İş fiyatı ve sayaç dâhil A dan Z ye her şey!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İş fiyatı ve sayaç dâhil A dan Z ye her şey!"

Transkript

1 İş fiyatı ve sayaç dâhil A dan Z ye her şey! Basit ve açık! Faturanız hakkında bilmek istediğiniz her şey.

2 SWB Energie und Wasser tüketim faturasına ilişkin açıklamalar Tüketim hesabı örneği Sözleşme hesabı Bu numara altında bütün ödeme girişleri ve çıkışları kaydedilir. Müşteri numaranız altında birden fazla sözleşme hesabı işletilebilir. Müşteri numarası Müşteri numaranız verilerinizin çabuk ve kesin tespiti içindir. Tüketim hesabı Burada fatura numaranızı ve takvim günleri bilgisiyle birlikte hesap görme dönemini bulabilirsiniz. Ürün Ürün altında, yararlandığınız enerji türlerimizi bulabilirsiniz. Teslimat Bu başlık altında hesap görme dönemi içerisindeki tüketiminiz listelenmiştir. Elektrik, gaz ve ısıtma tüketimi kilovat saat (kwh) olarak, içme suyu tüketimi ise m³ (1 m³ = litre) olarak belirtilmiştir. Ön periyot Burada bir önceki periyoda ait tüketim değerleriniz bulunmaktadır. Net Katma Değer Vergisi hariç enerji ve su dağıtımımıza ilişkin hesaplanmış tutarlar. Katma Değer Vergisi (KDV) Bu, her ürün için net tutara eklenen katma değer vergisi tutarıdır. Elektrik ve gaza % KDV, suya ise % 7KDV eklenmektedir Toplam / Fatura tutarı Fatura tutarı her bir net, brüt ve katma değer vergisi tutarının toplamıdır. Yapılmış olan ödemeler Brüt tutar olarak belirtilen tarihe kadar aylık taksitlerin toplamı. Yapılmış olan ödemelerin teker teker listelenmesini de faturada bulabilirsiniz. Alacak kaydı / Borç Fatura tutarı ve yapılan ödemelerin toplamı arasındaki fark kalan tutardır; bu, ya bir alacaktır ya da bir borç. Borç kaydı / Havale Eğer banka bağlantısı mevcutsa alacaklar hesaba geçirilir; borç tutarı ise tahakkuk tarihinde banka yoluyla tahsil yetkisiyle hesabınızdan çekilir. Şayet banka yoluyla tahsil yetkisi vermediyseniz borç tutarı, belirtilen tahakkuk tarihinde bizim hesabımıza geçirilmelidir. Gelecek taksit Hesabı görülen tüketim miktarını baz alarak bundan sonraki hesap periyodu için beklenen tüketimi hesaplamaktayız. Söz konusu miktar fatura tanziminde geçerli fiyatlar, harç ve vergiler üzerinden değerlendirilir. Tahmin edilen brüt tutar 12 vadeye bölünür. Eşit miktardaki 11 taksit tutarı burada belirtilen aylık sabit tarihlerde tahsil edilir; 12. taksit tutarı ise yeni yıl faturasıyla tahsil edilir. Bunun sonucunda tüketim hesabınızda sık sık bir borç meydana gelmektedir. Ancak değişmeyen çerçeve koşullarında hep aynı kalan aylık bir tutar ödeyebilme şeklinde bir avantajınız olur (Vorperiode) Netto (E) Brüt tutar Net tutar artı katma değer vergisi, ürün başına toplam tutarı oluşturmaktadır.

3 Tüketim hesabı örneği Tüketim tespit örneği Tüketim miktarının tespiti Her ürün için ayrı şemalandırılmış olan bu bölümde hesap görme ve vergi hesaplama derecesi dönemleri, sayaç endeksi, okuma biçimi ve tüketim miktarı hakkındaki bütün bilgiler mevcuttur. Genelde fatura, tüketim baz alınarak 365 günlük bir dönem için tanzim edilir. Hesap periyodu içerisinde fiyatlar, harçlar veya vergilerde bir değişiklik meydana gelirse duruma uygun bir sınırlama getirilir. Bu sınırlama ya mekanik ya da gerçek bir sayaç endeksi ile yapılabilir. Okuma tarihine bağlı olarak birkaç gün eksik veya fazla olabilir. Her sayacın yılda sabit bir okuma tarihi olduğundan taşınmanızdan sonraki ilk hesap dönemi çok daha kısa olabilir. 16 Faktör / Hesap faktörü / Yanma değeri faktörü Hesap faktörü veya yanma değeri faktörü olarak da anılan faktör, metreküp gaz başına ısı içeriğini bildirmektedir. Tüketilen metreküpün kwh ya hesaplanması, metreküp değerinin yanma değeri faktörüyle çarpılmasıyla gerçekleştirilir. Yanma değeri faktörü ise hesap döneminde sağlanan gazın merkezi yanma değerinden bulunur. Hesap yanma değerinin bulunması bağlayıcı kriterlere göre yapılır (teknik kural Gaz ve Su Bölümü Alman Birliği nin G685 sayılı çalışma sayfası). Sayım noktası terimi Sayım noktası liberalleştirilmiş elektrik ve gaz piyasasında kesinlikle ölçüm noktasını tanımlamaktadır. Sayım noktası Almanya çapında yalnızca bir kez verilir ve sayaç değişiminde dahi değişmemektedir. Enerji sektöründe elektronik veri paylaşımı için merkezi bir enformasyon görevi görmektedir Sayaç numarası Sayaç numarası sayacınızın numarasıdır. Hesap periyodu içerisinde bir sayaç değişimi söz konusu olduğunda bu, tüketim hesabınızda da belirtilir. Tutar tespiti Bu bölümde sizin için geçerli olan fiyatların olduğu tüketim hesabı gerçekleştirilir. Her bir fiyat bileşeni. 27. maddelerde açıklanmaktadır. İş fiyatı İş fiyatı, vergi ve harçlar dâhil kwh veya m³ başına net fiyattır ( maddeler). Tüketilen miktar ilgili iş fiyatıyla çarpılır

4 Su tüketim tespit örneği 22 Hizmet fiyatı / Temel fiyat Hizmet fiyatı / temel fiyat, enerji ve suyun tedarik edilmesi için bir bedeldir. Enerji santrali, hat bakımı ve hat yatırımı masraflarının karşılanması içindir. Mahsup fiyatı Mahsup fiyatı, hesap görme ve tahsil, sayaç endekslerinin saptanması ve de sayım ve ölçüm düzenlemelerinin yıllık muaccel masrafları için bir bedeldir. Fiyat oranı monte edilmiş olan ölçüm donanımının teknik özelliğine ve buna ait vergi düzenlemelerine bağlı olarak farklılık arz etmektedir. Bu bedelin faturası, hat işleticisinin sağlayıcısına kesilir. 23 Tüketim hesabınızın yasal olarak belirlenmiş unsurları Elektrik vergisi / Doğal gaz vergisi Elektrik vergisi: Elektrik vergisi yasasının tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte kanun koyucu bu yasanın 1. paragrafında Federal Almanya Cumhuriyeti genelinde elektriğin elektrik vergisine tabi olduğunu kesin olarak belirlemiştir. Bu vergi enerji sağlayıcısı tarafından alınıp yetkili mevkiye aktarılmalıdır. Doğal gaz vergisi: Enerji vergisi yasasının tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte kanun koyucu bu yasanın 38. paragrafında vergi bölgesindeki (Federal Almanya Cumhuriyeti) ithal edilen veya üretilen doğal gazın kullanımı için hat ağından alınmasıyla verginin meydana geldiğini kesin olarak belirlemiştir. Bu vergi enerji sağlayıcısı tarafından alınıp yetkili mevkiye aktarılmalıdır Hat kullanım ücreti Ağ kullanımı ücreti ve elektrik ve gaz hatlarının bakım ve koruma masraflarını içermektedir. Bu bedel sağlayıcılar tarafından müşterilerine elektrik ve / veya gaz sağlaması için hat sahibine ödenmelidir. Hat bedelleri ilgili hat ajansı tarafından onaylanmaktadır. 25 Ölçüm yeri hizmeti bedeli Enerji iktisat yasasının 40. paragrafı, 1. maddesi gereğince bizler enerji sağlayıcısı olarak enerji tüketiminin ölçüm masraflarını ayrı belgelemekle yükümlüyüz. Bu masraflar ilgili hat işleticisine bağlı enerji sağlayıcısına mahsup edilir. Ölçüm yeri hizmeti kavramı, sayaç endekslerinin saptanması ve iletilmesiyle bağlantılı olan bütün faaliyetleri özetlemektedir.

5 Ölçüm yeri işletim ücreti Enerji iktisat yasasının 40. paragrafı, 1. maddesi gereğince bizler enerji sağlayıcısı olarak ölçüm yeri işletim masraflarını ayrı belgelemekle yükümlüyüz. Bu masraflar ilgili ağ işleticisine bağlı enerji sağlayıcısına mahsup edilir. Ölçüm yeri işletimi kavramı, sayacın kendisiyle bağlantılı olan bütün faaliyetleri kapsamaktadır (örneğin ayarlama, sayaç değişimi, arıza giderimi). Ruhsat harcı Belediye elektrik, gaz ve su borularının döşenmesi için kamuya ait sokak ve arsaların kullanımı için bir bedel almaktadır. GSB-Yasası bedeli (Güç-Sıcaklık-Bağlantı koruma, modernizasyon ve genişletme yasası) Güç-Sıcaklık-Bağlantı yasasıyla Federal Almanya Cumhuriyeti nde GSB-tesislerinin modernizasyonu ve genişletilmesi teşvik edilmektedir. GSB-tesislerinin daha yoğun olarak kullanılmasıyla CO 2 emisyonunun daha da azaltılması istenmektedir. Kanun koyucu, hat işleticisinin hat kullanım bedelleriyle ilgili masraf fazlasını enerji sağlayıcılarına ve böylelikle son müşterilere dolaylı olarak aktaran bir teşvik ilkesi koymuştur. Elektrik kaynağının nitelemesi SWB Energie und Wasser, enerji iktisat yasasının 42. paragrafı (1) gereğince tüketim hesabında elektrik üretiminin enerji taşıma karışımıyla ilgili ayrı bilgilendirmeler yapmakla yükümlüdür. Şemada primer enerji taşıyıcıların yenilenebilir enerjiler, fosil ve diğer yakıtların ve de elektrik tedarikinin toplam enerji taşıma karışımındaki nükleer enerji oranlarının ne olduğunu görebilirsiniz. Toplam enerji karışımının araştırılması yetkili aktarım hattının işleticisi tarafından zahmetli bir prosedürle gerçekleşmektedir, nitekim güncel rakamlar çok geç çıkmaktadır. Örnek fatura üzerinden elektrik hesaplama örneği - Menge des abgerechneten Zeitraumes: 6.3,1000 kwh - Anzahl der Verbrauchstage: 368 Tage - Letztes Ablesedatum: Neues Ablesedatum: Gewichtungszeitraum: Anzahl der Verbrauchstage: 363 Tage - Mengenermittlung: 6.3, kwh : 368 Tage = 16, kwh (durchschnittl. Tagesmenge) 16, kwh * 363 Tage = 6.089, kwh (Prognoseverbrauch) - Berechnung der Kosten: 6.089,23000 kwh * 0,05 /kwh (Preis ab ) = 1.038, + Fester Leistungspreis: 50,40 für 365 Tage 50,40 : 365 Tage * 363 Tage = 50,12 + Verrechnungspreis: 32,40 für 365 Tage 32,40 : 365 Tage * 363 Tage = 32,22 = Nettosumme 1.1,55 + % Umsatzsteuer = 2,90 = Bruttosumme 1.333,45 Monatliche Abschlagsermittlung: 1.333,45 : 12 Monate = 111,00 Bei Strom und Wasser erfolgt die Gewichtung nach Kalendertagen. Bei Gas erfolgt die Gewichtung nicht nach Kalendertagen, sondern nach Temperaturtagen (Gradtagen).

6 Başka sorularınız var mı? O zaman bize buradan ulaşabilirsiniz: SWB Energie und Wasser Welschnonnenstraße Bonn Telefon: info@stadtwerke-bonn.de Otobüs ve trenle: Bonn merkez istasyonundan 62 numaralı tramvay hattıyla Bertha-von-Suttner-Platz durağına kadar, 61 numaralı tramvay hattıyla Wilhelmsplatz durağına kadar Künye Editör: SWB Energie und Wasser, Welschnonnenstraße 4, D Bonn SWB Energie und Wasser Welschnonnenstraße Bonn Hizmet merkezi çalışma saatleri Welschnonnenstraße 4 Pazartesi ila Çarşamba arası 9.00 ila saatleri arası Perşembe günleri saat 9.00 ila.00 Cuma günleri saat 9.00 ila

Çalışma ücreti ve sayaç dahil A'dan Z'ye her şey! Basit ve açık! stadtwerke-bonn.de. Faturanız hakkında bilmek istediğiniz her şey.

Çalışma ücreti ve sayaç dahil A'dan Z'ye her şey! Basit ve açık! stadtwerke-bonn.de. Faturanız hakkında bilmek istediğiniz her şey. Çalışma ücreti ve sayaç dahil A'dan Z'ye her şey! facebook.com/ Blaue.Couch Basit ve açık! Faturanız hakkında bilmek istediğiniz her şey. stadtwerke-bonn.de Tüketim hesabı örneği 2 3 Elektrik tüketim tespit

Detaylı

swb Müşteri Hizmetleri YENİ BAŞLAYAN- LAR İÇİN SWB

swb Müşteri Hizmetleri YENİ BAŞLAYAN- LAR İÇİN SWB swb Müşteri Hizmetleri YENİ BAŞLAYAN- LAR İÇİN SWB swb kim? swb, Bremen ve Bremerhaven kentlerinde enerji dağıtım hizmetleri veren kuruluştur. Size elektrik, doğal gaz ve içme suyu tedarik edebilmemiz

Detaylı

e-mobility (elektrikli ulaşım)

e-mobility (elektrikli ulaşım) e-mobility (elektrikli ulaşım) Küresel iklim değişikliğine yol açan CO 2 emisyonları Dünya Çapında Kaynak: BMU Hedef: Küresel ısınmayı 2 C 0 sınırlandırmak 2000 yılına kıyasla emisyonun % 85 azaltılması

Detaylı

İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL)

İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL) İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL) Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( İŞLETMECİ ) işbu Taahhütname nin Özel Şartları nda belirtilen cihazlara ilişkin kampanyalardan ( Kampanya

Detaylı

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) ipad (16GB, 32GB, 64GB), ipad Retina(16GB, 32GB, 64GB), Samsung Galaxy Note 10.1 cihazlarına ilişkin

Detaylı

iphone 5S/5C/4S İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL)

iphone 5S/5C/4S İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL) iphone 5S/5C/4S İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) iphone 5S, iphone 5C, iphone 4S İnternet Paketli Cihaz Kampanyalarından ( Kampanya

Detaylı

AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL)

AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL) Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( İŞLETMECİ ) Akıllı Aksesuar Kampanyasından ( Kampanya ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname

Detaylı

TARİFEYE TAAHHÜTLÜ AVEA INTOUCH 4 KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL)

TARİFEYE TAAHHÜTLÜ AVEA INTOUCH 4 KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL) TARİFEYE TAAHHÜTLÜ AVEA INTOUCH 4 KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) Tarifeye Ek Ödemeli Cihaz Kampanyası ndan (Kampanya) işbu Taahhütname de (Taahhütname )

Detaylı

Sirküler Rapor 1804.2014/108-1

Sirküler Rapor 1804.2014/108-1 Sirküler Rapor 1804.2014/108-1 DANIŞTAY IN TAKAS DURUMUNDA ÖDENDİĞİ YASAL BELGE VE DEFTERLERLE KANITLANAMAYAN KDV NİN İNDİRİLECEK KDV OLARAK DİKKATE ALINMAMASI İLE İLGİLİ KANUN YARARINA BOZMA KARARI ÖZET

Detaylı

Fatura Ve Ücret Bildirimi

Fatura Ve Ücret Bildirimi Sayın Bayan ve Bay Maxima ve Max Mustermann Musterstr. 1 12345 Schwäbisch Hall Müşteri hizmetleri merkezi: 0791/ 401-451 Faks: 0791 / 401-121 E-posta: va@stadtwerke-hall.de Fatura Ve Ücret Bildirimi 01.01.2015-31.12.2015

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretme Zamanı! Etik Olarak Doğru, Finansal Olarak Akılcı, Çocuklarımızın Geleceği için Kritik Bu Yatırımı Yapmalıyız!

Güneşten Elektrik Üretme Zamanı! Etik Olarak Doğru, Finansal Olarak Akılcı, Çocuklarımızın Geleceği için Kritik Bu Yatırımı Yapmalıyız! Güneşten Elektrik Üretme Zamanı! Etik Olarak Doğru, Finansal Olarak Akılcı, Çocuklarımızın Geleceği için Kritik Bu Yatırımı Yapmalıyız! Ocak 2014 te Durum: Son dönemde PV panel fiyatlarında büyük düşüş:

Detaylı

CİHAZ ALANLARA AVEA AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL)

CİHAZ ALANLARA AVEA AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL) Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: CİHAZ ALANLARA AVEA AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) Cihaz Alanlara Avea Akıllı Aksesuar Kampanyasından ( Kampanya )

Detaylı

HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel)

HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel) HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) işbu Taahhütname nin Özel Şartlar ında belirtilen cihazlara ilişkin kampanyalardan ( Kampanya ) işbu

Detaylı

Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası:

Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: İNTERNET PAKETLİ SAMSUNG GALAXY TAB4 8 TABLET KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) İnternet Paketli Samsung Galaxy Tab4 8

Detaylı

İşyerim İnternet Bizden Kampanyası

İşyerim İnternet Bizden Kampanyası İşyerim İnternet Bizden Kampanyası BAĞLANTI TÜRÜ: İnternet Yalın İnternet İNTERNET HİZMET NO: İNTERNET BAĞLANTISI YAPILAN TEL NO: PAKET Dönem Hız KOTA Kampanyalı İşyerim Akıllı Kota 4 GB 0-24 Ay 4 Mbps

Detaylı

ELEKTRİK FATURALARIMIZA YANSIYAN ZAMLAR

ELEKTRİK FATURALARIMIZA YANSIYAN ZAMLAR ELEKTRİK FATURALARIMIZA YANSIYAN ZAMLAR Ankara ve çevresine elektrik hizmeti, TEDAŞ a bağlı Başkent Elektrik işletmesinin birkaç yıl önce özelleştirilmesinin ardından EnerjiSa ya bağlı Başkent Elektrik

Detaylı

12/24 AY TAAHHÜTLÜ MOBİL GENİŞ BANT 4.5G İNTERNET PAKETLERİ KURALLARI VE TAAHHÜTNAMESİ Taahhütlü Uygulama Kuralları:

12/24 AY TAAHHÜTLÜ MOBİL GENİŞ BANT 4.5G İNTERNET PAKETLERİ KURALLARI VE TAAHHÜTNAMESİ Taahhütlü Uygulama Kuralları: 12/24 AY TAAHHÜTLÜ MOBİL GENİŞ BANT 4.5G İNTERNET PAKETLERİ KURALLARI VE TAAHHÜTNAMESİ Taahhütlü Uygulama Kuralları: 1-Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( İşletmeci ) Mobil Data Jet Tarifesi nde bulunan

Detaylı

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) ipad (16GB, 32GB, 64GB), ipad Retina(16GB, 32GB, 64GB), Samsung Galaxy Note 10.1 cihazlarına ilişkin

Detaylı

Şimdi kendi kararımı kendim veririm! Kurumlar üstü kişişel bütçe. Daha fazla özerklik ve serbestlik için.

Şimdi kendi kararımı kendim veririm! Kurumlar üstü kişişel bütçe. Daha fazla özerklik ve serbestlik için. Şimdi kendi kararımı kendim veririm! Kurumlar üstü kişişel bütçe. Daha fazla özerklik ve serbestlik için. KenDI meselenizin uzmanı olun Bu (kurumlar üstü) kişisel bütçe alternatif bir ödeme biçimidir ve

Detaylı

ÖZGÜRLÜK BİZDE KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

ÖZGÜRLÜK BİZDE KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ÖZGÜRLÜK BİZDE KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ Özgürlük Bizde Kampanyası ndan ( Kampanya ) Şirketimiz adına AVEA ya taşınması için talepte bulunduğumuz ve taşınması gerçekleştirilmiş veya yeni hat alımı suretiyle

Detaylı

NOKIA ASHA 300 VE NOKIA ASHA 303 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

NOKIA ASHA 300 VE NOKIA ASHA 303 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ NOKIA ASHA 300 VE NOKIA ASHA 303 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) NOKIA ASHA 300 ve NOKIA ASHA 303 ndan ( Kampanya ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname ) belirtilen

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/30 TARİH : 30/10/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/30 TARİH : 30/10/2008 Abide-i Hürriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Şişli İstanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/30 TARİH : 30/10/2008 KONU

Detaylı

Kentsel Atıksu Arıtımı Hizmet Bedeli Tahsil Yöntemleri & Tam Maliyet Esası Ücret ve Vergilerin Yeterliliği

Kentsel Atıksu Arıtımı Hizmet Bedeli Tahsil Yöntemleri & Tam Maliyet Esası Ücret ve Vergilerin Yeterliliği KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kentsel Atıksu Arıtımı Hizmet Bedeli Tahsil Yöntemleri & Tam Maliyet Esası Ücret ve Vergilerin Yeterliliği Ali SAĞLIK Genel Müdür

Detaylı

CİHAZ ALANLARA AVEA AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL)

CİHAZ ALANLARA AVEA AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL) Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: CİHAZ ALANLARA AVEA AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) Cihaz Alanlara Avea Akıllı Aksesuar Kampanyasından ( Kampanya )

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ İLE İLGİLİ ÖZEL DOSYALAR

KATMA DEĞER VERGİSİ İLE İLGİLİ ÖZEL DOSYALAR KATMA DEĞER VERGİSİ İLE İLGİLİ ÖZEL DOSYALAR SERBEST BÖLGELERDE KDV UYGULAMASI AÇISINDAN ÖZELLİK GÖSTEREN HUSUSLAR NELERDİR? ÖZEL DOSYA NO:10 Serbest bölgelerdeki mal ve/veya hizmet hareketleri KDVK açısından

Detaylı

3.2. DAĞITIM ġġrketġ: Belirlenen bir bölgede elektrik dağıtımı ile iştigal eden sorumlu tüzel kişi,

3.2. DAĞITIM ġġrketġ: Belirlenen bir bölgede elektrik dağıtımı ile iştigal eden sorumlu tüzel kişi, TURGUTLU MÜFTÜLÜĞÜ HĠZMET BĠNASI VE TURGUTLU CAMĠLERĠ 01/01/2015 31/12/2015 TARĠHLERĠ ARASINDA SERBEST PĠYASADAN ELEKTRĠK ENERJĠSĠ ALIMI TEKNĠK ġartnamesġ 1. KAPSAM : Bu şartname,, Enerji Piyasası Düzenleme

Detaylı

SAYI: 2012/11 Ankara,14/12/2012 KONU: Kur Farklarının KDV Karşısındaki Durumu Hk. SİRKÜLER

SAYI: 2012/11 Ankara,14/12/2012 KONU: Kur Farklarının KDV Karşısındaki Durumu Hk. SİRKÜLER MASTER VERGİ DANIŞMANLIĞI VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. SAYI: 2012/11 Ankara,14/12/2012 KONU: Kur Farklarının KDV Karşısındaki Durumu Hk. SİRKÜLER Döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak yapılan

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/001 BURSA, 02.01.2014

SİRKÜLER: 2014/001 BURSA, 02.01.2014 SİRKÜLER: 2014/001 BURSA, 02.01.2014 Konu: 2014 Yılında Uygulanacak olan had ve miktarlar Sayın Mükellefimiz, 2014 Yılı herkese sağlık, huzur, mutluluk ve bol kazanç getirmesi dileklerimizle hepimize hayırlı

Detaylı

4. Taahhüt Süresi boyunca Cihaz Bedeli'ni ve Aylık Tarife Bedeli'ni AVEA'nın gönderdiği fatura aracılığı ile ödeyebilmek için;

4. Taahhüt Süresi boyunca Cihaz Bedeli'ni ve Aylık Tarife Bedeli'ni AVEA'nın gönderdiği fatura aracılığı ile ödeyebilmek için; Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ("AVEA") İnternet Paketli ipad Mini Retina 16GB, ipad Air 16GB ve ipad

Detaylı

CİHAZ ALANLARA AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL)

CİHAZ ALANLARA AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL) Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: CİHAZ ALANLARA AKILLI AKSESUAR KAMPANYASI (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( İŞLETMECİ ) Cihaz Alanlara Akıllı Aksesuar Kampanyasından ( Kampanya ) işbu

Detaylı

S.E.Ç İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

S.E.Ç İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) S.E.Ç İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) S.E.Ç İnternet Paketli Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname )

Detaylı

HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (Kurumsal)

HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (Kurumsal) HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (Kurumsal) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) işbu Taahhütname nin Özel Şartlar ında belirtilen cihazlara ilişkin kampanyalardan ( Kampanya ) işbu

Detaylı

HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel)

HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel) HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) işbu Taahhütname nin Özel Şartlar ında belirtilen cihazlara ilişkin kampanyalardan ( Kampanya ) işbu

Detaylı

TEPE GÜVENLİK HİZMETLERİ TAHSİLATINA TÜRK TELEKOM TARAFINDAN ARACILIK EDİLMESİ KAMPANYASI BİLGİLENDİRME FORMU VE ABONE TAAHHÜTNAMESİ

TEPE GÜVENLİK HİZMETLERİ TAHSİLATINA TÜRK TELEKOM TARAFINDAN ARACILIK EDİLMESİ KAMPANYASI BİLGİLENDİRME FORMU VE ABONE TAAHHÜTNAMESİ TEPE GÜVENLİK HİZMETLERİ TAHSİLATINA TÜRK TELEKOM TARAFINDAN ARACILIK EDİLMESİ KAMPANYASI BİLGİLENDİRME FORMU VE ABONE TAAHHÜTNAMESİ 1. Türk Telekomünikasyon A.Ş. ( Türk Telekom ) bireysel ve tüzel aboneleri,

Detaylı

VODAFONE HTC WILDFIRE S CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE HTC WILDFIRE S CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen VODAFONE Wildfire S Cihaz Kampanyası ndan yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [ ] numaralı GSM hattı için imzaladığım Vodafone Tip GSM Abonelik

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış programı sayesinde, aktif saha çalışmalarında pazarlamacılarınız;

Detaylı

İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR, MUHASEBE İŞLEMLERİ VE BEYANI

İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR, MUHASEBE İŞLEMLERİ VE BEYANI İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR, MUHASEBE İŞLEMLERİ VE BEYANI I- YASAL SİSTEM 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Yasası nın İhracat İstisnasını düzenleyen 11/c maddesi, İhraç edilmek şartıyla imalatçılar tarafından

Detaylı

BİRİM FİYAT TL TÜKETİM GİDERİ TL. Paylaşım URAL MÜHENDİSLİK tarafından yapılmıştır.

BİRİM FİYAT TL TÜKETİM GİDERİ TL. Paylaşım URAL MÜHENDİSLİK tarafından yapılmıştır. ISI SAYAÇ NO 67119646 SICAK SU SU SAYAÇ NO 1238872 SAYAÇ NO 42779 BİREYSEL GİDER BİLDİRİM DETAYI KULLANICI ADI DAİRE 81 DAİRE m2 65 HARCAMA DÖNEMİ 252216-14216 Son Ödeme Tarihi 114216 SON 3656 kwh 3741

Detaylı

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 SİRKÜLER SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 KONU : Özel Tüketim Vergisi 34 Seri Nolu Genel Tebliğ yayımlandı. 19 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Seri

Detaylı

3. Kampanya'dan; Halihazırda Şirketimiz adıma kayıtlı herhangi bir AVEA hattının son ödeme tarihi geçmiş borcunun bulunmaması,

3. Kampanya'dan; Halihazırda Şirketimiz adıma kayıtlı herhangi bir AVEA hattının son ödeme tarihi geçmiş borcunun bulunmaması, Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ("AVEA") İnternet Paketli ipad Air 2 16GB cihazına ilişkin Tablet Cihaz

Detaylı

CİHAZ ALANLARA TABLET KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

CİHAZ ALANLARA TABLET KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: CİHAZ ALANLARA TABLET KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( İŞLETMECİ ) Casper Via T7D, Casper Via L8, Reeder A8i Quad 2, Samsung

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı

Kadıköy Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Özet Rapor Haziran, 2013 İstanbul, Kadıköy, 2013 1 / 7 ÖZET RAPOR Belediye Başkanları Sözleşmesi Kadıköy Belediyesinin vizyonunun temeli İlçede yaşayanlar için daha sağlıklı bir çevre ve iyi yaşam kalitesinin

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 24 AY %15 İNDİRİM VE ÜCRETSİZ 500 DAKİKA HER

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 24 AY %15 İNDİRİM VE ÜCRETSİZ 500 DAKİKA HER TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 24 AY %15 İNDİRİM VE ÜCRETSİZ 500 DAKİKA HER YÖNE & ÜCRETSİZ CARREFOURSA'DAN 25 TL ALIŞVERİŞ ÇEKİ KAMPANYASI NIN KAPSAMI, KATILIM KOŞULLARI VE ABONELİK TAAHHÜTNAMESİ Kampanya

Detaylı

T. C. AKHİSAR BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİM SİSTEMİ TARİFE CETVELİ

T. C. AKHİSAR BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİM SİSTEMİ TARİFE CETVELİ T. C. AKHİSAR BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİM SİSTEMİ TARİFE CETVELİ AKHİSAR BELEDİYESİ ATIKSU ALTYAPI VE EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİNDE UYULACAK USÜL VE ESASLAR GEREKÇELİ

Detaylı

NOKIA 500 ve NOKIA ASHA 303 (KURUMSAL) CĠHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESĠ

NOKIA 500 ve NOKIA ASHA 303 (KURUMSAL) CĠHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESĠ NOKIA 500 ve NOKIA ASHA 303 (KURUMSAL) CĠHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESĠ AVEA ĠletiĢim Hizmetleri A.ġ. nin ( AVEA ) Kurumsal NOKIA 500 ve NOKIA Asha 303 Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) ġirketimiz/kurumumuz

Detaylı

SAMSUNG GALAXY MİNİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL)

SAMSUNG GALAXY MİNİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL) SAMSUNG GALAXY MİNİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (KURUMSAL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) Kurumsal SAMSUNG Galaxy Mini Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) Şirketimiz/Kurumumuz adına işbu

Detaylı

TURGUTLU BELEDİYESİ EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU 2016. TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Evsel Katı Atık Tarife Raporu 2016 1

TURGUTLU BELEDİYESİ EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU 2016. TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Evsel Katı Atık Tarife Raporu 2016 1 TURGUTLU BELEDİYESİ EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU 2016 TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Evsel Katı Atık Tarife Raporu 2016 1 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında hazırlanması kanuni bir zorunluluk olan ve hemşerilerimize

Detaylı

12 AY TAAHHÜTLÜ TARİFEYE EK ÖDEMELİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

12 AY TAAHHÜTLÜ TARİFEYE EK ÖDEMELİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: 12 AY TAAHHÜTLÜ TARİFEYE EK ÖDEMELİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) 12 Ay Taahhütlü Tarifeye Ek Ödemeli Cihaz Kampanyası

Detaylı

Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla!

Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla! Kıb-Tek in 3 zamanlı kontrol sizde tarifesi hem ülke ekonomisi hem de vatandaşlar için büyük avantajlar sağlıyor: Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla! 3 lü kontrolsizde tarifesiyle aboneler

Detaylı

AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı

AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı Genel: Değişik tarihlerdeki vadeleri olan borç ve alacakların ortalama vadelerinin hesaplandığı ve girilen vade farkı oranına göre işlem tarihinde

Detaylı

AVEA INTOUCH 2 İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel)

AVEA INTOUCH 2 İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel) AVEA INTOUCH 2 İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) AVEA intouch 2 Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname

Detaylı

TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ 2018

TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ 2018 TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ 2018 TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( İŞLETMECİ ) TEKNOSACELL lerinden işbu Taahhütname de ( Taahhütname ) belirtilen katılım koşullarını sağlayan yeni ve mevcut

Detaylı

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Sepaş Enerji, elektrik piyasası kanunu gereğince, dağıtım ve perakende satış faaliyetlerinin ayrı tüzel kişilikler altında yürütülmesi zorunluluğu nedeniyle, hukuki

Detaylı

KARŞI ÖDEME TARİHİ TAKİBİ

KARŞI ÖDEME TARİHİ TAKİBİ KARŞI ÖDEME TARİHİ TAKİBİ Doküman Kodu : RFN-05 Açıklama : Karşı Ödeme Günü Takibi Kapsam : Finansal İşlemler Revizyon No : 1 Yayın Tarihi : Mayıs 2014 AMAÇ Müşterilerle yapılan anlaşmalar çerçevesinde

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU MEVZUAT TÜRÜ Gider Vergileri Genel Tebliği Taslağı (Seri No:91) AÇIKLAMA Başkanlığımızca hazırlanan 91 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliğ Taslağında; 6493 sayılı Ödeme ve Menkul

Detaylı

TMO dan Üretici, Kooperatif, Tüccar ve Sanayicilere Duyuru

TMO dan Üretici, Kooperatif, Tüccar ve Sanayicilere Duyuru TMO dan Üretici, Kooperatif, Tüccar ve Sanayicilere Duyuru 2015 Döneminde Buğday ve Arpa Makbuz Senedine Dayalı Krediler 2015/2016 döneminde, TMO Genel Müdürlüğü ile çerçeve sözleşme imzalayan bankalar

Detaylı

İŞYERİM MOBİL 24 AYAR KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

İŞYERİM MOBİL 24 AYAR KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ İŞYERİM MOBİL 24 AYAR KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ 1-) İşyerim Mobil 24 Ayar Kampanyası ndan ( Kampanya ) Şirketimiz adına AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. ye ( İŞLETMECİ ) taşınması için talepte bulunduğumuz

Detaylı

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 91) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 91) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: Amaç GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 91) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin amacı, 20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı

Detaylı

ELEKTRİK FATURALARINIZ SİZİ ÜZMEYECEK! #ArtıkEnerjimVar

ELEKTRİK FATURALARINIZ SİZİ ÜZMEYECEK! #ArtıkEnerjimVar ELEKTRİK FATURALARINIZ SİZİ ÜZMEYECEK! #ArtıkEnerjimVar ENERJİDE DEĞİŞİM BAŞLADI Aynı elektriğe daha fazla ödemeyin. 81 şehirdeki serbest tüketici binlerce abonemiz gibi siz de tedarikçinizi masrafsız

Detaylı

ABONELİK SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ BİLGİ NOTU

ABONELİK SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ BİLGİ NOTU ABONELİK SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ BİLGİ NOTU Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenlemek amacıyla hazırlanan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği 24/01/2015 tarihli ve 29246 sayılı

Detaylı

KURUMSAL CİHAZ VE FATURA İNDİRİMİ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

KURUMSAL CİHAZ VE FATURA İNDİRİMİ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ K 1. Taahhüt Süresi : ÖNYÜZ 18 ay 24 ay 2. Taahhüt tutarı (tüm vergiler dahil TL) : 100 250 500 750 1,000 2,500 5,000 7,500 10,000 15,000 3. Fatura İndirimi istiyorum İşbu Taahhütname yi imzaladığımız

Detaylı

DENET VERGİ DUYURU ELEKTRİK SATIŞLARININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN BEYAN EDİLECEĞİ DÖNEM

DENET VERGİ DUYURU ELEKTRİK SATIŞLARININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN BEYAN EDİLECEĞİ DÖNEM DENET VERGİ DUYURU Duyuru Tarihi : 05.02.2018 Duyuru No : 2018/017 Yayımlandığı Yer : LEBİB YALKIN DERGİSİ ŞUBAT 2018 Sayı : 170 SELAHATTİN UÇUNOĞLU SMMM sucunoglu@gmail.com ELEKTRİK SATIŞLARININ KURUMLAR

Detaylı

TAAHHÜTNAME Tarife Taahhütname

TAAHHÜTNAME Tarife Taahhütname TAAHHÜTNAME AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) 12 Aylık Sınırsız Wifi Jet Tarifesi ( Tarife ) işbu taahhütnamede ( Taahhütname ) belirtilen şartlar kapsamında yararlanacağımı bildiğimi, buna göre;

Detaylı

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) ipad (16GB, 32GB, 64GB), ipad Retina(16GB, 32GB, 64GB), Samsung Galaxy Note 10.1 cihazlarına ilişkin

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/29. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/29. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ Özel Tüketim Vergisi Kanununun 14 üncü maddesine göre (I) sayılı listede yer alan malların teslimlerinde vergilendirme dönemi, her ayın ilk 15 günlük birinci ve kalan günlerinden

Detaylı

Serbest Bölgeler Kanunu, Yasası. 3218 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa SERBEST BÖLGELER KANUNU. Kanun Numarası : 3218. Kabul Tarihi : 6/6/1985

Serbest Bölgeler Kanunu, Yasası. 3218 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa SERBEST BÖLGELER KANUNU. Kanun Numarası : 3218. Kabul Tarihi : 6/6/1985 Serbest Bölgeler Kanunu, Yasası 3218 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa SERBEST BÖLGELER KANUNU Kanun Numarası : 3218 Kabul Tarihi : 6/6/1985 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 15/6/1985 Sayı : 18785 Yayımlandığı

Detaylı

Tiger Plus Ürün Fark Dokümanı

Tiger Plus Ürün Fark Dokümanı 2010 11/30/2010 Tiger Plus Ürün Farkları YENİ ÖZELLİKLER 1. Firma Kredi Kartlarının Satınalma İşlemlerinde Kullanımı Satınalma işlemlerinde ödemelerin firma kredi kartı ile yapılması sağlanmıştır. Firma

Detaylı

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 1. TANIMLAR KİRAYA VEREN: Ticaret Unvanı: Mobicar Araç Paylaşım Hizmetleri A.Ş. Adresi: Eski Büyükdere Cad. Ayazağa Yolu

Detaylı

AVEALILARA HIZLI İNTERNET KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

AVEALILARA HIZLI İNTERNET KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ YENİ ABONE AVEALILARA HIZLI İNTERNET KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ TTNET İNTERNET HİZMET NO: İNTERNET BAĞLANTISI YAPILAN TEL NO: TAAHHÜT SÜRESİ KAMPANYA İNDİRİM SÜRESİ : 24 ay : 24 ay Kampanya Paketleri PAKET

Detaylı

KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında hazırlanması kanuni bir zorunluluk olan ve hemgerilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini arttıracak olan Evsel Katı Atık Ücret Tarifesi, ilgili yönetmelik standartlarında

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 29.06.2015/126-1

Sirküler Rapor Mevzuat 29.06.2015/126-1 Sirküler Rapor Mevzuat 29.06.2015/126-1 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 3 SERİ NO.LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI

Detaylı

Sayın Arsuz Belediye Başkanım,/ Saygıdeğer Konuşmacılar,/

Sayın Arsuz Belediye Başkanım,/ Saygıdeğer Konuşmacılar,/ Sayın Arsuz Belediye Başkanım,/ Saygıdeğer Konuşmacılar,/ Değerli Katılımcılar,/ Arsuz Belediyesi nin ev sahipliğinde düzenlenen/ bölgemizin enerji sektöründeki durumu/ ve geleceği hakkında görüşmeler

Detaylı

BLACKBERRY 9220 KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

BLACKBERRY 9220 KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ BLACKBERRY 9220 KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) BLACKBERRY 9220 KAMPANYASI ndan ( Kampanya ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname ) belirtilen şartlar kapsamında yararlanacağımı

Detaylı

ELECTROMECHANIC INDUSTRY CONSULTANCY SERVICES

ELECTROMECHANIC INDUSTRY CONSULTANCY SERVICES MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK -MERKEZİ ISITMA ve SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA ve SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/37 TARİH:

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/37 TARİH: VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/37 TARİH: 12.07.2010 KONU 19 No lu ÖTV Genel Tebliği Yayımlandı. 9 Temmuz 2010 tarih ve 27636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 19 sıra numaralı Özel Tüketim Vergisi Kanunu Genel

Detaylı

FATURANI PAYLAŞ MODELİ BİREYSEL ABONE (ÇALIŞAN / ÇALIŞAN YAKINI) TAAHHÜTNAMESİ

FATURANI PAYLAŞ MODELİ BİREYSEL ABONE (ÇALIŞAN / ÇALIŞAN YAKINI) TAAHHÜTNAMESİ FATURANI PAYLAŞ MODELİ BİREYSEL ABONE (ÇALIŞAN / ÇALIŞAN YAKINI) TAAHHÜTNAMESİ AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) Faturanı Paylaş Kampanyası uygulamasından ( Uygulama ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname

Detaylı

AVEA INTOUCH 2 HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel)

AVEA INTOUCH 2 HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel) AVEA INTOUCH 2 HERŞEY DAHİL CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Bireysel) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) işbu Taahhütname nin Özel Şartlar ında belirtilen Avea intouch 2 Her Şey Dahil Cihaz Kampanyası

Detaylı

TAAHHÜTNAME Tarife Taahhütname

TAAHHÜTNAME Tarife Taahhütname TAAHHÜTNAME AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) 24 Aylık 6GB Kademeli Wifi Jet Tarifesi ( Tarife ) işbu taahhütnamede ( Taahhütname ) belirtilen şartlar kapsamında yararlanacağımı bildiğimi, buna

Detaylı

C- VERGİNİN BEYANI 1. Beyanname Verme Zamanı (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tabi olanlara ait ÖTV beyannamesi, ilk iktisaptan önce,

C- VERGİNİN BEYANI 1. Beyanname Verme Zamanı (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tabi olanlara ait ÖTV beyannamesi, ilk iktisaptan önce, C- VERGİNİN BEYANI 1. Beyanname Verme Zamanı (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tabi olanlara ait ÖTV beyannamesi, ilk iktisaptan önce, bu işlemlerin yapıldığı yerde tek vergi dairesi varsa

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü) Sayı : 38418978-125[30-11/2]-430 Tarih : 18.04.2014 Konu : Dar Mükellef Kurumlara Yapılan

Detaylı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı 8.2.2017 Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618

Detaylı

MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU

MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU 2017-027 Konu : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 10 Seri Nolu Tebliğ hakkındadır. Tarih : 06.02.2017 3 Şubat 2017 tarihli ve 29968 sayılı

Detaylı

nolu fatura ile satmıştır. ***Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 2018 Güz dönemi ÖDEVİ***

nolu fatura ile satmıştır. ***Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 2018 Güz dönemi ÖDEVİ*** UYGULAMA SORUSU AKAYA işletmesi ikinci sınıf tacir olup işletme hesabı esasına göre defter tutmaktadır. İşletmenin dönem başı mal mevcudu 25775,- TL dir. İşletmenin ekim ayı giderleri aşağıdaki gibidir:

Detaylı

YENİ YIL KAMPANYASI 24 AYLIK BİREYSEL ABONELİK TAAHHÜTNAMESİ

YENİ YIL KAMPANYASI 24 AYLIK BİREYSEL ABONELİK TAAHHÜTNAMESİ YENİ YIL KAMPANYASI 24 AYLIK BİREYSEL ABONELİK TAAHHÜTNAMESİ BAĞLANTI TÜRÜ : İNTERNET HİZMET NO : İNTERNET BAĞLANTISI YAPILAN TEL. NO : İnternet TTNET Yalın İnternet Kampanya kapsamında aşağıda tablolarda

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR 2008-25

SİRKÜLER RAPOR 2008-25 DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya Tel: 0.312.428

Detaylı

Isı İstasyonu Uygulamaları

Isı İstasyonu Uygulamaları Isı İstasyonu Uygulamaları 1 2 Isı İstasyonu: Isı istasyonu, merkezi sistemle ısıtılan yapılarda her daireye ayrı ayrı monte edilerek, kullanım sıcak suyunu ani ısıtma prensibiyle hazırlayan ve ısıtma

Detaylı

Turkcell Superonline Bilgisayar Kampanyası Taahhütnamesi. Kampanya Şartları

Turkcell Superonline Bilgisayar Kampanyası Taahhütnamesi. Kampanya Şartları Turkcell Superonline Bilgisayar Kampanyası Taahhütnamesi Kampanya Şartları 1. Kampanya 06.06.2014 01.10.2014 tarihleri arasında geçerli olup kampanya kapsamında sunulan ürünler stoklar ile sınırlıdır.

Detaylı

Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi

Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi İbrahim M. Yağlı* Enerji üretiminde Rüzgar Enerjisinin Üstünlükleri Rüzgar enerjisinin, diğer enerji üretim alanlarına göre, önemli üstünlükleri bulunmaktadır:

Detaylı

MercedesServiceCard hizmetleri

MercedesServiceCard hizmetleri MercedesServiceCard hizmetleri Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Yetkili Servisi Faturalandırma Hizmeti MercedesServiceCard a ilişkin sorularınız için her zaman hizmetinizdeyiz. MercedesServiceCard

Detaylı

Mali Bülten No: 2014/106

Mali Bülten No: 2014/106 ` Mali Bülten No: 2014/106 Vergi/ 20 Ekim 2014 KDV Genel Uygulama Tebliği nde Değişiklik kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: 16 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Katma Değer Vergisi Uygulama Genel

Detaylı

1-12 ( ) 2- ( ) 3-4- 5-30 TL.)

1-12 ( ) 2- ( ) 3-4- 5-30 TL.) TAAHHÜTNAME AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) MODEMSİZ Aşımsız 5GB Taahhütlü Tarife sinden ( Tarife ) işbu taahhütnamede ( Taahhütname ) belirtilen şartlar kapsamında yararlanacağımı bildiğimi,

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU KONU: Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2014 yılı Ücret Tarifesi. KOMİSYON İNCELEMESİ: Büyükşehir Belediye Meclisimizin 08/05/2014 tarihli toplantısında 5 inci gündem maddesi olarak görüşülüp komisyonumuza

Detaylı

Banka. İrsaliye Sipariş

Banka. İrsaliye Sipariş Çek ve Senet Fatura Sen Söyle Stok Cari Banka Kasa İrsaliye Sipariş Depo Sayım Seri No. Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat 3. Elden Çek Tahsilatı 4. Elden Senet Tahsilatı 5. Banka

Detaylı

Paketler ve Detayları

Paketler ve Detayları Paketler ve Detayları ADS / TELEFON-UZAK DESTEK 20 adet telefon destek hizmeti sağlanacaktır. ADS / PAKET 1 6 saat(3 defa) yerinde destek hizmeti sağlanacaktır. 5 adet telefon destek hizmeti sağlanacaktır.

Detaylı

12 AY KONTRATLI FATURALI INTERNET KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

12 AY KONTRATLI FATURALI INTERNET KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ ye (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen 12 Ay Kontratlı Faturalı Mobil Internet Kampanyası ndan (Kampanya) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli,... numaralı GSM hattı için imzaladığım Vodafone

Detaylı

Mali Bülten No: 2015/68

Mali Bülten No: 2015/68 ` Mali Bülten No: 2015/68 Vergi/ 14 Temmuz 2015 ÖTV Kanunu (IV) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği Taslağı Hazırlandı kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 08.07.2015

Detaylı

5. Kampanyalardan halihazırda kendi adıma kayıtlı diğer hat/hatların son ödeme tarihi geçmiş borcunun bulunmaması ön koşulu ile faydalanabileceğimi,

5. Kampanyalardan halihazırda kendi adıma kayıtlı diğer hat/hatların son ödeme tarihi geçmiş borcunun bulunmaması ön koşulu ile faydalanabileceğimi, Kampanya İşlem Tarihi: Hat Numarası: DATA TARİFESİNE EK ÖDEMELİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ("İŞLETMECİ") Özel Şartlar da belirtilen cihazlara ait kampanyalarından

Detaylı

Türkiye nin Elektrik Enerjisi Üretimi Kaynaklı Sera Gazı Emisyonunda Beklenen Değişimler ve Karbon Vergisi Uygulaması. Mustafa ÖZCAN, Semra ÖZTÜRK

Türkiye nin Elektrik Enerjisi Üretimi Kaynaklı Sera Gazı Emisyonunda Beklenen Değişimler ve Karbon Vergisi Uygulaması. Mustafa ÖZCAN, Semra ÖZTÜRK Türkiye nin Elektrik Enerjisi Üretimi Kaynaklı Sera Gazı Emisyonunda Beklenen Değişimler ve Karbon Vergisi Uygulaması Mustafa ÖZCAN, Semra ÖZTÜRK Çalışmanın amacı Türkiye nin 2013-2017 dönemi elektrik

Detaylı

TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ VE CİHAZ KREDİSİ TAHSİLATINA ARACILIK ÖZEL ŞARTLARI 2018

TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ VE CİHAZ KREDİSİ TAHSİLATINA ARACILIK ÖZEL ŞARTLARI 2018 TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ VE CİHAZ KREDİSİ TAHSİLATINA ARACILIK ÖZEL ŞARTLARI 2018 TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( İŞLETMECİ ) TEKNOSACELL Tarifelerinden işbu Taahhütname de ( Taahhütname

Detaylı