Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1 Prof.Dr.Refik YİĞİT Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı

2

3 Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz. Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir Mustafa Kemal Atatürk

4 FİZYOLOJİ DERS ve KAYNAK KİTAPLARI 1. Genel Fizyoloji (Ed. R.YİĞİT). 2. Kardiyopulmoner ve Kan Fizyolojisi (Ed. R.YİĞİT). 3. Kontrol Sistemleri, Sindirim ve Boşaltım Fizyolojisi (Ed. R.YİĞİT). 4. Bilgisayar Destekli Fizyoloji Uygulamaları (Ed. R.YİĞİT). 5. İnsan Fizyolojisi I ve II (N.Gökhan, H.Çavuşoğlu, A.Kayserilioğlu). 6. Fizyoloji Ders Kitabı (A.Noyan). 7. Fizyoloji Ders Kitabı (M.Terzioğlu, G.Yiğit, T.Oruç). 8. Yaşam Bilimi Fizyolojisi (Ş.Çağlayan). 9. Tıbbi Fizyoloji (Guyton: İngilizce-Türkçe). 10. Tıbbi Fizyoloji (Ganon: İngilizce-Türkçe). 11. Fizyoloji (B.Yılmaz). 12. Hormonlar ve Üreme Fizyolojisi (B.Yılmaz

5 Fizyoloji Anabilim Dalında yapılan rutin laboratuvar tetkikleri ERG Elektroretinogram VEP-Görsel Uyarılma Potansiyeli (Visual Evoked Potential) Bilgisayarlı Dinamik Volum (VC,FVC,FEV1,FEV/VC,FEV1/FVC) Ölçümler DOT-Blot-ASO ile HLA tayini DNA izolasyonu Anti Ach-Reseptör Antikoru İnvitro ilaç duyarlılığı (MTT, XTT) Nazal Mast hücre taraması Eritrosit Htc Hb Komple kan sayımı Lökosit sayımı Periferik yayma Sedimantasyon Kanama zamanı Pıhtılaşma zamanı Balgam sitolojisi Oligoklonal IgG tetkiki Gangliosid antikor tetkiki Parkinson cerrahisi sırasında single unit aktivite kaydı ile hedef belirleme Bazı nöroşirürji ameliyatları sırasında EEG ve SEP ile perop takip

6 Fizyoloji Anabilim Dalının Genel Araştırmarma Konuları: 1. Hematoloji 2. Renal ekstrarenal eritropoietin (EPO) ve eritrogenin(eg-ref) Hücre kültürü 3. Nöroiminoloji. 4. Elektronörofizyoloji. 5. Kan-Beyin Bariyeri.

7 YÖNETMELİK Madde Yaz okulu döneminde en çok 10 krediyi aşmayan 3 ders olabilir. - Yaz okulunda kayıt-devam, eğitim-öğretim ve sınavlar yönetim kurulunca belirlenir. - Devamsız öğrencilere yaz okulu hakkı verilmez.

8 YÖNETMELİK Madde Bir dersin yarıyıl sonu, ders bitimi veya yaz okulu sınavlarına girebilmek için: a). Kuramsal derslerin % 70 ine katılmak, b). Uygulamaları olan derslerde, uygulamaların % 80 ine katılmak ve başarılı olmak zorundadır.

9 18. ve 19. yüzyılda Tıbbın Gelişmesini Sağlayan Etmenler

10 1) Fransız Devrimi

11 2) A.B.D nin bağımsızlığını izleyen düşünce ve konuşma özgürlüğü.

12 3) Ekonomik Gelişmeler

13 TÜRLERİN KÖKENİ 1859 ( ) 4) Darwin in Türlerin Kökeni yayını

14 5) Helmhotz un desteklediği Enerjinin Korunma Yasası 1847

15 6).Temel Bilimleri oluşturan başta Biyoloji olmak üzere Fizik, Kimya ve Matematikte büyük ilerlemelerin kaydedilmesi ve bunun Tıbba Uygulanması

16 6).Gözlem ve Deneylere dayalı bilimsel çalışmaların ön plana geçmesi.

17 Ünlü Rus Fizyoloğu Ivan Petrovic PAVLOV, denek olarak kullandığı bir köpeğin yiyecek görüntüsü karşısında salya artışını öğreterek insan ve hayvanlarda Şartlı Reflex olgusunu ispatladı.

18 Claude BERNAD Ünlü Fransız Fizyolog, Claud BERNAD, Doçentlik sınavından iki defa red edildikten sonra, bir bodrum katında ünlü klasik deneylerine başlamıştır. Glikojenin karaciğerde sentezi ile yaptığı çalışmalarla fizyolojiye yön vermiştir yılında ünlü Deneysel Tıbba Giriş adlı kitabını yayınlamıştır.

19 Ülkemizde Fizyolojinin Gelişimi Türkiyede Fizyolojinin gelişimi, Tıp Eğitimine paralel bir gelişme göstermiştir. Modern tıp eğitimi Sultan 2. Mahmut un 14 Mart 1827 de Tıphane ve Cerrahhaneyi Amire den oluşan Askeri Tıbbiyeyi Şahane adını alır. Fizyolojinin kuruluşu 1840 yılında gerçekleşmiştir. Eğitim dili ozaman fransızca idi yılında; Dar-i Şura-i Askeriye nin kararıyla, Fizyoloji Eğitimi, Türkçe olarak verilmeye başlanmıştı.

20 Fizyolojinin Kurucusu Dr.Şakir Selim (Şakir Paşa) Şakir Paşa, bu tarihlerde, ileride her biri ünlü birer bilimadamı olacak olan beş asistanından biri olarak Paris e Claud BERNAD ın yanına gönderilmiştir. Yaptığı çalışmalarla Claud BERNAD ın taktirini kazanmıştır.

21 Daha sonra yurda dönen Şakir Paşa, Modern Fizyolojinin kurulmasının ve gelişmesinin temellerini atmıştır. Paşanın Durusu Hayatı Beşeriye ismli bir kitabıda bulunmaktadır. Şakir Paşa yılları arasında kürsü başkanlığı (Şimdiki Anabilim Dalı Başkanlığı) görevini yürütmüştür.

22 31 Mart 1909 yılında meydana gelen ayaklanma esnasında, asiler bilim adamlarını da hedef almışlardı. Şakir Paşa, peşine düşen asilerden kaçmaya çalışırken evinin kapısında kalp krizi geçirerek ölmüştür.

23 Kemal Cenap Berksoy Şakir Paşadan sonra yerine öğrencilerinden Prof.Dr. Kemal Cenap Berksoy, yılları arasında kürsü başkanlığı görevini yürütmüştür.

24 Prof.Dr. Kemal Cenap Berksoy, fizyoloji'de özellikle sekretin, gastro-intestinal refleksler, kardiovasküler fizyoloji ile ilgili araştırmalar yapmış ve Fizyoloji laboratuar ve ders kitapları yazmıştır.

25 * Prof.Dr. Kemal Cenap Berksoy, Haydarpaşa Tıp Mektebi *

26 Büyük ATATÜRK ün önderliğinde 1933 de gerçekleştirilen ÜNİVERSİT REFORMU ile birlikte, özellikle Almanya dan ünlü bilim adamları davet edilmiştir. Bunlardan biriside Prof.Dr. Hans Winterstein idi. Winterstein Fizyoloji Enstitüsü'nde görev alması ile Fizyoloji 2 ye ayrılmıştır.

27 Büyük Atatürk ün Üniversitemizi ziyareti 1. Genel Fizyoloji Kürsüsü başına, Prof.Dr.Hans Winterstein, 2. Beşeri Fizyoloji Kürsüsünün başın ise, Prof.Dr. Kemal Cenap Berksoy getirilmiştir.

28 Ord.Prof.Dr. H Winterstein Prof.Dr.Hans Winterstein 1933 yılında Genel Fizyoloji Kürsüsünün başına getirilmiştir.

29 1943 yılında Kemal Cenap Berksoy'un emekliye ayrılması ile iki kürsü tekrar birleştirilerek Fizyoloji Enstitüsü adını aldı. Başkanlığına Winterstein getirilmiştir ve 1953 yılına kadar bu görevde bulunmuştur. Winterstein ın başlıca araştırma konuları "Solunumun Kimyasal Düzenlenmesi" ve "Reaksiyon Teorisiyle " dir. Bu araştırmaları ile uluslararası alanda büyük taktir kazanmıştır.

30 Ord.Prof.Dr. Sadi Irmak Prof.Dr. Winterstein'nın 1953 yılında emekli olması ile Fizyoloji Enstitüsü Başkanlığına Ord.Prof.Dr. Sadi Irmak getirilmiştir de emekli olana kadar başkanlığı devam etmiştir.

31 Ord.Prof.Dr. Sadi Irmak ın Fizyoloji'deki çok değerli hocalığı yanısıra çeşitli araştırmaları ve ders kitapları bulunmaktadır. Türk siyasi hayatında da önemli bir yeri olmuştur. Bir süre başbakanlık da yapmıştır. Ord.Prof.Dr. Sadi Irmak, 1972 yılında, İstanbul Üniversitesi, Atatürk İlke ve İnkilapları Araştırma Enstitüsünü kurmuş ve yaşamının sonuna kadar başkanlığını sürdürmüştür.

32 Prof.Dr. Nuran Gökhan (1925 ) Ord.Prof.Dr.Sadi Irmak tan sonra 1974 yılında Fizyoloji Kürsü Başkanlığına (şimdiki Anabilim Dalı Başkanlığı) Prof.Dr. Nuran Gökhan seçilmiş ve bu görevi 1991 yılına kadar sürdürmüştür.

33 Prof.Dr. Nuran Gökhan, Prof.Dr. Winterstein ile bir çok çalışmalar yapmıştır. Ayrıca İnsan fizyolojisi ders kitaplarını yayınlamıştır. Biyofizik Kürsüsünün kuruluş çalışmalarına katılmış ve bir süre Biyofizik Kürsü başkanlığını yürütmüştür. İ.Ü. Elektronörofizyoloji Araştırma ve Uygulama Merkezini kurmuş ve emekli oluncaya kadar da müdürlüğünü yürütmüştür.

34 Prof.Dr. Hayrunnisa Çavuşoğlu (1926 ) Prof.Dr.Hayrünnisa Çavuşoğlu 1991 den emekliye ayrıldığı 1993 yılına kadar Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmüştür

35 Prof.Dr.Hayrünnisa Çavuşoğlu, Fizyoloji'deki çalışmalarının ağırlığı hematoloji ve eritropoietin yapımı üzerinde yoğunlaşmıştır. Spor Fizyolojisi Enstitüsünün kuruluş çalışmalarına katılmış ve emekli oluncaya kadar yönetim kurulunda değerli hizmetleri olmuştur.

36 Prof.Dr. Abidin KAYSERİLİOĞLU (1938 ) Prof.Dr. Abidin Kayserilioğlu 1993 yılında Fizyoloji Anabilim Dalı başkanlığına seçilerek 1999 yılına kadar bu görevi yürütmüştür

37 Prof.Dr. Abidin Kayserilioğlu, Fizyolojide daha çok eritropoez ve hematopoez konularında çalışmış ve Anabilim Dalında Doku Kültürü Laboratuarı ve 1979 yılında Spor Fizyolojisi Merkezini kurmuş ve 1999 yılına kadar müdürlüğünü yürütmüştür.

38 Prof.Dr. Refik YİĞİT (1941 ) 11 Mayıs 1999 tarihinde Prof. Dr.Refik YİĞİT Fizyoloji Anabilim Dalı başkanlığına seçilerek 17 Mayıs 2005 tarihine kadar bu görevi yürütmüştür

39 Prof. Dr.Refik YİĞİT, göreve gelir gelmez, öncelikle; 1) öğrenci ders kitaplarının yazımına önem verdi ve tüm öğretim üyelerinin katılımı ile 4 fizyoloji kitabının yazımını gerçekleştirmiştir. 2) Anabilim Dalını, Bilgisayar ve İnternet ağı ile donatarak, ulusal ve uluslar arası eğitim verilebilecek hale getirmiştir. 3) Öğretim üye ve yardımcılarının sayısının artması sonucu yetersiz kalan Anabilim Dalımıza ek seminer salonu, araştırma laboratuarları ve öğretim üyeleri ve asistanlar için yeni yerler kazandırarak, genişletilmesini sağlamıştır.

40 Prof. Dr.Refik YİĞİT in Araştırma Konularını a) Renel-Eksternal Eritropoietin (EPO) ve Eritrogenin yapımı. b) Karaciğer ve Böbrek Doku Kültürleri. c) Fetüs, karaciğer ve kemik iliği hücre kültürleri. d) Androjenlerin kemik iliği ve fetüs karaciğer hücre kültürlerinde CFU-E ve BFU-E oluşumuna in-vitro etkileri. e) Plesenta geçirgenliği. f) Anne-fetus kan gazları gibi konular oluşturmaktadır.

İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi. Fizyoloji Anabilim Dalı

İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi. Fizyoloji Anabilim Dalı İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Türkiye'de Fizyoloji Bilim Dalı tıp eğitiminin gelişmesine paralel bir gelişme göstermiştir. Modern tıp eğitimi Sultan İkinci Mahmut'un 14 Mart 1827'de

Detaylı

Prof. Dr. Nuran Gökhan ın Ardından

Prof. Dr. Nuran Gökhan ın Ardından Prof. Dr. Nuran Gökhan ın Ardından İstanbul Tıp Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Korkmaz Altuğ un ifadesiyle, İstanbul Üniversitesi nin temel yapı taşlarından birisi olan çok sevgili Hocamız Prof.

Detaylı

İletişim: info@t bd.org.tr Sayı: 6 (Nisan-Mayıs-Haziran 2013)

İletişim: info@t bd.org.tr Sayı: 6 (Nisan-Mayıs-Haziran 2013) İletişim: info@t bd.org.tr (Nisan-Mayıs-Haziran 2013) Altıncı Sayımızdan... Fizyoloji Ailesinin Degerli Üyeleri; Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan bu sayımızı sizlere ulaştırmakta geciktiğimiz

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMI FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMI FİZ-005: Hücre Fizyolojisi Teorik Dersleri FİZ-005: Hücre Fizyolojisi Pratik Uygulamaları

Detaylı

Ek-1: Fizyoloji Anabilim Dalı

Ek-1: Fizyoloji Anabilim Dalı Ek-1: Tıp fakültelerinde lisans tıp eğitimi, lisansüstü, doktora ve tıpta uzmanlık eğitimlerinde, eğitim, araştırma-geliştirme faaliyetleri ve sağlık hizmetleri birlikte ve bütün halinde sürdürülmektedir.

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM I / DERS KURULU VI KAN ve LENF SİSTEMİ (29 Nisan Haziran 2019)

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM I / DERS KURULU VI KAN ve LENF SİSTEMİ (29 Nisan Haziran 2019) AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM I / DERS KURULU VI KAN ve LENF SİSTEMİ (29 Nisan 2019 03 Haziran 2019) VI. DERS KURULU: KAN ve LENF SİSTEMİ Süre: Yöntem: Ölçme

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI. Kodu Dersin Adı T U K AKTS

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI. Kodu Dersin Adı T U K AKTS T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI BİRİNCİ SINIF I. YARIYIL PSI 101 Psikolojiye Giriş-I 3 0 3 5 PSI 103 Sosyolojiye Giriş 3

Detaylı

DERS KURULU ÜYELERİ: Prof.Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN Prof. Dr. Yasemin BALCI

DERS KURULU ÜYELERİ: Prof.Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN Prof. Dr. Yasemin BALCI T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU (7 EYLÜL 2015 23 EKİM 2015) DERS PROGRAMI DEKAN DEKAN YRD. DEKAN YRD. BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

Prof. Dr. Neyhan ERGENE

Prof. Dr. Neyhan ERGENE DEKAN BAŞKOORDİNATÖR BAŞKOORDİNATÖR YARDIMCILARI DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARCIMCILARI Prof. Dr. Neyhan ERGENE Prof. Dr. Taner ZİYLAN Yrd. Doç. Dr. Füsun SUNAR Yrd. Doç. Dr. Şerife ALPA

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM PROGRAMI 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. Sınıf TEMEL TIP BİLİMLERİ I TEMEL TIP BİLİMLERİ II TEMEL

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2020 DOLAŞIM SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU 14.11.2016-06.01.2017 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 21 4x2 25 EMBRİYOLOJİ

Detaylı

1. SINIF DERS PROGRAMI

1. SINIF DERS PROGRAMI 1. SINIF DERS PROGRAMI 1. Sınıfın derslerinden teorik olanlar E dershanesinde, pratik olanlar E dershanesi, simulasyon laboratuarları ve Temel Bilimler laboratuarlarında gerçekleştirilecektir. Temel Bilimler

Detaylı

İ İ Ş İ İ İ İ İ Ö İ Ö İ Ü Ü İ Ü İ Ü Ü Ü Ü Ö Ö Ö İ İ Ö Ö Ü Ü Ü İ Ö Ö Ö İ Ö Ö Ü İ Ü Ü Ş Ş Ş Ü Ş Ş Ü Ş Ö Ö Ö Ü İ İ Ö İ Ş Ş Ş Ş Ş Ş Ş Ş Ş İ Ü Ü Ü Ü Ü İ Ü İ Ş Ş Ö İ Ş İ İ İ İ İ İ İ Ş İ İ İ İ İ İ İ İ

Detaylı

ş Ü Ö Ü ö Ğ ş ş ş ş ö ş ş ş ş ş ş ş ş ş ş ö ş ş ö ş ş Ğ ö ş ö ş ş ö ş ş ö ö ş ş ö ö ş ö ö ş ö ö ş ö ö ö ö ş ş ö ş ş ş ö ö ö ö ö ş ş ş ö ş ş ö ö ş ş ö ş ö ö ş ş ö ö ö ö ö ş ş ö ö ş ö ö ö ö ş ş ş ş ö ö ş

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü

Fen - Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/bologna/genel/listesi_prn.cfm?ed=0 1 / 5 22.05.2018 15:51 Fen - Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Adı 2017/2018 Listesi 1. YARIYIL TLU Atatürk İlkeleri ve İnkılap 9905005

Detaylı

PROF.DR.REFİK YİĞİT İN, Eğitimle ilgili kitapları ve Yayınları

PROF.DR.REFİK YİĞİT İN, Eğitimle ilgili kitapları ve Yayınları PROF.DR.REFİK YİĞİT İN, Eğitimle ilgili kitapları ve Yayınları İdari Görevleri: a- 1987-1989 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Kültür-Sanat Kolları Genel Başkanlığı b- 11 Mayıs 1999 tarihinden 17 mayıs

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I I

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I I T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I I DOKU BİYOLOJİSİ I. DERS KURULU ( 18 EYLÜL 2017 27 EKİM 2017) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Fizyoloji

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Fizyoloji Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Fizyoloji 1 1 4 4 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM SİSTEMİ DERS KURULU -II 24 EKİM 02 ARALIK 2016 (6 HAFTA) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM ANATOMİ 10

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS MÜFREDATI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS MÜFREDATI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS MÜFREDATI DÖNEM TÜRÜ KODU DERSLER T U K AKTS Ön Koşul Açıklama Bölüm AbD. 01. VET 101 Anatomi I 3 4 5 9 313-314 Temel

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Eğitim Yılı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Eğitim Yılı 2016-2017 Eğitim Yılı Dönem II 2. Ders Kurulu HEMATOPOETİK SİSTEM ve SOLUNUM Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü Dönem II Koordinatörü Koordinatör Yardımcısı : Prof. Dr. Hakkı Engin AKSULU : Doç. Dr.

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI 1. SINIF 2013 2014 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI 1. SINIF 2013 2014 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI 1. SINIF 2013 2014 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Türk Dili I 217 27.01.2014 10:00 Öğr. Gör. S. MOÇ Uzm. A. TÜRKHAN Laboratuar Aletleri Laboratuar 28.01.2014

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Staj Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( ) Dersin Türü

Detaylı

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ-I DERS KURULU (4. DERS KURULU) (28 Ocak Mart 2019)

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ-I DERS KURULU (4. DERS KURULU) (28 Ocak Mart 2019) İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2018-2019 DOKU BİYOLOJİSİ-I DERS KURULU (4. DERS KURULU) (28 Ocak 2019 01 Mart 2019) DERSLER TEORİK TOPLAM 22 12 34 6-6 Fizyoloji 22-22 Biofizik 8-8 Histoloji

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF (N.

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF (N. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF (N.Ö.) GÜZ DÖNEMİ DERS GÜN SAAT DERSİN ADI DERSLİK 09:00 10:00 11:00 İş Güvenliği T F105 İş Güvenliği T F105 08:00 09:00 10:00 Atatürk

Detaylı

DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM. ANATOMİ 23 4x2 27. HİSTOLOJİ ve EMBRİYOLOJİ 27 5x2 32. FİZYOLOJİ 39 3x2 42 BİYOFİZİK BİYOKİMYA 7-7

DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM. ANATOMİ 23 4x2 27. HİSTOLOJİ ve EMBRİYOLOJİ 27 5x2 32. FİZYOLOJİ 39 3x2 42 BİYOFİZİK BİYOKİMYA 7-7 YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2020 DOLAŞIM SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU 05.11.2018-28.12.2018 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 23 4x2 27 EMBRİYOLOJİ

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ GİRİŞ Prof.Dr. Zekai Celep İnşaat Mühendisliğine Giriş GİRİŞ 1. Dersin amacı ve kapsamı 2. Askeri mühendislik ve sivil mühendislik 3. Yurdumuzda inşaat mühendisliği 4. İnşaat

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ (I.) DERS KURULU

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ (I.) DERS KURULU T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ (I.) DERS KURULU (15 Eylül 2014-31 Ekim 2014) DERS PROGRAMI T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 26 Ocak 2015 08.40-10.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 27 Ocak 2014 08.40-10.30 34-19 DPT 117 Hareketli Protezler I 28 Ocak 2015 13.40-15.30

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU ( I. ) DERS KURULU (16 EYLÜL 2013-01 KASIM 2013) DERS PROGRAMI T. C. MUĞLA SITKI

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI II DERS İÇERİKLERİ:

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI II DERS İÇERİKLERİ: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI II DERS İÇERİKLERİ: HEMATOLOJİ (2 4 6) 1 Hematolojiye giriş-tanımı, Hastaların genel değerlendirilmesi, 2 Kan,

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I I

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I I T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I I DOKU BİYOLOJİSİ I. DERS KURULU ( 19 EYLÜL 2016 28 EKİM 2016) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

(Saat) FİZYOLOJİ HSH112 2. YARIYIL 37 saat teorik 3

(Saat) FİZYOLOJİ HSH112 2. YARIYIL 37 saat teorik 3 Dersin Tanıtımı: DERS ADI DERS KODU YARIYIL TEORİ + UYGULAMA AKTS (Saat) FİZYOLOJİ HSH112 2. YARIYIL 37 saat teorik 3 DERSİN DİLİ DERSİN TÜRÜ DERSİN DÜZEYİ ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I Türkçe Zorunlu Lisans Prof.Dr.

Detaylı

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, Üniversitemiz Sosyal, Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına, kontenjanlar

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015 113082 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 75.39 222.98 459.98 74.57 186.19 370.69 113628 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ * 56.55 167.24 406.2 55.93 139.65 278.02 113627 BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ * 75.39 222.98

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Final Sınav Tarihleri ANESTEZİ ANESTEZİ Yabancı Sistem Hastalıkları Klinik Anestezi-II Reanimasyon-II Meslek Etiği Biyoteknoloji Girişimcilik II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Anestezi Uygulama-II Enfeksiyonların Önlenmesinde Prensipler

Detaylı

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 9.SINIFLAR (En fazla üç ders seçilebilir ) TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 BİYOLOJİ 2 3 ingilizce 6 5 ( istediğiniz kurs öğretmenini adını yazınız) na katılmak isteyen öğrenciler

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI 07.01.2013 Pazartesi 9-10-11 09.00 İngilizce-I 08.01.2013 Salı 9-10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 09.01.2013 Çarşamba 9-10-11

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Bütünleme Sınav Dersin Kodu ve Adı Tarihi AİT 103 Atatürk

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Bütünleme Sınav Dersin Kodu ve Adı Tarihi AİT 103 Atatürk DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 18.01.2016 10.40-11.30 34-21 TKD 103 Türk Dili I 18.01.2016 14.00-15.00 TÖMER BİNASI DPT 117 Hareketli Protezler I 22.01.2016 08.40-15.30

Detaylı

YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL (GÜZ) DÖNEMİ FİNAL TAKVİMİ SIRA TARİH SAAT DERSİN ADI SINIF SINAV YERİ

YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL (GÜZ) DÖNEMİ FİNAL TAKVİMİ SIRA TARİH SAAT DERSİN ADI SINIF SINAV YERİ YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL (GÜZ) DÖNEMİ FİNAL TAKVİMİ SIRA TARİH SAAT DERSİN ADI SINIF SINAV YERİ 1 9 OCAK 9.00-10.00 MEDİKAL KİMYA 9 OCAK 2 10.15-11.15 GENEL FARMAKOLOJİ

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08:00-08:50 Türk Dili I Okt.E.TOKDANIŞ 217. Kalite Yönetim Sistemi A.KIRBAŞ 217. Kalite Yönetim Sistemi

SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08:00-08:50 Türk Dili I Okt.E.TOKDANIŞ 217. Kalite Yönetim Sistemi A.KIRBAŞ 217. Kalite Yönetim Sistemi TIBBİ LABORATUAR TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ 1.SINIF DERS PROGRAMI 08:00-08:50 Okt.E.TOKDANIŞ Okt.B.YILDIZ Kalite Yönetim Sistemi A.KIRBAŞ Uzm.Ayşe TÜRKHAN 09:00-09:50 Okt.E.TOKDANIŞ Okt.B.YILDIZ Kalite Yönetim

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Bütünleme Sınav Tarihleri ANESTEZİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ANESTEZİ 08.00-08.50 Sistem Hastalıkları MYHST 120 Klinik Anestezi-II Anestezi Cihaz ve Ekipmanları Sınıfların Reanimasyon-II Biyoteknoloji Anestezi Uygulama-II Girişimcilik II

Detaylı

Genel Kontenjan Teklifi. Yatay Geçiş. Yüksek Lisans. Doktora

Genel Kontenjan Teklifi. Yatay Geçiş. Yüksek Lisans. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES Yatay Geçiş Yatay Geçiş ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E YGS BİYOLOJİ Test 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1 A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E 4 E B E C B E C D C E 5 E D B C D E A A B C C E 6 A C D E E E A

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sanatta Yeterlik. Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora. Yatay Geçiş

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sanatta Yeterlik. Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora. Yatay Geçiş ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi Anabilim Dalı/Anasanat Dalı Bilim Dalı/Sanat Dalı ALES Puan Türü Tıp Tarihi ve Etik (İstanbul Tıp

Detaylı

Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ

Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ Sağlık Bakanlığından: Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç Madde 1 - Bu Tebliğin amacı; etkin, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Seda SABAH Teknolojisi (Tartışma) 11:30 12:15 Tıbbi Biyoloji ve Genetik: DNA. Yrd. Doç. Dr. Seda SABAH Teknolojisi (Tartışma)

Yrd. Doç. Dr. Seda SABAH Teknolojisi (Tartışma) 11:30 12:15 Tıbbi Biyoloji ve Genetik: DNA. Yrd. Doç. Dr. Seda SABAH Teknolojisi (Tartışma) HÜCRE BİLİMLERİ DERS KURULU III KURUL SORUMLUSU: DOÇ. DR. A.YEŞİM GÖÇMEN KURUL SORUMLUSU YARDIMCISI: YRD. DOÇ. DR. TEKİN YILDIRIM TIP103 HÜCRE BİLİMLERİ DERS KURULU III I. HAFTA 06.02.2017 (Pazartesi)

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ DERS MÜFREDATI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ DERS MÜFREDATI II. YARIYIL I. YARIYIL KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ MÜFREDATI ADI T U K AKTS VETERİNER ZORUNLU LER VET101 Anatomi I 3 4 5 9 VET103 Histoloji

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN SİSTEM. (1 Mayıs Haziran 2017 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN SİSTEM. (1 Mayıs Haziran 2017 ) Dekan V. Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı Dönem I Koordinatör Yardımcısı Kurulun amacı: 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ GENEL SINAV TARİHLERİ Dersin Kodu ve Adı Genel Sınav Tarihi Saati Yeri AİT 103 DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI AİT 103 Atatürk İlk.ve İnkılap I 05 Ocak 2015 08.40-10.30 14-04 TKD 103 Türk Dili I 06 Ocak 2015 08.40-10.30 34-19 DPT 117 Hareketli Protezler I 15 Ocak 2015 08.40-09.30

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY EYLÜL 20 Salı DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 YGS 1 DENEME 1 YGS 1 EKİM 18 Salı DENEME 2 DENEME 2 AY 1 Salı

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (13 Mart Nisan 2017 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (13 Mart Nisan 2017 ) 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS (13 Mart 2017-28 Nisan 2017 ) Dekan Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı Dönem I Koordinatör

Detaylı

Teorik Dersler Kampüs İktisat Fakültesi 2. Kat 211 no lu sınıf ta, Mesleki Uygulama Dersleri Zemin Kat Laboratuvarda işlenecektir.

Teorik Dersler Kampüs İktisat Fakültesi 2. Kat 211 no lu sınıf ta, Mesleki Uygulama Dersleri Zemin Kat Laboratuvarda işlenecektir. . Sınıf. Dönem 08:30-09:20 Manipülasy Güzel Sanatlar İnkılap Tarihi Top. Ağız Diş Sağ 09:30-0:20 Manipülasy Güzel Sanatlar İnkılap Tarihi Tıbbi Biyoloji Organik 0:30-:20 Manipülasyon Türk Dili Tarihi Tıbbi

Detaylı

DÖNEM II DERS YILI SOLUNUM-DOLAŞIM SİSTEMLERİ DERS KURULU ( )

DÖNEM II DERS YILI SOLUNUM-DOLAŞIM SİSTEMLERİ DERS KURULU ( ) 2017 2018 DERS YILI SOLUNUM-DOLAŞIM SİSTEMLERİ DERS KURULU (31.10.2017-22.12.2017) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Anatomi 23 12X1 35 Biyofizik 12-12 Fizyoloji 47 4x1 51 Histoloji ve Embriyoloji 41 7x1 48

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji Ön Koşul Dersler

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji Ön Koşul Dersler HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji 2801202 2 4+2 5 6 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU (11 EYLÜL 2017 20 EKİM 2017) DERS PROGRAMI DEKAN DEKAN YRD. DEKAN YRD. BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

Bu dersi tamamlayan öğrenci,fizyolojinin temel prensipleri, işleyiş mekanizmaları ve vücudun kontrol sistemini açıklayabilir.

Bu dersi tamamlayan öğrenci,fizyolojinin temel prensipleri, işleyiş mekanizmaları ve vücudun kontrol sistemini açıklayabilir. FİZYOLOJİ I Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Fizyoloji I FTR 1.YIL/ 4 - - 5 1.yarıyıl 113 Güz Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ I. DERS KURULU ( 15 EYLÜL 2014-31 EKİM 2014) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Sayı : 64529847-03/12/2015 Konu : 2016-2017 Akademik Takvim REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Fakültemize

Detaylı

Ülkemizde Tıp Fakültelerinin tarihi

Ülkemizde Tıp Fakültelerinin tarihi Ülkemizde Tıp Fakültelerinin tarihi 1 Bütün dünler, bugünleri aydınlatan fenerlerdir. W. Shakespeare 2 Marmara Üniv. Haydarpaşa Kampüsü 1915 yılında Çanakkale de şehit olan Tıp Fakültesi öğrencileri anısına!

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili İş Sağlığı Ve Güve liği Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(X) Doktora(X) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (12 Mart Nisan 2018 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (12 Mart Nisan 2018 ) 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS (12 Mart 2018-27 Nisan 2018 ) Dekan Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı Dönem I Koordinatör

Detaylı

PAZARTESİ

PAZARTESİ 07.11.2016 PAZARTESİ 09:00 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ İLK YARDIM 09:30 HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ AMB.SER. EĞİTİMİ III 10:30 RADYOLOJİK ANATOMİ YAŞLIDA NÖROLOJİK HASTALIKLAR ANATOMİ 12:00 HALK SAĞLIĞI TEKNİK

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER E KREDİLERİ 1.SINIF in Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Kurulu I TIP152 Kurulu II TIP153 Kurulu III TIP154 Kurulu

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2014-2015 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME TARİHLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 22.01.2015 14:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 YABANCI DİL I 22.01.2015 10:00 101 AGIZ VE DİŞ SAĞLIĞI 1 TÜRK DİLİ I 22.01.2015

Detaylı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden: AKADEMİK PERSONEL İLANI (PROFESÖR, DOÇENT VE DR.ÖĞRETİM ÜYESİ) Üniversitemizin çeşitli birimlerine

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden: AKADEMİK PERSONEL İLANI (PROFESÖR, DOÇENT VE DR.ÖĞRETİM ÜYESİ) Üniversitemizin çeşitli birimlerine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden: AKADEMİK PERSONEL İLANI (PROFESÖR, DOÇENT VE DR.ÖĞRETİM ÜYESİ) Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 Sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükselme ve Atama

Detaylı

Aile Hekimliği Acil Tıp Halk Sağlığı İngilizce II TOPLAM

Aile Hekimliği Acil Tıp Halk Sağlığı İngilizce II TOPLAM KAFKAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II 2015-2016 DERS YILI 2. KOMİTE: KARDİYOVASKÜLER SİSTEMİ DERS KURULU (6 Hafta) (19 Ekim - 27 Kasım) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Anatomi 26 12 38 Biyofizik 8 8

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 103: HÜCRE VE DOKU SİSTEMLERİ GELİŞİMİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 103: HÜCRE VE DOKU SİSTEMLERİ GELİŞİMİ Ders Kurulu Başkanı: Prof. Dr. Lütfi Çakar / Fizyoloji Başkan Yardımcıları: Dr. Öğr. Üyesi Elif Pala / Tıbbi Biyoloji Dr. Öğr. Üyesi Duygu Gök Yurtseven / Histoloji ve Embriyoloji Üyeler: Prof. Dr. Şahin

Detaylı

T.C UŞAK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

T.C UŞAK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 1. SINIF 1. Yıl Ders Kodu Ders Adı Ders Türü DÖNEM T U KREDİ AKTS 0111011052016 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu Güz 2 0 2 2 0111011072016 TEMEL BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI Zorunlu

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ. İLAN EDİLEN AKADEMİK KADROLAR PROF. Adet/Der.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ. İLAN EDİLEN AKADEMİK KADROLAR PROF. Adet/Der. Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden: Akademik Personel İlanı (Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent) Üniversitemiz birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanunda değişiklik yapan 5772 sayılı

Detaylı

YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI İNŞAAT FAALİYETLERİ

YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI İNŞAAT FAALİYETLERİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE 2016-2017 İNŞAAT FAALİYETLERİ 1 MEKTEB-İ TIBBİYE-İ ŞAHANE KÜLLİYESİ GÜLHANE KÜLLİYESİ - ANKARA 2 MEKTEB-İ TIBBİYE-İ ŞAHANE KÜLLİYESİ 3 İşin Adı :Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Binası

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 24-28 TEMMUZ 2017 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından İlan edilecektir DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ

Detaylı

ÖĞRENİM HEDEFLERİ Öğrenciler 1.sınıfın sonunda;

ÖĞRENİM HEDEFLERİ Öğrenciler 1.sınıfın sonunda; 1. SINIF VE Tıp fakültesi 1. sınıf öğrencilerine; insan organizmasının normal yapı ve işlevlerini doku ve hücre düzeyinde öğrenmelerinin yanı sıra, tıp eğitimine temel oluşturacak şekilde temel fen bilimleri

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS (9 Mart 2015-1 Mayıs 2015 ) Dekan Prof. Dr. Mehmet Ali MALAS Baş Koordinatör

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİNİN STAJ İLKELERİ

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİNİN STAJ İLKELERİ A-FEN BÖLÜMLERİ A 1. Biyoloji T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİNİN STAJ İLKELERİ 1. FEFÖSY nin madde 8 ine göre aşağıdaki alanlarda staj yapılabilir; a) Hastane laboratuvarları

Detaylı

b) Kurumlarca yapılacak idari iş ve işlemlere esas teşkil etmek üzere raporlama hizmeti veren sağlık personeli bu Tebliğin kapsamı dışındadır.

b) Kurumlarca yapılacak idari iş ve işlemlere esas teşkil etmek üzere raporlama hizmeti veren sağlık personeli bu Tebliğin kapsamı dışındadır. Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ Resmi Gazete: 10 Şubat 2005-25723 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç Madde 1 - Bu Tebliğin amacı; etkin, verimli ve kaliteli

Detaylı

Fen Öğretimi Lab. Uyg. I

Fen Öğretimi Lab. Uyg. I Fen Öğretimi Lab. Uyg. I Dersin Adı Dersin Kodu 1206.5102 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 6,00 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama Saati 2 Haftalık Laboratuar Saati 0 Dersin

Detaylı

Hepatit B Virüs Testleri: Hepatit serolojisi, Hepatit markırları

Hepatit B Virüs Testleri: Hepatit serolojisi, Hepatit markırları HEPATİT B TESTLERİ Hepatit B Virüs Testleri: Hepatit serolojisi, Hepatit markırları Hepatit B virüs enfeksiyonu insandan insana kan, semen, vücut salgıları ile kolay bulaşan yaygın görülen ve ülkemizde

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretim Üyeliğine

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 23-27 TEMMUZ 2018 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından belirlenecek DÖNEM I HÜCRE

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ DERS PROGRAMI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ DERS PROGRAMI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ PROGRAMI VET101 Anatomi I 3 4 5 9 VET103 Histoloji I 2 2 3 5 VET105 Veteriner Hekimlik Tarihi 1-1 2 VET107 Medikal

Detaylı

Ankara Patoloji Derneği. Dr. ALP USUBÜTÜN

Ankara Patoloji Derneği. Dr. ALP USUBÜTÜN Dr. ALP USUBÜTÜN LEONARDO DA VİNCİ 1452-1519 ANDREAS VESALIUS (1514-1564) Rembrandt Van Rijn "The Anatomy Lesson of Dr. Tulp" (1632) Giovanni Battista Karl Freiherr Morgagni von Rokitansky (1682 1771)

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 1 Haydarpaşa Yerleşkesi Fakültemizin de içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 te atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım 1903 tür. Bu tarihin,

Detaylı

Prof. Dr. Hamdi Suat Aknar 1873, Harput - 1936, İstanbul. Ankara Patoloji Derneği

Prof. Dr. Hamdi Suat Aknar 1873, Harput - 1936, İstanbul. Ankara Patoloji Derneği i er ne ğ lo ji D Pa to ka ra An Doç. Dr. Selda SEÇKİN Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Hamdi Suat Aknar 1873, Harput - 1936, İstanbul Prof. Dr. Hamdi Suat Aknar 1899 Mekteb-i Tıbbiye-i

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

Toplantı Tarihi: 21.09.2012 Toplantı Sayısı : 421

Toplantı Tarihi: 21.09.2012 Toplantı Sayısı : 421 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi: 21.09.2012 Toplantı Sayısı : 421 Müdür Prof.Dr.Kağan ÜÇOK başkanlığında, Müdür Yardımcıları, Yrd.Doç.Dr.İsmail

Detaylı

Ğ Ğ ö Ş Ş Ğ Ş Ş Ü Ş Ğ Ğ Ğ ö ö Ğ Ş Ş Ğ Ğ ö Ğ ö ö ö ö ö ö ö ö Ü Ş Ö Ö Ö Ş Ş Ç Ü ö Ü Ü Ğ ö «ö ö ö Ğ Ş ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö Ş ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö Ö ö ö Ö Ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö Ö Ö ö ö Ç Ö ö Ü ö

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ II. DERS KURULU (03 KASIM 2014-12 ARALIK 2014) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji Ön Koşul Dersler

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji Ön Koşul Dersler HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Fizyoloji 2801202 2 4+2 5 6 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI Anabilim Dalı Adı Lisansüstü Türü Tez Türü Anabilim Dalları Ön Şartları AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ

Detaylı