Sayfa verimliliği, belirli bir yazdırma kartuşu ile yazdırılabilecek tahmini sayfa sayısını ifade etmektedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sayfa verimliliği, belirli bir yazdırma kartuşu ile yazdırılabilecek tahmini sayfa sayısını ifade etmektedir."

Transkript

1 bilgisi Giriş Sayfa verimliliği standartları neden gerekli? Sayfa verimliliği, belirli bir yazdırma kartuşu ile yazdırılabilecek tahmini sayfa sayısını ifade etmektedir. Tarih boyunca, Ricoh da dahil olmak üzere, yazıcı ve çok işlevli ürün (MFP) üreticileri kartuş verimliliğini belirlemek için kendi yöntemlerini geliştirdi. Toner ve mürekkep kartuşları gibi sarf malzemelerin maliyetleri, yazdırma aygıtları için Toplam Sahiplik Maliyeti (TCO) ve Sayfa Başına Maliyet (CPP) unsurlarının kayda değer bir bölümünü teşkil etmektedir. Günümüzde, bu maliyetler bu tür aygıtlara ilişkin satın alma kararı aşamasında giderek önemli bir role sahip olmaktadır. Bu nedenle toner/mürekkep kartuşlarının verimliliğinin karşılaştırılması bu karar aşamasında dikkate alınması gereken önemli bir husustur. Ancak çeşitli test yöntemleri, rakip üreticilerin ürünlerinin objektif olarak karşılaştırılmasını zorlaştırmıştı. Bu yüzden standartlar müşterilerin bu tür karşılaştırma işlemlerini gerçekleştirmeleri için standartlar gerekliydi. Bu belgede şunlar açıklanmaktadır: kartuş sayfa verimliliği için neden standartların (ISO/IEC) mevcut olduğu; üreticiler arasında gerçek verimliliği tahmin etmek değil, verimliliği karşılaştırmak için tasarlanan mürekkep/toner kartuşu verimliliklerini belirten bu ISO/IEC nin amacı; ISO/IEC testlerinin yürütülmesi; resmi olarak belirtilen verimliliğe kıyasla gerçek toner/mürekkep kartuşu verimliliğini etkileyen faktörler; Ricoh nun sunduğu riskleri müşteriden üreticiye aktaran hepsi bir arada şeffaf sözleşmeler.

2 Standartlar: ISO ve IEC ISO (Uluslararası Standartlaştırma Örgütü, İsviçre nin Cenevre şehrine bulunmaktadır) devlete ait olmayan, uluslararası standart geliştiricisi ve yayınlayıcısıdır. IEC (Uluslararası Elektroteknik Komisyonu), elektrik, elektronik ve ilgili teknolojiler için uluslararası standartlar hazırlayan ve yayınlayan bir uluslararası standartlar örgütüdür. ISO, tüm elektroteknik standartlaştırma hususlarında IEC ile işbirliği yapar. ISO ve IEC şu aygıtların kartuş verimliliğini ölçmek için standartlar geliştirmiştir: monokrom (Siyah/Beyaz) toner aygıtları renkli toner aygıtları inkjet aygıtları Ricoh bu standartları kullanmaktadır.

3 ISO/IEC Sarf Malzeme Verimlilik Standartları (sıra değiştirildi) ISO/IEC toner/mürekkep kartuşu Verimlilik Standartları ISO/IEC (2004 yılında açıklandı) orijinal olarak şu şekilde açıklanmaktadır: Monokrom (Siyah/Beyaz) elektrofotografik yazıcılar ve yazıcı bileşenlerini barındıran çok işlevli aygıtlar için toner kartuşu verimliliği belirleme yöntemi. ISO/IEC (2006 yılında açıklandı) orijinal olarak şu şekilde açıklanmaktadır: Renkli yazıcılar ve yazıcı bileşenlerini barındıran çok işlevli aygıtlar için toner kartuşu verimliliği belirleme yöntemi. ISO/IEC (2006 yılında açıklandı) orijinal olarak şu şekilde açıklanmaktadır: Inkjet yazıcılar ve yazıcı bileşenlerini barındıran çok işlevli aygıtlar için mürekkep kartuşu verimliliği belirleme yöntemi.

4 Bu testler nasıl çalışır? Tüm test prosesinin kontrollü ve kesinlikle belirtilen yöntemle gerçekleştirildiğinin bilinmesi son derece önemlidir. Bu katı prosese uyulmasının amacı testi tekrarlanabilir ve sonuçları objektif ve karşılaştırılabilir kılmaktır. ISO/IEC Test parametreleri ve koşulları Toner içeren sayfa yüzdesi olarak tanımlanan toner kapsamı, bir kartuşun verimliliğinin ölçülmesinde önemli bir faktördür. Araştırmalar Siyah/Beyaz sayfalar için ortalama toner kapsamının küçük bir sapma ile %5 olduğunu göstermektedir. Aslında, büyük bir bölümü %4 ila 5 arasında değişmektedir. Siyah/Beyaz kartuşlar için olan test prosedüründe (ISO/IEC 19752), standart bir test sayfası kullanılır. Bu sayfanın toner kapsamı %5 tir. Bu sayfa, kartuş kullanım ömrünün sonuna ulaşıncaya dek kesintisiz olarak yazdırılır. Sayfalar, yalnızca kağıt değiştirme işlemi için duraklama yapılarak, yarı sürekli yazdırma modunda yazdırılır.

5 Renkli test sayfaları Renkli yazdırma genellikle daha yüksek sapmalarla birlikte, daha yüksek bir sayfa kapsama oranına sahiptir. Bu nedenle, ISO/ IEC ve testleri için beş farklı standart sayfa grubu kullanılır. Bu sayfalar: dört müşteri tipi doküman ve toner sarf malzeme kullanım ömrünü belirlemek için kullanılan bir teşhis sayfasından oluşur. yazı, grafik, siyah ve renkli öğelerin karışımından oluşup, farklı değerlerde kapsama içerir. yaklaşık %20 kapsama oranı sunar (siyah ve diğer üç rengin - mavi, macenta ve sarı - her biri için yaklaşık %5). kartuş kullanım ömrünün sonuna ulaşana dek, grup halinde, kesintisiz olarak ve sırayla yazdırılacaktır.

6 Yazıcılar/MFP ler ve kartuşlar Her ISO/IEC mürekkep/toner verimlilik testi, minimum üç aygıt ve her bir renk ve her bir aygıt için minimum üç kartuş kullanılarak gerçekleştirilir. Yeni geliştirilen aygıtlar için, kartuşlar üreticinin kendisinde ve farklı üretim yığınlarından temin edilir. Piyasadaki aygıtlar için ise, kartuşlar yine piyasadan ve birkaç kaynaktan temin edilir. Her bir kartuş için dokuz numunenin test edilmesi %90 oranında istatistiksel anlamlılık ile en düşük tahmini değerleri oluşturur.

7 Çevresel koşullar Aygıt ayarları Yazıcılar ve MFP ler üreticinin talimatlarına uygun olarak, üretici tarafından ayarlanan varsayılan (makine ve sürücü) ayarlar kullanılarak ayarlanır. Yeni aygıtlar test işlemi başlamadan önce bir tam toner kartuşunu bitirene dek çalıştırılır. Çevresel koşullar Test işlemi, sıcaklık ve nem kabul edilebilir parametreler dahilinde tutularak gerçekleştirilir: Sıcaklık aralığı: 23 C ± 2 C (73 F ± 4 F) Nem aralığı: %50 ± %10 RH (Bağıl Nem)

8 Toner Bitti koşulları Birçok yazıcı ve MFP, ulaşıldığında yazdırma işleminin sonlandırılan Toner Bitti işleviyle donatılmıştır. Üretici toner kartuşunun sallanmasını tavsiye ederse, bu işlem Toner Bitti durumunda gerçekleştirilir, ancak iki seferden fazla tekrarlanmaz. İkinci seferden sonra, kartuş yenisiyle değiştirilir. Kartuş sallandıktan sonra, ancak henüz yeni bir Toner Bitti mesajı görüntülenmeden gölge çubukları belirirse, kartuş yenisiyle değiştirilir. Bir aygıtın Toner Bitti durumunda durmaması halinde, kağıt üzerinde gölge çubukları oluştuğu anda kartuş değiştirilir.

9 Gerçek hayatta kağıt verimliliği ISO/IEC kartuş verimlilik testi kesinlikle son derece kontrollü bir şekilde gerçekleştirilir. Pratikte, kullanıcılar kendi ofis veya iş yerlerinde aynı koşulları tekrar oluşturamaz. ISO/IEC verimlilik testi kesintisiz yazdırma esnasında gerçekleştirilir. Gerçekte, en büyük yazdırma işleri bu test yöntemi ile karşılaştırılamaz. Ayrıca, yazıcılar ve MFP ler her zaman ISO/ IEC kartuş verimlilik testi standartlarında gerekli görülen varsayılan ayarları kullanamayabilir. Sonuç olarak, gerçek sayfa verimlilikleri çeşitli faktörlere göre büyük ölçüde değişiklik gösterebilir. İlerleyen sayfalarda, toner ve mürekkep kartuşu kullanımını, belirtilen verimliliğe göre daha düşük veya daha yüksek bir verimliliğe neden olabilecek şekilde, etkileyecek ve etkileyebilecek faktörleri açıklayacağız.

10 Sayfa Kapsamı Sayfa kapsamı, mürekkep/toner tüketiminde, böylelikle verimlilik üzerinde açık ara en büyük etkiye sahip faktördür. Daha önceden de açıklandığı gibi, sektörel araştırmalar monokrom (Siyah/Beyaz) sayfa için ortalama sayfa kapsamının %4 ila 5 arasında olduğunu göstermektedir Renkli dokümanlar genellikle daha yüksek sapmalarla birlikte, daha yüksek kapsam seviyelerine sahiptir. Bir müşteriye ait dokümanların gerçek kapsamı sürekli olarak dalgalanma gösterir. Tüm mürekkep/toner bir yaprak üzerinde bitmeyecektir.

11 İş Başına Sayfa Sayısı Bir yazdırma döngüsünü başlatma (1) ve kapatma (2) aşamasında, birçok aygıt görüntü yoğunluğunu korumak için diğer şeylerle birlikte bazı kontroller gerçekleştirir. Kontroller mürekkep/toner kullanımını da içermektedir. Bu nedenle, tek sayfalı dokümanların yazdırılmasında ortalama toner tüketimi çok sayfalı dokümanların yazdırılmasına göre daha fazla olacaktır. Çünkü tek sayfalı dokümanlarda daha fazla başlatma-kapatma döngüsü söz konusudur. İş Başına Sayfa Sayısı mürekkep/toner kartuşu verimliliğine etki eden ikinci en büyük faktördür. Gerçek kullanım da, iş başına sayfa sayısında sürekli sapma görülür.

12 Kağıt Yolu Aynı şekilde, kağıt yolunun uzunluğu da mürekkep/toner verimliliğini etkiler: kağıt yolu uzadıkça, yazdırma motorunun çalışma süresi de uzar. ISO/IEC verimlilik testi sırasında, varsayılan kağıt kaseti ve varsayılan çıktı tepsisi kullanılır. Gerçek kullanım da, yazdırma motorundan çok daha uzak bir kaset seçilebilir. Çift taraflı yazdırma işleminde, zımbalama ve/veya delme işlemi gerekirse (sonlandırıcı) kağıt yolu da uzar.

13 Aygıt boşta durma süresi Bazı aygıtlar kartuş kalitesini korumak ve toner tıkanmasını önlemek için boştayken önceden ayarlanan zaman aralıklarında döngü veya joglama işlemi gerçekleştirir. Joglama sayısının minimum seviyede tutulmasına rağmen, az miktarda toner kaybına yol açabilir. Sonuç olarak, yazdırma işlemi olmadan uzun açık tutulan aygıtlar yazdırma işlemi için kullanılabilecek toner miktarının azalmasına neden olabilir.

14 Çevresel Koşullar ve Kalibrasyon Çevresel koşulların (sıcaklık ve nem) değişmesi yazdırma kartuşu verimliliğini etkileyebilir. Nem oranının sıklıkla değişmesi, görüntü kalitesini ve uyumluluğu korumak için sistem kontrolü (kalibrasyon ve görüntü yoğunluğu) gereksinimini artırır. Bu tür kontroller sırasında, toner tüketimi gerçekleşir. Bu kontrollerin sıklığı yazıcı/mfp modeline göre değişiklik gösterir.

15 Kullanım ömrü sonunda kartuş kullanımı Toner kartuş muhafazasına yapışabilir. Kartuş içindeki toneri tekrar dağıtıp maksimum kartuş ömrüne ulaşmak için, toner seviyesi düşük bildirimi yapıldığında veya yazdırılan belgelerde gölgelenme başladığında kartuşun sallanması tavsiye edilir. Tavsiye edilen bu adım gerçekleştirilmez ve kartuş ilk toner seviyesi düşük sinyalinde değiştirilirse, kartuş içinde kalan (belirgin) bir miktar toner atılabilir. Kartuşun sallanması (bildirimden hemen sonra veya kağıt üzerinde gölgelenme olduğunda) bariz bir etkiye sahiptir. toner seviyesi düşük mesajı gösterildiğinde kartuş içinde kalan toner miktarı yazıcı/mfp ye göre değişiklik gösterir.

16 Yazdırma kalitesi ayarları Yazdırma ayarları da (yazıcı sürücüsünde ya da aygıtın işletim panelinde) kartuş verimliliği üzerinde etkiye sahiptir. Birçok aygıt, toner tüketimini azaltıp, toner verimliliğini artıran bir Taslak veya Toner Tasarrufu modu sunar. Ayrıca, aygıtlar kullanıcılara yalnızca siyah (K) tonerle ya da mavi, macenta, sarı ve siyah (CMY+K) toner kombinasyonuyla gri renk oluşturma seçeneği sunar. Bu kombinasyon (CMY+K) daha fazla toner tüketimine neden olur, ancak daha yüksek kalite sağlar. ISO/IEC verimlilik testi sırasında, yalnızca varsayılan sürücü ayarları kullanılır.

17 Inkjet (Geljet) için sayfa verimlilik faktörleri Toner kartuşuna özgü verimlilik faktörlerinin yanı sıra, inkjet yazıcıların verimliliğinde belirli bir etkiye sahip faktörler de söz konusudur. Toner kartuşu verimliliği gibi, sayfa kapsamı da inkjet (Geljet) kartuş verimliliği üzerinde bariz bir etkiye sahip faktördür. Not: Geljet, Ricoh nun mülkiyetinde olup geleneksel inkjet e benzer şekilde çalışan nispeten yeni teknolojisidir. Bu teknolojinin geleneksel inkjet e göre iki temel avantajı vardır: - Ricoh nun kullandığı mürekkep (jel) su ve UV ışınlarını geçirmez. Bu, görüntülerin nemden veya doğrudan ya da dolaylı olarak ışığa (güneş ışığına) maruz kalmaktan dolayı solma yapmasını önleyip, görüntülerin çoğu geleneksel inkjet yazıcılarla elde edilen görüntülere göre çok daha uzun süre kullanılmasını mümkün kılar.

18 Yazdırma Kafasını Temizleme Yazdırma kafası temizleme işlemi, bir inkjet aygıtın tipik özelliklerinden biridir. Bu işlem mürekkebin yazdırma kafasında kurumasını (tıkanma) ve zamanından önce değiştirme işlemini önler. Bu işlem sırasında, yazdırma kafası nozullarındaki mürekkep temizlenir. Sıklıkla yazdırma işlemi yapılması yazdırma kafasında doğru mürekkep akışı sağlayarak, yazdırma kafası temizleme işleminin sıklığını azaltacaktır. İş frekansı düşükse, yazdırma işleri arasında daha fazla yazdırma kafası temizleme işlemi gerçekleştirilerek, mürekkep tüketiminde artış, mürekkep verimliliğinde azalma olacaktır. Bu kontrollerin sıklığı aygıta göre değişiklik gösterir ve manuel olarak etkinleştirilebilir.

19 Kağıt Türü seçimi Inkjet aygıt için yazdırma kalitesi ayarları, toner esaslı aygıtın benzer ayarlarına göre, mürekkep verimliliğinde çok daha büyük etkiye sahiptir. Bir inkjet aygıtta yazdırma kalitesi ayarları yükseltildiğinde, yazdırma çözünürlüğünü artırmış olursunuz. Bunu sağlamak için, yazdırma kafasının daha fazla geçiş yapması gerekir. Bunun görüntü kalitesini (belirgin şekilde) artırabilmesine rağmen, mürekkep tüketimini de artırarak, mürekkep verimliliğini ve yazdırma hızını düşürür. Geljet aygıtlarımızda, seçilen yazdırma kalitesinin ve kağıt türünün bir kombinasyonu yazdırma çözünürlüğünü dpi ile dpi arasında değiştirecektir.

20 Sonuç ISO/IEC sayfa verimliliği standartları, toner ve yazdırma kartuşu verimliliklerini objektif ve hatasız olarak değerlendirip, daha bilinçli satın alma kararları verilmesi konusunda yardımcı olacaktır. ISO/IEC verimlilik standartlarının üreticiler arasında verimlilik karşılaştırması yapmak için tasarlandığı, ancak gerçek müşteri kullanımını tahmin etmeyeceği unutulmamalıdır. Müşteriye ait dokümanların gerçek toner kapsamı ve iş başına sayfa sayısı sürekli olarak sapma gösterir. Bu nedenle, kesinlikle müşteri sahasındaki gerçek verimliliği tahmin etmek için kullanılamaz. Toner/mürekkep verimliliğini etkileyen söz konusu faktörlerinin tümünün tüm yazıcılar ve MFP ler için geçerli olduğu unutulmamalıdır. Bu bilgileri diğer üreticiler de paylaşmaktadır.

21 Hepsi bir arada tıklama sözleşmeleri Bu dokümanda açıklandığı gibi, gerçek yazdırma maliyetlerini birçok faktör etkilediğinden, müşteriler için gerçek Sayfa Başına Maliyeti tahmin etmek güçtür. Bu belirsizliği ortadan kaldırmak için, Ricoh birçok model için cazip bir alternatif sunar: hepsi bir arada tıklama sözleşmeleri. Hepsi bir arada tıklama sözleşmeleri sayfa başına sabit bir fiyat sunar. Kullanıcıların yazdırma davranışı bu sözleşmelerle ilgili olmayıp, müşteri riskleri üreticiye kaydırılır. Bu alternatif müşteri açısından oldukça avantajlı olabilir. Tüm yazıcı üreticileri bu hepsi bir arada tıklama sözleşmeleri sunmadığından, Ricoh lider konumdadır. Sorular: Bu dokümanı okuduktan sonra, mevcut aygıtınızın toner, mürekkep veya jel tüketimi hakkında sorunuz olması durumunda, tereddüt etmeden Ricoh ile irtibata geçin. Tüm çalışanlarımız Ricoh nun hepsi bir arada sözleşmeler aracılığıyla çoğu yazıcımız ve MFP lerimiz için sunduğu alternatifleri size açıklamaktan mutluluk duyacaktır. Son

Verimli siyah-beyaz çok işlevli cihazlar

Verimli siyah-beyaz çok işlevli cihazlar Verimli siyah-beyaz çok işlevli cihazlar Aficio SP 3500SF/SP 3510SF Çok özellikli performans Aficio SP 3500SF/SP 3510SF siyah-beyaz A4 Çok İşlevli Yazıcılar (MFP'ler) size baskı, fotokopi, tarama ve faksta

Detaylı

KARTUŞLARA VEDA EDİN. Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar

KARTUŞLARA VEDA EDİN. Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar KARTUŞLARA VEDA EDİN Epson Mürekkep Tanklı Yazıcılar ULTRA DÜŞÜK MALİYETLİ GÜNLÜK BASKI İster evde çalışın ister ofiste, bir Epson mürekkep tanklı (ITS) yazıcı, baskı ve iş maliyetlerinizi azaltacaktır.

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 5 Renk kalitesi kılavuzu Bu kılavuz, renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamanıza yardımcı olur. Kalite menüsü Yazdırma Modu

Detaylı

Fiery Command WorkStation 6 FS200 Renk ayarları

Fiery Command WorkStation 6 FS200 Renk ayarları Bu belge nasıl kullanılır? Bu araç, eski Fiery renk akış grafiği resminin yerini alır. Kullanıcılara Fiery sunucusu üzerinde izlenen renk işleme planı hakkında ayrıntılar vermek için tasarlanmıştır. Bu

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 6 Renk kalitesi kılavuzu Renk Kalitesi kılavuzu, kullanıcıların renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamasına yardımcı olur.

Detaylı

Uyumluluk markalamasından katma değerli kodlamaya kadar

Uyumluluk markalamasından katma değerli kodlamaya kadar Teknik rapor Uyumluluk markalamasından katma değerli kodlamaya kadar Ultra Yüksek Hızlı Sürekli Mürekkep Püskürtme teknolojisi, ambalajlamayı geliştirmek için yeni olanaklar oluşturmaktadır Kodlama ve

Detaylı

Sarf malzemeleri. Orijinal Sarf Malzemeleri Kataloğu 2018 ALIVE WITH COLOUR

Sarf malzemeleri. Orijinal Sarf Malzemeleri Kataloğu 2018 ALIVE WITH COLOUR Sarf malzemeleri Orijinal Sarf Malzemeleri Kataloğu 2018 ALIVE WITH COLOU 1 Orijinal OKI Sarf Malzemeleri Orijinal OKI Sarf Malzemelerinin temelini oluşturan onlarca yıllık LED baskı araştırması ve OKI

Detaylı

Kartuş Derdine Son. Kaliteden ödün vermeden düşük maliyetli baskı

Kartuş Derdine Son. Kaliteden ödün vermeden düşük maliyetli baskı Kartuş Derdine Son Kaliteden ödün vermeden düşük maliyetli baskı Ev ve küçük ofis kullanımı için idealdir. Hızlı ve düşük maliyetli, aynı zamanda kullanıcı dostu bir çok fonksiyonlu yazıcıya sahip olmanın

Detaylı

RİSK ALMAYIN ORİJİNAL TONER ALIN.

RİSK ALMAYIN ORİJİNAL TONER ALIN. RİSK ALMAYIN ORİJİNAL TONER ALIN. GERÇEK BİR AVANTAJ ELDE EDİN. Toner arızalarından, tekrar baskı yapma güçlüğü ve masraflarından kaçınmanın tek bir yolu var; o da sadece orijinal KYOCERA toneri kullanmak.

Detaylı

Eşsiz bir çözüm ürünleri yelpazesi

Eşsiz bir çözüm ürünleri yelpazesi Eşsiz bir çözüm ürünleri yelpazesi DOĞRU OLANI seçin Eşsiz bir baskı çözümleri yelpazesinin temel özelliklerini keşfedin. Renkli iletişiminizi hızlandırın ComColor X-Jet yazıcılarının çok yüksek düzeydeki

Detaylı

SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI

SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI Epson'da biz, yazıcınıza ne kattıysak onu alacağınıza inanıyoruz. ETKİLİ KALİTE. OLAĞANÜSTÜ YAZICILAR. Epson un deneyimi yazıcı donanımları için

Detaylı

Kağıt, yüksek nem nedeniyle nem emmiş olabilir. Kağıdı kullanana kadar orijinal paketinde saklayın.

Kağıt, yüksek nem nedeniyle nem emmiş olabilir. Kağıdı kullanana kadar orijinal paketinde saklayın. Sayfa 1 / 10 Yazdırma kalitesi kılavuzu Yazdırma kalitesi sorunlarının çoğu, öngörülen ömrünün sonuna yaklaşmakta olan bir sarf veya bakım öğesinin değiştirilmesiyle çözümlenebilir. Yazıcı kontrol panelinde

Detaylı

LBP7200Cdn. Özellikler

LBP7200Cdn. Özellikler Canon i-sensys LBP7200Cdn Lazer Yazıcılar Bu ağa hazır, kompakt, renkli lazer yazıcı, üretken otomatik çift taraflı baskı ve enerji verimliliğiyle hızlı, profesyonel renkli baskılara ihtiyacı olan küçük

Detaylı

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Makineye Genel Bakış Makineye Genel Bakış Özellikler Cihazınız, yapılandırmasına bağlı olarak şu özelliklere sahiptir: 8 Kopyalama E-posta Internet Faksı Sunucu Faksı Doküman

Detaylı

BASKI GRAFİK MERKEZİNDE KULLANILAN CİHAZLAR VE ÖZELLİKLERİ. HP Designjet T1100ps Plotter ve T1100MFP Scanner

BASKI GRAFİK MERKEZİNDE KULLANILAN CİHAZLAR VE ÖZELLİKLERİ. HP Designjet T1100ps Plotter ve T1100MFP Scanner BASKI GRAFİK MERKEZİNDE KULLANILAN CİHAZLAR VE ÖZELLİKLERİ HP Designjet T1100ps Plotter ve T1100MFP Scanner Ulusal ve uluslararası projelerde kullanılacak poster, afiş ve benzeri dökümanları kaliteli ve

Detaylı

SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI

SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI SureColor SC-P10000 ve SC-P20000 KALİTE VE HIZ İÇİN TASARLANDI 3 VERİMİ ARTTIRIN Kullanım kılavuzu ve renkli LCD paneli ile büyük hacimli baskıları hızlı bir şekilde alın ve kolaylıkla baskı malzemesi

Detaylı

BARTENDER PROGRAMI ETİKET AYARLARI

BARTENDER PROGRAMI ETİKET AYARLARI BARTENDER PROGRAMI ETİKET AYARLARI Bu kılavuz, Bartender programının temel kullanım ayarlarını açıklamak üzere yapılmıştır. Anlatılar dışında sormak istedikleriniz veya yardımcı olabileceğimizi düşündüğünüz

Detaylı

Daha Fazlasını İsteyin

Daha Fazlasını İsteyin Daha Fazlasını İsteyin Hızlı ve güvenilir mono lazer yazıcı serisi. İşiniz için en akıllı çözüm. YAZICI FOTOKOPİ TARAYICI FAKS KABLOSUZ AĞ www.brother.com.tr İşiniz için her dakikanın değerli olduğunun

Detaylı

A4/A3 130 sayfa/dakika

A4/A3 130 sayfa/dakika DOĞRU OLANI SEÇIN 301 371 301 371 EZ301/371 eşsiz bir baskı yaklaşımıdır A4/A3 130 sayfa/dakika Maliyetleri yükseltmeden, yüksek sayıda kopya. EZ301/371 baskı makinesi, kullanılabilirlik ve verimliliği

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 6 Renk kalitesi kılavuzu Renk Kalitesi kılavuzu, kullanıcıların renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamasına yardımcı olur.

Detaylı

RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma

RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma İÇİNDEKİLER 1. Tüm Kullanıcılara Giriş...3 Kılavuz Hakkında Bilgi...3 Ticari Markalar...4 RICOH Smart Device Connector nedir?... 5 RICOH

Detaylı

Makine. Kağıt Mürekke. Servis. rça Yedek P PLAN KOPYA RENKLİ SCANNER KATLAMA MAKİNASI İÇ MEKAN-DIŞ MEKAN BASKI MAKİNELERİ

Makine. Kağıt Mürekke. Servis. rça Yedek P PLAN KOPYA RENKLİ SCANNER KATLAMA MAKİNASI İÇ MEKAN-DIŞ MEKAN BASKI MAKİNELERİ Makine si Sarf eme z l a M Kağıt Mürekke p Servis rça a Yedek P İÇ MEKAN-DIŞ MEKAN BASKI MAKİNELERİ PLAN KOPYA RENKLİ SCANNER KATLAMA MAKİNASI : Rodin E6080UV Baskı Gen. / Uzunluk : 800mm X 550mm : 700

Detaylı

Symaro İlaç endüstrisi için sertifikalı sensörler. En zorlu koşullarda yüksek oranda hassas ölçüm. Answers for infrastructure.

Symaro İlaç endüstrisi için sertifikalı sensörler. En zorlu koşullarda yüksek oranda hassas ölçüm. Answers for infrastructure. Symaro İlaç endüstrisi için sertifikalı sensörler En zorlu koşullarda yüksek oranda hassas ölçüm Answers for infrastructure. En zorlu kalite gerekliliklerini karşılar ve en uygun maliyetli kullanımı sağlar

Detaylı

A4/A3 130 sayfa/dakika

A4/A3 130 sayfa/dakika 301 371 DOĞRU OLANI SEÇIN EZ301/371 eşsiz bir baskı yaklaşımıdır A4/A3 130 sayfa/dakika Maliyetleri yükseltmeden, yüksek sayıda kopya. EZ301/371 baskı makinesi, kullanılabilirlik ve verimliliği birleştirmek

Detaylı

1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki " C " ile " B " ışığı yanıyor ne yapmalıım?

1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki  C  ile  B  ışığı yanıyor ne yapmalıım? 1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki " C " ile " B " ışığı yanıyor ne yapmalıım? Çözüm : Canon MP250 MP252 MP 280 MP 282 MX300 MX 320 MX 360 MG 2150 MP 495 Marka ve model yazıcılar için

Detaylı

A4 / B4 130 sayfa/dakika

A4 / B4 130 sayfa/dakika DOĞRU OLANI SEÇIN 201 231 EZ201/231 eşsiz bir baskı yaklaşımıdır A4 / B4 130 sayfa/dakika Maliyetleri yükseltmeden, yüksek sayıda kopya. EZ201/231 baskı makinesi, kullanılabilirlik ve verimliliği birleştirmek

Detaylı

Full HD Mini HDMI Genişletici

Full HD Mini HDMI Genişletici Full HD Mini HDMI Genişletici Kullanma Kılavuzu DS-55203 Ürün tanıtımı Bu HDMI Genişletici, çift olarak çalışan bir verici ünite (TX) ve bir de alıcı üniteden (RX) oluşur. Sıkıştırılmamış full HD1080p@60Hz

Detaylı

L390. Özellikler. Ağır kullanım koşulları için yüksek hızda ve güvenli profesyonel lazer faks ve yazıcı

L390. Özellikler. Ağır kullanım koşulları için yüksek hızda ve güvenli profesyonel lazer faks ve yazıcı Canon i-sensys FAX- L390 Lazer Fakslar Bu profesyonel lazer faks ve yazıcı ağır kullanım koşulları için idealdir. Üretkenlik özellikleri arasında maliyetleri denetim altında tutmaya yönelik Departman Kimliği

Detaylı

Lexmark çok fonksiyonlu renk ile çalışma gününüzü güçlendirin!

Lexmark çok fonksiyonlu renk ile çalışma gününüzü güçlendirin! X540 Serisi Lexmark X543dn X544 modelleri BASKI FOTOKOPİ TARAMA FAKS KULLANILABİLİR Dakikada 23 Sayfaya Kadar Renkli Dakikada 23 Sayfaya Kadar Siyah ÇİFT TARAFLI BASKI Ağ Lexmark çok fonksiyonlu renk ile

Detaylı

Etiketler ve oluklu kutularin ve kartonlarin doğrudan kodlanmasi

Etiketler ve oluklu kutularin ve kartonlarin doğrudan kodlanmasi Etiketler ve oluklu kutularin ve kartonlarin doğrudan kodlanmasi ETİKETLER VE OLUKLU KUTULARIN VE KARTONLARIN DOĞRUDAN KODLANMASI Günümüzün üretim tesislerinde çeşitli ürünlerin kutularını tanımlama ihtiyacını

Detaylı

Toner kartuşunu çıkarın ve ambalaj malzemelerinin gerektiği gibi çıkarıldığından emin olun. Toner kartuşunu geri takın.

Toner kartuşunu çıkarın ve ambalaj malzemelerinin gerektiği gibi çıkarıldığından emin olun. Toner kartuşunu geri takın. Sayfa 1 / 12 Yazdırma kalitesi kılavuzu Yazdırma kalitesi sorunlarının çoğu, öngörülen ömrünün sonuna yaklaşmakta olan bir sarf veya bakım öğesinin değiştirilmesiyle çözümlenebilir. Yazıcı kontrol panelinde

Detaylı

Seçenekler Menüsünde Yazdır, Kaydet, Kullanıcı Bilgisi Ve Uyumluluk Sekmelerinin Anlatımı

Seçenekler Menüsünde Yazdır, Kaydet, Kullanıcı Bilgisi Ve Uyumluluk Sekmelerinin Anlatımı Kullanıcı Bilgisi Ve Uyumluluk Yazdır,kaydet,kullanıcı bilgisi,uyumluluk sekmelerin alatımı 1-Taslak kalitesi kullan ; Belgeyi en az biçimlendirmeyle yazdırmak için bu seçeneği belirleriz. Bu, yazdırma

Detaylı

DOĞRUDAN KUMAŞA ÇOK YÖNLÜ BASKI

DOĞRUDAN KUMAŞA ÇOK YÖNLÜ BASKI SureColor SC-F2000 DOĞRUDAN KUMAŞA ÇOK YÖNLÜ BASKI BİR TİŞÖRT BASKISINI MERDANELER BÜYÜK SANİYEDE ALIN PARLAK RENKLER KÜÇÜĞE EKONOMİK Doğrudan giysiye baskı çözümünde tişörtlerin hızlı, kolay ve çok rekabetçi

Detaylı

A4 / B4 130 sayfa/dakika

A4 / B4 130 sayfa/dakika DOĞRU OLANI SEÇIN EZ201/231 eşsiz bir baskı yaklaşımıdır 201 231 A4 / B4 130 sayfa/dakika Maliyetleri yükseltmeden, yüksek sayıda kopya. EZ201/231 baskı makinesi, kullanılabilirlik ve verimliliği birleştirmek

Detaylı

Karşılaştırmalı. Satış. Kılavuzu. Ricoh Yazıcı Çeşitleri. S/B Yazıcı. Renkli. GelJet. Yazıcı. Renkli. Siyah-beyaz MFP MFP. Kılavuzu.

Karşılaştırmalı. Satış. Kılavuzu. Ricoh Yazıcı Çeşitleri. S/B Yazıcı. Renkli. GelJet. Yazıcı. Renkli. Siyah-beyaz MFP MFP. Kılavuzu. Karşılaştırmalı Satış Kılavuzu Ricoh Yazıcı Çeşitleri GelJet Renkli MFP Renkli Yazıcı S/B Yazıcı Siyah-beyaz MFP Sarf Malzemesi Kılavuzu KARŞILAŞTIRMALI SATIŞ KILAVUZU Çok işlevli cihazlar alanında Avrupa

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

24. Yazdırma ve Plot Alma

24. Yazdırma ve Plot Alma 24. Yazdırma ve Plot Alma Bu Konuda Öğrenilecekler: Yazdırma işlemini gerçekleştirmek Plot etme işlemini gerçekleştirmek PlotMaker programı ile çalışmak Projenin kağıda dökülme evresinde yazdırma ve plot

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-4/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı

Daha düşük işletme maliyeti, daha yüksek verimlilik

Daha düşük işletme maliyeti, daha yüksek verimlilik WorkForce Pro WF-C5000 Inkjet Serisi Daha düşük işletme maliyeti, daha yüksek verimlilik Ekolojiye uyumlu teknologi Daha verimli bir çalışma ortamı oluşturun Gün boyunca baskı alın ve çalışın Yenilikçi

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

19" Geniş Ekran LED Monitör

19 Geniş Ekran LED Monitör Genel Bakış ViewSonic VA1917a, evde veya ofiste kullanım için ideal LED arka aydınlatmalı, parlak ve ince ön çerçeve tasarımına sahip, 18,5 inç geniş ekran monitördür. 1366 x 768 çözünürlük ve 5 ms tepki

Detaylı

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 Kopya kalitesini en iyi duruma getirme Aşağıdaki renk kalitesi ayarları kullanılabilir. Otomatik Seç: Kopyalama kalitesi sizin için önemli olmadığında

Detaylı

İçindekiler. Kağıt ve özel ortam yükleme...3. Sıkışmaları giderme...7. Kağıt tepsisi yükleme...3

İçindekiler. Kağıt ve özel ortam yükleme...3. Sıkışmaları giderme...7. Kağıt tepsisi yükleme...3 Hızlı Başvuru İçindekiler Kağıt ve özel ortam yükleme...3 Kağıt tepsisi yükleme...3...7 200-201 kağıt sıkışması...7 202 kağıt sıkışması...10 241 kağıt sıkışması...13 251 kağıt sıkışması...14 İçindekiler

Detaylı

Sürekli Mürekkep Püskürtmeli Videojet Mükemmel fiyata sağlam performans

Sürekli Mürekkep Püskürtmeli Videojet Mükemmel fiyata sağlam performans Sürekli Mürekkep Püskürtmeli Videojet 1040 Mükemmel fiyata sağlam performans Genel kodlama ihtiyaçlarını karşılayan kanıtlanmış Videojet performansı mükemmel değerde Küçük ve orta ölçekli üreticilerin

Detaylı

%RVFK U QOHUL %BIB GB[MB LJMPNFUSF EBIB B[ ZBLºU

%RVFK U QOHUL %BIB GB[MB LJMPNFUSF EBIB B[ ZBLºU %RVFK U QOHUL %BIB GB[MB LJMPNFUSF EBIB B[ ZBLºU Çoğu sürücü için yakıt tasarrufu en önemli konudur Daha düşük yakıt tüketimi, depo başına daha çok kilometre ve daha düşük CO2 emisyonları anlamına gelir.

Detaylı

Suyu korumak hayatı korumaktır

Suyu korumak hayatı korumaktır Watersmart Pisuvar İçindekiler Suyu korumak hayatı korumaktır 2 Blue Life: Bir düşünce tarzından daha fazlası 4 Watersmart: Ekonomik, hijyenik, çevre dostu 6 Çalışma prensipleri 8 Karşılaştırmalı ürün

Detaylı

Çıktı ve Çıkış Aygıtları

Çıktı ve Çıkış Aygıtları Çıktı ve Çıkış Aygıtları 1 Çıktı nedir? Çıktı, kullanıma uygun hale getirilecek şekilde işlenmiş veridir. 2 Çıktı nedir? Çıkış aygıtı, bilgiyi bir veya daha fazla insana aktaran donanım bileşeni tipidir.

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A5-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A5-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

22 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2233-LED ViewSonic VG2233-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 21,5 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 Full HD

Detaylı

HP Color LaserJet CM1312 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM1312 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM1312 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

Teknik İş Raporu. HP Sure View. Tek tuşla iş cihazı ekranı gizliliği. Mayıs Teknik İş Raporu HP Sure View 01

Teknik İş Raporu. HP Sure View. Tek tuşla iş cihazı ekranı gizliliği. Mayıs Teknik İş Raporu HP Sure View 01 Teknik İş Raporu HP Sure View Tek tuşla iş cihazı ekranı gizliliği Mayıs 2018 Teknik İş Raporu HP Sure View 01 İçindekiler Giriş... 03 HP EliteBook LCD nizde gizlilik nasıl ayarlanır, etkinleştirilir ve

Detaylı

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için.

Citizen fotoğraf yazıcıları: Anılarını saklayanlar için. Citizen fotoğraf yazıcıları: Citizen fotoğraf yazıcıları: Profesyonel bir fotoğrafçı olarak müşterilerinizin hayatlarındaki en önemli anlardan bazılarını saklayan kişi sizsiniz. Sizin ustalığınız, deneyiminiz

Detaylı

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi C C C C C C C Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi testo Saveris Restaurant dijital çözüm sistemi ile - gıda standartlarının yerine getirilmesi, kalitenin artırılması ve maliyetlerin

Detaylı

United Security. Kayıt Ayarları

United Security. Kayıt Ayarları Kayıt Ayarları kayıt cihazınızın sağlıklı olarak kayıt yapabilmesi için bu bölümdeki ayarların yapılandırılmış olması gerekir. Ancak bu işlem uzmanlık gerektiren bir konudur ve mutlaka cihazı satın almış

Detaylı

Gelecek için hazırız.

Gelecek için hazırız. Gelecek için hazırız. Genel Bakış Buderus uzmanlığının yepyeni ürünü: Logamax plus GB172i Yoğuşmalı Kombi ve Kazan Logamax plus GB172i yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kombi ve kazan: Yenilikçi tasarım,

Detaylı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı, doğrudan sahada nefesten alkol ve uyuşturucu testi ölçüm sonuçlarını yazdırır. Sonuçları belgeleme Logonuz ve kişisel metniniz için alan. Optik arayüz

Detaylı

Akıllı Mürekkep Tasarrufları Kılavuzu

Akıllı Mürekkep Tasarrufları Kılavuzu Akıllı Mürekkep Tasarrufları Kılavuzu Fiery proserver, her zaman mümkün olan en düşük mürekkep hacmini kullanır ve dolayısıyla son derece düşük maliyetlidir. Varsayılan ayar bile ICC profilleri kullanarak

Detaylı

PROFESYONEL BASKININ GİZLİ MALİYETİ

PROFESYONEL BASKININ GİZLİ MALİYETİ PROFESYONEL BASKININ GİZLİ MALİYETİ Üretkenlik kaybı 24 milyar 7 milyar 7 milyar yazıcı ve yazıcı teknolojisinden kaynaklanan kayıp Düşük BT performansı bunun 7 milyar civarı yazıcılarla ilgili olmak üzere,

Detaylı

Broşür Yapı iskelesi ve destekleme sistemi DURALOK DURALOK. Yapı iskelesi ve destekleme sistemi. v2014/01tr

Broşür Yapı iskelesi ve destekleme sistemi DURALOK DURALOK. Yapı iskelesi ve destekleme sistemi. v2014/01tr Broşür Yapı iskelesi ve destekleme sistemi DURALOK DURALOK Yapı iskelesi ve destekleme sistemi v2014/01tr Dayanıklı, pratik ve güvenli 02 Scafom-rux duralok, modüler yapı iskelesi ve kalıp sistemi Duralok,

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com ModulA Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com Yeni Biral ModulA: Konu enerji verimliliği ise, pompa teknolojisi modüller halinde yapılandırılabilen bu üstün çözüm hiç bu

Detaylı

IF IT WORX, IT S. GÜÇLÜ DESTEK, KOLAY BAKIM, YÜKSEK ERGONOMi. www.utax.com.tr

IF IT WORX, IT S. GÜÇLÜ DESTEK, KOLAY BAKIM, YÜKSEK ERGONOMi. www.utax.com.tr IF IT WORX, IT S GÜÇLÜ DESTEK, KOLAY BAKIM, YÜKSEK ERGONOMi www.utax.com.tr P-3025 MFP A4 - SİYAH- BEYAZ FOTOKOPİ YAZICI FAKS TARAYICI SİYAH BEYAZ A4 ÇOK FONKSİYONLU FAKSLI CİHAZLAR A4 SİYAH BEYAZ ÇOK

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Hizmetleri. Mustafa YILMAZ mustafayilmaz@tse.org.tr

Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Hizmetleri. Mustafa YILMAZ mustafayilmaz@tse.org.tr Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Hizmetleri Mustafa YILMAZ mustafayilmaz@tse.org.tr Türk Standardları Enstitüsü tarafından yapılan Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Hizmetleri Yazılım

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED Öne Çıkan Özellikler

24 FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED Öne Çıkan Özellikler 24" FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED ViewSonic VA2445-LED, evde veya ofiste kullanım için ideal LED arka aydınlatmalı, parlak, ince ön çerçeve tasarımına sahip, 24 inç (23,6 Vis) geniş

Detaylı

HP Color LaserJet CP1510 Serisi Yazıcı Kağıt ve Baskı Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CP1510 Serisi Yazıcı Kağıt ve Baskı Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CP1510 Serisi Yazıcı Kağıt ve Baskı Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz 4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz Kullanma Kılavuzu DS-55204 Digitus 4K Çoğaltıcı Seti, 4K2K/60Hz hem yüksek çözünürlüklü grafikler hem de kesintisiz video oynatımı için en yüksek talepleri dahi karşılayan

Detaylı

Monoblok trifaze KGK sistemi. PowerWave 33 60 500 kw Benzersiz güç performansı

Monoblok trifaze KGK sistemi. PowerWave 33 60 500 kw Benzersiz güç performansı Monoblok trifaze KGK sistemi PowerWave 33 60 500 kw Benzersiz güç performansı PowerWave 33 güç merkezi ABB, kesintisiz güç kaynağı sistemlerinde global standartlar ortaya koymuștur. PowerWave 33 ün en

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix AirPrint Kılavuzu AirPrint hakkında bilgiler Ayar Prosedürü Yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. AirPrint hakkında bilgiler

Detaylı

OTS Coldenhove Papier ile birlikte.

OTS Coldenhove Papier ile birlikte. OTS Coldenhove Papier ile birlikte. Coldenhove Papier in sizin ve işletmeniz için neler yapabileceğini kendi gözlerinizle görün. 1 Coldenhove Papier Hakkında Coldenhove Papier; Dijital Transfer Baskı

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Yüksek Kapasiteli VRF sistemi DC Inverter Kontrol Kompresör Uzun Borulama Sistemi Tasarımı Yüksek Performanslı R410A Soğutucu Gazı Yeni Tasarım Kompakt Dış Ünite: 8HP den 48

Detaylı

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8 Ricoh SG 7100DN PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU Windows 7 ve 8 DİKKAT! YAZICIYLA BİRLİKTE GELEN RICOH (OEM) MÜREKKEPLERİ YÜKLEMEYİN. SAWGRASS SUBLIJET-R MÜREKKEP KARTUŞARINI TAKMASDAN YAZICIYI AÇMAYIN.

Detaylı

SSS Eski Excel Yüksek Voltaj Güç Kaynağı Değişim Programı Parça Numarası SP355026

SSS Eski Excel Yüksek Voltaj Güç Kaynağı Değişim Programı Parça Numarası SP355026 S: Hangi modeller etkileniyor? C: Tüm Excel, PC70, PC80 ve 2100 yazıcılar. S: Bu durum Videojet lazerleri, termal transfer yazıcıları veya 1000 serisi InkJet (Mürekkep Püskürtmeli) Yazıcıları etkiler mi?

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YAZICI KİRALAMA, BASKI HİZMETİ VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YAZICI KİRALAMA, BASKI HİZMETİ VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YAZICI KİRALAMA, BASKI HİZMETİ VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. ŞARTNAMENİN KONUSU ŞİRKET tarafından, DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarına madde 3 te belirtilen koşullar

Detaylı

Araçlar Menü Haritası

Araçlar Menü Haritası Araçlar menüsündeki tüm seçeneklere erişebilmek için Yönetici olarak oturum açmalısınız. Aygıt Ayarları Genel Enerji Tasarrufu Akıllı Hazır İş Etkinliği Programlanan Tarih ve Saat Saat Dilimi (GMT Saat

Detaylı

HP DeskJet Ink Advantage 3790 Allin-One Yazıcı

HP DeskJet Ink Advantage 3790 Allin-One Yazıcı Veri sayfası HP DeskJet Ink Advantage 3790 Allin-One Yazıcı Bütçenize, tarzınıza ve yerinize uygun kablosuz baskı Dünyanın en küçük all-in-one yazıcısıyla yerden tasarruf edin ve kablosuz olarak baskı

Detaylı

ABCDE ABCDE ABCDE. Yazdırma kalitesi sorunlarını görme. Yazdırma düzensizlikleri. Yazdırma kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 8

ABCDE ABCDE ABCDE. Yazdırma kalitesi sorunlarını görme. Yazdırma düzensizlikleri. Yazdırma kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 8 Sayfa 1 / 8 Yazdırma kalitesi kılavuzu Yazdırma kalitesi sorunlarının çoğu, öngörülen ömrünün sonuna yaklaşmakta olan bir sarf malzemesi veya bakım öğesinin değiştirilmesiyle çözümlenebilir. Yazıcı kontrol

Detaylı

SurePress L-6034VW Dijital Etiket Baskı Makinesi TUTARLI RENK, OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR

SurePress L-6034VW Dijital Etiket Baskı Makinesi TUTARLI RENK, OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR SurePress L-6034VW Dijital Etiket Baskı Makinesi TUTARLI RENK, OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR İŞ FIRSATLARI OLUŞTURUN SurePress L-6034 Inkjet Dijital Etiket Baskı Makinesi, daha kolay ve daha etkili bir şekilde yüksek

Detaylı

ASUS Eye Care Teknolojisi Tanıtım Bilgileri

ASUS Eye Care Teknolojisi Tanıtım Bilgileri OCAK 2015 ASUS Eye Care Teknolojisi Tanıtım Bilgileri ASUS EyeCare Teknolojisi, Bilgisayar İlintili Görsel Sendrom (CVS)'nin önlenmesine yardımcı olan iki temel teknolojiye dayanır; Flicker-Free ve Düşük

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı

HP Profesyonel PANTONE Emülasyonu

HP Profesyonel PANTONE Emülasyonu HP Profesyonel PANTONE Emülasyonu Durum PANTONE formül kılavuzları, tüm grafik tasarımcıların kullandığı bir araçtır ve grafik öğelerin ve metnin spot renklerini seçmede ve belirtmede temel bir işlev görür.

Detaylı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı 375 F / 190 C 20-40 SANİYE 5 YÜKSEK (60 psi) VİDEO: http://youtube.com/v/swyqxqlm4b4&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu

Detaylı

Kullanım kılavuzu. AirPrint

Kullanım kılavuzu. AirPrint Kullanım kılavuzu AirPrint BAŞLANGIÇ Bu belgedeki bilgilerin tam, doğru ve güncel olmasını sağlamak için her türlü çalışma yapılmıştır. Üretici, kontrolü dışındaki hataların sonuçları için sorumluluk kabul

Detaylı

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Sürüm 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Tüm Hakları Saklıdır. Yayınlanmamış haklar Amerika Birleşik Devletleri'nin telif hakkı kanunlarınca korunmaktadır. Bu yayının içeriği, Xerox Corporation'ın

Detaylı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı XMIND NOVUS Kolay görüntüleme için iyi bir seçim XMIND NOVUS Hızlı ve kullanımı kolay dijital X-ray sistemidir. Uygun fiyata, birinci sınıf panoramik

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS 90 kw - 315 kw YENİ SERİ EKO PLUS www.ekomak.com.tr _2 3_ 90-160 Üstün vida elementi maksimum serbest hava dağıtımı ve düşük enerji tüketiminin optimum kombinasyonunu sağlamaktadır. En son teknolojiye

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Windows 8. v20140117

KULLANIM KILAVUZU. Windows 8. v20140117 SG 71 SG 0 D 7100DN KULLANIM KILAVUZU Windows 8 v20140117 Ricoh SG 7100DN PowerDriver-v4, optimum baskı performansı için bireylerin sürücü yapılandırma ayarlarına erişmelerine ve bunları özelleştirmelerine

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

DOKÜMAN KODU BAKIM VE KALİBRASYON TALİMATI YAYIN TARİHİ 01.04.2013 REVİZYON NO 00 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ - TIBBİ CİHAZ SAYFA NO 1 / 6

DOKÜMAN KODU BAKIM VE KALİBRASYON TALİMATI YAYIN TARİHİ 01.04.2013 REVİZYON NO 00 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ - TIBBİ CİHAZ SAYFA NO 1 / 6 TIBBİ CİHAZ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Hastanemizde bulunan tıbbi cihazların etkin ve verimli olarak çalışmasını sağlamak üzere belirlenen şart ve periyotlarda bakım ve kalibrasyon işlemlerinin kendi bünyesinde

Detaylı

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 17 Nisan 2017 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

KAPSAMLI KORUMA! 10 yıllık ek garanti süresi sadece beyaz eşya içindir.

KAPSAMLI KORUMA! 10 yıllık ek garanti süresi sadece beyaz eşya içindir. KAPSAMLI KORUMA! 3 4 5 YIL YIL YIL YIL 10 10 yıllık ek garanti süresi sadece beyaz eşya içindir. Özenle seçtiğiniz ürünlerinizi uzun süre güvenle ve gönül rahatlığı ile kullanabilmeniz için Ek Garanti

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRM. Hastane Kapıları. Hermetik Kayar Kapı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRM. Hastane Kapıları. Hermetik Kayar Kapı Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30/HRM Hermetik Kayar Kapı Hava ve su sızdırmazlık özelliği bulunan METAXDOOR MS30/HRM hermetik kayar

Detaylı

DAHA HIZLI, DAHA PRATİK. LABORATUVAR İÇ VE DIŞ KALİTE KONTROLLERİNİN UYGULAMASI VE TAKİBİ

DAHA HIZLI, DAHA PRATİK. LABORATUVAR İÇ VE DIŞ KALİTE KONTROLLERİNİN UYGULAMASI VE TAKİBİ DAHA HIZLI, DAHA PRATİK. LABORATUVAR İÇ VE DIŞ KALİTE KONTROLLERİNİN UYGULAMASI VE TAKİBİ %100 web tabanlı İNTERQC, programı ile laboratuarlarınızın kalite kontrollerini istediğiniz yerden ve istediğiniz

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

24 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2433-LED ViewSonic VG2433-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 23,6 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 FullHD

Detaylı