ATOM 3 ÇABUK KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ATOM 3 ÇABUK KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 ATOM 3 ÇABUK KULLANIM KILAVUZU ATOM 3 saat/dalış bilgisayarı fabrika çıkışından önce Derin Uyku moduna alınmıştır. Uyandırmak için SAĞ ÜST (S) ve SOL ALT (A) tuşa birlikte ve komple SAAT görünene kadar birlikte 3 saniye süreyle basılı tutun. Mevcut butonlar: SOL ÜST M (mode / mod) SAĞ ÜST S (select / seçim) SOL ALT A (advance / ilerleme) SAĞ ALT L (light / ışık) Hiçbir ayar yapmadan, satınaldığınız Atom 3 ün bu varsayılan ayarlar mevcuttur: Günlük saat 12 saat formatında varsayılan saat (ayar yapmak için okumaya devam edin) Varsayılan Gaz ayarları (SET F) hava dalış için hazır, FO2 DEFAULT 50% Varsayılan Alarm ayarları (SET A) - sesli alarm açık - derinlik alarmı kapalı - toplam dalış zamanı (EDT) alarmı kapalı - doku yüklenişi çubuk grafiği (TBLG) alarmı kapalı - Kalan Dalış Hava Zamanı (DTR) Alarmı dalışın son 5 dakika için ayarlı - dönüş basıncı (turn pressure) alarmı kapalı - hava bitiş alarmı (end pressure) havanın son 20 bar olarak ayarlı - kısmı oksijen basıncı (PO2) alarmı 1.40 olarak ayarlı Varsayılan İlave Özellikler (SET U) - suda otomatik açılma (wet) açık - birimler metrik - derinlik bekleme (deep stop) kapalı - emniyet bekleme (safe stop) 4 metre de 3 dakika olarak ayarlıdır - mevcut algoritma DSAT - tutucu hesaplama (conservative factor) kapalı - ışık yanma süresi 5 saniye olarak ayarlanmış - örnekleme oranı (sampling rate) 30 saniye dir - 1. sinyal verici algılanma açık, 2. sinyal verici algılanma kapalı dır.

2 AYARLAR GÜNLÜK SAAT ayarlarını yapmak için SOL ÜST (M) butonu basınız. Ekranda GO TO SET T olacak. SAĞ ÜST (S) butonu basınca, günlük saat menü içinde giriş yapılır. Her tür ayarda SAĞ ÜST (S) ile ilerleyin, SOL ALT (A) ile değişikliği yapın. Günlük saat menü sıralama: >> Tarih format ayarı (gün/ay veya ay/gün) >> saat format ayarı (12 saat veya 24 saat) >> çift saat (dual) ayarı >> varsayılan saat ayarı (home veya away) >> çift zamanı ayarlanmış ise, ikince saatin (away) saat farkı >> saat ayarı (default, home veya away) >> tarih ayarı (yıl ay gün) DALIŞ AYARLARI için Saat Ana Ekranında iken, SOL ÜST (S) butonu basılı tutun ve NOR yazan Dalış Ana Ekranına gelin; daha sonra SOL ÜST (S) butonu basınız. Menü sıralama: Gaz Ayarları (SET F) Gaz Ayarları girmek için, Atom 3 Saat Ana Ekranında iken, SOL ÜST (S) butonu basılı tutun ve NOR yazan Dalış Ana Ekranına gelin; daha sonra SOL ÜST (S) butonu SET F ekrana gelene kadar kısa basınız. SET F grubu ayarlar, nitroks gibi karışım gaz dalışı yapacak iseniz, oksijen-nitrojen hava karışım oranlarını gireceğiniz ayarlardır. Nitroks dalış yapacaksanız üst butona basarak FO2 AIR yazan ekrana gelip yan butonla havadan farklı olarak istediğiniz oksijen oranına ayarlayabilirsiniz, ayarladığınız O2 oranı ile birlikte ekranda o oranla en fazla kaç metreye dalış yapabileceğinizi görebilirsiniz, yapmayacaksanız; yan SAĞ ÜST butonu kısa basınca, SET F ayarlar ana menüsüne dönüş yapılır. Gaz ayarlar menü sıralama: >> Gaz 1 Ayarı >> Gaz 2 Ayarı >> Gaz 3 Ayarı >> O2 ayarı Diğer ayarları geçmek için SOL ÜST (M) butonu kısa basarak ilerleyebilirsiniz. Herhangi bir ekrandan çıkış yapmak için SOL ÜST butonu basılı tutun.

3 Alarm Ayarları (SET A) Alarm ayarları girmek için, Atom 3 Saat Ana Ekranında iken, SOL ÜST (S) butonu basılı tutun ve NOR yazan Dalış Ana Ekranına gelin; daha sonra SOL ÜST (S) butonu SET A ekrana gelene kadar kısa basmaya devam edin. SET A yı gördüğünüzde SAĞ ÜST (S) butona tek basış yaparak, ayarları değiştirebilirsiniz. SET A GRUBU ayarlar içinde ilerleyiniz : AUD ON ise sesli alarm açık. AUD OFF ise,sesli alarm kapalı demektir. SOL ALT (A) butonu ile değiştir, SAĞ ÜST butonu ile bir sonraki ayara geç. Ekranda göreceğiniz DPTH AL, derinlik alarmıdır (sizi kaç metrede uyarmasını istiyorsanız) SOL ALT (A) butonunu kullanarak değiştir, SAĞ ÜST (S) butonu ile bir sonraki ayara geç. EDT AL, Toplam Dalış Zamanı alarmıdır. Kaç dakika veya saat sonra uyarılmak istiyorsanız SOL ALT (A) butonu ile değiştir, SAĞ ÜST (S) butonu ile bir sonraki ayara geç. TLBG AL, Tissue Loading Bar Graph, yani Doku Yüklenimi Bar Grafiği, kanınızdaki nitrojenin durumunu gösterir ve bu ayarda onun alarmıdır. SOL ALT (A) butonu ile değiştir, SAĞ ÜST (S) butonu ile bir sonraki ayara geç. DTR AL, yani Dive Time Remaining, Kalan Dalış Zamanı (dekoya kalan süre) dekoya kaç dakika kala uyarılmak istiyorsanız. SOL ALT (A) butonu ile değiştir, SAĞ ÜST (S) butonu ile bir sonraki ayara geç. TURN AL, hava dönüş zamanı alarmıdır. Örneğin; 110 bara ayarlayıp havanız o seviyeye indiğinde uyarılarak geri dönüşe geçersiniz. SOL ALT (A) butonu ile değiştir, SAĞ ÜST (S) butonu ile bir sonraki ayara geç. END AL, hava bitiş seviyesi alarmıdır. Otomatik olarak Atom 3 20 bar a ayarlıdır, yani 20 bar havayı hesaplamalara katmaz, yedekte tutar. Kalan hava zamanınızı verirken o anki sarfiyatınızı, çıkış sürenizi, varsa deko sürenizi hesaplayarak verir, 20 bar havayı bu hesaplamalara dahil etmez. Atom 3'un verdiği kalan hava zamanına göre hareket ederseniz, tekneye 20 bar hava ile varacağınız garantidir (veya 30 bar, 40 bar, 50 bar, hangisine ayarlanmış ise). SOL ALT (A) butonu ile değiştir, SAĞ ÜST (S) butonu ile bir sonraki ayara geç. Sol alt köşede O2 kısmi basınç ALARMI (PO2) ayar değeri, altında PO2 ibaresi görülecektir. Nitroks dalış yapacaksanız gerekli değere ayarlayınız, yapmayacaksanız SAĞ ÜST (S) butona basarak SET A ana ekranına geliniz. Bir sonraki ayar grubu olan şahsi ayarlarınızı yapabileceğiniz SOL ÜST (M) butonu kısa basılı tutunuz.

4 İlave Özelikler Ayarları (SET U) İlave özelliklerin ayarlara girmek için, Atom 3 Saat Ana Ekranında iken, SOL ÜST (S) butonu basılı tutun ve NOR yazan Dalış Ana Ekranına gelin; daha sonra SOL ÜST (S) butonu SET U ekrana gelene kadar kısa basmaya devam edin. SET U yu gördüğünüzde SAĞ ÜST (S) butona tek basış yaparak, ayarları değiştirebilirsiniz. SET U GRUBU ayarlar içinde ilerleyiniz, göreceğiniz: WET - ON, yani Atom 3 un suda otomatik açılma ayarıdır. SOL ALT (A) butonla ON (açık) veya OFF (kapalı) konumuna ayarlayarak SAĞ ÜST (S) butona basın ve bir sonraki ayara geçin. UNIT - SOL ALT (A) butona basarak Metrik (m/bar) veya Emperyal (ft/psi) ölçü birimine göre ayarlayabilirsiniz. SOL ALT (A) butonla ayarınızı yapın, SAĞ ÜST (S) butona basarak bir sonraki ayara geçin. DEEP ST, derinlik durağı ayarıdır. SOL ALT (A) butonla ON (açık) veya OFF (kapalı) konumuna ayarlayarak SAĞ ÜST (S) butona basın ve bir sonraki ayara geçin. SAFE ST, emniyet dekosu ayarıdır. Bekleme süresini (3 veya 5 dk) ve bekleme derinliğini ayarlayabilirsiniz (3,4,5 veya 6 metre). SOL ALT (A) butonla ayarlarınızı yapın, SAĞ ÜST (S) butonla bir sonraki ayara geçin. ALGO, Algoritma ayarıdır. SOL ALT (A) butonla DSAT veya PZ+ algoritma ayarlayarak SAĞ ÜST (S) butona basın ve bir sonraki ayara geçin. Sportif dalışlar için DSAT, diğer dalış türleri için Z+ tavsiye edilir. CF; ON yani açık konumda ise hesaplamaları 900 m irtifadaymış gibi yapar ve dalış sürelerini daha kısa verir. Özel bir durum yok ise OFF (kapalı) konumda bırakınız. Ayarı yaptıktan sonra SAĞ ÜST (S) butonla bir sonraki ayara geçin. GLO - ışık süresi. Işık butonuna bastığınızda kaç saniye yanacağını belirler. Varsayılan ayar 5 saniye dir (mevcut ayarlar 0, 5 ve 10 saniye dir). SOL ALT (A) butonla ayarlarınızı yapın, SAĞ ÜST (S) butonla bir sonraki ayara geçin. SR - Sampling Rate, yani örnekleme oranı ayarıdır. 2,15,30 veya 60 saniyelik seçeneklerden hangisine ayarlarsanız, o kadar sıklıkla dalış kayıtlarınızı bilgisayarın hafızasına kaydeder. Örneğin 2 sn lik bir örnekleme oranı çok detaylı kayıt yapar ama toplam kayıt süresi 5-6 saate iner, 30 saniyelik oranda saat, 60 saniyelik oranda 150 saate kadar kayıt yapar. SOL ALT (A) butonla ayarlarınızı yapın, SAĞ ÜST (S) butonla bir sonraki ayara geçin.

5 TMT 1; birinci sinyal vericinin (transmitter) ayarıdır. Bu ayarı, sinyal vericiniz değiştiyse seri numarasını değiştirmek için veya sinyal vericiden gelen sinyali kapatmak için kullanabilirsiniz. Sinyal verici üzerindeki 6 haneli rakamı TMT 1 bölümünde yazanla aynı olmalıdır, değilse giriş yapmak için SOL ALT (A) butona basarak SET TMT 1 SN ekranına gelin. SAĞ ÜST (S) butona basınız ve (SET TMT 1 SN) ekranın ortasında 6 haneli rakam giriniz. Ayarı yaptıktan sonra SAĞ ÜST (S) butonla bir sonraki ayara geçin. TMT 2; ikinci sinyal vericinin (transmitter) ayarıdır. Eğer ikinci sinyal verici kullanıyorsanız, TMT 1 gibi ayarı yapabilirsiniz. Ayarı yaptıktan sonra SAĞ ÜST (S) butonla bir sonraki ayara geçin. SATIHTA NORMAL DALIŞ AYAR MENÜSÜ Satıhta tüm ayarları görmek için, Atom 3 Saat Ana Ekranında iken, SOL ÜST (S) butonu basılı tutun ve NOR yazan Dalış Ana Ekranına gelin; daha sonra SOL ÜST (S) butonu kısa basmaya başlarken, ayarları bu sıra ile ortaya gelir: Go to - Batt TMT 1 birinci ekranda saatin pil durumu, ikinci ekranda sinyal vericinin pil durumu gösteriri (GOOD / LOW) SN Atom 3 saatin fabrikadan verilen 6 haneli seri numaradır. Ekranın alt kısmına REV (yazılım revizyonu) gösterir (örnek 2A) HIST bugüne kadar yaptığınız toplam dalış verileri gösteriri (hiç dalış yapılmamış ise NONE YET gösterir) Go to DIVE OP (dalış çalışma modu) SEL (seçenek) dalış çalışma modu ayarlayabilirsiniz. Ayarları değiştirmek için SAĞ ÜST (S) butona basın ve sonra SOL ALT (A) buton ile yapmak istediğiniz dalış tipi arasında seçiniz: NOR = normal dalış, GAU = geyç dalış, FRE = serbest dalış. Seçenek onaylamak için SAĞ ÜST butona basınız. Go to SET U Go to SET A Go to SET F Go to LOG - Son 24 normal dalış ve/veya geyç dalışları ile ilgili bilgiler sonradan görüntülenmek üzere kaydedilir. 24 dalışı geçtikten sonra, en eski dalış silinirken en son dalış kaydedilir. PLAN AIR (hava) plan modunda Dekosuz Dalış Süreleri (NDC ler) seçilen Algoritmaya (DSAT veya PZ+) dayanır. DSAT (veya PZ+) SET U içinde ayarladığınız Algoritma yı gösterir. FLY - Uçuç zamanı, dalış sonrasında satıha çıkıldıktan 10 dakika sonra 23:50'den 0:00'a (saat:dakika) kadar geri sayım yapmaya başlayan bir geri sayım saatidir. GÜNLÜK SAAT EKRANINA DÖNER

6 PİL DEĞİŞİMİ NOT: Aşağıdaki yöntemler aynen uygulanmalıdır. Uygunsuz pil değişimi sonucu meydana gelen hasarlar 2 (iki) yıllık garanti kapsamının dışındadır. Pil değişimi temiz, kuru bir yerde ve kir, toz gibi maddelerin olmadığı bir ortamda pil yuvasına yabancı malzeme girmemesine dikkat edilerek yapılmalıdır. Pil kapağı ortam ısısının dış ortam ısısına eşit olduğu bir yerde açılmalıdır. Örneğin klimalı bir ortamda kapatılmış bir pil yuvası genleşmeden dolayı zarar görebilir. Kırık veya hasar olup olmadığından emin olmak için tuşları, camı ve dış kabı kontrol ediniz. Eğer herhangi bir çatlak veya hasar izi varsa, dalış bilgisayarınızı KULLANMADAN Yetkili Servisine iletiniz. HOT SWAP NEDİR??? - Pil değişiminde hafızadaki dalış kayıtları silinmez. PİLİN ÇIKARILMASI Bilgisayarınızın arka yüzünde pil kapağı vardır. Özel pil kapağını anahtarınızı kullanarak (Resim 1) veya alt kenardan sola, üst kenardan sağa doğru elinizle iterek kapağı saat yönünde 10 derece çeviriniz (Resim 2). O-halkası ile birlikte pil kapağını kaldırarak yuvasından çıkarınız. Bağlantı noktasına zarar vermemeye özen göstererek pili sol tarafa çekerek yuvasından çıkarınız (Resim 3). Atık pilleri çevresel zararlarından dolayı çöpe atmayın, atık pil toplama noktalarına bırakınız. Resim 1 PİL KAPAĞI ÇIKARTILMASI (özel anahtar kullanarak) Resim 2 PİL KAPAĞI ÇIKARTILMASI (elle iterek) Resim 3 PİLİN ÇİKARILMASI DİKKAT: Metal bir nesnenin Pil yuvasında (+) kısma ve (-) kısma temas ederek kısa devre yapmasına İZİN VERMEYİNİZ.

7 KONTROL Sızdırmazlığı sağlayan bölümleri herhangi bir çizik, çatlak, toz, kir vb. olma ihtimaline karşı iyice kontrol ediniz. Tuşlarda, camda ve ana gövdede bir çatlak olup olmadığını kontrol ediniz. DİKKAT: Hasar, rutubet ya da pas görüldüğünde dalış bilgisayarı yetkili satıcıya iade ediniz ve fabrikanın uygun gördüğü bakım uygulanmadan kullanmaya ÇALIŞMAYINIZ. Pil kapağı O-Halkasını çıkarınız ve herhangi bir ezilme ya da kesik olup olmadığını kontrol ediniz. O-ringini çıkarırken herhangi bir alet KULLANMAYINIZ. Tam bir sızdırmazlığı sağlamak için her pil değişiminde O-ring değişimi de önemle tavsiye edilir. Pil Kapağı ve Ana Gövde dişlerinde düzgün şekilde kapanmasını engelleyecek türden hasar belirtisi olup olmadığı incelenmelidir. İçine nem sızdığını gösteren herhangi bir paslanma izine karşı pil kapağının içini iyice kontrol ediniz. Paslanma görüldüğünde dalış bilgisayarını Yetkili satıcısına götürünüz ve fabrika bakımı uygulanana kadar kullanmaya ÇALIŞMAYINIZ. Nem görüldüğünde Yetkili satıcısı tarafından saatin kontrol edilmesi ve temizlenmesi en iyi yöntemdir. PİLİN TAKILMASI Yeni bir CR2430 tipi bir pili negatif (-) tarafı pil yuvasının altına gelecek şekilde yerleştiriniz. Pili sol taraftan içeriye doğru itiniz (Resim 4) ve tam yerleştirdiğinize emin olunuz. O-ringi hafifçe silikonlayınız ve pil kapağının iç kısmına yerleştiriniz. Düzgün şekilde yerleştirdiğinizden emin olunuz (Resim 5). Resim 4 - PİLİN TAKILMASI Resim 5 - KAPAK ORİNG NOT: Kapak o-ring orijinal o-ring kitinden olmalıdır, aksi halde garanti hükümleri geçersiz sayılacaktır.

8 Kapağı (O-ring ile birlikte) dikkatlice yerine oturtunuz ve bastırarak yuvasına yerleştiriniz. Kapağı yuvasında tutmaya devam ediniz ve özel pil kapağı anahtarını (Resim 6) kullanarak veya üst kenardan sola, alt kenardan sağa doğru elinizle iterek (Resim 7) saat yönünün aksine 10 derece çeviriniz. Resim 6 KAPAĞIN YUVAYA YERLEŞTİRİLMESİ (özel anahtar kullanarak) Resim 7 KAPAĞIN TAKILMASI (elle iterek) TEST Cihazı çalıştırınız ve ekranın devamlı net ve görüntünün berrak olduğundan emin olunuz. Görüntüde bir eksiklik var ise veya parlak görünmüyorsa ya da düşük pil durumu gösteriyorsa dalış bilgisayarı kullanmadan tam anlamıyla incelenmesi için en yakın yetkili servisine götürünüz. Tarih, saat, Alternatif Zaman Saati ve günlük alarm ayarlarınızı yapınız. Dalıştan önce tüm Dalış Modunun ayarlarını kontrol ediniz.

F11 SERBEST DALIŞ BİLGİSAYAR ÇABUK KULLANIM KILAVUZU

F11 SERBEST DALIŞ BİLGİSAYAR ÇABUK KULLANIM KILAVUZU F11 SERBEST DALIŞ BİLGİSAYAR ÇABUK KULLANIM KILAVUZU F11 serbest dalış bilgisayarı fabrika çıkışından önce Derin Uyku moduna alınmıştır. Uyandırmak için SAĞ ÜST (S) ve SOL ALT (A) tuşa birlikte ve komple

Detaylı

GEO 2 KULLANIM KILAVUZU

GEO 2 KULLANIM KILAVUZU GEO 2 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER KISALTMALAR VE ANLAMLARI...7 GARANTİ, BİLDİRİM, MODEL...8 ÖZELLİKLER, FONKSİYONLAR VE SAAT MODU...9 EKRAN AÇIKLAMALARI...10 GENEL AÇIKLAMA...11 MENÜ SİSTEMİ...12 IŞIK...13

Detaylı

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK KAPALI GENEL ÖZELLİKLER: 1. ERTELEME/IŞIK BUTONU Bu buton ile ortalama 4 sn boyunca ışık özelliğini kullanabilirsiniz. İlgili buton, saatin tepesinde bulunan paneldir. Bu

Detaylı

UYARI. Uyandırmak için sağ/üst ve sol/alt tuşa birlikte ve komple SAAT görünene kadar birlikte 2-3 saniye süreyle basılı tutun.

UYARI. Uyandırmak için sağ/üst ve sol/alt tuşa birlikte ve komple SAAT görünene kadar birlikte 2-3 saniye süreyle basılı tutun. UYARI ATOM 2.0 saat/dalış bilgisayarları fabrika çıkışından önce Derin Uyku moduna alınmıştır. Bundaki amaç hizmet vermeye başlamadan önce pilin raf ömrünü 7 yıla kadar uzatmaktır. Bu modda saat ve tarih

Detaylı

OC1 KULLANIM KILAVUZU

OC1 KULLANIM KILAVUZU OC1 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER GARANTİ, TELİF HAKKI BİLDİRİMİ, MODEL...8 KISALTMALAR...9 İLK ÇALIŞTIRMA...10 ÖZELLİKLER VE FONSKİYONLAR...11 GENEL AÇIKLAMA...13 MENÜ SİSTEM, MOD ÇİZELGELERİ...14 SESLİ

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

GEO. Saat / Dalış bilgisayar. kullanma kılavuzu

GEO. Saat / Dalış bilgisayar. kullanma kılavuzu GEO Saat / Dalış bilgisayar kullanma kılavuzu İÇİNDEKİLER : EKRAN AÇIKLAMALARI...... 5 SUNUM, GENEL ÖZELLİKLER VE EKRANLAR... 6 İNTERAKTİF KONTOL KONSOLU... 7 ÇALIŞMA MOD ŞEKİLLERİ... 8 DALIŞ BİLGİSAYARI

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

OCS OPERATING MANUAL OCS DALIŞ BİLGİSAYARI KULLANIM KILAVUZU

OCS OPERATING MANUAL OCS DALIŞ BİLGİSAYARI KULLANIM KILAVUZU OC DALIŞ BİLGİAYARI KULLANIM KILAVUZU 2002 Design, 2011 1 İÇİNDEKİLER NOT...3 ÖZELLİKLER VE FONKİYONLAR...5 EKRAN...6 EKRAN AÇIKLAMALARI...6 İLK ÇALIŞTIRMA...6 GENEL AÇIKLAMA...7 MENÜ İTEMİ...7 ÇALIŞMA

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU

AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU www.nevakontrol.com REV : TEMMUZ 2013 AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU 1. ANA EKRAN Ana Ekran Ameliyathane panelinin ana ekranı yukarıda görüldüğü gibidir. Bu

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 MIG Tabanca Bağlantısı 2 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Kırmızı) Torçtan su soğutma ünitesine dönen su için. 3 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Mavi) Su soğutma ünitesinden torca giden

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU Oda sıcaklığını sabit bir ısıda tutmak ve kombi v.b cihazların sürekli yanmasını engellemek, tasarruf etmek amacı

Detaylı

Kullanım kılavuzu. testo 810

Kullanım kılavuzu. testo 810 Kullanım kılavuzu testo 810 2 Ürünün kullanılması testo kısa kullanım kılavuzu 810 1. Koruma kapağı: Durma pozisyonu 2. Kızılötesi sensör 3. Hava/sıcaklık sensörü 4. Ekran 5. Kontrol tuşları 6. Batarya

Detaylı

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.#

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# A. Mikrodalganızı Tanıyın Ankastre Mikrodalga Kullanma Kılavuzu Mod. MW7880 Digital Gösterge Mikrodalga/ Izgara/Kombo Defrost / Çözme Timer / Saat Durdurma Başlatma Yuvarlak

Detaylı

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com KULLANIM KILAVUZU GW-215 E-mail: info@asi-dex.com Zaman Kontrollü Ses Sistemi Yazılım ver:2.0 GW-215 İÇİNDEKİLER: 1.Cihaz özellikleri 2.Menü kullanımı 3.Tarih ayarları 4.Saat ayarları 5.Haftanın her günü

Detaylı

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dijital

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Emniyet Uyarıları DİKKAT Uygunsuz kullanım maddi hasar veya hatalı fonksiyona yol açar.

Kullanım Kılavuzu. Emniyet Uyarıları DİKKAT Uygunsuz kullanım maddi hasar veya hatalı fonksiyona yol açar. 1 4 Kullanım Kılavuzu saatinin emniyetli uygulanması ve uzun süreli kullanımı için kullanım kılavuzunu itinalıca okuyup saklayınız. Kullanma kılavuzu internette de kullanıma hazır bulunmaktadır: www.qlocktwo.com

Detaylı

* Şehir isimleri TIME/CALENDAR SETTINGS (Saat/Takvim Ayarları), WORLD TIME (Dünya Saati) ve ALARM modlarında, sağdan sola doğru değişir.

* Şehir isimleri TIME/CALENDAR SETTINGS (Saat/Takvim Ayarları), WORLD TIME (Dünya Saati) ve ALARM modlarında, sağdan sola doğru değişir. DUO DISPLAY QUARTZ / Cal. H023 ÖZELLİKLER 1. SAAT / TAKVİM (TIME / CALENDAR) 2. DÜNYA SAATİ (WORLD TIME) 3. ALARM 4. KRONOMETRE (STOPWATCH) 5. ŞEHİR İSİMLİ DÖNER BEZEL 6. PİL GÖSTERGESİ BUTONLAR & KADRAN

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

EPC MVA-TVA-TOU TİPİ KUMANDA PANOLARI PARAMETRE AYAR KLAVUZU ÖNEMLİ NOT :

EPC MVA-TVA-TOU TİPİ KUMANDA PANOLARI PARAMETRE AYAR KLAVUZU ÖNEMLİ NOT : ÖNEMLİ NOT : 1.) Parametre ayarlarken dünya standartlarındaki oranlar kesinlikle artırılmamalıdır, eğer ihtiyaç duyuluyorsa motoru daha hassas korumak için düşürülebilir. 2.) Parametre ayarlarına girmeden

Detaylı

CM727 KULLANIM KILAVUZU

CM727 KULLANIM KILAVUZU CM727 KULLANIM KILAVUZU 1 CM 727 KULLANIM KILAVUZU Tanım CM727, ısıtma sistem verimliliğini kontrol etmek,siz evdeyken ve dışarıdayken konfor sıcaklıklarını sağlamak amacıyla dizayn edilmiş bir programlanabilir

Detaylı

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Mode (Mod) Image Size (Resim boyutu) Image Format (Resim formatı) Capture Number (Çekim sayısı) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Full screen (Tam ekran)

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B Serisi reaktif güç röleleri, alçak gerilim elektrik tesislerinin reaktif güç kompanzasyonunda kullanılırlar. Kondansatör gruplarını devreye alan ve çıkaran reaktif

Detaylı

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı Devreye Almadan Önce Kullanım Kılavuzunu Mutlaka Okuyunuz. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı Koyacağınız Yerin Zemini Düz Olmalıdır. Cihazın Çalışacağı

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ 3 Kg - 6 Kg - 15 Kg - 30 Kg DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No : 19 4. Levent / İstanbul Tel : 0212-283 37 15

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE140/SE145 El cihazı SE140 veya SE145 Baz ünite Güç adaptörü Telefon kablosu* Pil kapağı 2xAAA Şarj

Detaylı

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Mavi ışıklı, LCD ekranlı 95 Kablosuz, 4 kablolu zonlu 6 grup telefon aramalı 10 saniye ses kayıtlı Uzaktan dinleme ve ayarlama fonksiyonu Detektörler için öğrenme

Detaylı

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Bataryanın şarj edilmesi Bataryanın takılması Antenin Takılması Bel Kilisi Mikrofon kulaklık seti takılması Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler Gelişmiş

Detaylı

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU POMPALAR ME1 PH OLASI ÇALIŞMA DURUMLARI SABİT FREKANS Sabit Dozlama. Sabit ve programlanabilir akış oranı PH A BAĞLI FREKANS ph dozlamayla bağlı. Bağlılığın sınırı

Detaylı

SAATİ VE KRONOMETRE İBRELERİNİ AYARLAMA

SAATİ VE KRONOMETRE İBRELERİNİ AYARLAMA SAAT 24 saat, akrep, yelkovan ve küçük saniye ibreleri KRONOMETRE 1 saniye aralıklarla 12 saate kadar ölçüm ölçüm 12 saate ulaştığında kronometre otomatik olarak sıfırlanır. GÖSTERGE VE DÜĞMELER Akrep

Detaylı

Içindekiler. Başlamadan Önce. Genel Bakim Talimatlar

Içindekiler. Başlamadan Önce. Genel Bakim Talimatlar Içindekiler Başlamadan Önce...P.37 Genel Bakim Talimatlar...P.37 Ondalik Noktasi Seçim Şalteri...P.38 Yuvarlama Şalteri...P.38 Sayaç Şalteri...P.38 Genel Toplam / Vergi Orani Giriş Şalteri...P.39 Anahtarι

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ: BUTON FONKSİYONLARI:

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ: BUTON FONKSİYONLARI: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ: Puma saatiniz, Kronograf, sayaç, alarm ve eğimli göstergeye sahiptir. Ayrıca, 2010 dan 2059 a kadar Otomatik takvim özelliği vardır.zaman ayarı 12 saat yada 24 saat ayarı şeklinde kullanılabilir.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Sızıntı

Detaylı

OPAX 208CN 8 BÖLGELİ KABLOLU PROFOSYONEL SOYGUN ALARM PANELİ PROGRAMLAMA KODLARI

OPAX 208CN 8 BÖLGELİ KABLOLU PROFOSYONEL SOYGUN ALARM PANELİ PROGRAMLAMA KODLARI OPAX 208CN 8 BÖLGELİ KABLOLU PROFOSYONEL SOYGUN ALARM PANELİ PROGRAMLAMA KODLARI www.opax.com.tr 1 PROGRAM DIŞINDA YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Tarih Saat Göstergesi [*] [4] Yapıldığı zaman sistem üzerindeki

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu LogiLight EM0003 Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu a. Güvenlik Uyarısı Premium Enerji Ölçeri sabit ve düzgün bir prize bağlayıp kullanın. Yanlış bir yerde kullandığınızda kırılmasına

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uzaktan kumandanın Tutulması... Uzaktan Kumandanın Teknik Özellikleri... İşlev Tuşları... LCD Üzerindeki Göstergeler...

İÇİNDEKİLER. Uzaktan kumandanın Tutulması... Uzaktan Kumandanın Teknik Özellikleri... İşlev Tuşları... LCD Üzerindeki Göstergeler... İÇİNDEKİLER Uzaktan kumandanın Tutulması... Uzaktan Kumandanın Teknik Özellikleri... 3 İşlev Tuşları... 4 LCD Üzerindeki Göstergeler... 7 Tuşların kullanılması... 8 AUTO (OTOMATİK) Konumu... 8 Soğutma/Isıtma/Fan

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

Q-P 110A Kullanım Kılavuzu

Q-P 110A Kullanım Kılavuzu Q-P 110A Kullanım Kılavuzu 1.Malzeme Listesi İsim Miktar Remarks Tuştakımı 1 Kullanım kılavuzu 1 Tornavida 1 20mmx60mm özel tuştakımı Lastik tıpa 2 6mmx30mm,sıkmak için kullanılır Akıllı vida 2 4mmx28mm

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

ELEKTRON K MUTFAK TERAZ LER KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRON K MUTFAK TERAZ LER KULLANIM KILAVUZU CA RY ELEKTRON K MUTFAK TERAZ LER KULLANIM KILAVUZU ÖZELL KLER 1. Süt ve su miktarını belirtir 2. De i tirilebilir iki ayrı birim sistemi; g, lb:oz 3. De i tirilebilir iki ayrı miktar sistemi; ml, fl oz

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

1- Güç Düğmesi Ve Butonlar 2- Yardımcı Menü

1- Güç Düğmesi Ve Butonlar 2- Yardımcı Menü 1- Güç Düğmesi Ve Butonlar 1 Güç Düğmesi 2 Başlama Butonu 3 Durdurma Butonu 4 Yukarı Butonu 5 Aşağı Butonu 2- Yardımcı Menü 1 Program Göstergesi 2 Program Butonu 3 Sequence Butonu 4 Üst Ekran 5 Üst Ekran

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P15 / 30 / 50

Kullanım Kılavuzu Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P15 / 30 / 50 Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P15 / 30 / 50 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

Kapı Deliği Görüntüleyicisi. Kullanım Kılavuzu. Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014

Kapı Deliği Görüntüleyicisi. Kullanım Kılavuzu. Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014 Kapı Deliği Görüntüleyicisi Dijital Kapı Görüntüleyici! PHV 133012/ PHV133014 Kullanım Kılavuzu WEEE Yönetmeliği & Ürünün İmha Edilmesi Bu ürün, kullanım süresinin sonunda standart ev atıkları gibi imha

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK GRAFIX Asansör Gösterge Sistemi KULLANIM KILAVUZU. F/7.5.5.02.76 R:0 1 / 11 Grafix

AYBEY ELEKTRONİK GRAFIX Asansör Gösterge Sistemi KULLANIM KILAVUZU. F/7.5.5.02.76 R:0 1 / 11 Grafix AYBEY ELEKTRONİK GRAFIX Asansör Gösterge Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.76 R:0 1 / 11 Grafix GRAFIX GRAFİK LCD KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM: 1.00 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Orhanlı Mah. Katip

Detaylı

DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. falcon h type Bu kullanma kılavuzunu Falcon H Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

TP41txrx Çift yönlü, Kısa mesafeli

TP41txrx Çift yönlü, Kısa mesafeli TP41txrx Çift yönlü, Kısa mesafeli Karşılıklı konuşmaya imkan veren Dijital, Kablosuz Grup İletişim Sistemi ---- KULLANMA KLAVUZU --- GENEL AÇIKLAMA 1. Tüm sistemin çalışabilmesi için enaz bir adet master-konuşmacı

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Kablosuz Dijital Telefon SE 240 Telesekreterli Kablosuz Dijital Telefon SE 245 Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE240/SE245 El cihazı

Detaylı

Saati ve kronometre kollarının pozisyonunu ayarlama

Saati ve kronometre kollarının pozisyonunu ayarlama SEIKO / PULSAR / LORUS 7T94 Kalibre Kullanma Kılavuzu ZAMAN / TARİH KRONOMETRE YELKOVAN AKREP TARİH TEPE a. Normal pozisyon b. İlk çekiş c. İkinci çekiş SANİYE KOLU * A ve B tuşlarının kullanımı için güvenlik

Detaylı

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. Speed Dome Kamerayı D-MAX protokolünde kullanıyorsanız. 3.PRESET İŞLEMLERİ KONTROL KOMUTLARI A. Preset

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU Eylül 201 1. Giriş Kullandığınız ürün yüksek teknolojiyi kullanarak üretilmiş, üstün tasarıma sahip bir üründür. Bu gelişmiş teknolojili sistem size, karışık kodları ezberlemek

Detaylı

DİJİTAL UYDU METRE KULLANMA KILAVUZU

DİJİTAL UYDU METRE KULLANMA KILAVUZU DİJİTAL UYDU METRE KULLANMA KILAVUZU 1 http://www.trimaxmeters.com/ ~ sales@trimaxmeters.com Uydu metreyi ilk kullanımdan önce lütfen kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuz içindeki açıklamalar

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Gaz Kontrol Cihazları PCE-LD 1

Kullanım Kılavuzu Gaz Kontrol Cihazları PCE-LD 1 Gaz Kontrol Cihazları PCE-LD 1 Versiyon 1.1 01/07/2016 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 ÖZELLİKLER... 3 3 TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 4 CİHAZ... 4 5 KULLANIMA HAZIRLIK... 5 5.1 Pilleri takma... 5 5.2 Soğutucunun

Detaylı

Receiver REC 150. Kullanma kılavuzu

Receiver REC 150. Kullanma kılavuzu Receiver tr Kullanma kılavuzu Kullanma kılavuzu STABILA, rotasyonlu lazerlerin tespiti için kullanımı kolay bir Receiver dir. Receiver cihazı ile rotasyon lazer cihazlarından gelen lazer ışınlarını, insan

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar.

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. Akıllı zile basıldığında ev içerisindeki zil aksesuarı çalar ve bu sırada

Detaylı

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na Oksijen sensörünün değiştirilmesi Giriş Oksijen sensörünün her iki senede bir ya da gerekirse daha kısa aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Genel onarım talimatları Ventilatöre bakım yaparken, ventilatör

Detaylı

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212) 549 94

Detaylı

Kullanım Kılavuzu

Kullanım Kılavuzu www.makrodedektor.com Kullanım Kılavuzu Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma / Kapama Titreşim / Ses & LED LED Aydınlatma Ses Çıkışı Hassasiyet Ayarı Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Kanal Seçimi Gelişmiş Özellikler Temizlik ve Bakım

Detaylı

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu D4U-BM2L Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu (Çoklu-port Ankesörlü Telefon Faturalama Sayacı) İthalatçı Firma : Teknocom Elektronik Ltd. Tel: 0212-2923171 www.teknocomelektronik.com.tr destek@teknocomelektronik.com

Detaylı

! Mikrodalga Kullanma Kılavuzu!

! Mikrodalga Kullanma Kılavuzu! MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Mikrodalga Kullanma Kılavuzu Mod. BO243MW A. Kullanma Talimatları 1. Saati Ayarlama: Mikrodalga ilk çalıştırıldığı zaman, ekran 0:00 ı gösterecek ve bir kez sinyal sesi duyulacak.

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH920D SET DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza edin.

Detaylı

SEIKO 5T82 KULLANMA KILAVUZU

SEIKO 5T82 KULLANMA KILAVUZU SEIKO 5T82 KULLANMA KILAVUZU Özellikler Zaman/Tarih Farklı zaman dilimlerindeki 24 şehir 2 küçük ibre ile 24 saat formatında gösterilir. Alarm Bulunulan zamandan 12 saat sonrasına kadar ayarlanabilen ve

Detaylı

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir.

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir. Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu Apex Pointer + apeks bulucu cihazını aldığınız için tebrik ederiz. Yeni enstrümanınız kök kanal boyunu kesin ve çabuk olarak belirleme imkanı sağlar. Cihazınızdan en

Detaylı