Kozmetik Ham Maddeleri ve Zirai İlaç Emülgatörleri EMC

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kozmetik Ham Maddeleri ve Zirai İlaç Emülgatörleri EMC"

Transkript

1 1/11 ADI INCI NAME İŞLEVİ ARLYPON TT BRONIDOX L PEG/PPG-120/10 Trimethylolpropane Trioleate (and) Laureth-2 (EU + CTFA) 5-bromo-5-nitro-1,3-dioksan 1,2-propilen glikol içerisinde çözünmüş halde/ Propilen Glikol (ve) 5-Bromo-5-Nitro- 1,3- Dioksan Yüzey aktif formülasyonlarını kıvamlaştırmada oldukça etkin olan, sıvı yapıda olduğu için kullanımı kolay bir üründür. Özellikle kıvamlaştırması zor olan düşük eter sülfat içerikli veya hiç eter sülfat içermeyen yüzey aktif karışımlarında da kullanıma çok uygundur. Çoğunlukla durulama ile saçtan uzaklaştırılan ve sekonder amin ihtiva etmeyen ürünlerde koruyucu olarak kullanılır. CEGESOFT C 24 Ethylhexyl Palmitate Kozmetik uygulamalarında medium spreading emollient olarak kullanılmaktadır. CEGESOFT HF 62 Hydrogenated Vegetable Oil CEGESOFT HF 62 emülsiyonların reolojik özelliklerini düzenler. CEGESOFT PS 6 CETIOL 868 C16-C18 Triglycerides / Olus Oil 2-Ethyl hexyl palmitate/-stearate / Ethylhexyl Stearate Yavaş yayılan yağlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Cilt üzerinde uzun süreli bir yumuşaklık hissi sağlar. Orta Molekül ağırlığına sahip bir yağlandırıcı olan bu ürün, geniş yayılma alanına sahip olması sebebiyle, kozmetik ve ilaç endüstrisinin çok amaçlı cilt ürünlerinde örneğin az yağlı emülsiyonlarda ve cilt yağlarında kullanılabilir. CETIOL AB C12-15 Alkyl Benzoate Cetiol AB modern cilt bakım uygulamaları için geleneksel emolienttir. Özellikle kristal UV filtrelerinin çözülmesinde yüksek çözücülük özelliği nedeniyle ve pigment dağıtma özelliğiyle güneş bakım ürünleri için uygundur. CETIOL C5 Coco-Caprylate CETIOL C 5 kişisel bakım ürünlerinde hızlı yağlandırıcı olarak, özellikle siklometikonlar gibi silikonlara iyi bir alternatif olmaktadır. CETIOL HE PEG-7 Glyceryl Cocoate Yüzey aktif içeren temizleme preparatlarında geri yağlandırıcı olarak kullanılır. Aynı zamanda eterik yağ ve aktif maddeler için çözücü olarak da kullanılabilir. CETIOL J 600 Oleyl Erucate Uzun süreli nemlilik hissi veren yavaş yağlandırıcıdır.

2 2/11 CETIOL LC Coco-Caprylate/Caprate Geniş yayılma alanına sahip olması sebebiyle kozmetik ve ilaç endüstrisinin çok amaçlı cilt ürünlerinde örneğin; az yağlı emülsiyonlarda, cilt yağlarında kullanılabilir. Geniş yayılma alanına sahip olması sebebiyle kozmetik ve ilaç endüstrisinin çok amaçlı cilt ürünlerinde örneğin; az yağlı emülsiyonlarda, cilt yağlarında kullanılabilir. CETIOL LDO CETIOL MM CETIOL OE CETIOL SENSOFT CETIOL V Dicapryl Ether (and) Lauryl Alcohol Mryristyl Myristate Dicaprylyl Ether Propylheptyl Caprylate Decyl Oleate Bu ürün çoğunlukla yüzey temizleme preparatlarında yağ tabakası gidermek için kullanılır. çoğunlukla banyo duşları ve şampuanlara katılır. Genellikle % 0,3 ile 1 arasında formülasyonda yer alır, suda çözünmez. Deri sıcaklığına yakın bir erime noktasına ve mumsu bir yapıya sahip olan bu madde tüm cilt bakım ürünlerinde kullanılabilir. Yüksek yayılma değeri ve cilde çok iyi uyum gösteren yapısı nedeniyle, özellikle kozmetiklerde ve cilt bakım preparatlarında kullanıma uygundur. Kimyasal yapısı hidrolize stabil olan ve geniş bir ph aralığına gereksinim duyulan deodorant, ter giderici, tüy dökücü formülasyonlarda kullanılır. Bununla birlikte emülsiyon bazlı yüz koruma temizleyicilerde olumlu sonuçlar vermektedir. Tüm kozmetik uygulamalarında çok yönlü yumuşaklık hissi sağlayan hızlı yağlandırıcıdır. Özellikle kristal UV filtrelerinin çözülmesinde yüksek çözücülük özelliği nedeniyle ve pigment dağıtma özelliğiyle güneş bakım ürünleri ve vücut/yüz bakım uygulamaları için uygundur. Orta Molekül ağırlığına sahip bir yağlandırıcı olan ürün, geniş yayılma alanına sahip olması sebebiyle kozmetik ve ilaç endüstrisinin çok amaçlı cilt ürünlerinde, örneğin az yağlı emulsiyonlarda ve cilt yağlarında kullanılabilir.

3 3/11 CETIOLl CC CETIOLl PGL CETIOLl SB 45 Dicaprylyl Carbonate Hexyldecanol (and) Hexyldecyl Laurate Butyrospermum parkii (shea) butter Yüksek yayılma değeri ve cilde çok iyi uyum gösteren yapısı nedeniyle, özellikle kozmetiklerde ve/veya farmakolojik cilt bakım preparatlarında kullanıma uygundur. Çözünme kapasitesinin yüksekliği nedeniyle, UV filtresi & dispersiyon kristaller yapısında, güneş koruma formülasyonlarında kullanılır.bununla birlikte emülsiyon bazlı yüz koruma temizleyicilerde olumlu sonuçlar vermektedir. Cilt kozmetiğinde kullanılan,doğal (coconut ve palm kernel) bazlı orta hızda dağılım gösteren yağlandırıcı. Kozmetik cilt yumuşatıcılığı fonksiyonunun yanı sıra, güneş ışınlarından korunma desteği de sağlar. Bu ürün, kozmetik cilt bakım kremlerinde, sıvı emülsiyonlarda ve güneş yağı ürünlerinde kullanıma uygundur. CETİOL COCO COPHEROL 1250 COSMEDIA DC COSMEDIA TRIPLE C COSMEDIA SP COSMEDIA ULTRAGEL 300 CUTINA FS 45 Ethylhexyl Cocoate (and) Cocos nucifera oil Ethylhexyl cocoate > 80% Cocos nucifera oil : 5-20% Tocopheryl Acetate Hydrogenated Dimer Dilinoleyl / Dimethylcarbonate Copolymer Polyquaternium-37 (and) Dicaprylyl Carbonate (and) Lauryl Glucoside Acrylic acid homopolymer, sodium salt Polyquaternium-37 Stearic acid (and) palmitic acid. Besleyici, koruyucu ve pürüzsüzleştirici. Yaşlanmanın ilk işaretlerini engellemede saç ve cildinize yeni bir parlaklık kazandırır. polonez kadınları hindistan cevizi yağını günlük kullanmalarına bağlı olarak pürüzsüz bir cilt ve güzel saçlarıyla ünlenmişlerdir. COPHEROL 1250 C cilt bakım ve saç uygulama sonrası ürünlerde kullanılan aktif maddedir. COSMEDIA DC güneş bakım ürünlerinde su geçirmezliğini sağlayan çok fonksiyonlu üründür. Eşsiz duyusal profil yaratmada ve nemliliği arttırmada anahtar bileşendir. Saç ve cilt kozmetik ürünlerinde kullanılan,yüksek performanslı kıvam artırıcı katyonik polimer. Kişisel bakım emülsiyonlarında kıvam sağlayıcı, emülsifiye edici polimer olarak kullanılır. Temel fonksiyonu kozmetik ve makyaj endüstrisinde reolojik kontrol katkısı olarak kullanılmasıdır. yüksek derecede transparanlık istenen uygulamalar için uygundur. sulu sistemlerde soğuk karışımla işlem hızını ve verimi arttırarak enerji sarfiyatını azaltmaktadır. Nötralize edilip sabunlaştırılması durumunda kozmetik ve farmasötik O/W emülsiyonlalarında emülgatör olarak kullanılabilecek bir yağ asidi karışımıdır.

4 4/11 CUTINA GMS-SE CUTINA GMS-V Monoester of Glycerin and Stearic Acid (selfemulsifying)glyceryl Stearate SE Glyceryl Stearate -Bitkisel CUTINA HR POWDER Hydrogenated Castor Oil CUTINA PES CUTINA HVG DEHYDOL LS 3 Pentaerythrityl Distearate Mixture of mono- and diglycerides of the palmitic and stearic acid Laureth-3 Anyonik bir yapıya sahip olan bu emülsiye edici baz, kozmetik ve farmasötik O/W emülsiyonlarında, cilt ve saç bakımı emülsiyonlarının preparatlarında kullanılır. Kozmetik veya ilaç amaçlı O/W tipi emülsiyonlarda, viskozite arttırıcı olarak kullanılır. Özellikle stick tipi ürünler olmak üzere tüm cilt bakım ürünlerinde kullanılabilecek olan balmumsu yapılı bir malzemedir. Kosmetik O/W formulasyonlarda duyusal etki oluşturulmasında kullanılır. Kıvam sağlayıcı özelliği sayesinde kozmetik veya ilaç amaçlı O/W tipi emülsiyonlarda, viskozite ajanı olarak kullanılır. Viskozite arttırıcı özellikleri sayesinde şampuan, duş ürünleri ve banyo köpüğü gibi kozmetik ürünlerinde kıvam arttırıcı olarak kullanılır DEHYMULS PGPH DEHYQUART A-CA Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate Cetrimonium Chloride Ürün düşük akışkanlığa sahip W/O emülsiyonların hazırlanmasında W/O emülsiyonlayıcısı olarak kullanılmaktadır. LAMEFORM TGI ve/veya MONOMULS 90-O 18 ile birlikte kullanıldığında, daha büyük oranlarda yüksek moleküler yağlar, örneğin bitkisel yağlar içeren W/O kremleri formüle edilebilir. DEHYQUART A CA katyonik karakterinden dolayı, ıslak veya kuru saçta pozitif etkiye sahiptir.bu özelliğinden dolayı saç kremi kullanımı için uygundur. DEHYQUART F 75 Mixture of conditioning agent and fatty alcohol Saç kremi için uygundur. DEHYQUART GUAR N Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Katyonik karakterinden dolayı, ıslak ve kuru saçlarda tarama kolaylığı sağlayıcı özelliğe sahiptir. Anyonik yüzey aktif maddeler ile uyumlu olup şampuan ve saç kremlerinde kullanılabilir. Ürün soğuk suda çözülebilir ancak çözeltide bir miktar puslu görüntü oluşur. Bundan dolayı opaklaştırıcı ve sedef içeren formülasyonlarda kullanılması önerilmektedir. DEHYQUART GUAR TC Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Dehyquart Guar tipleri şampuan, saç uygulama ve vücut jelleri gibi durulamalı ürünlerinde kondisyoner olarak kullanılmaktadır.

5 5/11 DEHYQUART CC 7 BZ Polyquarternium-7 DEHYQUART CC 7 BZ, saç ve cilt formülasyonlarında kullanıma uygun anyonik uyumlu bir polimerdir. DEHYQUART CC 7 BZ nin saç formülasyonlarındaki ana faydaları, saç üzerinde birikime yol açmadan yumuşaklık sağlaması ve köpük artırıcı özelliğidir. Cilt formülasyonlarında ise DEHYQUART CC 7 BZ, kullanımdan sonra geride kadifemsi, pudralanmış, pürüzsüz bir cilt hissi kalmasını sağlar. Her iki tip formülasyonda da yukarıda sayılan etkileri geride yağlanmışlık hissi bırakmadan sağlar. DEHYQUART CC 7 BZ için önerilen kullanım oranı %2 5 aralığıdır. DEHYTON AB 30 Coco-Betaine Kozmetik surfaktan uygulamalrı için evrensel amfoterik surfaktandır. Anyonik surfaktanlarla kombinasyonu son üründe dermotolojik gelişim sağlar. DEHYTON DC EMULGADE F EMULGADE NLB Disodium Cocoamphodiacetate Cetearyl Alcohol (and) PEG-40 Castor Oil (and) Sodium Cetearyl Sulfate Steareth-2 (and) Ceteareth-12 (and) Stearyl Alcohol (and) Ceteareth-20 (and) Distearyl Ether EMULGADE PL 68/50 Cetearyl Glucoside (and) Cetearyl Alcohol EMULGADE SE-PF EMULGADE CM EMULGADE I Glyceryl Stearate (and) Ceteareth-20 (and) Ceteareth-12 (and) Cetearyl Alcohol (and) Cetyl Palmitate Cetearyl Isononanoate (and) Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol (and) Glyceryl Stearate (and) Glycerin (and) Ceteareth-12 (and) Cetyl Palmitate Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth-20 (and) PEG-40 Castor Oil DEHYTON DC yumuşak yüzey aktif madde preparatlarında kullanılabilen oldukça uyumlu bir amfoter bileşiktir. Anyonik yüzey aktif maddelerle birlikte, dermatolojik olarak geliştirilmiş bir ürün ortaya çıkaran sinerjik etkiler elde edilmektedir. Anyonik yapıda ve kendi kendine emülsiye olan bir bazdır. Viskozite verme özelliğinden dolayı kozmetik ve ilaç Endüstrisinde O/W tipi krem ve losyonların üretiminde kullanılabilir. AP/Deo o/w roll-on ve o/w kremlerde kullanıma uygun emülsiyon bazıdır. Bu ürün kendinden emülsüfiye bazlı olduğundan dolayı kozmetik ve ilaç, yağ / su emülsiyonlarında çok yönlü kullanılır. Kendi kendine emülsiye olan O/W tipi krem veya losyon bazıdır. Kozmetik ve ilaç endüstrisinde kullanılabilir. O/W tipi emülsiyonların bir çoğunda soğuk preparat olarak kullanılır. Kosmetik O/W emulsionları için sağlamlık ve kendinden emülsifiye baz faktörü oluşturur.

6 6/11 EMULGADE SUCRO EMULGADE 165 EUMULGIN L EUMULGIN 918 Sucrose Polystearate (and) Hydrogenated Polyisobutene Glyceryl Stearate (and) PEG-100 Stearate PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether Sentetik alkol (C 9 - C11) 8 EO EMULGADE SUCRO ılımlı emülsifiye edicidir. Özellikle kadifemsi hissi ve nemlendirme özelliği geliştirilmiştir. Özellikle yüz, vücut, bebek ve güneş bakım ürünleri için adapte edilmiştir. Kendi kendine emülsiye olan O/W tipi krem veya losyon bazıdır. Kozmetik ve ilaç endüstrisinde kullanılabilir. EUMULGIN L O/W tipi noniyonik emülgatör veya solibilizatör olarak parfüm, tonik ve diğer su bazlı kozmetik ürünlerde kullanılabilir. Noniyonik yapıya sahiptir ve her türlü genel temizlik ürünlerinde kullanılabilir. Su sertliğinden etkilenmez. Teknik alanda emülgatör olarak kullanılabilir. EUMULGIN PRISMA Disodium Cetearyl Sulfosuccinat O/W emülsiyonlar ve renkli kozmetik için, geniş polarite ve ph alanında çalışan emülsifiye edicidir. EUMULGIN SML 20 Polysorbate 20 Kozmetik ve ilaç Endüstrisinde noniyonik O/W Emülgatörü ve/veya çözücü olarak kullanılır. EUMULGIN SMO 20 Sorbitan monooleate, ethoxylated (20 EO) / Polysorbate Ürün, kozmetik ve ilaç Endüstrisinde noniyonik O/W Emülgatörü ve/veya 80 çözücü olarak kullanılır. Coceth-7 (and) PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether (and) Ürün,çeşitli lipofilik tipteki kişisel bakım uygulamaları için çözücüdür. EUMULGIN HPS PEG-40 Hydrogenated Castor Oil EUMULGIN B 1 Ceteareth -12 Kozmetik veya ilaç amaçlı O/W tipi kremlerde noniyonik emülgatör olarak kullanılır. EUMULGIN B 2 Ceteareth-20 Kozmetik veya ilaç amaçlı O/W tipi kremlerde noniyonik emülgatör olarak kullanılır. EUMULGIN B 3 Ceteareth-30 Kozmetik veya ilaç amaçlı O/W tipi kremlerde ve şeffaf jellerde noniyonik emülgatör olarak kullanılır. EUMULGIN HRE 40 PEG-40 Hydrogenated Castor Oil kozmetik endüstrisinde O/W bazlı emülsiyonlarda, toniklerde ve/veya çözücülerde noniyonik emülgatör olarak kullanılır. EUMULGİN SG Sodium Stearoyl Glutamate Eumulgin SG güçlü bir anyonik O/W emulsifiye edicidir. HYDAGEN C.A.T. Triethyl Citrate Terin kötü kokmasına yol açan enzimlerin aktivitesini kısıtlar. Terlemeye engel olmadığı ve vücudun doğal süreçlerine engel olmadığı için ter kokularıyla savaşmak için güvenli bir aktiftir.sabun ve alkali deodorant sticklerde kullanımı uygun değildir. 1-5 % konsantrasyonları arasında uygulamalarda yer alır.

7 7/11 IPM IPP LAMEFORM TGI LAMEQUAT L LAMESOFT PO 65 LAMESOFT CARE Isopropyl Myristate Isopropyl Palmitate Polyglyceryl-3 Diisostearate Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Collagen Coco Glucoside and Glyceryl Oleate PEG-4 Distearyl Ether (and) Sodium Laureth sulfate (and) Distearyl Ether (and) Dicaprylyl Ether Yüksek yayılma değeri nedeniyle, ürün, yağlandırıcılığı düşük emülsiyonlar ve cilt losyonları gibi kozmetik ve farmasötik cilt bakım preparatlarında kullanıma uygundur. Isopropylmyristate 'nin, lipidde çözünen aktif maddeleri çözme kapasitesi iyidir; dermatolojik taşıyıcı (carrier) olarak kullanılabilir. Hızlı yayılma değeri nedeniyle, ürün, yağlandırıcılığı düşük emülsiyonlar ve cilt losyonları gibi kozmetik ve farmasötik cilt bakım preparatlarında kullanıma uygundur. ISOPROPYLPALMITATE ın, lipidde çözünen aktif maddeleri çözme kapasitesi iyidir; dermatolojik taşıyıcı (carrier ing.) olarak kullanılabilir. Kozmetik ve farmasötik emülsiyonlarla birlikte lipofilik sticklerde ve merhemlerde kullanıma uygundur. Ürün, soğuk proseslerde bile W/O emülgatörü olarak kullanılır. Surfaktan bileşimler için antistatik ve kondisyoner ajandır. Anyonik surfaktanlarla uyumludur. Anyonik surfaktanların dermatolojik özelliklerini geliştirir. Lamesoft PO 65 iyi bir geri yağlandırıcı olması sebebiyle deterjanlarda örneğin el yıkama sıvılarında ve kozmetik ürünlerinde örneğin kuru saçlar için şampuanlarda kullanılabilir. Aynı zamanda iyi bir viskozite arttırıcı özelliği olması sebebiyle banyo köpüklerinde ve bebek ürünlerinde kullanılabilir. Formülasyonlarda % 5 oranında kullanıldığında alkilpoliglikozitten gelecek dermatolojik iyileşmeyi sağlar ve bitmiş ürünün yıkama aktif maddesini % 1.7 oranında arttırır. Bundan dolayı formülasyonda kullanılan ana tensid veya yardımcı tensid miktarı düşürülebilir. Saç bakım ürünlerinde tarama kolaylığı,parlaklık,koruma ve kırılmayı engelleme amaçlı kullanılan sedeflendirici bakım ajanı

8 8/11 LAMESOFT TM BENZ Opaklaştırıcı Saç ve cilt için yumuşatma etkisine sahip yüksek performanslı bir wax dispersiyonudur. Şampuanlar, shower jeller, sıvı sabunlar ve yüz yıkama formülasyonları gibi ekstra bakım gerektiren ürünlerde yumuşatıcı katkı maddesi olarak tavsiye edilir. Ek olarak LAMESOFT TM Benz, yüzey aktif içeren ürünleri opaklaştırır ve kremsi bir görünüş kazandırır. Ürün kolay bir şekilde soğuk proseslerde kullanılır. LANETTE 14 Myristyl alcohol, n-tetra decanol Kıvam sağlayıcı özelliği nedeniyle, ürün genellikle, kozmetik ve farmasötik O/W emülsiyonlarında viskozite ayarlamada kullanılır. LANETTE 16 Cetyl alcohol, n-hexadecanol Ürün, kıvamlaştırıcı bir mamul olup, kozmetik ve ilaç endüstrisi O/W tipi emülsiyonlarında viskozite ayarlayıcı olarak kullanılır. LANETTE 18 Stearyl alcohol, n-octadecanol Kıvam sağlayıcı özellikleri nedeniyle, ürün genellikle, kozmetik ve farmasötik O/W emülsiyonları için viskozite ayarlamasında kullanılır. LANETTE SX LANETTE SX, anyonik yapıdadır. viskozite arttırıcı özelliği ile birlikte Cetearyl Alcohol (and) Sodium Lauryl Sulfate (and) kendiliğinden emülsiye olan, ilaç ve kozmetik endüstrisinde krem veya losyon Sodium Cetearyl Sulfate imalatında kullanılır. LANETTE D Cetyl stearyl alcohol LANETTE D, kıvam sağlayıcı özelliği sayesinde kozmetik O/W tipi emülsiyonlarında viskozite ayarlayıcı olarak kullanılır. LANETTE E Sodium Cetearyl Sulfate O/W tipi emülsiyonlarında emülgatör amaçlı kullanılır. LANETTE O Cetyl stearyl alcohol Ürün, ilaç ve kozmetik endüstrisinin O/W tipi emülsiyonlarında viskozite ayarlayıcı olarak kullanılır. MYRITOL 318 Caprylic/capric acid triglyceride Orta yayılma hızı sebebiyle kozmetik ve ilaç endüstrisinde O/W veya W/O tipi emülsiyonlarda ve vücut yağlarında yağlandırıcı olarak kullanılır. MYRITOL 331 Cocoglycerides MYRITOL 331 in iyi emülsiyonlayabilme ve orta yayılma değerleri, onun modern cilt bakım konseptlerinde yaygın olarak kullanılmasını sağlar. Yüksek polaritesi ve kristal UV filtrelerini sıra dışı çözündürme kapasitesi nedeniyle, MYRITOL 331, güneş bakım emülsiyonlarında tercihen kullanılmaktadır.

9 9/11 PLANTACARE 818 UP Coco Glucoside PLANTACARE 818 UP, mükemmel dermatolojik özellikleri ile köpük hacmini dengeli bir şekilde birleştiren noniyonik bir yüzey aktif maddedir. Bu nedenle, kozmetik yüzey aktif temizleme preparatlarında ana yüzey aktif madde ya da yardımcı yüzey aktif madde olarak kullanıma uygundur. PLANTACARE 1200 PLANTACARE 2000 UP PLANTAPON 611 PLANTAPON LC 7 PLANTAPON LGC Lauryl Glucoside Decyl Glucoside Sodium Laureth Sulfate (and) Cocamidopropyl Betaine (and) Coco-Glucoside Laureth-7 Citrate Sodium Lauryl Glucosideoxyacetate (and) Lauryl Glucoside PLANTACARE 1200 UP, iyi dermatolojik uyuma sahip ve viskoziteyi arttırıcı etkileri olan noniyonik bir yüzey aktif maddedir. Bu nedenle, kozmetik preparatlarında katkı maddesi ya da yardımcı yüzey aktif madde olarak kullanıma uygundur. PLANTACARE 2000 UP, iyi dermatolojik uyuma sahip ve viskoziteyi arttırıcı etkileri olan noniyonik bir yüzey aktif maddedir. Bu nedenle, kozmetik yüzey aktif temizleme preparatlarında katkı maddesi ya da yardımcı yüzey aktif madde olarak kullanıma uygundur. PLANTAPON 611 C, konsantre bir yüzey aktif baz olarak, cilt ve saç için kozmetik temizleme preparatlarındaki kullanıma uygundur. Kolayca seyreltilebilen ürüne, amaca uygun değişik aktif maddelerin ilavesi ile istenen formülasyona ulaşılır. Plantapon LC 7 mükemmel dermatolojik ve aktif bakım profilli anyonik sitrik asit türevidir. vücut jelleir, şampuanlar, yüz temizleme ve bebek temizlik ürünleri gibi temizlik ürünlerine eklenmekte ve saç ve cilt bakım ürünlerine nemlendirme ve bakım özelliği katmaktadır. 100% lük bir aktiftir su içermez dolayısıyla banyo ve duş yağları gibi susuz formüllerde kullanılabilir. PLANTAPON LGC SORB, iyi köpük yapıcı özelliğe ve üstün dermatolojik uyuma sahip, anyonik bir APG Carboxylate dır. Noniyonik yapılı Lauryl Glucoside in yumuşaklığını korurken, köpük kapasitesini ve duyumsal profilini geliştirir. Şampuan formüllerine eklendiğinde saç yumuşaklığı sağlar ve kolay tarama özelliğini artırır. PLANTAPON LGC SORB, hassas ciltlere uyumlu şampuan, duş jeli, yüz temizleyici ve banyo köpüğü formülasyonlarında yüzey aktif madde olarak önerilir.

10 10/11 PLANTAPON SF PLANTASIL MICRO RHEOARE TTA SULFOPON 1216 G TEXAPON ALS IS TEXAPON K 12 P Sodium Cocoamphoacetate (and) Glycerin (and) Lauryl Glucoside (and) Sodium Cocoyl Glutamate (and) Sodium Lauryl Glucose Carboxylate Dicaprylyl Ether (and) Decyl Glucoside (and) Glyceryl Oleate Acrylates Copolymer Sodium C Fatty Alcohol Sulfate Ammonium lauryl sulfate Sodium Lauryl Sulfate Plantapon SF kozmetik kullanım iççin surfaktan karışımıdır. EO-free ve Alkyl Sulfate free özellikleri nedeniyle alternatif şampuan, duş ve banyo ürünleri için uygundur. Saç bakım ürünlerinde,eo ve silikon free konseptine uygun,parlaklık ve tarama kolaylığı sağlayıcı özel bakım ajanı Su bazlı kozmetik ürünlerde,soğuk prosese uygun,anyonik ve noniyonik yüzey aktiflerle uyumlu,askıda tutma ve stabilize etme özelliği olan,yopun kıvam verici ajan. SULFOPON 1216 G fluidized bed granulation teknolojisi ile üretilir ve sonuç olarak toz çamaşır deterjanlarına, tuvalet temizleme bloklarına ve katı ya da toz yapıya sahip temizlik formülasyonlarına kolaylıkla katılabilen akıcılığa sahip, katı, granül yapıda FAS elde edilir. SULFOPON 1216 G sadece ev temizlik ürünlerinde değil aynı zamanda endüstriyel amaçlı temizlik formülasyonlarında da kullanıma uygundur. Doğal yağ alkolünün sülfonasyonu ile elde edilen TEXAPON ALS-IS amonyak ile nötralize edilmiştir. Cilt iritasyonu sodyum tuzuna göre daha azdır. Kozmetikte, şampuan, duş jeli ve diğer bakım ürünlerinde ana yüzey aktif madde olarak kullanılır. Bu ürün yapısındaki yüksek aktif madde ve düşük miktardaki inorganik tuz içeriğiyle ve unsülfate yağ alkolü ile diş macunlarında,emülsiyonlarda ve krem şampuanlarda kullanım alanı bulmaktadır. TEXAPON N Sodyum lauril eter sülfat+2 EO (%28) TEXAPON N SB 3 IS Disodium Laureth Sulfosuccinate Doğal yağ alkolünün etoksilayonu ve bunu takiben sülfonasyonu ile elde edilen TEXAPON N 28 deterjan veya şampuanlarda cilt ile uyumlu bir yüzey aktif maddedir ve tuz ilavesi ile viskoziteyi arttırır. Çok iyi köpük özelliğine sahip olmasından dolayı temizlik ürünlerinde kalite ve yıkama performansını arttırıcı, kozmetikte şampuan ve diğer bakım ürünlerinde de ana hammadde olarak kullanılır. TEXAPON SB 3 IS, sahip olduğu dengelenmiş yüzey aktif özelliği ve dermatolojik uyumu sayesinde kişisel hijyen ve bebek bakım ürünleri gibi kişisel bakım ürünlerinde uygulama alanı bulur.

11 11/11 TEXAPON ASV 50 TEXAPON K 14 S Spez 70% Mixture of special fatty alcohol ether sulfates Sodium Myreth Sulfate Doğal yağ alkolünün sülfatlanması ile elde edilen TEXAPON ASV, alkil eter sülfat karışımıdır. Cilt tahrişi çok azdır bu sebeple özellikle kozmetikte, bebe şampuanı gibi hassas ürünlerin imalatında ana yüzey aktif madde olarak kullanılır. Ürün yerli orijinli yağ alkollerinin etoksilasyonu ve sulfonasyonu ile üretilmektedir. Dengelenmiş surfaktan özellikleri ve iyi dermatolojik uyumu ılımlı temizleme ürünleri için en uygun seçenek olmasını sağlamaktadır Ör. bebek ve çocuk şampuanları, banyo köpüğü ve kişisel hijyen ürünleri. TEXAPON LS 35 Sodyum lauril sülfat (%35) TEXAPON N 70 Sodyum lauril eter sülfat+2 EO (%70) Doğal yağ alkollerinin sülfonasyonu sonucu elde edilir.deterjan ve köpük özelliklerinden dolayı yüzey aktif olarak temizleyicilerde, bulaşık deterjanlarında ve çamaşır deterjanlarında kullanılabilir. Ürün koruyucu içermemektedir fakat TEXAPON LS 35 in kullanıldığı bitmiş ürünlere mutlaka koruyucu eklenmelidir. Üstün köpük karakteristiğinden ve tuzla kolayca kıvamlaştırılalabileceğinden dolayı şampuan, duş jeli, banyo köpüğü gibi kozmetik temizleyici preparatlarda da yüzey aktif olarak kullanılabilir. TEXAPON V 95 G Sodyum lauril sülfat (%95-99) -Granül Doğal, doygunlaştırılmış, primer yağ alkol bazında bir alkil sülfat olup, köpürme özelliği ve temizleme performansı oldukça iyidir.uygulama alanları arasında diş macunları, emülsiyon ve krem şampuanlar tercih edilenlerdir.

Deterjan ve Kozmetik Hammaddeler EMC

Deterjan ve Kozmetik Hammaddeler EMC 1/12 ADI INCI NAME İŞLEVİ ARLYPON TT PEG/PPG-120/10 Trimethylolpropane Trioleate (and) Laureth-2 (EU + CTFA) Yüzey aktif formülasyonlarını kıvamlaştırmada oldukça etkin olan, sıvı yapıda olduğu için kullanımı

Detaylı

DETERJAN VE KOZMETİK HAMMADDELERİ EMD

DETERJAN VE KOZMETİK HAMMADDELERİ EMD 1/6 ADI INCI NAME İŞLEVİ ARAPHEN K 100 Coconut amine ethoxylate Islatıcı, temizleyici, emülsifiye edici bir ajandır. Sprey ve daldırma şeklindeki yağ çözücü ortamlarda ve yağ çözücü ürünlerde yüzey aktif

Detaylı

ENDORPHINA KORUYUCU / PİŞİK KREMİ Doğal, Etkili ve Benzersiz Formül

ENDORPHINA KORUYUCU / PİŞİK KREMİ Doğal, Etkili ve Benzersiz Formül ENDORPHINA KORUYUCU / PİŞİK KREMİ Doğal, Etkili ve Benzersiz Formül Doğal bileşenleri nedeniyle bebek ve çocuk kullanımına çok uygundur. Amerikan patentli formülünde bulunan Mürrüsafi bitki ekstresi nedeniyle

Detaylı

Organik sertifikalı cilt ve vücut bakım ürünleri

Organik sertifikalı cilt ve vücut bakım ürünleri Organik sertifikalı cilt ve vücut bakım ürünleri BiLiM VE DOĞA BiRLEŞTi Annenin güzelliği için Anne nature en hassas tüketici segmenti olan kadınları düşünerek onların hamilelik ve bebek bakım zamanlarında

Detaylı

www.medicaplus.com.tr Hakkımızda MedicaPlus Dermakozmetik ve Sağlık Ürünleri 2014 yılında kurulmuş, Uzak Doğu nun cilt sağlığı üzerine Ar-Ge çalışmalarını, Avrupa nın kozmetik yaklaşımlarını, Almanya

Detaylı

KOZMETİK KİMYADA EMÜLSİYONLAR

KOZMETİK KİMYADA EMÜLSİYONLAR KOZMETİK KİMYADA EMÜLSİYONLAR Naz Zeynep ATAY Boğaziçi Üniversitesi FEF Kimya Bölümü 1 Emülsiyonlar Yüzey-aktif maddeler Emülsiyon oluşumu Emülsiyon türleri HLD Formulasyon örnekleri 2 Yüzey-aktif madde

Detaylı

ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER. 2.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı

ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER. 2.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER 2.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı 1 Deri en geniş ve en ağır organ (9 kg) tüm vücut ağırlığının ~ % 16 sını kaplar ve alanı yetişkinlerde ~ 1.8 m²- 2 m 2, bebeklerde ~ 0.25 m²dir

Detaylı

KREMLERDE HİSSİYAT KARŞILAŞTIRMA PARAMETRELERİ

KREMLERDE HİSSİYAT KARŞILAŞTIRMA PARAMETRELERİ KREMLERDE HİSSİYAT KARŞILAŞTIRMA PARAMETRELERİ 1 Yapı Esas Nitelik Bir emülsiyonun dokusu şunları içerir: Görünüm Reolojik özellikler Dokunsal profil Uygulama sırasında cilt hissi Uygulama sonrası cilt

Detaylı

KOZMETİK ÜRÜNÜN YARI AÇIK ALERJİ TESTİYLE DERMATOLOJİK ARAŞTIRMA RAPORU

KOZMETİK ÜRÜNÜN YARI AÇIK ALERJİ TESTİYLE DERMATOLOJİK ARAŞTIRMA RAPORU B (565/10/2016) KOZMETİK ÜRÜNÜN YARI AÇIK ALERJİ TESTİYLE DERMATOLOJİK ARAŞTIRMA RAPORU Ürün Sorumlu Kişi Rapor numarası Eyüp Sabri Tuncer Doğal Hindistan Cevizi Sütlü Şampuan Eyüp Sabri Tuncer Kozmetik

Detaylı

senin doğalın yüz bakımı saç bakımı bebek bakımı vücut bakımı Kendinize en son ne zaman bir iyilik yaptınız?

senin doğalın yüz bakımı saç bakımı bebek bakımı vücut bakımı Kendinize en son ne zaman bir iyilik yaptınız? senin doğalın yüz bakımı saç bakımı bebek bakımı vücut bakımı senin doğalın Kendinize en son ne zaman bir iyilik yaptınız? Ne zaman sabah yürüyüşleriyle vücudunuza, doğal besinlerle bağışıklık sisteminize

Detaylı

Kişisel Temizlik ve Hijyen

Kişisel Temizlik ve Hijyen Kişisel Temizlik ve Hijyen KATEGORİ ÜRÜN AİLESİ ÜRÜN TANIMI ÜRÜN KODU ÜRÜN ADI CİNSİ L KG Kişisel Temizlik ve Hijyen Hijyenmax Sıvı Sabunlar ve El Dezenfektanları 9225375 Hijyenmax Antibakteriyel Köpük

Detaylı

senin doğalın yüz bakımı saç bakımı bebek bakımı vücut bakımı Kendinize en son ne zaman bir iyilik yaptınız?

senin doğalın yüz bakımı saç bakımı bebek bakımı vücut bakımı Kendinize en son ne zaman bir iyilik yaptınız? senin doğalın yüz bakımı saç bakımı bebek bakımı vücut bakımı senin doğalın Kendinize en son ne zaman bir iyilik yaptınız? Ne zaman sabah yürüyüşleriyle vücudunuza, doğal besinlerle bağışıklık sisteminize

Detaylı

III-3- Supramoleküler salım sistemleri. Miseller Ters miseller Karışık miseller Polimerik miseller Sıvı kristaller Dendrimerler

III-3- Supramoleküler salım sistemleri. Miseller Ters miseller Karışık miseller Polimerik miseller Sıvı kristaller Dendrimerler III-3- Supramoleküler salım sistemleri Miseller Ters miseller Karışık miseller Polimerik miseller Sıvı kristaller Dendrimerler 1 SDS CH3 Anyonik Katyonik CTAB CH3 CH3 Noniyonik Lesitin (fosfatidil kolin)

Detaylı

Sunright 50 & 35 Sunright Lip Balm 15

Sunright 50 & 35 Sunright Lip Balm 15 Sunright 50 & 35 Sunright Lip Balm 15 Teknoloji ile UVA/UVB koruması Boyut: Sunright 50, 35: 100 ml Sunright Lip Balm 15: 4.2 g ÜRÜNE GENEL BAKIŞ Şimdi, güneş kremi ürünlerinizden daha fazlasını bekleyin.

Detaylı

EK VI KOZMETİK ÜRÜNLERİN İÇEREBİLECEĞİ KORUYUCULAR GİRİŞ

EK VI KOZMETİK ÜRÜNLERİN İÇEREBİLECEĞİ KORUYUCULAR GİRİŞ EK VI KOZMETİK ÜRÜNLERİN İÇEREBİLECEĞİ KORUYUCULAR GİRİŞ 1) Koruyucular, kozmetik ürünlere, bu ürünlerde mikroorganizmaların büyümesini engellemek temel amacıyla katılabilen maddelerdir. 2) (*) işareti

Detaylı

Deriye Uygulanan Ürünler. 9. Hafta

Deriye Uygulanan Ürünler. 9. Hafta Deriye Uygulanan Ürünler 9. Hafta Cilt bakım ürünlerinin temel amaçları: Cildin sağlıklı ve iyi durumda kalmasını sağlamak, Derinin temizlenmesi Derinin nem dengesinin korunması Derinin yaşlanması belirtilerinin

Detaylı

Deumavan -İntim Bakımı Doğal nazik cilt bakımı, kadın ve erkekler için. B a k ı m t a v s i y e s i. Yalnızca eczanelerde satılır

Deumavan -İntim Bakımı Doğal nazik cilt bakımı, kadın ve erkekler için. B a k ı m t a v s i y e s i. Yalnızca eczanelerde satılır B a k ı m t a v s i y e s i Deumavan -İntim Bakımı Doğal nazik cilt bakımı, kadın ve erkekler için Yalnızca eczanelerde satılır Yeni düzeyde genital bölge bakımı İçindekiler Vücudumuzun genital bölgesi......................

Detaylı

Temmuz Kale Kimya Grubu. Kozmetik İnovasyon Bülteni - Sayı 1. Yenilik ve Gelişim

Temmuz Kale Kimya Grubu. Kozmetik İnovasyon Bülteni - Sayı 1. Yenilik ve Gelişim Son Trendler MASKE FURYASI TAM GAZ Siyah yüz maskesi Sayfa 2 ERKEKLER İÇİN Tek ürün, 5 farklı etki Sayfa 4 Temmuz 2017 Kale Kimya Grubu Kozmetik İnovasyon Bülteni - Sayı 1 YAZ GELDİ, GÜNEŞE DİKKAT After

Detaylı

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Hijyenmax Sıvı Sabunlar ve El Dezenfektanları 9225375 Hijyenmax Antibakteriyel Köpük Sabun SIVI 5,00 5,27 4 117,02 TL 22,23 TL 468,08

Detaylı

Bileşenleri: (Active) Aluminum Chloride %12, (Inactive) Sodium Bicarbonate, Purified Water Ticari takdim: Rollon 1.2fl.oz. / 35,5ml.

Bileşenleri: (Active) Aluminum Chloride %12, (Inactive) Sodium Bicarbonate, Purified Water Ticari takdim: Rollon 1.2fl.oz. / 35,5ml. Certain Dri ürünleri, Certain Dri Rollon antiperspirant 1, Certain Dri Solid antiperspirant, Certain Dri A.M. Scented Rollon ve Certain Dri A.M. Scented Stick olmak üzere dört çeşittir. Certain Dri Rollon

Detaylı

Deriye Uygulanan Ürünler. 7. Hafta

Deriye Uygulanan Ürünler. 7. Hafta Deriye Uygulanan Ürünler 7. Hafta Deriye uygulanan preparatlar Günlük deri bakım preparatları Yaşlanmayı önleyici preparatlar Dekoratif kozmetik ürünler Deodorant ve antiperspiranlar Güneş preparatları

Detaylı

Bugün farklı özellikte birçok diş macununa rastlamak mümkündür. Bir diş macununda kullanılan hammaddeler ve bunların etkilerini inceleyecek olursak;

Bugün farklı özellikte birçok diş macununa rastlamak mümkündür. Bir diş macununda kullanılan hammaddeler ve bunların etkilerini inceleyecek olursak; AĞIZ BAKIM ÜRÜNLERİ Diş macunu,ağız çalkalama suyu,diş ipi,diş pastaları vb. ürünler,sağlıklı ve beyaz görünen dişlere,ferah nefese,sağlıklı diş etlerine sahip olmak için kullandığımız ağız bakım ürünlerindendir.

Detaylı

Kişisel Temizlik ve Bakım Ürünleri

Kişisel Temizlik ve Bakım Ürünleri Kişisel Temizlik ve Bakım Ürünleri KİŞİSEL TEMİZLİK ve HİJYEN ÜRÜNLERİ M101 El Yıkama Ürünü - Sedefli Beyaz M101 El Yıkama Ürünü - Sedefli Pembe El temizliği için idealdir. Yumuşak formülü sayesinde

Detaylı

Kenevir Yağı İçeren SPAKARE

Kenevir Yağı İçeren SPAKARE Kenevir Yağı İçeren SPAKARE Kenevir Yağı İçeren SPAKARE Kenevir, benzersiz, olağanüstü bir bitkidir. Geleneksel olarak kenevir, yelkenli gemi halatlarının imalatında kullanılır. Yakın geçmişte moda tasarımcıları,

Detaylı

Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder

Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder www.dermadolin.com.tr www.minidolin.com.tr www.seranem.com.tr Büyükler de kullanabilir 1- Hodan Yağı (Borago Officinalis) 2- Bal Özütü (Ekstraktı) 3-

Detaylı

çatlaklara karşı doğal bakım...

çatlaklara karşı doğal bakım... çatlaklara karşı doğal bakım... Markası: Ecologica Adı: Gebelik çatlaklarına karşı krem & yağ Menşei: Türkiye Hacmi: 100ml & 50 ml Sunum şekli: Pompa Başlıklı Tüp Bildirim & Onay: T.C. Sağlık Bakanlığı

Detaylı

FINAWAX-E: Erucamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel bazlıdır. PE/PP dolgu, renkli masterbatch & kompound

FINAWAX-E: Erucamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel bazlıdır. PE/PP dolgu, renkli masterbatch & kompound SLIP & ANTIBLOK (FINAWAX) FINAWAX-O: Oleamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel bazlıdır. PE/PP dolgulu kompound FINAWAX-OK: Oleamid yapıda doymamış primary amid tir ve tamamen bitkisel

Detaylı

KOZMETİK ÜRÜNLERDE FORMÜLASYON TASARIMI VE KALİTE KONTROL İŞLEMLERİ - ECZ 963

KOZMETİK ÜRÜNLERDE FORMÜLASYON TASARIMI VE KALİTE KONTROL İŞLEMLERİ - ECZ 963 KOZMETİK ÜRÜNLERDE FORMÜLASYON TASARIMI VE KALİTE KONTROL İŞLEMLERİ - ECZ 963 6. HAFTA Ön formülasyon çalışmaları ve uygun kozmetik taşıyıcı sistem seçim kriterleri Kozmetik Taşıyıcı Sistemler Taşıyıcı

Detaylı

Kozmetik ve Esans Hammaddeleri

Kozmetik ve Esans Hammaddeleri Kozmetik ve Esans Hammaddeleri Kimyager Deniz DANYILDIZ KimyaKongreleri.org Kozmetik Nedir? Kozmetik, bir kimseyi daha çekici hale getirmek ya da görünüm sorunlarını gidermek için kullanılan ürünleri,

Detaylı

Hiçbir katkı maddesi içermez. Gül çiçeklerinin işlenmesi esnasında elde edilir Doğal tonik etkisi sağlar. Doğal nem dengesine kavuşturur

Hiçbir katkı maddesi içermez. Gül çiçeklerinin işlenmesi esnasında elde edilir Doğal tonik etkisi sağlar. Doğal nem dengesine kavuşturur G İ R İ Ş %100 Doğal Hiçbir katkı maddesi içermez Gül çiçeklerinin işlenmesi esnasında elde edilir Doğal tonik etkisi sağlar Cildi nemlendirir Doğal nem dengesine kavuşturur Cilde taze ve duru bir görünüm

Detaylı

Ürünlerimiz paraben içermez

Ürünlerimiz paraben içermez Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder Ürünlerimiz paraben içermez www.dermadolin.com.tr www.minidolin.com.tr SLES, SLS, Sabun, Boyar Madde, Fenoksietanol, Paraben içermez Nemlendirici bileşenler

Detaylı

Dis Hekimi Dr. Remzi ULGEN. Diş Macunları. kozmetik olduğu u kabul edilmektedir. ndandır. olmasındand. www.remziulgen.com 1

Dis Hekimi Dr. Remzi ULGEN. Diş Macunları. kozmetik olduğu u kabul edilmektedir. ndandır. olmasındand. www.remziulgen.com 1 Diş Macunları Diş fırçalamada ilk amacın kozmetik olduğu u kabul edilmektedir. Ön n dişlerin arka dişlerden daha dikkatli fırçalanmasf alanması,, bu dişlerin kolay fırçalanmasf alanmasından ndan değil,

Detaylı

SAĞLIK & GÜZELLİK ÜRÜN REHBERİ

SAĞLIK & GÜZELLİK ÜRÜN REHBERİ SAĞLIK & GÜZELLİK ÜRÜN REHBERİ 2 2018 İÇİNDEKİLER I. Bakım 1. Aloe Vera Bakımı 1.1 Özel Bakım Aloe Vera Acil Yardım Spreyi Aloe Vera Konsantre Aloe Vera Propolisli Krem Aloe Vera Thermo Losyon Aloe Vera

Detaylı

EN DEĞERLİ SİZSİNİZ...

EN DEĞERLİ SİZSİNİZ... EN DEĞERLİ SİZSİNİZ... SET DEMOSET 9 Parça 125 TL ORGA DAMLA 24 Parça 115 TL 500 Gr. ORGA'DAMLA ORGA'HALI MATİK ORGA GENEL TEMİZLİK 1000 Gr. ORGA'JEL ORGA'HALI I ORGA YAĞ ATIK KAN TEM. 1000 Gr. ORGA'SIVI

Detaylı

Selüloz, sentetik ve diğer elyaflarda kullanılabilen HAFİF KATYONİK YUMUŞATICI. Quenter Amonyum tuzu. Yağ asidi esteri ve Özel karışım

Selüloz, sentetik ve diğer elyaflarda kullanılabilen HAFİF KATYONİK YUMUŞATICI. Quenter Amonyum tuzu. Yağ asidi esteri ve Özel karışım EK 18 HF 15 EK 25 HSY 20 kullanılabilen yumuşak tutum veren HİDROFİL yumuşak tutum veren Yüksek HİDROFİL esteri ve Özel karışım Özel karışım İyonik Yapısı Hafif Katyonik Katyonik Hafif Katyonik Hafif katyonik

Detaylı

SAĞLIK & GÜZELLİK ÜRÜN REHBERİ

SAĞLIK & GÜZELLİK ÜRÜN REHBERİ SAĞLIK & GÜZELLİK ÜRÜN REHBERİ 2 2017 İÇİNDEKİLER I. Bakım 1. Aloe Vera Bakımı 1.1 Özel Bakım Aloe Vera Acil Yardım Spreyi Aloe Vera Konsantre Aloe Vera Propolisli Krem Aloe Vera Thermo Losyon Aloe Vera

Detaylı

%70 alœ vera TIARE ŞAMPUAN HACİM GERÇEK İYİLİK SAF ORGANİK İÇERİKLERİN DOĞRU KOMPOZİSYONU İLE BAŞLAR SERTİFİKALI ORGANİK TÜM SAÇ TİPLERİ İÇİN

%70 alœ vera TIARE ŞAMPUAN HACİM GERÇEK İYİLİK SAF ORGANİK İÇERİKLERİN DOĞRU KOMPOZİSYONU İLE BAŞLAR SERTİFİKALI ORGANİK TÜM SAÇ TİPLERİ İÇİN ХОРОШИЙ ГРАЖДАНИН ЗЕМЛИ İYİ YERYÜZÜ VATANDAŞI DER GUTE ERDENBÜRGER GOOD CITIZEN OF THE EARTH TIARE TÜM SAÇ TİPLERİ İÇİN IŞILTI HACİM alœ vera tiare greyfurt ylang-ylang papatya vetiver s.lanka & haiti

Detaylı

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜN

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜN KİŞİSEL TEMİZLİK TANIMI ADI HF KOD CİNSİ L KG KG TL FİYATI KOLİ TL FİYATI Green Care Sıvı Sabunlar ve El Dezenfektanları 9225438 Soft Sensatıon - Ekolojik, Hipoalerjik Sıvı El Sabunu 9990256 SIVI 5,00

Detaylı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı Yüksek performanslı yumuşatıcı Yağ asit türevlerinin bileşiği Nonyonik Alanları SOFTYCON N 50 tüm iplik cinsilerinde rahatlıkla kullanılabilen, çok yumuşak bir tuşe sağlayan pseudokatyonik yumuşatıcıdır.

Detaylı

Deumavan -İntim Bakımı Doğal nazik cilt bakımı, kadın ve erkekler için B A K I M T A V S I Y E S I. yalnızca eczanelerde satılır

Deumavan -İntim Bakımı Doğal nazik cilt bakımı, kadın ve erkekler için B A K I M T A V S I Y E S I. yalnızca eczanelerde satılır B A K I M T A V S I Y E S I Deumavan -İntim Bakımı Doğal nazik cilt bakımı, kadın ve erkekler için yalnızca eczanelerde satılır yeni düzeyde genital bölge bakımı İçindekiler Vücudumuzun genital bölgesi.....................

Detaylı

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ ÜRÜN AİLESİ ÜRÜN TANIMI ÜRÜN KODU ÜRÜN ADI CİNSİ L KG Hijyenmax Sıvı Sabunlar ve El Dezenfektanları 9225375 Hijyenmax Antibak. Köpük

Detaylı

Diş fırçalamada ilk amacın kozmetik olduğu kabul edilmektedir. Ön dişlerin arka dişlerden daha dikkatli fırçalanması, bu dişlerin kolay

Diş fırçalamada ilk amacın kozmetik olduğu kabul edilmektedir. Ön dişlerin arka dişlerden daha dikkatli fırçalanması, bu dişlerin kolay Diş Macunları Diş fırçalamada ilk amacın kozmetik olduğu kabul edilmektedir. Ön dişlerin arka dişlerden daha dikkatli fırçalanması, bu dişlerin kolay fırçalanmasından değil, ayrıca görünen dişler olmasındandır.

Detaylı

Kişisel Temizlik ve Hijyen Ürünleri. Hijyenik. bir yaşam biçimi!

Kişisel Temizlik ve Hijyen Ürünleri. Hijyenik. bir yaşam biçimi! Kişisel Temizlik ve Hijyen Ürünleri Hijyenik bir yaşam biçimi! İşletmelerde etkin ve kalıcı hijyenin sağlanması, insan sağlığının korunması açısından büyük önem taşımaktadır. Selin, Hijyenmax, Sens, Maratem

Detaylı

Kişisel Temizlik ve Hijyen Ürünleri

Kişisel Temizlik ve Hijyen Ürünleri PROFESYONEL TEMIZLIK KAĞIDI ÜRÜNLERI / Professional Tissue Paper Products Kişisel Temizlik ve Hijyen Ürünleri Personal Care and Hygiene Products SIVI SABUNLAR VE EL DEZENFEKTANLARI / Liquid Soaps and

Detaylı

SOFTYCON ASH. Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün

SOFTYCON ASH. Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün Polysiloksilanların mikro emülsiyonu Hafif Katyonik SOFTYCON ASH ile muamele edilen ürün, yumuşak, kaygan ve ipeksi tuşe

Detaylı

İçindekiler BAKIM PLANI 03. BASIC HYDRO (Temel Bakım Serisi) 13. BASIC CLEAR (Akneli ve yağlı cilt bakım serisi) 23

İçindekiler BAKIM PLANI 03. BASIC HYDRO (Temel Bakım Serisi) 13. BASIC CLEAR (Akneli ve yağlı cilt bakım serisi) 23 İçindekiler BAKIM PLANI 03 BASIC HYDRO (Temel Bakım Serisi) 13 BASIC CLEAR (Akneli ve yağlı cilt bakım serisi) 23 CUTANOVA (Onarıma ihtiyaç duyan ciltler için özel bakım ) 33 BIONATIVE (Doğal bitkisel

Detaylı

SPAKARE Kenevir yağı ile

SPAKARE Kenevir yağı ile Kenevir yağı ile Kenevir oldukça çok yönlü bir bitkidir. Geleneksel olarak, kenevir yelkenli gemilerde halatlar yapmak için kullanılır. Daha yakın zamanlarda, moda tasarımcıları kenevir liflerini elbise

Detaylı

Termal Sular ve Cildimiz

Termal Sular ve Cildimiz Termal Sular ve Cildimiz Termal su nedir? Termal su, doğal mineral içeriklere ve iyileştirici etkilere sahiptir. Tedavi amaçlı kullanıma uygundur. Birçok karakteristik özelliği sayesinde, sağlık alanında

Detaylı

Diizosiyanatın bir poliolle reaksiyonu ile oluşturulan bir poliüretan

Diizosiyanatın bir poliolle reaksiyonu ile oluşturulan bir poliüretan Yazan: Nihal Şahin İpekoğlu 29.10.2013 Yayın: Putech Dergisi Kasım sayısı Kozmetik Sanayinde Poliüretan Teknolojisi ve Kullanım Alanları: 1. Poliüretan karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler

Detaylı

COSMOS STANDARD FORMULA VALIDATION FOR ORGANIC PRODUCTS ORGANİK KOZMETİK ÜRÜNLERDE FORMÜL VALIDASYONU

COSMOS STANDARD FORMULA VALIDATION FOR ORGANIC PRODUCTS ORGANİK KOZMETİK ÜRÜNLERDE FORMÜL VALIDASYONU -AISB Organic and Natural Cosmetics Standard Organik ve Doğal Kozmetik Standardı Version 2.0 21st October 2013 FORMULA VALIDATION FOR ORGANIC PRODUCTS ORGANİK KOZMETİK ÜRÜNLERDE FORMÜL VALIDASYONU Asuman

Detaylı

TÜBİTAK BİDEB KİMYAGERLİK,KİMYA MÜHENDİSLİK VE KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI. LİSANS (Çalıştay 2012) Grup Adı GRUP KLEOPATRA

TÜBİTAK BİDEB KİMYAGERLİK,KİMYA MÜHENDİSLİK VE KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI. LİSANS (Çalıştay 2012) Grup Adı GRUP KLEOPATRA TÜBİTAK BİDEB KİMYAGERLİK,KİMYA MÜHENDİSLİK VE KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI LİSANS (Çalıştay 2012) Grup Adı GRUP KLEOPATRA PROJE ADI AYVA ÇEKİRDEĞİNDEN ELDE EDİLEN JELATİNİN

Detaylı

B A K I M T A V S I Y E S I. Deumavan Doğal hassas cilt bakımı, kadın ve erkekler için. yalnızca eczanelerde satılır

B A K I M T A V S I Y E S I. Deumavan Doğal hassas cilt bakımı, kadın ve erkekler için. yalnızca eczanelerde satılır B A K I M T A V S I Y E S I Deumavan Doğal hassas cilt bakımı, kadın ve erkekler için yalnızca eczanelerde satılır İçindekiler Vücudumuzun genital bölgesi..................... 1 Kadının genital bölgesi.........................

Detaylı

Doğal ve Doğal Olmayanı Ayırma Teknikleri. Prof. Dr. Hulusi Barlas

Doğal ve Doğal Olmayanı Ayırma Teknikleri. Prof. Dr. Hulusi Barlas Doğal ve Doğal Olmayanı Ayırma Teknikleri Prof. Dr. Hulusi Barlas INCI Sistemi International Nomenclatura Cosmetic Ingredients (Kozmetik Ürün Bileşenleri Uluslar arası İsim Listesi) INCI sistemi, kimyasal

Detaylı

www.nily.com.tr TEMİZLİK KİMYASALLARI

www.nily.com.tr TEMİZLİK KİMYASALLARI www.nily.com.tr TEMİZLİK KİMYASALLARI Makine ve Kimya Kompleksi TEMİZLİK KAZANÇ Saruhan şirketler grubu olarak faaliyette bulunduğumuz sektörlerde uluslararası standartlarda ürünler geliştirerek üretimimizi

Detaylı

YARI KATI İLAÇ ŞEKİLLERİ;

YARI KATI İLAÇ ŞEKİLLERİ; 11. Hafta YARI KATI İLAÇ ŞEKİLLERİ; Haricen deriye veya mukozaya uygulanan, belli bir viskoziteye sahip preparatlardır. Avrupa Farmakopesi ne (EP5) göre yarı katı preparatların tanımı; Etkin maddelerin

Detaylı

9225035 10,00 10,20 1 9225036 20,00 20,40 1. M305 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı Manual Dishwashing Detergent - Optima 9225024 20,00 20,20 1

9225035 10,00 10,20 1 9225036 20,00 20,40 1. M305 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı Manual Dishwashing Detergent - Optima 9225024 20,00 20,20 1 Mutfak Hijyeni Bulaşık Deterjanları M30 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı - Yüksek Performanslı Manual Dishwashing Detergent Konsantre olduğu için birkaç damlası bile bulaşıkları temizlemeye ve yağları gidermeye

Detaylı

GIDALARIN YÜZEY ÖZELLİKLERİ DERS-8

GIDALARIN YÜZEY ÖZELLİKLERİ DERS-8 GIDALARIN YÜZEY ÖZELLİKLERİ DERS-8 Yüzey gerilimi Yüzey gerilimi, birim yüzey alanındaki serbest enerji ya da yüzey alanını izotermal olarak arttırmak için gerekli iş olarak tanımlanabilir. Yüzey gerilimi

Detaylı

Burada kısa sürede ve fazla masrafa girmeden uygulayabileceğiniz birkaç Vücut bakım önerisi bulacaksınız.

Burada kısa sürede ve fazla masrafa girmeden uygulayabileceğiniz birkaç Vücut bakım önerisi bulacaksınız. Tepeden Tırnağa Vücut bakımı Burada kısa sürede ve fazla masrafa girmeden uygulayabileceğiniz birkaç Vücut bakım önerisi bulacaksınız. Bakım için Duş Yapılan araştırmalarda en çok tercih edilen yıkanma

Detaylı

ARC - RELAXTIVE OIL. Gelismis, Güvenilir, Kimyasallar YAĞLAYICI VE GEVŞETİCİ

ARC - RELAXTIVE OIL. Gelismis, Güvenilir, Kimyasallar YAĞLAYICI VE GEVŞETİCİ ARC - RELAXTIVE OIL YAĞLAYICI VE GEVŞETİCİ RELAXTIVE OIL HANGİ AMAÇLA GELİŞTİRİLDİ? RELAXTIVE OIL sıkışmış, paslanmış cıvataları, somunları, bağlantı elemanlarını, uzun süre kullanılmadığı için paslanarak

Detaylı

EMÜLSİYONLAR. 8. hafta

EMÜLSİYONLAR. 8. hafta EMÜLSİYONLAR 8. hafta Tanım: Birbiriyle karışmayan en az iki sıvıdan birinin diğeri içinde bir emülgatör yardımıyla damlacıklar halinde dağılması ile oluşan, homojen görünümlü heterojen sistemlerdir. Damlacıklardan

Detaylı

Cilt sorunlarının çözümü. Tıbbi etki. Doğal bakım.

Cilt sorunlarının çözümü. Tıbbi etki. Doğal bakım. Cilt sorunlarının çözümü Tıbbi etki. Doğal bakım. Yeni doğmuş bebek cildi gibi Cildiniz için sorun giderici DADO SENS DADO SENS olarak amacımız cildinizin ihtiyacı olanı vermektir. DADO SENS ürünlerini

Detaylı

Cildimizin o an ki durumu üzerinde ki etkilere göz atacak olursak:

Cildimizin o an ki durumu üzerinde ki etkilere göz atacak olursak: Dr. RIMPLER size hem güzellik salonunuzda/merkezinizde uygulamak üzere özel bakım alternatifleri hem de müşterilerinizin ev bakımları için uygun ürünler sunmaktadır. Dr. RIMPLER Kozmetik ürünleri sadece

Detaylı

TEKSTİL HİJYEN ÜRÜNLERİ

TEKSTİL HİJYEN ÜRÜNLERİ TEKSTİL HİJYEN ÜRÜNLERİ Çorlu Makina ve Kimya Kompleksi Dünya daki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden SARUHAN, faaliyette bulunduğu sektörlerde uluslararası standartlarda ürünler geliştirerek üretimini

Detaylı

Yapı, Yapıştırıcı & Söve Harcı Kimyasalları

Yapı, Yapıştırıcı & Söve Harcı Kimyasalları Yapı, Yapıştırıcı & Söve Harcı Kimyasalları Şirketimiz Kimteks 30 yılı aşkın süren iş hayatında, dürüstlüğü, çevre duyarlılığı ve etik anlayışıyla pazarda kendine sağlam bir yer edinmiştir. Uzun yıllar

Detaylı

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ YENİ NESİL MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ KOLAY KULLANIM VE ETKİLİ SONUÇ ÖZEL GELİŞTİRİLMİŞ BENZERSİZ FORMÜL BİYOTEKNOLOJİ İLE ÜRETİM BİTKİSEL AKTİF MOLEKÜLLER EKSTRA CİLT BAKIMI TEMİZLEME

Detaylı

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA CRYSTAL A8 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

Yeni yılı en yeni trendlerle karşılayın!

Yeni yılı en yeni trendlerle karşılayın! KALE KİMYA K o z m e t i k İ n o v a s y o n B ü l t e n i K a s ı m 2 0 1 7 S a y ı - 2 B U S A Y I D A... KREM GÖRÜNÜMLÜ KOLONYA; ALKOLSÜZ KREM KOLONYA! KARBONUN DETOX ETKİSİNİ YÜZÜNÜZDE HİSSEDİN ERKEKLER

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

Kişisel Bakım ve Estetik Ürünleri

Kişisel Bakım ve Estetik Ürünleri Kişisel Bakım ve Estetik Ürünleri Mescare ürünleri, insanların kaliteli ve doğal ürün isteklerine cevap verebilmek için, uzun ve özenli bir ar-ge sürecinden sonra Polattürk güvencesi ile üretilmiştir.

Detaylı

Kozmetik Endüstrisinde Kullanılan Kimyasallar

Kozmetik Endüstrisinde Kullanılan Kimyasallar Kozmetik Endüstrisinde Kullanılan Kimyasallar 1. Emülsifiye edici (=emülgatör) 2. UV filtre 3. Stabilizatör (Antioksidan+iyon tutucu) 4. Koruyucu ve dezenfektan 5. Renklendirici 6. Kıvam arttırıcı 7. Asitlik

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME KÖPÜKLERİ

YANGIN SÖNDÜRME KÖPÜKLERİ YANGIN SÖNDÜRME KÖPÜKLERİ KÖPÜK NEDİR? Yangın söndürme köpüğü; köpük konsantresinin su ve hava ile basınç altında oluşturduğu kabarcıklar topluluğudur. Köpük üç bileşenden oluşur Köpük konsantresi Su Hava

Detaylı

KORASILON Entschäumer ECG 100. Ürün tipi Compound Compound Compound Compound Compound Compound

KORASILON Entschäumer ECG 100. Ürün tipi Compound Compound Compound Compound Compound Compound ECO 100 ECF 100 ECG 100 FG 100 2020 ECA 20 SF Ürün tipi Compound Compound Compound Compound Compound Compound Renk şeffaf, opak şeffaf, opak şeffaf, opak şeffaf, opak şeffaf, opak renksiz, şeffaf Aktif

Detaylı

Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 12.06.2006 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: TASKI TAPI EXTRACT C1b Ürünün uygulama alanı: Profesyonel genel temizlik/bakım ürünü Üretici/Tedarikçi:

Detaylı

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ YENİ NESİL MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ KOLAY KULLANIM VE ETKİLİ SONUÇ ÖZEL GELİŞTİRİLMİŞ BENZERSİZ FORMÜL BİYOTEKNOLOJİ İLE ÜRETİM BİTKİSEL AKTİF MOLEKÜLLER EKSTRA CİLT BAKIMI TEMİZLEME

Detaylı

YENİ! Profesyonel Cilt Bakımı

YENİ! Profesyonel Cilt Bakımı Menalind professional Yaşlı ve hassas cilt için profesyonel cilt bakım serisi YENİ! Profesyonel Cilt Bakımı Cildin koruyuculuğuna mükemmel destek: Nutriskin Protection Complex Yeni Nutriskin Protection

Detaylı

Temizligin Aydınlatan Gücü KİMYA

Temizligin Aydınlatan Gücü KİMYA Temizligin Aydınlatan Gücü ( KİMYA Firma Profili HAKKIMIZDA 1998 yılında, çamaşır suyu ve tuzruhu üretimiyle Eskişehir Baksan Sanayi Sitesinde imalat hayatına başlayan SİRAÇ ailesi üretim ve çalışma ağını

Detaylı

I.BÖLÜM TEMİZLİK MADDELERİ

I.BÖLÜM TEMİZLİK MADDELERİ I.BÖLÜM TEMİZLİK MADDELERİ Yağ asitlerinin Na ve ya K tuzuna sabun denir. Çok eski çağlardan beri kullanılan en önemli temizlik maddeleridir. Zeytinyağlı sabun Kükürtlü sabun Yosunlu sabun Isırgan özlü

Detaylı

İntİm Temİzleme Ürünlerİ

İntİm Temİzleme Ürünlerİ İntİm Temİzleme Ürünlerİ 2 Gvyna, özel bölgenizin günlük bakım ve temizliğini sağlamak için güvenebileceğiniz bir yardımcıya ihtiyacınız olduğunun farkındadır. Bu nedenle size özellikle ihtiyaçlarınıza

Detaylı

L(+)Laktik asit ve Laktatlar Kozmetikteki Doğal Nemlendiriciler

L(+)Laktik asit ve Laktatlar Kozmetikteki Doğal Nemlendiriciler J.M van Rijbergen* L(+)Laktik asit ve Laktatlar Kozmetikteki Doğal Nemlendiriciler Anahtar kelimeler: Nemlendirme, rinse-off, laktatlar, kozmetik Özet Cildin sağlığını korumak için nemlendirmenin çok büyük

Detaylı

Mutfak Hijyeni Ürünleri

Mutfak Hijyeni Ürünleri Mutfak Hijyeni Ürünleri M301 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı M305 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı Bol köpüklü elde bulaşık yıkama deterjanıdır. M301 konsantre bir üründür, çok az miktarı bile bulaşıkların

Detaylı

Türkiye de Kozmetik Sanayi İthalat ve İhracat Rakamları ve Kozmetik Sektöründe ARGE ve İnnovasyon ve Bitkisel Ürün Konseptleri:

Türkiye de Kozmetik Sanayi İthalat ve İhracat Rakamları ve Kozmetik Sektöründe ARGE ve İnnovasyon ve Bitkisel Ürün Konseptleri: Türkiye de Kozmetik Sanayi İthalat ve İhracat Rakamları ve Kozmetik Sektöründe ARGE ve İnnovasyon ve Bitkisel Ürün Konseptleri: İKMİB ve TUIK rakamlarına göre 2013 yılı Kimya Sektörü İhracatı 17,5 Milyar

Detaylı

EVDE KİMYA SABUN. Yağ asitlerinin Na ve ya K tuzuna sabun denir. Çok eski çağlardan beri kullanılan en önemli temizlik maddeleridir.

EVDE KİMYA SABUN. Yağ asitlerinin Na ve ya K tuzuna sabun denir. Çok eski çağlardan beri kullanılan en önemli temizlik maddeleridir. EVDE KİMYA SABUN Yağ asitlerinin Na ve ya K tuzuna sabun denir. Çok eski çağlardan beri kullanılan en önemli temizlik maddeleridir. CH 3(CH 2) 16 COONa: Sodyum stearat (Beyaz Sabun) CH 3(CH 2) 16 COOK:

Detaylı

Deterjan ve Kozmetik e-bülteni Sayı 1, Deterjan ve Kozmetik Sektörüne dair bir kaç not...

Deterjan ve Kozmetik e-bülteni Sayı 1, Deterjan ve Kozmetik Sektörüne dair bir kaç not... Deterjan & Kozmetik Deterjan ve Kozmetik Sektörüne dair bir kaç not... Yıl 1 Sayı 1 Ocak 2018 e - Bülten SABUN (I. Bölüm) Sabun Nedir? Temizliği ve saflığı hatırlatan sabun, günlük yaşantımızın önemli

Detaylı

KOZMETİK ÜRÜNLERDE YÜZEY-AKTİF MADDELER. Naz Zeynep ATAY Boğaziçi Üniversitesi FEF Kimya Bölümü

KOZMETİK ÜRÜNLERDE YÜZEY-AKTİF MADDELER. Naz Zeynep ATAY Boğaziçi Üniversitesi FEF Kimya Bölümü KOZMETİK ÜRÜNLERDE YÜZEY-AKTİF MADDELER Naz Zeynep ATAY Boğaziçi Üniversitesi FEF Kimya Bölümü 1 Yüzey-aktif madde YAM YAM sınıflandırması Uygulamaya göre Emülgatörler (Emulsifiers) Köpürtücüler (foaming

Detaylı

ÇOCUĞUNUZ VE SİZİN İÇİN. dünyanın. en saf* kozmetiği. * USDA Organik Sertifikası * FDA Yiyecek Sertifikası

ÇOCUĞUNUZ VE SİZİN İÇİN. dünyanın. en saf* kozmetiği. * USDA Organik Sertifikası * FDA Yiyecek Sertifikası ÇOCUĞUNUZ VE SİZİN İÇİN dünyanın en saf* kozmetiği * USDA Organik Sertifikası * FDA Yiyecek Sertifikası Mambino Organics ürünleri el yapımıdır ( toplu üretim yapılmamaktadır) ve doğal hammaddelerimizin

Detaylı

3. Kozmetik Kongresi, 15-17 Subat 2013, Antalya. Tez Danışmanı PROF. DR. GÜLGÜN YENER

3. Kozmetik Kongresi, 15-17 Subat 2013, Antalya. Tez Danışmanı PROF. DR. GÜLGÜN YENER ELİF GÖZDE UTKU TÜRK Tez Danışmanı PROF. DR. GÜLGÜN YENER İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Kozmetoloji Bilim Dalı Alfa Glukosil Hesperidinin Farklı Topikal Formülasyonlarının

Detaylı

ANTİPERSPİRANTLAR, DEODORANTLAR ve ANTİMİKROBİYAL AJANLAR

ANTİPERSPİRANTLAR, DEODORANTLAR ve ANTİMİKROBİYAL AJANLAR ANTİPERSPİRANTLAR, DEODORANTLAR ve ANTİMİKROBİYAL AJANLAR Deodorantlar ve antiperspirantlar en fazla kullanılan kozmetik ürünlerindendir. Her gün milyonlarca kişi tarafında koltuk altına uygulanmaktadırlar.

Detaylı

KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN İTHALATINDA BİLDİRİM ESASLARINI DÜZENLEYEN DIŞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: 31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı 4. Mükerrer R.G.

KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN İTHALATINDA BİLDİRİM ESASLARINI DÜZENLEYEN DIŞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: 31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı 4. Mükerrer R.G. KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN İTHALATINDA BİLDİRİM ESASLARINI DÜZENLEYEN DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ (2009/12) Dış Ticaret Müsteşarlığından: 31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı 4. Mükerrer R.G. G.G.T.(Serbest

Detaylı

İÇERİĞİ Krem bazı, Hümik asit, Gliserin, Kayısı çekirdek yağı, Fenoksietanol, Parfüm Paraben içermez.

İÇERİĞİ Krem bazı, Hümik asit, Gliserin, Kayısı çekirdek yağı, Fenoksietanol, Parfüm Paraben içermez. Cildi beslemeye, pürüzsüzleştirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olmak üzere formüle edilmiştir. Temizlenmiş ve kurulanmış cildinize yukarı ve dışa doğru hareketlerle uygulayınız. Krem bazı, Hümik asit, Gliserin,

Detaylı

Çamaşır Hijyeni Ürünleri

Çamaşır Hijyeni Ürünleri Çamaşır Hijyeni Ürünleri M664 Fosfatsız Komple Yıkama Çamaşır Deterjanı M665 Fosfatsız Ana Yıkama Çamaşır Deterjanı Özel aktif madde kombinasyonu ile fosfata ihtiyaç duymadan yüksek performans sağlar.

Detaylı

ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER. 3.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı

ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER. 3.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER 3.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı 1 Cilt Nemlendirici Ürünler Amaç; Cildin nem dengesini korumak, kuru cildi önlemek Çevresel faktörlerin cilt üzerinde yarattığı hasarları önlemek

Detaylı

DERİYE UYGULANAN KOZMETİK PREPARATLAR

DERİYE UYGULANAN KOZMETİK PREPARATLAR DERİYE UYGULANAN KOZMETİK PREPARATLAR Cilt Bakım Ürünleri Cilt bakımında temel amaç, cildin sağlıklı ve iyi durumda kalmasını sağlamak, deri yaşlanmasına bağlı olarak oluşan belirtileri azaltmak ve bazı

Detaylı

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ

KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ KİŞİSEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN ADI CİNSİ L KG Koli İçi Adet KG TL 9225375 Hijyenmax Antibakteriyel Köpük Sabun SIVI 5,00 5,13 4 125,21 24,42 500,85

Detaylı

Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır.

Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır. 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 332 Hassas Yüzeyler İçin Bulaşık Deterjanı Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında

Detaylı

Efsanevi SBK serisi 19 yıllık başarı! 20 den fazla ülke

Efsanevi SBK serisi 19 yıllık başarı! 20 den fazla ülke Efsanevi SBK serisi 19 yıllık başarı! 20 den fazla ülke ! Saç bakım eko-ürünlerinin tasarımı, doğa ile bilimin sentezi temelinde yenilikçi ürünleri yaratabilen profesyonellere bırakılmalıdır. Saç bakımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP MIX RINSE PLUS

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: NX 402 Hijyenik Genel Temizlik Ürünü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

SAÇLARINIZIN GÜZELLİĞİ KONUŞULSUN.

SAÇLARINIZIN GÜZELLİĞİ KONUŞULSUN. SAÇLARINIZIN GÜZELLİĞİ KONUŞULSUN www.perfectmeturkiye.com Belıso Dünyanın bir çok ülkesinde tüketicinin sık kullandığı saç serilerine sahip olan Polonya firmasıdır. Perfect.Me serisi Londra tesislerinde

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

EK I. Kozmetik Ürünlerin Kategorilerini Gösteren Liste

EK I. Kozmetik Ürünlerin Kategorilerini Gösteren Liste EK I Kozmetik Ürünlerin Kategorilerini Gösteren Liste Cilt için kremler, emülsiyonlar, losyonlar, jeller ve yağlar (el,yüz,ayak v.b. için) Yüz maskeleri (cilt yüzeyini aşındıranlar/ soyanlar hariç) Fondötenler

Detaylı