İNCE BOYUTLU SİLİS KUMU DEPOLAMA SAHASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İNCE BOYUTLU SİLİS KUMU DEPOLAMA SAHASI"

Transkript

1 İNCE BOYUTLU SİLİS KUMU DEPOLAMA SAHASI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ BAŞVURU DOSYASI KARABÜK İLİ, SAFRANBOLU İLÇESİ, ÇATAK KÖYÜ MEVKİİ ALMER Çevre Denetim Müş. Müh.İş Sağ. ve Güv. Proje Tic. Ltd. Şti. ANKARA (a)

2 PROJE SAHİBİNİN ADI CAMİŞ MADENCİLİK A.Ş. ADRESİ TELEFON VE FAKS NUMARALARI PROJENİN ADI PROJE BEDELİ PROJE İÇİN SEÇİLEN YERİN AÇIK ADRESİ (İLİ, İLÇESİ, MEVKİİ) PROJE İÇİN SEÇİLEN YERİN KOORDİNATLARI, ZONE PROJENİN TANIMI VE GAYESİ PROJENİN ÇED YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDAKİ YERİ (SEKTÖRÜ, ALT SEKTÖRÜ) RAPORU HAZIRLAYAN KURULUŞUN/ ÇALIŞMA GRUBUNUN ADI Genel Müdürlük; İş Kuleleri Kule 3 Kat Levent Beşiktaş / İstanbul Genel Müdürlük; TEL : FAKS : TL Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Çatak Köyü Mevkii İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası koordinatları Sayfa (b) de verilen tabloda sunulmuştur. CAMİŞ Madencilik A.Ş. tarafından Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Çatak Köyü mevkiinde 14,5 hektarlık alanda İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası yapılması ve işletilmesi planlanmaktadır Tarih ve sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği ( tarih ve sayılı RG ile değişik.) Ek-I Listesi 12- Günlük kapasitesi 100 ton ve üzeri atıkların yakılması (oksitlenme yoluyla yakma, piroliz, gazlaştırma veya plazma vb. termal bertaraf işlemleri), belediye atıkları hariç olmak üzere alanı 10 hektardan büyük ve/veya hedef yılı da dahil günlük 100 ton ve üzeri olan atıkların ara işleme tabi tutulması ve düzenli depolanması için kurulacak tesisler. ALMER Çevre Denetim Müş. Müh.İş Sağ. ve Güv. Proje Tic. Ltd. Şti. RAPORU HAZIRLAYAN KURULUŞUN/ ÇALIŞMA GRUBUNUN ADRESİ, TELEFON VE FAKS NUMARALARI Gökkuşağı Mah Sok. No:12/14 Dikmen - Çankaya/ANKARA Tel : 0 (312) Faks : 0 (312) info@almerproje.com Rapor Sunum Tarihi MAYIS (i)

3 PROJE ALANINA AİT KOORDİNATLAR Koor. Sırası: Sağa, Yukarı Koor. Sırası: Enlem, Boylam Datum: ED-50 Datum: WGS-84 Türü: UTM Türü: Coğrafik (Derece.kesir) D.O.M.: 33 D.O.M.: - Zon: 36 Zon: - Ölçek Fak.: 6 derecelik Ölçek Fak.: - ÜNİTE NO SAĞA YUKARI ENLEM BOYLAM İNCE BOYUTLU SİLİS KUMU DEPOLAMA SAHASI KOORDİNATLARI (ii)

4 İÇİNDEKİLER Sayfa No İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR DİZİNİ... iii ŞEKİLLER DİZİNİ... iv EKLER DİZİNİ... iv BÖLÜM I: PROJENİN TANIMI VE GAYESİ... 1 I.1. Proje Konusu Yatırımın Tanımı, Ömrü, Hizmet Maksatları, Önem ve Gerekliliği... 1 I.2. Projenin Fiziksel Özelliklerinin, İnşaat ve İşletme Safhalarında Kullanılacak Arazi Miktarı ve Arazinin Tanımlanması... 4 I.2.1. Projenin Fiziksel Özellikleri,... 4 I.2.2. İnşaat ve İşletme Safhalarında Kullanılacak Arazi Miktarı ve Arazinin Tanımlanması... 9 I.3. Önerilen Projeden Kaynaklanabilecek Önemli Çevresel Etkilerin Genel Olarak Açıklanması (Su, Hava, Toprak Kirliliği, Gürültü, Titreşim, Işık, Isı, Radyasyon ve benzeri.) I.3.1. İnşaat ve İşletme Aşamasında Gerekli Olan Su İhtiyacının Nereden Temin Edileceği ve Oluşan Atıksuyun Bertaraf Sistemi I.3.2. Katı Atık ve Ambalaj Atığı I.3.3. Atık Yağlar I.3.4. Tehlikeli Atıklar I.3.5. Hafriyat I.3.6. Hava Kalitesine Etkiler I.3.7. Toprak Kirliliği I.3.8. Gürültü I.4. Yatırımcı Tarafından Araştırılan Ana Alternatiflerin Bir Özeti ve Seçilen Yerin Seçiliş Nedenlerinin Belirtilmesi BÖLÜM II: PROJE İÇİN SEÇİLEN YERİN KONUMU Proje Yeri ve Alternatif Alanların Mevkii, Koordinatları, Yeri Tanıtıcı Bilgiler iii

5 BÖLÜM III: PROJE YERİ VE ETKİ ALANININ MEVCUT ÇEVRESEL ÖZELLİKLERİ III.1. Önerilen Proje Nedeniyle Kirlenmesi Muhtemel Olan Çevrenin; Nüfus, Fauna, Flora, Jeolojik ve Hidrojeolojik Özellikler, Doğal Afet Durumu, Toprak, Su, Hava (Atmosferik Koşullar) İklimsel Faktörler, Mülkiyet Durumu, Mimari ve Arkeolojik Miras, Peyzaj Özellikleri, Arazi Kullanım Durumu, Hassasiyet Derecesi (EK-V deki Duyarlı Yöreler Listesi de Dikkate Alınarak) ve Yukarıdaki Faktörlerden Birbiri Arasındaki İlişkileri de İçerecek Şekilde Açıklanması III.1.1. Nüfus III.1.2. Flora ve Fauna III Flora III Fauna III.1.3. Jeolojik ve Hidrojeolojik Özellikler ile Doğal Afet Durumu III.1.4. Meteorolojik Durum ve İklimsel Özellikleri III.1.5. Arazi Kullanım Durumu ve Toprak Özellikleri III.1.6. Mülkiyet Durumu III.1.7. Mimari ve Arkeolojik Miras, Proje Alanının Hassasiyet Derecesi BÖLÜM IV: PROJENİN ÖNEMLİ ÇEVRESEL ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER. 26 IV.1. Önerilen Projenin Aşağıda Belirtilen Hususlardan Kaynaklanması Olası Etkilerinin Tanıtımı. (Bu Tanım Kısa, Orta, Uzun Vadeli, Sürekli, Geçici ve Olumlu Olumsuz Etkileri İçermelidir.) a) Proje için Kullanılacak Alan b) Doğal Kaynakların Kullanımı c) Kirleticilerin Miktarı, (Atmosferik Şartlar İle Kirleticilerin Etkileşimi) Çevreye Rahatsızlık Verebilecek Olası Sorunların Açıklanması ve Atıkların Minimizasyonu c.1. Mevcut Durumun Tespitine Yönelik Çalışmalar c.2. Atıksu c.3. Katı Atık ve Ambalaj Atığı c.4. Atık Yağlar c.5. Tehlikeli Atıklar c.6. Hafriyat c.7. Hava Kalitesine Etkiler c.8. Gürültü c.9. Peyzaj Etkisi IV.2. Yatırımın Çevreye Olan Etkilerinin Değerlendirilmesinde Kullanılacak Tahmin Yöntemlerinin Genel Tanıtımı (iv)

6 IV.3. Çevreye Olabilecek Olumsuz Etkilerin Azaltılması İçin Alınması Düşünülen Önlemlerin Tanıtımı BÖLÜM V: HALKIN KATILIMI V.1. Projeden Etkilenmesi Muhtemel Halkın Belirlenmesi ve Halkın Görüşlerinin Çevresel Etki Değerlendirmesi Çalışmasına Yansıtılması için Önerilen Yöntemler V.2. Görüşlerine Başvurulması Öngörülen Diğer Taraflar V.3. Bu Konuda Verebileceği Diğer Bilgi ve Belgeler BÖLÜM VI: YUKARIDA VERİLEN BAŞLIKLARA GÖRE TEMİN EDİLEN BİLGİLERİN TEKNİK OLMAYAN BİR ÖZETİ EKLER: Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası Hazırlanmasında Kullanılan ve Çeşitli Kuruluşlardan Sağlanan Bilgi ve Belgeler ile Raporda Kullanılan Tekniklerden Rapor Metninde Sunulamayan Aşağıdaki Belgeler Proje için Belirlenen Yer ve Alternatiflerin Varsa; Çevre Düzeni, Nazım, Uygulama İmar Planı, Vaziyet Planı veya Plan Değişikliği Teklifleri Yatırımcı için Projesi ile İlgili Olarak Daha Önceden Alınmış İzin, Onay, Ruhsat veya İlgili Kurumlardan Alınmış Belgeler ve benzeri Proje İçin Seçilen Alana İlişkin Arazi Kullanım Durumu NOTLAR VE KAYNAKLAR NI HAZIRLAYAN UZMANLARIN LİSTESİ TABLOLAR DİZİNİ Sayfa No Tablo I.2.1. Proje Kapsamındaki Ünitelerin Arazi Kullanımı Bakımından Değerlendirilmesi,... 9 Tablo II.1. Proje Alanının Yerleşim Yerlerine Olan Mesafeleri ve Yönleri Tablo II.2. Proje Alanına Ait Koordinatlar, Tablo III.1.1. Karabük İli, 2012 Yılı Nüfus Dağılımı, (v)

7 ŞEKİLLER DİZİNİ Sayfa No Şekil I.1.1. Vaziyet Planı,... 2 Şekil I.2.1. Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi İş Akım Şeması... 6 Şekil I.2.2. İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası İş Akım Şeması... 7 Şekil III Proje Alanı Ve Çevresi Diri Fay Haritası...22 Şekil III Karabük İli Depremsellik Haritası...23 Şekil III Proje Alanı ve Çevresi Mevcut Su Kullanım Durumu, Planlanan ve Mevcut Sulama Tesisleri...24 EKLER DİZİNİ Ek-1 Yer Bulduru Haritası ve Proje Alanına Ait Uydu Görüntüleri, Ek-2 Resmi Belgeler a-) RN:70083 Maden Ocağı Resmi Belgeler b-) Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi Resmi Belgeler Ek-3 Atık Analizi Raporu Ek-4 1/ Ölçekli Vaziyet Planı Ek-5 1/ Ölçekli Topografik Harita Ek-6 1/ Ölçekli Çevre Düzeni Planı, Plan Hükümleri ve Lejantı Ek-7 1/ Ölçekli Arazi Varlığı Haritası ve Lejantı, Ek-8 Proje Alanını Gösterir Fotoğraflar, Ek-9 Fosseptik Planı Ek-10 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü nün tarih ve 7348 sayılı yazısı (vi)

8 BÖLÜM 1 PROJENİN TANIMI VE AMACI

9 BÖLÜM I: PROJENİN TANIMI VE GAYESİ I.1. Proje Konusu Yatırımın Tanımı, Ömrü, Hizmet Maksatları, Önem ve Gerekliliği CAMİŞ Madencilik A.Ş. tarafından Karabük İli, Safranbolu ilçesi, Çatak Köyü Mevkiinde 14,5 Ha alan üzerinde İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası nın kurulması ve işletilmesi amaçlanmaktadır. Söz konusu proje, alanın yaklaşık 750 m kuzeyinde yer alan ve aynı firmaya ait Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi nde ortaya çıkacak olan ince boyutlu silis kumu malzemesinin depolanmasını sağlamak amacıyla projelendirilmiştir. Söz konusu Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinde cam yapımında kullanılacak olan kuvars kumu elde edilecek olup, bu kapsamda tesisin ihtiyaç duyacağı hammadde ise aynı firmaya ait ve tesisin 1,5 km güneyinde bulunan maden sahasından nakledilecektir. Söz konusu ÇED Gerekli Değildir kararı alınan Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi nde inşaat çalışmaları devam etmekte olup, Kasım-2013 tarihinde işletmeye geçmesi planlanmaktadır. Tesiste üretilecek olan kuvars kumunun Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. nin Ankara Polatlı OSB içerisinde inşaat çalışmaları devam eden Düz Cam Fabrikasında hammadde olarak kullanılması planlanmıştır. Tesisin üretim faaliyetleri neticesinde yıllık yaklaşık ton ince boyutlu silis kumunun ortaya çıkması öngörülmekte olup, depolama alanı kapasitesi bu değer dikkate alınarak hesaplanmıştır. CAMİŞ Madencilik A.Ş. ŞİŞECAM grubunun bir kuruluşu olup, Cam sektörü için gerekli endüstriyel mineralleri üreten bir firma konumundadır. Faaliyete geçtiği 1988 yılından bu yana, üretim kapasitesini 4 e katlayarak 2.76 milyon ton seviyesine ulaştırmış, müşteri taleplerine uygun kalitede ürünler üretmek yanında; maden arama, teknolojik araştırma ve tesis dizaynı ve kurulması konusundaki yeteneklerini de geliştirmiştir. CAMİŞ Madencilik A.Ş. ülkemizin çeşitli yörelerinde 60 a yakın maden sahasında, Trakya, Marmara, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde kurulu 14 hammadde işleme ve zenginleştirme tesisinde faaliyetlerini sürdürmekte ve müşterilerinin taleplerini zamanında karşılamaya yönelik Lojistik Hizmetleri de organize etmektedir. Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya, eczacılık, elektrik-elektronik vb. birçok sektöre girdi veren önemli bir sektördür. Cam üretiminde kullanılan en önemli girdiler, kum, soda, dolomit, kalker, kuvars gibi maddelerdir. Ülkemizin bu kaynaklar açısından zengin olması nedeniyle, Türk cam sanayi %98 oranında yerli hammadde kullanmaktadır. En çok kullanılan girdilerden birisi olan soda üretiminde Türkiye'nin payı dünyada %1,7, Avrupa Birliği'nde ise % 10'dur. Diğer taraftan, Türkiye'de cam hammaddeleri yeterince bulunmakla birlikte, hammadde rezervleri çok fazla kaliteli değildir. Ayrıca, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından istenen özelliklere uygun hammadde rezervleri giderek azalmaktadır. Kesintisiz üretim yapma zorunluluğu olan cam sanayiinde, daha önceleri yerli hammaddelerden yararlanmanın sağladığı karşılaştırmalı üstünlükler kullanılabilmekte iken; bugün küreselleşme nedeniyle giderek dünyanın küçülen bir pazar durumuna gelmesi ve kalitenin ön plana çıkması, üretimde yüksek kaliteyi sağlayacak şekilde kaliteli hammadde kullanımını gerektirmektedir. Bu ÇED Başvuru Dosyasında çevresel etkileri ayrıntılı olarak incelenmiş ve ekonomik olarak yapılabilirliği belirlenmiş olan İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası projesinin devreye girmesi ile cam sanayi endüstrisine hammadde sağlayacak Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinde oluşacak pasa atıklarının çevreye zarar vermeden depolanması sağlanmış olacaktır. 1

10 Proje Konusu Yatırımın Tanımı ve Kapasitesi Proje konusu faaliyet; CAMİŞ Madencilik A.Ş. tarafından, Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Çatak Köyü mevkiinde, 14,5 hektar büyüklüğündeki alanda inşa edilmesi ve işletilmesi planlanan İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası projesidir (Bkz. Ek-1 Yer Bulduru Haritası). Söz konusu depolama alanı projesi, alanının yaklaşık 750 m kuzeyinde inşaat çalışmaları devam eden ve CAMİŞ Madencilik A.Ş. ne ait Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinden ortaya çıkacak ince boyutlu silis kumunun depolanması amacıyla projelendirilmiştir. Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinde kullanılacak olan hammadde ise tesisin 1,5 km güneyinde bulunan ve yine CAMİŞ Madencilik A.Ş. ne ait olan Kuvarsit Ocağından (RN:70083) çıkartılacak kuvarsit malzemesi kullanılacaktır. Söz konusu Kuvarsit Maden Ocağı için tarih ve 2053 sayılı karar ile, Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi için ise tarih ve 2050 sayılı karar ile ÇED Gerekli Değildir kararları verilmiştir (Bkz. Ek 2.b. Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi Resmi Belgeler). Söz konusu İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası, Kuvarsit Maden Ocağı ve Kuvarsit Hazırlama Tesisini gösterir vaziyet planı aşağıdaki şekilde verilmiştir. Şekil I.1.1. Vaziyet Planı, 2

11 Maden ocağından getirilen kuvarsit cevheri (-600 mm boyutlu), kırma-eleme ve öğütme tesislerinde işlenerek - 0,5 mm boyutuna indirilecektir. Bu esnada oluşan ve cam sanayii tarafından istenmeyen ince boyutlu silis kumu ( -0,1 mm) toz toplama sistemleri ve dinamik sınıflandırıcılar ile üründen ayrılacaktır. İnce boyutlu silis kumunun demir-çelik, seramik ve inşaat sektörlerine satışı hedeflenmekle birlikte satış sürekliliğinin sağlanamadığı durumlar oluşması ihtimaline karşı atık depolama alanında düzenli olarak depolanmasına karar verilmiş ve bu projenin gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Atık depolama alanına kabul edilecek ince boyutlu silis kumu atığının Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında analizinin yapılarak, hangi sınıf (I., II. veya III. sınıf) atık olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir. Bu amaçla RN:70083 no lu maden ocağından numune alınarak, alınan numunenin Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinde işlenmesi ve atığın sınıfının belirlenmesi gerekmektedir. Ancak atık depolama alanına gönderilecek atıkların kaynağı olacak olan Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinin inşaatı henüz tamamlanmamış olup, bu sebeple tesisten numune alınamamıştır. Ancak RN:70083 no lu maden ocağından akredite laboratuvar firması tarafından alınan numune, yine aynı firmaya ait olan İstanbul İlinde bulunan Araştırma Geliştirme Laboratuarına gönderilerek silis kumu atığının tesis şartları simüle edilerek laboratuar bazında oluşturulması sağlanmıştır. Sonrasında ince boyutlu silis kumu atığına akredite laboratuvar firması tarafından Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında Eluat analizi yapılmıştır. Alınan numuneye yapılan analiz neticesinde oluşan atığın sınıfı Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında III. Sınıf Depolama Tesisi sınır değerlerini sağladığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak; Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinden oluşacak silis kumu atıkları III. Sınıf Atık olacak ve inşa edilmesi planlanan düzenli depolama tesisi III. Sınıf Depolama Tesisi standartlarına uygun olarak inşa edilecektir (Bkz. Ek-3 Atık Analizi). Proje konusu faaliyet; firmaya ait Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinde oluşacak ince boyutlu silis kumlarının çevreye herhangi bir olumsuz etkisi olmadan depo edilmesi projesidir. İnce boyutlu silis kumu depolama tesisinin maden ocağı ve Kuvars Kumu Hazırlama Tesisiyle yine aynı ruhsat içerisinde (RN:70083) yer alması ve toplam 14,5 hektarlık alana kurulması planlanmaktadır (Bkz. Ek-4 Vaziyet Planı). Depolama tesisinin toplam depolama kapasitesinin m 3 olması planlanmaktadır. Oluşacak ince silis kumunun özgül ağırlığının proje sahibi firmanın daha önceki tecrübelerinden yola çıkılarak 1 ton/m 3 olduğu kabul edilerek, depolama sahasının toplam kapasitesinin ton olması planlanmaktadır. İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Karabük İli, Safranbolu İlçesi sınırları içerisinde F29-b1 ve F29-b4 no lu paftalarda yer almakta olup, 1/ ölçekli Topoğrafik Harita Ek-5 de sunulmuştur. Faaliyetin planlandığı alan; Zonguldak-Bartın-Karabük Planlama Bölgesi 1/ Ölçekli Çevre Düzeni Planı F29 paftası içerisinde yer almaktadır. Söz konusu planda ince boyutlu silis kumu depolama tesisi ile kuvars kumu hazırlama tesisi, orman sayılan alanlar içerisinde yer almaktadır. Kuvarsit maden ocağı sahasının ise bir bölümü orman, bir bölümü ise tarım alanları içerisinde kalmaktadır. Bahse konu 1/ Ölçekli Çevre Düzeni Planı, Plan Hükümleri ve Plan Lejantı Ek-6 da sunulmuştur. 3

12 Yatırımın Hizmet Maksatları İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahasının Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Çatak Köyü mevkiinde inşa edilmesi ve işletilmesi planlanmakta olup, atık depolama sahasında sadece aynı firmaya ait Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinde oluşacak silis kumları depolanacaktır. Yani bir başka deyişle proje konusu atık depolama sahasının sadece aynı firmaya ait Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinde oluşacak silis kumlarının depolaması amacıyla inşa edilmesi ve işletilmesi planlanmakta olup, dışarıdan veya başka firmalardan herhangi bir atık kabulü söz konusu olmayacaktır. Çalışacak Personel Sayısı ve Yatırımın Ömrü Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamalarında 10 kişi, işletme aşamasında ise 2 kişinin çalıştırılması planlanmaktadır. Proje dâhilinde inşaat aşamasında vasıfsız personel mümkün olduğunca bölgeden istihdam edilecek olup, işletme aşamasında ise daimi personeller yine yöreden istihdam edilerek az da olsa bölge ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır. Depolama sahasının toplam depolama kapasitesinin ton olması planlanmaktadır. Depolama sahasına ince silis kumunun gönderileceği Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinden yılda yaklaşık ton silis kumu atığı oluşması beklenmektedir. Buna göre depolama sahasının yatırım ömrü; Yatırımın İşletme Süresi : Toplam Depolama Kapasitesi / Yıllık Silis Kumu Miktarı : ton / ton/yıl : 16,5 yıl olarak öngörülmektedir. Yukarıda verilen ekonomik ömür ve yıllık atık miktarları dikkate alınarak söz konusu proje ile ilgili avan projeler ÇED Raporu içerisinde sunulacaktır. Bu kapsamda ise proje alanına ait hali hazır haritalama çalışmaları, jeolojik ve jeoteknik (sondaj çalışmaları dahil) etüt çalışmaları depolama alanı genel vaziyet planı, kesitler ve taban teşkili ile ilgili avan bilgiler sunulacaktır. İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası inşaat sürecinde yılda 1 ay, ayda 25 gün, günde 8 saat ve 1 vardiya ile çalışılacaktır. Depolama tesisinin işletme sürecinde ise; yılda 12 ay, ayda 25 gün, günde 16 saat ve 2 vardiya ile çalışılacaktır. I.2. Projenin Fiziksel Özelliklerinin, İnşaat ve İşletme Safhalarında Kullanılacak Arazi Miktarı ve Arazinin Tanımlanması CAMİŞ Madencilik A.Ş. tarafından, Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Çatak Köyü mevkiinde, 14,5 hektar büyüklüğündeki alanda İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası inşa edilmesi ve işletilmesi planlanmaktadır. Söz konusu atık depolama tesisi Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında III. Sınıf Depolama Tesisi kriterlerine uygun olarak inşa edilecektir. I.2.1. Projenin Fiziksel Özellikleri, Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Çatak Köyü mevkiinde, CAMİŞ Madencilik A.Ş. tarafından, 14,5 hektar büyüklüğündeki alanda İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası inşa edilmesi ve işletilmesi planlanmaktadır. Söz konusu atık depolama tesisi Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında III. Sınıf Depolama Tesisi kriterlerine uygun olarak inşa edilecektir. 4

13 CAMİŞ Madencilik A.Ş. tarafından Karabük İli, Yağlıca Köyü mevkiinde bulunan RN:70083 no lu Kuvarsit Maden Ocağı için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü nden tarihli İşletme Ruhsatı ve İşletme İzni alınmıştır. Sonrasında söz konusu maden ocağı için önce mülga Karabük İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 24,36 hektarlık alan için tarih 2008/2 sayılı ÇED Gerekli Değildir Kararı verilmiş olup, daha sonra ise firmanın artan ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan kapasite artış projesi için tarihinde Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ÇED Gerekli Değildir Kararı verilmiştir. Kapasite artış projesiyle birlikte RN:70083 no lu Kuvarsit Maden Ocağı nın ÇED İzin Alanı toplam 49,57 hektara ulaşmıştır (Bkz. Ek-2.a. RN:70083 Maden Ocağı Resmi Belgeler). CAMİŞ Madencilik tarafından işletilmekte olan RN:70083 nolu ruhsat alanı içerisinde bulunan Kuvarsit Maden Ocağında üretilen kuvarsit madeninin boyutlandırılması (kırmaeleme-öğütme)için, aynı ruhsat alanı içerisinde Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi kurulmasına karar verilmiştir. Söz konusu projeyle ilgili olarak Proje Tanıtım Dosyası hazırlanıp Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne sunulmuş ve tarihinde ÇED Gerekli Değildir Kararı alınmıştır (Bkz. Ek 2.b. Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi Resmi Belgeler). Maden ocağından çıkartılarak Kuvars Kumu Hazırlama Tesisine getirilen maden cevherine kuvars kumu hazırlama tesisinde, kırma-eleme, öğütme-eleme manyetik seperasyon işlemleri yapılacak olup, herhangi bir kimyasal zenginleştirme işlemi uygulanmayacaktır. Kuvars kumu hazırlama tesisine ait iş akım şeması aşağıda verilmiştir. 5

14 Kırma-Eleme E G E Emisyon Kapalı Stokhol E G G Gürültü Su Buharı Ara Silo E Jet Pulse Filtre Döner Kurutucu Yüksek Frekanslı Elek E E İnce Malzeme Toplama Filtresi Dinamik Separatörler E Dik Milli Kırıcı Tambur Manyetik Separatör G E İnce Malzeme Depolama Alanı Yüksek Alan Şiddetli Manyetik Separatör Ürün Siloları E G E Yükleme Nemlendirme G Sevkiyat Şekil I.2.1. Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi İş Akım Şeması 6

15 Ön kırma-eleme sisteminde belli bir boyutun altına indirilen kuvarsit cevheri, önce kapalı hammadde stokholünde stoklanacak, buradan da galeri konveyör bant sistemi ile ara siloya nakledilecektir. Ara silo çıkışı cevher kurutulmak üzere döner kurutucuya beslenecek, buharlaşan su ve ince boyutlu malzeme kurutucu içinden jet pulse tip filtre ile emilecektir. Kurutucudan gelen ince boyutlu malzeme ince malzeme silosuna sevk edilecek, su buharı ise atmosfere salınacaktır. Kurutucu çıkışı cevher elenmek üzere yüksek frekanslı ince malzeme eleklerine beslenecek, elek üstü malzeme (+500 mikron) kırılmak üzere dik milli kırıcıya aktarılacaktır. Dik milli kırıcı çıkışı malzeme boyut kontrolü için tekrar ince malzeme eleklerine beslenecektir. Elek altı malzeme (-500 mikron) dinamik separatörlere aktarılacak ve malzeme içindeki ince boyutlu fraksiyonlar ayrılıp ince malzeme silosuna nakledilecektir. Dinamik separatörler sonrası cevher tambur manyetik separatörden geçirilecektir. Cevher içindeki yüksek manyetik özellikli malzemeler tambur separatör vasıtasıyla ayrılıp ince malzeme silosuna nakledilecektir. Manyetik tambur separatör çıkışı malzeme, demir içeriğinin düşürülmesi amacıyla yüksek alan şiddetli manyetik separatörlerden geçirilecek; manyetik kısım ince malzeme silosuna sevk edilecek, manyetik olmayan kısım (ürün) ise ürün silolarında sevk edilmek üzere depolanacaktır. Sevkiyat öncesi yapılan yükleme işlemi esnasında malzemenin tozumaması için malzeme üzerine su ile spreyleme yapılacaktır. Çalışma esnasında tesis içerisinde ince malzeme sebebiyle meydana gelen tozuma jet pulse tipi filtre ile toplanacaktır. Yukarıda bahsedildiği gibi fiziksel işlem uygulanarak zenginleştirilen madenden ince boyutlu silis kumu atığı oluşacaktır. İnce malzeme depolama silolarında depolanan silis kumu atığı daha sonrasında kamyonlar vasıtasıyla atık depolama tesisine nakledilecektir. İnce boyutlu silis kumu depolama sahasına ait iş akım şeması aşağıda verilmiştir. İnce Boyutlu Silis Kumu (Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi) E Emisyon G E Kamyonlar Vasıtası İle Nakliye G Gürültü İnce Boyutlu Silis Kumu Bertaraf (Atık Depolama Sahası) E Sulama Şekil I.2.2. İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası İş Akım Şeması Kuvars kumu hazırlama tesisinden kamyonlar vasıtasıyla atık depolama sahasına getirilen ince silis kumları, atık depolama sahasında depolanması sağlanacaktır. Atık depolama sahasına getirilecek ince silis kumlarının tane boyutu küçük olacağından, tozuma problemi oluşacaktır. Toz emisyonu oluşmasının engellemek amacıyla sevkiyat öncesi de malzeme belli oranda rutubetlendirilecektir. 7

16 İnce boyutlu silis kumu depolama sahası Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında III. Sınıf Depolama Tesisi kriterlerine uygun olarak inşa edilecektir. Bu kapsamda söz konusu atık depolama tesisi inşa edilirken Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik te belirtilen aşağıdaki hususlara uyulacaktır: Atık depolama tesisinde inert atıklar dışında herhangi bir atık depolanması söz konusu olmayacaktır. Depolama tesisinde yağmur suyu ve yüzeysel suların depolama alanına girmesini engellemek amacıyla kuşaklama kanalları yapılacaktır. Düzenli depolama tesis sınırlarının yerleşim birimlerine uzaklığı için (III. sınıf düzenli depolama tesisi olduğu için en az iki yüz elli metre) gerekli şartlar sağlanacaktır. Düzenli depolama tesisinde atık depolama işlemi tamamen bittikten sonra sahanın üstü kapatılacak ve yeşillendirilecektir. Depolama tesisinde depolanacak atıkların diğer depolama tesislerinde bertarafını gerektirecek düzeyde kontamine olduğu veya metal, asbest, plastik ve kimyasallar gibi olmaması gereken maddeler içerdiğinin tespit edilmesi halinde, bu atıklar depolama tesisine kabul edilmeyecektir. Bunların dışında; Atık depolama tesisinde depolanacak malzemenin tane boyutunun küçük olmasından dolayı malzemenin tozuma yapması muhtemeldir. Bu sebeple atık depolama tesisinin etrafına malzemenin nemlendirilerek tozumanın önüne geçmeyi sağlayan sulama sistemi kurulacaktır. Atık depolama tesisinin tabanında biriken sızıntı suları toplanarak, atık depolama sahasında depolanan malzemenin tozumasını engelleyecek sulama sisteminde kullanılacaktır. Depolama tesisinin uygun yerlerinde olası bir acil veya yangın durumunda kullanılmak üzere yağın tüpleri konuşlandırılacaktır. Depolama tesisinde gece görüş seviyesinin sağlanması amacıyla tesisin 4 köşesinde aydınlatmayı sağlayacak projektör yerleştirilecektir. Ayrıca bu projektörlerin sürekli çalışır durumda olması için gerekli makine-ekipmanda(jeneratör vb.) sahada hazır bulundurulacaktır. Depolama tesisinde ulaşımın sağlanması amacıyla gerekli yollar oluşturulacak ve bu yolların tozumasını önlemek amacıyla gerekli tedbirler alınacaktır(tesis içi yollar toz oluşturmak şekilde kaplanacak veya kaplama yapılamaması durumunda yollarda toz oluşmasını engellemek amacıyla belirli periyotlarda sulama yapılacaktır). Depolama tesisinde uygun yerlere görünür şekilde ve büyüklükte, uyarı ve ikaz levhaları yerleştirilecektir. 8

17 I.2.2. İnşaat ve İşletme Safhalarında Kullanılacak Arazi Miktarı ve Arazinin Tanımlanması CAMİŞ Madencilik A.Ş. tarafından, Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Çatak Köyü mevkiinde, 14,5 hektar büyüklüğündeki alanda İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası inşa edilmesi ve işletilmesi planlanmaktadır (Bkz. Ek-1 Yer Bulduru Haritası). Depolama tesisinde bertaraf edilecek atıklar aynı firmaya ait olan ve depolama tesisinin bulunduğu mevkiide bulunan Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinden kamyonlarla getirilecektir. Söz konusu tesisten kaynaklanacak silis kumu atıkları yapılan analiz neticesinde III. Sınıf Atık olacak ve inşa edilmesi planlanan düzenli depolama tesisi III. Sınıf Depolama Tesisi standartlarına uygun olarak inşa edilecektir (Bkz. Ek-3 Atık Analizi). Proje konusu faaliyet kapsamında aynı firmaya ait Kuvars kumu hazırlama Tesisinde oluşacak silis kumlarının çevreye herhangi bir olumsuz etkisi olmadan bertaraf edilmesi amaçlanmaktadır. Atık depolama tesisinin maden ocağı ve Kuvars Kumu Hazırlama Tesisinin bulunduğu ruhsat içerisinde (RN:70083) yer alması ve toplam 14,5 hektarlık alana kurulması planlanmaktadır (Bkz. Ek-4 Vaziyet Planı). Depolama sahasının toplam depolama kapasitesinin m 3 olması planlanmaktadır. Oluşacak ince silis kumunun özgül ağırlığının proje sahibi firmanın daha önceki tecrübelerinden yola çıkılarak 1 ton/m 3 olduğu kabul edilerek, depolama sahasının toplam kapasitesinin ton olması planlanmaktadır. İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Karabük İli, Safranbolu İlçesi sınırları içerisinde F29-b1 ve F29-b4 no lu paftalarda yer almakta olup, 1/ ölçekli Topoğrafik Harita Ek-5 de sunulmuştur. Faaliyetin planlandığı alan; Zonguldak-Bartın-Karabük Planlama Bölgesi 1/ Ölçekli Çevre Düzeni Planı F29 paftası içerisinde yer almaktadır. Söz konusu planda ince boyutlu silis kumu depolama tesisi ile kuvarsit işleme tesisi, orman sayılan alanlar içerisinde yer almaktadır. Kuvarsit maden ocağı sahasının ise bir bölümü orman, bir bölümü ise tarım alanları içerisinde kalmaktadır. Bahse konu 1/ Ölçekli Çevre Düzeni Planı, Plan Hükümleri ve Plan Lejantı Ek-6 da sunulmuştur. Projenin çevresel etki değerlendirme çalışmaları kapsamında, proje alanı içerisinde ana madde, iklim, topoğrafya, bitki örtüsü ve zamanın etkisi ile çeşitli büyük toprak grupları, Karabük İli Arazi Varlığı kitaplarından ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Karabük İline ait 1/ ölçekli Arazi Varlığı haritaları incelenmiştir. Buna göre eğimli topoğrafyaya sahip arazilerde 1/ ölçekli arazi varlığı haritalarına göre proje kapsamında yer alan ünitelerin büyük toprak grupları, şimdiki arazi kullanım şekli ve arazi kullanım kabiliyet sınıflarına göre değerlendirilmesi Tablo I.2.1 de sunulmuştur. Tablo I.2.1. Proje Kapsamındaki Ünitelerin Arazi Kullanımı Bakımından Değerlendirilmesi, ÜNİTE İnce boyutlu silis kumu depolama alanı Kuvars Kumu Hazırlama Tesisi Kuvarsit Maden Ocağı BÜYÜK TOPRAK GRUBU N (Kireçsiz Kahverengi Orman Toprakları) N (Kireçsiz Kahverengi Orman Toprakları) N (Kireçsiz Kahverengi Orman Toprakları) ŞİMDİKİ ARAZİ KULLANIM ŞEKLİ O (Orman) O (Orman) F (Fundalık) ARAZİ KULLANIM KABİLİYET SINIFI IV IV VI Proje alanına ait arazi kullanım kabiliyet sınıflarını ve büyük toprak gruplarını gösterir 1/ ölçekli Arazi Varlığı haritası Ek-7 de sunulmuştur. 9

18 I.3. Önerilen Projeden Kaynaklanabilecek Önemli Çevresel Etkilerin Genel Olarak Açıklanması (Su, Hava, Toprak Kirliliği, Gürültü, Titreşim, Işık, Isı, Radyasyon ve benzeri.) CAMİŞ Madencilik A.Ş. tarafından yapılıp işletilmesi planlanan İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Projesi kapsamında, sadece atık depolama alanı inşası gerçekleştirilecektir. Bunun dışında projenin inşaat ve işletme aşamalarında çalışan kişilerin sosyal ihtiyaçları için sahaya prefabrik konteyner yerleştirilecektir. Planlanan projenin uygulanması (inşaatı) sonucu oluşacak çevresel etkiler ile ilgili genel bilgiler aşağıda detay bilgiler ise Bölüm IV te verilmiştir. İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Projesi inşaat çalışmalarından kaynaklı, atıksu, katı atık, gürültü ve toz oluşumu gibi çevresel etkilerin oluşması beklenmektedir. Bu kapsamda inşaat aşamasında toplam 10 kişinin çalıştırılması öngörülmektedir. Proje kapsamında su kullanımı ve atıksu bertarafı, atık bertarafı, hafriyat, gürültü, hava kalitesi üzerine etkiler aşağıda açıklanmıştır. I.3.1. İnşaat ve İşletme Aşamasında Gerekli Olan Su İhtiyacının Nereden Temin Edileceği ve Oluşan Atıksuyun Bertaraf Sistemi Planlanmakta olan İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Projesinin arazi hazırlık, inşaat ve işletme aşamasında çalışacak personellerden kaynaklı su kullanımı söz konusu olacaktır. İnşaat aşamasında çalışacak personelin içme suyu ihtiyacı özel firmalardan satın alınacak damacanalar ile karşılanacak olup, personelin kullanma suyu ihtiyacı ile proje alanında meydana gelebilecek tozumayı önlemek amacıyla sulama için gerekecek su, tankerler ile dışarıdan temin edilecektir. Projenin işletme aşamasında çalışacak personelin içme suyu ihtiyacı da özel firmalardan satın alınacak damacanalar ile karşılanacak olup, personelin kullanma suyu ihtiyacı ile proje alanında meydana gelebilecek tozumayı önlemek amacıyla sulama için gerekecek su, tankerler ile dışarıdan temin edilecektir. İnşaat Aşaması İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Projesinin inşaat aşamasında 10 kişinin çalışması öngörülmektedir. Kişi başına kullanılacak günlük içme ve kullanma suyu miktarı 150 lt/kişi-gün (1) olduğundan toplam kullanılacak su miktarı; Personelin su kullanım miktarı = (Kişi başına su kullanım mik.) x (personel sayısı) Personel su kullanım miktarı = 150 lt/gün x 10 kişi = lt/gün = 1,5 m 3 /gün olacaktır. Kullanılacak suyun % 100 ünün atık su olarak döneceği kabulüyle projenin inşaat aşamasında oluşacak evsel nitelikli atık su miktarı 1,5 m 3 /gün olacaktır. İnşaat çalışmaları esnasında çalışacak olan personelin idari ve sosyal gereksinimleri, mücavirdeki kum hazırlama tesisi şantiyesinden karşılanacaktır. Dolayısıyla da oluşacak olan evsel nitelikli atıksu bu yapıda meydana gelecektir. İnşaat aşamasında oluşacak evsel nitelikli atıksular faaliyet alanı ve yakın çevresinde herhangi bir atıksu (kanalizasyon) sistemi olmadığından, mücavirdeki kum hazırlama tesisi şantiyesinde Lağım Mecrası İnşası Mümkün Olmayan Yerlerde Yapılacak Çukurlara Ait Yönetmelik hükümlerine uygun olarak inşa edilmiş sızdırmaz 1 Kaynak: Su Temini ve Atık su Uzaklaştırılması Uygulamaları İTÜ , Prof. Dr.Dinçer TOPACIK, Prof. Dr. Veysel EROĞLU) 10

19 fosseptik çukurda biriktirilecektir. Fosseptikte biriken atık suların ücret karşılığı Safranbolu Belediyesi ekipleri tarafından vidanjörle alınması sağlanacaktır. Personelden kaynaklanacak atık sular için inşa edilecek fosseptiğe ait plan ve kesitler Ek-9 da sunulmuştur. Bunun dışında inşaat aşamasında tozumayı önlemek için arazözle sulama yapılacaktır. Söz konusu sulama çalışmaları için de yaklaşık 10 m 3 /gün su kullanılacağı tahmin edilmektedir. Kullanılacak olan su dışarıdan tankerler ile temin edilecek olup, söz konusu sulama suyu sahadan buharlaşarak uzaklaşacağı için de herhangi bir atık su oluşumuna sebep olmayacaktır. Projenin inşaat aşamasında oluşacak sıvı atıkların bertarafı sırasında tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ndeki ( tarih ve sayılı RG ve tarih ve sayılı RG ile değişik) tüm hususlara uyulacaktır. İşletme Aşaması İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Projesinin işletme aşamasında 2 kişinin çalışması öngörülmektedir. Kişi başına kullanılacak günlük içme ve kullanma suyu miktarı 150 lt/kişi-gün (2) olduğundan toplam kullanılacak su miktarı; Personelin su kullanım miktarı = (Kişi başına su kullanım mik.) x (personel sayısı) Personel su kullanım miktarı = 150 lt/gün x 2 kişi = 300 litre/gün = 0,30 m 3 /gün olacaktır. Kullanılacak suyun % 100 ünün atık su olarak döneceği kabulüyle projenin işletme aşamasında oluşacak evsel nitelikli atık su miktarı 0,30 m 3 /gün olacaktır. İşletme aşamasında çalışacak olan personelin idari ve sosyal gereksinimleri, mücavirdeki kum hazırlama tesisi şantiyesinden karşılanacaktır. Dolayısıyla da oluşacak olan evsel nitelikli atıksu bu yapıda meydana gelecektir. İşletme aşamasında oluşacak evsel nitelikli atıksular faaliyet alanı ve yakın çevresinde herhangi bir atıksu (kanalizasyon) sistemi olmadığından, mücavirdeki kum hazırlama tesisi şantiyesinde Lağım Mecrası İnşası Mümkün Olmayan Yerlerde Yapılacak Çukurlara Ait Yönetmelik hükümlerine uygun olarak inşa edilmiş olan sızdırmaz fosseptik çukurda biriktirilecektir. Fosseptikte biriken atık suların ücret karşılığı Safranbolu Belediyesi ekipleri tarafından vidanjörle alınması sağlanacaktır. Personelden kaynaklanacak atık sular için inşa edilecek fosseptiğe ait plan ve kesitler Ek-9 da sunulmuştur. Bunun dışında işletme aşamasında depolama sahasında ve yollarda tozumayı önlemek için sulama yapılacaktır. Depolama sahasında yapılacak sulama çalışması için depolama sahasının etrafına sulama sistemi kurulacaktır. Sulama sisteminde kullanılacak su saha tabanına kurulacak drenaj sisteminde biriken sulardan temin edilecek olup, bu çalışmalardan kaynaklı herhangi bir atıksu oluşumu söz konusu olmayacaktır. Bunun dışında depolama sahası yollarında yapılacak sulama çalışmaları arazözler vasıtasıyla gerçekleştirilecektir. Söz konusu sulama çalışmaları için de yaklaşık 10 m 3 /gün su kullanılacağı tahmin edilmektedir. Kullanılacak olan su dışarıdan tankerler ile temin edilecek olup, söz konusu sulama suyu sahadan buharlaşarak uzaklaşacağı için de herhangi bir atık su oluşumuna sebep olmayacaktır. 2 Kaynak: Su Temini ve Atık su Uzaklaştırılması Uygulamaları İTÜ , Prof. Dr.Dinçer TOPACIK, Prof. Dr. Veysel EROĞLU) 11

20 Projenin işletme aşamasında oluşacak sıvı atıkların bertarafı sırasında tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ( tarih ve sayılı RG ve tarih ve sayılı RG ile değişik) ndeki tüm hususlara uyulacaktır. I.3.2. Katı Atık ve Ambalaj Atığı Arazi Hazırlık ve İnşaat Aşaması Projenin arazi hazırlık ve inşaat çalışmaları esnasında çalışacak personellerden kaynaklı evsel nitelikli katı atıklar ile inşaat atıkları meydana gelecektir. İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Projesinin inşaat aşamasında 10 kişinin çalışması öngörülmektedir. Söz konusu personelden dolayı oluşan evsel nitelikli katı atık miktarının hesabında günlük kişi başına üretilen katı atık miktarı 1,14 kg/kişi-gün 3 kabul edilmiştir. Buna göre; Oluşacak evsel nitelikli katı atık miktarı olarak hesaplanır. = 10 kişi x 1,14 kg/gün-kişi = 11,4 kg/gün Faaliyetin inşaat aşamasında personelden kaynaklı oluşacak evsel nitelikli katı atıklar; şantiye olarak kullanılacak saha içerisinde çeşitli noktalara yerleştirilecek ağzı kapalı konteynırlarda niteliklerine göre (organik, cam, plastik, kâğıt, metal vb.) ayrı ayrı toplanarak görünüş, toz, koku ve benzer faktörler yönünden çevreyi kirletmeyecek şekilde toplanacaktır. Konteynırlarda biriktirilecek bu katı atıklar ise belli periyotlarda Safranbolu Belediyesi katı atık toplama sistemine verilerek bertaraf edilmesi sağlanacaktır. Oluşacak geri kazanımı mümkün olan atıklar, tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde; diğer katı atıklardan ayrı olarak toplanacak ve ambalaj atığı toplama lisansına sahip firma ile yapılacak sözleşme dahilinde belirli aralıklarla firmaya telsim edilecektir. Geri kazanımı mümkün olmayan katı atıklar ise, Safranbolu Belediyesi katı atık toplama sistemine verilerek bertaraf edilecektir. İnşaat aşamasında oluşacak olan tüm katı atıkların bertarafında tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ne ve bu yönetmelikte yapılan tüm değişikliklere uygun olarak hareket edilecektir. Projenin inşaat aşamasında oluşması muhtemel ambalaj atıkları; tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak bertaraf edilecektir. İşletme Aşaması İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Projesinin işletme aşamasında 2 kişinin çalışması öngörülmektedir. Söz konusu personelden dolayı oluşan evsel nitelikli katı atık miktarının hesabında günlük kişi başına üretilen katı atık miktarı 1,14 kg/kişi-gün kabul edilmiştir. Buna göre; Oluşacak evsel nitelikli katı atık miktarı olarak hesaplanır. = 2 kişi x 1,14 kg/gün-kişi = 2,28 kg/gün 3 TÜİK, Belediye Atık İstatistikleri,

21 Faaliyetin işletme aşamasında personelden kaynaklı oluşacak evsel nitelikli katı atıklar; şantiye olarak kullanılacak saha içerisinde çeşitli noktalara yerleştirilecek ağzı kapalı konteynırlarda niteliklerine göre (organik, cam, plastik, kâğıt, metal vb.) ayrı ayrı toplanarak görünüş, toz, koku ve benzer faktörler yönünden çevreyi kirletmeyecek şekilde toplanacaktır. Konteynırlarda biriktirilecek bu katı atıklar ise belli periyotlarda Safranbolu Belediyesi katı atık toplama sistemine verilerek bertaraf edilmesi sağlanacaktır. Oluşacak geri kazanımı mümkün olan atıklar, tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde; diğer katı atıklardan ayrı olarak toplanacak ve ambalaj atığı toplama lisansına sahip firma ile yapılacak sözleşme dahilinde belirli aralıklarla firmaya telsim edilecektir. Geri kazanımı mümkün olmayan katı atıklar ise, Safranbolu Belediyesi katı atık toplama sistemine verilerek bertaraf edilecektir. İşletme aşamasında oluşacak olan tüm katı atıkların bertarafında tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ne ve bu yönetmelikte yapılan tüm değişikliklere uygun olarak hareket edilecektir. Projenin işletme aşamasında oluşması muhtemel ambalaj atıkları; tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak bertaraf edilecektir. I.3.3. Atık Yağlar İnşaat Aşaması: İnşaat aşamasında ortaya çıkması muhtemel atık yağlar; proje alanında çalışacak makinelerin günlük, haftalık veya aylık yapılacak bakım-onarım işlemleri sonucunda açığa çıkabilecek atık yağlar ile acil durumda oluşabilecek atık yağ olarak sıralanabilir. İnşaat aşamasında çalışacak makinelerin bakım-onarım çalışmaları tesis dışındaki yetkili bakım-onarım istasyonlarında yaptırılacaktır. Ancak makine ve ekipmanlarının bakım-onarımlarının proje sahasında yapılmasının zorunlu olduğu durumlarda oluşması muhtemel atık yağların bertarafı için tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği ( tarih ve sayılı RG ve tarih ve sayılı RG ile değişik) hükümlerine uygun hareket edilecektir. İnşaat aşamasında herhangi bir atık yağ oluşması durumunda, oluşacak atık yağların yetkili laboratuvarlarda analizleri yaptırılarak kategorileri belirlenecektir. Analiz sonuçlarına göre kategorileri belirlenen atık yağlar proje alanı içerisinde; sızdırmazlığı sağlanmış ve üzeri kapalı şekilde inşa edilecek geçici atık depolama alanındaki sızdırmaz atık yağ tanklarında geçici olarak depolanacaktır. Söz konusu atık yağ tankları her kategori atık yağ için ayrı ayrı olacaktır. Ayrıca tanklar kırmızı renkli olacak, üzerlerinde ATIK YAĞ ibaresi ve atık yağ kategorisi bulunacaktır. Oluşacak atık yağların 6 aylık geçici depolama süreleri geçirilmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan lisans almış geri kazanım/geri dönüşüm tesislerine UATF düzenlenerek gönderilmeleri ve bertaraf edilmeleri sağlanacaktır. Daha sonra söz konusu UATF evraklarının A formunun bir nüshası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, D formunun bir nüshası Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne sunulacak olup, B ve D formlarının birer nüshaları da arşivlenip en az 5 yıl saklanacaktır. 13

22 Proje sahası içerisinde yapılacak bakım ve onarımlar, sızdırmazlığı sağlanmış bir alanda yapılacak olup, yapılacak çalışmalar esnasında Tarih ve Sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren "Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik" hükümlerine uygun hareket edilecektir. İşletme Aşaması: İşletme aşamasında ortaya çıkması muhtemel atık yağlar; proses bünyesinde kullanılacak makine-ekipmanların günlük, haftalık veya aylık yapılacak bakım-onarım işlemleri sonucunda açığa çıkabilecek atık yağlar ile tesis bünyesinde geri dönüşümü yapılacak atıklardan oluşabilecek atık yağlar olarak sıralanabilir. Tesis bünyesinde çalışacak makine-ekipmanların bakım-onarım çalışmaları eğer mümkünse tesis alanı dışındaki yetkili bakım-onarım istasyonlarında yaptırılacaktır. Ancak makine ve ekipmanlarının bakım-onarımlarının tesis alanında yapılmasının zorunlu olduğu durumlarda ve tesis bünyesinde geri dönüşümü yapılacak atıklardan oluşması muhtemel atık yağların bertarafı için tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği ( tarih ve sayılı RG ve tarih ve sayılı RG ile değişik) hükümlerine uygun hareket edilecektir. İşletme aşamasında herhangi bir atık yağ oluşması durumunda, oluşacak atık yağların yetkili laboratuvarlarda analizleri yaptırılarak kategorileri belirlenecektir. Analiz sonuçlarına göre kategorileri belirlenen atık yağlar tesis alanı içerisinde; sızdırmazlığı sağlanmış ve üzeri kapalı şekilde belirlenecek geçici atık depolama alanındaki sızdırmaz atık yağ tanklarında geçici olarak depolanacaktır. Söz konusu atık yağ tankları her kategori atık yağ için ayrı ayrı olacaktır. Ayrıca tanklar kırmızı renkli olacak, üzerlerinde ATIK YAĞ ibaresi ve atık yağ kategorisi bulunacaktır. Oluşacak atık yağların 6 aylık geçici depolama süreleri geçirilmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan lisans almış geri kazanım/geri dönüşüm tesislerine UATF düzenlenerek gönderilmeleri ve bertaraf edilmeleri sağlanacaktır. Daha sonra söz konusu UATF evraklarının A formunun bir nüshası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, D formunun bir nüshası Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne sunulacak olup, B ve D formlarının birer nüshaları da arşivlenip en az 5 yıl saklanacaktır. Tesis alanı içerisinde bulunan makine-ekipmanlarda yapılacak bakım ve onarımlar sızdırmazlığı sağlanmış bir alanda yapılacak olup, yapılacak çalışmalar esnasında Tarih ve Sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren "Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik" hükümlerine uygun hareket edilecektir. I.3.4. Tehlikeli Atıklar İnşaat Aşaması: Projenin inşaat aşamasında çalışacak makine ve ekipmanlardan kaynaklı oluşması muhtemel yağlı üstüpler, araçlardan oluşabilecek yağlı filtre aksamları vb. gibi kontamine olmuş atıklar, tehlikeli atık olarak sınıflandırılabilir. Proje alanında ortaya çıkacak tehlikeli atık kapsamındaki atıklar cinslerine göre ayrılarak, proje alanında inşa edilecek, sızdırmazlığı sağlanmış, üstü kapalı ve her atık türü için bölmeleri bulunacak şekilde tasarlanmış geçici atık depolama alanında depolanacaktır. Her bölmede depolanan atıkları tanımlayıcı bilgileri (adı, atık kodu vb.) içeren tabelalar bulunacaktır. 14

23 Oluşacak tehlikeli atıkların 6 aylık geçici depolama süreleri geçirilmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan lisans almış geri kazanım/geri dönüşüm tesislerine UATF düzenlenerek gönderilmeleri ve bertaraf edilmeleri sağlanacaktır. Daha sonra söz konusu UATF evraklarının A formunun bir nüshası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, D formunun bir nüshası Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne sunulacak olup, B ve D formlarının birer nüshaları da arşivlenip en az 5 yıl saklanacaktır. Projenin inşaat aşamasında oluşması muhtemel tehlikeli atıkların oluşmasından bertarafına kadar olan süreçte, tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ( tarih ve sayılı RG ve tarih ve sayılı RG ile değişik) hükümlerine uygun hareket edilecektir. İşletme Aşaması: Tesisin işletme aşamasında ortaya çıkacak tehlikeli atık kapsamındaki atıklar cinslerine göre ayrılarak, kodları belirlenecektir. Atık kodları belirlenen tehlikeli atık kapsamındaki atıklar cinslerine göre ayrılarak, proje alanında inşaat aşamasında inşa edilecek, sızdırmazlığı sağlanmış, üstü kapalı ve her atık türü için bölmeleri bulunacak şekilde tasarlanmış geçici atık depolama alanında geçici depolanacaktır. Her bölmede depolanan atıkları tanımlayıcı bilgileri (adı, atık kodu vb.) içeren tabelalar bulunacaktır. Tesis proseslerinde geri kazanımı yapılamayacak olan tehlikeli atıklar mevcut tesis alanında inşa edilecek zemin geçirimsizliği sağlanmış, dört tarafı kapalı, her atık türü için bölmeleri bulunacak ve her bölmede depolanan atıkları tanımlayıcı bilgileri(adı, atık kodu vb.) içeren tabelalar bulunacak şekilde tasarlanacak geçici atık depolama geçici depolanacaktır. Oluşacak bu tehlikeli atıkların 6 aylık geçici depolama süreleri geçirilmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan lisans almış bertaraf tesislerine UATF düzenlenerek gönderilmeleri ve bertaraf edilmeleri sağlanacaktır. Daha sonra da söz konusu UATF evraklarının A formunun bir nüshası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, D formunun bir nüshası Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne sunulacak olup, B ve D formlarının birer nüshaları da arşivlenip en az 5 yıl saklanacaktır. Bununla birlikte tesiste oluşacak ve tesiste değerlendirilemeyecek tüm tehlikeli atıkların yönetiminde tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ( tarih ve sayılı RG ve tarih ve sayılı RG ile değişik) hükümlerine uygun hareket edilecektir. I.3.5. Hafriyat İnce Boyutlu Silis Kumu Depolama Sahası Projesinin arazi hazırlık ve inşaat çalışmaları esnasında; atık depolama alanının inşa edileceği alanda arazi hazırlık işlemleri esnasında hafriyat çalışmaları yapılacaktır. Yapılacak olan hafriyat çalışmaları esnasında ortaya çıkacak hafriyat malzemesi temel iç dolgu işlemleri ile arazi tesviye çalışmaları esnasında tekrar kullanılacak olup, bu kapsamda herhangi bir hafriyat atığı oluşmayacaktır. Projenin arazi hazırlık çalışmaları esnasında meydana gelecek olan hafriyat malzemeleri, döküm için izin alınan alanlar dışında, dere yataklarına ve/veya proje alanı içerisinde kullanılan diğer alanlara kontrolsüz bir şekilde kesinlikle atılmayacaktır. 15

24 Hafriyat çalışmaları esnasında, hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde öncelikle kaynakta azaltılması, toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesine ilişkin teknik ve idari hususlar ile uyulması gereken genel kuralları belirleyen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hükümlerinin gereği yerine getirilecektir. Arazi hazırlık çalışmaları esnasında hafriyat çalışması yapılacak olan bölgelere ait alansal bilgiler, bu kapsamda meydana gelecek toplam hafriyat miktarları ile ilgili detaylı hesaplamalar ÇED Raporu nda sunulacaktır. I.3.6. Hava Kalitesine Etkiler Projenin arazi hazırlık ve inşaat çalışmaları esnasında, hafriyat çalışmalarından, malzemenin taşıma güzergahları boyunca nakledilmesi esnasında ve hafriyat çalışmalarından kaynaklı toz emisyonu oluşması söz konusu olacaktır. Arazi hazırlama ve inşaat çalışmaları kapsamında oluşacak olan toz emisyon hesaplamalarında, tarihli sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği (SKHKKY) Ek-12, Tablo 12.6 da verilen Toz Emisyonu Kütlesel Debi Hesaplamalarında Kullanılacak Emisyon Faktörleri kullanılarak hesaplamalar yapılacak ve aynı yönetmelik çerçevesinde değerlendirilecektir. Konu ile ilgili bilgiler, Bölüm IV.1.c. de verilmiş olup, detaylı bilgiler ÇED Raporu nda sunulacaktır. I.3.7. Toprak Kirliliği Proje kapsamında öncelikle topoğrafya üzerinde bulunan verimli toprağın alınması sağlanacak olup, söz konusu bitkisel toprak faaliyet alanında uygun bir alanda özelliğini kaybetmeyecek şekilde depolanacaktır. Geçici depolanan bitkisel topraklar daha sonra çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmalarında kullanılacaktır. Proje alanında doğal sütre özelliği gösterecek alanlar bol miktarda bulunmakta olup, proje alanı engebeli bir görüntü sergilemektedir. Dolayısıyla inşaat işlemleri sırasında hafriyat malzemesi çıkacaktır. İnşaat işlemleri sırasında oluşacak hafriyat malzemesi sedde dolgularında ve saha düzenleme çalışmaları sırasında kullanılacaktır. Faaliyetin hem inşaat hem de işletme aşamasında kullanılacak iş makinelerinin periyodik olarak bakımları proje alanında yaptırılmayacak olduğundan faaliyetleri sırasında herhangi bir atık oluşması söz konusu olmayacaktır. Bu işlemler en yakın sanayi de yapılacaktır. Ancak zorunlu hallerde iş makinelerinin tamiri ve bakımının arazide yapılması durumunda atık yağ oluşumu söz konusu olacaktır. Açığa çıkabilecek atık yağlar için Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği ne göre, geri kazanım tesislerine ulaştırılmak üzere ağzı kapalı varillerde toplanacak, toprak, yüzeysel veya yeraltı suyu gibi herhangi bir alıcı ortama bırakılması kesinlikle engellenecektir. Söz konusu faaliyet esnasında oluşabilecek atık yağ miktarları ve alınacak önlemler ÇED Raporunda detaylı şekilde yer verilecektir. 16

İNCE BOYUTLU SİLİS KUMU DEPOLAMA SAHASI (III. SINIF)

İNCE BOYUTLU SİLİS KUMU DEPOLAMA SAHASI (III. SINIF) İNCE BOYUTLU SİLİS KUMU DEPOLAMA SAHASI (III. SINIF) KARABÜK İLİ, SAFRANBOLU İLÇESİ, ÇATAK KÖYÜ MEVKİİ ÇED Raporu Nihai ÇED Raporu ALMER Çevre Denetim Müş. Müh.İş Sağ. ve Güv. Proje Tic. Ltd. Şti. ANKARA

Detaylı

TC ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇED ve PLANLAMA GENEL MÜDÜRLM MADENCİLİK PROJELERİNE AİT ÇED RAPORLARINDA VE PROJE TANITIM DOSYLARI

TC ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇED ve PLANLAMA GENEL MÜDÜRLM MADENCİLİK PROJELERİNE AİT ÇED RAPORLARINDA VE PROJE TANITIM DOSYLARI MADENCİLİK PROJELERİNE AİT ÇED RAPORLARINDA VE PROJE TANITIM DOSYLARI MADENCİLİK PROJELERİNE AİT ÇED RAPORLARI VE PROJE TANITIM DOSYASINDA YER ALAN KONULAR 3 ANA GRUPTA TOPLANMAKTADIR 1- PROJE ALANI VE

Detaylı

BALIK AĞI ÜRETİMİ FAALİYETİ PROJE OZET DOSYASI

BALIK AĞI ÜRETİMİ FAALİYETİ PROJE OZET DOSYASI TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BALIK AĞI ÜRETİMİ FAALİYETİ İSTİKLAL MAHALLESİ, YILDIRIM BEYAZID CADDESİ, NO: 14 ESENYURT / İSTANBUL F21D18C3C3D PAFTA, 159 ADA, 3 PARSEL URBAN ÇEVRE DANIŞMANLIK VE MÜHENDİSLİK TİC.

Detaylı

YIKIM ATIK YÖNETİM PLANI (TEHLİKELİ TEHLİKESİZ)

YIKIM ATIK YÖNETİM PLANI (TEHLİKELİ TEHLİKESİZ) YIKIM ATIK YÖNETİM PLANI (TEHLİKELİ TEHLİKESİZ) 1. ATIK ÜRETİCİSİNİN İLETİŞİM BİLGİLERİ Firma İsmi : Adres : Telefon : Faks : Vergi Sicil Numarası/Vergi Dairesi : İşletme Sahibi(Yetkili Kişi) : Tel: 0534

Detaylı

TÜRKİYE PETROLLERİ PETROL DAĞITIM A.Ş.

TÜRKİYE PETROLLERİ PETROL DAĞITIM A.Ş. TİRE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİM TESİSİ ÇED RAPORU TÜRKİYE PETROLLERİ PETROL DAĞITIM A.Ş. HATAY İLİ, DÖRTYOL İLÇESİ, YEŞİLKÖY BELDESİ DÖRTYOL AKARYAKIT DOLUM VE DEPOLAMA TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI Proje Tanıtım

Detaylı

NAMIK KEMAL AYDOĞDU Adresi

NAMIK KEMAL AYDOĞDU Adresi İİR:51232 RUHSAT NUMARALII IIII.. GRUP KALKER OCAĞII REHABİİLİİTASYONU,, KIIRMA-ELEME TESİİSİİ VE DEKORATİİF TAŞ OCAĞII KAPASİİTE ARTIIŞII PROJESİİ ÇED BAŞVURU DOSYASII İİZMİİR İİLİİ,, ÇEŞME İİLÇESİİ,,

Detaylı

Ek Form-2 İŞLETME PROJESİ BÖLÜM I RUHSAT BİLGİLERİ

Ek Form-2 İŞLETME PROJESİ BÖLÜM I RUHSAT BİLGİLERİ Ek Form-2 İŞLETME PROJESİ 1.1. Ruhsat Sahasının İli : İlçesi : Beldesi : Köyü : Ruhsat Numarası : Ruhsat Grubu : I (a) Maden Cinsi : BÖLÜM I RUHSAT BİLGİLERİ 1.2. Ruhsat Sahibinin Adı Soyadı : Adres :

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR L HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZNİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü MADEN ARAMA PROJELERİNE YÖNELİK UYGULAMA TALİMATI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü MADEN ARAMA PROJELERİNE YÖNELİK UYGULAMA TALİMATI Sayfa1 MADEN ARAMA PROJELERİNE YÖNELİK UYGULAMA TALİMATI 03.10.2013 tarihli ve 28784 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği nin 5. Maddesi gereği, 26. Maddesi kapsamında yer

Detaylı

ÇİNKO, KURŞUN VE BAKIR ZENGİNLEŞTİRME TESİSİ KAPASİTE ARTIRIMI VE ATIK DEPO ALANLARI PROJESİ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ BAŞVURU DOSYASI

ÇİNKO, KURŞUN VE BAKIR ZENGİNLEŞTİRME TESİSİ KAPASİTE ARTIRIMI VE ATIK DEPO ALANLARI PROJESİ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ BAŞVURU DOSYASI OREKS MADENCİLİK LTD. ŞTİ. ÇİNKO, KURŞUN VE BAKIR ZENGİNLEŞTİRME TESİSİ KAPASİTE ARTIRIMI VE ATIK DEPO ALANLARI PROJESİ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ BAŞVURU DOSYASI (ÇED YÖNETMELİĞİ EK-III KAPSAMINDA

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI EK-2 FAALİYET BAŞVURU FORMU

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI EK-2 FAALİYET BAŞVURU FORMU 1. Başvuru sahibine ilişkin bilgiler: 1.1 Adı Soyadı 1.2 Adresi 1.3 T.C. Kimlik No 1.4 Telefon (GSM) 1.5 E-Posta 2. Firmaya ilişkin bilgiler: 2.1 Firma Adı 2.2 Adresi 2.3 Telefon No 2.4 Faks No 2.5 Sicil

Detaylı

Koor. Sırası : Sağa Değer, Yukarı Değer Saat Yönünde

Koor. Sırası : Sağa Değer, Yukarı Değer Saat Yönünde ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESİS-MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ESPEY YENİ ATIK BARAJI (MADEN ATIĞI DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI) VE MALZEME OCAKLARI PROJESİ ÇED BAŞVURU DOSYASI KÜTAHYA

Detaylı

YETERLİK BELGESİ TEBLİĞİ

YETERLİK BELGESİ TEBLİĞİ Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR YETERLİK BELGESİ TEBLİĞİ Prof.Dr. Abdurrahman BAYRAM Telefon: 0232 3017113/3017080 Faks: 0232 4530922 E-Mail: abayram@deu.edu.tr

Detaylı

PROJE TANITIM DOSYASI

PROJE TANITIM DOSYASI ALAGÖZLER KUM ÇAKIL TİC. VE SAN. A.Ş. PROJE TANITIM DOSYASI ZONGULDAK İLİ, ÇAYCUMA İLÇESİ GÖKÇELER KÖYÜ MEVKİİ 200904649 NO LU II-A GRUP İŞLETME RUHSATLI ALAN AKCA ÇEVRE MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK İNŞAAT

Detaylı

20058733 RUHSAT NOLU KALKER OCAĞI VE KIRMA-ELEME TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI ÇED RAPORU GAZİANTEP İLİ ŞEHİTKAMİL İLÇESİ TAŞLICA MAHALLESİ

20058733 RUHSAT NOLU KALKER OCAĞI VE KIRMA-ELEME TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI ÇED RAPORU GAZİANTEP İLİ ŞEHİTKAMİL İLÇESİ TAŞLICA MAHALLESİ SAN. VE TİC. A.Ş. 20058733 RUHSAT NOLU KALKER OCAĞI VE KIRMA-ELEME TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI ÇED RAPORU GAZİANTEP İLİ ŞEHİTKAMİL İLÇESİ TAŞLICA MAHALLESİ Bahçelievler Mah. 52. Sok. (Eski 6. Sok) No: 15/4

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

TOPLU KONUT PROJESİ PROJE TANITIM DOSYASI GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, BEYLERBEYİ MAHALLESİ

TOPLU KONUT PROJESİ PROJE TANITIM DOSYASI GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, BEYLERBEYİ MAHALLESİ TOPLU KONUT PROJESİ GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, BEYLERBEYİ MAHALLESİ ÇEVRE DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK PLANLAMA İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ S. Hacıabdullahoğlu Cad.(1. Cad.) No: 55/8 Balgat/Çankaya/ANKARA

Detaylı

Bu Yönetmelik Gölyaka Belediye Meclisinin 05.07.2002 tarih ve 2002/5 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.

Bu Yönetmelik Gölyaka Belediye Meclisinin 05.07.2002 tarih ve 2002/5 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir. -2002- Bu Yönetmelik Gölyaka Belediye Meclisinin 05.07.2002 tarih ve 2002/5 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir. İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Sayfa No : Amaç 2 Kapsam 2 İKİNCİ BÖLÜM Katı Atıkların Depolanması,

Detaylı

TEHLİKESİZ ATIKLARIN YÖNETİMİ

TEHLİKESİZ ATIKLARIN YÖNETİMİ ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı Maden Atıkları ve Tehlikesiz Atıkların Yönetimi Şube Müdürlüğü TEHLİKESİZ ATIKLARIN YÖNETİMİ Suat HACIHASANOĞLU

Detaylı

KROMTAŞ MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş.

KROMTAŞ MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş. KROMTAŞ MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş. IR 20067775 VE KAPASİTE ARTIŞI, KROM OCAĞI MANYEZİT OCAĞI VE DEMİR OCAĞI Bursa İli, Büyükorhan İlçesi, Kınık Köyü ÇED BAŞVURU DOSYASI Adres: Barış Mah. Asır Sok. Gelincik

Detaylı

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLAMA SÜRECİ (EN GEÇ) 1 İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı 1-Başvuru Dilekçesi 30 GÜN 2-

Detaylı

TEHLİKELİ ATIK VE ELEKTRONİK ATIK GERİ KAZANIM TESİSİ

TEHLİKELİ ATIK VE ELEKTRONİK ATIK GERİ KAZANIM TESİSİ Kaygısız Geri Dönüşüm San. ve Tic. A.Ş. Tehlikeli Atık ve Elektronik Atık Geri Kazanım Tesisi KAYGISIZ GERİ DÖNÜŞÜM SAN. VE TİC. A. Ş. TEHLİKELİ ATIK VE ELEKTRONİK ATIK GERİ KAZANIM TESİSİ ANKARA İLİ,

Detaylı

(770 ADET KONUT KAPASİTELİ)

(770 ADET KONUT KAPASİTELİ) S.S.SUKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ S.S.SUKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ (770 ADET KONUT KAPASİTELİ) ANKARA İLİ, ÇANKAYA İLÇESİ, LODUMU MAHALLESİ (BEYTEPE KÖYÜ), 29354 ADA, 1 NOLU PARSEL Proje Tanıtım Dosyası

Detaylı

ANKARA GALVANİZ HAKAN DOĞAN ŞAHIS İŞLETMESİ GALVANİZLEME TESİSİ

ANKARA GALVANİZ HAKAN DOĞAN ŞAHIS İŞLETMESİ GALVANİZLEME TESİSİ ANKARA GALVANİZ ANKARA GALVANİZ Ostim Organize Sanayi Bölgesi, 1234. Sokak (Eski 57.Sokak), No:109 Yenimahalle/ANKARA Proje Tanıtım Dosyası ANKARA 2014 Nihai Proje Tanıtım Dosyası PROJE SAHİBİNİN ADI ANKARA

Detaylı

KROM MADENİ OCAĞI (27276) KAPASİTE ARTIŞI ÇED BAŞVURU DOSYASI

KROM MADENİ OCAĞI (27276) KAPASİTE ARTIŞI ÇED BAŞVURU DOSYASI DEDEMAN MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş. KROM MADENİ OCAĞI (27276) KAPASİTE ARTIŞI ÇED BAŞVURU DOSYASI Adana İli, Aladağ İlçesi, Kökez Köyü Maden Çevre Müh. Danışmanlık San. Ltd. Şti. ÇED Yeterlik Belge No:

Detaylı

ÖZGÜNTAŞ MERMER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

ÖZGÜNTAŞ MERMER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ÖZGÜNTAŞ MERMER SAN. VE 48556 RUHSAT NO LU II. GRUP MERMER OCAĞI ÇED RAPORU BURSA İLİ, ORHANELİ İLÇESİ, ORTAKÖY KÖYÜ ÇED Raporu Nihai ÇED Raporu KONYA 2013 PROJENİN SAHİBİNİN ADI ADRESİ TELEFON VE FAKS

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ SIR A NO 1 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ÇED Yönetmeliği Kapsamında Başvuru Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 03/10/2013 tarihli 28784 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

GÖKÇESU (MENGEN-BOLU) BELDESİ, KADILAR KÖYÜ SİCİL 112 RUHSAT NOLU KÖMÜR MADENİ SAHASI YER ALTI PATLAYICI MADDE DEPOSU NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU

GÖKÇESU (MENGEN-BOLU) BELDESİ, KADILAR KÖYÜ SİCİL 112 RUHSAT NOLU KÖMÜR MADENİ SAHASI YER ALTI PATLAYICI MADDE DEPOSU NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU GÖKÇESU (MENGEN-BOLU) BELDESİ, KADILAR KÖYÜ SİCİL 112 RUHSAT NOLU KÖMÜR MADENİ SAHASI YER ALTI PATLAYICI MADDE DEPOSU NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU Planlama Alanı : Bolu ili, Mengen ilçesi, Kadılar

Detaylı

YALOVA-ÇİFTLİKKÖY TAŞIT ARAÇLARI YAN SANAYİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB)

YALOVA-ÇİFTLİKKÖY TAŞIT ARAÇLARI YAN SANAYİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ YALOVA-ÇİFTLİKKÖY TAŞIT ARAÇLARI YAN SANAYİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ BAŞVURU DOSYASI YALOVA İLİ, ÇİFTLİKKÖY İLÇESİ, LALEDERE KÖYÜ DERİNDERE,

Detaylı

DERE MAD. İNŞ. YAPI MALZ. SAN. VE TİC. A.Ş.

DERE MAD. İNŞ. YAPI MALZ. SAN. VE TİC. A.Ş. BERKA MÜHENDİSLİK ÇEVRE MADENCİLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. DERE MAD. İNŞ. YAPI MALZ. SAN. VE TİC. A.Ş. KIRMA-ELEME TESİSİ KAPASİTE ARTIRIMI VE MICIR YIKAMA-ELEME TESİSİ İLE HAZIR BETON TESİSİ

Detaylı

HAMTAŞ MAD. TİC. VE SAN. A.Ş.

HAMTAŞ MAD. TİC. VE SAN. A.Ş. 20068693 Ruhsat No lu II. Grup Kalker Ocağı Ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı ÇED RAPORU SAKARYA İLİ, FERİZLİ İLÇESİ, AKÇUKUR KÖYÜ AKÇEV MÜH. DAN. MAD. ÇEV. İNŞ. SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. ÇED Raporu Nihai

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 7. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 7. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 7. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN SİNOP ERFELEK BALIFAKI GÖLETİ VE SULAMA PROJESİ ÇED MUAFİYET İÇİN PROJE ÖZETİ SİNOP İLİ ERFELEK İLÇESİ BALIFAKI

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/1748 25/10/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi BAYTEM GERİ DÖNÜŞÜM MADENİ YAĞLAR METAL HURDA PLASTİK İNŞ. NAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. BADIRGA KÖYÜ DERİCİLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Detaylı

KASTAMONU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

KASTAMONU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KASTAMONU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü HAFRİYAT ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BELEDİYELERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Hukuki Dayanak 18 Mart 2004 tarih ve 25406 sayılı

Detaylı

TONBULLAR HAZIR BETON VE İNŞ. MLZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

TONBULLAR HAZIR BETON VE İNŞ. MLZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. TONBULLAR HAZIR BETON VE İNŞ. MLZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. KALKER OCAĞI VE KIRMA ELEME TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI NİHAİ KASTAMONU İLİ, MERKEZ İLÇESİ, GÖKÇEKENT KÖYÜ, ALÇAKDAĞ MEVKİİ AĞUSTOS-2013 BELGE NO: 14/857

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU YÖNETİMİ

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU YÖNETİMİ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU YÖNETİMİ Ece SARAOĞLU Çevre ve Şehircilik Uzmanı 4. Türk-Alman Su İşbirliği Günleri 24.09.2014 Sunum İçeriği Atıksu Politikamız Atıksu Mevzuatı Su Kirliliği Kontrolü

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1757 31/01/2014 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi HALİL KAYIKÇI KOZLUK MAH. 1 NOLU VAD. NO:3 ERENLER / SAKARYA İlgi: (a) 04/01/2013 tarihli ve 25276 sayılı e-başvurunuz.

Detaylı

ÖZDEMİRLER SOĞUK HAVA DEPOSU HAZIR BETON TARIM ÜRÜN. HAYV. PETROL ÜRÜN. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

ÖZDEMİRLER SOĞUK HAVA DEPOSU HAZIR BETON TARIM ÜRÜN. HAYV. PETROL ÜRÜN. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ÖZDEMİRLER SOĞUK HAVA DEPOSU HAZIR BETON TARIM ÜRÜN. HAYV. PETROL ÜRÜN. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. HAYVAN GÜBRESİ KURUTMA, PAKETLEME VE YAKIT ÜRETİMİ TESİSİ PROJE TANITIM DOSYASI DENİZLİ İLİ, ÇİVRİL İLÇESİ,

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/382 30/03/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi SANN MADENİ YAĞ GERİ DÖNÜŞÜM TAŞIMACILIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ TARSUS OSB CUMHURİYET BULVARI NO:5 AKDENİZ / MERSİN İlgi: (a) 16/04/2014

Detaylı

UMUT METAL KAPLAMA ÜMİT YEŞİLÇİMEN ŞAHIS İŞLETMESİ METAL YÜZEY KAPLAMASI (GALVANİZLEME) TESİSİ

UMUT METAL KAPLAMA ÜMİT YEŞİLÇİMEN ŞAHIS İŞLETMESİ METAL YÜZEY KAPLAMASI (GALVANİZLEME) TESİSİ UMUT METAL KAPLAMA METAL YÜZEY KAPLAMASI (GALVANİZLEME) TESİSİ Ostim Organize Sanayi Bölgesi, 1234. Sokak (Eski 57.Sokak), No:36 Yenimahalle/ANKARA Proje Tanıtım Dosyası ANKARA 2014 Nihai Proje Tanıtım

Detaylı

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ NDE DANIŞMANLIK SEKTÖRÜ İLE ÇED SÜREÇ VE PROSEDÜRLERİ Çağla ÇELİKLİ Çevre Yüksek Mühendisi

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ NDE DANIŞMANLIK SEKTÖRÜ İLE ÇED SÜREÇ VE PROSEDÜRLERİ Çağla ÇELİKLİ Çevre Yüksek Mühendisi ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ NDE DANIŞMANLIK SEKTÖRÜ İLE ÇED SÜREÇ VE PROSEDÜRLERİ Çağla ÇELİKLİ Çevre Yüksek Mühendisi EKOÇED Danışmanlık EKOÇED Laboratuvar ve Kimya Sanayi AHSEN Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi

Detaylı

KOBİMS BETON VE İNŞ. MALZ. SAN. TİC. A.Ş.

KOBİMS BETON VE İNŞ. MALZ. SAN. TİC. A.Ş. BERKA MÜHENDİSLİK ÇEVRE MADENCİLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. KOBİMS BETON VE İNŞ. MALZ. SAN. TİC. A.Ş. 20050839 NOLU KALKER OCAĞI VE KIRMA-ELEME TESİSİ KAPASİTE ARTIRIMI ÇED RAPORU ANKARA İLİ

Detaylı

PROJE TANITIM DOSYASI MANİSA İLİ SOMA İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ ÇAY KENARI MEVKİİ 28-30.K.H PAFTA 13 ADA 66 NOLU PARSEL

PROJE TANITIM DOSYASI MANİSA İLİ SOMA İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ ÇAY KENARI MEVKİİ 28-30.K.H PAFTA 13 ADA 66 NOLU PARSEL TEKNİK BETON TURİZM İNŞAAT MADENCİLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Mevcut Kapasitesi 90 m³/saat olan ve kapasite Artışı Sonrası Kapasitesi 130 m3/saat Kapasiteli Olması Planlanan Hazır Beton Santrali

Detaylı

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK ATIK YÖNETİM PLANI Hazırlayan: Büşra SAĞLIK Atık Nedir? 2015 yılında yayınlanan Atık Yönetimi Yönetmeliği ne göre atık; üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye

Detaylı

1/1000 UYGULAMALI ve 1/5000 NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

1/1000 UYGULAMALI ve 1/5000 NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1/1000 UYGULAMALI ve 1/5000 NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Bu çalışma Isparta İli Gelendost İlçesi, Avşar köyü 17-18 pafta 1917, 7342, 7346, 7250 nolu parseller içerisinde kalan alanı kapsamaktadır.

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/51306 12.05.2015 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği CAN VARİL SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ. ŞEKERPINAR MAH.MARMARA GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER SİTESİ AYÇİÇEK SK.NO:40-42 ÇAYIROVA / KOCAELİ ÇAYIROVA/KOCAELİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/55307 10.08.2015 Konu: Çevre İzin Konu Çıkarma/Kabul İRFAN ÇAPAN - ÇAPANOĞLU VARİL TİCARET ŞEKERPINAR MAH. BESTE SOK. NO:11 238 ADA 5 PARSEL ÇAYIROVA GEBZE/KOCAELİ İlgi: (a) 22.12.2011

Detaylı

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK ATIK YÖNETİM PLANI Hazırlayan: Büşra SAĞLIK ATIK NEDİR? 2015 yılında yayınlanan Atık Yönetimi Yönetmeliği ne göre atık; üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye

Detaylı

Koor. Sırası : Sağa Değer, Yukarı Değer Saat Yönünde

Koor. Sırası : Sağa Değer, Yukarı Değer Saat Yönünde ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESİS-MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİSARCIK YENİ ATIK BARAJI (MADEN ATIĞI DÜZENLİ DEPOLAMA SAHASI) VE MALZEME OCAKLARI PROJESİ ÇED BAŞVURU DOSYASI KÜTAHYA

Detaylı

GÜNEŞ TURİZM OTOMOTİV TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ TURİZM KONAKLAMA TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI PROJE TANITIM DOSYASI

GÜNEŞ TURİZM OTOMOTİV TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ TURİZM KONAKLAMA TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI PROJE TANITIM DOSYASI GÜNEŞ TURİZM OTOMOTİV TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ TURİZM KONAKLAMA TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI PROJE TANITIM DOSYASI Antalya İli, Alanya İlçesi, Türkler Beldesi,Kargı Çiftliği Mevkii,O27-c6 pafta,129 ada,22

Detaylı

EK-3A GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU. Tel : Faks : Web : Parsel :

EK-3A GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU. Tel : Faks : Web : Parsel : EK-3A GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURU FORMU 1. Tesisin/Faaliyetin Adı 2. Tesisin/Faaliyetin Adresi Tel Faks Web e-posta 3. İli 4. İlçesi 5. Ada, Parsel Ve Pafta Numarası Ada Parsel Pafta (Kadastro Paftası)

Detaylı

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ 1. Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği 2. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik 1- GEMİLERDEN ATIK

Detaylı

KUM-ÇAKIL OCAĞI, KIRMA-ELEMEYIKAMA VE KİLİTLİ PARKE TESİSİ PROJE TANITIM DOSYASI

KUM-ÇAKIL OCAĞI, KIRMA-ELEMEYIKAMA VE KİLİTLİ PARKE TESİSİ PROJE TANITIM DOSYASI AVANOS BELEDİYESİ KUM-ÇAKIL OCAĞI, KIRMA-ELEMEYIKAMA VE KİLİTLİ PARKE TESİSİ PROJE TANITIM DOSYASI NEVŞEHİR İLİ, AVANOS İLÇESİ ALAEDDİN MAHALLESİ, ALİBEYYERİ MEVKİİ (ER:3318167) SİVAS CAD. AHENK AP. NO:42/10

Detaylı

KURTULUŞ MAH. 9.SOK NO:8 BUŞRA APT. ASMA KAT ADANA/TÜRKİYE BETON SANTRALİ PROJESİ BİR SONRAKİ SAYFADA

KURTULUŞ MAH. 9.SOK NO:8 BUŞRA APT. ASMA KAT ADANA/TÜRKİYE BETON SANTRALİ PROJESİ BİR SONRAKİ SAYFADA PROJE SAHİBİNİN ADI HASAN CAN MAD. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ADRESİ TELEFON VE FAKS NUMARALARI PROJENİN ADI KURTULUŞ MAH. 9.SOK NO:8 BUŞRA APT. ASMA KAT ADANA/TÜRKİYE Tel : (0 322) 459 06 26 Fax: (0 322)

Detaylı

SOKE RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ PROJESİ, TÜRKİYE

SOKE RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ PROJESİ, TÜRKİYE SOKE RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ PROJESİ, TÜRKİYE Bu doküman, Söke Rüzgar Enerji Santrali Projesi nin (Söke RES) Gold Standard prosedürlerine uygun şekilde sertifikalandırılması sürecinin bir parçası olarak

Detaylı

OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEŞARJ KALİTE KONTROL RUHSATI BAŞVURU FORMU. 1. GENEL BİLGİLER 1.1-MÜESSESENİN (MERKEZ) * a-adı :... ÜRETİM SEKTÖRÜ b-adresi :...

OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEŞARJ KALİTE KONTROL RUHSATI BAŞVURU FORMU. 1. GENEL BİLGİLER 1.1-MÜESSESENİN (MERKEZ) * a-adı :... ÜRETİM SEKTÖRÜ b-adresi :... OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEŞARJ KALİTE KONTROL RUHSATI BAŞVURU FORMU 1. GENEL BİLGİLER 1.1-MÜESSESENİN (MERKEZ) * a-adı :... ÜRETİM SEKTÖRÜ b-adresi :... c-telefon/fax No :... ALT SEKTÖR ADI... PARAMETRELER...

Detaylı

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. BERKA MÜHENDİSLİK ÇEVRE MADENCİLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. SELİM SÜLEYMAN ÖZDEN 20059275 NOLU IV. GRUP KUVARSİT OCAĞI VE CEVHER HAZIRLAMA TESİSİ İLE KUVARS KUMU OCAĞI VE CEVHER HAZIRLAMA TESİSİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/215 09/08/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi GENKİM GENEL ENDÜSTRİYEL KİMYEVİ MADDELER SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ ORG.SAN.BÖL. LACİVERT CAD.2.SOK. NO:4 BURSA NİLÜFER / BURSA

Detaylı

GÖNEN ATIK BERTARAF CATLİQ DEMO TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI

GÖNEN ATIK BERTARAF CATLİQ DEMO TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI GÖNEN YENİLEBİLİR ENERJİ ÜRETİM A.Ş GÖNEN ATIK BERTARAF CATLİQ DEMO TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI (192 TON/GÜN) ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ BAŞVURU DOSYASI BALIKESİR İLİ, GÖNEN İLÇESİ, HASANBEY KÖYÜ ALMER Çevre

Detaylı

WGS 84, COĞRAFİK Koor. Sırası: Enlem,Boylam Datum : ED-50. Datum : WGS-84 Türü : UTM. Türü : COĞRAFİK D.O.M. : 33. D.O.M.

WGS 84, COĞRAFİK Koor. Sırası: Enlem,Boylam Datum : ED-50. Datum : WGS-84 Türü : UTM. Türü : COĞRAFİK D.O.M. : 33. D.O.M. SAYIN PREFABRİK İNŞ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ PROJE SAHİBİNİN ADI ADRESİ Sayın Prefabrik İnşaat Ticaret ve Sanayi Ltd.Şti. Organize Sanayi Bölgesi 1.Cadde 1.Sokak No:45 Afyonkarahisar TELEFON VE FAKS NUMARALARI

Detaylı

AGREGA VE DOĞALTAŞ MADENCİLİĞİ PROJELERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

AGREGA VE DOĞALTAŞ MADENCİLİĞİ PROJELERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR AGREGA VE DOĞALTAŞ MADENCİLİĞİ PROJELERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR - 25.11 2014 tarih ve 29186 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Ek-1

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/498 17/11/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ENGİN GERİ KAZANIM TESİSLERİ PETROL ÜRN. SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. GÖKÇE YURT MAHALLESİ SAMSUN DEVLET YOLU NO:364 Mamak /

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/188 21/01/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi İLKEM ÇEVRE GERİ DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIK NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ SARAY MAH. KERESTECİLER SANAYİ SİTESİ 2. SOKAK NO:

Detaylı

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Çevre Görevlisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1) Atık üreticisinin(sanayicinin) iletişim bilgileri - Adı Soyadı : ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. - Adres

Detaylı

BÖLÜM IV PROJENİN ÖNEMLİ ÇEVRESEL ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER

BÖLÜM IV PROJENİN ÖNEMLİ ÇEVRESEL ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER BÖLÜM IV PROJENİN ÖNEMLİ ÇEVRESEL ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER BÖLÜM IV. PROJENİN ÖNEMLİ ÇEVRESEL ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER IV.1. Önerilen Projenin Olası Etkilerinin Tanıtımı Diyarbakır AAT Projesi,

Detaylı

PLASTİK MOBİLYA AKSESUARLARI VE PLASTİK BEYAZ EŞYA AKSESUARLARI ÜRETİM TESİSİ

PLASTİK MOBİLYA AKSESUARLARI VE PLASTİK BEYAZ EŞYA AKSESUARLARI ÜRETİM TESİSİ NET PLASTİK-MUSTAFA HASCANDAN NET PLASTİK-MUSTAFA HASCANDAN PLASTİK MOBİLYA AKSESUARLARI VE PLASTİK BEYAZ EŞYA AKSESUARLARI ÜRETİM TESİSİ KAYSERİ İLİ, MELİKGAZİ İLÇESİ, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 41. CADDE

Detaylı

Geçici Faaliyet Belgesi İşlemleri İstenilen Belgeler

Geçici Faaliyet Belgesi İşlemleri İstenilen Belgeler ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ Geçici Faaliyet Belgesi İşlemleri İstenilen Belgeler Yalçın n KARACA Şube MüdürüM

Detaylı

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK Lisans başvurusu Düzenli depolama tesisleri için tesisin bulunduğu belediyeden usulüne göre alınmış izin veya ruhsat üzerine Bakanlıktan lisans alınması

Detaylı

A AMASINDA; GERİ KAZANIM VE BERTARAF TESİSLER SUNULMASI GEREKEN BİLGB

A AMASINDA; GERİ KAZANIM VE BERTARAF TESİSLER SUNULMASI GEREKEN BİLGB Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı ÇEVRE LİSANSI L ALMA AŞAMASINDA; A AMASINDA; GERİ KAZANIM VE BERTARAF TESİSLER SLERİNCE SUNULMASI GEREKEN BİLGB

Detaylı

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)...... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İŞLETMELERİN FAALİYET KONULARI FARKLI OLSA

Detaylı

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI 1) ATIK ÜRETİCİSİNİN İLETİŞİM BİLGİLERİ: Adı Soyadı : Adres : Telefon : Faks : Vergi Sicil Numarası : İşletme Sahibi (Yetkili Kişi) : 2) FİRMADA ATIK YÖNETİMİNDEN SORUMLU KİŞİYE AİT BİLGİLER (İletişim

Detaylı

HASAN SÜMER İNŞ. TİC. LTD. ŞTİ. (RUHSAT NUMARASI : 52523) (ERİŞİM NUMARASI : 2401809) (PAFTA :İ29-D1)

HASAN SÜMER İNŞ. TİC. LTD. ŞTİ. (RUHSAT NUMARASI : 52523) (ERİŞİM NUMARASI : 2401809) (PAFTA :İ29-D1) (RUHSAT NUMARASI : 52523) (ERİŞİM NUMARASI : 2401809) (PAFTA :İ29-D1) KALKER OCAĞI VE KIRMA-ELEME TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI ÇED RAPORU NİHAİ ÇED RAPORU ANKARA İLİ, SİNCAN İLÇESİ, HİSARLIKAYA MAHALLESİ ŞAHİN

Detaylı

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Faaliyet Ön Bilgi Formu

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Faaliyet Ön Bilgi Formu Ek-3: Faaliyet Ön Bilgi Formu T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Faaliyet Ön Bilgi Formu Kod No:... Tarih:.../.../... Bu form, toprak kirliliği potansiyeli bulunan endüstriyel faaliyetler ile ilgili genel

Detaylı

ÖZFA DANIŞMANLIK HAYVANCILIK İNŞAAT PETROL TURİZM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

ÖZFA DANIŞMANLIK HAYVANCILIK İNŞAAT PETROL TURİZM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ÖZFA DANIŞMANLIK HAYVANCILIK İNŞAAT PETROL TURİZM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 50.000 ADET/PERİYOT ETLİK PİLİÇ YETİŞTİRİCİLİĞİ ELAZIĞ İLİ, MERKEZ İLÇESİ, HARMANTEPE KÖYÜ MEVKİİ EKİM 2015 1330 Sokak No: 16/16

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/48360 24.11.2014 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği HALİL KAYIKCI ATIK GERİ KAZANIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOZLUK MAH. 1 NOLU CAD. NO:3 ERENLER/SAKARYA İlgi: 02.10.2014

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/348 13/03/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EKOR KURŞUN METAL PLASTİK SAN VE TİC LTD ŞTİ KÜÇÜK SAN SİT D BÖL 42 CAD 4 ŞEHİTKAMİL ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP İlgi: (a) 12/02/2014

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Alanında Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Alanında Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Alanında Kapasitesinin Kitapçık B68 (Ek II 36) Kayak Merkezlerinin Çevresel Etkileri I. GİRİŞ Bu belge kayak merkezlerinin çevresel etkileri

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/599 23/06/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ÖZ ALTINOVA GERİ DÖNÜŞÜM YAŞAR NİĞDELİOĞLU YENİ SANAYİ SİTESİ 13. SOK. NO:34 MERKEZ / KÜTAHYA İlgi: (a) 11/06/2014 tarihli ve 44771

Detaylı

KIBRIS TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ YASASI (21/2005 Sayılı Yasa) Madde 18 Altında Yapılan Tüzük

KIBRIS TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ YASASI (21/2005 Sayılı Yasa) Madde 18 Altında Yapılan Tüzük KIBRIS TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ YASASI (21/2005 Sayılı Yasa) Madde 18 Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yasası

Detaylı

ÖZCAN YAPI ÜRETİM SAN.VE TİC. A.Ş. Şantiye Alanı, Malzeme Depo Alanı Ve Kırma Eleme Tesisi NİHAİ PROJE TANITIM DOSYASI

ÖZCAN YAPI ÜRETİM SAN.VE TİC. A.Ş. Şantiye Alanı, Malzeme Depo Alanı Ve Kırma Eleme Tesisi NİHAİ PROJE TANITIM DOSYASI ÖZCAN YAPI ÜRETİM SAN.VE TİC. A.Ş. Şantiye Alanı, Malzeme Depo Alanı Ve Kırma Eleme Tesisi NİHAİ PROJE TANITIM DOSYASI KARAMAN İLİ, ERMENEK İLÇESİ, MEYDAN MAHALLESİ AKÇEV MÜH. DAN. MAD. ÇEV. İNŞ. SAN.

Detaylı

ŞEKİL LİSTESİ... ix TABLO LİSTESİ... xxxi MEVCUT TESİSLERİN İNCELENMESİ (İP 1)... 1

ŞEKİL LİSTESİ... ix TABLO LİSTESİ... xxxi MEVCUT TESİSLERİN İNCELENMESİ (İP 1)... 1 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... ix TABLO LİSTESİ... xxxi MEVCUT TESİSLERİN İNCELENMESİ (İP 1)... 1 Bölgesel Değerlendirme... 2 Marmara Bölgesi... 2 Karadeniz Bölgesi... 13 1.1.3. Ege Bölgesi... 22 Akdeniz

Detaylı

MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ

MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ ANTALYA, 24 NİSAN 2012 ÜLKEMİZDE MADENCİLİK Türkiye üretilen madensel kaynak çeşitliliği Açısından 152 ülke

Detaylı

İlgili mevzuat Tamamlanması gereken belgeler ÇED Çevre İzni Atıksu Bağlantı Belgesi Beyanlar Atık nakline ilişkin belgeler Emisyon ölçümleri Acil

İlgili mevzuat Tamamlanması gereken belgeler ÇED Çevre İzni Atıksu Bağlantı Belgesi Beyanlar Atık nakline ilişkin belgeler Emisyon ölçümleri Acil 18 Nisan 2014 İlgili mevzuat Tamamlanması gereken belgeler ÇED Çevre İzni Atıksu Bağlantı Belgesi Beyanlar Atık nakline ilişkin belgeler Emisyon ölçümleri Acil durum planları, MGBF ler Çevre görevlisi

Detaylı

SOLU-FERT KİMYEVİ MADDELER SANAYİ VE TİCARET CEMAL OLGUN VE ORTAKLARI KOLLEKTİF ŞİRKETİ

SOLU-FERT KİMYEVİ MADDELER SANAYİ VE TİCARET CEMAL OLGUN VE ORTAKLARI KOLLEKTİF ŞİRKETİ SOLU-FERT KİMYEVİ MAD. SAN. Ve TİC. SOLU-FERT KİMYEVİ MADDELER SANAYİ VE TİCARET CEMAL OLGUN VE ORTAKLARI KOLLEKTİF ŞİRKETİ İZMİR İLİ, MENEMEN İLÇESİ, İZMİR SERBEST BÖLGESİ (İZBAŞ) Panaz Mevkii, 154 Ada

Detaylı

Planlama Alanı Antalya İli, Kepez Belediyesi sınırları içerisinde Kızıllı Köyünde yer almaktadır. (Şekil1).

Planlama Alanı Antalya İli, Kepez Belediyesi sınırları içerisinde Kızıllı Köyünde yer almaktadır. (Şekil1). ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KEPEZ İLÇESİ KIZILLI KÖYÜ KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSLERİ ALANINA İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama Alanı

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 1-GİRİŞ Bu raporun amacı; Kadıköy Ön Arıtma Tesisinin bulunduğu alanda yapılacak olan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesis hakkında Teknik bilgilendirme yapılmasıdır. 2-KADIKÖY ÖN ARITMA TESİSİ %100 dış kaynaklı

Detaylı

ANTALYA OSB ÇAMUR KURUTMA TESİSİ (ARBYDRY SİSTEM)

ANTALYA OSB ÇAMUR KURUTMA TESİSİ (ARBYDRY SİSTEM) ANTALYA OSB ÇAMUR KURUTMA TESİSİ (ARBYDRY SİSTEM) Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1976 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş ve 1992 yılında ilk etabının altyapıları tamamlanmış bir bölgedir. Toplam

Detaylı

ÇEVRE KANUNU GEREĞİNCE ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR KAPSAMINDA ÖTL VE ÖTA LİSANS UYGULAMALARI

ÇEVRE KANUNU GEREĞİNCE ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR KAPSAMINDA ÖTL VE ÖTA LİSANS UYGULAMALARI ÇEVRE KANUNU GEREĞİNCE ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR KAPSAMINDA ÖTL VE ÖTA LİSANS UYGULAMALARI Hasan SEÇGİN Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik 29 Nisan 2009 tarihli

Detaylı

II (A) GRUBU MADEN (KALKER) OCAĞI VE KIRMA-ELEME TESİSİ ÇED BAŞVURU DOSYASI. Adana İli, Ceyhan İlçesi, Gündoğan Köyü Mevkii

II (A) GRUBU MADEN (KALKER) OCAĞI VE KIRMA-ELEME TESİSİ ÇED BAŞVURU DOSYASI. Adana İli, Ceyhan İlçesi, Gündoğan Köyü Mevkii YAPI SANAYİ A.Ş. II (A) GRUBU MADEN (KALKER) OCAĞI VE KIRMA-ELEME TESİSİ Adana İli, Ceyhan İlçesi, Gündoğan Köyü Mevkii YERBİLİMLERİ VE ÇEVRE ETÜT MÜH.MÜŞ.İNŞ.TURZ.TİC. VE SAN.LTD.ŞTİ WWW.yercet.com MAYIS-

Detaylı

ÖTA GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSLERİ

ÖTA GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSLERİ ÖTA GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSLERİ TEKNİK UYGUNLUK RAPORU 1. Genel Bilgileri İŞLETME ADI ADRES TEL FAKS EMAİL DANIŞMANLIK FİRMASI ADRES TEL FAKS EMAİL ÇEVRE GÖREVLİSİ TEL FAKS EMAİL 1 2.1 ÖTA Teslim Yerleri

Detaylı

A.Y. YAPI ELEMANLARI İMALAT İNŞAAT TIBBİ GAZ MEDİKAL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

A.Y. YAPI ELEMANLARI İMALAT İNŞAAT TIBBİ GAZ MEDİKAL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. PROJE SAHİBİ A.Y. YAPI ELEMANLARI İMALAT İNŞAAT TIBBİ GAZ MEDİKAL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. PROJENİN ADI KİL OCAĞI TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI PROJENİN YERİ ADIYAMAN İLİ, MERKEZ İLÇESİ, VARLIK KÖYÜ (Ruhsat No:

Detaylı

ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI ( )

ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI ( ) ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM (2016-2017-2018) Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Çevre Görevlisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1) Atık Üreticisinin İletişim Bilgileri

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/691 22/01/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi MESEK METAL SAN. VE TİC. A.Ş. Atatürk Mah. Eski Bağlar Mevkii, Karaağaç ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ İlgi: (a) 18/01/2012 tarihli

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/683 18/01/2013 Konu: Çevre İzin Belgesi PARK ELEKTRİK ÜRETİM MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş (Bakır Madeni ve Zenginleştirme Tesisi) Madenköy/Siirt MADENKÖY/ŞİRVAN ŞİRVAN

Detaylı

α ALFA ŞEHİR PLANLAMA

α ALFA ŞEHİR PLANLAMA ÇANAKKALE ÇAN - ALİBEYÇİFTLİĞİ Köyü PAFTA:4 PARSEL: 60 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU 1. PLANLAMA ALANININ YERİ VE KONUMU Planlama alanı Çanakkale ili, Çan ilçesi, Alibeyçiftliği köyü,

Detaylı

KT KARACA TUNA ELEKTRİK ÜRETİM LTD. ŞTİ.

KT KARACA TUNA ELEKTRİK ÜRETİM LTD. ŞTİ. PROJE SAHİBİ KT KARACA TUNA ELEKTRİK ÜRETİM LTD. ŞTİ. PROJE ADI KAVAK HES (10,48 MW m /10,06 MW e ) ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ BAŞVURU DOSYASI (Çevresel Etki Değerlendirmesi Genel Formatına Göre Hazırlanmıştır)

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1595 25/11/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EFE ALÜMİNYUM SAN VE TİC LTD ŞTİ KIRKLARELİ ŞUBESİ KIRKLARELİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 6.CAD NO:8 KIRKLARELİ MERKEZ

Detaylı

T.C. ADANA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / /01/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi

T.C. ADANA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / /01/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi Sayı: 90438820-155/58303 14/01/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi HELMED SAĞLIK ÜRÜNLERİ GIDA İTH. İHR. ÜR. PAZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. SARIHAMZALI MAH. 47011 SOKAK, NO:15/A SEYHAN / ADANA İlgi: (a)

Detaylı