Sanal Makine VirtualBox kurulumu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sanal Makine VirtualBox kurulumu"

Transkript

1 LİNUX-PARDUS

2 Sanal Makine VirtualBox kurulumu İnternet üzerinden indirdiğimiz VirtualBox setup'una tıklayarak kurulumu başlatıyoruz. 3 kere next dedikten sonra Install diyoruz. Bir süre sonra kuracağı sürücüler için sorular sorar. Bu kutuların hepsine yükle diyoruz. Finish diyerek bitiriyoruz.

3 Programımız açıldı.üzerine gelip başlat diyoruz. Açılan pencerede sanal makinemizin adını giriyoruz. Linux' u ve ardından hangi sürümünü yüklemek istiyorsak seçiyoruz. Linux 2.6 yani sürümünü seçiyoruz.

4 Bu sayfadan sonra önümüze bellek miktarını seçmemiz için bir alan geliyor. Burada Ram belleğinizin kapasitesine göre sanal makine belleğinizi seçmelisiniz.

5 Önümüze gelen pencerede varsayılan olarak seçili yeni sabit disk oluşturma yerine mevcut olan sanal sabit disk dosyalarımızı da ekleyebiliriz. Yeni sabit disk oluşturmak için resimdeki ekrana Next diyelim.

6 Burada bize sabit diskimizi nasıl kullanmak istediğini soruyor. Biz fixed size diyeceğiz. Çünkü sabit diskimizin sabit boyut kullanmasını istiyoruz. Diğer seçenek gerekiğinde sabit diski genişletebilir.

7 Bir sonraki ekranda ise bize sanal disk konumu ve boyutu soracak. 8 GB'den düşük kabul etmeyecektir. Bizim 10 GB ideal bir boyuttur. 10 GB seçerek next diyoruz.

8 Önümüze gelen ekranda VDI seçeneğini seçerek next diyoruz.

9 Önümüze yaptığımız işlemlerin özeti geliyor. Create diyoruz.

10 Kurulum başlıyor beliyoruz...

11 Şimdi yükleme ortamımızı seçeceğiz. Önceden indirdiğimiz Pardus'u nereye kaydettiysek oradan seçiyoruz ve next diyoruz.

12 Gördüğünüz gibi Pardus'u seçtik ve aç diyoruz.

13 Pardus yüklemeye hazır. Yapılandırma ayarlarını yapıyoruz. F2den Türekçeyi seçiyoruz. Enter'a tıklıyoruz.

14 Şekildeki kutuyu onaylıyoruz ve ileri diyoruz.

15 Burada kurulum paketini denetlemeliyiz. Denetle diyoruz. İşlem bitince ileriye diyoruz.

16 Klavyemizi isteğe bağlı seçiyoruz ve kontrol için alttaki yazı kutusuna deneme yazısı yazıyoruz. Ve ileriye diyoruz.

17 Tarih ve saat ayarlarını yapıyoruz ve ileri diyoruz.

18 Ekrandaki seçeneklerde diskin tamamını kullan dediğimizde diski bölmeden devam ediyoruz. Ama biz diskimizi bölmek istiyorsak kendi düzenini yarat seçeneğini seçip ileri diyoruz.

19 Kullan ayarında / işaretini seçiyoruz. Hiçbir şey koymazsak kabul etmeyecektir.

20 Dosya sisteminden ext4 seçeneğini seçiyoruz. Ve altta olan disk alanlarını seçerek bölüyoruz.

21 Ön tanımlı ayarlarını seçiyoruz ileri diyoruz.

22 Kurulum ayarlarını diske yazmak için değişiklikleri diske yaz seçeneğini seçiyoruz. Ve Kurulumu Başlat diyoruz.

23 Kurulum başladı. Bekledikten sonra artık Pardus hazır.

24 LINUX (PARDUS) ÖZELLİKLERİ

25 Linux Neden Daha İyidir? Virüsleri Unutun! Sürücüleri Unutun! Sisteminiz Kararsız mı? İşletim sisteminize neden ücret ödeyesiniz ki? Güncelleme İlk günkü gibi hızlı Özgür Oyun Yazılım aramaya son! Disk biçimlendirme Masaüstü Program Desteği

26 Şimdilik Windows'ta Kalmanızı Sağlayacak Birkaç Konu! Donanım Oyun Wine Nedir?

27 Virüsleri Unutun! Linux akıllı bir yetkilendirme yönetimi kullanır. Windows (ve her yüklediğiniz program) sistemde istediğini yapabilme yetkisine sahiptir. Sizin emek harcadığınız işinizin yok olmasına yol açan sisteminize ceza vermek istiyorsanız,sistem klasörüne gidip istediğiniz dosyayı silebilirsiniz:windows sizi durdurmayacaktır. Tabi ki bilgisayarı baştan başlattığınızda bela başlayacaktır. Şimdi bir düşünün, siz sistem klasörüne gidip o dosyaları silebiliyorsanız, diğer programlar da bunu yapabilir, ve her şeyi berbat edebilir. Linux buna izin vermez. Sistemle ilgili şeylere müdahale etmek istediğinizde Yönetici şifresi girmek zorundasınız (kısacası sistemde Yönetici değilseniz sisteme müdahale edemezsiniz). Virüsler istediği yere gidip istediği şeyleri değiştiremez veya yok edemez çünkü buna yetkileri yoktur.

28 Sisteminiz Kararsız mı? Bilgisayarınızı normal yoldan mı kapatırsınız, yoksa bazen Windows başka seçenek bırakmadığı için güç tuşundan kapatmaya mecbur mu kalırsınız? Bilgisayarınızın çeşitli sebeplerden ötürü kapatılması gerektiğini söyleyen "mavi ekran"larla karşılaştınız mı? Bir sistem çöktüğü zaman, kapatılması veya yeniden başlatılması gerekir. Yani, bilgisayarınız uzun süre açık ve çalışır durumda kalabiliyorsa, o sistemin dayanıklı olduğunu söyleyebilirsiniz. Linux kurulu sistemler, baştan başlatılmadan yıllarca çalışabilir.tabi ki çok kritik güncellemeler olduğunda, yeniden başlatılması gerekir.

29 Tamamen Ücretsiz! Belki de ben Windows'a para ödemedim ki diye düşünüyorsunuz. Emin misiniz? Windows lisansı yeni aldığınız bir bilgisayarın fiyatının yaklaşık dörtte birine denk gelir. Sonuç olarak Windows u yasal olmayan yoldan almadıkça, kesinlikle ödeme yapıyorsunuz. Bir yandan da Linux'u tamamen ücretsiz edinebilirsiniz.

30 Özgürlük için Açık Kaynak sayesinde, proje veya onu destekleyen şirket bittiğinde, kodlar halka açıktır ve insanlar onu geliştirmeye devam edebilir. Eğer proje sizin çok işinize yarıyorsa kendiniz bile geliştirebilirsiniz. Canınızı sıkan bir hata olduğunda bunu bildirebilir, geliştiricileriyle konuşabilir, daha iyisi kendiniz de düzeltebilir ve değişiklikleri geliştiriciye yollayarak herkesin bu iyileştirmeden yararlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu sistemde her şeyi yapmakta özgürsünüz.

31 Sürücüleri Unutun! Linux ayrı sürücülere ihtiyaç duymaz. Tüm sürücüler Linux çekirdeğiyle birlikte, sistemin temeliyle beraber gelir. Bu her dağıtımda böyledir. Bu, şu anlama gelir: Çok hızlı ve kendine yeten bir kurulum süreci. Bir kere işiniz bittiğinde, ihtiyaç duyduğunuz her şey çalışmaya başlayacak. Kutudan çıktığı gibi kullanıma hazır donanımlar. Gezegen için daha az zarar çünkü tüm bu Cdler donanımla birlikte gelmek zorunda değil.

32 Yazılımınızı Tek tıkla Güncelleyin Windows "Windows Update" adı verilen ve sisteminize uygun olan en son güncellemeleri sağlayan pek kullanışlı, güzel bir araca sahiptir. Fakat Microsoft'a ait olmayan yazılımlarınız ne olacak? Adobe uygulamaları? Zıp sıkıştırıcılar? Yakma (Cd yazım) programları? Microsoft harici web tarayıcıları ve e-posta karşılayıcıları? Bunların hepsini tek tek güncellemeniz gerekmektedir ve her birinin kendi güncelleme sistemi bulunduğundan dolayı bu biraz zaman alacaktır. Linux'un bilgisayarınızdaki her yazılım ile ilgilenen, güncelleyen, yeni yazılımlar yüklemenizi kolaylaştıran "Paket Yöneticisi" adlı bir uygulaması vardır. Yani her şeyi güncel tutmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey oradaki "Güncellemeleri Kur" butonuna tıklamanız olacaktır.

33 Window sunuz Neden Gün Geçtikçe Yavaşlar? Windows birçok tasarım hatasına sahiptir. Bu da onun gittikçe yavaşlamasına neden olur ve uzun süre kullanılmasını engeller. Linux'u deneyin ve şaşırmaya hazır olun. Bundan 5 yıl sonra bile sisteminiz ilk kurduğunuz günkü kadar hızlı ve yanıtlayıcı kalacaktır.

34 Yüzlerce Oyunu Ücretsiz Oynayın Telifsiz lisans altında yüzlerce oyun yayınlanmıştır: 2D, 3D,puzzle, savaş oyunları, online oyunlar ve daha bir çoğu! İşte bir kaç örnek:

35 Yazılım Aramaya Son! Eğer bir Windows yazılımı kuracaksanız, büyük ihtimalle şu yolu izlersiniz: İnternet'i araştırarak sizin için uygun yazılımı bulmak. O uygulamayı edinmek için uygun siteyi bulmak. Belki de bir ücret ödemek. Yazılımı indirmek. Kurulumunu yapmak. Bazen sistemi yeniden başlatmak. Linux ile, her şey çok daha basittir. Linux, "paket yöneticisi" adı verilen, her yazılımı "paket" adı altında gören bir uygulamaya sahiptir. Eğer yeni bir yazılıma ihtiyacınız varsa, basitçe paket yöneticisini açar, bir anahtar kelimeyle uygulamayı bulur ve kurmasını söylersiniz. Depolardan sizin için gerekli yazılım indirilir.

36 Dijital Hayatınızda Parçalanmalar mı Var? Linux disk birleştirmeye gerek duymaz. Windows'u kullandıkça dosyalara erişim hızınız yavaşlayacak,linux'u kullandıkça ise bu hız artacaktır. Seçim size kalmış!

37 Masaüstünüzün Nasıl Olması Gerektiğini Siz Seçin Çoğunlukla bütün Windows kullanıcıları aynı masaüstüne sahiptir. Tabi ki duvar kağıdınızı değiştirebilir veya pencere dekorasyonunuzun rengini seçebilirsiniz, fakat temelde hala her zamanki Windows ara yüzündesinizdir. Linux ile beraber, seçim yine size kalır. Çoklu pencereleri yönetmek için bir tek yolu kabul etmeye zorlanmazsınız, "Pencere Yöneticileri" adı verilen bir çok programdan istediğinizi seçebilirsiniz. Fakat korkmayın, bu konuda endişelenmenize gerek yok, çok kullanışlı bir pencere yöneticiniz olacaktır. Esas nokta ise istediğiniz zaman bunu değiştirebileceğinizdir.

38 Sistemi Kurduktan Sonra Neden Daha Fazla Araç Kurasınız ki? Linux kurduğunuzda, aynı zamanda başka programlar kurmak zorunda kalmadan bir çok şeye sahip olursunuz: Yazı yazabilmek, tablolar oluşturabilmek, slaytlar hazırlamak için gerekli olacak her türlü yazılım. Bir web tarayıcı (örn. Firefox) ve bir E-Posta yazılımı. (örn. Thunderbird veya Evolution) En az Photoshop kadar güçlü bir resim düzenleyici (GIMP) Bir Anlık Mesajlaşma uygulaması. Bir film oynatıcı. Bir müzik oynatıcı. Bir PDF okuyucu.

39 İflah Olmaz Bir Oyuncu musunuz? Oyunların çoğu Windows ile uyumludur ve başka hiçbir şeyle uyumlu değildir. Bazılarının Mac versiyonları vardır ve bazılarının Linux versiyonları vardır. Ancak çoğu sadece Windows üzerinde çalışır. Eğer son çıkan oyunları oynamak için zamanınızın çoğunu kullanıyorsanız Windows'ta kalmanız daha iyi olur. Ancak yine de Windows'u sisteminizde tutmaya devam ederken Linux kurabilirsiniz ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak her ikisini de kullanabilirsiniz.

40 Donanım Çoğu donanım parçası Linux ile birlikte düzgün bir şekilde çalışır. Ancak, çok yeni donanımlar (birkaç aylık) bazı durumlarda henüz desteklenmemiş olabiliyor. Yazılım üreticileri gibi, çoğu donanım üreticisi de Linux pazarını hala çok küçük olarak değerlendiriyor ve çıkardıkları donanımlar için Linux sürücüleri sağlama zahmetine girmiyorlar. Linux geliştiricileri bu konu üzerinde çalışıyorlar ve her bir donanım parçasının tıkır tıkır çalışması için çabalıyorlar ancak bu biraz zaman alıyor.

41 .exe Dosyaları Nasıl Çalışır? Her ne kadar Linux dünyası genişse de arada Linux da olmayıp Windows ta kullanılabilen nadir yazılımlar olabiliyor. Bunlardan en önemlisi de.exe.so.dll uzantılı dosyaları çalıştırmaması. İnternet ten indirdiğimiz programların çoğu tek dosya halinde ve.exe uzantılıdır. Bu sorunu çözmek için Wine yüklememiz yeterlidir. Peki nedir bu Wine? Windows programlarını çalıştırmasını sağlayan bir programdır. İşte bu gibi durumlarda Wine imdadımıza yetişiyor. Wine ı kurmak için önce paket yöneticisini açıyoruz. Sol üstteki Yeni Paketleri Göster seçeneğine tıklıyoruz. Sonra yan taraftaki kutucuğa Wine yazıyoruz. Ve programı kuruyoruz. Bundan sonra yükleyeceğimiz herhangi bir programa sağ tıklayıp Wine ile aç seçeneğine tıklıyoruz. Daha sonra gerçekleşen kurulum aşamaları Windows taki kurulumla aynı.

42 PARDUS KULLANIMI

43 Masaüstü

44 Pardus menüsü Görev çubuğu Programcıklar PANEL; Masaüstünüzde, ekranın en altındaki çubuğa Panel adı verilir. Panelde, Pardus menüsü, sık kullanılan uygulamaların simgeleri, programcıklar ve görev çubuğu bulunur.

45 Pardus Menüsü; Paneldeki Pardus düğmesine tıkladığınızda açılan menünün adıdır. Bu menü bilgisayarınızda yüklü olan programlara ve her türlü sistem ayarlarına erişebilmenizi, oturumunuzu veya bilgisayarınızı kapatabilmenizi sağlar. Uygulama düğmeleri; en sık kullandığınız uygulamalara panelden tek tıklamayla erişebilmenizi sağlar. Programcıklar; panelde çalışan, bilgisayarın ses ayarlarını yapmak, saat ve tarihi göstermek, farklı masaüstlerine geçiş yapılmasını sağlamak gibi işlevleri olan küçük uygulamalardır. Görev çubuğu; çalışmakta olan uygulamaları listeler ve bu uygulamalar arasında geçiş yapmanız için kolay bir yol sunar.

46 PARDUS MENÜSÜ YER İMLERİ UYGULAMALAR BİLGİSAYAR SON KULLANILANLAR ÇIK

47 YER İMLERİ WEB TARAYICI (firefox) KİŞİSEL BİLGİ YÖNETİCİSİ ANINDA HABERLEŞME HİZMETİ SİSTEM AYARLARI DOSYA YÖNETİCİ MÜZİK OYNATICISI YAZILIM EKLE VEYA KALDIR

48 Firefox un özellikleri Bağımsız açılan (PopUp) pencerelerini engellenmesi Reklam pencereleri engellenebilir veya isteğe bağlı olarak bu engelleme kapatılabilir. Sekmelerde gezinme (tabbed browsing) Birçok sayfa aynı pencere içinde farklı sekmelerde gösterimi sağlanabilir. Kendiliğinden açılan pencereleri engelleme Bütünleşik Google araması Kişiselleştirilebilir araç çubukları Uzantı yönetimi Kolayca düzenlenebilen yer imleri Tema desteği Çerez yönetimi Yumuşak kaydırma Eklentiler sayesinde yeni özellik ekleme Kenar çubuğu

49 Kişisel bilgi yöneticisi; takvim, E-posta ve not gibi uygulamaların tek bir arayüzden görüntülenmesini sağlar.

50 Anında haberleşme hizmeti (Kopete) ; birçok iletişim protokolünü aynı pencereden yönetmenizi sağlayan, "Anında Mesajlaşma" uygulamasıdır.

51 Yetenek ve özellikleri MSN Messenger, Google Talk, Yahoo! Instant Messenger, Gadu-Gadu, Novell GroupWise Messenger, AIM, Bonjour, Meanwhile, QQ, Dosya alışverişi Kişileri gruplandırma Kişilere resim atama Durum mesajları tanımlayabilme Web kamerası desteği Çok sayıda gülümseyen yüz (smiley) seçeneği İletileri şifreleme Eklentilerle geliştirilebilir özellikler Geçmiş hatırlama

52 Sistem ayarları; bilgisayarınızı özelleştirmeye ve ayarlarınızı yapılandırmaya yarar

53 Çalışma alanı görünümü ve davranışı; masaüstü efektlerini yapılandırarak, görünümünü özelleştirebilirsiniz. Genel görünüm ve davranış;özel kısayollar belirleyebilir, parola ve kullanıcı hesabınızı düzenleyebilirsiniz. Ağ ve bağlanabilirlik; ağ ayarlarından bağlantı tercihlerinizi ve bluetooth ayarlarınızı yapılandırabilirsiniz. Donanım; klavye, fare, dokunmatik fare, oyun konsolu gibi girdi aygıtlarını ve çıkarılabilir depolama aygıtlarını yapılandırabilirsiniz. Sistem yönetimi; kullanıcı hesaplarını yönetebilir, tarih ve saat ayarlarını düzenleyebilir,diskleri disk bölümlerini ve dosya sistemlerini yönetebilirsiniz.

54 Dosya yöneticisi (Dolphin); Kullanıcıyla uyumlu, onun ihtiyaçlarını anlayan ve işini kolaylaştırmak için olanaklar sunan bir yardımcı.

55 Yetenek ve özellikleri 1) Konumlar paneli: Pencerenin sol tarafındaki bu panel ile istediğiniz dizin ve aygıta çok rahat ulaşabiliyorsunuz. Sık kullandığınız dizinleri bu panele sadece sürükleyip bırakarak ekleyebiliyorsunuz.

56 Bilgi: Pencerenin sağ tarafında bulunan bu panel ile de dizin ve dosyalarınız ile ilgili bilgiler ulaşabiliyor, onlara açıklama ve etiket ekleyebiliyor, verdiğiniz yıldızlar ile beğeninizi belirliyorsunuz. (Bilgi kısayol tuşu F11)

57 Uçbirim (Konsol): Pencerenin alt tarafındaki bu panel sayesinde de, içinde bulunduğunuz dizinde, kullanmanız gereken komutları çalıştırabiliyorsunuz. Uçbirimin Dolphin ile bütünleşik olması size çok büyük bir kolaylık da getiriyor ve Dolphin uçbirim paneli, sizin dizinler arasında fare ile yaptığınız gezintiyi takip ediyor. (Uçbirim kısayol tuşu F4)

58 Dizinler: Pencerenin sol tarafında Konumların altında açılan bu panel ile tüm dizinler arasında rahatlıkla gezinebilirsiniz.

59 Ek özellikler *Ana pencerenizi iki ayrı parçaya bölebilir, farklı dizinler arasında rahatlıkla karşılaştırma ve taşıma işlerinizi yapabilirsiniz. *Dosya ve dizinleri kolayca seçebilir, seçimi kaldırabilir ve taşıyabilirsiniz. *Dolphin'in gezinme araç çubuğu sayesinde üst dizindeki, farklı bir dizin içine gitmek çok daha kolay ve gruplama özelliğiyle Dosya ve Dizinleriniz arasında kaybolmazsınız. *Dolphin ile Resim ve PDF belge içeren dizinleriniz üzerinde ve bilgi pencerelerindeki küçük ön izlemeler ile dizin içeriği hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

60 Müzik oynatıcısı (Celementine); müzik dinleyip, arşivleyebilirsiniz.

61 Yetenek ve özellikleri Last.fm, SomaFM, Magnatune, Jamendo ve Icecast gibi İnternet radyolarını dinleyebilirsiniz, Kapak Yöneticisi ile eksik albüm kapaklarını Last.fm üzerinden otomatik indirebilirsiniz, Müzik dosyalarınızın ID TAG'lerini düzenleyebilirsiniz, Şarkı sözlerine, sanatçı hakkında bilgilere ve fotoğraflarına erişebilirsiniz, Çalma listenizi sekmelere ayırabilir, birden fazla sekme kullanarak farklı listeler hazırlayabilirsiniz, MP3, Ogg Vorbis, FLAC ve AAC dosya türlerini, birbirleri arasında dönüştürebilirsiniz, USB üzerinden bağlanabilen birçok müzik çalara, ipod ve iphone'lara şarkı aktarabilirsiniz.

62 Yazılım ekle veya kaldır (paket yöneticisi);pardus'un yazılım depolarında arama yaparak bulduğunuz paketleri kurmanızı, bilgisayarınızda var olan paketlerin yeni sürümleri çıkmışsa güncellemenizi ve gerek duymadığınız yazılımları bilgisayarınızdan kaldırmanızı sağlar.

63 UYGULAMALAR AYARLAR ÇOKLU ORTAM GELİŞTİRME OYUNLAR İNTERNET EĞİTİM YARDIM GRAFİK OFİS SİSTEM

64 ÇOKLU ORTAM;Burada video düzenleme, disk yazma, müzik oynatma gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

65 OFİS;Libre Office'deki kelime işlemci, hesap tablosu,çizim,sunu ve formül gibi programları içerir.

66 GRAFİK;Burada fotoğrafları görüntüleyip düzenleyebileceğiniz, ekran görüntüsü yakalayabileceğiniz uygulamalar bulunur.

67 OYUNLAR;bilgisayarda bulunan oyunları oynamanızı sağlayan uygulamadır.

68 SİSTEM;Disk kullanımını görüntüleyebileceğiniz, çıkarılabilir aygıtları biçimlendirebileceğiniz bir uygulamadır.

69 YARDIMCI PROGRAMLAR; Burada hesap makinesi, geri sayım aracı, alarm zamanlayıcı gibi uygulamalar bulunur.

70 BİLGİSAYAR Kullanıcıları birbirinden yalıtarak, her birine ayrı bir çalışma alanı sağlar. Her kullanıcı, kendi belgelerini, kişisel bilgilerini, başkasının değiştiremeyeceğinden emin olarak, burada tutabilir. Bilgisayarınıza İndirdiğiniz öğeleri Barındıran klasördür Sildiğiniz öğeleri barındıran klasördür.

71 SON KULLANILANLAR; Burada bilgisayarınızda yaptığınız son işlemler gösterilir.

72 ÇIK Oturumu kapatır Oturumu kilitler Başka bir kullanıcı olarak paralel oturum başlatır Bilgisayarı kapatır Bilgisayarı Yeniden başlatır

73 PARDUS'TA GÜVENLİK

74 ANTİ-VİRÜS YAZILIMLARI Zaralı yazılımların, UNIX ve LİNUX sistemlerin mimarisinden kaynaklanan nedenlerle sistemler içerisinde yayılması neredeyse imkansızdır. Windows yazılımlarınında ancak öykünücü(emülatör)lerle çalışabildiğini ve bilinen zararlı yazılımların neredeyse hepsinin Windows sistemlerde çalışacak şekilde yazıldığını düşünürsek, Pardus'ta AntiVirüs yazılımı kullanmaya gerek yoktur diyebiliriz.

75 Öykünücü nedir? Öykünücü (emülatör), herhangi bir bilgisayar ortamında başka bir bilgisayar sistemini taklit eden, öykünme işini yapan yazılımdır. Öykünücülerde amaç yazılımı donanıma benzeterek normalde sadece kendine ait sistemde çalışabilecek çeşitli verileri başka ortamlarda da çalıştırmaktır.

76 Linux için yazılmış olan birkaç virüsün de en başta Lınux'un teknik yapısından olmak üzere çeşitli teknik nedenlerle sistemler arsında yayılarak çoğalması mümkün değildir. Bu nedenle masaüstü linux sistemleri korumak için Anti-Virüs programlarına ihtiyaç yoktur. Ancak Windows virüslerini temizlemek için sunucu Linux sistemlerde antivirüs yazılımları kullanılmaktadır. Bu amaçla en yaygın kullanılan yazılım ClamAV'dır. ClamAV'ı grafik ortamda kullanabilmek için gerekli olan ClamTk paketi de Paket Yöneticisi aracılığıyla kurulabilir

77 ClamAV Hakkında ClamAV tespit Truva atları, virüsler, malware ve diğer zararlı tehditlere için tasarlanmış bir açık kaynak kodlu (GPL) antivirüs motorudur.

78 Linux Güvenlik aracı: VXE Virtual executing Environment (VXE) süper user haklarıyla çalışan ve hatalar barındırabilen sunucu ve alt sistemlerini korur. Bir program superuser haklarıyla çalışırsa işletim sisteminin (OS) tüm kaynaklarına ulaşabilir. VXE, her alt sistem için sanal bir ortam oluşturur. Bu ortamda sadece normal işlemler için gerekli olan kaynaklar görünürdür ve alt sisteme açıktır. Daha belirgin olarak belirtmek gerekirse, VXE ele geçirilmiş alt sistemlerin yoklamalarına karşı sistemi ve alt sistemlerini korur. Bir bölüm etkilendiği zaman alt sistemin kendisini korumasını sağlar. VXE tanımı (VXED) ufak bir LISP (fonksiyonlar dizisi) programı olup farklı sistem çağrıları için kabul edilebilir bildirge niteliğinde parametre tanımları kullanır.

79 Lisp, kullanımda olan en eski ve en güçlü programlama dillerinden biridir. John McCarthy'in 1958'de icad ettiği dilden türetilmiş birçok dile verilen genel addır.

80 VXE Geliştirme Sistemi Her bir VXE, vxelisp'in gücü kullanılarak elle yaratılabilir. Fakat VXE, sistem yöneticilerini LISP'i öğrenmeye ve kullanmaya zorlamaz. VXE geliştirme sistemi, VXE'yi izleme düzeninde çalıştırır. Elbette VXE'de gerekli değişiklikler elle de yapılabilir. Uyumsuzluklar, davetsiz bir misafirin çalışması yada alt sistem davranışlarında ki sapmanın birçok koşulu ile oluşabilir.

81 Güvenlik Duvarı Windows sistemlerde kullanılan güvenlik duvarı uygulamasının Pardus daki karşılığı Pardus Güvenlik Duvarı Yöneticisi dir. Bu araca, Sistem Ayarları arayüzü üzerinden ulaşılabilirsiniz

Sanal Makine Üzerine Linux(Pardus) Kurulumu ve Özellikleri. Proje Grubu. 230941-Ramazan TUNÇ 244835-Bilge BAHÇECİ 244866-Selma GÖĞÜŞ 244873-Ayşe ALP

Sanal Makine Üzerine Linux(Pardus) Kurulumu ve Özellikleri. Proje Grubu. 230941-Ramazan TUNÇ 244835-Bilge BAHÇECİ 244866-Selma GÖĞÜŞ 244873-Ayşe ALP KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FATİH EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYRA VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI DERSİ ÖDEV RAPORU Sanal Makine Üzerine Linux(Pardus) Kurulumu ve

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

ENFORMATİK Dersin Amacı

ENFORMATİK Dersin Amacı ENFORMATİK - 2015 Dersin Amacı Bilgisayar ve donanımlarını tanıtmak, Temel bilgi teknolojisi kavramlarını ve uygulamalarını tanıtmak, İşletim sistemini etkin bir şekilde kullanmak, İnternet ve İnternet

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

İnternet Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu

İnternet Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu İnternet Uygulamaları FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu İnternet Uygulamaları İnternet tarayıcı programları Günümüz bilgisayar kullanıcılarının bilgisayar başında en çok vakit harcadıkları internet

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

WAMP SERVER KURULUMU

WAMP SERVER KURULUMU WAMP SERVER KURULUMU Bilgisayarınızda; PHP web programlama dilini kullanarak web sayfası hazırlayacaksanız ya da PHP web programlama dili kullanılarak hazırlanmış Joomla, Wordpress, Drupal vb.. içerik

Detaylı

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu İçindekiler SPX Özellikleri... 2 SPX Kurulum... 3 Hedef Oluşturma... 9 Yeni Görev Oluşturma... 12 Görüntü Zinciri Tarayıcısı... 15 Eposta Bildirimi Oluşturma... 16

Detaylı

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!..

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. On5yirmi5.com Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. Laptop'unuz mu çalındı? İşte onu izlemenin ve hırsız bezdirmenin en pratik yolu... Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba (oluşturma : 10/2/2015)

Detaylı

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

PARDUS 5 PROGRAMLARI

PARDUS 5 PROGRAMLARI PARDUS 5 PROGRAMLARI Linux'ta yazılımlar nereden temin edilirler? Linux işletim sistemi için sürüm çıkaran yazılım üreticileri, Linux sürümlerini genellikle çalıştırılabilir durumda olmayan, ham dosyalar

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

Bilgisayar Dersi. Öğr. Gör Kağan GÜL. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi

Bilgisayar Dersi. Öğr. Gör Kağan GÜL. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bilgisayar Dersi Öğr. Gör Kağan GÜL Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğr. Gör. Kağan GÜL h4ps://kagan.ahievran.edu.tr Bilgisayara Giriş Bilgisayarların Tarihçesi İlk Bilgisayarlar Kişisel Bilgisayarlar

Detaylı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (JFM 102) Ders 7. LINUX OS (Sistem Yapısı) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ. LINUX Yapısı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (JFM 102) Ders 7. LINUX OS (Sistem Yapısı) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ. LINUX Yapısı Ders 7 LINUX OS (Sistem Yapısı) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 LINUX Yapısı LINUX işletim sisteminin diğer işletim sistemleri gibi kendine özgü bir yapısı vardır. LINUX yapısı ve bileşenleri aşağıdaki

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI III. KELİME İŞLEM PROGRAMI Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER 71 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bildiğiniz kelime işlemci programlarını

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Yazılım/Donanım Farkı

Yazılım/Donanım Farkı Yazılım Nedir? Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü programa ise yazılım adı verilir. Örneğin resim yapmamızı sağlayan Paint, internete girmemizi sağlayan Chrome gibi.. Yazılım/Donanım Farkı

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ

LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ Linux Mint ISO Dosyasını İndirme Linux Mint ISO dosyalarını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. http://www.linuxmint.com/download.php MD5SUM Güvenlik Anahtarı Doğrulaması

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Efe Çiftci Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kasım 2012 CENG 191 Computer Engineering Orientation Özel Sunumu

Efe Çiftci Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kasım 2012 CENG 191 Computer Engineering Orientation Özel Sunumu Linux Masaüstü Ortamı Efe Çiftci Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kasım 2012 CENG 191 Computer Engineering Orientation Özel Sunumu Sunum İçeriği Genel Bilgiler Linux'a Yazılım Kurmak

Detaylı

Akademik Dünyada Özgür Yazılım. Akademik Dünyada. Onur Tolga Şehitoğlu 10-02-2007

Akademik Dünyada Özgür Yazılım. Akademik Dünyada. Onur Tolga Şehitoğlu 10-02-2007 Akademik Dünyada Özgür Yazılım Onur Tolga Şehitoğlu 10-02-2007 1 Özgür Yazılım Nedir? Neden Özgür Yazılım? 2 Masaüstü İşletim Sistemi Ofis Uygulamaları 3 Görüntüleme 4 Bilimsel Araçlar Octave SciLab R

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

adresine giderek Get Ubuntu Linkinden Ubuntunun kurulum Cdsini bilgisayarımıza indiriyoruz.

adresine giderek Get Ubuntu Linkinden Ubuntunun kurulum Cdsini bilgisayarımıza indiriyoruz. Ubuntu Kurulumu www.ubuntu.com/ adresine giderek Get Ubuntu Linkinden Ubuntunun kurulum Cdsini bilgisayarımıza indiriyoruz. Hangi sunucudan ve Ubuntunun 32 bitlik ve 64 bitlik versiyonlarından birini seçerek

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu forex apple http://repository.playonmac.com/playonmac/playonmac_4.2.2.dmg Linkine tıklayarak ya da Playonmac.com adresinden download sekmesine tıklıyoruz. Görüntüle işaretli olan dosyayı bilgisayarımıza

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

VIRTUALIZATION SANALLAŞTIRMA

VIRTUALIZATION SANALLAŞTIRMA VIRTUALIZATION SANALLAŞTIRMA EĞİTMEN AD SOYAD : FAHRETTİN ERDİNÇ TECRÜBE : 17 YIL OKUL : 1995 DEÜ ELK-ELKTR MÜH. BİLİMSEL AKADEMİ KİMDİR? BİLİMSEL AKADEMİ, 1996 YILINDAN BERİ EĞİTİM KONUSUNDA FAALİYET

Detaylı

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR.

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD si ya da DVD sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7 yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal

Detaylı

Temel masaüstü bileşenleri

Temel masaüstü bileşenleri Temel masaüstü bileşenleri Bu bölümde önce kısaca masaüstünün ne olduğundan, nasıl kullanılabileceğinden bahsedip, ardından da masaüstünün temel bileşenlerini anlatacağız. Masaüstü, simgeler, pencereler,

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Kurtarma Ortamını Oluşturma

Kurtarma Ortamını Oluşturma Kurtarma Ortamını Oluşturma Not: Recovery Environment'ın önceki sürümlerinde ve IT sürümünde önceden yüklenmiş bir Windows ortamı bulunur. Microsoft bu ürünün dağıtımına son verdiği için kullanıcıların

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir.

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. * İlk Olarak Tahtamızın geldiği Kutunun içinden İsabet Akıllı tahta yazılım CD sini

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

JasperReports Server ve Ireport raporlama Sistemi Kurulumu / Kullanımı 1. Bölüm 2. Bölüm 1- JasperReports Server ve Ireport Nedir?

JasperReports Server ve Ireport raporlama Sistemi Kurulumu / Kullanımı 1. Bölüm 2. Bölüm 1- JasperReports Server ve Ireport Nedir? JasperReports Server ve Ireport raporlama Sistemi Kurulumu / Kullanımı 1. Bölüm 1.1- JasperReports Server ve Ireport Nedir? 1.2- JasperReports Server ve Ireport Kurulumu 1.3- JasperReports Server Genel

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Masaüstü Bileşenleri: Masaüstü: Simgeler, Pencereler, Panel, Pardus menüsü gibi temel görsel ögeleri içinde barındıran ortamın adıdır

Masaüstü Bileşenleri: Masaüstü: Simgeler, Pencereler, Panel, Pardus menüsü gibi temel görsel ögeleri içinde barındıran ortamın adıdır KDE MASAÜSTÜ ORTAMI Pardus, grafik ortamda kullanıcıların görsel olarak kullanacakları masaüstü ortamı için KDE'yi seçmiştir. KDE, Pardus için güçlü bir grafiksel ortamdır. Bilgisayarınızı her açtığınızda;

Detaylı

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz.

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz. BFT2006_0.1.4 Programı Linux kullanıcıları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 2006 yılı birim fiyat adlarını ve poz numaralarını EXCEL vb. herhangi bir elektronik tablolama programı kullanmadan veya sektörel

Detaylı

KURULUM. OracleVirtualBoxmanagerpragramıile sanal makinemizi kurmaya başlıyoruz.new seçeneğini tıklayarak oluşturmaya başlıyoruz

KURULUM. OracleVirtualBoxmanagerpragramıile sanal makinemizi kurmaya başlıyoruz.new seçeneğini tıklayarak oluşturmaya başlıyoruz KURULUM OracleVirtualBoxmanagerpragramıile sanal makinemizi kurmaya başlıyoruz.new seçeneğini tıklayarak oluşturmaya başlıyoruz Sanal makinemizin ismini yazıp hangi işletim sisteminin hangi sürümünü kuracağımızı

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir? İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi, bilgisayar açılırken hafızaya yüklenen, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için hizmet sağlayan genel amaçlı bir yazılımdır.

Detaylı

Fiery Command WorkStation

Fiery Command WorkStation 2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 25 Kasım 2017 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Command WorkStation'a

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi -

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - WINDOWS 7 Tekno-K@mp Eğitim ID 98 Seviye 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223 Ana Kategori İşletim Sistemleri Alt Kategori Giriş Konu Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - GENEL BİLGİSAYAR

Detaylı

KONU: İşletim Sistemleri I - Ms-Dos İşletim Sistemi SORULAR

KONU: İşletim Sistemleri I - Ms-Dos İşletim Sistemi SORULAR KONU: İşletim Sistemleri I - Ms-Dos İşletim Sistemi Aşağıdakileri MS-DOS işletim sistemi uygulamalarını bilgisayarınızda yapınız ve nasıl yaptığınızı (hangi komutları nasıl kullandığınızı) boş bırakılan

Detaylı

PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUM VE YAZILIMI

PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUM VE YAZILIMI PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUM VE YAZILIMI PARDUS NEDİR? GEREKLİ SİSTEM STEM ÖZELLİKLERİ NELERDİR? R? PARDUS KURULUMU NASIL YAPILIR? PARDUS 2011 i ÇALIŞTIRMA VE SİSTEME S STEME GİRİŞİŞ PARDUS NASIL GÜNCELLENG

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6 Sayfa 1 / 6 Doküman Yönetim Yazılımlarına erişilebilmesi için aşağıda belirtilmiş olan sıralama ile işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda yazılıma erişim, kullanılan programlar tarafından

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ Ek Uygulama 1. Bilgisayar temel bileşenlerinin öğrenilmesi, Windows işletim sisteminde

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

Bilgisayar Yazılımları

Bilgisayar Yazılımları Bilgisayar Yazılımları Yazılım Türleri Programlama Dilleri Bir işi bilgisayara yaptırmak ancak belirli kodların belirli bir sıra doğrultusunda kullanılması ile olanaklıdır. Kullanılan bu koda programlama

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği Merhaba, Aşağıda hazırlamış olduğum dokümanda Windows Server 2012 işletim sistemi kurulumunu sizlerle paylaşacağım. Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları Eğer elinizde bir Windows Server 2012 işletim

Detaylı

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır.

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. YAZILIM -Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. Elektronik cihazların belirli bir işi yapmasını sağlayan ve komutlardan oluşan programların tümüne verilen isimdir. Yazılım temelde

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ Yazılım (Software) Yazılımlar, bilgisayarları amaçlarımız doğrultusunda kullanabilmemiz için geliştirilmiş programlardır. Yazılımlar kendi

Detaylı