ix Developer Panel Yazılımı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ix Developer Panel Yazılımı"

Transkript

1 ix Developer Panel Yazılımı ix Developer Panel Yazılımı Makinanızın değerini arttırır

2 Etkileyici Görünüm, Mükemmel Performans Bu birliktelik makinanızın mükemmel olmasını sağlar ix Developer Panel Yazılımı güçlü haberleşme olanaklarıyla otomasyonunuzu benzersiz kılar. En üst sınıf vektör grafikleri ve akıllı fonksiyonları birleştirerek projenize etkileyici bir görünüm ve mükemmel performans katar. Neredeyse sınırsız sayıda plc ve sürücü ile kolayca haberleşme imkanı sunar. Temel Panel Fonksiyonları Yazılımımızda ihtiyaçlarınız olan tüm fonksiyonları bulacaksınız (Örneğin veri kaydı, reçete oluşturma, alarm, trendler, denetleme, parola koruması, vb.) Fonksiyonelliği tamamlanmış hazır objeleri, vektör tabanlı sembolleri ve grafikleri ekranınıza kolayca yerleştirebilmenin avantajlarından yararlanın. Bir uygulamayı yüklemek ve çalıştırmak, başlangıç seviyesi olan yeni kullanıcılar için dahi kolaydır. Kolay, Kaliteli, Kullanışlı Akıllı kısayollarla dolu sezgisel bir yazılım ortamı, programlama ve tasarım süresini kısaltır. Önceden hazırlanmış objeler, özelleştirilebilir bir çalışma alanı, vektör grafikleri içeren bir bileşen kütüphanesi ile iş akışınızı ve veriminizi arttırır. Bu özellikleri programa dahil etmek ve kullanmak için ileri seviyede kullanıcı olmanız gerekmez. İleri Seviye Panel Fonksiyonları ix yazılımı, ileri seviyede programcıların özel fonksiyonlar geliştirmesini sağlayacak olan;.net teknolojisi desteği sunar. Bunun için C# skriptlemesini yada.net bileşenlerini kullanabilirsiniz. İşlevselliği daha da geliştirmek için 3. parti objelerden faydalanabilir ve.net derlemelerini yazılımınıza dahil edebilirsiniz. Birden fazla kontrol cihazı ile veri alışverişi yapabilir ve kontrol edebilirsiniz. Ayrıca SQL, FTP, OPC ve Web üzerinden haberleşmenin avantajlarını yaşayabilirsiniz.

3 ix Developer Panel Yazılımı ile proje tasarlamak, onu hayal etmek kadar kolaydır.

4 Temel Panel Fonksiyonları Dokunmatik Kullanıcı Dostu Nesneler Kaydırma ve süpürme hareketleri ile objeler arasında geçiş özelliği, hem uygulamanızı çok daha etkin kılar hem de ekran alanından tasarruf sağlar. Alarmlar Alarmları programlayın. Sadece Alarm Viewer objesi kullanarak tüm alarm fonksiyonlarını (onaylama, filtreleme, bilgilendirme, silme) kolayca oluşturun. Trendler Dijital yada analog değerlerin, geriye dönük yada gerçek zamanlı grafikler üzerinden izlenebilmesini sağlar. Makinanızın üretim ve performansına ilişkin detaylı bilgi edinebilirsiniz. Çoklu Dil Seçeneği Projenizdeki tüm metinleri Google ve Bing Translator alt yapısını kullanarak seçilen dile göre (Arapça, Rusça, Farsça, İbranice, vb. ) tercüme edin. Farklı klavye düzenlerinden (Örneğin Rusça, Çince) herhangi birini seçin. Dil değişimi panel çalışırken de yapılabilir. Hatırlatıcı İstenilen zamanlarda istenilen olayı veya etiketi hatırlatıcı fonksiyonu ile kontrol edin. Örneğin bir önceki günün üretim raporunu, her sabah 08:00 da mail olarak gönderilmesi sağlayın. Güvenlik Kullanıcılarınızı erişim izinlerine göre (yetkili, operatör, bakım, makinacı, vb.) gruplandırın. Ayrıca kullanıcılarınızın gruplarını ve şifrelerini panel üzerinden de değiştirin. Örneğin makine resetleme yetkisini sadece ilgili kullanıcı grubuna (bakım bölümüne) atayın. Metin Kütüphanesi / Metin ID Metinlerinizi, etiket değerleri ile ilişkilendirin ve veri tabanı içerisine kaydedin. Tek bir yerden güncelleştirme / tercüme yapın. Tüm uygulamalarınız için ortak bir tercüme veritabanı kullanın. Reçeteler Kullanıcılara, makine çalışırken reçete oluşturmasına düzenlemesine ve parametre değişimine olanak sağlar. Basit kullanımı, hızlı ayarlanması ve veri bloğu gerekmeksizin farklı veri alanları seçimine olanak sağlaması ile tasarımınızı kolaylaştırın. Veri Kaydedici / Data Logging Verilerinizi zamana bağlı olarak veya PLC de değişen etiket değerine göre kayıt eder. Tüm değerleri veya sadece değişen değerleri kayıt edebilirsiniz. (Örneğin saniye bir kez ölçülen sıcaklık değerleri yada su dolum anında ph, klor, sıcaklık, vb. verilerin kayıt edilmesi.)

5 İhtiyaçlarınızı içeren tüm temel fonksiyonları ix Developer Panel Yazılımında bulacaksınız. Başlangıç seviyesinde olsanız bile uygulamalarınızı kolayca geliştirin, yükleyin ve çalıştırın. Web Tarayıcı Operatörünüzün internet yada intranet üzerinden gerekli bilgiye anında ulaşmasını sağlar. Web tarayıcı, internet üzerinden ticari yazılımınız ile makinanız arasında otomatik bilgi alışverişinede olanak sağlar. Video Oynatıcı / Media Player Panel ekranından, operatöre karmaşık bakım işlemlerinin nasıl yapılacağını, video ile gösterin, makinanın bakımını kolaylaştırın hem de servis yükünüzü azaltın. PDF Makinanızın kullanım kitapçığını veya bakım / ayar talimatlarınızı panele pdf dosya olarak kayıt edin. PDF görüntüleyici ile istendiği zaman operatörün kolayca erişimine olanak sağlayın. Sürükle ve Bırak İhtiyacınız olan kullanıma hazır objeleri bileşen kütüphanesi ya da program menü çubuğundan sürükleyin ve çalışma sayfasına kolayca ekleyin. Vektör Tabanlı Grafikler Bitmap objeler de oluşan düzensiz renk geçişleri ve kenarlardaki bozulmalar olmaksızın, objeleri net, kenarları pürüzsüz şekilde görüntüleyin. Objeleri büyütüp küçültseniz de bu netlik hiç bozulmaz. Dinamikler Objelerinizi dinamikler sayesinde değişen etiket değerleri ile hareket ettirin, ekranda görünebilir / görünmez yapın, flaş çakma, ortaya çıkma ya da renklendirme gibi fonksiyonları uygulayın. Böylece yarattığınız objeler daha dikkat çekici hale gelir. Bileşen Kütüphanesi Kullanıma hazır 400 den fazla vektör tabanlı obje ile projenizi hem daha kısa sürede tamamlayın hem de daha profesyonel bir görünüm katın. Ya da kendi sembollerinizi yaratın ve bileşen kütüphanenize ekleyin. VNC Panel içindeki VNC sunucu özelliğini kullanarak, uzaktan panelinize erişin ve kontrol edin. (VNC viewer programı ile) Panel ekranını tablet, cep telefonu ya da bilgisayarınızdan izleyebilir ve kontrol edebilirsiniz. ix güncelleme bildirimi ile yeniliklerden faydalanın. Yazılımın kendi içindeki on-line güncelleştirme özelliği ile yazılımınızı veya sürücülerinizi güncelleyin. Haberleşme Protokolleri ve OPC Bilinen tüm otomasyon üreticilerinin cihazları ile haberleşme için çok geniş bir sürücü (haberleşme protokolü) desteği sunar. (Haberleşebildiğimiz cihazlar için bakınız sayfa 11)

6 İleri Seviye Panel Fonksiyonları Alarm Yönlendirici Tanımlanan alarm bildirimlerinizi yetkili kişilere yazıcı çıktısı, SMS, yada olarak iletmenize olanak verir. Örneğin makinanız arızaya geçtiğinde yetkiliye anında bilgi verebilirsiniz. Alarm İstemcisi Birden fazla panel kullanılan büyük makinalarda, gelen alarmların diğer tüm panellerde de görüntülenmesine olanak verir. Böylece operatörün alarmı gözden kaçırma ihtimali ortadan kalkar. Arka Plan Şablon Ekranı Projenizde firma logonuz, sayfa yönlendirme butonları, saat, tarih vb. objeleri tek bir arka plan şablon ekranında oluşturarak, tüm sayfalarınızda kolayca kullanabirsiniz. SD Karta Yedekleme Projenizi ve verileriniz SD karta otomatik yedekleyebilir ve paneli SD kart üzerinden çalıştırabilirsiniz. Böylece arıza durumunda panel değişimi çok daha kolay ve hızlıca yapılabilir. Grafikler İstatistik ve raporları detaylı olarak görüntülemek için 14 farklı hazır grafik seçeneğinden birini, 2 yada 3 boyutlu olarak kullanabilirsiniz. Denetleme Takibi Üretim süreçlerini iyileştirme ve geliştirme amacıyla, üst düzey süreç izleme, üretim aşamasında yer, zaman ve ilgili operatör bilgilerinin takip edilmesi imkanı sağlar. Örneğin hangi operatörün hangi değeri ne zaman değiştirdiğini kayıt edebilirsiniz. Rapor Oluşturucu Microsoft Excel ile istediğiniz verileri içeren rapor şablonları tasarlayabilirsiniz. Bu raporları da istediğiniz zaman yada olaylarda excel dosyası olarak kayıt edebilir veya yazdırabilirsiniz. Örneğin belli bir saatte yada dolum sonunda ilgili raporun oluşturulması. Komut Modülü Kullanma Başka yazılımcılar tarafından size özel yapılmış komut modülünü kullanarak, panel uygulamanızın işlevselliğini arttırabilirsiniz. C# (CSharp) ile Programlama Yetersiz makro yerine, evrensel programlama dili CSharp ı kullanarak, size özel komut ve aksiyonlar yaratabilir ve projenizin işlevselliğini arttırabilirsiniz.

7 ix, ileri seviye panel fonksiyonlarını tasarlamak için C# komut dosyası oluşturma (scripting) yada.net bileşenlerini kullanma seçeneği sunar. 3. parti nesneleri ve.net derlemeleri fonksiyonları daha fazla artırmak için eklenebilir, neredeyse sınırsız haberleşme imkanı sunar. Kontrol Cihazları arası Data Exchange Birbiri ile haberleşmeyen birden fazla kontrol cihazınızı ix panel üzerinden kendi protokolleri ile haberleştirebilirsiniz. Çoklu Kontrol Cihazı Bir etiketi (tag) birden fazla kontrol cihazının adresine bağlayabilirsiniz. Böylece aynı panel uygulamanızı farklı farklı PLC ler ile hiçbir değişiklik yapmaksızın kullanabilirsiniz. Bileşen Kütüphanesini İçe / Dışa aktarma Bileşen kütüphanenizin tamamını veya bir bölümünü, otomasyon ekibiniz ile paylaşarak kalıcı ve kurumsal bir tasarım ortamı yaratabilirsiniz. Her makinanızın operatör paneli aynı görünüm ve bileşenlere sahip olur. 3. Parti Bileşenleri İçe Aktarma Kişiye özel önceden tanımlanmış bileşenlerden faydalanabilir ya da diğer hazır yapılmış bileşenleri başka kaynaklardan içe aktararak (import) kullanabilirsiniz. Derlemeleri İçe Aktarma İX yazılımı sizlere.net ile yazılmış derlemelerinizi ya da fonksiyon bloklarınızı içe aktarma imkanı tanır ve işlevselliğinizi daha da kapsamlı hale dönüştürür. Web Server Bir web sayfası tasarlayabilir ve panelinizin web server özelliğini kullanarak herhangi bir yerden panel verilerine erişebilir ve makinenizi kontrol edebilirsiniz. OPC UA Server Panelleriniz ile imalat, muhasebe ve ticari yazılımlar arasında haberleşme sağlayarak, bu sistemlerden veri alabilir ve veri yollayabilirsiniz. FTP Server Bilgisayardan panele dosya yükleyebilir yada panelden bilgisayarınıza dosya indirebilirsiniz. Örneğin uzaktaki makinanızın operatör paneline yeni reçeteleri yükleyebilir yada paneldeki verileri kayıtlarını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. SQL Bağlantısı SQL standardında haberleşme imkanı sunarak, ilişkide olduğu veri tabanı yönetim sistemlerindeki datanın alınması ve yönetimini sağlar.

8 Kolay, Kaliteli, Kullanışlı ix Developer Panel Yazılımı, içerisinde bulunan sezgisel geliştirme ortamı ile belirgin bir şekilde iş akışını kolaylaştırır. Kaliteli ve kullanışlı bir tasarımı size sunmak için pek çok özelliği ve akıllı kısayolları bir araya toplar.» Özelleştirilebilir Çalışma Alanı Araç pencerelerinizi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Menülerinizi ekranda istenilen yere sürükleyin ve sabitleyin.» Çapraz Referans Bir etiketin ismini herhangi bir yerde değiştirdiğinizde, programın tamamında o etiket otomatik olarak düzeltilir. Böylece genel bir kontrol yapmak yada belli bir etiketi izlemek çok kolaydır.» İçerik - Duyarlı Yardım Programı geliştirirken herhangi bir yerinde sadece F1 e basın ve ix kullanım kitabının o konu ile ilgili sayfası size yol göstersin.» Alias - Takma Ad Aynı ekranı, farklı etiketlerle kopyalamadan tekrar tekrar kullanın. Etiketler yalnızca bir yerden bağlanır ve aynı ekranı çok sayıda işlemde de yeniden kullanabilirsiniz.» Yeniden Kullanılabilirlik Daha önceden yarattığınız pratik stiller, değişebilen nesneler ve ekran şablonları gibi akıllı özellikleri başka projenizde yeniden kullanın ve tasarımınızı hızlandırın.» Kullanılmayan Etiketleri Silme Kullanılmayan etiketleri algılama fonksiyonu ile otomatik olarak programınızı sadeleştirin ve performansını arttırın.» Şablon Ekranlar Firma kimliğinizi taşıyan sayfa ve objelerinizi kullanarak kendi marka değerinizi arttırın. Bağımsız ve farklı arka plan ekranları yaratmak yerine kendi şablonlarınızı kolayca kullanın.» Akıllı Özellik Menüsü Objelerinizin bütün özellikleri, sadece kişisel favorilerinizi ya da değiştirdiklerinizi görebilirsiniz. Kolayca düzenler, kopyalar ya da bir objenin aksiyon veya özelliklerini karşılaştırabilirsiniz.

9 » Proje Sihirbazı Bir start yeterli; Yeni bir uygulama oluşturmak için proje sihirbazından faydalanın. Sadece panelinizi ve kontrol cihazınızı seçin, programlamaya başlayın.» Etiket Penceresi Etiketleri bir ekrandaki objelere bağlamak veya ekrandaki belirli bir etiketi aramak için etiket penceresini kullanın.» Proje Yedekleme Herhangi bir zamanda projenizi USB ye yada Ethernet ile bilgisayarınıza yedekleyin. Sahada Ethernet veya USB ile projenizi panele yükleyebilirsiniz.» Import / Export ix yazılımı; etiket, alarm, metin düzenleme, çeviriler, sembolleri vb. import ya da export etmenizi destekler.» Çoklu Obje Düzenleme Programlama sırasında hızlı ve efektif olmanız için birden fazla objeyi sadece tek tıklama ile düzenleyebilirsiniz.» Proje Çekme Panele isterseniz projelerinizi çekilemez biçimde atabilirsiniz. Yada panele projelerinizi şifre korumalı / korumasız yükleyebilir ve istediğiniz anda panelden projenizi çekebilirsiniz.» Simulasyon Kontrol cihazınızdan online bilgi gelsin yada gelmesin, yapılan offline ve online simülasyon ile panel programının kararlılık ve emniyet testini yapabilirsiniz.» Kolay Düzenleme Objeleri konumlandırmak için kılavuz çizgileri ile otomatik hizalama özelliğini kullanın. Objelerin hizalama, gruplandırması, ölçülerinin değiştirilmesini fare sağ tuşunu tıklayarak yapın.

10 FOUNDED 1862 FOUNDED 1862 Çok Farklı Donanım Seçenekleri ve hepsi için tek bir yazılım ix Panelleri size ihtiyacınız olan tüm donanım seçeneklerini sunan bir çözümdür. Diğer markaların sağlayamayacağı zorlu şartlar ve deniz ortamları için özel tasarlanmış güvenilir panellerimizi yada standart endüstriyel panellerimizi seçin. Hatta entegre CODESYS soft kontrol ve soft motion fonksiyonu olan panellerimizi kullanarak son teknolojinin avantajlarından yararlanın. Endüstriyel uygulamalar ix Panel endüstriyel serisi, 4 ila 21 boyutlarında. HMI soft kontrol ve soft motion ix Panel Soft Kontrol ve ix Panel Soft Motion serisi, 4 ila 15 boyutlarında. Marin uygulamaları ix Panel Marin serisi, 7 ila 15 boyutlarında. Zorlu koşullar ix Panel Rugged serisi, 7 ve 15 boyutlarında.

11 Bilgisayarınızda ix Developer Panel Yazılımı ix Yazılımı panelde olduğu gibi standart bir windows bilgisayardada çalışabilir. Bu özellikle büyük ekran gerektiren kontrol odası uygulamaları yada aynı platformda birden fazla yazılımın koşmasını istediğiniz durumlarda ideal bir çözümdür. ix Developer Panel Yazılımı, bir yada daha fazla kontrol cihazı içeren basit gözleme uygulamaları için olduğu kadar aynı zamanda kontrol cihazları ve ix panel verilerinin gözlenip merkezi bir bilgisayar üzerinden kontrol edildiği gelişmiş uygulamalar içinde idealdir. Kullanım alanları Büyük miktarda veri içeren uygulamalar Uzaktan konfigürasyon ve bakım Excel dosyaları kulanarak raporlama Neye isterseniz bağlanın ix Yazılımı içindeki hazır haberleşme protokolleri (sürücüler) bilinen tüm otomasyon üreticilerin PLC ve diğer cihazları ile haberleşme imkanı sunar. NMEA 0183

12 HAKKIMIZDA Beijer Electronics (İsveç), endüstriyel otomasyon ve haberleşme konusunda olağanüstü tecrübeye sahip hızlı büyüyen bir teknoloji firmasıdır. Beijer kullanıcı odaklı çözümler ve rekabetçi ürünler geliştirir ve pazarlar. Kurulduğu 1981 yılından günümüze, Beijer Electronics 22 ülkede kendi ofisi ve 161 milyon Euro cirosu olan uluslararası bir gruba dönüşmüştür. Biz Beijer Electronics olarak; size, kendi makinalarınızı geliştirmek için duyduğunuz teknoloji tutkusu ile geliştirilmiş endüstriyel otomasyon ürün ve sistemleri sunuyoruz. Ürün gamımızı operator panelinin ötesinde, plc, soft kontrol ve sürücü sistemleriyle, otomasyon rekabetinde daha akılcı seçeneklerle genişlettik. Çözümlerinizin daha efektif olması için, yeni olanakları keşfedin 30 yıldan fazla süredir, çeşitli endüstrilerdeki müşterilerimize kendi pazarlarında rekabetçi olmaları konusunda yardımcı olduk. Size de yardımcı olmak İstiyoruz. Açık standartlı çözümler inşa etmemiz, teknolojik öngörümüz ve esnek yaklaşımımız ile sizi öne çıkaracak çözümler sunacağımıza güvenebilirsiniz. Bizimle iş yapmayı seçtiğinizde, sizin zorluklarınızı anlayan ve yatırımlarınızdan en fazlasını elde etmeye kendini adamış bir ortak kazanırsınız: Uygulamanıza başlamak için gerekli ürünleri ve gerçekten ihtiyacınız olan çözümleri size sunan bir ortak ix Panel Çözümü - Pazardaki En Kullanışlı ve En Gelişmiş Panel ix Developer Runtime Yazılımı ix-txe/f Ekonomik Panel Pek çok ürün seçeneği En yaygın ve mevcut son teknolojiye uygunluk Paneller ve PC ler için ortak grafik tabanlı kullanıcı arayüz yazılımı Küçük ve orta ölçekli uygulamalar için, 4/7/10 boyutlarında ix-txa Standart Panel ix-txb Yüksek Performanslı Panel ix-txc Endüstriyel PC ix-t15br Rugged Panel Küçük ölçekli uygulamalar için, 4/7/10 boyutlarında Orta ölçekli uygulamalar için, 7/10/12 boyutlarında Büyük ölçekli uygulamalar için 12/15/21 boyutlarında Tehlikeli alanlar ve zor ortamlar Uluslararası sertifikalı Yetkili Bayi & Çözüm Ortağı BEİJER ELEKTRONİK VE TİC. A.Ş. Küçükyalı Mah. Yıldırım Sok. No:23/A, 34840, Maltepe / İSTANBUL Tel: pbx Faks: Sipariş No: BREN603

Otomasyon ihtiyaçlarınız için daha akılcı çözümler

Otomasyon ihtiyaçlarınız için daha akılcı çözümler OPERATÖR PANEL SOFT KONTROL Otomasyon ihtiyaçlarınız için daha akılcı çözümler PLC SÜRÜCÜ FOUNDED 1862 Rugged panel İÇİNDEKİLER OPERATÖR PANELİ 5 SOFT KONTROL 7 9 HIZ KONTROL CİHAZI 11 12 PLC 15 Uzaktan

Detaylı

ix Operatör Panelleri

ix Operatör Panelleri ix Operatör Panelleri ix Operatör Panelleri Makinanızın değerini arttırır Etkileyici Görünüm, Mükemmel Performans Bu birliktelik makinanızın mükemmel çalışmasını sağlar ix Operatör Panelleri en son teknolojileri

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Otomasyon ve pano projelerinizi profesyonel bilgisayar destekli mühendislik yazılımı (CAE) cofaso ile yönetin Giriş cofaso

Detaylı

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek 2 Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi ile endişelerinizden kurtulun Sistemi ihtiyaçlarınız belirler sadece size gereken için ödeme yaparsınız Uzak

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun 2 1200 Serisi Yangın Paneli Rahatlık kurmak İhtiyaçlarınıza göre tasarlanmış eksiksiz koruma 1200 Serisi Yangın Paneli, yangın koruma için esnek,

Detaylı

Hakkımızda. Vizyon & Misyon

Hakkımızda. Vizyon & Misyon 25 USD + KDV Hakkımızda Vizyon & Misyon Firmamız 5188 sayılı yasa kapsamındadır ve ALARM SİSTEMİ KURMA YETERLİLİK BELGESİ ALARM MERKEZİ KURMA VE İZLEME İZİN BELGESİ ne sahiptir. Verdiğimiz hizmet ve firmamızın

Detaylı

innovation inspired by technology İnnova deneyimiyle SharePoint 2016 ya geçin

innovation inspired by technology İnnova deneyimiyle SharePoint 2016 ya geçin innovation inspired by technology İnnova deneyimiyle SharePoint 2016 ya geçin SharePoint 2016 neler getiriyor? Herhangi bir cihazdan basit bir şekilde veri paylaşımı yapabilir. Modern ekip siteleri, yayınlama

Detaylı

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması www.akillibiletim.com Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi uygulamasının tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulan en önemli husus, uygulamanın herkes

Detaylı

Kepware Veritabanı Ürünleri. Teknolojiye Genel Bir Bakış

Kepware Veritabanı Ürünleri. Teknolojiye Genel Bir Bakış Kepware Veritabanı Ürünleri Teknolojiye Genel Bir Bakış Gündem Veritabanı Client API teknolojisinin gözden geçirilmesi ODBC istemci sürücüsü- bir KEPServerEX Plug-In Haberleşme Sürücüsüdür. DataLogger-

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Office 365 Kullanım Kılavuzu Öğrenci İÇİNDEKİLER 1. Office 365 Hesabına Giriş Yapma... 2 2. Office 365 Uygulamaları... 7 2.1. Office Ürünleri Yükleme... 7 2.2. Kullanılabilecek Uygulamalar... 8 3. KAYNAKLAR...

Detaylı

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1)

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) Ders 4 BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik araçların, birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

Ekin SPOTTER Dünyanın İlk ve Tek Tamamen Modüler Akıllı Şehir Mobilyası

Ekin SPOTTER Dünyanın İlk ve Tek Tamamen Modüler Akıllı Şehir Mobilyası Ekin SPOTTER Dünyanın İlk ve Tek Tamamen Modüler Akıllı Şehir Mobilyası Leader in Safe City Technologies Ekin Spotter trafik yönetimi, çevresel analizler ve şehir gözetimi fonksiyonlarıyla çeşitlendirilebilir

Detaylı

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış

Detaylı

Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri... 1 1. Q-Biz Viewer... 3 2. Kurumsal Karne Modülü... 4 3. Planlanmış Görevler... 7 4. Dashboard (Gösterge Paneli)...

Detaylı

Akıllı Kontrolde Teknoloji Devi SCADA YAZILIMI. Supervisory Control and Data Acquisition. ViewPLUS. Açık, Esnek, Ölçeklenebilir.

Akıllı Kontrolde Teknoloji Devi SCADA YAZILIMI. Supervisory Control and Data Acquisition. ViewPLUS. Açık, Esnek, Ölçeklenebilir. SCADA YAZILIMI Supervisory Control and Data Acquisition Açık, Esnek, Ölçeklenebilir www.mikrodev.com SCADA Sunucusu Operatör İstemcisi Windows, Linux ve MacOS platformlarında çalışabilir. Windows, Linux,

Detaylı

Ortam İzleme Sistemi

Ortam İzleme Sistemi Her şey kontrolünüz altında. Ortam Sistemi Retmon EMS Nedir? Ortam parametrelerini ölçmek, izlemek, kaydetmek ve kontrol altında tutmak için kullanılan veri toplama ve uyarı sistemidir. Veri Toplama Terminali

Detaylı

Simatic PLC Eğitim Kataloğu 2013 Sayfa -1

Simatic PLC Eğitim Kataloğu 2013 Sayfa -1 Simatic PLC Eğitim Kataloğu 2013 Sayfa -1 Global Otomasyon San. Ve Tic. Ltd. Şti Yukarı Mah. Atatürk Bulvarı Yaman Apt. No:7/4 Kartal İstanbul Tel: 0216-3895250 Fax: 0216-3898275 Kurslarımız Simatic S5

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde sisteme ait tüm özellikler anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. 1 HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında

Detaylı

Android için X PAD. İlk ve en gelişmiş. Designed and developed by: X PAD

Android için X PAD. İlk ve en gelişmiş. Designed and developed by: X PAD Android için X PAD Designed and developed by: X PAD Android için X PAD Android için X PAD, mobil cihazlarda en gelişmiş ve teknolojik olarak en ileri platforma dayalı yeni bir çalışma yolu sunuyor. Geniş

Detaylı

Güçlü, geliştirilmiş ve verimli. Sleepware G3 tanılama yazılımı

Güçlü, geliştirilmiş ve verimli. Sleepware G3 tanılama yazılımı Güçlü, geliştirilmiş ve verimli Sleepware G3 tanılama yazılımı Tek bir yazılım arayüzü, birçok veri iş akışı avantajı Hastalarınıza tanı koymak söz konusu olduğunda, personeliniz ve siz artık daha zengin

Detaylı

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4.

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4. Yıldırım Bilişim - 2014 1.Baskı Çözümleri: 1.Baskı Ürünleri 1.1. Faks Cihazları 1.2. Fotokopi Cihazları 1.3. Tarayıcılar 1.4. Yazıcılar 2. Bilgisayar Bileşenleri: 2.1. Anakartlar 2.2. Bellekler 2.3. Ekran

Detaylı

İş Hayatında Yeni Bir Start!

İş Hayatında Yeni Bir Start! İş Hayatında Yeni Bir Start! START Neden Start? START her küçük işletmenin sahip olmak isteyeceği bir yazılım... Tek kullanıcılı, muhasebesini dışarıda takip eden küçük işletmelere ve şahıs firmalarına

Detaylı

Persono Dijital İK Yönetim Sistemi

Persono Dijital İK Yönetim Sistemi Persono Dijital İK Yönetim Sistemi Persono Dijital İK Yönetim Sistemi; içerisinde online olarak 360 Dereceye kadar Performans Yönetimi, Anket Yönetimi ve Öneri Yönetimi yapabileceğiniz pratik, esnek ve

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Plaka Tanıma Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş alanındaki tüm araçların

Detaylı

Aydınlatma kontrolü için çözüm

Aydınlatma kontrolü için çözüm Aydınlatma kontrolü için çözüm Phoenix Contact Elektronik Tic. Ltd. Şti. Kısıklı Mah. Hanım Seti Sok. No:38/A 34692 B. Çamlıca - Üsküdar İstanbul/Türkiye Mersis:0729002180800018 +90 216 481 0300 06.10.2016

Detaylı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet ; Kolay kurulumu ve kullanımıyla ön plana çıkan, teknolojik alt yapısıyla işletmelere pratik çözümler sunan ve büyük avantajlar sağlayan tam bir

Detaylı

Ekin PATROL G2 Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Mobil Devriye Sistemi. Tamamen Yeni Jenerasyon. Leader in Safe City Technologies

Ekin PATROL G2 Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Mobil Devriye Sistemi. Tamamen Yeni Jenerasyon. Leader in Safe City Technologies Ekin PATROL G2 Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Mobil Devriye Sistemi Tamamen Yeni Jenerasyon Leader in Safe City Technologies Dünyanın ilk ve tek akıllı mobil devriye sistemi Ekin Patrol G2, tamamen yenilenen

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya

Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya Evren Yazılım Donanım Mühendislik Bilgisayar İthalat İhracat Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Saray Mah. Huriler Sok. Demirağa Apt. No:23/B Alanya/Antalya * RestPro ve RestPro logosu Evren Yazılım Ltd. Şti nin

Detaylı

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1/11 AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU 26.01.2017 Sayfa 2/11 Akıllı Kürsüleri Çalıştırmak Akıllı kürsüleri çalıştırabilmek için her bir kürsünün hemen yan tarafında bulunan şifre giriş panelinden yararlanılır.

Detaylı

Makine duruş süresini azaltma

Makine duruş süresini azaltma Makine duruş süresini azaltma Gelişmiş makine çözümleri Kestirimci bakım Hızlı değiştirme ve kurulum Arızalı bileşeni değiştirme industrial.omron.com.tr Makine duruş süresini azaltma - Gelişmiş makine

Detaylı

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin 2 Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi İnsanları bilgilendirmenin ve korumanın en iyi yolu

Detaylı

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın!

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! Yeni nesil teknolojilerle geliştirilen GO 3 ile iş süreçlerinizi dilediğiniz gibi yönetirken verimliliğinizi de artırabilirsiniz. GO 3 rol bazlı kişiselleştirilebilir

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ. ALINTI:

Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ. ALINTI: 1 Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ ALINTI: https://webmaster.kitchen Metin Editörleri 2 Bir web sitesi geliştirmek istiyorsanız, bir HTML düzenleyicisine ihtiyacınız olacaktır. Elbette

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Çelik tasarımı ve detay çizimleri, her projede değişik ve projeye özel yapısal detay çözümleri üretmeyi gerektirir. Otomatik bağlantılar ve modelleme

Detaylı

PROFESYONELİNE BIRAKIN! ISIL İŞLEM TESİSİNİZİN YÖNETİMİNİ. Eagleye Heat Treatment Quality & Management System

PROFESYONELİNE BIRAKIN! ISIL İŞLEM TESİSİNİZİN YÖNETİMİNİ. Eagleye Heat Treatment Quality & Management System Eagleye Heat Treatment Quality & Management System ISIL İŞLEM TESİSİNİZİN YÖNETİMİNİ PROFESYONELİNE BIRAKIN! HQM; ısıl işlem tesisinizdeki üretim süreçlerini izler ve hızlandırır Esnek ekran geçişleri

Detaylı

RAINBOW SCADA UZAKTAN İZLEME VE KONTROL SİSTEMİ REV-03 25.12.2014

RAINBOW SCADA UZAKTAN İZLEME VE KONTROL SİSTEMİ REV-03 25.12.2014 RAINBOW SCADA UZAKTAN İZLEME VE KONTROL SİSTEMİ REV-03 25.12.2014 NASIL ÇALIŞIR? KONTROL CİHAZI İNTERNET RAINBOW SCADA SUNUCUSU JENERATÖR WEB TARAYICI AKILLI TELEFON İNTERNET ÜZERİNDEN HABERLEŞME LAN +

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

AKILLI PANELLER IŞINIZI KOLAYLAŞTIRIR

AKILLI PANELLER IŞINIZI KOLAYLAŞTIRIR AKILLI PANELLER IŞINIZI KOLAYLAŞTIRIR VALLEY ICON AKILLI PANEL AILESI Hayat daha da kolaylaşıyor Sulama teknolojisi lideri Valley, yeni ICON serisi akıllı panelleri ile günümüzde kullanılabilecek en akıllı

Detaylı

Güç Parmaklarınızın Ucunda

Güç Parmaklarınızın Ucunda Güç Parmaklarınızın Ucunda BU YAKIT SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... BU ARIZA TESPİT ETMİŞ... BU BAKIM ZAMANI UYARISI VERMİŞ... BU AKÜ VOLTAJINI BAKMIŞ... BU RADYATÖR SU SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... WEB TABANLI

Detaylı

Değerleri ve Çözümleri ile Yanınızda. Sisteminiz için güvenilir bir Servis Ortağı. Teknik Servis. botekotomasyon.com

Değerleri ve Çözümleri ile Yanınızda. Sisteminiz için güvenilir bir Servis Ortağı. Teknik Servis. botekotomasyon.com Değerleri ve Çözümleri ile Yanınızda Sisteminiz için güvenilir bir Servis Ortağı botekotomasyon.com Teknik Servis Sisteminiz için güvenilir bir Servis Ortağı BOTEK, müșterilerinin problemlerini onlar kadar

Detaylı

O P C S T A N D A R D I

O P C S T A N D A R D I O P C S T A N D A R D I ASP OTOMASYON LTD. Sadık ŞENOL İsmail YAKIN 12/08/2008 OPC Standardı İnsan gücüne dayalı üretimden otomasyona dayalı, daha kontrollü bir üretime geçiş endüstride üretim hızını ve

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

İŞ ZEKÂSI & ÇEVİK RAPORLAMA ARACI. REPX ile verinize değer katın.

İŞ ZEKÂSI & ÇEVİK RAPORLAMA ARACI. REPX ile verinize değer katın. İŞ ZEKÂSI & ÇEVİK RAPORLAMA ARACI REPX ile verinize değer katın. Anahtar Kelimeler WEB Tabanlı İş Zekâsı Çevik Raporlama Liste Rapor Pivot Tablo Dashboard Tepe/Detay Rapor Pasta Grafik Çubuk Grafik Çizgi

Detaylı

Microsoft Office Access Ders İçeriği 25 Saat. Access Temel 10 saat

Microsoft Office Access Ders İçeriği 25 Saat. Access Temel 10 saat Microsoft Office Access Ders İçeriği 25 Saat Access Temel 10 saat 1) Bölüm 1 : Office Çalışma Alanı Temelleri a) Temel Pencere Bileşenleri b) Backstage Görünümünü Tanıma c) Şerit İle Çalışma d) Hızlı Erişim

Detaylı

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir.

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir. Netsis 3 Netsis 3 Netsis 3, Netsis ERP ürün ailesinin 3. Boyuta taşınmış yeni arayüz ve işlevleriyle karşımıza çıkan yeni yüzüdür. 3. Boyut, Logo ürün ailesi için ortak bir hedefi işaret eder, çünkü yapılan

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

KOMPASS KULLANIM KILAVUZU

KOMPASS KULLANIM KILAVUZU KOMPASS KULLANIM KILAVUZU 2018 1 Kompass Nedir? Kompass, firmaların ürün ve hizmetlerini ön plana çıkararak, uluslararası ticarette yeni pazarlara açılmalarına destek olan ve firmalara tüm dünyada bilinirliklerini

Detaylı

Ekin BIKE PATROL Dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti

Ekin BIKE PATROL Dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti Ekin BIKE PATROL Dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti Leader in Safe City Technologies Hareket halindeyken plaka tanıma ve park ihlal tespiti yapabilen Dünya nın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti

Detaylı

Mobil Takip Sistemleri

Mobil Takip Sistemleri Mobil Takip Sistemleri Trio Filo Yöne,m Sistemi Yazılım Fonksiyonları Üstün teknolojik altyapısı ile rakiplerinden ayrılan bir araç takip yazılımıdır. Tüm internet tarayıcılarında ek kurulum gerektirmeden

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

"Alarm Paneli Devrede" Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı

Alarm Paneli Devrede Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı "Alarm Paneli Devrede" Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı 2 Önce güvenlik Doğal olarak, ev veya küçük iş yeriniz için mümkün

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

THE RAINBOW SCADA D-200

THE RAINBOW SCADA D-200 THE RAINBOW SCADA D-200 İNTERNET TABANLI JENERATÖR KONTROL CİHAZI REV-03 25.12.2014 ÇOK FONKSİYONLU AYNI CİHAZIN FONKSİYONLARI : AMF-OTOMATİK TRANSFER PANELİ ATS- TRANSFER CİHAZI REMOTE START- UZAK ÇALIŞTIRMA

Detaylı

qscale I2 Low-End SLI

qscale I2 Low-End SLI Mobile Machine Control Solutions qscale I2 Low-End SLI Sadece Konfigure et! Programlamaya gerek yok qscale I2 2 4 5 Geleceğin orta ve küçük sınıf vinçleri için Yeni bir Standart 6 Uzunluk Mobil teleskopik

Detaylı

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE ARETE BULUT TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A R E T E C O N S U L T I N G VERİMLİ. GÖRÜNÜR. GÜVENİLİR. ARETE Bayi Yönetim Çözümüyle, satış terminallerinden

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

SANAL SANTRAL HİZMETİ.

SANAL SANTRAL HİZMETİ. SANAL SANTRAL HİZMETİ 11:29 18/08/12 11:29 18/08/12 BULUT SANTRAL (SANAL SANTRAL) NEDİR? Bulut Santral (Sanal Santral), eski tip fiziksel telefon santrallerinin yerini alan, bulut teknolojisiyle internet

Detaylı

Omron Sysmac ailesi ile gerçek makina otomasyonu. Nurcan Konak, Mayıs 2012

Omron Sysmac ailesi ile gerçek makina otomasyonu. Nurcan Konak, Mayıs 2012 Omron Sysmac ailesi ile gerçek makina otomasyonu Nurcan Konak, Mayıs 2012 İçerik Omron Hakkında Sysmac Platfotmuna Genel Bakış Gerçek Bir Uygulama Mercek Altında Omron Şirketleri Endüstriyel Otomasyon

Detaylı

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 4. SEMBOLLER Animasyon yazılımı çizilen şekilleri veya çalışma içerisine aktarılan şekilleri sembollere dönüştürerek kütüphanede saklayabilir. Kütüphanede

Detaylı

Değerleri ve Çözümleri ile Yanınızda. Sisteminiz için güvenilir bir Servis Ortağı. Teknik Servis. botekotomasyon.com

Değerleri ve Çözümleri ile Yanınızda. Sisteminiz için güvenilir bir Servis Ortağı. Teknik Servis. botekotomasyon.com Değerleri ve Çözümleri ile Yanınızda Sisteminiz için güvenilir bir Servis Ortağı botekotomasyon.com Teknik Servis Sisteminiz için güvenilir bir Servis Ortağı BOTEK, müşterilerinin problemlerini onlar kadar

Detaylı

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi SERIES Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi Düzenleyen : Figen ÇOBAN, Emine AK Düzenleme Tarihi: 01.08.2018 Hakkımızda; HAKKIMIZDA CPV Endüstriyel Proje Enerji Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. bilişim

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 GENEL ÖZELLIKLER F3938 özellikle otobüs gibi

Detaylı

KONU: İşletim Sistemleri I - Ms-Dos İşletim Sistemi SORULAR

KONU: İşletim Sistemleri I - Ms-Dos İşletim Sistemi SORULAR KONU: İşletim Sistemleri I - Ms-Dos İşletim Sistemi Aşağıdakileri MS-DOS işletim sistemi uygulamalarını bilgisayarınızda yapınız ve nasıl yaptığınızı (hangi komutları nasıl kullandığınızı) boş bırakılan

Detaylı

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri

Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yazılım Danışmanlık Ltd. Şti. Kurumsal Yönetim Sistemleri Sistemleri Yönetim Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Yönetim Sistemleri Kurumsal Akosis, sektörel olarak farklılık gösteren dinamikler ve iş

Detaylı

Genel Bakış. Microsoft Dynamics CRM. Verimliliğinizi artırın.

Genel Bakış. Microsoft Dynamics CRM. Verimliliğinizi artırın. Genel Bakış Microsoft Dynamics CRM Verimliliğinizi artırın. Dinamik İşletme Haline Gelin Pazarlama: Pazarlama Etkinliğinizi Maksimuma Çıkarın Microsoft Dynamics CRM ile kuruluşunuzun pazarlama verimliliğini

Detaylı

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay 2 Kurulumu, Konfigürasyonu, Bakımı ve Kullanımı Kolay bir Yangın Paneli. Bütün dedektör alanları için durum göstergeli LCD ekran Kolay konfigürasyon

Detaylı

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR SPLIT TYPE COOLING GROUP SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR UTS- H S, UTS- C S ve UTS- F S Serisi Cihazlarımız Avrupa Birliği

Detaylı

EN AKILLI KARAR En Kolay İş Uygulaması

EN AKILLI KARAR En Kolay İş Uygulaması EN AKILLI KARAR En Kolay İş Uygulaması Çeyrek yüzyıldır işimiz, hayatı kolaylaştıran çözümler sunmak! LOGO, KOBİ lere ve Ar-Ge ye yaptığı büyük yatırımlarla büyüyor. Yazılımlarımızla Türkiye ekonomisine

Detaylı

1 Nisan 2010. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Stok

1 Nisan 2010. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Stok 1 Nisan 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Stok EXCEL DEN STOK MODÜLÜNE KART AKTARIMI IMPORT AND EXPORT DATA ĐLE Yeni müşterilerimiz ve sistemini yeniden kurmak isteyen

Detaylı

Güvenli Doküman Senkronizasyonu

Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyon sistemi, hızlı ve güvenli kurumsal doküman paylaşım ve senkronizasyon uygulamasıdır. GDS ne sağlar?» Kurumsal hafıza oluşturulmasını sağlar,»

Detaylı

Tarımsal Danışmanlık, İyi Tarım Uygulamaları (GAP) ve Kontrol Sertifikasyonu WebTARIM WebGAP: WebKSK:

Tarımsal Danışmanlık, İyi Tarım Uygulamaları (GAP) ve Kontrol Sertifikasyonu WebTARIM WebGAP: WebKSK: OCCONS olarak Tarım ürün grubu kapsamında Türkiye nin ilk ve en kapsamlı entegre Tarımsal Danışmanlık, İyi Tarım Uygulamaları (GAP) ve Kontrol Sertifikasyonu yönetim sistemi otomasyonlarını Sizlere sunuyoruz.

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı

Dokunmatik Panel Ürün Ailesi. Eğitim Sunumu: Proje Uyarlama Kılavuzu

Dokunmatik Panel Ürün Ailesi. Eğitim Sunumu: Proje Uyarlama Kılavuzu Dokunmatik Panel Ürün Ailesi Eğitim Sunumu: Proje Uyarlama Kılavuzu By Sunum Gündemi Bölüm 1 : Ön Hazırlık Aşaması Bölüm 2 : Kurulum Bölüm 3 : Uygulama Yükleme Bölüm 4 : Konfigürasyon Yükleme Bölüm 5 :

Detaylı

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versiyon 2.5.

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versiyon 2.5. Versiyon 2.5 Page 1 Kapsamlı Bir Veri Denizini Temel Zekaya Dönüştürün Operasyonel verilerinizi temel KPIlar a dönüştürün, karar vermenize yardımcı olacak raporları oluşturun ve ATS Intelligence sayesinde

Detaylı

testo Saveris Web Access Yazılım Kullanım kılavuzu

testo Saveris Web Access Yazılım Kullanım kılavuzu testo Saveris Web Access Yazılım Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler 1 İçindekiler... 3 2 Güç tanımı... 4 2.1. Kullanım... 4 2.2. Sistem gereksinimleri... 4 3 Kurulum... 5 3.1. Saveris Server

Detaylı

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI KAPASİTE SEÇENEKLERİ EKSTENSOMETRE DENEY ÇENELERİ TEST PROGRAMI İHTİYAÇA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI 0.5 / 1,2 / 5 KN

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One Kobileri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için 2 Biz Kimiz? Artı Metrik Bilişim Teknolojileri, iş yerlerinde sağlığın ve güvenliğin korunması, geliştirilmesi, işe bağlı hastalık ve kazaların

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın.

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın. SATIŞ Microsoft Dynamics CRM Satış verimliliğini artırın. Dinamik İşletme Haline Gelin Çalışanlarınız: Satışa Daha Fazla Zaman Ayırsın Satış ekibinize doğal ve kolay anlaşılabilir bir CRM çözümü verin;

Detaylı