ALDAMED H JYEN K T P DX PAKET KL MA C HAZLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ALDAMED H JYEN K T P DX PAKET KL MA C HAZLARI"

Transkript

1 H JYEN K T P DX PAKET KL MA C HAZLARI

2 Tüm hastane ve temiz oda mahalleri ana giriflten itibaren hijyenik olmalıdır. Klimatizasyon ve havalandırmanın olmadı ı yerde hijyenik ortam oluflturmak mümkün de ildir çünkü ortamın içinde sürekli partikül ve mikroorganizma üretimi vardır. Aldamed Hijyenik tip Dx Klima Cihazlar, sa lık sektörü ve temiz oda uygulamaları için özel olarak dizayn edilmifltir. Ameliyathaneler, yo un bak m odalar, temiz oda, bioteknoloji laboratuarları, ilaç ve kimya sanayi, gıda sanayi, içecek sanayi, bilgi ifllem odalar, sterilizasyon odalar v.b. gibi hijyen koflullarının gerekli oldu u her mahalde kullanılabilir. Temiz hava, flartlandırılarak ve filtre edilerek hijyenik hale getirilirip mahalle verilirken, ortam havas n n toz, mikroorganizma, koku ve anestezik gazlar d fları atılarak hava kalitesinde hijyen koflullar sa lanır. Aynı zamanda mahallin sıcaklık, nem, pozitif & negatif basınç gibi parametreleri de kontrol altında tutulur. Aldamed serisi, m 3 /h hava debisi aralı ında 3 ayrı model seri imalatımızın yanı sıra ihtiyaç duyulan kapasitelere göre özel olarak da imal edilebilir. ki versiyon bulunmaktad r Kompakt Tüm hava flartlandırma fonksiyonları ve kontrol bir cihazda toplanmıfltır. Plakalı ısı geri kazanım ünitesi sayesinde yüksek enerji tasarrufu sa lanır. Hava so utmalı kondenser cihaz n bünyesindedir. Egzost havası, kondenser üzerinden geçerek dıfları atılır. Böylece düflük egzost hava sıcaklı ı ile yüksek COP de erine ulaflılır. Split Hava so utmalı kondenser haricidir. Plakalı ısı geri kazanım ünitesi mevcut de ildir. ste e ba lı özel versiyon Özel Split Harici kondenserli split versiyonda plug fan yerine kayıfl-kasnak mekanizmalı, statik ve dinamik balansı alınmıfl, çift emiflli radyal santrifüj fanlar, vantilasyon ve aspirasyon için kullanılmaktadır. ALDAMED serisi, en kaliteli donanıma sahip olup, ISO1 standartlarına göre dizayn edilir, üretilir ve test edilir. Kullanılan tüm ekipmanlar, en yüksek kaliteli tedarikçilerden temin edilmifltir. Cihaz; vantilasyon ve aspirasyon için özel yüksek basınçlı plug fanlar, aksiyal tip kondenzasyon fanlarına haiz hava so utmalı kondenser, so utma devresi otomatikleri ile beraber komple hermetik scroll tip kompresör grubu, buharlı nemlendirme ünitesi, EU3, EU5 ve EU9 kalitesinde hava filtreleri ve mikroprosesör ile donatılmıfltır. Mikroprosesör sayesinde kontrol ve alarmlar dahil cihazın tüm fonksiyonları ba ımsız olarak kumanda edilir. Kompresör, pano, so utma devresi elemanları ve nemlendirici gibi ekipmanlar besleme havası ile temas etmez. Fabrikadan sevk edilmeden önce cihaz test edilir. Aldamed serisi, DIN Hastanelerde HVAC sistemleri Normu ile EN-1886 Havalandırma - Binalarda - Hava flleme Ünitelerinin Mekanik Performansı Standartlarına uygundur. Kompakt olarak imal edildi i için montajı son derece kolaydır. Yazılımı kolay ve beynelmilel olan mikroprosesörü kullanıcının cihaza kolay müdahalesini sa lar. Cihaz; asgari seviyede bakım gerektirir.

3 SKELET ve PANELLER skelet alüminyum profillerden oluflmaktadır. Dıfl cidar, pas ve di er harici tesirlere karflı 200 C de fırınlanmıfl elektrostatik toz boyalı galvaniz sactır. ç cidar hijyen standartlarına göre AISI 304 Cr-Ni paslanmaz çelik malzemeden yapılmıfltır. Cihaz içi tamamen pürüzsüzdür ve keskin köfleler yoktur. Yıkanabilir & silinebilir özelliktedir. ç ve dıfl cidar, ses ve ısı yalıtımı sa layan 60 mm kalınlı ında 70 kg/m 3 tafl yünü ile izole edilmifltir. Cihazın bakımının rahatlıkla yapılabilmesi için servis kapakları hava sızdırmayacak flekilde özel contalı, kapanabilir kilit ve menteflelere haizdir. GÖZETLEME CAMI Cihazı komple OFF durumuna getirmeden, cihaz çalıflırken kolaylıkla tetkik yapılmasını sa lar. SERV S LAMBALARI Aydınlatma lambaları tetkik ve bakım ifllemlerini kolaylafltırır. ISI GER KAZANIM ÜN TES Havadan havaya plakalı ısı geri kazanım eflanjörü yüksek sızdırmazlık özellikli olup, alüminyum plakalardan oluflmaktadır. Taze hava ve egzost edilen havanın çapraz akımlı hava hareketi sayesinde % arasında enerji tasarrufu sa layarak, enerji maliyetlerinin azalmasına neden olur.

4 FAN ve MOTORLAR Havalandırma kanalı, filtre, ısı geri kazanım ünitesi, bataryalar ve hepa filtre gibi cihaz içi ve cihaz dıflı statik basınç kaybını karflılayacak performansta, statik ve dinamik balanslı, geriye e ik kanatlı radyal plug fanlar tamamen sessiz bir motora akuple edilmifltir. Fan, titreflim yutucu ayaklar vasıtasıyla ana gövdeye ba lanır ve contalar sayesinde hava sızdırmazlı ı sa lanır. ALDAMED serisinde direkt tahrikli plug fan kullanmanın avantajları: Düflük enerji sarfiyatı Yüksek statik basınç kaybını karflılar Kompakt tasarım Sessiz çalıflma Hafif Kayıfl-kasnak mekanizması olmaması... Bakım ihtiyacının olmaması Daha güvenilir olması anlamına gelmektedir Çevre dostudur Frekans invertör kontrolu vasıtasıyla debi kontrol edilir. HAVA F LTRES Mahalle verilen flartlandırılmıfl taze havayı, partiküllerden arındırmak için çok kademeli ve yüksek verimli filtrasyon sistemi uygulanmıfltır. Taze hava filtreleri sırasıyla EU3 ve EU5 kaba filtre ile EU9 rigid bag filtreden oluflmaktadır. Egzost havası çıkıflında EU3 kalite filtre kullanılır. Ortamda % tozsuzluk sa lamaktadırlar. Sızdırmazlık testlerinde DIN esasları göz önüne alınmıfltır. Filtreler, paslanmaz çelik çerçeveleri ile beraber, paslanmaz çelik kızaklardan kolayca sökülebilir ve takılabilir. NEMLEND R C O.E.M tipte buharlı nemlendiriciler kullanılmaktadır. Mikroprosesörden alınan oransal ikaza göre mahaldeki nem oranını % RH arasında tutar. Cihaz bünyesinde montajlı vaziyettedir. Su ve defrost ba lantı uçları cihaz yan cidarında ba lantılı vaziyette olup, çamursuz, filtre edilmifl, kireç oranı düflük olan besleme suyu kullanılmalıdır.

5 SO UTUCU BATARYA (EVAPORATÖR) Son teknoloji ile tasarlanmıfl bilgisayar programları ile batarya ölçüleri hesap edilir. Bakır boru üzerine alüminyum kanatların hidrolik tespit metodu ile otomatik makinada 2,1-3,2 mm hatve ile dizilme ve mezkur boruların özel tip bakır dirseklerle gümüfl kaynaklı olarak irtibatlanması ile vücuda getirilmifl batarya optimum alın sathına haiz olup maksimum ısı geçirgenli i sa lar. Elektronik kumanda, üfleme sıcaklı ını kontrol ederek kapasite kontrolu sa lar. Aflırı so utma de eri yüksek olması nedeniyle cihazın COP de eri de artmıfltır. Korozif çevre flartları için batarya kanatları epoxi kaplama malzemesi ile boyanır. Batarya aynaları paslanmaz çeliktir. ISITICI BATARYA ( stek üzerine yapılmaktadır) Aynen so utucu batarya standartlarında imal edilmifl olup iste e ba lı olarak cihaza monte edilebilir. Isıtıcı akıflkan olarak sıcak su, kızgın ya, kızgın su ve buhar kullanılabilir. ELEKTR KL ISITICI Isıtıcı; elektrikli de olabilir. Isıtma kapasitesine göre 1-2 veya 3 kademeli olarak yapılmaktadır. DIN 'e uygun Cr-Ni rezistanslardan oluflur. Emniyet limit termostatı ile donatılmıfltır.

6 SO UTMA KOMPRESÖRÜ Güvenilir, uzun ömürlü, sessiz çalıflan Bristol, Danfoss veya Copeland marka hermetik scroll kompresörler kullanılır. Kompresör so utma kapasitesi, %100 dıfl hava de erlerine göre, kademeli ve oransal çalıflacak flekilde seçilmifltir. Çevre dostu, ozon tabakasına zarar vermeyen R407C, R404A ve R134A so utucu gazlar kullanılmaktadır. Ya flarjını kompresörün çalıflma ömrü boyunca de ifltirmeye gerek yoktur. Kompresörde karter ısıtıcısı kullanılmakta olup böylece gazın ya dan ayrıflması temin edilmekte ve kaynama ile ya taflınması önlenmektedir. Kompresörler gövde içerisinde özel titreflim takozları üzerine monte edilmifl oldu undan titreflimin cihaza intikal etmesi önlenmifltir. Aflırı akım röleleriyle korunmufltur. SO UTMA DEVRES ELEMANLARI Drier, gözetleme camı, termostatik expansion valf, alçak yüksek basınç presostatı, alçak basınç presostatı, likit vanası, kompresör emme ve basma vanaları, subcooling termostatı standarttır. So utma devresi elemanlarının cihaz içindeki yerleflimleri, kablolama ve borulama hijyen kurallarına göre dizayn edilmifltir. M KROPROSESÖR ve KUMANDA µac 2000 veya iste e ba lı uzaktan kumandalı iç ekrana sahip pco3 Carel mikroprosesör mahallin istenilen derecede C ± 1 ve istenilen rutubet de erinde % 50 RH ± 5 çalıflmasını sa lar. Mikroprosesör; kompresör, dx evaporatör batarya, elektrik rezistanslı ısıtıcı ve buharlı nemlendirici ekipmanlarının ana fonksiyonlarını kumanda eder. Evaporatör fanını otomatik olarak devreye sokar. Dıfl hava sıcaklı ı, üfleme havası sıcaklı ı ve kompresör emifl basıncı de erlerine göre kapasite kontrolu sa lar. Koruma sınıf IP55 tir. ste e ba lı olarak RS485 Serial Board ile bina otomasyonuna ba lanabilir. 50 mt'ye kadar mesafeler için uzaktan kumanda ekranına sahiptir. Kontrol ekranı hava akıfl yönünden ayrı, cihaz kapa ına monte edilmifltir ve kolayca müdahale edilebilir. Mikroprosesör ekranından afla ıdaki arızalar okunur Yüksek basınç Alçak basınç Filtre kirlili i Yetersiz hava debisi Isıtıcı eleman Üfleme sıcaklı ı Nemlendirici Düflük sıcaklık Yüksek sıcaklık Düflük nemlendirme Yüksek nemlendirme Kompresör aflırı yük Fan aflırı yük Güç kesintisi Zaman Kompresör bakım zamanı Fan bakım zamanı

7 KONDENSER Hava so utmalıdır. DX evaporatör bataryas ile aynı özelliklere haiz kondenser bataryaları, yüksek ısı transferi verimine sahiptirler. Kondenserler, sessiz aksiyal fanlar ile donatılmıfltır. Fanlar, kompresör ile birlikte presostatik kontrol ile devreye girerler. Kondenser cihaz bünyesinde olup; egzost havası kondenser üzerinden geçerek dıfları atılır. Böylece düflük hava sıcaklı ı ile yüksek COP de erine ulaflılır. Dönüfl havası debisinin yetersiz olması durumunda ilave kondenzasyon fanları yüksek basınç ikazı ile devreye girer. Split versiyonda hava so utmalı kondenser haricidir. Yatay veya dikey tipte imal edilebilir. Her kompresör bir so utma devresine haizdir.

8 Egzost Havas Egzost Taze Hava fiartland r lm fl Taze Hava Laminer Ak fl TEKN K ÖZELL KLER Model ALDAMED 5/10 ALDAMED 7.5/15 ALDAMED 10/20 NOM NAL HAVA DEB S m 3 /h Toplam Bas nç (PA) VANT LATÖR Emreamede Bas nç (PA) Çekilen Güç (Kw) Toplam Bas nç (PA) ASP RATÖR Emreamede Bas nç (PA) Çekilen Güç (Kw) SO UTMA 1 Kademe 24 C KT - 19 C YT Taze Hava için (Kw/h) KAPAS TES 2 Kademe 33 C KT - 24 C YT Taze Hava için (Kw/h) ORTAM SICAKLI I / ÜFLEME SICAKLI I SO UTUCU AKIfiKAN T P KOMPRESÖR Adet Çekilen Güç (Kw) KONDENSER FAN GÜCÜ (PRESOSTAT K KONTROL Ç N) (Watt) 230 V / 50 Hz Is tma Kapasitesi 90 / 70 C S cak Su ( ste e Ba l ) (Kw) ISITMA Is t c Rezistans (n) Kademe (Kw) ISI GER KAZANIM VER M Emifl Ön Filtre F LTRASYON Üfleme VARICEL V Egzost + Dönüfl Filtre Buhar Kapasitesi (Kg/h) NEMLEND R C Çekilen Enerji (Kw/h) VANT LATÖR MOTOR KONTROL ( nvertör) ABB veya Control Techniques ASP RATÖR MOTOR KONTROL ( nvertör) ABB veya Control Techniques x 2 3 * * C % 50 -YAZ : 15 C KIfi : 32 C R 407 C SCROLL T P x 2 3 * * % x 2 3 * * 30 EU 3 + EU 5 EU 8 / 9 EU Kw 1.1 Kw EU 3 + EU 5 EU 8 / 9 EU Kw 2.2 Kw EU 3 + EU 5 EU 8 / 9 EU Kw 4 Kw

9 VERS YON 1 : KOMPAKT T P Pano ÖLÇÜLER Isı geri kazanım plakalı, kondenseri üzerinde Model ALDAMED 5/10 ALDAMED 7.5/15 ALDAMED 10/20 Uzunluk Derinlik / Length / Width : L (mm) : W (mm) Yükseklik / Height : H (mm) A ırlık / Weight : P (kg) Kanal ba lantıları Model ALDAMED 5/10 ALDAMED 7.5/15 ALDAMED 10/20 Taze hava girifli fiartlandırılmıfl hava çıkıflı Sistemden dönüfl havası girifli Egzost havası çıkıflı Kondenser havası takviye damperi 600 x x x x x x x x x 870 W Sistemden Dönüfl Havas Girifli Taze Hava Girifli Kondenser Havas Takviye Damperi L fiartland r lm fl Hava Ç k fl Egzost Havas Ç k fl VERS YON 2 : SPL T T P Nemlendirici Egzost Damperi Taze Hava Damperi ÖLÇÜLER Isı geri kazanım plakas z, harici kondenserli W Model ALDAMED 5/10 ALDAMED 7.5/15 ALDAMED 10/20 Uzunluk Derinlik / Length / Width : L (mm) : W (mm) Sistemden Dönüfl Havas Girifli fiartland r lm fl Hava Ç k fl Yükseklik / Height : H (mm) A ırlık / Weight : P (kg) Model Taze hava girifli Kanal ba lantıları ALDAMED 5/10 ALDAMED 7.5/15 ALDAMED 10/ x x x Egzost Pano fiartlandırılmıfl hava çıkıflı 500 x 700 Sistemden dönüfl havası girifli 500 x 700 Egzost havası çıkıflı Adet / Quantity 350 x x 700 Harici kondenser ölçüleri x 2 Taze Hava Girifli Uzunluk / Length : L (mm) Derinlik / Width Yükseklik / Height : W (mm) : H (mm) L A ırlık / Weight : P (kg)

10 ÖZEL VERS YON Split modellerde aspiratör ve vantilatör fan, plug fan yerine çift emiflli, santrifüj radyal, kayıfl kasnak mekanizmalı + fanlı olarak üretilebilir. ÖLÇÜLER radyal, fan + kay fl kasnak mekanizmal, özel üretim Model Uzunluk Derinlik / Length / Width : L (mm) : W (mm) Yükseklik / Height : H (mm) A ırlık / Weight : P (kg) Kanal ba lantıları Taze hava girifli fiartlandırılmıfl hava çıkıflı Sistemden dönüfl havası girifli Egzost havası çıkıflı ALDAMED 7.5/ x x x x 965 * Di er kapasiteler için proje mahalline göre de iflik ölçülendirmeler yapılabilmektedir. ** Bu cihaz Dx bataryal, egzost & kar fl m filtre, s t c, so utucu, buharl nemlendirici, vantilatör, aspiratör ve torba filtreden oluflan standart hijyenik klima santral n n uzunlu unu k saltmak amac ile ALDA mühendisleri taraf ndan özel olarak dizayn edilmifltir. Büyük yer kaplayan komple klima santral yerine tek ünite ALDAMED ile HAC M tasarrufu sa lan r Pano Pano

11 Hijyenik Tip Panel Klima Santrallar TEKN K ÖZELL KLER H H(H 1 ) a x b D2 C 1 C 1 H JYEN K PANEL T P SANTRAL ANA BOYUT ÖLÇÜLER T P Damper Ç k fl Flanfl Girifl Flanfl A B C 1 D D 1 D 2 E F G K M H H 1 L h a b c d ASP RATÖR HAVA DEB S T P AKS-HJ AKS-HJ AKS-HJ AKS-HJ AKS-HJ VANT LATÖR HAVA DEB S T P AKS-HJ AKS-HJ AKS-HJ AKS-HJ AKS-HJ

12 Her hakk mahfuzdur. Kapasite ve ölçüler haber verilmeksizin de ifltirilebilir. Üyesidir.

ALDAMED H JYEN K T P DX PAKET KL MA C HAZLARI

ALDAMED H JYEN K T P DX PAKET KL MA C HAZLARI ALDAMED H JYEN K T P DX PAKET KL MA C HAZLARI ALDAMED Tüm hastane ve temiz oda mahalleri ana giriflten itibaren hijyenik olmalıdır. Klimatizasyon ve havalandırmanın olmadı ı yerde hijyenik ortam oluflturmak

Detaylı

ART ÇATI T P KL MA (ROOF - TOP)

ART ÇATI T P KL MA (ROOF - TOP) ART ÇATI T P KL MA (ROOF - TOP) Çat (Roof - top) tipi klima cihazlar hipermarketler, ifl ve al flverifl merkezleri, sinema, tiyatro, gösteri merkezleri, sosyal tesisler, e itim kurumlar v.b yerler ile

Detaylı

ALDAPOOL HAVUZ T P NEM ALICI KL MA SANTRALLARI

ALDAPOOL HAVUZ T P NEM ALICI KL MA SANTRALLARI HAVUZ T P NEM ALICI KL MA SANTRALLARI ALDAPOOL Kapal yüzme havuzlar, kurutma prosesleri ve nem alma ihtiyac duyulan özel yerlerin rutubetinin al nmas ile iklimlendirilmesi için gelifltirilmifl özel klima

Detaylı

COM COMFORMAT K PAKET T P KL MA C HAZLARI

COM COMFORMAT K PAKET T P KL MA C HAZLARI COM COMFORMAT K PAKET KL MA C HAZLARI Comformatic cihazlar 12.7-128 Kw so utma kapasitesi aral nda 10 de iflik tipte üretilmektedir. Ma azalarda, bankalarda, laboratuarlarda, bilgi ifllem merkezlerinde,

Detaylı

ACM serisi hava soğutmalı soğuk su üretici gruplar küçük ve orta büyüklükteki soğuk su üretici ihtiyacını karşılamak üzere

ACM serisi hava soğutmalı soğuk su üretici gruplar küçük ve orta büyüklükteki soğuk su üretici ihtiyacını karşılamak üzere ACM ACM serisi hava soğutmalı soğuk su üretici gruplar küçük ve orta büyüklükteki soğuk su üretici ihtiyacını karşılamak üzere üretilmiştir. ACM serisi hava soğutma soğuk su üretici gruplar yalnız soğutma

Detaylı

AGAF GEM T P AKS YAL FANLAR MAR N T P KL MA C HAZLARI

AGAF GEM T P AKS YAL FANLAR MAR N T P KL MA C HAZLARI AGAF GEM T P AKS YA FANAR MAR N T P K MA C AZARI AGAF Gemi Tipi Aksiyal lar AÜM NYUM KANATI 000 Devir/Dak. Gücü k-p Tipi m/1m ava Debisi) (m/h) 0 10 20 0 0 0 70 80 90 100 20 0.-0.7 1.0 8/9 2.20 1.870 870

Detaylı

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT serisi; % 20 taze havalı, tek fanlı, soğutma kapasite aralığı 13 kw - 164 kw olan 12 adet modelden oluşmaktadır. serisi;

Detaylı

AirHome Serisi Sulu Split Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Sulu Split Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 25 kw'a kadar performans aralığında dış üniteler Sıcak su boyleri ve tesisat ekipmanları

Detaylı

Isı Pompalı Isıtma/Soğutma Sistemleri

Isı Pompalı Isıtma/Soğutma Sistemleri Isı Pompalı Isıtma/Soğutma Sistemleri Apartman ve siteler gibi kentsel dönüşüm projeleri, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, De, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar, Otel, tatil

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

Yüksek Verimli Aksiyel Fan ( EC Fan Seçeneği ) Termal ve Akustik İzolasyonlu Dış Panel KABİN

Yüksek Verimli Aksiyel Fan ( EC Fan Seçeneği ) Termal ve Akustik İzolasyonlu Dış Panel KABİN serisi roof-top cihazları restoranlar, sinemalar, marketler gibi mekanların havalandırma ihtiyacının yanı sıra ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılamak için tasarlanmış ürünlerdir. tandart olarak ileri

Detaylı

KANALLI SPLIT KL MALAR MIDAS R 407 C CERTIFIED PERFORMANCE. erroli

KANALLI SPLIT KL MALAR MIDAS R 407 C CERTIFIED PERFORMANCE. erroli KANALLI SPLIT KL MALAR MIDAS OZON DOSTU R 407 C E U R O V E N T CERTIFIED PERFORMANCE erroli MIDAS KANALLI SPLIT KL MALAR Sadece So uk ve Is Pompal modelleri olan MIDAS Kanall klimalar, evlerde ve ifl

Detaylı

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm 250 STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR

Detaylı

Do algaz ve LPG çin. Gaz Yak tl Brülörler. ALG Serisi 30-1.200 kw. GARANTi

Do algaz ve LPG çin. Gaz Yak tl Brülörler. ALG Serisi 30-1.200 kw. GARANTi o algaz ve LPG çin Gaz Yak tl Brülörler ALG Serisi -. kw GARANTi ALG Serisi Gaz Brülörleri leri Teknoloji Gaz brülörleri uzun süreli testler sunucunda gaz konusunda deneyimli uzmanlar taraf ndan gelifltirildi.

Detaylı

Mitsubishi Klima Özellikleri

Mitsubishi Klima Özellikleri Mitsubishi Klima Özellikleri Mitsubishi klimalar, havayı doğal de kötü enzim kirli Doğal kokulardan bakteriler havayı filtresiyle bir ortadan mekanizma emerek arındıran, kaldırılır, bakterileri sterilize

Detaylı

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI 1 AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI K.Oktay GÜVEN ÖZET Hastanelerde klinik tedavinin yanında hijyenik Ģartların sağlanması da önemlidir. Hastanelerde hijyenik ortamın yaratılabilmesi için hastane

Detaylı

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar.

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar. IHRA-HP IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım ünitelerindeki temel prensip, egzost edilen hava ile taze havanın ısıtılıp veya soğutularak ısı geri kazanım yapılmasının yanında, ısı pompası sayesinde

Detaylı

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ Gelişen yaşam şartlarının doğurduğu özel ortamlardan biride kapalı yüzme havuzlarıdır. Bu havuzlar yüzme sporun yaz kış aralıksız devam etmesini sağlamaktadır. Buna

Detaylı

Fan Coil Cihazları Tesisat Bağlantıları

Fan Coil Cihazları Tesisat Bağlantıları Newtherm Fan Coil Kontrol Ekipmanları Bağlantı vanaları, uzaktan kontrol cihazları, dijital veya mekanik duvar tipi termostatları ve yalıtımlı montaj setleriyle birlikte sistem bazında teslim edilmektedir.

Detaylı

YÜZME HAVUZU KLİMA ve NEM ALMA SANTRALLARI HNS

YÜZME HAVUZU KLİMA ve NEM ALMA SANTRALLARI HNS HNS GENEL BİLGİLER HNS tipi paket üniteler kapalı yüzme havuzlarında satıh buharlaşmasından meydana gelen aşırı nemi gidermek ve havuz mahallinde yıl boyunca optimum konforu temin etmek üzere tasarlanmış

Detaylı

Hidroforlarda kat ve daire say s na göre pratik seçim tablosu

Hidroforlarda kat ve daire say s na göre pratik seçim tablosu DAF 2015 Hidroforlarda kat ve daire say s na göre pratik seçim tablosu GENLEŞME TANKLARI Tank Tip/Kodu Max. İşletme Basıncı T-25 6 TH - 25 ( Yatık ) 6 T - 50 6 TM - 50 ( Ayaklı ) 6 TH - 50 ( Yatık ) 6

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com www.gedikdokum.com Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar Is tma sistemlerinin balanslanmas sayesinde tüm sisteme do ru zamanda, gerekli miktarda debi ve dolay s yla gereken s her koflulda sa lanabilir.

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları TEKNOPOOL Havuz Nem Alma Cihazları İçindekiler Teknogen Teknopool... 3 Bileşenler... 4 Otomasyon... 6 Projelendirme... 9 Isıtma, Soğutma ve Havalandırma sektörünün önde gelen üreticilerinden olan TEKNOGEN,

Detaylı

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR Dikey Sigortal Yük Ay r c lar Üç Faz Ayr Ayr Aç labilen FVS160 NH00 / 160A Üç Faz Birlikte Aç labilen Ç NDEK LER Özellikler Teknik Tablo Teknik Resimler 1 2 FVS2 NH1 / 2A FVS400 NH2 / 400A FVS60 NH / 60A

Detaylı

Faaliyet Konular m z:

Faaliyet Konular m z: Faaliyet Konular m z: Is Transfer Bölümü Plakal Is Eflanjörleri Borulu ve Tubuler Eflanjörler Akümülasyon Tanklar Boylerler S v Transfer Bölümü Domestik Pompalar Hijyenik Pompalar Proses Pompalar Hijyenik

Detaylı

Estetik / Özgün Çizgiler. Her Koflulda En Uygun Çözüm. Kolay Montaj ve Bak m. Genifl Kullan m Alan. Tavana Gizlemeye ve Kanala Ba lamaya Uygun

Estetik / Özgün Çizgiler. Her Koflulda En Uygun Çözüm. Kolay Montaj ve Bak m. Genifl Kullan m Alan. Tavana Gizlemeye ve Kanala Ba lamaya Uygun ÜN TELER 02 03 Alarko Fan Coil üniteleri, son teknoloji kullan larak tasarlanm fl ve üretilmifltir. skelet malzemesi olarak galvaniz çelik kullan lan ürünlerin en büyük avantajlar ; estetik d fl görünüm,

Detaylı

ROOF TOP - ÇATI TİPİ PAKET KLİMALAR

ROOF TOP - ÇATI TİPİ PAKET KLİMALAR ROOF TOP - ÇATI TİPİ PAKET KLİMALAR GPH Serisi Roof Top Paket Klima Cihazları modern binaların özel gereksinimlerini karşılamak amacıyla dizayn edilmiştir. GPH serisi ozon tabakasına zarar vermeyen R407C

Detaylı

EM/PM Serisi Modülasyonlu 90-4.275 kw Do algaz ve LPG için...

EM/PM Serisi Modülasyonlu 90-4.275 kw Do algaz ve LPG için... az Yak tl rülörler EM/PM Serisi Modülasyonlu RNTi 9-4.275 kw o algaz ve LP için... EM/PM Serisi az rülörleri - Modülasyonlu EM: rülörde son aflama EM serisi gaz brülörleri deneyimin, uzun süreli araflt

Detaylı

Motorin ve Hafif Ya lar çin. S v Yak tl Brülörler. GARANTi

Motorin ve Hafif Ya lar çin. S v Yak tl Brülörler. GARANTi Motorin ve Hafif Ya lar çin S v Yak tl Brülörler ALM Serisi 0.06 GARANTi leri Teknoloji Motorin brülörleri uzun süreli testler sunucunda s v yak tlar konusunda deneyimli uzmanlar taraf ndan gelifltirildi.

Detaylı

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Demirstar, değişik kapasite ve özelliklerde ürettiği sabit beton santralleri ile beton üreticilerinin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilmektedir.

Detaylı

Soğutma kompresörlerini aşağıdaki şekilde sınıflandırmak mümkündür. 5. Santrifüj (Turbo) Kompresörler( günümüzde pek kullanılmamaktadırlar)

Soğutma kompresörlerini aşağıdaki şekilde sınıflandırmak mümkündür. 5. Santrifüj (Turbo) Kompresörler( günümüzde pek kullanılmamaktadırlar) 4. KOMPRESÖRLER Soğutucu akışkanın çevrim boyunca dolaştırılarak soğuk kaynaktan sıcak kaynağa ısı iletilmesi kompresörler yardımıyla meydana gelir.yani kompresörler, soğutma devrelerinde buharlaştırıcıda

Detaylı

Aç k Alanda Is tma Nas l Yap l r? Aç k Alanda Neden Çukurova Is?

Aç k Alanda Is tma Nas l Yap l r? Aç k Alanda Neden Çukurova Is? www.cukurovaisi.com Aç k Alanda Is tma Nas l Yap l r? Is tma n n oldu u ço u yerde (ev,ofis, dükkan vb.) Hava s t larak ortamda gereken konfor sa lan r. Aç k ortamlarda havay s tmak mümkün olmad için,

Detaylı

TA-COMPACT-DP. Kombine Δp kontrol cihazı, balanslama ve kontrol vanaları Küçük basınçtan bağımsız devreler için

TA-COMPACT-DP. Kombine Δp kontrol cihazı, balanslama ve kontrol vanaları Küçük basınçtan bağımsız devreler için TA-COMPACT-DP Kombine Δp kontrol cihazı, balanslama ve kontrol vanaları Küçük basınçtan bağımsız devreler için IMI TA / Fark basınç kontrol vanaları / TA-COMPACT-DP TA-COMPACT-DP TA-COMPACT-DP küçük devrelerdeki

Detaylı

444 0 888 www.arcelik.com.tr

444 0 888 www.arcelik.com.tr 444 0 888 www.arcelik.com.tr R410A çevreci gaz Inverter klimalar kullandıkları R410A gazı sayesinde çevreye duyarlıdır. Inverter Multi Sistem Klimaları Arçelik Inverter Multi Sistem Klimaları her bir odada

Detaylı

BETABLOC. Blok Tip Santrifüj Pompa. Mil S zd rmazl. Kullan m Alanlar. Tan mlama. flletme Bilgileri. Motor. Dizayn. Kaplin Koruyucu

BETABLOC. Blok Tip Santrifüj Pompa. Mil S zd rmazl. Kullan m Alanlar. Tan mlama. flletme Bilgileri. Motor. Dizayn. Kaplin Koruyucu Tip Kitapç E/1215/ 02-82 BETABLOC Blok Tip Santrifüj Pompa Kullan m Alanlar Su temini Ya murlama-tar m Havaland rma S cak su Deniz suyu Az kirli sular Ya lar flletme Bilgileri Debi Basma Yüksekli i Pompa

Detaylı

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri.

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri. KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, ÖZEL PROSES SİSTEMLER, ENDÜSTRİYEL TESİSLER İklimlendirme Sistemleri KFC KFC 3 H:1.80 m Her

Detaylı

Endüstriyel Hava Temizlemede Zirve...

Endüstriyel Hava Temizlemede Zirve... United Air Specialists, Inc. Endüstriyel Hava Temizlemede Zirve... ELEKTROSTATİK HAVA FİLTRELERİ NASIL ÇALIŞIR? Filtre birimleri : 1 - Ön alüminyum mekanik filtre Emilen hava ilk olarak bu filtre komponentinden

Detaylı

HGX22e/105-4 S CO2 Motor: 220-240V Δ / 380-420V Y -3-50Hz Soğutucu: R744

HGX22e/105-4 S CO2 Motor: 220-240V Δ / 380-420V Y -3-50Hz Soğutucu: R744 Kapasite verisi Uygulama: Soğutma & AC Soğutucu R744 Güç kaynağı 50 Hz, 400 V Besleme frekansı 50 Hz Evaporasyon sıcaklığı -35,0 C Evaporasyon basıncı (abs.) 12,02 bar Kondenzasyon sıcaklığı -5,0 C Yoğuşmalı

Detaylı

AP-HRT. Paket Tip Hijyenik Klima Santrali

AP-HRT. Paket Tip Hijyenik Klima Santrali AP-HRT Paket Tip Hijyenik Klima Santrali AP-HRT Paket Tip Hijyenik Klima Santrali AP-HRT serisi; %100 taze havalı, toplam soğutma kapasitesi aralığı 29 kw - 117 kw olan 7 adet ısı geri kazanım modüllü

Detaylı

2 Ocak/2011. Döner Flanşlı Kompansatörler

2 Ocak/2011. Döner Flanşlı Kompansatörler 2 Ocak/2011 Döner Flanşlı Kompansatörler Döner Flanşlı Kompansatörler *Dizayn Değeri : 10/16 bar, 450 o, 1000 cycle. *Ondülasyon Malzemesi : AISI 304 *Flanş Malzemesi : TS EN 1092-1, PN10/16 Standart

Detaylı

AP Hücreli Aspiratörler

AP Hücreli Aspiratörler AP Hücreli Aspiratörler AP-EKO Ekonomik Tip Hücreli Aspiratör AP-EKO serisi hücreli aspiratörleri, ısıtma ve soğutma istenmeyen yerlerde, ortam havasını tazelemek için veya tahliye etmek için, düşük veya

Detaylı

Tamboy Fırınlar. 1227 multi turbo 4g - inox

Tamboy Fırınlar. 1227 multi turbo 4g - inox Solo Ürünler 2 Tamboy Fırınlar 1227 multi turbo 4g - inox 0+6 pişirme programlı grill fonksiyonlu multi turbo fırın 24 Saat programlanabilir dijital saat çıkartılabilir ve temizlenebilir full iç cam sistemi

Detaylı

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU. İklimlendirme Sistemleri.

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU. İklimlendirme Sistemleri. MC HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU İNŞAAT VE YAI SEKTÖRÜ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, FABRİKALAR, HASTANELER, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, İDARİ BİNALAR, SOSYAL TESİSLER. İklimlendirme Sistemleri MC MC

Detaylı

Hidroforlarda kat ve daire say s na göre pratik seçim tablosu

Hidroforlarda kat ve daire say s na göre pratik seçim tablosu DAF 2015 Hidroforlarda kat ve daire say s na göre pratik seçim tablosu GENLEŞME TANKLARI Tank Tip/Kodu Max. İşletme Basıncı T-25 6 TH - 25 ( Yatık ) 6 T - 50 6 TM - 50 ( Ayaklı ) 6 TH - 50 ( Yatık ) 6

Detaylı

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU En Direk Soğutma!! İklimlendirme ve soğutma alanında hızla gelişen teknoloji bu alanda arge faaliyetleri yapılmasının önünü açmıştır. Kondanser ve evaparatör sistemlerinin daha efektif hale gelmesi ve

Detaylı

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Geniş bir yelpazede yatay ünite uzunluğu, kolon tipi ve iş istasyonu opsiyonlarına sahip çok yönlü Dräger Ponta, daha iyi bir çalışma alanı verimliliği

Detaylı

COM COMFORMAT K PAKET T P KL MA C HAZLARI

COM COMFORMAT K PAKET T P KL MA C HAZLARI COM COMFORMAT K PAKET K MA C HAZARI COMFORMATIC Comformatic cihazlar 12.7-128 Kw so utma kapasitesi aral nda 10 de iflik tipte üretilmektedir. Ma azalarda, bankalarda, laboratuarlarda, bilgi ifllem merkezlerinde,

Detaylı

COM COMFORMATİK PAKET KLİMA CİHAZLARI. İklimlendirme Sistemleri.

COM COMFORMATİK PAKET KLİMA CİHAZLARI. İklimlendirme Sistemleri. COM COMFORMATİK PAKET KLİMA CİHAZLARI İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, OFİS KATLARI, İDARİ BİNALAR, ÖZEL PROSES SİSTEMLER, ENDÜSTRİYEL TESİSLER. İklimlendirme Sistemleri COM COM

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

Microswitchli çubuk termostat

Microswitchli çubuk termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 Veri Sayfası 60.1530 Sayfa 1/6 Microswitchli çubuk termostat STMA tip serisi Özellikler Mikroswitchli Alüminyum döküm gövde Koruma sınıfı IP 54 Yüksek aşırı sıcaklık koruması

Detaylı

Movi-Eco. S ra Kontrollü Tam Otomatik Hidrofor Setleri. Kullan m Alanlar. Dizayn. Kodlama Sistemi. Ak flkanlar. flletme Bilgileri

Movi-Eco. S ra Kontrollü Tam Otomatik Hidrofor Setleri. Kullan m Alanlar. Dizayn. Kodlama Sistemi. Ak flkanlar. flletme Bilgileri Tip Kitapç BT 117/-8 Movi-Eco S ra Kontrollü Tam Otomatik Hidrofor Setleri Kullan m Alanlar Apartmanlar, siteler Hastahaneler, okullar Al flverifl ve ifl merkezleri Hoteller ve tatil köyleri Endüstriyel

Detaylı

DKEY TP SGORTALI YÜK AYIRICILAR

DKEY TP SGORTALI YÜK AYIRICILAR DKEY TP SGORTALI YÜK AYIRICILAR Dikey Sigortal Yük Ay r c lar Üç Faz Ayr Ayr Aç labilen FVS160 NH00 / 160A Üç Faz Birlikte Aç labilen Ç NDEK LER Özellikler Aksesuarlar Teknik Tablo Teknik Resimler Dikey

Detaylı

TERMOKUPL-REZ STANS TERMOMETRE YEDEKLER

TERMOKUPL-REZ STANS TERMOMETRE YEDEKLER TERMOKUPL-REZ STANS TERMOMETRE YEDEKLER Bu bölümde Elimko termokupl ve rezistans termometrelerin yedek parçalar verilmifltir. T/C ve R/T ler kullan ld klar ortam flartlar, s cakl k limitlerine göre belli

Detaylı

Seramik Elyaf Ürünleri Rezistans ve Bant Telleri Cam Mozaik Pres Dizgi Makinesi ve Boyalar Avrupa zole Tu lalar Refrattari Kordierit Ürünler

Seramik Elyaf Ürünleri Rezistans ve Bant Telleri Cam Mozaik Pres Dizgi Makinesi ve Boyalar Avrupa zole Tu lalar Refrattari Kordierit Ürünler i Rezistans ve Bant Telleri Cam Mozaik Pres Dizgi Makinesi ve Boyalar Avrupa zole Tu lalar Refrattari Kordierit Ürünler Refrattari Seramik Roller SIC plaka ve Beam ler GÜVEN SA LAMANIN EN Y YOLU B R fi

Detaylı

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller ECOMFORT Fonksiyonu Küçük ve orta büyüklükteki iklimlendirme uygulamalarında iç ortamın ısıtılması/soğutulması ve filtrelenmesi için kullanılmaktadır. Asma tavana montaj imkanı vardır, hava dağıtımı asma

Detaylı

AQUA BOYLER Tek ve Çift Serpantinli Boyler

AQUA BOYLER Tek ve Çift Serpantinli Boyler AQUA BOYLER Tek ve Çift Serpantinli Boyler Tek Serpantinli Boyler Tek Serpantinli Boyler tek ısı kaynaklı sistemlerde - katı/sıvı/gaz yakıtlı kazan veya güneş enerjisi - sıcak su elde etmek için kullanılınır.

Detaylı

BRÜLÖR BAYMAK SE YAKIT FARKETMEZ

BRÜLÖR BAYMAK SE YAKIT FARKETMEZ BRÜLÖR BAYMAK SE YAKIT FARKETMEZ FUEL-O L BRÜLÖRLER ÇOK GEN fi ARALI I, BÜYÜK LERDE K KADEMEL MODELLER SESS Z, YÜKSEK VER ML ÇALIfiMA KARfiI BASINÇLI KAZANLAR Ç N ÖZEL D ZAYN EN Y KAL TE KOMPONENTLERLE

Detaylı

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları bizim öykümüz çevreye duyduğumuz sorumluluk öyküsü Her geçen gün enerji verimliliğinin öneminin arttığı çağımızda,

Detaylı

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar...

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... ç a t ı t i p i k l i m a c i h a z l a r ı bizim öykümüz çevreye duyduğumuz sorumluluk öyküsü Akdeniz, iklimi, denizi ve insanıyla sıcak bir bölgedir.

Detaylı

Ýnverter Serisi Klimalar R10A MONO ÝNVERTER KLÝMALAR Duvar Tipi RS inverter MODELLER ENERJÝ SINIFI A HiCOP:3.86(W/W) Kapasite Aralýðý: 3.100.00 BTU/h Kapasite Aralýðý: 3.100.00 BTU/h RS inverter MODELLER

Detaylı

MODÜLER PANO SSTEMLER

MODÜLER PANO SSTEMLER MDÜLER PN SSTEMLER Tip Testli Pano Ç NDEK LER Tip Testli Pano Özellikleri Elektriksel - Mekaniksel Karakteristikler FMP-1 Modüler Panolar Pano Ölçüleri Pano Bileşenleri FMP-2 Modüler Panolar Pano Ölçüleri

Detaylı

T.C BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK ve MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOĞUTMA DENEYİ FÖYÜ

T.C BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK ve MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOĞUTMA DENEYİ FÖYÜ T.C BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK ve MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOĞUTMA DENEYİ FÖYÜ 2015-2016 Bahar Yarıyılı Prof.Dr. Yusuf Ali KARA Arş.Gör.Semih AKIN Makine

Detaylı

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ MC - HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU CİHAZ SOĞUTMA KAPASİTESİ NET LİSTE MODELİ KCAL/H KW FİYAT ( ) FİYATI ( ) MC 251 47.400 55,2 12.250 15.250 MC 301 56.200

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ DENEY FÖYÜ

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ DENEY FÖYÜ İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ DENEY FÖYÜ AMAÇ: İklimlendirme sistemlerinin ve elemanlarının tanıtılması, havanın ısıtılması, nemlendirilmesi ve soğutulması işlemlerinin gösterilmesi, soğutma kulesinde su soğutma

Detaylı

Çat Tipi (Rooftop) Klimalar 48 AZ

Çat Tipi (Rooftop) Klimalar 48 AZ Çat Tipi (Rooftop) Klimalar 48 AZ So utma ve Gaz Yak c l Is tma Tüm Mevs fiimdi Daha Hafif Daha Kompakt Kompakt stiliyle ROOFTOP hava koflulland r c lar son derece hafiftir. Döflemede daha az yer kaplar.

Detaylı

I.1.Doğal Gaz Sobası Sınıflandırılması

I.1.Doğal Gaz Sobası Sınıflandırılması I. DOĞALGAZ SOBASI Gaz yakıtla çalışan, radyatör ve ısıtma tesisatına ihtiyaç duymadan yerleştirildiği mekanı ısıtan bir ısıtma cihazıdır. Benzerlik İlişkisi, Elektrik Sobası Odun Kömür Sobası Doğal Gaz

Detaylı

M NYATÜR DEVRE KES C LER

M NYATÜR DEVRE KES C LER Anahtarl Otomatik Sigortalar Ç NDEK LER FM A... A FM A... A Otomatik Sigortalar Özellikler Teknik Tablo Sipariş Kodları Eğriler Faz - Nötr Anahtarlı Otomatik Sigortalar Özellikler Teknik Tablo Sipariş

Detaylı

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için enerji tasarruflu Symaro sensörleri DELTA anahtarları serisi ile kullanım için uygun Answers for infrastructure

Detaylı

Fan coil üniteleri. Teknik Veri

Fan coil üniteleri. Teknik Veri Fan coil üniteleri Teknik Veri F a n c o i l ü n i t e l e r i E E D T R 1 1-4 0 0 Fan coil üniteleri Teknik Veri F a n c o i l ü n i t e l e r i E E D T R 1 1-4 0 0 çindekiler Ç NDEK LER TABLOSU 3 Dairesel

Detaylı

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları TEKNOPOOL Havuz Nem Alma Cihazları 1 İçindekiler Teknogen Kimiz? Ne iş yaparız? Teknopool... 1 Otomasyon... 2 Projelendirme... 3 Bileşenler... 4 BY ISITMA SOĞUTMA KLİMA HAVALANDIRMA SAN TİC. A.Ş. tescilli

Detaylı

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN SERİSİ

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN SERİSİ NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN SERİSİ ETNA Yangın Pompa Sistemleri Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik ETNA NFPA 20 Normuna Uygun Yangın İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri

Detaylı

TECNAIR LV. H Serisi Paket Hijyenik Ameliyathane Klimalar. Lifeline. Direkt genleflmeli bataryal : OHA serileri Sulu bataryal : OHU serileri

TECNAIR LV. H Serisi Paket Hijyenik Ameliyathane Klimalar. Lifeline. Direkt genleflmeli bataryal : OHA serileri Sulu bataryal : OHU serileri TECNAIR LV H Serisi Paket Hijyenik Ameliyathane Klimalar Lifeline Direkt genleflmeli bataryal : OHA serileri Sulu bataryal : OHU serileri 2 TECNAIR H serisi Paket Hijyenik Ameliyathane Klimalar, her türlü

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENEL ÜRÜN KATALOĞU ... HAKKIMIZDA MBS Klima Isıtma Soğutma Havalandırma Ekipmanları 2008 yılında Dudullu / Ümraniye İstanbul da Faaliyete

Detaylı

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h)

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h) VITOPEND 100-W Gaz yakıtlı kombi / ısıtıcı Bacalı veya hermetik işletme için Modülasyonlu, atmosferik brülörlü Anma ısı gücü aralığı: 10,5 30 kw (9 000 25 800 kcal/h) Düşük Sıcaklık Kazanı Vitopend 100-W,

Detaylı

3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE. Sıcak Su Kazanları

3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE. Sıcak Su Kazanları 3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE Sıcak Su Kazanları 1 Hoval 3-geçişli sıvı/gaz yakıtlı sıcak su kazanlarının avantajları Ürünlerimiz teknolojinin son örneğini temsil ederken, yaratıcı

Detaylı

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba KANAL TİPİ KLİMA SANTRALI TLPU-P Teba 1 KANAL TİPİ KLİMA SANTRALLARI Kanal tipi klima santralları, orta büyüklükteki alanların ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyacını karşılar. Yüksekliklerinin az olması

Detaylı

Sifonik Drenaj Nedir? Nasıl Çalışır?

Sifonik Drenaj Nedir? Nasıl Çalışır? Sifonik Drenaj Nedir? Nasıl Çalışır? Sifonik Drenaj temelde Bernoulli'nin bulmuş olduğu akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan istenilen yerden tahliye

Detaylı

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler Isı İstasyonları Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Genleşme Paslanmaz Proses Denge Kapları Tortu

Detaylı

Victrix Superior 32 kw Duvar tipi yo uflmal kombi (32 kw) Duvar tipi yo uflmal kat kaloriferi (32 kw X) Yo uflmal Kombi

Victrix Superior 32 kw Duvar tipi yo uflmal kombi (32 kw) Duvar tipi yo uflmal kat kaloriferi (32 kw X) Yo uflmal Kombi Victrix Superior 2 kw Duvar tipi yo uflmal kombi (2 kw) Duvar tipi yo uflmal kat kaloriferi (2 kw X) Yo uflmal Kombi Yo uflmal Kombi Victrix Superior 2 kw mmergas Victrix Superior kw çevre dostu yo uflmal

Detaylı

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ (HAZIRLAYAN : S.DAĞOĞLU) AHRV - ISI GERİ KAZANIM CİHAZI FİYAT LİSTESİ ( ) CİHAZ TİPİ AHRV 500 AHRV 750 AHRV 1000 AHRV 1500 AHRV 2000 AHRV 2500 AHRV 3000 AHRV

Detaylı

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 787-1400 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 787-1400 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 787-1400 kw Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOCROSSAL 300 Tip CR3B Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan Doğalgaz ve LPG

Detaylı

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 DTIK-01 DTIK-02 MALZEME : Kasa 1 mm. Kalınlıkta galvaniz veya paslanmaz malzemeden ısıtıcı rezistanslar paslanmaz malzemeden imal edilir.

Detaylı

KTM 512. Kombine kontrol ve balans vanaları Basınçtan bağımsız balans ve kontrol vanaları

KTM 512. Kombine kontrol ve balans vanaları Basınçtan bağımsız balans ve kontrol vanaları KTM 512 Kombine kontrol ve balans vanaları Basınçtan bağımsız balans ve kontrol vanaları IMI TA / Kontrol vanaları / KTM 512 KTM 512 Değişken debili ısıtma ve soğutma sistemleri için geliştirilen bu yüksek

Detaylı

YEDİEL ISITMA SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAYATİ YEDİEL

YEDİEL ISITMA SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAYATİ YEDİEL DOĞU DOĞU ANADOLU ve İÇ ANADOLU BÖLGE SATIŞ DİSTRİBÜTÖRÜ YEDİEL ISITMA SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAYATİ YEDİEL www.yedielgrup.com AKŞEMŞETTİN MAH. ÇAĞLAYAN CAD. NO: 21/ A 06934 Sincan \ ANKARA \ TURKEY TELEFON:

Detaylı

www.klimaplus.com.tr Mitsubishi Electric Klima Sistemleri Distribütörü Yetkili Sat c da Tan t m KP-MS06-09

www.klimaplus.com.tr Mitsubishi Electric Klima Sistemleri Distribütörü Yetkili Sat c da Tan t m KP-MS06-09 Yetkili Sat c da Tan t m KP-MS06-09 Mitsubishi Electric Klima Sistemleri Distribütörü KlimaPlus Enerji ve Klima Teknolojileri Pazarlama San. ve Tic. A.fi. Genel Müdürlük: Ferhatpafla Mah. G99 Sok. No:46

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

BS/AS SER S AKSESUARLARI D K L T P MODÜLER PANOLAR

BS/AS SER S AKSESUARLARI D K L T P MODÜLER PANOLAR BS/S SER S KSESURLRI D K L T P MODÜLER PNOLR Birlefltirme Montaj Plakalar B Montaj Plakas 1500 S TSB150 1 S TSB180 2000 S TSB200 Malzeme: Galvanizli sac, 2 mm. Birlefltirme Montaj Plakas Ba lant Eleman

Detaylı

CDC17. Fonksiyon. Aç klama. AC kontaktörler Standart: IEC 60947-4-1. Teknik veriler. Standart. Genel boyutlar

CDC17. Fonksiyon. Aç klama. AC kontaktörler Standart: IEC 60947-4-1. Teknik veriler. Standart. Genel boyutlar CDC7 Standart: IEC 474 Fonksiyon CDC7 i, afla daki fonksiyonlar sa lamak için kullan lailir: C motorlara yol verilmesi ve devrenin uzaktan kontrol ile aç lmas ve kapat lmas Devrenin afl r yüke veya faz

Detaylı

Kablo Kanal Sistemleri

Kablo Kanal Sistemleri Schneider Electric Kablo Kanal Sistemleri Katalog Sistem kanalları Yapısal kablolamada uzman çözümler PKS Ultra Yeni tasar m ile daha estetik daha fazla kablo tafl ma kapasitesi (11x0) ve çevreye sayg

Detaylı

75 ini

75 ini 75 ini Tesisatta s yal t m ile; Binan n daha az enerji kullanarak s tma veya so utma dolay s yla çevre kirlili inin azalt lmas, cihazlar n daha verimli çal mas sa lan r. Cihazlar n çal mas s ras nda

Detaylı