PYP 1. Sınıf 2. Veli Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PYP 1. Sınıf 2. Veli Bülteni"

Transkript

1 PYP 1. Sınıf 2. Veli Bülteni Sayın Veli; Kim Olduğumuz disiplinler üstü teması adı altında Biz okulda ortak noktaları ve ortak deneyimleri paylaşan bireylerizi ana fikrini içeren sorgulama ünitesi tarihleri arasında işlendi. Bu ünite boyunca öğrenciler; bireysel özellikleri, okul topluluğu, okul topluluğundaki görev ve sorumlulukları, okulu oluşturan sistemlerin birbiriyle ilişkisini sorguladılar. Bu sorgulamalar aşağıdaki rehber soruları çerçevesinde yapıldı; Bireysel özelliklerimiz nelerdir? Okul nedir? Okul topluluğunda kimler bulunur? Öğrenciler olarak ortak özelliklerimiz nelerdir? Okulda öğrencilerin görev ve sorumlulukları nelerdir? Öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları gerçekleştirdiğimiz ünite sonu sergisinde okul toplumuyla paylaştılar. Sizler de gönderdiğimiz eylem gözlem formu aracılığıyla öğrencilerimizin bu ünite boyunca kazandığı öğrenmeler sonucunda gerçekleştirdikleri ve sizin şahit olduğunuz eylemleri not edip online ortamda adresine gönderebilir öğrencilerimizin portfolyo çalışmalarına katkıda bulunabilirsiniz. Okul Rutinlerimiz ; Bu ünite boyunca; 30 Kasım Kampüsler arası Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği 16 Kasım İlkokul 2, 3 ve 4. sınıflar için ELT Parents 23 Kasım 2013 Anaokulu-1.sınıf çin ELT Parents 20 Kasım Çocuk Hakları Günü 25 Kasım Öğretmenler Günü töreni ve kampüs içi Bilim Şenliği 2 Aralık Engelliler Dostluk Kupası Kasım haftası Word Hunters Sayı 2, Bölüm Aralık sınıflar PİSA Bursluluk sınavı gerçekleştirilecektir Kasım 2013tarihlerinde gerçekleşecek merkezi ortaöğretime geçiş sınavları nedeniyle okulumuz resmi tatilde olacaktır. İçindekiler: Veliye Mektup Misyon- İletişim...1 Geçtiğimiz ünitede neler yaptık? Yeni ünitemizdeki kazanımlar Duyurular...7 Öğretmen Öğrenci görüşmelerimizde, öğrencilerimizle biraraya gelen öğretmenlerimiz öğretmen öğrenci iletişimini güçlendirecek paylaşımlarda bulundular. 90.yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında öğrencilerimiz değer bilme ve saygı tutumlarını Cumhuriyet Bayramıyla bir kez daha gösterme fırsatı yakaladı. Okul konseyi seçimlerinin ardından okul yönetimiyle gerçekleşen 1. Konsey Tanışma Yemeğimizi bütün okul konsey üyeleriyle birlikte yerken çok değerli paylaşımlarda bulunduk.

2 Page 2 PYP 1. Sınıf 2. Veli Bülteni Geçtigimiz ünite boyunca sorgulama çalışmalarında Öğrencilerin birey olarak kim olduğu ve okul topluluğundaki görev ve sorumluluklar hakkında mevcut bilgileri, Merak duvarı ile ölçüldü. Merak ettikleri soruları çizerek merak ve gezinti duvarı na astılar. Ünite boyunca bu sorularına cevap aradılar, başka merak ettiği sorularla güncellemeler yaptılar. Değerlendirme boyutunda katılıyorum/katılmıyorum/ kararsızım etkinliğiyle öğrencilerimizin öğrenen profillerinin nasıl olduğuyla ilgili neler öğrendiklerini, nedenlerini açıklamalarını sağlayarak ifade etmeleri sağlandı.istasyon tekniğiyle öğrencilere okul topluluğundaki kişilerin fotoğrafları verildi. Oluşturulan gruplarda öğrencilerimiz okul çalışanının görevleriyle ilgili beyin fırtınası yaptılar ve ortak fikirleri not alınarak ön bilgileri öğrenildi. Öğrencilerimizden bireysel özelliklerini ifade edebilmelerine imkan tanımak amacıyla çoraptan kukla yapmaları istendi, öğrencilerimiz bu kuklaları konuşturarak kendi kişisel özelliklerini arkadaşlarına tanıttı. Bu çalışmanın değerlendirmesinde öğrencilerimiz hobi kartları ve fotoğraflarını eşleştirerek kendisinin ve arkadaşının kişisel özelliklerini ne ölçüde anladığını gösterdiler. Türkçe derslerinde Türkçe derslerinde; Okuma saatinde okulla ilgili kitap okunarak okulun bölümlerine, okul çalışanlarının görev ve sorumluluklarına vurgu yapıldı. Öğrencilerin okuma ve anlamalarını geliştirmek için ders kitabından ve farklı kaynaklardan okuma çalışmaları yaptılar. Kısa hikayeler üzerinde, bu ünitede belirlenen tutum ve profilleri destekleyici ifadeleri bulundu.okuma yazma çalışmalarında ; çizgi çalışmalarının yanı sıra e,l,a,t,i,n sesleriyle ilgili okuma yazma çalışmaları tamamlandı. Resme gir dolaş çık tekniğiyle öğrencilerin bir öğrenen resmi üzerinde düşünmeleri ve resim üzerinde konuşmaları istendi.resimde ne görüyorsun?, ne duyuyorsun vb. sorularla öğrenen özellikleri üzerinde düşünmeleri sağlandı. Okulumuz konferans salonunda okul çalışanlarıyla bir seminer yapıldı. Çalışanlarımız kendilerini tanıtarak görevlerini aktardılar. Öğrencilerimiz okul çalışanlarıyla ilgili merak etikleri sorulara cevaplar buldular. Konferanstan sonra istasyon tekniğiyle aynı çalışma tekrarlanarak öğrencilerin ne öğrendikleri ölçüldü ve konferans öncesi/sonrası kitapçığı oluşturuldu. Sonuç aktivitemizde poster tekniğiyle öğrenciler okul bölümleriyle ve okul çalışanlarının görevleriyle ilgili bildiklerini grupça resimleyerek sergilediler. Gruplar posterlerinin sunumunu sınıfta birbirlerine sergilediler.

3 Volume 1, Issue 1 Page 3 Ma tema tik çalışmalarında; Matematik derslerinde; Uzamsal ilişkiler konusu kapsamında aşağı -yukarı-sağ-sol kavramlarını öğrenirken PYP ünitemizle bağlantı kurularak okul bölümlerinin sınıfa göre konumu görsellerle grup çalışması yoluyla oluşturuldu. Uzun-kısa kavramlarını öğrenirken dış alanda nesneler ve doğal materyaller incelenerek uzunluklarına göre sıralandı. Sınıfımızda her öğrenci den kişisel eşyalarından 3 tanesini seçmesi istendi ve bu eşyalar doğal olmayan uzunluk ölçüm birimi olan iple ölçüldü ve kartona yapıştırılan ipler nesne görsellerinin çizimiyle desteklendi. Dış alanda her öğrencinin yazı yazdığı eliyle yaptığı çamur baskısıyla sınıfımızda sağ sol grafiği oluşturuldu. İngilizce derslerinde; Birey olarak kim olduğumuz ve Öğrenciler olarak nasıl birbirimize benzediğimiz sorgulama hatlarıyla bağlantılı olarak; Öğrenciler fiziksel özelliklerini (farklılık ve benzerlikler) tanıyarak birbirleri arasında karşılaştırma yaptılar. Boy, saç-göz rengi, isim gibi belirleyici noktalardan yola çıkıldı ve bu farklılıklar/benzerliklere dair çalışmalar yapıldı. Kim olursan ol/whowever you are kitabıyla sadece kendi içlerinde değil diğer ülkelerdeki çocukları da tanıma fırsatı buldular. Farklıyım/ I am different resim çalışmasıyla öğrencilerin bilgileri değerlendirildi. Okul topluluğumuz ve Okul topluluğundaki rol ve sorumluluklarımız sorgulama hatlarıyla bağlantılı olarak; Öğrenciler dünyadaki farklı okulları ve yapısını (bina, forma, sınıf gibi) Going to school/okul gitmek kitabını okuyarak ve bu kitaba dair çalışmalar yaparak öğrendiler. Kendi okullarının özelliklerini resim yaparak ifade ettiler. Okul çalışanlarının görevlerini piramit çalışmasıyla tekrar ettiler. Piramitte bulunan (çalışanların resimleri) bardaklardan bir tanesi alındığında piramite neler olabileceğine dair beyin fırtınası yaptılar ve sözel ifade ettiler.mrs. BEAN hikaye kitabına dair yapılan kitapçık çalışmasıyla öğrenciler hem İngilizce bilgilerini geliştirdiler hem de iş birliği kavramını önce sözel sonra da resimle ifade ettiler.

4 Ekoloji derslerinde; Okul topluluğundaki canlılara karşı görev ve sorumluluklarımızı birlikte belirledik, ekoloji dersinde temel anlaşmalarımızı Binicilik derslerinde; Ünite sonu sergisi etkinliğinde; öğrencilerimiz ünte boyunca yaptıkları çalışmaları okul toplumuyla paylaşırken, aynı tema altında diğer sınıfların nasıl çalışmalar yaptığını gözlemleme ve değerlendirme şansı yakaladı. Öğrenciler ile birlikte güvenli bir şekilde nasıl ata binilir?, güvenli bir şekilde ata nasıl binilir? Sorularına cevaplar arandı. Binicilikte güvenliğin önemi öğrencilerle birlikte tutumlarla ilişkilendirildi ve temel anlaşmalar hazırlandı, öylece biniciliğin vazgeçilmezi olan güvenli ata binme konusunda öğrenciler atlara daha güvenli binmeyi kavradılar. Ünite sonu sergisinde;

5 2. Sorgulama Ünitesi Ünitemizin ait olduğu disiplinlerüstü tema: Bulunduğumuz Zaman ve Mekan Ünitenin uygulanacağı süre: ANA FİKİR: Her bireyin kim olduğunu etkileyen benzersiz bir kişisel geçmişi vardır. Anahtar Kavramlar: Bakış açısı: Hayat hikayelerimiz nedir? Bu bilgilere nereden ulaşırım? Sebep- sonuç: Doğumunuzdan şimdiki yaşınıza kadar olan süreçteki değişimleri görmenin yolları nelerdir? Dönüşümlü Düşünme: Geçmiş yaşantılarımızın, üzerimizdeki etkileri nelerdir? 2.Ünitemizde sorgulayacağımız maddeler; 1.Hayat hikayelerimiz 2.Kendi geçmişimizin kanıtları 3.Kendi geçmişimizin etkileri Bu ünite boyunca öğrencilerimizde desteklemek istediğimiz öğrenen profili öğeleri; Araştıran sorgulayan: Öğrenci kendi geçmişiyle ilgili kanıtları toplarken araştırma fırsatı yakalar. Dönüşümlü düşünen: Sonuç değerlendirme ünitesinde ve yapılan çalışmalarda öğrenci karşılaştığı öz değerlendirme fırsatlarında dönüşümlü düşünür. Bu ünite boyunca öğrencilerimizin kazanmasını istediğimiz tutumlar: Bağımsız davranma: 1. ve 2. sorgulama hattında kendi kararlarını vererek yaptığı çalışmalarda bağımsız davranma tutumu geliştirilecek. Merak: Öğrencilerin yapacakları çalışmalarda ve ailesiyle yaptığı görüşmelerde merak tutumu geliştirilecek. Bu ünite boyunca öğrencilerimizin geliştirmesini beklediğimiz disiplinlerüstü beceriler: Düşünme becerileri ( Bilgi edinme, Analiz ) Araştırma becerileri ( Veri Toplama, Verileri kaydetme, Düzenleme ve Yorumlama, Araştırma bulgularını sunma) İlletişim becerileri ( Dinleme, konuşma ) Sayın Veli; Ünite boyunca yapacağımız okul içi çalışmaları desteklemek adına; Kişisel geçmişinize dair elinizde bulunan obje, resim ve kitap gibi materyalleri unite boyunca kaynak köşemizde sergilenmek üzere gönderebilir, Eski fotoğraf albümleri ya da ailenizden kalan obje ve resimler üzerinde çocuğunuzla konuşabilir, Oyuncak müzesi, tarih müzesi gibi yerleri ziyaret edebilir, gözlemleriniz hakkında konuşabilirsiniz.

6 Sayfa 6 PYP 1. Sınıf 2. Veli Bülteni Ünite boyunca Matematik derslerinde öğrencilerimiz ; Dizinlerin sayılarda bulunabileceğini anlarlar. Örneğin; tek ve çift sayılar, ritmik sayma Nesne gruplarını azlık ve çokluklarına göre karşılaştırır Rakamları okur ve yazar. Nesne sayısı 10 dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla yazar. Doğal Sayılar Nicelikleri 100 veya daha ilerisine kadar tahmin ederler Bir çokluktan belirtilen sayı kadarını ayırır. 100 içinde ileriye doğru birer ve onar ritmik sayar. Miktarı 10 ile 20 arasında olan bir grup nesneyi, onluk ve birliklerine ayırarak gösterir; bu nesnelere karşılık gelen sayıyı rakamlarla yazar ve okur. 20 ye kadar olan bir sayıya karşılık gelen çokluğu belirler. Miktarları 20 den az nesnelerden oluşan iki gruptaki nesneleri bire bir eşler; grupların nesne sayılarını karşılaştırır. Sıra bildiren ilk yirmi sayıyı kullanır. Tablo Grupların bir veya daha fazla özelliğine göre sınıflandırılabildiğini anlarlar Tabloları okur. Ünite boyunca Türkçe derslerinde öğrencilerimiz; Dinleme Giderek artan bir doğruluk ile sözcüklerin başında, ortasında ve bitimindeki sesleri ayırt edebilir. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır. Eğlenmek için masal, hikâye, şarkı, tekerleme, tiyatro vb. dinler/ izler. Dinlediklerini zihninde canlandırır. Konuşma İşitilebilir bir ses tonuyla konuşur. Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. Yeni öğrendiği kelimeleri konuşmalarında kullanır. Konuşmasını görsel sunuyla destekler Günlük ilişkilerin gerektirdiği farklı durumlara uygun konuşur. Grup çalışmalarında duygu ve düşüncelerini paylaşır. Okuma Konuşulan dil görsel olarak temsil edilebilir. Görsellerden yararlanarak metnin içeriğini tahmin eder. Görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirir. Yazma İnsanlar iletişim kurmak için yazar. Sözel dil (harfler,semboller, görsel olarak temsil edilebilir. Ünite boyunca Fen dersinde öğrencilerimiz; Dikte etme çalışmalarına katılır. Verilen cümle ya da metne bakarak yazar Görsel Dil Görsel bilgilerle kendi deneyimlerini birleştirerek kendi anlamlarını inşa eder, örneğin bir geziye giderken. Şekil, sembol ve işaretlerin anlamlarını bilir. Trafik işaretlerinin anlamını bilir. Duygu, düşünce, bilgi ve izlenimlerini resim, şekil ve sembol ve renkleri kullanarak görselleştirir. Görsel metinler hemen dikkatimizi çekebilir. Alanı:Canlılar Kazanımlar: Farklı zaman sürelerinde kendisindeki değişimi inceler ve farklı değişkenlerin ve şartların değişimi etkileyebileceğini bilir Öğrenciler, kendi bilimsel deneyimlerini ve sözcükleri kullanarak kişisel tarihlerini iletir veya açıklamalar yaparlar Fen Bilgisi Becerileri Veri toplamak için dikkatle gözlem yapma Verileri doğru olarak ölçmek için çeşitli aletler ve araçları kullanma Gözlemlerini ve deneyimlerini açıklamak için bilimsel sözcükleri kullanma Araştırılacak bir soruyu veya problemi saptama veya oluşturma araştırmaları planlama ve yapma Varsayımlar yapma ve bunları test Değişkenleri gerektiği şekilde manipüle ederek sistematik araştırmaları planlama ve yapma Varsayımlar yapma ve bunları test etme Sonuç çıkarmak için toplanan verileri yorumlama ve değerlendirme Bilimsel modelleri ve bu modellerin uygulamalarını değerlendirme (sınırlılıkları dahil)

7 Sayı 2, Bölüm 1 Sayfa 7 Ünite boyunca Hayat Bilgisi dersinde öğrencilerimiz Doğuştan bugüne öğencinin geçirdiği değişiklikleri belirlemesi (örneğin, arkadaşlarıyla ailelerinin yaşamlarında geçirdikleri değişiklikleri konuşması) Kişisel tarihi belgeleme sebeplerini saptamak için birincil kaynakları kullanma (örneğin anne-babalar veya büyük anne-babalar) Aile tarihinin nasıl belgelenebileceğinin yolları üzerinde konuşma Yaşamından olayları kronolojik sıraya koyma (örneğin, kişisel fotoğrafları kullanarak) Türk Bayrağı na ve İstiklâl Marşı na neden saygı gösterilmesi gerektiğini açıklar. Her canlının bir yuvaya ihtiyacı olduğunu kavrar ve canlıların yuvalarını birbirinden ayırt eder. Evinin yerini, konum ile ilgili temel kavramları (sağında, solunda, yanında, karşısında, önünde, arkasında, üstünde ve altında) kllanarak bildiği yere göre tarif eder. Gerektiğinde kendi evine veya aile büyüklerine ulaşabilmesi için gerekli bilgilere sahip olur. Ünite boyunca brans derslerinde öğrencilerimiz; Sanat derslerinde; Müzik İnsanlar sanatı diğerleriyle paylaşırlar. Çevresindeki varlıkları hareket hızları ile ayırt eder. Deneyimlerimiz ve hayal gücümüz, bize yaratmak için ilham verebilir Kendi vücutlarını ve ahenksiz perküsyon enstrüman seslerini keşfederler. Yarattığı ritim çalgısıyla öğrendiği müziklere eşlik eder. Çevresinde duyduğu sesleri taklit eder. Atatürk ile ilgili düzeyine uygun şarkıları söyler. Görsel Sanatlar Sanat içindeki bağlantıları ve inşa edilen anlamı analiz ederler. Evindeki iletişim araçlarını yerinde ve doğru kullanır. Atatürk ün önderliğinde Türk milletinin sahip olduğu hak ve hürriyetleri araştırır. Ailesiyle birlikte gezmek, tatillerini geçirmek ve eğlenmek için plan yapmaktan zevk alır, yaptığı planı ailesiyle paylaşır. Yaşadığı yerleşim biriminin ve vatanının kendisi için özel bir yer olduğunu fark ederek ülkesini de bir yuva olarak görür. Benim Eşsiz Yuvam temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. Kendisinin,arkadaşlarının ve ailesindekilerin fiziksel görünümlerinin zaman içinde nasıl değiştiğini fark eder. Spor ve dersinde; Egzersiz sırasında vücut sistemleri arasında oluşan etkileşim üzerine derinlemesine düşünür İyi hijyen uygulamaları için ihtiyaçlarını anlar ve iletirler. Yer değiştirme hareketlerini yapar. Dengeleme hareketlerini yapar.grup etkileşimleri için amaçları tartışır ve belirlerler Farklı oyunlar bularak ar-kadaşlarıyla oynar. ICT ve Kütüphane dersinde; Bilgisayarın ne olduğunu bilir. Bilgisayarın parçalarını bilir Kendisinin, anne ve babasının veya diğer büyüklerinin öz geçmişleri hakkında bilgi edinir ve bunları görsel materyallerle destekleyerek sınıfta sunar. Geçmişte kabul gören mesleklerle günümüzde kabul gören meslekler arasındaki farklılıkları araştırır. Liderlerin, toplumların yaşantılarını nasıl değiştirdiğini açıklayarak, geçmişte ve günümüzde liderlik yapan kişiler hakkında sorular sorar. Atatürk ün önderliğinde ülkemizde gerçekleştirilen köklü değişiklikleri görsel materyaller kullanarak açıklar. Geçmişten günümüze binalarda ne gibi değişiklikler olduğunu araştırır ve açıklar. Dün, Bugün, Yarın temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. İngilizce dersinde; Dün, bugün yarın gibi zaman kavramlarını bilir ve bu kavramlarla ilgili sorulan sorulara cevaplar verir. Okuduğu hikayedeki olayları zaman sırasına göre düzenler ve sıralar. Kendi geçmişindeki olayları destek alarak anlatır ve arkaddaşlarıyla paylaşır. Kendi yaşam hikayesindeki önemli olayları hatırlar ve kendi kitapçığını oluşturarak arkadaşlarıyla paylaşır. Duyurular Velilerimizin de programımız içerisinde aktif rol almaları ve ev-okul arasında okuma alışkanlığını yaymak üzere başlattığımız Okuma Gönüllüleri çalışmasına katılıp,sabah töreninden sonra gerçekleştirdiğimiz okuma zamanında sınıf içerisinde kitap okumak isteyen gönüllü velilerimizin ya da öğrencilerimizle yapılacak ünite etkinliklerini desteklemeyi arzulayan velilerimiz, keziban.kose@dogakoleji.com adresine zaman ve diğer detaylarla ilgili bilgilendirme maili atabilirler. Ünitemizle ilgili materyal, kitap, vb.. kaynakları ünitemiz boyunca sınıfımızın kaynak köşesinde sergilemek üzere gönderebilirseniz seviniriz. Gösterdiğiniz ilgi ve destek için çok teşekkür ederiz.

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KULELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

MART AYLIK EĞİTİM PLANI

MART AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : arih : M Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı M YLIK EĞİİM PLNI KZNIML VE GÖSEGELEİ M BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 29.03.2012 / ÇANAKKALE Fen Lisesi ARAŞTIRMA PROJESİ

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Mehmet MUHARREMOĞL Ulusal Koordinatör mmuharremoglu@meb.gov.tr Zehra SAYIN Teknik Koordinatör zehrasayin@meb.gov.tr Projenin yasal çerçevesi itec Projesi 7. ÇP Bilgi ve

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ V Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini

Detaylı

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN KAR YER GÜNLER PROJES Murat F DAN 2012-2013 AYBASTI ANADOLU L SES KAR YER GÜNLER PROJES PROJE SAH OLAN OKUL AYBASTI ANADOLU L SES PROJEN N ADI KAR YER GÜNLER PROJEN N AMACI rencilerin meslekleri her yönüyle

Detaylı

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Ünite Planı Öğretmenin Adı, Soyadı Okulunun Adı Okulunun Bulunduğu Mahalle Okulun Bulunduğu İl Emine ÇELİKCİ Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Koyunbaba mahallesi ÇORUM Ünit Bilgisi Ünite Başlığı

Detaylı

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sunum Becerileri ENG 202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 101, ENG 102,

Detaylı

İLKÖĞRETİM 1. SINIF MATEMATİK DERSİ SAYMA, TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMİ BECERİLERİ

İLKÖĞRETİM 1. SINIF MATEMATİK DERSİ SAYMA, TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMİ BECERİLERİ İLKÖĞRETİM 1. SINIF MATEMATİK DERSİ SAYMA, TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMİ BECERİLERİ 1. Rakamları okur ve yazar. 2. Nesne sayısı 10 dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla

Detaylı

Cambridge IGCSE Program Tanıtımı

Cambridge IGCSE Program Tanıtımı Cambridge IGCSE Program Tanıtımı Cambridge Uluslararası Sınavları 5-19 yaş grubuna yönelik uluslararası eğitim-öğretim programları ve yeterlilikleri sağlayan dünyanın en büyük kurumu 160 tan fazla ülkede

Detaylı

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek Hareket Eğitimi Küçük Dev Adamlar Haydi Dans Et Filenin Yıldızları 1.2. SINIFLAR AFTER SCHOOL CLUB SPORTİF SANATSAL BİLİMSEL/KÜLTÜREL Ritm Atölyesi Etkileşimli Masal Öğrencilerimizin yürüme, koşma, sıçrama,

Detaylı

Laboratuar (saat/hafta) Mesleki İngilizce II BES310 6. Bahar 3 0 3 4

Laboratuar (saat/hafta) Mesleki İngilizce II BES310 6. Bahar 3 0 3 4 Mesleki İngilizce-II Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar Mesleki İngilizce II BES310 6. Bahar 3 0 3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili İngilizce Dersin Türü Zorunlu Dersin öğrenme ve Öğrencinin içinde bulunacağı

Detaylı

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...3 1.1.ISCED 97

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI NEDİR? Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı kaldırılarak

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2013 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK OKUL ÖNCESİ YILLIK PLANI

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2013 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK OKUL ÖNCESİ YILLIK PLANI . EYLÜL DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA. ÖĞRENM E ALANI TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 03 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜZİK OKUL ÖNCESİ YILLIK A.. Çevresindeki ses kaynaklarını ayırt eder. Öğrencilere,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI ANKARA 2011 GENEL

Detaylı

KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir?

KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir? KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir? Kazanım Değerlendirme Uygulaması (KDU), Vitamin Ortaokul Kurumsal üyesi olan özel okullarda, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerinin bilişsel süreçler çerçevesinde

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Muster-Fragebogen allgemeinbildende Schule Sevgili Veliler, ne düsündügünüz bizim için önemli! Okul içerisindeki çalismalarimizin kalitesini sürekli yükseltmek istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda basarili

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2011-2012 Güz Yarıyılı Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 Dersin Kodu: TRD 151 Şube Kodu: AKTS Kredisi: 2 1. yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 2 s/ hafta Teorik: 2s/ hafta Uygulamalı: 0 s/hafta

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

LİSE 12. SINIFLARA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ VERİLDİ

LİSE 12. SINIFLARA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ VERİLDİ LİSE 12. SINIFLARA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ VERİLDİ Yoğun bir şekilde 2014 YGS ve LYS ye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerimize Edebiyat-Sosyal ve Yetenek Zümresi Grup Sorumlusu Zeki ERKUŞ tarafından

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir.

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Bursluluğun

Detaylı

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının eko okullar projesi hakkında bilgilendirilmesi

Detaylı

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Kentsel Dönüşüm Uygulamaları GTM 084 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

1. İLK ÇOCUKLUK DÖNEMİ 1.1.SOSYAL GELİŞİM 1.2.BİLİŞSEL GELİŞİM

1. İLK ÇOCUKLUK DÖNEMİ 1.1.SOSYAL GELİŞİM 1.2.BİLİŞSEL GELİŞİM 1. İLK ÇOCUKLUK DÖNEMİ Anaokulu yıllarına denk düşen bu gelişim dönemi, bebekliğin sona ermesinden sonra beş ya da altı yaşlarına kadar devam eden süre içinde yaşanır. Bu dönemin en belirgin özelliği,

Detaylı

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır.

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. KAVRAMLAR Büyüme ve Gelişme Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. Büyüme Büyüme, bedende gerçekleşen ve boy uzamasında olduğu gibi sayısal (nicel) değişikliklerle ifade edilebilecek yapısal

Detaylı

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ 1-2 Kasım 2013 tarihlerinde TED Okulları nda görev yapan müdür yardımcılarına yönelik olarak Antalya da bir hizmet içi eğitim gerçekleştirilmiştir. 25 TED Okulu ndan

Detaylı

İngilizce Yazı Becerisi I (ETI101) Ders Detayları

İngilizce Yazı Becerisi I (ETI101) Ders Detayları İngilizce Yazı Becerisi I (ETI101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce Yazı Becerisi I ETI101 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR OKUMALARI DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA, 2015 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ MAYIS, 2016 MESLEK SEÇİMİ VE KARİYER PLANLAMADA VELİNİN ROLÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE İÇİNDEKİLER: Meslek Seçiminin Önemi Meslek Nedir? Kariyer Meslek Seçiminde Dikkat Edilecekler

Detaylı

Hazırlayanlar : Müzik : Ayşin EREN Yard. Doç. Dr. Tülin MALKOÇ

Hazırlayanlar : Müzik : Ayşin EREN Yard. Doç. Dr. Tülin MALKOÇ Hazırlayanlar : Müzik : Ayşin EREN Yard. Doç. Dr. Tülin MALKOÇ Büyükçekmece Asfaltı Akçaburgaz Mah. 2. Bölge Nu.: 15/1 Hadımköy / İSTANBUL Tel: 0212 886 24 32 (pbx) Belgeç: 0212 886 24 36 AYLAR EYLÜL

Detaylı

Medya ve Basın (ETI201) Ders Detayları

Medya ve Basın (ETI201) Ders Detayları Medya ve Basın (ETI201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medya ve Basın ETI201 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı ENGELLİLER İÇİN BEDEN EĞİTİMİ Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesi'nin akademik değerlendirme ve kalite geliştirme ile stratejik

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri,

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri, İçindekiler ÖNSÖZ... 2 GİRİŞ... 3 Genel Kurul Toplantısı... 3 Yönetim Kurulu nda Üye ve Görev Değişiklikleri... 3 MMKD Stratejik Plan Çalışması... 3 PROJELER... 4 Kapılar Müzecilere Açık Projesi... 4 Derneklere

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

SINIF KURALLARI. Amaç: Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve uygulaması. Düzey: 1. sınıf ve üstü

SINIF KURALLARI. Amaç: Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve uygulaması. Düzey: 1. sınıf ve üstü SINIF KURALLARI Amaç: Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve uygulaması Düzey: 1. sınıf ve üstü Materyal : Her öğrenci için bir adet kağıt,kalem, Uygulama2: Sınıf kuralları panosu için fon kağıdı,

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD. 2013 2014 GÜZ YARIYILI OKULLARDA GÖZLEM DERSİ UYGULAMALARI Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr.Ramin ALİYEV

Detaylı

Tesis ve Malzeme Kullanımı

Tesis ve Malzeme Kullanımı KAPANıŞTAN ÖNCE POLİTİKALAR Tesis ve Malzeme Kullanımı SORUNLAR -Yeterli tesis ve malzeme yok - Malzeme bilgisi sınırlı - Bakım, onarım, temizlik yetersizliği - Tesis ve malzemelerin amaç dışı kullanımı

Detaylı

Dil ve Oyun. Günlük İşlerinizi Yaparken Konuşma ve Oynama

Dil ve Oyun. Günlük İşlerinizi Yaparken Konuşma ve Oynama Dil ve Oyun Günlük İşlerinizi Yaparken Konuşma ve Oynama Biliyor muydunuz? Günlük ev işlerinizi yaparken çocuğunuza konuşmak veya şarkı söylemek çocuğunuzun yeni kelimeler ve alışkanlıklar öğrenmesine

Detaylı

Öngerilmeli Beton (CE 550) Ders Detayları

Öngerilmeli Beton (CE 550) Ders Detayları Öngerilmeli Beton (CE 550) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Öngerilmeli Beton CE 550 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CE 342 Betonarme (veya

Detaylı

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ TANIM İletişim sistemlerinin ve her türlü elektronik aletin tasarımı, üretim teknolojisi, çalışma ilkeleri, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda çalışan kişidir. A- GÖREVLER Elektronik ve haberleşme

Detaylı

1.3. NİTEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ... 2 1.1. GİRİŞ... 2 1.2. NİTEL ARAŞTIRMALARDA GEÇERLİK VE GÜVENİRLİK SORUNLARI... 2

1.3. NİTEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ... 2 1.1. GİRİŞ... 2 1.2. NİTEL ARAŞTIRMALARDA GEÇERLİK VE GÜVENİRLİK SORUNLARI... 2 İÇİNDEKİLER 1. NİTEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ... 2 1.1. GİRİŞ... 2 1.2. NİTEL ARAŞTIRMALARDA GEÇERLİK VE GÜVENİRLİK SORUNLARI... 2 1.3. NİTEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ... 2 1.3.1. ÖRNEK OLAY (DURUM ÇALIŞMASI) YÖNTEMİ...

Detaylı

Çelik Yapılar (GTM 075) Ders Detayları

Çelik Yapılar (GTM 075) Ders Detayları Çelik Yapılar (GTM 075) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çelik Yapılar GTM 075 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Test-Umfrage Sevgili öğrenciler, ne düşündüğünüz bizim için önemli! Okulumuzun daha da iyi olmasını istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda başarılı olduğunu ve hangi alanlarda olası iyileştirmelere ihtiyaç

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİNİN TANIMI Yetişkinler din eğitimi kavramını tanımlayabilmek için önce yetişkinler eğitimini tanımlayalım. En çok kullanılan ifade ile yaygın

Detaylı

DERS PROFİLİ. Rus Dış Politikası POLS 439 Güz 7 3+0+0 3 6. Mehmet Turan Çağlar

DERS PROFİLİ. Rus Dış Politikası POLS 439 Güz 7 3+0+0 3 6. Mehmet Turan Çağlar DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Rus Dış Politikası POLS 439 Güz 7 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Kasım Ayı ndan herkese Merhaba Sonbahar Mevsimi nin kendisini iyice hissettirmeye başladığı dopdolu bir Ekim Ayı nı geride bıraktık. Kasım Ayı nda yepyeni öğrenmelerin,

Detaylı

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bitirme Projesi BIL401 7 0+4 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

ÜNİTE: Kültür. TARİH: 10 Şubat 21 Mart 2014

ÜNİTE: Kültür. TARİH: 10 Şubat 21 Mart 2014 İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 4. SINIFLAR KÜLTÜR ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Yetiştiğimiz kültür, bakış açımızı ve kendimizi ifade edişimizi biçimlendirir. ÜNİTE: Kültür

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım I GRT 207 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU

SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU Sayın Velilerimiz, 3 Kasım 2012 günü siz 8.sınıf velilerimize yönelik olarak hazırlamış olduğumuz bilgilendirme sunumuna katıldığınız için teşekkür ederiz. Gelen istekler doğrultusunda, sunumu sizlerin

Detaylı

Yapı Mühendisliğinde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Analiz (CE 567) Ders Detayları

Yapı Mühendisliğinde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Analiz (CE 567) Ders Detayları Yapı Mühendisliğinde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Analiz (CE 567) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Yapı Mühendisliğinde Bilgisayar Destekli

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I MMR 205 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İlkadım Birey Tanıma Envanteri

İlkadım Birey Tanıma Envanteri İlkadım Birey Tanıma Envanteri İLKADIM Birey Tanıma Envanteri; Birey tanıma teknikleri kapsamında hazırlanmıştır. İlkokul 3. ve 4. sınıf ve Ortaokul 5.6.7.8.sınıf, ile Lise Haz.9.10.11. ve 12.sınıf aralığındaki

Detaylı

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ: 1. Gelecekteki bilişim teknoloji

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ: 1. Gelecekteki bilişim teknoloji 2. 0-4 EKĠM 20 EKĠM. 3-7 EKĠM 20 EYLÜL 4. 26-30 EYLÜL 20 EYLÜL 3. 9-23 EYLÜL 20 20 202 ÖĞRETİM YILI BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE : ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ:.. Gelecekteki bilişim teknolojilerinin olası etkisi

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... . 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL T.C.........,. BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü...,.... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI BiNGÖL ÖNSÖZ 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim kurumları "Çalışma

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007 1 GENELGE 2007 / 54 İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumlarında Burs, Parasız Yatılılık ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği, b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU OkulNET Kullanım Kılavuzu EKİM 2012 1 İçindekiler GİRİŞ...3 ANASAYFA...3 EĞİTİM...4 SINAVLAR...6 ŞUBEM...9 KİŞİSEL BİLGİLER...10 AJANDA...10

Detaylı

Sunum Akışı. EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar Sayılarla EBA Soru Cevap Kapanış

Sunum Akışı. EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar Sayılarla EBA Soru Cevap Kapanış Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar Sayılarla EBA Soru Cevap Kapanış EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri

Detaylı

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Tasarım Psikolojisi SEÇ356 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Hayvanların Yuvalarını KAVRAMLAR : Canlı-cansız Hareketli-hareketsiz Aynı-farklı-benzer Altında-üstünde

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

Endüstri Mühendisliği'ne Giriş (IE 103) Ders Detayları

Endüstri Mühendisliği'ne Giriş (IE 103) Ders Detayları Endüstri Mühendisliği'ne Giriş (IE 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Endüstri Mühendisliği'ne Giriş IE 103 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler 1.Temel Kavramlar Abaküs Nedir... 7 Abaküsün Tarihçesi... 9 Abaküsün Faydaları... 12 Abaküsü Tanıyalım... 13 Abaküste Rakamların Gösterili i... 18 Abaküste Parmak Hareketlerinin Gösterili i... 19 2. lemler

Detaylı

Islak Mekan Tasarımı (İÇM 304) Ders Detayları

Islak Mekan Tasarımı (İÇM 304) Ders Detayları Islak Mekan Tasarımı (İÇM 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Islak Mekan Tasarımı İÇM 304 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar 2013 / 2014 SAYI: 04 Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar Haftanın Bazı Başlıkları Sağ ve Sol Beynin Şifreleri Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları

Detaylı

ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Projeler ve Komisyonlar İçin Gönüllü Personel Müracaat ve Bilgi Formu

ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Projeler ve Komisyonlar İçin Gönüllü Personel Müracaat ve Bilgi Formu Formun doldurulmasına yönelik açıklama: Ayrılan alana yazı karakterini değiştirmeden istediğiniz kadar yazabilirsiniz. Tablolarda satır yeterli değilse satır ekleyebilirsiniz. 3-Forma son 2 yıl içinde

Detaylı

2)UYGULAMALI DERSLER...9

2)UYGULAMALI DERSLER...9 1 İÇİNDEKİLER 1)DERSLER.... 3 A.Türkçe....3 B.Matematik....4 C.Hayat Bilgisi.....5 D.İngilizce...6 E.Almanca.. 8 2)UYGULAMALI DERSLER....9 A.Beden Eğitimi...9 B.Görsel Sanatlar...10 C.Müzik....11 D.Satranç....12

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin bakımını

Detaylı

Metal Kesme Teorisi (MFGE 541) Ders Detayları

Metal Kesme Teorisi (MFGE 541) Ders Detayları Metal Kesme Teorisi (MFGE 541) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Metal Kesme Teorisi MFGE 541 Her İkisi 2 2 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİ

EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİ Okulumuzda eko-okul kulübü oluşturuldu.

Detaylı

Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Tasarım (AE 103) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Tasarım (AE 103) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Tasarım (AE 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Tasarım AE 103 Güz

Detaylı

AKICI OKUMA TEKNİKLERİ. Özkan ÇAĞLAR-Rehber Öğretmen

AKICI OKUMA TEKNİKLERİ. Özkan ÇAĞLAR-Rehber Öğretmen AKICI OKUMA TEKNİKLERİ Özkan ÇAĞLAR-Rehber Öğretmen Akıcı Okuma 2 Bilişsel Beceriden Oluşur: Anlama Akıcı okuma Çözümleme Akıcı Okumanın 3 Temel Öğesi Okuma Hızı Kelimenin Doğru Okunması Prozodik okuma

Detaylı

Barajların Dizaynı (CE 505) Ders Detayları

Barajların Dizaynı (CE 505) Ders Detayları Barajların Dizaynı (CE 505) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Barajların Dizaynı CE 505 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CE 311 Zemin

Detaylı

Fransızca Okuma ve Yazma II (ETI272) Ders Detayları

Fransızca Okuma ve Yazma II (ETI272) Ders Detayları Fransızca Okuma ve Yazma II (ETI272) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Fransızca Okuma ve Yazma II ETI272 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Model Güdümlü Yazılım Geliştirme (SE 555) Ders Detayları

Model Güdümlü Yazılım Geliştirme (SE 555) Ders Detayları Model Güdümlü Yazılım Geliştirme (SE 555) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Model Güdümlü Yazılım Geliştirme SE 555 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul

Detaylı

MATEMATİK (haftalık ders sayısı 5, yıllık toplam 90 ders saati)

MATEMATİK (haftalık ders sayısı 5, yıllık toplam 90 ders saati) MATEMATİK (haftalık ders sayısı 5, yıllık toplam 90 ders saati) GİRİŞ XXI. yüzyılda matematik eğitimi yalnız doğa olaylarının araştırmasında ve teknikte değil insan oğlunun mantıklı, eleştirel ve estetik

Detaylı

Kimya Mühendisliği Laboratuvarı I (CEAC 401) Ders Detayları

Kimya Mühendisliği Laboratuvarı I (CEAC 401) Ders Detayları Kimya Mühendisliği Laboratuvarı I (CEAC 401) Ders Detayları Ders Adı Kimya Mühendisliği Laboratuvarı I Ders Kodu CEAC 401 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Güz 0 4 0 2 6 Ön Koşul

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 6

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 6 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 6 KURUMDA EĞİTİM VE GELİŞTİRME Eğitim, bireyin kendisine, yakın çevresine ve topluma uyum sağlaması için gereken bilgi, beceri ve alışkanlıkların kazandırılması sürecidir. Günümüz

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

İstatiksel Analiz ve Enstrümantasyon (MFGE 312) Ders Detayları

İstatiksel Analiz ve Enstrümantasyon (MFGE 312) Ders Detayları İstatiksel Analiz ve Enstrümantasyon (MFGE 312) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati İstatiksel Analiz ve Enstrümantasyon MFGE 312 Bahar 2 2 0

Detaylı

İşte sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanları

İşte sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanları On5yirmi5.com İşte sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanları Başta Anadolu ve fen liseleri olmak üzere merkezi sınavla öğrenci alan okulların toplam kontenjanları ortaya çıktı. Yayın Tarihi : 31 Temmuz

Detaylı