KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU KLUBSİS, üniversitemize internet üzerinden Yüksek Lisans ve Doktora başvurularını yapabilmeniz için tasarlanmıştır. Başvuru dönemlerinde açılacak programlara yönelik başvurularınızı bu sistem üzerinden yapabilir, aynı zamanda Ön Değerlendirme ile Mülakat ve Yerleştirme sonuçlarınızı takip edebilirsiniz. Sistemde yapabileceklerinizin listesi ve başvuru yapmadan önce yapmanız gerekenler aşağıda gösterilmiştir. Lütfen bu dokümanı okumayı bitirdikten sonra başvurularınızı yapmaya başlayınız. A. Sisteme Kayıt Olma 1. Sistem giriş sayfası üzerinde göreceğiniz Kayıt Ol tuşuna bastıktan sonra açılan pencereyi düzenli bir şekilde doldurunuz. 2. Açılacak olan bu pencerede bilgilerinizi doğru girmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, herhangi bir Yüksek Lisans ya da Doktora programına yerleştirilseniz dahi iptal edilmesi söz konusu olabilir. 3. Bilgilerinizi düzenli bir şekilde doldurduktan sonra Üyeliğimi Tamamla tuşuna basınız. Üyeliğiniz alındığı takdirde, sistem sizi otomatik olarak size ait sayfaya yönlendirecektir. 4. Bu sistem sadece TC uyruklu öğrencilerimizin kullanımına açık olup bir kez kayıt olduktan sonra içinde bulunduğumuz başvuru döneminde seçilmeseniz dahi yine aynı kullanıcı bilgilerinizle gelecek dönemlerdeki başvurulara da katılabilirsiniz. B. Şifre Hatırlatma(Eğer Üye İseniz) 1. Sistem giriş sayfası üzerinde gördüğünüz Şifre Hatırlatma tuşuna basarak açılan pencerede TC Kimlik Numaranızı girdikten sonra şifremi gönder tuşuna basınız. 2. Eğer sistem sizin kaydınızı bulursa, yine sistemde kayıtlı e-posta hesabınıza şifrenizi gönderecektir. 3. Şifre Değiştirme İşlemlerini ise sisteme giriş yaptıktan sonra Kişisel Bilgilerim menüsünden yapabilirsiniz. C. Başvuru Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler 1. Bu sistem üzerinden alanınıza uygun olarak aynı dönem içerisinde en fazla 2 başvuru yapabilirsiniz. 2. Yüksek Lisans mezunu olanlar eğer şartları uygunsa, aynı dönem içinde isterlerse hem Doktora hem de Yüksek Lisansa başvuru yapabilirler. 3. Yaptığınız başvuruları yine bu sistem üzerinden takip edebileceğiniz gibi ön değerlendirme ve mülakat sonrası sonuçların listesini de bu sistemden görebilirsiniz. 4. Başvuru yapmadan önce üst menülerden Kişisel Bilgilerim kısmındaki formu bir kez doldurmanız gerekmektedir. Bu form daha sonra başvurduğunuz programa seçilmeniz durumunda sizden istenecek Başvuru Kayıt Formunu otomatik olarak oluşturacaktır.

2 5. Kişisel Bilgilerim menüsü altında bulunan formda göreceğiniz Mezuniyet Ortalaması kısmına yüzlük sistemdeki puan eşdeğerliğini girmeniz gerekmektedir. Diplomanızın eşdeğerliğine bu adresten ulaşabilirsiniz: 6. Yüksek Lisans başvurularında Lisans Mezuniyet Ortalaması, Doktora başvurularında ise Yüksek Lisans Mezuniyet Ortalaması sistem tarafından dikkate alınır. 7. Başvuru Kayıt Formu na Mülakat sonrası listede sıralamaya giren öğrencilerin bulunduğu satırın hemen sağındaki Yazdır butonuna tıklayarak ulaşıla bilinecektir. Bu form en son kayıtta sizden talep edilecektir. 8. İçinde bulunduğumuz döneme yönelik açılmış başvurularda, herhangi bir Bölüm ya da Anabilim Dalına sadece bir kez başvuru yapabilirsiniz. 9. Başvuru yaptığınız Bölüm ya da Anabilim Dalı'nın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı vb... önemli bilgiler başvuru yaptığınız alanın Bilgi kısmında belirtilecektir. Bu kısma bağlı kalarak başvurularınızı takip edebilirsiniz. ADIM ADIM BAŞVURU YAPMA A. Kişisel Bilgilerim menüsündeki formun doldurulması: Aşağıda bu menü altında bulunan formdaki içeriklerin sırayla nasıl doldurulacağı açıklanmıştır. 1. Hesap Bilgilerim Kolonu: Yukarıdaki resmin bulunduğu kolondan istediğiniz takdirde sisteme girerken kullandığınız Kullanıcı Adı ve Şifrenizi değiştirebilirsiniz.

3 2. Kimlik Bilgilerim Kolonu: Kimlik bilgilerinizi gireceğiniz kısımdır. Doğru girdiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Başvurduğunuz programa seçilmeniz durumunda sizden istenecek Başvuru Kayıt Formu(Çıktı Olarak Alınıp İmzalanacaktır.) bu bilgiler sayesinde oluşturulmaktadır ve resmi belge niteliği taşıyacaktır. 3. Lisans Bilgilerim Kolonu:

4 Lisans bilgilerinizi gireceğiniz bölümdür. Dikkat edilmesi gereken yer: Mezuniyet Ortalaması yüzlük sisteme göre girilecek olup, küsuratlı sayılar araya. (nokta) koyularak yazılacaktır. Örn; vb Doğru girdiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Başvurduğunuz programa seçilmeniz durumunda sizden istenecek Başvuru Kayıt Formu(Çıktı Olarak Alınıp İmzalanacaktır.) bu bilgiler sayesinde oluşturulmaktadır ve resmi belge niteliği taşıyacaktır. 4. Yüksek Lisans Bilgilerim Kolonu: Yüksek Lisans bilgilerinizi gireceğiniz bölümdür. Yüksek Lisans mezunuysanız ve Doktora başvurusu yapmak istiyorsanız doldurmanız gerekmektedir. Fakat sadece Yüksek Lisans başvurusu yapmayı düşünüyorsanız doldurmanıza gerek yoktur. Yine bu bölümde de bilgilerinizi girecekseniz, doğru girdiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Başvurduğunuz programa seçilmeniz durumunda sizden istenecek Başvuru Kayıt Formu(Çıktı Olarak Alınıp İmzalanacaktır.) bu bilgiler sayesinde oluşturulmaktadır ve resmi belge niteliği taşıyacaktır. 5. İletişim Bilgilerim Kolonu:

5 Size ulaşmamız için doldurmanız gereken bölümdür. Doğru girdiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Başvurduğunuz programa seçilmeniz durumunda sizden istenecek Başvuru Kayıt Formu(Çıktı Olarak Alınıp İmzalanacaktır.) bu bilgiler sayesinde oluşturulmaktadır ve resmi belge niteliği taşıyacaktır. 6. Puan Bilgilerim Kolonu: Puanlarınızı girdiğiniz bölümdür. Dikkat edilmesi gereken ilk şey; almış olduğunuz puanlarınızın tarihlerinin geçmemiş olması gerekmektedir. Aksi takdirde, ön değerlendirmeyi geçseniz dahi başvurunuz reddedilecektir. Diğer bir dikkat edilmesi gereken şey ise; puanlarınızı girerken küsuratlı sayılarda araya. (nokta) koyarak girmeniz gerekmektedir. Başvuru yaparken sistem başvurduğunuz programın puan türlerine göre bilgilerinizi otomatik olarak çekecektir. Bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Başvurduğunuz programa seçilmeniz durumunda sizden istenecek Başvuru Kayıt Formu(Çıktı Olarak Alınıp İmzalanacaktır.) bu bilgiler sayesinde oluşturulmaktadır ve resmi belge niteliği taşıyacaktır. Sonuç olarak, Kişisel Bilgilerim menüsünde bulunan formu yukarıdaki kurallara göre doldurduktan sonra tek yapmanız gereken Kaydet tuşuna basmak olacaktır. Bu işlemler bittikten sonra başvuruları yapmaya başlayabiliriz. B. Başvurular -> Başvuru Yap menüsünden başvurunun yapılması: Başvuruları yaparken izlenecek yol aşağıda gösterilmiştir.

6 1. Enstitünün Seçilmesi: Sol kolonda bulunan Enstitü ve Bölüm/Anabilim Dalları kısmından başvuruyu yapacağımız programın bulunduğu enstitüyü seçiyoruz. 2. Bölüm/Anabilim Dalı ve Program Türünün Seçilmesi: Yine sol kolondan Bölüm/Anabilim Dalını seçtikten sonra hemen altında bulunan Yüksek Lisans, Doktora program türlerinden istediğimize tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra sağ kolonda karşımıza bu programa ait bilgiler gelecektir. Kendi puan bilgileriniz de bu programın şartlarına uygunsa tek yapmanız gereken Başvuruyu Tamamla butonuna basmak olacaktır. Gözünüzden kaçırsanız dahi puanlarınız program şartlarını sağlamıyorsa başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Tüm şartları sağlıyorsanız başvurunuzun alındığına dair bir uyarı alacaksınız. Aynı dönemde en fazla 2 programa başvuru yapabilirsiniz.

7 C. Başvurular -> Yaptığım Başvurular menüsünden başvuruların izlenmesi: Yapmış olduğunuz başvuruları takip ederken izleyeceğiniz yol aşağıda verilmiştir. 1. Yapılan Başvuruların Listesi: Daha önce yapmış olduğunuz başvuruların listesi yukarıdaki tabloda bulunacaktır. Bu tabloda başvuru yaptığınız programa ait bilgileri Bilgi sütunundaki ikona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda başvuruda sistemin size ait kullandığı puan bilgilerinizi, başvuru başlama ve bitiş tarihlerini görebileceksiniz. Yukarıda görmüş olduğunuz listede Ön Değerlendirme ve Yerleştirme Sonuçlarının altındaki ikon ( ) henüz bu başvurunun Ön Değerlendirme ve Yerleştirmesinin yapılmadığını belirtmektedir. İsterseniz bitiş tarihi geçmeden başvurunuzu seçip Başvuruyu İptal Et butonuna tıklayarak iptal edebilirsiniz. Başvuru bitiş tarihi geçtiği zaman bu işlemi gerçekleştiremeyeceksiniz. Başvurulara ait tüm değerlendirmeler sistem yöneticileri tarafından yapılmaktadır. Değerlendirmelerin yapılması sonucunda üstteki tablonun görünümü aşağıdaki gibi olacaktır.

8 Üstteki tabloda Ön Değerlendirmenin yapılması sonucu oluşan görüntü verilmiştir. Yerleştirmeler de yapıldıktan sonra Yerleştirme Sonuçları sütunundaki ikon Ön Değerlendirme sütunundaki gibi olacaktır( ). Ön Değerlendirme ve Yerleştirmelerin yapılması sonucunda oluşan başvuru sıralamalarına ulaşmak içinse yine Ön Değerlendirme ve Yerleştirme Sonuçlarının altındaki ikona( ) tıklamak yeterli olacaktır. Bu durumda yeni bir sayfa açılacak olup liste aşağıdaki gibi görünecektir(1 kişilik başvuru örneği aşağıda verilmektedir). Bu başvuruya ait Ön Değerlendirme sonuçlarını bilgisayarınıza indirmek isterseniz tablonun sol üst köşesindeki kırmızı ikona( bilgisayarınıza indirebilirsiniz. ) tıklamanız yeterli olacaktır. Bu listenin excel olarak çıktısını Yerleştirme Sonuçları açıklandıktan sonraki süreç de aynı Ön Değerlendirmede ki gibi ilerleyecek olup sıralamalara yine aynı şekilde ulaşıp isterseniz bilgisayarınıza indirebileceksiniz. BAŞVURU KAYIT FORMU Ön Değerlendirmeyi geçen öğrencilerimiz Mülakat aşamasını da geçtikten sonra başvurdukları programın Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasını bekleyeceklerdir. Yerleştirme Sonuçları açıklandıktan sonra kontenjana girdiğiniz takdirde üniversitemize kaydınızı tamamlamak için ihtiyacınız olan Başvuru Kayıt Formu resmi bir belge niteliği taşıyacaktır. Bu belgeye Yerleştirme Sonuçları Listesinden adınızın bulunduğu satırın sağ tarafındaki Yazdırma İkonuna tıklayarak ulaşabileceksiniz. Aşağıda örnek bir resim verilmiştir.

9 Genel olarak başvuru yaparken izlenmesi gereken aşamalar üstteki gibi olacaktır. Herhangi bir sıkıntı yaşamanız durumunda Başvurduğunuz Enstitüye bildirebilirsiniz. Teşekkürler. Kırklareli Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU

KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU KLUPOSTA, üniversitemizde e-posta işlemlerini daha hızlı ve de sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için tasarlanmış olup, Personel Şifre Sıfırlama ve Öğrenci Şifre Sıfırlama olmak

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

T.C. KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU Eğitim ve Yetkilendirme Daire Başkanlığı

T.C. KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU Eğitim ve Yetkilendirme Daire Başkanlığı T.C. KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU Eğitim ve Yetkilendirme Daire Başkanlığı EĞİTİM VE YETKİLENDİRME BİLGİ SİSTEMİ (EYBİS) DENETÇİ YETKİLENDİRME BAŞVURU ALANI KULLANICI KILAVUZU

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (UEYS) ÖĞRENCİ KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... II ŞEKİL LİSTESİ... III SIK SORULAN SORULAR (SSS)...1 Ders Uygulama Usulleri...6

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MARDİN BAROSU 13 Mart mah. İl müftülüğü arkası 48. Sok. No:8 Yenişehir/MARDİN Telefon : 04822136043 Fax : 04822121876 Internet : www.mardinbarosu.org.tr E-mail : info@mardinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (KOVUŞTURMA) ESKİŞEHİR BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (KOVUŞTURMA) ESKİŞEHİR BAROSU ESKİŞEHİR BAROSU Adliye Sarayı Kat:3 No:346 ESKİŞEHİR Telefon : (0222) 240 14 00 Fax : (0222) 240 71 70 Internet : www.eskisehirbarosu.org.tr E-mail : info@eskisehirbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı

Merhaba değerli Dostlar;

Merhaba değerli Dostlar; Merhaba değerli Dostlar; Eğitim Merkezi nin forumunun nasıl kullanıldığını bu belgede öğrenebileceksiniz. Eğer bugüne kadar hiçbir forum kullanmadıysanız merak etmeyin; forumu kullanmak çok kolay. İlerleyen

Detaylı

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Projelerinizi ve Sonuç Bilgilerinizi girmek için karşınıza çıkan

Detaylı

Harcama Yönetim Sistemi Ödeme Emri Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu. Ocak-2013. Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

Harcama Yönetim Sistemi Ödeme Emri Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu. Ocak-2013. Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi Ödeme Emri Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu Ocak-2013 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi Kılavuzun Adı Güncelleme Tarihi Ödeme Emri Belgesi Düzenleme Kılavuzu 1.0 Nisan 2010 Ödeme Emri Belgesi Düzenleme

Detaylı

TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ PROGRAMI GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanun un 44, 45 ve 60 ıncı maddelerine

Detaylı

Harcama Birimleri Ödeme Emri Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu. Nisan-2010. BİM Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

Harcama Birimleri Ödeme Emri Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu. Nisan-2010. BİM Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi Ödeme Emri Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu Nisan-2010 BİM Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi GİRİŞ ÖEB Uygulamasına bağlanılabilmesi için aşağıdaki işlemler sırasıyla gerçekleştirilir. Uygulama internet

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM Muhasebat Genel Müdürlüğü Çağrı Sistemi uygulamasıyla Kimlik Yönetimi Sorunları Say 2000i Yetkilendirme Sorunları KBS Yetkilendirme Sorunları

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KILAVUZU

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KILAVUZU ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI, Ankara 2013 1 Bu Kılavuz uygulayıcılara ve ilgililere destek amacıyla hazırlanmıştır. ÖYP'ye başvuran adaylar ilgili mevzuatta

Detaylı

SAYIM VE YIL SONU İŞLEMLERİ MENÜSÜ KILAVUZU

SAYIM VE YIL SONU İŞLEMLERİ MENÜSÜ KILAVUZU SAYIM VE YIL SONU İŞLEMLERİ MENÜSÜ KILAVUZU HATIRLATMALAR: 2012 YILI İŞLEMLERİNİZ, 2011 YIL SONU İŞLEMLERİ BİTİRME İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ SÜRE BOYUNCA YAPILAMAYACAKTIR. 2011 YIL SONU İŞLEMLERİ BİTİRİLMESİ

Detaylı

Ö ZEL PAZAR REHBERİ. İçindekiler

Ö ZEL PAZAR REHBERİ. İçindekiler Ö ZEL PAZAR REHBERİ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Özel Pazar İnternet Adresi ve Ana Sayfası... 3 3. Kullanıcı Kaydı ve Girişi... 5 3.1. Kullanıcı Kaydı... 5 3.2. Kullanıcı Girişi... 7 3.3. Kullanıcı Ana

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KILAVUZU

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KILAVUZU ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI, Ankara 2013 1 Bu Kılavuz uygulayıcılara ve ilgililere destek amacıyla hazırlanmıştır. ÖYP'ye başvuran adaylar ilgili mevzuatta

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ SİSTEMİ TAŞRA KULLANICILARI MODÜLÜ KULLANICI EL KİTABI

İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ SİSTEMİ TAŞRA KULLANICILARI MODÜLÜ KULLANICI EL KİTABI Sisteme Nasıl Girilir? İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ SİSTEMİ TAŞRA KULLANICILARI MODÜLÜ KULLANICI EL KİTABI Sisteme girmek için Kurum Portal/Intranet sayfasından Kurumsal Uygulamalar İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi

Detaylı

KAYIT OLMA VE FORM DOLDURMA KILAVUZU 2014-15 AKADEMİK YILI

KAYIT OLMA VE FORM DOLDURMA KILAVUZU 2014-15 AKADEMİK YILI KAYIT OLMA VE FORM DOLDURMA KILAVUZU 2014-15 AKADEMİK YILI İÇERİK I. CAMPUS FRANCE SİTESİNE KAYIT... 2 II. CAMPUS FRANCE FORMUNUN DOLDURULMASI... 4 1/13 I. CAMPUS FRANCE SİTESİNE KAYIT Sitenin ana sayfasına

Detaylı

GİB E-FATURA PORTALI KULLANIMI

GİB E-FATURA PORTALI KULLANIMI GİB E-FATURA PORTALI KULLANIMI Elektronik Fatura Uygulaması, önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve faturaların elektronik belge olarak düzenlenmesi, muhafaza ve ibraz edilmesi ve belirlenen

Detaylı

LİGHTKOD SETUP MAKER KULLANIMI 1- Giriş Programı yükledikten sonra Setup Maker programını açtığımızda aşağıdaki pencereyi görürüz. Burada 1.

LİGHTKOD SETUP MAKER KULLANIMI 1- Giriş Programı yükledikten sonra Setup Maker programını açtığımızda aşağıdaki pencereyi görürüz. Burada 1. LİGHTKOD SETUP MAKER KULLANIMI 1- Giriş Programı yükledikten sonra Setup Maker programını açtığımızda aşağıdaki pencereyi görürüz. Burada 1. kutuya kurulum dosyasını yapacağımız programın ismini giriyoruz.

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI

2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI 1 İÇİNDEKİLER 5 Rektörümüzden 6 Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi 17 Yönetmelikler & Yönergeler 18 Akademik Takvim 19 Ders Kaydı 19 Derse Devam Zorunluluğu 19 Not Sistemi

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE KULLANILAN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE KULLANILAN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE KULLANILAN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ Dr. Öğ. Bnb. İsmet Ergin KHO Dekanlığı Temel Bilimler Bölüm Başkanlığı İsmet.ergin@gmail.com, iergin@kho.edu.tr Dz. Öğ. Bnb. Bekir Akseki AÜEBF Yüksek

Detaylı

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU 2014 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU DİKKAT: Tercih süresi, 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan

Detaylı

TC MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU

TC MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU TC MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU ANKARA- 2012 KBS SİSTEMİNE GİRİŞ KBS ana sayfasına internet adres çubuğuna www.kbs.gov.tr adresi yazılarak

Detaylı

DURUMDA OLAN ÖĞRENCİLER KAYITLI OLDUĞU OKULDAN SİLİNEREK GİTTİĞİ OKUL TARAFINDAN YENİDEN KAYDEDİLMELİDİR.

DURUMDA OLAN ÖĞRENCİLER KAYITLI OLDUĞU OKULDAN SİLİNEREK GİTTİĞİ OKUL TARAFINDAN YENİDEN KAYDEDİLMELİDİR. NAKİL İŞLEMLERİ Nakil işlemleri, öğrencilerin e-okul sistemine kaydedildikleri okul dışında başka bir okula gitmek istediklerinde kullanılacaktır. Nakil geriye dönük değil, sistemin kullanılmaya başladığı

Detaylı

13 Ocak 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28527 YÖNETMELİK

13 Ocak 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28527 YÖNETMELİK 13 Ocak 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28527 YÖNETMELİK Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden: BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

OPEN OFFİCE KULLANIM KILAVUZU

OPEN OFFİCE KULLANIM KILAVUZU OPEN OFFİCE KULLANIM KILAVUZU OpenOffice.org'nin Sistem Menüsünden Başlangıcı OpenOffice.org çoğu zaman işletim sisteminizin başlangıç menüsünden başlatılır. Sistem menünüz (başlangıç) birçok program için

Detaylı

1.GİRİŞ. 1.1. Farabi Kimdir?

1.GİRİŞ. 1.1. Farabi Kimdir? 1.GİRİŞ 1.1. Farabi Kimdir? Farabi, Türkistan ın Farab şehrinde 870 yılında doğmuştur. Buhara, Bağdat, Şam, Kahire, Harran ve Halep gibi zamanın önemli ilim merkezlerini dolaşmıştır. Felsefe, matematik,

Detaylı

Bu doküman S.S.E.A.H. internete erişim şekillerini anlatmaktadır.

Bu doküman S.S.E.A.H. internete erişim şekillerini anlatmaktadır. Bölüm-1 Bu doküman S.S.E.A.H. internete erişim şekillerini anlatmaktadır. PERSONEL İNTERNET KULLANIMI Bir kullanıcı kendi bilgisayarında internete girmek için neler yapmalıdır. Öncelikle bilgisayarlarda

Detaylı