Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.oregontech.com.tr"

Transkript

1

2 Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. Ortak Transit Rejimi (TR, T1, T2, AB Giriş Özet Beyanı) transit eşyasının işlemleri için Asıl Sorumlu olarak teminat altına alınmasını, hızlandırılmasını ve basitleştirilmesi sağlayan, dolayısıyla ticaret erbabının zaman kaybetmesini önleyerek maliyetlerin düşmesini amaçlayan bir sistem için 2011 yılında kurulmuştur.

3 Amacımız Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. firmasının Asıl Sorumlu olarak üslendiği görev: Gerek Ortak Transit Sözleşmesi gereği Gerek Özellikle Ulusal Transit Rejimi ile, TR, T1, T2 ve AB Giriş Özet beyanların Transit beyanının sunulmasından rejimin ibra edilmesine kadarki her aşamanın tamamen elektronik ortamda gerçekleştirmektir. Bundan dolayı gerek gümrük idareleri arasındaki gerekse Lojistik Firmaları, Gümrük Müşavirleri ve Ticaret erbabı arasındaki iletişimin elektronik mesajlar ile sağlandığı ve bu şekilde güvenilir ticaret erbabı için önemli basitleştirmelerin uygulandığı OregonNet program vasıtasıyla maliyetin ve zamanın milimize edilmesini sağlamaktır.

4 Ortak Transit Rejimi nedir? Ortak Transit Rejimi, AB, EFTA ve Hırvatistan ülkelerinin uyguladıgĭ, üçüncü ülkelerin de katılımına açık olan, transit es yasının isļemlerinin hızlandırılmasını ve basitlesţirilmesi sag layan bir transit sistemidir.

5 Ortak Transit Kapsamındaki Ülkeler

6 Topluluk Transit Rejimi, Ortak Transit Rejimi ve Ulusal Transit Rejimi Arasındaki Fark Nedir? Topluluk transit rejimi (T2); Es yanın Topluluk (AB) sınırları içindeki iki nokta arasında gümrük vergilerine tabi tutulmaksızın tas ınmasını sag layan rejimdir. Ortak transit rejimi (T1); Topluluk transitinin; Topluluk ile EFTA (Iṡviçre, Norveç, Iżlanda, Liechtenstein) ve Ortak Transit Rejimine taraf 3.ülkelere arasındaki tas ımalara ve EFTA ve 3. ülkelerinin birbirleri arasındaki tas ımalara genisļetilmesidir. Ulusal Transit Rejimi (TR); Türkiye Gümrük Bölgesi içerisinde başlayıp biten transit rejimidir. Bir iç gümrük idaresinden diğer bir iç gümrük idaresine, yapılan taşımaları kapsamaktadır.

7 NCTS (New Computerized Transit System) Nedir? NCTS(Yeni Bilgisayarlı Transit Sistemi) Ortak Transit Rejiminin amacına uygun olarak transit isļemlerini hızlandırmak ve basitles tirmek için, transit beyanının sunulmasından rejimin ibra edilmesine kadarki her as amanın tamamen elektronik ortamda gerçeklesţiren, Gümrük idareleri ile ticaret erbabı arasındaki iletis imin elektronik mesajlar ile önemli basitlesţirmelerin uygulandıgĭ bir programdır.

8 NCTS Kağıt Sistemine Göre Avantajları? Transit işlemlerinin etkinliğini ve etkisini artırmak, Kaçakçılığın önlenmesini ve tespit edilmesini kolaylaştırmak, Transit rejimi çerçevesinde yürütülen işlemleri hızlandırmak ve güvenliğini artırmak, Transit sisteminin idare edilmesini kolaylaştırmak, avantajlarına sahiptir.

9 NCTS in İşleyişi Alıcı Varış Ülkesi Varış İdaresi Hızlı Rahat Güvenli Ekonomik Transit İdaresi Hareket İdaresi Gönderici Asıl Sorumlu (OREGON) Kapsamlı Teminat (OREGON) Hareket Ülkesi

10 Asıl Sorumlu Kimdir? Asıl sorumlu, ortak transit rejiminde transit beyannamesinin 50. nolu kutusunda yer alan ve Kapsamlı Teminatı olan kişidir. Asıl Sorumlu, Yetkili temsilci aracılığıyla eşyayı transit rejimine tabi tutabilir.

11 Transit Rejiminin Genel Özellikleri Her transit beyanı sadece bir hareket idaresinden bir varış idaresine taşınmak üzere tek taşıma aracına yüklenen/yüklenecek eşyayı kapsar. Bir araç için mevzuat dahilinde birden fazla transit beyannamesi düzenlenebilir. Transit beyannamesi hareket gümrük idaresinde onay memurunca kabul edilene kadar, eşyanın cins, nevi ve niteliği ile marka ve numaraları dışındaki bilgilere ilişkin istenildiği kadar düzeltme yapılabilir. Armonize sistem kodu olarak 6 veya 8 haneli GTIP kullanılmaktadır. Transit beyannamesi Türkçe doldurulur. (Türkiye içi)

12 Kapsamlı Teminat Nedir? Birden fazla ortak transit işlemi için geçerli teminattır. Aynı zamanda bir basitleştirmedir. Tüm taraf ülkelerde geçerlidir. Düşümlü çalışır. Hızlı ibra olur.

13 Teminatların Kullanımı Türkiye nin Ortak Transit Rejimine giris i sonrası AB, EFTA ülkelerine ve Hırvatistan a yapılan ortak transit tas ımalarında yalnızca Ortak Transit Rejimine Özgü Teminat olan Kapsamlı Teminat kullanılacaktır.

14 Ulusal Transit (TR) Türkiye Gümrük Bölgesi içerisinde başlayıp biten transit rejimidir. Bir iç gümrük idaresinden diğer bir iç gümrük idaresine, yapılan taşımaları kapsamaktadır.

15 Ulusal Transit (TR) te Ambarlı Gümrük Müdürlüğü OREGON Asıl Sorumlu ve Kapsamlı Teminat Firması İzmir Gümrük Müdürlüğü Bursa Gümrük Müdürlüğü Ankara Gümrük Müdürlüğü Mersin Gümrük Müdürlüğü

16 Mevcut Ulusal Transit Uygulaması Nasıl İşliyor? NCTS /TR üzerinden LRN (lokal referans numarası) alınıyor. Tescil memuruna gidiliyor memur kontrol edip onay verdigĭnde TR (MRN) numarası olus uyor ve sistem muayene memuru atıyor. Atanan muayene memuru muayene ettikten sonra onay veriyor. Onay verildikten sonra kapı çıkıs fis i alınıp malın gümrükten çıkıs ı yapılıyor. Eş ya varış gümrük idaresine vardıgĭnda varış idaresi, transit refakat belgesini alır ve es ya muayenesini, özellikle hareket idaresinden alınan «Beklenen Varış Kaydı» mesajını alarak gerçeklesţirir.

17 OregonNet nedir? OregonNet, Türkiye ve AB/EFTA gümrük idarelerine TR, T1, T2 gümrük transit beyanlarınızı ve AB Giriş Özet beyanlarınızı on-line ve elektronik olan sunabilen, web servis üzerinden çalışan ve bu yönde Avrupa nın en gelişmiş yazılım programlarından biridir. OregonNet, Türkiye gümrük sistemine(ncts) direk olarak entegre edilmiştir. Bu program aynı zamanda Ro-Ro yolu ile İtalya/Fransa dan giriş yapıp AB ülkelerine sefer düzenleyen araçların AB Giriş Özet Beyanlarında da kullanılmaktadır.

18 Asıl Sorumlu Garantisi altında OregonNet ile ithalat ve ihracat taşımaları OregonNet i tüm ithalat ve yurt içi transit taşımalarınızda(tr) Asıl Sorumlu olarak kullanabileceğiniz gibi, AB/EFTA ülkelerine yapılacak tüm ihracat taşımalarınızda(t1) da kullanabilirsiniz. Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. nin Türkiye gümrük idaresine vermiş olduğu uluslararası teminat tüm AB/EFTA ülkelerinde de geçerlidir.

19 OregonNet i Türkiye deki Ulusal transit TR (aktarmalarda) da kullanabilir miyiz? OregonNet size Türkiye içerisinde tüm transit taşımalarınız için her türlü imkanı sunuyor. OregonNet ile; Bir İç Gümrük İdaresinden diğer bir İç Gümrük İdaresine, Bir sınır gümrük idaresinden iç gümrükte bulunan bir ambara, Bir Serbest Bölgeden sınır kapısına veya iç Gümrüğe/Antrepoya/Geçici Depolama yerine, Limanlardan iç gümrük idarelerine/antrepolara (Konteyner Taşımaları) Havaalanlarından diğer bir iç gümrük idarelerine serbest dolaşımda olmayan eşyanın transit işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

20 OregonNet kullanıcısı (Müşterisi) olmanın şartları nelerdir? OregonNet Kullanıcısı olabilmek için size göndereceğimiz veya web sayfamızdan temin edebileceğiniz Müşteri Talep Formu nun doldurulması ve tarafımıza gönderilmesi yeterlidir. Sisteme giriş için hiçbir üyelik ücreti veya diğer bir ad altında bir ücret alınmamaktadır.

21 OregonNet i kullanırken, şirketimizin NCTS şifre ve Kullanıcı Koduna ihtiyaç var mı? Hayır. OregonNet e sunacağınız TR, T1 beyanları için (eğer ofisinizden kendiniz TR, T1 i düzenlemek isterseniz) sadece size vereceğimiz OregonNet Şifre ve Kullanıcı Kodu yeterli olacaktır.

22 OregonNet te Beyanlarını nasıl yapacağız? OregonNet te TR beyanları iki türlü yapılabilmektedir: Kendi Ofisinizden size vereceğimiz şifre ve Kullanıcı Kodu ile internet üzerinden OregonNet sitesine ulaşarak oluşturacağınız beyanlar veya; Entegrasyon sağladığımız Evrim ve Mavi Yazılım firmalarının NCTS programları üzerinden. Diğer Gümrük Yazılım firmaları ile entegrasyon görüşmelerimiz devam etmektedir.

23 TR Beyanı OregonNet in düzenlemesini istediğiniz takdirde Oregon a hangi belgeleri göndereceğiz? Sadece TR Ortak Transit talep formunu doldurmanız veya Eşya fatura(ları) ile Konşimento, Taşıma Belgesi veya CMR belgesini OregonNet e e-posta ile göndermeniz yeterlidir. Oregon a gönderilen belgelerin gizliliğin korunması konusunda özen gösterir ve taahhüt eder.

24 OregonNet i kullanmak için Oregon a teminat mektubu vermemiz gerekir mi? Hayır. OregonNet müşterilerinden herhangi bir banka teminatı istenmemektedir. Transit taşımalarda gerekli olan Teminat tamamen Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. kapsamlı teminatı üzerinden karşılanacaktır.

25 Sistemi kullanmak için özel bir yazılım satın almamız gerekiyor mu? Hayır. Sadece internet üzerinde sisteme erişiminizi sağlayacak olan Internet Explorer, Google Chrome, Firefox gibi web tarayıcı programlarından herhangi biri yeterlidir. Ofis dışındayken de internet bağlantısı olan her yerde sistemi kullanabilirsiniz.

26 Sistemi kullanabilmek için bir eğitime ihtiyacımız olacak mı? Eğitim ücretli midir? Sistemi kullanabilmek için Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. tarafından ücretsiz olarak verilecek kısa ve basit bir eğitime ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, tarafınıza vereceğimiz bir geçici şifre ve parolayla test ortamında deneme yapma imkanı da sahip olacaksınız. Uzaktan Yardım programı TeamViewer üzerinden merkez Müşteri Merkezimiz her an için hizmetinizdedir.

27 OregonNet sisteminde ücretlendirmeler nasıl hesaplanmaktadır? OregonNet, araç içerisinde bulunan eşyaya ilişkin gümrük vergisi, ÖTV, Damping ve KDV otomatik olarak hesaplayarak vergilendirilmesi yapılır. Yapılan vergilendirme sonucuna göre TR ücreti otomatik olarak hesaplanır. Sistem kullanım ücreti, TR lerin Müşteri veya Müşteri Merkezi tarafından yapılmasına göre farklılık arz eder. Sistem tarafından EURO olarak hesaplanan komisyon ücreti beyanın yapıldığı günkü Merkez Bankası Döviz Satış Kuru baz alınarak TL olarak faturalandırılmaktadır. Bu sayede kur farkı problemi ortadan kalkmaktadır.

28 OregonNet üzerinden açmış olduğumuz Beyannamemin durumunu nasıl takip edeceğiz? OregonNet üzerinden açılan her bir TR beyanınızın durumunu her zaman çevrimiçi olarak takip edebilirsiniz. OregonNet beyanlarınızın tüm durumlarını (statülerini) izlemenize olanak verir ( Asıl Sorumlu tarafından kabul edildi, gümrük tarafından kabul edildi, taşıma için serbest bırakıldı, gümrük tarafından sonlandırıldı/ibra edildi gibi). Bunun için ana sayfanızdaki Beyan Bildirimleri tablosunu izlemeniz yeterlidir.

29 Ulaştırma Bakanlığı ndan Taşıma Yetki Belgesi ni almış bir firma ile taşıyıcı olarak OregonNet i kullanabilir miyiz? Evet. OregonNet i Ulaştırma Bakanlığı ndan Yetki Belgeli araç sahibi Taşıyıcı Firma(Alt Yüklenici) statüsünde kullanabilirsiniz.

30 Konteyner Taşıması da yapmaktayım, OregonNet i bu amaçla kullanabilir miyiz? Evet. OregonNet ülkemizin tüm limanlarına gelen, serbest dolaşımda olmayan eşyanın taşınmasında kullanılan ve iç gümrüklere sevk edilen Konteyner taşımalarında gerekli olan TR beyanları için kullanılabilir. Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş. hizmetleri arasında Konteyner Transit işlemleri önemli bir yere sahiptir.

31 OregonNet ile Riskli Eşya Taşıması Yapılıyor mu? Gümrük Yönetmeliği EK-33 de yer alan Gümrük Tarife Pozisyonlarında alt açılımları ile birlikte yer alan riskli eşyaların OregonNet in sahip olduğu Kapsamlı Teminat ile Ulusal Transit(TR) sistemi içerisinde kullanılması mümkündür.

32 Sürekli yaptığımız düzenli taşımalar için tüm bilgileri her seferinde tekrar girmek zorunda mıyız? Hayır. OregonNet üzerinde beyannameyi kaydedip bilgileri tekrar tekrar kullanabilmenize olanak veren bir kopyalama fonksiyonu bulunmaktadır.

33 OregonNet te Sistem kullanım ücretlerini nasıl ödeyeceğiz? OregonNet, bugün ülkemizde en kapsamlı ödeme imkanlarına sahip TR, T1 ve AB Giriş Özet Beyan programıdır. Aşağıda ödeme imkanlarımız sıralanmıştır: Havale/EFT ödeme imkanı İnternet Bankacılığı üzerinden Sanal POS Kredi Kartı ile ödeme imkanı NOT: Bankalarınıza, web sitemiz ve kataloglarımızda bulabileceğiniz Banka Hesaplarımıza Havale/EFT talimatı verdiğinizde, lütfen Havale/EFT nin yapıldığının kontrol edilmesi amacıyla Bankanız ile irtibata geçiniz.

34 OregonNet ile Evrim ve Mavi Yazılım üzerinden TR Beyanları OregonNet ile Evrim Yazılım ve Mavi Yazılım programları entegrasyonu tamamlanmıştır. Bu sayede ilgili yazılım kullanıcıları bu yazılımlar ile yazılan TR Transit beyanları asıl sorumlu olan OregonNet e göndererek tescil alabilirler.

35 OregonNet ile Evrim ve Mavi Yazılım üzerinden TR Beyanları Önce Gümrük Müşavirliği firması OregonNet üzerinde oluşturulur. Gümrük Müşavirlik firmasına Kullanıcı Kodu ve Şifre verilir. İlgili yazılım firması üzerinde Kullanıcı Kodu ve Şifre yazılıma tanımlanır. Beyanların XML olarak OregonNet e entegrasyonu için bu Kullanıcı Kodu ve Şifre kullanılacaktır.

36 OregonNet ile Evrim ve Mavi Yazılım üzerinden TR Beyanları Gümrük Müşavirlik firması XML mesajını oluşturur ve OregonNet e (mesaj üzerinde Kullanıcı Kodu ve Şifre belirtilmek suretiyle) gönderir. Mesaj üzerinde Gönderici, Alıcı, Araç Bilgileri (Plaka), Eşya Bilgileri (Mal Cinsi, GTIP) bilgilerinin yanı sıra Eşya kıymeti de bulunur.

37 OregonNet ile Evrim ve Mavi Yazılım üzerinden TR Beyanları OregonNet sistemi gönderilen bilgilerden Teminat değerini hesaplar, GRN Numarası atar. Gümrük Müşavirlik firması sistemin atadığı SSN ile OregonNet i sorgular. Gümrüğe gönderilen mesajda hata var ise, bu mesaj aynen Gümrük Müşavirlik firmasına iletilir. Yok ise LRN numarası iletilir.

38 OregonNet ile Evrim ve Mavi Yazılım üzerinden Cari Bakiye Kontrolü OregonNet, beyanı Gümrüğün NCTS ine sunmadan önce sistemde firmanın yeterli miktarda cari bakiyesi olup olmadığını kontrol eder. Var ise; gümrüğe iletir, firmanın cari hesabından Transit (TR) ücreti düşer, Yok ise; yeterli miktar bulunmadığı mesajını verir. Oregon a ödeme seçenekleri ile ödeme yapılarak TR beyanı tamamlanır.

39 OregonNet ile Evrim ve Mavi Yazılım üzerinden TR Beyanları Evrim Mavi Yazılım XML veri alışverişi OregonNet XML veri alışverişi NCTS Gümrük

40 DERNEK ÜYESİ GÜMRÜK MÜŞAVİRİ Veri Girişi SSN Numarası veya Hata GÜMRÜK MÜŞAVİRİ PROGRAMI (Evrim veya diğer programlar) NCTS Türkiye İmzalı TR Beyanı SSN Numarası Veya Hata Web Servis SSN Numarası veya Hata - Kullanıcı Adı/Şifre Kontrolü - Müşteri Bakiye Kontrolü - Mektup Bilgilerinin Eklenmesi - Elektronik/Mobil İmza FATURA

41 Neden Gümrük Müşavirleri? Gümrük Kanun 5.maddesi ve 225.maddesine göre Ticaret Erbabının tek yetkili temsilci olması Türkiye İthalatın %93 ünün İhracatta %87 sinin Transitte %80 nin Gümrük Müşavirleri vasıtasıyla yapılması Gümrük ve Dış Ticaret mevzuatı gibi çok yoğun teknik bilgi ve beceri gerektirmektedir. Bundan dolayı mesleki bilgi ve beceriye sahip olan Gümrük Müşavirleri OREGON için en güvenilir çözüm ortağı olarak değerlendiriyoruz.

42 OregonNet in Gümrük Müşaviri Firmalarımıza Avantajları Asıl Sorumlu ve Kapsamlı Teminat Firması olarak Güvenilir Mali yapısı güçlü bir sistem Kullanacağınız Kapsamlı Teminatın çok kolay ulaşılabilir olması Kullandığınız Kapsamlı Teminatın çok uygun ve maliyetinin ekonomik olması

43 Oregon-İGMD işbirliğinin Katkısı Oregon-İGMD Üyesi Gümrük Müşavirleri firmalarının mesleki bilgi, beceri ve tecrübelerinin birleşmesi ile hızlı ve kolay işlemler yapılması. Yaşanılan, karşılaşılan sorunlar karşısında güçlü bir kurumsal çözüm. Siz değerli Gümrük Müşavirliği Firmalarının bu yaratılan kurumsal işbirliğine katkı sağlamasını dileriz.

44 Teşekkürler. Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Adına Kurumsal İşbirliğine Katılan Tüm Gümrük Müşaviri Firmalarımıza Sevgi ve Saygılarımızı sunarız Cem Sinan GÜZEL Genel Müdür

ORTAK TRANSİT REJİMİ NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1

ORTAK TRANSİT REJİMİ NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1 ORTAK TRANSİT REJİMİ & NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1 İÇERİK Topluluk ve Ortak Transit Rejimleri Ortak Transit Rejiminin genel özellikleri Ekonomik avantajları Basitleştirmeler Uluslararası

Detaylı

Ek 10 TRANSİT BEYANLARININ EDI STANDARD MESAJLARININ DEĞİŞİMİ YOLUYLA KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOT (EDI TRANSİT BEYANI) GENEL

Ek 10 TRANSİT BEYANLARININ EDI STANDARD MESAJLARININ DEĞİŞİMİ YOLUYLA KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOT (EDI TRANSİT BEYANI) GENEL Ek 10 TRANSİT BEYANLARININ EDI STANDARD MESAJLARININ DEĞİŞİMİ YOLUYLA KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOT (EDI TRANSİT BEYANI) GENEL EDI transit beyanı, 6 ve 7 no.lu ekte tanımlandığı üzere, uygun olduğunda

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Ortak Transit Rejimi ve NCTS 2012 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona

Detaylı

Türkiye de Transit Sistemi Değişiyor. TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş.

Türkiye de Transit Sistemi Değişiyor. TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. Türkiye de Transit Sistemi Değişiyor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin iştiraki olarak 2010 yılında kurulan TOBB UND LOJİSTİK YATIRIM A.Ş, ülkemiz ihracatının

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi v.3 26.11.2012 A) ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi) Ülkemizin 01/01/2012 tarihinde başlayan

Detaylı

TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 19.11.2018 01.08.2018 tarihli ve 30141 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU. RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU. RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi v.3 09.01.2013 A) ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi) Ülkemizin 01/01/2012 tarihinde başlayan

Detaylı

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 07.11.2018 05.06.2018 tarihli ve 30442 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ 2018 ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V.01 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU 05.11.2018 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat gümrük idaresinden çıkış gümrük idaresine

Detaylı

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü 01.11.2017 İçindekiler KISALTMALAR VE TANIMLAR... 3 A. İTHALAT İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi MİSYONUMUZ Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe %85 oranında bürodan

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :96603261-120.05.05 [GGM-BASİTLEŞTİRME] Konu :Demiryolu Basitleştirmesi 16.11.2018 / 38896539 DAĞITIM YERLERİNE Bilindiği üzere 26.04.2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı TRANSİT REJİMİ Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı 1 Transit Rejimi Rejim tanımı Mevzuat Transit rejiminde kullanılan belgeler Rejimin unsurları Rejim hak sahibi Hareket ve varış gümrük

Detaylı

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi 1. Amaç : Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi Gelir İdaresi Başkanlığı nın kararı ile Yabancı Bölgeye İhracat yapan e-fatura mükelleflerinin yabancı bölgeye yaptıkları satış için e-fatura oluşturma

Detaylı

Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 21.10.2013 tarihli 6176 sayılı tasarruflu yazı Eki

Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 21.10.2013 tarihli 6176 sayılı tasarruflu yazı Eki Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 21.10.2013 tarihli 6176 sayılı tasarruflu yazı Eki (Yetkilendirilmiş yükümlü uygulaması-ihracatta yerinde gümrükleme ve izinli gönderici kılavuzu hk.) YETKİLENDİRİLMİŞ

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Özet Beyan 2013 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ A) İTHALAT İŞLEMLERİ... 3 1) SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ... 3 2) GERİ GELEN EŞYA...

Detaylı

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8)

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) Amaç

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU 2014 NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 İÇİNDEKİLER A-ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi)... 3 1- GENEL BİLGİLER... 3 2- BEYANNAME

Detaylı

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi 1. Amaç : Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi Gelir İdaresi Başkanlığı nın kararı ile Yabancı Bölgeye İhracat yapan e-fatura mükelleflerinin yabancı bölgeye yaptıkları satış için e-fatura oluşturma

Detaylı

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9)

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) Amaç ve kapsam

Detaylı

Sirküler 2018 / 6. Ankara, 2 Ocak 2018 Salı. Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği hk. Sayın Üyemiz;

Sirküler 2018 / 6. Ankara, 2 Ocak 2018 Salı. Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği hk. Sayın Üyemiz; Ankara, 2 Ocak 2018 Salı Sirküler 2018 / 6 Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2017 Tarihli ve 30286 Sayılı Resmi Gazete - 2. Mükerrer de yayımlanan Tıbbi Cihazların

Detaylı

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ Kimler İhracatçı Olabilir? Vergi numarasına sahip gerçek veya tüzel kişiler ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan ortaklıklar

Detaylı

NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU

NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU 2012 NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ V.04 12.10.2012 I- SINIR GÜMRÜĞÜNDEN ĠÇ GÜMRÜĞE GELEN EġYANIN SEVKĠ A-ORTAK TRANSĠT SÖLEġMESĠNE

Detaylı

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14)

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ 2 01 8 SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 1 I. SERBEST BÖLGEYE GİRİŞ... 3 1.1. GİRİŞ İŞLEMİ İÇİN SBİF (Serbest Bölge İşlem

Detaylı

TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10)

TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2011 NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ HAREKET GÜMRÜK İDARESİNDE YÜKÜMLÜ TARAFINDAN TRANSİT BEYANNAMESİ DOLDURULMASI

Detaylı

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER 2015 ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ V.02 25.06.2015 İÇİNDEKİLER A-GİRİŞ İŞLEMLERİ... 3 1) NCTS Uygulaması

Detaylı

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ 2 01 7 SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 1 I. SERBEST BÖLGEYE GİRİŞ... 3 1. GİRİŞ İŞLEMİ İÇİN SBİF (Serbest Bölge İşlem

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Transit Rejimi 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18)

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

Tebliğ. Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2

Tebliğ. Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2 Gümrük Müsteşarlığından: Tebliğ Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2 Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu tebliğ, işlenmiş tarım ürünlerinin tahlili ve vergilendirilmesi ile bu ürünlerin

Detaylı

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ 30 Aralık 2012 PAZAR Resmî Gazete Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ Sayı : 28513 (2. Mükerrer) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/11) Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ 2 01 8 ATA KARNESİ İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ/MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1. 1 1 İÇİNDEKİLER I. ATA KARNESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ATA Karnesi

Detaylı

1. E-TİCARETTE MAL ve HİZMET ALIP SATMAK 1.1. E- Ticaretin Ögeleri 1.1.1. E-Posta 1.1.2. Elektronik Firma (e-firma) 1.1.3. Alıcı 1.1.4.

1. E-TİCARETTE MAL ve HİZMET ALIP SATMAK 1.1. E- Ticaretin Ögeleri 1.1.1. E-Posta 1.1.2. Elektronik Firma (e-firma) 1.1.3. Alıcı 1.1.4. 1. E-TİCARETTE MAL ve HİZMET ALIP SATMAK 1.1. E- Ticaretin Ögeleri 1.1.1. E-Posta 1.1.2. Elektronik Firma (e-firma) 1.1.3. Alıcı 1.1.4. Bankalar 1.1.5. Sigorta 1.1.6. Nakliye Elektronik posta, bir bilgisayardan

Detaylı

VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01

VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01 VARIŞ ÖNCESİ GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU V.01 GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İTHALAT ve MENŞE DAİRESİ 2019 ÖZET Gümrük Genel Tebliği (Varış Öncesi Gümrük İşlemleri) (Seri No:1), uygulama tarihi 23.04.2019 olmak

Detaylı

NASIL DIŞ TİCARETÇİ OLUNUR? Tek vergi numarası SMK (Şahış şirketi) TK (Ltd.Şti. veya A.Ş.)

NASIL DIŞ TİCARETÇİ OLUNUR? Tek vergi numarası SMK (Şahış şirketi) TK (Ltd.Şti. veya A.Ş.) SUNUŞ PLANI Nasıl Dış Ticaretçi Olunur? Gümrüğe Sunulması Gerekli Olan Evraklar Gümrük Modernizasyonuna Geçiş (BİLGE) ve e-imza Tek Pencere Sistemi Türkiye Gümrük Birliği İlişkileri İthalatta Gümrük Mevzuatı

Detaylı

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. İzmir Gümrük Müdürlüğü 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37)

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. İzmir Gümrük Müdürlüğü 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37) T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İzmir Gümrük Müdürlüğü Sayı:45154910/120 Konu: Antrepolarda Yapılacak İşlemler Hk. 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37) Bakanlığımız Gümrükler Genel Müdürlüğü nün

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ NO: 2015/73. İhracat İşlemlerinde E-fatura Uygulamasına İlişkin olarak e-fatura Gümrük İşlemleri Kılavuzu Taslağı Yayınlanmıştır.

GÜMRÜK SİRKÜLERİ NO: 2015/73. İhracat İşlemlerinde E-fatura Uygulamasına İlişkin olarak e-fatura Gümrük İşlemleri Kılavuzu Taslağı Yayınlanmıştır. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net www.gümrüknet.net

Detaylı

ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1

ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1 ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1 ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR? Yetkilendirilmiş yükümlüler onaylanmış

Detaylı

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS)

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) ATIK YÖNETİMİNDE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİM UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) VERİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ veri.degerlendirme@csb.gov.tr İçerik Atık Veri Döngüsüne İlişkin Sistemler Atık Beyan Sistemi

Detaylı

Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/16) hk.

Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/16) hk. Ankara, 30 Aralık 2016, Cuma Sirküler 2016 / 449 Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/16) hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2016 Tarihli ve 29934 Sayılı Mükerrer

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU 2014 NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 6 16.06.2014 İÇİNDEKİLER A-ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi)... 3 1- GENEL BİLGİLER...

Detaylı

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE Gümrük Yönetmeliği Değişikliği ile Gümrükler Genel Müdürlüğünün Basın duyurusu ve ekte 40216608/157.01 sayılı, Antrepolarda Teminat İşlemleri ile ilgili yazısına istinaden

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9)

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9) 30 Aralık 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28158 (3. Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi ndan: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9) Amaç ve kapsam

Detaylı

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Dış Ticaret İstatistiklerine İlişkin Metaveri Açıklamaları 1. Verinin yasal dayanağı; Dış ticaret istatistiklerine ilişkin verilerin yasal dayanağı, Dış ticaret istatistiklerine ilişkin verilerin yasal

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :82858591-010.06.02 Konu :Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Rehberi GENELGE (2018/22) İlgi :23.12.2016 tarihli ve 2016/21 sayılı Genelge Gümrük Genel

Detaylı

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü 14.11.2017 İçindekiler KISALTMALAR VE TANIMLAR... 3 A. İTHALAT İŞLEMLERİ... 12 1.

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.GGM.0.06.01.00-10.03 Konu : Mevzuat Değişikliği 12.02.2013 / 2735 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik

Detaylı

Sirküler Tarihi : 03.01.2014 Sirküler No : 2014/002

Sirküler Tarihi : 03.01.2014 Sirküler No : 2014/002 Sirküler Tarihi : 03.01.2014 Sirküler No : 2014/002 KAYITLARIN ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURULMASI, MUHAFAZASI VE İBRAZ EDİLMESİNE (KAYIT SAKLAMA GEREKSİNİMLERİNE) DAİR USUL VE ESASLAR (431 Sıra No.lu Vergi

Detaylı

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER 31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Dumlupınar Bulvarı No: 151 Eskişehir Yolu 9. Km.06530 Çankaya /

Detaylı

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/15)

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/15) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/15) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15)

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15) 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

14 Beyan Sahibi/Temsilcisi 15 Sevkiyat/Gönderilen Yer. 100 (Dahili kullanım için) 103 Yazı ile net miktar (kg, lt, vs)

14 Beyan Sahibi/Temsilcisi 15 Sevkiyat/Gönderilen Yer. 100 (Dahili kullanım için) 103 Yazı ile net miktar (kg, lt, vs) Formu doldurmadan önce notları okuyunuz KONTROL BELGESİ ASLI EK 32 TÜRKİYE CUMHURİYETİ 2 Gönderen/İhracatçı No 8 Teslim Alan No T 5 3Formlar 4 Yük Listeleri 5 Kalemler 6Kapların Toplamı A HAREKET GÜMRÜK

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı :73421605-145 Konu :Serbest Bölge Giriş Çıkış Programı 30.10.2017 / 29056001 DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Tüm Gümrük ve Ticaret

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

İhracat e-fatura Akışı

İhracat e-fatura Akışı İhracat e-fatura İhracat Faturalarında; Faturayı Düzenleyen Gelir İdaresi Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Faturanın Alıcısı olmak üzere 4 rol bulunmaktadır. Faturayı Düzenleyen Gelir İdaresi Başkanlığı

Detaylı

Ek-1 KONTROLE TABİ KATI YAKITLAR

Ek-1 KONTROLE TABİ KATI YAKITLAR Ek-1 KONTROLE TABİ KATI YAKITLAR GTİP MADDE İSMİ 2701.11.00.00.00 Antrasit 2701.12.10.00.00 Kokluk bitümenli taşkömürü 2701.12.90.00.00 Diğer bitümenli taşkömürleri 2701.19.00.00.00 Diğer taşkömürleri

Detaylı

S İ R K Ü L E R : 2 0 1 4 / 3

S İ R K Ü L E R : 2 0 1 4 / 3 01.01.2014 S İ R K Ü L E R : 2 0 1 4 / 3 Bazı Mükelleflere Elektronik Ortamda Kayıt Saklama Zorunluluğu Getirildi 29.12.2013 tarihli Resmi Gazete de 431 no.lu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır link http://goo.gl/3xs2po

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER 1 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri Başvuru Formu (Ek-2/A) 2 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri İzin Formu (Ek-2/B) 3 Eşyanın bedelsiz gönderilme

Detaylı

İHRACAT E-FATURA KULLANIMI

İHRACAT E-FATURA KULLANIMI İHRACAT E-FATURA KULLANIMI İhracat E-fatura : E-Fatura uygulamasına kayıtlı olanların ihracat ve yolcu beraberi eşya ihracı (Tax-Free) işlemlerinde 01/07/2017 tarihinden itibaren e-fatura düzenleme zorunluluğu

Detaylı

İTHALAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

İTHALAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ İTHALAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ İthalat Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Nedir? İthalat, eşyanın ülke dışından, vergileri ödenerek veya ödenmeksizin, geçici veya kesin (kat i) olarak yurda sokulması işlemidir.

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/3)

Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/3) Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/3) Amaç MADDE 1? (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye gümrük bölgesine

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / TRANSİT REJİM KAPSAMINDA EŞYANIN DENİZ YOLUYLA BASİTLEŞTİRİLMİŞ ŞEKİLDE TAŞINMASI HAKKINDA 27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazete de, transit rejimi çerçevesinde eşyanın denizyolu ile basitleştirilmiş

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20)

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) Ekonomi Bakanlığından: Amaç SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; ek-1/a, ek-1/b, ek-1/c ve ek-2 de

Detaylı

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Dış Ticaret, Şirket ve Esnaf Verilerine İlişkin Metaveri Açıklamaları

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Dış Ticaret, Şirket ve Esnaf Verilerine İlişkin Metaveri Açıklamaları Dış Ticaret, Şirket ve Esnaf Verilerine İlişkin Metaveri Açıklamaları 1. Verinin yasal dayanağı; Dış ticaret verilerine ilişkin bilgilerin yasal dayanağı, 4458 sayılı Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği,

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) Ekonomi Bakanlığından: Amaç GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı

Detaylı

TEBLİĞ ARAÇ PARÇALARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/25)

TEBLİĞ ARAÇ PARÇALARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/25) 2 Mayıs 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30409 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ARAÇ PARÇALARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/25) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : 52707093-10.06.01 24/07/2013 GENELGE (2013/28)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : 52707093-10.06.01 24/07/2013 GENELGE (2013/28) GENELGE (2013/28) 4458 sayılı Gümrük Kanununun 176 ncı maddesinin ikinci fıkrası ve Gümrük Yönetmeliğinin 418 inci maddesine göre, serbest dolaşımda bulunan yakıt, yağlar ve kumanyalar ile donatım ve işletme

Detaylı

İHRACAT E-FATURA SIKÇA SORULAN SORULAR. Yeni sistemde yurtdışındaki firmalara nasıl fatura kesilecek? Kur nasıl belirlenecek?

İHRACAT E-FATURA SIKÇA SORULAN SORULAR. Yeni sistemde yurtdışındaki firmalara nasıl fatura kesilecek? Kur nasıl belirlenecek? İHRACAT E-FATURA SIKÇA SORULAN SORULAR Yeni sistemde yurtdışındaki firmalara nasıl fatura kesilecek? Kur nasıl belirlenecek? **Fatura kesilen ülke mevzuatına göre şekillenecek, o ülke mevzuatında kağıt

Detaylı

KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU

KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB KOBİ Proje Destek Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğum bu projemin daha önce değerlendirilerek reddedilmediğini, hâlihazırda ikiden fazla KOSGEB Destek

Detaylı

İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ

İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ İş dünyası kayıtsız kalmıyor KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİKİ-II HİBE PROGRAMI TRH1.3.PREII/P-03/238 İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ ÖMER KAPLAN 1- TEMSİL İhracatçı *irma,

Detaylı

14 Beyan Sahibi/Temsilcisi 15 Sevkiyat/Gönderilen Yer

14 Beyan Sahibi/Temsilcisi 15 Sevkiyat/Gönderilen Yer Formu doldurmadan önce notları okuyunuz KONTROL BELGESİ ASLI EK 32 TÜRKİYE CUMHURİYETİ 2 Gönderen/Ġhracatçı No 8 Teslim Alan No T 5 3Formla r 4 Yük Listeleri 5 Kalemler 6Kapların Toplamı A HAREKET GÜMRÜK

Detaylı

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı Değişiklik Tebliğleri

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı Değişiklik Tebliğleri RESMĠ GAZETE Tarihi 31.12.2007 Sayısı 26743 Değişiklik Tebliğleri Tarihi Sayısı 31.12.2008 27097 (4. Mükerrer) 31.12.2009 27449 (2. Mükerrer) 29.12.2010 27800 (5. Mükerrer) 30.12.2011 28158 (3. Mükerrer)

Detaylı

Konu: 431 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği, 01/07/2014 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Konu: 431 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği, 01/07/2014 tarihinde yürürlüğe girecektir. ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No: 2014/58

Detaylı

Sayı: İstanbul, Konu: Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı yayımlandı.

Sayı: İstanbul, Konu: Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı yayımlandı. Sayı: 2017 116 İstanbul, 2017 Konu: Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı yayımlandı. Sayın; Mükellefimiz, Bilindiği üzere 2 Kasım 2017 tarihli duyuru ile Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü

Detaylı

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ÖZET : Gelir İdaresi Başkanlığının E-Fatura İnternet sitesinde, E-fatura uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda yayımlanan bilgilendirme

Detaylı

1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür?

1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür? 1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür? A) Gümrük idarelerince kabul edilmez B) Gümrük idarelerince kabul edilir C) Gümrük idarelerince yenisi verilir D)

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık No : 2013-050 Tarih : 31.12.2013 Konu : Kayıtların Elektronik Ortamda Oluşturulması, Muhafazası Ve İbraz Edilmesi 29.12.2013 tarih ve28866 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 431 sıra numaralı Vergi Usul

Detaylı

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ Özel Tüketim Vergisi Kanununun 14 üncü maddesine göre (I) sayılı listede yer alan malların teslimlerinde vergilendirme dönemi, her ayın ilk 15 günlük birinci ve kalan günlerinden

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2007/23)

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2007/23) T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.18.541.157-4 Konu : Deniz ve Hava Taşıtlarına İhracat Teslimleri 01.06.2007 GENELGE (2007/23) Müsteşarlığımıza intikal

Detaylı

ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU

ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB Endüstriyel Uygulama Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğum projemin başka bir KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek reddedilmediğini,

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ 2019 ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ ve MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Versiyon 1.4 İÇİNDEKİLER ETGB İŞLEMLERİ... 3 A) İTHALAT İŞLEMLERİ... 3 1)

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Gümrük Kodları 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/62 TARİH: 31.12.2013

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/62 TARİH: 31.12.2013 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/62 TARİH: 31.12.2013 KONU Bir Takım Muhasebe Kayıtlarının Belirli Mükellefler Tarafından Elektronik Ortamda Oluşturulması, Muhafazası Ve İbraz Edilmesi Zorunluluğuna İlişkin Vergi

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ

GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ MEVZUAT: 4458 sayılı Gümrük Kanunu (5911 ile değişik) 128 ila 134 üncü maddeleri. 21.10.2004 tarihli ve 2004/7905 sayılı BKK eki Geçici İthalat Sözleşmesi 07.10.2009 tarihli 2009/15481

Detaylı

NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU

NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU 2013 NCTS MEMUR İŞLEMLERİ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ V.05 12.12.2013 I- SINIR GÜMRÜĞÜNDEN İÇ GÜMRÜĞE GELEN EŞYANIN SEVKİ A-ORTAK TRANSİT SÖLEŞMESİNE

Detaylı

ELEKTRONİK TEBLİGAT UYGULAMA REHBERİ

ELEKTRONİK TEBLİGAT UYGULAMA REHBERİ ELEKTRONİK TEBLİGAT UYGULAMA REHBERİ (456-467 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ) SUNUŞ Değerli Üyemiz, 11/03/2016 Gelişen teknoloji ile birliktede yıllardır kağıt ortamında ve el ile yapılan işlemler artık elektronik

Detaylı

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ. Serbest Bölgeler

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ. Serbest Bölgeler Resmi Gazete Tarihi: 07.10.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27369 (Mükerrer) GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ Tanımlar MADDE 419 (1) Bu bölümde geçen, Serbest Bölgeler a) İşletici deyimi, serbest bölgenin yerli veya yabancı

Detaylı

İHRACATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME VE İZİNLİ GÖNDERİCİ İŞLEM SÜREÇLERİ KILAVUZU

İHRACATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME VE İZİNLİ GÖNDERİCİ İŞLEM SÜREÇLERİ KILAVUZU İHRACATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME VE İZİNLİ GÖNDERİCİ İŞLEM SÜREÇLERİ KILAVUZU T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü İHRACATTA YERİNDE GÜMRÜKLEME VE İZİNLİ GÖNDERİCİ İŞLEM

Detaylı

Kağıtsız Gümrük İşlemleri

Kağıtsız Gümrük İşlemleri 1 Kağıtsız Gümrük İşlemleri Tarihçe 2 1998 yılından beri, gümrük beyannamelerinin BİLGE sistemi üzerinden elektronik ortamda düzenlenmesi, Elektronik ortamda düzenlenen gümrük beyannamelerinin kağıt ortamda

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU 2018 TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU Tek Pencere Sistemi kapsamında ihracat işlemlerinde gümrük beyannamesinin 44 nolu hanesinde kullanılan faturaların elektronik ortama

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından:

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: 30 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30286 (2. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ 4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUNLA DÜZENLENMİŞ OLAN

Detaylı

İHALEYE DAVET MEKTUBU. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin uygulanması çerçevesinde

İHALEYE DAVET MEKTUBU. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin uygulanması çerçevesinde İHALEYE DAVET MEKTUBU Sayın Yetkili Satınalma Adı: Yazılım alımı. Satınalma Numarası: 2014/340-774-01 Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin

Detaylı

11-NİHAİ KULLANIM KONUSU EŞYANIN NİHAİ KULLANIM AMACINA UYGUN KULLANIMDA OLUP OLMADIĞININ TESPİTİ

11-NİHAİ KULLANIM KONUSU EŞYANIN NİHAİ KULLANIM AMACINA UYGUN KULLANIMDA OLUP OLMADIĞININ TESPİTİ 11-NİHAİ KULLANIM KONUSU EŞYANIN NİHAİ KULLANIM AMACINA UYGUN KULLANIMDA OLUP OLMADIĞININ TESPİTİ 11.1- EŞYANIN ÖNGÖRÜLEN SÜRE DAHİLİNDE SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ REJİMİ KAPSAMINDA NİHAİ KULLANIMINA İLİŞKİN

Detaylı