ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK ÖDEV ÇALIġMASI HAZIRLAYANLAR EDA NASIF DUYGU GÖL BÜŞRA ÇOBAN SELİN ERTÜRK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK ÖDEV ÇALIġMASI HAZIRLAYANLAR EDA NASIF DUYGU GÖL BÜŞRA ÇOBAN SELİN ERTÜRK"

Transkript

1 ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK ÖDEV ÇALIġMASI HAZIRLAYANLAR EDA NASIF DUYGU GÖL BÜŞRA ÇOBAN SELİN ERTÜRK

2 BATI ANADOLU GRUBU

3 DÜNDEN BUGÜNE BATI ANADOLU 1966 : Halka açık anonim şirket olarak 11 ortak ile BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. unvanı ve TL sermaye ile resmen kuruldu : İlk fabrikanın temeli atıldı : İnşaat ve montajı tamamlanan fabrika işletmeye alınmış ve ilk klinker, çimento üretimi ve ilk çimento satışı gerçekleştirilmiştir : 2. çimento değirmeni devreye alınmıştır : 2. döner fırın hattı devreye alınmıştır : YAPSAN kurulmuştur : YAPMAL kurulmuştur. Aynı zamanda 3. çimento değirmeni devreye alınmıştır : İlk dökme çimento ihracatı yapılmıştır : Bornova hazır beton tesisi kurulması ile hazır beton faaliyetlerine başlanmıştır : Şirketin unvanı BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. olarak değiştirilmiştir : SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. nin % 99,7 hissesi CİMENTS FRANCAİS firmasından satın alınmıştır : BATIÇİM hisseleri İMKB de işlem görmeye başlamıştır : BATISÖKE Fabrikası halka arz edilmiştir : Aliağa Nemrut Körfezi nde bulunan LİMAŞ Limanı alınmıştır : Manisa Soma Termik Santrali bünyesinde bulunan ASH PLUS Kül Tesisi satın alınmıştır : BATI ENERJİ kurulmuştur ve Bornova daki 45 MW kapasiteli kombine çevrim doğalgaz santrali ile elektrik üretim ve satışına başlanmıştır.

4 MĠSYON BATIÇĠM olarak misyonumuz yarattığımız iģgücü, sağladığımız katma değer ve gerçekleģtirdiğimiz ihracat ile ülke ekonomisinin yapı taģları arasında yer almak.

5 GRUP ġġrketlerġ

6 SOSYAL SORUMLULUK PROJELERĠ BATIÇĠM ĠLKÖĞRETĠM OKULU BATI ANADOLU ÇĠMENTO ĠLKÖĞRETĠM OKULU BATISÖKE ÇĠMENTO ĠLKÖĞRETĠM OKULU BATIÇĠM AĠLE SAĞLIĞI MERKEZĠ

7 BATIÇİM Batı Anadolu Çimento San. A.Ş yılında, %100 Türk sermayesi ile kurulmuştur. Ülkemiz çimento ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamakla kalmamış, uluslararası pazarlarda da güven duyulan ve tanınan bir kuruluş olmuştur. BATIÇİM dünya pazarlarına çimento ve klinker ihraç etmeye devam etmektedir. Ġhracat yapılan ülkeler : İtalya, İspanya, Romanya, Portekiz, Brezilya, Angola, Libya, Ekvatorial Guina, Dominik Cumhuriyeti, Kamerun, Sierra Leone (Batı Afrika), Kanarya Adaları, Mısır, Suriye, Gürcistan, Nijerya, Senegal, Gambiya, Cape Verde Klinker üretim kapasitesi ton/yıl, Çimento üretim kapasitesi ise ton/yıl 1995 yılında halka açılmış ve İMKB de işlem görmeye başlamıştır. BATIÇİM in tüm tesisleri TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO Çevre Yönetim Sistemi ve TS OHSAS İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgeleri ne sahiptir.

8 GÜNCEL YATIRIM FAALĠYETLERĠ ATIK ISIDAN ELEKTRĠK ÜRETĠMĠ Çin kamu firması olan Sinoma EC ile imzaladıkları sözleşme kapsamında fabrikalarından çıkan atık ısıdan elektrik üretmeye hazırlanıyorlar. Mühendislik ve imalata yönelik çalışmaları devam eden bu proje 2012 yılında devreye alınması planlanmaktadır. DĠK HAMMADDE DEĞĠRMENĠ Bir Alman firması olan Gebr. Pfieffer ile imzaladıkları sözleşme kapsamında Dik Hammadde Değirmeni için çalışmalara başlandı yılı sonunda devreye alınması planlanan Dik Hammadde Değirmeni Projesi ile hammadde üretiminde kullandıkları elektrik enerjisinde %25 e varan bir düşüş hedefliyorlar. SĠSTEM FĠLTRELERĠNĠN DÖNÜġÜMÜ Mevcut Sistem Filtrelerini yüksek verimlilikte, standartların altında çalışmasına rağmen, çevreye olan duyarlılıkları gereği toz konsantrasyonunu 10 mg/nm³ ün de altına düşürmek amacıyla Torbalı Pulse-Jet Bag Filter e dönüştürüyoruz.

9 TOPLAM ÇALIġAN SAYILARI BEYAZ YAKA MAVĠ YAKA BATIÇĠM : BATISÖKE : BATIBETON : BATI ENERJĠ : 4 18 BATI LĠMAN : 3 9 ASH PLUS : 2 - BATI ANADOLU GRUP TOPLAM ÇALIġAN SAYISI : Beyaz Yaka Mavi Yaka

10 ÇALIġMA KOġULLARI Beyaz yakalı personelimiz için mesai saatleri 08:00 18:00 dir. Mavi yakalı personelimiz vardiyalı olarak görev yapmaktadır. Fabrikamız 7 gün 24 saat 3 vardiya olarak çalışmaktadır. Vardiya saatlerimiz ; 07:00 15:00 / 15:00 23:00 / 23:00 07:00 şeklindedir. BATIÇİM ve BATI SÖKE Şirketleri Toplu İş Sözleşmesi kapsamındadır. Türk-İş e bağlı Çimse-İş Sendikası sendikal faaliyetlerini bu iki şirkette yürütmektedir. Batı Anadolu Grup Şirketlerinde çalışanların kıdem yılı ortalaması 10,20 yıldır yılında İşgücü devir hızı ortalama % 0,72 olmuştur.

11 ÜCRETLERĠN BELĠRLENMESĠ Revize yapılması Piyasa araştırması Piyasa araştırması yapılırken daha çok İstanbul yerine Bursa Çimtaş fabrikasında uygulanan ücret düzeyleri dikkate alınıyor. İstanbul un dikkate alınmasının sebebi fiyatların İzmir standartlarına göre daha yüksek olması olarak belirtilmiştir.

12 ĠNSAN KAYNAKLARI PLANLAMA PROJESĠ Grup şirketleri kapsamında uygulamaya konulan İnsan Kaynakları Planlama Projesi için İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Sn. Prof. Dr. İsmail Durak ATAAY ile birlikte Mayıs 2010 tarihinde çalışmalara başlanmış, proje Aralık 2010 da tamamlanmıştır.

13 ĠNSAN KAYNAKLARI PLANLAMA PROJESĠ Tüm Grup Şirketleri için organizasyon şemaları, Genel İnsan Kaynakları Yönetmeliği, Kadro Yönetmeliği, İş Tanımları ve İş Profilleri, İşgören Seçimi ve İşe Yerleştirme Yönetmeliği, Eğitim Geliştirme Yönetmeliği, Ücret Yönetmeliği, Performans Yönetimi ve İşgören Değerlendirme Yönetmeliği, Kariyer Haritaları ve Yedek Planları oluşturulmuştur.

14 ÜCRETLERĠN BELĠRLENMESĠ BATIÇİM uzman pozisyonlarındaki ihtiyaçlar dışında deneyimli işçileri işe almamayı ilke edinmiş; yeni mezun yada deneyimsiz işçileri işletme bünyesine dahil edip onları eğitmeyi amaç edinmiştir. Bu politikaları ile çalışanların işletmeye olan aidiyetlerinin arttığını ve işletme içerisindeki uygulamalara en başından beri aşina olduklarından işçilerin herhangi bir uyum sorunu yaşamadıklarını bunun da işleyişin aksamadan devam etmesine neden olduğunu belirtmişlerdir. 7/24 üretim yapan işletmelerinde en can alıcı nokta üretimin kesinlikle aksamamasıdır. Bu yüzden kendi yetiştirdikleri ve işi bilen çalışanların onlar için çok önemli olduğunu belirtmektedirler.

15 İşletme içindeki en yüksek ücreti Mühendisler almakta. Yılda 1 defa enflasyon oranlarına baz alınarak zam uygulanıyor. İşletme içinde toplu sözleşme olduğu işçilerin zamları sendikalar tarafından belirleniyor. Sendikalı işçilere asgari ücretten daha fazla ücret veriliyor ve fazla mesai ücreti gündüz mesailerinde 1.75, akşam mesailerinde 2 katı olarak uygulanıyor. İşletme içinde sendikanın olmasının işçiler üzerinde olumlu bir etki yaptığı belirtiliyor.

16 SEKTÖRDEKĠ ÜCRET DÜZEYLERĠ DEĞERLENDĠRMESĠ Çimento sektörü ağır sanayi sektörüdür, her ne kadar önlemler alınsa da çevreye zarar verir. Ofisler dışındaki çalışma ortamı tozlu bir ortamdır ve bu kişilerin bu sektörde çalışmak istememelerinin en önemli sebeplerindendir. Emek yoğun üretim yapılmaktadır. Bu yüzden gelişmiş ülkelerde çimento sektörü bu yüzden yoktur. Ancak aynı zamanda kuruluş aşamasında güçlü bir yatırıma ihtiyaç duyulması gelişmemiş ülkelerin de bu sektöre girmesini güçleştirmiştir. Bu yüzden daha çok gelişmekte olan, az gelişmiş ülkelerde görülmektedir. BATIÇİM iç piyasada ve yurtdışında çok fazla rakibe sahip değildir. Çoğunlukla yakın Avrupa ülkelerine ihracat yapmaktadır. Bunun sebebi ise çimentonun lojistiğinin zor olmasıdır çünkü çimento yükte ağır pahada hafif bir üründür. Yurt dışına ihracat, daha az kar bırakmaktadır ancak iç piyasalardaki daralma dönemlerinde çimento sektörünün ithalat esnekliğinin olması, bu sektörün iç piyasadaki kriz ve daralmalardan daha az etkilenmesine yol açar.

17 BATIÇİM çimento sektöründe önde gelen işletmelerdendir ve sektör içerisinde hareket edebilse de diğer çimento fabrikaları ile iletişim içindedir. İşçi alımında ve ücret düzeylerinin belirlenmesinde özelikle Bursa Çimento ve Çimentaş ile bilgi alışverişinde bulunmaktadırlar. Yine sektörde öne çıkan Denizli Çimento ile Nuh Çimento taşrada oldukları için ücretler daha düşük olabilmektedir. Sektör içinde ücretlendirme benzerlik göstermektedir ancak BATIÇİM sektör içerisinde kendi ücret düzeylerini değerlendirdiklerinde kendilerini ortalamanın üzerinde görmektedirler.

18 Ücreti etkileyen bir diğer unsuru popüler kültür ve eğlence anlayışı olarak belirtmektedirler. BATIÇİM 7 gün 24 saat hiç durmadan üretim yapan bir işletme olduğu için İşletme içerisindeki en önemli faktörün çalışma ortamındaki disiplin olduğunu önemle belirtmektedirler. Bu da kişilerin bir kısmının bu sektörde çalışma isteği azalmaktadır. Sektörde işgücü devri son yıllarda artmıştır. Bu işletmeler için büyük bir olumsuzluktur çünkü Çimento sektörü içinde makinelerin önemi yadsınamaz; işin gereği olarak kullanılan büyük makineler deneyimsiz çalışanlara emanet edilememektedir ve bu yüzden işgücü devrinin artması makinelerin deneyimsiz işçilere emanet edilmek zorunda kalınması dolayısıyla işletme için olumsuz bir durum yaratır. Bu bakımdan kıdeme çok önem verilmektedir. BATIÇİM in sektör içinde önemli bir konuma sahip olması çalışanlar açısından iyi bir referans kaynağı olmakta ve işçilerin işten ayrıldıklarında iş bulma olasılıklarını artırmaktadır. Dolayısıyla iyi işçileri ellerinde tutabilmek için yeni politikalar izlemeleri gereklilik doğurmakta ve bu işçi ücretlerine de yansıtılmaktadır.

19 PERFORMANS DEĞERLENDĠRME BATIÇİM performans değerlendirme sistemini uygulamamaktadır. Bunun nedeni olarak işletmenin kurumsallaşmanın son aşamasını tamamlayamadığını ileri sürmekte ve piyasada performans değerlendirme sistemini layığıyla uygulayan işletmelerin yabancı işletmeler olduğunu çünkü tam anlamıyla kurumsallaştıklarını, kendilerinin Personel Yönetimi uygulamasından henüz tam anlamıyla İnsan Kaynakları uygulamasına geçemediklerini söylemektedirler.

20 ÖZENDĠRĠCĠ ÜCRET UYGULAMALARI İşletmede performans değerlendirme olmasa da grup atlama uygulamaları vardır. Bu uygulamayla çalışanlar performanslarına göre hem zam almakta hem de grup atlamaktadırlar; grup atlamalarına bağlı olarak ayrıca ek bir ücret te almaktadırlar. Özendirici ücret sistemi uygulamaları ile işçileri, normal performansından daha iyi bir performans göstermek için çalışmaya isteklendirme ve üstün performans gösterenleri ödüllendirme olanağı yaratılmaktadır. Bu amaçla fabrikada grup atlama vardır. Örneğin işletme içindeki 6 grup arasında grup atlayabilirseniz performansınızın iyi olduğu anlamına geliyor.

21 İşgörenin çalışma sonuçlarını arttırmaya yönelik özendirici sistemlerin dışında, işletmenin çalışma sonuçlarını artırmayı amaçlayan özendirici ücret sistemleri de mevcuttur. Özendirici ücret sistemlerinin temel amacını, üretim maliyetlerini düşürmek, işletme ve çalışan verimliliğinin artırılması ile işletme kârlılığına katkıda bulunmak olarak belirtebiliriz. Fabrikada ücret teşvikleri bulunmaktadır. İkramiyeler yılda 4 kez verilmektedir. Bunun yanında sosyal yardımlar yapılmakta ve yılbaşı ikramiyeleri de verilmektedir. Kıdemli işçilere verilen teşvik ikramiyesi her 5 yılda bir artmaktadır.

22 EĢit iģe eģit ücret ilkesi Firma hem mavi yakalılar hem de beyaz yakalılar için adil ücret ilkesini uyguladığına inanmaktadır.

23 ĠÇ VE DIġ PAZARLARDA REKABET GÜCÜNÜN DURUMU Çimento sektörü ağır sanayi sektörü olduğu için rakip firma yok denecek kadar azdır. Satış politikası genel itibariyle çimentonun pazarlanması yerine, müşterilerin bizzat gelip satın almasına dayalıdır. Finansal riski bayiler üstlenmektedir. İç piyasalarda öne çıkan birkaç firma olmasında dolayı rekabet düzeyi yüksek değildir, her işletme kurulduğu bölgede hakimiyet göstermektedir. Gelişmiş ülkelerde çimento yerine paketleme vb gibi sektörler daha çok geliştiğinden rakip yok denecek kadar azdır. Ancak daha önce de belirtildiği gibi çimentonun lojistiğinin zor olması işletmeleri öncelikle iç piyasalara yöneltmektedir.

24 Genel Değerlendirme BATIÇİM işletmesini genel olarak değerlendirecek olursak, ücretleri ve ücretler dışındaki sosyal yardımları, ücret ekleri sektör ortalamalarının üzerinde. İçinde bulunduğu sektörde iç ve dış piyasalarda çok fazla rakibi olmaması, iç piyasa da yaşanan krizlerde dış piyasalara ihracat yapabilmesi, işletmenin mali durumunu stabil hale getiriyor ve bütçe kısıntıları vb sebepler ile işçilerin işlerine son verilmiyor. Çalışanların çoğunun uzun yıllardır BATIÇİM de çalışması ve işletme şartlarından memnun olması işletme içerisindeki işgücü devrini azaltıyor. Sendikanın aktif rolü ise işçilere güven veriyor.

25 Dinlediğiniz için teşekkür ederiz

ODAKLANILAN SEKTÖRLER

ODAKLANILAN SEKTÖRLER ODAKLANILAN SEKTÖRLER Batıçim 1966 Batısöke 1993 Çimento Batıbeton 1986 Beton Batıliman 2006 Lojistik Batıenerji 2008 Enerji 1966 DÜNDEN BUGÜNE BATI ANADOLU 1966 Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. %100

Detaylı

ÇİMENTO SEKTÖR NOTU. 1. Dünya Çimento Sektörü

ÇİMENTO SEKTÖR NOTU. 1. Dünya Çimento Sektörü 1. Dünya Çimento Sektörü ÇİMENTO SEKTÖR NOTU Dünya çimento üretimi 2008 yılında da artışını sürdürmüş ve 2007 yılında 2,79 milyar ton olan üretim yaklaşık %1,2 artışla 2,83 milyar tona ulaşmıştır. 1998

Detaylı

İçindekiler. Birinci Bölüm YATIRIM KAVRAMI VE YAPILABİLİRLİK ETÜDLERİ

İçindekiler. Birinci Bölüm YATIRIM KAVRAMI VE YAPILABİLİRLİK ETÜDLERİ İçindekiler Birinci Bölüm YATIRIM KAVRAMI VE YAPILABİLİRLİK ETÜDLERİ I. YATIRIM VE YATIRIM PLANLAMASI... 1 A. YATIRIM KAVRAMI VE TANIMLAR... 2 1. Halk Dilinde Yatırım... 3 2. Ekonomi Biliminde (Makro Açıdan)

Detaylı

ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ. EKOTEN TEKSTĠL A.ġ.

ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ. EKOTEN TEKSTĠL A.ġ. ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ EKOTEN TEKSTĠL A.ġ. HAZIRLAYANLAR 2008463084 Gizem Özen 2008463055 Tuğba Gülseven 2009463097 Huriye Özdemir 2007463066 Raziye Sinem Sağsöz SUN GRUBU ŞİRKETLERİ SUN

Detaylı

NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş.

NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş. NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş. 01 Ocak 2013 30 Eylül 2013 Dönemi Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu (II-14.1 Sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar tebliğine istinaden hazırlanmıştır) 1 NUH

Detaylı

TEKSTĠL VE KONFEKSĠYON MAKĠNELERĠ SEKTÖR NOTU

TEKSTĠL VE KONFEKSĠYON MAKĠNELERĠ SEKTÖR NOTU TEKSTĠL VE KONFEKSĠYON MAKĠNELERĠ SEKTÖR NOTU Tekstil sanayiinin birçok alt dalında her çeşit iplik, kumaş, giyim eşyası, ev tekstili, hazır giyim tekstil ürünlerini üretebilen Türkiye nin son yıllar itibariyle

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GİRİŞ VE IK PLANLAMASI PELİN BURUK

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GİRİŞ VE IK PLANLAMASI PELİN BURUK İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GİRİŞ VE IK PLANLAMASI PELİN BURUK İÇERİK Personel Yönetiminden İnsan Kaynaklarına Geçiş Değişen Dünyada İnsan Kaynaklarının Stratejik Rolü İnsan Kaynakları Yönetiminin Kapsamı

Detaylı

enerjik yatırımlar yenilenebilir verimli çözümler

enerjik yatırımlar yenilenebilir verimli çözümler enerjik yatırımlar yenilenebilir verimli çözümler MÜŞTERİLERİMİZİN GÜVEN İ ÇALIŞANLARIMIZIN EMEĞ İ KALİTEMİZ ONURUMUZ bizi geleceğe taşıyan GEO TARİHÇESİ 1970 Enerji ve Tesisat sektöründe çalışmalar.

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2008-30/09/2008 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği

OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği Fabrika Haberleri OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği Adana Çimento Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ünal Öner 01 Ocak 2008 tarihi itibariyle Mardin Çimento Genel Müdürlüğü ne ve Adana Çimento ÜNAL ÖNER

Detaylı

31 MART 2009 FAALİYET RAPORU

31 MART 2009 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 31 MART 2009 FAALİYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. bir Set Group Kuruluşudur. Sayfa No: 2 Rapor Dönemi : 01/01/2009-31/03/2009 Ortaklığın Ünvanı : Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketi

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2011-30 HAZİRAN 2011 FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Esas Sermaye Ödenmiş Sermaye : 12.500.000 TL : 12.500.000 TL Şirketimizn

Detaylı

HSS OTOMOTİV İ YAKINDAN TANIYALIM

HSS OTOMOTİV İ YAKINDAN TANIYALIM HSS OTOMOTİV HSS OTOMOTİV İ YAKINDAN TANIYALIM 2004 yılında KALİTE sloganı ile 5000 m2 kapalı alanda 37 çalışanı ile faaliyete geçmiştir. 2010 yılından itibaren 14000 m2 alanda üretim yapmakla birlikte

Detaylı

Son 5 yıldır Orta Doğu pazarında %48 gibi bir Pazar kaybı yaşayan Türkiye, bu pazarı tekrar kazanabileceği değerlendirilmektedir.

Son 5 yıldır Orta Doğu pazarında %48 gibi bir Pazar kaybı yaşayan Türkiye, bu pazarı tekrar kazanabileceği değerlendirilmektedir. 1 12 Mart 2019 SIPRI 2018 GÜNCELLEMESİ SIPRI Mart 2019 tarihi itibari ile 2018 yılı ihracat ve ithalat verilerini güncellemiştir. Bu güncellemede dikkati çeken husus 2014-2018 döneminde Türk Savunma ve

Detaylı

Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır

Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır KSS Söyleşileri Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Çevre Projeleri Koordinatörü Ferda Ulutaş ile Vakfın faaliyetleri, kurumsal sosyal sorumluluk

Detaylı

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ www.tisk.org.tr

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ www.tisk.org.tr TİSK AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ- MART 2016 (SAYI: 85) GENEL DEĞERLENDİRME 31.03.2016 Ekonomi ve İşgücü Piyasası Reformlarına Öncelik Verilmeli Gelişmiş ülkelerin çoğunda ve yükselen ekonomilerde büyüme sorunu

Detaylı

TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI

TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI NİSAN 2014 İçindekiler 2013 YILI İHRACAT RAKAMLARI HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME... 3 2013 YILI TR 71 BÖLGESİ İHRACAT PERFORMANSI... 4 AKSARAY...

Detaylı

TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ

TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ a. Sektörün Dünya Ekonomisi ve AB Ülkelerindeki Durumu Dünya mobilya üretimi 2010 yılında yaklaşık 376 milyar dolar olurken, 200 milyar dolar olan bölümü üretim

Detaylı

Faktoring : Gelişen Finans Sektörü. Genel Sekreter Yardımcısı, Faktoring Sektörü

Faktoring : Gelişen Finans Sektörü. Genel Sekreter Yardımcısı, Faktoring Sektörü Faktoring : Gelişen Finans Sektörü Filiz Ünal Genel Sekreter Yardımcısı, Faktoring Sektörü 13 Şubat 2014 1988 Banka departmanı olarak ilk faktoring faaliyeti başladı 1994 90 sayılı KHK da 545 sayılı KHK

Detaylı

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk AHZIRLAYANLAR 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk Bu araştırmamızda size kurumsal ve geleneksel olarak yönetilen iki firmanın ücret, ücret belirleme ve ücretin

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

2010 Yılı Sonu İçin Nasıl Bir Ekonomik Beklenti İçindesiniz? Daha kötü 7%

2010 Yılı Sonu İçin Nasıl Bir Ekonomik Beklenti İçindesiniz? Daha kötü 7% EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım : 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 66 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %11 ine karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ Prof.Dr.Mustafa Yaşar Tınar Konu Derya Group Grup 3.1 Hazırlayanlar Nazife Çakıroğlu :2008470014

Detaylı

UŞAK SERAMİK SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I GİRİŞ

UŞAK SERAMİK SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I GİRİŞ Sayfa No: 1 I GİRİŞ 1. RAPORUN DÖNEMİ : 01 Ocak 2008 30 Haziran 2008 2. ORTAKLIĞIN ÜNVANI : UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 3. YÖNETİM KURULU - DENETİM KURULU VE YETKİLERİ YÖNETİM KURULU Ana sözleşmemizin 8.

Detaylı

Enerjimiz Türkiye ye, Geleceğiniz Güvencede!

Enerjimiz Türkiye ye, Geleceğiniz Güvencede! Enerjimiz Türkiye ye, Geleceğiniz Güvencede! BATI ANADOLU GRUBU BATI ANADOLU GRUBU nun temelleri, 1966 yılında %100 Türk Sermayesi ile kurulan Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. ile atılmıştır. Grubun ilk

Detaylı

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması 2010 yılında 113,9 milyar dolar olan Türkiye ihracatı, 2011 yılında

Detaylı

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153 Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar PLASTECH 2016 fuarı, plastik sektörünün liderlerini, sektörün çekim merkezi İzmir de buluşturacak. Türkiye nin en büyük, en yeni ve en modern fuar alanı olan fuarizmir de

Detaylı

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. 01 Ocak 31 Mart 2009 Dönemi Faaliyet Raporu

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. 01 Ocak 31 Mart 2009 Dönemi Faaliyet Raporu Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. 01 Ocak 31 Mart 2009 Dönemi Faaliyet Raporu 1- a)raporun Dönemi: 01.01.2009-31.03.2009 b)ortaklığın Unvanı: Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. c)faaliyet Dönemindeki

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0 ŞEKERLİ VE ÇİKOLATALI MAMULLER SITC No : 062-073 Armonize No : 1704-1806 TÜRKİYE DE ÜRETİM Türkiye de şekerli ve çikolatalı mamuller sektörünün başlangıcı,

Detaylı

ÇEİS Sürdürülebilir İstihdam Zirvesi. Mavi Yaka Çalışanlar İçin Gelişim & Kariyer Modeli. Hakan Timur Genel Müdür Yardımcısı - İnsan Kaynakları

ÇEİS Sürdürülebilir İstihdam Zirvesi. Mavi Yaka Çalışanlar İçin Gelişim & Kariyer Modeli. Hakan Timur Genel Müdür Yardımcısı - İnsan Kaynakları ÇEİS Sürdürülebilir İstihdam Zirvesi Mavi Yaka Çalışanlar İçin Gelişim & Kariyer Modeli Hakan Timur Genel Müdür Yardımcısı - İnsan Kaynakları Bir Bakışta Akçansa Sabancı Holding ve Heidelberg Cement ortak

Detaylı

Para Politikaları ve Finansal İstikrar

Para Politikaları ve Finansal İstikrar Para Politikaları ve Finansal İstikrar Ekonomi Yaz Seminerleri 211 Pamukkale Üniversitesi Doç. Dr. Erdem Başçı Başkan 22 Temmuz 211 Denizli 1 Sabit mi, değil mi? Sabit Kur Rejimleri Sabit Getirili Borç

Detaylı

BATI ANADOLU GRUBU. BATI ANADOLU GRUBU bugün,

BATI ANADOLU GRUBU. BATI ANADOLU GRUBU bugün, BATI ANADOLU GRUBU BATI ANADOLU GRUBU nun temelleri, 1966 yılında, %100 Türk Sermayesi ile kurulan Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. ile atılmıştır. Grubun ilk şirketi olan Batıçim hızla büyümüş ve kısa

Detaylı

Çalışan Devir Oranı Araştırması İşgücü Analitikleri - Mayıs 2014

Çalışan Devir Oranı Araştırması İşgücü Analitikleri - Mayıs 2014 Çalışan Devir Oranı Araştırması İşgücü Analitikleri - Mayıs 2014 2014 Peryön ve Towers Watson. Tüm hakları saklıdır. Araştırma Hakkında 2014 Şubat ayında PERYÖN ve Towers Watson tarafından düzenlenen Çalışan

Detaylı

izmirmba: Farklı düşün!

izmirmba: Farklı düşün! İZMİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME YÜKSEK LİSANS PROGRAMI izmirmba: Farklı düşün! şirketlerin işini iyi bilen yöneticilere ihtiyacı artıyor. Oysa hem büyük şirketler hem de kobiler beklentilerini

Detaylı

TÜSİAD, iç denetim ile ilgili raporunu kamuoyuna sundu

TÜSİAD, iç denetim ile ilgili raporunu kamuoyuna sundu TÜSİAD, iç denetim ile ilgili raporunu kamuoyuna sundu 27 Mayıs 2010 TS/BAS-BÜL/10-44 TÜSİAD, Reel Sektörde İç Denetim Uygulamaları: Tespit ve Öneriler başlıklı raporunu, 27 Mayıs 2010 Perşembe günü The

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

PUTZMEISTER İZMİR SEMİNERİ VE EGE BÖLGESİ SERVİS AÇILIŞI. 7 May 2014. Marketing

PUTZMEISTER İZMİR SEMİNERİ VE EGE BÖLGESİ SERVİS AÇILIŞI. 7 May 2014. Marketing PUTZMEISTER İZMİR SEMİNERİ VE EGE BÖLGESİ SERVİS AÇILIŞI 7 May 2014 Marketing PUTZMEİSTER, HADIMKÖY MERKEZ SERVİS TEN SONRA TÜRKİYE DE İKİNCİ KEZ KENDİ SERVİSİNİ İZMİR DE AÇTI Putzmeister seminerlerine

Detaylı

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ A. Emre Demirel Ege Kule AŞ/Fabrika Müdürü 1 EGE KULE A.Ş. Ege Kule, 1955

Detaylı

MEVCUT DURUM ANALİZİ

MEVCUT DURUM ANALİZİ ADANA ÜNİVERSİTE SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ MEVCUT DURUM ANALİZİ Dr. Koral ÇEPNİ Adana ÜSAM Endüstriyel Danışmanı Adana ÜSAM Mentör Projesi Değerlendirme Kurulu Üyesi NİYE TEMEL ANALİZ Şirketin yolun

Detaylı

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler www.faktorgrup.com İşlerinizde Profesyonel Çözümler Değerli yöneticiler, Bildiğiniz gibi, içinde yaşadığımız yüzyılda modern işletmecilik kavramı beraberinde

Detaylı

Hangi Banka Kaç Eleman Alacak?

Hangi Banka Kaç Eleman Alacak? On5yirmi5.com Hangi Banka Kaç Eleman Alacak? İşsizliğin giderek arttığı şu günlerde bankalardan güzel bir haber geldi. 2010 yılı pek çok banka kadrosuna yeni elemanlar katacak... Yayın Tarihi : 20 Aralık

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

Türk Eximbank ve Sahra Altı Afrika

Türk Eximbank ve Sahra Altı Afrika Türk Eximbank ve Sahra Altı Afrika Alaaddin METİN Genel Müdür Yardımcısı 15 Kasım, Ankara 1 Türk Eximbank ın İhracata Desteği Kuruluşundan bu yana 106 milyar ABD Doları kredi ve 86 milyar ABD Doları sigorta

Detaylı

ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI

ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI 1 İçerik 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. PRENSİPLER... 3 4. ÜCRETLENDİRME POLİTİKASININ BELİRLENMESİ... 4 5. ÜCRETLENDİRME POLİTİKASININ UYGULANMASI... 5 6. ÜCRETLENDİRME UYGULAMALARININ

Detaylı

ÖDEV ÇALIŞMASI ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK

ÖDEV ÇALIŞMASI ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK ÖDEV ÇALIŞMASI ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK HAZIRLAYANLAR VEYİS CAN ŞAHİN AYŞEGÜL ÖZCAN MERVE KÖKSAL CEM TOKAT Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki tesislerinde faaliyet gösteren Ferro Döküm Sanayi ve Dış Ticaret

Detaylı

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş. Trakya Şubesi

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş. Trakya Şubesi Yeni Üyelerimiz Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş. Trakya Şubesi TARİHÇE Marmara bölgesi ve özellikle Trakya bölgesinin çimento ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulması planlanan Edirne Lalapaşa

Detaylı

TROP KAL PET HAKKINDA

TROP KAL PET HAKKINDA TROP KAL PET HAKKINDA 1999 yılında kurulan Tropikal Pet A.Ş. Türkiye nin ilk, en büyük ve lider kuru kedi-köpek maması üreticisidir. Portföyünde evcil hayvan beslenme ve bakımı ile ilgili 600 farklı çeşit

Detaylı

2015 YILI 2015 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2016 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU

2015 YILI 2015 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2016 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU 2015 YILI 2015 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2016 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU Mali ve İdari İşler Müdürlüğü 04.03.2016 Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. A-

Detaylı

CAM VE SERAMİK İNŞAAT MALZEMELERİ

CAM VE SERAMİK İNŞAAT MALZEMELERİ CAM VE SERAMİK İNŞAAT MALZEMELERİ HS No: 6907, 6908, 6910, 7003, 7004, 7005, 7008, 7016, 7019 Cam ve seramik inşaat malzemeleri sektörü kapsamında başlıca ihraç ürünlerimiz refrakter (69.02), seramik yer

Detaylı

İSG. İş Sağlığı ve Güvenliği

İSG. İş Sağlığı ve Güvenliği İSG İş Sağlığı ve Güvenliği 31 İSG İş Sağlığı ve Güvenliği Akciğer Fonksiyon Çalışması Projesi Eğitimi Gerçekleştirildi Avrupa Çimento Üreticileri Birliği (CEMBUREAU) tarafından yürütülmekte olan Akciğer

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş Finansal Erişim Konferansı Açılış Konuşması 3 Haziran 2014 Sn. Hazine Müsteşarım, Sn. BDDK Başkanım, Dünya Bankasının ülke direktörü Sn. Raiser, yurtiçinden

Detaylı

Yolculuğumuz. Kuruluş. Türkiye nin İlk. Çine Kuvars Tesisi. Feldspat Flotasyon. Esan Italy. Tesisi. Türkiye nin İlk Kil Zenginleştirme Tesisi

Yolculuğumuz. Kuruluş. Türkiye nin İlk. Çine Kuvars Tesisi. Feldspat Flotasyon. Esan Italy. Tesisi. Türkiye nin İlk Kil Zenginleştirme Tesisi Yolculuğumuz Kuruluş Türkiye nin İlk Feldspat Flotasyon Tesisi Esan Italy Çine Kuvars Tesisi Türkiye nin İlk Kil Zenginleştirme Tesisi Esan Ukraine LLC Esan Çin Ofisi Esanmet Portekiz Türkiye nin İlk Birincil

Detaylı

Türkiye nin dış ticaret ve yatırım bağlantıları: Güçlü yönler

Türkiye nin dış ticaret ve yatırım bağlantıları: Güçlü yönler tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı Türkiye nin dış ticaret ve yatırım bağlantıları: Güçlü yönler Prof. Dr. Serdar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü

Detaylı

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMASI. HELKE SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş. Emrecan Kobalas Kübra Taşar Seda Özel Seher Yılmaz Tuğba Can

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMASI. HELKE SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş. Emrecan Kobalas Kübra Taşar Seda Özel Seher Yılmaz Tuğba Can TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMASI HELKE SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş. Emrecan Kobalas Kübra Taşar Seda Özel Seher Yılmaz Tuğba Can Her Eve Bir Helke Helke Süt ün temelleri 2010 yılında Ömer Belviran tarafından

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

ÇİMENTO SEKTÖRÜ Aylar İtibariyle Toplam Çimento Satışı

ÇİMENTO SEKTÖRÜ Aylar İtibariyle Toplam Çimento Satışı Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği nin (TÇMB) son açıkladığı verilere göre Ocak- Aralık 2009 dönemi itibariyle yurt içi ve yurt dışı toplam çimento satışı 54 milyon ton düzeyinde gerçekleşerek geçen

Detaylı

01.01.2015 30.09.2015 Dönemi Faaliyet Sonuçları

01.01.2015 30.09.2015 Dönemi Faaliyet Sonuçları 01.01.2015 30.09.2015 Dönemi Faaliyet Sonuçları 1/ 2015 Yılı Ocak Eylül Dönemi Mali Sonuçları Yılsonu Beklentileri (Revize) Faaliyet Grupları ile İlgili Detay Bilgiler Taahhüt Grubu Tarımsal Sanayi Grubu

Detaylı

TÜRKİYE İŞ ve İNŞAAT MAKİNALARI ALT SEKTÖRÜ

TÜRKİYE İŞ ve İNŞAAT MAKİNALARI ALT SEKTÖRÜ TÜRKİYE İŞ ve İNŞAAT MAKİNALARI ALT SEKTÖRÜ SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ocak 2010 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. MEVCUT DURUM... 4 2.1. Dünya İş Makinaları Pazarı... 4 2.2. Sektörün Türkiye deki Durumu... 4

Detaylı

TÇMB 2018 EĞİTİM & ETKİNLİK TAKVİMİ

TÇMB 2018 EĞİTİM & ETKİNLİK TAKVİMİ Yıl: 2018 Son Güncelleştirme Tarihi: 19.06.2018 TÇMB 2018 EĞİTİM & ETKİNLİK TAKVİMİ NO EĞİTİM KONUSU TARİHİ 1 2 3 4 5 6 7 ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi İç (Votorantim, Yozgat) Planlanan Güvenli Siklon

Detaylı

2017 YILI 2017 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2018 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU

2017 YILI 2017 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2018 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU 2017 YILI 2017 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2018 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU Mali ve İdari İşler Müdürlüğü 07.03.2018 Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. A-

Detaylı

Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012

Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012 Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012 Üretim Yatırımı Girişim kapsamında hedeflenen ürün veya hizmetlerin üretilmesi için gerekli işletme faaliyetleri planlanmalıdır. Girişimcinin uzmanlığına da bağlı

Detaylı

İDMA 2015 SONUÇ RAPORU. www.idma.com.tr. Parantez Fuarcılık / Fair

İDMA 2015 SONUÇ RAPORU. www.idma.com.tr. Parantez Fuarcılık / Fair İDMA 2015 SONUÇ RAPORU 6. Uluslararası Un, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Yem Değirmen Makineleri ve Bakliyat, Makarna, Bisküvi Teknolojileri Fuarı 23-26 Nisan 2015 İstanbul Fuar Merkezi Salon 1-2-3 Yeşilköy

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU. Şubat 2011

YATIRIMCI SUNUMU. Şubat 2011 YATIRIMCI SUNUMU Şubat 2011 İçerik Ford Otosan Türk Otomotiv Sektörü Rekabet Avantajları Faaliyet Sonuçları İMKB Performansı 2 Yatırımcı Sunumu Şubat 2011 FORD OTOSAN Şirket Tanıtımı Fabrikalar Yedek Parça

Detaylı

GÖNEN BİYOGAZ TESİSİ

GÖNEN BİYOGAZ TESİSİ GÖNEN BİYOGAZ TESİSİ Ülkemizde, gıda ve elektrik enerjisi ihtiyacı, ekonomik gelişme ve nüfus artışı gibi nedenlerden dolayı hızla artmaktadır. Gıda miktarlarında, artan talebin karşılanamaması sonucunda

Detaylı

2013-Haziran Un İhracat Rakamları

2013-Haziran Un İhracat Rakamları 2 Ağustos 2013 2013-Haziran Un İhracat Rakamları ÜLKE İHRACAT MİKTARI (KG) İHRACAT TUTARI ($) İngiltere 10.147 4.410 Arnavutluk 360.000 126.000 Rusya Federasyonu 200.000 83.000 Azerbaycan 176.000 82.754

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2011-31 MART 2011 FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Esas Sermaye : 12.500.000 TL Ortaklar Hisse Tutarı (TL) % İsmail Katmerci

Detaylı

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Avrupa kıtasından Amerika kıtasına, Orta Doğu Ülkelerinden Afrika ülkelerine kadar geniş yelpazeyi kapsayan 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜN TANIMI SITC NO : 421.4 ARMONİZE NO : 1509 Türkiye bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu Akdeniz iklimi özellikleriyle, İtalya, İspanya,

Detaylı

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ www.tisk.org.tr

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ www.tisk.org.tr TİSK AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ- ŞUBAT 2016 (SAYI: 84) GENEL DEĞERLENDİRME 24.02.2016 Ekonomide Güven Azaldı, Riskler Arttı. Sanayinin Maliyetlerini Artıracak Uygulamalardan Kaçınılmalı Dünya ekonomisi 2015

Detaylı

ANALİST TOPLANTISI SUNUMU

ANALİST TOPLANTISI SUNUMU SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (SAYAS) ANALİST TOPLANTISI SUNUMU ARALIK 2015 İSTANBUL SAY Reklamcılık A.Ş İştiraklerimiz Faaliyetler Finansal Göstergeler

Detaylı

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var VİZE TABLOSU Pasaport Vize Tablosu MAVİ YEŞİL GRİ KIRMIZI ÜLKE UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK MAHSUS DAMGALI A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var ALMANYA

Detaylı

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. 30 HAZİRAN 2009 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 30 HAZİRAN 2009 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Kısaca Albaraka Türk ve Tarihsel Gelişimi 3 Yönetim Kurulu Başkanının Mesajı

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET BİLGİLERİ 4

Detaylı

* Ticaret verileri Nace Revize 2 sınıflandırmasına göre 45 ve 46 kodlu sektörleri içermektedir. Kaynak: (Türkiye İstatistik Kurumu, u)

* Ticaret verileri Nace Revize 2 sınıflandırmasına göre 45 ve 46 kodlu sektörleri içermektedir. Kaynak: (Türkiye İstatistik Kurumu, u) 1.1. Ticaret Türkiye ye paralel olarak TR82 Bölgesi nde de hizmetler sektörünün ekonomideki payının artmasıyla öne çıkan alanlardan biri de ticarettir. 2010 TÜİK Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistiklerine

Detaylı

KYM363 MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ. MALİYET ve VARLIKLARIN HESAPLANMASI-2. YATIRIM ve ÜRETİM MALİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

KYM363 MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ. MALİYET ve VARLIKLARIN HESAPLANMASI-2. YATIRIM ve ÜRETİM MALİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER KYM363 MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ MALİYET ve VARLIKLARIN HESAPLANMASI-2 YATIRIM ve ÜRETİM MALİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Prof.Dr.Hasip Yeniova E Blok 1.kat no.113 www.yeniova.info yeniova@ankara.edu.tr yeniova@gmail.com

Detaylı

enerjik yatırımlar yenilenebilir verimli kazandıran çözümler

enerjik yatırımlar yenilenebilir verimli kazandıran çözümler enerjik yatırımlar yenilenebilir verimli kazandıran çözümler MÜŞTERİLERİMİZİN GÜVEN İ ÇALIŞANLARIMIZIN EMEĞ İ KALİTEMİZ ONURUMUZ bizi geleceğe taşıyan INDEX GEO TARİHÇE (5-6) GEO BİRİMLER (7) İŞ İLKELERİMİZ

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER 01.01.2008-30.09.2008 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA 1 Raporun Dönemi 1 2 Ortaklığın Ünvanı 1 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 1-2 4 Üst Yönetim 2 5 Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu 2 6 Ana

Detaylı

Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır.

Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır. 1 CEM TOPBAŞ SUNUM- Giriş Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır. 2000 yılında Komşu ve Çevre Ülkeler

Detaylı

GTİP 580610 KADIFE, PELUS VE TIRTIL MENSUCAT, DOKUNABILIR MADDELERDEN KURDELE

GTİP 580610 KADIFE, PELUS VE TIRTIL MENSUCAT, DOKUNABILIR MADDELERDEN KURDELE Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul ULUSLARARASI TİCARET MERKEZİ (ITC) ÜRÜN ANALİZLERİ GTİP 580610 KADIFE, PELUS VE TIRTIL MENSUCAT, DOKUNABILIR MADDELERDEN KURDELE MAYIS 2012 Hazırlayan: ÖZGE SARIÇAY İSTANBUL

Detaylı

HSBC. Doğan Holding. Ekle. 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile. 5 Mayõs 2004

HSBC. Doğan Holding. Ekle. 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile. 5 Mayõs 2004 5 Mayõs 2004 HSBC Doğan Holding Tavsiyemiz Ekle Önceki tavsiye Ekle 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile sürecek * Net Satõşlar Esas Faaliyet Karõ Net Kar F/K F/DD FVAOK FD/FVAOK FD/Satõşlar

Detaylı

Makroekonomik Değerlendirme, İhracat Performansımız ve Bölgesel Gelişmeler. 13 Kasım 2013

Makroekonomik Değerlendirme, İhracat Performansımız ve Bölgesel Gelişmeler. 13 Kasım 2013 Makroekonomik Değerlendirme, İhracat Performansımız ve Bölgesel Gelişmeler 13 Kasım 2013 1 AJANDA 1) Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Görünüm 2) Dış Ticaretteki Gelişmeler 3) Bölgesel Gelişmelerin Dış Ticaret

Detaylı

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU 01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş Zümrütevler Mah.Hanımeli Cad.Prestij İş Merkezi No:10 K:1-2-3 Maltepe / İSTANBUL Tel:0216 457 32 63 PBX / Faks : 0216 457 32

Detaylı

MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL

MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği iştigal alanı itibarıyla 2010 yılında en fazla makine ihracatı gerçekleştiren ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa,

Detaylı

TÜRKĐYE NĐN ENERJĐ ARZ POLĐTĐKALARI

TÜRKĐYE NĐN ENERJĐ ARZ POLĐTĐKALARI TÜRKĐYE NĐN ENERJĐ ARZ POLĐTĐKALARI Selahattin HAKMAN TÜSĐAD Enerji Çalışma Grubu Üyesi Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Enerji Arz ve Talebi 6000 (Mtoe) 5000 4000 3000 2000 1000 0 1980 2000 2006 2015

Detaylı

Dünya Ekonomisinde Tarımın Rolü

Dünya Ekonomisinde Tarımın Rolü Kaynak: Kalkınma Ekonomisi, Feride Doğaner Gönel, Efil Yayınevi, Ekim 2010. Ulusal sınırlarla kısıtlanmış olan toprak faktörü piyasası tekelci piyasa özellikleri gösterir, yani serbest rekabetçi piyasa

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI Türkiye Ekonomisi ve Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü

EKONOMİ BAKANLIĞI Türkiye Ekonomisi ve Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü EKONOMİ BAKANLIĞI Türkiye Ekonomisi ve Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü Sunum: Murat YAZICI (Daire Başkanı) Pamuğun Geleceği Şekilleniyor Konferansı Bodrum 12-14 Haziran 2014 TEKSTİL VE KONFEKSİYON ÜRÜNLERİ

Detaylı

TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter

TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter 2013 yılı, dünya ekonomisi için finansal krizin etkilerinin para politikaları açısından

Detaylı

GTİP 9401: Oturmaya mahsus mobilyalar, aksam-parçaları

GTİP 9401: Oturmaya mahsus mobilyalar, aksam-parçaları GTİP 9401: Oturmaya mahsus mobilyalar, aksam-parçaları ŞUBAT 2009 Hazırlayan: Umut GÜR GENEL KOD BİLGİSİ: 9401 GTIP koduna giren alt dallar ve ürünler: 9401 Oturmaya mahsus mobilyalar, aksam-parçaları

Detaylı

2015 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2015 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2015 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

AFRİKA ANALİZİ Türkiye nin un ihracatı 100 den fazla ülkeye yapılırken, bu ülkelerin 44 tanesi Afrika kıtasında bulunmaktadır.

AFRİKA ANALİZİ Türkiye nin un ihracatı 100 den fazla ülkeye yapılırken, bu ülkelerin 44 tanesi Afrika kıtasında bulunmaktadır. 1 AFRİKA ANALİZİ Türkiye nin un ihracatı 100 den fazla ülkeye yapılırken, bu ülkelerin 44 tanesi Afrika kıtasında bulunmaktadır. 2006 2010 dönemi Trademap istatistikleri dikkate alınarak yaptığımız pazar

Detaylı

ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ, TESİSİ VE İŞLETMEYE ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT

ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ, TESİSİ VE İŞLETMEYE ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT HOŞ GELDİNİZ ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ, TESİSİ VE İŞLETMEYE ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT Tahsin Y. ARMAĞAN 63/65 YTÜ Elektrik Yüksek Mühendisi GİRİŞ (1984 ÖNCESİ) Ülkemizde

Detaylı

Barbaros Demirci Genel Müdür

Barbaros Demirci Genel Müdür 1 21 YILI ISO ISTANBUL SANAYİ ODASI SIRALAMASINDA İLK 5 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK FİRMALARININ DEĞERLENDİRMESİ Barbaros Demirci Genel Müdür 2 DEĞERLENDİRME KRİTERİ Rapor, ISO - Türkiye nin 5 Büyük Sanayi

Detaylı

Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi

Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi Yavuz EROĞLU Yönetim Kurulu Başkanı 1 10 Eylül 2015 TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ; SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTEREN 6500 FİRMA

Detaylı

Basit rafineri niteliğindeki ATAŞ, 2004 yılı sonlarında dönüşüm ünitesine yönelik yatırımın maliyetini yüklenmeyerek,

Basit rafineri niteliğindeki ATAŞ, 2004 yılı sonlarında dönüşüm ünitesine yönelik yatırımın maliyetini yüklenmeyerek, Dosya Türkiye'nin ilk modern rafinerisi, 1955 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Batman'da kuruldu. 1972 yılında ham petrol işleme kapasitesi 1,1 milyon ton/yıla yükseldi. 1953

Detaylı

A NADOLU I SUZU Y ILLIK R APOR. isuzu ANADOLU GRUBU

A NADOLU I SUZU Y ILLIK R APOR. isuzu ANADOLU GRUBU A NADOLU I SUZU Y ILLIK R APOR 2001 isuzu Y ý l l a r c a Y o l l a r c a Þ a m p i y o n ANADOLU GRUBU 2 Ý ÇÝNDEKÝLER Yönetim Kurulu Baþkaný nýn mesajý 3 Genel Müdür ün mesajý 4 Anadolu Grubu 5 Anadolu

Detaylı

Ü Ü İ İ İ Ğİ Ü Ö İ İ Ğ Ğ İ ç İ Ğ ç ç ç İ ç ç İ İ ç ç ç İ ç ç İ ç ç ç Ü Ü İ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç İ ç ç ç ç ç ç ç Ü İ ç ç İ Ö ç Ü ç ç ç ç ç ç ç ç Ü ç Ü Ü ç İ ç ç İ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç

Detaylı

UŞAK SERAMİK SAN.A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I GİRİŞ

UŞAK SERAMİK SAN.A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I GİRİŞ Sayfa No: 1 I GİRİŞ 1. RAPORUN DÖNEMİ : 01 Ocak 2008 31 Mart 2008 2. ORTAKLIĞIN ÜNVANI : UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. 3. YÖNETİM KURULU - DENETİM KURULU VE YETKİLERİ YÖNETİM KURULU Ana sözleşmemizin 8. Maddesi

Detaylı

TÇMB 2018 EĞİTİM & ETKİNLİK TAKVİMİ

TÇMB 2018 EĞİTİM & ETKİNLİK TAKVİMİ Yıl: 2018 Son Güncelleştirme Tarihi: 12.11.2018 TÇMB 2018 EĞİTİM & ETKİNLİK TAKVİMİ NO EĞİTİM KONUSU TARİHİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi İç Tetkikçi Eğitimi (Votorantim, Yozgat) Planlanan

Detaylı

F aaliyet Raporu SANKO İTHALAT İHRACAT ANONİM ŞİRKETİ'NİN 30.04.2008 Çarşamba Tarihli OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ 1. Açılış ve Başkanlık Divanı seçiminin yapılması, 2. Toplantı Tutanaklarının imzalanması

Detaylı