RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR"

Transkript

1

2 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

3 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin dördüncü sayısında sizlerle beraberiz. Rize Ticaret Meslek Lisesi fotoğrafçılık kulübü olarak çıkardığımız fotoğraf dergimizin ilk ve ikinci sayısında sizlerden aldığımız olumlu geri dönütler sayesinde içeriğimizi geliģtirmeye devam ediyoruz. Bu hafta dergimizde Muhasebe - Finansman bölüm Ģefi Kenan Orhan ile röportajı ve A-11/B sınıfı ile yaptığımız anketi mutlaka inceleyin. Geçtiğimiz hafta Çanakkale zaferinin 96. yıl dönümünü kutladık. Çanakkale zaferinin önemini anlatan güzel bir sunum oldu. Programı hazırlayan öğretmenlerimizi buradan tebrik ederim. Hafta sonu Mize yaylası Rüzgârlı köyüne düzenlenen foto safariye katıldık. Fotoğrafları önümüzde sayıda sizlerle paylaģacağız. Dergimiz hakkında her türlü yorum ve önerilerinizi okul sitemizden veya e-posta adresimizden bildirebilirsiniz. Adem TÜRK Genel Yayın Yönetmeni Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize baģka kuvvetler gelir, baģka komutanlar hâkim olabilir M. Kemal ATATÜRK

4 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

5 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

6 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

7 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

8 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

9 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

10 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // OKUL ETKİNLİKLERİ // OKULUMUZDAN ETKİNLİK HABERLERİ 18 MART ÇANAKKALE ZAFERĠ VE ġehġtlerġ ANMA GÜNÜ PROGRAMI HAZIRLAYANLAR Çanakkale zaferinin 96. yıldönümü ve şehitleri anma günü programı okulumuz çok amaçlı salonunda yapıldı. Programı Türk Dili Edebiyatı öğretmenlerimiz Yasemin Durmaz ve Muhammed Köse hazırladı. Programda günün anlam önemi ile ilgili konuşmaları Okul Müdürü ve Tarih öğretmeni Erkan Sağlam yaptılar. Programda öğrencilerimizden tarafından Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitlerine adlı şiir ve Çanakkale türküsü seslendirildi. Çanakkale geçilmez adlı video görüntüsü sunuldu

11 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // OKUL ETKİNLİKLERİ // ENERJĠ HAFTASI Okul-veli el ele projesi kapsamında okulumuzda 14 Ocak 2011 cuma günü saat 14.00'da çok amaçlı salonumuzda Enerji Haftası kutlama programı düzenlendi. Programa Rize Belediyesi Temizlik ĠĢleri Müdürü Nazım BĠLGĠN, Çaykur Genel Müdürlüğü Enerji Dairesi ġube Müdürlerinden Hasan Yıldız, öğrenci velilerinden yoğun ile gördü. Fizik Öğretmeni Aysel Muradoğlu ve Muhasebe Finansman öğretmeni Ümmühan TaĢer rehberliğinde öğrencilerin baģarılı çalıģmaları ve sunumları sergilendi.

12 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // // OKUL OKULETKİNLİKLERİ ETKİNLİKLERİ // // UYUġTURUCU ĠLE MÜCADELE SEMĠNERĠ Okulumuzda 17/01/2011 tarihinde Gençlerimizi tehdit eden uyuģturucu tuzakları ve madde bağımlılığı konusunda bir panel düzenlendi.panelde konuģan Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ġubesi Müdür Yardımcısı Saadettin BĠRCAN velilere ve öğrencilere konuyu bütün yönleriyle anlattı. Panelde gerçek yaģam öykülerine de yer veren Saadettin BĠRCAN velilerin bu konuya hassasiyet göstermelerini istedi.ġkinci panel 18 Ocak 2011 Saat:13:30 da Rize Ticaret Meslek Lisesi kütüphanesinde yapılacaktır. Okul Veli El Ele projesi kapsamında planlanan bu seminerler konunun önemi gereği ve daha fazla insana ulaģabilmek amacıyla eğitim yılının ikinci döneminde tekrarlanacaktır.

13 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // // OKUL OKULETKİNLİKLERİ ETKİNLİKLERİ // // ANNE BABA EĞĠTĠMĠ SEMĠNERĠ 27/11/2010 Cumartesi günü okulumuzda velilerimize yönelik Psikolojik DanıĢman Nedim Berber tarafından anne-baba eğitimi semineri verildi.

14 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // FOTO TEKNİK // FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ ÇOCUK FOTOĞRAFI ÇEKME HAZIRLAYANLAR Çocuklar hep tırmanır, yeni Ģeyler inģa eder, keģfeder ve dener. Fotoğraflarını yalnızca tatil ve doğum günlerinde çekmeyin. Fotoğraf çekmeyi günlük yaģamınızın bir parçası haline getirin. Fotoğraf çekme geleneği baģlatın Ailenizin, dostlarınızın, çocuğunuzun ne kadar değiģtiğini görebilmeleri için düzenli olarak fotoğraf çekin. Her yıl okula baģladığı ilk gün çocuğunuzun fotoğrafını çekin. Çocuğunuzu bir ağacın yanında düzenli olarak fotoğraflayarak hem onun hem ağacın büyümesine tanıklık edin. Her Babalar Gününde, dedenin çevresine torunları yerleģtirin. Sabırlı olun En kusursuz fotoğrafı hemen çekebileceğinizi düģünmeyin. Oturup en uygun anı bekleyin ve o an geldiğinde hemen fotoğraflayın. Fotoğrafları göz seviyesinden çekin Gerçek yaģamda olduğu gibi, fotoğraf çekerken kiģinin gözünün içine bakmak arada bir bağ oluģturur. Bu durumda, yere oturup çocuğunuzun perspektifinden birkaç fotoğraf çekmeyi deneyin. Bu yolla ifadeler daha doğal, flaģla çektiğiniz fotoğrafların ıģık dağılımı baģtan aģağı daha dengeli ve arka plan da muhtemelen daha güzel görünecektir. Bu teknik ev hayvanlarında da iģe yarar. Fotoğrafları göz seviyesinden çekin Gerçek yaģamda olduğu gibi, fotoğraf çekerken kiģinin gözünün içine bakmak arada bir bağ oluģturur. Bu durumda, yere oturup çocuğunuzun perspektifinden birkaç fotoğraf çekmeyi deneyin. Bu yolla ifadeler daha doğal, flaģla çektiğiniz fotoğrafların ıģık dağılımı baģtan aģağı daha dengeli ve arka plan da muhtemelen daha güzel görünecektir. Bu teknik ev hayvanlarında da iģe yarar. Habersiz fotoğraflar çekin Fotoğrafını çektiğiniz kiģiye objektife bakmasını söyleme dürtünüze yenik düģmeyin. ÇeĢitlilik önemlidir. Onların çalıģırken, oynarken, bir yere yaslanmıģ sohbet ederken ya da dinlenirken habersiz fotoğraflarını çekin.

15 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // FOTO TEKNİK // Arkadaşlarını fotoğrafa katın Bazı fotoğraflara çocuğunuzun arkadaģlarını katmayı unutmayın. Gelecek yıllarda bu fotoğraflar onlara mutlu zamanları ve güçlü bağları hatırlatacaktır. "Bak! Bu fotoğraf Funda kendi saçını kesmeye kalkıģtığında çekildi!" "Sahi Ahmet Ģimdi ne yapıyor?" "Kim bilir neye gülüyorduk." Yaklaşın Vizörünüzü çekeceğiniz objeyle doldurun; çok daha etkileyici fotoğraflar yaratın. Önemli olanı vurgulayıp kalanı dıģlamak için yaklaģın ya da fotoğraf makinenizin zoom'unu kullanın. Fotoğraf makinenizin en yakın odak mesafesini öğrenmek için kullanım kılavuzuna bakın. Odağı kilitleyin Çoğu otomatik odaklı fotoğraf makinesi vizörün ortasındaki nesneye odaklanacağından, birçok kiģinin olduğu fotoğraflar bulanık çıkabilir. Ġki kiģinin fotoğrafını çekerken tam bir düģ kırıklı yaģayabilirsiniz - arkadaki ağaç tam ortada olacağından çektiğiniz insanlar bulanık çıkabilir. Bundan kaçınmak için odağı çekeceğiniz nesne üzerinde kilitleyin. Bunu çoğunlukla çekeceğiniz nesneyi vizörünüzün tam ortasına getirip deklanģörü yarım basarak yaparsınız. Çektiğiniz nesneyi fotoğraf karesinin istediğiniz yerine getirene kadar deklanģörü yarı basılı tutmaya devam edin. Ġstediğinizi elde ettiğinizde, deklanģöre tam olarak basın. Bırakın çocuklar kendi dünyalarını kaydetsinler Bir çocuğun gözünden bakıldığında tümüyle yeni bir dünyadır bu. Tek kullanımlık makineler veya dijital fotoğraf makineleri çocukların birbirlerinin fotoğrafını çekmelerini ve onlar için önemli anları yakalamalarını kolaylaģtırır. Sonuçların sizi ĢaĢırtmasına hazır olun! Objeyi merkezin dışına alın Nesneyi fotoğraf karesinin bir yanına yerleģtirmek kompozisyonu daha ilginç ve dinamik kılabilir. Ancak fotoğraf makineniz otomatik odaklı bir makineyse, bu tür makineler tam ortaya odaklanacağından çektiğiniz fotoğraf bulanık çıkabilir. Makinenizi fotoğraf nesnesi üzerinde önceden odaklayıp kilitlemek için, kullanım kılavuzundaki odak kilitleme özelliğini okuyun. Bunu çoğunlukla deklanģörü yarım basarak ve deklanģör yarım basılı haldeyken fotoğrafı yeniden düzenleyerek yaparsınız.

16 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // İNCELEME // FOTOĞRAF MAKİNESİ TERİMLERİ VE TANITIMI PANASONĠC LUMIX DMC TZ10 ĠNCELEMESĠ HAZIRLAYANLAR Panasonic Lumix DMC-TZ10 dijital kamera incelemesi : Panasonic firması TZ Serisi ile büyük bir baģarı yakalamıģ durumda ve bu baģarının daha ne kadar süreceği de tamamen Panasonic'e bağlı. Yeni Panasonic Lumix TZ10 dijital fotoğraf makinesi dâhili GPS özelliğiyle TZ Serisinin en yeni üyelerinden biri. GPS desteğinin dijital fotoğraf makinesi üreticileri tarafından yavaģ yavaģ standart bir özelik olarak kullanılması ilginç. Akıllı cep telefonlarda GPS özelliği cep telefonlarında artık standart haline gelmeye baģladı. GPS desteğine sahip fotoğraf makinelerinde de GPS kullanımı ile alakalı pek çok ilginç çözüm düģünülebilir. Panasonic Lumix DMC-TZ10 ayar seçenekleri Panasonic Lumix DMC-TZ10 dijital fotoğraf makinesi çeģitli ayar seçenekleri ve opsiyonları sunan geliģmiģ bir fotoğraf makinesi. Cihaz, deneyimli fotoğrafseverlere yönelik olarak tasarlanmıģ olmasına rağmen ia akıllı otomatik çekim modu sayesinde baģlangıç seviyesi fotoğrafseverler de Panasonic TZ10 ile keyifle ve rahatlıkla güzel fotoğraf çekebiliyorlar. Dikkat çekici otomatik çekim programları hemen her türlü çekim koģulunda uygun bir çözüm sunuyor. Bununla beraber yaratıcı çekimler yapmak isteyenler diyafram öncelikli ve çekim hızı öncelikli mod gibi manuel çekim seçeneklerini kullanabiliyorlar. Panasonic Lumix DMC TZ10 Yapı Panasonic TZ10 fotoğraf makinesinin tuģları sade ve anla- Ģılır bir Ģekilde yerleģtirilmiģler. Genel çekim modlarının yer aldığı mod kadranı fotoğraf makinesinin üst kısmında konumlandırılmıģ. Arka yüzde bulunan 3 inç büyüklüğündeki LCD ekranın yanında çeģitli fonksiyonların kullanımına imkân tanıyan ve cihazın ana menüsüne eriģim sağlayan tuģlar bulunuyor. Video kayıt tuģu pek kullanıģlı bir noktada değil. Panasonic TZ10 fotoğraf makinesini elinize aldığınızda baģparmağınız tam da bu video kayıt tuģuna denk geldiğinden dolayı sıklıkla kazara video kaydetmeye baģladığım oldu. Panasonic DMC-TZ10 ile HD kalitesinde video kayıt Panasonic DMC TZ10 ile standart fotoğraf çekim iģlemlerinin yanında HD kalitesinde video kayıt da yapabiliyorsunuz x 720 piksel çözünürlüğüyle bu kayıtlar Full HD kalitesinde olmasalar da oldukça iyi bir görüntü kalitesine sahipler. Çekilen video görüntüler AVCHD ya da QuickTime JPEG formatlarında kaydedilebiliyor. Görüntüler SD / SDHC bellek kartlarına kaydediliyor. Panasonic Lumix TZ10 fotoğraf makinesinde SDXC flaģ bellek kartlarını da kullanabiliyorsunuz. Günümüzde 48GB ve 64GB kapasitelerde bulunabilen SDXC bellek kartları teorik olarak 2TB'a kadar veri depolama kapasitesini destekliyorlar.

17 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // İNCELEME // Panasonic Lumix Kullanim Panasonic Lumix DMC-TZ10 gibi bir dijital fotoğraf makinesinde her Ģeyden önce kullanım kolaylığı ön plandadır. Cihazı yanınızda taģımanızın kolay ve rahat olması da önemlidir ancak kullanım ve fotoğraf çekim özelliklerinin de kolay olması çok önemlidir. Tüm bunlar çok mantıklı ve makul görünür ancak uygulamada hâlâ mantıksız menü yapıları veya fotoğraf makinesi ile sezgisel çekim yapmadan önce edinilmesi gereken garip tekniklerle karģılaģıyoruz. Bir süreden bu yana bu alanda deneyim sahibi olan Panasonic kullanım kolaylığı konusuna olumlu katkılar sağlamıģ bir firma. Panasonic Lumix DMC-TZ10 ve ia akıllı otomatik çekim modu Ayar kadranı üzerindeki semboller her kesimden kullanıcı tarafından kolaylıkla anlaģılmayabilir fakat cihazın üzerindeki kırmızı renkli ia iģareti herkesin dikkatini hemen çekecek yapıda. ia akıllı otomatik çekim modu geliģmiģ ve akıllı bir fotoğraf çekim modu. Özetlemek gerekirse, bu çekim modunda tek yapmanız gereken kompozisyonu oluģturup deklanģöre basmak. Çoğu çekim ortamında iģler tam olarak böyle yürüyor fakat Panasonic'in ia akıllı otomatik çekim modu iģleri bir adım öteye taģıyor. Bu çekim modu arkadan aydınlatılmıģ durumlar gibi zorlu ıģık ko- Ģullarının üstesinden kolaylıkla geliyor ve sahneleri de otomatik olarak tanıyabiliyor. Uygulamada bu mod sayesinde sıra dıģı seviyede iyi aydınlatılmıģ fotoğraflar elde ediliyor. Tüm bu nedenlerden dolayı ia modu fotoğraf çekimlerinde her zaman için çok çekici bir fotoğraf çekim modu olarak dikkat çekiyor. Panasonic Lumix TZ10 fotoğraf makinesi menüsü Üstelik kendi sahne seçiminiz yapmanız da olanaklı. Buna ek olarak, yaratıcı çekimler de yapabilir ve diyafram öncelikli ve çekim hızı öncelikli çekim modlarını kullanabilirsiniz. Panasonic Lumix DMC-TZ10 dijital fotoğraf makinesi biri geniģ ve diğer de Quick (hızlı) Menü olarak adlandırılan iki farklı menüye sahip. GeniĢ stil menüde etkileyici sayıdaki tüm ayar seçeneklerine ve fonksiyonlara eriģebiliyorsunuz. Hızlı menüde ise en sık kullanılan fonksiyonlara hızlı Ģekilde direkt eriģim sağlanıyor. Bun ayar seçenekleri arasında ISO değerleri, beyaz dengesi, GPS, AF otomatik netleme, pozlama değerleri vb yer alıyor. Quick (Hızlı) Menü uygulamada daha hızlı çalıģıyor. Panasonic Lumix DMC TZ10 Ayarlar Panasonic TZ10 fotoğraf makinesinin çok yönlü 12x geniģ açı zum objektifi 25mm - 30mm odak uzaklık değerlerine sahip. Bu odak uzaklık değerleri manzara çekimleri için olduğu kadar portre ve uzaktan detay fotoğrafları için de ideal. Böylesine çok yönlü bir objektif için görüntü kalitesi de iyi. Panasonic'in böylesine geniģ odak uzaklık değerlerine sahip bir objektifte kusurları bu derece kontrol altında tutabilmesi gerçekten çok iyi bir baģarı olarak görülmeli.

18 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // İNCELEME // Panasonic Lumix TZ10 - Renk sapmaları Distorsiyon etkisi geniģ açılı çekimlerde hafif derecede görülse de hâlâ ortalamanın altında kalıyor. Objektifin telezum değerlerinde de neredeyse hiç distorsiyon yaģanmıyor. Renk sapmaları, yüksek kontrastlı görüntülerdeki nesnelerin çevresinde ortaya çıkan eflatun renkli saçaklı görüntü kusuru Ģeklinde da mevcut ancak bu olumsuzlukları görmek için görüntülere ciddi anlamda yakından bakmanız gerekiyor. GeniĢ açıda renk sapmaları biraz daha göze çarpar hale geliyor ancak bu olumsuzluk da sözü edilecek kadar ciddi seviyede değil. Bu konuda Panasonic daha önce sözü edilen bu olumsuzlukları genelde görüntü dosyalarının iģlenmesi aģamasında düzeltir. Bu konuda herhangi bir itirazımız yok çünkü sonuçta elde edilen görüntülerde bunu karģılığını alıyorsunuz. Panasonic Lumix TZ10 - Renk doygunluğu Panasonic DMC-TZ10 dijital fotoğraf makinesinin renk doygunluk değerleri çok iyi. Fotoğraflardaki nesneler adeta üzerinize geliyor gibiler. Bununla beraber bu görüntüler her Ģeye rağmen renklerinin doğallığını da koruyorlar. Ġnsan çekimlerindeki ten tonları biraz daha gelenekçi olmakla birlikte Panasonic'in ten tonları konusunda aģırı renklerin önüne geçmek amacıyla açıkça frene bastığı görülüyor. Portre çekim modunda biraz daha canlı renk tonlarının olması dikkat çekiyor. Fotoğraf çekimlerinde bunu hafızanızda tutmanızda yarara var çünkü bazı durumlarda portre çekim modunun en hoģ çekim modu olduğununa tanık olduk. Panasonic Lumix DMC TZ10 Bellek ve Pil Kullanımı Panasonic Lumix TZ10 modeli SDXC bellek kartı desteği sunan ilk dijital fotoğraf makinelerinden bir tanesi. Zaten Panasonic de kendine ait 48GB ve 64GB veri depolama kapasitesine sahip SDXC bellek kartlarını kullanıma sunan ilk üretici firmalar arasında yer alıyor. SDXC bellek kartları piyasada henüz çok büyük bir role sahip değil ancak yakın gelecekte daha yüksek veri depolama kapasitelerine ihtiyaç duyulacak. Panasonic TZ10 kullanıcıları cihazlarının SDXC hafıza kartı desteği sayesinde uzun yıllar boyunca yeterince veri depolama kapasitesine sahip olabilecekler. SD ve SDHC flaģ bellek kartları da fotoğraf makinesi tarafından destekleniyor. SD / SDHC bellek kartlarının maksimum 32GB veri depolama kapasiteleri fazlasıyla yeterli olmakta. Panasonic Lumix DMC-TZ10 ile kullanılan bellek kartları SD / SDHC bellek kartları tüm dünyada farklı tiplerde bulunabiliyor. Bu alanda farklı 'sınıflarda' (Class) kartlar mevcut ve bu sınıfların numaraları ne kadar yüksek ise veri okuma ve yazma hızları da o kadar yüksek olmakta. ġu an için, Class 10 sınıfındaki bellek kartları en hızlı kartlar. Ancak bununla beraber, eğer fotoğraf makinesinin kendisi desteklemiyorsa en hızlı bellek kartını kullanmayı önermiyoruz. Panasonic TZ10 dijital fotoğraf makinesinde Class 6 bellek kartları optimum performans için yeterli diyebiliriz. İnceleme bilgileri letsgodigital.org sitesinden alınmıştır.

19 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // RÖPORTAJ // FOTO RÖPORTAJ: Kenan ORHAN Kenan ORHAN (Muhasebe Öğrt.) HAZIRLAYANLAR Sizce fotoğraf nedir? Bence fotoğraf anıları canlandırmak için gelecekte kullanabileceğimiz en güzel belgelerden biridir. GeçmiĢte ya- Ģanılan bir olayı hatırlamak zordur ;fakat fotoğraf sayesinde yaģadıklarımı tekrar canlandırabiliyorum. Aslında video da bir bakıma geçmiģte yaģanılan olayları canlandırıyor fakat fotoğraf gibi değil. Video da aynı hayat gibi hızlıca akıp gittiği için fotoğrafa baktığımda yaģadığım duygu ve heyecanı bana yaģatamıyor. Hangi aralıklarla fotoğraf çekiyorsunuz? ġu ana kadar tek baģıma hiç resim çekmemiģimdir. Ancak çocuklar evde baba bizim fotoğrafımızı çek demiģlerdir bende çekmiģimdir. Aslında çok istiyorum fotoğraf çekmeyi ama buna zamanım el vermiyor. Fazla gezemiyorum yani gezmek istesem de gezemiyorum çünkü haftanın yedi günü de çalıģıyorum. Ama resim kataloglarını, albümleri gördüğüm zaman hiç dayanamam keģke bende bu manzaraları çekseydim diye kendi kendime yakınıyorum. Ama emekli olduğum zaman fotoğraf çekmeyi çok istiyorum. Hem kameram hem de fotoğraf makinem var emekli olunca rahat rahat ve bol bol resim çekeceğim, düģüncem bu. Gezmeyi mi gezerken fotoğraf çekmeyi mi seversiniz? Hem gezmeyi hem de gezerken fotoğraf çekmeyi çok severim. Çünkü dediğim gibi fotoğraf gelecekte ki en güzel belgelerdir ve bu fotoğraflar o anıları bana tekrar yaģatacağı için fotoğraf çekmeyi çok severim ve gerçekten fotoğraf benim için çekmek çok güzel bir duygu. Ne tür fotoğraflar çekmeyi seversiniz? Doğa fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum. Yani doğa dediğim de kastetmek istediğim tabiatın içerisinde ormanlık alanda veya deniz kenarlarında güneģin batımı olsun bu tür doğa fotoğraflarını çekmeyi çok seviyorum. Fotoğraf çekim teknikleri hakkında bir bilginiz var mı? Hiç bir bilgim yok amatörce ama dediğim gibi emekliye ayrılınca kesinlikle fotoğraf çekim teknikleri hakkında bilgileri inceleyip öğreneceğim. Fotoğrafını çekmek istediğiniz halde çekemediğiniz bir fotoğraf var mı? Çekmek isteyip de çekemediğim fotoğraflar var. Örneğin ben balık avlamayı çok severim. Balık avlarken teknede fotoğraf çekmeyi çok düģündüm ama bir türlü kısmet olmadı. Ama yapacağım. Özellikle balık avlarken fotoğraf çekmek istiyorum. Makro çekim (yakın çekim) yapmayı mı ya da geniş açı çekim yapmayı mı seversiniz? Mesela balık avlanırken geniģ açılı resim çekemiyorum çünkü teknenin içindesin ve geniģ açılı resim çekecek alan sınırlı onun için yakın seçim oluyor. Fotoğrafla ilgili bizimle paylaşmak istediğiniz bir anınız var mı? Yıllar önceden Ankara'dayken hafta sonlarında pikniğe gidiyorduk. Öğrencilerimizle kurs yerlerimizde onlarla çektiğimiz bir sürü fotoğraflarımız var. Yani hem benim hem de eģimin çektiği, göl kenarlarında Abant a çektiğimiz fotoğraflar ve bu fotoğrafları zaman zaman çıkarıp o günleri tekrar yaģıyoruz. Öğrencilerimizle halay çekerken ve farklı oyunlar oynarken çektiğimiz fotoğraflarımız da var. Hep çekmeyi hayal ettiğiniz bir yer var mı? Örneğin; güneģin batımında güneģi eğer ki birde hava net ve açıkken Rize de veya farklı Ģehirlerde denizin üzerinde güneģi görüntülemek isterdim. Özellikle güneģ batımını izlemek isterdim çünkü o saatler insanların duyguların en yoğun olduğu saatlerden biridir. Yani o saatlerde de fotoğraf çekmek hem güzel hem de çok hoģ bir duygu. Hangi tarz fotoğraflar ilginizi çekiyor? Özellikle doğa ile ilgili fotoğraflar çok ilgimi çeker bunun yanında da köģe baģlarında simit satan çocukların, mendil satan çocukların veya üzerinde eski ve yırtık kıyafetleri olan çocukların fotoğrafları beni ne kadar duygulandırsa da çok ilgimi çekerler. O tür fotoğraflar ne kadar içimi acıtsa da o anı yakaladığımda çekmek isterim. Fotoğraf gezilerine katılır mısınız? Gezi olursa ve bu geziye katılmam için teklif gelirse hiç kaçırmam eğer ki zaman olarak müsaitsem hiç kaçırmam kesinlikle gezilere katılırım zaten bu tür gezilere katılmayı da çok isterim

20 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ANKET // FOTO ANKET : A-11/B SINIFI Anket: Fotoğraf çekmeyi mi seversiniz, fotoğraf çektirmeyi mi? Tercih sebebiniz nedir? HAZIRLAYANLAR Anket Sonuçları: Fotoğraf çekmek:13 Fotoğraf çektirmek:6 Tercih Sebepleri: Taceddin Öksüz: Fotoğraf çekmek daha güzel. Halil Kabil: Fotoğraf çekmeyi daha iyi yaptığım için. Dilber Türan: Fotoğraf çektirmeyi sevmem.çünkü fotoğraflarda güzel çıkmıyorum. Ümit Kazmaz: Fotoğraflarda güzel çıkmıyorum o yüzden fotoğraf çekmeyi seviyorum. Yonca Demirtaş: DeğiĢik pozlar yakalamayı seviyorum. Gülcan Turan: Doğanın güzelliklerini, bulunmaz kareleri, sevdiklerimin güzel anlarını yakalayıp fotoğraflamak hoģuma gider.makineyi elime aldığımda her anı yakalamak isterim. Berna Topçu: Fotoğraf çektirirken kasıldığım için çekmeyi tercih ediyorum. Şehide Turaboğlu: Farklı kareleri görüntülemek daha güzel. Ömür Morgil: Doğayı ve fotoğraf makinesini severim, fotoğraf çekerken mutlu olurum. Beyza Sarıhan: Birbirinden farklı anları yakalamak hoģuma gidiyor. Beyzanur Kaynak: Güzel anları mutlu olduğunu gördüğüm insanları, doğayı, neģeli olan her Ģeyi görmeyi, ölümsüzleģtirmeyi seviyorum. Mine Aslan: Fotoğraf çekmek hoģuma gittiği için ve ileride anı olarak kalmasını istediğim için. Busenur Karaali: Fotoğraf çektirmeyi seviyorum çünkü geçmiģe baktığımızda elimizde kalan tek anı fotoğraflardır. Vedat Kalender: Fotoğraf çekmeyi seviyorum. Ebru Erşahin: Fotoğraflarda güzel çıkmam ve poz da veremem. Büşra Yılmaz: Fotoğraf çektirmeyi seviyorum. Elimizde olan bir anı olduğu için. Nazlı Demirci: Fotoğraf çektirmek daha çok hoģuma gidiyor. Gözde Erbaş: Fotoğraf çektirmeyi seviyorum, geçmiģe bakınca elimizde olan tek anı fotoğraflardır çünkü. Sema Reyhan: Fotoğraf çektirmeyi seviyorum. Benden kalan tek anı olduğuna inanıyorum.

21 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // KÜNYE //

FOTOĞRAFÇILIK KURSU TAKVİM VE MÜFREDATI TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI

FOTOĞRAFÇILIK KURSU TAKVİM VE MÜFREDATI TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI FOTOĞRAFÇILIK KURSU TAKVİM VE MÜFREDATI TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI Özet Fotoğraf eğitimlerimizi farklılaştıran ve başarısını belirleyen ana unsur doğru içeriğin uygulama öncelikli olarak aktarılmasıdır.

Detaylı

VAIO FZ serisi burada

VAIO FZ serisi burada Sayı:19 VAIO FZ serisi burada Bu Ay... DSC-W200 ile etkileyen performans Tatil e Hazır mısınız? HD nin İhtişamı, Hard Disk in Kolaylığı Büyük Ekran Keyfi Size Daha Yakın VAIO FZ için 5 Muhteşem Neden Etkileyen

Detaylı

İNTERNET İÇİN VİDEO KAMERALAR. medyaakademisi.com

İNTERNET İÇİN VİDEO KAMERALAR. medyaakademisi.com İNTERNET İÇİN VİDEO KAMERALAR Bugün çok da profesyonel bir sistem kurmadan internet üzerinden kaliteli bir şekilde yayın yapmanız mümkündür. Özellikle tüketiciler açısından daha da önemli olan fiyat/verim

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin yedinci sayısında sizlerle

Detaylı

TG 870 Beyaz. Gelişmiş dış mekan kahramanı

TG 870 Beyaz. Gelişmiş dış mekan kahramanı TG 870 Beyaz 15m**'ye kadar su basıncına dayanıklı, 2.1m***'den düşmeye dayanıklı, 100kg****'a kadar basınca dayanıklı ve -10 C'ye kadar soğuğa dayanıklı 16 Megapiksel ışıklandırmalı CMOS 7.6cm/3.0" 920,000

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin 15 inci sayısında sizlerle

Detaylı

Kapı Deliği Görüntüleyicisi. Kullanım Kılavuzu. Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014

Kapı Deliği Görüntüleyicisi. Kullanım Kılavuzu. Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014 Kapı Deliği Görüntüleyicisi Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014 Kullanım Kılavuzu WEEE Yönetmeliği & Ürünün İmha Edilmesi Bu ürün, kullanım süresinin sonunda standart ev atıkları gibi imha

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN İLANI

DOĞRUDAN TEMİN İLANI DOĞRUDAN TEMİN İLANI Elazığ ili SODES BİR FOTOĞRAF KARESİYLE BAŞLADI HERŞEY Projesi kapsamında Fotoğraf Makinası Alımına İlişkin SODES 2012 Uygulama Esas ve Usullerinin Madde 13/9 maddesine göre Doğrudan

Detaylı

FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ. Hakan Evircan

FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ. Hakan Evircan FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ Hakan Evircan Fotoğrafçılıktaki tek kural, aslında hiçbir kural olmamasıdır. 1/3 kuralı (4 altın nokta kuralı) Fotoğraftaki ana objeyi, kadrajın tam ortasına yerleştirmek ilgiyi

Detaylı

FOTOĞRAFÇILIK Okt. Murat TOKBAŞ

FOTOĞRAFÇILIK Okt. Murat TOKBAŞ FOTOĞRAFÇILIK Okt. Murat TOKBAŞ mtokbas@pau.edu.tr http://mtokbas.pau.edu.tr FOTOĞRAF MAKİNESİ ÇEŞİTLERİ Filmli Makineler Kompakt Makineler Profesyonel Görünümlü Kompakt Makineler (DSLR-Like) Profesyonel

Detaylı

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Sayı: 20 Bu Ay... Dünya nın en küçük ve hafifi çok havalı Taşınabilir High Definition İhtişamı BRAVIA D3000 Serisi ile Tanışın Cyber-shot ile su altı keyfi Anılarınızı

Detaylı

Kodak 1500. Ağıziçi Kamera. İdeal sohbet başlatıcısı

Kodak 1500. Ağıziçi Kamera. İdeal sohbet başlatıcısı Kodak 1500 Ağıziçi Kamera İdeal sohbet başlatıcısı Her görüntüyü mükemmel bir görüntü haline getirin Gerçek Otomatik Odaklanma İnsan gözü gibi, kameranın patentli Likit lens teknolojisi kamera ile görüntüsü

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin 10 uncu sayısında sizlerle

Detaylı

DİJİTAL FOTOĞRAF. Hazırlayan ve Sunan: Öğr.Gör. Hayati ULUSAY

DİJİTAL FOTOĞRAF. Hazırlayan ve Sunan: Öğr.Gör. Hayati ULUSAY DİJİTAL FOTOĞRAF Hazırlayan ve Sunan: Öğr.Gör. Hayati ULUSAY FOTOĞRAF NEDİR? Fotoğraf adı nereden gelmektedir?! Öncelikle Fotoğraf(Photograph) adı Latince kökenli bir isimdir. Photo(Foto) Işık, Graph(Graf)

Detaylı

İnşaat Kamerası. Brinno BCC200 Brinno Inc. All rights reserved. 1

İnşaat Kamerası. Brinno BCC200 Brinno Inc. All rights reserved. 1 İnşaat Kamerası Brinno BCC200 Set @2016 Brinno Inc. All rights reserved. 1 Aylarca süren inşaat alanını, Time lapse kamera ile dakikalar içinde belgeleyin 2 İçindekiler Giriş Uygulamalar Özellikler Teknik

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 5768 01/04/2010 Konu : Profesyonel Fotoğraf Makinesi Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan Profesyonel Fotoğraf Makinesi Alımı için kapalı zarfta teklif almak sureti

Detaylı

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera]

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] [PCE-TC 9] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

SENSEVİEW PORTABLE/DUO/LİGHT

SENSEVİEW PORTABLE/DUO/LİGHT SENSEVİEW PORTABLE/DUO/LİGHT Küçük taşınabilir bu büyüteçler artık görmenize yardımcı vazgeçilmez asistanınız olacak. EMO ENGELLİ MALZ. VE TEKN. SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Adres: Büyükdere cd. Naci Kasım

Detaylı

HXR-MC1500P. 1/4 inç Exmor R CMOS sensörlü HD / SD AVCHD video kamera. Genel Bakış HXR-MC1500P 1

HXR-MC1500P. 1/4 inç Exmor R CMOS sensörlü HD / SD AVCHD video kamera. Genel Bakış HXR-MC1500P 1 HXR-MC1500P 1/4 inç Exmor R CMOS sensörlü HD / SD AVCHD video kamera Genel Bakış Profesyonel bir izlenim bırakb rakın HXR-MC1500P 1 Sony nin G Lensi, Exmor R sensör ve en son Aktif Optik SteadyShot ile

Detaylı

etailer Kit TAB 2 A10-70 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit TAB 2 A10-70 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit TAB 2 A10-70 Tablet TAB 2 A10-70 etailer Kit'e Dahil Varlıklar PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu 3 boyutlu model bağlantısı Ürün ve yaşam tarzı Görüntüleri

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

Fotoğraf makinesi alma kılavuzu

Fotoğraf makinesi alma kılavuzu On5yirmi5.com Fotoğraf makinesi alma kılavuzu Fotoğrafa merak saldınız ve siz de bir fotoğraf makinesi almak istiyorsunuz. İşte size yardımcı olacak birkaç öneri... Yayın Tarihi : 3 Eylül 2012 Pazartesi

Detaylı

2 Ders Kodu: GSR2104 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans

2 Ders Kodu: GSR2104 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans FOTOĞRAF 1 Ders Adi: FOTOĞRAF 2 Ders Kodu: GSR2104 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 4 7 Dersin AKTS Kredisi: 7.00 8 Teorik Ders Saati (saat/hafta)

Detaylı

Sayı : 2018/ 96/3-4 11/05/2018 Konu : Teklif Mektubu

Sayı : 2018/ 96/3-4 11/05/2018 Konu : Teklif Mektubu Sayı : 208/ 96/3-4 /05/208 Konu : Teklif Mektubu Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanlığımızca uygulanmakta olan Üç Adımca Üç Hizmet Projemiz de öngörülmüş olan aşağıda cinsi ve miktarı yazı mal/malzemeler

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU Oda sıcaklığını sabit bir ısıda tutmak ve kombi v.b cihazların sürekli yanmasını engellemek, tasarruf etmek amacı

Detaylı

Renkler hakkında bazı gerçekler.

Renkler hakkında bazı gerçekler. Renkler hakkında bazı gerçekler. Birçok balıkçı gibi bende malzeme çantamda birçok renk seçeneği olan ve günün değiģik zamanlarında kullanabileceğim yapay yemler bulundururum. Bazı balıkçılar yemler artık

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KLAVUZU

HIZLI BAŞLANGIÇ KLAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KLAVUZU ÇEKIM EKRANI POZLAMA SÜRESİ Pozlama süresini düzenlemek için dokunun (Manüel kontroller Ayarlar ekranındadır) ISO HASSASLIĞI ISO hassaslığını düzenlemek için dokunun (Manüel kontroller

Detaylı

ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN ÇEVRE ÇALIŞMALARI EKO-OKULLAR PROGRAMI

ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN ÇEVRE ÇALIŞMALARI EKO-OKULLAR PROGRAMI ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN EKO-OKULLAR PROGRAMI Alev KULAÇ Çevre Yüksek Mühendisi Temizlik İşleri Müdürü İÇERİK GĠRĠġ Sağlıklı ġehirler Projesi (SġP) Kapsamında Yapılan ÇalıĢmalar SġP Çevre Uygulamaları Eko-Okullar

Detaylı

1. Kameranızı tanıyın. 2. Fonksiyonel parçalar

1. Kameranızı tanıyın. 2. Fonksiyonel parçalar ÖNEMLİ - Su altında pil kapağını açmayın. - En iyi su sızdırmazlık için doğru pil kapağını kapatın. - Temiz su ile durulayın kullanılan sonra ve depolama için kuru tutun. 1. Kameranızı tanıyın 3M su geçirmez

Detaylı

MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR

MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR Birlikte daha iyiyiz. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. AMELİYATHANE TAVAN LAMBALARI DL-62CM Kola Bağlı Monitör S.K.: 22.1107 DL-6A DL-6D DL-62A DL-62D DL-662A DL-662D

Detaylı

Moto Mod aksesuarınızı takma

Moto Mod aksesuarınızı takma 360 CAMERA Moto Mod aksesuarınızı takma Telefonunuzun arkasındaki kamera lensini 360 Camera ile hizalayın, ardından telefonun yan ve alt taraflarını Moto Mod ile birbirlerine geçinceye kadar hizalayın.

Detaylı

Yazan: Miroslav Djuric

Yazan: Miroslav Djuric Bir Onarım Kılavuzu Nasıl yapmak Bu kılavuz nasıl kılavuzları yapmak için harika fotoğraf çekmek için gösterir. Yazan: Miroslav Djuric GİRİŞ İki becerilerini öğrenmek bir gitar kez restring ve kılavuzları

Detaylı

Astrofotoğrafçılık: Nasıl Başlarım?

Astrofotoğrafçılık: Nasıl Başlarım? Astrofotoğrafçılık: Nasıl Başlarım? Astrofotoğrafçılık (gökyüzü fotoğrafçılığı), her ne kadar fotoğrafçılığın bir alt dalıymış gibi görünse de fotoğrafçılıktan birçok yönüyle ayrılır. Astrofotoğrafçılık

Detaylı

4k ultra HD teknolojisi. Odak noktamız her yerde her ayrıntıyı görmenizi sağlamaktır

4k ultra HD teknolojisi. Odak noktamız her yerde her ayrıntıyı görmenizi sağlamaktır 4k ultra HD teknolojisi Odak noktamız her yerde her ayrıntıyı görmenizi sağlamaktır 2 teknolojisi Her yerde her ayrıntıyı görmenizi sağlıyor Büyük bir alanı kapsamak ve uzun bir mesafeden nesneleri tanımlamak

Detaylı

Örnek fotoğraf koleksiyonu SB-910

Örnek fotoğraf koleksiyonu SB-910 Örnek fotoğraf koleksiyonu SB-910 Bu kitapçıkta çeşitli SB-910 flaş teknikleri ve örnek fotoğraflar tanıtılmaktadır. 1 Tr Yaratıcı aydınlatmaya bir adım daha yaklaşın Konunuzun dokularını açığa çıkarır

Detaylı

Sony - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri

Sony - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri Sony Video Güvenlik Gözetim uygulamalarına yönelik ağ tabanlı video güvenlik ürünlerimiz: IP kameraları, ağ kayıt cihazları, CCTV, monitörler, aksesuarlar, kodlayıcılar ve güvenlik yazılımını içerir. Analogdan

Detaylı

Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın.

Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın. Türkçe Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın. Ürüne Genel Bakış Önden Görünüş 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1. Deklanşör 2. Güç düğmesi 3. Hoparlör 4. Otomatik zamanlayıcı

Detaylı

Celestron TetraView Dijital LCD Ekranlı Mikroskop

Celestron TetraView Dijital LCD Ekranlı Mikroskop Celestron TetraView Dijital LCD Ekranlı Mikroskop TetraView Genel Görünüm Açma Kapama Düğmesi LCD Ekran Döner Başlık Mercek Bağlantı Noktası Objektif Lensler Gözlem Tablası Aydınlatıcı Aydınlatıcı Açma

Detaylı

İçindekiler Fotoğraf makinenizi kullanmaya başlama 2 Ürüne genel bakış, özellikler 13 Fotoğraf makinenizle daha fazlasını gerçekleştirme 16

İçindekiler Fotoğraf makinenizi kullanmaya başlama 2 Ürüne genel bakış, özellikler 13 Fotoğraf makinenizle daha fazlasını gerçekleştirme 16 İçindekiler Fotoğraf makinenizi kullanmaya başlama 2 Ni-MH şarj edilebilir pillerin şarj edilmesi 2 Pillerin takılması 3 Aksesuar SD/SDHC Kart kullanılması 4 Fotoğraf makinesinin açılması 5 Dil, tarih/saat

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin üçüncü sayısında sizlerle

Detaylı

Merge To Hdr. Merge To Hdr. Merge to hdr. HDR resimleri. www.dersmax.com Merge To Hdr 1

Merge To Hdr. Merge To Hdr. Merge to hdr. HDR resimleri. www.dersmax.com Merge To Hdr 1 Merge To Hdr Merge to hdr HDR resimleri. www.dersmax.com Merge To Hdr 1 www.dersmax.com Merge To Hdr 2 HDR nedir? Yüksek kontrastlı ya da ters ışıklı ortamlar için yapılan çekimlerde kullanılan bir teknik

Detaylı

Baþlangýç. Nokia N95-1 9205577, 1. Baský TR

Baþlangýç. Nokia N95-1 9205577, 1. Baský TR Baþlangýç Nokia N95-1 9205577, 1. Baský TR Tuþlar ve parçalar (çalýþma modu) Model numarasý: Nokia N95-1. Bundan sonra Nokia N95 olarak anýlacaktýr. 1 Açma/kapatma tuþu 2 Komutlarý seçmek ve Seçenek öðesine

Detaylı

Baþlangýç. Nokia N82

Baþlangýç. Nokia N82 Baþlangýç Model: N82-1 Nokia N82 1. baský TR Tuþlar ve parçalar (ön) Model numarasý: Nokia N82-1. Bundan sonra Nokia N82 olarak anýlacaktýr. 1 Açma/kapatma tuþu 2 Uyumlu kulaklýklar, müzik kulaklýklarý

Detaylı

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu)

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu) mm+- Aksesuarlar Dijital Fotoğraf Makinası Driver CD & Ulead Yazılımı Hızlı Kullanım Kılavuzu x AA Pil USB Kablo Kılıf El Kayışı Kullanma Kılavuzu Video Kablosu Dış Görünüş Üst Kayıt Butonu Power Butonu

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin dokuzuncu sayısında sizlerle

Detaylı

OKULUMUZDAN HABERLER İNECİK TEN DÜNYA YA. 12 Mart ve 18 mart Anma Programları. Sayı 2 NİSAN. İlgi çeken özel konular: Haberlere

OKULUMUZDAN HABERLER İNECİK TEN DÜNYA YA. 12 Mart ve 18 mart Anma Programları. Sayı 2 NİSAN. İlgi çeken özel konular: Haberlere İnecik ten Dünya ya Bu sayıda: İNECİK TEN DÜNYA YA Sayı 2 NİSAN Haberlere devam 2-3 OKULUMUZDAN HABERLER Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü nün İyilik ve Hayır Yapma kavramlarını tanıtmak ve benimsetmek amacıyla

Detaylı

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ VE KAMERALAR ÜRÜN E-EĞİTİMİ ÖZETİ

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ VE KAMERALAR ÜRÜN E-EĞİTİMİ ÖZETİ DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ VE KAMERALAR ÜRÜN E-EĞİTİMİ ÖZETİ DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ Dijital Fotoğraf Makinesi Nasıl çalışır? Dijital fotoğraf makineleri 4 elemandan oluşur. Bu elemanlar Objektif,

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR 2 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları; amacımız fotoğrafı, fotoğraf çekmeyi,

Detaylı

Canon XEED SX60. Özellikler

Canon XEED SX60. Özellikler Canon XEED SX60 Projektörler Arşiv Ürünleri XEED SX60 pırıl pırıl sunum ve filmler için parlak, yüksek kontrastlı projeksiyon sağlar. SXGA+, sessize yakın kullanım ve Ev Sineması moduyla, hem evde hem

Detaylı

çok ders biyolojiden köken almaktadır.biyoloji ile arası iyi olanların zorlanmayacağı bir bölümdür.

çok ders biyolojiden köken almaktadır.biyoloji ile arası iyi olanların zorlanmayacağı bir bölümdür. 1 1) Veterinerlik ile ilgili görüşleriniz nelerdir? C.1) Veterinerlik herkesin yapabileceği bir meslek değil. Gerçekten severek ve isteyerek yapılması gereken bir meslektir. Çünkü uğraştığımız şeyler bir

Detaylı

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ TERMAL GÖRÜNTÜLEME FLIR ONE PRO KAMERA ANLIK GÖRÜNTÜ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD FREEFLIGHT THERMAL 25 DK UÇUŞ SÜRESİ BİR

Detaylı

Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır. starlight teknolojisi

Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır. starlight teknolojisi Odak noktamız karanlığı tamamen görünür kılmaktır starlight teknolojisi 2 starlight teknolojisi Benzersiz 7/24 kameraları Aydınlatma koşullarından bağımsız olarak net ve işe yarar görüntülere güvenebilseniz

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. Öğrendiklerimiz ġarkılar öğrendik Oyunlar öğrendik BĠLMECELER ÖĞRENDĠK

ĠÇĠNDEKĠLER. Öğrendiklerimiz ġarkılar öğrendik Oyunlar öğrendik BĠLMECELER ÖĞRENDĠK ĠÇĠNDEKĠLER Öğrendiklerimiz ġarkılar öğrendik Oyunlar öğrendik BĠLMECELER ÖĞRENDĠK ( ENERJĠ TASARRUFU HAFTASI) Evimizi aydınlatır, makineleri çalıģtırır, Giderse birden, karanlıkta kalırız aniden (Elektrik)

Detaylı

LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2. Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar

LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2. Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2 Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar D-LUX 4 Bellenim Güncellemesi ile ilgili notlar Aşağıdaki fonksiyonlar 2.2 ve daha sonraki bellenim versiyonlarına eklenmiş veya

Detaylı

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU GSC 520

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU GSC 520 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU GSC 520 tr en İÇİNDEKİLER 3 GÜVENLİK TALİMATLARI 3 Güvenlik ve Kullanımla İlgili Önlemler 3 Pil Bilgisi 5 GİRİŞ 5 Sistem Gereksinimleri 5 Kutunun İçindekiler

Detaylı

Adıyaman Turizmine Dünden Bakmak

Adıyaman Turizmine Dünden Bakmak Bu yıl 40 ıncısı kutlanan Turizm Haftası kapsamında Adıyaman Valiliği tarafından etkili bir turizm programı gerçekleştirildi. Aralarında üniversitemizin de bulunduğu çok sayıda kamu ve özel sektör kurumu

Detaylı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Sony FY14 BRAVIA B2B Uygun maliyetli kurumsal ekran, eğitim ve kurumsal TV uygulamaları için etkileşimli seçeneklere sahip ince, dikkat çekmeyen, enerji tasarruflu

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok.

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok. Digitus DN-13010 Tanıtımını gerçekleştireceğimiz Digitus DN-13010 isimli ürünün görevi modem ya da bazı ağ cihazlarınla bağlantı sağlayarak, üzerindeki USB arabirimleri sayesinde depolama aygıtlarından

Detaylı

Kolay işitmeye geçin. Tümleşik Sinyal İşleme ile

Kolay işitmeye geçin. Tümleşik Sinyal İşleme ile Kolay işitmeye geçin Tümleşik Sinyal İşleme ile Kolay işitme Flash işitme cihazı serisi Widex in en yeni ve en seçkin teknolojisine sahiptir: Tümleşik Sinyal İşleme. Bu benzersiz teknoloji, işitme cihazınızın

Detaylı

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ.

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ. STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE İZLENECEK YOL DİKKAT Staj yapacak öğrencilerin programda okutulan dört dönem derslerini en az bir kez almış ve bu derslerin devam şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.

Detaylı

Kutunun ön kısmında Digitus her zaman olduğu gibi yeşil ve beyaz renkleri kullanmış. Ayrıca bu bölümde ürünün büyükçe bir görseli yer alıyor.

Kutunun ön kısmında Digitus her zaman olduğu gibi yeşil ve beyaz renkleri kullanmış. Ayrıca bu bölümde ürünün büyükçe bir görseli yer alıyor. Digitus DS-45300 Digitus DS-45300 isimli HDMI Switch in görevi tek bir görüntü için beş görüntü girişi içerisinden kaynak seçmenizi sağlıyor. Biraz daha açmak gerekirse cihazda beş adet HDMI girişi ve

Detaylı

MMT 106 Teknik Fotoğrafçılık 3 Digital Görüntüleme

MMT 106 Teknik Fotoğrafçılık 3 Digital Görüntüleme MMT 106 Teknik Fotoğrafçılık 3 Digital Görüntüleme 2010-2011 Bahar Yarıyılı Ar. Gör. Dr. Ersoy Erişir 1 Konvansiyonel Görüntüleme (Fotografi) 2 Görüntü Tasarımı 3 Digital Görüntüleme 3.1 Renkler 3.2.1

Detaylı

Dijital Fotoğraf Makinesi GSC 530

Dijital Fotoğraf Makinesi GSC 530 Dijital Fotoğraf Makinesi GSC 530 TR EN İÇİNDEKİLER 4 GÜVENLİK TALİMATLARI 4 Güvenlik ve Kullanımla İlgili Önlemler 5 Pil Bilgisi 7 GİRİŞ 7 Sistem Gereksinimleri 7 Kutunun İçindekiler 8 Fotoğraf makinesi

Detaylı

Sektörde yoğunlaģma çok fazla. Kredilerin %95 i dört büyük bankanın elinde, mevduatların %74 ü ise iki büyük bankada bulunuyor.

Sektörde yoğunlaģma çok fazla. Kredilerin %95 i dört büyük bankanın elinde, mevduatların %74 ü ise iki büyük bankada bulunuyor. ESTONYA DA E-BANKACILIK GELİŞİMİ GENEL ÖZELLĠKLER: Mayıs den beri Avrupa Birliği üyesi Nüfusu,3 milyon. Alan 5,7 km. Her km baģına 3 kiģi düģüyor. Kentsel nüfus oranı %67.5. Kırsal nüfus oranı %3.5. Ülkede

Detaylı

Canon Log Talimat Kılavuzu

Canon Log Talimat Kılavuzu EOS 5D Mark IV (WG) Canon Log Talimat Kılavuzu Bu kılavuz, Canon Log uyumluluğu için yükseltilmiş EOS 5D Mark IV ürününe yöneliktir. Bu kılavuz, sadece Canon Günlüğü ile ilgili özellikleri açıklamaktadır.

Detaylı

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYKONAKLAR 2017 YILI HAZİRAN AYI 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde

Detaylı

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin

Detaylı

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır.

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR En Kıymetlim, Sonsuz AĢkım Gözlerinde sevdayı bulduğum, ellerinde

Detaylı

İçindekiler Kam eranızı kullanmaya başlama 2 Ürüne genel bakış, özellikler 11 Kameranızla daha fazlasını gerçekleştirme 14

İçindekiler Kam eranızı kullanmaya başlama 2 Ürüne genel bakış, özellikler 11 Kameranızla daha fazlasını gerçekleştirme 14 İçindekiler Kameranızı kullanmaya başlama 2 USB/pil şarj kapağının açılması 2 Çıkarılamaz pilin şarj edilmesi 3 Aksesuar SD/SDHC Kart kullanılması 4 Kameranın açılması 5 Dil, tarih/saat ayarlarının yapılması

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SİLİFKE İMAM HATİP ORTAOKULU SOSYAL ETKİNLİKLER KURULU YILLIK ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SİLİFKE İMAM HATİP ORTAOKULU SOSYAL ETKİNLİKLER KURULU YILLIK ÇALIŞMA PLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SİLİFKE İMAM HATİP ORTAOKULU SOSYAL ETKİNLİKLER KURULU YILLIK ÇALIŞMA PLANI AYLA R EYLÜL YAPILACAK ETKİNLİKLER 1. Tüm öğretmenler ve öğrencilerin işbirliği ile İlköğretim

Detaylı

- İlk dikkat edilecek konu; 3B BIM modelinin her katının ayrı bir çizim dosyasında ve DWG nin de ayrı bir çizim dosyasında olmalıdır.

- İlk dikkat edilecek konu; 3B BIM modelinin her katının ayrı bir çizim dosyasında ve DWG nin de ayrı bir çizim dosyasında olmalıdır. Konu: 3B BIM Model ve Metraj Doğru Çalışma Kategori: Metraj ve Raporlar Tarih: 29.08.2013 Program: Allplan Versiyon: 2013 Soru: Bir 3B BIM modeline başlamadan önce nelere dikkat etmeliyim, doğru ve sorunsuz

Detaylı

E-410. Son derece kompakt ve hafif Mükemmel toz giderici sistem 6.4cm / 2.5" HyperCrystal LCD Ekran. Canlı İzleme

E-410. Son derece kompakt ve hafif Mükemmel toz giderici sistem 6.4cm / 2.5 HyperCrystal LCD Ekran. Canlı İzleme E-410 Son derece kompakt ve hafif Mükemmel toz giderici sistem 6.4cm / 2.5" HyperCrystal LCD Ekran Sıradışı kullanım kolaylığı Canlı İzleme 10 Megapiksel Live MOS alıcı Yeni görüntü işlemcisi Opsiyonel

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

D-SLR Kamera Tasarımı

D-SLR Kamera Tasarımı D-SLR Kamera Tasarımı Firmanın n Tasarımdan Beklentileri Amatör r ve Profesyonel kullanıcılar. lar. Orta-Üst düzeyde. d (Başlang langıç- Orta- Đleri Düzey) Düşük k maliyet yüksek y performans. En geniş

Detaylı

SELP28135G. 35 mm tam kare motorlu E mount yakınlaştırma lensi mm F4,0 OSS. Genel Bakış

SELP28135G. 35 mm tam kare motorlu E mount yakınlaştırma lensi mm F4,0 OSS. Genel Bakış SELP28135G 35 mm tam kare motorlu E mount yakınlaştırma lensi 28-135 mm F4,0 OSS Genel Bakış Sony teknolojisi profesyonel 4K film yapımc mcılığı için gelişmi miş optik performans ve kullanım sunuyor SELP28135G,

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İçerik Sınıf ve sınıf yönetimi kavramları Sınıf yönetiminin boyutları Düzeni oluşturma

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

etailer Kit TAB 2 A8 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit TAB 2 A8 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit TAB 2 A8 Tablet TAB 2 A8 etailer Kit'e Dahil Edilenler PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu 3 boyutlu model bağlantısı Örnek düzen (Amazon, Flipkart) 2

Detaylı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W600, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 600Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı ve 30.000 saat lamba

Detaylı

Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR

Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR Başarılı astrofotoğrafçılarımızı, kendi ağızlarından size tanıttığımız, bu hobiye başlangıçlarını ve deneyimlerini aktardıkları yazı dizimize, Metin Altundemir

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Öğretim Çalışmaları: Öğretim Çalışmaları: 5-6-7 ve 8.sınıflarda kazanımlara ulaşma düzeyini ölçmek için 3 adet ölçme yapılarak, sonuçları

Detaylı

1. SINIF VELİ BÜLTENİ

1. SINIF VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU ve ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF VELİ BÜLTENİ Aslında içinde bulunduğumuz çağ dijital bir çağ çünkü günümüzde teknoloji yaşamımızın

Detaylı

FCB-EV7500. Product Image. 30x optik yakınlaştırma özellikli lense sahip, 1/2,8 tipi Exmor CMOS sensörlü Full HD renkli blok kamera.

FCB-EV7500. Product Image. 30x optik yakınlaştırma özellikli lense sahip, 1/2,8 tipi Exmor CMOS sensörlü Full HD renkli blok kamera. FCB-EV7500 30x optik yakınlaştırma özellikli lense sahip, 1/2,8 tipi Exmor CMOS sensörlü Full HD renkli blok kamera Product Image Genel Bakış Yüksek kaliteli, yüksek çözünürlüklü kompakt, hafif renkli

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Mode (Mod) Image Size (Resim boyutu) Image Format (Resim formatı) Capture Number (Çekim sayısı) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Full screen (Tam ekran)

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

Tamamen Panasonic Lumix DMC-FZ1000 sökmeye. Yazan: Robseth Taas

Tamamen Panasonic Lumix DMC-FZ1000 sökmeye. Yazan: Robseth Taas Panasonic Lumix DMC-FZ1000 Sökme Tamamen Panasonic Lumix DMC-FZ1000 sökmeye. Yazan: Robseth Taas GİRİŞ Bu uzun rehberde tamamen Leica değil Panasonic tarafından üretilen lensi hariç, senin FZ1000 sökmeye

Detaylı

Açık Siyah, Çok Açık Siyah, Fotoğraf Siyahı, Mat Siyah, Cyan, Açık Cyan, Sarı, Canlı Macenta, Canlı Açık Macenta, Turuncu, Yeşil, Mor 4

Açık Siyah, Çok Açık Siyah, Fotoğraf Siyahı, Mat Siyah, Cyan, Açık Cyan, Sarı, Canlı Macenta, Canlı Açık Macenta, Turuncu, Yeşil, Mor 4 TEKNİK ÖZELLİKLER SureColor SC-P6000 SureColor SC-P7000/V SureColor SC-P8000 SureColor SC-P9000/V Teknoloji Mürekkep teknolojisi UltraChrome HD UltraChrome HDX UltraChrome HD UltraChrome HDX Baskı Yöntemi

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

AUTO ZOOM ELECTRONIC FLASH UNIT OPERATING MANUAL. Kullanici Kilavuzu OTOMATÝK ZOOM LU ELEKTRONÝK FLAÞ ÜNÝTESÝ

AUTO ZOOM ELECTRONIC FLASH UNIT OPERATING MANUAL. Kullanici Kilavuzu OTOMATÝK ZOOM LU ELEKTRONÝK FLAÞ ÜNÝTESÝ AF540FGZ_OPM_TUR.book Page 0 Monday, January 17, 2011 2:15 PM OTOMATÝK ZOOM LU ELEKTRONÝK AUTO ZOOM ELECTRONIC FLAÞ ÜNÝTESÝ FLASH UNIT Kullanici Kilavuzu OPERATING MANUAL Uygun iþletim için, lütfen ilk

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Meltem DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Her gece yatarken o gün size söylenen ve sizin söylediğiniz en güzel sözü hatırlayın O

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: KUTUP HAYVANLARI DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ: PAYLAŞMA KİTAP ATÖLYESİ: YAZAR ETKİNLİĞİMİZ GEZİLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ

Detaylı

Aile büyüklerinizi beş yıldızlı yaşam evimizde ağırlıyoruz. www.viphuzurevi.com

Aile büyüklerinizi beş yıldızlı yaşam evimizde ağırlıyoruz. www.viphuzurevi.com Aile büyüklerinizi beş yıldızlı yaşam evimizde ağırlıyoruz www.viphuzurevi.com Davetler, toplantılar Aile büyüklerinin özel ihtimam ve ilgiye ihtiyacı var. Ancak yaģadığımız yoğun iģ ve seyahat temposunda

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ FELSEFESİ,TEMEL İLKELERİ,VİZYONU MEHMET NURİ KAYNAR TÜRKIYE NIN GELECEK VIZYONU TÜRKĠYE NĠN GELECEK VĠZYONU GELECEĞIN MIMARLARı ÖĞRETMENLER Öğretmen, bugünle gelecek arasında

Detaylı