Müşteri Hizmetleri Mesajı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Müşteri Hizmetleri Mesajı"

Transkript

1 Cisco WebEx, bu mesajı işletmelerdeki önemli kişilere göndermektedir. Cisco, WebEx hizmetlerinizi yeni WBS31.1 sürümüne yükseltecektir. Aşağıdaki hizmetler bu durumdan etkilenecektir: Cisco WebEx Cisco WebEx Training Center Cisco WebEx Event Center Cisco WebEx Support Center Bu e-posta, sorunsuz bir geçişi sağlamaya yardımcı olacak bilgiler içermektedir. Lütfen unutmayın: Yama sitenize uygulandıktan sonra kullanıcılar ilk kez bir toplantıya girdiğinde yeni bir toplantı uygulaması otomatik olarak sunulacaktır. Yeni uygulamanın kurulumu otomatik olarak gerçekleştirilir ve yeniden başlatma gerekmez. uygulaması - Kullanıcılar, yama uygulandıktan sonra nı ilk kez başlattığında yeni uygulaması sunulur. WBS31.1 Sürümünde Sunulan İyileştirmeler Bu sürüm, toplantı içi-deneyim için kullanıcı arayüzü iyileştirmeleri, avatarlar, toplantıdan sonra Cisco Spark oda oluşturma sayfasını otomatik olarak kapatma ve ekran okuyucu iyileştirmeleri dâhil, için pek çok iyileştirmeyi içerir. Diğer iyileştirmeler, özelleştirilebilir Kişisel Toplantı Odası sayfası, kullanıcıların CMR Bulut toplantısına bir video konferans sisteminden, eğer bu sistem yla bir kaynak olarak planlanmışsa doğrudan katılma becerisi, telefon hizmet sağlayıcı (TSP) sesi için videolu geri arama, katılımcı girdileriyle birleştirilmiş video sistem bilgileri ve İş Birliği Toplantı Odaları (CMR) bulutunun ses paketi olmadan erişilebilirliğini içerir., Event Center ve Training Center geliştirmelerine; çoklu oturum açma eklentileri, kayıtlar için parolayı zorunlu kılma, kayıtların otomatik olarak şifrelenmesi, Android cihazlarda ekran paylaşımı, sorun raporu oluşturma, Event Center ve Training Center için e-ticaret geliştirmeleri dâhildir. WebEx için iyileştirilmiş numara bilgisi sürümü, hem toplantı sahipleri hem de katılımcılar için tek bir e-posta şablonu ve güncellemeleri kontrol etme becerisini içerir. Site yönetimi özellikleri self servis markalama, kullanıcı arayüzü iyileştirmeleri, WebEx Yönetim Aracı için ayrı bir sürüm planı ve WebEx Yönetim Aracı sayfalarının, Cisco Bulut İş Birliği Yönetim portalına entegrasyonunu içerir.

2 Tüm merkezler artık Microsoft Office 2016'yı desteklemektedir, Kanada Anti-Spam Kanunları (CASL) ile uyumludur, unutulan bir kullanıcı adını geri getirme becerisine ve kullanıcı parolası sıfırlama URL'sini değiştirme için zaman aşımı değişikliğine sahiptir. CISCO WEBEX MEETING CENTER Toplantı İçi Deneyimi için Kullanıcı Arayüzü Geliştirmeleri WebEx toplantı uygulaması geliştirmeleri daha temiz, daha modern bir kullanıcı arayüzü sağlar. İyileştirmeler; güncellenmiş ikonografi, yeni düğme ve menü işleme, daha parlak ve daha temiz bir şema içerir. İşlevsellik aynı şekilde kalmıştır. Cihaz ve ses imgeleri artık bir sütunda birleştirilmiştir ve durum ile araç ipucu metni güncellenmiştir. Ayrıca bir toplantı için alternatif toplantı sahibiyseniz adınız artık Katılımcılar listesinde italik olarak görünür. Bu özellik, Cisco WebEx 'ın daha önceki bir sürümünden kaldırılmıştı ama bu sürümde geri geldi. Avatarlar Yeni avatarlar, tüm kullanıcılar videoda olmasa bile video merkezli deneyimi destekleyerek daha kişiselleştirilmiş ve interaktif bir toplantı deneyimi sağlar. Avatarlar, kullanıcının profil resminden oluşturulur. Profil resmi olmayan veya WebEx hesabında oturum açmamış kullanıcılar için kullanıcının ad ve soyadının baş harflerini gösteren genel bir avatar görüntülenir. Site yöneticileri, toplantılarda avatarların görüntülenmesini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirler. Toplantıdan Sonra Cisco Spark Odası Oluşturma Sayfasını Otomatik Olarak Kapat Toplantıyı bitirdikten sonra kullanıcılar artık toplantıları için Cisco Spark odasından çıkma veya oda oluşturmalarına izin veren bir sayfa görürler. WebEx'in önceki sürümlerinde kullanıcı herhangi bir eylemde bulunmazsa bu pencere açık kalırdı. Cisco Spark odası oluşturma sayfasında 10 saniye boyunca hiçbir eylemde bulunulmadığında geri sayma zamanlayıcısı çıkar. Kullanıcı bundan sonraki 15 saniye boyunca hiçbir eylemde bulunmazsa sayfa otomatik olarak kapanır. Toplantı Uygulaması Erişilebilirliği için Ekran Okuyucusu Geliştirmeleri Görme engelli kullanıcılar artık bir toplantıda daha kolay gezinebilirler. Artık, toplantı uygulamasının ekran okuyucular için Toplantı Bilgileri sekme denetimleri, toplantı paneli kontrolleri ve Katılımcılar listesi kontrolleri için erişilebilirlik iyileştirmeleri dâhil iyileştirilmiş desteği vardır. Özelleştirilebilir Kişisel Toplantı Odası Sayfası Artık Kişisel Toplantı Odası sayfasını, avatarınız için farklı bir görüntü yüklemek ve duvarınıza başka görüntüler de eklemek dâhil, kendi alanınız gibi hissettirecek şekilde kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca yeni bir sandalye imgesi vardır. Yeni tasarım ayrıca yakın zamanda ziyaret edilmiş Kişisel Toplantı Odalarına katılmayı veya Kişisel Toplantı Odası lobinizde kimin beklediğini görmeyi kolaylaştırır.

3 İş Birliği Toplantı Odası Bulut Toplantısına Katılmak için Bir Düğme Toplantılarınızı ile planlarken Cisco TelePresence sisteminden İş Birliği Toplantı Odaları (CMR) Bulut toplantısına katılmak daha da kolaydır. Bu işlevsellik için Cisco TelePresence Yönetim Süiti (TMS) 15.2 sürümü veya daha üstü ve Microsoft Exchange (TMSXE) 5.2 sürümü veya daha üstü için Cisco TelePresence Yönetim Paketi gereklidir. WebEx kullanarak Outlook'ta toplantı planladığınızda TelePresence odası, oda kaynağı olarak görünmelidir. Katılma zamanı geldiğinde artık bir Cisco TelePresence cihazından Katıl düğmesini seçebilirsiniz. TSP Sesli Müşteriler için Videolu Geri Arama Videolu geri arama özelliği artık telefon hizmet sağlayıcı (TSP) sesi için desteklenmektedir. Bu özellik, standart geri aramasına (veya "Beni Ara") benzer ama katılımcıların Oturum Başlatma Protokolü (SIP) temelli video konferans sistemlerinden İşbirliği Toplantı Odaları (CMR) Bulut toplantısına katılmak üzere toplantıdan çağrı almalarına izin verir. Katılımcılar, tercih ettikleri video adreslerinden bir listeyi yönetebilirler böylece adresi her seferinde girmelerine gerek kalmaz. Katılımcı Girdileriyle Birleştirilmiş Video Sistem Bilgileri Katılımcı, CMR Bulut toplantısında video geri arama talebinde bulunursa video konferans sistemi bilgileri, toplantıdaki mevcut katılımcı girdisiyle birleştirilir. Katılımcı listesindeki katılımcı adının yanında bir video sistemi simgesi görünür. Ses Paketi Olmayan CMR Bulut Video kullanan kullanıcılar için toplam sahiplik maliyetini azaltmak için müşteriler artık CMR Bulut'u herkese açık anahtarlı telefon şebekesi (PSTN) ses paketi eklemeden de sipariş edebilirler. Ses, IP üzerinden ses (VoIP) aracılığıyla iletilecektir.

4 CISCO WEBEX MEETING CENTER, EVENT CENTER VE TRAINING CENTER Tek Oturum Açma Eklentileri Yeni çoklu oturum açma (SSO) eklentileri toplantı, etkinlik ve eğitim oturumu sahiplerinin, Katılımcı listesindeki hangi katılımcıların tek oturum açma kimlik doğrulaması kullanarak oturum açtığını, hangilerinin misafir olduğunu belirlemesine izin verir. Toplantı sahiplerinin toplantı, etkinlik veya eğitim oturumları planlarken artık tüm kullanıcıların tek oturum açma kimlik doğrulaması kullanarak oturum açmalarını zorunlu kılma seçeneği vardır. Toplantı sahipleri ayrıca katılımcıları doğrudan toplantı sahibi tarafından davet edilmiş olanlarla sınırlayarak diğer kişilerin iletilmiş bir davetten katılmalarını engelleme hakkı vardır. Tek oturum açma eklentileri, Training Center ve Event Center'da etkinleştirildiğinde katılımcı etiketleme mümkündür. Bu özellik, sadece için geçerli olan, daha önceki bir katılımcı etiketleme özelliğini geçersiz kılar. Bu özellik etkinleştirildiğinde sadece katılımcısı etiketleme özelliği hâlen kullanılır. Katılımcıların tek oturum açma kimlik doğrulaması ile oturum açmasını gerektiren yeni seçenek, yalnızca gerekliliğinin yerine katılımcıların sitede WebEx hesabı olmasını getirir. Yöneticiler, hangi etki alanlarının şirket etki alanı olarak değerlendirildiğini tanımlamak için E-posta Etki Alanlarından Yetkilendirilen Katılımcılar seçeneğini kullanabilir. Oturum açan bir katılımcı, listelenen şirket etki alanlarından biriyle eşleşen bir e-posta adresi giriyorsa bu katılımcı, oturum açması için otomatik olarak tek oturum açma sunucusuna yönlendirilir. Kayıtlar Üzerinde Zorunlu Kılınabilen Parolalar Site yöneticileri artık yetkilendirilmemiş erişime karşı koruma sağlamak üzere ağ temelli kayıtlar için parolaları zorunlu kılabilir. Parolalar zorunlu kılındığında tüm yeni kayıtlar için otomatik olarak oluşturulurken mevcut kayıtlar, toplantı sahibi, kayıt bilgilerini düzenlediğinde parola gerektirirler. Kayıt parola kriteri de eklenebilir. Kayıtların Otomatik Şifrelenmesi Tüm yeni ağ temelli kayıtlar artık otomatik olarak şifrelenecek ve Cisco Data Center'da depolanacaktır. Android Cihazlarda Ekran Paylaşımı Android cihaz kullanan toplantı katılımcıları artık Ekranı Paylaş düğmesiyle ekranlarını paylaşabilirler. Bu özellik, yalnıza Android işletim sistemi 5.0 veya daha üstü ve Cisco WebEx Meetings uygulaması 9.0 veya daha üstü cihazlar için mevcuttur.

5 Sorun Raporu Oluşturma Artık hem Mac hem de Microsoft Windows kullanıcıları, WebEx toplantı, etkinlik veya eğitim uygulamasından sorun raporu oluşturabilirler. Sorun raporu, Teknik Destek ile sorun gidermek için kullanılabilen bir günlük dosyasıdır. Kullanıcılar, raporu ZIP dosyası şeklinde yerel olarak kaydetmeyi seçebilecekleri bir diyalog kutusu görürler. CISCO WEBEX EVENT CENTER Event Center E-Ticaret Toplantı sahipleri artık etkinliklere, programlara ve yayınlanmış etkinlik kayıtlarına erişim için kredi kartı ödemesi talep ederek gelir elde edebilirler. Aşağıdaki ödeme yöntemleri desteklenmektedir: PayPal ödeme işletim hizmetleri: o PayPal Payflow Pro o PayPal Website Payments Pro (BK) o PayPal Express Checkout (ABD ve Kanada) Banka kartları Kredi kartları E-ticaret özelliği ayrıca etkinliklerin ve web seminerlerinin daha hızlı edinilmesini teşvik edebilen promosyon kodu indirimlerini destekler. Etkinlik ücretleri ve promosyon kodları, etkinliği planlarken toplantı sahibi tarafından belirlenir. Site yöneticileri, e-ticaret özelliklerini etkinleştirmek ve yapılandırmak için PayPal ayarları ve promosyon kodları dâhil, WebEx Yönetim Aracını kullanabilirler. Yöneticiler ayrıca rapor ve promosyon kodları oluşturabilirler. CISCO WEBEX TRAINING CENTER Training Center E-Ticaret Geliştirmeleri Training Center'ın yeni bir e-ticaret İşlem Raporu vardır. Promosyon kodlarında (eski "kupon kodları") kişi listesi yükleme becerisi ve kodları canlı eğitim oturumlarına, kayıtlarına ya da her ikisine birden uygulama becerisi dâhil pek çok işlevsellik geliştirmesi yapılmıştır.

6 CISCO WEBEX HIZLI ERİŞİM ARAÇLARI Sürüm oluşturma Cisco WebEx sürümleri artık İndirilenler sayfasında görüntülenir. İndirilebilecek Hızlı Erişim Araçları kurulum dosyası, WebEx sitesinin en son desteklenen sürümüdür. Yeni bir sürümü erişilebilir olduğunda kurulum dosyası otomatik olarak güncellenir. sürüm numarası formatı artık WebEx sitesi sürüm versiyonu formatıyla daha tutarlıdır. Platforma özel yamalar uygulanabileceği için hem Windows hem de Mac sürüm numaraları görüntülenir. E-posta Şablonları (Windows) Bu sürümünden itibaren nın Windows sürümünde sadece bir e-posta davet şablonu mevcuttur (hem Microsoft Outlook hem de Lotus Notes). Toplantı sahipleri ve katılımcılar artık e-posta şablonunun yalnızca katılımcı sürümünü alabilirler, toplantı sahibi sürümü artık mevcut değildir. Bu değişiklik, toplantı sahibi bilgilerinin katılımcılara gönderilme ihtimalini ortadan kaldırır. Toplantı sahipleri WebEx sitesindeki, masaüstündeki veya mobil uygulamadaki toplantı bilgilerini görüntüleyerek hâlen toplantı sahibi anahtarlarının veya toplantı sahibi erişim kodlarının yerini belirleyebilirler. Hem Windows için Microsoft Outlook 2016'nın entegrasyonunun hem de Mac için Microsoft Outlook'un entegrasyonunun, toplantı e-posta şablonunun yalnızca katılımcı sürümünü zaten desteklediğini unutmayın. WBS30.5 sürümünden yükseltme yapan müşteriler, tek bir e-posta şablonu kullanılmasına izin veren, daha önceki Toplantı sahibi ve katılımcılar için e-posta şablonunun yalnızca katılımcı sürümünü kullan seçeneğinden haberdar olabilirler. Tüm kullanıcıları artık yalnızca tek bir e-posta daveti şablonu kullandığı için bu site yönetimi seçeneği artık erişilebilir değildir. Güncellemeleri Kontrol Etme WebEx güncellemelerini alabiliyorsanız Windows görev çubuğundaki WebEx Hızlı Erişim Araçları menüsünden veya Mac menü çubuğundaki WebEx menüsünden güncellemelerin erişilebilir olup olmadığını artık görebilirsiniz. Sistem en son güncellemeleri kontrol ederken süreç göstergesi görünür. Güncelleme mevcutsa hemen kurabilirsiniz. Desteğin Sonu WebEx nın bu sürümü artık Microsoft Outlook 2007'yi desteklememektedir. Ayrıca Yahoo ve AOL anlık ileti entegrasyonları nın bir sonraki sürümünde artık desteklenmeyecektir.

7 CISCO WEBEX SİTE YÖNETİMİ Tek Başına WebEx Siteleri için Self Servis Markalama Tek başına WebEx siteleri için yeni self servis markalama özelliği, müşterilere marka farkındalığını arttırmak için kendi WebEx sitelerini özelleştirme esnekliğini sağlar. Yöneticiler ve ortaklar, sağlamadan sonra markalama unsurlarını değiştirebilirler. Daha karmaşık markalama talepleri hâlen WebEx Bulut Hizmetleri Markalama Ekibi tarafından İşlem Talepleri üzerinden elle gerçekleştirilebilir. Aşağıdaki öğeler, self servis markalama üzerinden değiştirilebilir: Üst Bilgi: Logo görüntüsü, logo bağlantı URL'si ve tarayıcı sekme başlığı Sekme gezinmesi: Varsayılan renk şeması, fare ile üzerine gelme ve seçili sekmeler ve etiketleri, sekme sınırı ve Oturum Açma ve Oturum Kapama bağlantıları Sol gezinme: Birinci ve ikinci seviye menü öğeleri için renk şeması Alt Bilgi: Gizlilik Bildirimi ve Hizmet Koşulları Tek Başına WebEx Yönetim Aracı için Kullanıcı Deneyimi Geliştirmeleri Kullanışlılığı ve iş akışını iyileştirmek için tek başına WebEx Yönetim Aracı sayfalarına pek çok değişiklik yapılmıştır. WebEx Yönetim Aracı için Ayrı Sürüm Planı WebEx Yönetim Aracının artık Cisco WebEx kullanıcı uygulamasından ayrı olarak kendi sürüm planı vardır. Cisco Bulut İş Birliği Yönetimi Portalı ile WebEx Yönetim Aracı Kullanıcı Deneyimi Entegrasyonu Birleştirilmiş siteler için WebEx site yapılandırma sayfaları, rapor sayfaları ve kullanıcı yönetimi sayfaları artık Bulut İş Birliği Yönetim portalına gömülüdür ve yeni dizin sayfalarında listelenir. TÜM CISCO WEBEX CENTER'LARI Microsoft Office 2016 Destek Cisco WebEx artık Microsoft Office 2016 ve Mac için Office 2016'yı resmî olarak desteklemektedir.

8 Kanada Anti-Spam Kanunları ile Uyumluluk Kanada Anti-Spam Kanunları için bir uyumluluk bildirimi, tüm merkezler için aşağıdaki öğelerin kurulumu veya yükseltmesi sırasında görüntülenir: Toplantı uygulaması kurulumu ve güncellemeleri WebEx uygulama yükleyicisi WebEx Her Yerden Erişim ve Uzaktan Erişim Toplantı sahipleri ve katılımcıların kurulum veya güncelleme sırasında uygunluk bildirimini kabul etmeleri gerekir. Kullanıcı Adını Kurtarma Çoklu oturum açma (SSO) kimlik doğrulaması kullanılmayan bir WebEx sitesinde oturum açarken kullanıcı adınızı unutursanız oturum açma veya kayıt olma ekranından kullanıcı adınızı kurtarabilirsiniz. Kullanıcı Parolası Sıfırlama URL'sini Değiştirme için Zaman Aşımı İyileştirilmiş güvenlik için kullanıcı parolası sıfırlama URL'sini değiştirme için zaman aşımı, 72 saatten 24 saate düşürüldü. İyileştirilmiş Hata Mesajları WebEx sitesi sayfaları için sistem hatası mesajlarını anlamak artık daha kolay.

9 Düzeltilen Hatalar Bu sürümde aşağıdaki hatalar düzeltilmiştir. Bu sürümde düzeltilen tüm hataların tam listesi için WBS31.1 sürümü çıktıktan sonra sunulan sürüm notlarına bakın: adresinde Cisco Hata Arama Aracını kullanarak listelenen hatalarla ilgili ayrıntıları bulabilir ve diğer hataları arayabilirsiniz. Cisco.com kullanıcı adınızla ve parolanızla oturum açmanız gerekecektir. Hatalar önem seviyelerine göre derecelendirilir. Bu liste, önem seviyesi 1-5 olan, müşteriler tarafından bulunmuş ve çözülen hataları içermektedir. Önem seviyeleri hakkında bilgi için Cisco Hata Arama Aracı yardımına bakın: WBS31.1 Sürümünde Giderilen Hatalar Hata numarası Önem Seviyesi CSCux CSCux CSCux CSCuw Açıklama Windows proxy, Otomatik olarak ayarlanınca bir kullanıcının toplantıya katılamaması sorunu çözüldü. CMR Bulut toplantısındaki kullanıcıların videoda donma veya mozaik video görüntüsü yaşaması sorunu çözüldü. Video konferans sistemleri kullanan katılımcıların, mevcut yalnızca sesli kullanıcının silueti yerine en son videosu etkinleştirilen WebEx kullanıcısının videosunu görmesi sorunu düzeltildi. Kullanıcıların video konferans sisteminden başlatılmış olan CMR Bulut toplantılarında alçak bant genişliği hatası görmesi sorunu çözüldü. Etkilenen Ürün Bölümü CSCuw Profil adı, alfabetik olmayan karakterler içeren kullanıcının bir toplantıya geçici başvuruyla katılamaması sorunu çözüldü. CSCuv CMR Karma toplantı kaydında sesin eksik olması sorunu çözüldü. CSCux WebEx yla planlanan İş Birliği Toplantı Odaları (CMR) toplantılarında kullanıcının e-posta adresinin Cisco TelePresence sistemiyle karıştırılması sonucunda planlama hataları olması sorunu çözüldü.

10 Hata numarası Önem Seviyesi Açıklama Etkilenen Ürün Bölümü CSCux CSCux CSCuy CSCux CSCux CSCux Üretkenlik Araçları ile planlanan, tekrar eden bir toplantının WebEx sitesi toplantı listesinde bazen yanlış saat ve tarih görüntülemesi sorunu çözüldü. Mac nda Cisco TelePresence odası görüntüsünün, Cisco TelePresence Yönetim Paketi (TMS) sistem görüntüsüyle eşleşmemesi sorunu çözüldü. nın daha üst bir sürümüne güncelleme yaparken ağ kimliği hatası tespit edildikten sonra Hızlı Erişim Araçlarının cevap vermemesi sorunu çözüldü. nda Event Center toplantısının, Fransızca etkinlik daveti şablonunu takip etmemesi sorunu çözüldü. nda Bulut İş Birliği Yönetim portalı dizesinin, Kişisel Toplantı Odası "toplantı devam ediyor" e-posta şablonuna uygulanmaması sorunu çözüldü. CMR Bulut yetkilendirmesinin, toplantı sahibinin hesabı için WebEx site yönetimi seçeneklerinde doğru olarak görüntülenmemesi sorunu çözüldü. Site Yönetimi Destek ile İrtibata Geçmek için WebEx Messenger ve Meeting hizmetleri de dâhil olmak üzere herhangi bir Cisco WebEx hizmetinde kesinti yaşıyorsanız lütfen veya numaralı telefondan WebEx Yardım Masasını arayın. Ayrıca adresinden çevrim içi bilet açabilirsiniz. ABD dışındaysanız yerel destek numaraları için lütfen şu bağlantıya gidin: Saygılarımızla, WebEx Müşteri Hizmetleri Cisco Systems, Inc.

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin Xerox QR Code Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03999 QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin QR (Quick Response) Code Uygulamasını şu uygulamalarla birlikte kullanınız:

Detaylı

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03997 Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulamasını, ConnectKey özelliğine

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

Kişisel Bilgiler ve Kişisel olmayan bilgiler Kişisel bilgiler sizi bir birey olarak tanımlayan veya tanımlanmanızı sağlayan bilgilerdir.

Kişisel Bilgiler ve Kişisel olmayan bilgiler Kişisel bilgiler sizi bir birey olarak tanımlayan veya tanımlanmanızı sağlayan bilgilerdir. Gizlilik İlkesi Bu gizlilik ilkesi ( Gizlilik İlkesi ) zaman zaman değiştirilebilir. Değişiklikleri size özellikle bildirmeyeceğiz, bu nedenle bu Gizlilik İlkesi'ni yeniden okumak ve değişikliklerden haberdar

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde)

Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde) Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bluetooth,

Detaylı

Windows için Outlook WebEx Entegrasyonu Kullanıcı Kılavuzu (WBS31)

Windows için Outlook WebEx Entegrasyonu Kullanıcı Kılavuzu (WBS31) Windows için Outlook WebEx Entegrasyonu Kullanıcı Kılavuzu (WBS31) İlk Yayımlama Tarihi: 23 Mart 2016 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com

Detaylı

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016 Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe VTE-1016 7025693 1 Artık başlayabiliriz! Kontrol cihazınızı PlayStation TV sisteminize bağlama PS TV sisteminizle birlikte DUALSHOCK 3 veya DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazınızı

Detaylı

Müşteri Hizmetleri Mesajı

Müşteri Hizmetleri Mesajı Sayın Cisco WebEx Müşterileri, Cisco WebEx, bu mesajı önemli işletme görevlilerine göndermektedir. Cisco, aşağıdaki WebEx hizmetlerine bir Hizmet Paketi uygulayacaktır: Cisco WebEx Cisco WebEx Training

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek ve Sistem Ayarlarnıı Değiştirmek 36 4 Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Bu bölümde Görev Çubuğu Özelliklerini kullanarak, Görev Çubuğu

Detaylı

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365 OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU Office 365 Microsoft Office (Word, Excel vb.) dokümanlarınızı bulut platformuna taşımanızı sağlayan Office 365 ürününe https://portal.office.com/home adresinden

Detaylı

MikroÖdeme Servis Dökümanı

MikroÖdeme Servis Dökümanı MikroÖdeme Servis Dökümanı 1 TurkcellMobilÖdeme Nedir? TurkcellMobilÖdeme 36 milyonu aşkın Turkcell kullanıcısının cep telefonlarını kullanarak, sadece bir SMS ile, pratik bir şekilde ödeme yapmasına olanak

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, sahibinin ticari markasıdır ve Hewlett-Packard Company tarafından lisanslı olarak kullanılmaktadır.

Detaylı

Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu

Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu 2014 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan diğer ticari markalar,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

Autodesk Building Design Suite 2012. Sorular ve Cevapları

Autodesk Building Design Suite 2012. Sorular ve Cevapları Autodesk Building Design Suite 2012 Sorular ve Cevapları Autodesk Building Design Suite 2012 yazılımı, daha etkin tasarım yapmanıza ve iletişim kurmanıza yardım eder. Ödediğiniz fiyat karşılığında mükemmel

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu Sürücü Gönder Yönetici Kılavuzu Ocak 2013 www.lexmark.com Genel Bakış 2 Genel Bakış Sürücü Gönder, belirli bir yazıcı modelinin yazıcı sürücüsünü almanızı sağlar. Uygulama, size yükleme talimatlarını ve

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

MODÜL : 1 BİLGİSAYAR KULLANMA

MODÜL : 1 BİLGİSAYAR KULLANMA Kullanımı ( İşletmenlik ) Kursu Yıllık Planı Kurs Gün Hafta Ders Saati 1 1 4 2 1 4 3 1 4 4 1 4 5 1 4 6 2 4 7 2 4 8 2 4 KONULAR 1. Temel Bilgiler a. Donanım yazılım bilişim teknolojisi b. Bilgi ve iletişim

Detaylı

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim?

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi nedir? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi (MPSA), daha fazla esneklik ve kolaylaştırılmış self servis araçlar sağlayan basitleştirilmiş bir sözleşmedir. MPSA, Microsoft

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU OkulNET Kullanım Kılavuzu EKİM 2012 1 İçindekiler GİRİŞ...3 ANASAYFA...3 EĞİTİM...4 SINAVLAR...6 ŞUBEM...9 KİŞİSEL BİLGİLER...10 AJANDA...10

Detaylı

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir.

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir. BASILI YAYIN BAĞIŞI Basılı Yayın Bağışı Bağış, Yayın Kabul İlkelerine uygun mu? Tüzel ya da gerçek kişilerden gelen bağış talepleri ile ilgili yayınların içeriği hakkında bilgi alınır. ve Dokümantasyon

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :22.02.2011 Karar No :2011/DK-10/91 Gündem Konusu :İnternetin Güvenli Kullanımı. KARAR : 5809 sayılı Kanunun 4 üncü 6 ncı ve 50 inci maddeleri

Detaylı

Windows için Lotus Notes WebEx Entegrasyonu Kullanıcı Kılavuzu (WBS31)

Windows için Lotus Notes WebEx Entegrasyonu Kullanıcı Kılavuzu (WBS31) Windows için Lotus Notes WebEx Entegrasyonu Kullanıcı Kılavuzu (WBS31) İlk Yayımlama Tarihi: 23 Mart 2016 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Cisco Unified Personal Communicator

Cisco Unified Personal Communicator Frequently Asked Questions Cisco Unified Personal Communicator Temel Bilgiler 2 Uygunluk 4 Kişiler 6 Sohbet 8 Grup Sohbeti 10 Aramalar 12 Aramaları Aktarma, Duraklatma ve İletme 14 Sesli Posta 16 Web Toplantıları

Detaylı

ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş)

ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş) ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 84291 84292 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş) WiFi Ana Birimi İç Mekan Akıllı Fiş 84291 ednet.living İç Mekan

Detaylı

Bülten Başlığı. Birincil Yazı Başlığı. İkincil Yazı Başlığı. İş Adı. İlgi çeken özel konular: Bu sayıda:

Bülten Başlığı. Birincil Yazı Başlığı. İkincil Yazı Başlığı. İş Adı. İlgi çeken özel konular: Bu sayıda: İş Adı Bülten Başlığı Cilt 1, Sayı 1 Bülten Tarihi Birincil Yazı Başlığı İlgi çeken özel konular: Burada ilginizi çeken konuyu kısaca vurgulayın. Burada ilginizi çeken konuyu kısaca vurgulayın. Burada

Detaylı

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma Message Broadcasting Message Broadcasting, bir EasyMP Monitor eklentisidir. Yöneticiler eklentiyi kullanarak ağ üzerindeki bir veya daha fazla projektöre ya da tüm projektörlere mesaj veya duyuru gönderebilirler.

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri,

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri, İçindekiler ÖNSÖZ... 2 GİRİŞ... 3 Genel Kurul Toplantısı... 3 Yönetim Kurulu nda Üye ve Görev Değişiklikleri... 3 MMKD Stratejik Plan Çalışması... 3 PROJELER... 4 Kapılar Müzecilere Açık Projesi... 4 Derneklere

Detaylı

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM BAŞLANGIÇ REHBERİ KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM LEXPERA Yeni Nesil Hukuk Bilgi Sistemi, hukuki araştırmalarınızı

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

Sizin İçin Geliştirdiğimiz Tek Bir Yazılım Sistemi İle, İşletmenizi Profesyonelce Yönetin!

Sizin İçin Geliştirdiğimiz Tek Bir Yazılım Sistemi İle, İşletmenizi Profesyonelce Yönetin! Sizin İçin Geliştirdiğimiz Tek Bir Yazılım Sistemi İle, İşletmenizi Profesyonelce Yönetin! 2003 Yılında Kurulan Açılım Soft A. Ş. 2003-2005 arasında ARGE ve Ürün Geliştirme Faaliyetleri yürütmüştür. Bu

Detaylı

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

MD-3100 USB ADSL MODEM A B C D. Bilgisayarı açın Kurulum CD-ROM unu takın AÇIK. 2 Sürücüyü kurun. 3 Hiçbir işlem gerekmiyor 4

MD-3100 USB ADSL MODEM A B C D. Bilgisayarı açın Kurulum CD-ROM unu takın AÇIK. 2 Sürücüyü kurun. 3 Hiçbir işlem gerekmiyor 4 MD-300 USB ADSL MODEM Ürün bilgileri A. Güç göstergesi (açık: USB ve PC bağlantısı açık / kapalı: bağlantı yok veya PC kapalı B. ADSL LINK göstergesi (yanıp sönüyor: ADSL hattı aranıyor / sürekli yanıyor:

Detaylı

HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu

HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde)

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari

Detaylı

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU MESLEĞİN ADI Bilişim Teknolojileri İŞLEMİN ADI Bilgisayarın ilk açılış ayarlarını İŞLEM NUMARASI 2.1 İşletim sisteminin kurulumunu Montajı tamamlanmış bilgisayar, klavye, fare, monitör Sistemin ilk açılış

Detaylı

VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ. Hepsiburada, Kişiselleştirilmiş ve Hedefe Yönelik Pazarlamayı Optimize Etmek İçin Büyük Veriler Kullanıyor

VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ. Hepsiburada, Kişiselleştirilmiş ve Hedefe Yönelik Pazarlamayı Optimize Etmek İçin Büyük Veriler Kullanıyor VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ Hepsiburada, Kişiselleştirilmiş ve Hedefe Yönelik Pazarlamayı Optimize Etmek İçin Büyük Veriler Kullanıyor ŞİRKET hepsiburada WEB SİTESİ www.hepsiburada.com Müşteri 1998 yılında

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com Giriş Yönetim alanında yaşanan değişim, süreç yönetimi anlayışını ön plana çıkarmıştır. Süreç yönetimi; insan ve madde kaynaklarını

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK 1. DYS (Doküman Yönetim Sistemi) nin kullanımı için 3. parti bir programa ihtiyaç yoktur. Tamamen WEB tabanlı çalışmaktadır. 2. Sisteme http://dys.akdeniz.edu.tr

Detaylı

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ. EXCEL de Etkin Kullanım için Kısayollar

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ. EXCEL de Etkin Kullanım için Kısayollar Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ EXCEL de Etkin Kullanım için Kısayollar Lütfen Dikkat! Bu kitapta herhangi bir şekilde adı geçen ürün, marka veya şirket isimleri sahiplerine aittir. Kitapta yer alan

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ

OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ BAŞARI ÖYKÜSÜ: TOYS R US OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ Toys R Us mağazaları dünya çapında küçük ve büyük çocukların favori destinasyonu olarak bilinir! Emarsys B2C

Detaylı

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yaz l m ile çal ma esnas nda zaman iyi kullanmak için makro haz rlayabileceksiniz. ARA TIRMA Sürekli tekrar n yapt n zi lemlere

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 02.11.2015 Rev No: 02 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: Ferşad DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Özgür Yazılımlar ile VoIP Denetimi. Fatih Özavcı Bilgi Güvenliği Danışmanı fatih.ozavci@gamasec.net

Özgür Yazılımlar ile VoIP Denetimi. Fatih Özavcı Bilgi Güvenliği Danışmanı fatih.ozavci@gamasec.net Özgür Yazılımlar ile VoIP Denetimi Fatih Özavcı Bilgi Güvenliği Danışmanı fatih.ozavci@gamasec.net Konular VoIP Güvenliği VoIP Güvenlik Denetim Süreci Denetim Kapsamının Belirlenmesi Ağ Altyapısı Analizi

Detaylı

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları 1 Şubat 2016 tarihinde düzenlendi Sayfa 1 / 5 Bu belgede MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi'nin ("Teklif"), hem Microsoft Corporation ( Microsoft ) hem de katılımcı müşteri ( Müşteri ) için uygunluk gereksinimleri

Detaylı

Dersin İçeriği (Temel Bilgi Teknolojileri)

Dersin İçeriği (Temel Bilgi Teknolojileri) Bilgisayara Giriş Bilgisayarların Tarihçesi İlk Bilgisayarlar Kişisel Bilgisayarlar ve Sonrası Bilgisayarların Yapısı ve Bileşenleri Bilişim Sistemleri ve Etkileri Bilgisayar ve Donanım Donanım Birimleri

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15 İMZALAMA ARACI Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 ANKARA Versiyon : 1.0 1/15 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş... 5 2 İmzalama Aracı

Detaylı

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde!

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde! Koru1000 Koru1000 beklentilerinizin ötesinde! 2016 5 10 15 bar 16 Koru1000 Ölçemezsen, Yönetemezsin! 2 Koru1000 bir ENVEST ürünüdür. envest ba k y y! Envest, enerji ve su verimliliğini ön planda tutan,

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYELİK KILAVUZU 2011 ÜYELİK Yatırımcılar, e-yönet portalına sicil numaraları ve şifreleriyle üyelik yapabilmektedir. Yatırımcı sicil numarası

Detaylı

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h... Page 1 of 7 Tevkifatlı Satış Faturası listesinin excel dosyası olarak oluşturulması için gerekli açıklamalar Oluşturulan excel dosyasının yüklenmesinde karşılaşılan sorunların çözümü (Teknik açıklamalar)

Detaylı

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler 1 Aralık 2015 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Beyanname E-Beyanname Hazırlama ve Takip Modülü ETA:E-Beyanname modülü ile bir mali müşavirlik bürosunda veya bir şirkette

Detaylı

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T H A R D D I S K A D A P T E R I DC OE / MS BATA O UT SO B UH SU BB 2 1 - I N - 1 R E A D E R O N E T OUC H B A C K U P 3 P O

Detaylı

Yıllarca bu konuda çalışan görüntü işleme uzmanlarının önerisi. Artık ArcGIS ile entegre

Yıllarca bu konuda çalışan görüntü işleme uzmanlarının önerisi. Artık ArcGIS ile entegre ENVI EX CBS kullanıcıları için görüntü işleme yazılımı Yıllarca bu konuda çalışan görüntü işleme uzmanlarının önerisi Artık ArcGIS ile entegre Uydu veya hava sensörlerine ait görüntülerin artalan verisi

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sayın Prefix İş Ortağımız, Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İşletmenize daha fazla kazanç sağlayabilmek, daha kaliteli ve daha süratli hizmet verebilmek için, mevcut

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Hızlı Referans Kılavuzu www.scopus.com

Hızlı Referans Kılavuzu www.scopus.com Hızlı Referans Kılavuzu www.scopus.com Scopus eşdüzey denetimli literatürün, araştırmayı izleme, analiz etme görselleştirmek için bibliyometrik araçlara sahip olan en geniş özet ve alıntı veri tabanıdır.

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 Bu faaliyette verilen bilgiler ile belgeye uygun nesne iģlemlerini (Ģekil, resim, grafik, metin kutusu vb.) planlı ve hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA Kelime

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

Sirküler 2015/009 14 Eylül 2015

Sirküler 2015/009 14 Eylül 2015 Sirküler 2015/009 14 Eylül 2015 Konu: Elektronik Tebligat Uygulaması Zorunluluğu 27 Ağustos 2015 tarih ve 29458 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 456 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik

Detaylı

IBM Donanım Bakım İşlemleri Kılavuzu

IBM Donanım Bakım İşlemleri Kılavuzu IBM Donanım Bakım İşlemleri Kılavuzu v 3.20 Son gözden geçirme 2 Kasım 2010 Sahibi: Michel Papaiconomou Yazar: Malcolm Gooding Gözden Geçirenler: Auguste Lacroix, Andy Wright, Hermann Staub, Nenad Mraovic,

Detaylı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı Ürün bilgileri Alıcı Fare Miniklavye A: Gösterge B: Bağlantı düğmesi Kurulum C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı H: Pil yuvası I: Bağlantı

Detaylı

1. Cihaz Ekleme. Bir cihaz eklemek için. Önerilen DVR ayarları:

1. Cihaz Ekleme. Bir cihaz eklemek için. Önerilen DVR ayarları: ipolis mobile Türkçe ios ver 2.0 ipolis mobile, SAMSUNG ağ Kamerasını, Encoder veya DVR'ı uzaktan kontrol etmenizi sağlayan bir akıllı telefon uygulamasıdır. Kullanım kılavuzu iphone ile kullanıma yönelik

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin.

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Cihazın ön tarafında orta kısımda 2 adet aralık tuşu yer

Detaylı

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı Öğr. Gör. Cansu AYVAZ GÜVEN

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı Öğr. Gör. Cansu AYVAZ GÜVEN Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı Öğr. Gör. Cansu AYVAZ GÜVEN Elektronik Pazarlama Pazarlama Karması Bakımından İnternet Özellikleri 1. Kişiye Özel Üretim: Müşterilerin kişisel istekleri

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ADV 9910 I

Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ADV 9910 I Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ADV 9910 I Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Beko ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yüksek kalite ve teknoloji ile üretilmiş olan ürününüzün size

Detaylı

Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu

Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu Mobil Form ile Evrak İşine Son! Vodafone Mobil Form Kurumunuzun kağıtlar üzerinde formlar şeklinde yürüttüğü iş süreçlerini dijital platforma taşıyan bir mobil uygulamadır.

Detaylı

MY16 Enterprise Mobility Suite (EMS) Benimseme Teklifi Sık Sorulan Sorular

MY16 Enterprise Mobility Suite (EMS) Benimseme Teklifi Sık Sorulan Sorular MY16 Enterprise Mobility Suite (EMS) Benimseme Teklifi Sık Sorulan Sorular 1 ŞUBAT 2016 GENEL BAKIŞ 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren uygun EMS SKU'larından en az 150 adet yeni lisans satın alan net yeni

Detaylı

İŞLEM BASAMAKLARI, KARŞILAŞILABİLECEK HATALAR ve ÇÖZÜM YOLLARI

İŞLEM BASAMAKLARI, KARŞILAŞILABİLECEK HATALAR ve ÇÖZÜM YOLLARI İŞLEM BASAMAKLARI, KARŞILAŞILABİLECEK HATALAR ve ÇÖZÜM YOLLARI Yapılacak işlemleri 4 basamak halinde inceleyelim. 1. (Bilgi aktarımı) İdarenin yapması gereken bilgi güncelleme işlemleri 2. (Bilgi aktarımı)

Detaylı

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows Vista Ultimate, Vista'nın tüm özelliklerini içinde barındırıyor ve en pahalısürüm olarak listede yerini alıyor. SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 1 GHz 32-bit işlemci

Detaylı

5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ

5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ 5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ KONULAR 1. Kumanda Devreleri 2. Doğru Akım Motorları Kumanda Devreleri 3. Alternatif Akım Motorları Kumanda Devreleri GİRİŞ Otomatik kumanda devrelerinde motorun

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 25/03/2015-36685 *BE6P3A0FN* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Sayı : 24382287-100- Konu : Ortak Dersler Hk. ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA

Detaylı

Misyonu, Mobile ve web pazarın ihtiyaçlarını firmalar/kişiler için en iyi şekilde analiz ederek sonuç odaklı ürünler ve çözümler üretmektir.

Misyonu, Mobile ve web pazarın ihtiyaçlarını firmalar/kişiler için en iyi şekilde analiz ederek sonuç odaklı ürünler ve çözümler üretmektir. ROA markası altında filizlenmiş genç, dinamik ve çözüm odaklı olarak çalışmayı prensip edinmiş olan ROA Smart mobile odaklı proje ve ürünler geliştiren yazılım evi / ajanstır. Misyonu, Mobile ve web pazarın

Detaylı

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden OPER:01 Yayım 3 tr-tr Kullanıcı talimatları İşletim analizi Scania CV AB 2015, Sweden Genel Genel Bu kullanıcı talimatları, Scania bayilerindeki makine çalışanları ve teknisyenler için yazılmıştır. İşletimsel

Detaylı

Backup Premium Hızlı Başlangıç Kullanım Kılavuzu

Backup Premium Hızlı Başlangıç Kullanım Kılavuzu Hakkında Memeo Backup Premium, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Backup Premium değerli ve önem verdiğiniz belgelerinizi otomatik olarak yedekleyerek, istediğiniz zaman dosyalarınızı

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Q-BIZ VIEWER NEDİR?... 3 2. Q-Biz Viewer a Giriş... 3 3. Q-Biz Viewer Ayarları... 3 3.1. Yerleşim... 4 3.1.1. Pencere Yönetimi... 4 3.1.2. Paylaş... 5 3.1.3.

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı