2-3. DERS DERS DERS DERS DERS DERS

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2-3. DERS 09.10-10.40 4-5. DERS 11.10-12.20 8-9. DERS 09.00-10.40 2-3. DERS 09.10-10.40 7-8. DERS 13.10-14.50 4-5. DERS 11.00-12."

Transkript

1 EYÜBOĞLU KOLEJİ & EYÜBOĞLU FEN LİSESİ XXIV. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ PROGRAMI "OKUYAN İNSAN, YAŞAYAN İNSAN" "DÜŞ/ÜN VE EDEBİYAT" TARİH ETKİNLİK DERS SAATİ / SAAT YER İZLEYECEK SINIFLAR 12 OCAK 2015 PAZARTESİ KAHRAMANLAR ARAMIZDA Feride- Çalıkuşu İnce Memed- İnce Memed Ahmet Celal- Yaban Yusuf- Kuyucaklı Yusuf Zekiye- Vatan yahut Silistre Bayram- Yılanların Öcü AÇILIŞ SÖYLEŞİ-İMZA NAZLI ERAY "DÜŞ/ÜN VE EDEBİYAT " 2-3. DERS DERS LİSE SINIFLARI ( SINIFLAR) EYÜBOĞLU HALL LİSE SINIFLARI ( SINIFLAR) LHz SINIFLAR (FEN LİSESİ & KOLEJ) EDEBİYATTAN BEYAZPERDEYE... "SEFİLLER" 8-9. DERS EYÜBOĞLU HALL 8. SINIFLAR LHz SINIFLAR 13 OCAK 2015 SALI ATÖLYE ÇALIŞMASI "BİR ŞİİRİ ÇÖZÜMLEMEK" GİZEM KARPUZCU-YAĞMUR KÖSE SÖYLEŞİ-İMZA MURAT GÜLSOY DÜŞ/ÜN VE EDEBİYAT 2-3. DERS DERS KÜÇÜK TİYATRO SALONU EYÜBOĞLU HALL IB 1-2. SINIFLAR LHz SINIFLAR (FEN LİSESİ & KOLEJ) 14 OCAK 2015 ÇARŞAMBA "BİZDEN, İÇİMİZDEN..." ŞİİR DİNLETİSİ ARAMIZDAN ŞAİRLER USTALARA SAYGI MERKEZ KÜTÜPHANE SOKAK AÇILIŞI "YAŞAR KEMAL" 4-5. DERS EYÜBOĞLU HALL 7-8. DERS EYÜBOĞLU HALL 8. SINIFLAR LHz SINIFLAR (FEN LİSESİ & KOLEJ) 8. SINIFLAR LHz SINIFLAR (FEN LİSESİ & KOLEJ)

2 LİSE SINIFLARI ve 8. SINIFLAR USTALARA SAYGI SOKAK AÇILIŞI YAŞAR KEMAL EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI XXIV. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ Yüz bin çiçekli bir dal, Homeros tan sonra bu topraklarda yaşamış en büyük destan anlatıcısı. Türk ve dünya edebiyatının usta yazarları için düzenlediğimiz etkinlikte bu yıl çağımızın en büyük evrensel yazarlarından biri olan Yaşar Kemal in edebiyatçı, gazeteci, destan anlatıcısı kimliğini tanıtacak, Teneke adlı oyunundan bir bölümü canlandırarak izleyenlerle paylaşacağız. Sonrasında ise romanlarında Anadolu insanının gerçek dünyasını destansı boyutlara taşıyan, imgelemi, insan ruhunun derinliklerini kavrayışı, anlatımının şiirselliğiyle yalnızca Türk edebiyatının değil dünya edebiyatının da önde gelen isimlerinden olan Yaşar Kemal in adını Merkez Kütüphanemizde bir koridora vereceğiz. Değerli yazarımız Yaşar Kemal in eşi Sayın Ayşe Semiha Baban; yazar, şair, eleştirmen, denemeci, çevirmen Sayın Güven Turan ve YKY editörü, eleştirmen sayın Sabri Koz un katkılarıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte birlikte olmanın coşkusunu yaşamak dileğiyle hepinizi etkinliğimize bekliyoruz. Yaşar Kemal yaylaların sözlüğü. Ki sen doğadansın çiçekçedir anadilin... Kalkıp bir gün Binboğa nın dağlarından Türkçeyi bir çam ağacı gibi taşıyan değil misin Ceyhun Atuf Kansu

3 -2015 XXIV. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ LİSE SINIFLARI SÖYLEŞİ-İMZA MURAT GÜLSOY Düş/ün ve Edebiyat Anlatacak bir hikâyesi olanlara okunaklı bir anlatı kurmanın yollarını işaret ediyor, yolları çatallanan yazı bahçesinde kaybolmasınlar diye 1967'de İstanbul'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesini bitirdi. Yükseköğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamladı (1989) yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsünde öğretim üyesi olarak görev yapan Gülsoy, biyofotonik alanında çalışmaktadır yılları arasında Selçuk Akman ve Nazlı Ökten ile birlikte Hayalet Gemi dergisini çıkardı. İlk romanı "Bu Filmin Kötü Adamı Benim" ile 2004 yılı Yunus Nadi Roman Ödülü, "Baba, Oğul ve Kutsal Roman" adlı romanı ile 2013 yılı Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü ne, Gölgeler ve Hayaller Şehrinde romanı ile 2014 yılı Sedat Simavi Edebiyat Ödülü ne değer görüldü. Kitapları çeşitli dillere çevrilen yazar yapıtlarında gerçekliğin ve zihinsel deneyimlerin aldatıcılığı, rüyalar, ölüm ve aklın sınırları gibi konuları akıcı bir üslupla ele almaktadır. Açık Radyo'da yılları arasında Hayalet Gemi, Simgeler Sözlüğü, Ubor Metenga gibi programlarda yer almış olan Gülsoy, yılları arasında TRT Türk kanalında Açık Şehir programında sinemada edebiyat uyarlamalarını hazırlayıp sunmuştur yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmenliği ve 2014 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Gerçekliği yazı yoluyla yeniden kurmanın araçlarını, yöntemlerini yazarımız ile birlikte sorgulamak için, sizleri söyleşimize bekliyoruz.

4 XXIV. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ DÜŞ/ÜN VE EDEBİYAT SÖYLEŞİ-İMZA NAZLI ERAY Düş İnsanları Düşlerinde Özgür Dünya Nazlı Eray, Ankara da doğdu. İngiliz Kız Ortaokulu, Arnavutköy Amerikan Kız Koleji ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuduktan sonra Turizm ve Tanıtma Bakanlığı nda tercüman olarak çalıştı. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Edebiyatçılar Derneği nin kurucuları arasında yer alan Eray, Türkiye Yazarlar Sendikası ile Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) üyesi, 1977 ve 1978 yıllarında Yaratıcı Yazın dersleri verdiği ABD Iowa Üniversitesinin Onursal Üyesidir. Yazmaya 1959 da henüz ortaokuldayken kaleme aldığı öyküsü Mösyö Hristo ile başlayan Eray ın ilk öykü kitabı Ah Bayım Ah 1975 te çıktı. Laz Bakkal başta olmak üzere pek çok öyküsü kültleşti. Karanfil Gece Kursu öyküsüyle 1988 Haldun Taner Öykü Ödülü nü, Aşkı Giyinen Adam romanıyla 2002 Yunus Nadi Roman Ödülü nü kazandı. Türk Kütüphaneciler Derneği En İyi Romancı Ödülü (2009), Başkent Rotary Kulübü nün Meslek Ödülü (2010), Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği nin ilk Mavi Anka Ödülü ne (2014) layık görüldü. Nazlı Eray ın öykü, roman ve oyunları pek çok dile çevrildi. Erostratus (1977) adlı oyunu, Sartre, Montaigne, Camus, Unamuno, Pessoa ve Bauer in Erostratos yorumlarıyla birlikte Blood and Ink te (Kan ve Mürekkep) yer aldı. Öykülerinden kısa film ve televizyon dizileri yapıldı. Monte Kristo ve Rüya Sokağı öyküleri 2005 te İtalyan yönetmen Angelo Savelli tarafından L ultimo Harem (Son Harem) adıyla oyunlaştırıldı, İtalya ve Türkiye de sahnelendi. Nazlı Eray, anılarını Tozlu Altın Kafes (DK, Ocak 2011) ve Bir Rüya Gibi Hatırlıyorum Seni (DK, Mayıs 2013) adlarıyla kitaplaştırdı. Yaşadığınız her an, size verilmiş bir armağan. diyerek okurlarına seslenen Nazlı Eray, edebiyatımızın düş işçisi. Yazdığı tüm roman ve öykülerle okurlarını fantastik bir dünyanın dehlizlerinde büyük bir yolculuğa çıkarıyor ve bu farklı yolculukta okurunu hiç yalnız bırakmıyor. Uyku İstasyonu romanında yer alan satırlardaki gibi içindeki çocuğu her daim yanında taşıyan kızıl saçlı düş kraliçesinin edebiyat dünyasındaki serüvenine eşlik etmeniz için sizleri de bekliyoruz.

5 -2015 XXIV. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ ROMAN KAHRAMANLARI ARAMIZDA Bizler günlük yaşamda ancak sıra dışı işler yapanlara, olağan dışı, alışılmamış eylemlerde bulunanlara, karar verenlere, cesaretle isteyenlere ve istemlerini gerçekleştirenlere kahraman deriz. Romanlarda yer alan kahramanlar yüreklidir, âşıktır, cesurdur çünkü onlar eserlerde kendilerini ifade ederler; onların gerçek yaşamdaki gibi zırhları yoktur. Onlar, bize romanlardan kahramanca uzanır, daha da ötesi bize kahramanca ders verirler, bize örnek olur, olaylar karşısında yapılabileceklerimizi gösterirler, bizi bize tanıtırlar. Romanın kahramanları aracılığıyla, kendimizi daha iyi görebilir, daha iyi anlayabilir, insan olarak olanaklarımızı, insanlığımızı fark edebiliriz. Gelin bir kez daha insan olduğumuzu bize fark ettiren edebiyat aracılığıyla, kendimizle, insana ilişkin bilgiyle, dünyayla buluşalım, roman kahramanlarına hayat veren arkadaşlarımıza merhaba diyelim.

6 XXIV. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ LHz SINIFLAR ŞİİR DİNLETİSİ Bizden İçimizden Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yazdıkları şiirlere can veriyorlar! Öğretmenlerimiz Yeşim Özmen, Zümrüt Yeşiltaş; öğrencilerimiz Ada Karayel, Gamze Yılmazer, Hazal Günemre, Ada Sevimli, Yağmur Kerestecioğlu, Atakan Tuncel, Ergin Ege Ener, Beren Deniz Kurt ve Gökçe Naz Uzun yazdıkları şiirleri, güzel melodiler eşliğinde paylaşarak, okuyarak tadı damağınızda kalacak bir şiir şenliği yaşatacaklar bizlere. Öğretmen ve öğrencilerimizin şiirleriyle sözün büyüsüne tanıklık edeceğimiz şiir dinletisine sizi bekliyoruz.

7 XXIV. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ IB 1-2. SINIFLAR ŞİİR ATÖLYESİ BEHÇET NECATİGİL-SERİN MAVİ Serin Mavi ( ) Kıskanıyorum kuşları Ben uçmasını bilsem Uçmak serin ve mavi ( ) B. Necatigil Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı nın önemli şairlerinden biri olan Behçet Necatigil in Serin Mavi şiiri, IB2 sınıfı öğrencilerimiz Gizem Karpuzcu ve Yağmur Kosa nın yapacağı edebi çözümlemeyle yeni anlamlar kazanacak.

8 XXIV. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ EDEBİYATTAN BEYAZPERDEYE SEFİLLER Barikatların ötesinde özlediğin bir dünya yok mu senin? uzaktaki trampet seslerinde yeni bir yaşam var bizleri bekleyen yarınlar geldiğinde Hayatta insanları etkileyen kitaplar vardır. Sefiller i de bu kitaplara dahil edebiliriz. Dünyaca ünlü klasik yazarlarından Victor Hugo'nun en ünlü eseridir Sefiller, büyük bir heyecanla soluksuz okuduğumuz bir eser. Sefiller ii okuduğumuzda hayatımıza yeni bir şeyler katacağımız muhakkaktır. Hayatın içinden yaşanmış acıları, sevinçleri bir arada anlatan bir baş yapıttır Sefiller. Sefiller'de yaşanan acılar, sevinçler hepimizin günlük hayatta karşılaşabileceği olaylar. Her karakterin yaşadığı, toplum olarak bireyler olarak hepimizin yaşadığıdır; bir aynadır. Sefiller, bu kez Tom Hooper ın elinden hayatımıza ayna tutuyor.

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan

KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU XXVI. EDEBİYAT ve KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİĞİ Okuyan insan, yaşayan insan USTALARA SAYGI-ANMA SOKAK AÇILIŞI F.DOSTOYEVSKİ SÖYLEŞİ / DİNLETİ - İMZA ATAOL BEHRAMOĞLU

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU 27. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ EDEBİYATTA GENÇ OLMAK CAK 2018

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU 27. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ EDEBİYATTA GENÇ OLMAK CAK 2018 EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KOLEJ - FEN LİSESİ - ÇAMLICA ORTAOKULU 27. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ EDEBİYATTA GENÇ OLMAK 9-10 0CAK 2018 ETKİNLİK İÇERİKLERİ SÖYLEŞİ - İMZA / 9 OCAK 2018, SALI ONUR CAYMAZ ANLATI

Detaylı

Dr. Funda ÖZŞENER. fundaozsener@hotmail.com. YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkan Yrd.

Dr. Funda ÖZŞENER. fundaozsener@hotmail.com. YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkan Yrd. Dr. Funda ÖZŞENER fundaozsener@hotmail.com Kişisel Bilgiler Doğum Yeri/Tarihi: İzmir 16.08.1969 İdari Görevleri: YYU Sinema Televizyon Bölümü Yrd. Doç. Dr. YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU ORTAOKULU 28. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİKLERİ 8-9 0CAK 2019

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU ORTAOKULU 28. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİKLERİ 8-9 0CAK 2019 EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU ORTAOKULU 28. EDEBİYAT VE KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİK İÇERİKLERİ 8-9 0CAK 2019 FANTASTİK EDEBİYAT, DİSTOPYA VE FELSEFE 8 OCAK 2019, SALI 14.30 /BURÇAK EYÜBOĞLU ODİTORYUMU

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ ULUSAL MEDYADA

TED KAYSERİ KOLEJİ ULUSAL MEDYADA TED KAYSERİ KOLEJİ ULUSAL MEDYADA 15 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 13. bilim şenliğine yerel basının yanında ulusal basınımızda ilgi gösterdi.bilim şenliğine gelen TRT ekibi sergide projeleri

Detaylı

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ Önceki gün vefat eden gazeteci yazar Bülent Akkurt Bodrum da dostları, yakınlarının kollarında son yolculuğuna defnedildi. Bülent Akkurt un yazıları bir

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

Belmin Dumlu SAVAŞKAN,

Belmin Dumlu SAVAŞKAN, Belmin Dumlu SAVAŞKAN, 1973 yılında İstanbul da doğdu. Ortaöğrenimini Özel Fransız Lisesi Notre Dame Sion de tamamlamasının ardından, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema

Detaylı

ŞANLIURFA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YAYINLARI. Konusu: Urfa Üzerine Yazılmış Şiir Seçkisi

ŞANLIURFA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YAYINLARI. Konusu: Urfa Üzerine Yazılmış Şiir Seçkisi ŞANLIURFA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YAYINLARI ŞEHİR TANITIM YAYINLARI 1 Yayın Adı: Şiir Şehir Urfa Konusu: Urfa Üzerine Yazılmış Şiir Seçkisi Hazırlayan: Mehmet KURTOĞLU Sayfa Sayısı: 160 Toplam Baskı

Detaylı

YETENEKLİ TEDLİLER SANAT

YETENEKLİ TEDLİLER SANAT YETENEKLİ TEDLİLER SANAT GECESİ İLE İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİLER 04.06.2014 ÇARŞAMBA günü öğrencilerimiz yetenekleriyle bizlere gökkuşağının renklerinden bir demet sundular. Gecemiz TED müzik grubunun canlı

Detaylı

Necip Fazıl ın Yaşamındaki Düşünce Labirentleri - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Necip Fazıl ın Yaşamındaki Düşünce Labirentleri - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Yusuf Yeşilkaya www.yusufyesilkaya.com yusufyesilkaya@gmail.com 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul Çemberlitaş ta dünyaya gelen Necip Fazıl, hem kültürlü hem de varlıklı bir ailenin çocuğudur. Dört-beş yaşında

Detaylı

Bilim,Sevgi,Hoşgörü.

Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873 27 Aralık 1936 Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı nın yazarıdır. Vatan Şairi olarak anılır. Yahya Kemal Beyatlı

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

Yüksek. Eğitim bilimleri. Eğitim bilimleri

Yüksek. Eğitim bilimleri. Eğitim bilimleri ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Salih Bolat 2. Doğum Tarihi:.7.1956. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Lisans Sosyal Politika Yüksek Lisans Eğitim bilimleri Doktora Eğitim bilimleri Üniversite

Detaylı

8:30 9:20 9:30-10:20 10:30-11:20 11:30-12:20 12:30-13:20 13:30-14:20 14:30-15:20 15:30-16:20 16:30-17:20 IDE114 IDE114 IDE114 YDL184 YDL184

8:30 9:20 9:30-10:20 10:30-11:20 11:30-12:20 12:30-13:20 13:30-14:20 14:30-15:20 15:30-16:20 16:30-17:20 IDE114 IDE114 IDE114 YDL184 YDL184 IDE114 IDE114 IDE114 YDL184 YDL184 İngilizce Yazma Becerisi İngilizce Yazma Becerisi İngilizce Yazma Becerisi Yabancı Dil Yabancı Dil N.OKUMUŞ CEYLAN N.OKUMUŞ CEYLAN N.OKUMUŞ CEYLAN D. ACUN D. ACUN????????

Detaylı

SUAT DERVİŞ EDEBİYATI

SUAT DERVİŞ EDEBİYATI Ü N İV E RSİT E Sİ Yeni Yüzyıl Üniversitesi 3. KADIN YAZARLAR SEMPOZYUMU SUAT DERVİŞ EDEBİYATI Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonu İstanbul 4-5 NİSAN 2013 Yeni Yüzyıl Üniversitesi 3.

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

BÜLTEN. Ayın Konusu ALAN SEÇİMİ. T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü

BÜLTEN. Ayın Konusu ALAN SEÇİMİ. T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü ARALIK Lise Ayın Konusu ALAN SEÇİMİ ALAN VE DALA GEÇĠġ: MADDE 31: ORTA ÖĞRETĠM KURUMLARI YÖNETMELĠĞĠ:

Detaylı

ANKARA ÜNĐVERSĐTESĐ 20. KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERĐ PROGRAMI

ANKARA ÜNĐVERSĐTESĐ 20. KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERĐ PROGRAMI ANKARA ÜNĐVERSĐTESĐ 20. KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERĐ PROGRAMI TARĐH SAAT ETKĐNLĐK ETKĐNLĐK YERĐ 01 Nisan 2013 17:00 SKS Türk Halk Müziği Korosu (Açılış Konseri.) DTCF Farabi Salonu Ankara Görsel Sanat Günleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I BÖLÜM II. vii GİRİŞ / 1 ÇOCUK VE KİTAPLARI / 17

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I BÖLÜM II. vii GİRİŞ / 1 ÇOCUK VE KİTAPLARI / 17 İÇİNDEKİLER BÖLÜM I GİRİŞ / 1 1. Çocuk Edebiyatının Tanımı, Niteliği ve Önemi / 1 Tanımı / 1 Niteliği / 3 Önemi / 5 / 8 Çocuk ve Kitapları / 8 Çocuk Edebiyatı ve Kitapları / 9 Çocuk ve Kitap / 12 Boş Zamanları

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07 Kasım-08 Aralık SERGİ Renklerin Hikayesi Resim Sergisi Necla Coşkun Sergi Açılışı: 07 Kasım, Salı, 17:30 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Necla Çoşkun

Detaylı

Yüksek. Eğitim Bilimleri. Eğitim Bilimleri

Yüksek. Eğitim Bilimleri. Eğitim Bilimleri ÖZGEÇMİŞ T.C.No. 1014884 1. Adı Soyadı: Salih Bolat 2. Doğum Tarihi:.7.1956. Ünvanı: Yrd.Doç..Dr 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Lisans Sosyal Politika Yüksek Lisans Eğitim Bilimleri Doktora Eğitim Bilimleri

Detaylı

TABLO-6 AYNI ALAN/KOL/BÖLÜMLERDEKÝ LÝSANS VE ÖNLÝSANS PROGRAMLARI *

TABLO-6 AYNI ALAN/KOL/BÖLÜMLERDEKÝ LÝSANS VE ÖNLÝSANS PROGRAMLARI * TABLO-6 ORTAÖÐRETÝMDEKÝ ALAN/KOL/BÖLÜMLER ÝLE AYNI ALAN/KOL/BÖLÜMLERDEKÝ LÝSANS VE ÖNLÝSANS PROGRAMLARI * Lise, Yabancý Dil Aðýrlýklý Lise, Özel Lise, Anadolu Lisesi, Yabancý Dille Öðretim Yapan Özel Lise,

Detaylı

8:30 9:20 9:30-10:20 10:30-11:20 11:30-12:20 12:30-13:20 13:30-14:20 14:30-15:20 15:30-16:20 16:30-17:20 IDE114 IDE114 IDE114 YDL184 YDL184

8:30 9:20 9:30-10:20 10:30-11:20 11:30-12:20 12:30-13:20 13:30-14:20 14:30-15:20 15:30-16:20 16:30-17:20 IDE114 IDE114 IDE114 YDL184 YDL184 IDE114 IDE114 IDE114 YDL184 YDL184 İngilizce Yazma Becerisi İngilizce Yazma Becerisi İngilizce Yazma Becerisi Yabancı Dil Yabancı Dil N.OKUMUŞ CEYLAN N.OKUMUŞ CEYLAN N.OKUMUŞ CEYLAN D. ACUN D. ACUN Besyo

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi nin Soma nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı başlığı ile başlatılan Soma ya

Detaylı

ATTİLA İLHAN ın HAYATI MAVİCİLİK AKIMI

ATTİLA İLHAN ın HAYATI MAVİCİLİK AKIMI ATTİLA İLHAN ın HAYATI VE MAVİCİLİK AKIMI MAVİCİLER (1952 1956) Attila İlhan tarafından çıkarılan bir fikir ve sanat dergisi olarak 1952 yılında yayına başlayan Mavi adlı bir derginin etrafında gelişen

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI 03 MAYIS 2017 İŞ BANKASI EMEKLİLERİ DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ T.S.M. Konseri 04-12.MAYIS.2017 SEBA SANAT GALERİSİ 4. Uluslararası İzmir Sanat

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 01 Nisan, Pazartesi, 10:00 SUNUM Topluma Hizmet Uygulamaları Kapsamında Gerçekleştirilmiş Sosyal Sorumluluk Projeleri Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014 BİLİMKURGU: BAŞKA BİR VAROLUŞ MÜMKÜN Bilimkurgu bir bakışa göre Samosata lı Lukianos tan (M.S. 2. Yüzyıl) bu yana, başka bir bakışa göre ise 1926 yılında yayımcı Hugo Gernsbeack in scientifiction kelimesini

Detaylı

7.2 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler

7.2 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler 1. Adı Soyadı : HALE TORUN 2. Doğum Tarihi : 07.07.1972 3. Ünvanı : Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih Marmara Üniversitesi 1994 Y.Lisans Radyo Televizyon ve

Detaylı

ÖZEL BATI KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖZEL BATI KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ÖZEL BATI KOLEJİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2016 ---- Öğretmen hizmet içi seminerleri(09.10-16:10) ---- 8. sınıf öğrencilerimiz (TEOG kursu) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 YILLIK

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 13 NİSAN PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 13-17 NİSAN 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti SİNOPSİS Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk, 2012 de İstanbul da, 2008 yılında yayınladığı Masumiyet Müzesi romanı ile aynı adı taşıyan bir müze açar. Müzenin içindeki eşyalar, romana konu olan ve

Detaylı

Kitap dolu bir hafta ONUR KONUĞUMUZ ENVER AYSEVER ULUSALDAN EVRENSELE İZMİR ÖZEL SAİNT JOSEPH FRANSIZ LİSESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE

Kitap dolu bir hafta ONUR KONUĞUMUZ ENVER AYSEVER ULUSALDAN EVRENSELE İZMİR ÖZEL SAİNT JOSEPH FRANSIZ LİSESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE GEÇMİŞTEN GELECEĞE ULUSALDAN EVRENSELE İZMİR ÖZEL SAİNT JOSEPH FRANSIZ LİSESİ Kitap dolu bir hafta Bu sene, artık bizler için bir gelenek haline gelmiş olan, tüm arkadaşlarımızın hevesle katılım gösterip

Detaylı

KURSLARI. gerçekleştirilmektedir.

KURSLARI. gerçekleştirilmektedir. İDP (İNGİLİZCE DESTEK PROGRAMI) VE MOTİVASYON KURSLARI Eylül ayı seminer döneminde okulumuza yeni katılan öğrencilerimiz için 45 ders saati İngilizce ve 5 ders saati Almanca destek kursu yapılmıştır. Kursta

Detaylı

İLGİLİ BİRİM: EĞİTİM FAKÜLTESİ

İLGİLİ BİRİM: EĞİTİM FAKÜLTESİ İLGİLİ BİRİM: EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİ - HAFTALIK DERS PROGRAMI Türkçe Eğt.+ Müzik Eğt.+ Fen Bilgisi Eğt. + Sosyal Bilgiler Eğt. Muzaffer Atalar

Detaylı

CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ

CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) Sınavları 7 yaş grubundaki çocuklardan başlayarak, eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ve uluslararası şirketlerde çalışanların,

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OCAK 2016 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OCAK 2016 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OCAK 2016 ETKİNLİK PROGRAMI 02,09,16,23,30. MOZART AKADEMİ OCAK.2016 Çocuk Korosu ve Orf Eğitimleri : Seminer D Salonu 02,09,16,23,30. MAVİ SANAT OCAK.2016 Bale

Detaylı

ZONGULDAKLI GENÇ ŞAİR VE BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMNENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ UFUK SİLİK ŞİİR İLE HAYATIM YENİDEN ŞEKİLLENDİ

ZONGULDAKLI GENÇ ŞAİR VE BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMNENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ UFUK SİLİK ŞİİR İLE HAYATIM YENİDEN ŞEKİLLENDİ ZONGULDAKLI GENÇ ŞAİR VE BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMNENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ UFUK SİLİK ŞİİR İLE HAYATIM YENİDEN ŞEKİLLENDİ SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız ve hangi okulları

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Dokuz Eylül Üniversitesi 1990

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Dokuz Eylül Üniversitesi 1990 AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Önder PAKER 2. Doğum Tarihi: 27.05.1960 3. Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tiyatro Dokuz Eylül Üniversitesi 1982 Yüksek Lisans

Detaylı

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Benim adım Deniz. 7 yaşındayım. Bu hafta sonu annem ve babamla birlikte kampa gittik. Kampa

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZ GEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZ GEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Erciyes Üniversitesi 1998 Y. Lisans Yeni

Detaylı

İnci Hoca YEDİ MEŞALECİLER

İnci Hoca YEDİ MEŞALECİLER YEDİ MEŞALECİLER Cumhuriyet döneminde ortaya çıkan ilk edebi topluluktur. 1928 de Yedi Meşale adıyla ortaklaşa bir kitap çıkarıp bu kitabın ön sözünde şiirle ilgili görüşlerini açıklamışlardır. Beş Hececiler

Detaylı

Genç Yazar Muhammed Akbulut Edebiyat alanında popüler olmaktan ziyade gençlere örnek olmak isterim.

Genç Yazar Muhammed Akbulut Edebiyat alanında popüler olmaktan ziyade gençlere örnek olmak isterim. Genç Yazar Muhammed Akbulut Edebiyat alanında popüler olmaktan ziyade gençlere örnek olmak isterim. SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar hangi okullarda okudunuz? MUHAMMED AKBULUT-

Detaylı

ÖZEL EGE ORTAOKULU VELİ TOPLANTISI DUYURUSU

ÖZEL EGE ORTAOKULU VELİ TOPLANTISI DUYURUSU 8-A SINIFI : 1 NİSAN 2013 PAZARTESİ 8-B SINIFI : 2 NİSAN 2013 SALI 8-C SINIFI : 3 NİSAN 2013 ÇARŞAMBA 8-D SINIFI : 3 NİSAN 2013 ÇARŞAMBA 8-E SINIFI : 1 NİSAN 2013 PAZARTESİ 8-F SINIFI : 2 NİSAN 2013 SALI

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 20 Şubat, Çarşamba, 19:00 MÖTBE Konseri İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü * Etkinlik ücretlidir. Biletler için www.biletiva.com 23 Şubat, Cumartesi, 09:30-18:00

Detaylı

Nedim Saban. Berrin Politi De. Bayar

Nedim Saban. Berrin Politi De. Bayar Nedim Saban Sanat Yonetmeni Berrin Politi De. Bayar Egitmen ÇOCUKLAR IÇIN YARATICI DRAMA VE GENÇLER IÇIN OYUNCULUK/ MUZIKAL TIYATRO EGITIMI Çocuklar kişisel gelişimleri için gerekli olan alışkanlık ve

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ 1 TKL 201 3 2 + 0 2 2. Program Öğrenme Çıktıları

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ 1 TKL 201 3 2 + 0 2 2. Program Öğrenme Çıktıları DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ 1 TKL 201 3 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Zorunlu - Dersi Verenler

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

Bazen tam da yeni keþfettiðiniz, yeni tanýdýðýnýz zamanda yitirirsiniz güzellikleri.

Bazen tam da yeni keþfettiðiniz, yeni tanýdýðýnýz zamanda yitirirsiniz güzellikleri. C i h a n D e m i r c i Damdaki Mizahçý 90 Yaþýnda Eskimeyen Bir Usta: Haldun Taner Bazen tam da yeni keþfettiðiniz, yeni tanýdýðýnýz zamanda yitirirsiniz güzellikleri. 1986'da yitirdiðimiz Haldun Taner

Detaylı

Çocuk ve Gençlik Romanları Yazarı Tokatlı Hemşerimiz İbrahim Ünsal Uçar İyi yazar olmak isteyen bir gencin 100 roman okuyup bir roman yazması lazım

Çocuk ve Gençlik Romanları Yazarı Tokatlı Hemşerimiz İbrahim Ünsal Uçar İyi yazar olmak isteyen bir gencin 100 roman okuyup bir roman yazması lazım Çocuk ve Gençlik Romanları Yazarı Tokatlı Hemşerimiz İbrahim Ünsal Uçar İyi yazar olmak isteyen bir gencin 100 roman okuyup bir roman yazması lazım SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız Ünsal bey?

Detaylı

SEVGİNİN GÜCÜ yılında Manisa da doğan İlhan Berk, Türk şiirinin en üretken, usta şairlerinden

SEVGİNİN GÜCÜ yılında Manisa da doğan İlhan Berk, Türk şiirinin en üretken, usta şairlerinden Kavrama 1 ECE KAVRAMA 21102516 TURK 101 Ali TURAN GÖRGÜ SEVGİNİN GÜCÜ 1918 yılında Manisa da doğan İlhan Berk, Türk şiirinin en üretken, usta şairlerinden biridir. Şiirlerinde genellikle değişim içinde

Detaylı

Editör den. dediği o gün gelivermiş.genç adam tam bir yıl sonra ustanın

Editör den. dediği o gün gelivermiş.genç adam tam bir yıl sonra ustanın Editör den Zeynep İNCE Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Editör den Merhaba Sevgili Okurlar, dediği o gün gelivermiş.genç adam tam bir yıl sonra ustanın Genç bir adam değerli taşlara ilgi duyarmış ve mücevher

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ E Y L Ü L HAF 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI ADNAN MENDERE ÜNİVERİTEİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTEİ İNGİLİZ İ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI 03.08.2016 AKT Zorunlu AKT eçmeli AKT Bölüm Dışı AKT Toplam 180 (75,0%) 52 (21,7%) 8 (3,3%) 240 [1] Tekrarında

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 1 KÜTÜPHANE ORYANTASYON HAFTASI 3 BİLGİ OKURYAZARLIĞI HAFTASI 4 YAZI TÜRLERİNİ TANIYORUZ 5 BİLİMSEL ARAŞTIRMA BASAMAKLARI DERSİMİZ 6

Detaylı

Ortaokuldan Liseye Geçiş TEOG TERCİHLER 2015. Lise Tercihleri. 22 Haziran 2015 / İstanbul

Ortaokuldan Liseye Geçiş TEOG TERCİHLER 2015. Lise Tercihleri. 22 Haziran 2015 / İstanbul Ortaokuldan Liseye Geçiş TEOG TERCİHLER 2015 Lise Tercihleri Oktay Aydın 22 Haziran 2015 / İstanbul Seçilebilecek Lise Türleri Anadolu Liseleri Fen Liseleri Sosyal Bilimler Liseleri Anadolu Meslek-Teknik

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2015 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2015 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2015 ETKİNLİK PROGRAMI 01,02,09,16,23,30 MOZART AKADEMİ MAYIS.2015 Çocuk Korosu ve Orf Eğitimleri YER : Seminer D Salonu 02,09,16,23,30 MAVİ SANAT MAYIS.2015

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Lisans: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ( )

ÖZGEÇMİŞ. Lisans: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ( ) ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Erol GÖKŞEN Doğum Tarihi: 25.02.1985 Unvanı: Öğretim Görevlisi EĞİTİM DURUMU Lisans: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (2004-2008) Yüksek Lisans: Eskişehir

Detaylı

ocak Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr

ocak Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr ocak 2016 ocak 2016 Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr Sevgili Ordulular, Üzerinde yaşamaktan mutluluk duyduğumuz ve insan odaklı hizmet anlayışımızla birçok

Detaylı

Yeni Türk Edebiyatında Kadıköy. 1. Adı Soyadı: Haluk ÖNER. 2. Doğum Tarihi: 11.10.1979. 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr.

Yeni Türk Edebiyatında Kadıköy. 1. Adı Soyadı: Haluk ÖNER. 2. Doğum Tarihi: 11.10.1979. 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 1. Adı Soyadı: Haluk ÖNER 2. Doğum Tarihi: 11.10.1979 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili Ve Edebiyatı Marmara 2000 Y. Lisans Yeni Türk Edebiyatı Marmara

Detaylı

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MART AYI KÜLTÜREL ETKİNLİKLER PROGRAMI. Düzenleyen:

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MART AYI KÜLTÜREL ETKİNLİKLER PROGRAMI. Düzenleyen: TÜRÜ ETKİNLİĞİN 2 Mart 2013 3 Mart 2013 KARMA HEYKEL FOTOGRAF RESİM SERAMİK SERGİSİ 4 Mart 2013 8 Mart 2013 7 Mart 2013 13:30 RESİM SERGİSİ Başlama Tarihi 8 Mart 2013 8 Mart 2013 14:00 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 08.02.2016 Hazırlık YD002 Fransızca Hazırlık Sınıfı 24 0 0 24 60 60 1. Yarıyıl AI101 Atatürk

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI

Detaylı

SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ 9.

SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ 9. TEM.MAT.(SEÇ.) TARİH FİZİK COĞRAFYA BİLİM UYGULAMA (FİZİK + KİMYA) KİMYA SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ 9.

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 02 Ekim, Pazartesi, 10:00 TÖREN Ege Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Ege Üniversitesi Rektörlüğü 03-15 Ekim İpek Yolu Sakinleri Fotoğraf

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I ÇERÇEVE PROGRAMI. :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No.

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I ÇERÇEVE PROGRAMI. :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No. ÖZEL ÖĞRETİM KURSU TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I ÇERÇEVE PROGRAMI 1.KURUMUN ADI 2.KURUMUN ADRESİ 3.KURUCU TEMSİLCİSİ ADI :Tercih Özel Öğretim Kursu :Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No.79 Fethiye /MUĞLA :ARTI ÖZEL

Detaylı

... ORTAOKULU / İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

... ORTAOKULU / İLKOKULU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Öğrencinin: Adı Soyadı.:. Doğum Tarihi :.. Sınıfı ve No :.../ Velisi.: Adresi :. Yöneltme Raporu Tarihi :. RAM Dosya No..:.. Eğitsel Tanı.: HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL YETERSİZLİK Planı Uygulayan :... Uygulama

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi 2016 Hazırlayan: Eğitim Uzmanı Oktay Aydın Terakki Vakfı Okulları Yurtiçi Üniversite Danışmanı TERAKKİ DE TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07 Ocak, Pazartesi, 19:00 MÖTBE Konseri İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü * Etkinlik ücretlidir. Biletler için www.biletiva.com 30 Ocak, Çarşamba, 19:00

Detaylı

NOKTALAMA İŞARETLERİ MUSTAFA NAZIM ÖZGEN

NOKTALAMA İŞARETLERİ MUSTAFA NAZIM ÖZGEN NOKTALAMA İŞARETLERİ MUSTAFA NAZIM ÖZGEN BU ÖDEVİN HAZIRLANMASINDA MUSTAFA NAZIM ÖZGEN BURCU OLGUN GÜLŞAH GELİŞ VE FATMA GEZER TARAFINDAN ORTAK HAZIRLANMIŞTIR. BİLGİSAYAR 1 DERSİ PROJE ÖDEVİ NURAY GEDİK

Detaylı

SINAV YERİ. SINAV TARİHİ ve SINAV BAŞLANGIÇ SAATİ. Dr. Öğr. Üy. Yavuz Çelik Cuma Perşembe

SINAV YERİ. SINAV TARİHİ ve SINAV BAŞLANGIÇ SAATİ. Dr. Öğr. Üy. Yavuz Çelik Cuma Perşembe 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZ DİLİ ve EDEBİYATI ANABİLİM DALI BAHAR DÖNEMİ I. SINIF DERSLERİ FİNAL I TARİHLERİ TARİHİ ve GÖZETMENLERİ İDE 102 İLERİ İNGİLİZCE DİLBİLGİSİ II Dr. Öğr. Üy. Yavuz Çelik

Detaylı

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE Ekim 2013 Sayı 1 Yazar; HARUN ŞEN 1 İçindekiler KALDIRIMLAR 1... 3 DİYET... 4 ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN... 5 2 KALDIRIMLAR I Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama

Detaylı

Cesaretin Var Mı Adalete? Çocuklar günümüz haberleriyle, gündemle ne kadar iç içe?

Cesaretin Var Mı Adalete? Çocuklar günümüz haberleriyle, gündemle ne kadar iç içe? Ekşi, 1 Buse Ekşi 21502152 TURK 101-74 Ali Turan Görgü Final Cesaretin Var Mı Adalete? Çocuklar günümüz haberleriyle, gündemle ne kadar iç içe? Yaşadıkları çevrenin sorunları ile ne kadar ilgili hiç düşündünüz

Detaylı

Ya ş a r K e m a l Asıl adı Ke mal Sa dık Gök çe li. Van Gö lü ne yakın Ernis (bugün Ünseli ) köyünden olan ailesinin Birinci Dün ya Sa va şı nda ki

Ya ş a r K e m a l Asıl adı Ke mal Sa dık Gök çe li. Van Gö lü ne yakın Ernis (bugün Ünseli ) köyünden olan ailesinin Birinci Dün ya Sa va şı nda ki Ya ş a r K e m a l Asıl adı Ke mal Sa dık Gök çe li. Van Gö lü ne yakın Ernis (bugün Ünseli ) köyünden olan ailesinin Birinci Dün ya Sa va şı nda ki Rus iş ga li yü zün den uzun bir göç s ür ec i s onu

Detaylı

olduğunu fark etti. Takdir ettiği öğretmenleri gibi hatta onlardan bile iyi bir öğretmen olacaktı.

olduğunu fark etti. Takdir ettiği öğretmenleri gibi hatta onlardan bile iyi bir öğretmen olacaktı. MUSA TAKCI KİMDİR? İyi bir öğretmen, koruyucu bir ağabey, saygılı bir evlat, şefkatli bir baba, merhametli bir eş, çok aranan bir kardeş, güçlü bir şair, disiplinli bir yazar, hayırlı bir insan, güzel

Detaylı

Vakıf Haftası Etkinlikleri

Vakıf Haftası Etkinlikleri Vakıf Haftası Etkinlikleri Vakıf Haftası Etkinliklerimiz 09. 05. 2014 Cuma günü okulumuz konferans salonunda Vakıflar Bölge Müdürü Sn. Mustafa EMEKÇİ nin de katılımıyla gerçekleşti. Kutlamada öğrencilerimizin

Detaylı

HAKKINDA DUYURU ŞİİR DİNLETİSİ

HAKKINDA DUYURU ŞİİR DİNLETİSİ VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA DUYURU Sayın Velilerimiz, Okullarımızda (Okul Öncesi- İlkokul-Ortaokul-Lise) 2013-2014 Öğretim yılı 2. Dönem haftalık veli- öğretmen görüşmelerimiz, 09 Haziran 2014 Pazartesi

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 03 Aralık, Pazartesi, 13:30 TÖREN Minik Sporcular Projesi Ödül Töreni ve Dünya Engelliler Günü Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 06 Aralık, Perşembe,

Detaylı

Hikaye Anlatımı Atölyesi

Hikaye Anlatımı Atölyesi Hikaye Anlatımı Atölyesi Hikaye Anlatımı Atölyesi İyi bir hikayeyi hiç bir zaman unutmazsınız. Hikayeler paylaşıldığında birden bire mucizeler olmaya başlar; insanlar daha kendileri olurlar, birbirlerine

Detaylı

EDEBİYATIN İZİ 86. İZMİR ENTERNESYONAL FUARI NA DÜŞTÜ

EDEBİYATIN İZİ 86. İZMİR ENTERNESYONAL FUARI NA DÜŞTÜ EDEBİYATIN İZİ 86. İZMİR ENTERNESYONAL FUARI NA DÜŞTÜ Oya Baydar, Mine Söğüt, Özcan Yüksek, Ercan Kesal, Arif Keskiner ve Melih Güneş konuklarla sohbet etti 86. İzmir Enternasyonal Fuarı nda bu yıl ilk

Detaylı

TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da

TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da Almanca Öğretmenlerimiz Öznur Polat, Çiğdem Erdem, Onur Karga ve Pervin Doğan Moodle üzerinden aldıkları eğitimin ikinci bölümünü de tamamladılar. 21.03.-22.03.2015

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF YAZ DÖNEMİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED ALANYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF YAZ DÖNEMİ ÇALIŞMA TAKVİMİ Ağustos 2016 Eylül 2016 TED ALANYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 8. SINIF YAZ DÖNEMİ ÇALIŞMA TAKVİMİ 5 DERS SAATİ 23 5 DERS SAATİ 24 5 DERS SAATİ 25 5 DERS SAATİ 26 5 DERS SAATİ 29 30 AĞUSTOS

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sorular... 9 Ödev... 10

İÇİNDEKİLER. Sorular... 9 Ödev... 10 İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 DİL, DİLLER VE TÜRKÇE... 1 1. Giriş... 2 2. Dilin Özellikleri... 2 3. Yeryüzündeki Diller... 2 4. Türkçenin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri... 4 5. Türk Yazı Dilinin Gelişmesi Eski Türkçe...

Detaylı

Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 75-87

Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 75-87 Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 75-87 Hedef Gruplara Yönelik Yaratýcý Kütüphane Hizmetleri ve Proje Geliþtirme: Halk Kütüphaneleri Gaziantep, Bartýn ve Antalya Bölge Seminerleri Deðerlendirme Raporu Bülent

Detaylı

IMT18004 OKUDUĞUNU ANLAMA Z IMT18005 DUYDUĞUNU ANLAMA Z IMT18006 DİL KULLANIMI Z

IMT18004 OKUDUĞUNU ANLAMA Z IMT18005 DUYDUĞUNU ANLAMA Z IMT18006 DİL KULLANIMI Z KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM-TERCÜMANLIK (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM DERS PLANI (2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerlidir.) HAZIRLIK SINIFI LIK EĞİTİM PLANI

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı HİKÂYE Edebiyat

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu YAZMA YOLCULUĞUNDA FARKLI YÖNTEM VE TEKNİKLER Gülsemin Ergün Kucba Türkçe Koordinatörü gulseminkucba@terakki.org.tr B.Aslı P.Şener Türkçe Öğretmeni basakpacaci@terakki.org.tr Yazar olmak istiyorsanız,

Detaylı

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 4. SINIF 4. YAZILI DERS TARİHİ SAATİ TÜRKÇE 12.03.2013 2.DERS 02.05.2013 2.DERS 30.05.2013 2. DERS MATEMATİK 26.03.2013 2.DERS 30.04.2013 2.DERS 21.05.2013 2. DERS FEN VE TEKNOLOJİ 05.03.2013 2.DERS 04.04.2013

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı