Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384"

Transkript

1 Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/622; C. Senatosu 1/373) T. a. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Hay t : /167 MİLLET MECLİS t BAŞKANLIĞINA Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine arzı Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan «1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı» ve gerekçesi ile eki cetveller ilişik olarak sunulmuştur Gereğinin yapılmasını rica ederim. İ. İnönü Başbakan Birinci Madde : B. M. Düşülen Eklenen GEREKÇE (A/l) Anayasa Mahkemesi İzahat \ 000 Tasarrufu ıınüımkün görülmüştür. Steyşiin Vagon Ihiznıet otomobili ile daire Mzlmıetierinde kullanılan fcaptikıactının mıaılî,'yıl sonuna kadar olan benzin, yağ ve.sair işletnue mabatlarının karşılanabilmesi maksadı ile hu miktar ödemeğin emıenıme'sinıe ihtiyaç duyulmıa'ktadır. Hizmet otomobili olanalk satınıalman steyşın vagon otoanıobilin yeni ınııo deuerden olaıoağı düşüncesiyle (Onanma) (maddesine liralık cüzi bir ödenek konulmuştu. Devlet Malzıeme Ofilskıin elinde kullanılmamış otomobil bıılusn-miaırıuam sebebiyle 1959 model beysin vagon ısatınalunııuı :ti!r. Bu otoımıobiimaı sık sık araza yapması dolayısiyle gerek bu araibanın g'erokse kaptıkaçtının onarma masrafları malî yıl sonuna /kadar ıyetm.i)yeıcıeğind! en liranın ^klenonesi gterekimektedi'r. Başbakanlık Tasarrufu mümlkün görülmektedir. Sekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezinde yeniden hizmete başlamış olan 3 lâboratuvarın santrala bağlanması ve 12 ;.'ded telefon makinasmm temini için eklenmesine ihtiva»' d u vnlmaktadır.

2 2 B. M. Düşülen EMıenetn İzahat TasaiYiıi'u mümkün görülmüştür Atom Enerjisi Komisyonu Teşkilâtında kullanılan taşıtlara.1963 yılında biri 36 kişilik otobüs diğeri, arazi tipi Jeep almak üzere iki taşıt ilâve olunmuş ve bıı taşıtlar için 1963 yılı bütçesiyle ödenek talebedilememiştir Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezinin şehirden 42 Kın. uzak bulunması göz önüne alınarak bu taşıtlar için liranın eklenmesi zaruri bulunmaktadır Kski model taşıtlardan istifade ancak motor ve şasilerin tamir ve bakımlariyle mümkün olabilmektedir. Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezinin şehre 42 Km. uzakta bulunması sebebiyle vasıtaların sık. sık onar ilamsın a ihtiyaç duyulduğundan bu miktarın eklenmesi gerekmektedir Tasarrufu mümkün görülmüştür Tekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezinin tesis ve kuruluş gayesi olan araştırma ve, eğitim işinin tahakkuku nükleer sahadaki değişiklik ve yeniliklere ait neşriyim takip ve incelenmesi ile mümkün bulunduğundan bu kabil neşriyatın satınalmabilmesi için bu miktar ('»deneğin eklenmesine ihtiyaç duyulmaktadır Tasarrufu mümkün görülmüştür. İçişleri Bakanlığı ) Yeni tedavi yönetmeliğine göre, tedavi yapılacak resmî ) sağlık müesseseleri artırılmış ve daire doktorlarınea verilen reçete bedellerinin ("»denmesi kabul edilmiş bulunduğundan Bütçe Kanunu ile alman ödenekler yıl sonuna kadar yel.miyecektir. Bu itibarla, bu tertiplere (»denek eklenmesine zaruret hissedilmektedir Tasarrufu mümkün görülmüştür ) ) Dışişleri Bakanlığı Tasarrufu mümkün görülmektedir Bu tertipteki ödenek 9 ay içinde tamamen sarf edilmiş bulunmaktadır. Fahri Konsolosluklarımızın aidat ve sair idare giderlerinin 198 sayılı Kanun gereğince mahsup işlemlerinin yapılabilmesi için liranın eklenmesine ihtiyaç duyulmaktadır Memleketimizi ziyareti kararlaştırılmış bulunan Sovyetler Birliği Parlâmento Heyetinin ağırlanabil m esi masadiyle bu miktar ödeneğin eklenmesi gerekmektedir. C. Senatosu ( S. Sayısı : 384)

3 B. M. Düşülen Eklenen îzabat OOO Kıbmıs hâdiselerinin iarz lefotâği son inkişaflar.muvacehesinde Hükümetimizin sarf 'eylediği devamlı faaliyetler cümlesinden olınaik üzere bu ımıeıseile ile alâkalı temaslarda bulunulması için bâzı heyetlerin Avrupa'nın muhtelif devlet merkezlenme gönderilmeleri iktiza ettiği gibi bu mühim. dâvanın bundan sonra.arz ekeceği seyirlere göne daha birçok temas ve ileri seviyede toplanıtlaraı yapılması varit görülmektediı\ Bu itibarla bu tertibe ödenek ekilenim esine zaruret hissedilmıektedir i ) ) Millî Eğitim Bakanlığı Nakilleri yapılan öğretmen ve hizmetlilerin yolluklarının karşılanajbilmıe'si dişin eklenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. 'Merkıez ve iller teşkilâtında vazifeli öğretmen ve hizmetlilerim tedavi giderlerinin karşılama bilmesi liçıim. bu tertiplere ödenek eklenmesi gerekmektedir. 'Tasarrufu mümkün ^görülmuş'tıür. Ticaret Bakanlığı Bu tertibe 'konulan ödenek tamamen ısarf edilmiş bulunduğundan taihakkuik etmiş bulunan tedavi giderlerini karşulamıak ü'znee bu miktarın eklenmesi gerekmektedir, Tasarrufu mümkün bulunmaktadır. Gümrük ve Tekel Bakanlığı 'Münhal kadrolar dolayısiyle tasarrufu mümkündür yılı içinde vukua gelen doğumlar.sebebiyle eklenmesine 'zaruret Mssediilmiştir Ipsaflla hudut kapısına PTT İdaresince konulacıalk telefon için Gümrük ve Tekel Bakanlığının hissesine düşecek tesis ımasraifliaranan karşılanabilmesi mıaksadiyle bu ödeneğin ekl'emmıesıine ilhtiyaç duyulınatktadır Kaçakçı takibinde kullaaıılan kama ve deniz taşıtlarınım daimî seyir halinde olması ve akar yakıt fiyatlarında 1962 jılma nazaran % 26 oranında bir artış meydana gelmesi sebebiyle bu tertibe konulan ödenek yetmediğinden eklenmesi gerekmektedir. Ulaştırma Bakanlığı ) Devlet Daminyolları bimiasınıaı Ulalştımm Bakanlığının i ) galinde bulunan kısmana isabet eden laydınlatma, ısıtma ve ) kira, bedelleriyle binaya 'ait vergi ve resimlerin Ulaştınmıa 'Bakanlığınca mezkûr idareye ödenmesini temin için mukavele yapılmasa gerekmekte ve tertiplere mevcut.ödemeğin kifa- C. Senatosu ( S. Sayısı : 384)

4 B. M. Düşülen Eklenen 4 izahat ) ) ) ) ) ) ) yet efcmie.rn.eisi sebebiyle bıı imıktıa.r ödeneklerin Eklenmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Taısanrufu.mıümkün görülmektedir. Haırb Okukı ile ilişiği kesilen ve.müsa/baka sınavını kazanan 10 öğnemciı ile ;, Millî Eğitim B-aıkanilığiıiıoa teste tabi tutulanalk fkaızanatn 10 öğrencinin masraflarım karşılaımak üzere eklenımesine iihtiya'ç duyulmaktadır. Tasarrufu mümmin görülmektedir, Çalışma Bakanlığı i242 sayılı ıkaaııun gereğince verâlnısösa ıger-eken üç üst de- neıoe.aylıklamınm ödenmesi sebebiyle teftibimdeki ödenek 'kifayet letımıiıye çiğinden eklenmesinle ihtiyaç duyulmuştur ) ) ) ) Tasarrufu mümikün ıgörüimiek'tedin*. Bu tsertiplerdekıi ödenekler tamamen. sarf edilmiştir. ikarşılauabüllmesi için ödemek eklenmesi gerek İhtiyacın mektedir. Sanayi Bakanlığı Tasarrufu mümikün gömülmektedir Sarfiyat ıseyrine göre.bıı ımi'kfcar ödemeğe ihtiyaç bulunduğu.anlaşılmışti'r Bu böiütmdelki ödenek taimia'meıı.sarf edilmiştir. Malî yıl sonuma kadar.olanı ihtiyacın karşılanabilmesi için bu miktar ödeneğim eklenmesi.gerekmektedir. Toprak ve îskân îşleri Genel Müdürlüğü ) (Bu tertiplleıre konulmuş builunıaaı (ödenekler tamıameıı sarf ) edilmiştir. Hastanelerde ve ;ayakta tedavi gören nueımurlarm yaltak:, ilâç ve ameliya-t bedellerinin ödenmesi için bu miktar ödeneğin. 'emenımıesıine ihtiyaç duyulmuştur T^^rırufu mümikün ^görülmektedir. C. Senatosu (S. Sayısı : 384)

5 -.5 (A/2) Dışişleri Bakanlığı B. M. Düşülen Eklenen İzahat ) ) Devle't imalı bâzı dış temsilcilik bdnaldarında muetydanıa ge^ lon başlarların gideralmıesi ve Dışişleri Bakaaılığı biınaisiinjın oınarılm.'aısı gerekmektedir. Tertipleri/ndeki ödenek 'bu işlerin yapılmasına kâfi. geltmediğıkıden ödenek laktaıriltoaısına ihtiyaç dııyulmraştur. Tasarrufu mümikün ıgörüknektedir ooo Gümrük ve Tekel Bakanlığı Demiz taşıtları iğin ımakina alin.ma.sina 2490 sayılı Kamına mıüısilıeniden istanbul Gümrükleri Başmüdürlüğünce yapılan eksiltmeye ıtialip bulunmadığından bir kısım nıalkkiıalaran a hnıamıaımaisı ısplbebdyle tastarrafu.miümikün.göriil.müştnr. İkinci Madde : Renkten ihdas.udilimiş.bulunan Köy İşleri illıe Enerji ve Tabiî Kaynaklar B.a'kamlıkliarı dolayıfdyüıe, Balkanlara veırilııneisi genelken ödemekleri.fcarşılıaınıak üzere Başbakanlık bütçesinin 101 nci (Ödenekler) bölümlünde yem<iıd<em bir ımıad^de!açılara : k, bu maddeye 'olağanüstü ödenek toonu'lnııasına /jaruret hâsıl olmuştur. Üçüncü Madde : 1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı. (R) işaretli cetveldin Millî Eğitini Bakanlığına.ait kısmında öğretmem okullarımın şehir dışı hizmetlerimde krtllaımlmiaik üzene 18.aded (4x4) ıar.azi kaptıkaçtı satınailmmıası ön göımiılmüştüi'. Devlet Malzeme Ofisinde bu tipte vasıta bulurumıaiması.sebebiyle, mezkûr Ofisin hailen elimde mevcut iarazii binek (4 x 4) tipindefei vasıtaların s-atınalliinabilmeısiınıi Itıemin için 1963 yılı Bütçe K-a 1 - ikiımuna bağlı (,R) i^aret'ldı cetvelde değişiklik yapılması gerekım'eikt'edir. O. Senatosu ( a Sayısı t 384)

6 T. B. M. M. Karma Bütçe Komisyonu Esas No. : 1/622 Karar No. : 32 6 Karma Bütçe Komisyonu raporu Cumhuriyet Senatosu Yüksek Başkanlığına likli Komisyonumuza havale edilmiş (bulunan, «19 03 "yılı Bütçe Kanununa, 'bağlı cetvellerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasurısı» ilgili Hükümet timsal çilerinin, de iştirakiyle tetkik ve müzakere edildi. Kanun tasarısında; Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık, İçiş i eri, Dışişleri, Millî Eğitim, Ticaret, Gümrük ve Tekel, Ulaştırma Çalışma ve Sanayi Bakanlıkları ile Toprak ve takan İşleri Genel Müdürlüğünün 1963 yılı bütçesinin (A/l) ve (A/2) işaretli cetvel beri arasında, tasarrufu mümkün maddelerden ödeneği kâfi gelmiyen maddelere ceman liranın aktarılması, «Köy İşleri Bakanı ile Enerji ve Tabiî Kaynalar Bakanı ödeneği» adı ile yeniden Başbakanlığın 1963 bütçesinin 101 nei Ibölümünde açılan 14 ncü maddeye 500 lininin olağanüstü ödenek olarak konması ve Millî Eğitim Bakanlığı 1963 bütçesine konmuş olan pikapların l satınalmabilmesi için Devlet Malzeme Ofisinde mevcut bulunan pikaplara uygun olarak (R) cetvelinin değiştirilmesi, derpiş olunmaktadır. Zaruretin icabına göre hazırlandığına inanan komisyonumuz tasarıyı eetvelleriylc birlikte aynen kabul etmiştir. Genel Kurulun tasvibine arz olunmak ve öncelikle görüşülmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. Başkan Trabzon yi. 8. Ağanoğlu Ih Artvin 8. O. Avcı Müftügü Sözcü İzmir N. Mirkelâmoğlu Burdur H. Otan Giresun Söz hakkım mahfuz t. E. Kılıçoğlu Kâtip Yozgat C. Sungur Gumlıurbaşkanmca S. ü. S. Kurutluoğlu (fümaşane Söz hakkım mahfuz 8. Savacı Ankara N. Berkkav Diyarbakır H. Güldoğan a. r İçel Okıjayuz Izınk* Söz lıakknn mahfuz N. Kürşat Kastamonu Söz hakkım mahfuz 8. Keskim II. Kayseri Dikeçligil Konya,.. Dinekli Konya R. özal Mardin. Aysan Muş /. Akpolat Ordu 8. Koksal. Sakarya B. Akdağ Sakarya İV.Bay ar Sakarya Söz hakkım mahfuz M, Gürer Siirt A. Yasa Sinop M. Aliccmoğlu Trabzon A R. TJzuner Tunceli M. A. Demir Van F. Işık Yozgat V, livar Rize 8öz hakkım mahfuz C. Yalçın 0. Senatosu ( S. Sayısı : 384)

7 HÜKÜMET TASARISI 1963 yılı Bütçe, Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılman halikında kanun tasarısı MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerin ilişik (1) sayılı cetvelde yazılı tertipleri arasında liralık aktarma yapılmıştır. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelin Başbakanlık kısmının 101 nci (Ödenekler) bölümünde (Köy îşleri Bakanı ile Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı ödeneği) adiyle yeniden açılan 14 ncü maddeye 500 lira olağanüstü Ödenek konulmuştur. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı (R) işaretli cetvelden ilişik (2) sayılı cetvelde yazılı formül çıkarılmış, yerine ilişik (3) sayılı cetvelde yazılı formül eklenmiştir. MADDE 4. Bu kanun yayımı tarihinde üğe girer. MADDE 5 yürütür. Başbakan ismet İnönü Devlet. Bakanı V. I. S. Omay Devlet Bakanı /.»S'. Omay Millî Savunma Bakanı /. Sanca)- Dışişleri Bakanı V. K. Satır Millî Eğitim Bakanı /. öktem Ticaret Bakanı F, îslimyeli (İiim. ve Tekel Bakanı M. Yüceler Ulaştırma Bakanı F. Alpiskender Sanayi Bakanı - Bu kanunu Maliye Bakanı Enerji v Devlet Bakanı ve Rnşb. Yardımcısı K. Satır Devlet Bakanı M. Yolar Adalet Bakanı S. Çumralı İçişleri Bakanı O. öztrak Maliye Bakam F. Melen Bavmdırlık Bakanı A. H. Onat Saji'. ve Sos. Y. Bakanı K. Demir Tarım Bakanı T. Şahin Çalışma Bakanı B. Ecevit Tabiî Kay. Bakanı M. Erten U. Oval Tur. ve Tanıtma Bakanı İmai' ve İskân Bakanı A. I. Göğüs O. Vzcr Köy İşleri Bakanı L. Yurdoğlu 7 O. Senatosu ( S. Sayısı : 384) KARMA BÜTÇE KOMİSYONUNUN DEĞİŞTÎRÎŞİ 1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı MADDE 1. Tasarının 1 nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 2. Tasarının 2 nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 3. Tasarının 3 ncü maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 4. Tasarının 4 ncü maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 5. Tasarının 5 nci maddesi aynen kabul edilmiştir. (Tasarıya bağlı cetveller wynen kabul edilmiştir.)

8 _ 8 Hükümet tasarısına bağlı cetveller [1] SAYILI CETVEL Düşülen Eklenen B. M. Ödeneğin çeşidi Lira Lira (A/İ) Anayasa Mahkemesi 304 Posta, telgraf ve telefon ücret ve giderleri 20 Telefon giderleri Taşıt giderleri 21 Merkez taşıtları işletme giderleri Merkez taşıtları onarma giderleri Bölüm toplamı Başbakanlık 303 Basılı kâğıt ve defterler 14 Atom Enerjisi Komisyonu ;>04 Posta, telgraf ve telefon ücret ve giderleri 22 Atom Enerjisi Komisyonu telefon giderleri 15 00(1 30(> Giyecekler 13 Atom Enerjisi Komisyonu H 00O 307 Yolluklar 51 Atom Enerjisi Komisyonu yabancı uzman ve hizmetlilerle, bunlara yardımcı personelin yolluk ve giderleri <) Taşıt giderleri 43 Atom Enerjisi Komisyonu taşıtları işletme Atom -Enerjisi Komisyonu taşıt onarma Bölüm toplamı Atom Enerjisi Komisyonu ile istişare heyeti tazminatları Yayın giderleri 12 Atom Enerjisi Komisyonu satmalına ve abone 30 00(1 453 Milletlerarası münasebetlerin gerektirdiği giderler 20 Atom Enerjisi Komisyonu, kongre 1 ve konferanslara iştirak edeceklerin yolluk' re giderleri 2!) 000 îçişleri Bakanlığı sayılı Kanun gereğince ödenecek' tedavi giderleri ve yollukları li Merkez Vilâyetler b' Bölüm toplamı Kaymakamlık ve meslek kursları 11 Kursa gelecek memurların yollukları, gündelikleri, inceleme gezileri yollukları motorlu vasıta öğrenimi ve her çeşit uygulama giderleri O. Senatosu ( S. Sayısı : 384 )

9 9 M. ödeneğin çeşidi Lira Lira Dışişleri Bakanlığı 302 Ecnebi memleketlerdeki teşkilâtın büro ve genel giderleri 20 Döşeme-demirbaş 304 Posta, telgraf ve telefon ücret ve giderleri Merkez posta ve telgraf ücretleri o 11 Fahri konsolosluklar aidatı ve giderleri Temsil ve ağırlama giderleri 20 Yabancı Devlet ve Hükümet reislerinin ve misafirlerinin ve ecnebi elçilerin ağırlama giderleri Milletlerarası ımüjroaselbetlerin gerektirdiği giderler 20 Kongre, konferans ve [komisyonlara iştirak: edeceklerin yolluk ve gidenleri Millî Eğitim Bakanlığı 307 Yolluklar 10 Sürekli görev yoluğu sayılı Kanun gereğince ödenecek tedavi giderleri ve yollukları 11 Merkez Vilâyetler 'Bölüm (toplamı Yabıanicı memleketlere.gönderilecek: öğrencilerin her çeşit.giderleri 13 Millî Eğittim Bakanlığı Ticaret Bakanlığı saydı Kamun gereğince ödenecek tedavi 'gider ve yollukları 11 Merkez Işitiralk edilecek dış sergiler (Gümrük ve Tekel Bakanlığı 201 Maaşlar 12 Vilâyetler memurları maaşları ve 4598 sayılı kanunlar (gereğince yapılacak zam ve yardımlar 12 Vilâyetler memurları çocuk zalmmı Posta, telgraf ve telefon ücret ve giderleri 22 Vilâyetler telefon giderleri Taşıt giderleri 31 Vilâyetler İkana ve defrıiz taşıtları işletme giderleri C. Seneitoşu ( S. Sayısı : 384)

10 B. M. 10 ödeneğin çeşidi Düşülefa Eklenen Ulaştırma Bakanlığı 301 Merkez daireleri büro giderleri 50 Aydınla/tuna 60 Isıtma 'Bölüm toplamı Kira bedeli 11 Merkez Giyecekler Yolluklar 10 Daimî vazife yolluğu 40 Bcneibi 'memleketler yolluğu 70 Limaın reis ve mremuırlıarıınmi' vazife ile gemilere gidip ıgelımelerii için deniz taşıtları ücreti ' Bölüm toplamı Yüksek: istihare Kuruluma üye olarak iştirak edeceklerin' huzur hakları ile yollukları Yüksek Denizcilik Okulu ıgenel giderleri Liman idareleri giderleri 120 Deniz taşıtları işletme ıgiderleri Milletlerarası münasebetlerin.gerektirdiği (giderler 10 Kurum ve derneklere katılma payı Çalışma Bakanlığı Ma/aşlar 11 Merkez memurları maaşı Ücretler 12 İller hizmetlileri ücreti Yolluklar 30 Müfettişler yolluğu 4598 sayılı Kanun gereğince ödenecek tedavi ıgiıdeır ve yollukları Tl Merkez 12 tiler [Bölüm toplamı Sanayi Bakanlığı 303 Basılı kâğıt ve defterler 309 Taşıt giderleri 21 Merkez taşıtları işletme sayılı Maden Kanunuı gereğince yapılacak bilûnıuım ilân ve sair giderleri C. Senatosu ( S. Sayısı : 384)

11 11 B. M. Ödeneğin çeşidi Düşülen Eklenen Toprak ve İskân İşleri Genel Müdürlüğü sayılı Kanun gereğince oldeniecek tedavi giderleri ve yol lıl Metfkez 12 Vilâyetler ! Taşıma giderleri 12 ıtsikân işleri taşıma giderleri Bölüm toplamı (A/l) toplamı (A/2) Dışişleri Bakanlığı 701 Binıa oniarumı leltüit ve proje gideırlerri \Makina ve teçhizat satmalına ve onarım 20 Haberleşme tesisleri " Gümrük ve Tekel Bakanlığı 781 Yeni makima ve teçhizat (satmalımı (A/2) toplamı Genel toplam [2] SAYILI CETVEL Aded öintsi ve nerede kullanılacağı Millî Eğitim Bakanlığı 18 Arazi fcaptikaçtı, şehir dışı hizımetleraı için (4X4) (öğretmen okulları için) [3] SAYILI CETVEL Millî Eğitim Bakanlığı 18 Arazi bimelk, şehir dışa 'hizmetleri için (4X4) (öğretmen okulları için) «*<t --» taagmtgiftua ^. an» C. Senatosu ( S. Sayısı : 384)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ DORKM:TOI CÎLT : 2 TOPLANTI:! T, B M, M TUTANAK DERGİSİ Onuncu birleşim 29 XI 1946 Cuma t fîegen tıodtanak ggeti 130 2 hayale edilen kâğıtlar 130,131 3 Başkş,nj3fc iy^nmın Kamutaya sunuşla*} 131 1 $ajnı

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I Ankara Üniversitesi Rektörlük kadroları ile Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu kuruluş kadroları kanunu tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe komisyonları raporları (/0)

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

Mimari S. SAYISI : /O

Mimari S. SAYISI : /O Devre : X Tf/t Mimari S. SAYISI : /O 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 926 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 195 malî yılı Muvazenei

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248)

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) Hudut ve Sahiller Sıhhat 345 Umum Müdürlüğü 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) 3So. Kabul tarihi 6681, 27.11.1956 MADDE 1. Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü.

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) Dönem : 1 Toplantı 3 MİLLET MECLlSl S. Sayısı : 737 5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) T. a. Başbakanlık

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Dönem : 22 T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Yasama Yılı: 3 Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İspanya Krallığı Turizm ve Ticaret Devlet Sekreterliği Arasında Turizm Alanında işbirliği Mutabakat

Detaylı

Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4

Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4 Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/425; C. Senatosu

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448 Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1306 1969 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu raporu (Millet Meclisi 1/22; Cumhuriyet

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı :

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : ıı Antalya Milletvekili İhsan AtaöVün, gece öğretimi yapan yüksek dereceli İstanbul Akşam Teknik Okulunda görevlendirilecek öğretmenler ile asistanlara

Detaylı

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756)

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756) S. Sayısı: 253 Sürekli Görevle Yabancı Memleketlerde Bulunan Memurların Aylıkları hakkındaki 4991 sayılı Kanunun 1 nci maddesine bir fıkra eklenmesine dair Kanun tasarısı ve Dışişleri K omisyonu raporu

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 563)

TBMM (S. Sayısı: 563) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 563) Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukuna Göre Kurulmuş Olan Üniversitelerin Karşılıklı Tanınmasına Dair Milletlerarası Anlaşmanın Onaylanmasının

Detaylı

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu 427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 946 yılı Bütçe Kanunu (Hami Gazete ile ilâm :.T. 96 - Sayı : 6-96) No. Kabul tarihi 4823 28. XII. 9 BİRİNCİ MADDE Hudut A e Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

Detaylı

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505)

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505) Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 13. 7. 1967 gün ve 904, 905 ve 906 sayılı Kanunlar uyarınca 4 Haziran 1972 Pazar günü yapılacak mahallî idare seçimlerinin yeniden düzenlenmesi hakkmda kanun

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA DSnem : 1 Toplantı: ı MlLLETMECLlSl S. Sayısı : İstanbul'da Beşiktaş'da Vişnezade mahallesinde Teşvikiye ve Maçka meydanı sokaklarında kâin ve Hazineye ait iken parasız olarak İstanbul Belediyesine devredilmiş

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3 Devre :XI İçtima: 3 S. SAYISI : 109 Maarif Vekâleti kuruluş kadroları ile merkez kuruluş ve görevleri hakkındaki 2287 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair olan 4926 sayılı Kanunla ek ve zeyilleri

Detaylı

Millî Eğitim Komisyonu raporu

Millî Eğitim Komisyonu raporu Toplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkındaki 892 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Milli Eğitim

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 396)

TBMM (S. Sayısı: 396) Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 396) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/712) Not:

Detaylı

Iktısad encümeni mazbatası

Iktısad encümeni mazbatası S. Sayısı: 71 Gümrük tarife kanununa bağli idhalât umumî tarifesinin 607/ D pozisyonuna bir fıkra ilâvesine dair kanun lâyihası ve İktısad, Gümrük ve inhisarlar, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 15.321.473,94 GELİRLER HESABI 31.6.870,52 PERSONEL GİDERLERİ 6.277.936,41 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 180.5,86 MEMURLAR 5.823.456,92 Mal

Detaylı

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Devre: XI içtimaa Kt\ S. SAYISI : OU 959 Yılı Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/265) T, c. ~~~

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI 31.12.1992 TARİHLİ BİLANÇOSU

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI 31.12.1992 TARİHLİ BİLANÇOSU TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI 3.2.992 TARİHLİ BİLANÇOSU AKTİF PASİF Ozvarlıklar 594.58.59. Alacaklılar Hs 2.634.869.55. Geçici Hs 357.3.567. Hazır Değerler.37.246.26. Kasa 79.985.288.- Bankalar 47.26.738.-

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

SIRA SAYISI: 481 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında

SIRA SAYISI: 481 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 481 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Misyon ve Konsolosluk Mensuplarının Aile

Detaylı

MİLLET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

MİLLET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM:5 ClLT : 1 TOPLANTI:! MİLLET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 1» ı 21 nci Birleşim 21. 7. 1977 Perşembe İÇİNDEKİLER Sayfa I. GEÇEN TUTANAK ÖZETİ 110 II. YOKLAMA 110 III. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI

Detaylı

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur.

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur. Devre : XI Q /Q İçtima: S. SAYISI : üö İdare Âmirleri Balıkesir Mebusu Ahmet Kocabıyıkoğlu ve iki arkadaşının, malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa ek kanun teklifi ve Bütçe Encümeni mazbatası (/33) Yüksek

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Boğaziçi Üniversitesi adiyle İstanbul'da bir üniversite kurulması hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 661 11.8.1983 Tarih ve 2876 Sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununun Geçici 4 üncü Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısının Danışma Meclisince

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 394) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İslam Konferansı Örgütüne Bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Arasında

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 216 MALĐ YILI BÜTÇESĐ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3 31 32 33 34 35 36 37 38 39 4 41 42 43 44 45 46 47 48

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 54.298,01,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39

Detaylı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı DONEM : 22 CİLT : 1 YASAMA YILI: 1 7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı I. - GEÇEN TUTANAK ÖZETİ II. - GELEN KÂĞITLAR İÇİNDEKİLER III. - BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A) OTURUM BAŞKANLARININ KONUŞMALARI

Detaylı

SIRA SAYISI: 698 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 698 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 698 Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolüne Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ve Dışişleri Komisyonu Raporu

Detaylı

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490)

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) 101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) No. Kabul tarihi 4976 23. XII. 1946 BİRİNCİ MADDE 1946 yılı

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (Mîllet Meclisi 1/397;

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesine istinaden mütenevvi müdürlüklerden mütenevvi kalemler arasında ödenek aktarılması.

Detaylı

SAYI : 197 MERSİN 21/10/2015 KARAR KONUNUN GÖRÜŞÜLEREK OYLANMASI SONUCUNDA

SAYI : 197 MERSİN 21/10/2015 KARAR KONUNUN GÖRÜŞÜLEREK OYLANMASI SONUCUNDA Belediye Meclisinin 05/10/2015 tarih ve 170 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu ile Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna ortak havale edilen 2016 Mali

Detaylı

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu VERGİ BİRİMLERİ Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu 2. Vergi Birimleri. 2.1. Vergi Birimlerinin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu Birimin Adı 31/12/1996 31/12/1997 31/12/1998

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 1309 Sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 677 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ AĞUSTOS 2014 AĞUSTOS 2015 AĞUSTOS DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel 6.923.242.369,58 7.610.897.643,07 9,93 1 1 0 0 Memurlar 6.532.460.120,65

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 15.7.572,59 6 GELİRLER HESABI 37.743.358,96 PERSONEL GİDERLERİ 8.550.786,61 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 57.747,26 MEMURLAR 8.219.8,82

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 66.522.4,70 GELİRLER HESABI 96.594.3,48 PERSONEL GİDERLERİ 40.225.8,85 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.676.1,49 MEMURLAR 39.177.6,21 Mal ve

Detaylı

Plân Komisyonu rapora. Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına

Plân Komisyonu rapora. Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına Dönem : 1 Toplantı : 2 MİLLET MECLÎSİ S. Sayısı : 306 Y a e ^ Bursa Milletvekili Sadrettin Çanga ve 29 arkadaşının Gümrük Kanununun 17 nci maddesinin 7 numaralı bendine 5651 sayılı Kanunla eklenen (c)

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı 30 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 sayılı Kanuna ek Elâzığ Veteriner Fakültesi kuruluş kadroları hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir.

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir. Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 252) Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve T\ırizm Komisyonu

Detaylı

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000 02 ÖZEL KALEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 5.336.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 5.336.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 5.336.000

Detaylı

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ 1) Türkiye Büyük Millet Meclisi 2) Cumhurbaşkanlığı 3) Başbakanlık 4) Anayasa Mahkemesi 5) Yargıtay 6) Danıştay 7) Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 8) Sayıştay 9) Adalet Bakanlığı 10) Millî Savunma Bakanlığı

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 76.5.871,49 6 GELİRLER HESABI 154.536.871,86 Personel 2.615.963,94 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 79.1.823,12 Memurlar 2.539.120, 6 Mal ve

Detaylı

EKPSS-2016/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim)

EKPSS-2016/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim) Kadro Kodu Kurum Adı Kadro Adı 190920003 ADANA-ASKİ ADANA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VEZNEDAR (ADANA / SEYHAN - Merkez) 15 0 91,30113 96,40000 190920001 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS 38 60 RİZE ÜNİVERSİTESİ 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000 49.799.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 630 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642)

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642) 412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı :.. 1 - Sayı : 1242) No. Kabul tarihi 2 4.. 1 MADDE 1. Merkezi Ankara'da olmak üzere «Hacettepe Üniversitesi adı ile tüzel haiz

Detaylı

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511)

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 130) Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 24/01/2008

Detaylı

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 903.000.000 01 GENEL SEKRETERLİK 3.031.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.031.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 3.031.000

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58 GİDERLER HESABI 52.446.5,58 GELİRLER HESABI 74.8.8,79 PERSONEL GİDERLERİ 29.519.1,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.427.358, MEMURLAR 28.856.370, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.242.8, Temel Maaşlar

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 830 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 226.989.081,78 312.810.764,20 167.315.597,88 830 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.646,47 31.977.643,70 830 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 830

Detaylı

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes S. SAYISI : 03 Kan Bankası ve kan nakil merkezlerinin döner sermaye ile idaresine dair kanun lâyihası ve Sağlık ve Sosyal Yardım, Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/372) T. C. Başbakanlık 12. IV.

Detaylı

re Millî Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği 72 Mart 1982 'Kanunlar Müdürlüğü Sayı : 840 [41624

re Millî Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği 72 Mart 1982 'Kanunlar Müdürlüğü Sayı : 840 [41624 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 412 S. 7.1971 Günlü, 1425 Sayılı Kanuna kli Olup 3.7. 1B75 Gürihi, 1922 Saydı Kanunla Değiştirilen «Emeklilik Gösterge Tablosu» ve 5434 Sayılı T. C. Emekli Sandığı Kanununa

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 561)

TBMM (S. Sayısı: 561) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 561) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliğinin Güçlendirilmesine Dair Mutabakat Zaptının Onaylanmasının

Detaylı

SIRA SAYISI: 461 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 461 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 2 SIRA SAYISI: 461 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Arasında Ev Sahibi Ülke Anlaşması ile Anlaşmada

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 25 AKTİF HESAPLAR N Yılı 25 PASİF HESAPLAR N Yılı 25 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.870.8,81 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 393.5, 10 HAZIR DEĞERLER 1.193.622,44 32 FAALİYET BORÇLARI 42.687,25

Detaylı

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 2 SIRA SAYISI: 425 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/760) ve İçtüzük ün 128

Detaylı

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI 630 GİDERLER HESABI 179.380.571,37 246.631.591,95 107.250.640,31 630 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.540,21 31.982.752,53 630 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 630 1 1 1

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,68

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,68 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 23.554.6,68 GELİRLER HESABI 67.195.4,92 PERSONEL GİDERLERİ.853.4,81 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 97.3,64 MEMURLAR.297.285,92 Mal ve Hizmet

Detaylı

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 379 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği Protokolünün

Detaylı

Anayasa ve Adalet Komisyonu raporu

Anayasa ve Adalet Komisyonu raporu Toplantı : 7 I f QQ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Siyasi Partiler Kanununun 74 ncü maddesinin değiştirilmesine dair kanun teklifinin Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Anayasa

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 417 668 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Önlisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Önlisans) KURUM ADI ADI 290160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 85,13376 85,13376 290160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER Taşra) 2 0 81,03624 82,65201

Detaylı