Alvemsis PLC Otomasyon çözümleri. ALVM 21A1 Versiyon: PLC Tip: ALVM 21A1 Traih:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Alvemsis PLC Otomasyon çözümleri. ALVM 21A1 Versiyon: 20015.02 PLC Tip: ALVM 21A1 Traih: 15.02.2015"

Transkript

1 Alvemsis PLC Otomasyon çözümleri. ALVM 21A1 Versiyon: PLC Tip: ALVM 21A1 Traih: SN: TEKNİK ÖZELLİKLER Adı Adet Lojik Çıkış (Transistor) Output VDC (Her Çıkış 3 Amp) (8 Çıkış için genel koruma sigortası 3 Amper ile sınırlandırılmıştır) Lojik Giriş Input VDC Harici Zamanlayıcı (On delay / Off delay) Timer 32 ("T0..31" 100ms / 10ms.) Sayıcı Counter 32 ("C0..31" Aratan) Tutucu (Bit) Soft Relay Relay (Bit) R 64 (R0..63) Tutucu (Word) Merker (Word) W 50 (W0..50) Karşılaştırma Koşulları =, >, <, <=, >= Tersleyici Invert Çıkan Kenar Yakalayıcı Rising edge 64 Düşen Kenar Yakalayıcı Falling edge 64 Toplam Kullanılabilir Eleman Sayısı Analog Giriş 0..10V (Dijital 7,8 ile paylaşımlı) Analog Çıkış Yok Tam Kapasite program döngü gecikmesi 60 ms Hızlı Input okuma Yok Hızlı blok eleman sayısı (Timer 10ms) 25 Besleme Gerilimi VDC Ortam Isısı 60 C DİĞER ÖZELLİKLER PLC ile PC RS232 haberleşme. PLC ile PC RS485 haberleşme. PC'den PLC'ye kolay Ladder Lojik Proje yükleme. PLC'den PC'ye Ladder Lojik Proje çekebilme. PC Editörden PLC'yi Online izleme. (Bknz = Online İzleme) PC'den PLC'ye lojik müdahale ve parametre gönderebilme. PLC'ye OP Paneli bağlayabilme. (ModBus (RTU) Bknz = HABERLEŞME) PC Editörden Off Line Simülasyon. PLC'den Ladder Lojik Proje çekilmesini engeller Şifreleme. PC Mini SCADA (RS ) Donanım Elaman Tablosu: Elaman Sembol Output Y Input X Relay R W W Counter C Timer On delay 100/10ms T Timer Off delay 100/10ms T Detay 8 Adet Çıkış Elamanı 8 Adet Lojik Giriş Elamanı (X7..8 ile Analog 1..2 Paylaşımlı) Geçici Bit tutucu. (Soft Relay) (Geçici hafıza) W0..50 Word rakam tutucu (Online olarak default değer yenilenebilir.) 32 İleri sayım sayıcı ( ) 32 Zamanlayıcı (On delay / Off delay ) PLC Genel Bağlantı. PLC bir sistem üzerinde değilde masa üstünde test yapılacaksa. PLC USB girişine PC den bir USB kablosuyla besleme verilip, test amaçlı çalıştırılabilir. (5 Volt) USB Port, Masa üstü kolay test için yalnız 5 Volt güç beslemesi amaçlıdır. Haberleşme için kullanılmaz. Ya da harici bir besleme verildiğinde kullanılmaz. PLC Harici kaynak ile çalıştırılacaksa Volt arası DC kaynak ile +24V GND Şeklinde bağlanır.

2 BAĞLANTI PROJESİ PLC'nin yanlış bağlantılarda dayanıklılığını arttırmak için, her çıkış 3 Amper olmasına karşılık genel giriş koruması 2 Amper'lik sigorta ile sınırlandırılmıştır. OUTPUT Bağlantı PLC Output çıkışları Transistör çıkışlıdır. 3 Amper. INPUT Bağlantı INPUT Dijital Girişler Volt arası (+) Artı girdiği kabul eder. Harici DC kaynak kullanılıyorsa, kaynağın (-) eksi ucunu PLC'nin GND'si ile birleştiriniz. Dijital 7 ile Analog Giriş 1 paylaşımlıdır. (Analog 1 kullanılcaksa Dijital 7 kullanılmamalıdır. Dijital 8 ile Analog Giriş 2 paylaşımlıdır. (Analog 2 kullanılcaksa Dijital 8 kullanılmamalıdır. ANALOG INPUT Bağlantı A1- A2 Olmak üzere 2 Analog giriş vardır. Analog Giriş 1 ile Dijital 7 paylaşımlıdır. (Analog 1 kullanılcaksa Dijital 7 kullanılmamalıdır. Analog Giriş 2 ile Dijital 8 paylaşımlıdır. (Analog 2 kullanılcaksa Dijital 8 kullanılmamalıdır. Analog girişe 0-10 Volt Bandında (+) Artı bir girişi kabul eder. Harici DC kaynak kullanılıyorsa, kaynağın (-) eksi ucunu PLC'nin GND'si ile birleştiriniz. PLC Çalıştırma. * PLC'de enerji varsa yeşil led yanar. * PLC On yapıldığında içerisinde program yoksa sarı led sürekli yanar. PLC On yapıldığında içerisinde program varsa sarı led, eşit aralılarla kısa süreli yanar söner. * PLC Hata vermişse sarı led sürekli yanar. PLC'ye Bir proje yükleme. * PC editörde bir proje hazırlanır. * Proje Kaydedilir. * PC - PLC arası RS dönüştürücü üzerinden kablo bağlantısı yapılır. * Editörden Bağlan komutu verilir. Monitör penceresinde "Bağlandı" ifadesi görülür. * PLC' ye Gönder komutuyla, proje PLC'ye gönderilir. (Bu esnada PLC otomatik durdurulacaktır) * Porje PLC'ye Başarıyla gönderildi penceresi geldikten sonra "Run" için PLC nin hazır olmasını bekleyiniz. Daha sonra "Run" yapılabilir. * PLC üzerindeki Sarı LED farklı aralıklarla yanıp söner. * Sarı Led sürekli yanıyorsa PLC Stop - Run yapılarak reset edilir. * Sarı LED'in eşit aralıklarla kısa süreli yanıp sönmesi PLC'nin normal çalıştığını gösterir. DIJITAL CIKIŞ Kullanımı Proje içerisinde Y1-8 şeklinde tanımlanır. Sonucu DIJITAL OUTPUT 'lardan alınır. Her bir çıkış, projede birden fazla tanımlanamaz.

3 DIJITAL Giriş Kullanımı Proje içerisinde X1-8 şeklinde tanımlanır. Projede, açık ya da kapalı kontak olarak kullanılabilir. 7 Nolu Dijital giriş, Analog giriş 1 ile paylaşımlıdır. 9 Nolu Dijital giriş, Analog giriş 2 ile paylaşımlıdır7 ANALOG Giriş Kullanımı (0..10 Volt) Analog giriş değerleri Ladder editörde "Def" komutu giriş modülü oku seçeneğiyle bir word'e atanır. 7 Nolu Dijital giriş, Analog giriş 1 ile paylaşımlıdır. 8 Nolu Dijital giriş, Analog giriş 2 ile paylaşımlıdır. Dikkat: Dijital 7 ve Analog 1, Dijital 8 ve Analog 2, aynı anda kullanılmaz. Merker WORD W000..W050 Arası her biri 2 Bayte'lık kalıcı rakam tutucu hafıza tanımlanabilir. Bu tutucuların anlık içeriği PLC'nin enerjisinin kesilmesiyle "Default" değere döner. Online olarak "default" değerleri değiştirilebilir. Porgram akışı içerisinde "İŞLEV" komutuyla içeriği değiştirilebilir fakat bu değişiklik kalıcı olmaz. Relay Bit "R000-R063" 1 Bit'lik geçici hafıza tutucu. PC ile PLC Haberleşme Bağlantısı. RS232 Port Ayarları Bağlantı -> Com port yapılandır PC 'de PLC'ye bağlı Port seçilir Baud rate Sabit tutulmalıdır. Diğer özellikler, formattaki gibi olmalı. Haberleşme Hızı: Her bir sorgu başlangıcı ve PLC'nin cavabı tamamlaması toplam 40 ms.dir PLC SCADA ile kullanımda, SCADA 'daki okuma komutu veren eleman sayısı x 40ms dikkate alınmalıdır.

4 SİSTEM BiT ve WORD TUTUTULARI (Registers) Sistem Bit. 1 Dakika Bit'i Yarım Dakika Bit'i 1 Saniye Bit'i 100 mili saniye Bit'i Matematik (-) taşma bit'i Matematik (+) taşma bit'i Matematik taşma bit'i PLC Hata verdi Bit'i Bit 0 PLC Stop konumdayken 1 olur. Run edildikten sonra ilk çevrimtamamlandığında 0 olur 1 PLC Run bit'i. PLC Run olmasıyla birlikte ilk çevrim sonrası 1 olur. 2 PLC' de bir hata oluşmuşsa 1 olur. 5 Matematik işlem taşma bit'i 6 Matematik işlem (+) taşma bit'i 7 Matematik işlem (-) taşma bit'i 10 PLC çalışmasıyla birilkte her 50 mili saniyede konum değiştiri. Her 100ms'de bir 1 olur. 11 PLC çalışmasıyla birilkte her 500 mili saniyede konum değiştiri. Her 1s'de bir 1 olur. 12 PLC çalışmasıyla birilkte her 30 saniyede konum değiştiri. Her 1 dakikada bir 1 olur. 13 PLC çalışmasıyla birilkte her 1 saniyede konum değiştiri. Her 2 dakikada bir 1 olur. Bu bit ler Ladder lojik editörü ile projede "DEF" komutu aracılığıyla "R Relay" lere tanım atamasıyla kullanılır. PLC İlk çevrim tamamlandı Bit'i PLC İlk çevrim bit'i Hata tutucu "Word" PLC hata numarasını verir. (Hata numarları kitapçık sonunda verilmiştir) Bu word Ladder lojik editörü ile projede "DEF" komutu aracılığıyla "W word" lere atanarak kullanılır. Sistem Saati. (Byte) (Plc enerjisi kesildiğinde reset olur) Saniye, Dakika, Saat, Gün, Ay, Yıl. Ladder lojik editör veya bir OP panel ile online değiştirilebilir. Bu Byte'lar Ladder lojik editörü ile projede "DEF" komutu aracılığıyla "W word" lere tanım atamasıyla kullanılır. Saat değiştirme Word adresleri. (Ladder editör yada Op paneliyle değiştirilebilir) Saniye=2048 Dakika=2049 Saat=2050 Gün=2051 Ay=2052 Yıl=2053 HABERLEŞME: Bu PLC Haberleşme protokolü olarak ModBus RTU kullanır. PLC default Slave numarası 1 dir. Tercihe göre 99!a kadar ayarlanabilir. PLC Slave numarası Ladder Lojik editörü PLC--> PLCSet (Yaz Oku) penceresinden değiştirilip okunabilir. Örnek: #W01 elemanını okumak için Op paneli değer okuma komponentine adres W40001 yazmalıyız. ModBus Haberleşme için, ALVM21A1 eleman adres tablosu Bobin durum oku (Bit) Fonksiyon: Bobin Adres Hex Modbus Format 01 Y Output Logic 01 R E Soft relay Giriş durum oku (Bit) Fonksiyon: Giriş Adres Hex Modbus Format 02 X Input Logic "Register" değer oku (word) Fonksiyon: Register Adres Hex Modbus Format 03 W Free Word 03 C E Counter 03 T E Timer Bobin durumu yaz (Bit) Fonksiyon: Bobin Adres Hex Modbus Format 05 Y Output Logic 05 R Soft relay "Register" değe yaz (word) Fonksiyon: Register Adres Hex Modbus Format 06 W E Free Word

5 Önemli lütfen okuyunuz. Aşağıda bir tablo verilmiştir. Çoğunlukla, Modbus ile haberleşmenin anlaşılmasında zorluk çekilen konu aşağıdaki tablodur. Bu tabloda 10001, 30001, format gerçekte "Com Port" a gönderilen veri değildir. Sadece kullandığınız cihazın fonksiyon yorumlama aracıdır. Tablo 1 Ayrık Çıkış Bobinleri Okunabilir/Yazılabilir E Ayrık Giriş Kontakları Sadece Okunabilir E Analog Giriş Registerleri Sadece Okunabilir E Analog Çıkış Tutucu Registerler Okunabilir/Yazılabilir E Örnek: Op paneline bir #W01 elemanını okumak için tanımlayalım. Op paneli değer okuma komponentine adres W40002 yazmalıyız. Op panali bu değeri, haberleşme dizisi fonksiyon bölümüne #03 şeklinde yorumlayacaktır. Com Port' a Gönderilecek Haberlşeme dizisi: Her iki Hex kareakter bir byte karakter olarak gönderilecektir. Fonksiyon Okunmak W nin istenen ilk adresi Durumu okunacak "register" adedi X X Modu Bus RTU gönderi (8 Byte) ?? Eğer Op paneli değer yazma komponentine adres W40002 yazılmışsa ve içeriği 3 olsun isteniyorsa, Op panali bu değeri, haberleşme dizisi fonksiyon bölümüne #06 şeklinde yorumlayacaktır. Com Port' a Gönderilecek Haberlşeme dizisi: Hex Fonksiyon Yazılmak W nin istenen adresi Gönderilen değer X X Modu Bus RTU gönderi (8 Byte) ?? PLC Slave Adresi: PLC Slave Adresi, PLC Bağlıyken Ladder Lojik Menü -> PLC->Set (Oku &Yaz) penceresinden okunup değiştirilebilir. (0-99 Arası) UYARILAR. PLC kullanımı, sistemleri otomatik çalıştırmaya yönelik cihazlar oluşundan dolayı, emniyet tedbirlerine mutlaka uyulmalıdır. PLC İlk yükleme ve sonraki değişikliklerde projenizi güvenli şekilde tam denemeden sistemi işletmeye almayınız. (Hatalı çalışma kazaya neden olabilir) Her zaman PLC'nin hatalı bir işlem yapabileceğini göz ardı etmeyiniz. PLC kullanımı ve PLC'nin çalışması süresince oluşabilecek teknik ve operasyonel hatalardan doğacak zararlar, tamamen cihazı kullanan tarafa aittir. Üretici firma cihazın garantisi kapsamı dışında herhangi bir maddi manevi sorumluluğu kabul etmez. Cihazı satın alan ya da kullanan kişi bu koşulları kabul etmiş olur. GARANTI. Cihazın yenisiyle değiştirilme kapsamı. PLC cihazı satın alımda arızalıysa. Cihaz kullanım hatalarının haricinde, onarılamaz halde ise. Cihazın Garanti Kapsamı: Üretimsel teknik arızalara karşı garantilidir. 2 Yıl Garantilidir. Cihazın Garanti Kapsamına Girmeyen Durumlar: Yüksek voltaj veya kısa devreden dolayı oluşan arızalar. Su veya sıcağa maruz kalma veya dış etkenden oluşan arızalar. Şekil bozulması, kutu hasarları. Garanti kapsamı dışındadır. HATA Kodları: 1 EEProm okuma hatası tip 1 2 EEProm Okuma hatası tip 2 3 EEProm Okuma hatası tip 3 4 Dosya kaydı sırasında gelen veri hatalı.

6 PLC GENEL ÖLÇÜLER

"Alvemsis" PLC Otomasyon çözümleri. Ladder LOJİK 2xxx Serisi Versiyon: 2015.55 PLC Tip: 2xxx Traih: 15.02.2015

Alvemsis PLC Otomasyon çözümleri. Ladder LOJİK 2xxx Serisi Versiyon: 2015.55 PLC Tip: 2xxx Traih: 15.02.2015 "Alvemsis" PLC Otomasyon çözümleri. Ladder LOJİK 2xxx Serisi Versiyon: 2015.55 PLC Tip: 2xxx Traih: 15.02.2015 www.alvemsis.com İşletim Sistemi Windows Xp 32..64 Windows 7 32..64 Windows 8 32..64 Ladder

Detaylı

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm... 4 2. Cihaz

Detaylı

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000 Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 22.04.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm...

Detaylı

CP1E KM-N2-FLK MODBUS HABERLEŞMESİ

CP1E KM-N2-FLK MODBUS HABERLEŞMESİ CP1E KM-N2-FLK MODBUS HABERLEŞMESİ Kablo Bağlantıları ve Slave Node Adresinin Belirlenmesi KM-N2-FLK Modbus Ayarlarının Yapılması PLC Modbus Ayarlarının Yapılması KM-N2-FLK dan 1 Word Okuma İşlemi KM-N2-FLK

Detaylı

ENDA MODBUS PROTOKOLÜ

ENDA MODBUS PROTOKOLÜ 1. GÝRÝÞ ENDA MODBUS PROTOKOLÜ Modbus protokolü istemci/sunucu mimarisine dayalý bir endüstriyel iletiþim protokolüdür. Ýlk kez Modicon firmasý tarafýndan geliþtirilmiþ bir standart olup sahadaki cihazlar

Detaylı

BQ352 Modbus Röle Cihazı 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ352 Modbus Röle Cihazı 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Röle Cihazı 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

BQ353 Modbus 8x D.Input 8x Röle Cihazı Kullanım Kılavuzu

BQ353 Modbus 8x D.Input 8x Röle Cihazı Kullanım Kılavuzu BQ353 Modbus 8x D.Input 8x Röle Cihazı Döküman Ver: 1.0.0 İçindekiler 1. BQ353 Hakkında 3 2. Cihaz Özellikleri 3 3. Cihaz Görünümü 4 3.1. Besleme Girişi 5 3.2. RS485 Port 5 3.3. Power Led 5 3.4. Address

Detaylı

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 08.12.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

Senkronizasyon Opsiyon Modülü. SV-IS7 Serisi. Kullanıcı Manueli

Senkronizasyon Opsiyon Modülü. SV-IS7 Serisi. Kullanıcı Manueli Senkronizasyon Opsiyon Modülü SV-IS7 Serisi Kullanıcı Manueli Ürün Standartları Madde Nasıl Montaj Yapılır Master Enkoder Girişi Slave Enkoder Girişi Master Enkoder Geridönüş Çıkışı Terminal Bloğu Çıkışı

Detaylı

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU ÖNSÖZ: Delta IFD8520 izoleli adreslenebilir RS-232 RS-422/RS-485 çevirici, RS-422/RS-485 'den RS-232 protokolüne haberleşme arabirimi

Detaylı

Örnek. Yıl : Ay : Gün : Saat : Dakika : Saniye : VB200 VB201 VB202 VB203 VB204 VB205 VB206 VB207

Örnek. Yıl : Ay : Gün : Saat : Dakika : Saniye : VB200 VB201 VB202 VB203 VB204 VB205 VB206 VB207 BÖLÜM 22 GERÇEK ZAMAN SAATĐ Gerçek zaman saati uygulamaları, çok farklı amaçlar için yapılabilir Örneğin : Okullarda ders zilinin programlanmasında, günün belirli saatinde ve belirli süre ile bir yükün

Detaylı

8 li Giriş Modülü Kullanım Kılavuzu

8 li Giriş Modülü Kullanım Kılavuzu 8 li Giriş Modülü Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212

Detaylı

8 li Giriş Modülü Kullanım Kılavuzu

8 li Giriş Modülü Kullanım Kılavuzu 8 li Giriş Modülü Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Merkez: Oruç Reis Mah. Giyimkent. 18. Sok. No:87-89-91-93 Esenler/İstanbul www.gruparge.com www.enerjitakibi.com

Detaylı

Algılayıcılar / Transmitter

Algılayıcılar / Transmitter 1 Algılayıcı / Transmitter ATH100L Algılayıcılar / Transmitter ATH100L Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_ATH100L] 2 Algılayıcı / Transmitter ATH100L İÇİNDEKİLER 1. GENEL ÖZELLİKLER... 3 1.1. ATH100L... 3 1.2.

Detaylı

Donanım İÇERİK. Bölüm 1:FATEK FBs PLC Serisine Genel Bakış. Bölüm 2:Sistem Mimarisi

Donanım İÇERİK. Bölüm 1:FATEK FBs PLC Serisine Genel Bakış. Bölüm 2:Sistem Mimarisi Donanım İÇERİK Bölüm 1:FATEK FBs PLC Serisine Genel Bakış 1.1 Ana Ünitenin Görünümü... H1-1 1.2 Genişleme Modülünün Görünümü... H1-2 1.3 Haberleşme Modülünün Görünümü... H1-4 1.4 FBS-PLC Modellerinin Listesi...

Detaylı

8 li Çıkış Modülü Kullanım Kılavuzu

8 li Çıkış Modülü Kullanım Kılavuzu 8 li Çıkış Modülü Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212

Detaylı

DC VOLTMETRE DCV-10 / 10A / 10C / 10S / 10CS / 11 / 11A / 11C / 11S / 11CS

DC VOLTMETRE DCV-10 / 10A / 10C / 10S / 10CS / 11 / 11A / 11C / 11S / 11CS DC OLTMETRE DC-10 / 10A / 10C / 10S / 10CS / 11 / 11A / 11C / 11S / 11CS DÝKKAT -Cihaz baðlanýrken bütün enerjiyi kesiniz. -Cihaz þebekeye baðlandýðýnda ön paneli çýkartmayýnýz. -Cihazý solvent yada benzeri

Detaylı

INVT IVC1. -Kompakt Tip PLC. Marketing 2014 HM

INVT IVC1. -Kompakt Tip PLC. Marketing 2014 HM INVT IVC1 -Kompakt Tip PLC Marketing 2014 HM Özelikler IVC1 Özelikleri Genişleme 128 IO 7 modül genişleme Haberleşme Arayüzü 2 seri port: 1xRS232, 1xRS232/485 Temel komut işlem Hızı 0.3μs Pulse Girişi

Detaylı

TEKSAN M-BUS CONVERTER

TEKSAN M-BUS CONVERTER TEKSAN M-BUS CONVERTER KULLANMA KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Öncelikle ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzundaki tüm talimat ve uyarıları dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuz

Detaylı

TECO N3 SERİSİ HIZ KONTROL CİHAZLARI

TECO N3 SERİSİ HIZ KONTROL CİHAZLARI 1/55 TECO N3 SERİSİ HIZ 230V 1FAZ 230V 3FAZ 460V 3FAZ 0.4 2.2 KW 0.4 30 KW 0.75 55 KW 2/55 PARÇA NUMARASI TANIMLAMALARI 3/55 TEMEL ÖZELLİKLER 1 FAZ 200-240V MODEL N3-2xx-SC/SCF P5 01 03 Güç (HP) 0.5 1

Detaylı

B.Ç. / E.B. MİKROİŞLEMCİLER

B.Ç. / E.B. MİKROİŞLEMCİLER 1 MİKROİŞLEMCİLER RESET Girişi ve DEVRESİ Program herhangi bir nedenle kilitlenirse ya da program yeniden (baştan) çalıştırılmak istenirse dışarıdan PIC i reset yapmak gerekir. Aslında PIC in içinde besleme

Detaylı

ANC SERİSİ. ANNUNCIATOR Alarm Anonsiyatör. Kullanım Kılavuzu

ANC SERİSİ. ANNUNCIATOR Alarm Anonsiyatör. Kullanım Kılavuzu ANC SERİSİ ANNUNCIATOR Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER Semboller... 3 Doğru Kullanım ve Güvenlik Şartları... 3 Cihaz Hakkında Genel Bilgi... 4 Sinyal Girişi... 4 Led Göstergesi... 5 Ön Panel Tuşları... 5

Detaylı

SAYFA : 2 / 9 VERSİYON GEÇMİŞİ VERSİYON TARİH AMAÇ AÇIKLAMA V V

SAYFA : 2 / 9 VERSİYON GEÇMİŞİ VERSİYON TARİH AMAÇ AÇIKLAMA V V KULLANICI DÖKÜMANI Modbus-RTU Haberleşmeli Kompakt Sensör / LED İndikatör SAYFA : 1 / 9 VERSİYON GEÇMİŞİ VERSİYON TARİH AMAÇ AÇIKLAMA V1.03 17.12.2017 V1.02 07.07.2017 V1.01 03.04.2017 YAZILIMSAL YENİLİK

Detaylı

Elektronik Kontrol Paneli

Elektronik Kontrol Paneli Elektronik Kontrol Paneli L-ION-EF21 Mikrokontrolör esaslı dijital teknoloji Gelişmiş kullanıcı arabirimi 2x16 Dijital LCD gösterge Kullanışlı Türkçe menü yapısı Parametre ayarları ile çok çeşitli sistemlere

Detaylı

Uyarı. Model Açıklaması & Çevre Birimler. Ürün Profili & Taslağı

Uyarı. Model Açıklaması & Çevre Birimler. Ürün Profili & Taslağı Uyarı TÜRKÇE VP04A-S ürününü kullanmadan önce lütfen bu bilgi dökümanını tamamen okuyunuz. Ürünle ilgili bakım yapmadan önce Power girişi OFF yapılmalıdır. VP04A-S ürünü AÇIK-TĐP bir ünite olup, IE 61131-2

Detaylı

BQ410 Modbus RF Çevirici Kullanım Kılavuzu

BQ410 Modbus RF Çevirici Kullanım Kılavuzu BQ410 Modbus RF Çevirici Kullanım Kılavuzu Döküman Ver: 1.1.1 İçindekiler 1. BQ410 Hakkında 3 2. Cihaz Özellikleri 4 3. Cihaz Görünümü 5 3.1. Besleme Girişi 6 3.2. RS232 Port 6 3.3. RS485 Port 6 3.4. Anten

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

HIZLI KULLANIM KILAVUZU

HIZLI KULLANIM KILAVUZU Akıllı Kontrolde Teknoloji Devi HIZLI KULLANIM KILAVUZU Uzak Terminal Ünitesi (RTU) RTU410 RTU460 RTU420 RTU470 RTU430 RTU480 RTU440 RTU450 01/2017 Versiyon 001 İçindekiler İÇİNDEKİLER 1. UYARI 1.1. Uyarı...

Detaylı

V1000-CP1E MODBUS HABERLEŞMESİ

V1000-CP1E MODBUS HABERLEŞMESİ V1000-CP1E MODBUS HABERLEŞMESİ İÇİNDEKİLER Giriş V1000 Haberleşme ve Bağlantı Ayarları CP1E Haberleşme ve Bağlantı Ayarları Modbus-RTU ve katar oluşturma Sonuç 1.Giriş Bu dökümanda V1000 sürücüler ile

Detaylı

User [Şirket adını. LTr Kullanım Kılavuzu. yazın]

User [Şirket adını. LTr Kullanım Kılavuzu. yazın] User [Şirket adını LTr Kullanım Kılavuzu yazın] İçindekiler Giriş... 4 Teknik Özellikler... 5 Ölçüler... 6 Cihaz Konnektör Bağlantıları... 7 Besleme Konnektörü Bağlantısı... 8 Haberleşme Konnektörü Bağlantısı...

Detaylı

Türkiye Mümessili. F.A.S.T Fabrika Aygıtları Sistem Teknolojisi Ltd.Şti. FAST PLAZA Karaman Çiftlik Yolu No:51 Küçükbakalköy / Kadıköy / İstanbul

Türkiye Mümessili. F.A.S.T Fabrika Aygıtları Sistem Teknolojisi Ltd.Şti. FAST PLAZA Karaman Çiftlik Yolu No:51 Küçükbakalköy / Kadıköy / İstanbul Türkiye Mümessili F.A.S.T Fabrika Aygıtları Sistem Teknolojisi Ltd.Şti FAST PLAZA Karaman Çiftlik Yolu No:51 Küçükbakalköy / Kadıköy / İstanbul Tel: 0216 574 9434 pbx Fax: 0216 574 1660 Web: http://www.fastltd.net

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Üniversal Giriþli Proses indikatörü

Üniversal Giriþli Proses indikatörü Üniversal Giriþli Proses Ýndikatörü UPI4-2100 UPI4-2100 L1 L2 L3 Out1 Out2 Universal Process Indicator Üniversal Giriþli Proses indikatörü mv, V, ma, termocuple ve RTD giriþi seçilebilir ( 16 bit çözünürlük

Detaylı

8 li Röle Çıkış Modülü Kullanım Kılavuzu

8 li Röle Çıkış Modülü Kullanım Kılavuzu 8 li Röle Çıkış Modülü Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Merkez: Oruç Reis Mah. Giyimkent. 18. Sok. No:87-89-91-93 Esenler/İstanbul www.gruparge.com www.enerjitakibi.com

Detaylı

Üniversal Kontrol Cihazı

Üniversal Kontrol Cihazı 1 Üniversal Kontrol Cihazı Takvim Ve Astronomik Kontrolör Üniversal Kontrol Cihazı Takvim Ve Astronomik Kontrolör Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_Takvim ve Astronomik] 2 Üniversal Kontrol Cihazı Takvim Ve Astronomik

Detaylı

BQ410 RF - Modbus Çevirici. Kullanım Kılavuzu. Döküman Versiyonu 1.1.0

BQ410 RF - Modbus Çevirici. Kullanım Kılavuzu. Döküman Versiyonu 1.1.0 BQ410 RF - Modbus Çevirici Kullanım Kılavuzu Döküman Versiyonu 1.1.0 İçindekiler İçindekiler 2 BQ410 Hakkında 3 Cihaz Özellikleri 4 Cihaz Görünümü ve Bağlantıları 5 Örnek Yapılar 6 Cihaz Ayarları 9 Cihaz

Detaylı

proop-i/o Modül Kullanım Kılavuzu

proop-i/o Modül Kullanım Kılavuzu proop-i/o Modül Kullanım Kılavuzu Önsöz Proop-I/O Modülü Proop cihazı ile birlikte kullanılırken ayrı olarak herhangi bir marka için veri yolu olarakta kullanılabilir Proop-I/O Modül kurulum ve bağlantı

Detaylı

Üniversal Kontrol Cihazı

Üniversal Kontrol Cihazı 1 Üniversal Kontrol Cihazı Adım Kontrolör Üniversal Kontrol Cihazı Adım Kontrolör Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_Adım Kontrolör] 2 Üniversal Kontrol Cihazı Adım Kontrolör İÇİNDEKİLER 1. GENEL ÖZELLİKLER...

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

Pals Sayıcı Kullanım Kılavuzu

Pals Sayıcı Kullanım Kılavuzu Pals Sayıcı Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212 438 80

Detaylı

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1-

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1- -1- -2- Temel Fonksiyonlar-Özellikler 1. Ücretsiz çağrı atarak kapı ve bariyer kumanda edebilme (1 adet kuru kontak çıkış) 2. Tüm programlama işlemlerinin SMS ile yapılabilmesi ve SMS ile geri bildirim

Detaylı

FULMATIC 7 GÜMÜŞ SERİSİ PLC PLC KULLANMA KLAVUZU

FULMATIC 7 GÜMÜŞ SERİSİ PLC PLC KULLANMA KLAVUZU FULMATIC 7 GÜMÜŞ SERİSİ PLC PLC KULLANMA KLAVUZU A. GENEL ÖZELLİKLER Fulmatic 7 - Gümüş Serisi PLC ler endüstrinin zorlu şartları göz önüne alınarak, otomasyon ihtiyaçlarına uygun olarak dizayn edilen

Detaylı

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü GTEC Elektronik LTT500A Serisi Sızdırmazlık Test Cihazı Otomatik Regülatörlü Aşağıda cihazın açılış ekranı ve fonksiyonları gösterilmiştir. Cihaz açıldığında bu ekran 3 Sn görülür.bu arada cihaz dahili

Detaylı

FBs-serisi. Programlanabilir Kontrol Cihazı. Kullanım Kitabı - II [ İleri Düzey Uygulamalar. Önsöz, İçerik. FBs-PLC Interrupt Fonksiyonu 9

FBs-serisi. Programlanabilir Kontrol Cihazı. Kullanım Kitabı - II [ İleri Düzey Uygulamalar. Önsöz, İçerik. FBs-PLC Interrupt Fonksiyonu 9 Önsöz, İçerik FBs-PLC Interrupt Fonksiyonu 9 FBs-PLC Yüksek Hızlı Sayıcı ve Zamanlayıcı 10 FBs-PLC nin Haberleşmesi 11 FBs-serisi Programlanabilir Kontrol Cihazı FBs-PLC Haberleşme Bağlantı Uygulamaları

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

C-Serisi PLC İleri Seviye Eğitim

C-Serisi PLC İleri Seviye Eğitim C-Serisi PLC İleri Seviye Eğitim 1 PLC ye Giriş 2 PLC ye Giriş 3 PLC ye Giriş CJ1 I/O Modülleri - 8/16/32/64pts Max I/O - 160,640 Max Program Kapasitesi - 20K Steps Komut sayısı - 400 4 PLC Ladder Diyagram

Detaylı

LINCON HMI PLC HABERLEŞME PROTOKOLLERİ

LINCON HMI PLC HABERLEŞME PROTOKOLLERİ LINCON HMI PLC HABERLEŞME PROTOKOLLERİ MOBUS RTU MASTER I bit Sadece okunabilir dijital giriş adresler. O bit hem okunabilir hem yazılabilir dijital çıkış adresleri O_S bit hem okunabilir hem yazılabilir

Detaylı

PULSE ÇIKIŞI İLE SERVO MOTOR KONTROLÜ. Giriş PLS2 Komutunun Açıklanması CP1H ve Smart Step 2 Kablo Bağlantıları Sonuç

PULSE ÇIKIŞI İLE SERVO MOTOR KONTROLÜ. Giriş PLS2 Komutunun Açıklanması CP1H ve Smart Step 2 Kablo Bağlantıları Sonuç PULSE ÇIKIŞI İLE SERVO MOTOR KONTROLÜ Giriş PLS2 Komutunun Açıklanması CP1H ve Smart Step 2 Kablo Bağlantıları Sonuç GİRİŞ Bu dökümanda CP1H plc sinden pulse çıkışı alınarak Smart Step 2 üzerinden nasıl

Detaylı

NJ-MX2 ETHERCAT HABERLEŞMESİ

NJ-MX2 ETHERCAT HABERLEŞMESİ NJ-MX2 ETHERCAT HABERLEŞMESİ İÇİNDEKİLER Giriş 3G3AX-MX2-ECT haberleşme modülü MX2 invertör parametre ayarları EtherCAT haberleşme bağlantı örneği Sysmac Studio da kontrolcü ayarları Global değişkenler

Detaylı

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20 İçindekiler Teknik Özellikler 6 Parametre Tablosu 8 Kullanıcı Arabirimi 10 Montaj 16 Ürün Seçimi 20 Teknik Özellikler 6 Teknik Özellikler AC Besleme DC Besleme Giriş Voltajı 100 220 VAC ± %10 24 VDC ±

Detaylı

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK Modbus Dijital Giriş 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

WAT Endüstriyel Sürücüler

WAT Endüstriyel Sürücüler WAT Endüstriyel Sürücüler WAT Endüstriyel Sürücüler İçindekiler Yüksek verimli WAT motorlarla entegre sistem çözümleri 4-5 WF 80 in özellikleri 6-7 WF 80 in pompa uygulamalarına özel fonksiyonları 8-9

Detaylı

ANC SERİSİ. ANNUNCIATOR Alarm Anonsiyatör. Kullanım Kılavuzu

ANC SERİSİ. ANNUNCIATOR Alarm Anonsiyatör. Kullanım Kılavuzu ANC SERİSİ ANNUNCIATOR Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER Semboller... 3 Doğru Kullanım ve Güvenlik Şartları... 3 Cihaz Hakkında Genel Bilgi... 4 Sinyal Girişi... 5 Led Göstergesi... 5 Ön Panel Tuşları... 5

Detaylı

MBS100 DONANIM KILAVUZU

MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 MODBUS GATEWAY Serisi 07 / 2017 MIKRODEV_HM_MBS100 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MBS100 GENEL BİLGİLER... 6 1.1 Fiziksel

Detaylı

FRENIC MULTİ ÖZET KULLANIM KLAVUZU

FRENIC MULTİ ÖZET KULLANIM KLAVUZU FRENIC MULTİ ÖZET KULLANIM KLAVUZU GENEL BİLGİLER SÜRÜCÜ KONTROL BAĞLANTILARI PLC 24 VDC CM DİJİTAL GİRİŞ COM UCU FWD REV X1 X5 EN DİJİTAL GİRİŞLER ( PNP / NPN SEÇİLEBİLİR ) ENABLE GİRİŞİ SW1 Y1 Y2 DİJİTAL

Detaylı

Simatic PLC Eğitim Kataloğu 2013 Sayfa -1

Simatic PLC Eğitim Kataloğu 2013 Sayfa -1 Simatic PLC Eğitim Kataloğu 2013 Sayfa -1 Global Otomasyon San. Ve Tic. Ltd. Şti Yukarı Mah. Atatürk Bulvarı Yaman Apt. No:7/4 Kartal İstanbul Tel: 0216-3895250 Fax: 0216-3898275 Kurslarımız Simatic S5

Detaylı

DELTA DVP Serisi PLC HABERLESME PROTOKOLU 1.0

DELTA DVP Serisi PLC HABERLESME PROTOKOLU 1.0 DELTA DVP Serisi PLC HABERLESME PROTOKOLU 1.0 DELTA ELECTRONICS, INC. 1 1. Haberlesme Arabirimi: RS-232C 2. Haberlesme protokolu ASCII mod, 9600(Baud rate), EVEN(Parity), 1 (Start bit),1(stop bit) 3. DELTA

Detaylı

Kompakt Jeneratör Kontrol Ünitesi CGC 400 Montaj Bağlantı Klemensleri Bağlantı Haberleşme Bağlantısı Ünitenin Boyutları ve Kesiti

Kompakt Jeneratör Kontrol Ünitesi CGC 400 Montaj Bağlantı Klemensleri Bağlantı Haberleşme Bağlantısı Ünitenin Boyutları ve Kesiti KURULUM TALİMATLARI Kompakt Jeneratör Kontrol Ünitesi CGC 400 Montaj Bağlantı Klemensleri Bağlantı Haberleşme Bağlantısı Ünitenin Boyutları ve Kesiti DEIF A/S Frisenborgvej 33 DK-7800 Skive Tel: +45 9614

Detaylı

Üniversal Kontrol Cihazı

Üniversal Kontrol Cihazı 1 Üniversal Kontrol Cihazı İleril Düzey Üniversal Kontrol Cihazı İleri Düzey Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_İleri Düzey] 2 Üniversal Kontrol Cihazı İleril Düzey İÇİNDEKİLER 1. GENEL ÖZELLİKLER... 3 1.1. İleri

Detaylı

TEMEL SEVİYE PLC EĞİTİM NOTLARI

TEMEL SEVİYE PLC EĞİTİM NOTLARI F.A.S.T. TEMEL SEVİYE PLC EĞİTİM NOTLARI İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 : PLC TANIMI, GİRİŞ / ÇIKIŞ BAĞLANTILARI, BİT ve DATA ADRESLEMELERİ BÖLÜM 2 : DİJİTAL ÇIKIŞ IN ÇALIŞMASI ve KESİLMESİ UYGULAMALARI BÖLÜM 3 :

Detaylı

CPU ONE PLC KULLANMA KLAVUZU

CPU ONE PLC KULLANMA KLAVUZU CPU ONE PLC KULLANMA KLAVUZU A. GENEL ÖZELLİKLER CPU One endüstrinin zorlu şartları göz önüne alınarak, otomasyon ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan yerli üretim programlanabilir kontrol cihazıdır.

Detaylı

Fatih Üniversitesi. İstanbul. Haziran 2010. Bu eğitim dokümanlarının hazırlanmasında SIEMENS ve TEKO eğitim dokümanlarından faydalanılmıştır.

Fatih Üniversitesi. İstanbul. Haziran 2010. Bu eğitim dokümanlarının hazırlanmasında SIEMENS ve TEKO eğitim dokümanlarından faydalanılmıştır. Fatih Üniversitesi SIMATIC S7-200 TEMEL KUMANDA UYGULAMALARI 1 İstanbul Haziran 2010 Bu eğitim dokümanlarının hazırlanmasında SIEMENS ve TEKO eğitim dokümanlarından faydalanılmıştır. İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ...

Detaylı

PRONEM-midi MODBUS RTU İÇİN REGISTER ADRESLERİ

PRONEM-midi MODBUS RTU İÇİN REGISTER ADRESLERİ PRONEM-midi MODBUS RTU İÇİN REGISTER ADRESLERİ YAYINLANMA TARİHİ : 06.0.2017 EMKO ELEKTRONİK A.Ş. Demirtaş Org. San. Bölg. Karanfil Sk. No: 6 16369 Bursa / TURKEY Telefon : +90 22 261 1900 Fax : +90 22

Detaylı

CP1E-ARGOX AS8000-R SERI PORT HABERLEŞMESİ GENEL BILGI BAĞLANTI ŞEMASI HABERLEŞME AYARLARI RXD KOMUTU HABERLEŞME PROGRAMI

CP1E-ARGOX AS8000-R SERI PORT HABERLEŞMESİ GENEL BILGI BAĞLANTI ŞEMASI HABERLEŞME AYARLARI RXD KOMUTU HABERLEŞME PROGRAMI CP1E-ARGOX AS8000-R SERI PORT HABERLEŞMESİ GENEL BILGI BAĞLANTI ŞEMASI HABERLEŞME AYARLARI RXD KOMUTU HABERLEŞME PROGRAMI Genel Bilgi Bu dökümanda CP1E PLC ile Argox marka barkod okuyucunun seri port üzerinden

Detaylı

Trafik Işık Kontrolü

Trafik Işık Kontrolü Trafik Işık Kontrolü TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OTOMASYON LABORATUVARI DENEY NO:2 1. Zamanlayıcılar PLC bünyesinde bulunan zamanlayıcılar klasik

Detaylı

Hydrokon Pompa Sistemleri İçin Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu

Hydrokon Pompa Sistemleri İçin Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Hydrokon Pompa Sistemleri İçin Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER Sayın Müşterimiz, Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu ürünü doğru bir şekilde kullanmak için, kullanmaya

Detaylı

ANC SERİSİ. ANNUNCIATOR Alarm Anonsiyatör. Kullanım Kılavuzu

ANC SERİSİ. ANNUNCIATOR Alarm Anonsiyatör. Kullanım Kılavuzu ANC SERİSİ ANNUNCIATOR Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER Semboller... 3 Doğru Kullanım ve Güvenlik Şartları... 3 Cihaz Hakkında Genel Bilgi... 4 Sinyal Girişi... 5 Led Göstergesi... 6 Ön Panel Tuşları... 6

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

FRENIC MEGA ÖZET KULLANIM KLAVUZU

FRENIC MEGA ÖZET KULLANIM KLAVUZU FRENIC MEGA ÖZET KULLANIM KLAVUZU GENEL BİLGİLER SÜRÜCÜ KONTROL BAĞLANTILARI PLC 24 VDC CM DİJİTAL GİRİŞ COM UCU FWD REV DİJİTAL GİRİŞLER ( PNP / NPN SEÇİLEBİLİR ) SW1 X1 - X7 EN ENABLE GİRİŞİ Y1 - Y4

Detaylı

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ GSM İNTERKOM KULLANIM KILAVUZU ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İletişim Merkez Ofis: Cami Mahallesi Çemenzar Çıkmazı Sokak Albatros Sitesi No:28 Tuzla / İSTANBUL

Detaylı

FPGA İLE UYGULAMA ÖRNEKLERİ FPGA ile Seri Haberleşme (RS232) Uygulaması

FPGA İLE UYGULAMA ÖRNEKLERİ FPGA ile Seri Haberleşme (RS232) Uygulaması FPGA ile Seri Haberleşme (RS232) Uygulaması 1 FPGA ile (Sahada Programlanabilir Mantık Dizeleri) gerçekleştirilen bu örnek uygulamamızda, geliştirme kartımız üzerinde bulunan giriş / çıkış pinlerini FT232RL

Detaylı

HIZLI KULLANIM KILAVUZU

HIZLI KULLANIM KILAVUZU Akıllı Kontrolde Teknoloji Devi HIZLI KULLANIM KILAVUZU PLC / Genişleme Modülleri XIO20.I6 XIO20.Y8 XIO20.Q6 XIO20.P8 XIO20.AI8 XIO20.LC2 XIO20.AQ8 0/207 Versiyon 00 DİKKAT! Cihazı kullanmadan önce hızlı

Detaylı

Ek bilgi Internet:.../cecx

Ek bilgi Internet:.../cecx Modüler PLC ler CECX İki ürün versiyonu: CoDeSys tabanlı modüler PLC CoDeSys ve SofMotion tabanlı motion PLC Kolay konfigürasyon Otomatik modül algılaması Network de PLC yi bulmak için arama fonksiyonu

Detaylı

ENDA ET1120 (MASTER) RAY MONTAJLI PID UNIVERSAL KONTROL CİHAZI

ENDA ET1120 (MASTER) RAY MONTAJLI PID UNIVERSAL KONTROL CİHAZI Cihazı kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz! Kullanma kılavuzundaki uyarılara uyulmamasından kaynaklanan zarar, ziyan ve şahısların uğrayacağı kazalarda sorumluluk kullanıcıya aittir.

Detaylı

ATC-3200 ZigBee to RS232/422/485 Çevirici Kullanıcı Kılavuzu

ATC-3200 ZigBee to RS232/422/485 Çevirici Kullanıcı Kılavuzu ATC-3200 ZigBee to RS232/422/485 Çevirici Kullanıcı Kılavuzu 1.0 Giriş AC-3200 cihazı, maliyet odaklı tasarlanmış yüksek entegreli Seri den ZigBee ye kablosuz çevirici adaptördür. Dahili ZigBee teknolojisi

Detaylı

SINAMICS G120 CU240B-2 ve CU240E-2 Kontrol Üniteleri Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları (V4.4)

SINAMICS G120 CU240B-2 ve CU240E-2 Kontrol Üniteleri Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları (V4.4) SINAMICS G120 CU240B-2 ve CU240E-2 Kontrol Üniteleri Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları (V4.4) Siemens Endüstri Sektörü Hareket Kontrol Sistemleri I DT MC Endüstri Sektörü / Hareket Kontrol Sistemleri

Detaylı

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ AÇIKLAMALAR-KULLANIM-BAĞLANTILAR Sayfa 1 ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1-) Sistemin Genel Tanıtımı 3 2-) Sistemin ÇalıĢma ġekli.4 3-) Sistem Yazılımı 5 4-) Sistemin Elektrik ve Bağlantı

Detaylı

RDA / RDAT OTOMASYON TİP AKÜ ŞARJ CİHAZI

RDA / RDAT OTOMASYON TİP AKÜ ŞARJ CİHAZI RDA / RDAT OTOMASYON TİP AKÜ ŞARJ CİHAZI Akü Şarj Cihazı Sabit Voltaj ve Sabit Akım prensibine göre çalışan tam kontrollü bir cihazdır. LCD panel üzerinden bütün ölçümler ve olay bilgileri izlenilebilir.

Detaylı

RedoMayer Makina ve Otomasyon

RedoMayer Makina ve Otomasyon RedoMayer Makina ve Otomasyon >Robotik Sistemler >PLC ve modülleri >Operatör Panelleri >Servo Motor ve Sürücüleri >Redüktörler >Encoderler www.redomayer.com RedoMayer Makina ve Otomasyon, 20 yılı aşan

Detaylı

03H ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : Uygulama Notları : 03H Alev monitörünün yapısı : 03H Alev monitörünün uygulama alanları :

03H ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : Uygulama Notları : 03H Alev monitörünün yapısı : 03H Alev monitörünün uygulama alanları : ALEV MONİTÖRÜ 03H Uygulama : 03H Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Proseslerde kaçak alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında kıvılcım tespit etmek için. Yarı otomatik

Detaylı

Arduino nedir? Arduino donanım ve yazılımın kolayca kullanılmasına dayalı bir açık kaynak elektronik platformdur.

Arduino nedir? Arduino donanım ve yazılımın kolayca kullanılmasına dayalı bir açık kaynak elektronik platformdur. Arduino nedir? Arduino donanım ve yazılımın kolayca kullanılmasına dayalı bir açık kaynak elektronik platformdur. Açık kaynak nedir? Açık kaynak, bir bilgisayar yazılımının makina diline dönüştürülüp kullanımından

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

Bölüm 18 FBs-6AD Analog Giriş Modülü

Bölüm 18 FBs-6AD Analog Giriş Modülü Bölüm 18 FBs-6AD Analog Giriş Modülü FBs-6AD FATEK FBs serisinin analog giriş modüllerinden biridir. 12 veya 14 bit etkin çözünürlüklü 6 analog giriş sağlar. Jumper ayarları ile, sinyal akım veya gerilim

Detaylı

MODBUS PROTOKOLÜ ÜZERİNDEN KABLOLU VE KABLOSUZ ENERJİ İZLEME SİSTEMİ

MODBUS PROTOKOLÜ ÜZERİNDEN KABLOLU VE KABLOSUZ ENERJİ İZLEME SİSTEMİ MODBUS PROTOKOLÜ ÜZERİNDEN KABLOLU VE KABLOSUZ ENERJİ İZLEME SİSTEMİ 192.168.1.0 Networkunda çalışan izleme sistemi PC Eth, TCP/IP Cihaz 1, Cihaz 2, Şekil-1 U 200 Şekil-1 deki örnek konfigürasyonda standart

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

REMOTE IO KONFİGÜRASYON YAZILIMI

REMOTE IO KONFİGÜRASYON YAZILIMI REMOTE IO KONFİGÜRASYON YAZILIMI RIO200 S/E/G/W RIO201 S/E/G/W REMOTE IO 04 / 2017 MIKRODEV_RIO200/RIO201 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 REMOTE IO KONFİGÜRASYON

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

ELGE 380V AC Sürücüleri Kullanım Klavuzu ELD110 Sürücüleri (3,7...11 kw) elge control products. elge

ELGE 380V AC Sürücüleri Kullanım Klavuzu ELD110 Sürücüleri (3,7...11 kw) elge control products. elge ELGE 380V AC Sürücüleri Kullanım Klavuzu ELD0 Sürücüleri (3,7... kw) elge control products elge Güvenl k Uyarı! ELD0 AC sürücüler n n tüm montaj şlemler SADECE uzman tekn k personel tarafından gerçekleşt

Detaylı

0.0000mL mL VFA ELEKTRONİK VF-DG01

0.0000mL mL VFA ELEKTRONİK VF-DG01 Cihazın Kullanımı ve Çalıştırılması Ön Panel Tanımı 1 2 3 0.0000mL 0.0000mL 4 5 6 7 8 9 10 1. 2X8 Karakter LCD üst satır. 2. 2x8 karakter LCD alt satır. 3. Hatanın varlığında yanan led. 4. Röle 1 in çıkışın

Detaylı

UYGULANMIŞ ÖRNEK PLC PROGRAMLARI

UYGULANMIŞ ÖRNEK PLC PROGRAMLARI UYGULANMIŞ ÖRNEK PLC PROGRAMLARI Örnek 1: Örneğ e başlamadan önce CPU yu 221 seçmeliyiz.(bu işlem program sonunda da yapılabilir.) Girişler I 0.0 dan I 0.5 e, Çıkışlar Q 0.0 dan Q 0.3 e kadardır. Amacı

Detaylı

FRENIC ECO ÖZET KULLANIM KLAVUZU

FRENIC ECO ÖZET KULLANIM KLAVUZU FRENIC ECO ÖZET KULLANIM KLAVUZU GENEL BİLGİLER SÜRÜCÜ KONTROL BAĞLANTILARI PLC 24 VDC CM DİJİTAL GİRİŞ COM UCU FWD REV X1 - X5 Y1 - Y3 DİJİTAL GİRİŞLER ( PNP / NPN SEÇİLEBİLİR ) DİJİTAL ÇIKIŞ SW1 CMY

Detaylı

1 Remote IO RIO201S RIO201S. Remote IO. Kullanım Kılavuzu. [Rev_1.0_RIO201S]

1 Remote IO RIO201S RIO201S. Remote IO. Kullanım Kılavuzu. [Rev_1.0_RIO201S] 1 Remote IO RIO201S Remote IO RIO201S Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_RIO201S] 2 Remote IO RIO201S İÇİNDEKİLER 1. GENEL ÖZELLİKLER... 3 1.1. RIO201S... 3 1.2. Remote IO... 3 1.3. Fiziksel Giriş-Çıkış Özellikleri...

Detaylı

Askeri araç Acil Aydınlatma Modülü

Askeri araç Acil Aydınlatma Modülü R Askeri araç Acil Aydınlatma Modülü EL-24 M KROS M R Gösterge Led i Bağlantı Konnektörü W R Mod Seçici Anahtar Işık Şiddeti Ayar Potansiyometresi Beyaz Aydınlatma Lambası Kırmızı Karartma Lambası Karartma

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

ZAMANLAYICILAR S de, 4 farklı zamanlayıcı vardır.

ZAMANLAYICILAR S de, 4 farklı zamanlayıcı vardır. ZAMANLAYICILAR S7-1200 de, 4 farklı zamanlayıcı vardır. 1.Timer Pals: (TP): Girişe (IN) gelen sinyalle beraber çıkış (Q) «1» olur. Ayarlanan süre (PT) sonunda çıkış (Q) «0» olur. Ayarlanan süre (PT) dolmadan,

Detaylı

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ L3P HITACHI HIZ KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU L3P GÜÇ BAĞLANTISI KONTROL DEVRESİ TERMİNAL BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ Terminal Tanımı Açıklama Sembolü L1 L2 L3 Giriş fazları Şebeke gerilimi bağlanacak

Detaylı

EYE CATCHER KULLANIM KILAVUZU

EYE CATCHER KULLANIM KILAVUZU EYE CATCHER KULLANIM KILAVUZU Bu makine iç mekanlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Dış mekanlarda, ısı, direkt güneş ışığı, nem ve sıvı temasından koruyunuz. TALİMATLAR : 1. Oyun kabini içerisinde 5

Detaylı

DCAS NGP operatör panel

DCAS NGP operatör panel operatör panel 8739-70 OPERATÖR PANEL 8739-71 PLC MINI OPERATÖR PANEL 4 Adet PNP Input 2 Adet Relay Output 8739-72 PLC MINI II OPERATÖR PANEL 6 Adet PNP Input 4 Adet Relay Output 2 Adet NPN - PNP HSC Input

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI LED PANEL LCD PANEL PANEL ÜZERİNDEKİ BUTONLAR VE AÇIKLAMALARI GÜÇ VE KONTROL TERMİNALLERİ BAĞLANTI ŞEMASI Hız kontrol cihazları, panel üzerinden start/stop ve panel

Detaylı