T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ"

Transkript

1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ YAYIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞINCA AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 68 EYLÜL 2005 SAYI: 2576 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 288 Karar Tarihi : 29/07/2005 Konu : Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Başkanlığımız Prensipler ve Eğitim Sistemi Dairesi Başkanlığının teklifi üzerine Kurulumuzda görüşülerek uygun bulunan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik in ekli örneğine göre kabulü kararlaştırıldı. Prof. Dr. Ziya SELÇUK Kurul Başkanı Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı Nazım İrfan TANRIKULU Dr.Veli KILIÇ Ömer ÖZCAN Doç.Dr. Emin KARİP Ahmet Ergun BEDÜK Celal KURU Necati CANBEK Zübeyir YILMAZ İbrahim BÜKEL Mehmet Latif ÇİÇEK Sevinç ATABAY Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Muammer YILDIZ Halil AŞICI Merdan TUFAN

2 634 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Madde 1-13/01/2005 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. d) Öğrencinin seçtiği toplum hizmeti çalışmalarına katılması için önceden velisinin izni alınır (EK-11). Madde 2- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Madde 21- Sosyal etkinlikler kapsamında yakın çevre, yurt içi ve yurt dışına gözlem-inceleme-araştırma veya kültürel, turizm ve ziyaret amaçlı geziler düzenlenebilir. Bu geziler, hazırlanacak gezi planına göre yapılır. Bu konuda aşağıdaki hususlara uyulur; a) Herhangi bir ders veya sosyal etkinlik kapsamında hazırlanan ve çalışma programlarında gösterilen konularla ilgili olarak geziler düzenlenir. Ders öğretmenleri veya danışman öğretmenler, yapacakları gezi ile ilgili gezi planlarını hazırlar ve en az 15 gün önce okul müdürlüğüne verirler. Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir. b) Okulun bulunduğu il/ilçe sınırları içinde yapılacak gezilerle ilgili onay, okul müdürlüğünün teklifi üzerine il/ilçe millî eğitim müdürünce verilir. c) İl sınırları dışına yapılacak gezilerle ilgili onay, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün teklifi üzerine mülkî amirce verilir. d) Bilim, tiyatro, spor, müzik, folklor, beceri yarışması, sosyal etkinlikler ve bunların hazırlık çalışmaları ile benzeri yurt dışı gezilere katılacak resmî ve özel, örgün ve yaygın eğitim yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin görevli-izinli sayılmalarına ilişkin onay, il millî eğitim müdürlüklerinin teklifi üzerine valiliklerce verilir e) İzin onaylarında, gezilere katılacak yönetici, öğretmen, öğrenci varsa veli isimleri ile gezi planı yer alır. f) Gezilerde 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla üç sorumlu öğretmen, gerektiğinde gönüllü veli görevlendirilir. İmkânları yetersiz öğrencilerin gezi giderleri okulaile birliklerince karşılanabilir. g) Geziler, eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenir. Ancak gezi düzenlenen yerin uzaklığı sebebiyle daha uzun zaman gerektiren geziler için onay verilmesi hâlinde yapılamayan dersler, ilgili mevzuat doğrultusunda telafi edilir. Madde 3- Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Madde 25- Okullarda, Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun ve güzel sanatlara ilgi duymalarını sağlayan çeşitli gösteri, seminer, konferans, panel ve benzeri etkinlikler düzenlenir.

3 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 635 Bununla ilgili aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulur. a) Resmî ve özel kuruluşlarca hazırlanan film, tiyatro, konser ve diğer sanatsal gösteriler, sadece bir okulda gösterilmesi hâlinde okul müdürlüğünce; birden fazla okulda gösterilmesi hâlinde ise il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince alan öğretmenleri, varsa rehber öğretmen, psikolog ve sanat eleştirmeninden oluşturulan komisyonca incelenir. İzlenmesinde sakınca olmadığına ilişkin rapor, il/ilçe millî eğitim müdürünce onaylanır ve söz konusu etkinlikler, gösterilmek istenen okul müdürlüklerinin sorumluluğunda gerçekleştirilir. b) Bu etkinliklerin hangi tür ve seviyedeki okullarda gerçekleştirileceği raporda belirtilir. c) Okullar arası etkinlikler, ilgili okul yöneticileri ile eğitim bölgesi koordinatör müdürünün iş birliği sonucunda gerçekleştirilir. d) Ayrıca okulların kendi bünyelerinde düzenlenen konferans, panel ve benzeri etkinliklerden il/ilçe millî eğitim müdürlükleri bilgilendirilir. Madde 4- Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (ı) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ı) Oyunların metinleri, okul müdürlüğünce müdür yardımcısının başkanlığında en az biri alan öğretmeni olmak üzere üç öğretmenden oluşturulan komisyonca incelenir. Oyunların oynanmasında sakınca olmadığına ilişkin rapor okul müdürünce onaylandıktan sonra bu etkinlikler gerçekleştirilir. Madde 5- Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Madde 33- Özel yönetmeliği bulunan kulüplerin dışındaki öğrenci kulüplerinde Toplantı Karar Defteri ve Evrak Dosyası tutulur. Madde 6- Aynı Yönetmeliğin ekleri EK-1 ile EK-2 ekteki şekilde değiştirilmiştir. Yürürlük Madde 7- Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme Madde 8- Bu Yönetmelik hükümlerini, Millî Eğitim Bakanı yürütür.

4 636 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ÇİZELGESİ Kültür ve Edebiyat Kulübü Yayın ve İletişim Kulübü Müzik Kulübü Resim Kulübü Halk Oyunları Kulübü Tiyatro Kulübü Kütüphanecilik Kulübü Sivil Savunma Kulübü Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü Çevre Koruma Kulübü Satranç Kulübü Hayvanları Koruma Kulübü Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma, Çocuk Esirgeme, Kızılay ve Benzeri Kulüpler Sağlık, Temizlik, Beslenme ve Yeşilay Kulübü Havacılık Kulübü Spor Kulübü Bilim-Fen ve Teknoloji Kulübü Fotoğrafçılık Kulübü Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Okul Müzesi Kulübü İzcilik Kulübü Bilinçli Tüketici Kulübü Kooperatifçilik Kulübü Meslek Tanıtma Kulübü Demokrasi, İnsan Hakları ve Yurttaşlık Kulübü Engellilerle Dayanışma Kulübü Yeşili Koruma Kulübü Çocuk Hakları Kulübü Felsefe Kulübü EK-1 Denizcilik Kulübü Okullarda bu çizelgede yer alan kulüpler dışında da kulüpler oluşturulabilir. Konuları birbirine yakın olanlar birleştirilerek yeni öğrenci kulüpleri oluşturulabilir.

5 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 637 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÇİZELGESİ EK-2 İlköğretim Haftası (Eylül ayının 3. haftası) Gaziler Günü (19 Eylül) Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim) Ahilik Kültürü Haftası (8-12 Ekim) Birleşmiş Milletler Günü (24 Ekim) Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım) Lösemili Çocuklar Haftası (2-8 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Afet Eğitimi Hazırlık Günü (12 Kasım) Dünya Felsefe Günü (20 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) Dünya AIDS Günü (1 Aralık) İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası (10 Aralık gününü içine alan hafta) Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (12-18 Aralık) Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının 2. haftası) Sivil Savunma Günü (28 Şubat) Yeşilay Haftası (Mart ayının ilk haftası) Girişimcilik Haftası (Mart ayının ilk haftası) Bilim ve Teknoloji Haftası (8-14) İstiklâl Marşı nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy u Anma Günü (12 Mart) Tüketiciyi Koruma Haftası (15-21 Mart) Şehitler Günü (18 Mart) Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası (21 Mart Nevruz gününü içine alan hafta) Orman Haftası (21-26 Mart) Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart) Kütüphaneler Haftası (Mart ayının son pazartesi günü) Turizm Haftası (15-22 Nisan) Dünya Kitap Günü (23 Nisan gününü içine alan hafta) Bilişim Haftası (Mayıs ayının ilk haftası) Trafik ve İlk Yardım Haftası (Mayıs ayının ilk haftası) Vakıflar Haftası (Mayıs ayının 2. haftası) Engelliler Haftası (10-16 Mayıs) Müzeler Haftası (18-24 Mayıs) Etik Günü (25 Mayıs günü) Çevre Koruma Haftası (Haziran ayının 2. haftası) Mahallî Kurtuluş Günleri ve Atatürk Günleri ile Tarihî Günler (Gerçekleştiği tarihlerde) Bu çizelgede yer almayan diğer ulusal/uluslar arası gün ve haftaların kutlanmasına/anılmasına kurumların tür, seviye, imkân ve şartlarına; çevrenin ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafî özelliklerine göre okul yönetimlerince karar verilir.

6 638 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 298 Karar Tarihi : 16/08/2005 Konu : Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu İmam-Hatip Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Kurulumuzda görüşülerek uygun bulunan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu İmam-Hatip Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik in ekli örneğine göre kabulü kararlaştırıldı. Doç.Dr. Emin KARİP Kurul Başkan V. Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı Nazım İrfan TANRIKULU Dr.Veli KILIÇ Ömer ÖZCAN Doç.Dr. Emin KARİP Ahmet Ergun BEDÜK Celal KURU Necati CANBEK Zübeyir YILMAZ İbrahim BÜKEL Mehmet Latif ÇİÇEK Sevinç ATABAY Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Muammer YILDIZ Halil AŞICI Merdan TUFAN

7 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 639 Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Madde 1-05/11/1999 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Yönetmeliğine aşağıdaki Geçici 3 üncü madde eklenmiştir. Geçici Madde Öğretim Yılı ve öncesinde Anadolu liselerinde kayıtlı olan öğrencilerin nakilleri; a) Kamuda çalışan velinin nakli, bir yıldan az olmamak üzere görevlendirilmesi, görevlendirilmesinin iptali, emekli olması, görevine son verilmesi, istifa etmesi, boşanması, ölmesi, can güvenliğinin olmaması veya doğal afet yaşaması, b) Velinin kamu görevine açıktan atanması veya ilk defa göreve başlatılması, c) Özel iş yeri bulunan veya özel iş yerinde çalışan velinin nakli, iş yeri açması, iş yeri değiştirmesi, d) Öğrencinin öğrenim gördüğü yerde can güvenliğinin olmaması, hastalık nedeniyle bulunduğu il/ilçedeki sağlık kurumlarından verilmiş sağlık kurulu raporunun bulunması durumlarında nakil gerekçesinin belgelendirilmesi kaydıyla yapılır. Bu nakillerde, naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen sınav puanı en düşük öğrencinin sınav puanından az olmaması ve kontenjan açığı bulunması şartı aranmaz. Ancak, öğrencilerin yerleştirilmelerinde puan üstünlüğü esası ve okullardaki sınıf mevcutlarının dengeli dağılımına dikkat edilir. Özre dayalı olmayan isteğe bağlı nakiller ile aynı il ve ilçe merkezlerinde bulunan okullar arası nakiller ise kontenjan açığı bulunması ve naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen sınav puanı en düşük öğrencinin sınav puanından az olmaması şartıyla okula kayıt olduktan sonra meydana gelen ikamet değişikliğine bağlı olarak puan üstünlüğü esasına göre yapılır. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerince, millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında en az iki Anadolu lisesi müdüründen nakillerin değerlendirilmesi için nakil komisyonu oluşturulur. Birden fazla Anadolu lisesinin bulunmadığı yerleşim birimlerinde komisyon, okul müdürünün başkanlığında bir müdür yardımcısı ve bir öğretmenden oluşturulur. Nakil talebinde bulunanlar, öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne Nakil ve Tercih Formu (Ek-2) ile başvuruda bulunurlar. Başvuru belgeleri uygun olanların nakil talepleri, naklen gidilmek istenen okulun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir. İl/ilçelerde oluşturulan komisyona ulaşan nakil talepleri, en geç bir hafta içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır. Yürürlük Madde 2- Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme Madde 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

8 640 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül NAKİL VE TERCİH FORMU.MÜDÜRLÜĞÜNE EK-2./. Öğretim Yılında okulunuz sınıfı nolu öğrencisi. ı naklen...ilindeki Anadolu lisesinden birine kaydettirmek istiyorum. Nakil talebimin değerlendirilmesinde aşağıdaki tercihlerimin dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını arz ederim. Öğrenci Velisinin Adı Soyadı İmza ADRES: Tel: Tercihlerim : 1).. 2).. 3).. 4).. 5).. 6) Yukarıdaki tercihlerimden birisine velisi bulunduğum öğrencimin naklinin mümkün olmaması hâlinde, komisyonca belirlenecek herhangi bir Anadolu lisesine naklinin yapılmasını kabul ediyorum / kabul etmiyorum. / /200. Sayı : Konu :...Millî Eğitim Müdürlüğüne... nolu...sınıfı... alanı öğrencisi...nın nakil talebine ilişkin bilgileri aşağıya çıkarılmıştır. Gereğini arz ederim.... Okul Müdürü Öğrenciye İlişkin Bilgiler: 1).. /.. Öğretim Yılı Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavında aldığı puanı:.. 2) Halen öğrenime devam ettiği alanı/ bölümü: 3) Disiplin cezası alıp almadığı (Aldığı cezanın türü yazılacak) :... /../.. Kayıtlarımıza uygundur Okul Müdürü Adı Soyadı Mühür Not: Bu belge iki nüsha olarak düzenlenir, bir örneği nakil için başvurulan il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne verilmek üzere kapalı - mühürlü zarf içinde imza karşılığı öğrenci velisine teslim edilir. Naklin komisyonca uygun bulunmasından sonra durum,ilgili okul müdürlüğü ile öğrenci velisine yazılı olarak bildirilir. Naklin uygun bulunması hâlinde, ikinci nüshası, nakil yapılacak okul müdürlüğüne tasdikname ve dosyası ile birlikte gönderilir.

9 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 641 Millî Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Madde 1-20/08/1999 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler Yönetmeliğine aşağıdaki Geçici 3 üncü madde eklenmiştir. Geçici Madde Öğretim Yılı ve öncesinde yabancı dil ağırlıklı liselerde kayıtlı olan öğrencilerin nakilleri; a) Kamuda çalışan velinin nakli, bir yıldan az olmamak üzere görevlendirilmesi, görevlendirilmesinin iptali, emekli olması, görevine son verilmesi, istifa etmesi, boşanması, ölmesi, can güvenliğinin olmaması veya doğal afet yaşaması, b) Velinin kamu görevine açıktan atanması veya ilk defa göreve başlatılması, c) Özel iş yeri bulunan veya özel iş yerinde çalışan velinin nakli, iş yeri açması, iş yeri değiştirmesi, d) Öğrencinin öğrenim gördüğü yerde can güvenliğinin olmaması, hastalık nedeniyle bulunduğu il/ilçedeki sağlık kurumlarından verilmiş sağlık kurulu raporunun bulunması durumlarında nakil gerekçesinin belgelendirilmesi kaydıyla yapılır. Bu nakillerde, naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen diploma notu en düşük öğrencinin diploma notundan az olmaması ve kontenjan açığı bulunması şartı aranmaz. Ancak, öğrencilerin yerleştirilmelerinde diploma notu üstünlüğü esası ve okullardaki sınıf mevcutlarının dengeli dağılımına dikkat edilir Öğretim Yılı ve öncesinde merkezî sınav sistemi ile öğrenci alan ve genel orta öğretim programı uygulayan diğer okullarda öğrenim görmekte olan öğrencilerden bu okullara nakil talebinde bulunanlar da okulların sınıf mevcutları dikkate alınarak diploma notlarına en yakın okullara nakil komisyonunca yerleştirilir. Özre dayalı olmayan isteğe bağlı nakiller ile aynı il ve ilçe merkezlerinde bulunan okullar arası nakiller ise kontenjan açığı bulunması ve naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen diploma notu en düşük öğrencinin diploma notundan az olmaması şartıyla okula kayıt olduktan sonra meydana gelen ikamet değişikliğine bağlı olarak diploma notu üstünlüğü esasına göre yapılır. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerince, millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında en az iki yabancı dil ağırlıklı lise müdüründen nakillerin değerlendirilmesi için nakil komisyonu oluşturulur. Birden fazla yabancı dil ağırlıklı lisenin bulunmadığı yerleşim birimlerinde komisyon, okul müdürünün başkanlığında bir müdür yardımcısı ve bir öğretmenden oluşturulur. Nakil talebinde bulunanlar, öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne Nakil ve Tercih Formu (Ek-2) ile başvuruda bulunurlar. Başvuru belgeleri uygun olanların nakil talepleri, naklen gidilmek istenen okulun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir. İl/ilçelerde oluşturulan komisyona ulaşan nakil talepleri, en geç bir hafta içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır. Yürürlük Madde 2- Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme Madde 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

10 642 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül NAKİL VE TERCİH FORMU.MÜDÜRLÜĞÜNE./.. Öğretim Yılında okulunuz sınıfı nolu öğrencisi. ı naklen...ilindeki yabancı dil ağırlıklı liselerden birine kaydettirmek istiyorum. Nakil talebimin değerlendirilmesinde aşağıdaki tercihlerimin dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını arz ederim. ADRES: Tel: Tercihlerim : Öğrenci Velisinin Adı Soyadı İmza 1).. 2).. 3).. 4).. 5).. 6) Yukarıdaki tercihlerimden birisine velisi bulunduğum öğrencimin naklinin mümkün olmaması hâlinde, komisyonca belirlenecek herhangi bir yabancı dil ağırlıklı liseye naklinin yapılmasını kabul ediyorum / kabul etmiyorum. Sayı : Konu :...Millî Eğitim Müdürlüğüne / / nolu...sınıfı... alanı öğrencisi...nın nakil talebine ilişkin bilgileri aşağıya çıkarılmıştır. Gereğini arz ederim.... Okul Müdürü Öğrenciye İlişkin Bilgiler: 1) İlköğretim okulu diploma notu :.. 2) Halen öğrenime devam ettiği alanı/ bölümü: 3) Disiplin cezası alıp almadığı (Aldığı cezanın türü yazılacak) :... /../.. Kayıtlarımıza uygundur Okul Müdürü Adı Soyadı Mühür Not: Bu belge iki nüsha olarak düzenlenir, bir örneği nakil için başvurulan il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne verilmek üzere kapalı - mühürlü zarf içinde imza karşılığı öğrenci velisine teslim edilir. Naklin komisyonca uygun bulunmasından sonra durum,ilgili okul müdürlüğü ile öğrenci velisine yazılı olarak bildirilir. Naklin uygun bulunması hâlinde, ikinci nüshası, nakil yapılacak okul müdürlüğüne tasdikname ve dosyası ile birlikte gönderilir.

11 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 643 Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Madde 1-06/09/1998 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğine aşağıdaki Geçici 3 üncü madde eklenmiştir. Geçici Madde Öğretim Yılı ve öncesinde Anadolu öğretmen liselerinde kayıtlı olan öğrencilerin nakilleri; a) Kamuda çalışan velinin nakli, bir yıldan az olmamak üzere görevlendirilmesi, görevlendirilmesinin iptali, emekli olması, görevine son verilmesi, istifa etmesi, boşanması, ölmesi, can güvenliğinin olmaması veya doğal afet yaşaması, b) Velinin kamu görevine açıktan atanması veya ilk defa göreve başlatılması, c) Özel iş yeri bulunan veya özel iş yerinde çalışan velinin nakli, iş yeri açması, iş yeri değiştirmesi, d) Öğrencinin öğrenim gördüğü yerde can güvenliğinin olmaması, hastalık nedeniyle bulunduğu il/ilçedeki sağlık kurumlarından verilmiş sağlık kurulu raporunun bulunması durumlarında nakil gerekçesinin belgelendirilmesi kaydıyla yapılır. Bu nakillerde, naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen sınav puanı en düşük öğrencinin sınav puanından az olmaması ve kontenjan açığı bulunması şartı aranmaz. Ancak, öğrencilerin yerleştirilmelerinde puan üstünlüğü esası ve okullardaki sınıf mevcutlarının dengeli dağılımına dikkat edilir. Özre dayalı olmayan isteğe bağlı nakiller, kontenjan açığı bulunması ve naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen sınav puanı en düşük öğrencinin sınav puanından az olmaması şartıyla puan üstünlüğü esasına göre ilgili okul müdürlüklerince yapılır. Yürürlük Madde 2- Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme Madde 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

12 644 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu İmam-Hatip Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Madde 1-20/05/2005 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu İmam-Hatip Liseleri Yönetmeliğine aşağıdaki Geçici 2 nci madde eklenmiştir. Geçici Madde Öğretim Yılı ve öncesinde Anadolu imam-hatip liselerinde kayıtlı olan öğrencilerin nakilleri; a) Kamuda çalışan velinin nakli, bir yıldan az olmamak üzere görevlendirilmesi, görevlendirilmesinin iptali, emekli olması, görevine son verilmesi, istifa etmesi, boşanması, ölmesi, can güvenliğinin olmaması veya doğal afet yaşaması, b) Velinin kamu görevine açıktan atanması veya ilk defa göreve başlatılması, c) Özel iş yeri bulunan veya özel iş yerinde çalışan velinin nakli, iş yeri açması, iş yeri değiştirmesi, d) Öğrencinin öğrenim gördüğü yerde can güvenliğinin olmaması, hastalık nedeniyle bulunduğu il/ilçedeki sağlık kurumlarından verilmiş sağlık kurulu raporunun bulunması durumlarında nakil gerekçesinin belgelendirilmesi kaydıyla yapılır. Bu nakillerde, naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen sınav puanı en düşük öğrencinin sınav puanından, diploma notu ile kaydolanlar için de diploma notundan az olmaması ve kontenjan açığı bulunması şartı aranmaz. Ancak, öğrencilerin yerleştirilmelerinde puan ve diploma notu üstünlüğü esası ile okullardaki sınıf mevcutlarının dengeli dağılımına dikkat edilir. Özre dayalı olmayan isteğe bağlı nakiller ile aynı il ve ilçe merkezlerinde bulunan okullar arası nakiller ise kontenjan açığı bulunması ve naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen sınav puanı en düşük öğrencinin sınav puanından, diploma notu ile kaydolanlar için diploma notundan az olmaması şartıyla okula kayıt olduktan sonra meydana gelen ikamet değişikliğine bağlı olarak puan ve diploma notu üstünlüğü esasına göre yapılır. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerince, millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında en az iki Anadolu imam-hatip lisesi müdüründen nakillerin değerlendirilmesi için nakil komisyonu oluşturulur. Birden fazla Anadolu imam-hatip lisesinin bulunmadığı yerleşim birimlerinde komisyon, okul müdürünün başkanlığında bir müdür yardımcısı ve bir öğretmenden oluşturulur. Nakil talebinde bulunanlar, öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne Nakil ve Tercih Formu (Ek-2) ile başvuruda bulunurlar. Başvuru belgeleri uygun olanların nakil talepleri, naklen gidilmek istenen okulun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir. İl/ilçelerde oluşturulan komisyona ulaşan nakil talepleri, en geç bir hafta içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır. Yürürlük Madde 2- Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme Madde 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

13 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 645 NAKİL VE TERCİH FORMU.MÜDÜRLÜĞÜNE EK-2./. Öğretim Yılında okulunuz sınıfı nolu öğrencisi. ı naklen... ilindeki Anadolu imam-hatip lisesinden birine kaydettirmek istiyorum. Nakil talebimin değerlendirilmesinde aşağıdaki tercihlerimin dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını arz ederim. ADRES: Öğrenci Velisinin Adı Soyadı İmza Tel: Tercihlerim : 1).. 2).. 3).. 4).. 5).. 6) Yukarıdaki tercihlerimden birisine velisi bulunduğum öğrencimin naklinin mümkün olmaması hâlinde, komisyonca belirlenecek herhangi bir Anadolu imam-hatip lisesine naklinin yapılmasını kabul ediyorum / kabul etmiyorum. / /200. Sayı : Konu :...Millî Eğitim Müdürlüğüne... nolu...sınıfı... alanı öğrencisi... nın nakil talebine ilişkin bilgileri aşağıya çıkarılmıştır. Gereğini arz ederim. Öğrenciye İlişkin Bilgiler:... Okul Müdürü 1) / Öğretim Yılı Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavında aldığı puanı / İlköğretim okulu diploma notu : 2) Disiplin cezası alıp almadığı (Aldığı cezanın türü yazılacak) :... /../.. Kayıtlarımıza uygundur Okul Müdürü Adı Soyadı Mühür Not: Bu belge iki nüsha olarak düzenlenir, bir örneği nakil için başvurulan il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne verilmek üzere kapalı - mühürlü zarf içinde imza karşılığı öğrenci velisine teslim edilir. Naklin komisyonca uygun bulunmasından sonra durum,ilgili okul müdürlüğü ile öğrenci velisine yazılı olarak bildirilir. Naklin uygun bulunması hâlinde, ikinci nüshası, nakil yapılacak okul müdürlüğüne tasdikname ve dosyası ile birlikte gönderilir.

14 646 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 299 Karar Tarihi : 17/08/2005 Konu : Eğiticinin Eğitimi Kurs Programı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 11/05/2005 tarih ve sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen 30 (otuz) saat süreli Eğiticinin Eğitimi Kurs Programının ekli örneğine göre kabulü kararlaştırıldı Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı Doç.Dr. Emin KARİP Kurul Başkan V. Nazım İrfan TANRIKULU Dr.Veli KILIÇ Ömer ÖZCAN Doç.Dr. Emin KARİP Ahmet Ergun BEDÜK Celal KURU Necati CANBEK Zübeyir YILMAZ İbrahim BÜKEL Mehmet Latif ÇİÇEK Sevinç ATABAY Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Muammer YILDIZ Halil AŞICI Merdan TUFAN

15 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 647 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 300 Karar Tarihi : 17/08/2005 Konu : Elektrik Ark (Elektrod) Kaynağı, Metal İnert Gaz (MIG) ve Metal Aktif Gaz (MAG) Kaynağı ve Tungsten İnert Gaz (TIG) Kaynağı Kurs Programları Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 23/05/2005 tarih ve sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen 200 saat süreli Elektrik Ark (Elektrod) Kaynağı, 240 saat süreli Metal İnert Gaz (MIG) ve Metal Aktif Gaz (MAG) Kaynağı ve 220 saat süreli Tungsten İnert Gaz (TIG) Kaynağı Kurs Programlarının ekli örneklerine göre kabulü kararlaştırıldı. Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı Doç.Dr. Emin KARİP Kurul Başkan V. Nazım İrfan TANRIKULU Dr.Veli KILIÇ Ömer ÖZCAN Doç.Dr. Emin KARİP Ahmet Ergun BEDÜK Celal KURU Necati CANBEK Zübeyir YILMAZ İbrahim BÜKEL Mehmet Latif ÇİÇEK Sevinç ATABAY Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Muammer YILDIZ Halil AŞICI Merdan TUFAN

16 648 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 301 Karar Tarihi : 17/08/2005 Konu : Polis Koleji Haftalık Ders Çizelgeleri Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Koleji Müdürlüğünün 02/08/2005 tarih ve 1017 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen, Polis Koleji Fen Bilimleri, Türkçe- Matematik, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil Alanlarına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri nin, Öğretim Yılından itibaren 9. sınıftan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneklerine göre kabulü, Kurulumuzun 12/07/2000 tarih ve 343 sayılı Kararıyla kabul edilen Polis Koleji Haftalık Ders Çizelgeleri nin kademeli olarak uygulamadan kaldırılması kararlaştırıldı. Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı Doç.Dr. Emin KARİP Kurul Başkan V. Nazım İrfan TANRIKULU Dr.Veli KILIÇ Ömer ÖZCAN Doç.Dr. Emin KARİP Ahmet Ergun BEDÜK Celal KURU Necati CANBEK Zübeyir YILMAZ İbrahim BÜKEL Mehmet Latif ÇİÇEK Sevinç ATABAY Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Muammer YILDIZ Halil AŞICI Merdan TUFAN

17 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 649 DERS KATEGORİLERİ ORTAK ALAN İ SEÇMELİ POLİS KOLEJİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (Fen Bilimleri Alanı) SINIF SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ TARİH T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ FELSEFE YABANCI DİL İKİNCİ YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ MİLLÎ GÜVENLİK BİLGİSİ TRAFİK VE İLK YARDIM TOPLAM MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ GEOMETRİ ANALİTİK GEOMETRİ TOPLAM HUKUK BİLGİSİ (1) RESİM (2) MÜZİK (2) TARİH (2) COĞRAFYA (2) PSİKOLOJİ (2) SOSYOLOJİ (2) MANTIK (2) SEÇMELİ YABANCI DİL (2) ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (2) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (2) DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI (1) SANAT TARİHİ (2) SOSYAL ETKİNLİK (2) YAKIN SAVUNMA (2) YARATICI DRAMA (1) HALKLA İLİŞKİLER (1) ÇEVRE VE İNSAN (1) Alınabilecek Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ Not: 1. Alana kaynaklık eden dersler; Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. Seçmeli Yabancı Dil dersi, okutulmakta olan yabancı dile takviye amaçlı olarak okutulur. 4. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur. 5. Ortak, Alan ve Seçmeli derslerde Anadolu Lisesi programı uygulanır. Alanla ilgili diğer seçmeli derslerde mevcut programlar uygulanır. 6. ( ) içerisinde belirtilen rakamlar, ilgili dersin haftalık ders saati sayısını gösterir.

18 650 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül DERS KATEGORİLERİ ORTAK ALAN İ SEÇMELİ POLİS KOLEJİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (Sosyal Bilimleri Alanı) SINIF SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ TARİH T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ FELSEFE YABANCI DİL İKİNCİ YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ MİLLÎ GÜVENLİK BİLGİSİ TRAFİK VE İLK YARDIM TOPLAM DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI TARİH ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ COĞRAFYA PSİKOLOJİ SOSYOLOJİ MANTIK TOPLAM HUKUK BİLGİSİ (1) RESİM (2) MÜZİK (2) MATEMATİK (2) GEOMETRİ (2) FİZİK (2) KİMYA (2) BİYOLOJİ (2) SEÇMELİ YABANCI DİL (2) ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (2) SANAT TARİHİ (2) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (2) DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI (1) SOSYAL ETKİNLİK (2) YAKIN SAVUNMA (2) YARATICI DRAMA (1) HALKLA İLİŞKİLER (1) ÇEVRE VE İNSAN (1) Alınabilecek Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ Not: 1. Alana kaynaklık eden dersler; Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı ile Tarih ve Coğrafya dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. Seçmeli Yabancı Dil dersi, okutulmakta olan yabancı dile takviye amaçlı olarak okutulur. 4. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur. 5. Ortak, Alan ve Seçmeli derslerde Anadolu Lisesi programı uygulanır. Alanla ilgili diğer seçmeli derslerde mevcut programlar uygulanır. 6. ( ) içerisinde belirtilen rakamlar, ilgili dersin haftalık ders saati sayısını gösterir.

19 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 651 DERS KATEGORİLERİ ORTAK POLİS KOLEJİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (Yabancı Dil Alanı) SINIF SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ TARİH T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ FELSEFE YABANCI DİL İKİNCİ YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ MİLLÎ GÜVENLİK BİLGİSİ TRAFİK VE İLK YARDIM TOPLAM ALAN DİL VE ANLATIM İ YABANCI DİL TOPLAM HUKUK BİLGİSİ (1) RESİM (2) MÜZİK (2) TARİH (2) COĞRAFYA (2) MATEMATİK (2) GEOMETRİ (2) FİZİK (2) KİMYA (2) BİYOLOJİ (2) PSİKOLOJİ (2) SOSYOLOJİ (2) MANTIK (2) SEÇMELİ YABANCI DİL (2) ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (2) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (2) DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI (1) SANAT TARİHİ (2) SOSYAL ETKİNLİK (2) YAKIN SAVUNMA (2) YARATICI DRAMA (1) HALKLA İLİŞKİLER (1) ÇEVRE VE İNSAN (1) Alınabilecek Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ Not: 1. Alana kaynaklık eden dersler; Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı ve Yabancı Dil dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. Seçmeli Yabancı Dil dersi, okutulmakta olan yabancı dile takviye amaçlı olarak okutulur. 4. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur. 5. Ortak, Alan ve Seçmeli derslerde Anadolu Lisesi programı uygulanır. Alanla ilgili diğer seçmeli derslerde mevcut programlar uygulanır. 6. ( ) içerisinde belirtilen rakamlar, ilgili dersin haftalık ders saati sayısını gösterir. SEÇMELİ

20 652 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül DERS KATEGORİLERİ ORTAK ALAN İ SEÇMELİ POLİS KOLEJİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (Türkçe Matematik Alanı) SINIF SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ TARİH T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ FELSEFE YABANCI DİL İKİNCİ YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ MİLLÎ GÜVENLİK BİLGİSİ TRAFİK VE İLK YARDIM TOPLAM DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI MATEMATİK GEOMETRİ ANALİTİK GEOMETRİ COĞRAFYA TOPLAM HUKUK BİLGİSİ (1) RESİM (2) MÜZİK (2) TARİH (2) FİZİK (2) KİMYA (2) BİYOLOJİ (2) SOSYOLOJİ (2) MANTIK (2) SEÇMELİ YABANCI DİL (2) ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (2) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (2) DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI (1) SANAT TARİHİ (2) SOSYAL ETKİNLİK (2) YAKIN SAVUNMA (2) YARATICI DRAMA (1) HALKLA İLİŞKİLER (1) ÇEVRE VE İNSAN (1) Alınabilecek Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ Not: 1. Alana kaynaklık eden dersler; Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Matematik dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. Seçmeli Yabancı Dil dersi, okutulmakta olan yabancı dile takviye amaçlı olarak okutulur. 4. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur. 5. Ortak, Alan ve Seçmeli derslerde Anadolu Lisesi programı uygulanır. Alanla ilgili diğer seçmeli derslerde mevcut programlar uygulanır. 6. ( ) içerisinde belirtilen rakamlar, ilgili dersin haftalık ders saati sayısını gösterir.

21 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 653 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 303 Karar Tarihi : 24/08/2005 Konu : Özel Yüce Fen Lisesi 9, 10, 11 ve 12. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgesi Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 17/08/2005 tarih ve teklif yazıları üzerine Kurulumuzda görüşülen Özel Yüce Fen Lisesi 9, 10, 11 ve 12. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgesinin Öğretim Yılından itibaren 9. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneklerine göre kabulu, Kurulumuzun 19/08/1998 tarih ve 174 sayılı Kararıyla uygulamaya konulan haftalık ders çizelgelerinin Öğretim Yılından itibaren kademeli olarak uygulamadan kaldırılması kararlaştırıldı. Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK Kurul Başkanı Nazım İrfan TANRIKULU Dr.Veli KILIÇ Ömer ÖZCAN Doç.Dr. Emin KARİP Ahmet Ergun BEDÜK Celal KURU Necati CANBEK Zübeyir YILMAZ İbrahim BÜKEL Mehmet Latif ÇİÇEK Sevinç ATABAY Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Muammer YILDIZ Halil AŞICI Merdan TUFAN

22 654 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül DERS KATEGORİLERİ ÖZEL YÜCE FEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF 12. SINIF Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Dil ve Anlatım 2 Dil ve Anlatım 2 Dil ve Anlatım 2 Dil ve Anlatım 2 Ders Saati Sayısı Türk Edebiyatı 3 Türk Edebiyatı 3 Türk Edebiyatı 3 Türk Edebiyatı 3 Din Kü.veAhl.Bil. 1 Din Kü.ve Ah.Bil. 1 Din Kü.veAhl.Bil. 1 Din Kü.ve Ah.Bil. 1 ORTAK Tarih 2 Sağlık Bilgisi 2 T.C. İnk. Tarihi ve 2 Yabancı Dil 3 Atatürkçülük Coğrafya 2 Yabancı Dil 3 Felsefe 2 Matematik 5 Millî Güv.Bil. 1 Yabancı Dil 3 Geometri 2 Trafik ve İlk Yar. 1 Fizik 2 Kimya 2 Biyoloji 2 Yabancı Dil 8 Beden Eğitimi 2 TOPLAM Matematik 4 Matematik 4 Matematik 4 ALAN İ Geometri 2 Geometri 2 Geometri 2 Fizik 4 Fizik 4 Fizik 4 Kimya 4 Kimya 4 Kimya 4 Biyoloji 4 Biyoloji 4 Biyoloji 4 Analitik Geometri 2 TOPLAM Resim (2) Müzik (2) Beden Eğitimi (2) Psikoloji (1-2) Sosyoloji (1-2) Mantık (1-2) Felsefe (1-2) İkinci Yabancı Dil (2) Seçmeli Yabancı Dil (2) Bilgi Kuramı (1) Astronomi ve Uzay Bilimleri (2) Proje Hazırlama (1-2) Bilgi ve İletişim Teknolojileri (2) Demokrasi ve İnsan Hakları (1) Sosyal Etkinlik (2) Türk Edebiyatı (1-2) Matematik (2-3-4) Geometri (1-2) Fizik (1-2) Kimya (1-2) Biyoloji (1-2) Tarih (1-2) Coğrafya (1-2) Alınabilecek Seçmeli Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ SEÇMELİ Not: 1. İkinci Yabancı Dil dersinde; 2. Yabancı Dil dersi olarak Almanca, Çince, Fransızca, İngilizce, ispanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. Seçmeli derslerin karşılığındaki rakamlar o dersin alınabilecek ders saati sayısını göstermektedir.

23 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 655 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 304 Karar Tarihi : 24/08/2005 Konu : Özel Yüce Koleji Hazırlık 9, 10, 11 ve 12. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgesi Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 17/08/2005 tarih ve teklif yazıları üzerine Kurulumuzda görüşülen Özel Yüce Koleji Hazırlık 9, 10, 11 ve 12. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgelerinin Öğretim Yılından itibaren hazırlık ve 9. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneklerine göre kabulü, Kurulumuzun 19/08/1998 tarih ve 174 sayılı Kararıyla uygulamaya konulan haftalık ders çizelgelerinin Öğretim Yılından itibaren kademeli olarak uygulamadan kaldırılması kararlaştırıldı. Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK Kurul Başkanı Nazım İrfan TANRIKULU Dr.Veli KILIÇ Ömer ÖZCAN Doç.Dr. Emin KARİP Ahmet Ergun BEDÜK Celal KURU Necati CANBEK Zübeyir YILMAZ İbrahim BÜKEL Mehmet Latif ÇİÇEK Sevinç ATABAY Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Muammer YILDIZ Halil AŞICI Merdan TUFAN

24 656 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül DERS KATEGORİLERİ ORTAK ÖZEL YÜCE KOLEJİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ FEN BİLİMLERİ ALANI HAZIRLIK 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF 12. SINIF Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Türkçe 4 Dil ve Anlatım 2 Dil ve Anlatım 2 Dil ve Anlatım 2 Dil ve Anlatım 2 Yabancı Dil 20 Türk Edebiyatı 3 Türk Edebiyatı 3 Türk Edebiyatı 3 Türk Edebiyatı 3 İkinci Yab. Dil 4 Din K.ve Ah.Bil. 1 Din.K.ve Ah.Bil. 1 Din K.ve Ah.Bil. 1 Din K.ve Ah.Bil. 1 T.C. İnk. Tarihi Beden Eğitimi 2 Tarih 2 Tarih 2 ve Atatürkçülük Ders Saati Sayısı 2 Yabancı Dil 4 Coğrafya 2 Coğrafya 2 Felsefe 2 İkinci Yab.Dil 2 Matematik 4 Sağlık Bilgisi 2 Yabancı Dil 4 Fizik 2 Yabancı Dil 4 İkinci Yab.Dil 2 Kimya 2 İkinci Yab.Dil 2 Trafik ve İlk Yar. 1 Biyoloji 2 Millî Güv.Bil. 1 Yabancı Dil 10 Beden Eğitimi 2 TOPLAM Matematik 4 Matematik 4 Matematik 4 Fizik 2 Fizik 3 Fizik 3 Kimya 2 Kimya 3 Kimya 3 Biyoloji 2 Biyoloji 3 Biyoloji 3 Geometri 2 Geometri 2 Geometri 2 Analitik Geo. 2 TOPLAM Resim (2) Müzik (2) Beden Eğitimi (2) Tarih (1-2) Coğrafya (1-2) Psikoloji (2) Sosyoloji (2) Felsefe (1-2) Mantık (2) Seçmeli Yabancı Dil (2) Girişimcilik (1) Bilgi Kuramı (1) Astronomi ve Uzay Bilimleri (1) Proje Hazırlama (1) Bilgi ve İletişim Teknolojileri (2) Demokrasi ve İnsan Hakları (1) Sanat Tarihi (2) Sosyal Etkinlik (2) İkinci Yabancı Dil (2) Türkçe (1-2) Türk Edebiyatı (1-2) Fen Bilimleri (2) Matematik (2-4) Geometri (1-2) Fizik (1-2) Kimya (1-2) Biyoloji (1-2) Alınabilecek Seçmeli Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ ALAN İ SEÇMELİ Not: 1. Alana Kaynaklık eden dersler; Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Çince ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur. 4. Seçmeli derslerin karşılığındaki rakamlar o dersin alınabilecek ders saati sayısını göstermektedir.

25 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 657 DERS KATEGORİLERİ ÖZEL YÜCE KOLEJİ 4 YILLIK PROGRAM MODELİ TÜRKÇE-MATEMATİK ALANI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ HAZIRLIK 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF 12. SINIF Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Türkçe 4 Dil ve Anlatım 2 Din K.ve Ah.Bil. 1 Din K.ve Ah.Bil. 1 Din K.ve Ah.Bil. 1 Yabancı Dil 20 Türk Edebiyatı 3 Tarih 2 T.C. İnk. Tarihi ve Atatürkçülük 2 Yabancı Dil 4 İkinci Yab. Dil 4 Din K.ve Ah.Bil. 1 Sağlık Bilgisi 2 Felsefe 2 İkinci Yab.Dil 2 Beden Eğitimi 2 Tarih 2 Yabancı Dil 4 Yabancı Dil 4 Coğrafya 2 İkinci Yab.Dil 2 İkinci Yab.Dil 2 Matematik 4 Millî Güv.Bil. 1 Trafik ve İlk Yar. 1 Fizik 2 Kimya 2. Biyoloji 2 Yabancı Dil 10 Beden Eğitimi 2 TOPLAM Dil ve Anlatım 4 Dil ve Anlatım 5 Dil ve Anlatım 5 Türk Edebiyatı 4 Türk Edebiyatı 4 Türk Edebiyatı 4 Matematik 4 Matematik 4 Matematik 4 Geometri 2 Geometri 2 Geometri 2 Coğrafya 4 Coğrafya 2 Analitik Geo. 2 Coğrafya 2 TOPLAM Resim (2) Müzik (2) Beden Eğitimi (2) Tarih (1-2) Coğrafya (1-2) Fizik (1-2) Kimya (1-2) Biyoloji (1-2) Psikoloji (2) Felsefe (1-2) Sosyoloji (2) Mantık (2) Seçmeli Yabancı Dil (2) Girişimcilik (1) Bilgi Kuramı (1) Proje Hazırlama (1) Bilgi ve İletişim Teknolojisi (2) Demokrasi ve İnsan Hakları (1) Sanat Tarihi (2) Sosyal Etkinlik (2) Fen Bilimleri (2) İkinci Yabancı Dil (2) Türkçe (1-2) Türk Edebiyatı (1-2) Matematik (2-3-4) Geometri (1-2) Alınabilecek Seçmeli Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ ORTAK ALAN İ SEÇMELİ Not: 1. Alana Kaynaklık eden dersler; Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Matematik dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Çince ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur. 4. Seçmeli derslerin karşılığındaki rakamlar o dersin alınabilecek ders saati sayısını göstermektedir. Ders Saati Sayısı

26 658 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül DERS KATEGORİLERİ ORTAK ÖZEL YÜCE KOLEJİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ SOSYAL BİLİMLER ALANI HAZIRLIK 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF 12. SINIF Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Türkçe 4 Dil ve Anlatım 2 Din K.ve Ah.Bil. 1 Din K.ve Ah.Bil. 1 Din K.ve Ah.Bil. 1 Yabancı Dil 20 Türk Edebiyatı 3 Sağlık Bilgisi 2 T.C. İnk. Tarihi ve Atatürkçülük 2 Yabancı Dil 4 İkinci Yab. Dil 4 Din K.ve Ah.Bil. 1 Yabancı Dil 4 Felsefe 2 İkinci Yab.Dil 2 Beden Eğitimi 2 Tarih 2 İkinci Yab.Dil 2 Yabancı Dil 4 Coğrafya 2 Millî Güv.Bil. 1 İkinci Yab.Dil 2 Matematik 4 Trafik ve İlk Yar. 1 Fizik 2 Kimya 2 Biyoloji 2 Yabancı Dil 10 Beden Eğitimi 2 TOPLAM Dil ve Anlatım 4 Dil ve Anlatım 5 Dil ve Anlatım 5 Türk Edebiyatı 4 Türk Edebiyatı 4 Türk Edebiyatı 4 Tarih 4 Tarih 4 Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 4 Coğrafya 4 Coğrafya 4 Coğrafya 4 Psikoloji 2 Sosyoloji 2 Mantık 2 ALAN İ TOPLAM Resim (2) Müzik (2) Beden Eğitimi (2) Matematik (2-4) Geometri (2-4) Fizik (1-2) Kimya (1-2) Biyoloji (1-2) Seçmeli Yabancı Dil (2) Sanat Tarihi (2) Girişimcilik (1) Bilgi Kurumı (1) Proje Hazırlama (1) Bilgi ve İletişim Teknolojisi (2) Demokrasi ve İnsan Hakları (1) Sosyal Etkinlik (2) İkinci Yabancı Dil (2) Fen Bilimleri (2) Türkçe (1-2) Türk Edebiyatı (1-2) Tarih (1-2) Coğrafya (1-2) Felsefe (1-2) Alınabilecek Seçmeli Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ SEÇMELİ Ders Saati Sayısı Not: 1. Alana Kaynaklık eden dersler; Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı ile Tarih ve Coğrafya dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Çince ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur. 4. Seçmeli derslerin karşılığındaki rakamlar o dersin alınabilecek ders saati sayısını göstermektedir.

27 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 659 DERS KATEGORİLERİ ORTAK ÖZEL YÜCE KOLEJİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ YABANCI DİL ALANI HAZIRLIK 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF 12. SINIF Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Ders Saati Sayısı Türkçe 2 Dil ve Anlatım 2 Türk Edebiyatı 3 Türk Edebiyatı 3 Türk Edebiyatı 3 Yabancı Dil 20 Türk Edebiyatı 3 Din.K.ve Ah.Bil. 1 Din K.ve Ah.Bil. 1 Din K.ve Ah.Bil. 1 İkinci Yab. Dil 4 Din K.ve Ah.Bil. Tarih T.C. İnk. Tarihi 1 2 ve Atatürkçülük 2 Beden Eğitimi 2 Tarih 2 Coğrafya 2 Felsefe 2 Coğrafya 2 Sağlık Bilgisi 2 İkinci Yab.Dil 2 Matematik 4 İkinci Yab.Dil 2 Trafik ve İlk Yar. 1 Fizik 2 Millî Güv.Bil. 1 Kimya 2 Biyoloji 2 Yabancı Dil 10 İkinci Yab.Dil Beden Eğitimi 2 TOPLAM Dil ve Anlatım 5 Dil ve Anlatım 5 Dil ve Anlatım 5 ALAN DERSLE Rİ Ders Saati Sayısı Yabancı Dil 13 Yabancı Dil 13 Yabancı Dil 13 TOPLAM Resim (2) Müzik (2) Beden Eğitimi (2) Tarih (2) Coğrafya (2) Matematik (1-2) Geometri (1-2) Fizik (1-2) Kimya (1-2) Biyoloji (1-2) Psikoloji (2) Felsefe (1-2) Sosyoloji (2) Mantık (2) Seçmeli Yabancı Dil (2-4) Girişimcilik (1) Bilgi Kuramı (1) Proje Hazırlama (1) Bilgi ve İletişim Teknolojisi (2) Demokrasi ve İnsan Hakları (1) Sanat Tarihi (2) Sosyal Etkinlik (2) İkinci Yabancı Dil (2-4) Fen Bilimleri (2) Türkçe (1-2) Türk Edebiyatı (1-2) Alınabilecek Seçmeli Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ SEÇMELİ Not: 1. Alana Kaynaklık eden dersler; Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı ve Yabancı Dil dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Çince ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur. 4. Seçmeli derslerin karşılığındaki rakamlar o dersin alınabilecek ders saati sayısını göstermektedir. ÖZEL YÜCE FEN LİSESİ VE ÖZEL YÜCE KOLEJİ HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR 1- Çizelgede yer alan derslerde Talim ve Terbiye Kurulunun 14/07/2005 tarih ve 193 sayılı Kararı ile kabul edilen haftalık ders çizelgelerinde yer alan açıklamalara göre uygulama yapılır. 2- Seçmeli dersler içinde yer alan Fen Bilimleri, Türkçe, Türk Edebiyatı, Felsefe, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, İkinci Yabancı Dil derslerinde bu derslerin program amaçları ve açıklamaları dikkate alınarak Zümre Öğretmenler Kurulunca hazırlanan program uygulanır. 2

28 660 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 305 Karar Tarihi : 24/08/2005 Konu : Özel Diltaş Lisesi 9, 10, 11 ve 12. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgesi Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 16/08/2005 tarih ve teklif yazıları üzerine Kurulumuzda görüşülen Özel Diltaş Lisesi 9, 10, 11 ve 12. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgelerinin, Öğretim Yılından itibaren 9. sınıftan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneklerine göre kabulü, Kurulumuzun 19/08/1998 tarih ve 174 sayılı Kararıyla uygulamaya konulan haftalık ders çizelgelerinin Öğretim Yılından itibaren kademeli olarak uygulamadan kaldırılması kararlaştırıldı. Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK Kurul Başkanı Nazım İrfan TANRIKULU Dr.Veli KILIÇ Ömer ÖZCAN Doç.Dr. Emin KARİP Ahmet Ergun BEDÜK Celal KURU Necati CANBEK Zübeyir YILMAZ İbrahim BÜKEL Mehmet Latif ÇİÇEK Sevinç ATABAY Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Muammer YILDIZ Halil AŞICI Merdan TUFAN

29 Eylül Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 661 DERS KATEGORİLERİ ORTAK ALAN İ SEÇMELİ ÖZEL DİLTAŞ ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ Fen Bilimleri Alanı SINIF SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ TARİH T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ FELSEFE YABANCI DİL İKİNCİ YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ MİLLÎ GÜVENLİK BİLGİSİ TRAFİK VE İLK YARDIM TOPLAM MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ GEOMETRİ ANALİTİK GEOMETRİ TOPLAM RESİM (2) MÜZİK (2) BEDEN EĞİTİMİ (2) TARİH (2) COĞRAFYA (2) PSİKOLOJİ (2) SOSYOLOJİ (2) MANTIK (2) SEÇMELİ YABANCI DİL (2) GİRİŞİMCİLİK (1) BİLGİ KURAMI (1) ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (2) PROJE HAZIRLAMA (1) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (2) DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI (1) SANAT TARİHİ (2) SOSYAL ETKİNLİK (2) Alınabilecek Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ Not: 1. Alana kaynaklık eden dersler; Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Fransızca, İngilizce, İspyanyolca, İtalyanca, Japonca, Çince ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur.

30 662 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Eylül DERS KATEGORİLERİ ORTAK ALAN İ SEÇMELİ ÖZEL DİLTAŞ ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ Sosyal Bilimler Alanı SINIF SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ TARİH T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ FELSEFE YABANCI DİL İKİNCİ YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ MİLLÎ GÜVENLİK BİLGİSİ TRAFİK VE İLK YARDIM TOPLAM DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI TARİH ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ COĞRAFYA PSİKOLOJİ SOSYOLOJİ MANTIK TOPLAM RESİM (2) MÜZİK (2) BEDEN EĞİTİMİ (2) MATEMATİK (2) GEOMETRİ (2) FİZİK (2) KİMYA (2) BİYOLOJİ (2) SEÇMELİ YABANCI DİL (2) SANAT TARİHİ (2) GİRİŞİMCİLİK (1) BİLGİ KURAMI (1) PROJE HAZIRLAMA (1) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (2) DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI (1) SOSYAL ETKİNLİK (2) Alınabilecek Ders Saati Sayısı REHBERLİK TOPLAM DERS SAATİ Not: 1. Alana kaynaklık eden dersler; Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı ile Tarih ve Coğrafya dersleridir. 2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak ders Dil ve Anlatım dersidir. 3. İkinci Yabancı Dil dersi olarak; Almanca, Fransızca, İngilizce, İspyanyolca, İtalyanca, Japonca, Çince ve Rusça derslerinden biri seçilip okutulur.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 77 OCAK EK-2 2014 SAYI: 2676 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO ETKİNLİK TARİH

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO ETKİNLİK TARİH İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO ETKİNLİK TARİH 1 Öğretmenlerin Birbirleriyle Tanışmaları ve Göreve Başlamaları 24 AĞUSTOS 2009 PAZARTESİ 2 Mesleki Çalışmalar

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

Otizm lilerin eğitim hakkı var mıdır? Nedir ve nasıl olmalıdır?

Otizm lilerin eğitim hakkı var mıdır? Nedir ve nasıl olmalıdır? Nisan, 01.04.2013 OTĠZM, EĞĠTĠM HAKKI VE UYGULAMALARI Nisan ayı otizm farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Gün, ay ve yıl olarak belli amaçlara hasredilen tema lar, toplumda dikkat çekmek, konunun önemini

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Talim ve Terbiye Kurulu'nun

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884

Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884 Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884 SAYIŞTAY YÖNETİM MENSUPLARININ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007 1 GENELGE 2007 / 54 İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumlarında Burs, Parasız Yatılılık ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği, b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları

Detaylı

PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ SERTĠFĠKA PROGRAMINA ĠLĠġKĠN ÇERÇEVE USUL VE ESASLAR

PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ SERTĠFĠKA PROGRAMINA ĠLĠġKĠN ÇERÇEVE USUL VE ESASLAR PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ SERTĠFĠKA PROGRAMINA ĠLĠġKĠN ÇERÇEVE USUL VE ESASLAR BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Talim ve Terbiye Kurulu'nun

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE Sayı :2010/800/ 25.11.2010 Konu : Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararla ilgili görüşlerimiz hk. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE İlgi: 9.11.2010 gün ve

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928 D U Y U R U ÜNİVERSİTELERİN ÖĞRETMENLİĞE KAYNAK OLUŞTURAN BÖLÜMLERİNİN SON SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE MEZUNLAR İÇİN 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...i BİRİNCİ BÖLÜM...1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar...1 Amaç...1 Kapsam...1 Dayanak...1 Tanımlar...1 İKİNCİ BÖLÜM...2

Detaylı

SAYI : 70 TARİH : 24.07.2013 KONU: Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki Açık Öğretim ÖNCEKİ KARARIN Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi İmam Hatip

SAYI : 70 TARİH : 24.07.2013 KONU: Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki Açık Öğretim ÖNCEKİ KARARIN Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi İmam Hatip T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI : 70 TARİH : 24.07.2013 KONU: Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki Açık Öğretim ÖNCEKİ KARARIN Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi İmam

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

MATEMATİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

MATEMATİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Matematik ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1) Bu Yönerge,

Detaylı

TEBLİĞ. c) Eğitim merkezi: Bakanlık tarafından kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş kan hizmet birimini,

TEBLİĞ. c) Eğitim merkezi: Bakanlık tarafından kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş kan hizmet birimini, 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Sağlık Bakanlığından: KAN HİZMET BİRİMLERİNDE GÖREV YAPACAK SAĞLIK PERSONELİNİN EĞİTİMİ VE SERTİFİKALANDIRILMASINA DAİR TEBLİĞ BİRİNCİ

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 25/11/2015 tarih

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 25/11/2015 tarih 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 25/11/2015 tarih ve 64968 sayılı yazısı gereği 2015-2016 Eğitim- Öğretim

Detaylı

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslek Liseleri Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 23.08.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslek Liseleri Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 23.08. Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslek Liseleri Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 23.08.2002 Sayı: 24855 MADDE 1 25/6/2000 tarihli ve 24090 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ. A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların Denkliği

DENKLİK İŞLEMLERİ. A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların Denkliği DENKLİK İŞLEMLERİ 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ : MART 1996/ Tebliğler Dergisi 2449

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ : MART 1996/ Tebliğler Dergisi 2449 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ : MART 1996/ Tebliğler Dergisi 2449 DİKKAT (!) Bu Yönerge, OCAK 2005 tarihli ve 2568 sayılı Tebliğler Dergisi'nde

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Bülent Ecevit Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Denizcilik

Detaylı

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI 17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI GENEL SEKRETERLER TOPLANTI TUTANAĞI 1-Bilginin elektronik ortamda paylaşımı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ YAYIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞINCA AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 68 KASIM 2005 SAYI: 2578 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir.

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü,

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü, 22 Nisan 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27560 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: EL SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİ VE EL SANATLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 07/07/2014 Toplantı Sayısı : 392 Karar Sayısı : 3304 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3304- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Burs Yönergesi taslağının

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM YÖNERGESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM YÖNERGESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM YÖNERGESİ Afyonkarahisar 2012 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Dayanak... 1 Tanımlar...

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde Enstitümüz Anabilim / Bilim Dallarına alınacak Doktora ve Yüksek Lisans öğrenci kontenjanları

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( OKUL ÖNCESİ İLKOKUL - ORTAOKUL KOLEJ - FEN LİSESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( OKUL ÖNCESİ İLKOKUL - ORTAOKUL KOLEJ - FEN LİSESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( OKUL ÖNCESİ İLKOKUL - ORTAOKUL KOLEJ - FEN LİSESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ AY HAF GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K S

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 36 İST, 27.02.2013. E-fatura hakkında 424 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı.

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 36 İST, 27.02.2013. E-fatura hakkında 424 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 36 İST, 27.02.2013 ÖZET: E-fatura hakkında 424 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. 424 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 21 Şubat 2013 tarihli

Detaylı

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... . 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL T.C.........,. BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü...,.... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI BiNGÖL ÖNSÖZ 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim kurumları "Çalışma

Detaylı

BİLGİ NOTU. : Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik

BİLGİ NOTU. : Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik BİLGİ NOTU KONU : Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik 1- Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 22.11.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28475 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. (1) Bu

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Muğla Üniversitesinde görevli personelin çocuklarının bakım ve eğitimi için açılan "Gündüz

Detaylı

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : Özel İzmir Amerikan Koleji İnönü Caddesi No: 476 Göztepe - İZMİR TELEFONLAR : 232 355 0 555 FAX : 232 355 0 411 http : www.aci.k12.tr

Detaylı

15.01.2016 SENATO 2016/1-IV

15.01.2016 SENATO 2016/1-IV 15.01.2016 SENATO 2016/1-IV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, öğrenci işlemlerine ilişkin usul ve

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ 01.01.2012 İçindekiler IĞDIR ÜNİVERSİTESİ... 1 ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ... 1 Amaç ve Kapsam:... 1 Madde 1-... 1 Tanımlar:... 1 Madde 2-...

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA UZMAN YARDIMCILIĞI, YURT DIŞI İŞÇİ HİZMETLERİ UZMAN YARDIMCILIĞI İLE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİUZMAN

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA UZMAN YARDIMCILIĞI, YURT DIŞI İŞÇİ HİZMETLERİ UZMAN YARDIMCILIĞI İLE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİUZMAN ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA UZMAN YARDIMCILIĞI, YURT DIŞI İŞÇİ HİZMETLERİ UZMAN YARDIMCILIĞI İLE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİUZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ VE UZMANLIK YETERLİK SINAVLARI HAKKINDA

Detaylı

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA PARASIZ YATILILIK, BURS VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı BİRİNCİ BÖLÜM

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA PARASIZ YATILILIK, BURS VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı BİRİNCİ BÖLÜM İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA PARASIZ YATILILIK, BURS VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı : 26/5/2008-2008/13763 Resmî Gazete : 10.7.2008/26932 Tebliğler Dergisi : AĞUSTOS.2008/2611

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi,

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi, 27 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28246 Bingöl Üniversitesinden: YÖNETMELİK BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ARAŞTIRMA VE REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1: (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Dokuz

Detaylı

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir.

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir. Kök Kavramı Örneklerle Konu Anlatımı 1 TÜRKÇE DERSİNDE ATATÜRKÇÜLÜK 2104 sayılı Tebliğler dergisinde yayımlanan Temel Eğitim ve Orta Öğretim Kurumlarında Atatürk İlke ve İnkılaplarının Öğretim Esasları

Detaylı

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim-öğretim döneminde kazanmış oldukları bilgi, beceri

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ORTALAMA YÜKSELTME VE SORUMLULUK SINAVLARI YÖNERGESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü ORTALAMA YÜKSELTME

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1- Yurtdışından öğrenci kabulüne ilişkin bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.02.2013

Detaylı

GIDA MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER

GIDA MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Gıda mühendisi gıda hammaddelerinin besin değerini kaybetmeden standartlara uygun olarak verimli bir şekilde işlenmesini, korunmasını ve depolanmasını planlayan, uygulamasını yürüten ve yeni sistemleri

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 20 Mayıs 2008 tarih ve 26881 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kafkas Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 5 Temmuz 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29051 Millî Eğitim Bakanlığından: YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 20/3/2012

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personelinin yetiştirilmesini sağlamak,

Detaylı

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR, KAYIT VE KABUL YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (Madde

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri

Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri Doç. Dr. Haydar TAYMAZ (*) Eğitim sistemimizde, yabancı dil bilen orta düzeyde teknik elem anları okullarda yetiştirilmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığının 2.2.1983 gün

Detaylı

2013-2014 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR

2013-2014 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR 2013-2014 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR Başvuruyla ilgili önemli hususlar: 1. Lütfen ilanı sonuna kadar okuyunuz. 2. Mevlana Değişim Programından; açık, dışarıdan, yaygın

Detaylı

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir.

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Bursluluğun

Detaylı

KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir?

KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir? KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir? Kazanım Değerlendirme Uygulaması (KDU), Vitamin Ortaokul Kurumsal üyesi olan özel okullarda, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerinin bilişsel süreçler çerçevesinde

Detaylı

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI GENEL AÇIKLAMALAR

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI GENEL AÇIKLAMALAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI GENEL AÇIKLAMALAR İSTEK ÖZEL ACIBADEM ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönerge, Uluslararası Antalya Üniversitesi ne üstün nitelikte öğrenci kazandırmak,

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu uygulama

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Görev CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ KANUNU Kanun Numarası : 4769 Kabul Tarihi : 29/7/2002 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 2/8/2002 Sayı : 24834 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda; öğrencilere eğitim ve öğretim teknikleri ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Öğretmenlik meslek bilgisi dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl KAMU PERSONEL SEÇME SINAVLARI LE SERBEST MUHASEBEC MAL MÜ AV RL K STAJA BA LAMA SINAVINA HAZIRLIK KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI ANKARA 2011 GENEL

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresinde görevli personelin mesleki ve teknik

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR Bakanlar Kurulu Kararı : Tarih: 01/12/2006 Sayı: 2006/11350 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih: 16/12/2006 Sayı: 26378 BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

2013 YILI KURUL KARARLARI

2013 YILI KURUL KARARLARI 2013 YILI KURUL KARARLARI TARİH SAYI KARAR 11.01.2013 1 İzmir Özel İtalyan Ana ve İlkokulu, İlkokul Haftalık Ders Çizelgesi 11.01.2013 2 (IPL) Foto Epilasyon Kursu Programı 16.01.2013 3 Askerî Liseler

Detaylı

EK-1 (Değişik:RG-31/7/2009-27305)

EK-1 (Değişik:RG-31/7/2009-27305) EK-1 (Değişik:RG-31/7/2009-27305) EK-2 (Mülga:RG-31/7/2009-27305) EK-3 (Değişik:RG-31/7/2009-27305) EK-4 EK-5 EK-6 Sözleşme Örneği İş bu sözleşme, anaokulu müdürlüğü ile arasında aşağıdaki şartlarla imza

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Kadir Has Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi Yüksek Öğretim Kurumlarında

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11 MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Yabancı

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5)

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, insan sağlığı

Detaylı

VAKIF VE DERNEKLERĠ ĠLGĠLENDĠREN YASAL MEVZUAT VE DĠĞER KONULAR Kanun, Yönetmelik, Tebliğ ve Genelge

VAKIF VE DERNEKLERĠ ĠLGĠLENDĠREN YASAL MEVZUAT VE DĠĞER KONULAR Kanun, Yönetmelik, Tebliğ ve Genelge VAKIF VE DERNEKLERĠ ĠLGĠLENDĠREN YASAL MEVZUAT VE DĠĞER KONULAR Kanun,, Tebliğ ve Genelge Resmi Gazete Tarih Sayı 4721 Türk Medeni Kanunu 08.12.2001 24607 4748 İl İdaresi Kanunu (5442 Sayılı), Devlet 09.04.2002

Detaylı

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI ve KONTENJAN VE KOŞULLARI İŞLETME ANABİLİM DALI Muhasebe ve Finansman 15 2 1 18 İİBF, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik ve Turizm Fakültelerinin İşletme, İktisat, Endüstri Mühendisliği, Turizm

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU ENERJİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU ENERJİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU ENERJİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ 1.TOPLULUĞUN ADI Topluluğun adı ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Enerji Topluluğu dur 2.TOPLULUĞUN AMACI Enerji Topluluğu; mevcut bilinen enerji kaynaklarının

Detaylı

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ NĠN 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ BAġVURU, KONTENJANLAR VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ NĠN 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ BAġVURU, KONTENJANLAR VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ NĠN 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ BAġVURU, KONTENJANLAR VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar

Detaylı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı T.C. UŞAK UġAK ÜNİVERSİTESİ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI. BÖLÜM BAġKANLIĞINA Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı sınıf (normal/ikinci öğretim) öğrencisiyim. 201-201

Detaylı

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 sayılı Kanun ile; emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın emekli

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsar.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsar. 18 Haziran 2013 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 28681 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI I. AMAÇ ve KAPSAM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI Madde 1. Bu esasların amacı, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası düzeyde

Detaylı

Yazar editör Perşembe, 02 Ekim 2008 01:09 - Son Güncelleme Çarşamba, 03 Haziran 2009 00:01

Yazar editör Perşembe, 02 Ekim 2008 01:09 - Son Güncelleme Çarşamba, 03 Haziran 2009 00:01 belirli gün, özel günler, belirli gün haftalar, belirli gün ve haftalar, kutlanan özel günler, özel günler haftalar, belirli gun ve haftalar, özel gün, türkiyede, belirli gün ve haftası, belirli gün hafta,

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete :13.1.2005/25699 Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2005/2569 Ek ve Değişiklikler: 1) 12.8.2005/25904 RG EYLÜL

Detaylı