Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği 10 Ocak 2012

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği 10 Ocak 2012"

Transkript

1

2 Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği 10 Ocak 2012 Her yıl Çanakkale Basını ile birlikte kutlamış olduğumuz Çalışan Gazeteciler gününü bu yıl da basınımızla bir arada kutlandı. Toplantı öncesinde Çanakkale Basını ve Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya ÜZEN birlikte yemek yediler.ardından da toplantı düzenlendi.toplantıda kendilerine küçük hediyeler armağan edildi.

3 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni 10 Ocak 2012 İstihdam sorunun çözümüne yönelik olarak KOSGEB işbirliği ile UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI SERTİFİFA TÖRENİ 10 Ocak 2012 tarihinde Borsamız Konferans Salonunda gerçekleşti. Törene Vali Yardımcısı Bahir ALTUNKAYA, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yücel AKA, ÇASİAD Başkanı Hüseyin YALMAN, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan YÜKSEL, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN, Çanakkale Ticaret Borsası üyeleri ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler katılım yaptılar.

4 Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen; konuşmasında Girişimcilik ekosisteminin ortaya çıkartılması için sürecin kamu ve özel sektör ortaklığında koordine edilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bilindiği üzere Türkiye de her yıl 750 bin kişiye iş bulunması gerekmektedir. Bu sorunun çözümünde girişimciliğin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Eskiden girişimci olmak için finansman ve cesarete ihtiyaç varken bugün yapılan araştırmalarda kendi işini kurma konusunda Türkiye deki gençler 12 Avrupa ülkesindeki gençlere oranla ilk sırada gelmektedir. Dolayısıyla gençlerimizin cesareti vardır. Finansmana ulaşım ile ilgili olarak da bizler kendilerine itici güç oluşturmaktayız. Bu düşünceler doğrultusunda KOSGEB ile işbirliği içerisinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programını düzenledik dedi. Bu programın amacı Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, İstihdamın artırılması ve Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesidir. Ayrıca bu program ile girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere "hibe destek" ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindik. Eğitim programında öncelikle başvurular 30 girişimci adayını belirledik. 30 girişimci adayı borsamız tarafından toplantı salonumuzda Girişimcilik konusunda uzman olan bir danışman hocamız tarafından rakip analizleri, ayakta kalma ve uzun ömürlü olma gibi konularda stratejik bilgileri yer aldığı girişimcilik kursunu tamamladılar. ÜZEN; Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adayları şimdiden kutluyorum. İş kurmak isteyen adaylarımız KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğüne destek için başvurarak hibe desteğinden yararlanacaklar dedi.

5 KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan YÜKSEL ise; ilimizde 9. Defa gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamanın ve Çanakkale ye 30 yeni girişimci adayını kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek sertifika almaya hak kazanan girişimcileri tebrik etti ve girişimcilerin kendi işlerini kurarak başarılı olmalarını diledi. YÜKSEL, bu süreçte KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü olarak her zaman girişimcilerin yanlarında olacaklarını ve KOSGEB Girişimcilik Desteklerinin devam edeceğini belirtti. Girişimcilik hakkında kısa kısa bilgiler de veren YÜKSEL konuşmasında şunları söyledi Uluslar arası girişimcilik endeksinde kullanılan 100 yetişkin arasında iş kuran insan sayısına bakıldığında Türkiye 29 ülkenin gerisinde bulunmaktadır. Türkiye de oran %4.6 iken, Meksika da %18.7, İrlanda da 12, ABD ise %11.7 dir. Girişimcilik potansiyelinin büyük bir bölümünü kadınlar ve genç girişimciler oluşturmaktadır. Türkiye de 30 yaşın altında bulunan gençlerin %64 ü işsizdir. Burada yapılan işin ne kadar önemli olduğunu sanırım bu rakamlar teyit etmektedir. Bu vesileyle Çanakkale de bir ilki gerçekleştirerek KOSGEB le iş birliği yapan ve 30 girişimci adayına ev sahipliği yaparak, onları beş yıldızlı otel ortamında ağırlayan Çanakkale Ticaret Borsası na çok teşekkür eder, iş birliğimizin devamını dilerim. Yapılan konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Programına katılarak başarılı olan 29 Girişimciye sertifikaları Çanakkale Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, ÇASİAD Başkanı Hüseyin Yalman, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Aka tarafından verildi. Sertifika töreni katılımcılara verilen kokteyl ile sona erdi.

6 Çanakkale İli Müşterek Oda-Borsa Toplantısı/ Çanakkale ili Odaları ve Borsaları müşterek toplantısı 25 Ocak 2012 çarşamba günü saat:17.30 da Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapıldı sayılı TOBB kanuna göre her 4 ayda bir yapılan müşterek toplantıda Çanakkale odaları ve borsalarının ilimizin gelişimine katkı sağlamak adına yaptıkları çalışmalar ve ilin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Toplantıya Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend ENGİN, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tunçay YAŞAR, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÖZEN, Biga Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin DENİZ Çanakkale ili Odaları ve Borsaları Meclis Başkanlık Divanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterler katılım sağladı. Toplantıda öncelikle AB-Türkiye odaları ortaklık hibe programı hk, görüşüldü. Konu ile ilgili Çanakkale Ticaret Borsası Proje Sorumlusu Burcu Genç tarafından sunum yapıldı. Odaların yerel ve bölgesel düzeyde kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi, Uluslararası hizmetlerin geliştirilmesi, Sektörel kümelenme projelerinin geliştirilmesi, Bölgedeki girişimcilik kültürünün ve ruhunun gelişimini arttırmak, İyi tarım uygulamaları ve organik tarım uygulamalarının incelenmesi, benimsenmesi ve bunların en iyi yollarından uygulanması, Uluslararası ticaret, fikri mülkiyet haklarının önemi konusunda farkındalığın artırılması; aktif patent politikasını anlamak, yerel ve uluslararası ticaret için aktif ürün patentlerini koruyarak rekabet gücünün artırılmasını sağlamak gibi konularda Odalar ve borsaların birer tane proje hazırlamalarına karar verildi. UMEM Beceri 10 projesi Çalışmaları hakkında bilgilerinde verildiği toplantıda projeye katılan kursiyerlerin başarıları konularında da bilgiler sunuldu.

7 Toplantıda Çanakkale de turizmin gelişmesi konusunda, GESTAŞ ın Kruvazier gemi iskelesi projesinin gerekliliği konusunda ele alındı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin GESTAŞ ın Kruvazier gemi iskelesi projesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak Çanakkale turizminin gelişmesi için Kruvazier gemi iskelesi projesinin yapılmasının şart olduğunu söyledi. Toplantıda Çanakkale hava yolu bağlantısı ile görüşlerini aktaran Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin hava yolu şirketlerine bağlı kalmaktansa Çanakkale nin 25 er kişilik uçaklar alarak kendi hava ulaşımı için kullanması konusunun da gündeme alınması gerektiğini söyledi. Gelibolu TSO Başkanı İbrahim ÖZEN Gelibolu da Turizmin gelişmesi için öncelikle Üniversitenin Gelibolu ya çok kattı sağladıklarını belirterek yeni bölümlerin açılmasını talep ettikleri söyledi. ÖZEN ayrıca GMKA dan hibe desteği aldıkları Gelibolu Turizm Master Planı projesini anlattı. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tunçay YAŞAR Karabiga limanının işler hale getirilmesi ile ilgili görüş bildirirken Biga Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin DENİZ ilin gelişmesi adına yapılacak çalışmalara borsa olarak destek vereceklerini belirtti. Toplantının Moderatörlüğünü yürüten Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN ilin gelişmesi adına ÇTSO un Yat Limanı Projesi, Gestaş ın Kruvaziyer Gemi İskelesi Projesi gibi projeleri tüm Çanakkale Odaları ve Borsaları olarak desteklediklerini ve bu konuda istenirse her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Kaya ÜZEN ayrıca Trakya Bölgesi Ticaret Borsaları olarak Uluslar arası Balkan Emtia Borsası oluşturmak üzere Ürün İhtisas Borsası kurulması konusunda fikir birliğine varıldığını. Bu amaçla Çanakkale Ticaret Borsası ve Biga Ticaret Borsası olarak Anonim şirket niteliğindeki şirkete ortak olduklarını belirtti. Projenin kısa vadeli amacının; Türkiye nin Balkan ülkeleri ile ekonomik ilişkilerini geliştirme çabalarına uygun olarak kısa vadede oluşturulacak elektronik ticaret çerçevesinde, Trakya bölgesinin Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya yla tarımsal ürün ticaretinin geliştirilmesi olduğunu belirtti. Projenin uzun vadeli amacının ise; Bütün Balkan ülkelerini ve Türkiye yi kapsayan bir Balkan Vadeli İşlemler Borsası nın kurulması olduğunu dile getirdi. Bir sonraki toplantının ÇTSO ev sahipliğinde Mayıs ayında yapılacağı belirtildi.

8

9 EMİTT FUARI EMİTT Fuarı 9-12 Şubat 2012 tarihinde İstanbul TÜYAP da gerçekleşti. Fuara Çanakkale Valiliği adı altında kurumlar olarak ortak katılım sağlandı. Çanakkale değerlerinin tanıtıldığı standımız, fuarı gezmek için gelen çok sayıda ziyaretçinin akınına uğradı. Çanakkale Ticaret Borsası olarak standımızda üyelerimize ait ürünlerin tanıtımı sağlandı.

10 Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Ticaret Borsası olarak bu fuarda yerimizi aldık. Burada en büyük amacımız şudur. Çanakkale mizin coğrafi yapıda çok önemli bir yeri var ve bu coğrafi yapı, bu tarih, bu kültür zenginliğinden dolayı ciddi bir ziyaretçi sayımız var, Çanakkale turizm açısından bir atılım içinde. Gelen turist sayımızda her geçen gün artış var fakat bizim burada yapmamız gereken birkaç eksiğimiz olduğuna inanıyorum. Gelen turistlerin Çanakkale de daha uzun süre kalmasını sağlamalıyız, bu eksiklikleri gidermek için buradayız şeklinde konuştu.

11

12 Ukrayna Tarım-Hayvancılık Fuarı ve Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) çalışma ziyareti Şubat 2012 Trakya daki Borsa Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan geniş bir heyetle Ukrayna nın başkenti Kiev de Ukrayna Tarım-Hayvancılık Fuarı ve Türk Ukrayna İşadamları Derneği ne (TUİD) çalışma ziyaretinde bulundu. Borsamızı temsilen Meclis Başkanı Erol ÖZEN, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ahmet UZUN, Necmi YILDIRIM, Meclis Üyelerimiz İzzet Arıcı ve Süleyman Yayıcı nın katlımı ile gerçekleştirilen ziyarette TUİD ve Trakya bölgesindeki oda ve borsalar arasındaki işbirliği olanakları değerlendirildi.

13 Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erol Özen TUİD ' in konukseverliğine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Trakya ' nın özellikle Türk tarımı için önemli bir bölge olduğunu ifade etti. Erol Özen, Türkiye ' nin bölgede lider bir ülke olduğunu, Trakya ' nın ise tarım konusunda bölge ülkelerinde ön plana çıktığını söyledi. Ziyaretlerini değerlendiren Erol Özen, Ukrayna ' ya geliş sebebimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ' nin üyesi olan Çanakkale Ticaret Borsası da dahil olmak üzere Trakya ' daki 13 borsanın bir şirket kurarak Balkan ülkeleri Emtia Borsası nı oluşturmak istiyoruz. Tabi bu işin öncülüğünü de TOBB ve Edirne Ticaret Borsası yapıyor. Buraya Ukrayna ' daki durum hakkında bilgi toplamak, alıcı ile satıcıyı bir araya getirecek bir internet sitesi ya da şirket oluşturarak oda ve borsalarda tüccarların bir araya getirilmesini sağlamak niyetindeyiz. Ukrayna ' daki hububat potansiyelini görüp değerlendirdik. Ben daha önce de bir defa gelmiştim. Ukrayna ' nın hububat potansiyeli çok yüksek, bürokrasi biraz zorluyor ama beraber işbirliği içerisinde olmayı arzu ediyoruz. Ziyaretimiz çerçevesinde Kiev ' deki tarım fuarını da ziyaret ettik, ticaret müşavirliği yetkilileriyle bir araya geldik. Trakya Oda ve Borsaları olarak bizim için çok verimli bir organizasyon gerçekleşti şeklinde konuştu. Görüşmelere Ukrayna Gagauzlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tudora Arnaut ve Gagauz işadamları da iştirak etti. Ukrayna vatandaşı olan Gagauz işadamları yerli gözüyle ülkede iş yapma tecrübelerini paylaştı.

14 GENEL SEKRETERLER EĞİTİM SEMİNERİ ŞUBAT 2012 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Genel Sekreterler Eğitim Semineri, İspanya da gerçekleştirildi. Barselona da düzenlenen seminere, oda ve borsaların genel sekreterleri katıldı. Borsamızı temsilen Genel Sekreter Sevcan ELVER seminere katılım yaptı.

15 Üç gün süren eğitim seminerine katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Sekreterlere hitaben TOBB un işleyişi ve faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Seminere TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İlhan Parseker, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Karacan ve Mustafa Yardımcı da katıldı. TOBB Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz ve TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz ün açılış konuşmalarıyla başlayan seminerde, katılımcılara, AB-Dış İlişkiler-ABİGEM, DEİK, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hastanesi hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Ankara Üniversitesi Banka Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü Editörü Doç. Dr. Korkut Özkorkut tarafından Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

16 TARIM SEKTÖRÜ ORTAK AKIL TOPLANTISI 21 Şubat 2012 Çanakkale Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıda Güney Marmara kalkınma Ajansından destek almaya hak kazanan Çanakkale Tarım Sektörü Tanıtım ve pazarlama Stratejileri planı projesi ile ilgili bilgiler verildi. Çanakkale Ticaret Borsası tarafından Çanakkale nin mevcut tarım sektörü potansiyeli ve sosyo ekonomik gelişme hızının arttırılmasının planlandığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenme hak kazanan Çanakkale Tarım Sektörü Tanıtım ve pazarlama Stratejileri planı projesi ile ilgili ortak akıl toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali yardımcıları Cemal Yıldızer ve Alper Faruk Güngör ün yanı sıra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Meclis Başkanı Erol ÖZEN,Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdurrahim Temiz, Zıraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ferhan Savran, İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü İlkay UÇAR, İl Kontrol Laboratuvar Müdürü İlyas Yılmaz, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yrd.Doç.Dr. Canan Öztokat Kuzucu, KOSGEB Müdürü Erdoğan YÜKSEL ile çok sayıda davetli katıldı.

17 Türk-Meksika İş Konseyi Şubat 2012 G-20 hazırlıkları kapsamında T.C. Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ile birlikte DEİK koordinasyonuyla Türk-Meksika İş Konseyi Toplantısına TOBB u temsilen katılan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya ÜZEN katılım yaptı. Kaya ÜZEN ziyaretle ilgili şu açıklamalarda bulundu. T.C. Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte 12 kişilik bir heyetle Meksiko City'de Türk Meksika İş Konseyi Toplantısına katılım yapmaktan ve TOBB temsilen bulunmaktan dolayı çok onur duydum. Ziyarette bu yıl ki G-20 Zirvesine ev sahipliği yapacak olan Meksika otoritelerinin ve iş dünyasının Zirve gündemindeki konulara ilişkin görüş ve değerlendirilmelerini alarak Türkiye nin ve Türk iş dünyasının görüşlerini birinci elden iletilebilme fırsatı yakaladık. Türkiye ile Meksika arasındaki ticaret ilişkisi (hacmi) maalesef çok yetersiz. Türk işadamlarının Meksika yı tanıması gerekir. Meksika dünyanın 11. büyük ekonomisi ve 300 milyar dolar ihracatı olan bir ülke ve "Meksika'da 400 Türk yaşamakta.. Yatırım yapmak için dünyadaki en cazip ülkelerden biri dedi. Üzen, Meksika'nın Kuzey Amerika ile Güney Amerika'nın tam ortasında olduğunu hatırlatarak, "Kuzey Amerika, dünyanın en büyük ekonomik gücü Güney Amerika ise geleceğin en önemli ekonomik güçlerinden bir tanesi. Bunların ortasında da Meksika var. Amerika kıtasında var olmak istiyorsanız tek bir adres var, o da Meksika" dedi. Türkiye açısından bakıldığında ise, dünya üretiminin yüzde 51'in Türkiye'nin doğusunda, tüketimin ise yarısından fazlasının Türkiye'nin batısında olduğunu, Türkiye'nin dünya ekonomilerinin şekillendiği yeni dönemde dünyanın tam ortasında köprü rolü oynadığını söyledi.

18

19 DEFTERDAR SACİDE ŞAKAR DAN BORSAMIZ ZİYARETİ 29 ŞUBAT Şubat - 4 Mart tarihleri arasında kutlanan 23.Vergi Haftası etkinlikleri nedeniyle Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar, Ticaret Borsası Meclisini ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN yapılan görüşmede; 23. Vergi Haftası nedeniyle öncelikle Vergi Haftasını kutluyorum. Ziyaretinizden dolayı mutluluk duyduk. Çanakkale nin gelir ve giderlerindeki dengeyi sağlamak adına yürüttüğünüz çalışmalardan dolayı Ticaret Borsası Başkanı olarak Borsamız adına sizlere teşekkür ediyorum dedi.

20 Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar ise; Çanakkale dinamik bir kent 5 yıl öncesiyle kıyasladığımızda giderlerimizi karşılar hale geldik. Vergi Haftası nedeniyle bu yıl 40 senenin üzerinde mükellefimiz olan mükelleflerimizi ziyaret edeceğiz ve aynı zamanda İskele Meydanında maliye aracımızla vatandaşlarımıza Vergi Haftasıyla ve yasal düzenlemelerle ilgili bilgi vereceğiz dedi. Ayrıca ŞAKAR; ziyaret sonrasında Ticaret Borsası Konferans Salonunda Defterdarlığın düzenlediği Kobilere Yönelik Yeni Türk Ticaret Kanunu Paneli ile ilgili de ayrıntılı bilgi vererek çok başarılı geçeceği inancındayım dedi. Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erol ÖZEN de Defterdar ve heyetinin vergi haftasını kutlayarak Türkiye nin gelecekte güçlü bir ülke olması için tüm bireylerin vergi ödeme yükümlülüğünü severek ve isteyerek yerine getirmesi gerektiğinin ifade etti. Son olarak Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN ve Meclis Başkanı Erol ÖZEN tarafından Defterdar Sacide ŞAKAR a 23.Vergi Haftası ziyaretinin anısına plaket ve çiçek takdim edildi.

21 Çanakkale Tarım Sektörü Tanıtım Ve Pazarlama Stratejileri Planı Adlı Projesinin Kapanış Etkinliği 6 Mart 2012 GMKA desteği ile Çanakkale Ticaret Borsası nın yürütmekte olduğu Çanakkale Tarım Sektörü Tanıtım Ve Pazarlama Stratejileri Planı adlı projenin Mart ayında sona ermesinden dolayı 06 Mart 2012 tarihinde Çanakkale Ticaret Borsası tarafından kapanış etkinliği gerçekleştirildi. Toplantıya Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya ÜZEN, Başkan Yardımcısı R.Hasan UYSAL, Yönetim Kurulu Üyeleri Cem DEMİR, Necmi YILDIRIM, Meclis Üyesi Tacettin TEMEL, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ ve Prof. Dr. Harun BAYTEKİN, ÇOMÜ Bahçe Bitkileri 4. Sınıf Öğrencileri, Çanakkale ili Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ.Kürşat TUNA ve Kurul Üyeleri, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cahit İLERİ, GMKA uzmanları Tansel SERİM, Alparslan ATIK, Mesut UĞUR ve Borsa üyeleri katılım sağladı. Çanakkale Ticaret Borsası Proje Koordinatörü Burcu Genç projenin süreçlerinden, faaliyetlerinden, sonuçlarından ve alınması gereken önlemlerden oluşan bir sunum gerçekleştirdi.

22

23 Coğrafi İşaret ve Marka Konulu Eğitim Semineri 06 Mart Eğitim Planı çalışmaları kapsamında üyeler ile yapılan görüşmeler ve anketler sonucu çeşitli eğitim ihtiyaçları tespit edilerek bu ihtiyaçlar değerlendirip bir dizi eğitim, seminer faaliyeti planlamış olan Çanakkale Ticaret Borsası ilk olarak Coğrafi İşaret ve Marka konulu seminer düzenledi. Türk Patent Enstitüsü Uzmanı Suzan Kılıç Daldal tarafından verilen seminer firmalar tarafından ilgi ile takip edildi. Toplantıya Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ ve Prof. Dr. Harun BAYTEKİN, ÇOMÜ öğrencileri, Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis Kurulu Üyeleri, Çanakkale ili Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ.Kürşat TUNA ve Kurul Üyeleri, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cahit İleri ve borsa üyeleri katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN; Küresel rekabetin belirleyici olduğu bir dünyada, kendi başımıza yaşıyormuş gibi yapamayız. Dünyadaki gelişmelere duyarsız kalarak, kapılarımızı kapatıp, azıcık aşım kaygısız başım politikalarının zamanı geçmiştir. Küresel eğilimleri dikkate almadan yaşama dönemi kapanmıştır. Zira eskiden dünyaya baktığımızda duvarları ve ülke sınırlarını görüyorduk. Bu alanların içinde, dünyanın geri kalanından bağımsız olarak yaşanabildiğini zannediyorduk. Dolayısıyla bütün vizyonumuz, ülkemiz coğrafyasıyla sınırlıydı. Bugünün dünyası artık buna imkân vermiyor. Şimdi dünyayı anlamak, eğilimleri doğru okumak mecburiyetindeyiz. Hem ülkeler, hem de şirketler, birbirlerine eklemlenmiş bir şekilde işlev görmeye başlıyor Bugünün dünyasında, verimli çalışmayan, markalaşmayan, proje üretemeyen, dışarıya açılmayan şirketlerin büyüme ihtimallerinin son derece düşük olduğu hepimiz biliyoruz.. Ezbere iş yapmayı bırakıp; planlayarak, farklılaşarak, markalaşarak hareket etmemiz gerekmektedir diyerek markalaşmanın öneminden bahsetti. Başkan ÜZEN Çanakkale nin tarımsal yapısı, ürün çeşitliliği ve markalaşma niteliğinde olan ürünlerinden de bahsederek Yöresel ürünlerimizin dünya çapında markalaştırmanın yolunun tescil edilmesinden geçtiği artık hepimiz biliyoruz.. Güçlü bir ülke markası oluşturmak istiyorsak, ulusal ve yöresel ürünleri aracı kılmak istiyorsak, coğrafi işaretler olmalıdır. Coğrafi işaretlerle yöresel ürünlere pazar oluşturmak hepimizin hedefi olmalıdır. Dedi. Türk Patent Enstitüsü Uzmanı Suzan Kılıç Daldal ise Marka nedir? Tescil edilebilir marka nasıl olmalı? Marka tescil başvurusu nasıl yapılır? Marka hakkının sona ermesi, Yurtdışında marka koruması, Coğrafi işaret nedir? Türkiye de ki coğrafi işaretler, Nasıl başvuru yapılır? Coğrafi işaret marka ilişkisi gibi konularda bilgiler verdi.

24

25 Akreditasyon Sertifika Töreni 20 Mart 2012 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin akredite olmuş ilk Borsalarından biri olan Çanakkale Ticaret Borsası, 5 yıldızlı hizmet yarışında verdiği sözü tutarak akreditasyon belgesini yeniledi. Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN, Başkan Yardımcısı Salamon HALYO, Genel Sekreter Sevcan ELVER ve Akreditasyon Sorumlusu Gözde KARTAL sertifikasını TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Başkan Yardımcısı Halim METE'nin elinden aldılar.

26

27

28 Akreditasyon Eğitimi Mart 2012 TOBB tarafından yürütülen Oda/Borsa Akreditasyon Projesi çerçevesinde, artan eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının, TOBB ETÜ SEM başta olmak üzere dış kaynaklardan karşılanması amacıyla oluşturulan Akreditasyon Akademisi kapsamında ilk eğitim Akreditasyon Sertifika Töreninden sonra düzenlendi.

29

30 yılları arasında Akredite olmuş, I ila VI. Dönem 85 Oda/Borsanın Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumlularına yönelik düzenlenen Stratejik Planlama Performans Ölçümü ve İnsan Kaynakları Yönetimi Performans Ölçümü Eğitimleri TOBB ETÜ SEM Eğitmeni Dr. Yüksel Vardar tarafından verildi. Akreditasyon sistemine ilişkin uygulamada karşılaşılan sorunların ve önerilerin de ele alındığı söz konusu eğitimlere 130 kişi katılım sağlamıştır.

31 Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı 20 Mart 2012 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı Ankara'da TOBB Birlik Merkezinde TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı Nejat Ekrem BASMACI Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN ve Konsey Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi Toplantıda TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER ve TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı Nejat Ekrem BASMACI konuşma yaparken Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN toplantı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

32 Türkiye nin ilk lisanslı depoculuk şirketi olan LİDAŞ ın, TOBB un önderliğinde örgütlenen ticaret borsaları ve TMO tarafından kurulduğunu hatırlattı. Ürün ihtisas borsalarının geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Üzen; "Ürün ihtisas borsalarının da bu camianın deneyimiyle örgütlenmesi gerekir. Bu deneyimi bir tarafa bırakıp, yeni bir yapılanmaya gitmek Türk çiftçisine ve tacirine zarar verecektir. Geçmişini inkar eden zihniyetlerin başarılı olma şansı yoktur. Herkes Ticaret Borsalarının, hem çiftçinin hem de sanayicinin menfaatlerini koruyabilecek yegane mekanizma olduğunu görmelidir" dedi. İhtisas borsalarının kurulmasıyla ürün kalitesinin artırılması, standardizasyonun sağlanması süreçlerine geçilebileceğini belirten ÜZEN, ''Ürün test laboratuarlarının yaygınlaştırılması sayesinde de ürünlerle ilgili sübjektif tasarruflar ortadan kaldırılacak, tekelcilik ve spekülatif hareketlilikler engellenecek ve standardizasyonun sağlanması suretiyle tam rekabet koşulları egemen olacak'' diye konuştu. Ayrıca ticaret borsalarının tüccara sağladığı en önemli faydanın ihtiyaç duyduğu malı serbest piyasa ekonomisi ilişkileri ve kuralları çerçevesinde, karşılıklı pazarlık usulü ile satın alabilme imkânı getirmesi olduğunu kaydetti. Borsalarla ilgili mutlaka hayata geçirilmesi gereken bir diğer konunun da ''hayvan pazar ve borsaları'' olduğuna işaret eden ÜZEN, Türkiye'de hali hazırda ruhsatlı hayvan pazarı ve borsası bulunan il sayısının 43 olduğunu ve bu illerde ilçelerle 94 ruhsatlı hayvan pazarı bulunduğunu kaydetti. Çanakkale Ticaret Borsası olarak ta hayvan pazarı çalışmalarının başlatıldığı bilgisini verdi. Kaya ÜZEN kısaca toplantı ile ilgili Tarımsal ürünlerin ticaretinde karşılaştığımız sorunları gündeme taşıdık. Özellikle tarımsal ürünlerin ticaretinde devrim niteliğinde olan lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı konusunda son dönemde yaşanan gelişmeleri Bakanlarımızla paylaştık Sektörün önünün açılması için taleplerimizi ilettik şeklinde bilgi verdi.

33

34 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni 29 Mart 2012 İstihdam sorunun çözümüne yönelik olarak KOSGEB işbirliği ile UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI 2.ETAP SERTİFİFA TÖRENİ 29 Mart 2012 tarihinde Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleşti. Törene Vali Yardımcısı Alper Faruk GÜNGÖR, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal AKARSU, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan YÜKSEL, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN, Meclis Başkanı Erol ÖZEN, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Üyeleri, üyeleri ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler katılım yaptılar.

35

36

37

38 Kobiler İçin Satış Pazarlama İnovasyonu Konulu Eğitim Semineri 6 Nisan 2012 Çanakkale Ticaret Borsası 2012 eğitim planı doğrultusunda TOSYÖV tarafından Kobi ler için Satış Pazarlama İnovasyonu konulu eğitim semineri düzenlendi. TOSYÖV Eğitmeni Cüneyt ÖRKMEZ tarafından verilen seminer katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi. Toplantıya Kale Gıda A.Ş., Yücekaya Gıda, Kepez Meyvecilik, YDY Kurumsal Reklam Org., Göknur Tar. Ür., firmalarından yetkililer, Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı ve Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrencileri katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN; Kobilerin ekonomik yapıları ne kadar farklı olursa olsun hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler açısından büyük önem taşımakta olduğunu belirtti. Kobi ler, işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasında oynadıkları rolleri, sosyal kalkınmanın sağlanması ve sürdürülmesine yaptıkları olumlu katkıları ve piyasa koşullarında meydana gelen değişmelere hızlı uyum sağlayabilen esnek üretim yapısına sahip olmaları itibariyle çok önemlidir ve küçük ve esnek yapıları ile ekonomiye katkı sağlayan kobi'ler tüm dünyada önemini korumaktadır dedi.

39 Başkan Kaya ÜZEN; Türk iş dünyasının temsilcileri olarak kobilerin gelişmesini sağlamak üzere her zaman elimizi taşın altına koymaya çalışmaktayız. Çanakkale Ticaret Borsası olarak üyelerimiz olan kobilerin gelişmeleri adına hem bu tip bilgilendirme toplantıları yapmaya devam ediyor, hem de KOSGEB işbirliği ile yürüttüğümüz Uygulamalı Girişimci Eğitim Programları gibi programlar düzenleyerek kobilerimizin finansman ihtiyacına erişimlerinde itici güç oluşturmaya çalışıyoruz dedi. Ayrıca Ticaret Borsası olarak, bütün bu girişimlerde bulunmamızın temel sebebi, ilimizin geleceğine ve kendimize, yani siz değerli müteşebbislerimize güvenmemizdir. Girişimcimizin önündeki engeller kaldırıldığı takdirde, hak ettiği yüksek büyüme oranlarını, sürekli hale getirmesinin mümkün olduğuna inanıyor ve bunun için çalışıyoruz şeklinde bilgi verdi. TOSYÖV Eğitmeni Cüneyt ÖRKMEZ ise Dünyada yenileşim ve İnovatif bir fikrin doğuşu, Girişimcilik, KOBİ ler-inovasyon ilişkisi, Yenileşen Dünya da ekonomik rekabet ve çarpıcı gelişmeler, İnovasyon sürecinin tanımlanması, Pazarlama İnovasyonu ve Hizmet İnovasyonu, Fayda ve Özellik Satmak ve Satışta İnovasyon, Değer Yaratmak, Yaratıcılık teknikleri, Katılımcı profiline göre konunun genel değerlendirmesi, Bir inovasyon gösterisi konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

40

41 Yeni Teşvik Sistemi Toplantısı 14 Nisan 2012 Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya ÜZEN TOBB ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ın katılımıyla yapılan Yeni teşvik sistemi toplantısına katıldı. TOBB Birlik Merkezi nde gerçekleştirilen toplantıda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik sistemini oda ve borsa başkanlarına anlattı. Söz konusu toplantıda, oda ve borsa başkanları da Yeni Teşvik Sistemi hakkında görüş ve önerilerini paylaştı. Türkiye nin 2011 yılını yüzde 8,5 luk rekor bir büyüme ile kapattığını belirten S.Kaya ÜZEN Çin ve Arjantin den sonra dünyada en hızlı büyüyen üçüncü ülke olduk. Bunu da Türk özel sektörü yaptı. Bu başarı hikayesinin nasıl yazıldığına dikkat etmek gerektiğini belirten ÜZEN; bir yanda batımızdaki Avrupa da büyük bir ekonomik kriz yaşandığına, Avrupa Birliği ekonomileri küçülürken, AB vatandaşlarının hayat standartlarının düştüğüne, öbür taraftan da güneyimizdeki ülkelerin siyasi sorunlarla boğuştuğuna ve yeni bir sistem kurmanın sancılarını yaşadıklarına dikkat çekti. Kaya ÜZEN özellikle illerimizin bölge sınıflandırmaları konusunda kafa karışıklığı yaşadığımızı ama, bu teşvik mekanizmasının hem yapılış biçimi, hem de içeriği açısından çok farklı ve son derece kapsamlı olduğunu söyledi. Birincisi, ilk defa özel sektörün görüşleri sürecin en başından itibaren çalışmalara yansıtılmıştır. Bu süreçte Türk özel sektörünün çatı örgütü olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sürece ciddi katkı sağladık.

42 Yeni teşvik mekanizmasında gördüğümüz bir diğer önemli husus da tüm sektörleri pozitif etkileme potansiyeline sahip yatay sektörlerin de destek kapsamına alınmasıdır. Eğitim, ulaştırma gibi yatay alanların her bölgede stratejik yatırımlar olarak desteklenmesine yeni teşvik paketi kapsamında öncelik verilmesi son derece olumludur. Böylece, özel sektörün okul yatırımları, eğitimde fiziki kapasitenin arttırılmasına ve Türkiye deki beceri açığı probleminin çözümüne katkı sunabilmesi için ciddi bir imkan sağlanmıştır. Ulaştırma alanındaki yatırımların desteklenmesi ise bölgelerin çevresindeki iller ve yurtdışındaki pazarlar ile bağlantı düzeyini arttırarak lojistik maliyetleri azaltabilecektir. Bu teşvik sisteminde dikkati çeken üçüncü önemli husus da vergi indiriminin firmalara finansman desteği sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesidir. Biliyorsunuz önceki sistemde vergi indirimi teşvikinden yararlanabilmek için yatırımı bitirmeniz ve yeni yatırımdan kara geçmeniz gerekiyordu. Bir başka deyişle tulumba akmaya başladıktan sonra destek geliyordu. Şimdi, devlet tulumbaya su dökecek. Sadece işletme aşamasında değil de, yatırım aşamasında da vergi indirimi yapılabilecek. Hem de birinci bölge dışında, sadece yatırım yaptığınız işten değil, tüm şirketin kazancından vergi indirimi alabileceksiniz. Teşvik sistemi içerisinde OSB lere sağlanan ayrıcalıklardan, yüksek teknolojiye verilen ilave desteklere, asgari yatırım miktarlarının azaltılmasından, faiz desteklerine kadar birçok yenilik bulunduğunu ifade eden Kaya ÜZEN bunların hepsinin özel sektörün gelişimine ciddi katkı sağlayacağını bildirdi. ÜZEN Teşvik Sistemi, 1 Ocak 2012'den yani neredeyse 4 ay geriye gitmek suretiyle geçerli olacağını belirtti. Teşvik sisteminin bölgesel teşvik uygulaması, büyük ölçekli yatırımlar ve stratejik yatırımlar çerçevesinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

43 Çanakkale olarak 2. Bölgede olduğumuzu belirten ÜZEN; Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşlarının olduğu Konya, Kayseri ve Adana ile aynı gruba alındığımızı Türkiye nin büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı Sakarya ile aynı grupta yer aldığımızı vurguladı. Çanakkale nin Balıkesir ile aynı bölgede olmasını da vurgulayan ÜZEN; Çanakkale de demir çelik dışındaki ana metal sanayi ve metal döküm sanayinin, makine ve teçhizat imalatının, elektrikli makine ve cihazları imalatının Tıbbı aletler hassas ve optik aletler imalatı, oteller, öğrenci yurtları, soğuk hava deposu hizmetleri, lisanslı depoculuk, eğitim hizmetleri (okul öncesi eğitim hizmetleri dahil yetişkinlerin eğitilmesi ve diğer eğitim faaliyetleri hariç), hastane yatırımı, huzurevi, atık geri kazanım ve bertaraf tesisleri, kömür gazı üretimi (sentez gazı) gıda ürünleri ve içecek imalatı, entegre damızlık hayvancılık yatırımları dahil olmak üzere entegre hayvancılık yatırımları, seracılık, su ürünleri yetiştiriciliği (balık yavrusu ve yumurtası dahil) sektörlere destek verileceğini belirtti. Ayrıca Daha önceki teşvik döneminde 4. teşvik bölgesinde yer alan Bozcadaa ve Gökçeada nın 2.bölgeden farklı kapsamda değerlendirileceğinin müjdesini verdi. ''6. bölgeye hükümetimiz son derece cömert davrandı' Bölgesel teşviklerde, 61 ayrı değişken doğrultusunda değerlendirilerek Türkiye'nin 81 ilinin sosyal ve ekonomik gelişmişlik endeksinin tespit edildiğini, buna göre Türkiye'nin 6 bölgeye ayrıldığını anlatan ÜZEN 1. bölgenin en gelişmiş, 6. bölgenin en geri kalmış illerden oluştuğunu söyledi.

44

45 Genç Girişimciler Kurulları Bölgesel Toplantısı /20 Nisan Nisan 2012 Cuma günü İstanbul Genç Girişimciler Kurulu tarafından Safir Seyir Terasında Bölgesel Genç Girişimciler Kurulları Yemekli Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Genç Girişimciler Kurulumuzu temsilen Başkan Kürşat TUNA, Fahri COŞKUN,Süleyman UYSAL, Bahar YURT,Ozan YURT,Bihter KÖŞDERE YEL katılım sağladılar.

46 Çanakkale Zeytin Çalıştayı Nisan 2012 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ayvacık Belediyesi işbirliği ve Borsamız desteğiyle gerçekleştirilen Çanakkale Zeytin Çalıştayı Nisan 2012 tarihinde Ayvacık ta yapıldı. Çalıştaya, Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Nejdet KAPLAN, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü nden araştırıcılar katılmışlardır. Çalıştayın açılışı, 20 Nisan 2012 sabahı Ayvacık Kültür Merkezinde yapılmıştır. Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Nejdet KAPLAN açılış töreninde yaptığı konuşmada Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü olarak zeytin ve zeytinyağı araştırmalarına verdikleri önemi, zeytin araştırmalarının hedefleri ve vizyonunu, bu çalışmaların sektöre ve ekonomiye katkısını katılımcılara aktarmıştır.

47 Öğleden sonra çalıştay programı Asoss Eden Gardens Hotel de başlamış ve katılımcılar 3 gruba ayrılmışlardır. 1. Grup Zeytin ve zeytinyağı üretimi, sorunları ve çözüm yolları; 2. Grup; Zeytin ve zeytinyağı tüketimi, zeytinyağında kalite ve muhafazaya yönelik sorunlar ve çözüm önerileri; 3. Grup; Zeytin ve zeytinyağının pazarlanması, ticareti, örgütlenme sorunları ve çözüm önerileri konularını ayrıntıları ile görüşmeye başlamışlardır. Borsamızı temsilen Meclis Başkanı Erol ÖZEN, Yön.Krl.Üyesi Ercan UYSAL, Meclis Üyeleri Cengiz YANMAZ, Sinan ERDOĞAN Üyelerimizden Tacettin TEMEL ve Mehmet OK,Genel Sekreter Sevcan ELVER Ve Gözde KARTAL katılım sağladılar. Çalıştayda Borsamızı ve UZZK yı temsilen sektör üyemiz Mehmet OK konuşma yapmıştır.

48 Ayvacık Ziraat Odası Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni/20 Nisan Nisan 2012 Cuma günü Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından yeni hizmet binası açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Borsamızı temsilen Meclis Başkanı Erol ÖZEN, Yön.Krl.Üyesi Ercan UYSAL, Meclis Üyeleri Cengiz YANMAZ,Sinan ERDOĞAN Üyelerimizden Tacettin TEMEL ve Mehmet OK,Genel Sekreter Sevcan ELVER katılım sağladılar.

49 Ayvalık Yudum Fabrikası Ziyareti 21 Nisan Nisan 2012 Cumartesi günü zeytin-zeytinyağı işi ile iştigal eden üyelerimizle Ayvalık Yudum Fabrikası ziyareti yapıldı. Ziyarette fabrikanın işleyişi ile ilgili ayrıntılar alınarak teknik ziyaret gerçekleştirildi.

50

51 Olivtech Zeytin,Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı Nisan Nisan Cumartesi günü zeytin zeytinyağı işi ile iştigal eden üyelerimizle birlikte İzmir Fuar alanında düzenlenen Olivtech Fuarına katılım sağlandı.

52 101 firmanın katılım yaptığı fuar, zeytin ve zeytinyağı sektörünün buluşma noktası oldu. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 ve 4 nolu hollerde gerçekleşen fuarda, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Sakarya, Uşak ve İtalya'dan firmalar yer aldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra, yurt dışından Almanya, Avusturya, Filistin, İran, KKTC, Libya, Mısır,Pakistan, Romanya, Rusya, Suriye,Ürdün ve Yunanistan dan profesyonel alıcılar fuarı ziyaret etti. Fuara Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN, Meclis Başkanı Erol ÖZEN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salamon HALYO, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet UZUN, Meclis Üyeleri Sinan ERDOĞAN, Mehmet TOSUN ve Borsamız zeytin-zeytinyağı sektöründeki üyelerimizle katılım sağladık.

53

54 Yöreden Sektöre Fermante Ürünler Paneli Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) BiyoGen Topluluğu tarafından Çanakkale Ticaret Borsası nın katkıları ile Gıda Topluluğu ve Tarımsal Bilgi Topluluğu destekleriyle Yöreden Sektöre Fermente Ürünler Paneli gerçekleştirildi. ÇOMÜ Ziraat Fakültesi nde üç oturumda gerçekleşen panelin açılışında söz alan BiyoGen Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Onur Sinan Türkmen, dünyanın hemen her dilinde aynı olan ve Türkçeden yayılan yoğurt kelimesinin; fermente ürünlerin dünya ve ülkemiz açısından önemini vurguladığını ifade etti. Ardından söz alan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur; Çanakkale nin değerlerinin tanıtılması için fakülte olarak emek harcadıklarını, bu etkinlik için de severek salonlarını açtıklarını ifade ederek Hıdrellez Bayramı olarak ifade edilen günün ertesinde yapılan panelin daha anlamlı hale geldiğini vurguladı. Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Tuğba Köktaş ve Yrd. Doç. Dr. Nilgün Budak yararlı bakterilerin insan yaşamındaki yerini anlattı. Sektörde önemli yatırım ve pazar payları olan üç şirket yöneticisinin yaptıkları sunumların ardından Türk Patent Enstitüsü Yetkilisi Emre Seyrek, KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurum Koordinatörü Ümit Ortan sunum gerçekleştirdi.

55 Ardından Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN sunum gerçekleştirdi. Sunumda Türkiye deki süt ve süt ürünleri üretimindeki önemli payı olan İlimiz ve bölgemizindeki süt ve süt ürünleri üretimi, süt ürünlerinde kalite ve çeşitlilik hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı. Kaya ÜZEN sektörün güçlü yanlarına değinmekten çok yaşanılan sorunları ve yapılması gerekenleri ana hatları ile belirtti. Ekonominin büyüme sürecindeki aşamaları da değerlendiren Kaya ÜZEN, son olarak Birlik ve Beraberlik kültürüne Ticaret Borsası olarak çok önem verildiğini belirterek konuşmasına son verdi.

56 Yeni Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Ülkemiz ve Dünya Ekonomisindeki son yıllarda meydana gelen hızlı değişimlerin sonucunda; Hükümetimiz 2012 yılı başından itibaren geçerli olacak şekilde Yatırımlarda Devlet Yardımları(Yatırım Teşvik Mevzuatı)yeniden ele alınmış ve TC. Ekonomi Bakanlığı da Teşvik Sisteminin ana hatlarını kamuoyuna açıklamıştır. Konu ile ilgili olarak Çanakkale Ticaret Borsası olarak Bölgemize yatırım yapmayı planlayan işadamlarımıza, üyelerimize ve kamu kurumundaki üst düzey yöneticilerimize yönelik olarak Borsamız Konferans Salonunda toplantı düzenlenmiştir. Toplantıya Vali Yardımcısı Cemal YILDIZER, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza TEKİN, Gülpınar Belediye Başkanı Recep ŞAHİN, Muhasebeciler Odası Başkanı Hakkı ALACAOĞLU, KOSGEB Müdürü Erdoğan YÜKSEL, GMKA Koordinatörü Recai BAŞARAN, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ümit ORTAN, Arı Yet. Bir. Başkanı Cahit İLERİ, OSB Sanayicileri, çok sayıda üyemiz ve basın mensupları katılım yaptı. Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN konuşmasında; Türk ekonomisi son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişiyor ve değişiyor lerin ithal ikame ekonomisinden, 70 lerin karma dediğimiz özel sektör ve kamu karışımıyla çalışan ekonomi yapımızdan, 80 lerde liberalleşen ve dünyaya entegre olan ekonomimiz ve nihayet 2000 lerde ihracat ile, haberleşme teknolojileriyle, software teknolojileri ile çok hızlı büyüyen ve açılan bir yapıya geldi. Bu nedenle 16 Temmuz 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarılan Teşvik Mevzuatının dünya ekonomisindeki yeni gelişmelere, ülkemizdeki bu gelişmelere paralel olarak yeniden ele alınması gerekmekteydi. O yıllarda ortaya çıkan dünya global krizi hükümetimize tedbir almayı ve teşvik mekanizmasını devreye almayı zorunlu kıldı dedi.

57 Başkan ÜZEN; ancak son 4 yılda Avrupa Birliği ve ABD de önce finans sektöründe ortaya çıkan ardından sanayi sektörüne sıçrayan kriz, Kuzey Afrika da ve Ortadoğu da rejim değişikliği talepleri, Hindistan, Rusya, Çin gibi gittikçe güçlenen ülkeler bizlere iş dünyası olarak kalkınma stratejilerimizi ve teşvikleri yeniden ele almamız gerektiğini hatırlattı. İşte bizler işadamları olarak meslek kuruluşları olarak dünya ekonomisindeki bu gelişmeleri iyi analiz etmeli, iyi takip etmeli ve çok iyi danışmanlık almalıyız. Dünya ekonomisindeki gelişmeleri okuyamayan firma ve devletlerin bu yarıştan yavaş yavaş diskalifiye olmalarına şahit oluyoruz.dedi. Ülkemiz ekonomisi ise gittikçe ihracata dayanan bir büyüme modeline doğru kaymakta. Bu gelişmelere paralel olarak personel, alt yapı ve enerji ihtiyacının ortaya çıkması çok tabii bir durumdur. Bu gelişmeler ülkemize yeni kavramları da getirdi. Bu kavramları bu defa bu teşvik paketinde daha fazla duyacağız. Kümelenme, yenilenebilir enerji, yenilikçilik, markalaşma, yatay ve dikey büyüme modelleri bu teşvik sektöründe biraz daha fazla vurgulanan kavramlar.

58 Başkan ÜZEN; Yeni Teşvik Paketinde ilimiz adına görülen dezavanatajlı durumlar; Çanakkale Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşlarının olduğu Konya, Kayseri ve Adana ile aynı gruba alınmıştır. Çanakkale Çerkezköy ve Çorlu OSB'nin olduğu Tekirdağ ve Kırklareli ile aynı gruba alınmıştır. Çanakkale Türkiyenin büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı Sakarya ile aynı grupta yer almaktadır. Bu durumda Çanakkale'de yatırımcı bulmak, yatırım yapmak neredeyse imkansız hale gelmektedir. Kaya ÜZEN in ardından Vali Yardımcısı Cemal YILDIZER; Ticaret Borsası olarak yapılan çalışmaların ilimiz ekonomisine büyük katkılar sağladığını vurgulayarak Yeni Teşvik Sisteminin ülkemize başarılı sonuçlar ve bol kazançlar getirmesini diledi. Konuşmaların ardından GMKA Koordinatörü Recai BAŞARAN Teşvik sistemi esasları ile ayrıntılı sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ümit ORTAN ise desteklemeler ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Çanakkale Ticaret Borsası tarafından katılımcılara Yeni Teşvik Sistemi Esasları hakkında bilgilendirilme kitapçığı dağıtılarak toplantıya son verildi.

59 TOBB YOİKK Çalışma Grupları Toplantısı TOBB Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Çalışma Grup Toplantıları 7-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Altyapı, Yatırım Ortamı Mevzuatı ve Hukuksal Süreçler, Şirket İşlemler ve Kurumsal Yönetim, İstihdam, Girdi Tedarik Stratejisi ve Sektörel Lisanslar, Yatırım Yeri, Çevre ve İmar İzinleri, Vergi ve Teşvikler, Dış Ticaret ve Gümrükler, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Ar-Ge ve Finansmana Erişim Çalışma Grupları toplantıları; YOİKK in yeni yapısı hakkında sunum yapılması, çalışma grubu başkan ve başkan yardımcılarının seçilmesi, mevcut eylem planlarının değerlendirilmesi ve yeni dönem teknik komite eylem önerilerinin belirlenmesi gündemleri ile gerçekleştirildi. TOBB YOİKK Yatırım Yeri, Çevre ve İmar İzinleri Çalışma Grubu toplantısına katılan temsilcimiz R.Hasan UYSAL Yatırım Yeri, Çevre ve İmar İzinleri Çalışma Grubu Başkanlığına EBSO Başkan Yrd. Erdoğan Çiçekçi, Çalışma Grubu Başkan Yardımcılıklarına (Yer seçimi) Şanlıurfa TSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Atlas, Afyonkarahisar TSO Meclis Üyesi Metin Mercan (Çevre), Nizip TO Meclis Üyesi Orhan Budak (İmar izinleri) ve Bartın TSO Başkan Yrd. Hüseyin Akmaz (İmar İzinleri) seçildi.

60 TOBB Vergi ve Teşvikler Çalışma Grubu toplantısına katılan temsilcimiz Ercan UYSAL Vergi ve Teşvikler Çalışma Grubu Başkanlığına İçecek Meclisi Üyesi, Mustafa Susam, Çalışma Grubu Başkan Yardımcılıklarına Gebze TO Meclis Üyesi Yunus Çiftçi, Konya TO Meclis Üyesi Ömer Ünal, Alanya TSO Meclis Üyesi Mustafa Sözgen ve EBSO Meclis Üyesi Kürşad Yuvgun seçildi. TOBB Finansmana Erişim Çalışma Grubu toplantısına katılan temsilcimiz Salamon HALYO Finansmana Erişim Çalışma Grubu Başkanlığına Kahramanmaraş TSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu, Çalışma Grubu Başkan Yardımcılıklarına Kayseri TO Meclis Üyesi Derviş Kilci, Bandırma TB Meclis Üyesi Raif Ocak, EBSO Meclis Üyesi Hakan Ürün, Mersin TSO Meclis Üyesi Mustafa Mutlu Koyuncuoğlu seçildi.

61 Tarım Zirvesi Çanakkale ilinin tarımsal üretim, gıda ve kırsal kalkınma ile ilgili mevcut durumunun, yatırım potansiyelinin, sorunlarının ve tarımla ilgili alt sektörlerin beklentilerinin gündeme getirildiği ve İlin Tarım Master Planının hazırlanmasının ilk aşamasını oluşturacak olan, tarımla ilgili resmi ve özel kuruluşlar ile tüzel kişiliklerin katıldığı Tarım Sektörü Zirve Toplantısı 10 Mayıs 2012 tarihinde Çanakkale Valisi Güngör Azim TUNA nın başkanlığında Kolin Otelde yapıldı. Tarım Zirvesine İlçe Kaymakamları, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza TEKİN, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye ARAS HİSAR, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi UĞUR, Kırsal Kalkınma Kurumu İl Koordinatörü Ümit ORTAN, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan ULUS ve TAR-KOOP Başkanı Mehmet ÖZKURNAZ ile çok sayıda İlçe Ziraat Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanları, Akademisyenler, tarımla ilgili Kurum Amirleri, Tarıma girdi veren girdi alan özel sektör temsilcileri ve İlçe Müdürleri katıldı.

62

63 Ç.kale Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Çanakkale de gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Çalıştayında katılımcılar, Çanakkale tarımsal üretim ve hayvancılık konularını masaya yatırdılar. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncelikli konulardan biri olan tarım sektörü çalıştayla ele aldı.bölgenin Tarım ve Hayvancılık sektörü ve sorunlar hakkında yol gösterici olması amacıyla düzenlediği ve sektörde doğrudan faaliyet gösteren paydaşların katıldığı çalıştay, Çanakkale Ticaret Borsasında gerçekleştirildi. GMKA nın organize ettiği çalıştaya, Çanakkale ilinde tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcisi toplam 53 kişi katıldı. Çalıştayda katılımcılar ilk olarak çalışma gruplarına ayrıldılar. Çanakkale nin tarım ve hayvancılık konusunda Tarımsal Örgütlenme, Organik Tarım, Zeytincilik ve Meyvecilik, Su Ürünleri, Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim ve Et ve Süt Üretimi gibi çalışma grupları etrafında toplanan katılımcılar, konuları derinlemesine tartışılarak mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri ortaya koydular.

64

65 TOBB 67.Genel Kurulu Çanakkale Ticaret Borsası olarak 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bahçesinde stand açtık. Standımızda Çanakkale Gelibolu Sardalyesi, Ezine Peyniri, Zeytin,Zeytinyağı, Peynir Helvası gibi Çanakkale ye özgü ürünlerimizi tanıtma fırsatı yakaladık. 81 ilin, oda ve borsa başkanları, delegeleri, genç ve kadın girişimcileri ve genel sekreterlerinden oluşan 5000 kişiye sunuldu Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, standımızı ziyaret ederek ürünlerimizin tadına bakan ve ürünlerimizi inceleyen Hisarcıklıoğlu, Çiçek ve Yazıcı Borsa Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizden ürünlerimize ilişkin bilgi aldılar.

66 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 67. Genel Olağan Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleşti. Genel Kurula Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, bürokratlar, iş dünyasının temsilcileri ile TOBB delegeleri katıldı. Çanakkale Ticaret Borsasından Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN, Meclis Başkanı Erol ÖZEN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Salamon HALYO ve R.Hasan UYSAL, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan UYSAL, Ahmet UZUN,Necmi YILDIRIM Genel Sekreter Sevcan ELVER, Fuar ve Organizasyon Sorumlusu Gözde KARTAL katılım sağladılar. Genel kurulda TOBB Başkanı M.Rifat Hisatcıklıoğlu nun yanısıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal konuşma yaptılar.

67

68 Dünyada ve Türkiye de Buğday Marmara Un Sanayicileri Derneği ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu tarafından organize edilen Dünyada ve Türkiye de Buğday Genişletilmiş Sektör Kurulu Toplantısı 26 Mayıs 2012 tarihinde Kolin Otel de gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret Borsasının da katkı sağladığı programa Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Başkanı Erol Özen ve Ticaret Borsası Hububat sektör kurulu üyelerinden oluşan 40 kişi katılım sağladı.

69 Programda Marmara Un Sanayicileri Derneği Başkanı Seçkin Öztürk, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Erhan Özmen, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Mesut KÖSE, ABD Büyükelçiliğinden Samed Serttaş, Ege Un Sanayicileri Derneği Başkanı Haluk Tezcan, Karadeniz Un Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Kazancı, Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Rıfat Hekimoğlu konuşmacı olarak yer aldılar. 150 kişinin katıldığı toplantı esnasında Çanakkale Ticaret Borsası olarak stant açarak, sektörün önemli isimlerine borsamız hububat sektörü ile iştigal eden üyelerimizin tanıtımlarını gerçekleştirdik. Aynı zamanda üyelerimiz sektörün önde gelen isimleri ile ikili ilişkilerde bulundular.

70 Tarım ve Gıda Ürünleri Bilgilendirme Semineri (ISO HACCP) Türkiye de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle Borsamızda Tarım ve Gıda Ürünleri (ISO HACCP) konusunda özel sektörü bilgilendirme semineri yapıldı. Seminere ÇASİAD Başkanı Sn.Salih YILDIZ, Çanakkale Esnaf Odası Yön.Krl.Üyesi Sn. Ferit Bektaş, ÇOMÜ Yrd.Doç.Dr. Zerrin Yüksel, Biga Tarım İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri, ÇOMÜ Ezine MYO ve Yenice M.O. Öğretim Görevlileri, Borsamız Üyelerinden Kale Gıda A.Ş. Yetkilileri, Gelibolu Deniz Ürünleri Yetkilileri, Metin Ersöz, Gazioğlu Sucukları, Çamlıcalı Süt Ürünleri, Alakaş Süt Yetkilileri, Nizamoğlu Gıda Yetkilileri,Aydoğan Yemek Gıda Mühendisi, Tahsildaroğlu Süt Yetkilisi, Çelik Grup Ltd.Şti Yetkilisinin de aralarında bulunduğu toplam 45 kişi katılım sağladı.

71 Seminerin açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver; Kaliteyi, alt yapıyı, gıda güvenliğini, tüketici sağlığını esas olan bu seminerde ilimizin, ilçelerimizin ekonomisi ve alt yapısı için çok çok önemli olduğunu, hem tüketici güvenliğini, hem ihracatımızı, hem AB standartlarını içeren çok geniş kapsamlı ve çok faydalı bir konu olduğunu belirtti. Bu eğitime Odalar Birliğinin ve Kalite Derneğinin ev sahipliği yapması bizlere ve üyelerimize de farklı bir perspektif farklı bir bir açılım sağladı dedi. Açılış konuşmasının ardından eğitmen Robert Mitchell söz alarak eğitime başladı. Eğitimin iki bölümden meydana geldiğini birinci bölüm ISO Standardı hakkında ve ikinci bölüm ise HACCP hakkında olduğunu belirti. Öncelikle ISO standardı ve ISO standardı hakkında öncelikle genel bilgiler vererek, genel anlamda standartları tanıttı. Ayrıca standartlara nasıl ulaşıldığı ve nasıl karar alındığı nasıl standartlar konusunda uzlaşma ve karar verildiğini veren Mitchell ISO'nun amaçları ve yapısı hakkında bilgiler verdi.

72 Eğitimin ikinci bölümünde ise HACCP Uygulamaları ve Yapısı, Gıda Zinciri hakkında, Gıda Güvelik Sistemi (Food Management System) hakkında bilgi veren Mitchell, 2005 yılında çıkarılan ve HACCP ile uyumlu olan ISO standartları hakkında, HACCP'nin ana başlıkları, 8 adet HACCP maddeleri ve bu maddelerin içerikleri, Biyolojik, kimyasal ve fiziksel olarak zararlı maddeler, kritik kontrol noktası hakkında bilgi verdi. Dr. Robert Mitchell in ardından TC. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilisi Dilek Hanım bir sunum gerçekleştirdi. Yaptığı sunumda Türkiye'de mevcut HACCP sistemi gıda mevzuatı ve gıda hijyeni yönetmeliği hakkında bilgiler vererek üreticilerin uymaları gereken önemli noktalara değinmiştir. Simultene çevirileri gerçekleştiren Ecren İSKENDER ise yaptığı başarılı çeviriler ile yararlı bir seminer geçmesine önemli katkılar sağlamıştır

73

Toplantı ve Etkinlikler

Toplantı ve Etkinlikler Gözde KARTAL Aralık 2011 Toplantı ve Etkinlikler Güney Marmara Kalkınma Ajansı hazırladığı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programını kamuoyuna duyurmak amacıyla Çanakkale ve Balıkesir de gerçekleştirdiği

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği 10 Ocak 2012

Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği 10 Ocak 2012 Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği 10 Ocak 2012 Her yıl Çanakkale Basını ile birlikte kutlamış olduğumuz Çalışan Gazeteciler gününü bu yıl da basınımızla bir arada kutlandı. Toplantı öncesinde Çanakkale

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2009 YILI FAALİYET RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2009 YILI FAALİYET RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2009 YILI FAALİYET RAPORU 06 OCAK 2009 ÇANAKKALE VALISI SAYıN ABDULKADIR ATALIK A BORSAMıZ MECLISI OLARAK HAYıRLı OLSUN ZIYARETINDE BULUNDUK. 10 OCAK 2009 CUMARTESİ ÇALıŞAN GAZETECILER

Detaylı

Çanakkale Ticaret Borsası 2011 Faaliyet Raporu

Çanakkale Ticaret Borsası 2011 Faaliyet Raporu Çanakkale Ticaret Borsası 2011 Faaliyet Raporu Gözde KARTAL Aralık 2011 Toplantı ve Etkinlikler 03 OCAK 2011 GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI TOPLANTISI Güney Marmara Kalkınma Ajansı hazırladığı İktisadi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU ZİYARETLERİMİZ 5 OCAK 2010-İL KONTROL LABORATUAR MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ İl Kontrol Laboratuarına yeni alınan ve zirai ilaç kalıntı analizlerini en kapsamlı

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI 02 No.lu Meclis Toplantısı 1 Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.03.2018-26.04.2018) Oda Meclisimizin

Detaylı

SWOT ANALİZİ DEĞERLENDİRME RAPORU

SWOT ANALİZİ DEĞERLENDİRME RAPORU Mart 2014 SWOT ANALİZİ DEĞERLENDİRME RAPORU Stratejik Planlama Ekibi SWOT (GZFT) Analizinde yapmaktaki amaç, Kurumun, güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek, dış çevreden kaynaklanan fırsat ve tehditleri

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2015 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2015 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2015 YILI BASIN RAPORU Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI GIDA ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU RAPORU 6 Eylül 2010, Antalya 1 ANTALYA

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi FUAR ÖZET RAPORU Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 4 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 4 2. GENEL FUAR BİLGİLERİ 4 3.

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 3. Tohum Teknolojileri, Bitki Besleme, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı KONYA HAYVANCILIK

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI 11 Mayıs 2012 1 Sunum Planı 16/01/2012 tarihli Bakanlar Kurulu Prensip Kararı çerçevesinde YOİKK yapısı TOBB YOİKK Çalışma Grupları

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net 2. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2015 YIL 1 SAYI 4 06.08.2015 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:4 5 MAYIS 2015 Çerkezköy TSO İftar Programı Uzunköprü Ticaret ve Sanayi

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 04.05.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Genel

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Gürsel ÖZBEY Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kurulduğu tarih olan 1969 yılından itibaren artan bir hızda bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. ÇTB nin 25.Kuruluş yıldönümünde önemli buluşma/

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI. ÇTB nin 25.Kuruluş yıldönümünde önemli buluşma/ Çanakkale'nin Yıldızları Ödül Töreni 06.01.2016 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi temel atma töreni ve Çanakkale nin Yıldızları Ödül

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 30.12.2014 27.01.2015 T.C.KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ABDURRAHMAN ARICI DAN ODAMIZA ZİYARET-13 OCAK 2015 KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ABDURRAHMAN ARICI 13 OCAK

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI SÜS BİTKİLERİ VE TIBBİ AROMATİK BİTKİLER ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

2014 YILI ÇTB YILLIK İŞ PLANI HEDEFLERİ GERÇEKLEŞME RAPORU

2014 YILI ÇTB YILLIK İŞ PLANI HEDEFLERİ GERÇEKLEŞME RAPORU Sayfa No 1/9 MARKALAŞMA VE YENİ PAZARLAR İÇİN FUAR ORGANİZASYONLARI VE TEKNİK GEZİLER DÜZENLEMEK YÖNETİM KURULU 45.000 TL 34.955,83TL KURUMLAR/FİRMALAR PAYDAŞLARIMIZ, FUAR ORGANİZASYON FİRMALARI YILDA

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry OCAK 2017 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2017 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ocak

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EKİM 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı