KULLANMA KILAVUZU MPM 20/500 P KAYNAK JENERATÖRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KULLANMA KILAVUZU MPM 20/500 P KAYNAK JENERATÖRÜ"

Transkript

1 KULLANMA KILAVUZU MPM 20/500 P KAYNAK JENERATÖRÜ

2 GÜVENLİK KURALLARI KILAVUZDA YER ALAN TÜM GÜVENLİK KURALLARINA UYUN! GÜVENLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI Kılavuzda yer alan güvenlik sembolleri potansiyel tehlikelerin tanımlanmasında kullanılır. Bu kılavuzda herhangi bir güvenlik sembolü görüldüğünde, bir yaralanma riski olduğu anlaşılmalı ve takip eden açıklamalar dikkatlice okunarak olası tehlikeler engellenmelidir. Kaynak işlemi sırasında operatörler dışındakileri, özellikle de çocukları çalışma sahasından uzak tutunuz. GÜVENLİK UYARILARININ KAVRANMASI Kullanım kılavuzunu, makine üzerindeki etiket ve güvenlik uyarılarını dikkatli bir şekilde okuyunuz Makine üzerindeki uyarı etiketlerinin iyi durumda olduğundan emin olunuz. Eksik ve hasarlı etiketleri değiştiriniz. Makinenin nasıl çalıştırıldığını, kontrollerinin doğru bir şekilde nasıl yapılacağını öğreniniz. Makinenizi uygun çalışma ortamlarında kullanınız. Uygunsuz modifikasyonlar makinenizin güvenli çalışmasına ve kullanım ömrüne olumsuz etki eder. ELEKTRİK ÇARPMALARI ÖLDÜREBİLİR Kurulum prosedürlerinin ulusal elektrik standartlarına ve diğer ilgili yönetmeliklere uygun olduğundan emin olun ve makinenin yetkili kişiler tarafından kurulmasını sağlayın. Kuru ve sağlam izolasyonlu eldiven ve iş önlüğü giyin. Islak ya da hasar görmüş eldiven ve iş önlüklerini kesinlikle kullanmayın. Elektroda çıplak elle dokunmayın. Elektrik taşıyan parçalara kesinlikle dokunmayın. Eğer çalışma yüzeyine, zemine ya da başka bir makineye bağlı elektrodla temas halindeyseniz kesinlikle elektroda dokunmayın. Çalışma yüzeyinden ve zeminden kendinizi izole ederek olası muhtemel elektrik şoklarından korunabilirsiniz. Çalışma yüzeyiyle operatörün temasını kesecek kadar büyük, yanmaz, elektriksel açıdan yalıtkan, kuru ve hasarsız izolasyon malzemesi kullanın. Elektrot pensesine birden fazla elektrot bağlamayın. Makineyi kullanmadığınız durumlarda kapalı tutun. Makine üzerinde çalışmaya başlamadan önce tüm güç bağlantılarını ve/veya bağlantı fişlerini çıkartın ya da makineyi kapatın.. Güç kablolarını olası hasarlara karşı sık sık kontrol edin. Herhangi bir hasar tespit edildiğinde ya da izolasyonsuz bir kablo görüldüğünde derhal tamir edin veya değiştirin. Elektrik hattının topraklamasının doğru yapıldığından emin olun. Sıcak parçalara çıplak el ile dokunmayın. SICAK PARÇALAR AĞIR YANIKLARA NEDEN OLABİLİR Makinenin parçaları üzerinde çalışmadan önce soğumaları için gerekli sürenin geçmesini bekleyin. Sıcak parçaları tutmanız gerektiğinde, uygun alet, izolasyonu yüksek kaynak eldiveni ve yanmaz giyisiler kullanın.

3 GÜVENLİK KURALLARI DUMAN VE GAZLAR SAĞLIĞINIZ İÇİN ZARARLI OLABİLİR Kaynak ve kesme işlemi yapılırken çıkan duman ve gazın uzun süre solunması çok tehlikelidir. Gözlerde, burunda ve boğazda meydana gelen yanma hissi ve tahrişler, yetersiz havalandırmanın belirtileridir. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman derhal havalandırmayı arttırın, sorunun devam etmesi halinde kaynak işlemini durdurun. Çalışma alanında doğal ya da suni bir havalandırma sistemi oluşturun. Kaynak ve kesme işlemi yapılan yerlerde yeterli bir duman emme sistemi kullanın. Gerekiyorsa tüm atölyede biriken duman ve gazları dışarıya atabilecek bir sistem kurun. Deşarj esnasında çevreyi kirletmemek için uygun bir filtrasyon sistemi kullanın. Dar ve kapalı alanlarda çalışıyorsanız veya kurşun, berilyum, kadmiyum, çinko, çinko kaplı ya da boyalı malzemelerin kaynağını yapıyorsanız, yukarıdaki önlemlere ilave olarak temiz hava sağlayan maskeler kullanın. Küçük hacimli kapalı alanlarda mutlaka başka bir kişinin eşliğinde kaynak yapın. Bu tarz kapalı yerlerde mümkün olduğu kadar kaynak yapmaktan kaçının. Gaz tüpleri ayrı bir bölgede gruplandırılmışsa buraların iyi havalanmasını sağlayın, gaz tüpleri kullanımda değilken ana vanalarını kapalı tutun, gaz kaçaklarına dikkat edin. Argon gibi koruyucu gazlar havadan daha yoğundur ve kapalı alanlarda kullanıldıkları takdirde havanın yerine solunabilirler. Bu da sağlığınız için tehlikelidir. Kaynak işlemlerini yağlama veya boyama işlemlerinde açığa çıkan klorlu hidrokarbon buharlarının olduğu ortamlarda yapmayın. ARK IŞIĞI GÖZLERİNİZE VE CİLDİNİZE ZARAR VEREBİLİR Gözlerinizi ve yüzünüzü korumak için uygun koruyucu maske ile ona uygun ( EN 379 a göre 4 ila13) cam filtre kullanın. Vücudunuzun diğer çıplak kalan yerlerini (kollar, boyun, kulaklar, vb) uygun koruyucu giysilerle bu ışınlardan koruyun. Çevrenizdeki kişilerin ark ışınlarından ve sıcak metallerden zarar görmemeleri için çalışma alanınızı göz hizasından yüksek, aleve dayanıklı paravanlarla çevirin ve uyarı levhaları asın. KIVILCIMLAR VE SIÇRAYAN PARÇALAR GÖZLERİNİZİ YARALAYABİLİR Kaynak yapmak, yüzey taşlamak, fırçalamak gibi işlemler kıvılcımlara ve metal parçacıklarının sıçramasına neden olur. Oluşabilecek yaralanmaları önlemek için kaynak maskesinin altına, kenar korumalıkları olan onaylanmış koruyucu iş gözlükleri takın. HAREKETLİ PARÇALAR YARALANMALARA YOL AÇABİLİR Hareket halinde olan nesnelerden uzak durun. Makine ve cihazlara ait tüm kapak, panel, kapı, vb. koruyucuları kapalı ve kilitli tutun. Ağır cisimlerin düşme olasılığına karşı metal burunlu ayakkabı giyin.

4 GÜVENLİK KURALLARI GÜRÜLTÜ, DUYMA YETENEĞİNİZE ZARAR VEREBİLİR Bazı ekipman ve işlemlerin oluşturacağı gürültü, duyma yeteneğinize zarar verebilir. Eğer gürültü seviyesi yüksek ise onaylanmış kulak koruyucularını takın. KÜÇÜK HACİMLİ VE KAPALI ALANLARDA KAYNAK Küçük hacimli ve kapalı alanlarda mutlaka bir başka kişi eşliğinde kaynak ve kesme işlemlerini yapın. Mümkün olduğu kadar bu tarz kapalı yerlerde kaynak ve kesme işlemleri yapmaktan kaçının. KAYNAK TELİ YARALANMALARA YOL AÇABİLİR Kaynak teli sargısını boşaltırken torcu vücudun herhangi bir bölümüne, diğer kişilere ya da herhangi bir metale doğru tutmayın. Kaynak telini makaradan elle açarken - özellikle ince çaplarda- tel, bir yay gibi elinizden fırlayabilir, size veya çevrenizdeki diğer kişilere zarar verebilir, bu işlemi yaparken özellikle gözlerinizi ve yüzünüzü koruyun. KAYNAK İŞLEMİ YANGINLARA VE PATLAMALARA YOL AÇABİLİR Yanıcı maddelere yakın yerlerde kesinlikle kaynak yapmayın. Yangın çıkabilir veya patlamalar olabilir. Kaynak işlemine başlamadan önce bu maddeleri ortamdan uzaklaştırın veya yanmalarını ve harlamalarını önlemek için koruyucu örtülerle üstlerini örtün. Tamamen kapalı tüplere ya da borulara kaynak ve kesme işlemi uygulamayın. Tüp ve kapalı konteynerlere kaynak işlemi uygulamadan önce bunları açın, tamamıyla boşaltıp temizleyin. Bu tip yerlerde yapacağınız kaynak işlemlerinde mümkün olan en büyük dikkati gösterin. İçinde daha önce, patlama, yangın ya da diğer tepkimelere neden olabilecek maddeler bulunan tüp ve borulara boş dahi olsalar kaynak işlemi uygulamayın. Kaynak ekipmanları ısınırlar. Bu nedenle kesinlikle kolay yanabilecek veya hasar görebilecek yüzeylerin üzerine yerleştirmeyin! Kaynak kıvılcımları yangına sebep olabilir. Bu nedenle yangın söndürücü tüp, su, kum gibi malzemeleri kolay ulaşabileceğiniz yerlerde bulundurun. Yanıcı, patlayıcı ve basınçlı gaz devreleri üzerinde geri tepme ventilleri, gaz regülatörleri ve vanalarını kullanın ve bunların periyodik kontrollerinin yapılıp sağlıklı çalışmasına dikkat edin. MAKİNE ve APARATLARA YETKİSİZ KİŞİLER TARAFINDAN BAKIM YAPILMASI YARALANMALARA NEDEN OLABİLİR Elektrikli cihazlar yetkisiz kişilere tamir ettirilmemelidir. Burada yapılabilecek hatalar kullanımda ciddi yaralanmalara veya ölümlere neden olabilir. Gaz devresi elemanları basınç altında çalışmaktadır; yetkisiz kişiler tarafından verilen servisler sonucunda patlamalar olabilir, kullanıcılar ciddi şekilde yaralanabilir.

5 GÜVENLİK KURALLARI YAKIT YANGIN VE PATLAMALARA NEDEN OLABİLİR + = Yakıtın kıvılcım veya alevle teması yangına veya patlamaya neden olabilir. Yakıtın yakınında kaynak yapmayın. Yakıt tankını sonuna kadar doldurmayın, yakıtın genleşebileceği boşluk bırakın. Yakıt doldururken hortumu her zaman yakıt tankı ile temas halinde tutun. Yakıtı doldururken dökmemeye dikkat edin. Döküldüğü takdirde yakıtı temizleyin ve yakıtın buharı gitmeden motoru çalıştırmayın. Yanmaz bir konteynerde bez parçalarını bertaraf edin. Yakıt doldururken sigara içmeyin.alev ve kıvılcım yakınında yakıt doldurmayın. Yakıt doldurmadan önce motoru kapatınız. Motor sıcakken yakıt doldurmayınız. Yakıtı kontrol etmeden veya doldurmadan önce motoru kapatınız ve soğumasını bekleyiniz. EGZOZ KIVILCIMLARI YANGINA NEDEN OLABİLİR Motordan çıkan kıvılcımlara karşı dikkatli olun. Kıvılcımlar yangına neden olabilir. Egzoz ve egzoz borularını yanıcı maddelerden uzak tutunuz. Onaylanmış kıvılcım önleyici kullanın. BUHAR VE SICAK SOĞUTMA SIVISI YAKABİLİR Soğutma sıvısı seviyesini motor soğukken kontrol edin. Eğer makine üzerinde taşma tankı (Overflow) varsa, motorun veya makinenin kılavuzunda aksi anlatılmadıkça soğutma sıvısı kontrolünü radyatör yerine taşma tankı üzerinden yapınız. Motor sıcakken soğutma sıvısını kontrol etmeniz gerekiyorsa ve taşma tankı yoksa, aşağıda belirtilen adımları izleyin: Güvenlik gözlüğü ve eldiven takıp radyatör kapağına bir bez koyun. Radyatör kapağını çok az çevirin ve basıncın azalması için buharın dışarı çıkmasını bekleyin. Daha sonra kapağı tamamen çıkarın. JENERATÖRÜ KAPALI MEKANLARDA KULLANMAK SİZİ DAKİKALAR İÇİNDE ÖLDÜREBİLİR Jeneratörün egzoz gazı kokusuz ve renksiz olan karbonmonoksit içerir. Havasız, kapalı bir mekanda solunduğunda zehirlenmeye yol açar. Jeneratörü kapılar ve pencereler açık dahi olsa evinizde ya da garajınızda kullanmayın. Jeneratörü sadece dış mekanlarda kullanın. Yaşam alanlarının kapı,pencere ve havalandırmalarına yakın konumda çalıştırmayın.

6 GÜVENLİK KURALLARI AKÜDEKİ ASİT DERİDE VE GÖZDE YANIKLARA NEDEN OLABİLİR Aküyü eğerek boşaltmayın. Hasar görmüş aküyü derhal değiştirin. Teması halinde gözünüzü ve derinizi hemen bol suyla yıkayınız. MOTOR SICAKLIĞI YANGINA NEDEN OLABİLİR Makineyi yanıcı ve/veya parlayıcı zeminlerin ve nesnelerin üstüne veya yakınına koymayın. Egzoz gazı ve egzoz borusunu yanıcı ve/veya parlayıcı maddelerden uzak tutunuz. AKÜNÜN PATLAMASI KÖRLÜĞE NEDEN OLABİLİR Kıvılcımlar akünün patlamasına neden olur. Aküyle çalışırken, kullandığınız araçların kıvılcım çıkarmamasına dikkat edin. Aküyle çalışırken daima maske, kauçuk eldiven ve koruyucu elbise kullanın. Akü yakınında sigara içmeyin ve kibrit gibi yanıcı maddeleri aküden uzak tutun. Akünün kablolarını takıp sökmeden önce ve akünün bakımını yapmadan önce mutlaka motoru durdurun. Aküleri şarj etmek için kaynak makinelerini kullanmayın. Kutupların doğru bağlandığından emin olun. Sökerken ilk (-) kutbu sökün, takarken ise (-) kutbu en son bağlayın. Servis sırasında makinenin kazara çalışmasını önlemek için akünün negatif (-) uçlu kablosunu sökün. DÜŞEN PARÇALAR YARALANMALARA NEDEN OLABİLİR Güç kaynağının ya da diğer ekipmanların doğru konuşlandırılmaması, kişilerde ciddi yaralanmalara ve diğer nesnelerde de maddi hasara neden olabilir. Güç kaynağının yerini değiştirirken her zaman tutamakları veya taşıma halkalarını kullanın. Asla torç, kablo veya hortumlardan çekmeyin. Gaz tüplerini mutlaka ayrı taşıyın. Kaynak ve kesme ekipmanlarını taşımadan önce tüm ara bağlantılarını sökün, ayrı ayrı olmak üzere, küçük olanları saplarından, büyükleri ise taşıma halkalarından ya da forklift gibi uygun kaldırma ekipmanları kullanarak kaldırın ve taşıyın. Makinenizi düşmeyecek ve devrilmeyecek şekilde maksimum 10 eğime sahip zemin ve platformlara yerleştirin. Malzeme akışına engel olmayacak, kablo ve hortumlara takılma riskinin oluşmayacağı, hareketsiz; ancak geniş, rahat havalandırılabilecek, tozsuz alanları tercih edin. Gaz tüplerinin devrilmemesi için seyyar makinelerde makinenin arkasına, sabit yerlerde ise duvara zincirle bağlayın. Operatörlerin makine üzerindeki ayarlara ve bağlantılara kolayca ulaşmasını sağlayın. AŞIRI KULLANIM MAKİNENİN AŞIRI ISINMASINA NEDEN OLUR Devrede kalma oranlarına göre makinenin soğumasına müsaade edin. Akımı veya devrede kalma oranını tekrar kaynağa başlamadan önce düşürün. Havalandırma girişlerinin önünü kapamayın. Havalandırma girişlerine, üretici onayı olmadan filtre koymayın. KORUMA Makineyi yağmura maruz bırakmayın, üzerine su sıçramasını veya buhar tazyikini engelleyin.

7 GÜVENLİK KURALLARI ARK KAYNAĞI ELEKTROMANYETİK PARAZİTE NEDEN OLABİLİR Kaynak ve kesme işleminden oluşabilecek elektromanyetik enerji hassas elektronik cihazlarınızda (bilgisayar ve bilgisayar kontrollü cihazlar) parazite neden olabilir. Kaynak bölgesinin elektromanyetik uyumluluğa (EMC) uygun olduğundan emin olun. Olası parazitlenmeleri, etkilenmeleri azaltmak için; kaynak kablolarının mümkün olduğunca kısa, birbirine yakın ve aşağıda tutulmasına (zemin gibi) dikkat edin. Olası EMC hasarlarını engellemek için kaynak işlemlerinizi hassas elektronik cihazlarınızdan mümkün olduğunca uzakta (100m) gerçekleştirin. Kaynak kesme makinenizin kılavuza uygun şekilde kurulup yerleştirildiğinden emin olun. Eğer herhangi bir parazit, oluşuyorsa; kullanıcı korumalı (zırhlı) kablo kullanımı, kaynak makinesinin başka bir yere taşınması, filtre kullanımı veya çalışma alanının EMC açısından korunmaya alınması gibi ekstra önlemler almalıdır. ENERJİ VERİMLİLİĞİ Yapacağınız kaynağa uygun kaynak yöntemi ve kaynak makinesi tercihinde bulunun. Kaynak yapacağınız malzemeye ve kalınlığına uygun kaynak akımı ve/veya gerilimi seçin. Kaynak yapmadan uzun süre beklenilecekse, fan makineyi soğuttuktan sonra makineyi kapatın. KULLANIM ÖMRÜ Ürünün Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca belirlenen ömrü 10 yıldır.

8 TEKNİK BİLGİLER 1. TEKNİK BİLGİLER 1.1 GENEL AÇIKLAMALAR 12 volt dahili akü ile otomatik çalışan su soğutmalı MPM 20/500 P Kaynak Jeneratörü özellikle selülozik elektrodları çok rahat ve seri yakabilme özelliğine sahiptir. 8 mm ye kadar karbon kesebilir. 3 faz, 400V / 50 Hz, 1 faz 230V / 50 Hz ve 2 adet yardımcı çıkış bulunur. Ayrıca 230V / 50 Hz termikmanyetik korumalı çıkış vardır. Uzaktan kumanda soketi vardır. Akü şarj arızası, düşük yakıt seviyesi, düşük yağ basıncı, soğutma suyunda aşırı ısınma durumlarında otomatik kapanarak arızaların önüne geçer. Yük yokken otomatik olarak rölantiye geçer. Yakıt seviye göstergesi, çalışma zamanı sayacı ve voltmetrenin yanı sıra, kaçak akım koruması donanımına sahiptir. Taşımalarınızı kolaylaştırmak için, merkezi kaldırma halkası mevcuttur. 1.2 KULLANIM ALANLARI Bu kaynak jeneratörü şebeke geriliminin bulunmadığı yerlerde güvenilir bir biçimde çalışmak üzere endüstriyel bir makine olarak üretilmiştir. Selülozik dahil tüm çaplardaki kaynak elektrodlarını ve 8 mm 'ye kadar karbon kesme elektrodlarını gün boyu kesintisiz olarak yakabilir Otomatik Motor Koruma Otomatik motor koruma, motor çalışmaya başladığında olmaması gereken bir durumun olup olmadığını kontrol eder. Düşük yağ basıncı, şarj olmamış akü, düşük yakıt seviyesi durumunda otomatik motor koruma motoru durdurur ve kontrol panelindeki lambalardan duruma uygun olanı yakar. Bu olumsuz durum ortadan kalktığında jeneratör normal işlemine geri döner Kaçak Akım Devre Kesici Makinede izolasyon hatası ya da elektrik yüklü parçalardan dolayı oluşan elektrik şoklarına karşı kullanıcının korunmasını garanti eden Kaçak Akım Önleyici Devre bulunmaktadır. Kaçak akım devre kesicinin düzgün çalışabilmesi için makine mutlaka topraklanmalıdır ve bu toprak hattı IEC 364 standardına uygun olmalıdır. Ağır sanayi şartlarının yanı sıra, boru hatlarının döşenmesinde, karayolları yapım ve bakımında, demiryolları yapım ve bakımında, köy işlerinde, madencilik ve sondaj şantiyelerinde, telekom kulelerinin yapım ve bakımında kullanılır. 1.3 ÜRÜN ETİKETİ İçten Yanmalı Motor-3 Fazlı ve Tek Fazlı Alternatif Akım Üreteci-Doğrultucu Düşey karakteristik Örtülü elektrod kaynağı Doğru akım Alternatif akım Üç fazlı ve tek fazlı üreteç *Devrede kalma oranı ile ilgili ayrıntılı bilgi için Sayfa 16 ya bakınız. X :Devrede Kalma Oranı* U 0 :Boşta Çalışma Gerilimi V 2 :Konvansiyonel Yük Gerilimi I 2 :Beyan Kaynak Akımı L WA :Gürültü Seviyesi AMBIENT TEM. :Ortam Sıcaklığı ALTITUDE :Rakım IP :Koruma Sınıfı I.CL : İzolasyon Sınıfı RPM :Devir Hızı MASS :Ağırlık

9 TEKNİK BİLGİLER 1.4 TEKNİK ÖZELLİKLER VE AKSESUARLAR TEKNİK ÖZELLİKLER BİRİM DEĞER MOTOR Tip Güç Toplam Silindir Hacmi Silindir Sayısı Soğutma Şekli Çalıştırma Şekli Yakıt Tipi Yakıt Tüketimi (%75) Yakıt Deposu Hacmi Devir Hızı Yağ Haznesi Hacmi AC JENERATÖR Tip Güç (3 faz V Güç (1 faz V DC KAYNAK DEVRESİ Anma Kaynak Akımı (%60) (40 V Anma Kaynak Akımı (%100) Kaynak Akım Ayar Sahası Boşta Çalışma Gerilimi Kullanılabilir En Büyük Elektrod KOMPLE ÜNİTE Ebatlar (UxGxY) Ağırlık Gürültü Seviyesi (Lwa) İzolasyon Sınıfı Koruma Sınıfı Romörk (Opsiyonel) Akü AC Güç Faktörü (cos φ) Frekans AC Ortalama Çalışma Süresi STANDART AKSESUARLAR DC için) (36 VDC için) 2 Kaynak Pensesi ve Kablosu (70 mm - 5 m) 2 Topraklama Pensesi ve Kablosu (70 mm - 5 m) Uzaktan Kumanda Ünitesi (20 m) Kutup Değiştirme Kiti için) için) hp cm lt/saat A A V lt rpm lt A DC DC mm mm kg Lwa saat ADET kva kva Hz Perkins 1103A-33G Su Elektrik Motorin Asenkron Fırçasız x900x F IP23 2 veya 4 tekerlekli 12 V Ah 14 ÜRÜN KODU KM96170 KM96065 KM97150 OPSİYONEL AKSESUARLAR ADET ÜRÜN KODU 1

10 2. KURULUM BİLGİLERİ KURULUM VE KULLANIM BİLGİLERİ 2.1 TESLİM ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Sipariş ettiğiniz tüm malzemelerin gelmiş olduğundan emin olun. Herhangi bir malzemenin eksik veya hasarlı olması halinde derhal aldığınız yer ile temasa geçin. Hasarlı veya eksik teslimat halinde; Tutanak tutun, hasarın resmini çekin ve irsaliyenin fotokopisi ile birlikte nakliyeci firmaya ve MAGMA MEKATRONİK e rapor edin. (MAGMAMEKATRONİK Faks: ) Makinenin ambalajı içinde aşağıdaki beş (5) kalem parçanın eksiksiz olarak çıktığından emin olun. Ana makine Topraklama pensesi ve kablosu Kaynak pensesi ve kablosu Uzaktan Kumanda Ünitesi Garanti belgesi ve kullanma kılavuzu 2.2 MAKİNENİN ÇALIŞMA ORTAMI Çalışmalarınızı makineyi kullanacağınız ülkede yürürlükte olan düzenlemelere uyarak sürdürünüz. Makineyi ticari elektrik ağına bağlamayınız. Verimli bir çalışma için, kaynak makinesini çevresinde, diğer cisimlerle arasında en az 30 cm mesafe bırakın. Soğutma havasının emildiği ön tarafta, örneğin fırın gibi herhangi bir sıcak hava kaynağının bulunmamasına özen gösterilmelidir. Kaynak makinesi direkt ısıya maruz kalmamalıdır. Böylelikle makinenin soğutma performansı üst düzeyde tutulmuş olacaktır. Makineyi kapalı ve basık alanlara yerleştirmeyiniz. Aşırı tozlu ve kirli ortamlardan kaçınınız, toz ve diğer maddeler sistemin çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilir. Makinenizi kesinlikle ıslak ve nemli yerlerden uzak tutunuz. Direkt güneş ışınları, yağmur ve rüzgar altında makineyi çalıştırmayın. Ortam ısısı 40 C ı aşması halinde makineyi daha düşük kapasitede kullanın. Açık havada ya da hava sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde kaynak yapmaktan kaçının. Çünkü böyle ortamlarda çalışırken koruyucu gaz k a y n a k b ö l g e s i n d e g e r e k l i k o r u m a y ı yapamayacaktır ve kaynak kalitesiz olacaktır. Bu nedenle böyle ortamlarda çalışmanız gerektiğinde, kaynak bölgesini bir tenteyle veya seyyar perdeyle izole etmek gibi ek önlemler almayı ihmal etmeyin. Güç kaynağını düşmeyecek ve devrilmeyecek şekilde maksimum 10 eğime sahip bir zemine yerleştirin. Yüksek noktalara yerleştirilen e k i p m a n l a r ı n d ü ş m e r i s k i n i n o l d u ğ u unutulmamalıdır. O p e r a t ö r ü n m a k i n e k o n t r o l l e r i n e v e ekipmanlarının bağlantılarına kolay bir şekilde ulaşabilmesi sağlanmalıdır. O p e r a t ö r m a k i n e i l e i l g i l i uzmanlaşmamış ise motor ve elektriksel parçalar üzerinde değişiklik yapmamalıdır. Çünkü parametrelerin orijinal ayarları üzerindeki değişiklikler makinenin güvenirliğini tehlikeye atabilir. Devrede Kalma Oranı Sıcaklık ( C) Isıl güvenlik için izin verilen sıcaklık 1 2 Zaman (dk) 6 dakika 4 dakika 6 dakika 4 dakika 6 dakika 4 dakika TS 7031 EN standardında da tanımlandığı üzere devrede kalma oranı (çalışma çevrimi) 10 dakikalık bir zaman periyodunu içerir. Örnek olarak %60 da 250A olarak belirtilen bir makinede 250A de çalışılmak isteniyorsa, makine 10 dakikalık zaman periyodunun ilk 6 dakikasında hiç durmadan kaynak yapabilir (1 bölgesi). Ancak bunu takip eden 4 dakika makine soğuması için boşta bekletilmelidir (2 bölgesi).

11 KURULUM VE KULLANIM BİLGİLERİ 2.3 TAŞIMA Bütün kaldırma ve taşıma işlemleri kamyon şoförleri, vinç operatörleri, forklift operatörleri gibi bu konuda uzmanlaşmış kişiler tarafından yapılmalıdır. Bu işlemi gerçekleştiren kişi, doğru ve güvenli kaldırma ve taşıma yöntemlerini kullanmakla sorumludur. Makineyi kullanım yerine bir araçla taşıyacaksanız, makineyi araca dikkatle sabitleyin. Eğer makineyi tekerlekleri montajlı olarak teslim almadıysanız, makineyi kullanmaya başlamadan önce tekerleklerin montajını gerçekleştiriniz. Tekerlekler monte edilmiş halde iken, istenmeyen hareket ve yer değiştirmelere karşı önlem alarak makineyi konumlandırın. Vinç ile kaldırma ve taşıma; Makine şekildeki sistemlerle kaldırılmalı ve taşınmalıdır. Taşıma kabloları, halatları ya da zincirleri onaylanmış, yeterli kapasite ve uzunlukta olmalıdır. Güvenliğiniz için, taşıma esnasında hareket alanının yakınında yer almayın. Kaldırma için ayboltları kullanın. Makineyi uzun süre askıda tutmayın. Forklift ile kaldırma ve taşıma; Geniş çatallı ve yeterli kapasiteye sahip bir forklift ile ağırlık merkezi forkliftin çatallarının ortasına gelecek şekilde kaldırıp taşıyın. Makine römorklu haldeyken forkliftle taşınamaz.

12 KURULUM VE KULLANIM BİLGİLERİ 2.4 MAKİNE BİLEŞENLERİ Cosf ARC GOUGING Şekil 1: MPM 20/500 P Ön Paneli CC/CV Düğmesi Bazik/Selülozik Seçim Düğmesi Kaynak Akımı Ayar Düğmesi Uzaktan Kumanda Düğmesi 32A Sigorta 16A Sigorta 300V Voltmetre 40A 4 Kutuplu Kaçak Akım Devre Kesici Zaman Sayacı Akü Şarj Uyarı Lambası Yağ Basıncı Uyarı Lambası Yakıt Seviyesi Göstergesi Düşük Yakıt Uyarı Lambası Emniyet Düğmesi Aşırı Hız Uyarı Lambası Çalıştırma Anahtarı Soğutma Suyu Isı Uyarı Lambası 400V 32A Girişi Ürün Etiketi 230V 32A 230V 16A Uzaktan Kumanda Konnektörü Ark Gücü Ayar Düğmesi Tel Sürme Konnektörü Topraklama Kablosu Girişi Kaynak Kablosu Girişi (Artı) (+) Kaynak Kablosu Girişi (Eksi)(-) (Karbon Kesme) Kaynak Kablosu Girişi (Eksi) (-)

13 KURULUM VE KULLANIM BİLGİLERİ 2.5 KULLANMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE Aşağıdaki işlemleri yerine getirirken, motorun kapalı olduğundan ve ilgili güvenlik kurallarının yerine getirildiğinden emin olun! Toprak Hattını Bağlayın Makineyi çalıştırmadan önce, topraklama kablosu girişine (25) topraklama kablosunu takın ve makinenin topraklamasını yapın! Aksi takdirde makine düzgün çalışmayabilir. Makine aşırı elektrik yüklenmesine karşı korunmalıdır. Makinenin ürün etiketinde bildirilen sigorta değerinden daha yüksek amperli sigorta kesinlikle kullanılmamalıdır. Makine üzerindeki kabloların konumunun ve etkinliğinin doğru olup olmadığını kontrol edin. Tüm şalterlerin, elektrik bağlantılarının ve ayarların başlamak için doğru konumda olduğundan emin olun Yağı Doldurun Makineyi temin ettiğinizde motorunda yağ bulunmuyorsa; ilk kullanımınızda, motorun teknik verilerinde yazılı olan miktarda -20 C ile 40 C arası sıcaklıklarda çalışabilecek Multigrade 10W/40 yağı makineye doldurun. Sonraki kullanımlarınızda yağ seviyesi kontrolü yaptıktan sonra gerekiyorsa yağ ekleyin Yakıtı Doldurun Makineye teknik özelliklerde yazılı olan türde ve miktarda yakıtı doldurun. Yakıt tankını maksimum seviyeye kadar doldurmayınız. Eğer taşan yakıt olursa, hemen temizleyin. Her kullanımda borularda ve motorda yakıt ya da yağ akıntısı olup olmadığını kontol edin! Makineye yakıt dolumu yapılırken sigara içilmemeli, makine yakınında alev ve ısı kaynağı bulunmamalıdır. Bu işlem esnasında makine kapalı konumda tutulmalıdır Soğutma Sıvısını Doldurun Aküyü Doldurun Motorun Alıştırılması Radyatörü % 50 su ve % 50 antifrizden oluşan çözeltiyle, motorun teknik verilerinde yazılı olan miktarda doldurun. Jeneratör boş aküyle verilmiştir. %30-%40 yoğunluktaki sülfürik asit (H2SO 4) çözeltisiyle aküyü tamamen doldurun. Bu işlem esnasında eldiven kullanılmalıdır. Sülfürik asidin vücutla temas etmesi halinde, temas edilen bölge hemen yıkanmalıdır ve gerekirse doktora gidilmelidir. Makine çalışırken akü kablolarını kesinlikle çıkartmayın! Aksi t a k d i r d e m a k i n e d e c i d d i hasarlara yol açabilirsiniz. Makineyi ilk 50 saatlik kullanımda teknik verilerde belirtilen maksimum gücünün %70 ini aşmadan kullanın. Bu sayede motor doğru ve güvenli bir şekilde alıştırılmış olur. 2.6 BAŞLATMA-DURDURMA BAŞLATMA; Mutlaka 2.5 KULLANMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE bölümündeki talimatları yerine getirin. Çalıştırma anahtarını HS konumuna getirip motor çalışana kadar bu konumda bekletin. Motor çalıştıktan sonra anahtarı R konumuna getirin. Motorun ısınması için 4-5 dakika bekleyin. DURDURMA; Eğer motor çalışmazsa düğmeyi R konumuna getirin ve işleme tekrar başlamadan önce 10 saniye bekleyin. Makinenin kullanıcı ile bağlantısını kesin. Açma/Kapama düğmesini O konumuna getirin.

14 KURULUM VE KULLANIM BİLGİLERİ 2.7 MAKİNENİN JENERATÖR OLARAK KULLANIMI Jeneratöre, jeneratörün çıkış noktalarıyla uyumlu ve hasarsız durumdaki kablo ve fişleri bağlayınız. Hasarlı kablo ve fiş kullanmak makinenize zarar verir. 2.8 MAKİNENİN KAYNAK MAKİNESİ OLARAK KULLANIMI 7 numaralı voltmetre elde edilen gerilimi gösterir. Bu gerilim makinenin 3-faz ya da tek faz çalışmasına göre değişir. Jeneratörün çıkış gücüne uygun makineler bağlayın. Kaynak kablolarını ilgili soketlere bağlayınız. Eksi kutupla karbon kesme için 27, eksi kutupta kaynak yapmak için 28, artı kutupta kaynak yapmak için 26 numaralı soketler kullanılır. Kaynak akımı ayar düğmesi (3) ile kaynak akımını ayarlayın. Ayar düğmesi etrafındaki gösterge yaklaşık olarak ayarlanan akım değerini gösterir. Ark gücü ayar düğmesi ayarlayın. (23) ile ark gücünü Bazik ve selülozik elektrodlar için elektrod pensesi kablosu artı kutba bağlanmalıdır. Rutil ve asit elektrodlar için elektrod pensesi kablosu eksi kutba bağlanmalıdır. Toprak pensesini, kaynak bölgesinin olabildiğince yakınına bağlayın (Şekil 2). Bu şekilde akımın makine parçalarının veya kontrol ünitelerinin üzerinden geçmesi önlenir. İş parçası ile toprak pensesinin bağlantısının sabit olmasına dikkat edin. Şekil 2: Toprak Pensesinin Bağlanması Toprak pensesini makineye temas ettirmeyin, aksi takdirde kaynak akımı makinenin üzerinden geçerek arızalara sebep olur! CC (Sabit Akım) ve CV (Sabit Gerilim) Konumları CC modu Sabit Akım modudur. Makine sabit akımda kullanılmak istendiğinde makinenin CC/CV düğmesi (1) numaralı düğmesi CC yönüne getirilmelidir. CV modu Sabit Gerilim modudur. M a k i n e s a b i t g e r i l i m d e kullanılmak istendiğinde makinenin CC/CV düğmesi (1) numaralı düğmesi CV yönüne getirilmelidir. Uzaktan kumanda kullanıyorsanız uzaktan kumanda girişine (22) uzaktan kumanda kablosunu takın. Uzaktan kumanda düğmesini (4) 1 konumuna getirin. Eğer uzaktan kumanda kullanmıyorsanız, uzaktan kumanda düğmesi (4) 0 konumunda olmalıdır. CC konumunda kaynak kablosu eksi kutuplu kaynak kablosu girişine (27) takılır. CV konumunda tel sürme ünitesi tel sürme konnektörüne (24) takılmalıdır Ark Gücü Ayarı Selülozik elektrodla kaynak ve yukarı yönlü proseste; Bazik/Selülozik seçim düğmesini konumuna getirin. (2) selülozik Ark gücü ayar düğmesini (23) 1-5 değerleri arasında çevirerek optimal kaynak koşulunu belirleyin. Selülozik elektrodla kaynak ve aşağı yönlü proseste; Bazik/Selülozik seçim düğmesini (2) konumuna getirin. selülozik Ark gücü ayar düğmesini (23) 4-7 değerleri arasında çevirerek optimal kaynak koşulunu belirleyin. Selülozik elektrodla kaynak ve aşağı yönlü proseste; Bazik/Selülozik seçim düğmesini (2) bazik konumuna getirin. Ark gücü ayar düğmesini (23) 1 değerine getirin. Şekil 3: Toprak Pensesinin Yanlış Bağlanması

15 BAKIM 3. BAKIM 3.1 BAKIM Akü Değiştirme Aküler patlamaya neden olabilecek yanıcı gazlar çıkarabilirler. Bir kıvılcım yanıcı gazın tutuşmasına neden olabilir ve sonucunda yaralanma ve ölümler meydana gelebilir. Aküler için düzgün havalandırma sağlayın. Akülerin civarında elektrik arklarını ve/veya kıvılcımları önleyecek önlemleri alın. Akü üzerinde bir işlem yapılırken sigara içmeyin. Akü kabloları ya da aküler akü m u h a f a z a s ı y e r i n d e y k e n çıkarılmamalıdır. Herhangi bir işlem yapılmadan önce akü muhafazası çıkarılmalıdır. Aksi takdirde akünün patlamasıyla yaralanmalar meydana gelebilir. Makineyi kapalı konuma getirin. Tüm elektriksel yükleri kaldırın. Akü şarj edicilerini kapatın ve çıkartın. Eksi (-) kablo akünün eksi (-) kutbu ile motordaki eksi (-) kutbu bağlar. Kabloyu aküdeki eksi (-) kutuptan ayırın. Artı (+) kablo akünün artı (+) kutbu ile motordaki artı (+) kutbu bağlar. Kabloyu aküdeki artı (+) kutuptan ayırın Motor Temizliği Yüksek voltajdan dolayı yaralanma ya da ölüm meydana gelebilir. Nem elektriğe iletkenlik sağlayacak yollar yaratabilir. Elektriksel sistemin kapalı konumda olduğundan emin olun. Makineyi başlatan kontrol kapatıp kilitleyin ve makine kontrolleri üzerine ÇALIŞTIRMAYIN uyarısını yerleştirin. Motorun periyodik olarak temizlenmesi tavsiye edilir. Buharlı temizleme birikmiş yağ ve yakıtı söker. Temiz bir motorun sağladığı faydalar şunlardır: Sıvı sızıntılarının kolay tespit edilmesi Maksimum ısı transfer karakteristiği Bakım kolaylığı Motor üzerindeki yapışıp birikmiş olan yağ ve yakıt tabakası yangın riski oluşturur. Motoru temiz tutun. Motor üzerindeki yağ ve yakıt birikimini temizleyin. NOT: Motor temizlenirken elektriksel komponentlerin zarar görmemesi için dikkat etmek gerekir. Alternatör ve marş gibi komponentleri sakının. Yakıt pompasını sıvılara karşı koruyun. NOT: Çıkan aküleri uygun bir geri dönüşüm tesisine gönderin. Asla bir aküyü hurdaya çıkarmayın ya da çöpe atmayın. Bitmiş olan aküyü çıkartın. Yeni aküyü yerleştirin. NOT: Kablolar bağlanmadan önce, motorun kapalı konumda olduğundan emin olun. Motorun artı (+) kutbundan gelen kabloyu akünün artı (+) kutbuna bağlayın. Motorun eksi (-) kutbundan gelen kabloyu akünün eksi (-) kutbuna bağlayın.

16 EK 1 STATÖR YEDEK PARÇA LİSTESİ

17 EK 1 STATÖR YEDEK PARÇA LİSTESİ NO MALZEME KODU TANIM /DX /SX /R /A Fan Fan Mili Halka O-ring Alternatör Sağ Desteği Alternatör Alt Kapağı Alternatör Sol Desteği Rotor İnox Plaka Palı İnox Plaka Motor Kablosu Desteği Kauçuk Tutacak D.13.5x19 Halka Filtre Desteği Darbe Emici Kelepçesi BRB 110 Darbe Emici Yağ Boşaltma Pompası Yağ Boşaltma Pompası Hortumu Vida Segman Susturucu Susturucu Kelepçesi Susturucu Bağlantı Ucu Susturucu Bağlantı Ucu Plakası D.60 Kanatçık Radyatör Çerçevesi Esnek Apart Desteği Esnek Aparat Plaka Kontrol Kartı Koruyucu M8 3 Kutuplu Kontrol Kartı İzolatör Kontrol Kartı Desteği Alternatör Üst Kapağı Statör Flanş Rulman Fan Sekmesi

18 EK 2 ELEKTRİKSEL EKİPMAN YEDEK PARÇA LİSTESİ

19 EK 2 ELEKTRİKSEL EKİPMAN YEDEK PARÇA LİSTESİ NO MALZEME KODU TANIM /A /A /A /A / /A 4888/O Sigorta Kapağı 400V 32A Priz 230V 32A Priz 230V 16A Priz D.45 Düğme 3 Kutup Konnektörü Menteşe Menteşe Ayar Sacı Ön Panel Pimi Alüminyum Plaka 1K Potansiyometre 40 µf Kondansatör Kondansatör Kelepçesi Endüktans Desteği Endüktans GS9603/B Elektronik Panel T210 Şalter Tek Kutup Şalteri Transformatör Röle Desteği Röle Sacı 48V Röle 3 Kutup Şalteri Sigorta Ara Levhası 32A Tek Kutuplu Sigorta 16A Tek Kutuplu Sigorta Sigorta Desteği 40A 4 Kutuplu Kaçak Akım Devre Kesici Çalıştırma Anahtarı GS9801 Elektronik Panel 12V Röle GS9801 Elektronik Panel Desteği Emniyet Şalteri Emniyet Şalteri Desteği Zaman Sayacı Elektriksel Ekipman Panel Plakası O-ring Yakıt Seviyesi Göstergesi Aşırı Hız Uyarı Lambası Düşük Yakıt Uyarı Lambası Soğutma Sıvısı Aşırı Sıcaklık Uyarı Lambası Düşük Yağ Basıncı Uyarı Lambası Akü Arıza Lambası 300V Voltmetre

20 EK 3 İÇ SACLAR YEDEK PARÇA LİSTESİ

21 EK 3 İÇ SACLAR YEDEK PARÇA LİSTESİ NO MALZEME KODU TANIM /SX /N 2059/ /DX /DX /SX 70 Texas Dişi Çıkış Yakıt Seviyesi Ölçücü Yakıt Tankı Yakıt Tankı Tahliye Kapağı Rondela Yakıt Tankı Kapağı Taban Kondansatör Desteği - Sol Dikey Yağ Tahliye Kapağı Susturucu Kapak Kondansatörler Desteği Koruma Desteği Taban Plakası Kondansatörler Kelepçesi Kondansatör Desteği - Sağ Dikey Kondansatörler Kemeri Kondansatörler Koruyucu Kablo Tutucu Kondansatörler 9 Kutup Kılavuzu Kırmızı Kutup Kapağı Akü Pozitif Kutbu 100 Ah Akü Akü Kelepçesi Akü Negatif Kutbu Akü Levhası Diyot Köprüsü Tertibatı Diyot Köprüsü Sol Desteği Şönt 20x20 Darbe Emici Diyot Köprüsü 100Ω Direnç Rondela Direnç Bağlantı Çubuğu 100Ω Direnç Desteği Diyot Köprüsü Sağ Desteği Reaktör Sağ Desteği Reaktör Reaktör Sol Desteği

22 EK 4 DIŞ SACLAR YEDEK PARÇA LİSTESİ

23 EK 4 DiŞ SACLAR YEDEK PARÇA LİSTESİ NO MALZEME KODU TANIM /R /SX/R /R /A /R /DX/R Ön Konveyör Ön Panel Topraklama Pensesi Girişi Topraklama Pensesi Girişi Plakası Elektronik Panel Desteği Sol Ön Köşebent Menteşe Yan Kapı Kilit Karşılığı Plakası Yan Kapak Tertibatı Plaka Sıkıştırıcı Bez Yan Kapak Kilit Sol Arka Panel Arka Panel Tertibatı Arka Panel Hava Perdesi Plaka Sıkıştırıcı Bez - Arka Radyatör Muhafazası Radyatör Kapağı Üst Kapak Sağ Arka Panel Kaldırma Kirişi Üst Kiriş Kaldırma Bağlantı Çubuğu Kelepçe Kutusu Sağ Ön Köşebent Ön Kapak Tampon Yay Plakası Ön Kapak Yayı

24 EK 5 RÖMORK YEDEK PARÇA LİSTESİ NO MALZEME KODU TANIM Dümen Ön Destek Ayağı Dümen Flanşı Aks Tekerlek D.633

25 EK 6 MPM 20/500 P DEVRE ŞEMASI WELD OUTPUT Arc 1K Force pot. Welding reactor Tf: air gap Basic/Cellulosic selector 1:cellulosic 2:basic 1 2 Weld mode selector 1:CC 2:CV 1 2 Weld Amp. control local/remote selector 1:local 2:remote 48/18 3~ TRAFO Weld amp. local control pot. 1K EXCITATION CAPACITORS ASYNCHRONOUS GENERATOR 32A 400V OV BC OP WT FR OV: OVERSPEED ALARM LAMP; BC: BATTERY CHARGER FAULT LAMP; WT: COOLANT HIGH TEMPERATURE ALARM LAMP; OP: OIL LOW PRESSURE ALARM LAMP; FR: LOW FUEL LEVEL ALARM LAMP. R1: STOP RELAY (12Vdc); R2: WIREFEEDER TORCH RELAY (48VAC). Start Key switch 85 87A R1 R Emergency stop button A B C D Wire feeder connector A B C Remote control connector Weld amp. 1K remote control pot. 32A 230V I: 32A I: 16A 16A 230V GS V Fuel meter

26 İTHALATÇI FİRMA Organize Sanayi Bölgesi 5.Kısım Sokak No:1 MANİSA OWM Made in Italy

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. BENZİNLİ JENERATÖR MODEL RTM9665 KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.. 1) Yakıt deposu 9) Boru çerçeve 2) Egzost susturucu 10) Buji 3) Toprak 11) Yakıt Kapağı 4) Devre

Detaylı

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA /KAPAMA ŞALTERİ 2. İŞ PARÇASI TABLASI 3. KIVILCIM/ÇAPAK KORUYUCU 4. ZIMPARA TAŞI 5. ZIMPARA TAŞI

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU ELEKTRİKLİ MATKAP MODEL RTM154 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 6 1 2 4 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 3. GERİ/İLERİ DÖNÜŞ ŞALTERİ 4. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 5. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 3. DEVİR AYARI 4. SAĞ SOL MANDALI 5. ANAHTAR KİLİTLEME BUTONU 6. HAVALANDIRMA ARALIKLARI TEKNİK

Detaylı

B. EMNİYET ÖNLEMLERİ A. MONTAJ

B. EMNİYET ÖNLEMLERİ A. MONTAJ İÇİNDEKİLER Otomatik Akü Şarj Redresörü A. MONTAJ... 3 B. EMNİYET ÖNLEMLERİ... 4 C. KULLANMA TALİMATI... 5 D. CİHAZIN ÇALIŞTIRILMASI... 6 E. CİHAZIN TAŞINMASI VE DEPOLANMASI... 7 F. GARANTİ ŞARTLARI...

Detaylı

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ MODEL RTM394 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 3 6 2 1 5 4 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA/KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA /KAPAMA ŞALTER KİLİTLEYİCİ 3. HIZ AYAR DÜĞMESİ 4. VİTES AYAR DÜĞMESİ 5.

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler 2 YIL TAM GARANTİ TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler B E N Z İ N L İ T E K S A N M İ N İ J E N E R AT Ö R S E R İ S İ TJ 3200 TJ 2700 TJ 15000 TS OTM / MS OTM TJ 12000 TS Üstün

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları Güvenlik Talimatları Bu cihaz sadece ev tipi kullanımlar içindir. Bu cihazı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen güvenlik önerilerini ve kullanım talimatlarını

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

KAYNAK ve KESME MAKiNELERi

KAYNAK ve KESME MAKiNELERi KAYNAK ve KESME MAKiNELERi 2016 ÜRÜN KATALOĞU 1 İÇİNDEKİLER SAYFA PoWerPlus+ MMA / TIG / MIG / Plazma Serisi Makineler Inverter MMA DC Kaynak Makineleri 5-8 Tek Fazlı MIG-MAG Sinerjik Gazaltı Kaynak Makineleri

Detaylı

Kullanım Talimatı. Ozonizatör S 500 / S 1000

Kullanım Talimatı. Ozonizatör S 500 / S 1000 Kullanım Talimatı Ozonizatör S 500 / S 1000 Giriş Sander'in bu üstün kaliteli ürününü satın aldığınız için sizi kutlarız ve bu cihazdan memnun kalacağınızdan eminiz. Akvaryum teknolojisine ilişkin ürünlerin

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Cihazınızı kullanmadan önce bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. BU CİHAZ SADECE EV TİPİ KULLANIMLAR İÇİNDİR. ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARILARIN AÇIKLANMASI

Detaylı

OERLIKON KAYNAK ELEKTRODLARI VE SANAY A.. Kullanma Kılavuzu CITIG 1700 DC

OERLIKON KAYNAK ELEKTRODLARI VE SANAY A.. Kullanma Kılavuzu CITIG 1700 DC OERLIKON KAYNAK ELEKTRODLARI VE SANAY A.. Kullanma Kılavuzu CITIG 1700 DC İÇİNDEKİLER GÜVENLİK KURALLARI... GÜVENLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI Bu semboller potansiyel tehlikelerin tanımlanmasında kullanılır.

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU GKG 160 K GKG 250 K GKG 350 K MIG/MAG KAYNAK MAKÝNESÝ

KULLANMA KILAVUZU GKG 160 K GKG 250 K GKG 350 K MIG/MAG KAYNAK MAKÝNESÝ KULLANMA KILAVUZU GKG 160 K GKG 50 K GKG 350 K MIG/MAG KAYNAK MAKÝNESÝ ÝÇÝNDEKÝLER GÜVENLÝK KURALLARI...3 GÜVENLÝK BÝLGÝLERÝNÝN TANIMLANMASI Kýlavuzda yer alan güvenlik sembolleri potansiyel tehlikelerin

Detaylı

OERLIKON KAYNAK ELEKTRODLARI VE SANAY A.. Kullanma Kılavuzu CITIG 1500 AC/DC

OERLIKON KAYNAK ELEKTRODLARI VE SANAY A.. Kullanma Kılavuzu CITIG 1500 AC/DC OERLIKON KAYNAK ELEKTRODLARI VE SANAY A.. Kullanma Kılavuzu CITIG 1500 AC/DC İÇİNDEKİLER GÜVENLİK KURALLARI... GÜVENLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI Bu semboller potansiyel tehlikelerin tanımlanmasında kullanılır.

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU TD 355 KAYNAK REDRESÖRÜ

KULLANMA KILAVUZU TD 355 KAYNAK REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU KAYNAK REDRESÖRÜ Magma Mekatronik önceden haber vermeksizin kullanma kılavuzundaki bilgilerde ve resimlerde değişiklik yapabilir. İÇİNDEKİLER GÜVENLİK KURALLARI... 2 1. TEKNİK BİLGİLER......6

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

HAVA ÜFLEME MAKİNASI

HAVA ÜFLEME MAKİNASI HAVA ÜFLEME MAKİNASI MODEL RTM301 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 2 3 5 CİHAZIN ÜNİTELERİ 4 1. HIZ AYAR DÜĞMESİ 2. TETİK KİLİTLEME BUTONU 3. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 4. HAVA EMİŞ YERİ 5. HAVA ÜFLEME BORUSU TEKNİK

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU TD 355 KAYNAK REDRESÖRÜ. www.oerlikon.com.tr

KULLANMA KILAVUZU TD 355 KAYNAK REDRESÖRÜ. www.oerlikon.com.tr KULLANMA KILAVUZU KAYNAK REDRESÖRÜ www.oerlikon.com.tr Magma Mekatronik önceden haber vermeksizin kullanma kılavuzundaki bilgilerde ve resimlerde değişiklik yapabilir. İÇİNDEKİLER GÜVENLİK KURALLARI...

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 6 7 4 3 2 5 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. KORUYUCU KAPAK 2. KORUYUCU KAPAK SIKIŞTIRMA KOLU 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. İLAVE SAP

Detaylı

TSEK. ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU

TSEK. ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU 1. CİHAZ TİP ve MODEL TANITIMI ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU 2 3 3 1 2 1 VRE Modeli Elektrikli Isıtıcı VCE Modeli Elektrikli Isıtıcı 1. Isıtıcı Gövdesi; isteğe ve kullanım yerine bağlı

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi taktir de

Detaylı

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 9 8 1 4 5 3 6 2 7 10 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ELEKTRİK KABLOSU 2. TUTMA KOLU 3. EL SİPERİ(FREN KOLU) 4. ÖN TUTMA KOLU 5. KLAVUZ 6. TESTERE

Detaylı

KAYNAK VE KESME MAKİNELERİ

KAYNAK VE KESME MAKİNELERİ KAYNAK VE KESME MAKİNELERİ 06/2013 www.oerlikon.com.tr ÖRTÜLÜ ELEKTROD KAYNAĞI İNVERTÖR SERİSİ DC kaynak invertörü, 5 mm elektroda kadar tüm elektrod tiplerinde kaynak kabiliyeti, Potansiyometre ile hassas

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU GL 451 GL 600 KAYNAK REDRESÖRÜ. www.oerlikon.com.tr

KULLANMA KILAVUZU GL 451 GL 600 KAYNAK REDRESÖRÜ. www.oerlikon.com.tr KULLANMA KILAVUZU GL 451 GL 600 KAYNAK REDRESÖRÜ www.oerlikon.com.tr Magma Mekatronik önceden haber vermeksizin kullanma kılavuzundaki bilgilerde ve resimlerde değişiklik yapabilir. İÇİNDEKİLER GÜVENLİK

Detaylı

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 2010 DEMK-V Serisi Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 DEMK-V SERİSİ VİLLA TİPİ ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ

Detaylı

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel Genel Genel İndirgeyici katalitik konvertörü vanadyum pentoksit içerir. Vanadyum pentoksit sağlık için tehlike teşkil edebilir. İndirgeyici katalitik konvertörü susturucuya takılır ve normal kullanım ve

Detaylı

Kullanım Kılavuzu WT 3 SPD. Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com. Orijinal Kullanım Kılavuzu

Kullanım Kılavuzu WT 3 SPD. Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com. Orijinal Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu Orijinal Kullanım Kılavuzu WT 3 SPD Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com 30521E(1)2012-04-10 A 2012-04-10 KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE İÇİNDEKİLER GİRİŞ...

Detaylı

SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU

SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 8 6 10 9 7 5 4 3 2 1 1. TABAN 2. ÇALIŞMA TABLASI 3. ÇALIŞMA TABLASI MANDALI 4. SÜTUN 5. MANDREN 6. AÇMA/KAPAMA BUTONU 7. TUTMA KOLU 8. KASNAK SİSTEMİ

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir.

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir. ÖNSÖZ KAMA ürünü aldığınız için tebrikler, teşekkür ederiz; Amacımız müşterimizin memnuniyetini kazanacağımız yüksek kalite jeneratörleri sağlamaktır. Eminiz ki tercihinizin bedelini alacaksınız. Güç üretim

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

PERFORMANS ALANI n= 2900 1/dak

PERFORMANS ALANI n= 2900 1/dak PERFORMANS ALANI n= 2900 1/dak 700 600 500 400 300 200 100 50 40 30 20 10 5 1 1 5 10 20 30 50 100 200 300 500 Debi Q AÇIKLAMA Kuyu genişliği inç Seri Maksimum debisi m 3 /s Monofaze motor Kademe sayısı

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Soğuklarda sıcacık ve keyifle kullanmanız dileğiyle. AYIŞIĞI CONCEPT. www.ayisigiconcept.com

Soğuklarda sıcacık ve keyifle kullanmanız dileğiyle. AYIŞIĞI CONCEPT. www.ayisigiconcept.com KULLANIM KILAVUZU 1 Değerli Müşterimiz: Bu kullanım kılavuzu Ayışığı Concept in tüm ısıtıcı masa modelleri için hazırlanmıştır. Güvenlik kuralları ve standartlarına uygun imal edilen yüksek kaliteli ve

Detaylı

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli

Detaylı

Kalıpçı taslama makinası

Kalıpçı taslama makinası Kalıpçı taslama makinası 906 ÖZELLİKLER Model 906 Sıkma somunu boyutu...6 mm veya 1/4 Maksimum uç çapı... 19 mm Yüksüz hız (devir/dakika)... 25,000 Toplam uzunluk... 283 mm Net ağırlık... 0.9 kg Sürekli

Detaylı

KILAVUZU BLUWELD T-400 İNVERTÖR TIG KAYNAK MAKİNESİ 06-2014

KILAVUZU BLUWELD T-400 İNVERTÖR TIG KAYNAK MAKİNESİ 06-2014 06-2014 KULLANMA KILAVUZU İNVERTÖR TIG KAYNAK MAKİNESİ BLUWELD T-400 Vega Makina San. Ve Tic. Aġ.önceden haber vermeksizin kullanma kılavuzundaki bilgilerde ve resimlerde değiģiklik yapma hakkına sahiptir.

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Kullanma kılavuzu. Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55

Kullanma kılavuzu. Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 TR Kullanma kılavuzu Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 1 1 Bu doküman hakkında 1.1 Dokümanın amacı Bu kullanma kılavuzu ürünün bir parçasıdır ve kullanıcı için cihazın güvenli kullanımı için

Detaylı

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ.

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. OT SİLAJ MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHSAN DEDE CAD. 13.SK. NO:11 SELÇUKLU/KONYA TEL: 444 49 42 FAKS: 0332.345 15 04 www.celikeltarim.com info@celikeltarim.com

Detaylı

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI Lütfen biberon ve mama ısıtıcısını kullanmadan önce bu kullanma talimatlarını dikkatlice okuyun. www.loobex.com Bu ısıtıcı ile her çeşit bebek maması ve içeceğini

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Cihazınızın Özellikleri ve Yapısı: Cihazınız, ısı ayarı, sprey özelliği, kuru ütüleme, değişken buhar, ani buhar vb gibi birçok fonksiyona sahiptir.

Detaylı

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAĞI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AGO 890 1 İÇİNDEKİLER I- Gazlı Ocakların Kullanım Alanı 3 II- Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 4 III- Teknik Özellikler

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER GÜVENLÝK KURALLARI...3 GÜVENLÝK BÝLGÝLERÝNÝN TANIMLANMASI GÜVENLÝK UYARILARININ KAVRANMASI

ÝÇÝNDEKÝLER GÜVENLÝK KURALLARI...3 GÜVENLÝK BÝLGÝLERÝNÝN TANIMLANMASI GÜVENLÝK UYARILARININ KAVRANMASI GÜVENLÝK KURLLRI...3 ÝÇÝNDEKÝLER GÜVENLÝK BÝLGÝLERÝNÝN TNIMLNMSI Kýlavuzda yer alan güvenlik sembolleri potansiyel tehlikelerin tanýmlanmasýnda kullanýlýr. Bu kýlavuzda herhangi bir güvenlik sembolü görüldüðünde,

Detaylı

7207 8600 01/2001 TR (TR)

7207 8600 01/2001 TR (TR) 7207 8600 0/200 TR (TR) Yetkili Servis için Servis Kılavuzu Gaz Yakıtlı Kombi Logamax U002/U004/U02/U04 Bakımdan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYĠ ÇALIġTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DĠKKATLĠCE OKUYUNUZ ASB 460 ASB 860 ĠÇĠNDEKĠLER 2 I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Güvenlik ve Uyarılar a. Uyarılar b. Güvenlik Önlemleri 2. Cihaz Tanımı a. Solar Jeneratör 600W/1000W/2000W b. Tasarım

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürün Şeması:

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYĠ ÇALIġTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DĠKKATLĠCE OKUYUNUZ ASB 470 ASB 870 2 ĠÇĠNDEKĠLER I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİ TELERİ 1. ANAHTARSIZ MANDREN 2. TORK AYAR YERİ 3. SAĞ / SOL AYAR DÜĞMESİ 4. HIZ AYARLI TETİK 5. BATARYA SÖKME TAKMA PİMİ 6. BATARYA KASASI

Detaylı

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMA KLAVUZU CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI 1. KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR VE GÜVENLİK UYARILARI - Koruyucu ekipmanlarınızı tedarik ediniz. - Punta

Detaylı

DA

DA EN DA15 FR CS HU SK HR SL RO SR BG PL TR ET LV LT RU www.rowenta.com UK 9 6 7 8 1 2 3 4 5 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen bu talimatları dikkatle okuyun ve ileride başvurmak üzere muhafaza edin. Cihazı, bir

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU MONOMAG 180 MIG/MAG KAYNAK MAKİNESİ

KULLANMA KILAVUZU MONOMAG 180 MIG/MAG KAYNAK MAKİNESİ KULLANMA KILAVUZU MONOMAG 180 MIG/MAG KAYNAK MAKİNESİ İÇİNDEKİLER GÜVENLİK KURALLARI...2 GÜVENLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI Kılavuzda yer alan güvenlik sembolleri potansiyel tehlikelerin tanımlanmasında

Detaylı

Ek kılavuz. Su Soğutma - MINITRAC 31. MINITRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48522

Ek kılavuz. Su Soğutma - MINITRAC 31. MINITRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48522 Ek kılavuz Su Soğutma - MINITRAC 31 MINITRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi Document ID: 48522 İçindekiler İçindekiler 1 Ürün tanımı 1.1 Yapısı... 3 2 Montaj 3 3.1 Yedek parçalar...

Detaylı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı 421 A/B 510 B Kullanma Talimatı Giriş Bu talimatlar makineyi tanımanıza ve doğru bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Makineyi kullanmadan önce talimatları okuyun. Teknik değişiklik yapma hakkımız

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası. Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U

Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası. Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U TR 2 TR 3 TR 4 TR 5 TR 6 Dikkat! Yaralanmaları ve maddi hasarı önlemek için aletler ile çalışırken bazı iş

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

Tam korumalı fan, fan tahriği ve şarj alternatörü Tasarım özellikleri fabrikada %100 yükte test

Tam korumalı fan, fan tahriği ve şarj alternatörü Tasarım özellikleri fabrikada %100 yükte test D İ Z E L J E N E R A T Ö R S E T İ GEH220 (3 - Faz) 50 HZ STANDBY 220 / PRIME 200 / 160 60 HZ STANDBY 250 / 200 PRIME 225 / 180 ÖZELLİKLER JENERATÖR SETİ SOĞUTMA SİSTEMİ Tüm sistem ISO9001 sertifikalı

Detaylı

POSEIDON CC 6500. Su Filtreli Halı Yıkama Makinesi KULLANIM KILAVUZU

POSEIDON CC 6500. Su Filtreli Halı Yıkama Makinesi KULLANIM KILAVUZU POSEIDON CC 6500 Su Filtreli Halı Yıkama Makinesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș POSEIDON CC 6500 Su Filtreli Halı Yıkama

Detaylı

İçindekiler. Teknik bilgiler.. 2. Önsöz...3. Parçalar...4. Kullanım talimatları..5, 6, 7. Sıkça sorulan sorular / problemler 8

İçindekiler. Teknik bilgiler.. 2. Önsöz...3. Parçalar...4. Kullanım talimatları..5, 6, 7. Sıkça sorulan sorular / problemler 8 1 İçindekiler Teknik bilgiler.. 2 Önsöz......3 Parçalar...4 Kullanım talimatları..5, 6, 7 Sıkça sorulan sorular / problemler 8 Bakım ve sorun giderme..9 Teknik Bilgiler Kutunun içindekiler 1 Adet Cavex

Detaylı

MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ Starter Tip AKÜ ŞARJ CİHAZI

MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ Starter Tip AKÜ ŞARJ CİHAZI MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ Starter Tip AKÜ ŞARJ CİHAZI Kullanma Talimatı Taşıma ve Nakliye Kuralları Cihazınızın uygun tasıma şekli: Streç film veya balonlu naylon ile ambalaj yapıldıktan sonra karton koli

Detaylı

1. EMNİYET TALİMATLARI

1. EMNİYET TALİMATLARI ÖNSÖZ KAMA by REİS KLB serisi projektörlerini satın aldığınız için teşekkür ederiz. 1. Bu kullanım kılavuzu kullanım yöntemleri ve dikkat gerektiren hususlara ait bilgiler içermektedir. Kullanmadan önce

Detaylı

GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen PBB-XX-YY Akü hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir. 1. Genel

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Genel Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan

Detaylı

ENG ENG 2 3 ENG ENG 4 5 ENG ENG 6 7 ENG ENG 8 RU RU 10 11 RU RU 12 13 RU RU 14 15 RU RU 16 EST EST 18 19 EST EST 20 21 EST EST 22 23 EST EST 24 LT LT 26 27 LT LT 28 29 LT LT 30 31 LT LT 32 LV LV 34 35

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE VE MÜSTAHZARLARIN ETİKETLENMESİNDE KULLANILACAK TEHLİKE SEMBOL VE İŞARETLERİ

TEHLİKELİ MADDE VE MÜSTAHZARLARIN ETİKETLENMESİNDE KULLANILACAK TEHLİKE SEMBOL VE İŞARETLERİ EKIV TEHLİKELİ MADDE VE MÜSTAHZARLARIN ETİKETLENMESİNDE KULLANILACAK TEHLİKE SEMBOL VE İŞARETLERİ TEHLİKE ÖZELLİĞİ İŞARETİ SEMBOLÜ (Turuncu zemin üzerine siyah baskı) PATLAYICI E OKSİTLEYİCİ O ALEVLENİR

Detaylı

Titreþim denetim cihazý

Titreþim denetim cihazý Titreþim denetim cihazý Tip 675 Titreþim hýzý (mm/s, rms) 2 Transistör þalter çýkýþý (Ön ayarlamasý sabit olarak yapýlmýþtýr) Analog elektrik çýkýþý: 4...20 ma Frekans aralýðý: 10 Hz...1000 Hz 1 Hz...1000

Detaylı

5.JENERATÖRÜ ÇALIŞTIRMA

5.JENERATÖRÜ ÇALIŞTIRMA BENZ İ NL İ JENERAT Ö R DİKKAT 1.GÜVENLİK İÇİN İPUÇLARI 2.PARÇALARIN VE ANA BİLEŞENLERİN TANITIMI 3.TEKNİK ÖZELLİKLER 4.ÇALIŞTIRMA ÖNCESİ KONTROLLER 1 3 4 5 5.JENERATÖRÜ ÇALIŞTIRMA 6. ELEKTRİK BA LANTISI

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK. Ýçindekiler

Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK. Ýçindekiler Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK Türkçe, 1 Ýçindekiler Montaj, 13-16 Yerleþim Elektrik baðlantýsý Gaz baðlantýsý Veri tablosu Gaz beki ve hortum baþý özellikleri Cihazýn tanýtýmý, 17 Genel görünüm Çalýþtýrma

Detaylı

CESA 500 AC ARK KAYNAK MAKİNASI

CESA 500 AC ARK KAYNAK MAKİNASI Kullanım Kılavuzu CESA 500 AC ARK KAYNAK MAKİNASI 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...... 2 CE SERTİFİKASI........3 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC)......... 4 GÜVENLİK KURALLARI..... 5 6-7-8 1.TEKNİK BİLGİLER........9

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

Register your product and get support at. HP8117. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at.   HP8117. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Kullanım kılavuzu a b Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen destekten

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU TD 355 KAYNAK REDRESÖRÜ

KULLANMA KILAVUZU TD 355 KAYNAK REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU KAYNAK REDRESÖRÜ İÇİNDEKİLER GÜVENLİK KURALLARI...2 GÜVENLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI Kılavuzda yer alan güvenlik sembolleri potansiyel tehlikelerin tanımlanmasında kullanılır. Bu kılavuzda

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU RD 400 TW DC PULSE TIG KAYNAK MAKİNESİ. www.oerlikon.com.tr

KULLANMA KILAVUZU RD 400 TW DC PULSE TIG KAYNAK MAKİNESİ. www.oerlikon.com.tr KULLANMA KILAVUZU RD 400 TW DC PULSE TIG KAYNAK MAKİNESİ www.oerlikon.com.tr Magma Mekatronik önceden haber vermeksizin kullanma kılavuzundaki bilgilerde ve resimlerde değişiklik yapabilir. İÇİNDEKİLER

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200 3/2006 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

*Cihazları vinçle kaldırırken kaldırma aparatlarının uzunluklarını toleranslı tutunuz. Kısa bağlanan durumlarda cihaz deforme olabilir.

*Cihazları vinçle kaldırırken kaldırma aparatlarının uzunluklarını toleranslı tutunuz. Kısa bağlanan durumlarda cihaz deforme olabilir. - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi taktir de

Detaylı

PLUG FANLI ASPİRATÖRLER

PLUG FANLI ASPİRATÖRLER Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU MERMER KESİCİ MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Gerilim Frekans 220V 50Hz Giriş Gücü 1400 W Yüksüz Hız 15000 Devir/dk (+/- %10) Testere Çapı φ110/115 φ20 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ÇALIŞTIRMA

Detaylı