİCRON 300 MİCRON 400 MİCRON 600 MİCRON 700 MİCRON PVC MAT ŞEFFAF 200 MİCRON 300 MİCRON 400 MİCRON 700 MİCRON PVC MAT BEYAZ 200 MİCRON 300 MİCRON

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı

fark var 11.1 kat üst yönetim ile idari seviyeler arasında Türkiye de

fark var 11.1 kat üst yönetim ile idari seviyeler arasında Türkiye de Türkiye de üst yönetim ile idari seviyeler arasında 11.1 kat fark var Hay Group, Türkiye ve dünyadaki üst yönetim - CEO ve çalışanlar arasındaki ücret farklılıklarını araştırdı Hay Group Türkiye Bilgi

Detaylı

Duvar Kağıdı, 3D Wall, Parke Perde

Duvar Kağıdı, 3D Wall, Parke Perde Albiente Home Concept, müşterilerine daha farklı ve kaliteli hizmet verebilmek için ürünlerini dünyaca ünlü markalar arasından seçmektedir. Ürün çeşitleri içinde, Duvar Kağıdı, 3D Wall, Parke ve Perde

Detaylı

Kodak i5000 Serisi Tarayıcılar ile kullanım için Kodak Gelişmiş Yazıcı Aksesuarı Kurulum Talimatları

Kodak i5000 Serisi Tarayıcılar ile kullanım için Kodak Gelişmiş Yazıcı Aksesuarı Kurulum Talimatları A-61682_tr Parça No. 5K3752 Kodak i5000 Serisi Tarayıcılar ile kullanım için Kodak Gelişmiş Yazıcı Aksesuarı Kurulum Talimatları Aşağıda i5000 Serisi Tarayıcılar için Kodak Gelişmiş Yazıcı Aksesuarı kurulum

Detaylı

2SB5 doğrusal aktüatörler

2SB5 doğrusal aktüatörler 2SB5 doğrusal aktüatörler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki Basım 03.13 Değişiklik yapma hakkı saklıdır! İçindekiler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki İçindekiler İçindekiler 1 Temel bilgiler... 3 1.1 İşletim kılavuzuna

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

Agate Creative ; Orta ve büyük ölçekli kurumsal firmaların ihtiyaçlarını analiz ederek, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu marka kimliği çalışması, web

Agate Creative ; Orta ve büyük ölçekli kurumsal firmaların ihtiyaçlarını analiz ederek, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu marka kimliği çalışması, web Agate Creative ; Orta ve büyük ölçekli kurumsal firmaların ihtiyaçlarını analiz ederek, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu marka kimliği çalışması, web tasarım, marka danışmanlığı, ve tüm creative tasarımları

Detaylı

Müşterilerine sunduğu tüm ürünlerin sağlık kriterlerine uygunluğu, bağımsız laboratuvarlarca belgelendirilmiştir.

Müşterilerine sunduğu tüm ürünlerin sağlık kriterlerine uygunluğu, bağımsız laboratuvarlarca belgelendirilmiştir. 8 3A markası Akar Kırtasiye nin tescilli markasıdır. Yurt dışı ve yurt içi tedarikçilerinden temin ettiği ürünleri 3A markası ile, üretimini yaptığı ürünleri ise ARK markası ile müşterilerine sunmaktadır.

Detaylı

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU Bu çalışmada elevetörler-konveyörler sektörü, GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. 8428.20 Pnömatik elevatörler ve konveyörler

Detaylı

FİYATI : 275 $ LOGO YANSIT EFEKT YANSITICI KULLANIM ALANLARI

FİYATI : 275 $ LOGO YANSIT EFEKT YANSITICI KULLANIM ALANLARI LOGO YANSIT EFEKT YANSITICI MARKASI : LOGO YANSIT MODELİ : LY-22 FİYATI : 275 $ KULLANIM ALANLARI - MAĞAZALAR - KORİDORLAR - MAĞAZA İÇ DUVARLARI - MÜZELER - EV DEKORASYON İÇİN ODALAR - BARLAR - GECE KULUPLERİ

Detaylı

KÜRESEL KRİZ SONRASI GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ VE TÜRKİYE İÇİN ÖNGÖRÜLER 2015 DR. CAN FUAT GÜRLESEL EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

KÜRESEL KRİZ SONRASI GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ VE TÜRKİYE İÇİN ÖNGÖRÜLER 2015 DR. CAN FUAT GÜRLESEL EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ KÜRESEL KRİZ SONRASI GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ VE TÜRKİYE İÇİN ÖNGÖRÜLER 2015 DR. CAN FUAT GÜRLESEL EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ KÜRESEL GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ TİCARİ GAYRİMENKUL KREDİLERİNE DAYALI

Detaylı