Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders X ÖN ŞARTLAR Haftalık. Bireysel Öğrenme Ders Saati. Ders Kredisi 2

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders X ÖN ŞARTLAR Haftalık. Bireysel Öğrenme Ders Saati. Ders Kredisi 2"

Transkript

1 ARAŞTIRMA YÖNTEM TEKNİKLERİ REKLAMCILIK DÖNEMİ 3 lık Bireysel Öğrenme Ders Saati Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) HAFTALARA GÖRE ) AKTS Kredisi=3 Bu derste öğrenciye; araştırma yapma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. 1. Araştırma yapmak. Araştırma raporu hazırlamak 3. Araştırmayı sunmak 1 Araştırma Konularını Seçme Araştırma Konularını Seçme 3 Kaynak Araştırması Yapma 4 Kaynak Araştırması Yapma 5 Araştırma Sonuçlarını Değerlendirme 6 Araştırma Sonuçlarını Değerlendirme 7 Araştırma Sonuçlarını Rapor Hâline Dönüştürme 8 Araştırma Sonuçlarını Rapor Hâline Dönüştürme 9 Sunuma Hazırlık Yapma 10 Sunuma Hazırlık Yapma 11 Sunumu Yapma 1 Sunumu Yapma 13 Sunumu Yapma 14 Sunumu Yapma Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Ara Sınavlar %0 %0 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

2 İLETİŞİM REKLAMCILIK DÖNEMİ HAFTALARA GÖRE ) lık Bireysel Öğrenme Ders Saati Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) AKTS Kredisi= Bu ders ile öğrenciye, sözlü, sözsüz, yazılı, biçimsel, biçimsel olmayan ve örgüt içi ile dışı arasında iletişim kurma yeterlikleri kazandırılacaktır. 1.Bireysel iletişim kurmak.örgütsel iletişim kurmak 1 Sözlü İletişim kurmak Sözlü İletişim kurmak 3 Yazılı İletişim kurmak 4 Yazılı İletişim kurmak 5 Yazılı İletişim kurmak, Sözsüz İletişim kurmak 6 Sözsüz İletişim kurmak 7 Sözsüz İletişim kurmak 8 Biçimsel (Formal) İletişim kurmak 9 Biçimsel (Formal) İletişim kurmak 10 Biçimsel (Formal) İletişim kurmak, Biçimsel Olmayan (İnformal) İletişim kurmak 11 Biçimsel Olmayan (İnformal) İletişim kurmak 1 Biçimsel Olmayan (İnformal) İletişim kurmak 13 Örgüt dışı iletişim kurmak 14 Örgüt dışı iletişim kurmak Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. Ara Sınavlar %40 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

3 MESLEK ETİĞİ REKLAMCILIK DÖNEMİ 4 HAFTALARA GÖRE ) lık Ders Saati Bireysel Öğrenme Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) AKTS Kredisi= Bu derste meslek etiği ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. 1. Etik ve ahlak kavramlarını İncelemek. Mesleki etik ilkelerine uymak 1 Etik ve ahlak kavramlarını incelemek Etik ve ahlak kavramlarını incelemek 3 Etik sistemlerini incelemek 4 Etik sistemlerini incelemek, Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek 5 Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek 6 Meslek etiğini incelemek 7 Meslek etiğini incelemek 8 Meslek etiğini incelemek 9 Meslek etiğini incelemek 10 Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek 11 Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek 1 Sosyal sorumluluk kavramını incelemek 13 Sosyal sorumluluk kavramını incelemek 14 Sosyal sorumluluk kavramını incelemek Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. Ara Sınavlar %40 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

4 ÇEVRE KORUMA REKLAMCILIK DÖNEMİ 4 lık Bireysel Öğrenme Ders Saati Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) 8 50 HAFTALARA GÖRE ) İŞBİRLİĞİ YAPILACAK AKTS Kredisi= Çevre ve insan sağlığı koruma kuralları ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak Çevre ve insan sağlığı koruma kurallarına uymak 1 Çevre Yönetmelik Bilgisi Çevre Yönetmelik Bilgisi 3 Çevre Yönetmelik Bilgisi 4 Risk Analizi 5 Risk Analizi 6 Atık Depolama 7 Atık Depolama 8 Kişisel Korunma Önlemleri 9 Kişisel Korunma Önlemleri 10 Kişisel Korunma Önlemleri Uluslararası Sağlık ve Güvenlik İkazları, İşçi Sağ. ve İş Güvenliği 11 Yönetmeliği 1 Uluslararası Sağlık ve Güvenlik İkazları, İşçi Sağ. ve İş Güvenliği Yönetmeliği 13 Uluslararası Sağlık ve Güvenlik İkazları, İşçi Sağ. ve İş Güvenliği Yönetmeliği 14 Uluslararası Sağlık ve Güvenlik İkazları, İşçi Sağ. ve İş Güv. Yönetmeliği Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

5 İŞLETME YÖNETİMİ - 1 REKLAMCILIK DÖNEMİ 1 HAFTALARA GÖRE ) İŞBİRLİĞİ YAPILACAK lık Bireysel Öğrenme Ders Saati Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) AKTS Kredisi= 4 3 İşletme kurma ve işletmeyi geliştirme işlemleri ile ilgili yeterlikleri kazandırmak 1.Temel ekonomik göstergeleri analiz etmek. İş yeri kurma fikrini oluşturmak 3. İş yeri kuruluş işlemlerini yürütmek 4. İş yerini faaliyete açmak 1 Mikroekonomik Verileri Takip Etmek Makroekonomik Göstergeleri Analiz Etmek 3 Pazardaki Boşlukları Tespit Etmek 4 Yatırım Alternatiflerini Değerlendirerek En Uygun Olanını Seçmek 5 Yapılabilirlik Çalışmalarını Yürütmek 6 İşletmenin Çevresini Tanımak 7 Talep Analizi ve Tahmini Yapmak, İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek 8 İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek, İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek 9 İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek 10 İş yerinin Kapasitesini Belirlemek, Yatırım Maliyetini Belirleyerek Finansmanını Sağlamak 11 Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak 1 Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak, İş yeri ve Üretim Planı Yapmak 13 İş yeri ve Üretim Planı Yapmak, Yatırımın Kurulum İşlemlerini Yürütmek 14 Uygun yapıyı oluşturup iş yerini açmak Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

6 İŞLETME YÖNETİMİ - II REKLAMCILIK DÖNEMİ HAFTALARA GÖRE ) lık Bireysel Öğrenme Ders Saati Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) AKTS Kredisi= 5 3 İşletme yönetimi, üretim, pazarlama ve mali işler ile ilgili bilgi ve beceriler kazandırmak. 1. Yönetim işlevlerini yerine getirmek,. İnsan kaynaklarını yönetmek, 3. Üretim sürecini yönetmek, 4. Pazarlama faaliyetlerini yönetmek, 5. İşletmenin mali yapısını yönetmek 1 Planlama Yapmak, Örgütleme Yapmak Örgütleme Yapmak, Yöneltmek 3 Yöneltmek, Koordinasyon Sağlamak, Denetim Yapmak 4 İş Analizi Yapılmasını Sağlamak, İnsan Kaynaklarını Planlamak İşgören Adayı Bulmak 5 İşgöreni Seçmek, İşe Alıştırma(Oryantasyon) Eğitimi Vermek İşgören Performansını Değerleme 6 İşgören Performansını Değerleme, İşgörenin Eğitilmesini Sağlamak Kariyer Planlaması Yapmak 7 İş Değerleme, Ücretlendirmek 8 Üretimi Planlamak, Üretimin Gerçekleşebilmesi için Örgütleme Yapmak 9 Üretimin Gerçekleşebilmesi için Örgütleme Yapmak, Kapasite ve Stok Planlaması 10 Hedef Pazarı Belirlemek, Ürün Geliştirme 11 Fiyatlandırma Politikalarını Belirlemek, Tutundurma Politikalarını Belirlemek 1 Tutundurma Politikalarını Belirlemek, Dağıtım Politikalarını Belirlemek Müşteri İlişkilerini Yönetmek 13 Gelir ve Gider Hesaplarını Yönetmek, Borç ve Alacakları Yönetmek, Varlıkları Yönetmek 14 Varlıkları Yönetmek, Kaynakları Yönetmek Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

7 KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ REKLAMCILIK DÖNEMİ 3 HAFTALARA GÖRE ) lık Ders Saati Bireysel Öğrenme Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) AKTS Kredisi= Bu derste; kalite yönetim sistemlerinin uygulama yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmıştır. 1- Kalite Yönetim Sisteminin Altyapısını Oluşturmak - Kalite Standartlarını Uygulamak 1 Kalite kavramı Kalite kavramı, Sandart ve standardizasyon 3 Standart ve standardizasyon 4 Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi 5 Yönetim kalitesi ve standartları 6 Yönetim kalitesi ve standartları, Çevre standartları 7 Çevre standartları 8 Kalite yönetim sistemi modelleri 9 Kalite yönetim sistemi modelleri, Stratejik yönetim 10 Stratejik yönetim 11 Yönetime katılma 1 Süreç yönetim sistemi 13 Kaynak yönetimi sistemi 14 Efqm mükemmellik modeli Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. Ara Sınavlar %40 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

8 BİLGİ İŞLEM İLETİŞİM TEKNİKLERİ REKLAMCILIK DÖNEMİ lık Bireysel Öğrenme Ders Saati Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) HAFTALARA GÖRE ) 3 AKTS Kredisi= 4 Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır. 1. İnternet ortamında iletişim kurmak,. İnternet ortamında iş başvurusu yapmak 3. Sayısal verileri düzenlemek 4. Hazır şablon ile tanıtım materyali hazırlamak 1 İnternet Ve İnternet Tarayıcısı Elektronik Posta Yönetimi 3 Haber Grupları / Forumlar 4 Web Tabanlı Öğrenme 5 Kişisel Web Sitesi Hazırlama 6 Elektronik Ticaret 7 Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş 8 İnternet Ve Kariyer 9 İş Görüşmesine Hazırlık 10 İşlem Tablosu 11 Formüller Ve Fonksiyonlar 1 Grafikler 13 Sunu Hazırlama 14 Tanıtıcı Materyal Hazırlama Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

9 KALİTE GÜNCESİ STANDARTLARI REKLAMCILIK DÖNEMİ 4 HAFTALARA GÖRE ) lık Ders Saati Bireysel Öğrenme Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) AKTS Kredisi=3 Bu derste; iş hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır 1. Kalite Yönetim Sisteminin Altyapısını Oluşturmak. Kalite Standartlarını Uygulamak 3. İstatistiksel kalite kontrol yöntemleri uygulamak 1 Kalite Kavramı Standart ve Standardizasyon 3 Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi, Yönetim kalitesi ve standartları 4 Yönetim kalitesi ve standartları, Çevre standartları 5 Çevre standartları, Kalite yönetim sistemi modelleri 6 Kalite yönetim sistemi modelleri stratejik yönetim 7 Stratejik yönetim, Yönetime katılma 8 Süreç yönetim sistemi, Kaynak yönetimi sistemi 9 Kaynak yönetimi sistemi, Efqm mükemmellik modeli 10 Üretimde kalite kontrolü, Muayene ve örnekleme 11 Muayene ve örnekleme, kalite kontrol 1 Kalite Kontrol 13 Kontrol Diyagramları 14 İstatistiksel Dağılımlar Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. Ara Sınavlar %40 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

10 İLK YARDIM REKLAMCILIK DÖNEMİ 1 HAFTALARA GÖRE ) lık Bireysel Öğrenme Ders Saati Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) AKTS Kredisi= 6 6 İlk yardımın temel ilkeleri, temel yaşam desteği, yaralanmalarda ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, diğer acil durumlarda ilk yardım ve taşımalar ile ilgili yeterlikleri kazandırmak. 1.İlk yardımın temel ilkelerini uygulamak,.temel yaşam desteği sağlamak, 3.Yaralanmalarda ilk yardım uygulamak, 4.Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım uygulamak, 5.Diğer acil durumlarda ilk yardım uygulamak, 6.Hasta veya yaralıları taşımak 1 İlk yardımın temel uygulamaları Birinci ve ikinci değerlendirme 3 Yetişkinlerde temel yaşam desteği 4 Çocuklarda ve bebeklerde temel yaşam desteği 5 Solunum yolu tıkanıklığında ilk yardım 6 Dış ve iç kanamalar 7 Yara ve yara çeşitleri 8 Bölgesel yaralanmalarda, baş ve omurga kırıklarında ilk yardım 9 Üst ekstremite kırık, çıkık ve burkulmalarında ilk yardım 10 Kalça ve alt ekstremite kırık, çıkık ve burkulmalarında ilk yardım 11 Acil bakım gerektiren hastalıklarda ilk yardım 1 Zehirlenmeler, sıcak çarpması, yanık ve donmalar yabancı cisim kaçmalarında ilk yardım 13 Acil taşıma teknikleri, Kısa mesafede hızlı taşıma teknikleri 14 Sedye oluşturarak hasta veya yaralıları taşıma Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

11 TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI REKLAMCILIK DÖNEMİ 3 lık Bireysel Öğrenme Ders Saati Süresi (Proje, Ödev, Araştırma, İşyeri Eğitimi) AKTS Kredisi= 3 3 Öğrencinin, sektör ve pazar özelliklerine göre tüketiciyi tanıyabilmesini; tüketici davranış modellerini ve davranış rollerini anlayabilmesini, pazar, ürün ve müşteri özelliklerine göre satın alma davranışını etkileyen faktörleri saptayabilmesini, tüketici satın alma karar sürecini değerlendirebilmesini ve tüketici satın alma davranışını yönetebilmesini sağlamaktır. HAFTALARA GÖRE ) İŞBİRLİĞİ YAPILACAK 1. Genel tüketici davranışı hakkında bilgi sahibi olmak. Satın alma karar sürecini etkileyen faktörleri saptamak 1 Tüketiciyi tanımak Tüketiciyi tanımak 3 Tüketiciyi tanımak, Tüketici davranış modellerini anlamak 4 Tüketici davranış modellerini anlamak 5 Tüketici davranış modellerini anlamak, Tüketici davranış rollerini anlamak 6 Tüketici davranış rollerini anlamak 7 Tüketici davranış rollerini anlamak 8 Satın alma davranışını etkileyen faktörleri saptamak 9 Satın alma davranışını etkileyen faktörleri saptamak 10 Satın alma davranışını etkileyen faktörleri saptamak, Tüketici satın alma karar sürecini saptamak ve değerlendirmek 11 Tüketici satın alma karar sürecini saptamak ve değerlendirmek 1 Tüketici satın alma karar sürecini saptamak ve değerlendirmek, Satın alma davranışını değerlendirmek ve yönetmek 13 Satın alma davranışını değerlendirmek ve yönetmek 14 Satın alma davranışını değerlendirmek ve yönetmek Kitaplar, ansiklopediler, dergiler, bilgisayar vb. Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

12 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ REKLAMCILIK DÖNEMİ 4 lık Ders Okul Eğitimi Saati Süresi 8 50 AKTS Kredisi= Öğrencinin, pazara, ürüne, işletmenin satış hacmine ve satış yöntemine göre stok seviyesinin belirlenmesine katkıda bulunabilmesini ve maliyet faktörlerinin belirlenmesine yardımcı olmasını, alınan siparişlere göre sevkiyat planlarını kontrol edebilecek ve ilk onayını yapabilmesini, yapılan sevkiyat planlarına göre de müşteri ile iletişim kurarak sipariş takibinde bulunabilmesini sağlamaktadır. HAFTALARA GÖRE ) 1. Stok ( envanter ) bilgisine sahip olmak. Sipariş yönetmek 1 Stok seviyesinin belirlenmesine katkıda bulunmak Stok seviyesinin belirlenmesine katkıda bulunmak 3 Stok seviyesinin belirlenmesine katkıda bulunmak 4 Stok seviyesinin belirlenmesine katkıda bulunmak Maliyet faktörlerinin belirlenmesine yardımcı olmak 5 Maliyet faktörlerinin belirlenmesine yardımcı olmak 6 Maliyet faktörlerinin belirlenmesine yardımcı olmak 7 Maliyet faktörlerinin belirlenmesine yardımcı olmak 8 Sevkiyat planlarını kontrol etmek ve ilk onayını yapmak 9 Sevkiyat planlarını kontrol etmek ve ilk onayını yapmak 10 Sevkiyat planlarını kontrol etmek ve ilk onayını yapmak 11 Sevkiyat planlarını kontrol etmek ve ilk onayını yapmak Müşteri ile iletişim kurarak sipariş takibinde bulunmak 1 Müşteri ile iletişim kurarak sipariş takibinde bulunmak 13 Müşteri ile iletişim kurarak sipariş takibinde bulunmak 14 Müşteri ile iletişim kurarak sipariş takibinde bulunmak İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

13 DÖNEMİ 4 HAFTALARA ) GÖRE SATIŞ YÖNETİMİ REKLAMCILIK lık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi AKTS Kredisi= 1 Öğrencinin; potansiyel müşteriler için kaynakları araştırarak müşterilerin özelliklerini tespit edebilmesi, satış öncesi hazırlık yaparak satış sürecini gerçekleştirebilmesi, satış sonrası hizmetleri takip edebilmesi ve satış birimi ile ilgili birimler arasındaki koordinasyonu sağlayabilmesi, işletme içinde elde edilen verilere göre satışların mevcut durum analizini yapabilmesi ve böylece birimin güçlü ve zayıf yönlerini tespit edebilmesi, satışları tahmin edebilmesi ve satış kotalarını belirleyebilmesi, satışla ilgili ticari ve finansal belgeleri yönetebilmesi, örgüt yapısını seçerek satış elemanlarının yetki ve sorumluluklarını belirleyebilmesi, satış ekibinin koordinasyonunu sağlayabilmesi ve performans değerlendirme kriterlerine göre satış elemanlarını denetleyebilmesine sağlamaktır. Satış yönetimi gerçekleştirirken; 1. Potansiyel müşteri için hazırlık yapmak. Ürünü satışa hazırlamak ve satmak 3. Satış sonrası hizmetleri yönetmek 4. Ürün özelliğine uygun satış yöntemlerini uygulamak 5. Satış stratejisi geliştirmek I 6. Satış stratejisi geliştirmek II 7. Satış tahmini yapmaya katkıda bulunmak 8. Satışla ilgili finansal/cari işlemleri yapmak 9. Satış gücü planlaması yapmak 10. Birim/bölge satış örgüt yapısını oluşturmak 11. Birim/bölge satış rotasını oluşturmak 1. Birim/bölge satış ekibinin koordinasyonunu sağlamak ve denetlemek yeterlilikleri kazandırılacaktır. 1 Potansiyel müşteriler için kaynakları araştırmak ve müşterileri listelemek Listelenen müşterilerin özelliklerini tespit etmek Satış öncesi hazırlık yapmak, Satış sürecini gerçekleştirmek 3 Satış sürecinde krizi yönetmek, Satış sonrası hizmetleri takip etmek Satış sonrası hizmetleri takip etmek, Satış birimi ile ilgili birimler arasındaki koordinasyonu sağlamak, Doğrudan satış yapmak Doğrudan satış yapmak, Dolaylı satış yapmak, Satışların mevcut durum analizini yapmak Satışların mevcut durum analizini yapmak, Birimin güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmek, Pazarın fırsat ve tehtidlerini tahmin etmek Pazarın fırsat ve tehtidlerini tahmin etmek, Uzun vadeli stratejik amaç ve hedefler tespit etmek, Satış tahmini yapmak için gerekli verileri toplamak Satış tahmini yapmak için gerekli verileri toplamak, Satışları tahmin etmek, Satış kotalarını belirlemek Satış kotalarını belirlemek, Satışla ilgili ticari ve finansal belgeleri yönetmek, Birim bütçesinin hazırlanmasına ve uygulanmasına katkı sağlamak Birim bütçesinin hazırlanmasına ve uygulanmasına katkı sağlamak, Satış elemanı sayısını belirlemek Satış elemanının niteliğini belirlemek, Satış elemanının temin edilmesine katkıda bulunmak Bölümleri oluşturmak, Uygun örgüt yapısını seçip yetki ve sorumlulukları belirlemek

14 13 Bölge özelliklerini belirlemek, Bölgeye uygun rotayı oluşturmak 14 Satış ekibinin koordinasyonunu sağlamak, Satış elemanlarını denetlemek İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

15 SATIŞ GÜCÜ EĞİTİMİ REKLAMCILIK DÖNEMİ 3 lık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi AKTS Kredisi= 9 Öğrencinin, pazar ve hedef kitlenin özelliklerine göre mesleği İle ilgili yayınları takip edebilmesini ve kurs ve seminerlere katılabilmesini, paket programları analiz ederek işletme olanaklarına göre satış sürecinde kullanılan paket programları seçebilmesine, satış elemanlarının oryantasyonunu, performans değerleme sonuçlarına göre motivasyon ihtiyacını belirleyerek motivasyonunu sağlayabilmesini, toplum ve iş etiğinin gerektirdiği kurallara uygun davranarak uygulanmasını gerçekleştirerek, sosyal gelişmeleri inceleyip yorumlayabilmesini, almış olduğu eğitimler ve sahip olduğu niteliklere göre stresi yönetebilecek ve zamanı etkin kullanabilmesini sağlamaktır. HAFTALARA ) GÖRE Satış gücü eğitimi, 1. Mesleki gelişim faaliyetlerini yürütmek. Ürün satışı ile ilgili paket programları kullanmak 3. Birim/bölge satış elemanlarının mesleki gelişim faaliyetlerini yürütmek 4. Birim/bölge satış elemanlarını motive etmek 5. Birim/bölge satış elemanlarının performanslarını değerlendirmek 6. Birim/bölge satış elemanlarının kariyer planlarına yardımcı olmak 7. Mesleki etik değerlerine uymak 8. Toplumsal olayları takip etmek 9. Stres yönetmek ve zamanı planlamak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Mesleği ile ilgili yayınları takip etmek,.kurs ve seminerlere katılmak, Satış sürecinde kullanılan paket programların analizi Satış sürecinde kullanılan paket programların analizi 3 Satış sürecinde kullanılan paket programların seçimi Satış sürecinde kullanılan paket programların seçimi, Satış elemanlarının oryantasyonunu sağlamak Satış elemanlarının oryantasyonunu sağlamak, Satış elemanlarının eğitimini sağlamak Çalışanların kongre,seminer,panel gibi faaliyetlere katılımını sağlamak Satış elemanlarının motivasyon ihtiyacını belirlemek Satış elemanlarının motivasyon ihtiyacını belirlemek, Satış elemanlarının motivasyonunu sağlamak Satış elemanlarının motivasyonunu sağlamak, Performans kriterlerini belirlemek ve ölçmek Performans ölçüm sonuçlarına göre gerekenleri yapmak, Çalışanların kariyer basamaklarını belirlemek Çalışanların kariyer basamaklarını belirlemek Çalışanlara kariyer yolu oluşturabilecek koçluk ve mentorluk sistemini oluşturmak Çalışanlara kariyer yolu oluşturabilecek koçluk ve mentorluk sistemini oluşturmak Etik kurallara uygun davranmak 1 Etik kurallara uygun davranılmasını sağlamak, Sosyal gelişmeleri incelemek 13 Sosyal olayları yorumlamak, Stresi yönetmek 14 Stresi yönetmek, Zamanı yönetmek

16 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

17 DÖNEMİ HAFTALARA ) GÖRE SATIŞ SAHA PLANLAMASI REKLAMCILIK lık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi AKTS Kredisi= 6 Öğrenci, yapılacak işin türü ve özelliklerine göre kişisel bakımını ve günlük iş planını gerçekleştirebilmesini, işin ve katılımcıların özelliklerine göre toplantı gündemini belirleyebilmesini, toplantı için katılımcılara bilgi verebilmesini, işletmenin gelecekte tahminlediği iş yüküne göre ne kadar çalışana ihtiyaç duyacağını öngörülmeyebilmesini, personelin izin planlamasını yapabilmesini, teşhir ve tanzim mekanlarını, fuar stantlarını düzenleyebilmesini, işin özelliklerine göre gerekli olan birincil ve ikincil verileri uygun veri toplama yöntemlerine göre toplayabilmesini ve uygun analiz teknikleri ile analiz ederek yorumlayabilmesini, örgüt yapısına uygun yazılı raporları hazırlayabilmesini, üst yönetime sunabilmeyi ve dosyalama arşivleme tekniklerine göre raporların dosyalanması ve arşivlenmesini sağlayabilecektir. Satış dışı faaliyetleri gerçekleştirirken; 1. İşi ile ilgili hazırlık yapmak I. İşi ile ilgili hazırlık yapmak II 3. Toplantı yapmak 4. Satış elemanlarının izin planlamasını yapmak 5. Satış mekanlarını ve çalışma alanı düzenlemesini yapmak/yaptırmak 6. Raporlama için veri toplamak ve yorumlamak 7. Rapor hazırlamak ve arşivlemek yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Kişisel hazırlık yapmak, İş planı yapmak İş planı yapmak, Satış organizasyonu için gerekli dökümanları hazırlamak 3 Satış ekibi ile günlük toplantılar ve iş dağılımı yapmak Toplantı gündemini belirlemek, Toplantı için katılımcılara bilgi vermek ve toplantı mekanını hazırlatmak Toplantı için katılımcılara bilgi vermek ve toplantı mekanını hazırlatmak, Gündeme uygun şekilde hazırlanarak toplantıyı gerçekleştirmek Gündeme uygun şekilde hazırlanarak toplantıyı gerçekleştirmek, Birimin hangi dönemde ne kadar çalışana ihtiyaç duyacağını öngörümlemek Çalışanların hangi dönemde izin kullanacakları hakkında bilgi elde etmek, İşlerin aksamayacağı şekilde personel izin planlamasını yapmak 8 Teşhir ve tanzim mekanlarını düzenlemek 9 Teşhir ve tanzim mekanlarını düzenlemek, Fuar stantlarını düzenlemek 10 Fuar stantlarını düzenlemek, Çalışma alanını ergonomik şekilde düzenlemek Çalışma alanını ergonomik şekilde düzenlemek, Gerekli olan birincil ve ikincil verileri toplamak Gerekli olan birincil ve ikincil verileri toplamak, Birincil ve ikincil veri analiz etmek ve yorumlamak Birincil ve ikincil veri analiz etmek ve yorumlamak, Kurum yapısına uygun yazılı raporları hazırlamak ve üst yönetime sunmak 14 Dosyalama ve arşivleme takibini yapmak

18 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

19 PERAKENDE YÖNETİMİ REKLAMCILIK DÖNEMİ 4 Zorunlu Seçmeli Meslek Dersi Ders Ders lık Ders Saati AKTS Kredisi= 5 Öğrencinin, sektöre, pazara ve müşteri özelliklerine göre perakendeci işletmelerin sınıflandırılmasını, yer türlerini belirleyebilmesini, mağaza düzeni hakkında bilgi elde edebilmesini, kategori yönetiminin oluşturulmasına, ürün çeşitlendirme planlama sürecine, fiyatlandırma türlerine, iletişim yöntemleri ve bütçesinin belirlenmesine iletişim programının planlanmasına katkıda bulunmasını sağlayacaktır. HAFTALARA GÖRE ) Perakende Yönetimi, 1. Perakendeci işletmeleri yapısal olarak ayrıştırmak I. Perakendeci işletmeleri yapısal olarak ayrıştırmak II 3. Perakendeci ürün çeşitlendirmesi yapmak 4. Perakendeci işletmenin satın alma ve fiyatlandırma sistemini oluşturmak 5. Perakende iletişim karmasını oluşturmak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Perakendeci işletmeleri sınıflandırmak ve yer türlerini saptamak 3 Perakendeci işletmeleri sınıflandırmak ve yer türlerini saptamak Perakendeci işletmelerin özelliklerini saptamak Perakendeci işletmelerin özelliklerini saptamak Perakendeci işletmelerin mağaza düzeni hakkında bilgi elde etmek 4 Perakendeci işletmelerin mağaza düzeni hakkında bilgi elde etmek 5 Perakendeci işletmelerin mağaza düzeni hakkında bilgi elde etmek Perakendeci işletmenin finansal bilgilerini elde etmek 6 Perakendeci işletmenin finansal bilgilerini elde etmek 7 Kategori yönetiminin oluşturulmasına katkıda bulunmak 8 9 Kategori yönetiminin oluşturulmasına katkıda bulunmak Ürün çeşitlendirme planlama sürecine katkıda bulunmak Ürün çeşitlendirme planlama sürecine katkıda bulunmak Perakende satın alma sistemlerini saptamak 10 Perakende satın alma sistemlerini saptamak 11 Perakendeci işletmenin fiyatlandırma yönteminin seçimin katkıda bulunmak 1 13 Perakendeci işletmenin fiyatlandırma yönteminin seçimin katkıda bulunmak Perakendeci işletmenin iletişim yöntemleri ve bütçesini belirlemek Perakendeci işletmenin iletişim yöntemleri ve bütçesini belirlemek Perakende iletişim programının planlanması konusunda katkı sağlamak 14 Perakende iletişim programının planlanması konusunda katkı sağlamak Ara Sınavlar %40

20 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

21 DÖNEMİ 4 HAFTALARA ) GÖRE MEVZUATI REKLAMCILIK Zorunlu Ders lık Ders Saati Meslek Dersi Seçmeli Ders AKTS Kredisi= Öğrencinin, sektör ve ürünün özelliklerine göre satış faaliyetlerine ilişkin kanun, yönetmelik vb. araştırabilmesini; mevzuata göre satışla ilgili belgelerin uygunluğunu kontrol edebilmesini, sektör ve ürünün özelliklerine göre satış personelini mevzuat hakkında eğitebilmesini; mevzuata göre satış faaliyetlerinin uygunluğunu takip edebilmesini sağlamaktır. Pazarlama mevzuatı, 1. Pazarlama mevzuatını hakim olmak. Pazarlama mevzuatına uygun davranmak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Satış faaliyetlerine ilişkin kanun, yönetmelik vb. araştırmak Satış faaliyetlerine ilişkin kanun, yönetmelik vb. araştırmak 3 Satış faaliyetlerine ilişkin kanun, yönetmelik vb. araştırmak 4 Satış faaliyetlerine ilişkin kanun, yönetmelik vb. araştırmak Satışla ilgili belgelerin mevzuata uygunluğunu kontrol etmek 5 Satışla ilgili belgelerin mevzuata uygunluğunu kontrol etmek 6 Satışla ilgili belgelerin mevzuata uygunluğunu kontrol etmek 7 Satışla ilgili belgelerin mevzuata uygunluğunu kontrol etmek 8 Satış personelini mevzuat hakkında eğitmek 9 Satış personelini mevzuat hakkında eğitmek 10 Satış personelini mevzuat hakkında eğitmek 11 Satış personelini mevzuat hakkında eğitmek Satış faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu takip etmek 1 Satış faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu takip etmek 13 Satış faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu takip etmek 14 Satış faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu takip etmek İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

22 DÖNEMİ HAFTALARA ) GÖRE DA İLETİŞİM TEKNİKLERİ REKLAMCILIK Zorunlu Ders lık Ders Saati Meslek Dersi Seçmeli Ders AKTS Kredisi= Öğrencinin, işletmenin misyon ve vizyonuna göre işletme imajının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayabilmesini; işletmenin tutundurma amaçlarına göre işletme ve ürün hakkında çevreye bilgi verebilmesini ve sponsorluk çalışmalarına katkıda bulunabilecektir. İşletmenin reklam amacı ve ortamına göre oluşturulacak reklam kampanyasına veri sağlayabilecek ve reklam etkinliğinin ölçülmesi yöntemlerine göre yürütülmekte olan reklamlar ile ilgili geri bildirimde bulunabilecektir. Tutundurma stratejileri, satış elamanları ve müşterilerin özelliklerine ve aracılara göre satış elemanlarına, aracı ve müşterilere yönelik satış geliştirme faaliyetlerine yardımcı olmasını, hedef pazarın özelliklerine, tutundurma stratejilerine ve satış yöntemine göre doğrudan satış faaliyetleri için potansiyel alıcıları belirlemeye ve doğrudan satış faaliyetleri için gerekli araçların seçimine yardımcı olabilmesini sağlayacaktır. Pazarlama İletişim Teknikleri, 1. Halkla ilişkiler faaliyetlerine katkı sağlamak. Reklam faaliyetlerine katkı sağlamak 3. Satış geliştirme faaliyetlerine katkı sağlamak 4. Doğrudan satış faaliyetlerine katkıda bulunmak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 İşletme imajının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamak İşletme imajının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamak, İşletme ve ürün hakkında çevreye bilgi vermek 3 İşletme ve ürün hakkında çevreye bilgi vermek 4 5 İşletme ve ürün hakkında çevreye bilgi vermek, Sponsorluk çalışmalarına katkıda bulunmak Sponsorluk çalışmalarına katkıda bulunmak, Oluşturulacak reklam kampanyasına veri sağlamak 6 Oluşturulacak reklam kampanyasına veri sağlamak 7 Oluşturulacak reklam kampanyasına veri sağlamak, Yürütülmekte olan reklamlar ile ilgili geri bildirimde bulunmak 8 Yürütülmekte olan reklamlar ile ilgili geri bildirimde bulunmak Yürütülmekte olan reklamlar ile ilgili geri bildirimde bulunmak Satış elemanlarına yönelik satış geliştirme faaliyetlerine katkı sağlamak Satış elemanlarına yönelik satış geliştirme faaliyetlerine katkı sağlamak Aracılara yönelik satış geliştirme faaliyetlerine katkı sağlamak Aracılara yönelik satış geliştirme faaliyetlerine katkı sağlamak Müşterilere yönelik satış geliştirme faaliyetlerine katkı sağlamak 1 Müşterilere yönelik satış geliştirme faaliyetlerine katkı sağlamak 13 Doğrudan satış faaliyetleri için potansiyel alıcıları belirlemeye yardımcı olmak 14 Doğrudan satış faaliyetleri için gerekli araçların seçimine yardımcı olmak

23 Ara Sınavlar %40 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

24 DÖNEMİ 4 HAFTALARA ) İŞBİRLİĞİ GÖRE YAPILACAK ARAŞTIRMASI REKLAMCILIK Zorunlu Ders lık Ders Saati Meslek Dersi Seçmeli Ders AKTS Kredisi= 3 Öğrencinin, problemi açık bir şekilde ortaya koyabilmesini ve pazarlama araştırma amacını belirleyebilmesini, problemin özelliği ve araştırmanın niteliğine göre pazarlama araştırması için veri kaynaklarını ve veri toplama yöntemlerini belirleyebilmesini, problemin özelliğine göre, pazarlama araştırmasında örnek kitleyi belirleyebilmesini ve örnekleme sürecini yerine getirebilmesini, verileri toplayıp analiz ederek, raporlayabilmesini sağlamaktır. Pazarlama araştırması, 1. Pazarlama araştırmasında problem ve amacı tespit etmek. Pazarlama araştırması tasarımını yapmak ve uygulamak I 3. Pazarlama araştırması tasarımını yapmak ve uygulamak II yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Problemi açık bir şekilde ortaya koymak Pazarlama araştırma amacını belirlemek 3 Pazarlama araş. amacını belirlemek, Pazarlama araş. için veri kaynaklarını belirlemek 4 Pazarlama araştırması için veri kaynaklarını belirlemek 5 Pazarlama araştırması için veri kaynaklarını belirlemek, Pazarlama araştırması için veri toplama yöntemlerini belirlemek 6 Pazarlama araştırması için veri toplama yöntemlerini belirlemek 7 Pazarlama araştırması için veri toplama yöntemlerini belirlemek 8 Pazarlama araştırması için veri toplama yöntemlerini belirlemek 9 Pazarlama araştırması için veri toplama yöntemlerini belirlemek 10 Pazarlama araştırması için veri toplama yöntemlerini belirlemek Pazarlama araş. örnek kitleyi belirlemek ve örnekleme sürecini yerine getirmek 11 Pazarlama araş. örnek kitleyi belirlemek ve örnekleme sürecini yerine getirmek 1 Pazarlama araştırmasında örnek kitleyi belirlemek ve örnekleme sürecini yerine getirmek, Verileri toplayıp analiz etmek 13 Verileri toplayıp analiz etmek 14 Verileri raporlamak Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

25 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ REKLAMCILIK DÖNEMİ 3 Seçmeli Zorunlu Ders Meslek Dersi Ders lık Ders Saati AKTS Kredisi= 4 Öğrencinin, İşletmenin hedef ve stratejilerine göre müşteriler ile iletişim kurabilmesini ve müşterilerin özelliklerine göre sınıflandırılmasına yardımcı olabilmesini, online alışveriş sisteminin özelliklerine göre online tüketici davranışlarını, müşterilerin satınalma yöntem ve sıklıklarına göre de geleneksel tüketici davranışlarını yorumlayabilmesini, randevu alma ve verme kurallarına göre, randevu düzenleyebilmesini ve izleyebilmesini, ağırlama tekniklerine göre müşteriyi ağırlayabilmesini, müşteriyi elde tutma programlarına göre, müşteri değeri yaratmak konusunda ve müşteri memnuniyeti ölçme tekniklerine göre müşteri memnuniyet ölçümüne yardımcı olmayı sağlamaktır. HAFTALARA GÖRE ) İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Müşteri ilişkileri yönetimi, Müşteriyi tanımak I, Müşteriyi tanımak II, Müşteri randevu ve kabul programı yapmak, Müşteri memnuniyetini artırmak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Müşteriler ile iletişim kurmak Müşteriler ile iletişim kurmak 3 Müşterilerin sınıflandırılmasına yardımcı olmak 4 Müşterilerin sınıflandırılmasına yardımcı olmak, Online tüketici davranışları ile ilgili bilgileri yorumlamak 5 Online tüketici davranışları ile ilgili bilgileri yorumlamak 6 Geleneksel tüketici davranışları ile ilgili bilgileri yorumlamak 7 Geleneksel tüketici davranışları ile ilgili bilgileri yorumlamak, Randevu düzenlemek ve izlemek 8 Randevu düzenlemek ve izlemek, Müşteriyi ağırlamak 9 Müşteri değeri yaratmak konusunda katkı sağlamak 10 Müşteri değeri yaratmak konusunda katkı sağlamak 11 Müşteri memnuniyetinin ölçümüne katkı sağlamak 1 Müşteri memnuniyetinin ölçümüne katkı sağlamak 13 Müşteri şikayetleri yönetimine katkı sağlamak 14 Müşteri şikayetleri yönetimine katkı sağlamak Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

26 MATEMATİK REKLAMCILIK DÖNEMİ 1 lık Ders Saati AKTS Kredisi= 3 HAFTALARA GÖRE ) İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Öğrencinin, küme, karmaşık sayılar, fonksiyon, limit ve süreklilik, türev, olasılık, denklemler ve eşitsizliklerle ilgili işlemleri hatasız yapabilmesini ve mesleğinde uygulayabilmesini sağlamaktır. Matematik ile, Kümeler ve sayılar ile ilgili işlemleri mesleğinde uygulamak, Mesleğinde karmaşık sayılar ile ilgili uygulamalar yapmak, Mesleğinde fonksiyonlarla ilgili uygulamalar yapmak, Mesleğinde limit ve süreklilik ile ilgili uygulamalar yapmak, Mesleğinde türev ile ilgili uygulamalar yapmak, Mesleğinde olasılık ile ilgili uygulamalar yapmak, Mesleğinde denklemler ve eşitsizlikler ile ilgili uygulamalar yapmak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Kümelerle ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak, Sayılarla ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak Sayılarla ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak Ondalık kesirler ile ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak 3 Karmaşık sayıların karmaşık düzlem ile ilgili temel işlemlerini mesleğinde uygulamak 4 Karmaşık sayıların kutupsal koordinatları ile ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak Temel fonksiyon işlemleri ile ilgili mesleğinde uygulama 5 Temel fonksiyon işlemleri ile ilgili mesleğinde uygulama Fonksiyon çeşitleri ile ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak 6 Fonksiyon çeşitleri ile ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak 7 Limitle ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak 8 Süreklilik ile ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak 9 Türev ile ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak Fonksiyon grafikleri ile ilgili mesleki uygulamalar yapmak 10 Fonksiyon grafikleri ile ilgili mesleki uygulamalar yapmak Olası durumları belirleme ile ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak 11 Olası durumları belirleme ile ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak 1 Olayların olma olasılıklarını hesaplamalarla ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak 13 Denklemler ile ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak 14 Eşitsizliklerle ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

27 DÖNEMİ 3 HAFTALARA ) İŞBİRLİĞİ GÖRE YAPILACAK MARKA YÖNETİMİ REKLAMCILIK lık Ders Saati 8 50 AKTS Kredisi= Öğrencinin, işletme amaç ve stratejilerine göre, markanın tanınması ve duyurulmasını sağlayabilmesini, marka konumlandırma ile satış strateji ve uygulamalarını uyumlaştırabilmesini, marka stratejilerini takip edebilmesini ve buna uygun davranabilmesini, rakiplerin marka stratejilerini takip ederek markayı yeniden yapılandırabilmesini sağlamaktır. Marka yönetimi, 1. Bütünleşik pazarlama iletişimi ile markayı tanıtmak. Marka imajını güçlendirmek ve rakipleri tanımak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Markanın tanınmasını ve duyurulmasını sağlamak Markanın tanınmasını ve duyurulmasını sağlamak 3 Markanın tanınmasını ve duyurulmasını sağlamak 4 Markanın tanınmasını ve duyurulmasını sağlamak Marka konumlandırma ile satış strateji ve uygulamalarını uyumlaştırmak 5 Marka konumlandırma ile satış strateji ve uygulamalarını uyumlaştırmak 6 Marka konumlandırma ile satış strateji ve uygulamalarını uyumlaştırmak 7 Marka konumlandırma ile satış strateji ve uygulamalarını uyumlaştırmak 8 Marka stratejilerini takip etmek ve buna uyumlu davranmak 9 Marka stratejilerini takip etmek ve buna uyumlu davranmak 10 Marka stratejilerini takip etmek ve buna uyumlu davranmak 11 Marka stratejilerini takip etmek ve buna uyumlu davranmak Rakiplerin marka stratejilerini takip ederek markayı yeniden yapılandırmak 1 Rakiplerin marka stratejilerini takip ederek markayı yeniden yapılandırmak 13 Rakiplerin marka stratejilerini takip ederek markayı yeniden yapılandırmak 14 Rakiplerin marka stratejilerini takip ederek markayı yeniden yapılandırmak Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

28 DÖNEMİ HAFTALARA ) İŞBİRLİĞİ GÖRE YAPILACAK İSTATİSTİK REKLAMCILIK lık Ders Saati AKTS Kredisi= 3 Öğrencinin, edinilen teorik bilgilere göre tanımlayıcı istatistiki bilgileri belirleyebilmesini, en uygun olan tanımlayıcı istatistiki araçları tespit ederek, bunları kullanabilmesini; problem durumuna göre, araştırmanın amacını, yöntemini, kapsamını, örneklemini ve veri toplama tekniklerini kullanılacak analiz programı ve uygulanacak analiz yöntemine göre toplanan verileri paket programlara işleyebilecek, verilerin iki değişkenli analizini yapabilecek, bulguları yorumlayabilmesini ve raporlayabilmesini sağlayacaktır. 1. Tanımlayıcı istatistiki bilgileri kullanabilir olmak. İstatistiksel araştırma tekniklerini kullanmak 3. İstatistiksel paket programlarını kullanmak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Tanımlayıcı istatistiki bilgileri belirlemek Tanımlayıcı istatistiki bilgileri belirlemek En uygun olan tanımlayıcı istatistiki araçları tespit etmek ve kullanmak 3 En uygun olan tanımlayıcı istatistiki araçları tespit etmek ve kullanmak 4 Araştırma amacını belirlemek 5 Araştırma amacını belirlemek Ana kütle ve uygun örnek kitleyi belirlemek 6 Ana kütle ve uygun örnek kitleyi belirlemek 7 Uygun veri toplamak 8 Uygun veri toplamak Toplanan verilerin paket programlarla işlenmesi 9 Toplanan verilerin paket programlarla işlenmesi 10 Toplanan verilerin paket programlarla işlenmesi 11 Verilerin iki değişkenli analizi 1 Verilerin iki değişkenli analizi 13 Verilerin iki değişkenli analizi Bulguların yorumlanması ve raporlanması 14 Bulguların yorumlanması ve raporlanması Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

29 DÖNEMİ 4 HAFTALARA ) İŞBİRLİĞİ GÖRE YAPILACAK İHRACAT TEKNİKLERİ REKLAMCILIK lık Ders Saati 8 50 AKTS Kredisi= Öğrencinin, ihracat türlerine göre uluslararası ticaretin şeklini belirlemeye yardımcı olabilmesini; uluslar arası mevzuata göre satış anlaşmaları hazırlama için gerekli ön hazırlıkları yapabilmesini, uluslararası ticaretin türüne göre gerekli belgeleri hazırlatabilmesini, uluslararası ticaret anlaşmasına göre ödeme ve teslim şekillerini uygulamaya yardımcı olabilmesini sağlamaktır. İhracat teknikleri, 1. Uluslar arası ticaret faaliyetlerini planlamaya katkıda bulunmak. Uluslar arası ticaret faaliyetlerini uygulamak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Uluslar arası ticaretin şeklini belirlemeye yardımcı olmak Uluslar arası ticaretin şeklini belirlemeye yardımcı olmak 3 Uluslar arası ticaretin şeklini belirlemeye yardımcı olmak 4 Uluslar arası ticaretin şeklini belirlemeye yardımcı olmak Uluslararası satış anlaşmaları hazırlama için gerekli ön hazırlıkları yapmak 5 Uluslararası satış anlaşmaları hazırlama için gerekli ön hazırlıkları yapmak 6 Uluslararası satış anlaşmaları hazırlama için gerekli ön hazırlıkları yapmak 7 Uluslararası satış anlaşmaları hazırlama için gerekli ön hazırlıkları yapmak 8 Uluslar arası ticaret için gerekli belgeleri hazırlatmak 9 Uluslar arası ticaret için gerekli belgeleri hazırlatmak 10 Uluslar arası ticaret için gerekli belgeleri hazırlatmak 11 Uluslar arası ticaret için gerekli belgeleri hazırlatmak Uluslar arası ticaret için ödeme ve teslim şekillerini uygulamaya yardımcı olmak 1 Uluslar arası ticaret için ödeme ve teslim şekillerini uygulamaya yardımcı olmak 13 Uluslar arası ticaret için ödeme ve teslim şekillerini uygulamaya yardımcı olmak 14 Uluslar arası ticaret için ödeme ve teslim şekillerini uygulamaya yardımcı olmak Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

30 DÖNEMİ 3 HAFTALARA ) İŞBİRLİĞİ GÖRE YAPILACAK GLOBAL REKLAMCILIK lık Ders Saati 8 50 AKTS Kredisi= Öğrencinin, uluslararası pazarların yapısına göre müşteri, işletme beklentilerini ve uluslararası pazarlarda işletme satış strateji ve politikalarına göre müşterileri belirleyebilmesini, uluslararası pazarlarda işletme hedef ve stratejilerine göre pazarlama faaliyetlerini planlamaya ve pazarlama karmasının uygulanmasına yardımcı olabilmesini sağlamaktır. Global pazarlama, 1. Uluslararası pazarlama faaliyetlerinin belirlenmesine katkıda bulunmak. Uluslar arası pazarlarda satış faaliyetlerini uygulamak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Uluslar arası pazarlarda müşteri ve işletme beklentilerini belirlemek Uluslar arası pazarlarda müşteri ve işletme beklentilerini belirlemek 3 Uluslar arası pazarlarda müşteri ve işletme beklentilerini belirlemek 4 Uluslar arası pazarlarda müşteri ve işletme beklentilerini belirlemek Uluslar arası pazarlarda müşterileri belirlemek 5 Uluslar arası pazarlarda müşterileri belirlemek 6 Uluslar arası pazarlarda müşterileri belirlemek 7 Uluslar arası pazarlarda müşterileri belirlemek 8 Uluslar arası pazarlarda pazarlama faaliyetlerinin planlamaya yardımcı olmak 9 Uluslar arası pazarlarda pazarlama faaliyetlerinin planlamaya yardımcı olmak 10 Uluslar arası pazarlarda pazarlama faaliyetlerinin planlamaya yardımcı olmak 11 Uluslar arası pazarlarda pazarlama faaliyetlerinin planlamaya yardımcı olmak Uluslar arası pazarlarda pazarlama karmasının uygulanmasına yardımcı olmak 1 Uluslar arası pazarlarda pazarlama karmasının uygulanmasına yardımcı olmak 13 Uluslar arası pazarlarda pazarlama karmasının uygulanmasına yardımcı olmak 14 Uluslar arası pazarlarda pazarlama karmasının uygulanmasına yardımcı olmak Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

31 ELEKTRONİK REKLAMCILIK DÖNEMİ 4 lık Ders Saati 8 50 AKTS Kredisi= Öğrencinin, işletmenin ürün ve satış stratejilerine göre E-Ticaret müşterilerini belirleyebilmesini; müşteri özelliklerine göre internet üzerinden veri tabanı oluşturarak pazarlama/satış stratejilerinin oluşturulmasına yardımcı olabilmesini, işletmenin satış strateji ve politikaları ile müşteri özelliklerine göre, E-Satış yapabilmesini, işletme, pazar ve teknolojik gelişmelere göre web sayfasında satış bölümü ile ilgili güncellemeleri yaptırabilmesini sağlamaktır. HAFTALARA GÖRE ) İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Elektronik pazarlama dersi ile öğrencilere E-ticaret faaliyetlerini düzenlemek, E-ticaret faaliyetlerini uygulamak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 E-ticaret müşterilerini belirlemek E-ticaret müşterilerini belirlemek 3 E-ticaret müşterilerini belirlemek, İnternet üzerinden veri tabanı oluşturmak ve pazarlama/satış stratejilerinin oluşturulmasına yardımcı olmak 4 İnternette veri tabanı oluşturmak ve pazarlama stratejilerinin oluşturulmasına yardımcı olmak 5 İnternette veri tabanı oluşturmak ve pazarlama stratejilerinin oluşturulmasına yardımcı olmak 6 İnternette veri tabanı oluşturmak ve pazarlama stratejilerinin oluşturulmasına yardımcı olmak 7 İnternette veri tabanı oluşturmak ve pazarlama stratejilerinin oluşturulmasına yardımcı olmak 8 E-Satış yapmak 9 E-Satış yapmak 10 E-Satış yapmak 11 E-Satış yapmak, Web sayfasında satış bölümü ile ilgili güncelleştirmeleri yaptırmak 1 Web sayfasında satış bölümü ile ilgili güncelleştirmeleri yaptırmak 13 Web sayfasında satış bölümü ile ilgili güncelleştirmeleri yaptırmak 14 Web sayfasında satış bölümü ile ilgili güncelleştirmeleri yaptırmak Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

32 EKONOMİ REKLAMCILIK DÖNEMİ 1 HAFTALARA GÖRE ) lık Ders Saati AKTS Kredisi= Öğrencinin, ekonomi bilimine göre, ekonominin temel özelliklerini kavrayabilmesini, ekonominin temel özelliklerine göre ekonomik analiz yöntemlerini ve ekonomik sistemleri tanıyabilmesini, talebi belirleyen faktörleri ve talep esnekliğini analiz edebilmesini, tüketici denge oluşumunu, arzı belirleyen faktörleri ve arz esnekliğini, üretici denge oluşumunu analiz edebilecek ve üretim maliyetleriyle ilgili temel kavramları tanıyabilmesini, piyasa dengesinin oluşumunu kavrayabilmesini, talebi ve arzı etkileyen faktörlerin piyasa dengesine etkilerini analiz edebilmesini, istihdamın ekonomik etkilerini, fiyatlar genel düzeyindeki ve üretim düzeyindeki değişmelerin etkilerini analiz edebilmesini, para arz ve talebini analiz edebilmesini, para ve maliye politikalarını ve etkilerini kavrayabilmesini sağlamaktır. Ekonomi dersi ile öğrencilere; Ekonominin temel özelliklerini kavramak, Tüketici ve üretici davranışlarını analiz etmek, Piyasa dengesindeki değişmeleri analiz etmek, Makro ekonomik göstergeleri analiz etmek, Para ve maliye politikalarını takip etmek yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Ekonominin temel kavramlarını tanımak Ekonominin temel kavramlarını tanımak, Ekonomik analiz yöntemlerini ve ekonomik sistemlerini tanımak 3 Ekonomik analiz yöntemlerini ve ekonomik sistemlerini tanımak, Talebi belirleyen faktörleri ve talep esnekliğini analiz etmek 4 Tüketici denge oluşumunu analiz etmek, Arzı belirleyen faktörleri ve arz esnekliğini analiz etmek 5 Arzı belirleyen faktörleri ve arz esnekliğini analiz etmek, Üretici denge oluşumunu analiz etmek 6 Üretim maliyetleriyle ilgili temel kavramları tanımak 7 Piyasa dengesinin oluşumunu kavramak, Talebi etkileyen faktörlerin piyasa dengesine etkilerini analiz etmek 8 Talebi etkileyen faktörlerin piyasa dengesine etkilerini analiz etmek 9 Arzı etkileyen faktörlerin piyasa dengesine etkilerini analiz etmek 10 Arzı etkileyen faktörlerin piyasa dengesine etkilerini analiz etmek, İstihdamın ekonomik etkilerini analiz etmek 11 Fiyatlar genel düzeyindeki değişmelerin etkilerini analiz etmek, Üretim düzeyindeki değişmelerin etkilerini analiz etmek 1 Üretim düzeyindeki değişmelerin etkilerini analiz etmek, Para arz ve talebini analiz etmek 13 Para politikalarını ve etkilerini kavramak 14 Maliye politikalarını ve etkilerini kavramak Ara Sınavlar %40

33 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

34 İLKELERİ- 1 DÖNEMİ 1 HAFTALARA ) İŞBİRLİĞİ GÖRE YAPILACAK REKLAMCILIK lık Ders Saati AKTS Kredisi= 3 Öğrencinin, işletmenin mevcut pazarlama anlayışını analiz ederek, pazarlama anlayışı belirleyebilmesini, faaliyet gösterdiği sektör ve hedef pazarına göre pazarlama çevresini analiz edebilmesini, işletmenin kontrol edemeyeceği değişkenleri belirleyebilmesini, pazar bölümlerini değerlendirebilmesine, uygun bölümlerin hedef pazar olarak saptanmasına katkı sağlayabilmesini, amaçlamaktadır. Pazarlama ilkeleri, 1. İşletmenin pazarlama anlayışının gelişimine katkıda bulunmak. Pazarlama çevresini analiz etmek 3. Pazarı bölümleyerek hedef pazarın seçimine katkıda bulunmak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Pazarlamanın konusu kapsamı ve gelişimi İşletmenin mevcut pazarlama anlayışını analiz etmek İşletme ve pazarın durumuna göre pazarlama anlayışını belirlemek 3 Pazarlama çevresi ve stratejik planlama 4 Kontrol edilemeyen değişkenleri belirlemek 5 Kontrol edilebilen değişkenleri belirlemek 6 Pazarlama Bilgi sistemi ve pazarlama araştırması 7 Pazarlama Bilgi sistemi ve pazarlama araştırması 8 Tüketici pazarları ve Satın alma karar süreci 9 Endüstriyel pazarlar 10 Pazar bölümlerini değerlendirmek 11 Pazar bölümlerini değerlendirmek 1 Uygun bölümlerin hedef pazar olarak saptanmasına katkı sağlamak 13 Konumlandırma 14 Satış tahmini ve satış tahmin yöntemleri Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

35 İLKELERİ- DÖNEMİ HAFTALARA GÖRE ) İŞBİRLİĞİ YAPILACAK REKLAMCILIK lık Ders Saati AKTS Kredisi= 4 Öğrencinin, Ürünün farklılaştırılmasına ve konumlandırılmasına, katkıda bulunabilmesini, ürün yaşam dönemlerini saptayarak satış artırıcı tedbirler alabilmesini, pazar yapısı, rekabet durumu ve işletme amaçlarına göre, fiyatın belirlenmesine ve yönetimine yardımcı olabilmesini, hedef pazara göre tutundurma karmasının oluşmasına yardımcı olabilmesini, pazarlama kanallarını belirleyebilmesini, kanal tasarımının yapılmasını ve en uygun kanal sisteminin seçimine katkı sağlayabilmesini amaçlamaktadır. Pazarlama ilkeleri, 1.Ürün kararlarına yardımcı olacak fikirler oluşturmak.fiyatlama stratejilerinin oluşumuna katkı sağlamak 3.Tutundurma stratejileri oluşturmak 4.İlgili birimlere pazarlama kanallarına ilişkin bilgi sağlamak yeterlikleri kazandırılacaktır. 1 Ürün kavramı, ürün çeşitleri ve ürün karması Yeni ürün kavramı ve yeni ürün geliştirme 3 Ürün yaşam süreci, özellikleri ve uygulanacak stratejiler 4 Fiyatın belirlenmesine yardımcı olmak, Fiyatın uyarlanmasını sağlamak 5 Fiyatın uyarlanmasını sağlamak, Fiyat değiştirme stratejilerine önerilerde bulunmak 6 Fiyat değiştirme stratejilerine önerilerde bulunmak 7 Pazarlama iletişim süreci 8 Tutundurma karması kararları 9 Reklam 10 Kişisel Satış 11 Satış artırıcı çabalar ve tanıtım 1 Pazarlama kanallarını belirlemek 13 Pazarlama kanallarının tasarımının yapılmasına katkı sağlamak 14 Kanal sistemleri içinden en uygun olanının seçimine katkı sağlamak Ara Sınavlar %40 Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma, gözlem, uygulama yapabileceği kamu ve özel iş yerleri, ekonomik birlikler.

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER İŞ YERİ/İŞLETMEYİ (Ön koşul) İŞ/ GÖREV TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER SEKTÖR : ORTAK PROGRAM : ORTAK BÖLÜM : ORTAK SEVİYE : 5 YETERLİKLER İŞLEMLER 5 6 7 TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ ANALİZ ETMEK

Detaylı

PAZARLAMA PROGRAMI DERS PLANI

PAZARLAMA PROGRAMI DERS PLANI PAZARLAMA PROGRAMI DERS PLANI 3.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 904341 Satış Yönetimi 6+0 Zorunlu 12 904342 Marka Yönetimi 2+0 Zorunlu 2 904343 İhracat Teknikleri 2+0 Zorunlu

Detaylı

PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL PAR 101 Matematik Kümelerle ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak, Sayılarla ilgili mesleğinde uygulamalar yapmak, Ondalık kesirler

Detaylı

PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ÖNLİSANS PROGRAMI

PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ÖNLİSANS PROGRAMI PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ÖNLİSANS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL Z Türk Dili - I 2 0 2 Z Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi - I 2 0 2 Z Yabancı Dil - I 3 0 4 M Pazarlama İlkeleri 5 0 7 M Matematik

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Pazarlama ve Reklamcılık PROGRAM: Pazarlama T.C. PAZ-101 PAZARLAMA İLKELERİ: Pazarlama anlayışındaki gelişmeler, pazarlama yönetiminde tüketici davranışları, Pazarlama Bilgi sistemi, Pazar analizi,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ. 1.Dönem

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ. 1.Dönem BÖLÜM: PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ PROGRAM: PAZARLAMA 1.Dönem 14ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I (T+U, 2+0) (U.Kredi, 2) (AKTS, 1) Temel Kavramlar, Türk İnkılâbı Öncesinde Osmanlı Devletinin

Detaylı

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI 3.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 905341 Kadın Giysi Kalıpları III 5+1 Zorunlu 7 905342 Kadın Giysi Üretimi III 3+1 Zorunlu 7 905343 Üretim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 233 PAZARLAMA İLKELERİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

DERSİN ADI KODU YARIYILI T+U KREDİSİ AKTS. Türk Dili I

DERSİN ADI KODU YARIYILI T+U KREDİSİ AKTS. Türk Dili I ŞANLIURFA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA PROGRAMI Türk Dili I 2211101 1 2+0 2 2 KONULAR: Dil nedir? Dillerin Doğuşu, Dillerin Özellikleri, Dil Aileleri, Anlatım nedir? Anlatım türleri, Anlatım

Detaylı

I. SINIF GÜZ YARIYILI

I. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM İLE II. ÖĞRETİM PROGRAMLARININ DERS İÇERİKLERİ I. SINIF GÜZ YARIYILI DERS: ISL -

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ZAI101 1 2+0 2 2 İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları, 19. yy

Detaylı

Pazarlama Yönetimi (MGMT 502) Ders Detayları

Pazarlama Yönetimi (MGMT 502) Ders Detayları Pazarlama Yönetimi (MGMT 502) Ders Detayları Ders Adı Pazarlama Yönetimi Ders Kodu MGMT 502 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

PAZARLAMA PROGRAMI DERS PLANI

PAZARLAMA PROGRAMI DERS PLANI PAZARLAMA PROGRAMI DERS PLANI 1.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS MAT101 Matematik 1 4+0 Zorunlu 6 904146 Pazarlama İlkeleri 6+0 Zorunlu 6 904147 İletişim 2+0 Zorunlu 5 904148

Detaylı

ÇOCUK GELĠġĠMĠ BÖLÜMÜ DERS PLANI

ÇOCUK GELĠġĠMĠ BÖLÜMÜ DERS PLANI ÇOCUK GELĠġĠMĠ BÖLÜMÜ DERS PLANI 2.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 0909341 Çocukta Sanat ve Yaratıcılık 3+0 Zorunlu 3 0909342 Çocuk ve Oyun 2+0 Zorunlu 2 0909343 Çocuk Psikolojisi

Detaylı

Kodu: OTDS202 Adı: İlk Yardım Teorik+Uygulama: 1 + 1 AKTS:6

Kodu: OTDS202 Adı: İlk Yardım Teorik+Uygulama: 1 + 1 AKTS:6 Kodu: OTDS202 Adı: İlk Yardım Teorik+Uygulama: 1 + 1 AKTS:6 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı Öğretim Sistemi Ders Süresi Öğretim Elemanı 2 / Bahar Önlisans Seçmeli Çocuk Gelişimi Örgün 14 Hafta

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 142 MAKRO EKONOMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 246 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2015-2016 VE SONRASI)

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2015-2016 VE SONRASI) I. YARIYIL T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2015-2016 VE SONRASI) ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ZAI101 1 2+0 2 2 İnkılap, İhtilal, Reform

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 137 GENEL İŞLETME Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

http://birecik.harran.edu.tr/ Telf: (0414) 3183000 Fax: (0414) 3183228 e-mail: birecik@harran.edu.tr 1

http://birecik.harran.edu.tr/ Telf: (0414) 3183000 Fax: (0414) 3183228 e-mail: birecik@harran.edu.tr 1 BİRECİK MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİRECİK MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET PROGRAMI DERSLERİ (ISCED Kodu: 349) (N.Ö.) 1. SINIF GÜZ YARIYILI (1.Yarıyıl) 1 1211101 TÜRK DİLİ-I

Detaylı

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ 11 1.1. İşletme Fonksiyonu Olarak Pazarlama Fonksiyonu 13 1.1.1. Pazarlama Fonksiyonları 14 1.2. Pazarlamanın Tanımı 15 1.3. Pazarlamanın

Detaylı

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ 11 1.1. İşletme Fonksiyonu Olarak Pazarlama Fonksiyonu 13 1.1.1. Pazarlama Fonksiyonları 14 1.2. Pazarlamanın Tanımı 15 1.3. Pazarlamanın

Detaylı

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ LOJİSTİK ELEMANI (2.SEVİYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ LOJİSTİK ELEMANI (2.SEVİYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ULAŞTIRMA HİZMETLERİ LOJİSTİK ELEMANI (2.SEVİYE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ BES336 6.Bahar 2 0 0 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin öğrenme ve Anlatım, Soru-Yanıt öğretme

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 139 TEMEL HUKUK Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz...iii

İÇİNDEKİLER. Önsöz...iii İÇİNDEKİLER Önsöz...iii BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK PAZARLAMA 1.1. Pazarlamanın Tanımı ve Kapsamı... 1 1.2. Pazarlamanın Özellikleri... 3 1.3. Pazarlamanın Temel Kavramları... 3 1.4. Pazarlamanın Diğer

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 236 GİRİŞİMCİLİK VE KÜÇÜK İŞLETME YÖNETİMİ BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı Eğitim-Öğretim

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. Okul Eğitimi Süresi. Haftalık Ders Saati. Ders Kredisi

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. Okul Eğitimi Süresi. Haftalık Ders Saati. Ders Kredisi DERSİN ADI DÖNEMİ ) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ORTAK ORTAK Okul Eğitimi (Proje, Ödev, İş Yeri Eğitimi) X 3 56 64 120 Kredisi (1kredi=25-30 saat) (1modül=1 kredi) Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 237 FİNANSAL YÖNETİM Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU İŞLETME YÖNETİMİ - II TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK IV Türkçe Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders

DERS BİLGİ FORMU İŞLETME YÖNETİMİ - II TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK IV Türkçe Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE LER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI) DERS

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 138 TİCARET HUKUKU Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

PAZARLAMA VE PERAKENDE EMLAK KOMİSYONCUSU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

PAZARLAMA VE PERAKENDE EMLAK KOMİSYONCUSU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü PAZARLAMA VE PERAKENDE EMLAK KOMİSYONCUSU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 234 ÜRETİM YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK HUKUK SEKRETERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK HUKUK SEKRETERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK HUKUK SEKRETERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D. Saati Z/M/S ECTS

1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D. Saati Z/M/S ECTS PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D. Saati Z/M/S ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi I 2 0 2 Z 2 Temel

Detaylı

ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. MODERN İLETİŞİM SİSTEMLERİ Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS EE-321 3/2 3+1+0 3+0+1 6 Dersin Dili : TÜRKÇE

Detaylı

Pazarlama Yönetimi (MGMT 502) Ders Detayları

Pazarlama Yönetimi (MGMT 502) Ders Detayları Pazarlama Yönetimi (MGMT 502) Ders Detayları Ders Adı Pazarlama Yönetimi Ders Kodu MGMT 502 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü /Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü /Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü /Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Elektronik Ticaret Dersin Kodu Teori/Saat Uygulama/Saat Laboratuar/Saat AKTS Kredisi UTP01

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

Pazarlama Yönetimi II (MGMT 350T) Ders Detayları

Pazarlama Yönetimi II (MGMT 350T) Ders Detayları Pazarlama Yönetimi II (MGMT 350T) Ders Detayları Ders Adı Pazarlama Yönetimi II Ders Kodu MGMT 350T Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 235 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ

Detaylı

Yönetim Muhasebesi (MGMT 401T) Ders Detayları

Yönetim Muhasebesi (MGMT 401T) Ders Detayları Yönetim Muhasebesi (MGMT 401T) Ders Detayları Ders Adı Yönetim Muhasebesi Ders Kodu MGMT 401T Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

GENEL İKTİSAT Dersin Adı Kodu Yarıyıl. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS BES121. GENEL İKTİSAT Önkoşullar

GENEL İKTİSAT Dersin Adı Kodu Yarıyıl. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS BES121. GENEL İKTİSAT Önkoşullar GENEL İKTİSAT Dersin Adı Kodu Yarıyıl GENEL İKTİSAT Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme çıktıları Dersin içeriği Kaynaklar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 239 DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 232 BİLGİSAYARLI MUHASEBE II BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) SEMİNER BES406 8.Bahar Önkoşullar. Anlatım,Uygulama, literatür tarama

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) SEMİNER BES406 8.Bahar Önkoşullar. Anlatım,Uygulama, literatür tarama SEMİNER Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar SEMİNER BES406 8.Bahar 0 2 0 2 Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme

Detaylı

Teori (saat/hafta) BES400 8.Bahar 2 8 0 8

Teori (saat/hafta) BES400 8.Bahar 2 8 0 8 DIŞ HASTANE VE KURUM UYGULAMASI Dersin Adı Kodu Yarıyıl DIŞ HASTANE VE KURUM UYGULAMASI Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin

Detaylı

PSİKOLOJİ. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori. Uygulama AKTS. (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 0 0 2. Psikoloji SBF 120 1. Güz.

PSİKOLOJİ. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori. Uygulama AKTS. (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 0 0 2. Psikoloji SBF 120 1. Güz. PSİKOLOJİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS Psikoloji SBF 120 1. (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 0 0 2 Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Yok Türkçe Seçmeli Dersin öğrenme ve öğretme

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 242 ELEKTRONİK TİCARET Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 143 OFİS PROGRAMLARI I Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Muhasebe Programı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 135 GENEL MUHASEBE 1 Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU ASENKRON VE SENKRON MAKİNALAR (0860120192-0860170102) ELEKTRİK VE ENERJİ. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU ASENKRON VE SENKRON MAKİNALAR (0860120192-0860170102) ELEKTRİK VE ENERJİ. Okul Eğitimi Süresi ) ASENKRON VE SENKRON MAKİNALAR (0860120192-0860170102) (Proje, İş Yeri ) Kredisi Bu derste, her türlü asenkron ve senkron elektrik makinalarının uçlarının bulunması, devreye bağlanması ve çalıştırılması

Detaylı

İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA / DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM) ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2

İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA / DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM) ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2 İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA / DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM) I.YARIYIL ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2 Temel dil bilgisi kuralları, Kelime çeşitleri,

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ATATÜRK İLKE VE İNKİLAP TARİHİ I ZAI101 1 2+0 2 2 İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları,

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 238 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme

Detaylı

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati Kredi AKTS (T+U+L) YÖNEYLEM ARAŞTIRMA - 3 EN-422 4/II 2+1+0 2,5 3 Dersin Dili : İngilizce Dersin Seviyesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İş Hayatı İçin Yabancı Dil BIL302 6 2+2 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İş Hayatı İçin Yabancı Dil BIL302 6 2+2 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İş Hayatı İçin Yabancı Dil BIL302 6 2+2 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI SEKRETERLİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI SEKRETERLİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI SEKRETERLİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 245 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.17 EĞİTİM - YAYIM BİRİMİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.17 EĞİTİM - YAYIM BİRİMİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.17 EĞİTİM - YAYIM BİRİMİ Eğitim Yayım Sorumlusu Dök.No KAİM.İKS.FRM.070 Sayfa No 1 / 2 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi tarafından

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 231 BİLGİSAYARLI MUHASEBE I BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018

Detaylı

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü; Genel Müdür Yardımcılığı (Bağlı) İŞİN KISA TANIMI: Tarımsal

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL ISL 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 2 0 2 4 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ 1 3 0 3 4 ISL 105 GENEL MUHASEBE 1 3 0 3 5 ISL

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İSTATİSTİK ENM- / +0 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Önkoşulu

Detaylı

Sayılar, Denklemler ve eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, Geometri, Trigonometri

Sayılar, Denklemler ve eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, Geometri, Trigonometri TKD 103 Türk Dili I (2.0.2) AKTS 2 H.Ü. 2012-2013 ÖĞRETİM YILI KUR TANIMLARI 626 HARİTA VE KADASTRO PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Türkçe) AİT 103 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I (2.0.2) AKTS 2 İNG 127

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS ÜRETİM PLANLAMA VE KONTROL ENM-11 /1 +0 Dersin Dili : Türkçe Dersin

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ Alana Özgü Yetkinlik YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik Öğrenme Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BG-411 4/1 3+0+0 3+0 5 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi

Detaylı

(saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Bilgiye Ulaşma ve Sunum SBF Bahar

(saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Bilgiye Ulaşma ve Sunum SBF Bahar BİLGİYE ULAŞMA VE SUNUM Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Bilgiye Ulaşma ve Sunum SBF 103 2. Bahar 2 - - 4 Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Yok Türkçe

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

Tablo 2. TYYÇ Düzeyleri Yeterlilik Profilleri

Tablo 2. TYYÇ Düzeyleri Yeterlilik Profilleri Tablo 2. Düzeyleri Yeterlilik Profilleri 1 Lisans programları içerisinde veya lisans programları ile ilişkilendirilmiş bilgi ağırlıklı önlisans eğitim ve öğretim programları 2 Lisans programları içerisinde

Detaylı

ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS DENİZ SAVAŞ SİSTEMLERİ EE-418 4/1 3+0+0 3+2+0 5 Dersin Dili : TÜRKÇE

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 240 TÜRK VERGİ SİSTEMİ BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

Temel İngilizce III (ENG T 201) Ders Detayları

Temel İngilizce III (ENG T 201) Ders Detayları Temel İngilizce III (ENG T 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel İngilizce III ENG T 201 Güz 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i ENG T 101

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS STOKASTİK SÜREÇLER ENM- / 3+0 3 3 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL MATEMATİK Ders No : 0650020002 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI Halkla İlişkiler ve organizasyon Hizmetleri nedir? Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı altında yer alan dalların Nitelikli Eleman kazandırmaya

Detaylı

Teori (saat/hafta) BES117 1.Güz 3 0 0 3

Teori (saat/hafta) BES117 1.Güz 3 0 0 3 TEMEL MATEMATİK Dersin Adı Kodu Yarıyıl TEMEL MATEMATİK Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Teori Laboratuar BES117 1.Güz 3 0 0 3 Yok Türkçe Zorunlu Dersin öğrenme ve Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme öğretme

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS PROGRAMLAMA BG-213 2/1 2+0+2 2+1 5 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : LİSANS

Detaylı

BASIN, YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN, YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Revizyon Tarihi 016 Görev ve Yetki Tanımları BASIN, YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Çeşme Belediyesi nin kurum içi ve kurum dışı tüm iletişim faaliyetlerini

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS PLANI

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS PLANI HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS PLANI 3.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 908341 Reklamcılık 4+0 Zorunlu 4 908342 Temel Fotoğrafçılık 4+0 Zorunlu 5 908343 Haber Toplama

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V.

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. 2010/8 SAYILI TEBLİĞ - ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2011/1

Detaylı

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6 TEZLİ YÜKSEKLİSANS Birinci Dönem ISLYLU1700 ISLYL 543 Uygulamalı İstatistiğe Giriş I (Zorunlu) 3 0 3 6 Toplam 16 0 12 30 ISLYL 503 Yönetim Düşüncesinin Evrimi 3 0 3 6 ISLYL 505 Örgütsel Davranış 3 0 3

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ MÜŞTERİ ASİSTANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ MÜŞTERİ ASİSTANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ MÜŞTERİ ASİSTANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

DERS İÇERİĞİ. Genel Muhasebe. Mikro İktisat. Örgütsel Davranış. Büro Yönetimi. Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri. İşletme II.

DERS İÇERİĞİ. Genel Muhasebe. Mikro İktisat. Örgütsel Davranış. Büro Yönetimi. Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri. İşletme II. DERS Genel Muhasebe İşletme I Mikro İktisat Örgütsel Davranış Büro Yönetimi Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri İşletme II Makro İktisat DERS İÇERİĞİ Muhasebe tanım ve amaçları, Muhasebenin bölümleri, Muhasebenin

Detaylı

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL İÇG101 Matematik HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Küme, sayılar, sayılarla ilgili işlemler, modüler aritmetik, cebir, polinomlarla uygulamalar, oran

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

Teori (saat/hafta) BES430 8.Bahar 2 0 0 4

Teori (saat/hafta) BES430 8.Bahar 2 0 0 4 TOPLU BESLENME HİZMETLERİNDE KALİTE Dersin Adı Kodu Yarıyıl TOPLU BESLENME HİZMETLERİNDE KALİTE Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı

Detaylı

HARİTA-TAPU KADASTRO BİLGİSAYAR DESTEKLİ HARİTA ÇİZİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HARİTA-TAPU KADASTRO BİLGİSAYAR DESTEKLİ HARİTA ÇİZİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HARİTA-TAPU KADASTRO BİLGİSAYAR DESTEKLİ HARİTA ÇİZİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı