2013 Yılında Piyasalar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2013 Yılında Piyasalar"

Transkript

1 2013 Yılında Piyasalar 26 Aralık 2011 tarihinde yayınladığımız 2012 yılında piyasalar başlıklı ( ) pusulada özetle ; Türkiye özelinde; 2012 yılı içinde cari açık probleminin büyük ölçüde kontrol altına alınacağını ve ülke kredi notunun yatırım yapılabilir ülke seviyesine yükseleceğini düşünüyoruz Biz 2012 yılı kapanışının asgari aralığında gerçekleşme olasılığını yüksek buluyor, önümüzdeki 18 aylık kesitte IMKB 100 endeksinin 100,000, 25 aylık kesitte ise 120,000 puana kadar yükselme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. değerlendirmesine yer vermiştik. Bu raporda IMKB 100 endeksinin 2013 ortasında ve 2014 başında puana ulaşma potansiyeli olduğunu ifade etmiş ancak yazı 25 aylık bir vadeyi kapsadığı için 2013 tahminlerini netleştirememiş, yüksek potansiyele atıf yapmakla yetinmiştik. Bugün pusulada piyasalar 2013 yılında nasıl bir seyre aday, IMKB 2014 başında 120,000 puana ulaşabilir mi, sorularının yanıtlarına yönelik görüşlerimizi ve dayanaklarımızı paylaşacağız. Borsalar uzun vadede gerçekten kazandırır mı? Bu sorunun yanıtını bir örnek üzerinden giderek irdeleyelim yılında Bir baba iki oğluna 500 er bin usd sermaye veriyor ve ne yapacaklarına karışmıyor. Evlatlardan ilki risk sevmiyor ve sabit ücretle bir yerde çalışıyor. Babasından aldığı 500,000 usd yi sabit getirili mevduat, bono ve benzeri adreslere park ediyor. Kardeşi ise müteşebbis ruhlu ve bir dükkan açıyor, ticaret yapmaya başlıyor. Siz de bu iki gencin çocukluk arkadaşısınız. 300,000 usd değerinde evinizin 1/3 ünü birine, 1/3 ünü diğerine veriyor ve her ikisinin de varlıklarının % 20 sine ortak oluyorsunuz. Aradan 12 yıl geçiyor, kardeşler ne durumda olur, sizin hangisi ile olan ortaklığınız daha iyi getiri sağlar? Normal şartlarda riski sevmeyen kardeşin yönetimindeki varlığınız faiz getirisi kadar yükselmiş olur ve (yıllık faizin % 5 olduğunu varsayalım) bileşik getiri ile 162,000 usd ye ulaşır. 62,000 usd realitede kar değildir.yarısını enflasyona (enflasyon senelik % 2,5 olsun) sayın, 12 yıllık reel getiri % 30 Diğer kardeşin yönetimindeki yatırımınızın normal şartlarda 162,000 usd nin üzerinde olması beklenir. Öyle ya risk aldık ticaret yaptık zarar da edebilirdik, başarılı oldu ise para kazanıp şirketin öz-sermayesini ve karlılığını yükselttiyse 12 sene sonra ortaklık payımızın değerinin en azından 250,000 usd olması lazım. Eğer bu iki kardeş ticareti ABD veya Almanya da yaptıysa şirketinin durumu da ilgili ülkedeki ortalama duruma paralel seyrettiyse durum pek iç açıcı değil. Son 12 yıldır potansiyelinin altında düşük oranla büyüyen bu ekonomilerde şirket karlılıkları düşük seyrediyor ve borsalar 12 senedir yükselemiyor. S&P 500 ABD ( aylık veriler ) Dax Almanya ( aylık veriler )

2 CAC 40 Fransa ( aylık veriler ) Nikkei Japonya ( aylık veriler ) Müteşebbis kardeşin açtığı işletme ABD veya Almanya borsasında işlem görüyorsa varlığınızın değeri halen 100,000 usd. Her yıl size ödediği yaklaşık usd nakit temettü ile birlikte alternatif maliyetiniz olan bonocu kardeşteki para ile durumunuz aynı. Risk aldınız ama 12 yıl beklemenize karşın ortada herhangi bir ödül yok. Eğer bu kardeş ilgili ticari faaliyeti Fransa, Belçika, Hollanda veya Japonya da yaptıysa durum vahim. Bırakın yükselmeyi tüm bu ülkelerde borsa endeksleri 12 yıl önceki değerlerinin yarısı değerler ile işlem görüyorlar. Çünkü büyüme hızları yok denecek kadar düşük. Bir ülke % 1 büyüyorsa ticari faaliyet sürdüren şirketlerin satışları ( otomotiv, giyim, inşaat, bankacılık, bilişim vb ) sektöre göre değişmekle birlikte kabaca bir önceki yıla göre ortalama % 10 düşer. Satışı düşen az para kazanır, az para kazanan az para eder. Çünkü büyüme oranı zorunlu harcamalar olan sağlık, güvenlik, gıda, yakıt gibi tüm üretim gruplarının bir önceki yıla göre ortalama artış düzeyini gösterir. Sayısal romantizmi teknik destek dirençleri stop seviyelerini bir yana bırakırsak hisse senedi piyasalarının seyrine yönelik dünyanın her yerinde geçerli tek bir kural var ; Satışı düşen az para kazanır, az para kazanan az para eder ve borsada değeri düşer. Yok bir ülke ortalama % 4 büyüme gösteriyorsa ticari faaliyet sürdüren şirketlerin satışları % 15 kadar, karlılıkları da % 20 kadar yükseliş gösterir. Bu döngünün gereği borsalar da düzenli yukarı gider. KOSPI G.Kore ( aylık veriler ) Bovespa Brezilya ( aylık veriler ) Hisse marketleri sonuç odaklıdır. 12 yıl önce G.Kore veya Brezilya da hisse senedi yatırımı yapanların parası ( aldıkları nakit kar payları ile sağlanan kazanç cabası ) beşe katlamış durumda. Çünkü bu ülkelerde yüksek büyüme hızı var ve hem şirketlerin öz-sermayeleri yükseliyor hem de senelik kar performansları artmaya devam ediyor.

3 Bu bakıma kitaplarda yazan borsalar uzun vadede kazandırır sözü her ne kadar 2000 yılına kadar dünya genelinde geçerliliğini korumuşsa da, doğru kaide bir ülke ekonomisi makul bir hız ile ( asgari % 3,5 ) büyüyorsa o ülkede borsa uzun vadede kazandırır. IMKB de uzun vadeli trend nedir? Türkiye ekonomisi geride kalan 10 yılda ortalama % 5,1 büyüme gösterdi. Bu dönemde ABD ekonomisi yıllık ortalama % 1.7, Alman ekonomisi ise % 1,2 büyüme kaydedebildi. ( 2000 yılından bugüne borsası % 400 getiri sağlayan G.Kore de son 10 yıl ortalama büyüme oranı % 3,6 ) Dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme momentumuna sahip olan Türkiye ekonomisinin şirketlerinin ortaklık paylarının işlem gördüğü IMKB de geride kalan 10 yılda oluşan temel eğilim dolar bazında ortalama her sene % 15 yükseliş gösteren bir trend dahilinde gelişiyor. Bu eğilim sükunet içinde her yıl düzenli artış şeklinde gelişmiyor. Bazı seneler ( örnek 2011 ) bırakın yükselmeyi hisse senetleri keskin değer kayıpları yaşayabiliyor. Ancak büyüme sürüyorsa piyasa takip eden yıl ya da yıllarda oluşan marjı kullanarak arayı kapatıp 2-3 senelik primi tek yılda gerçekleştiriyor. ( örnek 2012 ) Şirket öz-sermayelerinin de dolar bazında ortalama % 10 a yakın her yıl arttığını göz önüne alırsak teknik ( grafik ) eğilim ile temel ( mali analizin gereği ) eğilimin örtüştüğünü görüyoruz. Bu bakıma gelişmiş ( ABD, Almanya, İngiltere, Japonya vb ) ülkeler için son 12 yılda geçerli olmayan borsa uzun vadede kazandırır kuralının başta Türkiye olmak üzere ortalama yılda % 3,5 ve üzeri oranda büyüme kaydeden gelişen ülkeler için doğru olduğunu söyleyebiliriz. IMKB ( $ bazı logaritmik haftalık veriler ) İşler yolunda giderken IMKB 100 endeksi yukarıdaki grafikte 2. bölge olarak belirttiğimiz kanalın üst bandına yönelirken, içsel veya dışsal negatif haber akışı hakim olduğunda geri çekilme 2. bölgenin alt bandına kadar sürebiliyor. ( 1. bölge ile 2 bölge arasında birde tampon aralık var, bu bölge köpük ataklara yönelik senaryolarda daima masada ) 1.bölge ve 3. bölge olağan dışı gelişmelere yönelik seyir alanı olarak son 12 yılda 3 kez ziyaret edildiyse de ağırlıklı seyir 2. bölge içinde gelişiyor ve uzun yıllar bu bant geçerliliğini koruyacağa benziyor. Piyasalar geçmişle değil gelecek ile ilgilenir, son 10 yılda Türkiye ekonomisinin % 5 büyümüş olması ve IMKB nin dolar bazında ortalama % 15 yükseliş kaydetmesi geleceğe dönük tahmin oluştururken yeterli

4 düzeyde anlam ifade etmiyor. Borsa için uzun vadeli tahmin oluştururken geleceğe dönük büyüme beklentilerine ihtiyacımız var. Dünya ekonomisinde büyümenin önümüzdeki 2-3 yıl Avrupa da çok ağır ( % 1,2 ), ABD de sınırlı ( % 2,5 ) ve Türkiye nin de dahil olduğu gelişen ülkelerde % 5,5 oranına yakın gerçekleşmesi bekleniyor. Gerek ekonomi yönetiminin gerek ise uluslararası kuruluşların tahminleri Türkiye ekonomisinin önümüzdeki 3 yıllık kesitte ortalama % 4,5 5 arası oranda büyüme kaydedeceği yönünde sonrasında ise dünya ekonomisinde 2008 sonrası yaşanan yığılmanın, yerini hissedilir bir büyüme dönemine bırakması ve Türkiye ekonomisinin önümüzdeki 3 yıllık kesiti takiben yurt dışı rüzgardan daha fazla yararlanması bekleniyor. Bu bakıma biz döneminde IMKB nin yukarıdaki grafikte yer alan 2. bölge içinde seyrini sürdürmesini bekliyoruz. Aşağıda sağda yer alan tabloyu değerli Araştırma Müdürümüz Onur Mutlu yılsonu sunumunda bizlerle paylaştı. IMKB 100 şirketlerinin kar performanslarındaki değişim ile endeks 100 değişimi arasındaki güçlü korelasyonu tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor. IMKB 100 ( $ bazı logaritmik haftalık veriler ) Kar değişimi & IMKB 100 endeksi IMKB de işlem gören şirketlerin kar performansları yükseldiğinde fiyatları da yükseliyor, karlılıklardaki gerileme fiyatları aşağı çekiyor, hep söylediğimiz gibi ne kadar ekmek o kadar köfte. İç talepteki canlanma ve şirketlerin daha düşük faiz giderine katlanacak olması nedeni ile 2013 yılı bu açıdan da ( özellikle sanayi şirketlerinde ) pozitif geçme potansiyeli taşıyor. Solda ise son 12 yıldır geçerliliğini koruduğunu ve temel verilerle de örtüştüğünü düşündüğümüz dolar bazı logaritmik trendi daha yakın planda görüyoruz yılına IMKB 2. bölgenin ortalarında başlıyor. Haber akışına bağlı olarak aşırılaşmalar yaşanması durumunda bu bölgenin taban adresinin ( 1,92 kur ile dolar bazında 35,000 ) tepe adresinin ise 105,000 ( 1,62 kur ile dolar bazında 65,000 ) puan olduğunu düşünüyoruz. Olağanüstü negatif gelişmeler yaşanması ve borsaların çok sert satışlar ile karşılaşması durumunda ise grafikte yer alan 3. bölgedeki 55,000 puan (dolar bazında ) test edilebilir ki biz 2013 yılında bu yönde bir gelişme beklemiyoruz yılında IMKB ne olur? Her ne kadar Türkiye ekonomisi ortalama % 5 büyüme hızı ile önümüzdeki 10 yılı geçirmeyi başarırsa 2023 yılında IMKB 100 endeksi puana ulaşma ( ve daha yüksek oranda nakit temettü verimi sağlama ) potansiyeli taşıyorsa da, kısa vadeli trendler farklı dinamiklerin etkisi ile oluşuyor.

5 Biz 2013 yılında genel eğilimi pozitif beklemekle birlikte yıl içinde IMKB de dalgalı bir seyir yaşanacağını ve uzun vadeli pozitif trendin içine serpiştirilmiş asgari 2 3 kısa vadeli sert satış dalgası ( % oranında ) yaşanabileceğini düşünüyoruz. Ara yükseliş ve düşüş dalgalarını senelik bir raporla hele de 2013 için öngörmekte zorlanıyoruz. Bu nedenle maçı, maçın içinde çözmeye çalışarak haftalık yazılarla görüşlerimizi okurlar ile paylaşacağız yılı içinde gerek ABD ve diğer gelişmiş ülkelerin kredi notlarına ilişkin değişim riskleri, gerek borç kardeşleri İtalya-İspanya cephesindeki siyasi gelişmeler gerek ise Türkiye piyasaları ve ekonomisi üzerinde kısa vadede güçlü etkiler göstermeye aday Suriye faktörüne yönelik süreç madalyonun gri tarafını oluşturuyor. Türkiye nin kredi notunun Moody s ve S&P tarafından da yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesine yönelik beklentiler, ABD ekonomisinin 2012 son çeyrekte gördüğümüz pozitif konut verilerinin yansıması ile 2013 yılında olumlu gelişim göstermesi ve dünya ekonomisini domine etmesi yılın ilk yarısına damga vurmaya aday pozitif başlıklar. Yatırım yapılabilir seviye için 2 basamak not arttırması gereken S&P nin yılın ilk çeyreğinde bir basamak not artışına gitmesi veya görünümü pozitife alması söz konusu olabilecekse de bunun piyasa etkisinin kısıtlı kalacağını düşünüyor esas olarak gözlerin Moody s de olacağını tahmin ediyoruz. Moody s en son Haziran 2012 de kredi notunu yükseltmiş ve görünümü pozitifte bırakmıştı. Bu kuruluşun bir kademe daha notu yükselterek Türkiye yi yatırım yapılabilir kategoriye almak için yılın ilk 4 5 ayında izlemede kalacağını ve tempo kazanacak iç talebin cari açık üzerindeki etkisini gözleyeceğini düşünüyoruz. Bu bakıma yılın ilk çeyreğinde IMKB nin dünya borsalarından pozitif yönde ayrışmasını beklemiyor, yurtdışına paralel bir seyir göstereceğini tahmin ediyoruz yılında biz Avrupa ekonomisinde daha yumuşak bir resesyon bekliyor, hatta yılın ikinci yarısında büyümenin filizlerini görebileceğimizi tahmin ediyorduk. Borç disiplini anlamında eski kıta muz cumhuriyetleri birliği olmadığını göstererek önemli gelişmeler kaydetse de dönemi büyüme anlamında kaplumbağa hızına aday görünüyor. Bu nedenle her ne kadar Türkiye nin Avrupa ya yaptığı ihracatının payı % 38 e gerilemiş olsa da eski kıtadaki gelişmeler büyüme hızımız üzerinde direkt etkili olmaya devam ediyor. Bu nedenle IMKB adına 2011 sonunda 2014 ocak için ortaya koyduğumuz 120,000 puan hedefinin önümüzdeki 13 ay içinde gerçekleşme olasılığının önemli ölçüde azaldığını ve 1 senelik rötara konu olacağını, IMKB 100 endeksinde 2013 yılına ilişkin tepe adresinin ,000 aralığı olabileceğini, yıl içinde % i bulabilecek geri çekilmeler ile asgari 2-3 alış fırsatı oluşabileceğini ve 120,000 puan hedefinin 2014 yılının konusu olacağını tahmin ediyoruz. Teknik analistlerin büyük önem verdiği ( 1,70 kur ile usd bazı ) direncinin 2013 yılı içinde ilk denemede kırılmasını beklememekle ve güçlü bir düzeltmeye adres olabileceğini düşünmekle birlikte orta vade adına yukarı yönlü potansiyelin N noktası olarak görülmesini doğru bulmuyoruz. AB Borç krizi bitti mi? Elbette hayır. Bölge ülkelerinin büyüme hızları borç stoklarındaki artış hızını aşana ve bu durum sürdürülebilir bir parkura oturana kadar AB borç krizinin borsalarda alış fırsatı yaratacak bir risk başlığı olarak varlığını koruyacağı görüşündeyiz. Ancak biz bu cephedeki sürecin görece olumlu bir çizgiye yöneldiğini düşünüyor, son 4 yıldır yaşandığı üzere her bir AB menşeli gerilimin bir öncekinden daha sınırlı ( 2008 Mortgage krizinin artçıları olarak ) sarsıntı yaratacağını düşünüyoruz.

6 Strateji / Ocak Ayında Piyasalar Yukarıda gerekçeleri ile aktardığımız uzun vadeli pozitif görüşlerimizin üzerine okurları şaşırtabileceğimizi biliyoruz ancak kısa vadeye ilişkin resmi bulanık görüyoruz. Ocak ayına yön verecek baskın 2 faktör var. Mali Uçurum mutlaka aşılacak ancak piyasalardaki ritmi belirleyecek parametre mutlu sonun zamanlaması. Bugün yılın son günü. Bir ABD klasiği ile son dakika golü ile mutlu son pekala mümkün. Ancak bu gol gelmez ve çözüm ocak ayının içine bırakılırsa biz piyasaların 2013 yılına gergin bir biçimde başlayacağını ve ilk 2 haftalık kesitte güçlü çalkantılara sahne olabileceğini düşünüyoruz. Olasılığı düşük sayılmayacak bu senaryo dahilinde ocak ayı içinde ( hele de ABD nin kredi notuna yönelik negatif haber akışı ile de beslenirse ) Dow Jones endeksinde 12,300 ( 12,000 altını beklemiyoruz ) ve IMKB 100 endeksinde ( altını beklemiyoruz ) seviyesinin test edilebileceği görüşündeyiz. Bu nedenle ABD cephesinden mali uçurumda mutlu son haberi alınana kadar hisse senedine ayrılan kapitallerde defansif stratejilerle hisse payının % aralığında tutulmasını daha emniyetli buluyoruz. Bu risk gerçekleşir ve Dow Jones da , IMKB de puana geri çekilme yaşanırsa önemli bir alış fırsatı oluşacağını, bu bölgede yeniden ofansif stratejilere dönülebileceğini düşünüyoruz. Bu riskin gerçekleşmemesi ve mali uçurumda mutlu son haberinin gelmesi durumunda ise defansif stratejilerin yumuşatılabileceği ve hisse ağırlıklarının % aralığına yükseltilebileceği görüşündeyiz. USD/TRL 2013 yılında USD/TRL de temel dalgalanma bandının 1,77 1,81 olacağını, haber akışına bağlı aşırılaşmalarda 1,70 seviyesinin TCMB etkisi ile taban adresi olabileceğini ( kendi dinamikleri ile USD/TRL 1,60 dahi görebilir ama TCMB nin buna izin vereceğini sanmıyoruz ) yıl içinde negatif haber akışı ile yukarı yönlü ataklar yaşanması durumunda ise 1,87 seviyesinin tepe adresi olmaya aday olduğunu düşünüyoruz. ALTIN USD/TRL ( haftalık veriler ) Gram Altın ( TL bazı haftalık veriler ) Son 3 yıl içinde yatırımcıların büyük rağbet gösterdiği Altın için ekim başında ortaya koyduğumuz görüşlerimiz ( ) geçerliliğini koruyor. Altın ın bu denli değer kazanmasına neden olan 4 faktörden ikisi ( yüksek enflasyon ve parasal sistemin çökmesi yönündeki kaygılar ) 2012 yılında devre dışında kaldı. Kalan iki faktör ( para bolluğu ve düşük faiz ) pahalı olan Altın ı yukarı taşımakta yetersiz kalıyor. Gerek 2013 yılında gerek ise devamında orta uzun vadede ( belki de 3 7 yıl boyunca ) bu finansal ürünün ılımlı negatif ( 2012 ye benzer ) bir seyirle yatırımcılarını üzmesi riskinin yüksek, 2013 içinde TL bazında gram fiyatın 100 TL üzerine kalıcı çıkışlar yaşamasının güç olduğunu düşünüyoruz.

7 İNTERNET SAYFAMIZ Başta strateji raporumuz pusula ve EURUSD sinyallerimiz olmak üzere tüm çalışmalarımıza yer verdiğimiz web sayfamız itibarı ile hizmete girmiştir. Mailing i beklemeden pusulaya ulaşmak isteyen veya diğer çalışmalarımızı görmek isteyen okurlar haftalık pusula ile birlikte günün pusulası, haber pusula ve foreks sinyallerimize adresinden ulaşabilirler. Hafta içi her gün piyasaları ve faktör değişikliklerini sabah 09:00 da Haber_Pusulada, saat 17:50 de Kanal B de ve gün boyu Twitter adresimizde değerlendiriyoruz. Tüm okurların yeni yılını kutluyor, güzel yarınlara milat olmasını diliyoruz. Hazırlayan : Eral Karayazıcı ekarayazici@gedik.com Twitter PORTFÖY YÖNETİMİ & HİSSE PUSULA Strateji raporumuz pusula dışında hem teknik hem mali değerler itibarı ile IMKB 100 endeksinin üzerinde performans ortaya koymaya aday bulduğumuz hisse senetlerini Hisse Pusula adlı özel bir raporda yayınlıyoruz. Hisse Pusula abonelik koşulları ve pusuladaki stratejiler dahilinde yürütülen ve 2012 getirisi % 38 olan Portföy Yönetimi hizmetimiz hakkında bilgi almak isteyen okurlar numaralı telefondan satış departmanı ile irtibata geçebilir. PUSULA ABONESİ OLMAK İÇİN Pusula her hafta pazartesi günü 08:45 de yayınlanan bir strateji raporu. Abonelerimizin gönderim için herhangi bir işlem yapmasına gerek yok. Abone olmayıp farklı alıcılardan pusulayı temin eden ve mailing ile pazartesi günleri en geç 11:00 de düzenli olarak gönderilmesini isteyen okurların ise ozelislem@gedik.com adresine atmaları yeterli. Burada yer alan bilgiler Gedik Yatırım tarafından bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir ve sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, Gedik Yatırım tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Gedik Yatırım sorumlu değildir.

Hafta içi her gün piyasaları ve faktör değişikliklerini saat 08:35 & 17:45 de Kanal B de ve gün boyu twitter adresimizde değerlendiriyoruz

Hafta içi her gün piyasaları ve faktör değişikliklerini saat 08:35 & 17:45 de Kanal B de ve gün boyu twitter adresimizde değerlendiriyoruz 1- TCMB nin olağan şartlarda politika faizini bu denli düşürme arzusunda olmadığı, başta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan olmak üzere siyasi baskıların etkisi altında kerhen bu adımları attığı görüşündeyiz.

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

Geçtiğimiz Hafta Makroekonomi:

Geçtiğimiz Hafta Makroekonomi: Geçtiğimiz Hafta Makroekonomi: Ağustos ta cari açık USD 2,8 milyar oldu. Bir yandan dış ticaret açığı diğer taraftan turizm fazlası yıllık bazda %13 arttı. Açık yurtiçi bankaların yurtdışındaki mevduatlarını

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Haftanın son işlem gününde Avrupa seansında Almanya ÜFE, İngiltere Kamu Sektörü Net Borçlanmaları, Perakende Satışlar, Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi, ABD seansında ise ABD TÜFE ve

Detaylı

Yurtiçinde 4. Çeyrek Bina İnşaat Maliyet Endeksi, TÜİK- TCMB Tüketici Güven Endeksi ve Uluslararası Doğrudan Yatırım Girişi rakamları izlenecek.

Yurtiçinde 4. Çeyrek Bina İnşaat Maliyet Endeksi, TÜİK- TCMB Tüketici Güven Endeksi ve Uluslararası Doğrudan Yatırım Girişi rakamları izlenecek. Ekonomik Gündem Bugünkü ekonomik data setinde Avrupa seansında Fransa İş Dünyası Güven Endeksi ve Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi rakamları takip edilirken, ABD senasında ise Haftalık İşsizlik Başvuruları,

Detaylı

Japonya Merkez Bankası faiz toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Brezilya Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak.

Japonya Merkez Bankası faiz toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Brezilya Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Ekonomik Gündem Japonya Merkez Bankası faiz toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Brezilya Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vitor Constancio nun konuşması

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Bugünkü ekonomik takvimde takip edilecek önemli veriler, Fransa Aralık ayı Sanayi Üretimi, İngiltere Aralık ayı Sanayi Üretimi ve İmalat Sanayi rakamları. ABD seansında ise Ocak ayı Federal

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Küresel hisse senetlerinde toparlanmalar dün hız kazandı. Çin borsalarının öncülüğünde Avrupa ve ABD borsalarında değer kazançları haftaya yapılacak FED toplantısı öncesinde piyasaların

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Haftanın son işlem günündeki ekonomik takvimde takip edilecek datalar, Avrupa seansında Fransa Tarım Dışı İstihdam, İngiltere 4. Çeyrek GSYH, Almanya TÜFE, İngiltere, İnşaat Üretimi, Euro

Detaylı

EKİM AYINDA PİYASALAR

EKİM AYINDA PİYASALAR EKİM AYINDA PİYASALAR Geçen hafta piyasaların ailece negatif eğilim gösterdiği bir seyre sahne oldu. Hisse piyasaları ve gelişen ülke paraları ortalama % 1,5 değer kaybı yaşarken, tahvil cephesinde güvenli

Detaylı

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor.

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor. Ekonomik Gündem Yurt içinde sıkıntılı gelişmelerin devam etmesi ve ara ara artan siyasi tansiyon ile birlikte ülke güvenlik risklerindeki tırmanış, Dolar/TL paritesinde etkili olmaya devam ediyor. FED

Detaylı

9 Şubat 2015. Hizmet fiyatlarında katılık devam ediyor

9 Şubat 2015. Hizmet fiyatlarında katılık devam ediyor Makroekonomi Geçen Hafta: Tüketici enflasyonu Ocak ayında aylık bazda %1,1 yıllık bazda %7,24 artarak Başkan Başçı nın önceki hafta çizdiği kırmızı çizginin üzerinde kaldı. Bu sebeple TCMB Para Politikası

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Mayıs 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Mayıs 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Haftanın son işlem gününde hem yurt içinde hem de

Detaylı

Yurtiçinde de Türkiye İmalat Sanayi PMI rakamları, ITO Perakende Fiyat Endeksi, ITO Toptan Eşya Fiyat Endeksi rakamları takip edilecek.

Yurtiçinde de Türkiye İmalat Sanayi PMI rakamları, ITO Perakende Fiyat Endeksi, ITO Toptan Eşya Fiyat Endeksi rakamları takip edilecek. Ekonomik Gündem Haftaya Avrupa seansında Almanya, Fransa ve Euro Bölgesi Markit PMI rakamları ile başlıyoruz. İngiltere BOE Tüketici Kredileri, Mortgage Kredileri ve onayları ile devam edilirken, ABD seansında

Detaylı

Ayrıca bugün, İsrail ve Kırgızistan Merkez Bankaları bugün faiz kararını açıklayacak.

Ayrıca bugün, İsrail ve Kırgızistan Merkez Bankaları bugün faiz kararını açıklayacak. Ekonomik Gündem Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İspanya, Fas ve İtalya nın kredi notunu teyit ederken, Güney Kıbrıs ın notunu yükseltti. S&P, Kamerun ve Norveç in kredi notlarını

Detaylı

08.12.2014. Makroekonomi Geçen Hafta: Geçen Haftanın Verisi: Kasım TÜFE. Kasım ayında TÜFE aylık %0,2, yıllık ise %9,2 arttı.

08.12.2014. Makroekonomi Geçen Hafta: Geçen Haftanın Verisi: Kasım TÜFE. Kasım ayında TÜFE aylık %0,2, yıllık ise %9,2 arttı. Makroekonomi Geçen Hafta: Kasım ayında TÜFE aylık %0,2, yıllık ise %9,2 arttı. Geçen Haftanın Verisi: Kasım TÜFE TCMB nin Ekim ayında işaret ettiği gibi gıda fiyatları tekrar tırmanışa geçerken (%14,7

Detaylı

Mısır, Paraguay Merkez Bankaları ile Hong Kong Para Otoritesi gösterge faiz oranlarını değiştirmedi.

Mısır, Paraguay Merkez Bankaları ile Hong Kong Para Otoritesi gösterge faiz oranlarını değiştirmedi. Ekonomik Gündem FED Açık Komitesi (FOMC) dün sona eren toplantısında politika faizini değiştirmedi. Faiz artırımına gidilmemesinin sebebi olarak düşük seyreden enflasyon ve küresel ekonomide ki belirsiz

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 08 Haziran 2015 Pazartesi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 08 Haziran 2015 Pazartesi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Haftanın ilk işlem gününde dikkatler günlerdir beklenen

Detaylı

Meksika Merkez Bankası gösterge faiz oranını değiştirmeyerek %3 seviyesinden sabit bıraktı.

Meksika Merkez Bankası gösterge faiz oranını değiştirmeyerek %3 seviyesinden sabit bıraktı. Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün açıklayacağı Para Politikası Kurulu kararı ile faiz kararını açıklayacak. Piyasada beklentiler faizlerde bir değişiklik olmayacağı yönünde. Meksika

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Bugünkü ekonomik takvimde, Avrupa seansında, Fransa Nihai TÜFE ve Euro Bölgesi 4. Çeyrek aylık ve yıllık İstihdam rakamları, ABD seansında, ABD NY FED İmalat Endeksi, Şubat ayı ÜFE rakamları,

Detaylı

Ekonomik Gündem. Türkiye nin gündeminde, Şubat ayı Tüketici Fiyatları Endeksi, TÜFE, ve Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi rakamları takip edilecek.

Ekonomik Gündem. Türkiye nin gündeminde, Şubat ayı Tüketici Fiyatları Endeksi, TÜFE, ve Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi rakamları takip edilecek. Ekonomik Gündem Bugün Avrupa seansında takip edeceğimiz önemli veriler; Fransa 4. Çeyrek İşsizlik Oranı, Almanya, İngiltere, Fransa, Euro Bölgesi Şubat ayı Markit Bileşik ve Hizmet PMI rakamları, Euro

Detaylı

FOMC son toplantısından çıkan ifadeler FED in Eylül ayını pas geçebileceği beklentilerini artırıyor.

FOMC son toplantısından çıkan ifadeler FED in Eylül ayını pas geçebileceği beklentilerini artırıyor. Ekonomik Gündem DOLAR/TL dün 3 fiyat seviyesinin üzerini görerek tüm zamanların en yüksek tarihi zirvesini gördü. Ancak 2.76 seviyesinden itibaren başlayan son yükseliş dalgasında gün için görülen kar

Detaylı

Meksika Merkez Bankası Banxico, ve Hırvatistan Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak.

Meksika Merkez Bankası Banxico, ve Hırvatistan Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Ekonomik Gündem Avrupa Merkez Bankası ECB faiz kararını açıklayacak. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise para politikası kurulu toplantısı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Parasal genişlemenin

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 7 Kasım 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 7 Kasım 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 7 Kasım 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Haftanın ilk işlem gününde Avrupa hisseleri gerilerken ABD hisseleri rekorla kapandı. Günlük Bülten ABD endeksleri teknoloji ve

Detaylı

Yurtiçinde TIM eylül ayı ihracat rakamlarını açıklayacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası tutanaklarını açılayacak.

Yurtiçinde TIM eylül ayı ihracat rakamlarını açıklayacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası tutanaklarını açılayacak. Ekonomik Gündem 2015 3.Çeyrek dönemi, Çin Merkez Bankası nın Yuan para birimini devalue etmesinin ardından küresel piyasalarda hızlı ve çalkantılı bir dönemin yaşanılmasıyla hatırlanacak. ABD Merkez Bankası

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Bugünkü ekonomik veri takviminde Avrupa seansında Fransa, Almanya ve diğer Euro Bölgesi ülkeleri Hizmet PMI rakamları ile Euro Bölgesi ÜFE verileri takip edilecek. ABD seansında ise ADP

Detaylı

Yurt içinde TCMB Aylık fiyat gelişmeleri analizi açıklanacak.

Yurt içinde TCMB Aylık fiyat gelişmeleri analizi açıklanacak. Ekonomik Gündem Çin Borsaları güne yine %5 in üzerindeki satışlar ile başladı. Ancak Çin Merkez Bankasının yatırımcıları sakinleştirmek için piyasaya 130 milyar yuan verdi. Verilen likidite enjektesi ile

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi Günlük Bülten 10 Ağustos 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Küresel piyasalar Dünya nın 2 güçlü ekonomisi ABD deki faiz artırım beklentileri ve Çin endişeleri ile fiyatlanmaya

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Eylül 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Eylül 2015 Pazartesi Günlük Bülten 7 Eylül 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Küresel Piyasalar geçtiğimiz hafta ABD tarafında açıklanan tarım dışı istihdam verisi ile işsizlik oranını takip

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Günün ekonomik veri takviminde Avrupa seansında izlenecek önemli datalar Almanya İthalat Fiyatları, İngiltere GSYH, Euro- Bölgesi İş Dünyası Güven Endeksi, Ekonomik ve Sanayi Güven Endeksleri,

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın son işlem gününde

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN EUR / USD

GÜNLÜK BÜLTEN EUR / USD Ekonomik Gündem Günün şüphesiz takip edilecek en önemli gelişmesi bu akşam saatlerinde açıklanacak FED faiz kararı olacak. Sonrasında ise FED Başkanı Janet Yellen in basın toplantısı izlenecek. Öncesinde

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten 22 Aralık 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten dolar ve altın yatay seyrederken Petrol fiyatları yükselmeye devam

Detaylı

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1248 1,5152 119,714 3,0374 1127,25 Yüksek 1,1262 1,5214 120,349 3,0417 1128,29 Düşük 1,1158 1,5108 119,559 3,0182 1111,83 Kapanış 1,1178 1,5123 119,897

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 27 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 27 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 27 Şubat 2018 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel Günlük piyasalarda Bülten haftanın ilk işlem gününde borsalar yükseldi, Dolar karışık bir seyir izlerken petrol fiyatları

Detaylı

ABD, 13 ve 26 haftalık bono ihaleleri düzenleyecek.

ABD, 13 ve 26 haftalık bono ihaleleri düzenleyecek. Ekonomik Gündem Yılın son haftasının ilk işlem günü bir hayli sakin. Avrupa senasında açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, ABD seansında ise sadece Dallas FED İmalat Endeksi rakamları takip edilecek.

Detaylı

Hafta içerisinde yaşanan bu gelişmeler neticesinde Borsa İstanbul da BİST 100 endeksi haftayı 80.397 puandan tamamladı.

Hafta içerisinde yaşanan bu gelişmeler neticesinde Borsa İstanbul da BİST 100 endeksi haftayı 80.397 puandan tamamladı. YURTİÇİ PİYASALARDAKİ GELİŞMELER 06.06.2014 Yurtiçi piyasalarda hafta içerisinde karışık bir görüntü vardı. Haftanın en önemli olayı Avrupa Merkez Bankası nın Perşembe günü açıkladığı faiz kararları olup

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 12 Mayıs 2015 Salı Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Geçtiğimiz hafta %0.13 değer kazanan BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.82 artışla 84,752.83 puandan kapattı. Endeks gün içerisinde

Detaylı

Piyasa Kahvesi. Amerika Avrupa Asya. sürdüren Asya piyasalarýnda bu FED'in parasal geniþletmeyi sona

Piyasa Kahvesi. Amerika Avrupa Asya. sürdüren Asya piyasalarýnda bu FED'in parasal geniþletmeyi sona Piyasa Kahvesi 75.514 9.12 1.9332 : Yukarýdaki iþaretler kolon baþlarýnda belirtilen sürelerde beklediðimiz yönü göstermektedir. 1 7 gün ; : 1 hafta 3 Ay 3 aydan uzun süre Borsa Endeksin güne yatay baþlangýç

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ağustos 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda hisse senetleri değer

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ağustos 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda hisse senetleri değer Günlük Bülten 10 Ağustos 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün küresel piyasalarda hisse senetleri değer kaybetti, Günlük hazine tahvilleri Bülten yükselirken güvenli liman olarak

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 10 Nisan 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 10 Nisan 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Hafta başından bu yana açıklanan makro ve mikro

Detaylı

Çin de Eylül ayında hem ithalat hem de ihracat geriledi. Goldman Sachs raporuna göre finansal krizin üçüncü dalgası yaşanıyor.

Çin de Eylül ayında hem ithalat hem de ihracat geriledi. Goldman Sachs raporuna göre finansal krizin üçüncü dalgası yaşanıyor. Ekonomik Gündem Japonya Merkez Bankası son faiz toplantısı tutanaklarını açıkladı. Tutanaklara göre TÜFE de negatif değer enflasyon trendinde değişiklik anlamına gelmiyor ifadeleri kullanıldı. Çin de Eylül

Detaylı

Güney Kore Merkez Bankası, BOK, faiz oranını değiştirmeyerek %1.50 de sabit bıraktı.

Güney Kore Merkez Bankası, BOK, faiz oranını değiştirmeyerek %1.50 de sabit bıraktı. Ekonomik Gündem Güney Kore Merkez Bankası, BOK, faiz oranını değiştirmeyerek %1.50 de sabit bıraktı. Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan ın 3. Kurtarma paketi çerçevesindeki yapması gereken reformlar

Detaylı

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir.

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. HAFTAYA BAŞLANGIÇ TÜRKİYE Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. ABD ABD de FED Başkanı Yellen in Ekonomiye dair bir basın toplantısı

Detaylı

Japonya Merkez Bankası BOJ, aylık raporunu açıklayacak.

Japonya Merkez Bankası BOJ, aylık raporunu açıklayacak. Ekonomik Gündem Japonya Merkez Bankası BOJ, aylık raporunu açıklayacak. İngiltere Merkez Bankası BOE faiz kararını bugün açıklıyor. Ayrıca Para Politikası Toplantı Tutanakları ver Enflasyon Raporu nu da

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Kasım 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Kasım 2015 Salı Günlük Bülten 10 Kasım 2015 Salı Piyasa Gündemi Günlük Bülten Küresel piyasalarda Fed in faiz artıracağı beklentilerinin artmasıyla birlikte global çapta yaşanan satış dalgası yeni günde de devam ediyor.

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

Borsa Istanbul Faiz Döviz

Borsa Istanbul Faiz Döviz TÜFE de yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %0,21, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,81, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,81 ve on iki aylık ortalamalara göre %7,67 artış gerçekleşti. Ana harcama

Detaylı

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi.

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi. Ekonomik Gündem DOLAR/TL, dünkü kuvvetli alımlarını bugüne taşıyarak Asya seansında en yüksek 3.0653 seviyesinin test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde ise değer

Detaylı

ABD 10 yıl vadeli tahvillerin faizi %2 seviyesinin altına indi.

ABD 10 yıl vadeli tahvillerin faizi %2 seviyesinin altına indi. Ekonomik Gündem Uluslararası küresel piyasalarda özellikle riskli varlıklara gelen satışlar bu haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor. Asya hisseleri 2013 yılından bu yana ki en hızlı düşüşleri yaşarken,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 15 Ağustos 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 15 Ağustos 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 15 Ağustos 2017 Salı Piyasa Gündemi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,41 artışla 109.537,36 puandan tamamladı. Günlük Bülten BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 2.574,26

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2017 Perşembe

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2017 Perşembe Günlük Bülten 22 Haziran 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Küresel piyasalar da dün karışık bir seyir hakimdi. ABD borsaları petrol fiyatlarındaki düşüş ile satış baskısına Günlük maruz kalırken Bülten teknoloji

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün yılın son Para Politikası Kurulu toplantısını yapacak ve faiz kararını açıklayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün yılın son Para Politikası Kurulu toplantısını yapacak ve faiz kararını açıklayacak. Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün yılın son Para Politikası Kurulu toplantısını yapacak ve faiz kararını açıklayacak. Fas ve Ermenistan Merkez Bankaları faiz kararını bugün açıklayacak.

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 8 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalara karışık bir seyir hakimdi,

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 8 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalara karışık bir seyir hakimdi, Günlük Bülten 8 Kasım 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün küresel piyasalara karışık bir seyir hakimdi, Günlük Bülten Avrupa hisseleri düşerken ABD endeksleri hafif satıcılı kapandı.

Detaylı

Mart. Haftaya Bakış 14-18 Mart 2016

Mart. Haftaya Bakış 14-18 Mart 2016 14 Mart Haftaya Bakış 14-18 Mart 2016 Haftaya Bakış Merkez Bankaların Negatif Faiz Yarışı ve Altın Etkisi Küresel ekonomik büyümede yavaşlama ve deflasyon endişesine Merkez Bankaları negatif faiz oranı

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Temmuz 2015 Pazartesi. Hazırlayanlar Mehmet KARAKAVUK Yaprak KADIZ

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Temmuz 2015 Pazartesi. Hazırlayanlar Mehmet KARAKAVUK Yaprak KADIZ Günlük Bülten 20 Temmuz 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Yunanistan sorununun bir miktar çözülmesi sonrası yön bulmaya Günlük Bülten çalışan piyasalarda yeni sorun Çin olarak görülmekte.

Detaylı

17.09.2015 Akşam Analizi

17.09.2015 Akşam Analizi 17.09.2015 Akşam Analizi Fed faiz arttırırsa yeni bir resesyon olur mu? ABD de sıfıra yakın veya çok düşük kısa vadeli faiz oranlarının ekonomik büyüme için yeni normal olduğu mevcut ortamda Fed acil durum

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Bugünkü ekonomik veri takviminde Avrupa seansında Euro Bölgesi Dış Ticaret Dengesi ve Nihai TÜFE rakamları takip edilecek. ABD seansında ise ABD haftalık işsizlik başvuruları, devam eden

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem ABD FED Başkanlarından karışık mesajlar gelmeye devam ediyor. San Francisco Fed Başkanı John Williams bu yıl Fed in faiz artırmasını beklemeye devam ettiğini söylerken, Chicago Fed Başkanı

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN. 26 Aralık 2014 SAYI: 975

HAFTALIK BÜLTEN. 26 Aralık 2014 SAYI: 975 HAFTALIK BÜLTEN 26 Aralık 2014 SAYI: 975 HİSSE SENEDİ PİYASALARI Küresel borsaların bu hafta genel itibarıyla alıcılı ancak hacimsiz seyrettiği söylenebilir. Avrupa borsalarının hafta ortasından itibaren

Detaylı

Yurt içinde ise yeni kurulan şirketler ile kapanan şirket rakamları ile TCMB anketi aylık TÜFE beklentisi açıklanacak.

Yurt içinde ise yeni kurulan şirketler ile kapanan şirket rakamları ile TCMB anketi aylık TÜFE beklentisi açıklanacak. Ekonomik Gündem Haftanın son işlem gününde ekonomik veri takviminde izlenecek datalar sırasıyla Avrupa seansında Fransa İş Dünyası Güven Endeksi, Euro Bölgesi Cari İşlemler Açığı, ABD seansında ise ABD

Detaylı

Borsa İstanbul küllerinden doğabilecek mi?

Borsa İstanbul küllerinden doğabilecek mi? Borsa İstanbul küllerinden doğabilecek mi? Geride kalan 3 hafta, hisse marketlerinde ailece bir düzeltmeye sahne oldu. Bu takvim döneminde Alman Dax endeksi % 6 değer kaybı ile 8.550 puandan 8.034 puana

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi Günlük Bülten 8 Ağustos 2016 Pazartesi Piyasa Gündemi Günlük Bülten Yoğun bir veri akışını geride bıraktığımız haftada yurt içinde en önemli haber olarak enflasyon rakamlarını takip ettik. Küresel piyasalarda

Detaylı

Yurtiçinde ise Finansal Yatırım Araçları Reel Getirisi ile Trafiğe Kaydedilen M. Araç sayısı açıklanacak.

Yurtiçinde ise Finansal Yatırım Araçları Reel Getirisi ile Trafiğe Kaydedilen M. Araç sayısı açıklanacak. Ekonomik Gündem Haftanın ortasındaki işlem gününde ekonomik veri takviminin gündemi zayıf. Bugün Avrupa seansında sadece Almanya Ekim ayı İhracat ve ithalat rakamları ile Dış ticaret Dengesi takip edilirken,

Detaylı

Moody s Fransa nın kredi notunu düşürdü. Standart and Poor s ise Portekiz in kredi notunu yükseltti, Macaristan ın kredi notunu teyit etti.

Moody s Fransa nın kredi notunu düşürdü. Standart and Poor s ise Portekiz in kredi notunu yükseltti, Macaristan ın kredi notunu teyit etti. Ekonomik Gündem Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye nin kredi notunu ve görünümünü değiştirmeyerek sabit tuttu. 2012 den bu yana yatırım yapılabilir seviye olan BBB- ile not

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 12 Eylül 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Haftanın ilk işlem gününde risk iştahı arttı, borsalar yükseldi, dolar değer kazandı. Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün ABD

Detaylı

01.12.2014. Makroekonomi Geçen Hafta: Geçen Haftanın Verisi: Ekim Dış Ticaret Dengesi. Ekim ayı dış ticaret açığı USD 6,25 milyar olarak açıklandı

01.12.2014. Makroekonomi Geçen Hafta: Geçen Haftanın Verisi: Ekim Dış Ticaret Dengesi. Ekim ayı dış ticaret açığı USD 6,25 milyar olarak açıklandı Makroekonomi Geçen Hafta: Ekim ayı dış ticaret açığı USD 6,25 milyar olarak açıklandı İhracat bir önceki yılın aynı ayına göre (YY) % 7 artarken ithalat %2 Geçen Haftanın Verisi: Ekim Dış Ticaret Dengesi

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0687 1,5202 123,191 2,8835 1082,95 44,69 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0692 1,5238 123,500 2,8896 1084,80 45,07 Düşük

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Ocak 2016 Salı. Dün Çin den gelen kötü verilerin etkisiyle Asya piyasaları

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Ocak 2016 Salı. Dün Çin den gelen kötü verilerin etkisiyle Asya piyasaları Günlük Bülten 5 Ocak 2016 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün Çin den gelen kötü verilerin etkisiyle Asya piyasaları Günlük Bülten öncülüğünde başlayan satış dalgası yeni günde de devam ediyor.

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009 GÜNE BŞLRKEN 5 ğustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, dünkü spot kapanışa göre kayda değer

Detaylı

Gündem 27.11.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 27.11.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,0625 1,5124 122,730 2,8872 1071,25 46,11 Yüksek 1,0627 1,5130 122,760 2,9285 1074,99 46,30 Düşük 1,0600 1,5066 122,503 2,8854 1069,77 44,98 Kapanış

Detaylı

MAYIS 2012 FON BÜLTENİ

MAYIS 2012 FON BÜLTENİ MAYIS 2012 FON BÜLTENİ PİYASALARDAKİ GELİŞMELER Zayıf Halka: Avrupa Ocak ayında yaşadığımız ralli dönemi sonrası son üç aydır, tüm Global piyasalar tam anlamıyla yatay bir bant içerisinde hareket etmektedir.

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem NewYork FED Başkanı William Dudley dün yaptığı konuşmada son dönemde global piyasalarda yaşanan kargaşanın ABD ekonomisi için riskleri artırdığını ve bu ortamda Eylül ayında bir faiz artırımına

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 21 Ağustos 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 21 Ağustos 2015 Cuma Günlük Bülten 21 Ağustos 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Dünya borsalarında yaşanan sert satış dalgası Çin ve ABD gelişmeleriyle fiyatlanmaya devam ediyor. Son dönemde

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 9 Ağustos 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump rüzgarı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 9 Ağustos 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump rüzgarı Günlük Bülten 9 Ağustos 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün küresel piyasalarda ABD Başkanı Trump rüzgarı esti. Günlük ABD Başkanın Bülten Kuzey Kore yi hedef alan açıklamaları sonrasında

Detaylı

Japonya Merkez Bankası aylık raporunu açıklayacak.

Japonya Merkez Bankası aylık raporunu açıklayacak. Ekonomik Gündem Japonya Merkez Bankası aylık raporunu açıklayacak. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, üyesi Benoit Coeure, Baş ekonomisti Peter Praet ve Başkan Yardımcısı Vitor Constancio nun

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Temmuz 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Temmuz 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 12 Temmuz 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Geçtiğimiz Günlük günde Avrupa Bülten borsalarında yatay seyir devam ederken ABD hisselerinde Başkan Trump ile ilgili haberlerin

Detaylı

Günlük Bülten. 4 HSBC Petkim için önerisini Endekse Paralel Getiri seviyesine yükseltirken hedef fiyatını 3.1TL den 3.

Günlük Bülten. 4 HSBC Petkim için önerisini Endekse Paralel Getiri seviyesine yükseltirken hedef fiyatını 3.1TL den 3. 27 Şubat 2014 Perşembe Günlük Bülten İMKB verileri İMKB 100 61,503.0 Piyasa Değeri-TÜM ($m) 211,257.0 Halka Açık Piyasa Değeri-TÜM ($m) 59,459.1 Günlük İşlem Hacmi-TÜM ($m) 1,139.76 Yurtdışı piyasalar

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Haziran 2017 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Haziran 2017 Perşembe Günlük Bülten 29 Haziran 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda Euro nun yükselişi devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi nin yaptığı

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN BIST-100 Teknik Analiz 30 Nisan 2015 Perşembe Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Dün 86,300-86,500 aralığında yatay seyir izleyen BIST 100 endeksi günü %0.27 düşüşle 85,978.44 puandan kapattı.

Detaylı

ARAŞTIRMA. 18 Ocak 2016. Glokal Global Lokal. Bankacılık Sektörü & Gösterge Tahvil

ARAŞTIRMA. 18 Ocak 2016. Glokal Global Lokal. Bankacılık Sektörü & Gösterge Tahvil 18 Ocak 2016 Yüksek volatiliteyle başlayan yılın ilk hasar tespit raporu Petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi, Çin kaynaklı volatilite ve jeopolitik risklerin etkisiyle 2016 yılına kötü performansla başlangıç

Detaylı

Mayıs. Haftaya Bakış 16-20 Mayıs 2016

Mayıs. Haftaya Bakış 16-20 Mayıs 2016 16 Mayıs Haftaya Bakış 16-20 Mayıs 2016 Haftanın Ekonomik Takvimi Haftaya Asya kıtasından haberler ile başlıyoruz; Çin ekonomisinde hafta sonu açıklanan Nisan ayı sanayi üretimi %6,0 (beklenti %6,5) olarak

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 1 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 1 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 1 Kasım 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Altın fiyatları, Fed'in Çarşamba günü sona erecek olan toplantısında aralık ayında faiz arttırımına gidileceği

Detaylı

Ekonomik Gündem. Türkiye de ise net uluslararası yatırım pozisyonu, ve dış yükümlülükleri izlenecek.

Ekonomik Gündem. Türkiye de ise net uluslararası yatırım pozisyonu, ve dış yükümlülükleri izlenecek. Ekonomik Gündem Haftanın ortasındaki işlem gününde önemle takip edilecek ekonomik verilerin başlıcaları, Avrupa seansında İngiltere İşsizlik Başvuruları, ILO işsizlik Oranı ve Primler Hariç/Dahil ortalama

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0635 1,5125 122,845 2,8506 1069,25 45,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0673 1,5155 122,961 2,8838 1081,60 46,47 Düşük

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 18 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 18 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 18 Eylül 2015 İsviçre Merkez Bankası (SNB) para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmedi ve politika faizini beklentiler dahilinde -0.75 % düzeyinde sabit tuttu.karar sonrası

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 11 Ağustos 2017 Cuma. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 11 Ağustos 2017 Cuma. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 11 Ağustos 2017 Cuma Piyasa Gündemi Küresel Piyasalar ABD ve Kuzey Kore arasında artan politik gerilim nedeniyle baskı altında kalmaya devam ediyor. Günlük Bülten Asya, Avrupa ve ABD endeksleri

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 2 Kasım 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 2 Kasım 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 2 Kasım 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten ABD Başkanı Donald Trump, twitter hesabından yeni Fed başkan adayını Perşembe günü duyuracağını belirtti. Wall

Detaylı

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti oyların yaklaşık %50 sini alarak tek başına iktidar oldu.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti oyların yaklaşık %50 sini alarak tek başına iktidar oldu. Ekonomik Gündem 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti oyların yaklaşık %50 sini alarak tek başına iktidar oldu. Fitch İsviçre ve Kazakistan ın kredi notunu teyit etti. Kolombiya Merkez Bankası

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 16 Kasım 2009

GÜNE BAŞLARKEN 16 Kasım 2009 GÜNE BAŞLARKEN 16 Kasım 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı bir

Detaylı

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 46,824 -%1.19 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 35,374 %27.1 $/YTL 1.3237 %0.71 Bono Faizi ( 4 Şubat 2009) 17.64 -%0.06 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.03 %2.65

Detaylı

FX MONİTÖR 23.12.2015

FX MONİTÖR 23.12.2015 FX MONİTÖR 23.12.2015 TÜRKİYE TCMB Para Politikası Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda, politika faizini %7.50 seviyesinde sabit bıraktı. Gecelik borçlanma ve marjinal fonlama faizlerinde de değişikliğe

Detaylı

Ata. Fonu ( Fonun BaşlangıcındB Performans. 4 Aralık 2012 : %44.93 : %9.41 : %34.79 : 2.7 ATYADEG TI)

Ata. Fonu ( Fonun BaşlangıcındB Performans. 4 Aralık 2012 : %44.93 : %9.41 : %34.79 : 2.7 ATYADEG TI) Ata Portföy Yönetimi A.Ş 4 Aralık 2012 Ata Büyüme Hisse Fonu ( 2012 Yıl Başından Beri Performans (30 Aralık 2011 3 Aralık 2012) Ata A Tipi Değişken Fon : %54.34 IMKB 100 Endeksi : %44.93 Nispi Getiri :

Detaylı

Mart. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Mart. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 11 Mart Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Fitch Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, gelişmekte olan ekonomilerin büyüme öngörülerinde revizyon

Detaylı

VARANT BÜLTENİ 01.12.2015

VARANT BÜLTENİ 01.12.2015 VARANT BÜLTENİ 01.12.2015 Piyasalar Piyasalar Çin konusunda bardağın boş tarafına değil dolu tarafına bakmayı tercih ediyor. Çin imalat sanayi PMI rakamları Kasım ayında 49-50 bandında zayıf seyrini sürdürdü.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014 18.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33931 1,33631 0,22 ALTIN 1302,00 1298,09 0,30 TRY 2,16453 2,16308 0,06 EURTRY 2,89597 2,89119 0,16 JPY 102,326 102,563 0,23 GBP

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Geçtiğimiz hafta sakin seyreden piyasalarda yeni haftanın ilk işlem gününde de yoğun olmayan bir veri gündemi bizi bekliyor. ABD tarafında TSI 18:30 da 3 aylık

Detaylı

İspanya dan mesaj var

İspanya dan mesaj var İspanya dan mesaj var Borsalar geçen hafta Avrupa nın zayıf ekonomik aktivite verilerinin etkisi ile % 2 - % 4 arası oranlarda değer kaybetti. Satış dalgasından aslan payını Avrupa borsalarının aldığı

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 18 Temmuz 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 18 Temmuz 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 18 Temmuz 2017 Salı Piyasa Gündemi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü yüzde 0,99 artışla kapanış rekoru olan 106.217 puandan tamamladı. Günlük Bülten BIST 100 endeksi,

Detaylı

05 Ekim 2015. 12-ay birikimli dış ticaret dengesi. Makroekonomi Yurt içi geçen hafta:

05 Ekim 2015. 12-ay birikimli dış ticaret dengesi. Makroekonomi Yurt içi geçen hafta: Makroekonomi Yurt içi geçen hafta: Ağustos ta dış ticaret açığı bir yıl öncesine göre %40 daralarak USD 4,9 milyar oldu. 12-ay birikimli dış ticaret dengesi Bu oranı aşan bir iyileşme en son 2009 yılının

Detaylı