16 Haziran - 20 Haziran 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "16 Haziran - 20 Haziran 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta IŞİD terör örgütünün Irak kentlerini ele geçirmesi ve Dünya Bankasının dünya ekonomisine ilişkin yayınladığı rapor etkili oldu. Dünya Bankası açıklanan büyüme raporunda global büyüme tahminini %3,2 seviyesinden %2,8'e düşürdü. ABD, Rusya ve Çin'in 2014 yılı büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edildiği raporda Brezilya, Rusya ve Hindistan'ın da büyüme oran tahminleri düşürüldü. ABD ekonomisinde Federal Bütçe fazlası beklentiler düzeyinde fazla verirken, perakende satışlarda geçtiğimiz ay beklentilerin altında artış olduğu açıklandı. ABD ÜFE si ise beklenti altında kalarak %0,2 oranında gerilemeye işaret etti. Avrupa tarafında ise İngiltere ekonomisinden gelen haberler etkiliydi. İngiltere sanayi üretiminde beklentilere yakın artış olduğu açıklanırken, işsizlik oranındaki düşüş devam etti. Ancak asıl haber BOE Başkanı Carney nin faiz oranlarını yatırımcıların beklediğinden daha yakın zamanda arttırabileceklerini açıklaması oldu. Bu açıklamanın ardından Sterlin de tüm para birimlerine karşı ciddi değer artışı olduğu görüldü. Ayrıca, Euro bölgesi sanayi üretimi beklentilerin üzerinde artarken Avrupa Merkez Bankası aylık bülteninde Euro Bölgesindeki deflasyon riskinin kontrol altında olduğu da belirtildi. Asya tarafında ise Çin den açıklanan ticaret fazlasında artış olmasının yanı sıra Çin Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar verisinde kaydedilen iyi sonuçlar yatırımcıları memnun etti. Yeni Zelanda Merkez Bankasının faiz oranlarını 25 baz puan arttırdığı haftada Avustralya İşsizlik Oranının beklentilerden iyi gelmesi bölgenin bir diğer olumlu gelişmesiydi. Yurtiçinde ise Musul konsolosluğumuza yapılan baskın sonrası iç piyasalarda yaşanan gerginlik göze çarptı. Açıklanan ekonomik verilerde ise Sanayi Üretimi, GSYH verisi ve Cari Denge beklentilerden iyi açıklanarak ekonomide işlerin yolunda gittiğini gösterdi.

2 ABD Hafta başında FED üyelerinden açıklamalar vardı. Federal Açık Piyasa Komitesi üyelerinden Bullard yaptığı konuşmasında FED'in politika amaçlarına çok yaklaştığını ve ekonominin 5 yıl öncesine göre normale daha yakın olduğuna değindi. Aynı zamanda işsizlik oranının son bir kaç ayda kolayca %6'nın altına gerileyebileceğine dikkat çekti. Negatif faizlerin ECB'nin para politikaları açısından daha faydalı olduğundan bahsetti. Bir diğer FOMC üyesi Rosengren ise yaptığı açıklamalarda; FED'in %2'lik enflasyon ve tam istihdam hedefine yaklaşmak için uygun adımlarla ilerlediğini, fakat bankanın finansal istikrar konusunda daha duyarlı olması gerektiği ve daha agresif eylem planları sunmasını beklediğini söylerken, FED'in tahvil azaltımının yanı sıra elinde tuttuğu tahvillerin itfalarından gelen kaynakları yeniden yatırıma yönlendirmeyi azaltması gerektiğini de belirtti. S&P %0, ,16 DOW %0, ,74 NASDAQ %0, ,65 ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi yeni iş imkanları verisiydi. 4,04 Milyonluk beklentinin üzerinde 4,46 milyonluk yeni iş imkanları oluştuğu açıklandı.mayıs ayına ait Federal hükümet gelir ve giderleri arasındaki dengeyi gösteren Aylık Bütçe 130 Milyar Dolar açık verdi. Beklenti ise bütçe açığının 131 Milyar Dolar olarak açıklanması yönündeydi. Bir önceki Nisan bütçesinde ise Milyar Dolar fazla verilmişti. ABD tarafından açıklanan Perakende satışlar verisinde %0,6'lık artış beklentisinin altında %0,3'lük artış kaydedildi. Otomobil satışlarını içermeyen Çekirdek Perakende Satışlarda da %0,4'lük artış beklentisinin altında %0,1 oranında artış kaydedildi. Aynı saatte açıklanan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularında da bu hafta beklentilerin üzerinde kalındı. 306 bin kişinin daha işsizlik maaşı almak için başvurması beklenirken 317 bin kişinin başvuru yaptığı açıklandı. Haftanın son günü açıklanan Üretici Fiyat endeksinde veri beklenti altında %0.2 oranında azalış gösterdi. Veride geçtiğimiz ay %0,6 artış gerçekleşmişti. Gıda ve enerji fiyatlarındaki değişimleri kapsamayan Çekirdek ÜFE ise aylık bazda %0.1 artış beklentisinin altında %0.1 oranında azalış gösterdi, yıllık bazda ise yine beklentinin altında kalarak %2.0 seviyesinde artış gösterdi. ABD Michigan Tüketici Güveni beklenti olan 83.2 düzeyinin altında 81.2 seviyesinde geldi. Veri geçtiğimiz ay 81.9 düzeyinde açıklanmıştı.

3 AVRUPA Haftanın ilk önemli verisi İngiltere Sanayi Üretimiydi. Beklenti düzeyinde aylık %0,4'lük artış olduğu açıklanan İngiltere sanayi üretimi yıllık bazda 2011 yılından beri en büyük yükselişine hazırlanıyor. Sanayi üretimindeki artış bir önceki yıla göre de %4,4 seviyesinde oldu. Fabrika çıktıları da 2010 yılından beri ilk defa 5 ay üst üste artış gösterirken ekonomiyi desteklemeye devam etti. İngiltere İşsizlik Oranı %6,7'lik beklentinin altında %6,6 seviyesinde gelerek İngiltere istihdam piyasasındaki güçlenmenin devam ettiğini gösterdi. Geçtiğimiz ay da iyi düzeyde gelen işsizlik maaşı başvurularında ise yine beklentiden iyi bir veri kaydedildi. İşsizlik maaşı almak için başvuranların kişi azalması beklenirken, başvuranların kişi azaldığı açıklandı. Çarşamba gecesine damga vuran açıklamalar İngiltere Merkez Bankası Başkanı DAX %0, ,87 FTSE %1, ,85 CAC40 %0, ,28 Carney den geldi. İngiltere Merkez Bankası Başkanı(BOE) Carney, İngiltere'de faiz oranlarının yatırımcıların beklediğinden daha yakın zamanda artabileceğini söyleyerek BOE'nin 5 yıldır sürdürdüğü rekor düşük faiz oranlarını artırma zamanına yaklaştığı konusunda açık bir sinyal verdi. Carney ayrıca, faiz oranlarını artırmanın, konut piyasasından finansal sistemin istikrarına yönelecek her hangi bir riske karsı son savunma çizgisi olacağını, BOE'nin faiz artırımından önce riskli kredileri azaltmak için makroihtiyati araçları kullanacağını da ifade etti. Carney'in bu açıklamaları sonrası Sterlin'de sert değer artışları görüldü. Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi Nisan'da hem yıllık hem de aylık bazda beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Sanayi üretiminde beklenti aylık bazda %0,4, yıllık bazda %0,9 artış olması yönündeyken, gerçekleşme aylık %0,8, yıllık %1,4 seviyesinde oldu. Veride geçtiğimiz ay sırasıyla %0,4 azalış ve %0,2 artış kaydedilmişti. Ayrıca açıklanan Avrupa Merkez Bankası aylık bültende Euro Bölgesi enflasyonundaki düşüşün genel olarak emtia fiyatları ve kur değişim oranları gibi dış etkenlerden kaynaklandığı, deflasyon riski analiz edilirken Euro Bölgesinin bütününü göz önüne almak gerektiğine değinildi. Ayrıca Euro Bölgesindeki deflasyon riskinin kontrol altında olduğu da belirtildi. AB'nin önemli ülkelerinden olan Almanya, İtalya ve İspanya'da Tüketici Fiyat Endeksleri açıklandı. Avrupa'da açıklanan bu enflasyon verileri içinde piyasaların önemsediği veri Almanya TÜFE'si oldu. Veri de aylık bazda beklentiler doğrultusunda %0,1'lik azalış gerçekleşirken, yıllık enflasyonun da %0,9 düzeyinde olduğu bildirildi.

4 ASYA Haftanın ilk önemli verisi Çin den açıklanan Ticaret Dengesi oldu. Açıklamaya göre yıllık ihracat %7 düzeyinde artarken, ithalatta %1,6 lık azalış olduğu açıklandı. Ayrıca Çin in geçtiğimiz ay 35,9 Milyar Yuan ticaret fazlası verdiği ortaya kondu. Japonya dan gelen büyüme verisi de beklentileri aşarak %6,7 seviyesinde geldi. Ayrıca açıklanan cari denge verisinde Japonya ekonomisinin 130 Milyar Yen lik dış ticaret fazlası olduğu açıklandı. Japonya hizmet sektörü faaliyetlerindeki daralma %3,3 lük beklentinin üzerinde %5,4 seviyesinde gelirken Avustralya iş Dünyası Güven Endeksi 7 seviyesinde açıklanarak ekonomide pozitif görünüme işaret etti. Çin tarafından gelen haftanın diğer bir verisi ise Çin enflasyonu oldu. Tüketici fiyatlarında %2,5 düzeyinde bir artış olduğu açıklandı. Japonya'da Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü(BSI) tarafından açıklanan büyük imalatçılar Nikkei %0, Hang Seng %1, ,17 Shangai %2, ,72 endeksi 14.1'lik beklentinin aksine seviyesinde açıklandı. Tüketicilerin ekonomiye olan güvenini gösteren öncü bir veri olması açısından önemli olan Avustralya Westpac Tüketici Güven Endeksinde %0.2'lik artış olduğu açıklandı. Veride geçtiğimiz ay ise %6,8 düzeyinde düşüş gözlenmişti. Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ) %3.00 düzeyinde olan faizi, beklendiği gibi 25 baz puan artışla %3.25 seviyesine çıkarttı. Böylece 2 ay üst üste faiz artırımına gidilmiş oldu. En son 2010 yılında da benzer uygulamaya geçilmiş 2 ay üst üste 25 baz puanlık artırımlar yapılmıştı. Öte yandan %3.25'lik faiz oranı 2009 Ocak'dan bu yana bankanın uyguladığı en yüksek borçlanma faiz oranı durumunda. Avustralya İşsizlik Oranının %5.8 seviyesinden %5.9'a çıkması beklenirken herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Aylık istihdam değişiminde ise 4 Bin 800 kişilik azalış olduğu açıklandı. 10 Bin kişilik artış beklentisi mevcut olan veride geçen ay 10 Bin 300 kişi'lik artış olduğu açıklanmıştı. Haftanın son günü gelen Çin verileri olumlu açıklandı. Çin sanayi üretimi ve perakende satışlarda bir yıl öncesine göre artışların devam ettiği görüldü. Mayıs ayı sanayi üretiminde yıllık bazda %8,8 oranında artış olduğu açıklanırken, perakende satışlarda ise beklentilerin üzerinde %12,5 düzeyinde artış kaydedildi. Ayrıca aynı saatlerde açıklanan Çin Sabit Varlık Yatırımlarında %17,2'lik artış olduğu açıklandı.

5 TÜRKİYE Hafta başında açıklanan Sanayi Üretimi verilerinde %3,8 lik beklentinin üzerinde %4,6 oranında artış olduğu açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan 2014 ilk çeyrek büyüme verilerine göre ekonomi yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,3 oranında büyüme kaydetti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH büyüme değeri bir önceki çeyreğe göre ise beklentilerin üzerinde %1,7 oldu. Büyümenin bileşenlerine baktığımızda İmalat sanayi, 2014 yılı birinci çeyreğinde sabit fiyatlarla %4,9 luk artış kaydederken, hanehalklarının nihai tüketim harcamaları değeri %2,9, devletin nihai tüketim harcaması değeri %8,6, mal ve hizmet ihracatı değerinde %11,4 artış gerçekleşti. Hafta ortasında terör örgütü Işid'in Musul'daki Türk konsolosluğuna girdiği ve büyükelçi dahil bir çok kişiyi rehin aldığı haberlerinin ardından piyasalarda sert satışlar yaşandı. Bu haber ve gelişmelere ilişkin risklerin fiyatlandığı piyasalarda sıcak çatışma riskine karşın yatırımcıların risk almaktan kaçındığı gözlendi. Haftanın son önemli yurtiçi verisi ise Cari Açık oldu. Cari Denge verilerine göre beklenti olan 4.9 Milyar Dolarlık beklentinin altında 4,79 Milyar Dolar Açık olduğu açıklandı. Yıllıklandırılmış bazda cari işlemler açığı ise 56 milyar 790 milyon dolar oldu. Açıklamaya göre nisan ayı cari işlemler açığı, bir önceki yılın nisan ayına göre 3 milyar 322 milyon dolar azalırken, bir önceki yılın ilk dört ayına göre ise 8 milyar 283 milyon dolar azalarak 16 milyar 372 milyon dolara geriledi. Bu gerilemede, ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının 8 milyar 139 milyon dolar azalarak, 17 milyar 402 milyon dolara düşmesi ve net hizmet gelirlerinin 621 milyon dolar artarak 3 milyar 990 milyon dolara yükselmesi etkili oldu.

6 EURUSD Haftalık perspektifte seviyesinde tutunma çabası izleniyor. Paritede bu seviye üzeri kalıcılık sağlanması halinde ilk olarak ve dirençleri takip edilebilir. Dolar lehine hareketliliklerde ise ilk destekler ve seviyelerinde seviyesinin paritede ana destek konumunda ve bu seviye altında oluşabilecek kalıcı hareketlilikte satış baskısının artması beklenebilir. Bu hafta özellikle Pazartesi günü açıklanacak olan Euro Bölgesi enflasyon ve Salı günü açıklanacak olan Almanya ZEW verilerine özellikle dikkat etmekte yarar var. Atlantik'in diğer kıyısında da takip edilmesi gereken önemli veriler var. ABD'de Salı günü açıklanacak olan TÜFE ve konut verileri ile Perşembe günü açıklanacak Phialdelphia FED İmalat Endeksi verilerini dikkatle takip etmekte yarar var.

7 GBPUSD İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney'nin faizleri yakın zamanda artırabileceklerine yönelik açıklamasıyla sterlinde ciddi bir güçlenme meydana geldi.bu hafta Salı günü açıklanacak olan enflasyon ve Perşembe günü açıklanacak olan perakende satışlar verisini takip etmekte yarar var. Paritede öncelikle seviyesindeki piskolojik direnç takip edilebilir. Alıcıların daha da güçlenmesi durumunda ise direnci test edilebilir. Bu direncin desteğe dönüşmesi durumunda alım iştahı artabilir. Olası kar realizasyonlarında ise ve pozitif algı açısından önemli olan desteğinin test edilmesi beklenebilir.

8 USDJPY Haftaya civarında başlayan paritede hafta boyu geri çekilme devam etti desteğine doğru geri çekilme sonrası, desteğin çalışması ile tekrar yukarı yönelen paritede cuma günkü BOJ açıklamalarıyla toparlanma devam etti. Nitekim BOJ açıklamasında gevşek para politikasına devam edileceği ve %2'lik enflasyon hedefi için mevcut destekleyici politikaların sürdürüleceği tekrarlanmaktaydı. Böylelikle paritede tekrar referans seviyesi civarında hareketliliğin devam ettiği görüldü üzeri kalıcılık sağlanabilmesi halinde ve dirençlerini izlemeye devam edeceğiz altı kalıclık durumunda ise ve destekleri tekrar gündeme gelebilir 'un paritede pozitif algının korunması adına kritik destek olduğunu, bu seviye altı olası kalıcılık durumunda satış baskısının artabileceğini tekrar belirtelim. Parabolic SAR indikatötünün görüntüsü satıcıların güçlenebileceği şeklinde yorumlanabilir.

9 S&P500 FUTURES Geçen hafta diğer Wall Street endekslerine paralel zirve rekorlarını tazeleyen kontratta, kar realizasyonu ihtimalinden bahsetmiştik. Nitekim bu hafta 1954 direncinin geçilememesi ile yaşanan geri çekilme perşembe günü 1933 desteğinin kırılmasına sebep oldu. Cuma günü ise 1933 seviyesi geçilmeye çalışıldı ancak ilk deneme başarısızdı altı hareketliliğin devamı halinde kontratta 1916 ve 1907 desteklerini izlemeye devam edeceğiz. 1907'nin alım iştahının devamı adına kritik öneme sahip destek seviyesi olduğunu belirtelim. Negatif görünümünü sürdüren kontratta 1933 üzeri kalıcılık sağlanabilmesi halinde ise 1954 ve 1980 dirençlerini izlemeyi sürdüreceğiz.

10 ALTIN Geçen haftaya 1255 seviyesi altında başlayan emtiada Salı günü kötü açıklanan ABD zincir mağaza satışlarının etkisiyle bu seviyenin üzerinde kapanış gördük. Çarşamba günü Musul daki Türk Konsolosluğu na baskın yapılması ve Perşembe günü askeri müdahale söylemleri ile 1277 direncine doğru hareketlenen emtiada Cuma günü açıklanan ABD verilerinin tatmin etmemesi ve Irak konusunun sıcaklığını koruması fiyatları canlı tuttu. Yeni haftada emtiada fiyatlanmayı etkileyebilecek gelişmelere bakacak olursak; Tabii ki en önemli gündem maddesi Irak ta yaşanan gelişmeler olacak. Buradan gelecek haberler özellikle de askeri müdahale ihtimali fiyatlar üzerinde baskı unsuru olmaya devam edecek. ABD tarafında Salı günü açıklanacak olan TÜFE ve yeni konut inşaat izinleri, Perşembe günü açıklanacak olan Philadelphia FED imalat listesi gibi önemli veriler var. Bu verilerde fiyatlar üzerinde etkili olabilir. Teknik anlamda emtiada; Son iki haftada oluşan çanak dip formasyonu nedeniyle tepki alımlarının kısa vadede devam etmesi beklenebilir üzeri kalıcılıkta ilk olarak 1286 ve 1294 dirençlerini takip ediyor olacağız. Toparlanmanın devamlılığı için ise daha yukarıdaki 1300/1303 direnç bandının üzerinde kapanışlar görülmesi gerektiğinden daha öncede bahsetmiştik altı negatif seyir halinde ise ilk olarak 1255 ana desteğini izleyeceğiz. Bu seviye de oldukça önemli. Öyleki 1255 altı hareketlilikte satışların hızlanabileceğini hatırlatmakta fayda var. Geçen haftaki grafiğimizde de kullandığımız Ichimoku indikatörü ne bakıldığında hala bulutun aşağısında olunmasına karşın Chikou Span(yeşil eğri) eğrisinin yukarı yönde olması da tepki alımlarının devam edebileceği şeklinde yorumlanabilir.

11 BRENT Önceki hafta negatif seyreden Brent, haftayı desteği üzerinde kapatmayı başarmıştı. Bu hafta ise Kuzey Irak'ta yaşanan kriz ve haftanın son iki gününde Rusya-Ukrayna gerginliğinin yeniden yükselmesine neden olabilecek gelişmelerin meydana gelmesi ile birlikte yükseliş hareketi hızlandı. Geçen haftanın ilk üç günü toparlanma çabası sonrası perşembe günü pozitif algı adına önemine vurgu yaptığımız direncinin geçilmesiyle sert yukarı hareketlilik dikkat çekiciydi. Günü civarından kapatan emtiada cuma günü seviyesine kadar çıkış yaşandı ve kar satışı görüldü seviyesinin ilk önemli destek olduğunu düşündüğümüz brentte bu seviye altı kalıcılık durumunda geri çekilmelerin devam edebileceğini belirtelim. Bu durumda ilk destekler ise pozitif algının devamı adına kritik destek konumunda. Pozitif görünümünü sürdüren emtiada yukarı hareketin devamı halinde ve 'i ilk direnç seviyeleri olarak izleyeceğiz. Madalyonun öbür yüzüne bakarsak özellikle Cuma günü oluşan ters çekiç formasyonu nedeniyle haftanın ilk günlerinde bir düzeltmenin meydana gelmesi beklenebilir.

12 VIOP 30 Haftayı seviyesinden kapatan kontratta pozitif açılış görülmesi halinde ilk olarak ve dirençlerini takip edeceğiz. Açılışın satıcılı olması halinde ise izleyeceğimiz ilk destekler , seviyelerinde bulunuyor ana desteği önemli olup, bu seviye altı kalıcılıkta kontratta satışlar hızlanabilir. RSI ve diğer osilatörler aşırı alım bölgesinde seyrediyor.

13 USDTRY Geçtiğimiz haftanın ilk gününe seviyesi altında başlayan kurda direnci seviyelerinde kapanış gözlemlendi. Toparlanma için üzerinde kalıcılık aradığımız direncinin denendiği Salı gününde ise burada gelen satışlar ile seviyelerine tekrar inildi. Çarşamba günü Musul Konsolosluğumuzun işgali ile TL de büyük değer kayıpları görüldü. Perşembe günü de Dolar daki güçlenmenin devamıyla direnci geçilmeye çalışılsa da başarılı olunamadı ve gelen satışlar ile üzeri kapanış gördük. Irak gelişmelerinin takip edildiği haftanın son işlem gününde ise direncine doğru hareketlilik görsek de seviyelerinden kapanış gördük. Yeni haftada kurda fiyatı etkileyebilecek gelişmelere gelince; Irak konusunun sıcaklığını halen koruyor olması sistematik risk unsuru olarak kenarda bekliyor. Yurtiçinde açıklanacak ekonomik veriler ise Pazartesi günkü 3 aylık işsizlik verisi ve Bütçe dengesi olacak. TCMB faiz toplantısına yaklaşık 10 gün kalmış olması da kur üzerinde etkili olabilir. Teknik Anlamda İse; üzerine alımlar ile çıkılması halinde ilk olarak ve dirençlerini takip ediyor olacağız. Özellikle ana direncinin kalıcılıkla geçilebilmesi halinde alımların hızlanabileceğini hatırlatalım altı kalıcılığın devamı halinde ise oluşabilecek TL lehine işlemlerde ilk olarak ve destekleri izlenebilir. Daha aşağıdaki desteği ise kurdaki toparlanmanın devamlılığı adına üzerinde kalıcılığı önemsediğimiz kritik referans seviyemiz konumunda. Heiken Ashi indikatörü alım bölgesine giriş yaptı.

14 EURTRY 5 Haziran daki Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz indirimi kararı sonrası EURO nun TL karşısında zayıflamasının ivme kazanması ile başladığımız geçen haftada Salı günü satışların devamıyla kritik desteğinde kapanış gördük. Çarşamba günü Musul gerginliğiyle direncinin test edildiği kurda bu seviyenin biraz altında kapanış görüldü. Perşembe akşamı ABD başkanı Obama nın askeri müdahaleye hazırız yönündeki mesajı ile direncine doğru TL deki değer kayıpları devam etti. Cuma günü ise Irak konusunda olumlu bir adım atılmamış olması ile direncine doğru hareketlenen kur gün sonunda kritik seviyemiz altında denge buldu. Yeni haftada kurda fiyatı etkileyebilecek gelişmelere bakacak olursak; Olası askeri müdahale ihtimaline karşın Türkiye nin bölgedeki jeopolitik konumu ve Irak taki Türk vatandaşlarının güvenliği hususları TL deki zayıflamaya zemin hazırlıyor. Pazartesi gün açıklanacak olan 3 aylık işsizlik verisi ve Bütçe dengesi nin yanı sıra TCMB faiz toplantısına yaklaşık 10 gün kalmış olması da kur üzerinde etkili olabilir. Euro Bölgesi nde ise TÜFE verisi haricinde açıklanacak çok çok önemli bir veri bulunmuyor. Teknik Olarak Kurda; Geçen hafta test edilen Bollinger alt eğrisinde güçlü tepki alımları meydana geldi direnci üzeri fiyatlanmalarda ilk olarak , ve dirençlerini takip edeceğiz. Toparlanmanın devamlılığı için üzerinde kalıcılık gereken seviye ise direnç seviyesi altı kalıcılıkta ise izlenebilecek ilk destekler , ve seviyelerinde bulunmakta.

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

09 Haziran - 13 Haziran 2014

09 Haziran - 13 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz haftanın en önemli açıklaması Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları ve faiz kararıydı. Bankaların Avrupa

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu.

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu. PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta ADP verileriyle oluşan hareketlenme, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin konuşmalarıyla EURO da oluşan güçlenme ve diğer paritelere

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Çin Etkisi Sürüyor. 11 Ocak 2016-8:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Merkez döviz teminat oranını yükseltti

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Çin Etkisi Sürüyor. 11 Ocak 2016-8:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Merkez döviz teminat oranını yükseltti SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Çin Etkisi Sürüyor 11 Ocak 2016-8:30 GENEL GÜN ÖZETİ Merkez döviz teminat oranını yükseltti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankaların Bankalararası Para Piyasası ndaki

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 PİYASALARA BAKIŞ 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 Günün odak noktasında Avrupa da açıklanacak Mart ayı PMI endeksleri yer alıyor. Bloomberg

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 16 Mayıs 2016, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji. Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 16 Mayıs 2016, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji. Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji - Döviz girişi gerilemeye devam eder mi? Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji

Detaylı

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir.

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. HAFTAYA BAŞLANGIÇ TÜRKİYE Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. ABD ABD de FED Başkanı Yellen in Ekonomiye dair bir basın toplantısı

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar cari fazla ile yükseldi SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 12 Kasım 2015 Saat 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Eylül ayı cari işlemler

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 9 HAZİRAN 13 HAZİRAN 2014

HAFTALIK BÜLTEN 9 HAZİRAN 13 HAZİRAN 2014 9 HAZİRAN 13 HAZİRAN 2014 HAFTANIN ÖZETİ Avrupa ve ABD borsaları açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle hafta başında yükseliş yaşadı, hafta ortasında ise Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmelerin

Detaylı

Haziran. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Haziran. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 14 Haziran N Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU İngiltere de enflasyon ivme kaybediyor İngiltere de bugün açıklana Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Mayıs ayında yüzde 0,3 artışla piyasa beklentisinin

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009 GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1248 1,5152 119,714 3,0374 1127,25 Yüksek 1,1262 1,5214 120,349 3,0417 1128,29 Düşük 1,1158 1,5108 119,559 3,0182 1111,83 Kapanış 1,1178 1,5123 119,897

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

26 Ocak - 30 Ocak 2015

26 Ocak - 30 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara baktığımızda hiç kuşkusuz haftanın en dikkat çekici gelişmesi, Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Kurulu nun almış

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0687 1,5202 123,191 2,8835 1082,95 44,69 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0692 1,5238 123,500 2,8896 1084,80 45,07 Düşük

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 02 MAYIS 06 MAYIS 2016

HAFTALIK BÜLTEN 02 MAYIS 06 MAYIS 2016 2 MAYIS 6 MAYIS 216 HAFTANIN ÖZETİ İç piyasalar veri takvimi açısından hareketli olmasa da riskli bir haftayı geride bıraktı. Artan politik riskler, TL ve TL cinsi varlıklara negatif yansıdı. Geçtiğimiz

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

22 Eylül - 26 Eylül 2014

22 Eylül - 26 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda FED in 2 gün süren FOMC Toplantı Sonuçları, İskoçya da yapılan Bağımsızlık Referandumu ve

Detaylı

23 Haziran - 27 Haziran 2014

23 Haziran - 27 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalara bu hafta yön veren iki önemli gündem maddesi vardı. Bunlardan ilki iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantı sonuçları

Detaylı

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER I. KÜRESEL GELİŞMELER Zayıf ücret artışları, güçlü istihdam artışını gölgede bıraktı ABD de Şubat ayında toplam tarım dışı istihdam 195 bin kişilik beklentilerin belirgin üzerinde 242 bin kişi olarak açıklandı.

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta FED Faiz Kararı, ABD Büyüme Oranı, Tarım Dışı İstihdam Raporu ve PMI verileri izlendi. ABD tarafından açıklanan verilere

Detaylı

17 Kasım - 21 Kasım 2014

17 Kasım - 21 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda ekonomik veri trafiğinin yoğun olmadığı bir hafta geçirdik. Açıklanan veriler arasında ABD den açıklanan verilere

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı Geçtiğimiz haftayı oldukça yoğun bir gündem ile bitiren piyasalara İngiltere seçimleri damgasını vurmuştu. May in genel seçimlerde

Detaylı

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

08 Eylül - 12 Eylül 2014

08 Eylül - 12 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalara hafta boyunca yön veren verilere baktığımızda Avrupa Merkez Bankası ECB den gelen Faiz İndirimi ve ABD den açıklanan beklenti altı Tarım

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 12 Mayıs 2015 Salı Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Geçtiğimiz hafta %0.13 değer kazanan BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.82 artışla 84,752.83 puandan kapattı. Endeks gün içerisinde

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

Teknik Bülten. 11 Aralık 2015 Cuma

Teknik Bülten. 11 Aralık 2015 Cuma GÜNE BAŞLARKEN ABD işsizlik maaşı başvuruları 282,000 ile beklentinin üstünde geldi İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini %0.5'te sabit tuttu. (Beklenti: % 0.50/Önceki: % 0.50). BoE varlık alım

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 07.11.2014 Açılış Kapanış % USD 1,23739 1,24545 0,65 ALTIN 1141,30 1176,54 3,08 USDTRY 2,26267 2,25703 0,25 TRY 2,80311 2,81181 0,31 USDJPY 115,203 114,619 0,50 GBPUSD

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

15 Eylül - 19 Eylül 2014

15 Eylül - 19 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda ABD tarafından veri akışı oldukça zayıftı. Haftanın ikinci gününden itibaren gelmeye başlayan

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? PAZARTESİ 02:50 - JAPONYA - Sanayi Üretimi (Tem) 09:00 - ALMANYA Almanya Perakende Satışları (Tem) 12:00 - EURO Bölgesi -TÜFE 16:45 - ABD Chicago PMI (Ağu) SALI

Detaylı

Haftanın Değerlendirmesi

Haftanın Değerlendirmesi Haftanın Önemli Haberleri Pazartesi Açıklanan Almanya TÜFE verilerine göre ülkede enflasyon aylık bazda 0% ve yıllık bazda 2,4% geldi. Beklentiler doğrultusunda gelen veriler sonrası euroya alım geldi.

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

Nisan. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Nisan. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 08 Nisan Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Türkiye de sanayi üretimi beklentiyi aştı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan verilere göre sanayi üretimi; Şubat ayında aylık

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

YEREL FED BAŞKANLARININ YAPACAĞI AÇIKLAMALAR DOLAR IN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLE TAKİP EDİLECEK

YEREL FED BAŞKANLARININ YAPACAĞI AÇIKLAMALAR DOLAR IN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLE TAKİP EDİLECEK 09 Şubat 2017 YEREL FED BAŞKANLARININ YAPACAĞI AÇIKLAMALAR DOLAR IN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLE TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya nın Aralık ayı cari işlemler fazlası rakamı 1,29

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 05 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 05 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 05 Mart 2014 04.03.2014 Açılış Kapanış % 1,37344 1,37427 0,06 ALTIN 1350,35 1334,30 1,18 TRY 2,23081 2,20554 1,13 TRY 3,06366 3,03090 1,06 JPY 101,434 102,210 0,76 GBP 1,66656 1,66638

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma Güne Başlarken... ABD hisse senetleri, banka ve teknoloji hisselerine gelen alımların öncülüğünde yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. San Francisco Fed Başkanı John Williams faiz artışını ağırdan

Detaylı

Hafta içerisinde yaşanan bu gelişmeler neticesinde Borsa İstanbul da BİST 100 endeksi haftayı 80.397 puandan tamamladı.

Hafta içerisinde yaşanan bu gelişmeler neticesinde Borsa İstanbul da BİST 100 endeksi haftayı 80.397 puandan tamamladı. YURTİÇİ PİYASALARDAKİ GELİŞMELER 06.06.2014 Yurtiçi piyasalarda hafta içerisinde karışık bir görüntü vardı. Haftanın en önemli olayı Avrupa Merkez Bankası nın Perşembe günü açıkladığı faiz kararları olup

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Amerikan Merkez Bankası FED, tahvil alım programını 10 milyar

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0635 1,5125 122,845 2,8506 1069,25 45,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0673 1,5155 122,961 2,8838 1081,60 46,47 Düşük

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009 GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 10 Aralık 2018 Pazartesi. 10 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 10 Aralık 2018 Pazartesi. 10 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 10 Aralık Pazartesi Türkiye 3Ç18 GSYH 11 Aralık Salı ABD ÜFE, Euro Bölgesi ZEW Anketi İngiltere Brexit oylaması 12 Aralık Çarşamba Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ABD TÜFE

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER BOE/Carney, "Faizler piyasaların beklediğinden daha yakın zamanda artabilir" İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere'de faiz oranlarının

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 01 Haziran 2015, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 01 Haziran 2015, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 12 Kasım Pazartesi Türkiye Cari İşlemler Dengesi, Eylül 13 Kasım Salı Almanya TÜFE, Ekim ve ZEW Anketi İtalya nın 2019 bütçesini AB ye vermesi için son gün 14 Kasım Çarşamba

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 17 Aralık 2018 Pazartesi. 17 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 17 Aralık 2018 Pazartesi. 17 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 17 Aralık Pazartesi Türkiye Sanayi Üretimi, Merkezi Yönetim Borç Stoku 18 Aralık Salı Konut Verileri 19 Aralık Çarşamba Fed Faiz Kararı, Powell ın basın toplantısı 20 Aralık

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014 11.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38859 1,38837 0,01 ALTIN 1318,70 1318,20 0,03 USDTRY 2,10747 2,11375 0,29 EURTRY 2,92348 2,93118 0,26 USDJPY 101,528 101,640 0,11

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 01 Haziran 2015 Pazartesi Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Haftanın son işlem gününde olumlu seyreden ve 84,697.26 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi kapanışa doğru artan satış baskısı

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim 10 14 Ekim 2016 Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan veri aylık bazda beklentilerin hafif

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Brexit sonrası oluşan son iki günlük havanın biraz daha iyimser fiyatlamalara yol

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi Güne Başlarken Goldman Sachs, Fed'in faiz artırımının zamanlaması için tahminini Haziran'dan Eylül'e öteledi. New York Fed Başkanı William Dudley, 2016 yılı için iki faiz artırımının makul bir beklenti

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 11.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35474 1,35311 0,12 ALTIN 1259,61 1260,79 0,09 TRY 2,07938 2,11559 1,74 TRY 2,81739 2,86339 1,63 JPY 102,351 102,072 0,27 GBP 1,67560

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 08 Ocak Pazartesi Japon piyasaları kapalı. Türkiye Kasım ayı Sanayi Üretimi

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 08 Ocak Pazartesi Japon piyasaları kapalı. Türkiye Kasım ayı Sanayi Üretimi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 08 Pazartesi Japon piyasaları kapalı Türkiye Kasım ayı Sanayi Üretimi 10 Çarşamba Çin Aralık ayı Enflasyon Verileri İngiltere Kasım ayı Sanayi Üretimi 11 Perşembe Euro

Detaylı

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1379 1,4358 112,566 2,8146 1232,10 40,16 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Düşük

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Mayıs 2014 29.05.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35906 1,36013 0,07 ALTIN 1258,00 1255,45 0,20 TRY 2,09827 2,08623 0,57 EURTRY 2,85414 2,83698 0,60 JPY 101,840 101,786 0,05 GBP 1,67095

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com. SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30 İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr GENEL GÜN ÖZETİ OPEC ve Rusya petrol arzını dondurma üzerinde anlaştı Petrol

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, Boston Fed'in düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Sıkı istihdam politikası ekonomiyi iyileştirebilir" dedi. Yellen, konuşmasında faiz artışının

Detaylı