Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.sapakademi.net www.sapakademi.net"

Transkript

1

2

3

4

5 1.Kullanıcı Ekranı ve Açıklamaları Sisteme ilk giriş Bilgisayarınızın masaüstündeki SAP iconu tıklanarak SAPLogon ekranı çalıştırılır. Sistemlerden kullanacağımız sistem seçilerek Oturum aç butonu tıklanır. Kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yapılır. ÜST BİRİM: Ana verileri ayrı olan ve eksiksiz bir tablo kaydı içeren bağımsız ve teknik bir birimdir. Server de denilir.

6 2.Ekran Bileşenleri Ekran Bileşenleri Komut satırı Menü Stantart çubuk Menü Düzenle Sık kullanılanlar İlaveler Sistem Yardım Sistem Fonksiyon Adı : Aktivite Durum belirleme Seçenekler Başlık Giriş Alanı Giriş alanı İkon çubuğu 1. seçim 2. seçim 3. seçim 4. seçim 5. seçim Görüntüle Seçim kutusu Değiştir 1. seçim 2. seçim 3. seçim Genel Bakış Yeşil ışık; pozitif Sarı ışık; nötr İşaret kutucuğu Tab Bu ekran çeşitli ekran bileşenlerinden oluşturulmuştur. Sistemde mevcut değillerdir. Çalıştır Düğme Mesaj SAP AG 1999 I42 (1) (400) iwdf4042 INS Durum Çubuğu Komut satırı: İşlem kodunu girerek uygulamalara kısa yoldan gitmek isterseniz komut satırını kullanabilirsiniz. İşlem kodları menülerde görülebilecek şekildedir. Menü: Burada gösterilen menüler çalışmakta olduğunuz uygulamaya bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Söz konusu menüler iç içe menü seçeneklerini içermektedir. Standart çubuk: Sistem fonksiyon çubuğundaki ikonlar(simgeler) bütün SAP ekranlarında bulunmaktadır. Ekranda kullanamayacağınız ikonlar(simgeler) soluk renkte görüntülenir. İmleci herhangi ikon üzerinde bir süre tutarsanız, ikonun adı (veya fonksiyonu) yazılı bir ufak bayrak görüntülenir. Ayrıca karşılık gelen fonksiyon anahtarını görürsünüz. İkon çubuğu hali hazırdaki uygulamada hangi fonksiyonların kullanılabilir olduğunu gösterir. Başlık çubuğu: Sistem içinde halen bulunduğunuz pozisyonu ve faaliyeti görüntüler. İşaret kutucuğu: Bir grup içinde aynı anda çok sayıda seçeneği seçmenizi sağlar. Seçim kutusu: Seçim kutusu sadece bir seçeneği seçmenizi sağlar. İleti çubuğu: Uyarı ve hata mesajları gibi, halihazırdaki sistem durumu üzerine bilgiyi görüntüler. Tab: Çok sayıdaki bilgi ekranlarına daha açık genel görüşü temin eder. Seçenekler: Font boyutunu, liste renklerini, vb burada ayarlayabilirsiniz.

7 3.Fonksiyonların Seçilmesi Fonksiyonların Seçilmesi... Menü Düzenle Sık kullanılanlar İlaveler Sistem Yardım SAP Kolay Erişim im Sık kullanılanlar SAP Standart menu Sık Kullanılanlar veya ağaç yapısını kullanarak Oturum yarat Oturumu sonlandır Kullanıcı profili Başka menü Servisler Menü yarat Kullanıcıları ata Belgeleme Kullanıcı bilgileri Liste İş akışı Bağlantılar Özel notlar Kullanıcı kuyruk talepleri Kullanıcı işleri Kısa mesajlar Durum... Log off menü yolunu kullanarak SAP AG 1999 /nfd03 teknik isim kullanarak (işlem kodları) Sistem üzerinde yapacağınız işlemleri aşağıdaki yollardan faydalanarak ilerleyebilirsiniz : 1. Üst Menülerden ilgili komutları seçerek, 2. Rol tabanlı menülerden menülere tıklayarak, 3. Favoriler listenizdeki kısayolları kullanarak, 4. Komut satırına işlem kodu girerek, ( FS00, F-02 vb. ) 5. Menülerdeki komutlarda görülen altı çizgili harf + ALT tuşuna basarak. Bir işlem kodu SAP içinde her bir fonksiyona (her ekrana değil) tayin edilmiştir. SAP Sistemindeki herhangi ekrandan tayin edilmiş işlem koduna erişebilirsiniz. Çalıştığınız fonksiyon için işlem kodunu durum çubuğunda görebilirsiniz. Bir ekranda çalışırken, işlemi kesmeden başka bir ekrana geçmek isterseniz, /n ve uygun işlem kodunu (bu durumda /nfd03 ) giriniz. Diğer olası girişler: /n mevcut yapılan işlemi sonlandırır. /i mevcut oturumu sonlandırır.

8 4.HESAP ANAVERİSİ ANA HESAP OLUŞTURMA FI modülündeki ana veri kavramı; hesap yaratma, yaratılmış olan bir hesapta değişiklik yapma ya da olan hesabı görüntüleme gibi işlemlerin yapıldığı bölümün başlığıdır. 4.1-ANA HESAP OLUŞTURMA Bilançoda ve kar/zarar tablosunda (Gelir Tablosu) yer alan tüm hesaplar sistemde ana hesap olarak nitelendirilir. Sistemdeki hesap planı bilinen anlamda alt kırılımları olan bir hesap planı değildir. Normal bir hesap planında kırılımlı olarak takip ettiğimiz detaylı bilgiler R/3 sisteminde mevcut araçlar kullanılarak hesap planı detaylandırılmadan elde edilmektedir. R/3 siteminde ana hesap numaraları 10 haneli olarak oluşturulmaktadır. Her defter-i kebir, bir hesap planına göre tutulur. Her şirket koduyla ilgili olarak defteri kebir için bir hesap planı belirtmemiz gerekir. Söz konusu hesap planı bu şirket koduna tayin edilir. Bir hesap planı birden çok şirket kodu tarafından kullanılabilir. Örneğin tekdüzen hesap planı 6 ayrı şirket tarafından kullanılabilir. Şirket koduna hesap planı atanması uyarlama alanından yapılır. Bizim örneklerimizde kullanacağımız şirket kodu TR03, hesap planı TR03 dir. Şirket kodunda bir hesabı kullanmadan önce hesap planında ilgili hesabın tanımlanması gerekir. Daha sonra, bu şirket kodunda geçerli olan şirket koduna özel ayarları oluştururuz. Hesabın para birimini tanımlamak şirket koduna özel ayarlamaya örnektir. Bir şirket kodunda hesaplar USD para birimini kullanırken diğer bir şirket kodunda hesaplar TRY para birimini kullanır. Ana hesaplar FS00-Merkezi, FSP0-Hesap planında, FSS0-Şirket Kodunda olmak üzere 3 başlık altında tanımlanabilir. Bir hesap öncelikle FS00-Merkezi alanından açılır.

9 Hesap tanımlamak için aşağıdaki menü yolu izlenebindiği gibi. Komut Satırına FS00 yazılıp ve enter tuşuna basılarak ta ekrana ulaşılır. Ana Hesap: xxx Yeni Hesap Numarası, Şirket kodu: Yazılrı. Yukarıda yeralan menülerden Yarat seçeneği seçilir. Ya da menüden Ana Hesap bölümünden Yarat seçilir. Yarat seçilince alt bölümdeki sayfa alanları aktifleşir. Ana Hesap Düzenle:Merkezi ekranında yeralan; Tip/ Tanım sekmesinde; Hesap Planında Denetim, Hesap Grubu kısmında;

10 1,2,3,4 ve ile başlayan hesaplar için Bilanço Hesapları, 6 ile başlayan hesaplar için Gelir Hesapları, 7 ile başlayan hesaplar için Masraf Hesapları, 8 ile başlayan hesaplar için Diğer Ara hesaplar ve 9 ile başlayan hesaplar için Nazım Hesaplar seçilir. Tanım kısmında; Hesabın kısa adı ve uzun adı yazılır.kısa ad 20,uzun adı 50 karakterle sınırlıdır. Muhatap Şirket: Çok kullanılmaz. Hesap hangi muhatap şirkete gidecek onu belirler. Bilgi amaçlıdır. Genelde boş bırakılır. Denetim Verileri sekmesinde; Hesap para birimi: TRY dir. Dövizle çalışacak banka, kredi gibi hesaplar için ilgili para birimini girilir. Diğer hesaplar için TRY girilir. Yalnız UP cinsinden bakiye: Sadece ulusal para biriminde bakiye görülmek isteniyorsa Yalnız UP cinsinden bakiye tıklanır. Dövizle çalışacak hesaplar, mutabakat hesapları ve kar/zarar hesapları haricinde tıklayın.örneğin USD kasada hem USD bakiye hem de TRY karşılığı görülmek istendiğinden bu seçenek işaretlenmez. Ana verilerde Yalnızca ulusal para birimi cinsinden bakiye kutusu seçilmiş ise, yalnızca ulusal para birimine çevrilmiş tutarlar için işlem rakamları yönetilir. Bu gösterge, kalemleri aynı ulusal para birimi tutarlarıyla birbirine tayin ederek denkleştirmek istediğiniz mahsuplaştırma hesapları için seçilmelidir. Bu durumda, kur farklarından doğan olası fark kayıtlarına da gerek kalmaz. Bu gösterege, nakit indirimi mahsuplaştırma hesapları ve mal girişi/fatura girişi mahsuplaştırma hesapları için seçilmelidir. Gösterge, müşteriler ve satıcılara ilişkin mutabakat hesapları için seçilemez.

11 Gösterge normal olarak, yabancı para birimleri cinsinden tutulmayan ve açık kalem yönetimi temelinde yönetilmeyen bilanço hesapları için seçilir. Kur farkı anahtarı; Sadece dövizle çalışacak hesaplarda girilir. Değerlemenin hangi kur üzerinden (örn. Mrz. Bnk. Alış veya satış kuru) yapılacağı ve her gün değerleme yapabilmek için seçilir. Alternatif Hesap Numarası: Yurtdışı bağlantısı olan firmaların, yurtdışında bağlı olduğu şirket farklı bir hesap planı kullanıyorsa, o firmanın kullandığı hesap planındaki aynı hesabın kodu girilir. Vergi Kategorisi; KDV yi ilgilendiren işlemlerle ilgili hesaplar için seçilir. Vergi göstergesi zorunlu olmayan hesaplarda vergi göstergesi zorunlu değil işaretlenir. Hesap türü için Mutabakat hesabı; Seçilir. Satıcı ile çalışan hesaplarda K,Müşteri ile çalışan hesaplarda D,Duran varlık hesaplarında A girin.geri kalan hesaplarda boş bırakılır. Mutabakat Hesabı Nedir?: Müşteriler, satıcılar ve duran varlıklarla ilgili hesaplar başta olmak üzere bazı hesaplar mutabakat hesabı olarak nitelendirilir. Dolayısıyla bilançoda bir hesapta toplam tutar görülür. Tüm detaylar yardımcı defterlerde izlenir ve kaydedilir. Giriş/Banka/ Faiz sekmesinde : Alan durum grubu seçilir. Alan durum grupları ile o hesaba özgü ek alanların açılması

12 sağlanır. Örneğin G052(duran varlık çıkışına ilişkin hesaplar) seçilirse Duran varlığın çıkış sebebinin yazılacağı bir alan açılır. Alan Durum Grubu Nedir?: FI modülünde bilgi girişi yapılan tüm ekranlar standart değildir. Bilginin niteliğine gore ekranların düzenlenmesi söz konusudur. Alan durum grupları hesap açarken ulaşılan ana veriler ekranının nasıl bir düzende olacağını, yani; sistemde olan alanların hangilerinin zorunlu giriş alanı, hangilerinin isteğe bağlı, hangi alanların ile gizleneceğini belirleyen araçlardır. Not: Neden çıkış yapıldığı bilinmiyorsa Genel (G001) tıklanır Yalnızca otomatik kaydedilir. Eğer ki o hesaba manuel kayıt girilmesini istemiyorsanız yalnızca otomatik kaydedilebilir seçilir. Otomatik Ek Hesap Tayini: hesaba sadece oluşturulacak hesap tayinlerinden (şablonlardan) kayıt atılmasını istiyorsanız seçilir. Örneğin her ay gelen yemek faturaları için ilgili masraf yerlerine belirli oranlarda kayıt atılmasını sağlamak için hazırlanmış şablonlar ile muhasebe hesaplarına kayıt atılır.bu seçenek tıklandığında oluşturulan bu şablon dışında o hesaba kayıt atılması engellenir. Not: Otomatik bilgileri getirsede elle değiştirme yapılabilir. Nakit akışı ilişkili: Nakit akışında görünmesi istenirse tıklanır. Örneğin; Çalışan Kasa hesabı işaretlenir. Bilgiler sekmesinde; Yeni açılan hesapla ilgili tarih,değişiklik vs.bilgiler takip edilir. sakla butonuna basarak hesap kaydedilir. Ana Hesap iletileri görüntüle pop-up ekranı görülür ve butonuna basılır.

13 Ekranın sol alt köşesinde Saklama işlemi yürütüldü mesajı araç çubuğu üzerinde üzerine görünecektir. İşlemden çıkmak için butonuna tıklanır. Önemli Notlar:

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

POWER POINT SUNU PROGRAMI

POWER POINT SUNU PROGRAMI POWER POINT SUNU PROGRAMI Power Point bir Sunu (Slayt) programıdır. MS-Office uygulamasıdır ve Office CD sinden yüklenir. Programı çalıştırabilmek için; Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office

Detaylı

SAĞLIK KURULU ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU

SAĞLIK KURULU ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU ENGELLİ RAPORU S İ SO F T S AĞ L I K BİLGİ Sİ S T EMLERİ 2 0 1 9 - AN K AR A ENGELLİ RAPORU Sayfa No : 2 / 18 DEĞİŞİKLİK NO TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİK YAPAN 00 28.03.2019 Doküman oluşturuldu.

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Sap akademi www.sapakademi.net

Sap akademi www.sapakademi.net Sap akademi 1. Rol Tabanlı Kullanıcı Menüsü Bir rol mantık olarak birbirine bağlı işlemler kümesini tanımlar. Sözkonusu işlemler kullanıcıların tipik olarak iş istasyonlarında ihtiyacı oldukları fonksiyonlar

Detaylı

Sap Co Kullanıcı Kitabı

Sap Co Kullanıcı Kitabı 1.1.1. Masraf Çeşidi Masraf çeşitleri, SAP sisteminde masrafları taşıyan yapılar olup, masraf yerleri arasında gider dağıtımının yapılabilmesi için tanımlanması zorunlu olan yapılardır. Masraf çeşitleri

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU 1. Şifre Oluşturma İşlemi 2. Online Borsa Erişim 3. Online Borsa Uygulamasında Portföy e Bağlantı 4. Portföy Bilgileri Görüntüleme 5. Emir İletimi 6. Hazır Emirler

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1. AMAÇ ve KAPSAM... 3 1.2. YAZILIMA GENEL BAKIŞ... 3 2. SİSTEM KULLANMI... 3 2.1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2.2. BİLDİRİM İŞLEMİ

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

SAĞLIK KURULU ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU

SAĞLIK KURULU ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU ÖZÜRLÜ RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A ÖZÜRLÜ RAPORU 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar Özürlü Sağlık Kurulu Raporu adlı formda, özürlü raporu verilmesi için yönlendirilmiş

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU 2016 1 İÇİNDEKİLER SATINALMA TALEP GİRİŞİ... 3 TALEPTEN TEKLİF OLUŞTURMA... 11 TALEPTEN SİPARİŞ OLUŞTURMA... 16 2 SATINALMA TALEP

Detaylı

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri Terimler ve Kısaltmalar Terim / Kısaltma ABAP HR (HCM) OM SAP ASAP O S C P Açıklama Advanced Business Application Programming

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU 16 Mart 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Demirbaş DEMİRBAŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU Demirbaş-Muhasebe entegrasyonu, elimizdeki

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU SABİT KIYMET YÖNETİMİ ADRESİ https://sabitkiymet.defterbeyan.gov.tr/auth/login BİLGİLENDİRME Söz konusu modül 1/1/2019 tarihine kadar deneme

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 SAP NEDİR? 1 ERP Nedir? 2 Sap FI Modülün Genel Yapısı 3 FI Mali Muhasebe Organizasyon Birimleri 3 Senaryo 4 Sisteme İlk Giriş 6 Standart Araç Çubuğu ve Açıklamaları 8 Favori

Detaylı

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Sabit Kıymet İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET SABİT KIYMET İŞLEMLERİ İşletmelerin Sabit Kıymet Giriş/Çıkışı Sabit Kıymet Listesi Sabit Kıymetlerin Amortisman

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Mevzuata Erişim ve Kullanım Özellikleri

İKİNCİ BÖLÜM Mevzuata Erişim ve Kullanım Özellikleri İKİNCİ BÖLÜM Mevzuata Erişim ve Kullanım Özellikleri I. LİSTE Mevzuatlar başlığı altında, Corpus'ta yer alan mevzuat başlıkları listelenmiştir. Mevzuat başlıklarından herhangi biri tıklanarak, mevzuat

Detaylı

SLCM Program Müfredatlarının (Gereksinim Kataloğu) yaratılması

SLCM Program Müfredatlarının (Gereksinim Kataloğu) yaratılması SLCM Program Müfredatlarının (Gereksinim Kataloğu) yaratılması Müfredat yaratma işlemleri ZHER_P011 komutu ile gerçekleştirilir. Müfredat tanımlama işlemlerini doğru bir şekilde gerçekleştirmek için 2

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS Bulut Sistemi Üye şirketlerimizden anket yoluyla toplanmakta olan bilgilerin online bulut sistemi üzerinden hatasız, düzenli, kontrol edilebilir ve

Detaylı

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURULUMU

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURULUMU ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURULUMU UDİSA Bilgisayar Limited Şirketi tarafından yazımı tamamlanan ve sizler için özel olarak geliştirilen bilgisayar programımızın,

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

SLCM - Dönemde Açılan Dersler için Şube Tanımlama

SLCM - Dönemde Açılan Dersler için Şube Tanımlama SLCM - Dönemde Açılan Dersler için Şube Tanımlama Dönem başlangıç işlemlerinden ilgili dönemde açılan derslere ilişkin şubelerin yaratılması için aşağıdaki işlemler gerçekleştirilir. SAP sistemine login

Detaylı

TKGM E-ARŞİV, YETKİ BELGELERİ, VEKALETNAME PROJESİ

TKGM E-ARŞİV, YETKİ BELGELERİ, VEKALETNAME PROJESİ TKGM E-ARŞİV, YETKİ BELGELERİ, VEKALETNAME PROJESİ KULLANIM KILAVUZU Doküman No : 01 Yayın Tarihi : 23 Şubat 2015 Revizyon No : V02 Revizyon Tarihi : 23 Şubat 2015 1 İçindekiler 1) Belgeyi oluşturan kurumun

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10 InnGenius Vega Yazılım ın en son ürünü InnGenius PMS küçük ve orta ölçekli otel,motel, pansiyon gibi misafir ağırlayan işletmelerin oda kontrolü, satış kanallarının yönetimi ve perakende satışlarını kontrol

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Malzeme Ana Verisi İşlemleri

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Malzeme Ana Verisi İşlemleri SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Malzeme Ana Verisi İşlemleri Terimler ve Kısaltmalar Terim / Kısaltma ABAP HR (HCM) OM SAP ASAP O S C P Açıklama Advanced Business Application

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme Versiyon: 2 Tarih: 24.07.2017 İÇİNDEKİLER ASELSAN Tedarikçi Portalı na Giriş... 2 Teklif Oluşturulması...

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Ürün Ekleme Kitapçığı

Ürün Ekleme Kitapçığı Ürün Ekleme Kitapçığı İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN EKLEME 3 1.1.KULLANICI GİRİŞİ 3 2.Ürün Menüleri 5 2.1.Genel 5 2.2.Veri 5 2.3. Bağlantılar 8 2.4. Özellik 8 2.5. Seçenek 9 2.7. İndirim 10 2.8. Kampanya 11 2.9.

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

TİCARİ SİSTEME BAKIŞ. ZİRVE PROGRAMI GENEL BİLGİLERİ(AYARLAMALAR) Zirve açılış ekranında 3 tane kullanıcı ile karşımıza gelmektedir.

TİCARİ SİSTEME BAKIŞ. ZİRVE PROGRAMI GENEL BİLGİLERİ(AYARLAMALAR) Zirve açılış ekranında 3 tane kullanıcı ile karşımıza gelmektedir. ZİRVE PROGRAMI GENEL BİLGİLERİ(AYARLAMALAR) Zirve açılış ekranında 3 tane kullanıcı ile karşımıza gelmektedir. SERVER kullanıcı için kullanıcı şifresi: 1 dir. Diğer kullanıcılar için şifreye gerek yoktur.

Detaylı

EPDK BAYĐ MUTABAKAT 2011

EPDK BAYĐ MUTABAKAT 2011 EPDK BAYĐ MUTABAKAT 2011 1- BÖLÜME GĐRĐŞ: Stawiz kullanıcı menüsünde bulunan ĐŞLEMLER başlığı altındaki EPDK MUTABAKAT seçilerek girilir. Bu bölümü, EPDK ĐŞLEMLERĐ yetkisi olan kullanıcılar görebilir ve

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ Değişiklik Numarası: 1.0 02/05/2014 1. İŞLEM METNİ Gelir İdaresi Başkanlığı na bildirimi yapılmış defterlerde hatalı bilgi olması durumunda, doğru olan bilgi ile değiştirilmesi için elektronik ortamda

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Kullanıcı Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgi... 3 2. Tegsoft Sistemine Giriş...

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Android Ürün : TradeMasterFX Android Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik,

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.8 11/04/2012 İÇİNDEKİLER 1 ŞEKİL LİSTESİ... 3 1 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ... 4 2 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ UYGULAMASI İÇİN GEREKLİLİKLER... 6 3 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır.

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır. NÜTRİSYON TAKİBİ Nütrisyon takibi; Erişkin ve Çocuk hastalarda belirlenmiş olan sistem sorgularının kayıt edildiği, çocuk hastalar için oluşturulmuş formülasyona göre; erişkin hastalar için değerlendirme

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ Sayfa No : 2 / 13 DEĞİŞİKLİK N0 TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN 0 19.04.2018 İlk yayın Oğuz

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Sözleşme İşlemleri

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Sözleşme İşlemleri SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Sözleşme İşlemleri Terimler ve Kısaltmalar Terim / Kısaltma ABAP HR (HCM) OM SAP ASAP O S C P Açıklama Advanced Business Application Programming

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

Fiyat Farkı Faturası

Fiyat Farkı Faturası Fiyat Farkı Faturası Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu Uygulama 5.0.10 (Onaylı sürüm) Fiyat Farkı Faturası, kaydedilmiş

Detaylı

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN 1. Program Açılışı : Masa üstünde yer alan NOS GARAGE simgesine tıklanır. Kullanıcı adı otomatik gelir. Şifre yazılır ve TAMAM Butonuna basılır. 2. Program Menü Yönetimi :

Detaylı

PLAN İŞLEM NUMARASI KULLANICI DOKÜMANI

PLAN İŞLEM NUMARASI KULLANICI DOKÜMANI PLAN İŞLEM NUMARASI KULLANICI DOKÜMANI COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2014 İÇİNDEKİLER PLAN İŞLEM NUMARASI (PİN)... 2 PİN UYGULAMASINA GİRİŞ... 2 Çoklu Kullanıcı Girişi...3 Ana Sayfa Penceresi...4

Detaylı

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon MENÜ AYARLAMA Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Fusion@6 serisi ürünlerde ürün ana menüsü çeşitli temalarla görsel olarak

Detaylı

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar.

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar. KREDİ MODÜLÜ İşletmelerin faaliyetlerini sürdürürken, karşılaştıkları finansal ihtiyaçların giderilmesinde sıklıkla başvurulan kredilerin sağlıklı takibi, gecikme veya erken ödeme gibi durumlarda ödenmek

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı