1 Giri. 1.1 Genel Tanıtım AX5000

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1 Giri. 1.1 Genel Tanıtım AX5000"

Transkript

1 1 Giri 1.1 Genel Tanıtım AX5000 Honeywell AX5000 serisi deiik modellerde kontrol panellerinden oluur.baz AX5000 panelleri tek baına ya da bir haberleme aı içinde baka panellerle kullanılabilirler. Bu haberleme aı (XIB bus) sayesinde panelleri eksiksiz bir kontrol sistemine entegre etmek mümkündür. AX5000 Panelleri duvara da monte edilebildii için, çou durumda ayrı bir anahtarlama tesisine gerek kalmaz. AX5100HG ve AX5200SQ modelleri kullanıcı arayüzüne ve RS232 balantı noktasına sahiptir. Kullanıcı arayüzünde bir ekran ve 4 adet kontrol tuu bulunmaktadır. AX5112DH ve AX5112ZN panellerinde ise böyle bir arayüz olmadıı için tek baına bir sistemde kullanılamazlar. Fakat, AX5112DH ve AX5112ZN panelleri arayüze sahip panellere (AX5100HG, AX5200SQ) balanabilir (XIB bus). AX5000 serisi ile, Honeywell küçük ve orta-çaplı uygulamalar için standart çözümler önermektedir. Evrensel tasarım, tutarlı menü yapısı (Fig. 1.1) ve kolay kullanım özellikleri sayesinde tüm AX5000 paneller kolaylıkla devreye alınabilir..

2 1.1 Genel Tanıtım AX Genel Tanıtım AX AX5100HG AX5100HG kontrol paneli kaskat dizilmi kazanlar ile birlikte kullanım sıcak suyu, karıım vanalı ya da vanasız ısıtma devresini kontrol etmek için tasarlanmıtır. Kaskat balanan kazan sayısına göre (maks. 18) birden fazla AX5100HG paneli (maks. 3) kullanmak gerekebilir. Devreye alınacak kazan sayısı; ayar deeri, dı hava ve akı sıcaklıklarını kullanarak, PID kontrol sayesinde, hesaplanır. Panelin önüne bir kart takılarak kontrol edilen sistemin temel yapısı, bir sirkülasyon pompası balanıp balanmadıı, HWS Circuit Function, Mixing Circuit Function ya da Pump Circuit Function

3 1. kullanılıp kullanılmadıı belirtilebilir. 1.2 Modulüler tasarım Bir kontrol sistemi farklı fonksiyonlardan olusur. Her fonksiyon sistemin belli bir elemanını ya da eleman grubunu kontrol eder (fig. 1.2). Bu görevlerini yerine getirebilmek için, fonksiyonlar kendi aralarında bilgi (ayar ve ölçüm deerleri...) alı-verii yapabilmelidir. Bilgi alı-verii bir kontrol panelinin fonksiyonları arasında olabilecei gibi farklı panellerin fonksiyonları arasında da olabilir. Bunun gerçekleebilmesi için her fonksiyonun belli bir adresi olmalıdır. Fonksiyon adresleri konfigürasyon (Bölüm 5) sırasında otomatik olarak atanırlar ve bir sayı ve harften oluurlar (001-A gibi). Bu adresteki sayı (001) kontrol panelinin numarasıdır (001= ilk panel, 002=ikinci panel gibi). Eer tek bir kontrol paneli kullanılıyorsa, bu numara her zaman 001'dir. Eer bir veri yolu içinde birden çok panel kullanılıyorsa, panel numarası veri yolu konfigürasyonu sırasında otomatik olarak atanır. Adresteki harf ise bir kontrol paneli içindeki fonksiyonu tanımlamak için kullanılır (A=ilk fonksiyon, B=ikinci fonksiyon gibi). Örnek olarak, 001-C adresi bir numaralı kontrol panelinin üçüncü fonksiyonu anlamına gelir.

4 1.3 Çalıma ekli AX5000 Arayüze sahip AX5000 modelleri, LCD ekranıyla ve 4 kontrol tuuyla donatılmılardır (fig. 1.3). Panele ayrıca sistemin planını içeren tanıtıcı kart yapıtırılabilir. Bu kart içindeki boluklardan bazı ledler görünür. Bu ledlerin görevi: LE LEDi panele elektrik verildiinde fakat henüz sistem kurulmadıında yanıp söner. Kurulum tamamlandıında LED sürekli olarak yanmaya balar. Eer sistemde hata oluursa LED tekrar yanıp sönmeye balar. Dier LEDler ise hidrolik emadaki elemanlara karılık gelir, ve o eleman çalımaya baladıında yanar Tuların fonksiyonu ve çalıma ekilleri tuları ile konfigürasyona ve kullanma seviyesine balı olarak, ana ve alt menülerdeki çeitli veriler gösterilebilir ve/veya deitirilebilir. Bir tuun fonksiyonu, basıldıı anda gösterilmekte olan menü noktasına balıdır.

5 Normal iletmedeki fonksiyonlar: : menü içerisinde yukarıya doru sayfa deitirme ve/veya ayar deerini yükseltme : menü içerisinde aaıya doru sayfa deitirme ve/veya ayar deerini azaltma : bir önceki menüye geri dönme ve/veya eski ayar deerini yeniden ayarlama : Menü seçimi ve/veya ayar deerinin deitirilmesi veya onaylanması için etkinletirilmesi Ayarlar sadece doru kullanma seviyesinde deitirilebilir. Kullanma seviyesi arttıkça, daha fazla bilgi görüntelenir ve daha fazla ayar deitirilebilir. Her kullanma seviyesinin belli bir kodu vardır ( 1.3.4). Konfigürasyon ilemi sırasındaki fonksiyonlar sınırlıdır : : menü seçimini deitirme veya ayar deerini yükseltme : menü seçimini deitirme veya ayar deerini azaltma : ayar deeri seçimini onaylama ve bir sonraki konfigürasyon menüsü noktasına geçme Configuration Menusünde sadece tek bir yönde hareket edilebilir. tuuna bastıktan sonra sistem otomatik olarak bir sonraki menü noktasına geçer. Eer daha sonra bir konfigürasyon ayarını deitirmek isterseniz menüdeki tüm ilemleri yeniden yapmanız gerekir Fonksiyonları ve menüleri seçme Panele elektrik verilir verilmez ekranda Function General (Genel Fonsiyon) yazısı belirir. Artık, sistem yapısına ve kullanım seviyesine göre çeitli fonksiyonlar menüleri ve altmenüleri görüntülenebilir ve deitirilebilir (ekil 1.4).

6 2. 1. tularını kullanarak görmek ya ayarlarını deitirmek istediiniz fonksiyonu seçin (a). 2. tuuna basarak seçilen fonksiyona girin (b). 3. tularını kullanarak istediiniz altmenüyü seçin (c). 4. tuuna basarak altmenüye girin (d). 5. tularını kullanarak görüntelemek ya da deitirmek istediiniz öeyi seçin (e). 6. tuuna basın. Eer deer yanıp sönüyorsa deitirebilirsiniz demektir. 7. tularıyla ayar deerini seçin. 8. tuuna basarak seçtiiniz ayar deerini belirleyin. Deer yanıp sönmeyecektir. 9. tuuna basarak üst menülere çıkabilirsiniz.

7 Kullanım seviyesi seçme Kullanma seviyesi 1 (kullanıcı) Ayarlar sadece görüntülenebilir, deitirilemez. Çalıma ekli (gündüz, gece,... ) gibi bazı menüler görüntülenebilir Kullanma Seviyesi 2 (yönetici) Temel çalıma bilgileri ( ayar deerleri ve okunan deerler gibi) görüntelenebilir. Zaman programı, tatil programı ve kullanıcı ayarları ( konfor, ekonomi ve tatil çalıma seviyesi ayarları gibi) görüntelenebilir ve deitirilebilir. Giri kodu d dır. Kullanma Seviyesi 3 (servis) Tüm menüler ve ayarlar görüntelenebilir ve deitirilebilir. Giri kodu dır.

8 Kullanma seviyesini deitirmek Yapmanız gereken ilemler: 1. Ana menüde Functıon General'i seçin (a). 2 tuuna basın, tularıyla 'Access level' menüsüne gelin. 3 tuuyla menüye girin, u andaki kullanma seviyesi (Access level 1) ekranda görünecektir. 4 tuuna basın, ekran yanıp sönmeye balayacaktır. 5 Gerekli kullanıcı kodunu girin, Access level 2 yazısı ekranda belirir, kullanma seviyesi 2. seviyededir. 6 Kullanıcı seviyesini 3 yapmak için tuuna basın ve gerekli kodu girin. Eer kullanma seviyesi 1 veya 2 ise ve panel 2 dakikadır kullanılmamısa seçili olan fonksiyonun Status Display Menu su görüntülenir. Panel 1 saattir kullanılmamısa kullanma seviyesi otomatik olarak 1 olur.

9 2 Kurulum ve çalıtırma Bir kontrol paneli birçok Functions barındırır. Herhangi bir Functions görüntülenip görüntülenmedii panel tipine ve her panelde olan Function General ın konfigürasyonuna balıdır. Kullanıcı bu fonksiyonu sadece kullanma seviyesini deitirmek için kullanılır. Eer Fault Messages Function kurulmusa, bu fonksiyonu sadece kurulumcu görünteleyebilir. Bu nedenlerden dolayı Function General ve Fault Messages Function bu bölümde yer verilmeyecektir(bölüm II ve bölüm III ). Aaıdaki altmenüler bir Function da bulunabilir: Status Display Menu (Durum Göstergesi Menüsü) Operating Data Menu (Çalıma Bilgisi Menüsü) Settings Menu (Ayarlar Menüsü) Time Clock Menu (Zaman Programı Menüsü) Holiday Programme Menu (Tatil Programı Menüsü) Faults Menu (Hata Menüsü) 2.1 Status Display (Durum Göstergesi Menüsü) Çou fonksiyonda, o fonksiyonun en önemli bilgisini gösteren bir menü öesi bulunur. Bir fonksiyonun durum göstergesinde görünebilen metinler unlardır. STATUS DISPLAY MENU Actual Requested OkW OkW Kullanılan kazan kapasitesi ve sistem tarafından istenen kazan kapasitesi. Flow temp 0 C Setpoint Ölçülen ve ayar akı sıcaklıkları. HWS sec-t Setpoint Ölçülen ve ayarlanan kullanım suyu sıcaklıkları. Not configured Eer herhangi bir fonksiyon konfigure edilmemise durum göstergesinde bu mesaj görünür. Status display fault Eer bir hata varsa, fonksiyonun durum göstergesinde bu mesaj görünür. 2.2 Operating Data (Çalıma Bilgisi Menüsü) Çalıma Bilgisi Menüsünün içinde, bir fonksiyonun çalıma modu hakkında bilgi veren alt menüler bulunur. Kullanıcı için önem arzeden alt menüler aaıda listelenmi ve

10 açıklanmıtır. Burada anlatılmayan alt menüler kullanıcı için önemli deildir, bu yüzden Bölüm III de açıklanmılardır. ÇALIMA BLGS MENÜSÜ Heat demand ext Gidi suyu sıcaklıı geçici dı talebe göre ayarlanmıtır. Setpoint input XIB Gidi suyu sıcaklıı baka bir fonksiyon tarafından belirlenmitir. Timed override: Day operation Harici saat çalıtırıldıı için fonksıyon konfor moduna geçmitir. Time program: Day operation Zaman programına göre fonksiyon konfor modundadır. Zaman programı fonksiyonu konfor veya ekonomi modunda çalıtırır. Tatil programı ile fonksiyon tatil modunda çalıır. Fonksiyonların çalıma modu hakkındaki bilgilere ek olarak, okunan deerler hakkında bilgi de almak mümkündür ( örn: sıcaklık, yük). ÇALIMA BLGS MENÜSÜ Flow temp 0ºC o C olarak akı sıcaklıı. HWS primary-t 0ºC o C olarak KSS akı sıcaklıı(primer devre sıcaklıı). HWS secondary-t 0ºC o C olarak okunan kullanım suyu sıcaklıı. Outside temp 0ºC o C olarak dı hava sıcaklıı. Room temp 20 C o C olarak oda sıcaklıı. Panel kurulumuna göre yukarıdakı öelerden bir kısmı görüntülenmeyebilir.

11 2.3 Ayarlar Bazı fonksiyonlarda kullanıcı bazı ayar deerlerini deitirebilir. Çou durumda bunlar gerekli ayar deerleridir, örn: oda sıcaklıı ayar deeri. Bu deerler Ayarlar Menusunde deitirilebilir. Deitirilebilen tüm öeler aaıda gösterilmitir. Hangi öelerin gösterilecei seçilen Fonksiyona balıdır. SETTINGS MENU Room temp day 20 0 C Konfor modunda oda sıcaklıı ayar deeri. Room temp night l5ºc Ekonomi modunda oda sıcaklıı ayar deeri. Room temp holiday l0ºc Tatil modunda oda sıcaklıı ayar deeri. Kontrolör kurulumunda yapılan seçimlere göre yukarıdaki öelerden bazıları görüntülenemeyebilir. Ayarlar Menüsü seçilemiyorsa, kullanıcı hiçbir ayarı deitiremez. 2.4 Zaman Programı Haftanın her günü için 2 konfor periyodu seçilebilir.

12 Konfor periyodlarını belirlemek için sırasıyla: 1. Kullanma seviyesini 2 yapın. 2. Ayar yapmak istediiniz Fonksiyonu (Örn: Karıım Devresi)seçin. 3. tuuna basarak Fonksiyona girin. 4. tularını kullanarak Zaman Programı Menüsünü bulun (a). 5. tuuna basarak Zaman Programı Menüsüne girin. (b). 6. P tuları ile istediiniz günü seçin (c). 7. ilk periyodun balangıç zamanı yanıp söner, tuları ile balangıç zamanını ayarlayın (d). 8. basın, ilk konfor periyodunun biti zamanı yanıp söner, yön tuları ile yukarıda anlatıldıı gibi biti zamanını ayarlayın (e).

13 9 tuuna basın, ikinci periyodun balangıç zamanı yanıp sönmeye balar. Yön tuları ile istediiniz zamanı ayarlayın (f). 10. tuuna basın, ikinci periyodun biti zamanı yanıp sönmeye balar, yön tuları ile istediiniz saati ayarlayın (g). 11. tuuna basın, deer artık yanıp sönmez, seçilen gün için konfor periyotları ayarlanmıtır (h). 12.Dier günler için de aynı prosedürü uygulayın. Esc tuuna biti zamanını ayarlamadan basarsanız, eski balangıç ve biti zamanları geçerli olur. Her Fonksiyonda zaman programı yoktur. Fonsiyon kurulumunda zaman programı seçilmemi ya da baka bir Fonksiyonun zaman proramı kullanılıyor olabilir. 2.5 Tatil Programı Fonksiyon çeitli periyotlar için tatil programına ayarlanabilir. Sekiz farklı tatil periyodu seçilebilir. Her periyot için bir biti ve balangıç tarihi seçilmelidir.

14 Tatil periyotlarını deitirmek için: 1. Kullanma seviyesini 2 yapın. 2. Ayar yapmak istediiniz Fonksiyonu (Örn: Karıım Devresi)seçin. 3. tuuna basarak fonksiyona girin.

15 4. tularına basarak Tatil Programı menüsünü bulun (a). 5. tuuna basın, tuları ile istediiniz periyodu seçin(b-c). 6. tuuna basın, balangıç günü yanıp söner. tuları ile istediiniz günü seçin (d). 7. tuuna basın, balangıç ayı yanıp söner. tuları ile istediiniz ayı seçin (e). 8. tuuna basın, balangıç senesi yanıp söner. tuları ile istediiniz seneyi seçin (f). 9. Tatil biti zamanını da aynı ekilde ayarlayın (g - i). 10. Biti zamanı ayarlandıında (sene ayarından sonra tuuna basın), ekranda yanıp sönme biter, tatil programı ayarlanmıtır (j). 11. Dier tatil periyotları için de aynı ilemleri tekrarlayın. Esc tuuna biti zamanını ayrlamadan basarsanız, eski balangıç ve biti zamanları geçerli olur. Balangıç ve biti tarihleri bir periyot için aynı ise, tatil programı o gün için geçerli olur. Her Fonksiyonda tatil programı yoktur. Fonsiyon kurulumunda tatil programı seçilmemi ya da baka bir Fonksiyonun tatil programı kullanılıyor olabilir. 2.6 Tarih ve Zaman Panelin kendi saati vardır.

16 Tarih ve/veya zamanı ayarlamak için: 1. Panelde Genel Fonksiyonu seçin (a). 2. tuu ile Fonksiyona girin.

17 3. tuları ile Kullanma Seviyesi Menüsüne girin (b). 4. Kullanma seviyesini 2 yapın. 5. Esc tuu ile Kullanma Seviyesi Menüsünden çıkın. 6. tuları ile tarih ve zamana gelin (c). 7. tuuna basın, gün deeri yanıp sönmeye balar, tuları ile doru günü girin (d). 8. tuuna basın, ay deeri yanıp sönmeye balar, tuları ile doru ayı seçin (e). 9. tuuna basın, sene deeri yanıp sönmeye balar. tuları ile doru seneyi girin (f). 10. Aynı ekilde saat, dakika ve saniye ayarını yapın (g-i). 11. Saniye ayarı da yapıldıktan sonra, tuuna basın, artık hiçbir deer yanıp sönmez (j). Esc tuuna tarih ve zaman ayarı sırasında basarsanız, eski tarih ve zaman deerleri geçerli olur.

18 3 Sorun Giderme AX5000 Kontrol panelleri uzun ve sorunsuz çalıma için tasarlanmılardır. Yine de sorun oluursa lütfen aaıdaki sorun giderme bölümüne bakınız. Sorun devam ederse Honeywell servisine bavurunuz. Ekran bo/karanlık, panel üzerindeki hiçbir LED yanmıyor. Mümkünse Panelin elektriini kesin, birkaç saniye bekleyin ve tekrar elektrik verin. Bu ie yaramazsa Honeywell servisine bavurun. Ekranda sürekli XIB fault xx yazıyor. Muhtemelen paneller arasındaki balantı kablosu arızalı, lütfen Honeywell servisine bavurun. Sıcaklık ikayeti ikayetin olutuu bölgenin Fonksiyonunu kontrol edin. Durum Göstergesi Menüsündeki bilgileri kullanın. Durum Göstergesi Menüsü hata gösteriyor. Hata tipi Hatalar Menüsünden okunabilir. Lütfen Honeywell servisine bavurun, hatayı açıklayın. Durum Göstergesi Menüsünde gerekli ve kullanılan yük arasında büyük fark var. Gerekli gecikme süresi geçtikten sonra hiçbir kazan devreye girmiyor. - Kazan(ları)ı kontrol edin. - lgili Fonksiyonu kontrol edin. - Lütfen Honeywell servisine bavurun. Durum Göstergesi Menüsünde istenen ve imdiki sıcaklık arasında büyük fark var. - Kazan(ları)ı kontrol edin. - lgili Fonksiyonu kontrol edin. - Lütfen Honeywell servisine bavurun.

19 Bölüm II: Kurulum Kılavuzu

20 Önsöz Bu bölüm Honeywell servisleri için hazırlanmıtır. Panel montajı ve devreye alınması için gereken tüm bilgiler verilmitir. lk olarak, çeitli komponentler ile birlikte panel montajı anlatılmıtır. Panelin kullanıma hazır hale getirilmesi için, XIB bus ( eer birden fazla panel kullanılıyorsa) ve Fonksiyonların kurulumu gerçekletirilmelidir. Yukarıda bahsedilen komponentlerin kurulumları, devreye alma anlatıldıktan sonra, ayrı ayrı ele alınmıtır. Tüm ölçülerde, aksi belirtilmedii takdirde, metric birimler kullanılmıtır. Bu belgeyi güvenli bir yerde tutunuz, ve kuruluma balamadan önce dikkatle okuyunuz. Eer sorunla karılaırsanız lütfen tedarikçi firma ile balantı kurunuz. Bu belgede açıklanan Kontrol paneli kurulumunu sadece yetkili teknik servis elemanları gerçekletirebilir.

21 4 Montaj ve Devreye Alma 4.1 AX Güvenlik Talimatları Toprak balantısı faz (L) ve nötr (N) balantıları tarafında yer almaktadır. Toprak balantısı daima EMC standartlarına göre yapılmalıdır. Güç kablosunu ya da toprak balantısını mesela bir pompa üzerinden geçirilmesine, müsaade edilmez. Tüm kablo balantıları kutudaki gergi ataları kullanılarak yapılmalıdır Yerletirme Talimatları Kontrol panelini kolayca eriilebilecek bir yere monte ediniz (arabirim kullanıcıya bakacak ekilde). Ekranın okunabilmesi için göz yüksekliinde montaja dikkat ediniz. Kumanda cihazının montajında, izin verilebilir maksimum ortam sıcaklıı ve maksimum baıl nem deerlerini göz önünde bulundurunuz (9. kısım).su ya da kimyasal maddelerin panele temas etmesini engellemek için gerekli önlemleri alınız. Her kontrol panelini, uygun bir alteri olan 230 V luk bir ebekeye balayınız. Kablo sayısını sınırlayınız. Panelleri mümkün olduu kadar kumanda edilecek komponentlerin yakınına monte ediniz. Eer panelin RS232 arabirimi varsa, paneli olası bir PC ya da modem balantısını göz önünde bulundurarak monte ediniz Balantı Talimatları PC/modem balantısı (RS232) XIB bus (RS485): 2-damar ekranlı ve bükümlü kablo kullanın (minimum damar kalınlıı: 0.22 mm 2 ). Sistem komponentlerinin kablo balantıları, bu komponentlerin balantı talimatlarına göre yapılmalıdır Montaj Talimatları Kutu çerii Kutuda u elemanlar olmalıdır: Ekranlı kontrol paneli

22 Sistem kartları (12). Bir dı hava sensörü ki daldırma tipi sensör, iki parça alüminyum bant çinde vidalar, 5 mm lik filer, bir köprüleme teli ve kablo kelepçeleri bulunan bir torba. Duvara açılacak deliklerin konumunu gösteren karton ablon Kullanım Kılavuzu Sistem Tipi kartınının yerletirilmesi Kontrol panelinin ön tarafındaki etiket, bir kartın takılmasına olanak veren bir cebe sahiptir. 1 HG-8 Fig. 4.1 Fitting an insert card Aaıdaki belirtildii gibi hareket ediniz: 1. Sistem tipine göre doru kartı seçiniz. 2. Sa taraftaki etiketi kaldırınız ve kartı cep içine sokunuz. 3. Etiketin altındaki koruyucu bantı sökünüz ve yapıması için kuvvetlice bastırınız.

23 Panelin Montajı Kontrol panelini monte etmek için üç vida kullanılır. Üstteki vida kontrol panelini asmak için kullanılır ve panel düzgün bir ekilde konumlandırılmasından sonra, salamlatırmak için alt taraftaki iki vida kullanılır. Deliklerin yerini belirlemek için kutunun içindeki karton ablonu kullanınız. ablon üzerindeki imler vidaların yerletirilecekleri deliklere karılık gelir. Eer ta duvar dıında bir duvara montaj gerekiyorsa, farklı malzemeler ve yöntemler kullanılmalıdır. Eer panel bir anahtarlama tesisine balanacaksa önce elektrii kesin. Aaıda belirtildii gibi hareket ediniz: 1. Panelin kesin yerini belirleyiniz ve karton ablonu duvara dayayınız. 2. ablon üzerindeki konumlardan üç delik açınız. 3. Panelin çok az oynayabilmesi için üstteki vida deliini olabildiince derin açınız.

24 4. 4. Panelin alt tarafında yer alan kapaı çıkarınız. 5. Dier iki vidayı yerletiriniz ve hizaladıktan sonra, paneli tespit ediniz. 6. Küçük kapaı yerine takınız Sensör ve kabloların balantısı Aaıda belirtildii gibi hareket ediniz: 1. Küçük kapaı çıkarınız. 2. Sistemin gerektirdii sensörleri belirleyiniz, bunları ve komponentlerin kablolarını kumanda panelinin terminal blouna balayınız de balantılar anlatılmıtır. 3. Tüm anahtarları ve iletiim kablolarını, kullanılacaksa modem ve PC balantı kabloları dahil, balayınız. 4. Güç kaynaı kablosunu (önceden balantısı kesilmi olan) ebekeye balayınız. 5. Kablo kelepçelerini yerletirin ve tüm kabloların salam bir ekilde tutulduklarından emin olunuz. 5. Büyük kapak (terminal blokları arasındaki) üzerinde yazılı numarayı not ediniz. XIB bus kurulumunda bu numara gerekli olacaktır. 7. XIB bus topraklamak için köprüleme telini monte ediniz ( ). 8. Küçük kapaı yerine takınız. 9. Cihaza elektrik verebilirsiniz. XIB bus her zaman bir köprüleme teliyle topraklanmalıdır ( ). Röle çıkıları kuru kontak olduundan, komponentler (örn: pompa) elektrik enerjisini panel dıından alır.

25 AX5100HG balantıları Aaıdaki tablolarda, bazı tanım kolonlarında birden fazla fonksiyon yazılmı olabilir, bu,ilgili balantı aynı anda belirtilen fonksiyonlar tarafından kullanılır/kullanılabilir anlamına gelmektedir. Not kolonundaki rakamların anlamı aaıda açıklanmıtır. AÇIKLAMA 1 Balantı zorunludur. 2 Balantı zorunlu deildir. 3 Balantı kazan sayısına balıdır. 4 Balantının kullanılıp kullanılmayacaı kurulum sırasında belirtilebilir. 5 Sadece usta panele balanabilir. Balantı zorunludur. 6 Sadece usta panele balanabilir. Balantı zorunlu deildir. 7 Sadece usta panele balanabilir. Balantının kullanılıp kullanılmayacaı kurulum sırasında belirtilebilir. 8 Usta ve köle panel birlikte kullanıldıında kullanılabilir.

26 Terminal No Tanım Not Tanim Not 1/ 2 1. nolu kazan 1 1. nolu kazan 1 3/ 4 2. nolu kazan 3 2. nolu kazan 3 5/ 6 3. nolu kazan 3 3. nolu kazan 3 7/ 8 4. nolu kazan 3 4. nolu kazan 3 9/ nolu kazan 3 5. nolu kazan 3 11/ nolu kazan 3 Sirkülasyon pompası 1 13/ - Akı sıcaklıı sensörü 5 Akı sıcaklıı sensörü 5 14/ - Dı ortam sıcaklıı sensörü 5 Dı ortam sıcaklıı sensörü 5 15/ - Dolaım pompası hatası 6 Dolaım pompası hatası 6 16/ - Oda sıcaklıı sensörü 7 Oda sensörü 7 17/ - Harici Saat 7 Zamanlayıcı 7 18/ - Kazan hatası 6 Kazan hatası 6 19/ / - Harici Talep 7 Harici Talep 7 L / N 230 VAC besleme VAC besleme 1 ABS XIB bus 8 XIB bus 8 RS232 PC/Modem balantısı 6 PC/Modem balantısı 6

27 Terminal No Tanım Not Tanim Not 1/ 2 1. nolu kazan 1 1. nolu kazan 1 3/ 4 2. nolu kazan 3 2. nolu kazan 3 5/ 6 3. nolu kazan 3 3. nolu kazan 3 7/ 8 4. nolu kazan 3 4. nolu kazan 3 9/ nolu kazan 3 5. nolu kazan 3 11/ 12 Kullanım sıcak suyu pompası (HWS 1 pompası) Isıtma devresi pompası (Pump Circuit) 1 13/ - NTC besleme sensörü (Sequence 5Control) NTC besleme sensörü (Sequence 5Control ve Pump Circu 14/ - NTC dı ortam sıcaklıı sensörü (Sequence 5 NTC control) dı ortam sıcaklıı sensörü (Sequence 5 control ve Pu 15/ - Kazan hatası (Sequence Control )6 Kazan hatası (Sequence Control )6 16/ - Oda sensörü 7 Oda sensörü (Sequence Control) 7 17/ - Zamanlayıcı (Sequence Control) 7 Zamanlayıcı (Sequence Control) 7 18/ - Pompa hatası (HWS Circuit) 2 Pompa hatası (HWS Circuit) 2 19/ - Kullanım sıcak suyu sekonder devre 1 sensörü Kullanım (HWS sıcak Circuit) suyu sekonder devre 1 sensörü (HWS Circu 20/ - Zamanlayıcı (HWS Circuit) 2 Zamanlayıcı (HWS Circuit) 2 L / N Kumanda cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Kumanda Hz) cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Hz) ABS Kumanda cıhazları arasındaki 8 Kumanda cıhazları arasındaki 8 blendajlı kablo blendajlı kablo RS232 PC/Modem balantısı 6 PC/Modem balantısı 6 *) : Sequence Control Function is only present on a Master Controller.

28 Terminal No Tanım Not Tanim Not 1/ 2 1. nolu kazan 1 1. nolu kazan 1 3/ 4 2. nolu kazan 3 2. nolu kazan 3 5/ 6 3. nolu kazan 3 3. nolu kazan 3 7/ 8 4. nolu kazan 3 4. nolu kazan 3 9/ 10 Sistem dolaım pompasına besleme 1 (Sequence Kullanım Control) sıcak suyu pompası (HWS 1 Circuit) 11/ 12 Kullanım sıcak suyu pompası (HWS 1 Circuit) Isıtma devresi pompası (Pump Circuit) 1 13/ - NTC besleme sensörü (Sequence 5Control) NTC besleme sensörü (Sequence 1* Control ve Pump Circu 14/ - NTC dı ortam sıcaklıı sensörü (Sequence 5 NTC control) dı ortam sıcaklıı sensörü (Sequence 5 control) 15/ - Dolaım pompası hatası (Sequence 6 Control Kullanım ) sıcak suyu sekonder devre 1 sensörü (HWS Circu 16/ - Oda sensörü (Sequence Control) 6 Oda sensörü (Sequence Control) 6 17/ - Zamanlayıcı (Sequence Control) 6 Zamanlayıcı (Sequence Control ve 4* HWS Circuit) 18/ - Pompa hatası (HWS Circuit) 2 Kazan hatası (Sequence Control) 6 19/ - Kullanım sıcak suyu sekonder devre 1 sensörü Oda sensörü (HWS Circuit) (Pump Circuit) 2 20/ - Zamanlayıcı (HWS Circuit) 2 Zamanlayıcı (Pump Circuit) 2 L / N Kumanda cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Kumanda Hz) cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Hz) ABS Kumanda cıhazları arasındaki 8 Kumanda cihazları arasındaki 8 blendajlı kablo blendajlı kablo RS232 PC/Modem balantısı 6 PC/Modem balantısı 6 *) : Sequence Control Function is only present on a Master Controller.

29 Terminal No Tanım Not Tanim Not 1/ 2 1. nolu kazan 1 1. nolu kazan 1 3/ 4 2. nolu kazan 3 2. nolu kazan 3 5/ 6 3. nolu kazan 1 Sistem dolaım pompasına besleme 4 (Sequence Control) 7/ 8 Karıım Vanalı Isıtma devresi pompası 1 Karıım (Mixing Circuit) Vanalı Isıtma devresi pompası 4 (Mixing Circuit) 9/ 10 Karıım Vanasını AÇ (Mixing Circuit) 1 Karıım Vanasını AÇ (Mixing Circuit) 4 11/ 12 Karıım Vanasını KAPA (Mixing Circuit) 1 Karıım Vanasını KAPA (Mixing Circuit) 4 13/ - NTC besleme sensörü (Sequence 5Control) NTC besleme sensörü (Sequence 5Control) 14/ - NTC dı ortam sıcaklıı sensörü (Sequence 5 NTC control dı ortam ve sıcaklıı Mixing Circuit) sensörü (Sequence 5 control ve Mi 15/ - NTC Akı suyu sensörü (Mixing Circuit) 1 NTC Akı suyu sensörü (Mixing Circuit) 1 16/ - Oda sensörü (Sequence Control) 7 Oda sensörü (Sequence Control) 7 17/ - Zamanlayıcı (Mixing Circuit) 2 Zamanlayıcı (Mixing Circuit) 2 18/ - Oda sensörü (Mixing Circuit) 4 Oda sensörü (Mixing Circuit) 4 19/ - Kazan hatası (Sequence Control) 6 Dolaım pompası hatası (Sequence 6 Control) 20/ - Geçici dı talebi kapatan kontak ya 6,7da zamanlayıcı Geçici dı talebi (Sequence kapatan Control) kontak ya 6,7da zamanlayıcı (Sequ L / N Kumanda cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Kumanda Hz) cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Hz) ABS Kumanda cihazları arasındaki 8 Kumanda cihazları arasındaki 8 blendajlı kablo blendajlı kablo RS232 PC/Modem balantısı 6 PC/Modem balantısı 6

30 Terminal No Tanım Not Tanim Not 1/ 2 1. nolu kazan 1 1. nolu kazan 1 3/ 4 2. nolu kazan 3 Sistem dolaım pompasına besleme 1 (Sequence Contr 5/ 6 Kullanım sıcak suyu pompası (HWS 1 Circuit) Kullanım sıcak suyu pompası (HWS 1 Circuit) 7/ 8 Karıım Vanalı Isıtma devresi pompası 1 Karıım (Mixing Circuit) Vanalı Isıtma devresi pompası 1 (Mixing Circuit) 9/ 10 Karıım Vanasını AÇ (Mixing Circuit) 1 Karıım Vanasını AÇ (Mixing Circuit) 1 11/ 12 Karıım Vanasını KAPA (Mixing Circuit) 1 Karıım Vanasını KAPA (Mixing Circuit) 1 13/ - NTC besleme sensörü (Sequence 2Control) NTC besleme sensörü (Sequence 2Control) 14/ - NTC dı ortam sıcaklıı sensörü (Sequence 5 NTC control dı ortam ve sıcaklıı Mixing Circuit) sensörü (Sequence 5 control ve 15/ - NTC Akı suyu sensörü (Mixing Circuit) 1 NTC Akı suyu sensörü (Mixing Circuit) 1 16/ - Oda sensörü (Sequence Control) 7 Oda sensörü (Sequence Control) 7 17/ - Zamanlayıcı (Mixing Circuit) 1 Zamanlayıcı (Mixing Circuit) 1 18/ - Oda sensörü (Mixing Circuit) 4 Oda sensörü (Mixing Circuit) 4 19/ - Kullanım sıcak suyu sekonder devre 1 sensörü Kullanım (HWS sıcak Circuit) suyu sekonder devre 1 sensörü (HWS Ci 20/ - Geçici dı talebi kapatan kontak ya 4* da zamanlayıcı Geçici dı talebi (Sequence kapatan Control kontak ve ya 4* HWS da zamanlayıcı Circuit) (Se L / N Kumanda cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Kumanda Hz) cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Hz) ABS Kumanda cihazları arasındaki 8 Kumanda cihazları arasındaki 8 blendajlı kablo blendajlı kablo RS232 PC/Modem balantısı 6 PC/Modem balantısı 6 *) : Sequence Control Function is only present on a Master Controller.

31 Terminal No Tanım Not Tanim Not 1/ 2 1. nolu kazan 1 1. nolu kazan 1 3/ 4 2. nolu kazan 3 Sistem dolaım pompasına besleme 1 (Sequence Contr 5/ 6 Isıtma devresi pompası (Pump Circuit) 1 Isıtma devresi pompası (Pump Circuit) 1 7/ 8 Karıım Vanalı Isıtma devresi pompası 1 Karıım (Mixing Circuit) Vanalı Isıtma devresi pompası 1 (Mixing Circuit) 9/ 10 Karıım Vanasını AÇ (Mixing Circuit) 1 Karıım Vanasını AÇ (Mixing Circuit) 1 11/ 12 Karıım Vanasını KAPA (Mixing Circuit) 1 Karıım Vanasını KAPA (Mixing Circuit) 1 13/ - NTC besleme sensörü (Sequence 1* Control) NTC besleme sensörü (Sequence 1* Control) 14/ - NTC dı ortam sıcaklıı sensörü (Sequence 5 NTC control dı ortam ve sıcaklıı Pump Circuit) sensörü (Sequence 5 control, M 15/ - NTC Akı suyu sensörü (Mixing Circuit) 1 NTC Akı suyu sensörü (Mixing Circuit) 1 16/ - Oda sensörü (Sequence Control) 7 Oda sensörü (Sequence Control) 7 17/ - Zamanlayıcı (Mixing Circuit) 2 Zamanlayıcı (Mixing Circuit) 2 18/ - Oda sensörü (Mixing Circuit) 4 Oda sensörü (Mixing Circuit) 4 19/ - Oda sensörü (Pump Circuit) 4 Oda sensörü (Pump Circuit) 4 20/ - Zamanlayıcı (Sequence Control ve 4* Pump Zamanlayıcı Circuit) (Sequence Control ve 4* Pump Circuit) L / N Kumanda cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Kumanda Hz) cıhazına besleme (230 V 1-50/60 Hz) ABS Kumanda cihazları arasındaki 8 Kumanda cihazları arasındaki 8 blendajlı kablo blendajlı kablo RS232 PC/Modem balantısı 6 PC/Modem balantısı 6 *) : Sequence Control Function is only present on a Master Controller.

32 X/B bus topraklanmasi XIB bus her zaman bir noktada topraklanmalıdır. Bu bir köprüleme teli vasıtasıyla yapılır. Eer birden fazla cihaz birbirine XIB bus ile balanmılarsa, köprüleme teli sadece panellerden birine takılmalıdır. Aaıda belirtildii gibi hareket ediniz: 1. Küçük kapaı kaldırın. 2. Köprüleme telini resimde görüldüü gibi A ve B terminallerinin üstüne yerletiriniz 3. Kapaı kapatınız.

33 5 Kurulum 5.1 Giri Bu bölüm panel kurulumunun etraflı anlatımına ayrılmıtır, bu yüzden,yapılan kuruluma balı olarak, bu bölümdeki bazı ekran metinleri ve tanımlamalar uygulanamayabilir. Böyle ekran metinleri ve tanımlamalar italik olarak basılmıtır. Bu metinler panel ekranında gösterilmemitir. Tüm Fonksiyonların Kurulum Menüsü vardır ve ayrı kurulması gerekir. Genel Fonksiyonda, yaygın özellikler tanımlanır. lk önce bu fonksiyonun kurulumunun gerçekletirilmesi gerekir çünkü dier hangi fonksiyonların kullanılacaı bu fonksiyonda belirtilir. Kullanma seviyesi 3 olmalıdır. Eer panel kurulumu henüz yapılmamısa, Genel Fonksiyona girildii anda, Kurulum Menüsü, görüntülenir ve kuruluma hemen balanabilir. Kullanma seviyesi otomatik olarak 3 olur. Eer Genel Fonksiyon kurulumu daha önce gerçekletirildiyse, önce kullanma seviyesi 3 e çıkarılmalıdır. Kullanma seviyesini 3 yaptıktan sonra Kurulum Menüsüne gidiniz. Kurulum prosedürü batan sona tamamlanmalıdır. Eer yarım bırakılırsa, Fonksiyon çalımaz. Yanlı kurulum ve/veya ayarlar panelin çalımasını bozabilir.

34 XIB bus AX5000 sisteminin kalbinde XIB bus yatar (fig. 5.1). XIB bus RS485 standardını kullanır. Kontrol panelleri(maks. 150) birbirlerine 2 damarlı ekranlı ve bükümlü kablo ile balanmıtır. Bu sayede minimum kablo kullanarak entegre bir kontrol sistemi elde edilir. XIB bus sayesinde birbirine balanan paneller ekranlı tek bir panel üzerinden çalıtırılabilir, ve Fonksiyonlar birbirleri ile u referanslara göre bilgi alıverii yapabilirler : ölçülen sıcaklık deerleri sıcaklık ayar deerleri çalıma modları ayarlar hatalar Her XIB bus uyumlu panelin, iletiim aı içinde tanımlanması için özel bir XIB numarası vardır. Bu numara alttaki kapaı çıkarınca görülebilir.

AX5000 KONTROL PANELLER

AX5000 KONTROL PANELLER AX5000 KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA AX5000 serisi, farklı modellerde kontrol panellerinden oluur. Bazı AX5000 panelleri tek baına ya da bir haberleme aı içinde baka panellerle kullanılabilirler.

Detaylı

SMILE KONTROL PANELLER

SMILE KONTROL PANELLER ÖZELLKLER SMILE KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA Smile Smile serisi, serisi, farklı farklı modellerde modellerde kontrol kontrol panellerinden oluur. panellerinden Paneller röle oluur. sayısı

Detaylı

GÖRÜNÜM CM 707 KULLANIM KILAVUZU. Tanım. Özellikler

GÖRÜNÜM CM 707 KULLANIM KILAVUZU. Tanım. Özellikler TR CM 707 KULLANIM KILAVUZU Tanım Honeywell CM707, ısıtma sistem verimliliini kontrol etmek,siz evdeyken ve dıarıdayken konfor sıcaklıklarını salamak amacıyla dizayn edilmi bir programlanabilir oda termostatıdır.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9 Kullanım Kılavuzu Çamaır Makinası PW9 38 9065-31 05.51 çinder Genel...3 Program butonları...3 Opsiyon butonları... Balama butonu... Deterjan Haznesi... Gösterge bilgilsi...5 Arıza Kodları...6 Yıkama Programı...7

Detaylı

KALE RF Geçi Kontrol Ünitesi

KALE RF Geçi Kontrol Ünitesi KALE RF Geçi Kontrol Ünitesi 1. Ünite Çalıma Prensibi. X3 Uzaktan Kumanda devresi entegre edilmi RF kart okuyucu ünitesi aracılııyla, X3 Uzaktan Kumanda Ünitesi fonksiyonlarının yerine getirilmesi için

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

Pozisyon Kontrol Sistemi Üzerine Karakteristik Yapı Çalı ması: STANBUL - 2010

Pozisyon Kontrol Sistemi Üzerine Karakteristik Yapı Çalı ması: STANBUL - 2010 Pozisyon Kontrol Sistemi Üzerine Karakteristik Yapı Çalıması: Set Üzerinde Kullanılacak Ekipman: 1 Motor sürücü ve çıkı potansiyometresi, 1 Ayarlama amplifikatörü, 1 Türevsel amplifikatör, 1 Toplama amplifikatörü,

Detaylı

BENMAR VE KURUTMA DOLABININ KULLANIMI

BENMAR VE KURUTMA DOLABININ KULLANIMI S.D.U. ARKKARAAAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA LABORATUVARINDA BULUNAN BAZI MKROLEMCL ARAÇLARIN PROGRAMLANMASI VE ÇALITIRILMASI Mikroilemcili bir ekipmana program yapabilmek için ilemin yapılacaı anda herhangi

Detaylı

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM456 FM457 Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

1. Tanım ve Özellikler. 1.1. Tanım

1. Tanım ve Özellikler. 1.1. Tanım 1. Tanım ve Özellikler 1.1. Tanım Modbus protokolü ile OmniCon, Bilgisayar, PLC ve dier cihazlarla haberleerek topladıı bilgileri göstermek üzere tasarlanmı Info Panel kontrol ve haberleme ünitesidir.

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin................................. 3 1.1

Detaylı

ELEKTRONK GÜBRE DOZLAMA KONTROL ÜNTES. sürüm 1.1

ELEKTRONK GÜBRE DOZLAMA KONTROL ÜNTES. sürüm 1.1 ELEKTRONK GÜBRE DOZLAMA KONTROL ÜNTES sürüm 1.1 çindekiler: 1 EC Nedir? 2 Genel Özellikler 3 Montaj 4 Cihazın Programlanması Mönüler: a.. Program Ayarı b.. Genel Ayarlar c.. Alarm Deerleri d.. EC Kalibrasyon

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

!"#$% &'("#$% &#)*!"#$+"#",,,-.

!#$% &'(#$% &#)*!#$+#,,,-. !!"""#!!"#$% &'("#$% &#)*!"#$+"#",,,-. TinaX HDD Guard Hızlı Kurulum Not : Windows XP/2000/2003/NT sistemleri için ilk önce Tinax HDD Guard la birlikte gelen driver i bilgisayarınıza yükleyiniz. Windows

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SONY VAIO VPC-EH2N1E http://tr.yourpdfguides.com/dref/4019691

Kullanım kılavuzunuz SONY VAIO VPC-EH2N1E http://tr.yourpdfguides.com/dref/4019691 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

TULAR-------------------------------------------------------------------------------------

TULAR------------------------------------------------------------------------------------- TULAR------------------------------------------------------------------------------------- (P) Program ve onay (+) Arttır ( Menüde gezer veya rakam attırır.) ( -) Azalt(Menüde gezer veya rakam azaltır.)

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Planlama kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Merkezi Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Planlama kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Merkezi Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Planlama kılavuzu VITOCLIMA 300-S Merkezi Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 1. Özet 1.1 Fonksiyonlar hakkında Merkezi kontrol kumandası, Vitoclima 333-S VRF klima sistemlerinde 64 adet

Detaylı

Kullanma Kılavuzu BOYLER 1 54 C. Parametrelerin Ayarlanması Kumanda Paneli KR 0205. 6302 1331 07/2000 TR Yetkili Servis için

Kullanma Kılavuzu BOYLER 1 54 C. Parametrelerin Ayarlanması Kumanda Paneli KR 0205. 6302 1331 07/2000 TR Yetkili Servis için 6302 1331 07/2000 TR Yetkili Servis için Kullanma Kılavuzu Parametrelerin Ayarlanması Kumanda Paneli KR 0205 1 Tmax. 2 Tmax. 1 2 3 BOYLER 1 54 C Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım

Detaylı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı ELITE PR Paket İçindekiler: A) "ELITE PR" ph ve REDOX kontrol cihazı B) PVC Crystal 4x6 ile emme cihazı (2 m) C) Polietilen hortum (3m) D) Bağlantı vidası (φ=6 mm) E) Emme çekvalfi F) FPM basma çekvalf

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 648 482 (2011/04) TR 1 Emniyet.............................

Detaylı

CARRIER ODA TERMOSTATLARI TST-EEPC06. Kullanım Kılavuzu

CARRIER ODA TERMOSTATLARI TST-EEPC06. Kullanım Kılavuzu CARRIER ODA TERMOSTATLARI TST-EEPC06 Kullanım Kılavuzu Kod. No: B.1.3.11.Kitap Revizyon Tarihi: 060809 Kitap Basım Tarihi: 060809 CARRIER ODA TERMOSTATLARI TST-EEPC06111SCS00 TST-EEPD06111SCS01 TST-EEPC06121SCS00

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

RFID OKUYUCU / YAZICI

RFID OKUYUCU / YAZICI RFID OKUYUCU / YAZICI ÜRÜN KILAVUZU Version 1.2 (MAYIS 2006)!"#! $%%&'''()*+,-. %/ GENEL ÖZELLKLER Özellikler : 868 MHz. UHF bandında EN 300 220 uyumlu. RF çıkı gücü ayarlama özellii 2 adet -RS232 veya

Detaylı

KALE GEÇ KONTROL ÜNTELER. KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU Model-10/100-200

KALE GEÇ KONTROL ÜNTELER. KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU Model-10/100-200 KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU Model-10/100-200 ÜRÜN TANITIMI KULLANIM TALMATI KD050/10-100 & 10-200 kontrol ünitesi özellikle tüm elektrik kontrollü kilitler ve güvenlik kontrolleri için dizayn edilmitir.

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz DYMO LABELMANAGER 120P http://tr.yourpdfguides.com/dref/2816950

Kullanım kılavuzunuz DYMO LABELMANAGER 120P http://tr.yourpdfguides.com/dref/2816950 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya DYMO LABELMANAGER 120P için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki DYMO LABELMANAGER 120P tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma,

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HP G6031EM

Kullanım kılavuzunuz HP G6031EM Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya HP G6031EM için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki HP G6031EM tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

DKEY ÇFT KÖE PVC KAYNAK KONTROL :

DKEY ÇFT KÖE PVC KAYNAK KONTROL : DKEY ÇFT KÖE PVC KAYNAK KONTROL : Özellikler: Boyut : 72 x 44 x 95 mm Giri Voltajı : 7 ~ 36 VDC Güç : 3 ma Çıkılar : 2 adet 24VDC 5 ma 2 adet SSR çıkıı 24 V Giriler : 5 adet kuru kontak 2 adet J tipi T/C

Detaylı

RES CONTROL TDC 3. Montaj ve Kullan m K lavuzu. Control TDC. Montaj, devreye alma ve i letmeden önce dikkatlice okuyunuz

RES CONTROL TDC 3. Montaj ve Kullan m K lavuzu. Control TDC. Montaj, devreye alma ve i letmeden önce dikkatlice okuyunuz RES CONTROL TDC 3 Montaj ve Kullan m K lavuzu Control TDC Montaj, devreye alma ve i letmeden önce dikkatlice okuyunuz A.1 3 A.2 3 A.3 3 A.4 4 A.5 4 B.1 5 B.2 6 B.3 6 B.4 6 B.5 H 7 C.1 8 C.2 9 C.3 10 D

Detaylı

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollüdür Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Sensörler : 200-240V

Detaylı

MRL 200 - RF Oda Termostatları

MRL 200 - RF Oda Termostatları MRL 200 - RF Oda Termostatları MRL 200 - RF oda termostatı, kablosuz bir oda termostatıdır. Bu termostat her türlü ısıtma ve soğutma sistemlerini kontrol etmek için dizayn edilmiş ve her türlü termostatın

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM458 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet............................. 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

KONTROL INVIKTA Double

KONTROL INVIKTA Double KONTROL INVIKTA Double PAKET ĠÇERĠĞĠ A) "Temel POOL Double" ph ve REDOKS kontrol cihazı B) Emme cihazlı (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Polietilen dağıtım hortumu (3 m) D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Zemin filtresi

Detaylı

Donanım Kurulum Kılavuzu

Donanım Kurulum Kılavuzu Paketi açma Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın. Bu kılavuzdaki resimler benzer bir model içindir. Mevcut modelden farklılık göstermesine karşın, çalışma yöntemi aynıdır. Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın.

Detaylı

AQ2000 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ

AQ2000 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ Honeywell AQ00 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ ÖZELLİKLER ÜRÜN SPESİFİKASYONU Kolay kullanımı sağlayan dijital kontrol teknolojisi. Isıtma sistemlerinde dış hava kompanzasyonu. Çeşitli sistem uygulamaları.

Detaylı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmaya başlamadan önce Kullanım Kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. 1. Paket İçeriği; Adı Miktar Notlar Geçiş kontrol cihazı 1 Kullanım kılavuzu 1

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Sensör Bağlantı Şekilleri 3. Sensör Tipi Seçimi 4. Kontrol Metodunun PID Olarak Ayarlanması 5. Auto-Tuning Yapılması 6. Alarm Tipinin Değiştirilmesi

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, ısı pompaları ve bölgesel

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SHARP AR-5726 http://tr.yourpdfguides.com/dref/3874068

Kullanım kılavuzunuz SHARP AR-5726 http://tr.yourpdfguides.com/dref/3874068 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Manuel Yüklemeli Katı Yakıt Kazanı Kontrol Cihazı Fonksiyonel Açıklama

Manuel Yüklemeli Katı Yakıt Kazanı Kontrol Cihazı Fonksiyonel Açıklama ECB 255 0002-R Manuel Yüklemeli Katı Yakıt Kazanı Kontrol Cihazı Fonksiyonel Açıklama 1 1. AÇIKLAMA 3 2. GENEL ÖZELLİKLER 3 İÇİNDEKİLER 2.1. GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER 3 2.2. BAĞLANTI ŞEMASI... 4 2.3.ÇALIŞMA

Detaylı

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar.

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. ActivSound 75 (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. () Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. () Kızılötesi Mikrofon Ses Kontrolü [Öğretmen (Teacher) 1 ve ] Bu kontrol, kızılötesi

Detaylı

OEM ürünleri. LMS Pratik bilgiler kitapçığı

OEM ürünleri. LMS Pratik bilgiler kitapçığı OEM ürünleri LMS Pratik bilgiler kitapçığı 03.12.2014 LMS14 kazan kontrol kartlarında yapılması gereken pratik ayarlamalar 1- Mühendis sayfasına erişerek aşağıdaki ayarlamaları yaptığınızda, daha sağlıklı

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

Özellikler... 2. Standart Ürün Paket İçeriği... 2. Kurulum... 2

Özellikler... 2. Standart Ürün Paket İçeriği... 2. Kurulum... 2 İÇİNDEKİLER Tanım... 2 Özellikler... 2 Standart Ürün Paket İçeriği... 2 Kurulum... 2 Elektrik Bağlantısı... 3 Isı Sensörü Bağlantı Detayı... 3 RS485 Bağlantı Detayı... 4 Ek:1 Aqua Control RS 485 Bağlantı

Detaylı

Güneþ Ýle Su Isýtma Sistemleri için Fark Sýcaklýk Kontrol Cihazý

Güneþ Ýle Su Isýtma Sistemleri için Fark Sýcaklýk Kontrol Cihazý Fark Sýcaklýk Kontol Cihazý DC-1000 Güneþ Ýle Su Isýtma Sistemleri için Fark Sýcaklýk Kontrol Cihazý Kollektör, return ve tank sýcaklýðý için 3 sýcaklýk sensör giriþi Fark sýcaklýðý, kollektör, return

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU Oda sıcaklığını sabit bir ısıda tutmak ve kombi v.b cihazların sürekli yanmasını engellemek, tasarruf etmek amacı

Detaylı

SonoMeter 31 Isıtma ve soğutma uygulamaları için ultrasonik kalorimetre

SonoMeter 31 Isıtma ve soğutma uygulamaları için ultrasonik kalorimetre Montaj ve Kullanma Kılavuzu SonoMeter 31 Isıtma ve soğutma uygulamaları için ultrasonik kalorimetre www.danfoss.com 2 Danfoss DHS-SRMT / PL 2017.02 VI.SH.O1.42 1. Montaj 1.1. Hazırlama Kalorimetre montajı,

Detaylı

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0 Termik higrometre Kullanma kılavuzu - Türkçe Versiyon 1.0 İçindekiler 1. İlk kullanımdan önce okuyun.......... A - 02 2. Ekran............................ A - 03 3. Kullanım.......................... A

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Ürünün Takılması 50 cm 50 100m = x4 50 cm Dedektörle Reflektör arasında net bir görüş hattı sağlayın 8-100 m Sert yüzeylere (strüktürel duvar veya kiriş) monte edin 18 50m = x1

Detaylı

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellik... 4 3.1 Teknik özellikler... 4 3.2 Teslimat

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTR EKRTETS

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTR EKRTETS EKRTR EKRTETS 1 2 1 2 3 60 87 170 161 ±1.5 m >0.2 m 3 5 4 34 125 28 50 4 5 EKRTR EKRTETS İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 İÇİNDEKİLER 1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK... 5 2.1.Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 3.TARİH ve ZAMAN AYARI...6 4.SICAKLIĞIN DÜŞÜRÜLME DÖNEMLERİ...8

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TG 50 Ultrasonik Kalınlık Ölçüm Cihazı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TG 50 Ultrasonik Kalınlık Ölçüm Cihazı KULLANIM KILAVUZU PCE-TG 50 Ultrasonik Kalınlık Ölçüm Cihazı Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 12/04/2018 İçindekiler 1 Güvenlik Uyarıları... 3 2 Özellikler... 4 2.1 Teknik özellikler... 4 2.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

1. Satı ve Daıtım lemleri " # $ "!!

1. Satı ve Daıtım lemleri  # $ !! 1. Satı ve Daıtım lemleri " " " " " %& % ' (& " & ' ( Stok kartı ilemlerine girmeden pratik bir ekilde ilem ) " & * + (& ", ) (& Satı Fatura ilemlerinde bu alan tıklayarak veya F 2 - " '"(& ". / 0 " &

Detaylı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HP TOUCHSMART TX2-1340EA http://tr.yourpdfguides.com/dref/4172552

Kullanım kılavuzunuz HP TOUCHSMART TX2-1340EA http://tr.yourpdfguides.com/dref/4172552 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya HP TOUCHSMART TX2-1340EA için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki HP TOUCHSMART TX2-1340EA tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma,

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz NAVIGON 3100

Kullanım kılavuzunuz NAVIGON 3100 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya NAVIGON 3100 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki NAVIGON 3100 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38 Termo Higrometre PCE-THB 38 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 4 4.1 Mod Seçimi (fonksiyonlar)... 4 4.2 Birim Ayarı...

Detaylı

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Runner 4-8 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Her türlü sorun ve sorularınız için teknik@alarmdestek.com adresine mail atınız. Satış ve pazarlama için lütfen 0532 605 13 45 numaralı telefon ile irtibata geçin

Detaylı

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 445 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece maksadına uygun olarak ve

Detaylı

RWD Solar Teknik Sunum

RWD Solar Teknik Sunum RWD SOLAR RWD Solar Teknik Sunum Copyright Siemens AG 2010. All rights reserved. Multi-montaj çözümü Ray veya vida ile panel içine montaj Ön panel montajı DIN raylı sistemle modüler panel içi montaj IP20

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009 Smile Dijital Kontrolör Evrim Olçum 2009 SDC Nedir? Smile Digital Controller (SDC) Farklı sistemlere uyarlanabilen, enerji verimli, ısıtma sistemi kontrolörü. Basit yapılandırma, hızlı montaj, kolay kullanım

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı