IMPORT EXPRESS ONLINE KULLANICI KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IMPORT EXPRESS ONLINE KULLANICI KILAVUZU"

Transkript

1 IMPORT EXPRESS ONLINE KULLANICI KILAVUZU importexpressonline.dhl.com IMPORT EXPRESS ONLINE'I KULLANARAK GÜVENLİ HESAP BİLGİLERİ VE GÖNDERİ GÖRÜNÜRLÜĞÜ SAYESİNDE GÖNDERİLERİNİZİ HIZLI VE DOĞRU BİR ŞEKİLDE HAZIRLAYABİLİR VE YÖNETEBİLİRSİNİZ. Import Express Online, İthalatçılar ve Göndericiler arasında hangi konumda olursanız olun, İnternet üzerinden doğrudan etkili iletişim koordinasyonu sağlamanız için tasarlanmıştır. Bir yandan Göndericilere, gönderilerini hazırlama ve yönetme olanağı sunarken, diğer yandan İthalatçılara ithalatlarını eksiksiz biçimde kontrol edebilme imkanı tanır. Avantajları: Gönderici için e-posta talimatları, konşimentolar, faturalar ve teslimat ayarlamaları dahil İthalat gönderilerinizi çevrimiçi olarak birkaç tıkla hazırlayabilirsiniz. Gönderi talimatları tedarikçilerinize gönderilirken hesap bilgileriniz güvenli biçimde korunduğundan, Import Express hesap numaranızı tamamen gizli tutabilirsiniz. İlgili tüm taraflar, tüm konşimento numaralarına ve ilgili gönderi verilerine kolayca erişebildiğinden, iletişimleri ve görünürlüğü optimize edebilirsiniz. İthalat süreci sırasında, istediğiniz zaman gönderilerin teslimat durumunu kontrol edebilirsiniz. Tamamen otomatikleştirilmiş süreç sayesinde, evrak işlerini azaltabilirsiniz. Gönderileri çevrimiçi olarak 7 gün 24 saat hazırlayabilir ve yönetebilirsiniz.

2 ERİŞİM VE KAYIT Import Express Online ile herhangi bir yazılım kurulmasına gerek yoktur. Bu gönderi aracını kullanmak ücretsizdir. DHL in Import Express Online işlevi yalnızca İthalatçıların bir Import Express hesabının olmasını gerektirir; Göndericinin uygulamayı kaydetmek ve kullanmak için hesaba ihtiyacı yoktur. DHL Global Web Sitesi (ülkenizi seçin) DHL Import Express Online a, doğrudan şu adresteki bağlantıdan VEYA importexpressonline.dhl.com adresinden ülkenizin DHL Web sitesi yoluyla erişin. Önceden kayıtlıysanız, e-posta adresinizi ve parolanızı girin. İpucu Sistemin size ait e-posta kimliğini hatırlaması için oturum açma alanlarının aşağısındaki kutuyu işaretleyin. BAŞLARKEN Oturum Açma İthalatçıysanız ve bu aracı ilk defa kullanıyorsanız, erişim için kaydolmanız gerekir. Register Now düğmesinin altındaki Login seçeneğini tıklayın. Import Express hesap numaralarınızın kullanılabilir olduğundan emin olunuz. Kayıt İpucu İthalatçı olarak, kaydınız sırasında birden çok Import Express hesap numarası ekleyebilir veya kullanıcı profilinizi düzenleyerek daha sonra bu hesap numaralarını ekleyebilirsiniz. Göndericiyseniz, Import Express Online da bir kullanıcı profili kaydedip saklayabilirsiniz, herhangi bir DHL hesap numarası girmenize gerek yoktur.

3 İTHALATÇILAR GÖNDERİ TALİMATLARI HAZIRLAMA: ADRES AYRINTILARI Adres Ayrıntıları İthalatçılar, gönderi talimatlarını hazırlayıp Göndericilerine iletebilir Veya Göndericileri adına gönderileri tamamlayabilir. İthalatçılar, Göndericilerin İthalatçıya ait Import Express hesabını kullanarak bir defalık gönderi yapmasına olanak sağlayan tek gönderi talimatı ile Göndericileri yetkilendirebilir veya İthalatçılar, Göndericilerin İthalatçıya ait Import Express hesabını kullanarak Alıcıya istediği zaman gönderi yapmasına olanak sağlayan bir daimi yetki oluşturabilir. Gönderi talimatları oluşturmak, girilen bilgileri gözden geçirmek ve gönderileri izlemek için Gönderici ve Alıcı adres bilgilerini girip kaydedin ve önemli gönderi ayrıntılarını sağlayın. Göndericiyi veya Alıcıyı Bulma Adım 1A: Gönderi talimatlarını hızlı şekilde ayarlamak için, Gönderen/ Alıcı açılan menülerinden uygun Gönderici ve Alıcıyı seçerek son kullanılan Gönderici ve Alıcı bilgilerini uygulayın ve devam etmek için Sonraki öğesini tıklayın. VEYA Gönderici veya Alıcınız son zamanlarda kullanılmadıysa veya yeni adres bilgileri girmeniz gerekiyorsa, Gönderen alanının aşağısında Adres defterini aç ya da Yeni gönderici oluştur bağlantılarını tıklayın. Kullanıcı Dostu Belgeler Oluşturma Adım 1B: Kullanıcı dostu belgeler oluşturmak için, açılan menüden Göndericinin dilini seçin ve Göndericiye teslimat adresi bilgilerini güncelleme yetkisi verin. Bu yeni bir adresse, Adres Defteri'ne kaydolmasını sağlamak için kutuyu tıklayın. Not Göndericiye teslimat bilgilerini değiştirme yetkisi veren kutu işaretlenmemişse, ilgili alanlar Göndericiler için düzenlenebilir olmayacaktır.

4 GÖNDERİ TALİMATLARI HAZIRLAMA: GÖNDERİ AYRINTILARI Gönderi Ayrıntıları Adım 2A: Gönderi Detayları ekranı, İthalatçıların şunları yapmasına olanak sağlar: Sipariş edilecek öğeler, sipariş numaraları ve taşıma talimatları gibi, Göndericiye yönelik bir mesaj girmesine. İsteğe bağlı olarak, satın alma siparişi veya ilgili belge olabilecek bir dosya ekleyin. Gerekirse, navlun ve gümrük giderlerini ayrı hesaplara faturalamayı seçin. Faturalanacak uygun Import Express hesabını seçmek için açılan menüyü kullanın. Gönderinin ardından e-posta bildirimleri gönderilmesini isteyip istemediğinizi ve ne sıklıkla gönderilmesini istediğinizi belirtin veya Göndericinin belirli bir süre boyunca gönderi talimatıyla ilgili eylem uygulamaması durumunda takip e-postası alma tercihlerini ayarlayabilirsiniz. Gönderi Ayrıntıları (Göndericinin adına gönderi hazırlama) Adım 2B: Yukarıda listelenen 2A adım bilgilerine ek olarak, İthalatçı Göndericinin adına bir gönderi hazırlıyorsa, İthalatçı şunları yapabilir: Bir ambalaj türü seçin, içeriklerin açıklamasına ek olarak parçaları ve ağırlığı girin, gümrüğe tabi olma durumunu girin (gümrüğe tabi olanlar için paket ve gümrüğe tabi olmayanlar için Döküman ) ve çevrimiçi ticari bir fatura oluşturup oluşturmamaya karar verin. Görüntülenen seçeneklerden bir ürün seçin; uygulama yalnızca İthalatçı tarafından girilen gönderi verilerine göre kullanılabilir olan ürünleri gösterir. Seçilen ürün, gönderi sırasında kullanılabilir değilse, en hızlı veya en ucuz seçenek için tercihinizi belirtin. Not Tahmini teslim tarihi, anında işlenen gönderiyi temel alır. Teslim tarihi, gönderinin işlendiği zamana bağlı olarak değişebilir.

5 GÖNDERİ TALİMATLARI HAZIRLAMA: TALİMATLARI GÖZDEN GEÇİRME VE İLETME Gönderi Ayrıntılarını Gözden Geçirme Adım 3A: Import Express Online, İthalatçıya, girilen tüm bilgileri Göndericiye göndermeden önce gözden geçirme fırsatı sunar. Göndericiye tek bir talimat işleme yetkisi vermeyi veya düzenli gönderiler için Import Express hesap numaranızı kullanması için Göndericiye daimi yetki oluşturmayı seçin. Göndericinin fiyatları görmesine izin vermek için kutuyu işaretleyin. İpucu YETKİLERİ YÖNETME Değişiklik yapmak için, sayfanın altındaki Geri veya Iptal düğmelerini tıklayın. Gönderi talimatlarını, atanan Göndericiye e-posta yoluyla göndermek için Talimatı İlet düğmesini tıklayın.

6 YETKİLERİ YÖNETME Adım 3B: Göndericileriniz için daimi yetki oluşturun ve Manage Authorizations işleviyle bunların kaydını tutun. Kullanılan en son kişilerin ilgili açılan menülerinden seçim yaparak Gönderici (Kimden) ve Alıcı (Kime) ayrıntılarını girin veya önceden Adres Defterinize kaydedilen başka bir Göndericiyi aramak için Adres defterini aç bağlantısını kullanın ya da yeni Gönderici/ Alıcı ayrıntılarını girmek için Gönderici/Alıcı oluştur bağlantılarını tıklayın. Faturalanacak hesap numarasını tıklayın. Adres ayrıntılarını kontrol edin ve navlun ve vergiler için faturalanacak hesaptaki seçeneklerin hesap ayrıntılarını gözden geçirin. Sayfanın altındaki Daimi yetki ver düğmesini tıklayın. Göndericinin Import Express Online a doğrudan erişmesi için bir bağlantı sağlanır. İpucu Gönderici, İthalatçı tarafından verilen daimi yetkilendirmeyi belirten bir e-posta alır. E-postada, İthalatçının e-posta adresi ve Göndericinin kullanılacak parola ve uygulamaya erişmesi için doğrudan bir bağlantı yer alır. GÖNDERİ GEÇMİŞİ VE İZLEME Geçmişi Görüntüleme ve Gönderileri İzleme Adım 4: Gönderilerinizi görüntülemek ve izlemek için Geçmiş/İzleme takip sekmesini tıklayın. Kimlik numarası, son güncelleme zamanı, gönderici adı, ülke e-posta kimliği, irsaliye numarası ve durum gibi seçeneklere göre sıralamak için bir sütun üstbilgisini tıklayın. VEYA Durum sütununda İzle bağlantısını tıklayarak tamamlanmış bir gönderiyi izleyin. Ayrıca gerektiğinde gönderi talimatlarını güncelleyebilir/ yetkilendirebilir, iptal edebilir veya hazırlayabilirsiniz.

7 DİĞER İTHALATÇI BAĞLANTILARI VE EKRANLARI Profilim Profilim ekranında, kayıt sırasında girdiğiniz bilgiler yer alır. İstediğiniz zaman gözden geçirilebilir veya güncellenebilir. Gezinti çubuğundaki Yardım bağlantısı veya form alanlarının yakınında bulunan Yardım bağlantılarından biri tıklanarak, belirli bir ekranın nasıl kullanılabileceğiyle ilgili sorular yanıtlanabilir. Adres Defteri ekranı, tüm Gönderici ve Alıcı kişi bilgilerini kaydetmenin mükemmel bir yoludur. Yeni Gönderici ve Alıcı girişleri oluşturmak için, ilgili gelen düğmeyi tıklayın ve gerekli bilgileri doldurun. Adres Defteri Adres defterlerini İçe aktarmak/dışa aktarmak için, ekranın altındaki ilgili düğmeleri kullanın. Kimin adres defterini İçe aktarmak/dışa aktarmak istediğinizi seçin (Göndericinin veya Alıcının). İçe Dışa aktarılacak dosyanın üstbilgi içerip içermediğini belirtin, dosya ekleyin ve Yüklemeye başla seçeneğini tıklayın. Import Express Online alan adlarını, İçe aktarılacak/dışa aktarılacak CSV dosyasının alan adlarıyla eşleştirin. Import/Export düğmesini tıklayın. Bir onay e-postası alırsınız.

8 GÖNDERİCİLER Gönderi talimatları oluşturmak, girilen bilgileri gözden geçirmek ve gönderileri izlemek için Gönderici ve Alıcı adres bilgilerini girip kaydedin ve önemli gönderi ayrıntılarını sağlayın. Göndericiler Import Express Online a İthalatçılar tarafından gönderilen proaktif e-posta bildirimleri yoluyla veya Uygulamaya kaydolduktan sonra importexpressonline.dhl.com doğrudan bağlantısını ve ilgili oturum açma kimlik bilgilerini kullanarak erişebilir. URL Bağlantı Sayfası Adım 1: Göndericiler, aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak Import Express Online a erişir: İthalatçı tarafından gönderilen bir proaktif e-posta bildirimindeki URL bağlantısını tıklayın. VEYA importexpressonline.dhl.com adresindeki doğrudan bağlantı yoluyla uygulamaya erişin Not İlk defa proaktif e-posta bildiriminde sağlanan URL bağlantısını ve geçici parolayı kullanarak Import Express Online da oturum açtığınızda, Göndericinin gelecek gönderiler için geçerli olacak yeni bir parola seçmesi gerekir. Doğrudan Bağlantı Sayfası Önceden kayıtlı Göndericiler, iki bölüme ayrılmış bir sayfada gösterilir. Yeni Gönderiler Hazırlayın (ters gönderiler): Göndericilerin bir DHL hesap sahibine gönderi isteği hazırlaması içindir; gönderi ücretleri, hesap sahibi isteği onayladıktan sonra DHL hesap sahibine faturalanır. Gönderileri Yönetin: İthalatçıların gönderi yönergelerini gösterir.

9 GÖNDERİ İSTEKLERİ: GÖNDERİ ÖZETİ Gönderi Özeti Adım 2: E-posta ile gönderilen URL bağlantısı programa erişmek için kullanıldığında, Gönderici, İthalatçının gönderi talimatlarının özetini görür. İthalatçının gönderi istediğini yazıldığı haliyle kabul etmek için Kabul et düğmesini tıklayın. VEYA Gönderi isteğini kabul etmek istiyorsanız, ancak teslimat adres bilgileri değiştiyse ve güncellenmesi gerekiyorsa, Toplama adresini değiştir ve kabul et düğmesini tıklayın. VEYA Herhangi bir nedenle gönderiyi reddetmek için Ret nedeni alanına bir mesaj yazın. Ret seçeneğini tıklayın. Not Toplama adresini değiştir düğmesi yalnızca İthalatçı, Göndericinin bilgileri güncelleme yetkisine sahip olduğunu belirttiyse Göndericinin kullanımına sunulur. GÖNDERİ İSTEKLERİ: GÖNDERİ SEÇENEKLERİ Gönderi Ayrıntıları Adım 3A: Bir istek kabul edildikten sonra, paket türü, parça sayısı, toplam ağırlık, içerik açıklaması ve paketse tabiyse, bildirilen değer gibi ek bilgileri girin. İthalatçı, Göndericinin adına gönderi ayrıntılarını hazırladıysa, Göndericinin yalnızca gerekirse doğrulama ve güncelleme yapması gerekir. Adım 3B: İstenen eylemi belirtmek için Kurye talebi açılan menüsünü kullanın. Özel talimatlar alanına ek yönergeler yazılabilir. Teslimat zamanları, ülkeye bağlı olarak önceden ayarlanabilir. İpuçları Import Express Online, Göndericinin gönderisinin paket dışı olarak mı yoksa döküman olarak mı değerlendirileceğine karar vermesine de yardımcı olur. Gönderi durumu alanının sağında bulunan Karar vermeme yardım et bağlantısını tıklayın. Paket gönderilere sahip ABD Göndericilerinin, açılan menüden geçerli bir ITN veya FTR muafiyeti girmesi de gerekir.

10 Gümrük Bilgileri Adım 4: Hangi tür malın gönderildiğine bağlı olarak, Fatura tipi açılan ekranından Ticari Fatura veya Proforma Fatura seçeneğini belirleyin. Açılan menüden ihracat türünü belirtin. Form alanlarını doldurarak mal bilgilerini girin ve Ekle seçeneğini tıklayın. Tüm mal bilgileri girilinceye kadar bu işlemi yineleyin. İpuçları Fatura ekranında zorunlu olmayan isteğe bağlı bilgiler arasında fatura numarasının, ticari koşulların, Diğer notlar ve Diğer ücretler bilgilerinin girilmesi yer alır. Birden çok mal bilgileri listelemesi girilebilir. Tek yapmanız gereken, gönderi açıklamasını yazmak, ihracatçı ülkeyi, miktarı, ölçü birimini ve birim fiyatı belirtmektir. Her bir listeyi eklemek için Ekle seçeneğini tıklayın. Fatura bilgilerini tamamlamanızın ardından, alttaki kutuyu tıklayıp yeni fatura şablonu için dosya adını yazarak fatura şablonlarınıza bu faturayı ekleyebilirsiniz. Hizmet Seçenekleri Adım 5: Hizmet Seçenekleri ekranında, girilen üretim yeri, hedefi ve gönderi ayrıntılarına göre tüm kullanılabilir ürün ve hizmetler görüntülenir. Göndericinin ülkesi için en son olası teslimat zamanını gösterir. İthalatçı, Göndericiye fiyatları görme yetkisi vermeyi seçerse, bunlar her bir ürünün yanında gösterilir. Gönderi gereksinimlerinize en uygun DHL ürününü seçin. İthalatçı önceden ürünü seçtiyse bunun kullanılabilirliğini kontrol edin ve Gönderiyi Onayla ekranına ilerleyin.

11 GÖNDERİ İSTEKLERİ: GÖNDERİ ONAYI Gönderiyi Onaylama Adım 6: Gönderiyi Onayla ekranından, Geri düğmesini tıklayarak önceden girilen verileri değiştirin. Ayrıntılar doğrulandıktan sonra, Terimler ve Şartlar öğesini kabul edin. FPO Devam etmek için Gönderiyi Onayla düğmesini tıklayın. İpucu Herhangi bir anda İptal düğmesi tıklanılarak gönderi talimatı ertelenebilir. GÖNDERİ İSTEKLERİ: EVRAK İŞİNİ YAZDIRMA Evrak İşini Yazdırma Adım 7: Yazdırma seçeneğini ve yazdırılacak kopya sayısını seçin. Yazdırılacak belgeleri (gönderi özeti, konşimento, fatura) gözden geçirmek için Önizlemeyi yazdır düğmesini ve Yazdır seçeneğini tıklayın.

12 TERS GÖNDERİLER Göndericiler, İthalatçıya gönderi isteği hazırlayabilir ve gönderebilir. İthalatçının, Göndericinin işlemesi için isteği yetkilendirmesi gerekir. Gönderi ücretleri, İthalatçının hesabına ücretlendirilir. Gönderi Yönergeleri Adım 1A - Gönderici: Gönderici, Import Express Online da oturum açar. Adres Defterinden bir Alıcı seçin. Gönderi ayrıntılarını girin ve açılan listeden bir İthalatçı seçin (önceden bir İthalatçı-Gönderici ilişkisi kurulmadıysa, Göndericinin İthalatçının e-posta adresini girmesi gerekir). Bir ürün seçin. Onay isteyin. İthalatçıyı uyarmak için bir e-posta gönderilir. Gönderici/Alıcı Ayrıntıları Adım 1B - İthalatçı: İthalatçı bir e-posta bildirimi alır ve Import Express Online da oturum açar. Gönderi isteğini görüntüleyin. Gerekirse Göndericiye gönderilen mesajı ve faturalama bilgilerini güncelleyin. Gönderi isteğini onaylayın veya reddedin. Göndericiyi uyarmak için bir e-posta gönderilir. Adım 1C - Gönderici: Gönderici bir e-posta bildirimi alır ve Import Express Online da oturum açar. İthalatçının güncelleme mesajı için gönderi isteğini görüntüleyin. Gönderi evrak işini yazdırın ve teslimat ayarlayın.

13 Teslimatı Zamanlama Normal şekilde belirli bir günde zamanlanmış bir teslimat yoksa, Kurye çağır sekmesini kullanarak kolayca bir teslim alma isteğinde bulunabilirsiniz. Aynı anda birden çok gönderi teslim alınabilir. Yetkilendirme İsteme/Gözden Geçirme İthalatçılar tarafından size verilen tüm daimi yetkilerin kaydını tutun. Daimi Yetki Düzenli olarak gönderileri göndermesine izin verilmesi için bir İthalatçıdan Daimi Yetki isteğinde bulunun İthalatçının e-posta kimliğini girin Bir Alıcı seçin Ve bir defalık ters gönderiler için aynı işlemi izleyin.

14 DİĞER GÖNDERİCİ BAĞLANTILARI VE EKRANLAR Profilim Profilim ekranı, İthalatçının girdiği bilgileri içerir. İstendiği zaman Gönderici tarafından gözden geçirilebilir veya güncellenebilir. Bunu yapmak için, yeni veya değiştirilen bilgileri girin ve Gönder düğmesini tıklayın. Belirli bir ekranın nasıl kullanılacağıyla ilgili sorular, gezinti çubuğundaki Yardım bağlantısı tıklanarak yanıtlanabilir. İpucu Form alanlarının sağında bulunan çeşitli yardım bağlantıları tıklanarak gönderi formlarında ek yardım bulunabilir. Ticari/Pro Forma Fatura Şablonları Fatura bilgilerini tamamlamanızın ardından, alttaki kutuyu tıklayıp yeni fatura şablonu için dosya adını yazarak fatura şablonlarınıza bu faturayı ekleyebilirsiniz. Adres Defteri Adres Defterinde alıcılarınızın tüm bilgileri depolanır ve bu, aynı kişi bilgilerini art arda girmeden gönderiler hazırlamanıza olanak sağlar. Ada göre aramak için Ara alanını kullanın veya Bulunduğu sütun açılan listesinde kullanılabilir olan çeşitli sıralama seçeneklerini kullanarak kişilerinizi görüntüleyin.

15 DHL Express 3/11

WEB SHIPPING SİSTEMİNE HOŞ GELDİNİZ KULLANICI KILAVUZU

WEB SHIPPING SİSTEMİNE HOŞ GELDİNİZ KULLANICI KILAVUZU Online Gönderi WEB SHIPPING SİSTEMİNE HOŞ GELDİNİZ KULLANICI KILAVUZU webshipping.dhl.com SEYAHATTE VEYA OFİSTE, WEB SHIPPING YANINIZDA. Vakti az olan küçük ölçekli işletmelerin sahipleri, ofis yöneticileri

Detaylı

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP IN KULLANIMI HIZLI VE KOLAYDIR. DHL emailship DHL Express in basit ve kullanımı kolay elektronik gönderi aracıdır. Yeniden kullanılabilen PDF

Detaylı

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide IntraShip Uygulamasının Genel Özellikleri; WEB tabanlı olup kurulum gerektirmez Internet erişimi ve çıktı almak için bir yazıcı yeterli Ortak veri tabanı vasıtası

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu İçidekiler Adım Adım Kılavuz......2-7 Ekran Kılavuzu.....8-11 Turkish Version 2.0 JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Uygulamaya Giriş İnternet tarayıcınızı açıp https://epc.jlr-apps.com/

Detaylı

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Alıcı için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi TNT Express İthalat Sistemi ile doküman, paket ve kargolarınızı 168 ülkeden "alıcı ödemeli" olarak toplatabilirsiniz. Siz-alıcı

Detaylı

DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu

DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu DHL Bilgi Sistemleri ve Teknolojisi Departmanı Programı çalıştırdığınızda karşınıza gelen bu ekrandan istediğiniz bölümlere ilgili ikonları tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Detaylı

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Gönderen için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi Bu sistem, ithalat gönderilerinin organize edilmesi için hazırlanmıș, kullanımı kolay online bir programdır. TNT Express

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

için kayıt kılavuzu

için kayıt kılavuzu www.miag.com için kayıt kılavuzu Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 İçerik 1. Önemli bilgi s. 3 2. www.miag.com sayfasına kayıt s. 4-5 3. Elektronik ödeme bildirimleri için e-mail adresinin

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

AB CAD CAM SİSTEMLERİ

AB CAD CAM SİSTEMLERİ Autodes Account Kullanıcı Yönetimi Autodesk hesabı kullanıcı yönetimine erişmek için: 1. https://accounts.autodesk.com/logon linkine girin Autodesk hesabınızda oturum 2. Ürünlerinizin görüntülemek ve yönetmek

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

Emerald insight tan en iyi şekilde yararlanma rehberiniz

Emerald insight tan en iyi şekilde yararlanma rehberiniz Emerald insight tan en iyi şekilde yararlanma rehberiniz Aşağıdaki başlıklarda adım adım rehberlik: Bir hesap oluşturma - Emerald Insight için kendi kullanıcı hesabınızın oluşturulması Arama ve gözden

Detaylı

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU ARACI TANIMLA Microcat Live tarafından desteklenen Nissan EPC en üst düzey parça satış sistemi sunar. Başlamak için, ana ekranlara göz atın. Araç Arama Araç

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır.

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu Tanıtım Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Başlamak için, Turnitin e kayıt

Detaylı

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Sürüm 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Tüm Hakları Saklıdır. Yayınlanmamış haklar Amerika Birleşik Devletleri'nin telif hakkı kanunlarınca korunmaktadır. Bu yayının içeriği, Xerox Corporation'ın

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 9/9 Çok İşlevli Yazıcı Kopyalama yapma. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı dönük şekilde yükleyin. Kılavuzu dokümanlara dokunacak. Önceki tüm programlama seçimlerini

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 3 Başvuru Süreçleri;... 4 1. Hesap Açma Başvurusu... 4 2. Kimlik Bilgileri... 5 3. Adres

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. 3 5 Mürekkep Erişim Kapağı Düğmesi Menüler 7 İş kontrolleri Dokunmatik

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın. 3 4 5 Dokunmatik ekran Menüler

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

MyBill. MyBill KULLANICI REHBERİ THE SCREENS

MyBill. MyBill KULLANICI REHBERİ THE SCREENS MyBill MyBill KULLANICI REHBERİ THE SCREENS İçerik DHL MYBILL GİRİŞ MyBill ne sunuyor? MyBill aracılığı ile kayıt olma EKRANLAR Pano Arşiv, Raporlar, İndirilenler,Arama,Hesabım,Yardım Ekranları ADIM ADIM

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

E-Posta Hesabı Oluşturma

E-Posta Hesabı Oluşturma E-Posta Hesabı Oluşturma Elektronik Posta (E-posta) Nedir? Elektronik posta (e-posta) internet ortamından gönderilen dijital (elektronik) mektuptur. Bir başkasına e-posta gönderebilmemiz için öncelikle

Detaylı

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Önemli Gelişmiş Arama ekran özelliklerini, sınırlayıcı ve genişleticileri, Aramalarınızı Kaydetme özelliğini, Arama ve Dergi Hatırlatma

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Outlook 2010 a geçiş

Outlook 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Outlook 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU TAKİP SİSTEMİ YAZILIMI. Kurum Dışı Adaylar için Kullanıcı Kılavuzu

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU TAKİP SİSTEMİ YAZILIMI. Kurum Dışı Adaylar için Kullanıcı Kılavuzu GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU TAKİP SİSTEMİ YAZILIMI Kurum Dışı Adaylar için Kullanıcı Kılavuzu Sürüm No: 2 15.12.2016 İçindekiler 1. Kurum Personeli Dışı Kullanıcılar İçin Giriş... 2 2.

Detaylı

ProQuest DISSERTATIONS AND THESIS FULL TEXT

ProQuest DISSERTATIONS AND THESIS FULL TEXT ProQuest DISSERTTIONS ND THESIS FULL TEXT Kullanım Kılavuzu Kapsam Kendi alanındaki tek veritabanı olan bu veritabanı Mühendislik, Tıp Bilimleri, Fizik, Psikoloji, Eğitim, Edebiyat, Felsefe, Sosyal Bilimler,

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hoş geldiniz Twinspace Kılavuzu Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Sizlere: - TwinSpace inize erişme - Profilinizi düzenleme - Proje aktiviteleri

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR

Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari Sohbet Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia Corporation'ın

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 7 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 8 1.4. Ödeme Seçenekleri... 11 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 14 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ Kullanım Kılavuzu Değişiklik Numarası: 1.0 25/08/2015 DEĞİŞİKLİK TARİHÇESİ Değişiklik No Yayın Tarihi Yayın Nedeni Hazırlayan 1.0 25.08.2015 E-İmza Başvuru Kullanım Kılavuzu 2 / 20 HİZMETE ÖZEL İÇİNDEKİLER

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına aykırı yapılarınız için kayıt başvurusunda bulunabilir

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

HİZMET DETAYLARI. Sistemimize üye olarak faaliyet gösteren rent a car firmaları aşağıda yer alan hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirler.

HİZMET DETAYLARI. Sistemimize üye olarak faaliyet gösteren rent a car firmaları aşağıda yer alan hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirler. 1 HAKKIMIZDA Trendacar.com olarak öncelikli hedefimiz Türkiye de ki tüm rent a car işletmelerine, güvenli, yenilikçi ve faydalı olabilecek hizmetler sunmayı amaçlamaktayız. Hizmetlerimizi firmaların ihtiyaç

Detaylı

Doküman No:KEP01 07.11.2014 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18

Doküman No:KEP01 07.11.2014 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18 Table of Contents 1. GİRİŞ... 3 2. KULLANICI GİRİŞ EKRANI... 4 3. YÖNETİM... 5 3.1. Kimlik Bilgilerim... 5 3.2. Adres ve iletişim bilgilerim... 6 3.3. Rehber Bilgilerim...

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 KOLAY BİLET ACENTESİ BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 23 2 ACENTE PORTAL HAKKINDA

Detaylı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kullanılabilir uygulamalar yazıcı kurulumunuza göre değişebilir. Uygulamalar ve özellikler hakkındaki ayrıntılar için bkz. Kullanım Kılavuzu. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Giriş Sayfası ana uygulama

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM Muhasebat Genel Müdürlüğü Çağrı Sistemi uygulamasıyla Kimlik Yönetimi Sorunları Say 2000i Yetkilendirme Sorunları KBS Yetkilendirme Sorunları

Detaylı

Yöneticiler ve Göndericiler için Rehber

Yöneticiler ve Göndericiler için Rehber Yöneticiler ve Göndericiler için Rehber TM UPS CampusShip 2014 United Parcel Service of America, Inc. e aittir. UPS, UPS logosu ve kullanılan kahverengi United Parcel Service of America Inc. in tescilli

Detaylı

PAYPAL AKTİVASYON REHBERİ

PAYPAL AKTİVASYON REHBERİ PAYPAL AKTİVASYON REHBERİ Web mağazanızda PayPal'ı nasıl aktive edebilirsiniz? PayPal ın ayrıcalıklı dünyasına hoş geldiniz! PayPal ödemelerini kabul edebilmeniz için bir PayPal Ticari Hesabı açmanız gerekir

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

Emerald Insight dan en iyi şekilde yararlanma rehberi

Emerald Insight dan en iyi şekilde yararlanma rehberi Emerald Insight Emerald Insight dan en iyi şekilde yararlanma rehberi Adım adım kullanım rehberleri: Hesap açma Emerald Insight için kendi kullanıcı hesabınızı oluşturma Tarama ve gözden geçirme Emerald

Detaylı

AKINSOFT Ticaret Odası. Yardım Dosyası

AKINSOFT Ticaret Odası. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 13.06.2014 1 İçindekiler: 1. KAYITLAR...... 3 1.1. Rehber Kayıt... 3 1.2. Firma Kayıt... 5 1.3. Rehber/Firma Listesi... 6 2. TİCARET ODASI...

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi)

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) PORTAL KULLANMA KLAVUZU v.1.1 17 Ağustos 2018 1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu 1. Uzaktan eğitim yönetim sistemine (UEYS) giriş için, http://ibuzem.ibu.edu.tr internet adresine giriniz. 2. İnternet sayfasında bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Uzaktan eğitim sistemi giriş

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı