ŠkodaSuperb KULLANMA KILAVUZUNA EK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ŠkodaSuperb KULLANMA KILAVUZUNA EK"

Transkript

1 SIMPLY CLEVER Škoda KULLANMA KILAVUZUNA EK Teknik değişiklikler 12/2009

2 Giriş 1 Giriş Bu ilave, SUPERB baskısı kullanma kılavuzunu tamamlar (bundan sonra sadece kullanma kılavuzu olarak tanımlanacaktır). Bu ilavedeki bilgiler, kullanma kılavuzundaki bilgilere göre önceliğe sahiptir. Özel donanımlar * işareti ile belirtilmiştir. Her zaman iyi sürüşler dileriz Škoda Auto a.s. Çok fonksiyonlu gösterge (Araç bilgisayarı)* Çok fonksiyonlu gösterge (donanımına bağlı olarak) aşağıdaki bilgileri sunar: Yağ sıcaklığı Not Yağ sıcaklığı Yağ sıcaklığı 50 C'den düşük olduğunda veya yağ sıcaklığı kontrol sisteminde bir arıza olduğunda, yağ sıcaklığı yerine üç çizgi gösterilir. Bilgi ekranı* () Ayarlar DSG otomatik şanzımanının* aşırı ısınmış kavramaları sayfa 1 DSG otomatik şanzımanının* kavramalarının sıcaklığı DSG otomatik şanzımanının kavramalarının sıcaklığı çok yüksek ise, bilgi ekranında* sembolü ve uyarı metni gösterilir: Gearbox overheated: Stop! Owner's man.! (Şanzıman aşırı ısınmış: Dur! Araç kitabı!). İlave uyarı sinyali olarak akustik bir ses duyulur. UYARI! Eğer siz teknik nedenlerden dolayı durmak zorunda kaldıysanız, o zaman aracı trafik akışından emniyetli bir mesafe uzağa bırakınız, motoru durdurunuz ve flaşörleri yakınız. Dikkat! Otomatik şanzımanının kavramaları aşırı ısınmış ise, aracı durdurunuz ve motoru kapatınız. Sembol uyarı metni ile sönene kadar bekleyiniz - şanzıman hasarı tehlikesi! Sembol ve uyarı metninin sönmesinden sonra sürüşe devam edebilirsiniz. Setup (Ayarlar) menüsünde (donanıma göre) aşağıdaki menü noktalarını seçebilirsiniz: Autom. blind (otom. rulo) Otomatik rulo () Bagaj kapağını açtığınızda bagaj örten rulonun otomatik olarak açılmasını devre dışı bırakabilir / etkinleştirebilirsiniz. Kırmızı semboller Kırmızı sembollerin anlamı:

3 2 Elektronik denge programı (ESP)* Elektronik denge programı (ESP)* Uzaktan kumanda anahtarındaki pilin değiştirilmesi Şek. 1 ESP tuşu ESP sistemi aracı dengelemek için yardım ettiği sırada hızlı bir şekilde kontrol lambası yanıp söner. ESP sistemi kapatılamaz, şek. 1 tuşuna basarak sadece ASR sistemi kapatılır, kontrol lambası yavaş yanıp söner. ESP sisteminde bir arıza olduğunda, kontrol lambası sürekli yanar. Kontrol lambası, motor çalıştıktan hemen sonra yanarsa, ESP sistemi teknik nedenlerden dolayı kapatılmış olabilir. Böyle bir durumda, kontağı kapatıp açarak ESP sistemini tekrar devreye sokabilirsiniz. Kontrol lambası söndüğü zaman, ESP sistemi tamamen çalışır durumdadır. Şek. 2 Uzaktan kumanda anahtarı - Kapağın çıkarılması Şek. 3 Uzaktan kumanda anahtarı Her uzaktan kumanda anahtarı, AB şek. 2 kapağının altına yerleştirilmiş bir pile sahiptir. Pil boşaldığı zaman, uzaktan kumandanın üstündeki bir tuşa basıldıktan sonra kırmızı renkli kontrol lambası A yanıp sönmez şek. 3. Pili aşağıdaki gibi değiştiriniz: Anahtarı açık duruma getiriniz. Pil kapağına baş parmakla veya düz bir tornavidayla A1 şek. 2 okunun gösterdiği yerlere basınız. Pili okun A2 yönünde aşağı doğru bastırarak boşalmış pili dışarı alınız şek. 2. Yeni pili yerleştiriniz. Bu arada lütfen pilin üzerindeki + işaretinin yukarıya gelmesine dikkat ediniz. Doğru kutup yönleri pil kapağında gösterilmektedir.

4 KESSY Sistemi* 3 Pil kapağını anahtarın üzerine yerleştiriniz ve duyulur şekilde oturana kadar bastırınız. KESSY Sistemi* Sistemin tanımlanması KESSY (Keyless Entry Start Exit System) [anahtarsız giriş çalıştırma çıkış sistemi] sistemi aktif olarak uzaktan kumandalı anahtarı kullanmadan aracın konforlu olarak kilidinin açılmasına ve kilitlenmesine ve aktif olarak uzaktan kumanda anahtarı kullanmadan çalıştırılmasına imkan vermektedir. Kilidi açarken ve kilitlerken veya çalıştırırken anahtarı örn. cepte taşımak yetmektedir. Merkezî kilitleme sistemi, güvenlik emniyeti* ve alarm sistemi* fonksiyon olarak KESSY sistemi bulunmayan araçlarla aynıdır. Sadece kullanım elemanları başkadır. Sistemin kullanım elemanları: Ön kapı kolunun dışındaki sensör A1 şek. 4 - aracın kilitlenmesine yarar, Ön kapı kolunun iç tarafındaki sensör A2 şek. 4 - aracın kilidinin açılmasına yarar, Aracın kilidinin açılması ve kilitlenmesi alanında bulunuyorsa, ön sol kapının kilidini açabilirsiniz. Geçerli anahtar AC, alanında bulunuyorsa, bagaj kapağının kilidini açmak mümkündür. Aracın kilidinin açılması Ön kapının kapı kolunu kavrarsanız veya avuç içinizle sensörü A2 şek. 4 örterseniz, aracın kilidi açılır. Aracın kilitlenmesi Sürücü veya yolcu kapısını kapayınız. Sensöre A1 parmaklarınızla dokununuz, araç kilitlenir (ancak bu anda kapı kolunu kavramayınız, yoksa araç kilitlenmez). Güvenlik emniyetinin* devreden çıkarılması Sensörü A1 5 saniye içinde parmaklarla iki kere örtünüz. Bagaj kapağı kilidinin açılması ve kilitlenmesi Bagaj kapağının kulpunu bastırınız, kapağın kilidi açılır. Eğer araç elektrikli bagaj kapağıyla* donatılmışsa, kapak kulpunun itilmesiyle açılmaya başlar. Bagaj kapağını kapatırsanız, kilitlenir. Kilitlemenin kontrol edilmesi Sensörün yardımıyla aracın kilitlenmesinden sonra A1 şek. 4 2 saniye boyunca aracın kilidinin sensör A2 yardımıyla açılması mümkün değildir. Böylece kolun çekilmesiyle aracın kilitlenip kilitlenmediğinin kontrolu mümkündür. Not Araç aküsü veya uzaktan kumanda anahtarının pili zayıf veya boşalmışsa, büyük bir olasılıkla araç KESSY üzerinden kilitlenemez veya aracın kilidi açılamaz. Bu durumda sürücü kapısının acil kilit açma veya kilitlemesini kullanınız, bakınız kullanış talimatı. Şek. 4 KESSY: Aracın kilidinin açılması ve kilitlenmesi alanlarının tanımı Aracın A veya AB şek. 4 alanlarında geçerli bir uzaktan kumandalı anahtar bulunuyorsa, bu alandaki söz konusu kapının kilidini açmak mümkündür. Yani, anahtar A

5 4 KESSY Sistemi* Diğer kilitleme imkânları Anahtarın istenmeden aracın içinde kilitli kalmasına karşı koruma Kilitlemeden ve bagaj kapağı dahil bütün kapılar kapandıktan sonra aracın kilitlenmesinde kullanılan anahtar AD çevresinde kalmış ise, anahtarın istenmeden aracın içinde kilitli kalmasından korunma etkinleşir ve kilit tekrar açılır. Anahtarın istenmeden aracın içinde kilitli kalmasından korunmanın etkinleşmesinden, sinyal lambalarının yanıp sönmesi ve bilgi ekranı* Key in vehicle (anahtar aracın içinde) mesajıyla haberdar olursunuz. Hırsızlık alarm sistemi* ile donatılmış araçlarda ilâveten bir sesli sinyal duyulur. Bilgi ekranındaki*mesajlar KESSY sistemi ile ilgili bazı uyarı ve bilgi metinlerini bilgi ekranında* bulabilirsiniz: No key (anahtar yok) No key ( anahtar yok ) mesajı motoru çalıştırmak istediğinizde araçta geçerli anahtarın bulunmaması halinde gösterilir. Bu durum, anahtarın aracın dışında bulunması, anahtarın pilinin boşalmış olması, anahtarın arızalı veya elektromanyetik alanın tümüyle bozulmuş olması hallerinde ortaya çıkabilir. Key not found (anahtar bulunmadı.) Mesaj, ateşleme açılmış veya motor çalışıyor ise ve sistem araçta geçerli bir anahtar bulamıyorsa gösterilir. Yolcu kapısının kilidinin sensör A2 sayfa 3, şek. 4 yardımıyla açılması, Bagaj kapağındaki kulpun itilmesi, Aracın kilidinin uzaktan kumandalı anahtar üstündeki tuşla açılması, Sürücü kapı kilidinin acil açılması (bakınız kullanma kılavuzu). Eğer aracın kilidi 90 saat zarfında açılmazsa, sürücü kapısının kolundaki sensörler A1 ve A2 sayfa 3, şek. 4 de otomatik olarak devreden çıkar. Yeniden etkinleştirmek için aşağıdaki şartlardan birinin yerine getirilmesi gerekir: Aracın kilidinin uzaktan kumandalı anahtar üstündeki tuşla açılması, Sürücü kapı kilidinin acil açılması (bakınız kullanma kılavuzu). Konforlu cam kullanımı Aracın kilitlenmesinde parmağınızı sensörün A1 sayfa 3, şek. 4 üstünde 2 saniyeden fazla tutarsanız, açık pencere ve panoramik sürgülü tavan kapanır. Sensörü A1 bırakırsanız, kilitleme işlemi kesilir. Sensöre A1 tekrar dokunursanız, camların ve panoramik sürgülü tavanın kapanma işlemi devam eder. Camların ve panoramik sürgülü tavanın kapanma işlemi sırasında sensör A1 ve hemen sensör A2 'ye dokunursanız veya kulpu çekerseniz, bütün pencereler ve panoramik sürgülü tavan tekrar açılır. Keyless defective (anahtarsız arızalı.) KESSY sisteminde hata, bir yetkili servisi arayınız. Renew key battery! (Anahtar pilini değiştiriniz!) Uzaktan kumanda anahtarında düşük gerilim, pili değiştiriniz. Aracın park edilmesi Eğer aracın kilidi 60 saat zarfında açılmazsa, yolcu kapısının kolundaki sensörler A1 ve A2 sayfa 3, şek. 4 otomatik olarak devreden çıkar. Yeniden etkinleştirmek için aşağıdaki şartlardan birinin yerine getirilmesi gerekir:

6 Elektrikli bagaj kapağı* () 5 Elektrikli bagaj kapağı* () Tarifi UYARI! Kapağı kapatırken asla kapağın kapanma bölgesinde durmayınız - kaza tehlikesi! Şek. 5 Kapağın kullanılması Dikkat! Kritik bir durumda kapağın hareketi kapağa karşı kısa, çabuk bir hareketle durdurulabilir. Kapağı açmadan veya kapamadan önce, açılış veya kapanış alanında hareketi engelleyebilecek eşya (örn. port bagajda veya römorkta yük vs.) bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. - Kapağın hasar görme tehlikesi! Açık bagaj kapağının üzerinde asgari 10 cm daha serbest alan bulunmasına dikkat ediniz (örn. garaj tavanına mesafe). Yoksa aracın yükü hafifledikten sonra (örn. boşaltmadan sonra) açık kapağın üzerindeki alanın artık yetersiz kalması durumu ortaya çıkabilir - kapağın hasar görmesi tehlikesi! Elektrikli kapanma süreci sırasında kapağı elle kapatmaya çalışmayınız. Elektrikli bagaj kapağı sisteminin bozulmasına neden olunabilir. Kapağı elle kapatıyorsanız, kapağın yükselmesinde kenarın ortasındaki Škoda logosunun üst kısmındaki kilide basmaya dikkat ediniz. Elektrikli bagaj kapağının kullanımı için birçok imkân vardır: Uzaktan kumanda anahtarının üstündeki bagaj kapağı açma düğmesine yakl. 1 saniye basarak, plakanın üzerindeki kapı kulpu A şek. 5 ile, Bagaj kapağının alt kenarındaki düğme AB aracılığıyla (sadece kapak açık olduğunda erişilebilir), Orta konsoldaki tuş şek. 6 aracılığıyla. Şek. 6 Kapağın kullanımı - Orta konsoldaki tuş Not Kapağın elektrikli olarak açılması uzaktan kumanda anahtarı üstündeki düğmeyle veya orta konsoldaki tuşla harekete geçirilmiş ise, kapağın hareketi sırasında aralıklı bir akustik sinyal duyulur. Elektrikli bagaj kapağı bir kuvvet sınırlaması ile donatılmıştır. Kapak, kapama sırasında bir engele rastlarsa durur ve bir akustik sinyal duyulur. Bagaj kapağının elle açılıp kapanması ancak istisnaî durumlarda, ve yavaşça, sert hareketlerde bulunmadan - mümkün olduğunca kapağın ortasına yakın - yapılabilir; kapağın yanlarından kullanımda elektrikli kapağın bozulmasına neden olunabilir. Kapak yüklü ise (örn. yüksek bir kar tabakasıyla), kapağın açılması muhtemelen durabilir. Kapağın elektrikli fonksiyonunu yerine getirmesi için kapağın üzerindeki yükü hafifletiniz.

7 6 Elektrikli bagaj kapağı* () Kullanımın tarifi Ateşleme devredeyken bagaj kapağının uzaktan kumanda anahtarıyla kullanım fonksiyonu etkin değildir. Araç dışarıdan kilitlenmiş ise, bagaj kapağının, orta konsoldaki tuş ile sayfa 5, şek. 6 kullanımı fonksiyonu etkin değildir. Bagaj kapağının A kulpuyla kullanımı Kapağın kullanımında sistem, her kullanım elemanının fonksiyonunun değiştiği 3 alan şek. 7ayırt eder. Kapağın son pozisyonları da - emniyetli kilitte tam kapalı ve tam olarak açık - ayırt edilir. Sembollerin açıklaması Yapılabilir işlem Uygulanamaz işlem Bir önceki hareketin tersine hareket Bagaj kapağının uzaktan kumanda anahtarı ve orta konsoldaki tuşla kullanımı İşlem Kapalı kapak Şek. 7 Alanların tanımlanması Alan A1 A2 A3 Açık kapak Açma Durdurma Kapatma İşlem Kapalı kapak Bagaj kapağının A sayfa 5, şek. 5 kulpuyla kullanımı sadece kilidi açılmış araçta mümkündür. Bagaj kapağının içerideki tuş AB ile kullanımı Alan Açık kapak Açma Durdurma Kapatma İşlem Kapalı kapak A1 A2 A3 Alan A1 A2 A3 Açık kapak Açma Durdurma Kapatma Bagaj kapağının içerideki düğme AB sayfa 5, şek. 5 ile kullanımı sadece bagaj kapağı açık olduğunda mümkündür. Sesli sinyaller Kapağın elektrikli kullanımı sırasında sesli sinyaller aktiftir. Bunlar bir emniyet fonksiyonu yerine getirirler ve uygulanan işlemin sonucu hakkında bilgiler verirler.

8 Elektrikli bagaj kapağı* () 7 Sinyaller Aralıklı ses Not Durum 1 sürekli ses Kuvvet sınırlaması A3 sayfa 6, şek. 7 alanının genişletilmesi, kapağın sayfa 7, Kapağın en yukarı pozisyonunun ayarlanması en yukarı pozisyona ayarlanmasıyla oransal olarak değişir. Kapağın en yukarı pozisyonunun A2 alanına ayarlanmasında A3 alanı etkin olmaz A2 alanının büyütülmesi kapağın üst pozisyona ayarlanmasına göre oransal olarak değişir. Kapağın en yukarı pozisyonunun ayarlanması Kapağın açılması için yerin sınırlı olmasında (örn. garaj yüksekliği) veya daha konforlu kullanım için (örn. kişinin beden büyüklüğüne göre) bagaj kapağının en yukarı pozisyonunun ayarlanması mümkündür. Kapağın en yukarı pozisyonunun ayarlanması Kapağı arzu edilen pozisyonda tutunuz (elektrikle veya elle). İçerideki tuşa AB sayfa 5, şek. 5 basınız ve bunu 3 saniye kadar basılı tutunuz. Pozisyonun kumanda beynine yüklenmesi sesli bir sinyalle teyit edilir. Ayarlanan kapak pozisyonunun silinmesi Kapağı elle dikkatlice azami açılma konumuna getiriniz. Açma (uzaktan kumanda anahtarı üstündeki düğmeyle veya orta konsoldaki tuşla sayfa 5, şek. 6) 3 yükselen sesler Kapak pozisyonunun belleğe alınmasının teyidi 3 eşit sesler Hata İçerideki AB düğmesini 3 saniye kadar basılı tutunuz. Sesli bir sinyal duyulur, önceden ayarlanan yükseklik kumanda belleğinden silinir ve en yukar kapak pozisyonunun ana pozisyonu tekrar ayarlanır. Not Kapak devamlı kumanda beyninin belleğinde yüklenen yüksekliğe göre açılır. Kapağın otomatik olarak açılmasında erişilen en yukarı pozisyon daima elle açılan kapakla erişilebilecek azami yukarı pozisyondan daha düşüktür. Fonksiyon arızaları Bagaj kapağı açıkken akünün başları çıkarılıp takılırsa, elektrikli bagaj kapak sistemini etkinleştirmek gereklidir. Etkinleştirmeden anlaşılan, kapağın elle kapatılmasıyla kumanda beyninin başlangıçtaki hale getirilmesidir. Bununla kapağın son pozisyonu emniyetli kilitte tam olarak kapanmış halinde yüklenir. Olası elektrikli bagaj kapağı arızaları: Fonksiyon arızalarına örnekler Arızanın tarifi Not Olası çözümler Kapak kilitten yukarı doğru kaldırılamıyor Kapak kilidinin acil açılması sayfa 8. Kapak açılma sinyaline tepki vermiyor Kapak en yukarı pozisyonda kalıyor Olası engelin uzaklaştırılması (örn. kar), kapağın yeniden açılması sayfa 6, Kullanımın tarifi bagaj kapağının alt kenarındaki kulpa basılması ve kapağın yukarı doğru çekilmesi Kapağın elle kapatılması (yavaş ve sert hareket yapmadan) Otomatik bagaj kapağında bir arıza durumunda bir yetkili servise başvurunuz.

9 8 Bagaj kapağı kilidinin acil açılması () Bagaj kapağı kilidinin acil açılması () birisini açtığınız zaman, panoramik sürgülü tavanı ve güneş perdesini artık açamazsınız veya kapatamazsınız. Panoramik sürgülü tavanın açılması ve dışa kaldırılması Şek. 8 Bagaj kapağı kilidinin acil açılması Merkezi kilitleme sisteminde bir hata varsa, bagaj kapağını aşağıdaki şekilde açabilirsiniz: Arka koltuğun arkalığını öne katlayınız (kullanma talimatına bakınız). Deliğin içine A1 şek. 8 bir tornavidayı sonuna kadar itiniz. Ok yönünde hareket ettirerek kapağın kilidini açabilirsiniz. Bagaj kapağını dışarıdan açınız. Dikkat! Bagaj kapağını bir araç anahtarıyla da acil olarak açabilirsiniz, ancak sadece kritik durumlarda - anahtarın bozulma tehlikesi. Panoramik sürgülü tavan * () Giriş Güneş perdesi olan panoramik sürgülü tavanı sadece ateşleme devrede iken döner düğme ile kullanabilirsiniz şek. 9. Döner düğmenin birçok konumu vardır. Eğer kontağı kapatırsanız, panoramik sürgülü tavanı veya güneş perdesini 10 dakika süreyle daha açabilir, kapatabilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Fakat ön kapılardan Konfor ayarı Düğmeyi AC konumuna şek. 9 çeviriniz. Kısmen açma Düğmeyi AD konumunda bir pozisyona çeviriniz. Şek. 9 Panoramik sürgülü tavan için döner düğme Tam olarak açma Düğmeyi AB konumuna çeviriniz ve bu konumda tutunuz (yaylandırılmış konum). Dışa kaldırma ve kapama Dışa kaldırmak için girintideki şalteri tavan yönüne basınız. Kapatmak için, girintideki tuşu aşağıya ve öne doğru çekiniz. Panoramik sürgülü tavan konfor pozisyonunda bulunursa, rüzgar gürültüsünün yoğunluğu azalır.

10 Panoramik sürgülü tavan * () 9 Dikkat! Kış mevsiminde açma mekanizmasının hasar görmesini önlemek için, açmadan önce gerekirse panoramik sürgülü tavan bölgesindeki buz ve karları mutlaka gidermelisiniz. Panoramik sürgülü tavanın kapatılması Kapatma Düğmeyi A konumuna sayfa 8, şek. 9 çeviriniz. Kuvvet sınırlaması Panoramik sürgülü tavan bir kuvvet sınırlama tertibatı ile donatılmıştır. Panoramik sürgülü tavan bir engel yüzünden kapanamıyorsa (örn. buz) durur ve bir kaç cm geri gider. Panoramik sürgülü tavan kuvvet sınırlamasız bir şekilde tamamen kapatabilirsiniz. Bunun için düğmeye, panoramik sürgülü tavan tamamen kapanıncaya kadar, ön A konumunda sayfa 8, şek. 9 basınız. UYARI! Panoramik sürgülü tavanı dikkatlice kapatınız - Yaralanma tehlikesi! Güneş perdesinin açılması ve kapatılması Açma Tam olarak açmak için AE şek. 10 düğmesine kısaca basınız. Arzu edilen pozisyona kadar açmak için AE düğmesine basın ve bunu basılı tutun. Düğme serbest bırakıldıktan sonra açma işlemi durur. Kapatma Tam olarak kapamak için AF şek. 10 düğmesine kısaca basınız. Arzu edilen pozisyonda kapamak için AF düğmesine basın ve bunu basılı tutun. Düğme serbest bırakıldıktan sonra kapama işlemi durur. Konforlu kullanım Panoramik sürgülü tavan ve güneş perdesini dışarıdan da uzaktan kumanda anahtarıyla veya KESSY* sisteminde A1 sayfa 3, şek. 4 konumundaki sensörle kullanabilirsiniz. Panoramik sürgülü tavanın kapatılması Uzaktan kumanda anahtarındaki kilitleme anahtarını veya KESSY* sisteminde bir parmağı A1 sayfa 3, şek. 4 konumundaki sensör üzerinde, panoramik sürgülü tavan kapanana kadar tutunuz. Panoramik sürgülü tavan ve güneş perdesi birlikte kapanırlar. Düğmenin veya A1 konumundaki sensörün KESSY* sisteminde bırakılmasıyla kapatma işlemi hemen kesilir. Panoramik sürgülü tavanın dışa açılması Uzaktan kumanda anahtarındaki kilit açma anahtarını veya KESSY* sisteminde bir parmağı A1 sayfa 3, şek. 4 konumundaki sensör üzerinde, panoramik sürgülü tavan dışa açılana kadar tutunuz. Panoramik sürgülü tavanın dışa açılmasıyla birlikte güneş perdesi açılır. Şek. 10 Güneş perdesi için düğmeler Güneş perdesini ayrı olarak tuşların yardımıyla kapayabilir veya açabilirsiniz şek. 10. Not Kuvvet sınırlama sistemi konforlu kapama durumunda da çalışır. Panoramik sürgülü tavan konfor kullanımıyla açılamaz.

11 10 Gündüz farı* Acil açma Güneş perdesinin başlangıç durumuna getirilmesi için AF sayfa 9, şek. 10 pozisyonundaki düğmeye 10 saniye kadar basınız. Panoramik sürgülü tavan veya güneş perdesinin akünün başının sökülüp takılması sırasında tam olarak kapalı olmaması halinde, önce panoramik sürgülü tavanı veya güneş perdesini, kapamalısınız sayfa 9, Panoramik sürgülü tavanın kapatılması sayfa 9, Güneş perdesinin açılması ve kapatılması. Ancak ondan sonra başlangıç haline getirme mümkün olabilir. Gündüz farı* Şek. 11 Tavan kaplamasından kesit: Bir tornavidanın konulacağı yerler (sol) ve acil işletim (sağ) Sistemdeki bir arıza durumunda, panoramik sürgülü tavanı el ile açıp kapatabilirsiniz. Düz uçlu bir tornavidayı elektrik tahriğine A şek. 11 ait kapağın arka tarafına dikkatlice yerleştiriniz. Kapağı aşağıya doğru çekiniz. 4 numara bir Allen anahtarını sonuna kadar AB konumundaki açıklığa sokunuz ve panoramik sürgülü tavanı açınız veya kapatınız. Kapağı önce plastik burunları yerleştirip sonra yukarı bastırarak yerine oturtunuz. Arızanın bir yetkili servisi tarafından giderilmesini sağlayınız. Bazı ülkelerde ulusal yasal yönetmelikler, gündüz farının aktifleştirilmesinin yanı sıra park ışıklarının da yakılmasını istemektedir. Ön iç aydınlatma İç mekan aydınlatmasında vites kolunu ve kumanda paneli orta kısmını aydınlatan iki adet yaygın lamba* entegre edilmiştir. Park lambasının açılması ile otomatik olarak yanarlar. Park ışıkları açıkken kontak açıldıktan sonra kapı kollarının aydınlatması* çalışır. Arka okuma lambaları* () Panoramik sürgülü tavanla donatılmış araçlar için geçerlidir. Not Her acil işlemden sonra tavanın başlangıç durumuna getirilmesi gerekir sayfa 10, Panoramik sürgülü tavanın başlangıç haline getirilmesi. Panoramik sürgülü tavanın başlangıç haline getirilmesi Akünün başlarının sökülüp takılmasından sonra panoramik sürgülü tavan ve güneş perdesinin başlangıç durumuna getirilmesi gerekir. Panoramik sürgülü tavanın başlangıç durumuna getirilmesi için döner düğmeyi 10 saniye kadar A sayfa 8, şek. 9 pozisyonunda tutunuz. Şek. 12 Tavan kaplamasından kesit: Arka okuma lambaları

12 Kapı ikaz lambası* 11 İç lambanın açılması sayfa 10, şek. 12 sembolu civarındaki kapak camına bastırınız.. İç lambanın kapatılması O sembolü civarındaki kapak camına bastırınız. Kapı kontağı devresi Kapak camını orta konuma getiriniz. Kapı ikaz lambası* Uyarı lambası*, kapı kaplamasında altta bulunur. Bagaj yeri lambası () Dışarı alınabilir lamba Lamba tutucudaysa, bagaj kapağı açıldıktan sonra otomatik olarak yanar. Kapak yaklaşık 30 dakikadan daha fazla açık kalırsa, lamba otomatik olarak devreden çıkar. Lamba tekrar şarj edilebilen 600 mah kapasiteli AAA tipi üç pil tarafından beslenir. Piller motor çalıştığında devamlı şarj olur. Pillerin tam olarak dolması yaklaşık 3 saat sürer. Lamba mıknatıslarla donatılmıştır. Bu nedenle dışarı alındıktan sonra bunun örn. araç gövdesine tutturulması mümkündür. Lambanın dışarı alınması Lambanın dışarı alınması Lambayı AD şek. 13 oklarının gösterdiği yerlerden tutunuz ve AE ok istikametinde dışarı doğru çeviriniz. Lambanın tekrar tutucuya takılması Söndürülmüş lambayı önce tutucunun bagaj kapağına dönük tarafına doğru içeri bastırın ve sonra lambayı diğer tarafa doğru, kulakla duyulabilir biçimde yerine oturtana kadar itiniz. Lambanın kullanımı A düğmesine bir kere basın, lamba % 100 ışık yoğunluğuyla yanar. A düğmesine bir kere daha basın, lamba % 50 ışık yoğunluğuyla yanar. A düğmesine bir daha basın, lamba söner. Dikkat! Dışarı alınabilir lamba su geçirmez değildir, bu bakımdan rutubetten koruyunuz. Şek. 13 Dışarı alınabilir lamba Bagajın sol tarafına bir dışarı alınabilir lamba yerleştirilmiştir. Bu lambanın iki fonksiyonu vardır: Bagajın aydınlatması - AB şek. 13 kısmı yanar (ışık tutucunun içindedir), Taşınabilir ışık - AC kısmı yanar (lamba tutucudan dışarı alınmıştır). Not Lambayı tutucuya doğru takmazsanız, bagaj kapağı açıldığında yanmaz ve piller şarj olmaz. Lambayı söndürmez ve tutucuya doğru oturtmazsanız, lambanın AC şek. 13 ön tarafındaki ampuller otomatik olarak söner.

13 12 Silecekler Dışarı çıkarılan lamba % 100 ışık yoğunluğuyla azami 24 saat, % 50 ışık yoğunluğuyla azami 48 saat yanar. Lambanın pillerinin değiştirilmesi Silecekler Arka cam silecekleri () Bozuk pilleri kendiniz değiştirmek istiyorsanız, aşağıdaki gibi hareket ediniz: Lambayı dışarı alınız. Pil kapağını dar, sivri bir nesneyle AF sayfa 11, şek. 13 kelepçe klipslerinin olduğu yerden kaldırın. Bozuk pilleri lambadan dışarı alın. Yeni pilleri yerleştirin. Pil kapağını yerleştiriniz ve duyulur şekilde kilitleninceye kadar bastırınız. UYARI! Pil değiştirme sırasında dar, sivri nesneyi kullanırken dikkatli olunuz - yaralanma tehlikesi. Dikkat! Bozuk pilleri değiştirme işleminin bir yetkili servis tarafından yapılmasını tavsiye ederiz. Lamba doğru biçimde açılmazsa bozulabilir. Çevre Notu Bozuk pilleri çevreye uygun atınız. Not Pil değiştirirken kutupların doğru olmasına dikkat ediniz. Yedek pil, orijinal pilin özelliklerine mutlaka uymalıdır. Başka pil tiplerinin kullanılması performans azalışına veya lambanın hatalı çalışmasına neden olabilir. Arka camın silinmesi* Kolu, direksiyondan uzaklaşacak şekilde A6 şek. 14 konumuna bastırınız, cam sileceği her 6 saniyede bir siler. Arka cam için silme/yıkama otomatiği* Kolu direksiyona doğru yaylandırılmış konuma öne doğru tamamen bastırdığınız zaman A7, yıkama sistemi hemen püskürtür, silecekler bir süre sonra siler. Kolu bu konumda tuttuğunuz sürece, silecekler ve ayrıca yıkama sistemi çalışır. Kol bırakıldıktan sonra, yıkama sistemi durur ve silecekler 2 ila 3 silme hareketi daha yapar (püskürtme işleminin süresine göre). Kol, bırakıldıktan sonra A6 konumunda kalır. Geri vitese takıldıktan sonra, ön sileceklerin devrede olması durumunda arka cam bir kere silinir. Arka cam sileceğinin pozisyonu Şek. 14 Silecek kolu Ateşlemenin her ikinci kapatılışında silecek kolu katlanır. Böylece silecek lastiğinin kullanış ömrü uzatılır. Bu fonksiyon standart olarak etkinleştirilmiştir ve bunu aşağıdaki gibi devre dışı bırakabilirsiniz:

14 Dış ayna 13 Devreden çıkarılması Kontağı açınız. Kullanım kolunu 5 saniye içinde arka arkaya beş kere A6 sayfa 12, şek. 14pozisyonuna basınız. Kontağı kapatınız. Kontağın sonraki açılışından sonra arka cam sileceğinin konumu devre dışı bırakılır. Arka cam sileceğinin pozisyonunu etkinleştirmek için devre dışı bırakmada olduğu gibi davranınız. Otomatik arka cam sileceği* () Silecek kolu A2 veya. A3 konumunda ise, arka cam sileceği 5 km/saat hızda her 30 saniyede veya 10 saniyede bir silme işlemini gerçekleştirir. Yağmur sensörü* aktif iken (Kol, A1 konumunda bulunuyor), bu fonksiyon sadece ön sileceklerin sürekli çalışması durumunda aktiftir (Silme işlemleri arasında duruş yok). Etkinleştirme/devre dışı bırakma Otomatik arka cam sileceğinin fonksiyonu bilgi ekranında*aşağıdaki menü ile etkinleştirilir/devre dışı bırakılır: Setup (Ayarlar) Lights & Vision (Işık & görüş) Rear wiper (Arka silecek) Not Otomatik arka cam sileceği fonksiyonu sadece bilgi ekranı* ile donatılmış kombi araçlar için geçerlidir. Fonksiyon fabrika çıkışında etkinleştirilmiştir. Arka cam silecek lastiğinin değiştirilmesi () Lastiğin çıkarılması Cam silecek kolunu camdan kaldırınız ve silecek lastiğini silecek koluna dik duruma getiriniz şek. 15. Silecek kolunu üst kısmından el ile tutunuz. Diğer elinizle emniyetin A1 kilidini açınız ve lastiği A2 ok yönünde çıkarınız. Silecek lastiğinin sabitlenmesi Lastiği silecek koluna yerleştiriniz ve emniyeti A1 kilitleyiniz. Silecek lastiğinin doğru olarak oturup oturmadığını kontrol ediniz. Dış ayna Şek. 15 Arka cam silecek lastiği Her iki dış aynanın katlanması sadece kontak açık iken ve 15 km/saat hıza kadar mümkündür.

15 14 Ön koltukların elektrikli olarak ayarlanması* Ön koltukların elektrikli olarak ayarlanması* Uzaktan kumanda anahtarının hafıza tuşlarına uyarlanması KESSY* sistemiyle donatılmış araçlarda, elektrikli ayarlanabilir ön koltuk ve aynalarda*uzaktan kumandalı anahtarın hafıza tuşlarına uyarlanmasında aşağıdaki sıra izlenir. Ayarın belleğe alınmasından sonra 10 saniye içerisinde kontağı kapatınız. Sürücü kapısını açınız. 10 saniye içerisinde uzaktan kumanda anahtarındaki kilit açma düğmesine basınız. Not Mümkün olduğunca yatay bir yükleme alanı elde etmek için, koltuk arkalıklarını öne katlamadan, arka başlıkları dışarı çıkarabilirsiniz. Dışarı alınan başlıkları hasarlanmayacak ve kirlenmeyecek şekilde saklayınız. Bagaj bölmesi Sabitleme fileleri - file programı* () Başarılı uyarlamadan sonra flaşörler yanıp söner ve sesli bir teyit duyulur. Yapılan ayar, seçilmiş olan hafıza tuşunun altına kaydedilir. Arka koltuklar Arka koltukların öne katlanması () Şek. 17 Sabitleme ağları Sabitleme filelerinin sola boylamasına cep şek. 17 ve sağa çapraz cep olarak bağlama örnekleri. Şek. 16 Koltukların öne katlanması Not Bagaj bölümünün her iki tarafındaki A kancaları, sabitleme filelerinin takılması için öngörülmüştür. Bagaj bölmesini büyütmek için, arka koltuk arkalıkları öne katlanabilir, gerekirse arka koltukları öne katlayabilirsiniz. Koltukların öne katlanması Koltuk oturma bölgesini ok yönünde A1 yukarı çekiniz şek. 16 ve ok yönünde A2 öne doğru katlayınız.

16 Bagaj bölmesi 15 Katlanabilir kanca () Rulo yapılabilen bagaj bölmesi kaplaması () Şek. 18 Bagaj bölmesi: Katlanabilir kanca Bagaj bölmesinin her iki tarafında, küçük eşya parçalarını, örn. çantalar vb. sabitlemek için katlanabilir kancalar bulunur şek. 18. Not Kancalara ağırlığı 7.5 kg'ya kadar olan bir bagaj parçası asabilirsiniz. Bagaj bölmesinin taban kaplamasının sabitlenmesi () Şek. 20 Bagaj bölmesi: Rulo yapılabilen bagaj bölmesi kaplaması Dışarı çıkarma Rulo yapılabilen bagaj bölmesi kaplamasını oturana kadar, A2 emniyetli konumuna çekiniz şek. 20. Rulo yapma Sap bölgesindeki kapağı ok yönünde A3 şek. 20, bastırınız, kapak otomatik olarak A1 konumuna yuvarlanarak toplanır. Yeniden basarak örtü tamamen sarılır. Sökme Büyük eşya taşımak için tamamen sarılmış bagaj örtüsünü çapraz çubuk tarafında A4 şek. 20 ok istikametinde iterek ve bunu A5 ok istikametinde dışarı alarak çıkarabilirsiniz. Şek. 19 Bagaj bölmesi: Taban kaplamasının sabitlenmesi UYARI! Bagaj bölmesi örtüsünün üzerine hiç bir nesne konmamalıdır. Taban kaplamasının altında bir çengel bulunmaktadır. Stepne* ile ilgili çalışma sırasında, kaldırılmış olan taban kaplamasını kanca ile bagaj bölmesinin çerçevesine sabitleyebilirsiniz.

17 16 Değişken yükleme tabanı* () Otomatik sarılabilen bagaj bölmesi örtüsü* () Sarılabilen bagaj örtüsünün otomatik olarak sarılması bagaj bölümüne girişi kolaylaştırır. Değişken yükleme tabanının kısmen dışarı çıkarılması* Bagaj kapağını açınız. Sarılabilen bagaj örtüsü otomatik olarak A1 sayfa 15, şek. 20 pozisyonuna sarılır. Örtünün kapı kolu bölümünde A3 ok istikametinde bastırılmasıyla örtü tamamen sarılır. Sarılabilen bagaj örtüsünün otomatik olarak sarılması bagaj kapağının çabuk açılmasında bir zaman sigortası aracılığıyla 2 saniye boyunca bloke olur. Sarılabilir bagaj bölümü örtüsünün otomatik olarak sarılma fonksiyonu bilgi ekranında*aşağıdaki menü ile etkinleştirilir/devre dışı bırakılır: SETUP (Ayarlar) Autom. blind (otom. rulo) Değişken yükleme tabanı* () Giriş Değişken yükleme tabanı havaleli bagaj eşyalarıyla çalışmayı kolaylaştırır. Not Değişken yükleme tabanının azami yüklenme kapasitesi 75 kg'dır. Değişken yükleme tabanının altındaki bölümü bazı eşyaların, örn. tespit takımı, çıkarılmış sarılabilir bagaj bölümü örtüsü, bisiklet tutucu ve benzerlerini istif etmek için kullanabilirsiniz. Şek. 21 Bagaj bölmesi: değişken yükleme tabanının kısmen dışarı çıkarılması Değişken yükleme tabanı arka tamponun üzerinden kısmen dışarı çıkarılabilir. Bu şekilde dışarı çıkarılan değişken yükleme tabanı sadece oturmaya, örneğin ayakkabı değiştirmeye yarar. Değişken yükleme tabanının dışarı çekilmesinde aynı zamanda ön kenar (arka koltuk yakınında) yükselir. Bununla küçük eşyanın bagaj bölümü zeminiyle değişken yükleme tabanı arasına içeri düşmesi engellenmiş olur. Zeminin arka kısmındaki kulptan tutunuz, A1 şek. 21 ok yönünde biraz kaldırınız ve tamponun üzerinden A2 ok yönünde AC şek. 21 deliğine oturana kadar dışarı çekiniz. Değişken yükleme tabanını içeri itmek için zeminin arka kısmını kulptan tutunuz, A1 ok yönünde biraz kaldırınız ve yerine oturana kadar öne itiniz. Dikkat! Değişken yükleme tabanının kaldırılan ön kenarının zarar görmemesine dikkat ediniz.

18 Değişken yükleme tabanı* () 17 Değişken yükleme tabanı olan bagaj bölmesinin ayrılması* Değişken yükleme tabanının* () sökülüp takılması Şek. 22 Bagaj bölmesinin ayrılması Bagaj bölmesi, değişken yükleme tabanı ile ikiye ayrılabilir. Zeminin arka kısmını kulptan tutunuz, A1 sayfa 16, şek. 21 ok yönünde kaldırınız ve arka kenarı A şek. 22 deliklerinden birine yerleştiriniz. Şek. 23 Bagaj bölmesi: Değişken yükleme tabanının üst üste katlanması Değişken yük zemini A oyuklarında harekete karşı güvencededir. Bagaj bölümünün değişken yükleme tabanıyla ikiye bölünmesinden önce bunu biraz daha dışarı çekebilirsiniz sayfa 16. Bununla arka koltuklar ve alt ayrılma arasındaki bölüm daha büyür. Dikkat! Değişken yükleme tabanının kaldırılan ön kenarının zarar görmemesine dikkat ediniz. Şek. 24 Bagaj bölmesi: değişken yükleme tabanının sökülmesi Değişken yükleme tabanını ihtiyaç durumunda devreden çıkarabilir ve tekrar takabilirsiniz. Değişken yükleme tabanının sökülmesi Zeminin arka kısmındaki kulptan tutunuz, A1 şek. 23 ok yönünde biraz kaldırınız ve tamponun üzerinden A2 ok yönünde AC şek. 24 deliğine oturana kadar dışarı çekiniz. A3 şek. 23Ok yönünde hareket ettirerek yükleme tabanını bir araya katlayınız. A şek. 24 emniyet mandalına basınız ve tabanı dışarı alınız. Yükleme tabanının takılması Tabanı katlayınız ve taşıma rayının üstüne koyunuz.

19 18 Değişken yükleme tabanı* () Tabanı, taşıma raylarındaki AB sayfa 17, şek. 24 deliklerine oturana kadar öne itiniz. Tabandaki deliklerin AC olduğu yerlere kulakla duyulacak kadar oturana kadar dikkatlice bastırınız veya A emniyet mandalını bastırınız. UYARI! Değişken yükleme tabanını takmada, doğru yerleştiğinden emin olunuz. Aksi takdirde araç içindekiler için yaralanma tehlikesi ortaya çıkar. Sabitleştirme takımı* () Tutucuyu A3 şek. 25 ok yönünde bastırınız ve aynı zamanda arzu edilen pozisyona, ok A4 yönüne itiniz. Tutucunun doğru yerleştiğinden emin olunuz. Sabitleştirilecek eşyayı gergi bantının arkasına koyunuz. Tutucunun üst tarafındaki A5 düğmesini bastırınız ve bantı geriniz. UYARI! Serbestçe ve kontrol dışında hareket etmemeleri ve eşyalara bir zarar gelememesi veya kişilerin yaralanmaması için bagaj bölümündeki eşyanın sabitleme takımıyla güvenceye alınmış olması gerekir. Not Sabitleme takımını, buna zarar verecek eşyaların emniyete alınmasında kullanmayınız. A5 şek. 25 düğmesine basarak gergi bantını tamamen de sarabilirsiniz. Kaydırılabilir gerdirme halkaları* () Şek. 25 Teleskopik çubuk ve gergi bantı Sabitleme takımı bagaj bölümünün ikiye ayrılması veya taşınan eşyanın güvenceye alınması için kullanılabilir. Teleskopik çubuk Teleskopik çubuğun tutucularını taşıma raylarının soldaki ve sağdaki deliklerine yerleştiriniz. Tutucunun üst kısmını A1 şek. 25 ok yönünde bastırınız ve aynı zamanda arzu edilen pozisyona, ok A2 yönüne itiniz. Tutucunun doğru yerleştiğinden emin olunuz. Gergi bantı Gergi bantının tutucularını soldaki ve sağdaki taşıma rayının deliğine takınız. Şek. 26 Kaydırılabilir gerdirme halkaları Bagaj yerinde örn. sabitleştirme filelerini takmak için kullanabileceğiniz dört kaydırılabilir gerdirme halkası bulunmaktadır. Düğmeyi A1 şek. 26 bastırınız ve gerdirme halkası arzu edilen pozisyona, ok A2 yönüne itiniz.

20 Fileli ayırma bölmesi* () 19 Kulpu A3 sayfa 18, şek. 26 yukarı getiriniz ve örn. sabitleme filesini takınız. Fileli ayırma bölmesi* () Fileli ayırma bölmesinin arka koltukların arkasında kullanılması UYARI! Çapraz çubugun, AC dayanaklarında ön konuma yerleştirilmiş olduğundan emin olunuz! Fileli ayırma bölmesinin ön koltukların arkasında kullanılması Dışarı çıkarma Fileli ayırma bölmesini A şek. 27 mandalında AB muhafazasından tutucuların AC yönünde çekin. Çapraz çubuğu dayanaklardan AC birisine yerleştiriniz ve çubuğu öne doğru bastırınız. Çapraz çubuğu aynı şekilde aracın diğer tarafındaki dayanağa AC sabitleyiniz. Rulo yapma Şek. 27 Fileli ayırma bölmesinin dışarı çekilmesi Çapraz çubuğu önce bir tarafta, daha sonra öteki tarafta biraz geriye doğru çekiniz ve çapraz çubuğu dayanaklardan AC çıkarınız şek. 27. Çapraz çubuğu, fileli ayırma bölmesi AB muhafazası içine yavaşça ve hasar görmeden sarılarak girebilecek şekilde tutunuz. Tüm bagaj bölmesini kullanmak istediginiz zaman, bagaj bölmesi kapağını sökebilirsiniz sayfa 15. Dışarı çıkarma Arka koltukları öne katlayınız (bakınız kullanma kılavuzu). Fileli ayırma bölmesini, A şek. 28 mandalında AB muhafazasından çekiniz. Çapraz çubuğu önce bir taraftaki AC dayanağına yerleştiriniz ve çubuğu öne doğru bastırınız. Çapraz çubuğu aynı şekilde aracın diğer tarafındaki dayanağa AC sabitleyiniz. Rulo yapma Çapraz çubuğu önce bir tarafta, daha sonra öteki tarafta biraz geriye doğru çekiniz ve çapraz çubuğu dayanaklardan AC çıkarınız şek. 28. Çapraz çubuğu, fileli ayırma bölmesi AB muhafazası içine yavaşça ve hasar görmeden sarılarak girebilecek şekilde tutunuz. Arka koltukları başlangıç konumuna geri katlayınız. Şek. 28 Fileli ayırma bölmesinin dışarı çekilmesi

21 20 Bagajdaki priz () UYARI! Koltuk yüzeylerinin ve koltuk arkalıklarının geri katlanmasından sonra, kemer ve kemer kilitleri mutlaka ilk konumunda bulunmalıdır - bunlar mutlaka yerleşmeye hazır olmalıdır. Ani frenleme durumunda bagaj bölmesinden hiç bir nesnenin öne doğru kaymaması için, koltuk arkalıkları mutlaka emniyetli bir şekilde kilitlenmiş olmalıdır - Yaralanma tehlikesi! Çapraz çubugun, AC dayanaklarında ön konuma yerleştirilmiş olduğundan emin olunuz! Arka koltuk arkalığının yerine doğru oturmuş olmasına dikkat ediniz. Orta koltuğun üç noktalı emniyet kemeri görevini ancak o zaman güvenilir bir şekilde yerine getirebilir. Fileli ayırma bölmesi muhafazasının sökülmesi ve takılması () Takma Fileli ayırma bölmesi muhafazasının kısımlarını arka koltuk arkalıklarındaki mesnetlere yerleştiriniz. Fileli ayırma bölmesini sonuna kadar ok yönünde A1 itiniz. Arka koltukları başlangıç konumuna geri katlayınız. UYARI! Arka koltuk arkalığının yerine doğru oturmuş olmasına dikkat ediniz. Orta koltuğun üç noktalı emniyet kemeri görevini ancak o zaman güvenilir bir şekilde yerine getirebilir. Bagajdaki priz () Şek. 30 Bagaj bölmesi: Priz Sökme Arka koltukları öne katlayınız (bakınız kullanma kılavuzu). Sağ arka kapıyı açınız. Şek. 29 Arka koltuklar: Fileli ayırma bölmesi muhafazası Tel örgü şekilli ayırma duvarını A şek. 29, ok yönünde A1 itiniz ve onu arka koltukların dayanağından ok yönünde A2 dışarı çıkarınız. Priz kapağını açınız şek. 30. Elektrikli cihazın fişini prize takınız. Bu priz sadece, elektrik gücü 120 Watt değerine kadar olan elektrikli aksesuarın bağlanması için kullanılabilir. Motor dururken akü boşalır.

22 Dışarı alınabilir yükleme çuvalı* 21 Dışarı alınabilir yükleme çuvalı* Dışarı alınabilir yükleme çuvalı sadece kayakların taşınmasına hizmet eder. UYARI! Kayakların yüklenmesinden sonra yükleme çuvalı mutlaka emniyet kemeri AB ile emniyete alınmalıdır. Çekme bandı A mutlaka kayakları sıkıca sarmalıdır. Çekme bandının A kayakları bağlantının önünde sarmasına dikkat ediniz (ayrıca yükleme çuvalına gelen basınca da bakınız). Kapatılabilir yan bölme* () Şek. 31 Yükleme çuvalının güvenliği Dışarı alınabilir yükleme çuvalı dört çift kayak takımı için düşünülmüştür. Taşınan kayakların toplam ağırlığı 17 kg'ın üzerinde olamaz. Emniyete alınması Serbest uçtaki çekme bandını A şek. 31 kayakların etrafından bağların önünden sıkıca çekiniz. Koltuk arkalıklarını biraz öne doğru katlayınız. Güvenlik bandını AB koltuk arkalığının üst tarafındaki açıklıktan geçiriniz. Sonunda arka koltuk arkalığını, kilitleme düğmesi yerleşinceye kadar geri kapatınız - arka koltuk arkalığını çekerek kontrol ediniz. Emniyet kemerini AB, duyulur şekilde kilitleninceye kadar kilide AC yerleştiriniz. Yan bölmeyi, tutamağı ok yönünde çekerek açınız şek. 32. Bu bölmede CD değiştirici*, TV alıcısı*bulunur. Şek. 32 Bagaj bölmesi: Kapatılabilir yan bölme Bu bölüme ilk yardım çantası* ve uyarı reflektörü* de koyabilirsiniz. Fileli ayırma duvarı ile donatılmış olan araçlarda, emniyet kemerini AB fileli ayırma duvarı sarılmış durumda iken fileli ayırma duvarı gövdesine geçiriniz. Fileli ayırma duvarının sabitlenmesinden sonra, fileli ayırma duvarının tekrar açılması mümkün değildir.

23 22 Kapatılamaz yan bölme () Kapatılamaz yan bölme () Direksiyon kilidini açma ve kapama Yan bölmenin kapağını çıkararak bagaj yerini büyütebilirsiniz. Kapağı üst tarafından tutunuz ve dikkatlice şek. 33 ok yönünde dışarı çıkarınız. Dikkat! Çıkarma takmada yan bölümün kapağına zarar vermemeye dikkat ediniz. Bagaj bölümünün yüklenmesi Dikkat! Taşınan keskin kenarlı nesnelerin aşağıdakilere zarar vermemelerine dikkat ediniz: Arka camdaki filaman telleri, Arka cama entegre antenin telleri (), Arka yan camlara entegre antenin telleri (). Harekete geçiş ve sürüş - System KESSY* Giriş Şek. 33 Kapatılamaz yan bölme KESSY sistemi, anahtarı etkin olarak kullanmadan ateşlemeyi açma / kapama ve motoru çalıştırma / durdurma imkanı verir. Direksiyon kilidinin açılması için araçta geçerli bir anahtarın bulunması gereklidir. Direksiyon kilidini açılması Sürücü kapısını açınız ve araca giriniz. Sürücü kapısını kapayınız, direksiyon kilidi açılır. Direksiyon kilidinin kilitlenmesi Aracı durdurunuz. Motoru durdurunuz veya marş düğmesine basarak ateşlemeyi kapatınız şek. 34. Sürücü kapısını açınız, direksiyon kilidi kapanır. Direksiyon kilidi araç kilitlendikten sonra da kapanır. Şek. 34 Marş düğmesi Direksiyon kilitliyse ve KESSY sistemi ilk seferde direksiyon kilidini açamıyorsa, (örn. tekerlekler kaldırımda ise) girişim sistem tarafından iki kere tekrarlanır. Ondan sonra da direksiyon kilidi açılamıyorsa, sistem tarafından bilgi ekranında* Move steering wheel! (direksiyonu oynatın!) mesajıyla direksiyonu hareket etmeye davet edilirsiniz ve 2 saniye sonra 3 kilit açma girişiminde bulunulur. Direksiyon kilidi ondan sonra da açılamıyorsa, 10 saniye süresincebilgi ekranında* Steering wheel still locked (direksiyon halâ kilitli) mesajı (Direksiyon kilidi açılmadı.) görünür.

24 Harekete geçiş ve sürüş - System KESSY* 23 Direksiyon kilidinin açılmasını engelleyen olası nedenin bertaraf edilmesi ve sonra direksiyonun kilidini açma girişiminin tekrarlanması gerekir. Elektrikli direksiyon kilidi motorunun korunması Elektrikli direksiyon kilidi, direksiyon kilidinin kapanıp açılması için marş düğmesine kısa aralarla tekrar tekrar basılmasında yavaşlatan bir motor korumaya sahiptir. Not Dirreksiyon kilitliyse, marş düğmesine basmakla direksiyon kilidi açılır, elektrikli cihazlar etkinleşir (örn. radyo navigasyon sistemi vs.) ve ateşleme devreye girer. Direksiyon kilitlendikten sonra geçerli anahtarla tekrar inmez ve binmezseniz, ancak buna rağmen direksiyonu açmak isterseniz marş düğmesine basınız. Aynı zamanda elektrikli cihazlar etkinleşir (örn. radyo navigasyon sistemi vs.) ve ateşleme devreye girer. Marş düğmesine basarak ateşlemeyi veya motoru kapatırsanız ve sürücü kapısı önceden açılmışsa, direksiyon kilitlenmez. Direksiyonu kilitlemek için sürücü kapısını yeniden açınız ve kapatınız. Ateşlemenin çalıştırılması Ateşlemenin çalıştırılması için araçta geçerli bir anahtarın bulunması ve direksiyon kilidiinin açılmış olması gereklidir. Marş düğmesine kısa süre basınız sayfa 22, şek. 34, ateşleme devreye girer. Ateşlemenin kapatılması Marş düğmesine kısa süre basınız sayfa 22, şek. 34, ateşleme devreden çıkar. Ateşleme 2 km/saat bir sürate kadar kapatılabilir. Normal vitesli araçlarda ateşlemenin kapatılması için debriyaja basılmamalıdır, yoksa sistem işlemeye çalışır. Otomatik vitesli araçlarda seçme kolu pozisyon P veya N olmalıdır ve fren pedalına basılmamalıdır. Ateşlemenin acil olarak kapatılması Acil durumda ateşlemeyi 2 km/saat üzerinde süratlerde dahi kapatmak mümkündür, ateşlemenin acil kapatılması olarak adlandırılan durum. Marş düğmesine sayfa 22, şek saniyeden daha uzun süre basınız veya 1 saniye içinde iki kere basınız. UYARI! Sürüş sırasında asla kontağı kapatmayınız, aksi halde direksiyon ve fren desteği artık çalışmaz - kaza tehlikesi! Motorun çalıştırılması Aracın çalıştırılması için araçta geçerli bir anahtarın bulunması, direksiyon kilidinin açılmış olması ve ateşlemenin etkinleştirilmesi gereklidir. Normal vitesli aracın çalıştırılması için debriyaj pedalına ve otomatik vitesli araçta ise fren pedalına basılması gerekir. Benzinli motorlar Motor çalışana kadar marş düğmesine sayfa 22, şek. 34 basınız. Dizel motorları Ön ısınma süresi boyunca marş düğmesine basınız, motor kontrol lambası söndükten sonra çalışır. Dizel motorunu da marş düğmesine basarak çalıştırabilirsiniz, ateşleme devreye girer ve ön ısınma kontrol lambası yanar. Ön ısınma kontrol lambası sönene kadar bekleyiniz, sonra motor çalışana kadar marş düğmesine tekrar basınız. Acil durumda motoru çabuk çalıştırmak mecburiyetinde iseniz (örn. kritik bir durumda), marş düğmesine yeniden basarak motoru daha ön ısınma kontrol lambası sönmeden de çalıştırabilirsiniz.

25 24 Harekete geçiş ve sürüş - System KESSY* UYARI! Anahtarı aracın içinde çocukların bulunduğu yerde bırakmayınız, kolayca aracı işletebilirler - kaza tehlikesi! Not Direksiyon motorun çalıştırılma sırasında kilitli ise, marş düğmesine basılmasıyla kilit açılır, elektrikli cihazlar (örn. radyo, navigasyon sistemi vs.) etkinleşir, ateşleme devreye girer ve motor çalışmaya başlar. Motorun acil çalıştırılması Marş düğmesine sayfa 22, şek. 34 basarak motoru durdurunuz, aynı anda ateşleme de devre dışı kalır. Not KESSY sistemi sürüş sırasında motorun istemeden durdurulmasına karşı bir sigortayla donatılmıştır, yani motor sadece acil olarak durdurulabilir sayfa 23. Bilgi ekranındaki*mesajlar KESSY sisteminin elektrikli kilidi bozuk ise, bilgi ekranında bir hata mesajı gösterilir. Steering column lock: Workshop! (Direksiyon kilitli: Servis!) Eğer bilgi ekranında bu mesaj ve ilaveten sembolü gösterilirse, sürüşe azami dikkatle devam edebilirsiniz. Araç gecikmeden bir yetkili servise götürülmelidir. Steering column lock defective. (Direksiyon kilidi bozuk.) Eğer bilgi ekranında bu mesaj ve ayrıca sembolü gösterilirse, aracın durdurulup yetkili servise götürülmesi zorunludur. Ateşleme kapatıldıktan sonra direksiyonu kilitlemek, elektrikli cihazları (örn. radyo, navigasyon sistemi vs.) etkinleştirmek, ateşlemeyi tekrar devreye sokmak ve motoru işletmek mümkün değildir. Yetkili anahtarın sonuç vermeyen kontrolunda bilgi ekranında* No key ( anahtar yok ) mesajı görünür ve motor acil çalıştırmanın uygulanması gerekir. Marş düğmesine şek. 35 basın ve sonra anahtarı marş düğmesine tutun veya marş düğmesine doğrudan anahtarla basın. Not Şek. 35 Aracın acil çalıştırılması Acil motor çalıştırmada anahtar yönü doğru tutulmalıdır şek. 35. Move selector lever to position P/N! (Seçme kolunu P/N pozisyonuna getirin!) 1) Bilgi ekranında bu mesaj, direksiyonun kilitlenmesinde, ateşlemenin açılıp kapatılmasında veya motorun çalıştırılmasında seçme kolunun P veya N pozisyonlarında bulunmaması halinde gösterilir. Move selector lever to position P! (Seçme kolunu P pozisyonuna getirin!) 1) Bilgi ekranında bu uyarı, seçme kolunun, sürücü kapısının açılmasında ve ateşleme devre dışı olduğunda P pozisyonunda bulunmaması halinde veya yine seçme kolunun ateşlemenin kapatılmasında, sürücünün kapısının açık olduğunda P pozisyonunda bulunmaması halinde gösterilir. Mesaj, ateşlemenin açılmasıyla veya seçme kolunun P pozisyonuna getirilmesiyle birkaç saniye sonra söner. Motorun durdurulması Aracı durdurunuz. 1) Sadece otomatik vitesli araçlar için geçerlidir.

26 Ekonomik ve çevreye duyarlı olarak sürüş 25 Ekonomik ve çevreye duyarlı olarak sürüş Park için direksiyon yardımcısı ile park etme ve park işlemini bitirme Şek. 36 Vites değiştirmeyle ilgili tavsiye Vites değişimi için vites önerisi* Gösterge panelinin ekranında takılmış vites A şek. 36 bigisi gösterilir. Mümkün olduğu kadar düşük yakıt tüketimi yapmak için, ekranda bir başka vitese geçiş önerisi gösterilir. Kontrol ünitesi vites değiştirmenin uygun olduğunu algıladığında, ekranda bir ok AB gösterilir. Bu ok, duruma göre vites büyütmenin veya vites küçültmenin önerilmesine bağlı olarak yukarı veya aşağı doğru gösterir. Aynı anda güncel olarak takılmış olan vitesin yerine A önerilen vites gösterilir. Şek. 37 Bilgi ekranı: Park yeri bulun Şek. 38 Bilgi ekranı: Park etme işlemini tamamlayın Park için direksiyon yardımcısı ile park etme işlemi 180 saniye ile sınırlandırılmıştır. Park için direksiyon yardımcısı uygun bir park boşluğu algıladığında, park boşluğu bilgi ekranında* A şek. 37gösterilir. Geri vitesin takılması göstergesi AB şek. 37 belirinceye kadar sürmeye devam ediniz. Aracı en az 1 saniye durdurunuz. Geri vitese takınız veya vites seçme kolunu*r konumuna getiriniz.

27 26 Park için direksiyon yardımcısı ile ilgili diğer uyarı ve bilgi metinlerini bilgi ekranında*bulabilirsiniz: Bilgi ekranında* şu bilgi gözüktüğünde: Steering interv. active. Monitor area around veh.! (Direksiyon müdahalesi aktif! Çevreye dikkat edin!) direksiyonu bırakın, direksiyonu sistem üstlenir. Lütfen bütün dikkatinizi doğrudan aracın çevresine ayırınız ve azami 7 km/saat hızla geriye gidiniz, bu arada pedallara kumanda ediniz. Bir seferde park edilememesi durumunda, park etme işlemi diğer adımlarla devam eder. Bilgi ekranındaki* ok AC sayfa 25, şek. 38 öne doğru yanıp söndüğünde, 1. vitese takınız veya vites kolunu* D konumuna getiriniz. Direksiyon simidinin otomatik olarak gerekli konuma dönmesini bekleyiniz ve daha sonra azami 7 km/saat hızla biraz öne doğru sürünüz, bu arada pedallara basınız. Bilgi ekranındaki* ok AD sayfa 25, şek. 38 geriye doğru yanıp söndüğünde, yeniden geri vitese takınız veya vites kolunu* R konumuna getiriniz. Direksiyon simidinin otomatik olarak gerekli konuma dönmesini bekleyiniz ve daha sonra dikkatlice geri doğru sürünüz. Bu adımları birçok kere uygulayabilirsiniz. Sistemin uzaklık konusunda vereceği bilgiye göre park etme işlemini bitiriniz. Park etme işlemi sona erdiğinde bir sinyal sesi duyulur ve bilgi ekranında* şu bildiri gözükür: Steering interv. finished. Please take over steering! (Direksiyon müdahalesi sona erdi. Direksiyon kontrolunu tekrar alınız!) Park için direksiyon yardımcısının devre dışı bırakılması Park için direksiyon yardımcısı şu durumlarda devre dışı kalır: 30 km/saat hızın üzerine çıkıldığında, Park etme işlemi esnasında 7 km/saat hız sınırı aşıldığında, Park etme işlemi için belirlenen 180 saniye zaman sınırı aşıldığında, Park için direksiyon yardımcısı düğmesine basıldığında, Park yardım sistemi aktif hale getirildiğinde, Sürücü otomatik direksiyon işlemine müdahale ederse (direksiyon simidini durdurursa), ASR sistemini kapatınız, Geri vitesi veya vites seçme kolunu* park etme işlemi esnasında R konumundan çıkarınız. Park için direksiyon yardımcısı ile ilgili diğer uyarı ve bilgi metinlerini bilgi ekranında*bulabilirsiniz: Park Assist finished. ASR switched off (Park Yardımı sona erdi! ASR kapalı.) ASR sistemi devre dışında olduğundan, park etme işlemi uygulanamaz. ASR switched off. Please take over steering! (ASR kapalı. Lütfen direksiyon kontrolunu alınız!) ASR sistemi park etme işlemi esnasında devre dışı bırakıldığından, park etme işlemi sona erdirildi. Park Assist finished. Trailer (Park Yardımı sona erdi! Römork) Römork araca bağlı olduğundan ve römork tertibatındaki prizde bir soket takılı olduğundan, park etme işlemi mümkün değildir. System fault: Park Assist finished. (Park Yardımı sona erdi. Sistem hatası.) Araçta bir arıza olduğundan park etme işlemi mümkün değildir. Hatanın bir yetkili servis tarafından giderilmesini sağlayınız. Park Assist defective. Workshop! (Park Yardımı arızalı. Servis!) Park için direksiyon yardımcısında bir arıza olduğundan park etme işlemi mümkün değildir. Hatanın bir yetkili servis tarafından giderilmesini sağlayınız. Steering interv. active. Monitor area around veh.! (Direksiyon müdahalesi aktif. Çevreye dikkat ediniz!) Park için direksiyon yardımcısı aktiftir ve direksiyon hareketlerini üstleniyor. Çevrenize dikkat ediniz ve dikkatlice geriye sürünüz, bu arada pedallara kumanda ediniz. Please take over steering! Finish parking proc. manually (Lütfen direksiyon kontrolunu alınız! Park etme işlemini manuel olarak bitiriniz!) Direksiyon kontrolunu alınız. Park için direksiyon yardımcısını kullanmadan park etme işlemini bitiriniz.

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT 15:13 Pagina 1 ÖN PANEL 1 Sol kumanda kolu: d ş ayd nlatma kumandas - 2 Gösterge paneli - 3 Sağ kumanda kolu: ön cam silecek kumandas, yol bilgisayar 4 Ses sistemi - 5 Torpido gözü - 6 Ön panel kumandalar

Detaylı

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:026-348 65 2 Genel amaçlı, 6 Röle çıkışlı toggle (buton tip) geçici hafızalı (momentary) ve latch olarak çalışabilen alıcı,verici

Detaylı

2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu

2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu 2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya baģlamadan önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. Ġleride referans olması için kullanma talimatını

Detaylı

1 Semboller. 3 Kurallara Uygun Kullanım. 4 Önceden Görülebilen Hatalı Kullanım Şekli. 2 Emniyet ve Tehlikeler. 1.1 İkaz Bilgileri. 1.

1 Semboller. 3 Kurallara Uygun Kullanım. 4 Önceden Görülebilen Hatalı Kullanım Şekli. 2 Emniyet ve Tehlikeler. 1.1 İkaz Bilgileri. 1. A 1 2 B 3 G H 4 C 7 5 6 I J D 8 9 10 11 12 13 12 13 K 14 E F 1 Semboller 1.1 İkaz Bilgileri İkaz bilgileri, tehlikenin niteliğine bağlı olarak aşağıda belirtilen terimlerle ifade edilmektedir: Dikkat,

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler...3 2 Güvenlik ve çevre...4 2.1. Doküman hakkında...4 2.2. Güvenliği sağlama...4 2.3. Çevreyi koruma...5

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31373899 Sürüm 1.0 Parça No. 31373890 Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Park yardımı, pilot (R-design)- 31373899 - V1.0 Sayfa 1 / 67

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

Klimaanlage Klima Cihazı. Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 145. 12/2009 Ident Nr. 11114722A

Klimaanlage Klima Cihazı. Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 145. 12/2009 Ident Nr. 11114722A Klimaanlage Klima Cihazı Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 45 2/2009 Ident Nr. 4722A Lejant Kompresör 2 Kontrol Paneli 3 Tavan üstü klima cihazı Montaj için özel alet - Matkap 0 50 mm - Sac kesme aleti

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8 Kullanım Kılavuzu İçindekiler İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3 MONTAJ o Koşullar 4 o Musluğa su bağlantısının yapılması 4 Kullanım o Kuru buhar ile temizleme

Detaylı

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat ÖZELLİKLER ÜRÜN SPEFİKASYONU UYGULAMA T8400C, T8401C standart termostatları ile 24V AC ısıtma-soğutma sistemlerinin tek-kademe kontrolu sağlanır. Isıtma-soğutma

Detaylı

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz.

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz.

LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz. LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz. İleride referans olabilmesi için kullanma talimatını saklı tutunuz.

Detaylı

ŠkodaOctavia Tour KULLANIM KILAVUZU SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia Tour KULLANIM KILAVUZU SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Tour KULLANIM KILAVUZU SIMPLY CLEVER Giriş Kendiniz için bir Škoda 'ya karar verdiniz - Güveniniz için içtenlikle teşekkür ederiz. Škoda'nızla birlikte, en modern teknolojili bir aracı ve

Detaylı

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016 Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe VTE-1016 7025693 1 Artık başlayabiliriz! Kontrol cihazınızı PlayStation TV sisteminize bağlama PS TV sisteminizle birlikte DUALSHOCK 3 veya DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazınızı

Detaylı

İÇİNDEKİLER BAŞLAMADAN ÖNCE

İÇİNDEKİLER BAŞLAMADAN ÖNCE İÇİNDEKİLER BAŞLAMADAN ÖNCE... S.61 BASKI İÇİN KAĞIT YERLEŞTİRMEK... S.62 MÜREKKEP ŞERİDİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ... S.62 YEDEKLEME PİLİ... S.63 GENEL BAKIM TALİMATLARI... S.63 ONDALIK NOKTASI SEÇİM ŞALTERİ...

Detaylı

SmartLink Kullanım Kılavuzu Enerji SmartLink (SL) lityum-ion pili tamamen bittiğinde 2 saat içinde tamamen şarj olur. %80 şarj bir saat içinde tamamlanır. Şarj etmek için pilin bitmesini beklemeye gerek

Detaylı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı Ürün bilgileri Alıcı Fare Miniklavye A: Gösterge B: Bağlantı düğmesi Kurulum C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı H: Pil yuvası I: Bağlantı

Detaylı

Konfor, ferahlık ve rahatlık

Konfor, ferahlık ve rahatlık Konfor, ferahlık ve rahatlık Pratik kapılar yana kayıp açıldığında geniş bir çalışma alanı sizi bekliyor. Geniş mesafe dolayısıyla rahat biniş-iniş ve esnek koltuk kapasitesi seçenekleri. 540mm Sınıfının

Detaylı

Kullanım kılavuzundan yararlanın

Kullanım kılavuzundan yararlanın İçindekiler Giriş... 2 Özet bilgiler... 6 Anahtar, Kapılar ve Camlar... 21 Koltuklar, Güvenlik Sistemleri... 39 Eşya saklama ve bagaj bölümleri... 57 Göstergeler ve kumanda birimleri... 67 Aydınlatma...

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

HEALTFIT MİNİ KONDİSYON BİSİKLETİ

HEALTFIT MİNİ KONDİSYON BİSİKLETİ HEALTFIT MİNİ KONDİSYON BİSİKLETİ 1 A. Önemli Güvenlik Uyarıları ve Kullanım Önerileri Mini Kondisyon Bisikletinizi kullanmadan önce bu kılavuzdaki bütün talimatları okuyunuz. Kullanım öncesi bütün uyarı

Detaylı

F1 Pop Bebek Arabası Kullanım Kılavuzu

F1 Pop Bebek Arabası Kullanım Kılavuzu F1 Pop Bebek Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürünün Parçaları: 1-

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT2179 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VSSZZZ5FZFR152817 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin.

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Cihazın ön tarafında orta kısımda 2 adet aralık tuşu yer

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer Toprak PH Metre Ölçer PH- 220S 17.02.2016 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri...3 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...3 5 Geri Dönüşüm...3 6 İletişim...3 2 1 Önsöz PCE Teknik Cihazları ndan

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ2276 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 WDD2120401B239371 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

ĠġÇĠ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ DERSĠ

ĠġÇĠ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ DERSĠ 14.11.2013 ĠġÇĠ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ DERSĠ Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı Ders içeriği El Aletleri KAYNAKÇA El Aletleri İle Çalışmada İş Sağlığı

Detaylı

SWINGBO-2 SUPRA. Yeni Sisteme sahip Tekerlekli Çocuk Sandalyesi. -7 ile +45 derece arası oturak açısı. Alman malı. by HOGGI

SWINGBO-2 SUPRA. Yeni Sisteme sahip Tekerlekli Çocuk Sandalyesi. -7 ile +45 derece arası oturak açısı. Alman malı. by HOGGI . de www. Alman malı SWINGBO-2 by HOGGI SWINGBO-2 SUPRA Yeni Sisteme sahip Tekerlekli Çocuk Sandalyesi Çocukların taşınmasında partneriniz -7 ile +45 derece arası oturak açısı İtme kolu, çıkarılabilir

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

SIMPLY CLEVER. ŠkodaSuperb KULLANIM KILAVUZU

SIMPLY CLEVER. ŠkodaSuperb KULLANIM KILAVUZU SIMPLY CLEVER ŠkodaSuperb KULLANIM KILAVUZU Giriş Kendiniz için bir Škoda 'ya karar verdiniz - Güveniniz için içtenlikle teşekkür ederiz. Škoda'nızla birlikte, en modern teknolojili bir aracı ve günlük

Detaylı

Register your product and get support at www.philips.com/welcome

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome AE1530 TR Kullanım kılavuzu İçindekiler 1 Cep Radyonuz 4 2 Önemli 5 Güvenlik 5 Bildirim 7 3 Ana menü hakkında genel bilgiler 9 4 Başlarken

Detaylı

HAUTAU PRIMAT. sistemi. Depolama, montaj, havaland rma, sabitleme, temizleme... Hiçbir şey bundan daha kolay değil!

HAUTAU PRIMAT. sistemi. Depolama, montaj, havaland rma, sabitleme, temizleme... Hiçbir şey bundan daha kolay değil! yüksek vasistas HAUTAU PRIMAT sistemi Depolama, montaj, havaland rma, sabitleme, temizleme... Hiçbir şey bundan daha kolay değil! Esneklik ve çok yönlülük alan nda HAUTAU PRIMAT kimseye söz b rakm yor:

Detaylı

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA Hazırlayan: Öğr. Gör. Tuğberk ÖNAL MALATYA 2016 SUPAP SİSTEMLERİ 1. KÜLBÜTOR MEKANİZMASI Eksantrik milinden aldığı hareketle silindirlerde emme ve egzoz zamanlarının

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 34-DB021 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 8 VF14SRA4450085381 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı)

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) 1. LCD Grafik ekran. 2. Parlama (yanma) lambası. 3. Preset (ayarlar) düğmesi, bas değiştir, 4. Isıtma

Detaylı

TOZ KAPANI TR 8600. Torbasız Multi Cyclone Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

TOZ KAPANI TR 8600. Torbasız Multi Cyclone Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU TOZ KAPANI TR 8600 Torbasız Multi Cyclone Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș TOZ KAPANI TR 8600 Torbasız

Detaylı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı 5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı aygıtların sınırları ile uyumlu

Detaylı

İçindekiler. Genel bakış. Genel Bilgiler. Kilitleme ve açma. Koltuklar ve emniyet kemerleri. Göstergeler ve kontroller. Çalıştırma ve kullanma

İçindekiler. Genel bakış. Genel Bilgiler. Kilitleme ve açma. Koltuklar ve emniyet kemerleri. Göstergeler ve kontroller. Çalıştırma ve kullanma İçindekiler Genel bakış Genel Bilgiler Kilitleme ve açma Koltuklar ve emniyet kemerleri Göstergeler ve kontroller Çalıştırma ve kullanma Konfor ve rahatlık Acil durumda Aracınızın korunması Bakım Teknik

Detaylı

YAŞLI ve ENGELLİLERİ DE TAŞIYAN ASANSÖRLERİN ÖZELLİKLERİ

YAŞLI ve ENGELLİLERİ DE TAŞIYAN ASANSÖRLERİN ÖZELLİKLERİ YAŞLI ve ENGELLİLERİ DE TAŞIYAN ASANSÖRLERİN ÖZELLİKLERİ PROF. DR. M. CENGİZ TAPLAMACIOĞLU ÖĞR.GÖR.DR. M. AKİF ŞENOL GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İLGİLİ

Detaylı

ENERJĠ DAĞITIMI-I. Dersin Kredisi 4 + 0 + 0

ENERJĠ DAĞITIMI-I. Dersin Kredisi 4 + 0 + 0 ENERJĠ DAĞITIMI-I Dersin Kredisi 4 + 0 + 0 Açma-Kapama Cihazları Elektrik enerjisinin açılması, ayrılması, kesilmesi veya kapatılması işlevlerini yapan cihazlardır. Alçak Gerilim Ayırıcı Nitelikli Orta

Detaylı

brother 430F Elite A.G LS- 01/ 02-BR Lastik Birleştirme Otomatı KULLANIM KILAVUZU

brother 430F Elite A.G LS- 01/ 02-BR Lastik Birleştirme Otomatı KULLANIM KILAVUZU brother 430F Lastik Birleştirme Otomatı Elite A.G LS- 01/ 02-BR KULLANIM KILAVUZU 0 MAKĐNA ÖZELLĐKLERĐ Lastik uçlarının üst üste veya uç uca çember şeklinde birleştirilmesinde yüksek verimli programlanabilir

Detaylı

Sound Bar. Başlangıç Kılavuzu HT-CT370

Sound Bar. Başlangıç Kılavuzu HT-CT370 Sound Bar Başlangıç Kılavuzu HT-CT370 İçindekiler Ayar 1 Kutunun içindekiler 4 2 Kurulum 5 3 Bağlantı 6 4 Sistemin açılması 8 5 Sesin dinlenmesi 9 Temel İşlemler Ses efektlerinin keyfini çıkarma 10 Sesin

Detaylı

Orijinal kullanim talimatlari. CX T çekici katarı. CX T çekici serisinin kullanım talimatlarına ek 51048070069 TR - 02/2012

Orijinal kullanim talimatlari. CX T çekici katarı. CX T çekici serisinin kullanım talimatlarına ek 51048070069 TR - 02/2012 Orijinal kullanim talimatlari CX T çekici katarı CX T çekici serisinin kullanım talimatlarına ek 1050 51048070069 TR - 02/2012 İçindekiler g 1 Önsöz Dokümantasyon bilgileri... 2 Güvenli kullanım için

Detaylı

Goldenmotor Çevrim Kitleri Kullanma Kılavuzu

Goldenmotor Çevrim Kitleri Kullanma Kılavuzu Goldenmotor Çevrim Kitleri Kullanma Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş 2. Kurulum 2.1. Bağlantı Şeması 2.2. Gidon Elemanlarının Montajı 2.3. Magicpie4 Arka Teker Montajı 2.4. Smartpie4 Ön Teker Montajı 2.5.

Detaylı

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com Hayatımıza hergün başka bir elektrikli cihaz girmekte. Ses sistemlerinden güvenlik sistemlerine, sinema sistemleri, akıllı televizyonlardan media oynatıcılara

Detaylı

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM101 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM101 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM101 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 1 4 2 6 3 5 (RTM101) VOLTAJ 230V-50HZ GİRİŞ GÜCÜ 850W HIZ 10000r/min TAŞLAMA DİSK ÇAPI 115MM CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 2. MİL

Detaylı

A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA

A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA Sektörün en geniş kabini, yüksek verimli klima, maksimum konfor Traktörün ortasına yerleştirilmiş kabin Kullanımı son derece kolay kontrol paneli ve renkli

Detaylı

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ DEVİR HIZI MAX. BETON DELME ÇAPI UÇ TİPİ 230V-50HZ 1700W 900-1900d/dk 50mm SDS MAX CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ

Detaylı

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI Kılavuz 33040 33040'ı kullanırken aşağıdaki kurallaraa dikkat ettiğinizde en emin olun 1. 33040'ın alt kısmında bulunan güç düğmesini açın 2. 3 fonksiyon

Detaylı

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, 661/2009/AT Yönetmeliği kapsamındaki araçları ve bunlar için tasarlanan aksam, sistem ve ayrı teknik üniteleri kapsar.

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, 661/2009/AT Yönetmeliği kapsamındaki araçları ve bunlar için tasarlanan aksam, sistem ve ayrı teknik üniteleri kapsar. 10 Eylül 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29115 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU ARAÇLARIN VE BUNLAR İÇİN TASARLANAN RÖMORKLAR, SİSTEMLER, AKSAMLAR VE AYRI TEKNİK ÜNİTELERİN GENEL

Detaylı

5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ

5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ 5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ KONULAR 1. Kumanda Devreleri 2. Doğru Akım Motorları Kumanda Devreleri 3. Alternatif Akım Motorları Kumanda Devreleri GİRİŞ Otomatik kumanda devrelerinde motorun

Detaylı

Firma Bilgileri 4. Sistem Grupları 24

Firma Bilgileri 4. Sistem Grupları 24 2 Firma ilgileri 4 Firma 5 Garanti 6 Sertifikalar 7 Sistem Grupları 24 Tek çılım Sistem Tablosu 25 Vasistas Sistem Tablosu 26 Çift çılım Sistem Tablosu / Dikey Devirmeli Uygulama 27 Çift çılım Sistem Tablosu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420 Kupalı Anemometre PCE-A 420 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

01 OCAK 2015 ELEKTRİK AKIMI VE LAMBA PARLAKLIĞI SALİH MERT İLİ DENİZLİ ANADOLU LİSESİ 10/A 436

01 OCAK 2015 ELEKTRİK AKIMI VE LAMBA PARLAKLIĞI SALİH MERT İLİ DENİZLİ ANADOLU LİSESİ 10/A 436 01 OCAK 2015 ELEKTRİK AKIMI VE LAMBA PARLAKLIĞI SALİH MERT İLİ DENİZLİ ANADOLU LİSESİ 10/A 436 ELEKTRİK AKIMI VE LAMBALAR ELEKTRİK AKIMI Potansiyelleri farklı olan iki iletken cisim birbirlerine dokundurulduğunda

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ1768 Eksper / imza TÜV SÜ Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 VF14SRA4448542694 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

OTOMATİK TRANSMİSYONLAR

OTOMATİK TRANSMİSYONLAR OTOMATİK TRANSMİSYONLAR Taşıtın hızına, gaz kelebeği pozisyonuna yük ve yol şartlarına bağlı olarak viteslerin otomatik olarak değişmelerine imkan veren bir sistemdir. Otomatik transmisyonla,mekanik ve

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde)

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari

Detaylı

IBM System Storage. EXN4000 Kuruluş ve Ayar Yönergeleri

IBM System Storage. EXN4000 Kuruluş ve Ayar Yönergeleri IBM System Storage EXN4000 Kuruluş ve Ayar Yönergeleri TM Bu belge, IBM System Storage EXN4000 depolama genişletme birimine ilişkin kuruluş ve ayar yönergelerini içerir. EXN4000 ürününe ilişkin ek bilgileri

Detaylı

432F2. Caterpillar 432F2 Bekolu Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü. 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

432F2. Caterpillar 432F2 Bekolu Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü. 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı 8400-11086 kg Beko Kazı Derinliği Uzatmalı Stik (SAE) 4281-5274 mm 432F2 Çalışma ağırlığı ve diğer özellikler makina konfigürasyonuna göre

Detaylı

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok. No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok. No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE Tel. : +90 (212) 671 18 30 (pbx) Faks : +90 (212) 549 18 13 www.enerjielektrikcihazlari.com

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

YAPILARDA DERZLER VE SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ

YAPILARDA DERZLER VE SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ YAPILARDA DERZLER VE SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ Genel: Derz sözcüğü bir sistemi oluşturan parçaların birleştirildiği, yapıştırıldığı çizgi şeklindeki bölümleri tanımlar. Derzler dar ya da geniş, yatay ya

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

Teknik Dosya Üretim Standartları

Teknik Dosya Üretim Standartları Teknik Dosya Üretim Standartları MAY 2015 İçindekiler 1. 0 sayfa no Sistem profilleri Sistem aksesuarları Ana profiller Yardımcı profiller 1.1 1.2 1.3 1.5 Aksesuarlar 1.6 Kepenk sistemi ile ilgili önemli

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PH22

Kullanım Kılavuzu PH22 PH22 24.02.2016 İçindekiler 1 Önsöz.... 3 2 Güvenlik Bilgileri...3 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...3 5 Geri Dönüşüm...3 6 İletişim...3 2 1 Önsöz PCE Teknik Cihazları ndan bir PH 22 satın aldığınız

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 511 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 511 testo kısa kullanım kılavuzu 511 1. Koruma kapağı:

Detaylı

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT:

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

4P359542-2G. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu

4P359542-2G. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu 4P359542-2G Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Montaj Kılavuzu Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Kurulum Kılavuzu Ana sayfa: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com Özellikler, ayar

Detaylı

2234 2236B DĠJĠTAL TAKOMETRE KULLANIM KILAVUZU

2234 2236B DĠJĠTAL TAKOMETRE KULLANIM KILAVUZU 2234 2236B DĠJĠTAL TAKOMETRE KULLANIM KILAVUZU 1. ÖZELLİKLER.1 2. ÖLÇÜM DEĞERLENDİRME 1 3. HAFIZA 2 4. PİL DEĞİŞTİRME..3 5. FOTO TAKOMETRE.3 6. FOTO / KONTAK TAKOMETRE. 5 UYARI!! HAYVAN VEYA İNSAN GÖZLERİNİN

Detaylı

2008 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ ÖN DEĞERLENDİRME NOTU

2008 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ ÖN DEĞERLENDİRME NOTU 2008 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ ÖN DEĞERLENDİRME NOTU I- 2008 Mali Yılı Bütçe Sonuçları: Mali Disiplin Sağlandı mı? Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan 2008 mali yılı geçici bütçe uygulama sonuçlarına

Detaylı

ÖNLEMLER DEVAM ETMEDEN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN. AC adaptörü için

ÖNLEMLER DEVAM ETMEDEN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN. AC adaptörü için Türkçe ÖNLEMLER DEVAM ETMEDEN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN AC adaptörü için UYARI Bu AC adaptörü yalnızca Yamaha cihazlarıyla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Başka bir amaçla kullanmayın. Yalnızca iç

Detaylı

ISTRUZIONI DI MONTAGGIO DELLE LAVATRICI INTEGRABILI ASSEMBLY INSTRUCTIONS FOR BUILT-IN WASHING MACHINES MONTAGEANLEITUNG FÜR EINBAUBAREWASCHMASCHINEN

ISTRUZIONI DI MONTAGGIO DELLE LAVATRICI INTEGRABILI ASSEMBLY INSTRUCTIONS FOR BUILT-IN WASHING MACHINES MONTAGEANLEITUNG FÜR EINBAUBAREWASCHMASCHINEN ISTRUZIONI DI MONTAGGIO DELLE LAVATRICI INTEGRABILI ASSEMBLY INSTRUCTIONS FOR BUILT-IN WASHING MACHINES MONTAGEANLEITUNG FÜR EINBAUBAREWASCHMASCHINEN INSTRUCTIONS DE MONTAGE DES LAVE-LINGE INTÉGRABLES

Detaylı

CLOCK RADIO SONOCLOCK 930 IP SONOCLOCK 935 IP

CLOCK RADIO SONOCLOCK 930 IP SONOCLOCK 935 IP CLOCK RADIO SONOCLOCK 930 IP SONOCLOCK 935 IP TR İÇİNDEKİLER ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 KURULUM VE GÜVENLİK

Detaylı

En İyi Uygulamalar ve Kullanım Kılavuzu

En İyi Uygulamalar ve Kullanım Kılavuzu En İyi Uygulamalar ve Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz, GBT En İyi Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu na bir tamamlayıcı kılavuz oluşturmak için tasarlanmıştır. Green Break Patlamasız Güvenlik Güç Kartuşlarının

Detaylı

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Geniş bir yelpazede yatay ünite uzunluğu, kolon tipi ve iş istasyonu opsiyonlarına sahip çok yönlü Dräger Ponta, daha iyi bir çalışma alanı verimliliği

Detaylı

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi Akıllı e Yaşam size evinizdeki tüm elektrikli eşyaları, aydınlatma sistemini, güvenlik sistemini mobil uygulamayla kontrol etmenizi ve yönetmenizi sağlar. Akıllı e Yaşam aynı zamanda min. %30 enerji tasarrufu

Detaylı

D E. G: Dürbün odak ruleti H: Göz düzeltme halkası I: Plastik vizör J: Pil bölümü K: SD / MMC bellek kartı yuvası L: USB bağlantısı

D E. G: Dürbün odak ruleti H: Göz düzeltme halkası I: Plastik vizör J: Pil bölümü K: SD / MMC bellek kartı yuvası L: USB bağlantısı DB-2180 Binocular LCD DigiCam Ürün bilgileri F D E L K J A B C G H I A: Dürbün mercekleri (8x sabit zum) B: Dijital kamera mercekleri (8x sabit zum) C: Dijital kamera odak ruleti D: LCD ekran E: İşlev

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Maps

Kullanım kılavuzu HERE Maps Kullanım kılavuzu HERE Maps Baskı 1.0 TR HERE Maps HERE Maps, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları ve servisleri

Detaylı

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z!

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! SoloTel elero Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309400 Nr. 18 101.5401/0305 çerik Güvenlik

Detaylı

Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler

Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler Com Donatı Kurulum İşlemleri Hasp Driver Kurulumu Hasp Hatası Alıyorum - Unable to Access Sentinel Hasp Run-Time Environment (H0033) - Feature Not Found

Detaylı

OPEL GT. Kullanım, Güvenlik, Bakım

OPEL GT. Kullanım, Güvenlik, Bakım OPEL GT Kullanım, Güvenlik, Bakım 2 Aracınıza ait özel bilgiler Kolay ulaşabilmek amacıyla aracınıza ait bilgileri lütfen aşağıdaki ilgili yerlere yazın. Bu bilgiler Teknik Bilgiler bölümünde olduğu gibi,

Detaylı

Fridgebox ; soft start, P.I.D kontrol algoritmaları, soft stop gibi gelişmiş yönetim yazılım algoritmalarına sahiptir.

Fridgebox ; soft start, P.I.D kontrol algoritmaları, soft stop gibi gelişmiş yönetim yazılım algoritmalarına sahiptir. Buzdolapları için elektrik tasarruf cihazı %20 - %40 arasında enerji tasarrufu 2-fazlı asenkron alternatif akımla çalışan motorlu cihazlarda kullanılır Kolay montaj Cihazları korur, ömrünü uzatır En son

Detaylı

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık "L1", "L2" ve "L3" olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık L1, L2 ve L3 olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir Kontaktörler Röle kontakları üzerinden büyük bir miktar elektrik gücü anahtarlamak için kullanıldığında kontaktör terimi ile adlandırılır.. Kontaktörler tipik olarak çoklu kontaklara sahiptir ve kontakları

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu. Ürünü kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz.

BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu. Ürünü kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. Tanıtım Oto güvenlik koltuğu vücut anatomisine uygun tasarımı ve fonksiyonları ile çocuğunuz içindeyken maksimum güvenlik ve konfor sağlar. BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto güvenlik

Detaylı

1- Hidrolik Aksesuar Ekipmanları

1- Hidrolik Aksesuar Ekipmanları 1- Hidrolik Aksesuar Ekipmanları Hidrolik vibrasyon kazıcıları, hidrolik ekskavatörlerinizin uygulama menzilini uzatır ve yeni operasyon alanları açar. Sürücüler üniversal mafsal ile vinç koluna eklenir

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu 1 Kurulum Seçenekleri Aşağıdaki kısım farklı kurulum seçeneklerini tanımlamktadır. Not: Kurulum sırasında kurulum deliklerini kapatmayınız ve VSG nin ön ve arka

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

hp ocak kullanma kılavuzu HP1500W

hp ocak kullanma kılavuzu HP1500W HP2500W HP1000W hp ocak kullanma kılavuzu HP1500W İÇİNDEKİLER Güvenlik Tedbirleri... 4,5,6 Elektrikli Ocağın Hotplate kullanımı... 7 Önemli Uyarılar... 8,9 Sorunlar ve Çözüm Önerileri... 10 Bakım ve Temizlik...

Detaylı

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek ve Sistem Ayarlarnıı Değiştirmek 36 4 Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Bu bölümde Görev Çubuğu Özelliklerini kullanarak, Görev Çubuğu

Detaylı