HALI BAKIM ONARIMI ÜZERİNE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HALI BAKIM ONARIMI ÜZERİNE"

Transkript

1 HALI BAKIM VE ONARIMI ÜZERİNE Yrd. Doç. Öznur AYDIN

2

3 ONARIM ÖNCESİ İŞLEMLER VE ONARIMDA KULLANILAN ARAÇ GEREÇLER Onarım m hazırl rlık k işlemleri: i eskiyen, yıpranan y ya da hasara uğrayan u pek çok kullanım malzemesini eski fonksiyonelliğine ine getirilebilmek üzere kaliteli bir onarım m için i in zaman harcamak, üzerinde uzun süre s çalışmak gerekir. Öncelikle onarım m yapılan dokumanın n temiz olması gerekir.. Temizleme işlemi i tamamlandıktan sonra onarıma hazırlan rlanır. r. Hazırl rlık k safhası dokumanın cinsi, yöresi, y tekniği i ne olursa olsun değişmez. Tel kaynağı ğı, geçgi gi kaynağı ğı,, düğüm d m atımı onarımda temel tekniklerdir. Onarımı yapacak kişinin inin tek yapması gereken orijinali inceleyip, orijinale uygun şekilde dokumayı onarıma hazırlamakt rlamaktır. r. Onarımın n kaliteli ve aslına uygun şekilde yapılmas lması çok önemlidir. Hazırl rlık k safhasında ilk olarak onarım görecek recek bölgeye b uygun renk, kalınl nlık k ve lif yapısına göre g iplik seçilir. Bu iplikler genellikle eskimiş parçalard alardır. r. Sökülen, S sökünts ntü ipliklerdir. Uygun iplik bulunmaz ise en yakın n renkten boyahanede numune verilip, iplik cinsi belirlenir. Boyahanede numuneden çıkışlı yeni bir test hazırlanarak gerekli olan renk bulunur.

4 Onarım m yapan kişinin inin bilmesi gereken noktalar -Onarım m ustalık k ve beceri isteyen bir iştir. i Onarım m yapan kişinin inin çok iyi bilek yeteneğine ve sağlıkl klı gözlere sahip olması gerekir. -Renk bilgisi yeterli olmalı, orjinali renk ile yeni bulup ayarlayacağı renk uyuşmas masını görebilmeli ve renklerin birbirleri arasındaki farkını çıplak gözle g ayırt edebilmelidir. -Onarım m yapan kişi i tel atmasını ve tel kaynağı ğını bilmelidir. Kişinin inin bu çalışmada pratik kazanması için in en az 6 ay sürekli s tel kaynağı ve tel atımı yapması gerekmektedir. Onarım m görecek g bölgede b bal teli (saçak) ak) yok ise, öncelikle tel uçlaru ların n orijinal tele uygun yeni veya eski sökünts ntü tel kaynağı ya da tel atımı yapılır. Teli iğne i ile dokumaya atmak halının n tutumuna göre g tecrübe gerektirir. Çünk nkü yumuşak bir halıya ya tel atmak ile sert ve çürük k bir halıya tel atmak arasında çok fark bulunmaktadır. -Onarım m yapan kişi i orijinale geçgi gi geçirmesini bilmelidir. Bu işleme i hasır örgüsü denir. Hasır örgüsü halılarda larda uygulanır. Düğüm D m atmadan geçgi gi atma işlemidiri lemidir.

5 Onarım Öncesi İşlemler : Onarımda kullanılacak lacak olan iplikler güncel g renk envanterinden seçilir. Onarımda kullanılmak lmak üzere elde önceden kalan yeterli malzeme yok ise seçilen renge göre g boyahanede yeniden boyama işlemi i yapılır. Bunun yanı sıra orijinal dokumadan elde edilen sökünts ntü iplikler de kullanılmaktad lmaktadır. Onarım m işleminde i ipliğin in cinsini, rengini ve bükümünü ayarlamak çok önemlidir. El dokuması halı ve düz d z dokumaların n onarım m hazırl rlığında yapılmas lması gereken en temel ve öncelikli işlem, i dokumanın n teknik analizinin yapılarak yapısının n iyice anlaşı şılmasıdır. Teknik analizde onarım öncesi hasar tespiti yapılarak, dokumanın n materyal ve yapısal özellikleri belirlenir. Burada amaç,, onarımı yapılacak dokumanın n orijinal yapısının bozulmadan dokumaya uygun malzeme seçimidir. Teknik analizde; hasara uğramamu ramamış, orijinalliğini ini muhafaza eden bölge b ya da bölgeler b incelenerek tespitler yapılabilir. labilir. Bu tespitler şunlardır: r: Tel (çö( çözgü), geçgi gi (atkı) ) ve düğüm d m ipliklerin hammadde tespiti, tel (çö( çözgü), geçgi gi (atkı) ) ve düğüm d m ipliklerin kat adedi ve büküm b m yönüy tespiti, düğüm d sıklığıığı tespiti, geçgi gi (atkı) ) adedi tespiti, düğüm d m türüt tespiti, boyut tespiti.

6 Onarımda Kullanılan lan Araçlar : Onarımda tezgah, çivi, çekiç,, iğne, i tığt ığ,, bıçaklb aklı tığ, karga burun, tarak, tel fırça, f biz, cımbc mbız, terzi yüzüğü,haly halımakası,tıraş makinesi, fırçalı matkap, zımpara, z zımba, z su zımparasz mparası, ütü,, raptiye, pürmüz,, kerpeten, süpürge ve balmumu kullanılmaktad lmaktadır.

7 Onarımda Kullanılan lan Gereçler : Onarım m da en temel gereç ipliktir. El dokuması olduğu u için i in dokumanın n materyali doğal liflerden elde edilen ipliklerdir. Onarımda kullanılan lan doğal lifler hayvansal ve bitkisel liflerdir. İpek, yün, y keten, pamuk onarımda iplik renginin orijinale uygunluğu çok önemlidir. Onarılacak bölge b için i in ilk olarak sökünts ntü ipliklere bakılır. Onarım m istenen bölgeye b uygun mevcut iplik yok ya da yeterli değil ise boyahanede onarım m bölgesine b uygun renkte iplik boyanır.

8 Boyamadan verimli sonuç alınabilmesi için i in boya ve yün y n kalitesinin yüksek; y suyun ph değerinin, erinin, boya banyosunun ısısının n ve boya banyosunun zamanının n birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Temizlik : Temizlik işlemi, i onarımın önemli bir parças asını oluşturmaktad turmaktadır. r. Bu işlem i büyük b riskler taşı şır. Çünk nkü temizlik işlemine i karar verildiğinde inde temizliğin in geriye dönüşüd çok zor hatta imkânsızd zdır. Dokuma sadece tozlu ise toz dolabında döndd ndürülerek tozun dökülmesi d sağlan lanır.

9 HALI TAMİRİNDE KULLANILAN TEKNİKLER KLER Tel (Çö( Çözgü) ) Atımı : Onarım m görecek g bölgede b baş teli (saçak) ak) yok ise öncelikle orijinal tel uçlaru larına orijinal tele uygun yeni veya eski sökünts ntü ipliklerle tel kaynağı yapılır. Dokumada ara tamir gerekiyorsa tel atımı yapılır. Tel atma işleminde i hasarlı tel üzerine ikinci bir tel iğne i yardımı ile atılır. Seçilen iplik, iğneye i takıld ldıktan sonra yıpranmy pranmış kısmın alt ya da üst kısmk smındaki sağlam zeminde yer alan tellere paralel, geçgilere gilere dikey olarak dıştan görünmeyecek g şekilde yürütüldy ldükten sonra U dönüşü yaparak aksi yöne y doğru döndürülür r ve işlem i bu şekilde devam ettirilir.

10 Hasır Örgüsü : Onarım m yapan kişi i orijinale geçgi gi geçirmesini bilmelidir. Bu işleme i hasır örgüsü denir. Hasır örgüsü halılarda larda uygulanır. Düğüm D m atmadan geçgi gi atma işlemidir. i Üç değişik ik şekilde hasır örgüsü yapılmaktad lmaktadır. Birinci geçme şeklinde orijinal geçgi gi ile hasarlı bölgeye atılan yeni geçgi gi arasında sırass rası sırasına bir bütünlb nlük k sağlan lanır. Bunun için i in orijinal geçgi gi sökülür r yerine aynı şekilde düz d z dokuma esasına uygun olarak tığt ile onarım geçgisi gisi dokunur. Hasarlı bölgede sökümüne s başlanan orijinal geçginin ginin sökümüne hasar olmayan bölge b içinde i inde de devam edilir. Amaç onarım m sonrası bakıld ldığında bütünlüğün n sağlanmas lanması atılmas lmasıdır. ve daha sağlam geçgi gi Sık k dokulu halılarda larda 5, gevşek ek dokulu halılarda larda 10 düğüm m kadar içeri i girilerek geçgi gi sökümü yapılır. Tekli geçgi gi,, ikili geçgi gi, üçlü geçgi gi,, dörtld rtlü geçgi gi, oluklu geçgi gi (döke), oluksuz geçgi gi hepsi için i in aynı teknik kullanılır. Bu teknik orijinal üstünden bindirme dönüşlüd geçgi gi tekniği olarak adlandırılır

11 İkinci geçme şeklinde; tıpkı tel kaynağı ğında nda olduğu u gibi orijinal geçgi gi ile onarım m görecek g geçgi gi ucu ucuna dikilerek kaynak yapılır. Bu teknik ile orijinale %99 yaklaşı şılır. Üçünc ncü geçme şeklinde; onarım m gören g bölgenin b yanlarındaki ndaki düğümlerin d son telleri dikiş ipliği i ile orijinal geçgi gi sırasından dikilir ve dikilen son telden onarım geçgi gi dönüşü yapılır. Bu tekniğe tek tele dikişli hasır denmektedir. Çoğunlukla sıradan s sık s k dokulu ve tam oluklu çürük halılara lara uygulanır. Onarımda hasır r yapılmas lmasının n birinci nedeni hasır yapılmad lmadığı zaman dokumanın çok sıkıs ve sert olmasıdır. İkinci nedeni Savonnerie gibi desen yoğunlu unluğu u ve kullanılan lan renk sayısı fazla olan dokumalarda onarım yapan kişiye iye kolaylık k sağlamas lamasıdır. Bunun için i in hasarlı bölgedeki kayıp p desen, desen kâğı ğıdına çizer gibi hasır üzerine çizilir ve düğüm d m atılır. Bu şekilde onarımı yapan kişi i deseni ve desendeki renk ayrımını görebilir. Üçünc ncü kolaylaştırmas rmasıdır. r. Hasıra daha iyi nedeni ise düğüm d m sıra s takibini düğüm m atmak sırt s düğüm d kalitesini arttırır, r, kaba ve düzensiz d bir görünüm g oluşmas masını önler.

12 Hav (Düğüm İlmek) Atımı : Temel düğüm d m türleri t Türk T ve İran düğümleridir. d Dokumada orijinal düğüm d m hangi teknikle atılm lmış ise onarımda ona göre g yapılır. Tekrar düğüm m atarken düğüm d m sıkls klığı ve düğüm d m türüt önemli rol oynamaktadır. Düğüm D m atımı, düğüm m sökümüs işlemi bittikten sonra dokumanın n düğüm d m atılacak kısmk smının n uygun gerginlikle bir tezgâha çakılmasından sonra düğümlerin d mlerin atılmas lması işlemidir. Sökülen S düğümlerin yerine uygun renkte iplik seçilerek tığt ya da iğne i yardımı ile düğüm d m atılır. İşlem bittikten sonra düğümler, d makas ya da tırat raş makinesi ile kesilir.

13 Kenar Tamiri : Halı ve düz d z dokumalarda kenar onarımı aynı şekilde yapılmaktad lmaktadır. Düz z dokumalarda kilim tekniğinde inde uygulanır. Halılarda larda kilim tekniğinde inde yapıld ldığı gibi, ülkelere göre g değişiklik iklik gösteren kenar örgüleri de vardır. r. Bu gibi kenar örgülerinde her tel tek, çift, üçlü yada kaytan fitil şeklinde alınmaktad nmaktadır. Onarılan dokumaya göre g kenar örgüsü 2,4, vb tele yapılabilmektedir. Zincir Tamiri : Zincir, dokumanın n başlang langıç ve bitiş kısımlarında bulunan, bu kısımlardaki k bozulmalar ve yıpranmalary pranmaları önlemek amacıyla yapılan bir tür t r dokuma tekniğidir. idir. Zincir, genellikle dokumanın çözg zgüsünde kullanılan lan iplikle yapılır. Üç tür r zincir tekniği i vardır. r. Bunlar; dolama, bağlama ve dantel dişli zincir tekniğidir. idir.

14 Tesviye İşlemi : Onarılan dokumanın n tüm t m onarım m işlemleri i bitirildikten sonra tesviye işlemi yapılır. Onarımda tesviye final işlemidir. i Dokumanın ön n yüzüne y uygulanır. İşlem sırasında halıya atılan düğüm d m fazlalıklar kları kesilerek temizlenir. Bunun için i in ilk olarak orijinal düğüm d m yüksekliy ksekliğinden inden 5 mm yüksek y olacak şekilde kesilen yeni düğümlerin d yüksekliği i tırat raş makinesi ile kademe kademe düşürülür. d r. Her kesim sonrası kesilen bölge b el ile hav yatım m yönünde y nde düzeltilir. d Daha sonra tel fırça f a takılı matkap ile bir ters yatım yönüne ne bir de hav yatım m yönüne y ne doğru fırçalanf alanır. Uygulama yapılan bölge b bir püskp skürtücü yardımıyla yla su ile ıslatılır; 5 kg ağıa ğırlığında terzi ütüsü ile hav yatım m yönüne y ne doğru ütülenir. Bu sayede düğümlerin d iyice yatması sağlan lanır. Dokuma ütülendikten sonra orijinal düğümler d incelenerek onarım m yapılan bölgedeki b düğümler d mler ile kıyaslank yaslanır. Eğer E gerekirse düğüm d m araları makas ile kesilir. Bu işlem i düğümlerin d sağı ğından, solundan, altından yada üstünden yapılabilir. Hangi yönden y işlem i yapılmas lması gerektiğine, ine, halının orijinal yatım m duruşuna una göre g değerlendirme erlendirme yaparak, tesviyeyi yapan kişi i karar verir. Son olarak onarımı yapılan alanda bulunun iplikler kaba kısımlark mları pürmüzle yakılarak ipliklerin incelmesi ve orijinal kısma k uyumu sağlan lanır.

15 KAYNAKÇA ANMAÇ, Elvan - Gonca KARAVAR, Restorasyon ve Konservasyon Öncesi El Dokuması Halıların Teknik Analizi ve İşlem Aşamaları, III. Ulusal Türk Dokumalarına Yaklaşım ve Sorunları Sempozyum Bildirileri, Konya 2000, s AYDIN, Öznur, Halının Onarım ve Restorasyonu Kültür ve Sanat Dergisi Türkiye İş Bankası, Sayı:36, Aralık 1997, s AYDIN, Öznur, Onarım, Onarımda Kullanılan Araç, Gereçler ve Boyanacak, Onarılacak Halı ve kilimlerin İşlem Aşamaları, Ekonomik ve Teknik Standart Dergisi, Yıl:33, Sayı: 390, Haziran 1994, s. 25 Halı Tamirle 200 Sene Daha Yaşar Röportaj: Perihan YAZICI, Art Decor, Sayı:13, 1991, s Woven Legends Restoration, Woven Legends Restoration, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. nin Yayını, Makro Matbaacılık Ltd., Sayı: 19, İzmir 2002, s. 8

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3)

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3) KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3) 1 2 KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 3 4 ÖĞRENME MODÜLÜ

Detaylı

HORTUM ÜRETİM OPERATÖRÜ (EKSTRÜZYON) (SEVİYE 3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

HORTUM ÜRETİM OPERATÖRÜ (EKSTRÜZYON) (SEVİYE 3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ HORTUM ÜRETİM OPERATÖRÜ (EKSTRÜZYON) (SEVİYE 3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI : TEMEL TESVİYECİLİK UYGULAMALARI MESLEK : Hortum Üretim Operatörü

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (DEVAMLI LEVHA) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (DEVAMLI LEVHA) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (DEVAMLI LEVHA) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI : TEMEL TESVİYECİLİK UYGULAMALARI MESLEK : Kompozit U rün U

Detaylı

işletmeye Tesisleri ni radyatör üretilmesinin ğız. EDM/st Ağustos 2006

işletmeye Tesisleri ni radyatör üretilmesinin ğız. EDM/st Ağustos 2006 Bu sunumda, Temmuz 2006 da işletmeye alınan Alarko Carrier Radyatör Fabrikası Ek Tesisleri ni tanıtacak tacak ve bir saç levhadan panel radyatör üretilmesinin öyküsünü anlatacağı ğız. Dilme İşlemi Panel

Detaylı

BETON MAHFAZALI MONOBLOK TELEKOM KÖŞK TEKNİK ŞARTNAMESİ

BETON MAHFAZALI MONOBLOK TELEKOM KÖŞK TEKNİK ŞARTNAMESİ BETON MAHFAZALI MONOBLOK TELEKOM KÖŞK TEKNİK ŞARTNAMESİ HAZİRAN-2011 1.GENEL 1.1 Konu ve Kapsam Bu teknik şartname Türk Telekom tarafından kullanılacak olan monoblok beton köşklerin imalat koşullarını

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (PULTRUZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (PULTRUZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (PULTRUZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI : TEMEL TESVİYECİLİK UYGULAMALARI MESLEK : Kompozit U rün U retim

Detaylı

Mühendislikte Deneysel Metodlar I Dersi Deney Föyü

Mühendislikte Deneysel Metodlar I Dersi Deney Föyü Mühendislikte Deneysel Metodlar I Dersi Deney Föyü Uygulama Alanı Uygulama Alt Alanı Toplam Uygulama Uzunluğu (Saat) : Uygulamayı Yapacak Görevli: Yapılacağı Yer Kaynak Elektrot Kaynağı 4 Saat Yrd. Doç

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (ELYAF SARMA VE SAVURMA DÖKÜM) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (ELYAF SARMA VE SAVURMA DÖKÜM) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (ELYAF SARMA VE SAVURMA DÖKÜM) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI : TEMEL TESVİYECİLİK UYGULAMALARI MESLEK : Kompozit

Detaylı

Bu modül, Makine Halıcılığı sektöründe hazırlanmış olan sertifika/kurs müfredat programlarındaki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bireysel öğrenme

Bu modül, Makine Halıcılığı sektöründe hazırlanmış olan sertifika/kurs müfredat programlarındaki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bireysel öğrenme Bu modül, Makine Halıcılığı sektöründe hazırlanmış olan sertifika/kurs müfredat programlarındaki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bireysel öğrenme materyalidir. Makine Halıcılığı ile ilgili eğitim alan

Detaylı

Koleksiyon Adı: Bağdatlı Vehbi Efendi. Koleksiyon Numarası: 858. Uygulamayı Yapan: Y. Eşiyok

Koleksiyon Adı: Bağdatlı Vehbi Efendi. Koleksiyon Numarası: 858. Uygulamayı Yapan: Y. Eşiyok SÜLEYMANİYE YAZMA ESER KÜTÜPHANESİ KONSERVASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Koleksiyon Adı: Bağdatlı Vehbi Efendi Koleksiyon Numarası: 858 Uygulamayı Yapan: Y. Eşiyok BAĞDATLI VEHBİ EFENDİ 858 Eserin Tanımı Süleymaniye

Detaylı

AHŞAP ÜST YÜZEY TEKNİKLERİ DERSİ. Boyama ve Vernikleme Hataları. Boyama ve vernikleme hatalarını gidermek Kimyasallarla renk açmak

AHŞAP ÜST YÜZEY TEKNİKLERİ DERSİ. Boyama ve Vernikleme Hataları. Boyama ve vernikleme hatalarını gidermek Kimyasallarla renk açmak AHŞAP ÜST YÜZEY TEKNİKLERİ DERSİ Dersin Modülleri Boyama Yüzeyi Renk Numunesi Lekeleri Çıkarma Yüzeyi Onarma Boyama Yapma Boyama ve Vernikleme Hataları Renk Açma Dekoratif İşlemler Dolgu Verniği Son Kat

Detaylı

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Vida ve Genel Özellikleri Kılavuz Çekme Pafta Çekme Rayba Çekme

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Vida ve Genel Özellikleri Kılavuz Çekme Pafta Çekme Rayba Çekme Mak-204 Üretim Yöntemleri II Vida ve Genel Özellikleri Kılavuz Çekme Pafta Çekme Rayba Çekme Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Üretim Yöntemleri 1

Detaylı

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Yetki Tanımları DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde belediye kaynaklarının kamunun yararına ve ortak menfaatlerinin sağlanmasına yönelik

Detaylı

OTO DÖŞEMECİSİ TANIM A- GÖREVLER

OTO DÖŞEMECİSİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Otomobil, kamyon, tren, vapur, uçak ve ağır hizmet tipi taşıtlarda ahşap, metal veya plastikten iskeletler üzerine kumaş veya sentetik deri ile döşeme, kaplama, onarım ve montaj işlerini yapan kişidir.

Detaylı

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

ISI YALITIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

ISI YALITIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0057-3 Isı Yalıtımcısı Seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON GRUBU ÜNİTE PLANI (TEMEL HASLIK TESTLERİ)

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON GRUBU ÜNİTE PLANI (TEMEL HASLIK TESTLERİ) T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON GRUBU ÜNİTE PLANI (TEMEL HASLIK TESTLERİ) DERS YIKAMA HASLIĞI TESTİ HAZIRLAYAN SEMA MUTLU-616082402 ÖĞRETİM ELEMANI Yrd. Doç. Dr. RASİM BAŞAK

Detaylı

Ethnic Style Projeleri için Talimatlar

Ethnic Style Projeleri için Talimatlar Ethnic Style Projeleri için Talimatlar www.mybernette.com Ethnic Style (Etnik Stil" Projeleri için Talimatlar) Etnik Giysi Tek beden İhtiyacınız olanlar - 2,10m pembe tafta (minimum kumaş genişliği 0,9

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

TÜRKİYE YAZMA ESERLER KURUMU BAŞKANLIĞI KİTAP ŞİFAHANESİ VE ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZMA ESER KONSERVASYONU HİZMET İÇİ EĞİTİM KILAVUZU

TÜRKİYE YAZMA ESERLER KURUMU BAŞKANLIĞI KİTAP ŞİFAHANESİ VE ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZMA ESER KONSERVASYONU HİZMET İÇİ EĞİTİM KILAVUZU TÜRKİYE YAZMA ESERLER KURUMU BAŞKANLIĞI KİTAP ŞİFAHANESİ VE ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZMA ESER KONSERVASYONU HİZMET İÇİ EĞİTİM KILAVUZU I. Konservasyon Nedir? Pasif konservasyon (önleyici koruma) prensipleri

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI TR/06/A/F/PL2 010 EU VOCATIONAL EDUCATION PROGRAMME

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI TR/06/A/F/PL2 010 EU VOCATIONAL EDUCATION PROGRAMME AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 YARARLANICININ ADI SOYADI: Ergin URGANCI BÖLÜMÜ: MAKİNE EĞİTİMİ

Detaylı

HALI DOKUYUCU (OTOMATİK TEZGAH)

HALI DOKUYUCU (OTOMATİK TEZGAH) TANIM Üzerinde halı ve kilim dokunan tezgahı işleten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - İstenilen desene göre düzenlenmiş tezgaha, makara, bobin veya diğer iplik yumaklarını yerleştirir,

Detaylı

T.C. RİZE İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi GÜNDEM

T.C. RİZE İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi GÜNDEM 2013 Temmuz (7) 1-1 08 Temmuz 2013 Pazartesi 10.00 İl Gen. Mec. Sal. 2- Saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunması. * İDARİ TEKLİFLER 3- Ardeşen ilçesi Yukarıdurak köyü Köy İhtiyar Kurulu kararı

Detaylı

HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.11.06.04 / 42 5 /01/2009 Konu : Daire Başkanlıklarının Görev Dağılımı GENELGE (2009/.10.) Bilindiği üzere; Yönetim Kurulumuzun 23/05/2008 tarihli 2008/154 sayılı kararı ve Bakanlık

Detaylı

TÜRKİYE YAZMA ESERLER KURUMU BAŞKANLIĞI KİTAP ŞİFAHANESİ VE ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE YAZMA ESERLER KURUMU BAŞKANLIĞI KİTAP ŞİFAHANESİ VE ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE YAZMA ESERLER KURUMU BAŞKANLIĞI KİTAP ŞİFAHANESİ VE ARŞİV DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZMA ESER DURUM BELGELEME FORMU Hasar derecesi: 3 ( ) 2 ( ) 1 ( ) Analizler: Kimya ( ) Biyoloji ( ) Ar-Ge birim raporu:

Detaylı

Kılavuz Çekmek. Üretim Yöntemleri 15

Kılavuz Çekmek. Üretim Yöntemleri 15 Kılavuz Çekmek Kılavuz çekme işlemlerinde kullanılan takımlar genellikle Yüksek Hız Çeliklerinden (HSS) yapılırlar. Bununla birlikte son zamanlarda kaplamalı(tin) kılavuz takımları da üretilmeye başlanmıştır.

Detaylı

Davranışsal Öğrenmenin Temel İlkeleri Mehmet DOĞAN

Davranışsal Öğrenmenin Temel İlkeleri Mehmet DOĞAN Davranışsal Öğrenmenin Temel İlkeleri Mehmet DOĞAN 196-206 Kaynak II; Eğitim Psikolojisi Yazar;B.YEŞİLYAPRAK Hazırlayan;Mehmet DOĞAN 2005-2006 Ders Sor.; Doç. Dr. Nasip DEMİRKUŞ, 1-Önce Soruları Tıklayın

Detaylı

Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ : 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği

Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ : 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği 5.Hafta (13-17 / 10 / 2014) 1.KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ 2.)YARA KAPATMADA GEÇİCİ ÖRTÜLER 3.)DESTEK SAĞLAYAN YÖNTEMLER Slayt No: 7

Detaylı

Teknik Dosya Üretim Standartları

Teknik Dosya Üretim Standartları Teknik Dosya Üretim Standartları MAY 2015 İçindekiler 1. 0 sayfa no Sistem profilleri Sistem aksesuarları Ana profiller Yardımcı profiller 1.1 1.2 1.3 1.5 Aksesuarlar 1.6 Kepenk sistemi ile ilgili önemli

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ ÜNİTE PLANI

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ ÜNİTE PLANI T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ ÜNİTE PLANI DİMİ ÖRGÜDEN TÜREYEN KUMAŞ ANALİZİ DERS DOKUMA KUMAŞ ANALİZİ HAZIRLAYAN BURÇE KURTULMUŞ 616082401 DERS ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

ALÇI DEKORASYON VE KARTONPİYER

ALÇI DEKORASYON VE KARTONPİYER ALÇI DEKORASYON VE KARTONPİYER Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz. 1. Aşağıdakilerden hangisi alçı dekorasyon ve kartonpiyer yapma araçlarından biri değildir? A) Mala

Detaylı

www.gulasmakina.com Ürün Kataloğu

www.gulasmakina.com Ürün Kataloğu www.gulasmakina.com Ürün Kataloğu 2015 Hoşgeldiniz Ürünlerimiz Kumaş üretim işinin safhaları arasındaki yerimiz bizce en önemli olan müşteri beğenisinin oluştuğu andır. Bizde üretimini yapmış olduğumuz

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

Europass Sertifika Eki (*)

Europass Sertifika Eki (*) Europass Sertifika Eki (*) Türkiye 1. SERTİFİKANIN BAŞLIĞI (1) Doğal Gaz Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihaz Servis Personeli Mesleki Yeterlilik Belgesi (Seviye 4) (1) Anadilde yazıldığı şekliyle. 2. SERTİFİKA

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -38 TEKSTİL TEKNOLOJİSİ Bu öğrenme faaliyeti

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma

Detaylı

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 8. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 8. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 8. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi AĞAÇ ĠġLERĠ 1 : Terimler - kesme-oyma araçları - bağlama araçları - delme araçları 2 : Kesme-oyma (aplik uygulama) 3 : Kesme-oyma

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Selçuk Üniversitesi nin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına

Detaylı

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ LTD. ŞTİ. (BTSO MESYEB)

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ LTD. ŞTİ. (BTSO MESYEB) BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ LTD. ŞTİ. (BTSO MESYEB) SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ 1-11UY0031-3 Isıtma ve Doğal Gaz İç Tesisat Yapım Personeli

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA Önsöz 4 Stratejik Planlama ve Bütçe Yol Haritası 5 Örnek İşletme Hakkında 6 Gider Yükleme Sistemi 8 Satış Bütçesi Oluşturma 9 Faaliyet Gider Bütçesi Oluşturma 12 Bütçe Sistem Otomasyonu

Detaylı

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü,

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü, 22 Nisan 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27560 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: EL SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİ VE EL SANATLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ŞIRNAK FLERİ. Şırnak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü/2005 Fotoğraflar:Mehmet Akyol, Hülya Baldır Hazırlayan:Birsen Malkoç

ŞIRNAK FLERİ. Şırnak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü/2005 Fotoğraflar:Mehmet Akyol, Hülya Baldır Hazırlayan:Birsen Malkoç ŞIRNAK İLİ YÖRESEL KİLİM K M MOTİFLER FLERİ Şırnak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü/2005 Fotoğraflar:Mehmet Akyol, Hülya Baldır Hazırlayan:Birsen Malkoç LÜLEPERLEPER. Yörede, sulak ve bataklık

Detaylı

İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar

İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER İL İLÇE MAHALLE SOKAK MÜLKİYET : Mersin : Tarsus

Detaylı

LANGIÇ TOPLANTISI BAŞLANGI. Sayın: H.Abdullah KAYA. Eşleştirme Projesine Genel Bir Bakış 30 MART 2005

LANGIÇ TOPLANTISI BAŞLANGI. Sayın: H.Abdullah KAYA. Eşleştirme Projesine Genel Bir Bakış 30 MART 2005 BAŞLANGI LANGIÇ TOPLANTISI 30 MART 2005 Sayın: H.Abdullah KAYA Eşleştirme Projesine Genel Bir Bakış (BÖLÜM M II) 1 2 Eşleştirme Projesinin Gelişimi imi Proje başvurusu 5018 sayılı KMYK Kanununun hazırl

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ KİLİM DOKUMA-2 Ankara, 2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

Para Arzı. Dr. Süleyman BOLAT

Para Arzı. Dr. Süleyman BOLAT Para Arzı 1 Para Arzı Bir ekonomide dolaşımda mevcut olan para miktarına para arzı (money supply) denir. Kağıt para sisteminin günümüzde tüm ülkelerde geçerli olan itibari para uygulamasında, paranın hangi

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

OKUL BAZLI BÜTÇELEME KILAVUZU

OKUL BAZLI BÜTÇELEME KILAVUZU Üst Politika Belgelerinde Okul Bazlı Bütçe: Amaç: OKUL BAZLI BÜTÇELEME KILAVUZU 1. Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) 154- Okul idarelerinin bütçeleme süreçlerinde yetki ve sorumlulukları artırılacaktır.

Detaylı

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Çeşitli iplerle düz, yuvarlak ve çözgülü örgü yapan, model geliştiren kalıp hazırlayan, seri üretimini yapabilen meslek elemanıdır. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Kadın, erkek ve

Detaylı

KAYNAK KĐTAPLARK. 3.) Yapı Malzemesi (Bekir POSTACIOĞLU) 4.) Yapı Malzemesi Problemleri (Bekir POSTACIOĞLU)

KAYNAK KĐTAPLARK. 3.) Yapı Malzemesi (Bekir POSTACIOĞLU) 4.) Yapı Malzemesi Problemleri (Bekir POSTACIOĞLU) YAPI MALZEMESĐ KAYNAK KĐTAPLARK 1.) Yapı Malzemesi-II (Bülent BARADAN) DEÜ 2.) Yapı Malzemesi ve Beton (M. Selçuk GÜNER, G Veli SÜME) S 3.) Yapı Malzemesi (Bekir POSTACIOĞLU) 4.) Yapı Malzemesi Problemleri

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ HASIR ÖRME 215ESB492 Ankara, 2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir? Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir?

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir?    Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir? İş Sağlığı İş sağlığı denilince, üretimi ve işyerini içine alan bir kavram düşünülmelidir. İşyerinde sağlıklı bir çalışma ortamı yoksa işçilerin sağlığından söz edilemez. İş Sağlığı nedir? Bütün çalışanların

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ATTERBERG LİMİTLERİ DENEYİ Bşluklardaki suyun varlığı zeminlerin mühendislik davranışını, özellikle de ince taneli zeminlerinkini etkilemektedir. Bir zeminde ne kadar su bulunduğunu (ω) bilmek tek başına

Detaylı

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim-öğretim döneminde kazanmış oldukları bilgi, beceri

Detaylı

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Döküm, sıvı haldeki akıcı olan malzemelerin, üretilmek istenen parçanın biçiminde bir boşluğa sahip olan kalıplara dökülerek katılaştırıldığı bir üretim yöntemidir.

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU ENERJİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU ENERJİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU ENERJİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ 1.TOPLULUĞUN ADI Topluluğun adı ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Enerji Topluluğu dur 2.TOPLULUĞUN AMACI Enerji Topluluğu; mevcut bilinen enerji kaynaklarının

Detaylı

1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler

1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler 1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler 5. Sonuçlar ve reform teklifleri 5.1 (Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanunu) 5.1.1 Performans

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım I GRT 207 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

BEBEK FORMÜLLERİ TEBLİĞİ

BEBEK FORMÜLLERİ TEBLİĞİ Amaç BEBEK FORMÜLLERİ TEBLİĞİ Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete :04.09.2008-26987 Tebliğ No: 2008/52 Bebek Formülleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Yayımlandığı

Detaylı

EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ DIŞ TİCARET RAPORU

EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ DIŞ TİCARET RAPORU EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ DIŞ TİCARET RAPORU ŞUBAT 2015 YÖNETİCİ ÖZETİ EV TEKSTİLİ İHRACATI Türkiye de ev tekstili sektörü 2014 yılı ilk aylarında oldukça yüksek ihracat değerleri ile başlangıç yapmıştır. Bu

Detaylı

004.87.0901.04 DHMİ SİGORTA YÖNETMELİĞİ

004.87.0901.04 DHMİ SİGORTA YÖNETMELİĞİ YÖNETİM KURULU KARARI TARİH VE NO : 02.12.1993 / 385 YÜRÜRLÜLÜK TARİHİ : 02.12.1993 004.87.0901.04 DHMİ SİGORTA YÖNETMELİĞİ AMAÇ : MADDE l- Bu yönetmeliğin amacı; Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Alan Dersin Adı Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 22 Mayıs 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28300 Kafkas Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Gürsu Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ Deneyde dolu alan tarama dönüşümünün nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Dolu alan tarama

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ ÜNİTE PLANI

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ ÜNİTE PLANI T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ ÜNİTE PLANI SÜRTÜNME HASLIĞI TESTİ DERS TEKSTİL TEKNOLOJİSİ HAZIRLAYAN BURÇE KURTULMUŞ 616082401 DERS ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr. RASİM

Detaylı

YÜZEY HAZIRLAMA. Yüzey Hazırlama. Yüzey Dolgu İşlemleri. Astar Boya

YÜZEY HAZIRLAMA. Yüzey Hazırlama. Yüzey Dolgu İşlemleri. Astar Boya YÜZEY HAZIRLAMA Dersin Modülleri Yüzey Hazırlama Yüzey Dolgu İşlemleri Astar Boya Kazandırılan Yeterlikler Otomobiller üzerinde farklı özellikte yüzeyleri boyaya hazırlamak Otomobiller üzerinde boya öncesi

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 1. KARE VİDA AÇMA

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 1. KARE VİDA AÇMA ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Kare vida çekme işlemlerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Kare vidaların kullanım alanları hakkında bilgi toplayınız. 1. KARE VİDA AÇMA Diş dolusu ve diş boşluğu

Detaylı

Bu teminat poliçe üzerinde yer almas kayd ile geçerli olacakt r.

Bu teminat poliçe üzerinde yer almas kayd ile geçerli olacakt r. Say n Sigortal m z, Anadolu Konut Mini Onar m Hizmeti, konutunuzda poliçenizin geçerli oldu u süre boyunca oluflabilecek, afla da tan mlar ve limitleri verilen küçük ölçekli hasarlar n, yerinde know-how

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI SÖZLEŞME PAKETİ (EIB-WB3-GUCL-ONAR-18)

EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI SÖZLEŞME PAKETİ (EIB-WB3-GUCL-ONAR-18) TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİLİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (ISMEP) Kredi No: 24383 EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personelinin yetiştirilmesini sağlamak,

Detaylı

Yarışma Sınavı. 5 Takı modeli seçerken hangi kaynaklardan

Yarışma Sınavı. 5 Takı modeli seçerken hangi kaynaklardan 1 şağıdakilerden hangisi kösele takı süslemede kullanılan gereçtir? ) Pergel B ) Çarklı zımba C ) Makas D ) Sırım E ) Yan kesi 5 Takı modeli seçerken hangi kaynaklardan yararlanılır? ) Geleneksel takı

Detaylı

Misyon ve Vizyon. Kaliteli, hijyenik, lezzetli ve sağlıklı ürünler üreterek ve sunarak güvenilir ve aranan bir marka olmak.

Misyon ve Vizyon. Kaliteli, hijyenik, lezzetli ve sağlıklı ürünler üreterek ve sunarak güvenilir ve aranan bir marka olmak. Sağlıkla, lezzetle Sağlıkla, lezzetle 02 SENIOR BANQUET Misyon ve Vizyon Kaliteli, hijyenik, lezzetli ve sağlıklı ürünler üreterek ve sunarak güvenilir ve aranan bir marka olmak. Üst seviyede bir kalite

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesislerinin kuruluşu ile çalışma usul

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1 / 5 İÇİNDEKİLER AMAÇ... 2 UYGULAMA... 2 1.GENEL... 2 2. KLASÖRLERİN ETİKETLENMESİ... 3 3. KAYITLARIN SAKLANMASI, İMHASI VE BULUNABİLİRLİĞİ... 3 4. MANYETİK KAYITLARA İLİŞKİN HUSUSLAR... 4 EK-1 KAYITLAR

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE )

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE ) Sayı : B.11.1.SHG.0.14.03.26 / 697-3898 22/03/2012 Konu : Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi Verilmesine İlişkin Genelge İlgi : a) b) c) d) ( GENELGE ) 2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu Ticari Hava

Detaylı

HAVLI VE DÜZ DOKUMALARINDA, RESTORASYON

HAVLI VE DÜZ DOKUMALARINDA, RESTORASYON HAVLI VE DÜZ DOKUMALARINDA, RESTORASYON 1 Öğr. Gör. İhsan AKKUŞ Geleneksel Türk El Sanatları içerisinde önemli bir yere sahip olan dokuma sanatımız, kültürel değerlerimizin olmazsa olmazlarındandır. Tarihte

Detaylı

KAYNAKÇI BELGELENDİRME SINAV TALİMATI

KAYNAKÇI BELGELENDİRME SINAV TALİMATI 02 10.03.2014 S.Bülent Revize standart şartları ARZU YAĞCI YILMAZ ilave edildi 01 01.07.2011 S.Bülent Kaynak Operatörü ARZU YAĞCI YILMAZ şartları ilave edildi 00 02.02.2010 Arzu YAĞCI Dr.Arif ÇANACIK İlk

Detaylı

Bu modül, Makine Halıcılığı sektöründe hazırlanmış olan sertifika/kurs müfredat programlarındaki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bireysel öğrenme

Bu modül, Makine Halıcılığı sektöründe hazırlanmış olan sertifika/kurs müfredat programlarındaki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bireysel öğrenme Bu modül, Makine Halıcılığı sektöründe hazırlanmış olan sertifika/kurs müfredat programlarındaki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan bireysel öğrenme materyalidir. Makine Halıcılığı ile ilgili eğitim alan

Detaylı

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 7. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 7. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 7. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi TEKNĠK RESĠM 1. Teknik Resim Tanımları - Standartlar - Resim Kağıtları - Çizgi Çeşitleri (Uygulama Yapılmalı) 2. Temel Araç

Detaylı

Koleksiyon Adı: İsmihan Sultan Koleksiyon Numarası: 327 Uygulamayı Yapan: M. AKPINAR

Koleksiyon Adı: İsmihan Sultan Koleksiyon Numarası: 327 Uygulamayı Yapan: M. AKPINAR SÜLEYMANİYE YAZMA ESER KÜTÜPHANESİ KONSERVASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Koleksiyon Adı: İsmihan Sultan Koleksiyon Numarası: 327 Uygulamayı Yapan: M. AKPINAR İSMİHAN SULTAN 327 Eserin Tanımı Süleymaniye Yazma

Detaylı

MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesine birinci ve dördüncü

Detaylı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hizmet Birimleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hizmet Birimleri Hizmet Birimleri Hayvancılık Genel Müdürlüğü Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Tarımsal AraĢtırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tarım Reformu Genel Müdürlüğü

Detaylı

SÜLEYMANİYE YAZMA ESER KÜTÜPHANESİ KONSERVASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ESER BELGELEME FORMU

SÜLEYMANİYE YAZMA ESER KÜTÜPHANESİ KONSERVASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ESER BELGELEME FORMU SÜLEYMANİYE YAZMA ESER KÜTÜPHANESİ KONSERVASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ESER BELGELEME FORMU Başlangıç Tarihi: Uygulamayı Yapan: Hasar Derecesi: Eserin Restorasyona Alınma Nedeni: Bitiş Tarihi: Sergi vb.

Detaylı

Lachenmeier Streç Kaplama Makinesi XL. Geniş formatlı ambalajlar için...

Lachenmeier Streç Kaplama Makinesi XL. Geniş formatlı ambalajlar için... Lachenmeier Streç Kaplama Makinesi XL Geniş formatlı ambalajlar için... Lachenmeier Streç Kaplama Makinesi Çatı kaplama panelleri Alçıpan kaplama İzolasyon çarşafları MDF levhalar Alçı levhalar Oluklu

Detaylı

Patchwork kırkyama örgü bebek battaniyesi yapımı için gerekli malzemeler. Patchwork kırkyama örgü bebek battaniyesi kullanılan örgü teknikleri

Patchwork kırkyama örgü bebek battaniyesi yapımı için gerekli malzemeler. Patchwork kırkyama örgü bebek battaniyesi kullanılan örgü teknikleri Patchwork Kırkyama Örgü Bebek Battaniyesi Nasıl Örülür? Genel olarak çok fazla renkte ipliğin kullanıldığı bir modeldir. İplikler sıfırdan alınacaksa battaniye pahallıya malolabilir. Bu yüzden özellikle

Detaylı

Ölçme Bilgisi Ders Notları

Ölçme Bilgisi Ders Notları 1. ÖLÇÜ BİRİMLERİ Ölçme Bilgisi: Sınırlı büyüklükteki yeryüzü parçalarının ölçülmesi, haritasının yapılması ve projelerdeki bilgilerin araziye uygulanması yöntemleri ile bu amaçlarla kullanılacak araç

Detaylı

www.cerdokum cerdokum.com

www.cerdokum cerdokum.com www.cerdokum cerdokum.com 1 Gündem Cer Döküm D m A.Ş. CER Tarihçe Ürünler Üretim Üniteleri ve Makinalar Referanslar Sonuç 2 / 36 Cer Döküm D m A.Ş. CER Döküm D m A.Ş.,., kuruluşundan undan bu yana başta

Detaylı

Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış

Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış A-100 Teknik Özellikler Yük taşıma kapasitesi A100 : Tek kanat - 110 kg., çift kanat 140 kg. Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış vasıtasıyla.

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmelik, İnegöl Belediyesi sınırları dâhilinde bulunan

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL HUSUSLAR

DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL HUSUSLAR DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL HUSUSLAR Madde 1.1. Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin lisans derecesini alabilmeye hak kazanabilmeleri için

Detaylı

Buradaki bilgiler özet olup genel hatları ile tanımlamalar bulunmaktadır. Derste anlatılan örnekler ve analizler bu dokümanda yer almaktadır.

Buradaki bilgiler özet olup genel hatları ile tanımlamalar bulunmaktadır. Derste anlatılan örnekler ve analizler bu dokümanda yer almaktadır. Buradaki bilgiler özet olup genel hatları ile tanımlamalar bulunmaktadır. Derste anlatılan örnekler ve analizler bu dokümanda yer almaktadır. GİRİŞ İnşaat sektörü, barınma ihtiyacı başta olmak üzere insanların

Detaylı