TEHLĠKELĠ MADDE TAġIMACILIĞI(A.D.R)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEHLĠKELĠ MADDE TAġIMACILIĞI(A.D.R)"

Transkript

1 TEHLĠKELĠ MADDE TAġIMACILIĞI(A.D.R) DERSĠN AMACI: A.D.R (T EHLİKELİ YÜKLERİN KARAYOLUNDAN TAŞINMASI) hakkında sürücülere bilgi vermek, tehlikeli maddelerin sınıfları nelerdir, hangi sınıf tehlikeli maddeler; hangi tehlikeleri içerir, her hangi bir kaza anında sürücünün yapması gerekenler nelerdir, nerelere haber vermelidir, araçlarında nelerin bulunması zorunludur. Bu konularda sürücüleri bilgilendirmek, meydana gelebilecek zararı en aza indirmek. ADR NE DEMEKTĠR? 1.Tehlikeli Maddelerin Karayolu İle Taşınmasına Yönelik Çok Taraflı Avrupa Anlaşması (European Agreement Concerning The İnternational Carriage of Dangerous Goods By Road) ADR, tehlikeli maddelerin uluslar arası taşımasında emniyeti artırmak maksadıyla Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomi Komisyonu desteğiyle 30 Ekim 1957 tarihinde Genova/Italya da imzalanmış, 29 Ocak 1968 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 2. ADR çok taraflı uluslar arası bir anlaşmadır. Zorlayıcı bir otoritesi yoktur. Anlaşmaya taraf olan ülkelerin kara yollarında tehlikeli maddelerin taşınabilmesi için, anlaşmada belirtilen tedbirlerin alınması gerekmektedir. Uygulamada, anlaşmaya taraf ülkelerde oto yol kontrolleri yapılmakta, anlaşma hükümleri ihlali halinde, ülkeler tarafından kendi mevzuatları gereğince yasal işlem yapılmaktadır. 3. Anlaşma uyarınca ülkeler, emniyet dışındaki gerekçelerle tehlikeli maddelerin ülkelerinden geçişini yasaklama veya anlaşmayla belirlenmiş kuralları yeniden düzenleme hakkına sahiptirler. 4. ADR Anlaşması halen AB Üyesi ülkeler de dahil olmak üzere 37 ülke tarafından uygulanmaktadır. Türkiye ve Arnavutluk AnlaĢmaya taraf olmayan iki Avrupa ülkesidir. Konuyla ilgili Ülkemizde halen uygulanan yasal mevzuat, Karayolları Trafik Yönetmeliğini Tehlikeli Maddeler Hakkındaki 132 nci Md.si ve Bayındırlık ve Ġskan Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce 22 EKĠM 1976 gün ve sayı ile yayımlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla TaĢınması Hakkındaki Yönetmelik ile sınırlıdır. Tehlikeli madde tanımı: Fiziksel ve kimyasal yapı ve nitelikleri bakımından patlayıcı, parlayıcı, yanıcı, yakıcı, kendi kendine veya kolayca ateş alıcı sıvı ve katı maddeler, radyoaktif ve aşındırıcı maddeler, mühimmat, sıkıştırılmış veya sıvılaştırılmış gazlar, su ile temas ettiğinde yanıcı gaz yayan maddeler ve kendiliğinden kıvılcımlanabilen maddelerdir.

2 1.Sınıf: Patlayıcı 2.Sınıf:Tutuşucu 2.Sınıf:Tutuşmayan ve 2.Sınıf:Zehirli Gazlar Maddeler Gazlar toksik olmayan Gazlar 3.Sınıf:Tutuşucu sıvılar 4.Sınıf:Kendiliğinden 4.Sınıf: Tutuşabilir 4.Sınıf:su ile temas ettiğinde yanmaya yatkın Katılar gaz çıkaran Katılar 5.1 Sınıf: Okside 5.2. Sınıf: Organik Peroksit 6.1.Sınıf: Zehirli 6.2. Sınıf: Bulaşıcı eden maddeler Maddeler Maddeler 7.sınıf:Radyoaktif 8.sınıf: Yakıcı (aşındırıcı) 9.Sınıf: Çeşitli Tehlikeli maddeler Maddeler maddeler ADR YE GÖRE TEHLĠKE SINIFLANDIRMALARI. Birinci sınıf: Patlayıcı ve parlayıcı maddelerden oluşmaktadır. Bu maddeler tehlike özelliklerine göre 6 sınıfa ayrılmıştır. Ġkinci sınıf: Gazlardan oluşur. Zehirleyici, alev alıcı ve sıkıştırılmış gazlar olmak üzere 3 alt sınıfa ayrılır. Üçüncü sınıf: Çabuk alev alan sıvılardır. Dördüncü sınıf: Kolay alev alabilen katı maddeler, kendi kendine alev alabilen maddeler ve su ile temas ettiğinde alev alabilen gazları kapsamaktadır. BeĢinci sınıf: Alevden etkilenen maddeler ve organik peroksitler yer alır. Altıncı sınıf: Zehirli maddelerden oluşur. Tutuşma tehlikesi ve bulaşma tehlikesi olan maddelerdir. Yedinci sınıf: Radyoaktif maddeleri kapsar. Sekizinci sınıf: Aşındırıcı maddelerden oluşmaktadır. Dokuzuncu sınıf: Çeşitli tehlikeli madde ve eşyalar ve eşyaları içermektedir.

3 TEHLĠKELĠ MADDELERĠN TAġINMASI ĠLE ĠLGĠLĠ YÖNETMELĠĞE GÖRE ÜLKEMĠZDE UYGULANAN TEHLĠKE SINIFLANDIRMASI Grup 1:Patlayıcı cisimler, mühimmat, tutuşturucu ve benzeri md.ler,sıkıştırılmış ve sıvılaştırılmış gazlar. Grup 2: Kendiliğinden kıvılcımlanmaya kabiliyetli maddeler. Grup 3: Kolayca tutuşabilen sıvı ve katı md. ler, Yakıcı maddeler. Grup 4: Zehirli maddeler, Radyoaktif maddeler. Grup 5: Aşındırıcı maddeler. Bir rakamdan iki adet olması, tehlikenin iki misli büyük olmasını gösterir. 22 Derin soğutulmuş,sıvılaşmış gaz. 33 Kolay parlayıcı sıvı madde( Alev alma noktası 23 dercenin altında) 44 Yüksek sıcaklıkta ergimiş halde olan parlayıcı katı madde. 55 Kuvvetli oksitleyici madde. 66 Çok zehirli madde. 88 Aşırı yakıcı madde. 99 Sıcak halde bulunan değişik tehlikeli maddeler. X : Madde su ile reaksiyon gösterir. Ġkaz levhası(mazot) Ġkaz levhası(benzin) ( 30x40 Büyük araçlar için) ( 12x30 Küçük araçlar için)

4

5 BĠRDEN FAZLA ÇEġĠT ÜRÜNÜ TAġIYAN TANKERLERDE ĠġARETLEME: Mazot ADR YE GÖRE TAġIMA ESNASINDA ARAÇLARDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER: 1. Nakliye evrakı ( Taşıma belgesi) 2. Kaza pusulaları. 3. ADR belgesi. 4. Araç uygunluk belgesi. 5. Güzergâh tespit belgesi. 6. Konteynır ambalaj sertifikası.( Tankerler için gerekli değildir. Tehlikeli yüklerin nakliyesi deniz yolu ile devam edecekse kullanılır.) TEHLĠKELĠ MADDE TAġIMASI YAPILAN AMBALAJLAR: Variller, Tahta fıçılar,bidonlar,sandıklar,çuvallar,birleşik ambalajlar,ince saç ambalajlar.büyük ambalajlar.( IBC)Intermediate bulk-container) Metalik IBC, Yumuşak IBC, Sert plastik IBC, Plastik iç kaplı-birleşik IBC, Karton IBC, Tahta IBC, Tank Konteynerler, Yük Konteynerler.

6

7 PAKETLEME GRUPLARI: Paketleme grubu; maddenin tehlikesi hakkında bilgi verir ve paketlenirken mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Buna göre: Paketleme grubu 1- YÜKSEK TEHLİKELİ!!! Paketleme grubu 2- ORTA TEHLİKELİ/ TEHLİKELİ!! Paketleme grubu 3- AZ TEHLİKELİ! ANLAMINA GELMEKTEDĠR.

8 ADR YE GÖRE ARAÇLARDA BULUNMASI GEREKEN DONANIM:

9 ARAÇLARIN DONANIMI 1. Yangın Söndürücü Tehlikeli yük ile yüklü nakliye birimleri, yangın Söndürücülerle donatılmalıdır: - Yük yalgınları için 6 Kg' lık Bir yangın söndürücü (istiap haddi 3,5 tondan az olan araçlar için 1 adet 2 kg' lık yangın söndürücü bulundurulması yeterlidir.) - Araç yangınları için l adet 2 kg' kg yangın söndürücü Yangın söndürücünün üzerinde, üreticinin, uzmanın adı ile gelecek kontrol tarihi yazılı olmalıdır. YANGIN ĠLE MÜCADELE: Yangın sınıfı: Yanıcı katı maddeler: Alevleri kor halinde yananlar: Yanıcı sıvı maddeler: Yanıcı gazlar: Magnezyum, aliminyum ve diğer metaller(sodyum,potasyum dahil): Yangın söndürücü tipi: Su söndürücü Toz söndürücü Karbondioksit söndürücü Kimyevi toz söndürücü Karbondioksit söndürücü Kimyevi toz söndürücü Metal yangınları için özel söndürücü

10 2. Diğer donanımlar Tehlikeli yük içeren her taşıyıcı aşağıdaki teçhizatlarla donatılmalıdır; 1. Araç ölçülerine ve lastik çapına uygun, araç başına en az 1 adet takoz 2.iki adet reflektör özellikli ikaz üçgeni veya araç elektrik tertibatından bağımsız çalıģan 2 adet turuncu ikaz lambası. 3. Araç personelinin her biri için ikaz yeleği veya ikaz kıyafeti; 4. Araç personelinin her biri için el feneri 5. Kürek. 6. İş eldiveni. 7. Koruyucu gözlük 8.Tehlike işaret ve tanımlama levhaları 9. Refakat evrakları. SORUMLU VE SORUMLULUKLAR: Tehlikeli yük nakliyesinde sorumluluğun belirli bölümü sürücüye aittir. Buna mukabil ADR. Tehlikeli yük nakliyesine dahil olan başka alanlarda da sorumluluklar yaratmıştır. Bu alanlara. araç ve tank konteynerlerin kullanıma hazır durumu, tank konteynır ve bataryalı araçların doldurulması, yükleme ve nakliyeye hazırlanma, alıcının görevleri dahildir. Nakliyeye iģtirak edenlerin aģağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekir: > Yüklenecek yük > Araç > Araç donanımı > Aracın ve yükün tanımlaması > Refakat evrakları GÖNDEREN: Gönderen, nakliyeci ile nakliye anfaşması yapandır. Nakliyeciyi tehlikeli yük hakkında (tanımlama, sınıf v,s.) uyarmak zorundadır. Nakliyeciye gerekliği takdirde ADR hükümleri ile ilgili kurallara dikkat edilmesi hususunda uyarmak zorundadır. Nakliyeciye, nakliyeden evvel, icabı halinde ADR istisnai izin hakkında bilgi vermek zorundadır Nakliyeciye, ADR Kenar no.2002' ye göre bir nakliye evrakı vermek zorundadır. GÖREV VE SORUMLULUKLAR: YÜKLEYĠCĠ: Yükleyici, yükün doğrudan sahibi olarak yükü nakliyeciye nakil için veren veya kendisi nakledendir. -Nakliyeciyi yalnızca nakliyesine izin verilen yükleri verebilir (izin verilen nakliye çeşitlerine dikkat etmek gerekir!). -Hasarlı ambalajları veremez. -Yükleme için konulan hükümlere riayet etmek zorundadır -Konteynerler etiketlemek zorundadır. -Sürücüyü tehlikeli yük ve bunun tanımlanması hakkında uyarmak zorundadır. -Sürücüyü (Güzergâh ve depolama) maddeleri için konulmuş kurallara dikkat etmesi konusunda uyarmalıdır. -Sürücünün kaza pusulalarını almasını sağlamakla mükelleftir. ARAÇ SAHĠBĠ: Tehlikeli yüklerin nakliyesi için kullanılan aracın resmi kaydı üzerinde olandır. - Aracın yapısı ve donanımı hakkındaki hükümlere uymak zorundadır, Buna kaza talimatındaki genel önlemler için gerekli donanım dahildir - Aracı uygun İkaz levhaları, rakamlar ve tehlike etiketleri ile donatmalıdır.

11 NAKLĠYECĠ: Nakliyeci, yükün yer değiştirmesi için aracı kullanandır. - Özel taşıma gerektiren maddeleri sadece nakliyeleri serbest ise veya güzergah tespiti varsa nakledebilir. - Tehlikeli yükleri, sadece nakliye biçimi buna uygun ve ADR'nin B ekindeki şartlara da uyulmuşsa dökme yük olarak veya konteynerlerde nakledebilir. - Kullanılacak araç cinsleri hakkındaki hükümlere riayet etmek zorundadır. - Gerekliğinde sürücünün yanına yardımcı sürücü vermekle mükelleftir (mesela 1 -sınıfta). - Ateş, açık ışık ve sigara yasağı hükümlerine uymak zorundadır. - Gerekli refakat evraklarım ve kaza talimatına göre alınacak önlemler için gerekli donanımları nahiye öncesi sürücüye teslim edilmesini sağlamalıdır, -Nakliyeye başlamadan önce, sürücüye güzergâh tespitini ve buna ait diğer evrakların teslim edilmesini sağlamalıdır. - Sürücünün kaza pusulaları hakkında bilgi sahibi olması ve içeriğini anlaması ile mükelleftir, SÜRÜCÜ: Sürücü, geçerli bir sürücü ehliyeti olan ve aracı kullanan kişidir. Kullanıcı olarak nakliyeci değildir (İstisna: Tek şahıs işletmesi), - Hasarlı parça yükleri nakletmez. - Yangın söndürücüleri ve diğer öngörülmüş donanımları bulundurmalı ve istendiğinde yetkililere göstermelidir - Refakat evraklarını yanında bulundurmalı ve istendiğinde yetkili kişilere göstermelidir. - Araç ve portatif tanklardaki etiket ve ikaz levhalarını yerleştirmek, kaldırmak veya örtmekle yükümlüdür. - Ateş, açık ışık ve sigara yasağı hakkındaki hükümlere riayet etmek zorundadır. - Öngörülen güzergah tespitine uymak zorundadır - Yükleme, bir arada yükleme ve uygulamaları hakkındaki hükümlere uymak zorundadır. - Nakliyenin uygulanması ile durmak ve park etmek hakkındaki hükümlere uymak zorundadır. YEDEK SÜRÜCÜ: Yedek sürücü, nakliye sırasında sürücüye refakat eden, gerektiğin de sürücünün yerine geçebilecek kişidir. - Ateş, açık ışık kaynağı ve sigara yasağı ile ilgili hükümlere riayet etmek zorundadır. ZARALI MADDE SU TOPRAK HAVA BİTKİLER HAYVANLAR İNSANLAR 22-51

12 KAZALARDAN SONRA ALINACAK ÖNLEMLER: 1. Motoru durdurun (El frenini çekin, akü ayırma Ģalterini açınız) 2. Sürücü kabinindeki refakat evraklarınızı alınız 3. Sürücü kabininden Ģahsi korunma donanımınızı ve diğer donanımları alınız. 4. Kaza yerini emniyete alın. 5. Yaralıları kurtarın ve kaza mahallinin dıģına taģıyın. 6. Rüzgarı arkanıza alın. 7. Sigara yasağına uyun. Yanıcı kaynakları uzak tutun. 8. Ġlk yardım uygulayın. 9. Yangını söndürün (Rüzgârı arkanıza alarak.) (Ufak araç yangınlarına müdahale edin) (Yük yangınlarına karışmayın) 10. Tehlikeli maddelerin yayılmasını önleyin (Sızıntıyı engelleyin, lağım kanallarını kapatın, bariyer veya emdirici madde kullanın) 11. Yardımcı kuvvetleri arayın (Polis, itfaiye) resmi makamlara ve firmaya haber verin. NOT: Hangi önlemin öncelikle alınacağı, kazanın şekline göre değişir. Bunun kararını vermek sürücünün inisiyatifindedir. Yetkili makamlara haber vermek, yaralıları kurtarmaktan ve ilk yardımdan sonra gelir.

SEĞMENLER PSİKOTEKNİK TEL: 0 312 312 40 77-78 www.segmenlerpsikoteknik.com www.psikoteknikankara.com

SEĞMENLER PSİKOTEKNİK TEL: 0 312 312 40 77-78 www.segmenlerpsikoteknik.com www.psikoteknikankara.com TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI 1. ADR Belgesi nedir? a) Genel turizm kararnamesi ve ekleri b) ADR ye göre tehlikeli maddeler sürücü eğitiminin alındığını ispatlayan belge c) Taşımacının tehlikeli maddeyi

Detaylı

17. Tehlikeli maddeler fiziki hallerine göre kaç şekilde bulunur? A) 4 B) 7 C) 3 D) Aşağıdakilerin hangisi patlama noktasının tanımıdır? A) Buha

17. Tehlikeli maddeler fiziki hallerine göre kaç şekilde bulunur? A) 4 B) 7 C) 3 D) Aşağıdakilerin hangisi patlama noktasının tanımıdır? A) Buha TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI DERSİ SORULARI 1. Tehlikeli madde taşıyan araçlar yerleşim yeri içinde en çok kaç kilometre hızla gidebilirler? A) 40 B) 50 C) 30 D) 60 2. Tehlikeli madde taşıyan araçlar otoyolda

Detaylı

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Karayoluyla Uluslararası Tehlikeli Madde Taşımacılığı (ADR) hakkındaki Avrupa Anlaşması, Birleşmiş Milletler Ekonomi Komisyonu nezdinde

Detaylı

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar.

TÜRKİYE EŞLEŞTİRME. Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar. Yazılı talimatlar. TÜRKİYE EŞLEŞTİRME Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma sırasında evraklar Yazılı talimatlar SÜRÜCÜ İÇİN YAZILI TALİMATLAR SÜRÜCÜ TARAFINDAN ANŞILACAK BİR DİLDE TAŞIMACILIĞIN

Detaylı

28 EYLÜL 2013 SRC 5 TEMEL EĞİTİM SORULARI

28 EYLÜL 2013 SRC 5 TEMEL EĞİTİM SORULARI 1. Ulusal mevzuat gereği, taşıması özel izne bağlı olan Sınıf 6.2 bulaşıcı maddelerin taşınması için hangi kurumdan izin alınması gerekmektir? A. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı B. İçişleri Bakanlığı

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (28 TEMMUZ 2013) SRC 5 (TEMEL EĞİTİM)

Detaylı

Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında taşıtlarda bulunması zorunlu Yazılı Talimat

Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında taşıtlarda bulunması zorunlu Yazılı Talimat 29.07.2015 Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında taşıtlarda bulunması zorunlu Yazılı Talimat YAZILI TALİMAT Tehlike veya bir kaza durumunda araç personelinin nasıl hareket

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE LOJİSTİĞİNE GİRİŞ... 3 Vaka Çalışması... 9 Kaynaklar... 9

TEHLİKELİ MADDE LOJİSTİĞİNE GİRİŞ... 3 Vaka Çalışması... 9 Kaynaklar... 9 İçindekiler ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... ix TEHLİKELİ MADDE LOJİSTİĞİNE GİRİŞ... 3 Vaka Çalışması... 9 Kaynaklar... 9 TEHLİKELİ MADDE LOJİSTİĞİNDE SINIFLANDIRMA....11 2. Tehlikeli Maddelerin Sınıflandırılması...

Detaylı

ALIŞAN LOJİSTİK Tehlikeli Kimyasalların Karayolunda Taşınması

ALIŞAN LOJİSTİK Tehlikeli Kimyasalların Karayolunda Taşınması ALIŞAN LOJİSTİK Tehlikeli Kimyasalların Karayolunda Taşınması Aslı YAMANTAŞ Sağlık-Emniyet-Çevre /Kalite Müdürü Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (DGSA) 2014 1 İÇERİK Tehlikeli Kimyasalların Tanımlanması

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI 1. ADR Belgesi nedir? a) Genel turizm kararnamesi ve ekleri b) ADR ye göre tehlikeli maddeler sürücü eğitiminin alındığını ispatlayan belge c) Taşımacının tehlikeli maddeyi

Detaylı

IMDG Code INTERNATIONAL MARTIME DANGEROUS GOODS CODE

IMDG Code INTERNATIONAL MARTIME DANGEROUS GOODS CODE IMDG Code INTERNATIONAL MARTIME DANGEROUS GOODS CODE IMDG Kod ve Amacı IMDG kod : Paketli haldeki tehlikeli yüklerin deniz yoluyla emniyetli Şekilde taşınması için Uluslararası Denizcilik Örgütü ( IMO

Detaylı

SRC 5 SINAVI 3 (TEMEL+TANKER)

SRC 5 SINAVI 3 (TEMEL+TANKER) SRC 5 SINAVI 3 (TEMEL+TANKER) 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Şoför, yükleme yeri kurallarına uymak zorundadır. B) Yükleme, boşaltma ve aktarma yapılırken sigara içilmez. C) Tehlikeli madde taşıyan

Detaylı

ALTINTEL LİMAN VE TERMİNAL İŞLETMELERİ A.Ş. TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLU İLE TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK HAKKINDA BİLGİLENDİRME SLAYTI

ALTINTEL LİMAN VE TERMİNAL İŞLETMELERİ A.Ş. TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLU İLE TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK HAKKINDA BİLGİLENDİRME SLAYTI ALTINTEL LİMAN VE TERMİNAL İŞLETMELERİ A.Ş. TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLU İLE TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK HAKKINDA BİLGİLENDİRME SLAYTI 24 EKİM 2013 TARİHLİ 28801 SAYILI YÖNETMELİK HAKKINDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLER

Detaylı

SRC 5 SINAVI-1 (TEMEL+TANKER)

SRC 5 SINAVI-1 (TEMEL+TANKER) SRC 5 SINAVI-1 (TEMEL+TANKER) 1. Ulusal mevzuat gereği, taşıması özel izne bağlı olan Sınıf 7 radyoaktif maddelerin taşınması için hangi kurumdan izin alınması gerekmektedir? A. Sağlık Bakanlığı C. Çevre

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (28 TEMMUZ 2013) SRC 5 (TEMEL + TANK EĞİTİMİ)

Detaylı

KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (04 HAZĠRAN 2011) TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC 5) (A-KĠTAPÇIĞI)

KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (04 HAZĠRAN 2011) TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC 5) (A-KĠTAPÇIĞI) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (04 HAZĠRAN 2011) TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC 5) (A-KĠTAPÇIĞI)

Detaylı

Tehlikeli Madde Taşıyacak Araçlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken. Önemli Konular

Tehlikeli Madde Taşıyacak Araçlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken. Önemli Konular Tehlikeli Madde Taşıyacak Araçlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Konular Tehlikeli Madde Taşıyacak Araçlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Konular Gerek ADR (Tehlikeli malların Uluslararası karayolunda

Detaylı

ADR KAPSAMI VE TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI AHMET ÇELİK

ADR KAPSAMI VE TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI AHMET ÇELİK 1. GİRİŞ ADR KAPSAMI VE Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR), uluslararası alanda 1968 yılından beri uygulanan ve bugün itibariyle 27 Avrupa Birliği

Detaylı

Avrupa Anla ması Cilt II RLE LLETLER New York ve Cenevre, 2002

Avrupa Anla ması Cilt II RLE LLETLER New York ve Cenevre, 2002 ECE/TRANS/160 (Cilt II) AVRUPA EKONOMİK KOMİSYONU İç Ulaştırma Komitesi Yenilenmiş 1 Ocak 2003 ten itibaren yürürlüğe girecektir Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa

Detaylı

Tehlikeli mal taşıyan sürücülerin eğitimi

Tehlikeli mal taşıyan sürücülerin eğitimi TÜRKİYE EŞLEŞTİRME Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 TEHLİKELİ MALLARIN TAŞINMASI Tehlikeli mal taşıyan sürücülerin eğitimi Sürücü eğitiminin ana hedefleri: Sürücü eğitimi Sürücülerin

Detaylı

2014 yılında uygulanacak ceza miktarları (TL) Sıra No. Yönetmelik Maddesi

2014 yılında uygulanacak ceza miktarları (TL) Sıra No. Yönetmelik Maddesi EK 24 Ekim 2013 tarihli ve 28801 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 24 üncü maddesine göre yol kenarı denetimlerinde, Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 14511534./12/2013 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı Denetimleri GENELGE

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (24 ARALIK 2011) TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

TMGD DENEME SINAVI: 03 Ekim 2015 tarihli sınav için özel test SINAV SÜRENİZ: 210 dakika TOPLAM SORU ADEDİ: 40 BİR SORUNUN DEĞERİ: 2.

TMGD DENEME SINAVI: 03 Ekim 2015 tarihli sınav için özel test SINAV SÜRENİZ: 210 dakika TOPLAM SORU ADEDİ: 40 BİR SORUNUN DEĞERİ: 2. TMGD DENEME SINAVI: 03 Ekim 2015 tarihli sınav için özel test SINAV SÜRENİZ: 210 dakika TOPLAM SORU ADEDİ: 40 BİR SORUNUN DEĞERİ: 2.5 puan GEÇME NOTU: 70 puan. BAŞARILAR DİLERİZ. 1) 1000 litre BM 1203

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC5)

KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC5) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC5) ADI: SOYADI:

Detaylı

28 EYLÜL 2013 SRC 5 TEMEL + TANK EĞİTİMİ SINAV SORULARI

28 EYLÜL 2013 SRC 5 TEMEL + TANK EĞİTİMİ SINAV SORULARI 1. Ulusal mevzuat gereği, taşıması özel izne bağlı olan Sınıf 6.2 bulaşıcı maddelerin taşınması için hangi kurumdan izin alınması gerekmektir? A. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı B. İçişleri Bakanlığı

Detaylı

KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC5) ( B )

KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC5) ( B ) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC5) ( B ) ADI:

Detaylı

ODEN LOJİSTİK A.Ş Tehlikeli Madde Kodları ve Sembolleri

ODEN LOJİSTİK A.Ş Tehlikeli Madde Kodları ve Sembolleri ODEN LOJİSTİK A.Ş Tehlikeli Madde Kodları ve Sembolleri Tehlikeli ve denizi kirletme riski olan maddelerin denizde taşıma yapan gemiler tarafından taşınması International Convention for the Safety of the

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (30 HAZİRAN 2012) TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

SRC 5 SINAVI-2 (TEMEL+TANKER)

SRC 5 SINAVI-2 (TEMEL+TANKER) SRC 5 SINAVI-2 (TEMEL+TANKER) 1. Ulusal mevzuat gereği, taşıması özel izne bağlı olan Sınıf 1 Patlayıcı maddelerin taşınması için hangi kurumdan izin alınması gerekmektir? A. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE TEDARİKÇİ TANIMLAMA Ürün Adı Üretici : İzocam Ekspande Polistren (EPS) : İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. 41455 Gebze - Kocaeli TÜRKİYE Telefon Numarası : + 90 262

Detaylı

IĞDIR SRC-ODY-ÜDY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TEL:0 476 226 16 02-0 476 227 60 62 CEP: 0 541 446 44 46 IĞDIR

IĞDIR SRC-ODY-ÜDY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TEL:0 476 226 16 02-0 476 227 60 62 CEP: 0 541 446 44 46 IĞDIR IĞDIR SRC-ODY-ÜDY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TEL:0 476 226 16 02-0 476 227 60 62 CEP: 0 541 446 44 46 IĞDIR Günümüzde tehlikeli maddelerin birçok sektörde kullanılmasına ve gelişen teknoloji ile birlikte

Detaylı

1 1: LOJİSTİK KAVRAMI...

1 1: LOJİSTİK KAVRAMI... İÇİNDEKİLER Giriş:... 1 Bölüm 1: LOJİSTİK KAVRAMI... 3 1.1. Lojistiğin Tanımı ve Tarihsel Gelişimi... 4 1.1.1. Lojistik Kavramı... 4 1.1.2. Lojistiğin Tarihsel Gelişimi... 6 1.2. Lojistikle İlgili Genel

Detaylı

TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLU İLE TAŞINMASI SIRASINDA MEYDANA GELEBİLECEK MUHTEMEL ACIL DURUMLAR VE YÖNETİMİ

TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLU İLE TAŞINMASI SIRASINDA MEYDANA GELEBİLECEK MUHTEMEL ACIL DURUMLAR VE YÖNETİMİ TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLU İLE TAŞINMASI SIRASINDA MEYDANA GELEBİLECEK MUHTEMEL ACIL DURUMLAR VE YÖNETİMİ Eğitimci: Yrd. Doc. Dr. Hacer KAYHAN Üsküdar Üniversitesi- Öğretim Üyesi Kayhan Akademi Genel

Detaylı

MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (28 TEMMUZ 2013) SRC 5 (TANK EĞİTİMİ)

Detaylı

SİRKÜLER 29.07.2015. Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları

SİRKÜLER 29.07.2015. Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları 29.07.2015 Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları SİRKÜLER Sıra No Yönetmelik Maddesi Yönetmelik maddesinin hükmü

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (10 MART 2013) TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

SRC 5 SINAVI 3 (TEMEL+TANKER)

SRC 5 SINAVI 3 (TEMEL+TANKER) SRC 5 SINAVI 3 (TEMEL+TANKER) 1. Hangi tehlikeli maddeleri taşımak için SRC 5 temel eğitimine ilave olarak 8 er saat ihtisas eğitim(ler)i alınmalıdır? A) Sadece Sınıf 7 Tehlikeli maddeler B) Sınıf 1 ve

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE SINIFLANDIRMALARINDA TEHLİKE İŞARET VE LEVHALARININ ÖZELLİKLERİ

TEHLİKELİ MADDE SINIFLANDIRMALARINDA TEHLİKE İŞARET VE LEVHALARININ ÖZELLİKLERİ TEHLİKELİ MADDE SINIFLANDIRMALARINDA TEHLİKE İŞARET VE LEVHALARININ ÖZELLİKLERİ Hazırlayan Abdurrahman KAR Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) Ferhuniye Mah Mümtaz Koru Sok. Çetinkaya İş Merkezi

Detaylı

KİMYASAL MADDE DEPOLAMA TALİMATI

KİMYASAL MADDE DEPOLAMA TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

Class 5.2./ Organik peroksitler çoğunlukla çabuk yanan ve çarpma sürtmeye duyarlı maddeler

Class 5.2./ Organik peroksitler çoğunlukla çabuk yanan ve çarpma sürtmeye duyarlı maddeler TEHLİKELİ MADDELER İÇİN IMO SINIFLARI Tehlikeli ve denizi kirletme riski olan in denizde taşıma yapan gemiler tarafından taşınması International Convention for the Safety of the Life at Sea (SOLAS) ve

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Genelge No: 2005/11 ÖZETİ: Tehlikeli Atık Taşınımı Tarih : GENELGE NO. ------------- (2005/11) Bakanlığımızca Avrupa Birliği müktesebatına uyum

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (TEMEL EĞİTİM) (09 HAZİRAN 2013) SRC 5

Detaylı

TMGD DENEME paket x 25 kg

TMGD DENEME paket x 25 kg TMGD DENEME 6 1- Aşağıdaki maddelerden hangisinin, sürücü her 4 ila 6 saatte sıcaklık kontrolü yapmalı ve kaydetmelidir? a) UN 1156 b) UN 3221 c) UN 1230 d) UN 3102 e) UN 3111 2- PG- I e ait bir alevlenir

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 250 Malzemenin Kullanım Amacı : PVC Yapıştırıcı 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ Bileşenlerin Tanımı: Solventsiz, organik

Detaylı

25 NİSAN 2015 TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI SINAV SORULARI

25 NİSAN 2015 TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI SINAV SORULARI 25 NİSAN 2015 TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI SINAV SORULARI 1- Aşağıdaki maddelerden hangisinin taşınmasında, sürücü her 4 ila 6 saatte sıcaklık kontrolü yapmalı ve kaydetmelidir? a) UN 1156 b)un

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 14511534./12/2013 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı Denetimleri GENELGE

Detaylı

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ 2. TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Tarafların yükümlülükleri Tarafları oluşturanlar: Gönderen Taşıyıcı Alıcı Diğer taraflar Yükleyici Doldurucu Ambalajlayıcı Tank konteyner operatörü Boşaltıcı TARAFLARIN EMNİYET

Detaylı

Tuzla ADR / TMGD Eğitimi. TMGD Deneme Sınavı (33 / 42 Cevap)

Tuzla ADR / TMGD Eğitimi. TMGD Deneme Sınavı (33 / 42 Cevap) TMGD Deneme Sınavı (33 / 42 Cevap) 1) Tehlikeli maddelerin taşınası sırasında sıcaklık kontrolü ile ilgili aşağıdakilerin I. SADT (KHDS) si 55 derecenin üzerinde olmayan kendinden reaktif maddeler, taşıma

Detaylı

Taşıma ünitesini belirleme yöntemleri

Taşıma ünitesini belirleme yöntemleri EŞLEŞTİRME TÜRKİYE Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ankara 2014 Taşıma ünitesini belirleme yöntemleri TEMEL KAVRAMLAR TAŞIMA ÜNİTESİ-1.2.1 bağlı bir treyleri olmayan bir motorlu arac veya bağlı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 07.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: FLOOR PREPP Sert Polimer Cila Ürünün uygulama alanı:genel Temizlik/Bakım/Hijyen Ürünü Tedarikçi Firma

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR CARP Ürün Tanımı Kuru Köpük Halı Yıkama Maddesi Ürün Kodu GH-011 Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri

Detaylı

ADR nin Türkiye de Uygulanabilirliği

ADR nin Türkiye de Uygulanabilirliği TÜRKİYE KİMYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ ADR nin Türkiye de Uygulanabilirliği Tank Storage Istanbul 13-14 October 2009 Grand Cevahir Hotel, Istanbul Genel Sekreter TEHLİKELİ http://www.foxitsoftware.com MADDELERİN

Detaylı

ADR- TMGD EĞİTİMİ. FSL DANIŞMANLIK Muhittin Hakan Demir

ADR- TMGD EĞİTİMİ. FSL DANIŞMANLIK Muhittin Hakan Demir ADR- TMGD EĞİTİMİ FSL DANIŞMANLIK Muhittin Hakan Demir 1. ADR ANLAŞMASININ TEMEL YAPISI 2 TEHLİKELİ MADDE Tehlikeli maddeler, doğal özellikleri veya taşıma esnasındaki durumları sebebiyle genel emniyeti

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 920 Ürün Tanımı Gıda

Detaylı

SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 5 (A) ADI:

SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 5 (A) ADI: T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (18 ġubat 2012) TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/TEŞEBBÜS TANITIMI Ürün tipi : Keten takviyeli Sızdırmazlık Macunu Ticari Adı : STEEL WHİTE Üretici : Adabey Kimya Doğalgaz Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üretici Adres :Öz

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

info@dgrlogistic.com

info@dgrlogistic.com info@dgrlogistic.com Hakkımızda ; Vizyon Tehlikeli madde ve proje taşımacılığı kapsamında, danışmanlık ve lojistik sektöründe lider firma olmak. Misyon Türkiye de yeni bir farkındalık olan tehlikeli madde

Detaylı

TMGD DENEME SINAVI Aşağıdaki maddelerden hangisinin taşınmasında, sürücü her 4 ila 6 saatte sıcaklık kontrolü yapmalı ve kaydetmelidir?

TMGD DENEME SINAVI Aşağıdaki maddelerden hangisinin taşınmasında, sürücü her 4 ila 6 saatte sıcaklık kontrolü yapmalı ve kaydetmelidir? TMGD DENEME SINAVI 5 1- Aşağıdaki maddelerden hangisinin taşınmasında, sürücü her 4 ila 6 saatte sıcaklık kontrolü yapmalı ve kaydetmelidir? a) UN 1156 b) UN 3221 c) UN 1230 d) UN 3102 e) UN 3111 2- PG-

Detaylı

Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri

Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Jan Devrim Operasyonlar Koordinatörü twitter.com/jandevrim Jandevrim.blogspot.com 1 R3 Kasım 2011 Tank Storage Istanbul Alışan Group Aktiviteleri Alışan Group Lojistik

Detaylı

Doç. Dr. Cevat Yaman. Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü

Doç. Dr. Cevat Yaman. Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Türkiye de Tehlikeli Atıkların Yönetimi ve Mevcut Durumu Doç. Dr. Cevat Yaman Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Sunum İçeriği 1. Tehlikeli Atıkların Tanımlanması 2. Tehlikeli Atıkların

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP CRYSTAL Ürün

Detaylı

Personel Servisi Değerlendirme Formu

Personel Servisi Değerlendirme Formu 1. AMAÇ Sayfa: 1 / 5 Bu çalışmanın amacı firmamızın güvenliği açısından uygunluğunu denetlemek ve eksikliklerin belirlenerek giderilmesi konusunda çalışmalar yapmaktır. 2. FİRMA BİLGİLERİ Ünvanı : Adresi

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU DokümanNo:KAPSÜLÜGBF 02 0 Yayın Tarihi:01/10/2014 Sayfa No: 1/8 [(EC) No 1907/2006 (REACH), (EC) No 1272/2008 (CLP) Ürün Güvenlik Bilgi Formu (ÜGBF)] 1. MADDE / KARIŞIM VE ŞİRKET / KİMLİĞİ: Ticari Adı

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine TaĢımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine TaĢımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine TaĢımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLĠKELĠ MAL TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (28 EYLÜL 2013) SRC 5 (TEMEL EĞĠTĠM) (A)

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP INOX Ürün Kodu

Detaylı

BÖLÜM 5.3 KONTEYNERLERE, MEGC'LERE, MEMU LERE, TANK-KONTEYNERLERE, PORTATİF TANKLARA VE ARAÇLARA LEVHA TAKMA VE İŞARETLEME

BÖLÜM 5.3 KONTEYNERLERE, MEGC'LERE, MEMU LERE, TANK-KONTEYNERLERE, PORTATİF TANKLARA VE ARAÇLARA LEVHA TAKMA VE İŞARETLEME BÖLÜM 5.3 KONTEYNERLERE, MEGC'LERE, MEMU LERE, TANK-KONTEYNERLERE, PORTATİF TANKLARA VE ARAÇLARA LEVHA TAKMA VE İŞARETLEME NOT: Deniz yolculuğunu içeren bir taşıma zincirinde taşınan konteynerler, MEGC'lere,

Detaylı

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu İlk Hazırlama Tarihi: Şubat 2013 Düzenleme No : 00 Uras Tekstil Kimya Turizm San. Ve Tic. A.Ş. Bağlar Mah. Fidan Sok. No:2/C Bağcılar/İstanbul Tel : +90 212 489

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi SOLVENTSZ EPOKS ASTAR Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi COALTAR BOYA Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu)

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu) 1. KİMYASAL ÜRÜN & ŞİRKET TANIMI Ürün Adı: SPT-1657 Ürün tanımı: Tek komponentli Poliüretan yapıştırıcı Fabrika:. SAMHO CHEMICAL CO. LTD. Adres: 241-2, Chongwon-ri, Mado-myun, Hwasung-City Kyunggi-do,

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü 09.01.2014 / 00495 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü 09.01.2014 / 00495 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE Sayı : 44873033-51.03-TMKTDGM T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Konu : Tehlikeli Mal Taşımacılığı Denetimlerine İlişkin Genelge 09.01.2014 / 00495 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknomer 200 EX Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ Bileşenlerin Genel Tanımı: Toz Bileşen;

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE VEYA MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITICI BİLGİLERİ Ürün Adı : MEGABOARD EXPANDE POLISTIREN (EPS) Tanım : Genleştirilmiş polistiren (EPS) kullanılarak imal edilen

Detaylı

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Tarım Kredi Kooperatifleri Tanker Şoförleri Patlayıcı Ortamlar Bilgilendirme Eğitimi

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Tarım Kredi Kooperatifleri Tanker Şoförleri Patlayıcı Ortamlar Bilgilendirme Eğitimi OMV Petrol Ofisi A.Ş. Tarım Kredi Kooperatifleri Tanker Şoförleri Patlayıcı Ortamlar Bilgilendirme Eğitimi Amaç Akaryakıt Taşıma Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Emniyetli Sürüş Teknikleri Uyku ve

Detaylı

Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon 0312 815 30 40 (pbx) Fax: 0312 815 30 48

Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon 0312 815 30 40 (pbx) Fax: 0312 815 30 48 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi EPOKSİ ASTAR Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

1 Aşağıda yer alan Sınıf 7 malzeme tehlikelerinden hangisinin daha baskın olduğu düşünülür?

1 Aşağıda yer alan Sınıf 7 malzeme tehlikelerinden hangisinin daha baskın olduğu düşünülür? Sınav yeri:... Sınava giren kişi: Adı - soyadı :... Sınav tarihi:... 1 Aşağıda yer alan Sınıf 7 malzeme tehlikelerinden hangisinin daha baskın olduğu düşünülür? A. zehirli gaz emisyonları; B. yüksek basınç;

Detaylı

AYEMİS EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KURUMU TMGD SINAVINA YÖNELİK SORULARI

AYEMİS EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KURUMU TMGD SINAVINA YÖNELİK SORULARI AYEMİS EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KURUMU TMGD SINAVINA YÖNELİK SORULARI Soru 1. Strafor üretiminde kullanılmak üzere polimer boncuklar, genleşebilir alevlenebilir buhar açığa çıkaran özelliklere sahip madde

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: SEWER LINE Biyolojik Atık Su Arıtma Sistemleri İçin Ön Arıtma ve Koku Giderme Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

13 ARALIK 2014 TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI SINAV SORULARI

13 ARALIK 2014 TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI SINAV SORULARI 13 ARALIK 2014 TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI SINAV SORULARI 1) UN 319 taşıyan araçlar bir konvoy oluşturmuştur. Konvoydaki araç mesafe ne kadar olmalıdır? a) 20 metre b) 30 metre c) 40 metre d) 50

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

Hastane atıkları yönetiminde ADR Uygulaması. HÜSEYİN DİLAVER Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanı/Eğitimcisi

Hastane atıkları yönetiminde ADR Uygulaması. HÜSEYİN DİLAVER Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanı/Eğitimcisi Hastane atıkları yönetiminde ADR Uygulaması HÜSEYİN DİLAVER Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanı/Eğitimcisi BİRLEŞMİŞ MİLLETLER UNITED NATIONS (UN) NEW YORK BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EKONOMİK VE SOSYAL KONSEYİ

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Tehlikeli maddeler Cas-No. Đsim Ağırlık Birim Sınıflandırma 000074-98-6 propane F+ R12 000106-97-8 bütan F+ R12

Tehlikeli maddeler Cas-No. Đsim Ağırlık Birim Sınıflandırma 000074-98-6 propane F+ R12 000106-97-8 bütan F+ R12 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürün adı : Silikonspray Üretici / Pazarlayıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Postfach 11 62 D-34201 Melsungen Telefon No : +49-5664-9496 0 Acil Durum

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK DİFLUBENZURON SC Acil

Detaylı

IMDG KOD EL KİTABI 1. AMAÇ

IMDG KOD EL KİTABI 1. AMAÇ IMDG KOD EL KİTABI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu el kitabı, liman sahalarında IMDG Kod kapsamında tehlike sınıfında yer alan tehlikeli ve zararlı yüklerin canlılara ve çevreye zarar vermeden güvenli bir şekilde

Detaylı

Tehlikeli Madde Güvenlik DanıĢmanı

Tehlikeli Madde Güvenlik DanıĢmanı Mehmet AYDEMĠR Kimya Mühendisi Tehlikeli Madde Güvenlik DanıĢmanı -ADR VE ADR BELGESĠ NEDĠR? ADR ( Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması ) tehlikeli maddelerin,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ DERSİ

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ DERSİ KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ DERSİ DERS NO#8 KONU: - Elle malzeme taşıma ve kaldırma - Kimyasal madde kullanımı - Yangın Yrd. Doç.Dr. H. Ebru ÇOLAK ecolak@ktu.edu.tr Elle

Detaylı

MALZEME GÜVENLĠK BĠLGĠ FORMU

MALZEME GÜVENLĠK BĠLGĠ FORMU MALZEME GÜVENLĠK BĠLGĠ FORMU 1. ÜRÜN VE TEDARĠKÇĠ TANIMLAMA Ürün Adı Üretici : İzocam Ekspande Polistren (EPS) : İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. Altayçeşme Mah. Öz Sok. No:19 Kat:6, 34843 Maltepe İstanbul

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: MAGIC STAR Yağ Tutucu ve Drenaj Hattı için Biyolojik Yağ Giderme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Bıo Chem

Detaylı

ECOFLEX Zemin Boyası Güvenlik Bilgi Formu

ECOFLEX Zemin Boyası Güvenlik Bilgi Formu ECOFLEX Zemin Boyası Güvenlik Bilgi Formu İlk Hazırlama Tarihi: Şubat 2013 Düzenleme No : 00 Uras Tekstil Kimya Turizm San. Ve Tic. A.Ş. Bağlar Mah. Fidan Sok. No:2/C Bağcılar/İstanbul Tel : +90 212 489

Detaylı