SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

2 ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı fonksiyon tuşları; F1 Manüel kesme yapar. (Sadece stop durumunda iken aktiftir.) F4 Makineyi kesik çalıştırır. (Sadece stop durumunda iken aktiftir.) Buraya yapılacak iş adedi girilir. Yapılan iş adedini gösterir. Đstenirse tuşuna 1 saniye süreyle basarak sayıcıyı sıfırlayabilirsiniz. Bu tuşa bir defa basılırsa sayaç bir azalır. Toplam yapılmış iş adedini gösterir. Makinedeki hataları kullanıcıya bildirir. Sayaç tamamlanınca sayacı sıfırlar veya sayaç tamamlanmadan makine durdurulup bu tuşa basılırsa makine kendini sıfırlar. Aynı zamanda makinanın verdiği sinyal sesini kapatır. Ayarlar ekranına geçişi sağlar.

3 AYARLAR EKRANI Boy kesme Etiket kesme Ayarlar ekranından hangi mod seçilmişse ilgili ekran karşımıza çıkar. Bölme ayarları ekranına geçişi sağlar. Etiket ayarları ekranına geçişi sağlar. Süre ayarları ekranına geçişi sağlar. Genel ayarlar ekranına geçişi sağlar. Program ayarları ekranına geçişi sağlar. Bir önceki ekrana geçişi sağlar.

4 BÖLME AYARLARI EKRANI Đstenen boy uzunluğu mm olarak girilir. Yapılan işin boyu eksik çıkarsa buraya düzeltme değeri girilerek boy düzeltmesi yapılır. Bölme ayarlarını doğru ayarladıysanız, yandaki mesajı verir. Hata varsa kullanıcıya hata kaynağını bildirir Bu ekranda yardımcı fonksiyon tuşları; F1 Manüel kesme yapar. (Sadece stop durumunda iken aktiftir.) F2 Kesilecek uzunluğu ayarladıktan sonra bu tuşa basarak deneme kesmesi yapılır. Kesim boyu doğru ise makinaya start verebilirsiniz.

5 SÜRE AYARLARI EKRANI Besleyici çalışma zamanı buradan ayarlanır. Besleme emniyeti zamanı buradan ayarlanır.besleyici ünitede sıkışma olursa bu süre sonunda makine arızaya geçerek sinyal verir. Aynı zamanda ekranda Şerit gelmiyor! hatası verir. GENEL AYARLAR EKRANI Bu ekranda makine hızını yüzde olarak değiştirebilirsiniz, sayaç ve sayıcıyı sıfırlayabilirsiniz. Bu ekranda kesmeyi devrede veya devre dışı olarak ayarlayabilirsiniz. Bu ekranda şerit giriş sensörünü devrede veya devre dışı olarak ayarlayabilirsiniz.(sadece boy kesme modunda kullanınız.) NOT:Kesme devre dışı yapılırsa makine kesmeden çalışır.

6 PROGRAM AYARLARI Bu ekranda daha önceden ayarlanmış olan boy ve etiket ayarlarını otomatik olarak yükleyebilir yada yeni yapılmış ayarları daha sonrada kullanabilmek için kaydedebilirsiniz. En fazla 900 adet program yükleyebilirsiniz. Yeni program yazma adımları; 1. Öncelikle programa bir numara verilmelidir. (Bu numara sizin kullanmadığınız program numarası olmalıdır aksi halde eski veriler silinerek yerine yeni programın verileri yazılır) Program numarası girişi yapılır. 2. Programa bir isim verilir. 3. YAZ tuşuna basılarak program hafızaya kaydedilir.(yazma işlemi yaklaşık 2 saniye sürer bu süre boyunca tuşlara dokunmayınız.) 4. Yazma işlemi tamamlanmıştır. Daha önce yüklü olan programı okuma adımları; 1. Hangi program okunacaksa onun numarası girilir. 2. OKU tuşuna basılır. (Okuma işlemi yaklaşık 2 saniye sürer bu süre boyunca tuşlara dokunmayınız) 3. Program okunmuştur. NOT: Boş program yüklemeyiniz. Bu durumda tüm ayarları yeniden girmeniz gerekir veya eski ayarlara kısa yoldan dönmek için daha önceden kayıtlı bir program numarası seçilerek okunur.

7 ETĐKET AYARLARI Tekli etiket çalışma adımları Etiketi makineye takınız. Etiket üzerindeki çizgiyi çizgi sensörünün görebileceği şekilde ayarlayınız. Makinenin tekli etiket modunda olduğundan emin olunuz.( ) Şekil-a Tekli etiket örnekleri

8 Şekil-1 Yanlış etiket yerleşimi Şekil-2 Doğru etiket yerleşimi Şekil-3 Doğru etiket yerleşimi

9 NOT: Đki çizgi arası mesafenin katları çizgi sensörü-bıçak aralığından en az 10mm daha küçük veya daha büyük olmalıdır. Aksi durumda çizgi sensörü ileri veya geri kaydırılarak ayarlanır. Etiket sensörünü kesilecek etikete göre ayarlayarak çizgiyi öğretiniz..(bu işlemi her etiket tipi değişiminde tekrarlayınız.) Đki çizgi arasındaki mesafeyi ölçüp etiket boyu olarak giriniz. Çizgiden kesme ayarı sıfırla! tuşuna basınız. AYAR tuşuna kısa süreli basarak etiket üzerindeki ilk çizgi bıçağın altına gelene kadar basınız. Bu ayar çizgiden kesme ayarıdır.eğer sensör ışığının altına gelen etiket çizgisi ve bıçağın altına gelen etiket çizgisi aynı anda rast gelirse sensörü ileri veya geriye kaydırark yerini değiştiriniz. Şekil-4 Çizgi ayarı Şekil-5 teki gibi çizgiyi yeniden çizgi sensörünün altına getiriniz. Şekil-5 Start konumuna hazırlama F1 TEST tuşuna basarak bir adet etiket kesiniz. Eğer çizgi üzerinden kesmemişse ÇĐZGĐ AYARI değeri artırılıp veya azaltılarak ayarlanır. Ayarlar doğru ise ana ekrana geçilip makinaya start verilir. Etiket kesme moduna geçildiğinde boşluk ayarı değeri -4 olarak otomatik olarak yüklenir. Đstenirse bu değer artırılıp azaltılabilir. Etiket üzerindeki yazılar kesim çizgisine çok yakınsa bu değeri azaltınız. Eğer etiket ile ilgili ayarlarda yanlışlık varsa ekranda SENSÖR HATASI yazar ve makine sinyal verir. Sinyal sesini kesmek için stop tuşuna basmanız yeterlidir.

10 Eğer çizgiden kesme ayarı sıfırlanıp ayarlanmamışsa F1 TEST tuşuna yada START tuşuna basarsanız bu uyarıyı verir. Bu durumda TAMAM butonuna basıp çizgiden kesme ayarını ayarlayınız. Makine SENSÖR HATASI verdiğinde F1 TEST tuşuna yada START butonuna basarsanız bu uyarıyı verir. Bu durumda TAMAM butonuna bastıktan sonra STOP butonuna basarak hatayı resetleyip devam ediniz. NOT: Etiketli çalışma modunda start vermeden önce etiket üzerindeki çizgiyi sensörün gördüğünden emin olunuz. Fireli etiket çalışma adımları Etiketi makineye takınız. Etiket üzerindeki çizgiyi renk sensörünün görebileceği şekilde ayarlayınız. Makinenin fireli etiket modunda olduğundan emin olunuz.( ) Etiket sensörünü kesilecek etikete göre ayarlayarak çizgiyi öğretiniz.(bu işlemi her etiket tipi değişiminde tekrarlayınız.) 1. Durum;. Şekil-6 Etiket şekli Etiket şekli yukarıdaki şekildeyse etiket boyunu ölçünüz ve ekrana yazınız.

11 Şekil-7 Yanlış etiket yerleşimi Şekil-8 Doğru etiket yerleşimi. Şekil-9 Doğru etiket yerleşimi

12 Etiket yerleşimini Şekil-8 veya Şekil-9 daki gibi yaparak yapınız. Aşağıdaki anlatımlar Şekil-8 deki etiket yerleşiminin olduğu varsayılarak anlatılmıştır. Fire dahil iki çizgi arasındaki mesafeyi ölçüp etiket boyu olarak giriniz. Çizgiden kesme ayarı sıfırla! tuşuna basınız. Şekil-10 Çizgi ayarı ayarlama AYAR tuşuna kısa süreli basarak etiket üzerindeki ilk çizgi bıçağın altına gelene kadar basınız. Bu ayar çizgiden kesme ayarıdır.eğer sensör ışığının altına gelen etiket çizgisi ve bıçağın altına gelen etiket çizgisi aynı anda rast gelirse sensörü ileri veya geriye kaydırark yerini değiştiriniz. Şekil-11 Etiketi start pozisyonuna hazırlama Etiketi Şekil-11 deki gibi tekrar çizgiyi sensör altına getiriniz. Etiket ayarlarını tamamlamak için geçilir. butonuna basılarak diğer sayfaya

13 Bu sayfada iç etiket boyuna ve kaydırma ayarına 0 yazılır.(sadece etiket ve fireden oluşan etiketlerde) Şekil-12 Etiketi çizgisini Şekil-12 de olduğu gibi ayarlayınız. Đç çizgi ayarı AYAR tuşuna basılarak etiket üzerindeki firenin başlangıç çizgisi bıçağın üstüne getirilerek ayarlanır.(şekil-13) Şekil-13 Çizgiyi yeniden Şekil-12 deki gibi sensörün altına getiriniz ve TEST tuşuna basarak deneme yapınız. Etiket kesim boyu doğru ise makinaya start verebilirsiniz.

14 Đç çizgi ayarını yanlış ayarladıysanız makine yandaki uyarıyı verir. 2. Durum; Her fireden sonra olan etiket adedi iki veya daha fazla ise aşağıdaki adımları takip ediniz. Şekil-14

15 Şekil-15 Yanlış etiket yerleşimi Şekil-16 Doğru etiket yerleşimi Etiket ayarları ekranına geliniz. Makinenin fireli etiket modunda olduğundan emin olunuz.( ) Etiket sensörünü kesilecek etikete göre ayarlayarak çizgiyi öğretiniz.(bu işlemi her etiket tipi değişiminde tekrarlayınız.) Şekil-14 teki gibi fire dahil etiket boyunu ölçüp etiket boyu olarak giriniz. Çizgiden kesme ayarı sıfırla! tuşuna basınız..

16 Şekil-17 Çizgi ayarı ayarlama AYAR tuşuna kısa süreli basarak fireden sonraki ilk çizgi bıçağın altına gelene kadar basınız.(şekil-18) Bu ayar çizgiden kesme ayarıdır.eğer sensör ışığının altına gelen etiket çizgisi ve bıçağın altına gelen etiket çizgisi aynı anda rast gelirse sensörü ileri veya geriye kaydırark yerini değiştiriniz. Etiketi Şekil-18 deki gibi tekrar çizgiyi sensör altına getiriniz. Şekil-18 Etiketi start pozisyonuna hazırlama Fireli etiket ayarlarını yapmak için butonuna basılarak diğer sayfaya geçilir. Đç etiket boyu ekrana yazılır. Kaydırma ayarı 0 olarak ayarlanır. Gerektiği zaman etiketin sağından veya solundan kesim işlemi için değer verilir.

17 Şekil-19 Kaydırma ayarı Đç çizgi ayarı AYAR tuşuna basılarak etiket üzerindeki firenin başlangıç çizgisi bıçağın üstüne getirilerek ayarlanır.(şekil-20-21) Şekil-20 Đç çizgi ayarı başlangıç durumu Şekil-21 Đç çizgi ayarı bitiş durumu

18 Şekil-22 Etiketi start pozisyonuna hazırlama Çizgiyi yeniden sensörün altına getiriniz ve TEST tuşuna basarak deneme yapınız. Etiket kesim boyu doğru ise makinaya start verebilirsiniz. Đç çizgi ayarını yanlış ayarladıysanız makine yandaki uyarıyı verir. NOT:Đki fire arasındaki etiket sayısı ile istenen adeti çarparak tamamlanan gerçek etiket adedi hesaplanır. Đki fire arası iki veya daha fazla etiketlerde bunu uygulayınız.

19 SICAK KESME AYARLARI Eğer sıcak kesim isteniyorsa sıcak kesim anahtarını(hot SW) açınız. 1. Bıçak sıcaklığını ayarlamak için SET (Ayar) tuşuna basınız. 2. Artırma ve azaltma tuşları ile sıcaklığı ayarlayınız. Rakam kaydır tuşuna basarak basamak kaydırabilirsiniz. Örneğin basamağı bir sola kaydırıp artırma veya eksiltme tuşuna basarsanız sayı onar onar artacaktır. 3. İstenen sıcaklık ayarlandıktan sonra SET(Ayar) tuşuna basılarak sıcaklık hafızaya alınır. NOT:Bıçak sıcaklığı maksimum 320 C ye kadar ayarlanabilir. Daha yüksek sıcaklıklar makineye zarar verir. Bu sıcaklığın üzerine kesinlikle çıkmayınız. 4. Kesilecek malzemeyi makineye takınız. 5. Sıcak kesim yapılacaksa bıçağın ayarlanan sıcaklığa ulaşmasını bekleyiniz. 6. Ayarlanan sıcaklığa ulaşıldıktan sonra makineye start verebilirsiniz. 7. Sıcak kesim yapıldıktan sonra makineyi kapatmadan önce sıcak kesim anahtarını(hot SW) kapatınız. 10dakika sonra makinenin şalterini( POWER SW) kapatabilirsiniz.

20 MAKĐNEYĐ ÇALIŞTIRMA ADIMLARI 1. Makineyi fişe takın ve şalterini( POWER SW) açın. 2. Eğer sıcak kesim isteniyorsa sıcak kesim anahtarını(hot SW) açınız. 3. Ekrandan makine ile ilgili gerekli ayarları yapınız. 4. Etiket sensörü iki farklı modda ayrı görevleri vardır. Etiket Kesme modunda etiket sensörü olarak çalışır. Boy Kesme modunda ise Mal bitti sensörü olarak görev yapar. Đstenirse genel ayarlardan sensör devre dışı yapılarak bu fonksiyon kapatılabilir. 5. Start butonuna basınız. Bu durumda makine hata yok ise çalışacaktır. Ayarlanan iş adedi kadar işini yaptıktan sonra makine otomatik olarak stop konumuna geçecektir. Tekrardan çalışmak için sayacı resetlemek gerekir. Daha sonra tekrar start verilerek makine çalıştırılır. 6. Eğer start verildikten sonra tekrar start tuşuna basılırsa yapmakta olduğu işi bitirir ve makine beklemeye geçer. Bundan sonra yine start tuşuna basılırsa makine kaldığı adetten devam ederek sayaç dolana kadar çalışmaya devam eder. (Sadece Boy Kesme modunda) 7. Eğer start verildikten sonra stop tuşuna basılırsa makine acil stopa geçer. (Sadece Boy Kesme modunda) 8. Eğer start verildikten sonra stop tuşuna basılırsa makine altındaki işi tamamlayıp durur.(sadece Etiket Kesme modunda)

21 ÇĐZGĐ SENSÖRÜ ÖĞRETME ADIMLARI Önce etiketin çizgisini sensör ışığının altına getirin. Sensör üzerindeki sarı butona yaklaşık 1 saniye boyunca basınız. Bastıktan sonra çizgi üzerindeki sensör ışığı yanıp sönmeye başlayacaktır. Etiketin boş kısmını sensör ışığının altına getiriniz. Sensör üzerindeki sarı tuşa bir defa basarak öğretme işlemini bitiriniz. Sensör ışığı etiket çizgisi üzerindeyken, sensör üzerindeki sarı ışık yanıyorsa ve boş kısıma getirince sönüyorsa öğretme işlemi başarılı olmuştur. Eğer bu durumu sağlamıyorsa yukarıdaki işlemleri sırasıyla tekrar ediniz.

22 YÖNTEM MAKİNA SAN.TİC. LTD.ŞTİ Hürriyet Mah.Hürriyet Cad. Altın Sok no 7 Bahçelievler/İstanbul Tel : Fax : E-Posta : iletisim@yontemmakine.com

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU 1. MAKĐNA ÖZELLĐKLERĐ Makine otomatik bant kalkmalıdır. Lastik otomatıyla beraber otomatik çalışır. Dokunmatik ekran ve Türkçe menüyle kolay kullanım. Üst bant alt

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

CM727 KULLANIM KILAVUZU

CM727 KULLANIM KILAVUZU CM727 KULLANIM KILAVUZU 1 CM 727 KULLANIM KILAVUZU Tanım CM727, ısıtma sistem verimliliğini kontrol etmek,siz evdeyken ve dışarıdayken konfor sıcaklıklarını sağlamak amacıyla dizayn edilmiş bir programlanabilir

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

brother 430F Elite A.G LS- 01/ 02-BR Lastik Birleştirme Otomatı KULLANIM KILAVUZU

brother 430F Elite A.G LS- 01/ 02-BR Lastik Birleştirme Otomatı KULLANIM KILAVUZU brother 430F Lastik Birleştirme Otomatı Elite A.G LS- 01/ 02-BR KULLANIM KILAVUZU 0 MAKĐNA ÖZELLĐKLERĐ Lastik uçlarının üst üste veya uç uca çember şeklinde birleştirilmesinde yüksek verimli programlanabilir

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ: BUTON FONKSİYONLARI:

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ: BUTON FONKSİYONLARI: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ: Puma saatiniz, Kronograf, sayaç, alarm ve eğimli göstergeye sahiptir. Ayrıca, 2010 dan 2059 a kadar Otomatik takvim özelliği vardır.zaman ayarı 12 saat yada 24 saat ayarı şeklinde kullanılabilir.

Detaylı

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı Devreye Almadan Önce Kullanım Kılavuzunu Mutlaka Okuyunuz. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı Koyacağınız Yerin Zemini Düz Olmalıdır. Cihazın Çalışacağı

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 MIG Tabanca Bağlantısı 2 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Kırmızı) Torçtan su soğutma ünitesine dönen su için. 3 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Mavi) Su soğutma ünitesinden torca giden

Detaylı

TÜRKÇE LBH-1790 / IP-310 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE LBH-1790 / IP-310 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE LBH-1790 / IP-310 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA PANELİNİN HER BÖLÜMÜNÜN ADI...4 1-1 Gövde...4 1-2 Genel olarak kullanılan düğmeler...6 2. DİKİŞ MAKİNESİNİN TEMEL ÇALIŞMASI...7 3. BAĞIMSIZ

Detaylı

AKZİL KULLANIM KILAVUZU

AKZİL KULLANIM KILAVUZU AKZİL KULLANIM KILAVUZU NOT: CİHAZIMIZI YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER KARIŞTIRMASIN DİYE MENÜYE GİRİŞ PROGRAMI İÇİN (mecazi anlamda) BİR ŞİFRE KOYDUK. BÜTÜN MODELLERİMİZDE AYNI KULLANIM KILAVUZU GEÇERLİDİR.

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/36 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 -S / CCT / -P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90) (216)

Detaylı

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ MODEL OP-CN4 ARTIMSAL SAYICI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen şekilde yapınız. 2. Elektriksel

Detaylı

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90)

Detaylı

ART S603W Standalone Kart Okuyucu

ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

CAMÝ ISITMA SÝSTEMLERÝ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2

CAMÝ ISITMA SÝSTEMLERÝ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 CAMÝ ISITMA SÝSTEMLERÝ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 18.07.2008 CAMÝ ISITMA SÝSTEMLERÝ KULLANIM KILAVUZU OMAK MAKÝNA SANAYÝÝ ve TÝCARET LÝMÝTED ÞÝRKETÝ DR. MEDÝHA ELDEM SOKAK 69/3 KOCATEPE /ANKARA TEL : 312

Detaylı

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU POMPALAR ME1 PH OLASI ÇALIŞMA DURUMLARI SABİT FREKANS Sabit Dozlama. Sabit ve programlanabilir akış oranı PH A BAĞLI FREKANS ph dozlamayla bağlı. Bağlılığın sınırı

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 İÇİNDEKİLER 1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK... 5 2.1.Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 3.TARİH ve ZAMAN AYARI...6 4.SICAKLIĞIN DÜŞÜRÜLME DÖNEMLERİ...8

Detaylı

MİKRO İŞLEMCİ KONTROLLÜ KONVEYÖRLÜ FIRIN

MİKRO İŞLEMCİ KONTROLLÜ KONVEYÖRLÜ FIRIN MİKRO İŞLEMCİ KONTROLLÜ KONVEYÖRLÜ FIRIN MODEL : SF 800, SF 800-52,SF-1300, SF-1300L, SF 1300 LD, SF-1900 L MONTAJ KLAVUZU SIRA NO PARÇA ADI MİKTAR 1 Bant Sıyırıcı (Temizleyici) Sacı 1 2 Ön Artık Toplama

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

BEGO. Miditherm. Kullanma Talimatı

BEGO. Miditherm. Kullanma Talimatı BEGO Miditherm Kullanma Talimatı Tuşların Fonksiyonu: Parametrelerin çağrılması Değerlerin değiştirilmesi Programlama Program başlatma / durdurma Programı bitim süresi ile başlatma / durdurma Sembollerin

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. KULLANIM KILAVUZU v1.00

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. KULLANIM KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK TK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU v1.00 TK-103 ASANSÖR KUMANDA KARTI KULLANIM KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK 2008 Eğitim Mahallesi Postane Sokak 13/2 Kadıköy İstanbul Tel

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

STOKERLİ KATI YAKIT KAZANI KONTROL PANELİ

STOKERLİ KATI YAKIT KAZANI KONTROL PANELİ STOKERLİ KATI YAKIT KAZANI KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollü ve Gerçek Zaman Saatlidir (RTC) Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları

Detaylı

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır

Detaylı

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212) 549 94

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

ÇALKALAMALI SU BANYOSU MODEL: H11900 H11960 KULLANMA KILAVUZU

ÇALKALAMALI SU BANYOSU MODEL: H11900 H11960 KULLANMA KILAVUZU ÇALKALAMALI SU BANYOSU MODEL: H11900 H11960 KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212)

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

DKEY ÇFT KÖE PVC KAYNAK KONTROL :

DKEY ÇFT KÖE PVC KAYNAK KONTROL : DKEY ÇFT KÖE PVC KAYNAK KONTROL : Özellikler: Boyut : 72 x 44 x 95 mm Giri Voltajı : 7 ~ 36 VDC Güç : 3 ma Çıkılar : 2 adet 24VDC 5 ma 2 adet SSR çıkıı 24 V Giriler : 5 adet kuru kontak 2 adet J tipi T/C

Detaylı

PID KONTROLLÜ SU BANYOLARI HALKALI KAPAKLI MODELLER: J11695K J11330K - J11540K KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ SU BANYOLARI HALKALI KAPAKLI MODELLER: J11695K J11330K - J11540K KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ SU BANYOLARI HALKALI KAPAKLI MODELLER: J11695K J11330K - J11540K KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul

Detaylı

KAYM PROGRAMLANABİLİR DİSPLAY (PD) EKRANLI MAKİNELERİN KULLANMA KİTAPÇIĞIDIR

KAYM PROGRAMLANABİLİR DİSPLAY (PD) EKRANLI MAKİNELERİN KULLANMA KİTAPÇIĞIDIR KAYM 48-60 PROGRAMLANABİLİR DİSPLAY (PD) EKRANLI MAKİNELERİN KULLANMA KİTAPÇIĞIDIR BÖLÜMLER 1- EKRANDAKİ BUTONLAR VE İŞLEVLERİ 2- ÇALIŞMA MODLARI 3- YENİ PROGRAM YAZMA VE DÜZELTME 4- PROGRAM ÇAĞIRMA 1

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU

AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU www.nevakontrol.com REV : TEMMUZ 2013 AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU 1. ANA EKRAN Ana Ekran Ameliyathane panelinin ana ekranı yukarıda görüldüğü gibidir. Bu

Detaylı

KLİMA CİHAZI UZAKTAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KILAVUZU

KLİMA CİHAZI UZAKTAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KILAVUZU KLİMA CİHAZI UZAKTAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 2 SICAKLIK GERİ ALMA ZAMANLAYICI 10-11 ELEMANLARIN İSİMLERİ 3 ARIZA TESPİTLERİ 12 HAZIRLIK AŞAMALARI 4 ÇALIŞTIRMA

Detaylı

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR?

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? Vision Link Programında Şantiye Sınırı Uyarısı ve Bölge Uyarısı Oluşturma Adımları Vision Link te makinalarınızın çalıştığı yerde

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU Oda sıcaklığını sabit bir ısıda tutmak ve kombi v.b cihazların sürekli yanmasını engellemek, tasarruf etmek amacı

Detaylı

STREET BASKETBALL KULLANIM KILAVUZU

STREET BASKETBALL KULLANIM KILAVUZU STREET BASKETBALL KULLANIM KILAVUZU ÖZEL NOT Street Basketball oyununu tercih ettiğiniz için teşekkür etmek istiyoruz, kullanıcının güvenliği için, lütfen kullanmadan önce talimatları okuyunuz. Bu kılavuzda

Detaylı

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK KAPALI GENEL ÖZELLİKLER: 1. ERTELEME/IŞIK BUTONU Bu buton ile ortalama 4 sn boyunca ışık özelliğini kullanabilirsiniz. İlgili buton, saatin tepesinde bulunan paneldir. Bu

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

PLUSV4 STOKERLİ KAZAN KONTROL PANELİ

PLUSV4 STOKERLİ KAZAN KONTROL PANELİ PLUSV4 STOKERLİ KAZAN KONTROL PANELİ TEKNİK ÖZELLİKLER VE ARKA ETİKET Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Fan Gücü Pompa Gücü Redüktör

Detaylı

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 18.07.2008 CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU OMAK MAKİNA SANAYİİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DR. MEDİHA ELDEM SOKAK 69/3 KOCATEPE /ANKARA TEL : 312

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1. TUŞLAR : ENTER - ESC - YUKARI/AŞAĞI : 1 Cihaza yeni değer girişlerinde, kullanılır. YUKARI ve AŞAĞI tuşları ile değer girişi yapılır. ENTER tuşu

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4 AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFR/PSI GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.4 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17/B Tuzla-İstanbul / Türkiye

Detaylı

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka

Detaylı

Evrak İmha Makinesi Kullanma Kılavuzu SWAT JP-636C

Evrak İmha Makinesi Kullanma Kılavuzu SWAT JP-636C Evrak İmha Makinesi Kullanma Kılavuzu Evrak İmha Makinesi Kullanma Kılavuzu SWAT JP-636C Parçalar ve Özellikler Otomatik Başlama Cd/Kart Girişi Kağıt Girişi Otomatik Başlama Otomatik Başlama Güç Lambası

Detaylı

ML60XS LCD Ekran Kullanımı

ML60XS LCD Ekran Kullanımı ML60XS LCD Ekran Kullanımı ML60XS kartının üzerindeki LCD ekranın üst satırında asansörün durum veya hata bilgileri gösterilir. Kabin duruyorken alt satırda ise kabinin bulunduğu durak, haberleşme varlık

Detaylı

EYE CATCHER KULLANIM KILAVUZU

EYE CATCHER KULLANIM KILAVUZU EYE CATCHER KULLANIM KILAVUZU Bu makine iç mekanlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Dış mekanlarda, ısı, direkt güneş ışığı, nem ve sıvı temasından koruyunuz. TALİMATLAR : 1. Oyun kabini içerisinde 5

Detaylı

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu Mekanik Montaj 1) Motorları kapıların açılma yönüne göre Motor1 i sol kanada, Motor2 yi sağ kanata takınız. Başka türlü bağlantılarda kapıların programlamasında sıkıntı

Detaylı

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com KULLANIM KILAVUZU GW-215 E-mail: info@asi-dex.com Zaman Kontrollü Ses Sistemi Yazılım ver:2.0 GW-215 İÇİNDEKİLER: 1.Cihaz özellikleri 2.Menü kullanımı 3.Tarih ayarları 4.Saat ayarları 5.Haftanın her günü

Detaylı

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. Speed Dome Kamerayı D-MAX protokolünde kullanıyorsanız. 3.PRESET İŞLEMLERİ KONTROL KOMUTLARI A. Preset

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. BAĞLANTILAR... 2 3. ÖN PANEL TANIMLARI. 3 4. CİHAZIN PROGRAMLANMASI. 4 4.1. Skala Değerinin Girilmesi (S_Lo /

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

MTK STOKERLİ KATI YAKIT KAZANI KONTROL PANELİ

MTK STOKERLİ KATI YAKIT KAZANI KONTROL PANELİ MTK STOKERLİ KATI YAKIT KAZANI KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollü ve Gerçek Zaman Saatlidir (RTC) Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle

Detaylı

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI EKONT Otomatik kapı kontrol cihaz her türlü tam otomatik kapı otomasyonu uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmış, çok fonksiyonelli ve her türlü güvenlik önlemleri düşünülmüş

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU 8 01.04.2011 CAMİ ISITMA SİSTEMLERİ KULLANIM KILAVUZU OMAK MAKİNA SANAYİİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DR. MEDİHA ELDEM SOKAK 69/3 KOCATEPE /ANKARA TEL : 312 433 31 33 (PBX) FAKS : 312 434 05 22 E-POSTA

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF 99 Kanal Kumanda Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Kumanda Paneli... 4 2.2 Kumanda Tanıtmak...

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B Serisi reaktif güç röleleri, alçak gerilim elektrik tesislerinin reaktif güç kompanzasyonunda kullanılırlar. Kondansatör gruplarını devreye alan ve çıkaran reaktif

Detaylı

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları Teknik Özellikler: Mikrobilgisayar kontrollü Gerçek zaman saati Kalibrasyon gerektirmeyen hassas nem ve ısı sensörü (Nem hassasiyeti %3 sıcaklık %0,5) 2 farklı program kontrollü, 4 vana çıkışı (24 Vac

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı çamaşır makinası, güvenli ve etkin çalışmasının yöntemlerini belirlemektir. Bu talimat Yemekhanemiz içerisindeki çamaşır makinasını kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Temizlik

Detaylı

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1. Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.03) PowerWave - 4 4 Bölgeli Kontrol Paneli Kullanım Kitapçığı

Detaylı

Programa girdikten sonra zoneleri tanıtmak için 001 tuşlanmalıdır.tuşlandıktan sonra 2 haneli zone özelliklerini 6 zone için peşpeşe girilmelidir.

Programa girdikten sonra zoneleri tanıtmak için 001 tuşlanmalıdır.tuşlandıktan sonra 2 haneli zone özelliklerini 6 zone için peşpeşe girilmelidir. DSC PANEL KISA PROGRAMLAMA KILAVUZU Programlama şifresi:5555 Kullanıcı şifresi:1234 Programa giriş: * 8 5555 Programdan çıkış: # # Zone tanımları: 00 Kullanılmayan zone 01 1.gecikmeli zone 03 Ani zone

Detaylı

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Sensör Bağlantı Şekilleri 3. Sensör Tipi Seçimi 4. Kontrol Metodunun PID Olarak Ayarlanması 5. Auto-Tuning Yapılması 6. Alarm Tipinin Değiştirilmesi

Detaylı

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU TÜRKÇE AC-7N-790 KURULUM KILAVUZU . ÖN AYARLI PANEL VE YARDIMCI TUTUCUNUN TUTUCU PLAKASININ DOĞRULANMASI Dikiş makinesini tesisinizde kurduktan sonra, ayarlayıcıları mutlaka ayarlayın ve dikiş makinesinin

Detaylı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı 1-) GİRİŞ SENSÖR TİPİ SEÇİMİ: DTB de giriş sensör tipi akım, gerilim, PT100 veya Termokupl olabilir. : Çalışma ekranından tuşu ile ulaşılır. B,S,R tipi termokupllar

Detaylı

HT 300 ODA TERMOSTATI

HT 300 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

4 farklı buz dolap çeşitleri ve teknik özellikleri aşağıda belirtilmiştir.

4 farklı buz dolap çeşitleri ve teknik özellikleri aşağıda belirtilmiştir. 1 Medikal dolapların ve dijitallerin teknik özellikleri hakkında: Frenox kontrol panelleri, farklı özellikleri ile kullanıcılara, soğutucu içerisinde sakladıkları ürünlerin bozulmaması ve sorunların kolay

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

* Şehir isimleri TIME/CALENDAR SETTINGS (Saat/Takvim Ayarları), WORLD TIME (Dünya Saati) ve ALARM modlarında, sağdan sola doğru değişir.

* Şehir isimleri TIME/CALENDAR SETTINGS (Saat/Takvim Ayarları), WORLD TIME (Dünya Saati) ve ALARM modlarında, sağdan sola doğru değişir. DUO DISPLAY QUARTZ / Cal. H023 ÖZELLİKLER 1. SAAT / TAKVİM (TIME / CALENDAR) 2. DÜNYA SAATİ (WORLD TIME) 3. ALARM 4. KRONOMETRE (STOPWATCH) 5. ŞEHİR İSİMLİ DÖNER BEZEL 6. PİL GÖSTERGESİ BUTONLAR & KADRAN

Detaylı