Kısa tanıtım Pili takma 8 Açma/Kapama 8 Bir işitme programını seçme 9

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kısa tanıtım Pili takma 8 Açma/Kapama 8 Bir işitme programını seçme 9"

Transkript

1 Kullanım Kılavuzu

2 Đçindekiler Hoş Geldiniz 5 Açıklama 6 Kısa tanıtım Pili takma 8 Açma/Kapama 8 Bir işitme programını seçme 9 Hazırlık Pili değiştirme 10 Kurcalamaya dayanıklı pil bölmesi (isteğe bağlı) 14 Sol ve sağ işitme cihazlarının ayırt edilmesi 16 Đşitme sisteminizi mikro tüple kulağın içine yerleştirme 17 Kapalı kubbeler 19 Đşitme sisteminizi kulak kalıbıyla kulağınıza yerleştirme 21 Kişisel tercihlerinize göre hassas ayar yapma 24 Kullanım Açma/Kapama 25 Đşitme programları 26 Senkronize manuel kontrol 28 ZoomControl 28

3 Telecoil (isteğe bağlı) 29 EasyPhone (isteğe bağlı) 30 Kablosuz aksesuarlar (isteğe bağlı) 33 mypilot 33 icom 35 iview 37 Uzaktan kumanda (isteğe bağlı) 38 FM sistemi (isteğe bağlı) 40 Dinamik FM vericileri 41 Multi-frekans FM alıcıları 42 MyLink 43 EasyFM 44 Bakım 45 Mikrofon Koruyucu 45 Mikro tüp ve kubbe 47 Önemli noktalar 52 Uyarı 55 Servis ve Garanti 56 Dünya çapındaki Phonak distribütörleri 60

4 Bu sembol Exélia Art micro için mevcut olan ve Exélia Art micro Petite versiyonu için mevcut olmayan özellikleri, seçenekleri ve aksesuarları belirtir.

5 Hoş Geldiniz Yeni Exélia Art işitme sisteminiz dijital işitme teknolojisindeki en son gelişmeleri kullanmaktadır. Exélia Art, tüm işitme koşullarında en yüksek ses kalitesini, konuşma anlaşılabilirliğini ve dinleme konforunu size otomatik olarak sunar. Đleri teknoloji ürünlerimiz oldukça karmaşık olan işitme sistemlerini kolay kullanılabilir ergonomik cihazlara dönüştürmüştür. Yeni işitme sisteminizin tüm özelliklerinden faydalanmak için bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Herhangi bir sorunuz varsa işitme uzmanınıza danışın. Exélia Art, işitme teknolojisinde, yenilikte ve güvenilirlikte dünya lideri olan Đsviçre şirketi Phonak tarafından geliştirilen kaliteli bir üründür. Gerekli bakım ve uygun kullanımla, işitme sisteminiz işitme ve iletişim ihtiyaçlarınızı yıllarca karşılar. Daha fazla bilgi için Phonak web sitesini ( ziyaret edin. Phonak life is on

6 Açıklama Mikro tüp ve kubbeli işitme sistemi 1 Mikrofon Koruyuculu mikrofon girişleri 2 Program düğmesi 3 AÇMA/KAPAMA düğmeli ve tırnaklı pil bölmesi 4 Mikro tüp/ses çıkışı 5 Kubbe 6 Tutucu

7 Mikro tüp ve SlimTip li işitme sistemi 1-4 Bkz: mikro tüp ve kubbe 5 Özel SlimTip 6 Çıkartma kulbu Kulak kalıplı işitme sistemi 1-3 Mikro tüp ve kubbe ye bakın 4 Kanca/ses çıkışı 5 Özel kulak kalıbı

8 Kısa tanıtım Pili takma Ayrıntılar için bkz. sayfa 10 Açma/Kapama Ayrıntılar için bkz. sayfa 25 KAPALI AÇIK

9 Ayar düğmesi ile bir işitme programını seçme Ayrıntılar için bkz. sayfa 26

10 Hazırlık Pili değiştirme Exélia Art micro sisteminiz için 13 boyutunda pil kullanın. Exélia Art micro Petite sisteminiz için 10 veya 312 boyutunda pil kullanın (bkz. sayfa 12). Tırnağı kullanarak, pil bölmesini tamamen açın ve eski pili çıkarın. Yeni pilin koruyucu folyosunu çıkarın. Yerleştirmeden önce iki dakika bekleyin.

11 Yeni pili + işareti (pilin düz tarafı) aşağıda gösterildiği gibi olacak şekilde yerleştirin. Doğru pil yerleşimi ayrıca pil bölmesinin içinde de görülebilir. Pil bölmesini kapatın.

12 Hazırlık Exélia Art micro Petite işitme sisteminiz 10 (standart) veya 312 boyutlu pillerle (isteğe bağlı) çalıştırılabilir. Đşitme uzmanınız cihazları uygun şekilde modifiye edebilir. 312 piller daha uzun süre gider. 10 boyutlu pil daha küçük bir cihaz boyutu elde edilmesini sağlar (bkz. aşağıdaki resim). 10 pil 312 pil

13 Pil bölmesini dikkatli kullanın ve aşırı kuvvet uygulamayın. Bölmeyi kapatırken herhangi bir dirençle karşılaşırsanız, pilin doğru yerleştirildiğinden emin olun. Bölme pilin ters yerleştirilmesi durumunda uygun şekilde kapanmayabilir ve cihaz çalışmaz. Đşitme sisteminiz kullanımda değilken, nemin buharlaşmasını sağlamak için pil bölmesini açık bırakın. Zayıf pil uyarısı Pilin bitmek üzere olduğunu bildirmek üzere sesli bir sinyal verilir. Sinyali duyduktan sonra pili değiştirmek için yaklaşık 30 dakikanız vardır. Đşitme sistemi zayıf pil uyarısını yaklaşık her 30 dakikada bir tekrarlar. Pil tüketiminin mypilot kumanda merkezinin, icom iletişim arabiriminin veya KeyPilot2 veya WatchPilot2 uzaktan kumandalarının düzenli kullanımıyla arttığını unutmayın.

14 Hazırlık Kurcalamaya dayanıklı pil bölmesi (isteğe bağlı) Pil emniyet gerekçeleriyle pil bölmesi içine kilitlenir. Kilit bir tırnakla kolayca açılabilir. Tırnağı oluğa yerleştirin ve kilidi işitme cihazından 1 çekerek ayırın ve ardından yukarı doğru itin 2. klik

15 Pil sadece kilit açıkken yerleştirilebilir 3. Kilidi karşısında duracak şekilde yerleştirilen pilin üzerine getirin 4. Đşitme cihazına doğru parmağınızla itmek suretiyle pili kilitleyin 5. Pil bölmesini kapatmadan önce, kilidin yerine kilitlendiğinden ve pilin sökülemediğinden emin olun. klik 5 Uyarı: Pil kilidi pil bölmesi kapatılmadan önce pil üzerine geri yerleştirilmeli ve kilitlenmelidir.

16 Hazırlık Sol ve sağ işitme cihazlarının ayırt edilmesi Her kulak için doğru işitme cihazının kullanılması önemlidir. Đşitme uzmanınız işitme cihazlarını sizin için işaretleyebilir. Pil bölmesi açıldığında renk kodu görülebilir. Sol ve sağ işitme cihazlarını şu şekilde ayırt eder: Exélia Art micro Exélia Art micro Petite kırmızı = sağ işitme cihazı mavi = sol işitme cihazı

17 Đşitme sisteminizi mikro tüple kulağın içine yerleştirme Açık kubbeler ve SlimTip Đşitme cihazını kulağınızın üst tarafına yerleştirin 1. Mikro tüpü kubbe veya SlimTip e bağlandığı yerde tutun 2 ve kubbe veya SlimTip i kulak kanalınıza doğru yavaşça itin. Kubbe veya SlimTip, mikro tüpün kafanızla aynı hizada bulunacağı şekilde kulak içine yeterli miktarda yerleştirilmelidir.

18 Hazırlık Mikro tüpün tutucu ucunu (varsa) kulağınızın çanak kısmına yerleştirin 3. Đşitme cihazınızı çıkartmak için, mikro tüpü kubbe kısmından tutun ve kulağınızdan yavaşça çekerek çıkarın. Çok ender durumlarda, mikro tüpü kulaktan çıkarırken kubbe kulak kanalında kalabilir. Herhangi bir parçanın kulak kanalında kalması durumunda, güvenli şekilde çıkarılması için bir uzman doktora müracaat etmeniz tavsiye edilir.

19 Kapalı kubbeler Kapalı kubbe diğer kubbelerden farklı bir tasarıma sahiptir (bkz. resimler). Kapalı kubbe birbiri üzerine binen iki kanatçıktan oluşur. Kapalı kubbeyi kulak kanalına yerleştirmeden önce, bu kanatçıkların konumunun kontrol edilmesi önemlidir. Büyük kanatçık küçük kanatçığın üzerine yerleştirilmelidir 4. Konum yanlışsa 5, kolayca ayarlayabilirsiniz. Bir parmakla, küçük olanın üzerine bineceği şekilde büyük kanatçığı önce öne doğru ve sonra tekrar arkaya doğru yavaşça eğin 6. Kapalı kubbenin yarık kısmının tüp ünitesinde yatay konumda bulunmasına dikkat edin 4. Kapalı kubbeniz artık kulağa yerleştirilmek üzere hazırdır.

20 Hazırlık Doğru konum 4 Yanlış konum 5 Kanatçıkları taşıma 6

21 Đşitme cihazınızı kulak kalıbıyla kulağınıza yerleştirme Đşitme cihazınızı taktığınız taraftaki eli kullanarak, kulak kalıbını başparmak ve işaret parmak arasına alın. Kulak kalıbının kanal kısmının kulağınıza baktığından emin olarak elinizi kulağınıza doğru kaldırın. Elinizi hafifçe öne doğru eğin.

22 Hazırlık Kulak kalıbının kanal kısmını kulak kanalınızın içine yerleştirin. Yerleştirmekte zorlanırsanız, diğer elinizle hafifçe arkaya ve öne doğru çekerek kulağınızı uzatın. Kanal kısmı yerine oturduğunda, kulağınızın çanak kısmına yerleşmesi ve spiral kısmın kıvrımın altına gelmesi için kulak kalıbını bükün.

23 Şimdi işitme cihazını kulağın arkasına yerleştirin. Tüpü bükmemeye dikkat edin. Kulağın konturlarını takip ederek kulak kalıbının yerleşimini kontrol edin. Đşitme cihazınızı çıkartmak için, tüpten değil kulak kalıbından tutun ve kulağınızdan yavaşça ama düzgün şekilde çekerek çıkarın.

24 Hazırlık Kişisel tercihlerinize göre hassas ayar yapma Ayarlama işlemi kişisel ses ortamlarınızın tam kapsamını sağlamakta sınırlı yeteneklere sahiptir. Bu sınırlama işitme sisteminizin gerçek hayattaki ses şiddeti ayarlarınızı öğrenebilme yeteneği ile aşılmaktadır. mypilot ile birlikte kullanıldığında, Exélia Art, Self Learning (Kendi Kendine Öğrenme) adı verilen benzersiz bir fonksiyon sunar. Her ortamda, kişisel ses şiddeti değişikliklerinizi işitme sistemine kaydeder. Bu, işitme sisteminizin ses şiddetini her değiştirdiğiniz durumda, bu düzeltmenin benzer bir ortamda bir sonraki bulunuşunuzda tercih ettiğiniz ses şiddetinin otomatik olarak kullanılması için dikkate alınması anlamına gelir. Kendi Kendine Öğrenme fonksiyonu her ortamdaki ses şiddeti düzeltmelerinizin tamamen kişiselleştirilmiş bir ses şiddeti ayarına katkıda bulunmasını temin eder.

25 Kullanım Açma/Kapama Kapama Tırnağı kullanarak, KAPALI konumuna geçene kadar pil bölmesini bir miktar açın. Açma Pil bölmesini kapatın. Cihazı açtığınızda işitme sisteminiz her zaman varsayılan işitme programında ve tercih ettiğiniz ses şiddetindedir.

26 Kullanım Gecikmeli aktivasyon Exélia Art işitme sisteminin başlatılması belirli bir zaman alır. Đşitme uzmanınız daha da gecikmeli bir aktivasyon zamanlayıcısını etkinleştirmiş olabilir. Bu fonksiyon kulağınıza yerleştirirken herhangi bir rahatsızlığı önlemek için pil kapağı kapatıldıktan sonra işitme sisteminin aktivasyonunu geciktirir (9 veya 15 saniye süresince). Đşitme sisteminiz açıldığında sesli bir sinyal bunu size bildirir. Đşitme programları Otomatik mod Exélia Art farklı işitme ortamlarını tanıyabilir ve en uygun işitme programını otomatik olarak seçebilir. Đlave program seçimi Đsteğe bağlı olarak, işitme uzmanınız size belirli işitme durumlarına özgü ilave işitme programlarını sunabilir. Đlave programlara mypilot kumanda merkezi, program düğmesi veya diğer KeyPilot2 veya WatchPilot2 gibi uzaktan kumandalarla erişilebilir.

27 Program düğmesi Program düğmesi Otomatik Mod, Sessiz Mod ve özel işitme programları arasında manuel seçim yapmanızı sağlar. Kısa bir melodi Otomatik Mod seçimini bildirir. Program düğmesi olmayan seçenek Exélia Art micro işitme sistemi ayrıca program düğmesi olmadan da sunulabilir. Bu, mypilot kumanda merkezi veya uzaktan kumandaları ile birlikte ekstra bir program düğmesine ihtiyaç duymayan kullanıcılar için bir seçenek olabilir.

28 Kullanım Senkronize manuel kontrol QuickSync adı verilen program seçimine ait bir otomatik senkronizasyon işitme sisteminize entegre olarak bulunmaktadır. Đki işitme cihazı takan kullanıcıların sadece bir cihaz üzerindeki fonksiyonu etkinleştirmeleri yeterlidir; diğer taraftaki otomatik olarak ayarlanacaktır. ZoomControl Bu özel işitme programı işitme sisteminizi odaklayacağınız dört yönü (ön, arka, sol veya sağ) seçmenize olanak tanır. ZoomControl, mypilot kumanda merkezi ve/veya işitme sisteminizdeki program düğmesi yoluyla erişilebilir.

29 Telecoil (isteğe bağlı) Đşitme uzmanınız işitme sisteminizde bir Telecoil i etkinleştirmiş olabilir. Telecoil ile birlikte olan programlar işitme sistemiyle uyumlu telefonlarla veya indüktif loop sistemleriyle (bazı okullarda, sinemalarda, kiliselerde vb. mevcut olan) kullanılabilir. Đşitme uzmanınızdan, özel işitme programlarınıza ve bunlara mypilot kumanda merkeziniz, program düğmeniz veya uzaktan kumandalarınız yoluyla nasıl erişeceğinize ilişkin tüm bilgileri yazılı olarak hazırlamasını isteyin.

30 Kullanım EasyPhone (isteğe bağlı) Đşitme uzmanınız işitme sisteminizde bir EasyPhone u etkinleştirmiş olabilir. EasyPhone fonksiyonu, işitme sisteminizin, telefon ahizesi kulağınıza yakın tutulduğunda telefon programını seçmesine olanak tanır. Sesli bir sinyal değişimi bildirir. Telefon ahizesini kulağınızdan uzaklaştırdığınızda otomatik olarak önceki işitme programına geri döner. Bazı telefonlar EasyPhone fonksiyonunuzu etkinleştirmek için yeterince güçlü bir manyetik alan oluştururlar. Çoğu telefon türleri bu fonksiyonu etkinleştirmek için alıcıya sabitlenen ilave bir mıknatısa ihtiyaç duyar. EasyPhone mıknatısının sabitlenmesi Telefon ahizesini iyice temizleyin. Telefon ahizesini bir telefon araması yapıyormuş gibi dik tutun. Mıknatısı telefon ahizenizin dinleme ucu yakınında tutun ve bırakın. Mıknatıs otomatik olarak doğru tarafa döner.

31 Telefonla konuşurken telefon alıcısını sağ elinizde tutuyorsanız, mıknatısı alıcının üst sağ yarısına konumlandırın. Telefon alıcısını sol elinizde tutuyorsanız, mıknatısı alıcının üst sol yarısına konumlandırın. Mıknatısı yukarıda belirtilen yere yapıştırmak için iki tarafı yapışkanlı bant kullanın. Ahizenizin ses deliklerini örtmeyin. Telefonu kulak kanalınıza yakın tutmak yerine telefonun kulaklık kısmını Exélia Art ınızın önünde yer alan mikrofona yakın tutun.

32 Kullanım EasyPhone Kullanımı Telefonu normal bir şekilde kullanın. Bir sesli sinyal EasyPhone programının aktivasyonunu gösterir. Başlangıçta, güvenilir bir değişim ve konforlu işitme için en uygun konumu bulmak amacıyla ahizeyi bir miktar hareket ettirmeniz gerekebilir. Gerekirse, kullanım konforunuzu artırmak için mıknatısı ahize üzerindeki başka bir konuma alın. Mıknatısları çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği yerde tutun. Mıknatıs yutulursa, tıbbi yardım alın. Telefonunuzun manyetik alanını güçlendirmek için kullanılan mıknatıs bazı tıbbi cihazları veya elektronik sistemleri etkileyebilir. Mıknatısı (veya mıknatısla donatılmış telefonu) kalp pillerinden, kredi kartlarından veya diğer manyetik olarak duyarlı cihazlardan en az 30 cm uzakta tutun. Numara çevirme veya telefonla konuşma sırasındaki yüksek bozulma telefon alıcısının mıknatıs tarafından zorlandığı anlamına gelebilir. Herhangi bir hasarı önlemek için, mıknatısı telefon alıcısı üzerindeki başka bir noktaya taşıyın.

33 Kablosuz aksesuarlar (isteğe bağlı) mypilot mypilot kumanda merkezi işitme sistemleriniz için isteğe bağlı bir aksesuardır. Đşitme sisteminize ait tüm fonksiyonların ergonomik, kullanıcı dostu ve doğru kontrolüne olanak tanır ve başka faydalar sağlar. Ses kontrolü Program seçimi Otomatik mod seçimi ZoomControl programına erişim Saat ve alarm mypilot pil durumu Đşitme cihazı ses şiddetinin, programların ve pil durumunun bildirimi mypilot kullanımına ilişkin ayrıntılı bilgiler için, kullanım kılavuzuna bakın veya işitme uzmanınıza danışın. mypilot: high-tech gri veya beyaz olmak üzere iki göz alıcı rengi mevcuttur.

34 Kablosuz aksesuarlar (isteğe bağlı) En uygun sonuçlar için, mypilot unuzu çizimde gösterildiği gibi konumlandırın. Çalışma aralığı maks. 50 cm Elektronik cihazlarının kullanımın yasak olduğu yerlerde mypilot unuzu kullanmayın.

35 icom icom, Exélia Art işitme sistemleri için mevcut isteğe bağlı bir aksesuardır. Tek bir düğmeye basılmasıyla icom, işitme sisteminizi çevrenizdeki teknolojiye bağlar. Bluetooth bağlantıları icom, cep telefonunuzu Bluetooth yoluyla işitme sisteminize bağlamanın basit bir yolunu sunar. icom ayrıca MP3 çalarlar, laptoplar, bilgisayarlar veya televizyonlar gibi Bluetooth özellikli (dahili veya bir adaptör yardımıyla) cihazlardan stereo ses sinyali iletme kabiliyetine sahiptir. icom un sunduğu çok sayıda uygulama hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen icom kullanım kılavuzuna bakın. Elektronik cihazlarının kullanımın yasak olduğu yerlerde icom unuzu kullanmayın.

36 Kablosuz aksesuarlar (isteğe bağlı) FM uyumluluğu icom ayrıca bir Phonak FM alıcı bağlandığında FM erişimini de sunar, bkz. aşağıdaki resim. EasyAudio ve EasyBluetooth Đşitme sisteminiz iki özel ses cihazı programını içerir: EasyAudio ve EasyBluetooth. Bu programlar icom dan bir ses cihazı veya Bluetooth sinyali alındığında işitme sisteminizde otomatik olarak seçilir. EasyAudio ve EasyBluetooth veri akışı için en uygun programı etkinleştirmenizi sağlar. Đşitme cihazlarınızdaki sesli bir sinyal her iki Easy programına geçişi bildirir. Elektronik cihazlarının kullanımın yasak olduğu yerlerde icom unuzu kullanmayın.

37 iview iview, durum görüntüleyici, küçük çocukları olan aileler ve ayrıca öğretmenler veya bakıcılar için isteğe bağlı bir aksesuardır. Sadece bir düğmeye basılmasıyla iview, işitme cihazı pilinin durumunu, mevcut işitme programını ve ses şiddeti ayarlarını büyük bir ekranda görüntüler. iview kullanımına ilişkin ayrıntılı bilgiler için, kullanım kılavuzuna bakın veya işitme uzmanınıza danışın. Elektronik cihazlarının kullanımın yasak olduğu yerlerde iview unuzu kullanmayın.

38 Uzaktan kumanda (isteğe bağlı) Phonak modern uzaktan kumandalardan oluşan kapsamlı bir ürün gamına sahiptir. Đşitme uzmanınızdan size bunları göstermesini isteyin. Yaşam tarzınıza ve zevkinize en uygun modeli seçin. WatchPilot2 Sportif lastik bant veya zarif metal bantlı güncel ve modern, kadın ve erkekler için mevcut. KeyPilot2 Küçük, kolay ve kullanışlı.

39 KeyPilot2 veya WatchPilot2 nizden en iyi sonuçları almak için, çizime bakınız. Uzaktan kumandanızın kullanımına ilişkin ayrıntılı bilgiler için, kullanım kılavuzuna bakın. Đşitme uzmanınız ayrıca sizin için işitme programlarına ait özel bir açıklamayı yazılı olarak sunabilir. Elektronik cihazlarının kullanımın yasak olduğu yerlerde uzaktan kumandanızı kullanmayın.

40 FM sistemi (isteğe bağlı) Đşitme sisteminiz Direct Audio Input (DAI) (Doğrudan Ses Cihazı Girişi) ile donatılmıştır. Phonak ın en son teknolojiye sahip FM sistemlerinden tam olarak faydalanmanızı sağlar. Parazit, mesafe veya yankılanma bir sorun haline geldiğinde, FM sistemleri iletişimi ciddi ölçüde iyileştirir. Kablosuz bir FM sistemi bir verici ve bir alıcıdan oluşur. Verici ses kaynağı yakınına konur veya doğrudan ses kaynağına (TV veya radyo gibi) bağlanır. Sinyali telsiz yoluyla, işitme cihazlarınıza ya da bir icom a bağlı olan FM alıcılara iletir. FM sisteminizin kullanımına ilişkin daha fazla bilgi için, uygun FM vericinin veya alıcının kullanım kılavuzuna bakın veya işitme uzmanınıza danışın.

41 Dinamik FM vericileri Phonak tüm müşteriler ve ihtiyaçlar için Dinamik FM vericilerini sunmaktadır: inspiro Öğretmenler için okullarda kullanmak için uygun verici SmartLink+ En iyiden daha azıyla yetinmeyen gençler ve yetişkinler için ZoomLink+ Herkes için konforlu verici EasyLink+ Kullanımı en kolay olan verici

42 FM sistemi (isteğe bağlı) Çok frekanslı FM alıcıları (bkz. sayfa 8) Phonak, Exélia Art işitme sisteminizle aşağıdaki FM alıcısını tavsiye eder. MicroLink ML12i : Günlük kullanım için Exé-lia Art micro tasarımına mükemmel şekilde entegredir. Đşitme sisteminin AÇMA/KAPAMA işlemi kolaylıkla yapılabilir (bkz. sayfa 8).

43 MyLink FM alıcılı icom a bir alternatif olarak MyLink, Telecoil ile donatılmış işitme sistemleriyle uyumlu olan küçük ve çekici bir FM alıcıdır. MyLink, FM sinyalini alır ve işitme cihazına gönderir.

44 FM sistemi (isteğe bağlı) EasyFM EasyFM fonksiyonu, bir FM alıcı işitme sisteminize otomatik modda bağlandığında ve bir FM sinyali algılandığında FM programınızı otomatik olarak seçer. Sesli bir sinyal değişimi bildirir. Đşitme sistemi, FM sinyali kapatıldığında otomatik moda geri döner. Program düğmesiyle veya bir uzaktan kumanda ile her zaman EasyFM fonksiyonunu manuel olarak atlayabilirsiniz. Bir FM programının manuel seçimi mypilot kumanda merkezi : istediğiniz FM programını seçin. Seçim sesli bir sinyal ile bildirilir. Program düğmesi : Uygun sesli sinyalle tanımlanmış, arzu edilen FM programına erişinceye kadar basın. Uzaktan kumandalar: KeyPilot2 veya WatchPilot2 işitme uzmanınız tarafından önceden seçilmiş olan manuel programlar arasında arzunuza göre geçiş yapmanızı sağlar.

45 Bakım Mikrofon Koruyucu Önemli: Mikrofon Koruyucu (Microphone Protector), Exélia Art yüksek teknolojili mikrofonları yabancı maddelere karşı korumak üzere tasarlanmış güncel bir Phonak sistemidir. Sonuç olarak, daha uzun dayanırlar ve işitme sisteminizin bakım maliyetlerini azaltırlar. Mikrofon Koruyucu gerektiğinde değiştirilebilir. Đşitme sisteminiz Mikrofon Koruyucu olmadan kullanılmamalıdır.

46 Bakım Önemli: Aşağıdaki durumlardan biriyle karşılaştığınızda Mikrofon Koruyucunun değişimi ile ilgili olarak işitme uzmanınıza başvurun: Đşitme sistemi normalden daha az ses veriyor Ses kalitesinde azalma var Gürültüde anlama daha zor hale geliyor Seslerin yönünü belirlemek zorlaşıyor Đşitme uzmanınız Mikrofon Koruyucunun değiştirilip değiştirilmemesi gerektiğini size söyleyebilir:

47 Mikro tüp ve kubbe Aşağıdaki muhafaza ve bakım talimatları mikro tüple donatılmış olan işitme cihazınızın kullanım ömrünün uzatılmasına ve kalitesinin ve konforunun garanti altına alınmasına yardımcı olacaktır. Mikro tüp işitme cihazından kulağa yayılan güçlendirilmiş sesi besler. Mikro tüpün, kubbenin veya SlimTip in kulağınıza doğru şekilde oturması önemlidir. Mikro tüp, kubbe veya SlimTip kulağınızı herhangi bir şekilde tahriş ediyor ve işitme cihazınızı takmaktan alıkoyuyorsa, işitme uzmanınıza başvurun. Hiçbir zaman mikro tüpün biçimini kendi kendinize değiştirmeye kalkışmamanız gerekir. Mikro tüp, kubbe veya SlimTip düzenli olarak temizlenmelidir. Adım 1 Kubbeyi tutun ve küçük bir fırça veya bez ile kulak kirini kubbe ızgarasından temizleyin. Adım 1 sonrasında işitme performansı iyileşmezse adım 2 ye geçin.

48 Bakım Adım 2 Mikro tüpü aşağıdaki gibi işitme cihazından ayırın: Mikro tüpü bir elle ve işitme cihazını diğer elle tutun. Mikro tüpü yavaşça 90 1 çevirin ve işitme cihazından düz bir şekilde çekerek ayırın 2.

49 Temizleme çubuğunu mikro tüpün işitme cihazına bağlandığı yere sokun ve mikro tüpün içine tamamen iterek kubbe veya SlimTip ten dışarı çıkartın 3. Temizleme sonrasında temizleme çubuğunu çıkartmak önemlidir.

50 Bakım Mikro tüpü aşağıdaki gibi işitme cihazına monte edin: Mikro tüpü bir elle ve işitme cihazını diğer elle tutun. Mikro tüpü işitme cihazına oturana kadar bastırın 4.

51 Mikro tüpün içinde bir su damlasının kalma riski bulunduğundan mikro tüpün, kubbenin veya SlimTip in suya daldırılması veya yıkanması önerilmez. Bunun sonucunda, sesin mikro tüpten geçişi engellenebilir. Mikro tüp ve kubbenin her üç ayda bir veya mikro tüpün sertleşmesi veya kırılgan hale gelmesi durumunda daha kısa süreyle değiştirilmesi gerekir. Kubbeyi yalnızca işitme uzmanınız değiştirmelidir. Bunun amacı, kulağa yerleştirme sırasında kubbenin mikro tüpten ayrılmasını önlemektir.

52 Bakım Önemli noktalar 1) Exélia Art işitme sisteminiz için daima yeni piller kullanın. Boş pilleri işitme uzmanınıza geri verebilirsiniz. 2) Đşitme sisteminiz kullanımda değilken, nemin buharlaşmasını sağlamak için pil bölmesini açık bırakın. 3) Uzun bir süre boyunca işitme sisteminizi kullanmayacaksanız, koruyucu kutusunda saklayın. Pilleri çıkartın ve pil bölmelerini açık bırakın. Đşitme sisteminizin kutuyu kapatmadan önce tamamen kuru olduğundan emin olun. 4) Đşitme sisteminizi aşırı nem ve ısıya karşı koruyun. Duş almadan veya yüzmeden önce daima çıkartın. Đşitme sistemini pencere yakınında veya bir otomobil içinde bırakmayın. Kuvvetli sarsıntı ve titreşimden uzak tutun.

53 5) Günlük temizleme ve bir kurutma sisteminin kullanılması şiddetle önerilir. Phonak ın "C&C line" grubu temizleme ürünlerini içeren eksiksiz bir gruptur. Đşitme uzmanınız size memnuniyetle bunlar hakkında bilgi verecektir. Ev için olan temizleme ürünlerini (yıkama tozu, sabun vb.) işitme sisteminizi temizlemek için asla kullanmayın. 6) Saç spreyi, yüz kremleri ve makyaj malzemeleri işitme sistemlerine zarar verebilir. Kozmetik ürünleri tatbik etmeden önce işitme sistemini çıkartın. 7) Kulağınızın içinde veya arkasında herhangi bir ağrı veya yanma hissederseniz, işitme uzmanınıza başvurun. 8) Yeni pilleri doğru şekilde taktıktan sonra işitme sisteminiz çalışmıyorsa, öneri için işitme uzmanınıza başvurun. Servis işlemleri için aksesuarlarınızı (mypilot, icom veya uzaktan kumanda gibi) işitme sisteminizle birlikte getirmeyi unutmayın.

54 Bakım Çarpı işaretli çöp kutusu simgesi bu işitme sisteminin ev atıklarıyla birlikte atılmaması gerektiğini belirtir. Eski veya kullanılmayan işitme sisteminizi elektrikli ve elektronik cihazların geri dönüşümü için kurulan toplama noktasına teslim edin veya uygun atık işlemi için işitme uzmanınıza götürün. Bu ürünün doğru şekilde atılmasını sağlayarak, çevre ve insan sağlığı üzerindeki olası olumsuz sonuçları önlemeye yardımcı olursunuz.

55 Uyarı Đşitme sistemi pilleri yutulduğunda zehirlidir! Bunları çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği yerde tutun. Piller yutulursa, tıbbi yardım alın! Sadece bir işitme uzmanı tarafından size özel olarak programlanmış işitme sistemlerini kullanın. Başka cihazlar işe yaramayabilir ve bazı durumlarda işitme duyunuza zarar verebilir. X ışını radyasyonu (CT taramalar, MRI taramalar) sisteminizin çalışmasını olumsuz etkileyebilir. X ışınına maruz kalmadan önce işitme cihazınızı çıkarmanızı ve odanın dışında bırakmanızı öneririz. Yönlü mikrofon modunda işitme sistemleri büyük ölçüde arka plan seslerini azaltır. Arkadan gelen uyarı sinyalleri ve arkadan yaklaşan araçların kornaları kısmen veya tamamen baskılanır. Bu ekipmanda yapılan, Phonak tarafından açıkça onaylanmayan değişikliklere veya modifikasyonlara izin verilmez.

56 Servis ve Garanti Phonak satın alma tarihinde geçerli hale gelen kapsamlı bir global garantiyi size sunar. Ayrıntılar ve süreyle ilgili bilgiler için işitme uzmanınıza danışın. Bu garanti malzeme ve/veya işçilik kusurları neticesinde yapılacak onarımları kapsar. Garanti uygun olmayan taşıma veya muhafaza, kimyasal maddelere maruz kalma, suya batırma veya uygun olmayan darbeler neticesinde oluşan zararı kapsamaz. Üçüncü taraflarca veya yetkisiz servis merkezlerince neden olunan zarar Phonak garantisini geçersiz kılar ve bozar. Bu garanti işitme uzmanlarınca kendi ofislerinde yapılan herhangi bir bakımı içermez. Bu garanti aşağıda listelenen Phonak ürünleri için geçerlidir: Seri numarası cihaz sağ: Satın alma tarihi: Seri numarası cihaz sol: Satın alma tarihi:

57

58 Uyarılar Uyarı 1 Bu cihaz aşağıdakiler altında onaylıdır: FCC ID: KWC-WHSBTE IC: 2262A-WHS Bu cihaz, FFC Kuralları Bölüm 15 e ve Industry Canada RSS-210 a uygundur. Kullanım aşağıdaki iki şarta tabidir: 1) bu aygıt zararlı parazitlere neden olmayabilir ve 2) bu cihaz alınan istenmeyen kullanıma neden olan etkileşimler dâhil olmak üzere tüm etkileşimleri kabul etmelidir. Bu ekipmanda yapılan Phonak tarafından açıkça onaylanmayan değişiklikler veya modifikasyonlar bu cihazı kullanmak için FCC onayını geçersiz kılabilir. Uyarı 2 Bu B Sınıfı dijital cihaz Kanada ICES-003 ile uyumludur.

59 Uyarı 3 Bu cihaz test edilmiş ve FCC Kuralları Bölüm 15 e uygun olarak B sınıfı dijital cihaz sınırlarına uyumlu olduğu tespit edilmiştir. Bu sınırlar, yerleşim bölgelerinde zararlı girişime karşı makul koruma sağlamak için tasarlanmıştır. Bu cihaz, radyo frekansı enerjisi üretebilir, kullanabilir ve yayabilir ve yönergelere uygun olarak montajı yapılmaz ve kullanılmazsa radyo iletişiminde zararlı parazitlere neden olabilir. Ancak, özel kurulumlarda girişim olmayacağının garantisi yoktur. Bu aygıt radyo ve televizyon sinyali alımında zararlı girişime neden olursa ki bu durum cihaz açıp kapatılarak anlaşılabilir, kullanıcının aşağıdaki önlemlerden birini veya birkaçını alarak etkileşimi gidermeye çalışması önerilir: Alıcı anteni yeniden odaklayın veya yerleştirin. Alıcı ve cihaz arasındaki mesafeyi artırın. Cihazı alıcının bağlı olduğu devreden farklı bir devrede bulunan prize bağlayın. Yardım için satıcıya veya deneyimli bir radyo/televizyon teknisyenine başvurun.

60 Dünya çapındaki Phonak distribütörleri Grup şirketleri: (ayrıntılı bilgi için Avustralya Phonak Australasia Pty. Ltd. Baulkham Hills N.S.W 2153 Avusturya Hansaton Akustische Geräte GmbH 5020 Salzburg Belçika Ets Lapperre B.H.A.C. NV B-1702 Groot-Bijgaarden Phonak Belgium NV, B-1700 Dilbeek Brezilya Phonak do Brasil Sistemas Audiológicos Ltda. São Paulo - SP Kanada Phonak Canada Limited Mississauga, Ontario L5W OB3 Çin Phonak (Shanghai) Co. Ltd. Shanghai City Danimarka Phonak Danmark A/S Østre Hougvej 42-44, 5500 Middelfart Fransa Phonak France SA, Bron Almanya Phonak GmbH, Fellbach- Oeffingen, AB Temsilcisi Hindistan Phonak India Pvt. Ltd., Yeni Delhi Đtalya Phonak Italia S.r.l., Milano Japonya Phonak Japan Co., Ltd., Tokyo Ürdün Phonak Middle East, Amman Meksika Phonak Mexicana, S.A. de C.V México, D.F.MEXICO Hollanda Phonak B.V., 4131PN Vianen Yeni Zelanda Phonak New Zealand Ltd., Takapuna Auckland 9 Norveç Phonak AS, 0105 Oslo

61 Polonya Portekiz Rusya Federasyonu Đspanya Đsveç Đsviçre Türkiye Birleşik Krallık ABD Bağımsız genel distribütörler: Üretici: Phonak Polska SP Z Warszawa Phonak Ibérica S.A., Alicante, Spain Phonak CIS Ltd., Moscow, Phonak Ibérica S.A., Alicante Phonak AB, Stockholm Phonak AG, Phonak Schweiz, 8712 Stäfa Phonak Duyu Sistemleri Đth. Đhr. Tic. Paz. Ltd. Şti., Đstanbul Phonak UK Limited Warrington, Cheshire WA1 1PP Phonak LLC, Warrenville, IL Phonak distribütörlerinin tam bir listesine Phonak ın internet sitesinden ulaşılabilir: Bilgi almak için lütfen sitemizi ziyaret edin veya işitme uzmanınıza danışın. Phonak AG, Laubisrütistrasse 28 CH-8712 Stäfa, Đsviçre

62 CE simgesi, Exélia Art ürünlerinin ve aksesuarlarının tıbbi cihazlara ilişkin 93/42/EEC sayılı direktif ve Telsiz ve Đletişim Ekipmanlarına ilişkin R&TTE Direktif 1999/5/EC gereksinimlerini karşıladığına dair Phonak AG onayıdır. CE simgesinden sonra gelen sayılar yukarıda belirtilen direktifler altındaki danışılan onay kuruluşlarının numaralarıdır. Bu simge Exélia Art ürünlerinin EN e göre BF tipi uygulanan parçaya ilişkin gereksinimleri karşıladığını gösterir. Đşitme sisteminin yüzeyi uygulanan parça tipi BF olarak belirtilir. Bu simge kullanıcının bu kullanım kılavuzunda verilen uyarılara riayet etmesinin önemli olduğunu vurgular. Emniyet uyarısı Çalışma koşulları Harici cihazlar sadece ilgili IECXXXXX standartlarına göre test edilmişlerse bağlanabilirler. Sadece Phonak AG tarafından onaylanan aksesuarları kullanın. Ürün, bu kullanım kılavuzunda aksi belirtilmedikçe kullanım amacı doğrultusunda kullanıldığında sorunsuz bir şekilde çalışmak üzere tasarlanmıştır.

63 Taşıma ve muhafaza koşulları Taşıma ve muhafaza sırasında sıcaklık, uzun süreler boyunca %65 bağıl hava neminde 20 /60 sınırlarını aşmamalıdır. 500 ve 1100 hpa arasındaki hava basıncı cihaz için bir olumsuzluk teşkil etmez. Avustralya ve Yeni Zelanda Brezilya Çin Japonya Güney Kore

64

Đçindekiler. Hoş Geldiniz 5 Açıklama 6

Đçindekiler. Hoş Geldiniz 5 Açıklama 6 Kullanım Kılavuzu 1 Đçindekiler Hoş Geldiniz 5 Açıklama 6 Hazırlık Pili değiştirme 8 Sol ve sağ işitme sistemlerinin ayırt edilmesi 12 Đşitme sisteminizi kulağınıza yerleştirme 13 Đşitme sisteminizi kulağınızdan

Detaylı

Audéo YES Kullanım Kılavuzu

Audéo YES Kullanım Kılavuzu Audéo YES Kullanım Kılavuzu Đçindekiler Hoş Geldiniz 5 Açıklama 6 Hazırlık 9 Pili değiştirme 9 Sol ve sağ Audéo YES in ayırt edilmesi 12 xreceiver ve kubbeli Audéo YES i kulağınıza yerleştirme 13 Kapalı

Detaylı

Nios micro III ve V Kullanım Kılavuzu

Nios micro III ve V Kullanım Kılavuzu Nios micro III ve V Kullanım Kılavuzu Đçindekiler Hoş Geldiniz 5 Açıklama 6 Kısa tanıtım Pili takma 8 Açma/Kapama 8 Bir işitme programını seçme 9 Hazırlık Pili değiştirme 10 Kurcalamaya dayanıklı pil bölmesi

Detaylı

CRT işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu

CRT işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu CRT işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: Đşitme sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği ile ilgili bilgiler

Detaylı

InstantFit CIC işitme sistemi. Kullanım Kılavuzu. Audéo ZIP

InstantFit CIC işitme sistemi. Kullanım Kılavuzu. Audéo ZIP InstantFit CIC işitme sistemi Kullanım Kılavuzu Audéo ZIP Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: Đşitme sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği

Detaylı

Kısa tanıtım Pili takma 8 Açma/Kapama 8 Ses şiddetinin kontrolü 9 Bir işitme programını seçme 9

Kısa tanıtım Pili takma 8 Açma/Kapama 8 Ses şiddetinin kontrolü 9 Bir işitme programını seçme 9 Kullanım Kılavuzu 1 Đçindekiler Hoş Geldiniz 5 Açıklama Exélia Art 6 Kısa tanıtım Pili takma 8 Açma/Kapama 8 Ses şiddetinin kontrolü 9 Bir işitme programını seçme 9 Hazırlık Pili değiştirme 10 Kurcalamaya

Detaylı

SuperPower ve UltraPower Kullanım Kılavuzu

SuperPower ve UltraPower Kullanım Kılavuzu SuperPower ve UltraPower Kullanım Kılavuzu 1 Đçindekiler Hoş Geldiniz 5 Açıklama 6 Naída SuperPower ve UltraPower kulak kalıplı işitme sistemi 7 Naída SuperPower ve UltraPower suya dayanıklıdır! 7 Kısa

Detaylı

Versáta Art. Ürün bilgisi. Temel özellikler*

Versáta Art. Ürün bilgisi. Temel özellikler* Art Ürün bilgisi Art, kendini kanıtlamış kablosuz çip teknolojisi platformu CORE temelinde, mikro BTE, mikro BTE ve klasik BTE ile birlikte çok geniş bir özel ürün yelpazesini içeren eksiksiz bir ürün

Detaylı

Hoş Geldiniz 4. ZoomLink + ve aksesuarlar 5. Kullanıcı arayüzü 6. ZoomLink+ cihazınızın çalışması 8

Hoş Geldiniz 4. ZoomLink + ve aksesuarlar 5. Kullanıcı arayüzü 6. ZoomLink+ cihazınızın çalışması 8 Kullanım Kılavuzu Đçindekiler Hoş Geldiniz 4 ZoomLink + ve aksesuarlar 5 Kullanıcı arayüzü 6 ZoomLink+ cihazınızın çalışması 8 Başlarken 9 ZoomLink+ cihazının şarj edilmesi 9 ZoomLink+ cihazını Açma/Kapatma

Detaylı

Kulak arkası işitme cihazları Kullanım Kılavuzu

Kulak arkası işitme cihazları Kullanım Kılavuzu Kulak arkası işitme cihazları Kullanım Kılavuzu Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 5 2. Önemli güvenlik bilgileri: Đşitme cihazınızı ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği

Detaylı

Kulak içi işitme sistemi Kullanım Kılavuzu

Kulak içi işitme sistemi Kullanım Kılavuzu Kulak içi işitme sistemi Kullanım Kılavuzu 1 Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: Đşitme sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği ile ilgili bilgiler

Detaylı

Hoş Geldiniz 4. EasyLink+ ve aksesuarlar 5. Kullanıcı arayüzü 6. EasyLink+ cihazınızın çalışması 8

Hoş Geldiniz 4. EasyLink+ ve aksesuarlar 5. Kullanıcı arayüzü 6. EasyLink+ cihazınızın çalışması 8 Kullanım Kılavuzu Đçindekiler Hoş Geldiniz 4 EasyLink+ ve aksesuarlar 5 Kullanıcı arayüzü 6 EasyLink+ cihazınızın çalışması 8 Başlarken 9 EasyLink+ cihazının şarj edilmesi 9 EasyLink+ cihazının açılması/kapatılması

Detaylı

Kulak Đçi işitme cihazları Kullanım Kılavuzu

Kulak Đçi işitme cihazları Kullanım Kılavuzu Kulak Đçi işitme cihazları Kullanım Kılavuzu Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 5 2. Önemli güvenlik bilgileri: Đşitme cihazınızı ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği ile

Detaylı

Standart ve mikro işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu

Standart ve mikro işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu Standart ve mikro işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu 1 Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: Đşitme sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği

Detaylı

Versáta Art. Standart ve mikro işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu

Versáta Art. Standart ve mikro işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu Versáta Art Standart ve mikro işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: Đşitme sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları 6 Ürün

Detaylı

CRT işitme sistemleri. Kullanım Kılavuzu

CRT işitme sistemleri. Kullanım Kılavuzu CRT işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: Đşitme sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği ile ilgili bilgiler

Detaylı

Ace binax. Kullanıcı Kılavuzu. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant.

Ace binax. Kullanıcı Kılavuzu. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant. Ace binax Kullanıcı Kılavuzu www.bestsound-technology.com Life sounds brilliant. İçindekiler Hoş geldiniz 4 İşitme cihazlarınız 5 Cihaz tipi 5 İşitme cihazlarını tanıma 5 Komponentler ve adlar 6 Kontroller

Detaylı

SuperPower ve UltraPower işitme cihazı Kullanım Kılavuzu

SuperPower ve UltraPower işitme cihazı Kullanım Kılavuzu SuperPower ve UltraPower işitme cihazı Kullanım Kılavuzu Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz... 5 2. Önemli güvenlik bilgileri: Đşitme cihazınızı ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları... 6

Detaylı

Standart işitme sistemleri. Kullanım Kılavuzu

Standart işitme sistemleri. Kullanım Kılavuzu Standart işitme sistemleri Kullanım Kılavuzu 1 Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: 6 Đşitme sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun Tehlike uyarıları 6 Ürün güvenliği ile ilgili

Detaylı

Certéna Art. Ürün bilgisi. Temel özellikler*

Certéna Art. Ürün bilgisi. Temel özellikler* Ürün bilgisi, kendini kanıtlamış kablosuz çip teknolojisi platformu CORE temelinde, mikro BTE, mikro BTE ve klasik BTE ile birlikte çok geniş bir özel ürün yelpazesini içeren eksiksiz bir ürün grubunu

Detaylı

Kulak Arkası ve Kulak Đçi Phonak CROS vericisi Kullanım Kılavuzu

Kulak Arkası ve Kulak Đçi Phonak CROS vericisi Kullanım Kılavuzu Kulak Arkası ve Kulak Đçi Phonak CROS vericisi Kullanım Kılavuzu Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 5 2. Önemli güvenlik bilgileri: Phonak CROS sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 Tehlike uyarıları

Detaylı

Hoş Geldiniz 5. Đnternet adresleri 6 SmartLink+ ve aksesuarlar 7 Kullanıcı arayüzü 8

Hoş Geldiniz 5. Đnternet adresleri 6 SmartLink+ ve aksesuarlar 7 Kullanıcı arayüzü 8 Kullanım Kılavuzu 1 Đçindekiler Hoş Geldiniz 5 Đnternet adresleri 6 SmartLink+ ve aksesuarlar 7 Kullanıcı arayüzü 8 SmartLink+ anahtar rakamlar 10 Başlarken 11 SmartLink+ cihazının şarj edilmesi 11 SmartLink+

Detaylı

öne bakan Kullanım kılavuzu Grup Ağırlık Yaş 1 9-18 kg 9ay-4yrl

öne bakan Kullanım kılavuzu Grup Ağırlık Yaş 1 9-18 kg 9ay-4yrl öne bakan Kullanım kılavuzu ECE R44 04 Grup Ağırlık Yaş 1 9-18 kg 9ay-4yrl 1 BeSafe izi Comfort u seçtiğiniz için teşekkür ederiz. BeSafe bu koltuğu büyük bir özen ile, hayatının gelecek aşamasında çocuğunuzu

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz NOKIA HS-3W http://tr.yourpdfguides.com/dref/824926

Kullanım kılavuzunuz NOKIA HS-3W http://tr.yourpdfguides.com/dref/824926 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya NOKIA HS-3W için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki NOKIA HS-3W tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Hoş Geldiniz 4. Önemli noktalar 6. Uyarılar 7. Cihaz özellikleri 8. MyLink+ Durum Göstergesi 10. MyLink+ cihazınızın çalışması 16

Hoş Geldiniz 4. Önemli noktalar 6. Uyarılar 7. Cihaz özellikleri 8. MyLink+ Durum Göstergesi 10. MyLink+ cihazınızın çalışması 16 Kullanım Kılavuzu Đçindekiler Hoş Geldiniz 4 Önemli noktalar 6 Uyarılar 7 Cihaz özellikleri 8 MyLink+ Durum Göstergesi 10 MyLink+ cihazınızın çalışması 16 MyLink+ cihazının şarj edilmesi 17 Başlarken 19

Detaylı

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU SÜRÜM1.0 Türkçe 1 2 Türkçe VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU Vertu HP-1V kulak üstü kulaklık satın aldığınız için teşekkür

Detaylı

Centronic SensorControl SC431-II

Centronic SensorControl SC431-II Centronic SensorControl SC431-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Işık Sensörlü Kablosuz Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

Nucleus Freedom. Vücut Tipi Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu

Nucleus Freedom. Vücut Tipi Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu Nucleus Freedom Vücut Tipi Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu Nucleus Freedom Vücut Tipi Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu İşlem ünitesi Bobin Mıknatıs Gösterge ışığı Boynuz Aksesuar ve dinleme

Detaylı

Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu

Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu Nokia Telefon Hoparlörü HF-300 Kullaným Kýlavuzu 9203868 1. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu HF-34W ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer ilgili hükümleri

Detaylı

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER NOSE AND EAR HAIR TRIMMER MT 3910 TÜRKÇE ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

2.4 GHz Kablosuz Ses/Görüntü Vericisi / Alıcısı. Kullanım Kılavuzu (Kullanımdan önce dikkatli bir şekilde okuyun!) AVS5010 011 0336!

2.4 GHz Kablosuz Ses/Görüntü Vericisi / Alıcısı. Kullanım Kılavuzu (Kullanımdan önce dikkatli bir şekilde okuyun!) AVS5010 011 0336! 2.4 GHz Kablosuz Ses/Görüntü Vericisi / Alıcısı Kullanım Kılavuzu (Kullanımdan önce dikkatli bir şekilde okuyun!) AVS5010 011 0336! Önemli Güvenlik Uyarıları Cihazın talimatlara uygun kullanımında aşağıda

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-30501 İçindekiler Kullanmadan önce... 2 1. DA-30501 Hakkında... 2 2. Sistem gereksinimleri... 2 3. Genel Bakış... 2 Başlarken... 3 1. DA-30501 pilini

Detaylı

Nucleus Freedom. Kulak arkası Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu

Nucleus Freedom. Kulak arkası Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu Nucleus Freedom Kulak arkası Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu Nucleus Freedom Kulak arkası Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu Bobin Mıknatıs İşlem ünitesi Gösterge ışığı Boynuz Aksesuar ve

Detaylı

TV Transmitter. Kullanıcı Kılavuzu

TV Transmitter. Kullanıcı Kılavuzu TV Transmitter KullanıcıKılavuzu İçindekiler Başlamadan önce 3 Teslimata dahil 4 Komponentler 4 Başlarken 5 Güç beslemesine bağlantı 5 Ses cihazlarına bağlanma 6 Transmiterin eşleştirilmesi 7 Günlük kullanım

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur Çok Kanallı AV Alıcısı STR-DN1020 Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur 1 Hoparlörlerin ayarlanması 2 TV'nizin ve diğer cihazların bağlanması 3 Diğer bağlantılar 4 Hoparlörlerin

Detaylı

Centronic EasyControl EC315

Centronic EasyControl EC315 Centronic EasyControl EC315 tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

USB Şarj Girişi ile Bluetooth Ses Alıcısı Kılavuz 50002

USB Şarj Girişi ile Bluetooth Ses Alıcısı Kılavuz 50002 USB Şarj Girişi ile Bluetooth Ses Alıcısı Kılavuz 50002 LÜTFEN BU ÜRÜNÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE BU TALİMAT ELKİTABINI OKUYUN VE İLERİDE BAŞVURMAK İÇİN BU KİTAPÇIĞI SAKLAYIN. ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Bu cihazı

Detaylı

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin.

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. 2012. e... hiçbir biçimde yeniden üretilemez. hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. faydalanabilirsiniz., Ba. öneririz. herhang. i Güvenlik...1 Güvenlik Önlemleri...1 EMC...5...7...7...7...9...10

Detaylı

Nokia Bluetooth Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-801 Kullaným Kýlavuzu. 9253980 1. Baský

Nokia Bluetooth Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-801 Kullaným Kýlavuzu. 9253980 1. Baský Nokia Bluetooth Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-801 Kullaným Kýlavuzu 9253980 1. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu HS-64W ürününün Directive 1999/5/EC kararýnýn esas þartlarý ve diðer

Detaylı

icom ile kullanım için baz istasyonu Kullanım Kılavuzu

icom ile kullanım için baz istasyonu Kullanım Kılavuzu icom ile kullanım için baz istasyonu Kullanım Kılavuzu 1 Đçindekiler 1. Hoş Geldiniz 4 2. Önemli bilgiler: Phonak TVLink sisteminizi ilk kez kullanmadan önce lütfen okuyun 6 2.1 Tehlike uyarıları 6 2.2

Detaylı

Kablosuz stereo kulaklık 2.0

Kablosuz stereo kulaklık 2.0 Kablosuz stereo kulaklık 2.0 Güvenlik Kılavuzu CECHYA-0083 UYARI İşitme duyusunun zarar görme olasılığını önlemek için uzun süre boyunca yüksek ses seviyelerinde dinlemeyin. Güvenlik ve önlemler Bu ürünü

Detaylı

Centronic EasyControl EC311

Centronic EasyControl EC311 Centronic EasyControl EC311 tr Montaj ve İşletme Talimatı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Dijital şarap termometresi

Dijital şarap termometresi Dijital şarap termometresi tr Kılavuz Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92438HB551XVII 2017-07 350 984 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek

Detaylı

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürün Şeması:

Detaylı

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı El Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 10 Kanallı El Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

ASUS Miracast Dongle. E-Kılavuz TR8741

ASUS Miracast Dongle. E-Kılavuz TR8741 E-Kılavuz TR8741 TR8741 Birinci Sürüm Kasım 2013 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık yazılı

Detaylı

Centronic EasyControl EC241-II

Centronic EasyControl EC241-II Centronic EasyControl EC241-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Mini el vericisi 4034 630 620 0 31.07.2018 Becker-Antriebe GmbH Friedrich-Ebert-Straße 2-4 35764 Sinn/Germany www.becker-antriebe.com İçindekiler

Detaylı

Özel cihazlar. Insio binax Kullanıcı Kılavuzu. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant.

Özel cihazlar. Insio binax Kullanıcı Kılavuzu. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant. Özel cihazlar Insio binax Kullanıcı Kılavuzu www.bestsound-technology.com Life sounds brilliant. İçindekiler Hoş geldiniz 4 İşitme cihazlarınız 5 Cihaz tipi 5 İşitme cihazlarını tanıma 5 Komponentler ve

Detaylı

Register your product and get support at. HP8117. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at.   HP8117. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Kullanım kılavuzu a b Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen destekten

Detaylı

Sabit disk sürücüsü montaj plakası Yönerge El Kitabı

Sabit disk sürücüsü montaj plakası Yönerge El Kitabı Sabit disk sürücüsü montaj plakası Yönerge El Kitabı CECH-ZCD1 7020229 Uyumlu donanım PlayStation 3 sistemi (CECH-400x serisi) Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Bu ürünü güvenli bir şekilde kullanmak için,

Detaylı

Ponto Streamer. Yeni kablosuz iletişim olanakları. Ponto TM Kemiğe Monte İşitme Sistemi

Ponto Streamer. Yeni kablosuz iletişim olanakları. Ponto TM Kemiğe Monte İşitme Sistemi Ponto Streamer Yeni kablosuz iletişim olanakları Ponto TM Kemiğe Monte İşitme Sistemi İdeal arkadaşınız Yeni iletişim olanakları Ponto Streamer ile, Ponto Plus ses işlemciniz için Oticon ConnectLine'a

Detaylı

Nokia Bluetooth Hoparlör MD-5W 9200279/1

Nokia Bluetooth Hoparlör MD-5W 9200279/1 Nokia Bluetooth Hoparlör MD-5W 2 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 12 14 13 9200279/1 UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu MD-5W ürününün 1999/5/EC sayýlý Direktifin esas þartlarý ve diðer ilgili hükümlerine

Detaylı

TV ADAPTÖRÜ 2 Kurulum Kılavuzu Kullanım Talimatları

TV ADAPTÖRÜ 2 Kurulum Kılavuzu Kullanım Talimatları TV ADAPTÖRÜ 2 Kurulum Kılavuzu Kullanım Talimatları www.sonici.com 03 İçindekiler Tablosu Genel Uyarılar 06 Giriş 08 TV Adaptörü 2 Genel Görünüm 09 KURULUM 11 TV Adaptörü 2 yi İlk Defa Çalıştırma 12 TV

Detaylı

Akıllı Ayakkabı. Kullanıcı Kılavuzu. Model No. AFM1737Q.0 Model No. AFW1737Q.0

Akıllı Ayakkabı. Kullanıcı Kılavuzu. Model No. AFM1737Q.0 Model No. AFW1737Q.0 Akıllı Ayakkabı Kullanıcı Kılavuzu Model No. AFM1737Q.0 Model No. AFW1737Q.0 İçindekiler Önemli Tedbirler.................................................................................................

Detaylı

Inspiron 24. Servis El Kitabı. 5000 Series. Bilgisayar Modeli: Inspiron 24 5459 Resmi Model: W12C Resmi Tip: W12C004

Inspiron 24. Servis El Kitabı. 5000 Series. Bilgisayar Modeli: Inspiron 24 5459 Resmi Model: W12C Resmi Tip: W12C004 Inspiron 24 5000 Series Servis El Kitabı Bilgisayar Modeli: Inspiron 24 5459 Resmi Model: W12C Resmi Tip: W12C004 Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı

Detaylı

16/24 Bağlantı Noktası Masaüstü ve Rafa Monte Edilebilir Hızlı Ethernet Anahtarı

16/24 Bağlantı Noktası Masaüstü ve Rafa Monte Edilebilir Hızlı Ethernet Anahtarı 16/24 Bağlantı Noktası Masaüstü ve Rafa Monte Edilebilir Hızlı Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı

Detaylı

Her iki taraftan da hayatı duyun

Her iki taraftan da hayatı duyun Birlikte daha iyi Her iki taraftan da hayatı duyun Hayat taraf tutmak zorunda olmamalıdır Tek kulakta işitme cihazı kullanmak hayata tam olarak katılmay önleyebilir veya birçok zorluklara sebep olabilir.

Detaylı

Centronic EasyControl EC245-II

Centronic EasyControl EC245-II Centronic EasyControl EC245-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 kanallı mini el vericisi 4034 630 621 0 31.07.2018 Becker-Antriebe GmbH Friedrich-Ebert-Straße 2-4 35764 Sinn/Germany www.becker-antriebe.com

Detaylı

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc Kullanım Kılavuzu jabra.com/stealthuc 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

Centronic EasyControl EC411

Centronic EasyControl EC411 Centronic EasyControl EC411 tr Montaj ve İşletme Talimatı Duvar vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Bilgisayar modülündeki yuva VPC10-WP (IFP50 serisi) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Bilgisayar modülündeki yuva VPC10-WP (IFP50 serisi) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bilgisayar modülündeki yuva VPC10-WP (IFP50 serisi) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Model No. VS16933 Uyumluluk Bilgileri NOT: Bu bölümde düzenlemelerle ilgili tüm bağlanılan gereksinimler ve bildirimler bulunur.

Detaylı

Kedi oyuncağı Yuvarlanan top

Kedi oyuncağı Yuvarlanan top Kedi oyuncağı Yuvarlanan top tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89215HB321XVII 2016-12 Değerli Müşterimiz! Kedi oyuncağı her kedi için vazgeçilmez bir eğlencedir! Kedinizin yakalama ve oyun

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Giriş Ürünümüz kullanıcıların rahatlığını ve verimliliklerini arttırmak için dizayn edilmiştir. Uzun vadede, birden fazla işin aynı anda yapılmasına imkan veren yapısıyla, kurumların

Detaylı

Nokia Kablosuz Kulaklýklý Mikrofon Seti (HS-36W) Kullaným Kýlavuzu. 9239254 2. Baský TR

Nokia Kablosuz Kulaklýklý Mikrofon Seti (HS-36W) Kullaným Kýlavuzu. 9239254 2. Baský TR Nokia Kablosuz Kulaklýklý Mikrofon Seti (HS-36W) Kullaným Kýlavuzu 9239254 2. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere HS-36W ürününün aþaðýdaki

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

LED kozmetik ayna. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 97346FV05X06VIII

LED kozmetik ayna. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 97346FV05X06VIII LED kozmetik ayna tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 97346FV05X06VIII 2018-05 365 611 Değerli Müşterimiz! Yeni kozmetik aynanız 10 kat büyütebilen, çıkarılabilir detay aynaya sahiptir. 16

Detaylı

Nucleus CP910 ve CP920 Ses İşlemcileri Hızlı Kılavuzu. Başlangıç Hızlı başvuru

Nucleus CP910 ve CP920 Ses İşlemcileri Hızlı Kılavuzu. Başlangıç Hızlı başvuru Nucleus CP910 ve CP920 Ses İşlemcileri Hızlı Kılavuzu Başlangıç Hızlı başvuru Hakkında Cochlear Nucleus CP910 veya CP920 Ses İşlemciniz sesi kulağınıza iletmek için koklear implantınız ile birlikte çalışır.

Detaylı

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı)

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) 6 Kulaklık fişi 7 Mikrofon 8 Kulaklık klipsi 9 Şarj göstergesi (kırmızı) 10 Güç göstergesi

Detaylı

Montaj talimatları 24851301-04_09

Montaj talimatları 24851301-04_09 Montaj talimatları TR 24851301-04_09 Kullanım kılavuzu 203 31 108 1 A 2 2 Kullanım kılavuzu 3 4 3 Kullanım kılavuzu 2 1 5 6 4 Kullanım kılavuzu 1 2 MICRO SD 7 8 RESET 9 5 6 Montaj talimatları Montaj talimatları

Detaylı

4.2. Masaüstü Fitting Kılavuzu. İçindekiler. Ağustos 2015

4.2. Masaüstü Fitting Kılavuzu. İçindekiler. Ağustos 2015 4.2 Ağustos 2015 Masaüstü Fitting Kılavuzu Bu kılavuz, size Phonak Target ile işitme cihazı fitting işlemi için ayrıntılı bir açıklama sunar. www.phonakpro.com/target_guide Lütfen, Phonak Target başlangıç

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

Çalışma büyüteci. Kullanım kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 91982HB44XVII

Çalışma büyüteci. Kullanım kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 91982HB44XVII Çalışma büyüteci tr Kullanım kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91982HB44XVII 2017-01 347 363 Değerli Müşterimiz! Yeni çalışma büyüteciniz, ince dikiş ve el işleri için çok kullanışlıdır. Büyüteci bağımsız

Detaylı

BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU GİRİŞ VE ÖNLEMLER 1. Vücut yağını ve vücut suyunu yüzde olarak ölçen bu vücut yağı ve suyu monitörünü satın almış olduğunuz için tebrik ederiz. Bu aygıtın prensibi

Detaylı

Register your product and get support at HP8105 HP8106. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at   HP8105 HP8106. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8105 HP8106 Kullanım kılavuzu a b c Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen

Detaylı

İyon fonksiyonlu saç fırçası

İyon fonksiyonlu saç fırçası İyon fonksiyonlu saç fırçası Ürün bilgisi Değerli Müşterimiz! Yeni iyon fonksiyonlu saç fırçanızla saçlarınızı hafifçe tarayabilir ve oluşan düğümleri etkili bir şekilde açabilirsiniz. Saçlarınız, istendiğinde

Detaylı

BODY HAIR TRIMMER MT 5531

BODY HAIR TRIMMER MT 5531 BODY HAIR TRIMMER MT 5531 A B C D H E F G 2 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 7 Cihaz sadece

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ 3 Kg - 6 Kg - 15 Kg - 30 Kg DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No : 19 4. Levent / İstanbul Tel : 0212-283 37 15

Detaylı

Pure binax. Kullanıcı Kılavuzu. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant.

Pure binax. Kullanıcı Kılavuzu. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant. Pure binax Kullanıcı Kılavuzu www.bestsound-technology.com Life sounds brilliant. İçindekiler Hoş geldiniz 4 İşitme cihazlarınız 5 Cihaz tipi 5 İşitme cihazlarını tanıma 5 Komponentler ve adlar 6 Kontroller

Detaylı

JABRA SPORT PACE WIRELESS

JABRA SPORT PACE WIRELESS L Kullanım Kılavuzu jabra.com/sportpace 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer 62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer Kullanım Kılavuzu (Turkish) April 2012 Rev. 1, 11/12 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names

Detaylı

Elektrikli şarap açacağı

Elektrikli şarap açacağı Elektrikli şarap açacağı tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92230FV05X07VII 2017-05 Değerli Müşterimiz! Yeni elektrikli şarap açacağınızla şişe ağzındaki folyoyu kolayca çıkarabilir ve mantarı

Detaylı

Nokia Bluetooth Stereo Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-604 Kullaným Kýlavuzu

Nokia Bluetooth Stereo Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-604 Kullaným Kýlavuzu Nokia Bluetooth Stereo Kulaklýklý Mikrofon Seti BH-604 Kullaným Kýlavuzu 9203663 2. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION þirketi, bu HS-96W ürününün 1999/5/EC sayýlý Direktif kararýnýn esas þartlarý

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual Kullanım Kılavuzu Instruction Manual KART YUVASI Değerli Müºterimiz, Bluelight ı tercih ettiğiniz için teºekkür ederiz. Ürünlerimiz tamamen siz değerli müºterilerimizin hayatını kolaylaºtırmak için özel

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Kullanım kılavuzu

Hairdryer.  Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8183 HP8182 HP8181 HP8180 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz NOKIA SU-2 http://tr.yourpdfguides.com/dref/828697

Kullanım kılavuzunuz NOKIA SU-2 http://tr.yourpdfguides.com/dref/828697 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya NOKIA SU-2 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki NOKIA SU-2 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU D 100

KULLANIM KILAVUZU D 100 KULLANIM KILAVUZU D 100 DEXUN Tüm hakları saklıdır. DEXUN logosu EFOR DAY TUK LTD ye aittir.diğer tüm logo ve markalar sahiplerine aittir. Yazım ve baskı hatalarından DEXUN sorumlu değildir. DEXUN All

Detaylı

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ... 2 JABRA SPEAK 510'A GENEL BAKIŞ... 3 BAĞLANMA... 5 JABRA SPEAK 510'UN KULLANIMI... 8 DESTEK.... 11 TEKNİK ÖZELLİKLER... 12 1 HOŞ GELDİNİZ Jabra

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10294 DIGITUS DA-10294 cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cep telefonunuz ya da bilgisayarınızdan (Bluetooth veya giriş kablosu

Detaylı

JABRA speak 810. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/speak810

JABRA speak 810. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/speak810 JABRA speak 810 Kullanım Kılavuzu jabra.com/speak810 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli markasıdır. Buraya dahil edilmiş olan tüm diğer tescilli markalar ilgili

Detaylı

Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu

Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu 9205371 3. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ Ýþbu belgede, NOKIA CORPORATION, bu PD-14 ürününün önem taþýyan gereksinimlerle ve 1999/5/EC Yönetmeliðinin ilgili

Detaylı

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu BOSE AE2 KULAKLIKLAR Kullanma Kılavuzu Türkçe Tab 2, 8 Tab 3, 9 Tab 4, 10 Tab 5, 11 Sınırlı Garanti Bose kulaklıklarınız sınırlı garanti kapsamındadır. Sınırlı garanti detayları, kutunun içerisindeki ürün

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı