HAVAALANLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI DOKÜMANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAVAALANLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI DOKÜMANI"

Transkript

1 Sayfa No 1 / 7 Yapım İzni Başvurusu Yapım İzni Yapım, İşletim ve (SHY14A), ICAO EK 2,3,9,10,11,14,15,17 ve bu eklere ait el kitapları, ECAC Doküman 30, Tasarım El Kitabı (Doküman 9157), Planlaması El Kitabı (Doküman 9184) Yapım Genelkurmay Başkanlığı, Altyapı Yatırımları Genel, DHMİ, DPT Müsteşarlığı, Çevre ve Şehircilik lığı, ilgili diğer bakanlık, kurum ve kuruluşlar. SHY14A Yönetmeliği madde 19' da istenen belgeleri kapsayan havaalanı yapımı başvuru nda (EK1) belirtilen bilgi ve belgeler. Hizmet tarifesi kapsamında yatırılan dekont SHY14A Yönetmeliğinin 21. maddesinde belirtilen komisyonun 60 günlük değerlendirme süresini müteakip 10 işgünü. İşletme Talepleri İşletme Yapım, İşletim ve (SHY14A), ICAO EK 2,3,9,10,11,14,15,17 ve bu eklere ait el kitapları, ECAC Doküman 30 İşletimi İşletme Kontrol Formu. Genelkurmay Başkanlığı (ortak işletilen askeri havaalanları için), lığın gerek görmesi halinde ilgili diğer kurum ve kuruluşlar. SHY14A Yönetmeliği madde 23' de istenen belgeleri kapsayan havaalanı işletimi başvuru nda (EK2) belirtilen bilgi ve belgeler. Hizmet tarifesi kapsamında yatırılan dekont denetimi müteakip 30 işgünü. Sertifikası Talepleri Sertifikası Yapım, İşletim ve (SHY14A), ICAO EK 2,3,9,10,11,14,15,17 ve bu eklere ait el kitapları, ECAC Doküman 30, El Kitabı (Doküman 9774) Sertifikalandırma Genelkurmay Kontrol Formu, A Grubu Ek Kontrol Formu, B Grubu Ek Kontrol Formu, C Grubu Ek Kontrol Formu Başkanlığı (ortak işletilen askeri havaalanları için), lığın gerek görmesi halinde ilgili diğer kurum ve kuruluşlar. SHY14A Yönetmeliği madde 24' de istenen belgeleri kapsayan havaalanı sertifikası başvuru nda (EK4) belirtilen bilgi ve belgeler, havaalanı kılavuzu. Hizmet tarifesi kapsamında yatırılan dekont denetimi müteakip 30 işgünü.

2 Sayfa No 2 / 7 Mania kriterlerine göre görüş belirtme Mania Kriterlerine Uygunluk Görüşü (Resmi Yazı ile) Yrd. ICAO EK14 ve ilgili el kitapları, Havaalanları Çevresindeki Doğal Manialar Üzerinde Yapılaşma Kuralları (SHT150/5300), Yapım İşletim ve (SHY14A), 26/06/2007 tarih ve B.11.1.SHG /20000 sayılı Havaalanları Çevresindeki Yapılaşma Kriterlerine İlişkin lığımızca Yayımlanan Genelge DHMİ, havaalanı işletmecileri ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları. Mania Planı sınırları dışında zemin seviyesinden itibaren 150 metreyi geçen yapılaşmalarda Parselin köşelerine ait ED50 sistemine göre 3 derecelik UTM koordinatları (X, Y, Z), Parselin köşelerine ait WGS84 sistemine göre Coğrafi koordinatlar (DereceDakikaSaniye cinsinden Enlem ve Boylam), Parselin deniz seviyesine göre metre cinsinden maksimum zemin kotu, Çatı, baca, anten, vb. dâhil zemin seviyesinden itibaren metre cinsinden planlanan maksimum yapı yüksekliği, Çatı, baca, anten, vb. dâhil deniz seviyesine göre metre cinsinden planlanan maksimum yapı yüksekliği, Planlanan yapının boy kesitini gösteren proje. RES ler için; 1.Her bir rüzgar türbininin ED50 sistemine göre 3 derecelik UTM koordinatları (X, Y, Z),2. Her bir rüzgar türbininin WGS84 sistemine göre Coğrafi koordinatları (Derece DakikaSaniye cinsinden Enlem ve Boylam),3. Her bir rüzgar türbininin deniz seviyesine göre metre cinsinden zemin kotu,4. Her bir rüzgar türbininin kanat boyu, vb tüm müştemilat dâhil zemin seviyesinden itibaren metre cinsinden planlanan yüksekliği,5. Her bir rüzgar türbininin kanat boyu, vb tüm müştemilat dâhil deniz seviyesine göre metre cinsinden planlanan maksimum yüksekliği,6. Rüzgar türbinlerinin yerlerini gösteren vaziyet planı,7. Varsa, planlanan rüzgar türbinlerinin boy kesitini gösteren proje İlgili kurum ve kuruluşlar ile gerekli koordinasyonu müteakip 30

3 Sayfa No 3 / 7 Havaalanlarının denetlenmesi Heliport Yapım İzni Müracaatları Standartları Denetleme Raporu, Standartları Denetlemesi Ön Yrd. Bilgilendirme Raporu Heliport Yapım İzni (resmi yazı ile) Yrd. Heliport İşletme Heliport İşletme Ruhsat Müracaatları Yapım İzni Başvurusu İşletim İzni Başvurusu Yapım İzni İşletim İzni. Sivil havacılık kuruluşlarının hizmet Eğitim yetkisi içi eğitim yetkisinin onaylanması SHY14A, ICAO EK14 ve ilgili el kitapları ICAO Ek14 Cilt2, Heliport El Kitabı (Doküman 9261), Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği (SHY14B), Heliport Yapım ve İşletim Esaslarına İlişkin Talimat (SHT14B.01) ICAO Ek14 Cilt2, Heliport El Kitabı (Doküman 9261), Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği (SHY14B), Heliport Yapım ve İşletim Esaslarına İlişkin Talimat (SHT14B.01) SHY14A, SHT14A.02 SHY14A, SHT14A.02 (SHTEğitim/HAD) Standartları Denetlemi Kontrol Formu, Standartları Kök Neden Analizleri İle Düzeltici Denetleme Raporu, ve Önleyici İşlemlere İlişkin Form Standartları Denetlemesi Ön BilgilendirmeRaporu Heliport Yapım Heliport Yapım İzni Öncesi Denetleme Kontrol Formu Heliport İşletimi Heliport İşletme Öncesi Denetleme Kontrol Formu Yapım İşletimi Eğitimci Kontrol Li Eğitimci Genelkurmay Başkanlığı, Mülki İdare Amirlikleri, İlgili Belediye Başkanlıkları, DHMİ ve ilgili havaalanı işletmecisi ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar. heliport yapımı başvuru ve Ekleri Hizmet Tarifesi kapsamında yatırılan dekont SHY14B Yönetmeliğinde istenen belgeler ile heliport işletimi başvuru ve Ekleri. Hizmet Tarifesi kapsamında yatırılan dekont Yapım Genelkurmay Başkanlığı, İlgili Valilik ve Belediye Başkanlığı ile Ulaştırma lığının ilgili ı Genel n gerekli gördüğü hallerde lık ve diğer kamu kurum ve kuruluşları Denetimin tamamlanmasını müteakip 15 Yapım izni için lükçe yapılacak denetimi müteakip 15 İşletme izni için yapılacak denetimi müteakip 15 nda belirtilen bilgi ve belgeler ile Çevre ve Şehircilik İzin talep tarihinden lığından alınacak ÇED raporu itibaren 120 gün. yada Çevresel Etkileri Önemsizdir kararı İşletimi nda belirtilen bilgiler ve belgeler Eğitim Talimatı 6, 7 ve 8 inci İzin talep tarihinden itibaren 30 Emniyet Yönetim Sistemi Yetkilendirme Emniyet Yönetim Sistemi Yetki Havaalanlarında Emniyet Yönetim Sistemi Uygulamasına İlşikin Talimat (SHTSMS/HAD) SHTSMS/HAD Talimatının 11ve 12. Maddelerinde istenen belgeler ile Talimatın Ek1, Ek2, Ek3,Ek4 ü uygun olarak hazırlanması.

4 Sayfa No 4 / 7 Yer hizmetleri kuruluşları ve havayolu taşıyıcılarına yer hizmetleri Ön İzin Onayı yapabilmeleri için verilecek çalışma ruhsatına teşkil eden ön izinler Agrubu Ramp Ön Izni; Diğer İzinler; Müsteşar Yrd. Ön İzin İnceleme Kontrol Listesi DHMİ Genel / işletmecisi SHY22'nin 12 inci maddesinde istenen bilgi ve belgeler 15 iş günü içerisinde gerekli inceleme yapılır. Eksikliğin olması durumunda şirkete eksik bildiriminde bulunulur. Eksik evrakların Genel müze ulaştığı tarihten itibaren 10 iş günü içerisinde incelenir. İnceleme sonucu eksikliğin olmadığı durumda DHMİ Genel /havaalanı işletmecisinden 30 iş günü içerisinde görüş vermesi istenir. Görüşün geldiği tarihten itibaren 10 iş günü içerinde lık makamına onaya sunulur. Onayın çıktığı tarihten itibaren 2 iş günü içerisinde dağıtımı yapılır. Yer hizmetleri kuruluşları ve havayolu taşıyıcılarına yer hizmeti yapmak için verilecek çalışma ruhsatı onayı Onayı Ramp Hizmeti : Diğer Ruhsatlar: Müsteşar Yrd. İnceleme Kontrol Listesi DHMİ Genel SHY22'nin 15 inci maddesinde istenen bilgi ve belgeler 15 iş günü içerisinde gerekli inceleme yapılır. Eksikliğin olması durumunda DHMİ Genel ne/şirkete eksik bildiriminde bulunulur. Eksik evrakların Genel müze ulaştığı tarihten itibaren 10 iş günü içerisinde incelenir ve eksikliğin olmaması durumunda lık makamına onaya sunulur. Onayın çıktığı tarihten itibaren 2 iş günü içerisinde dağıtımı yapılır.

5 Sayfa No 5 / 7 Yer hizmetleri veren kuruluşların denetlenmesi Yer hizmetleri veren kuruluşların ücret muafiyeti talepleri Yer hizmetleri veren kuruluşların hisse devri talepleri Özel havaalanlarında yer hizmeti yapmak üzere verilecek çalışma ruhsatı Denetleme Raporu, Uyarı ve Ceza Yazıları Ücret Muafiyeti Onayı Müsteşar Yrd. Hisse Devri Onayı Müsteşar Yrd Sayılı Kanun, SHY22 Yönetmeliği ve IATA Yer Hizmetleri El Kitabı ve İşletmecisi Ücret Tarifesi Denetleme Kontrol formları İnceleme Kontrol Listesi DHMİ veya diğer havaalanı işleticileri ile Havayolu İşletmeleri, ı DHMİ veya diğer havaalanı işleticileri ve gerektiğinde Dışişleri lığı, Genelkurmay Başkanlığı Denetleme sonucu elde edilen bilgi ve belgeler İlgili ve kuruluşların ücret muafiyeti talep DHMİ veya diğer havaalanı nde İstenen işleticileri, Havayolu İşletmeleri, bilgi ve belgeler ı işletmecileri SHY22'nin 15 inci maddesinde istenen bilgi ve belgeler. Denetleme Raporunun yazılmasına müteakip 15 İlgili ve ile gerekli koordinasyonun sağlanmasına müteakip 20 olarak sunulması ve gerekli koordinasyonun sağlanmasına müteakip iş günü içerisinde gerekli inceleme yapılır. Eksikliğin olması durumunda şirkete eksik bildiriminde bulunulur. Eksik evrakların Genel müze geldiği tarihten itibaren 10 iş günü içerisinde incelenir ve eksikliğin olmaması durumunda işletmecisinden 30 iş günü içerisinde görüş bildirmesi istenir. Görüşün geldiği tarihten itibaren 10 iş günü içerinde lık makamına onaya sunulur. Onayın çıktığı tarihten itibaren kuruluşa ruhsat bedelinin yatırlması bildirilir. Ruhsat bedelinin yatırıldığı tarihten itibaren 2 iş günü içerisinde ruhsat düzenlenerek dağıtımı yapılır.

6 Sayfa No 6 / 7 Yer hizmetleriyle ilgili ticari olarak eğitim verecek kuruluşların eğitimcilerinin ve sorumlu yöneticilerinin onayı Eğitim yetkisi Sivil havacılık kuruluşlarının hizmet Eğitim yetkisi içi eğitim yetkisinin onaylanması Emniyet Yönetim Sistemi Yetkilendirme Hava Nakliyatı Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) Toplantısı Emniyet Yönetim Sistemi Yetki HANKOK Toplantı Raporu, Resmi yazı (SHTEğitim/HAD) (SHTEğitim/HAD) Havaalanlarında Emniyet Yönetim Sistemi Uygulamasına İlşikin Talimat (SHTSMS/HAD) HANKOK Yönetmeliği Eğitimci Kontrol Listesi Eğitimci Eğitimci Kontrol Li Eğitimci Karar Listesi, Katılımcı Listesi Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komtanlığı, Dışişleri/İçişleri lığı ve ilgili diğer lıklar, DMİGM, THY, DHMİ, gerektiğinde özel sektör Eğitim Talimatı,6, 7 ve 8 inci Eğitim Talimatı 6, 7 ve 8 inci SHTSMS/HAD Talimatının 11ve 12. Maddelerinde istenen belgeler ile Talimatın Ek1, Ek2, Ek3,Ek4 ü uygun olarak hazırlanması. Koordine gerektiren konularda koordine kuruluşlarından gelen görüşleri müteakip 30 Gerektiğinde katılımcı bilgileri iş günü içinde; koordine gerektirmeyen konularda da 30 iş günü. Terminal İşletme Talepleri Hava alanı Terminal İşletme SHY14A ve SHY33B Yönetmelikleri Terminal İşletimi SHY33B Ek4 de belirtilen belgeler denetimi müteakip 30 Hava alanında yer alan Gayrisıhhi İşyerlerinin İşyeri Açma ve Çalışma Talepleri Gayrisıhhi İşyeri Açma ve Çalışma SHY33A Yönetmeliği Gayrisıhhi İşyeri İşyeri Açma ve İşletmecileri SHY33A da belirtilen belgeler (Ekdenetimi müteakip 30 3, vaziyet planı ve uygunluk ) Hava alanında yer alan Sıhhi İşyerleri Sıhhi İşyeri Açma İşyerlerinin İşyeri Açma ve Çalışma ve Talepleri ve SHY33B Yönetmeliği Sıhhi İşyeri İşyeri Açma ve Çalışma Başvuru Formu İşletmecileri ve SHY33B de belirtilen belgeler (Ekdenetimi müteakip 30 3, vaziyet planı ve uygunluk )

7 Sayfa No 7 / 7 Hava alanında yer alan Terminal İşletmeleri, Gayrisıhhi İşyerleri, Sıhhi İşyerlerinin denetlenmesi Denetleme Raporu Daire Başkanı 5431 Sayılı Kanun, SHY33B Yönetmeliği SHY33A Yönetmeliği Terminal Denetleme Check listi, Gayrisıhhi İşyeri, Denetleme sonucu elde edilen bilgi Denetleme Check İşletmecisi, ve belgeler. listi, Sıhhi İşyeri Gayrisıhhi ve Sıhhi İşyeri İşyeri Denetleme Check listi 30 Terminal İşletmelerine Ait Yönetici Formlarının Onaylanması Onay Formları Daire Başkanı SHY33B Yönetmeliği Yönetici Onay Formu SHY33B Yönetmeliğinin Ek8 Sayılı Formu ve Ekleri 30 Terminal İşletme nın Temditi Talepleri Temdit konusunda hazırlanan resmi. SHY33B Yönetmeliği Başvuru Başvuru, Dekont 15 Hava alanında yer alan Gayrisıhhi İşyerlerinin İşyeri Açma ve Çalışma nın Temditi Talepleri Temdit konusunda hazırlanan resmi. SHY33A Yönetmeliği Gayrisıhhi İşletmecileri Başvuru, havaalanı işleticisinden alınan uygunluk 15 ve dekont nda yer alan Sıhhi İşyerlerinin İşyeri Açma ve Çalışma nın Temditi Talepleri SHY33B Yönetmeliği İşletmecileri ve işletmecisi yada terminal işletmecisinden alınan başvuru 15 ve dekont Sivil havacılık kuruluşlarının hizmet Eğitim yetkisi içi eğitim yetkisinin onaylanması (SHTEğitim/HAD) Eğitimci Kontrol Li Eğitimci Eğitim Talimatı 6, 7 ve 8 inci Emniyet Yönetim Sistemi Yetkilendirme Emniyet Yönetim Sistemi Yetki Havaalanlarında Emniyet Yönetim Sistemi Uygulamasına İlşikin Talimat (SHTSMS/HAD) SHTSMS/HAD Talimatının 11ve 12. Maddelerinde istenen belgeler ile Talimatın Ek1, Ek2, Ek3,Ek4 ü uygun olarak hazırlanması.

EYLÜL 2016 TARİH BASKILI YER HIZMETLERI YÖNETIMI DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ

EYLÜL 2016 TARİH BASKILI YER HIZMETLERI YÖNETIMI DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ EYLÜL 2016 TARİH BASKILI YER HIZMETLERI YÖNETIMI DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ 1- Kitap genelinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ifadesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2- Kitap

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA ALANLARI YÖNETİM VE İŞLETME YÖNERGESİ

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA ALANLARI YÖNETİM VE İŞLETME YÖNERGESİ Yür. tarihi: 01/12/2003 Rev. tarihi: 26/07/2006 Rev.No:01 Sayfa:1/9 DÜZELTMELER No Tarih Tarafından Yapılmıştır. No Tarih Tarafından Yapılmıştır. Yür. tarihi: 01/12/2003 Rev. tarihi: 26/07/2006 Rev.No:01

Detaylı

KONTROLSÜZ HAVAALANLARININ YAPIMI VE İŞLETİMİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN TALİMAT (SHT-14A.02 Revizyon 02)

KONTROLSÜZ HAVAALANLARININ YAPIMI VE İŞLETİMİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN TALİMAT (SHT-14A.02 Revizyon 02) KONTROLSÜZ HAVAALANLARININ YAPIMI VE İŞLETİMİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN TALİMAT (SHT-14A.02 Revizyon 02) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın

Detaylı

KONTROLSÜZ HAVAALANLARININ YAPIMI VE İŞLETİMİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN TALİMAT (SHT-14A.02 Revizyon 02)

KONTROLSÜZ HAVAALANLARININ YAPIMI VE İŞLETİMİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN TALİMAT (SHT-14A.02 Revizyon 02) KONTROLSÜZ HAVAALANLARININ YAPIMI VE İŞLETİMİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN TALİMAT (SHT-14A.02 Revizyon 02) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın

Detaylı

HELĠPORT YAPIM VE ĠġLETĠM YÖNETMELĠĞĠ (SHY-14B)

HELĠPORT YAPIM VE ĠġLETĠM YÖNETMELĠĞĠ (SHY-14B) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: HELĠPORT YAPIM VE ĠġLETĠM YÖNETMELĠĞĠ (SHY-14B) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, sivil hava ulaşımına

Detaylı

HAVA SEYRÜSEFER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI DOKÜMANI

HAVA SEYRÜSEFER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI DOKÜMANI HAVA EYRÜEFER DAİRE BAŞANLIĞI TANDARTLARI DOÜMANI HD.76775022.H.01 ayfa No 1 / 5 İN TANIMI ICAO Annex Değişiklikleri (Annex 10) AB, ICAO, ve EAA Yazışmaları Avrupa Tek Hava ahası Uygulaması (EIP) çerçevesinde

Detaylı

HABERLEŞME, SEYRÜSEFER, GÖZETİM SİSTEMLERİ MÂNİA KRİTERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

HABERLEŞME, SEYRÜSEFER, GÖZETİM SİSTEMLERİ MÂNİA KRİTERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: HABERLEŞME, SEYRÜSEFER, GÖZETİM SİSTEMLERİ MÂNİA KRİTERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

HAVAALANI SERTİFİKASYON VE İŞLETİM YÖNETMELİĞİ (SHY-14A)

HAVAALANI SERTİFİKASYON VE İŞLETİM YÖNETMELİĞİ (SHY-14A) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: HAVAALANI SERTİFİKASYON VE İŞLETİM YÖNETMELİĞİ (SHY-14A) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sivil hava ulaşımına

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA ALANLARI TERMİNAL HİZMETLERİ YÖNERGESİ

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA ALANLARI TERMİNAL HİZMETLERİ YÖNERGESİ Yür. tarihi: 01/12/2003 Değ. tarihi: 23/11/2006 Değ.No:02 Sayfa:1/17 DÜZELTMELER No Tarih Değiştirilen Madde No: No Tarih Değiştirilen Madde No: 1 26/07/2006 Format Değiştirildi. 2 23/11/ 2006 24-2 Yolcu

Detaylı

Ü C R E T TA R İ F E S İ

Ü C R E T TA R İ F E S İ ÜCRET TARİFESİ HADB 5-37 SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÜCRET TARİFESİ İÇİNDEKİLER HAVAALANLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HAVAALANI STANDARTLARI VE SERTİFİKASYON MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET TARİFESİ 5 HAVAALANI YAPIM İZİNLERİ

Detaylı

DOC008. Doküman Kodu: 008. Yayınlanma Tarihi:

DOC008. Doküman Kodu: 008. Yayınlanma Tarihi: DOC008 Doküman Kodu: 008 Yayınlanma Tarihi:15.08.2017 Yürürlük Tarihi:1.10.2017 BÖLÜM 1 GENEL Tarih:01.09.2017 Bölüm: 1 Sayfa:1 BÖLÜM 1 GENEL 1.1 KONU Bu talimat Genel Havacılık kapsamında olan ve Ercan

Detaylı

SHY 6A TİCARİ HAVA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI

SHY 6A TİCARİ HAVA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI SY 6A TİCARİ AVA İŞLTMLRİ RUSAT AKIŞ DİYAGRAMI GNL ava yolu işletmesi kurmak isteyen bütün işletmeciler (tarifeli, tarifesiz, kargo, bölgesel) SY 6A Yönetmeliği 5(1)., 5(2)., 6., 7., 8(1)., 8(2)., 10.

Detaylı

EK-3 HAVAALANI ĠġLETĠMĠ

EK-3 HAVAALANI ĠġLETĠMĠ EK-3 HAVAALANI ĠġLETĠMĠ Eğitimi Alması Gereken Personele ĠliĢkin Tanımlamalar: (1) Yöneticisi: Havaalanının İşletiminden Sorumlu Yönetici Personel. (2) Yöneticisi: Havaalanı İşletmesinin insan faktörleri

Detaylı

SHGM HİZMET TARİFESİ (1/3)

SHGM HİZMET TARİFESİ (1/3) AOC ÖNİZİN HESAP BİLGİLERİ: ÖZEL YETKİ BELGELERİ (RVSM, BRNAV, ETOPS, MNPS, LVO vb.) MANUEL VE DOKÜMAN (Bakım Programı, MEL, OM vb.) POST HOLDER SHGM TARİFESİ (1/3) * 20 000-000 000 2 000 0 2 2 1- A1 Bakım

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 05.04.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26838

Resmi Gazete Tarihi: 05.04.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26838 Resmi Gazete Tarihi: 05.04.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26838 SİVİL HAVA ULAŞIMINA AÇIK HAVAALANLARINDA YER ALAN GAYRİSIHHİ İŞYERLERİ İÇİN İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK (SHY-33A)

Detaylı

YEŞİL HAVAALANI PROJESİ UYGULAMA ESASLARI

YEŞİL HAVAALANI PROJESİ UYGULAMA ESASLARI 1. Tanımlar ve Kısaltmalar YEŞİL HAVAALANI PROJESİ UYGULAMA ESASLARI 1.1 İşletme: 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu ve 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun

Detaylı

CHARGES TARIFF ÜCRET TARİFELERİ DIRECTORATE GENERAL OF CIVIL AVIATION

CHARGES TARIFF ÜCRET TARİFELERİ DIRECTORATE GENERAL OF CIVIL AVIATION CHARGES TARIFF ÜCRET TARİFELERİ DIRECTORATE GENERAL OF CIVIL AVIATION HADB 5-37 CHARGES TARIFF ÜCRET TARİFELERİ DIRECTORATE GENERAL OF CIVIL AVIATION İÇİNDEKİLER HAVAALANLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HAVAALANI

Detaylı

HAVA ULAŞIM DAİRESİ EĞİTİM TALİMATI (SHT-Eğitim/HUD)

HAVA ULAŞIM DAİRESİ EĞİTİM TALİMATI (SHT-Eğitim/HUD) HAVA ULAŞIM DAİRESİ EĞİTİM TALİMATI (SHT-Eğitim/HUD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı, havaalanlarını kullanan her türlü sivil hava aracının uçuş

Detaylı

Ü C R E T T A R İ F E S İ

Ü C R E T T A R İ F E S İ ÜCRET TARİFESİ HADB 5-37 Ü C R E T T A R İ F E S İ İÇİNDEKİLER HAVAALANLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HAVAALANI STANDARTLARI VE SERTİFİKASYON MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET TARİFESİ 5 HAVAALANI YAPIM İZİNLERİ 5 HAVAALANI İŞLETME

Detaylı

ÇOK HAFİF HAVA ARAÇLARI İLE TİCARİ HAVACILIK FAALİYETLERİ TALİMATI (SHT-6AD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ÇOK HAFİF HAVA ARAÇLARI İLE TİCARİ HAVACILIK FAALİYETLERİ TALİMATI (SHT-6AD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ÇOK HAFİF HAVA ARAÇLARI İLE TİCARİ HAVACILIK FAALİYETLERİ TALİMATI (SHT-6AD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı, Türk Hava Sahasında çok hafif

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar

İKİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar 5 Nisan 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26838 Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: YÖNETMELİK SİVİL HAVA ULAŞIMINA AÇIK HAVAALANLARINDA YER ALAN GAYRİSIHHİ İŞYERLERİ İÇİN İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA

Detaylı

HAVA ARACI BAKIM PROGRAMI PERİYOTLARININ BELİRLENMESİ VE KISA SÜRELİ UZATILMASI TALİMATI (SHT-BPU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HAVA ARACI BAKIM PROGRAMI PERİYOTLARININ BELİRLENMESİ VE KISA SÜRELİ UZATILMASI TALİMATI (SHT-BPU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HAVA ARACI BAKIM PROGRAMI PERİYOTLARININ BELİRLENMESİ VE KISA SÜRELİ UZATILMASI TALİMATI (SHT-BPU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE1 - (1) Bu Talimatın amacı, Ticari Hava Taşıma

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sayı : B.11.1.SHG.0.14.03-010.06.02/2821 13/11/2012 Konu : Filoya Hava Aracı İlave Etme Usul ve Esasları Genelgesi TÜM

Detaylı

SHY-6A HAVA TAKSİ İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI GENEL

SHY-6A HAVA TAKSİ İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI GENEL SY-6A AVA TAKSİ İŞLTMLRİ RUSAT AKIŞ DİYAGRAMI GNL ava yolu işletmesi kurmak isteyen bütün işletmeciler (tarifeli, tarifesiz, kargo, bölgesel) SY 6A Yönetmeliği 5(1)., 5(2)., 6., 7., 8(1)., 8(2)., 10. ve

Detaylı

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Esaslar

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Esaslar SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nde işlem gören evrakları imzaya yetkili veya

Detaylı

Havacılık Emniyeti. 1. Hafta. Öğr. Gör. Tevfik Uyar, Uçak Müh. & MBA

Havacılık Emniyeti. 1. Hafta. Öğr. Gör. Tevfik Uyar, Uçak Müh. & MBA Havacılık Emniyeti 1. Hafta Öğr. Gör. Tevfik Uyar, Uçak Müh. & MBA İstanbul Kültür Üniversitesi Hava Lojistiği ve Sivil Havacılık Yer Hizmetleri Bölümleri Tanışma Tevfik UYAR, Uçak Mühendisi & MBA E-posta

Detaylı

TASLAK HAVA ARACI KİRALAMA USUL VE ESASLARI TALİMATI (SHT KİRALAMA) REV. 02 BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TASLAK HAVA ARACI KİRALAMA USUL VE ESASLARI TALİMATI (SHT KİRALAMA) REV. 02 BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden; TASLAK HAVA ARACI KİRALAMA USUL VE ESASLARI TALİMATI (SHT KİRALAMA) REV. 02 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu talimatın amacı, ticari

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 2 ÇED Muafiyet (ÇED) Yönetmeliği Ek-I Uygulanacak Projeler Listesi ve Ek-2 Seçme Eleme Kriterleri

Detaylı

HAVACILIK İŞLETMELERİ DENETİMLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TALİMATI (SHT DENETİM Rev.02) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki dayanak ve Tanımlar

HAVACILIK İŞLETMELERİ DENETİMLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TALİMATI (SHT DENETİM Rev.02) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki dayanak ve Tanımlar nden: HAVACILIK İŞLETMELERİ DENETİMLERİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TALİMATI (SHT DENETİM Rev.02) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Talimatın amacı, havacılık

Detaylı

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER 10.05.2018 tarih ve 7828 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile Lisans Başvurusunda Sunulması Gereken Bilgi ve

Detaylı

MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ

MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ ADI İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ Özel Güvenlik Görevlisi Çalışma İzni ve Kimlik Kartı TEMEL EĞİTİM 1- Diploma aslı ve fotokopisi. 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi. 3- Dört (4) adet biyometrik (zemin ve

Detaylı

HAVAYOLUYLA SEYAHAT EDEN ENGELLİ VEYA HAREKET KISITLILIĞI BULUNAN KİŞİLERİN HAKLARINA VE YAPILACAK DÜZENLEMELERE İLİŞKİN TALİMAT (SHT-33B/01) TASLAK

HAVAYOLUYLA SEYAHAT EDEN ENGELLİ VEYA HAREKET KISITLILIĞI BULUNAN KİŞİLERİN HAKLARINA VE YAPILACAK DÜZENLEMELERE İLİŞKİN TALİMAT (SHT-33B/01) TASLAK HAVAYOLUYLA SEYAHAT EDEN ENGELLİ VEYA HAREKET KISITLILIĞI BULUNAN KİŞİLERİN HAKLARINA VE YAPILACAK DÜZENLEMELERE İLİŞKİN TALİMAT (SHT-33B/01) TASLAK Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı; hava yoluyla seyahat

Detaylı

TÜM HAVA ALANLARI GİRİŞ KARTI TALİMATI (SHT-17.1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

TÜM HAVA ALANLARI GİRİŞ KARTI TALİMATI (SHT-17.1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar TÜM HAVA ALANLARI GİRİŞ KARTI TALİMATI (SHT-17.1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı, Türkiye sınırları dahilinde, aksi belirtilmedikçe en az üç adet hava

Detaylı

TASLAK CNS SİSTEMLERİ MÂNİA KRİTERLERİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

TASLAK CNS SİSTEMLERİ MÂNİA KRİTERLERİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar TASLAK CNS SİSTEMLERİ MÂNİA KRİTERLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, sivil CNS sistemlerinin mânia kriterlerine

Detaylı

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ Revizyon 3. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ Revizyon 3. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ Revizyon 3 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nde işlem gören evrakları imzaya yetkili

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ SIR A NO 1 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ÇED Yönetmeliği Kapsamında Başvuru Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 03/10/2013 tarihli 28784 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

T.C. BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü. - D A Ğ I T I M L I - (Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı)

T.C. BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü. - D A Ğ I T I M L I - (Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı) DOSYA :BPÇ-1/503 19.01.2011 SAYI :B.09.0.TAU.0.17.00.07-504 KONU :Ahşap İskeleler, - D A Ğ I T I M L I - (Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı) GENELGE 2011/1 İLGİ : a) 15.06.2006 gün ve 1502-4111 sayılı

Detaylı

OSMANİYE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

OSMANİYE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI OSMANİYE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çalışma Ruhsatı Yer Seçimi ve Tesisi Kurma İzni (GSM 1-2-3) 1- Başvuru

Detaylı

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ Revizyon 2. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ Revizyon 2. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ Revizyon 2 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nde işlem gören evrakları imzaya yetkili

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü GENELGE (2009/KUGM- 23 /YOLCU) ĠLGĠ: 29/12/2006 tarihli ve 2007/KUGM-21/YOLCU Numaralı Genelge, Bilindiği gibi, ülkemizde Bölgesel Hava Taşımacılığı nın gösterdiği hızlı gelişmeye paralel olarak, havayolu

Detaylı

CHARGES TARIFF DIRECTORATE GENERAL OF CIVIL AVIATION

CHARGES TARIFF DIRECTORATE GENERAL OF CIVIL AVIATION CHARGES TARIFF DIRECTORATE GENERAL OF CIVIL AVIATION 1 İÇİNDEKİLER HAVAALANLARI HİZMETLERİ 5-19 SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI HAVAALANI STANDARTLARI VE SERTİFİKASYON MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET TARİFESİ

Detaylı

HAVAALANLARINDA YAPILACAK HAVACILIK ÇALIŞMASI VE GÖLGELEME TALİMATI (SHT-HÇG) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HAVAALANLARINDA YAPILACAK HAVACILIK ÇALIŞMASI VE GÖLGELEME TALİMATI (SHT-HÇG) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: HAVAALANLARINDA YAPILACAK HAVACILIK ÇALIŞMASI VE GÖLGELEME TALİMATI (SHT-HÇG) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı; Sivil

Detaylı

KABİN MEMURU TEMEL EMNİYET EĞİTİM ORGANİZASYONU DENETİMİ KONTROL FORMU

KABİN MEMURU TEMEL EMNİYET EĞİTİM ORGANİZASYONU DENETİMİ KONTROL FORMU Ek 1 (1) Denetleme İle İlgili Bilgiler Görev Onayı Tarih ve Sayısı Denetlenen İşletmenin Unvanı Denetlemeyi Gerçekleştiren Denetleme Tarihi Denetleme Yeri Denetleme Türü Denetleme Heyeti Unvan Adı Soyadı

Detaylı

HAVAALANLARINDA YAPILACAK HAVACILIK ÇALIŞMASI VE GÖLGELEME TALİMATI (SHT-HÇG) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HAVAALANLARINDA YAPILACAK HAVACILIK ÇALIŞMASI VE GÖLGELEME TALİMATI (SHT-HÇG) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: HAVAALANLARINDA YAPILACAK HAVACILIK ÇALIŞMASI VE GÖLGELEME TALİMATI (SHT-HÇG) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı; Sivil

Detaylı

05.08.2009 HAVA ARAÇLARININ HAVAİ FİŞEKLERİN ZARARLI ETKİLERİNDEN KORUNMASINA İLİŞKİN TALİMAT(SHT-12HF.02) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu talimatın amacı, hava araçlarının havai

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü GENELGE UOD 2014/12

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü GENELGE UOD 2014/12 Sayı : 51859319-010.06.02/2017 26/08/2014 Konu : Uçuş Operasyon ve Sicil Müdürlüklerine gönderilmesi gereken belgeler GENELGE UOD 2014/12 İlgi : 05.03.2010 tarihli ve El Kitaplarına İlişkin Genelge konulu

Detaylı

RUHSAT İŞLEMLERİ İŞ TALİMATI

RUHSAT İŞLEMLERİ İŞ TALİMATI DOKÜMAN NO: RDM.T.01 TARİH: 01.11.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 Bu prosedür, Gayrı Sıhhi Müesseseler, Sıhhi Müesseseler ve Umuma Açık Yerlerin ruhsatlandırılması iş ve işlemlerini kapsamaktadır. a )

Detaylı

ÇEVRE VE İŞLETME İZİNLERİ BELGE LİSTESİ

ÇEVRE VE İŞLETME İZİNLERİ BELGE LİSTESİ A. GAYRISIHHİ MÜESSESELER: İNŞAATA BAŞLAMADAN ÖNCE, YENİ ÜRETİM KONUSU PLANLAMASINDA VEYA KAPASİTE ARTIŞLARINDA: 1. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED): GOSB a başvuru yapılacaktır. Diğer kurum ve kuruluşlardan

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA ALANLARI PİST, APRON VE TAKSİYOLU (PAT) SAHALARI HİZMETLERİ YÖNERGESİ

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA ALANLARI PİST, APRON VE TAKSİYOLU (PAT) SAHALARI HİZMETLERİ YÖNERGESİ Yür. tarihi: 01/12/2003 Rev. tarihi: 26/07/2006 Rev.No:01 Sayfa:1/17 DÜZELTMELER No Tarih Tarafından Yapılmıştır. No Tarih Tarafından Yapılmıştır. Yür. tarihi: 01/12/2003 Rev. tarihi: 26/07/2006 Rev.No:01

Detaylı

HAVAALANLARI DAİRESİ EĞİTİM TALİMATI (SHT-Eğitim/HAD) Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı, havaalanı standartları ve emniyeti, heliportlar, yer

HAVAALANLARI DAİRESİ EĞİTİM TALİMATI (SHT-Eğitim/HAD) Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı, havaalanı standartları ve emniyeti, heliportlar, yer HAVAALANLARI DAİRESİ EĞİTİM TALİMATI (SHT-Eğitim/HAD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı, havaalanı standartları ve emniyeti, heliportlar, yer hizmetleri,

Detaylı

DENİZ UÇAKLARI İLE HAVA TAŞIMA İŞLETMECİLİĞİ YÖNETMELİĞİ (SHY-DENİZ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DENİZ UÇAKLARI İLE HAVA TAŞIMA İŞLETMECİLİĞİ YÖNETMELİĞİ (SHY-DENİZ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: DENİZ UÇAKLARI İLE HAVA TAŞIMA İŞLETMECİLİĞİ YÖNETMELİĞİ (SHY-DENİZ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sivil havacılık

Detaylı

UÇUŞA ELVERİŞLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI DOKÜMANI

UÇUŞA ELVERİŞLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI DOKÜMANI TANDARTLARI DOKÜMANI UED.38224465.H.01 ayfa No 1 / 13 İN TANIMI BELGEİ İ EN ON İ YAAL DAYANAKLAR KOORDİNAYON İTENİLEN BELGELER ÜREİ (K) / EKTÖRE ÖZEL () Yönetici Personel Onayı 2920 ayılı THK, 5431 sayılı

Detaylı

Dr. ÖMER FARUK EROL İDARENİN SİVİL HAVACILIK ALANINDA HAVA TAŞIMACILIĞINA İLİŞKİN FAALİYETLERİ

Dr. ÖMER FARUK EROL İDARENİN SİVİL HAVACILIK ALANINDA HAVA TAŞIMACILIĞINA İLİŞKİN FAALİYETLERİ Dr. ÖMER FARUK EROL İDARENİN SİVİL HAVACILIK ALANINDA HAVA TAŞIMACILIĞINA İLİŞKİN FAALİYETLERİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...VII ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER... XI KISALTMALAR...XXI GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE DE

Detaylı

0212 252 29 00 / 151 &152 ebuyukbay@iso.org.tr (ÖDÜL Konu başlığı ile)

0212 252 29 00 / 151 &152 ebuyukbay@iso.org.tr (ÖDÜL Konu başlığı ile) ÖDÜL BAŞVURUSU İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN VE BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI SIRASINDA İSO ÇEVRE ŞUBESİ'NDEN YOL GÖSTERİLMEK ÜZERE DESTEK ALINABİLİR. 0212 252 29 00 / 151 &152 ebuyukbay@iso.org.tr

Detaylı

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE T.C. KONYA VALİLİĞİ KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE 0 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SAYFA I- AMAÇ 1 II- KAPSAM 1 İKİNCİ BÖLÜM I- GENEL ESASLAR VE UYGULAMA ESASLARI 1 A) GENEL ESASLAR 1 B) UYGULAMA

Detaylı

YÖNETMELİK HAVA ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ (SHY-HUK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK HAVA ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ (SHY-HUK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 13 Ağustos 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28734 Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: YÖNETMELİK HAVA ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ (SHY-HUK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

BARTIN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BARTIN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Yem Bitkileri Tohumu Desteği 3 Meyvecilik desteği (Çilek, Kiraz,Elma) 4 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 5 6 Orman Köylüsünü Destekleme

Detaylı

RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 09.11.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27049 RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Detaylı

HAVA ARACI KİRALAMA USUL VE ESASLARI TALİMATI (SHT KİRALAMA) REV. 02 BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HAVA ARACI KİRALAMA USUL VE ESASLARI TALİMATI (SHT KİRALAMA) REV. 02 BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden; Amaç HAVA ARACI KİRALAMA USUL VE ESASLARI TALİMATI (SHT KİRALAMA) REV. 02 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı, ticari hava

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI 1.Sınıf Gayrisıhhi Müesseseler Ruhsat

Detaylı

a. Dilovası Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü ne; iskana esas SIĞINAK RAPORU düzenlenmesi hk.

a. Dilovası Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü ne; iskana esas SIĞINAK RAPORU düzenlenmesi hk. YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ 1. Parsel içerisindeki inşaat işleri tamamlandığında katılımcı firma tarafından YAPI KULLANMA İZNİ başvurusu yapılır. (EK 01 - Firma antetli kağıdına, parsel ile ilgili ada,

Detaylı

BOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ 1-Gelen şikayet konusunun değerlendirilmesi 2-Değerlendirme

Detaylı

KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI KAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

Detaylı

KARS İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KARS İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARS İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması 4 İçmesuyu

Detaylı

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S. No Hizmetin Adı 1 İmar Durumu Belgesi 2 Yazılı İmar Durumu Belgesi 3 İmar Plan Kopyası 4 5 6 Yer Seçim Belgesi

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ADI A- TEMEL EĞİTİM 1- Diploma aslı veya noter tasdikli sureti 2- Nüfus Cüzdanı. 01 Özel Güvenlik Görevlisi Çalışma İzni ve Kimlik Kartı 3- İki (2) adet vesikalık fotoğraf. 4-Sağlık Kurulu raporu 5- İki

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü GENELGE UOD 2014/11

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü GENELGE UOD 2014/11 Sayı Konu T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü : 51859319-010.06.02/1882 : Uçuş Operasyon Müdürlüğü ne gönderilmesi gereken raporlar 06/08/2014 GENELGE UOD

Detaylı

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ; Rüzgâr ve Güneş enerjisine

Detaylı

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ; Rüzgâr ve Güneş enerjisine

Detaylı

REHBER DÖKÜMANI. Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı Uçuş Operasyon Müdürlüğü Ruhsatlandırma, Kiralama ve Mali İşler Koordinatörlüğü

REHBER DÖKÜMANI. Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı Uçuş Operasyon Müdürlüğü Ruhsatlandırma, Kiralama ve Mali İşler Koordinatörlüğü EN FAZLA ON DOKUZ KOLTUK KAPASİTESİNE SAHİP HAVA ARAÇLARI İLE TİCARİ HAVA TAŞIMACILIĞI YAPACAK İŞLETMELER (HAVA TAKSİ İŞLETMELERİ) İÇİN İŞLETME RUHSATI (AOC Air Operator Certificate) RUHSATLANDIRMA SÜRECİ

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI 1.Sınıf Gayrisıhhi Müesseseler Ruhsat talebi

Detaylı

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK Lisans başvurusu Düzenli depolama tesisleri için tesisin bulunduğu belediyeden usulüne göre alınmış izin veya ruhsat üzerine Bakanlıktan lisans alınması

Detaylı

Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI

Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU YOL HARİTASI RED Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğinin 7. Maddesinde

Detaylı

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Sulama Suyu Talebi 2- Taahhütname 2 Yıl 2 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması 2- Ücret makbuzu 3 İçme suyu İzni 2- Taahhütname 1 Yıl 4

Detaylı

YEŞİL HAVAALANI PROJESİ SERA GAZI KRİTERLERİ DOKÜMANI

YEŞİL HAVAALANI PROJESİ SERA GAZI KRİTERLERİ DOKÜMANI 1. Amaç YEŞİL HAVAALANI PROJESİ SERA GAZI KRİTERLERİ DOKÜMANI Bu dokümanın amacı, proje kapsamında işletmelerin TS EN ISO 14064-1 gereklilikleri ile birlikte sağlamak zorunda oldukları sera gazı kriterlerini

Detaylı

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 3 Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçmesuyu Analizleri Gölet, Liman, Baraj gibi Projelerin inşasında kullanılacak yapı ve inşaat 4

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA Gayri Sıhhi müesseseler ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 Gayri Sıhhi Müesseseler Faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok

Detaylı

İNİŞ ŞERİTLERİ İNŞA EDİLMESİ VE KULLANILMASI TALİMATI (SHT-İNİŞ ŞERİDİ)

İNİŞ ŞERİTLERİ İNŞA EDİLMESİ VE KULLANILMASI TALİMATI (SHT-İNİŞ ŞERİDİ) İNİŞ ŞERİTLERİ İNŞA EDİLMESİ VE KULLANILMASI TALİMATI (SHT-İNİŞ ŞERİDİ) Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu nun 34 üncü ve 91 inci maddelerinde yer alan hükümler

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) özel formatı; kapsam belirleme ve inceleme değerlendirme komisyonu tarafından oluşturulan ve projenin önemli

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) özel formatı; kapsam belirleme ve inceleme değerlendirme komisyonu tarafından oluşturulan ve projenin önemli ÇED HİZMETLERİ Yönetmeliğin EK-I ve EK-II listelerinde yer alan faaliyetler için yürütülen ÇED süreci her ek listesi için farklı sürdürülmektedir. EK-1 listesinde yer alan faaliyetler için Çevresel Etki

Detaylı

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır.

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır. 10 URLA MERKEZ - ZEYTİNLER TEK SEFER 25 X2 = 50 DK 21,4 km X2 = 42,8 km 100 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi URLA MERKEZ İZMİR MERKEZ TEK SEFER 48 X2 = 54 DK 40,7 km X2 = 81,4 km 120 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi

Detaylı

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YAPI KULLANMA İZİN (İSKAN) İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER 2015 (Makine İhtisas OSB zaman içinde olabilecek mevzuat, karar ve uygulama değişikliklerine göre değişiklik veya

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 56

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 56 İstanbul, 24 Mayıs 2013 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 56 KONU : Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanununa Tabi Şirket ve Şubelerce Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü ne Gönderilmesi Gereken Bilgi Formları

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Katı Atık Düzenli Depolama Alanı İşletilmesi 2 Tıbbi Atıkların Toplanması, Taşınması ve Bertaraftı 3 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 2872 Sayılı Çevre

Detaylı

BİLGİ NOTU ERZİNCAN İLİ, TERCAN İLÇESİ, ÇADIRKAYA MAHALLESİ, KÖYİÇİ MEVKİİ 5906 PARSEL

BİLGİ NOTU ERZİNCAN İLİ, TERCAN İLÇESİ, ÇADIRKAYA MAHALLESİ, KÖYİÇİ MEVKİİ 5906 PARSEL BİLGİ NOTU ERZİNCAN İLİ, TERCAN İLÇESİ, ÇADIRKAYA MAHALLESİ, KÖYİÇİ MEVKİİ 5906 PARSEL MART 2015 0 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1... 3 GENEL BİLGİLER... 3 1.1 Gayrimenkulun Cinsi ve Fiili Kullanımı, Adres Bilgileri...

Detaylı

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YAPI KULLANMA İZİN (İSKAN) İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER 2018 (Makine İhtisas OSB zaman içinde olabilecek mevzuat, karar ve uygulama değişikliklerine göre değişiklik veya

Detaylı

ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 İl Özel İdaresine

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 30349

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 30349 Resmi Gazete Tarihi: 03.03.2018 Resmi Gazete Sayısı: 30349 SİVİL HAVA ULAŞIMINA AÇIK HAVAALANLARINDA YER ALAN TERMİNALLER İLE SIHHİ İŞYERLERİ İÇİN İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Detaylı

YEŞİL HAVAALANI PROJESİ UYGULAMA ESASLARI

YEŞİL HAVAALANI PROJESİ UYGULAMA ESASLARI 1. Tanımlar ve Kısaltmalar YEŞİL HAVAALANI PROJESİ UYGULAMA ESASLARI 1.1 İşletme: 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu ve 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun

Detaylı

TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİNİN FİNANSAL VE MALİ KONULARDA DENETLENMESİNE İLİŞKİN TALİMAT SHT-6AF. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİNİN FİNANSAL VE MALİ KONULARDA DENETLENMESİNE İLİŞKİN TALİMAT SHT-6AF. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİNİN FİNANSAL VE MALİ KONULARDA DENETLENMESİNE İLİŞKİN TALİMAT SHT-6AF BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Talimatın amacı, Ticari Hava Taşıma

Detaylı

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması 4

Detaylı

HUKUK + İMAR + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU

HUKUK + İMAR + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU HUKUK + İMAR + PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU Komisyonlarımıza havale edilen 22.03.2018 tarih ve 45914605-756.02-E.1432 sayılı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ifadeli Başkanlık önergesi incelendi.

Detaylı

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK BULGULAR VE UYGULANACAK CEZA MİKTARLARI

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK BULGULAR VE UYGULANACAK CEZA MİKTARLARI İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK BULGULAR VE UYGULANACAK CEZA MİKTARLARI Ek-1 Ceza Maddesi Muhatap Kurum/Kuruluş/Şahıs İhlalin Açıklaması Uygulanacak ceza miktarı (TL) 1 Bakım Kuruluşları Tesis ve ekipman

Detaylı

RAPSİM RADAR PERFORMANS ve İZ ANALİZ LABORATUVARI

RAPSİM RADAR PERFORMANS ve İZ ANALİZ LABORATUVARI Test ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı RAPSİM RADAR PERFORMANS ve İZ ANALİZ LABORATUVARI Birim Sorumlusu: Dr. Hüseyin A. Serim 6 Kasım 2014 TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ, İSTANBUL Laboratuvarın Künyesi

Detaylı

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması 4

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 29.04.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27214 ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete Tarihi: 02.02.2019 Resmî Gazete Sayısı: 30674 ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amaç

Detaylı

TASLAK ÇOK HAFİF HAVA ARAÇLARININ UÇUŞA ELVERİŞLİLİK SERTİFİKASI VERİLME VE/VEYA TEMDİT EDİLME KURALLARINA İLİŞKİN TALİMAT (SHT- ÇHHA U.

TASLAK ÇOK HAFİF HAVA ARAÇLARININ UÇUŞA ELVERİŞLİLİK SERTİFİKASI VERİLME VE/VEYA TEMDİT EDİLME KURALLARINA İLİŞKİN TALİMAT (SHT- ÇHHA U. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: TASLAK ÇOK HAFİF HAVA ARAÇLARININ UÇUŞA ELVERİŞLİLİK SERTİFİKASI VERİLME VE/VEYA TEMDİT EDİLME KURALLARINA İLİŞKİN TALİMAT (SHT- ÇHHA U.E) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Resmi Yazı veya Dilekçe ile bildirim yapıldığında (3194 sayılı İmar Kanununun 39. ve 40.maddelerine göre; kesme yazıları

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Resmi Yazı veya Dilekçe ile bildirim yapıldığında (3194 sayılı İmar Kanununun 39. ve 40.maddelerine göre; kesme yazıları YUNUSEMRE BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ) SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI Metruk Yapıların Yıkılması İşi Yanan Yıkılan Bina Formu Düzenlemesi BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

RÜZGAR ENERJİ YATIRIMLARINDA İDARİ İZİN SÜREÇLERİ

RÜZGAR ENERJİ YATIRIMLARINDA İDARİ İZİN SÜREÇLERİ RÜZGAR ENERJİ YATIRIMLARINDA İDARİ İZİN SÜREÇLERİ SANTRAL SAHASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR Santral sahasının ön analizinin yapılması Mülkiyete ilişkin verilerin ve kısıtların belirlenmesi Micrositing çalışması

Detaylı

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ( I.Sınıf Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı Verilmesi ) DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1) Ruhsat Başvuru/Beyan Formu,

Detaylı