YAPIDA YALITIM Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YAPIDA YALITIM Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız."

Transkript

1 YAPIDA YALITIM Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. 1. ( ) Isı yalıtımı yapılmamış bir binada, ısı kayıplarının %20 - %25 i yalıtımı yapılmamış çatılarda oluşmaktadır. 2. ( ) Çatılarda ısı yalıtımı, binalardaki yangın çıkma ihtimalini güçlendirir. 3. ( ) Mineral yün esaslı şilteler, kullanılmayan çatı aralarının ısı yalıtımında döşemeye serilerek uygulanır. 4. ( )Alüminyum folyo kaplı şilteler, folyolu tarafı sıcak tarafta kalacak şekilde uygulanmalıdır. 5. ( ) Çatılarda kullanılan ısı yalıtım malzemelerini su ve nemden korumaya gerek yoktur. 6. ( ) Su yalıtım örtüsü, ısı yalıtım levhasının altında veya üstüne uygulanabilir. 7. ( )Mertek aralarına uygulanacak yalıtım malzemelerinin sabitlenmesinde saten alçı kullanılır. 8. ( )Betonarme kırma çatılarda ısı yalıtımına gerek yoktur. 9. ( ) Çatılar, eğimi %1.5 civarında olan teras çatılar ve %33 (özel koşullar ile %40) olabilen eğimli çatılar olarak iki gurupta sınıflandırılır. 10. ( ) Teras çatı ısı izolasyonunda kesinlikle buhar kesici kullanılmaz. ( ) 11. ( ) Isı yalıtım malzemesi, su yalıtım malzemesinin yapıştırma sıcaklığına dayanıklı ve rijit değil ise yalıtım katmanı üzerine eğim betonu dökülmeli ve su yalıtım malzemesi eğim betonun üzerine uygulanmalıdır. 12. ( ) Yalıtım malzemeleri gece-gündüz değişimi ve UV ışınlarından etkilenmez. 13. ( ) Üzerinde gezilemeyen teraslarda kullanılan çakıllar köşeli ve keskin kenarlı olmalıdır. 14. ( ) Üzerinde gezilen çatılarda keçe üzerine en az 5 cm kalınlıkta bir beton atılır. 15. ( ) Üzerinde gezilen teraslarda ağır yüklere dayanım göstermesi bakımından XPS levhalar kullanılmalıdır. 16. ( ) Ters teras çatılarda yoğunluğu en az 30 kg/m³ olan, %10 deformasyonda basma mukavemeti 300 kpa olan, iki yüzü zırhlı, kenarları binili ve difüzyonla su emmesi %3'ün altında olan ekstrüde polistiren köpük (XPS) levhalar kullanılır. 17. ( ) Ters teras çatılarda çatıda biriken yağmur suyunun drenajı için betonarme üzerine en az %2 eğim sağlayacak şekilde eğim betonu dökülür. 18. ( )Ters teras çatılarda bahçe çatı uygulaması yapılacak ise, çakıl katmanı üzerine filtre tabakası serildikten sonra onunda üzerine bitki toprağı yerleştirilerek uygulama tamamlanır. 19. ( ) Kullanım amaçlarına göre çeşitli özelliklere sahip çelik çatılarda kullanılan ısı yalıtım levhaları sandviç paneller olarak da adlandırılmaktadır. 20. ( ) Çelik çatılarda kullanılan yalıtım levhaları dayanıksız olduğundan her 5 yılda bir değiştirilmelidir. 21. ( ) Çatı eğiminin %10 un altında olduğu durumlarda, kompozit üst yüzü su yalıtım örtüsü kaplanmalıdır. 22. ( )Sandviç panellerde kullanılan sentetik örtüler, detayın gerekliliklerine uygun uzama katsayısı ve buhar difüzyon direncine sahip olmalıdır. 23. ( ) %10 un üzerindeki eğimli çatılarda hiçbir zaman iki yüzü metal paneller kullanılmaz.

2 24. ( ) Çatı panellerindeki galvanizli sac veya alüminyum levha kalınlığı panelin en az 120 kg/m² uzun süreli yayılı yük tasıma hesabına göre tespit edilir. 25. ( ) Eğimin %10 un altında olduğu, genellikle %1-2 lik eğimli büyük boyutlu çatılarda membranlı sandviç paneller kullanılır. 26. ( ) Membranlı sandviç panellerde çatıda biriken su, oluklar vasıtasıyla atılır. 27. ( ) Mineral yünlü sandviç çatı panellerde yalıtım çekirdeğinin montajdan önce ve sonra ıslanmaması için tedbir alınmalıdır. 28. ( ) Yerinde yapılan uygulamalarda, taşıyıcı metal levha üzerine buhar kesici uygulanmasına gerek yoktur. 29. ( ) Bir binayı üstünden etkileyen yağmur, kar, rüzgâr, sıcak ve soğuk gibi dış etkilerden korumak üzere binanın en üstünde inşa edilen yapı elemanına çatı denir. 30. ( ) Çatılarda su yalıtımı, binalardaki yangın çıkma ihtimalini güçlendirir. 31. ( ) Membranlar su geçirimliliği en fazla olan yalıtım malzemeleridir. 32. ( ) Yalıtım malzemesi örtüsünün enine bindirmeleri en az 10 cm, boyuna bindirmeleri ise en az 1 cm olmalıdır. 33. ( ) Çatı çevresi boyunca, baca diplerinde ya da rulo başlarında membran en az üç metre tam yapıştırılarak uygulanmalıdır. 34. ( ) Su yalıtım örtüsü, ısı yalıtım levhasının altında veya üstüne uygulanabilir. 35. ( ) Polimer bitümlü membranlar ile çalışmak çok basittir. 36. ( ) Betonarme kırma çatılarda su izolasyonuna gerek yoktur. 37. ( ) Çatılar, eğimi %1. civarında olan teras çatılar ve %33 (özel koşullar ile %40) olabilen eğimli çatılar olarak iki gurupta sınıflandırılır. 38. ( ) Teras çatılar üzerinde gezile bilen, üzerinde gezilemeyen ve bahçe çatı olarak 3 gruba ayrılır. 39. ( ) Su yalıtım malzemeleri, uygulama yapılacak terasın kullanım amacına göre belirlenmelidir. 40. ( ) Akrilik esaslı su yalıtım malzemeleri tiner ile seyreltilir. 41. ( ) Poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri sürülerek veya püskürtülerek uygulanır. 42. ( ) Bitüm esaslı su yalıtım malzemeleri akıcı değildir. 43. ( ) Kristalize olan çimento esaslı yalıtım malzemeleri yalıtım yapılacak yüzeydeki boşlukları ürettiği kristaller sayesinde doldurarak su yalıtımı yapar. 44. ( ) Kullanım amaçlarına göre çeşitli özelliklere sahip çelik çatılarda kullanılan ısı ve su yalıtım levhaları, sandviç paneller olarak da adlandırılmaktadır. 45. ( ) Çelik çatılarda kullanılan yalıtım levhaları, dayanıksız olduğundan her yılda bir değiştirilmelidir.

3 46. ( ) Çatı eğiminin %10 un altında olduğu durumlarda, kompozit üst yüzü su yalıtım örtüsü kaplanmalıdır. 47. ( ) Sandviç panellerde kullanılan sentetik örtüler, detayın gerekliliklerine uygun uzama katsayısı ve buhar difüzyon direncine sahip olmalıdır. 48. ( ) %10 un üzerindeki eğimli çatılarda hiçbir zaman iki yüzü metal paneller kullanılmaz. 49. ( ) Çatı panellerindeki galvanizli sac veya alüminyum levha kalınlığı panelin en az 120 kg/m² uzun süreli yayılı yük tasıma hesabına göre tespit edilir. 50. ( ) Eğimin %10 un altında olduğu, genellikle %1-2 lik eğimli büyük boyutlu çatılarda membranlı sandviç paneller kullanılır. 51. ( ) Membranlı sandviç panellerde, çatıda biriken su, oluklar vasıtasıyla atılır. 52. ( ) Mineral yünlü sandviç çatı panellerde yalıtım çekirdeğinin montajdan önce ve sonra ıslanmaması için tedbir alınmalıdır. 53. ( ) Yerinde yapılan uygulamalarda, taşıyıcı metal levha üzerine buhar kesici uygulanmasına gerek yoktur. Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz. 54. Isı yalıtımının amacı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir? A) Yapıyı su etkilerine karşı korumak B) Yapıyı aşırı ses etkilerine karşı korumak C) Yapıdaki ısı kayıplarını önlemek D) Yapının temelini korumak 55. Aşağıdakilerden hangisi ısı yalıtımının yararlarından değildir? A) Enerji tüketimini azaltır. B) Boyanın çatlamasını önler. C) Sağlıklı yaşam sunar. D) Çevrenin korunmasına katkıda bulunur. 56. Binalarda ısı kayıpları en çok nerelerde olur? A) Havalandırma bacalarında B) Banyo ve WC lerde C) Pencerelerde D) Duvarlarda 57. Aşağıdakilerden hangisi ısı yalıtım malzemelerinin özelliklerinden değildir? A) Erime B) Su ve neme karşı dayanım C) Sıva tutuculuk D) İşlenebilirlik 58. Aşağıdaki yalıtım malzemelerinden hangisi ısı yalıtım malzemesi değildir? A) EPS levhalar B) XPS levhalar C) Sprey poliüretan D) Cam 59. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Cam yünü bir ısı yalıtım malzemesidir. B) Döşenen ısı yalıtım levhaları arasında 3 mm boşluk olmalıdır. C) Isı yalıtımında kullanılacak malzeme ısıl hesaplarına göre belirlenmelidir. D) Toprak altı yalıtımlarda ısı yalıtımından önce su yalıtımı yapılmalıdır.

4 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcükleri yazınız. 60. Isı yalıtım katmanının kalınlığı; toprak altı dış duvara sahip hacmin kullanım amacına bağlı olarak standardında verilen esaslara göre belirlenmelidir. 61. Toprak altı dış duvarların yüzeyi düzeltilip.yapıldıktan sonra ısı yalıtım levhaları yapıştırılarak veya serbest olarak temel duvarı üzerine şaşırtmalı olarak ek yerlerinde derz oluşmayacak şekilde yerleştirilir. 62. Yapılan bir ısı yalıtım işleminin amacına uygun olabilmesi için en önemli etmen, en az maliyetle en iyi.. sağlamaktır. 63. Isı yalıtım malzemelerinin temel işlevi olan ısı geçişlerini engellemesi için. yüksek olması gereklidir. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. 64. ( ) Mahallerin kullanım amacına ve bulunulan bölgenin iklim şartlarına bağlı olarak, döşemelerde kullanılan ısı yalıtım levhaları imal edildikleri malzemeye göre çeşitlilik göstermektedir. 65. ( ) XPS su yalıtımında kullanılan bir yalıtım malzemesidir. 66. ( ) Bazalt, diyabaz, dolomit gibi kayaların ergitilerek püskürtüldükten ve bakalit ile karıştırılıp daha sonra özel işlemlerden geçirilmesi sonucu elde edilen mineral yüne taş yünü denir. 67. ( ) Isı yalıtım uygulamalarında yalıtım kalınlığı TS 625 standardına göre hesaplanmalıdır. 68. ( ) Isı yalıtım malzemeleri, su emmeyen bir yapıda olmalıdır. 69. ( ) Yalıtım malzemeleri döşemeye yerleştirilirken aralarında boşluk bırakılmamalıdır. 70. ( ) Toprağa oturan zeminlerde ısı yalıtım şekli diğer yalıtım şekilleri ile aynıdır. 71. ( ) Mantolama sisteminde duvar, kolon ve kirişlerin tümü bina dışından her iki yüzü pürüzlü ve oluklu imal edilen ekstrude polistren veya diğer cins ısı yalıtım levhaları ile kaplanır. 72. ( ) Mantolama işleminde sadece dış duvarlar koruma altına alınmalıdır. 73. ( ) Mantolama, bina cephesinde hem ısı hem de su yalıtımı sağlar. 74. ( ) Mantolama yapılmış bir binada yangın tehlikesi çok büyüktür. 75. ( ) Uygun olmayan mantolama malzemeleri ileride büyük sorunlara yol açmaktadır. 76. ( ) Mantolama işlemi yapılırken subasman profillerine ihtiyaç yoktur. 77. ( ) Dübelleme de bina yüksekliğine kesinlikle dikkat edilmelidir. Her üç katta bir rüzgâr yükünde ciddi artışlar yaşanacağı için bina köşelerinde dübel sayısı %20 arttırılmalıdır. 77. ( ) İç duvar ve ısı köprülerinde yoğuşma, rutubetli alanlar, küf oluşması ve çatlamalar doğru yalıtım çözümünün uygulanması ile etkili bir şekilde önlenebilir. 78. ( ) İç duvarlarda kullanılan yalıtım malzemelerinin ısı iletkenlik değeri W/m.K'den büyük olmalıdır. 79. ( ) Boyut kararlılığı 60 C ve %90 bağıl nemde boyut kararlılığı uzunluk ve genişlikte boyutsal değişim sıfır olmalıdır. 80. ( ) Isı yalıtım levhalarının alçı sıva ile yapışma mukavemeti 80 kpa'dan düşük olmalıdır. 81. ( ) Yalıtım malzemelerinin basma dayanımları 200 kpa'dan düşük olmamalıdır. 82. ( ) İçten ısı yalıtım yapılırken ısı köprülerine fazla dikkat edilmesine gerek yoktur. 83. ( ) Yüzeyin yapışmaya uygun olması ve kat yüksekliğinin 3 metreyi aşmaması hâlinde levhalar dübel ile tespit edilmeyebilir. Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz. 84. Su yalıtımı aşağıdakilerden hangisidir? A) Yapıyı su etkilerine karşı korumak B) Yapıyı dış etkenlere karşı korumak C) Yapıyı ve konforu tehdit eden ısıdan korumak D) Sıcak su ile soğuk suyun birbirine karışmasını önlemek

5 85. Aşağıdakilerden hangisi su yalıtımında kullanılan gereçlerden değildir? A) Taş yünü B) Poliüretan esaslı malzeme C) Çimento esaslı malzemeler D) Polimer bitümlü su yalıtım ürünleri 86. Aşağıdakilerden hangisi su yalıtımının sağladığı faydalardan değildir? A) Donatıların paslanmasını önler. B) Suyun bir ortamdan diğerine geçerken enerji kaybetmesini sağlar. C) Bakteri ve küf oluşmasını önler. D) Bina ömrünü uzatır. 87. Aşağıdakilerden hangisi çimento esaslı su yalıtım malzemesi çeşididir? A) Çimento esaslı polietilan mebran B) Cam yünü C) Kristalize olan çimento esaslı malzeme D) Çimento esaslı pomza 88. En az bir bileşeni çimento içeren, su ile karıştırılarak ve sürülerek uygulanan su yalıtım malzemesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Kiremit altı yalıtım malzemesi B) Çimento esaslı yalıtım malzemesi C) Polimer bitümlü su yalıtım malzemesi D) Kuvars 89. Aşağıdakilerden hangisi poliüretan esaslı malzemelerin özelliklerinden değildir? A) Beton yüzeye fırça, rulo ile sürülerek veya püskürtülerek uygulanır. B) Çatlak köprüsü kurabilme özelliğine sahiptir. C) % 400 lere varan oranlarda elastiklik gösterir. D) Isı yalıtımı sağlar. 90. Aşağıdakilerden hangisi akrilik esaslı malzemelerin özelliklerinden değildir? A) Su ile seyreltilerek kullanılır. B) Hepsi UV ışınlarına dayanıksızdır. C) Birinci kat astar olmak üzere en az üç kat uygulanır. D) Islak hacimlerde, teraslarda vs. kullanılabilir. 91. Beton elemanların imalatı sırasında imalat kolaylığı sağlamak, betonun kalitesini artırmak, istenen özelliklerin verilmesini sağlamak ve su geçirimsizliği elde etmek amacıyla kullanılan toz ya da sıvı hâldeki su yalıtım malzemesinin genel adı nedir? A) Yapı kimyasalları B) Akrilik esaslı su yalıtım malzemesi C) Poliüretan esaslı malzemeler D) Mebran 92. Aşağıdakilerden hangisi yapı kimyasalları ile su yalıtımı yapmanın faydalarından değildir? A) Beton kalitesini artırır. B) Betonda su geçirimsizliği sağlar. C) Betona istenilen özellik sağlar. D) Beton elemanının imalatı sırasında imalatı zorlaştırır. 93. Aşağıdakilerden hangisi kimyasal su yalıtım malzemesi çeşidi değildir? A) Derz malzemeleri B) Beton katkıları C) Harç katkıları D) Bitüm esaslı katkılar 94. Su yalıtımında beton katkıları çimentonun en fazla yüzde kaçı olabilir? A) % 10 B) % 1 C) % 5 D) % Yalıtım malzemesi uygulanırken köşe dönmeleri, maksimum verim almak için kaç derece olmalıdır? A) 90 B) 60 C) 30 D) Yalıtım malzemesi serilirken eklemelerde malzemeler üst üste en az ne kadar bindirilmelidir? Enine Boyuna A) 2 cm 5 cm B) 5 cm 10 cm C) 10 cm 15 cm D) 15 cm 20 cm

6 Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. 97. ( ) Genellikle konutlarımızda kullandığımız mahallerden banyo, tuvalet, mutfak, balkon ve teraslar ıslak hacimler olarak değerlendirilmektedir. 98. ( ) Seramik derzleri, suyun geçişi açısından risk oluşturan bölgelerden değildir. 99. ( ) Su yalıtımı yapılması için inşa edilen binanın en az üç yıl beklemesi gerekmektedir ( ) Su yalıtımında kullanılacak beton harçları en az 300 dozlu olmalıdır ( ) Tavanlarda görülen su lekeleri, damlacıklar veya oluşan küfler binanın ısı yalıtımına ihtiyaç duyduğunu göstermektedir ( ) Su yalıtımı yapılacak mekânların su ile alakalı fiziksel ve hidrolik hesapları yapılmalıdır ( ) Islak hacim mekânlarında, yalıtım malzemesi tam olarak kurumadan duvar veya zemin kaplaması yapılabilir ( ) Yaşadığımız mekanlarda gürültüye yol açan sesler iki sınıfa ayrılır. Bunlar ortam sesleri ve darbe seslerdir ( ) Katlar arası ses yalıtımı, ortam seslerinin ve darbe seslerinin iki kat arasında geçişini önlemeyi ve yaşanılan mekândaki topuk sesini kesmeyi hedefler ( ) Katlar arası ses yalıtımında malzemenin yoğunluğu, hücresel yapısı ve fiziksel dayanımı önemli bir faktör değildir ( ) Zeminde ses yalıtımı insan sağlığı için oldukça gereklidir ( ) Ergitilmiş camdan elde edilen ısı ve ses izolasyonunda kullanılan, bükülebilir, ateşe dayanıklı cam liflerine polietilen denir ( ) Hücresel yapı, ses yalıtım malzemelerinin bir özelliğidir ( ) Ahşap yünü levhalar neme karşı çok dayanıklıdır ( ) Duvarda ve döşemede ses yalıtımı için kullanılan yalıtım malzemeleri genellikle aynı malzemelerdir ( ) Sert yüzeyli malzemeler sesi çok iyi tutarak son derece sağlıklı bir yalıtım yapar ( ) Mantar levhalar, poliüretan levhalar gibi petrol türevi malzemelerden imal edilir ( ) Ses yalıtım uygulaması bina içi veya bina dışından yapılabilir ( ) Alçı veya çimento esaslı yapıştırıcı üreticisinin tavsiyeleri doğrultusunda hazırlanır ( ) Hava alması amacıyla duvara yapıştırılan malzemelerin arası 5 cm açık bırakılmalıdır ( ) Isı ve ses yalıtım levhaları şaşırtma metodu ile yerleştirilmelidir.

7 117. ( ) Ses yalıtımı bölme duvarlarda uygulanmamalıdır ( ) Gürültü odaklı ses yalıtımı genelde eğlence yerleri, jeneratör daireleri, asansör makine daireleri, hidrofor daireleri v.b. gibi yerlerde uygulanmaktadır ( ) Gürültü odaklı ses yalıtımında kullanılan paneller ne kadar ağır olursa o kadar başarılı yalıtım sağlanır ( ) Ses yalıtım malzemelerinin özel alçı, çimento esaslı yapıştırıcı harçları veya yangına dayanıklı sıvı yapıştırıcı ile yüzeye uygulanmasına Yapıştırma ile yapılan ses yalıtımı denir ( ) Püskürtme yöntemi ile yapılan izolasyonlar ses yalıtımına karşı etkili değildir ( ) Dış cepheye ses yalıtımı uygulanırken kullanılan yapıştırıcı harcı sıvı yapıştırıcı olmalıdır ( ) Dış cepheye döşenen yalıtım malzemesi şaşırtma metodu ile yapıştırılmalıdır ( ) Dübelleme işlemi yapıştırma harcı sürülmeden önce uygulanmalıdır ( ) Gürültünün kendi kaynağında yok edilmesi mümkün olmadığı zaman, ortamda yayılmasını engellemek için gerekli önlemler alınır ( ) Akustik, ısı ve nem ile ilgilenen bir bilim dalıdır ( ) Boş ve kapalı ortamlarda ses daha çok yankı yapar ( ) Akustik ses yalıtımı, stüdyolarda, sinemalarda, dershanelerde, toplantı ve seminer odalarında yapılmalıdır ( ) Akustik tavan panelleri nem yalıtımında kullanılan bir malzemedir ( ) Derzli akustik paneller, ahşap panelin arka tarafına belirli aks aralıklarıyla deliklerin açılması, ön tarafına da deliklere uygun akslarla derzlerin açılmasıyla akustiklik özelliği kazanan panellerdir ( ) Akustik yalıtım uygulamaları, profilli, yapıştırma ve püskürtme yöntemleri ile yapılmaktadır ( ) Mekanik ekipmanların, yapılarda yarattığı gürültü problemlerine çözüm getirmek ve sismik koruma maksadıyla kullanılan malzemelere titreşimi yok eden malzemeler denir ( ) Sentetik kauçuk veya özel plastikten imal edilmiş yayların iç sönümlemeleri daha küçüktür ( ) Titreşim izolasyonu yapılmadan önce makinelerin titreşim değerleri hesaplanmalıdır ( ) Halatlı vibrasyon elemanları, hassas cihaz ve ünitelerin hem titreşimlerini engelleyip yapıya zarar vermesini engellemek hem de kendi çalışma sistemlerini korumak amacıyla kullanılır.

8 136. ( ) Genellikle titreşimin yoğun olduğu döşemelerde mantar levhalar kullanılmamalıdır ( ) Titreşim izolasyonunda titreşimi önleyecek makine kaidelerinden yararlanılmalıdır ( ) Titreşime yol açacak makineler ile kaide betonu arası izolasyon yapılmasına gerek yoktur ( ) İzole edilecek makinelerde montaj sırasında mekanik vinçler kullanılmalıdır ( ) Kalıba alınmış betonun üst yüzeylerine ya da saha betonlarının üzerine istenen terazide kaplama yapmanın temeli tesviye betonudur ( ) Tesviye betonu dökümü ile yüzey düzgünlüğü sağlanmaz ( ) Kum ve çakılın doğada bir arada bulunmasına karışık (tüvenan) agrega denir ( ) Beton agregalarının seçiminde dayanıklı olmasına bakılmaz ( ) Betonda karışım için deniz suyu kullanılmalıdır ( ) Dökülecek olan tesviye betonunda uyulması gereken standart TS 802 dir. Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz. 146) Aşağıdakilerden hangisi tesviye betonu dökümünde kabul edilen en az beton kalınlığı ne olmalıdır? A) 5,0 cm B) 2,5 cm C) 8,5 cm D) 10,0 cm 147) Aşağıdakilerden hangisi geniş sahalarda dökülen tesviye betonu dökümü esnasında boş kalan anoların beton ile doldurulması gereken zamandır? A) 1-2 Gün B) 1-2 Hafta C) 3-4 Gün D) 3-4 Hafta 148) Aşağıdakilerden hangisi beton tamamlandıktan sonra anoların söküp yerine beton dökülmesi gereken zamandır? A) 1 Gün B) 2 Gün C) 3 Gün D) 4 Gün 149) Aşağıdakilerden hangisi normal hortum terazi ile ölçü alınırken yerden yaklaşık olarak kaldırılıp ölçü alınacak mesafedir? A) 2,0 m B) 3,0 m C) 4,0 m D) 1,0 m 150) Aşağıdakilerden hangisi dökülecek olan tesviye betonunun uyulması gereken TS numarasıdır? A) TS 800 B) TS 802 C) TS 810 D) TS ) Aşağıdakilerden hangisi sentetik (hazır) şap dökme kalınlığıdır? A) 1,0 4,0 cm B) 2,5 5,0 cm C) 0,5 3,0 cm D) 3,0 6,0 cm 152) Aşağıdakilerden hangisi çimento şapı dökme yüksekliğidir? A) 0,2 0,5 cm B) 0,5 1,0 cm C) 2,0 3,0 cm D) 2,5 5,0 cm 153) Sentetik (hazır) şap dökümünde anolar ne zaman sökülmelidir? A) 2 gün sonra B) 1 gün sonra C) Mastar yapıldıktan 1 saat sonra D) Mastar yapıldıktan sonra hemen 154) Geniş alanlarda sentetik (hazır) şap dökümü yapılırken mastar çekildikten sonra yüzey düzeltilmesi ne ile yapılmalıdır? A) Mala ile B) Helikopter ile C) Tahta mala ile D) Tilfir ile 155) Şap dökümünden ne kadar zaman önce şap dökülecek alan sulanmalıdır? A) dk. B) dk. C) dk. D) dk.

9 Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız ( ) Poliüretan makinesi malzemeyi uygun karışımla ve yüksek basınçla yüzeye püskürtür ( ) Tornavidalar duvarlara kanal açmak maksadıyla kullanılmamalıdır ( ) Çok zorunlu olduğu durumlarda düz uçlu tornavidalar keski maksatlı kullanılabilir ( ) Her çeşit inşaat işlerinde baret kullanmak gerekli değildir ( ) Püskürtme yalıtım yapılırken eldiven ve koruyucu maske kullanmak zorunludur ( ) Otomatik kaynak makinelerinde bakıma gerek yoktur ( ) Şalumo ile çalışırken mutlaka koruyucu eldiven kullanılmalıdır ( ) Proje okumalarında proje ölçeğinin bilinmesine gerek yoktur ( ) Yalıtım proje ve detaylarını makine mühendisleri hazırlar ( ) Yalıtım detayları, proje çizilmeden önce yapının neresinde hangi tür yalıtım yapılacağı hakkında gerekli bilgileri verir ( ) İnşaatı yapan firma ya da kişiler, belirtilen yalıtım malzemelerini kullanmaya zorunlu değildir ( ) Mimari projeyi meydana getiren kat planı, kesitler vb. planlarda hem iç, hem de dış ölçülendirme yapılır ( ) Isı yalıtım hesapları TS 825 e göre yapılmalıdır ( ) Yalıtım hesapları düzgün yapılmazsa binada çökme tehlikesi meydana gelebilir ( ) Parlak yüzeylere yalıtım yapılırken yalıtım harcının daha sağlam yapışması için parlak yüzeyin pürüzlendirilmesi gerekir ( ) Yalıtım yapılacak yüzeyde yağ birikintisi varsa bu birikintiyi sadece su ile temizlemek yeterlidir ( ) Yapılarda statik çatlaklar mekanik yöntemlerle kırılarak açılmalı ve uygun bir tamir harcı ile doldurulmalıdır ( ) Korozyon; yapılar için çok önemli bir tehlike unsuru değildir ( ) Uzun ömürlü ve estetik yalıtım yapmanın en önemli şartlarından birisi de hiç kuşkusuz kaplama yüzeyinin hazırlanmasıdır ( ) Betonarme imalat sırasında kullanılan demir çubukların geçirilmesi için kullanılan deliklere tij delikleri denir ( ) Derin çatlakların tamiri için çeşitli mineral ve reçine esaslı ürünler kullanarak bir iğne ya da uç kullanarak manuel ya da motorlu pompa sayesinde çatlak aralığından madde zerk etmek suretiyle tamir edilebilirler ( ) Depo planlaması yapılırken özellikle kullanılacak malzemelerin etkilenme durumlarına göre yerleştirme işlemi yapılmalıdır ( ) Depolarda havalandırma kanallarının olmasına gerek yoktur ( ) Arızalı ve bakım gerektiren alet ve makineler yetkili kişilerce kontrol edilmelidir ( ) Binalarda olduğu gibi malzeme depoları da dış etkenlere karşı yalıtılmalıdır ( ) Yalıtım malzemelerinin istifinde depolama önemli değildir ( ) Metal aksamlı el aletleri zaman zaman mazot ile silinerek paslanmanın önüne geçilmelidir ( ) Yalıtım püskürtme makineleri her kullanımdan sonra temizlenmese de olur.

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI ÇATILARDA ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATILARDA ISI YALITIMI Çatılarda ısı yalıtımı için; cam

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. TOPRAK ALTI DIŞ DUVARLARDA ve TEMELLERDE ISI YALITIMI Toprak Temaslı Beton Perde Duvarlar Koruma Duvarlı A- Toprak B- Baskı duvarı C- Su yalıtım malzemesi D- Isı yalıtımı (ekstrüde polistiren köpük)

Detaylı

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2)

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) 2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) Sağlıklı ve rahat yaşam sadece uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlarda mümkündür. Yapılarda görülen rutubetli alanlar, küf oluşması

Detaylı

İÇERİK Uygulama Detayları

İÇERİK Uygulama Detayları İÇERİK 1 Çağdaş yapı konsepti ve Yalıtım 2 Malzeme ve detay seçimi ile ilgili temel bilgiler 3 Isı Yalıtım Malzemeleri 4 Uygulama Detayları 5 Yürürlükteki Mevzuatlar 1 Temel Uygulama Kuralları Isı Köprüsü

Detaylı

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 APP MODİFİYELİ, PLASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (APP- Ataktik Polipropilen) Tanımı Polione, her türlü iklim koşulunda uygulanmak

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1- Çatı örtüsü 2- Nefes alan su yalıtım örtüsü 3- Çatı tahtası 4- Havalandırılan çatı arası boşluğu 5- Isı yalıtımı 6- Buhar dengeleyici

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. Ters Teras Çatılarda Isı Yalıtımı Ters teras çatılarda, ısı yalıtımı su yalıtım örtüsünün üzerinde yer alır. Bu sebeple kullanılacak olan ısı yalıtım malzemesi dış iklim koşullarına (sıcak, soğuk, yağmur

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. Geleneksel Teras Çatılarda Isı Yalıtımı Bu detayda su yalıtım katmanı ısı yalıtımının üzerinde yer almaktadır. Çatı sistemi, alttan buhar kesici ile su buharına karşı korunurken, üstte uygulanan su

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS)

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 SBS MODİFİYELİ, ELASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (SBS- Stiren Bütadien Stiren) Tanımı SBS modifiyeli İzomax Gold bitümlü su

Detaylı

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ - ISIPAN ISIPAN PRM LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ 1 ODE ISIPAN ODE ISIPAN DT/ BD 0,03-0,03 W/mK lik ısı iletkenlik katsayısına, 0-0 kpa basma dayanımına, Bünyesine su almayan yapıda ve optimum

Detaylı

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) Su Buharı Difüzyon Direnç Katsayısı (μ) Yangın Sınıfı TS EN 11 Sıcaklık Dayanımı ( C) (Uzun Süreli) Sıcaklık Dayanımı (

Detaylı

A- Ahşap parke B- Ahşap kör döşeme C- Ahşap kadronlar arası ısı yalıtımı D- Su yalıtım örtüsü E- Grobeton (mala perdahı) F- Blokaj G- Toprak zemin

A- Ahşap parke B- Ahşap kör döşeme C- Ahşap kadronlar arası ısı yalıtımı D- Su yalıtım örtüsü E- Grobeton (mala perdahı) F- Blokaj G- Toprak zemin TOPRAĞA BASAN DÖŞEME DETAYLARI 1- Döşeme kaplaması 2- Şap 3- Bir kat serbest su yalıtım örtüsü (XPS kullanılırsa ayırıcı keçe tabakası) 4- Isı yalıtımı 5- Su yalıtımı 6- Grobeton 7- Blokaj 8- Toprak zemin

Detaylı

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME THERMOMEX ISI,SES YALITIMI ile SU İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME TEMEL ÖZELLİKLER TANIM Yapısında bulunan özel hafif agregalar ve polimerler sayesinde her koşulda kolayca hazırlanıp rahatlıkla uygulanabilen

Detaylı

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI

ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI VE TERASTA SU YALITIMI Genel olarak eğimi % 5

Detaylı

GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE

GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE İyisini iste! GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE HERHANGİ BİR UYGULAMA YAPILMADAN 12 AY BOYUNCA

Detaylı

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K PU ELAST Bitüm-Poliüretan Esaslı Çift Komponentli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı Bitüm-Poliüretan esaslı, çift bileşenli, hızlı kürlenen, kalıcı ve yüksek esnekliğe sahip, soğuk uygulanan su yalıtım

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EKSTRÜDE POLİSTREN KÖPÜK (XPS)

Detaylı

Kırca Yapı dekorasyon Olarak ısı yalıtımında bir markayız.

Kırca Yapı dekorasyon Olarak ısı yalıtımında bir markayız. Kırca Yapı dekorasyon Olarak ısı yalıtımında bir markayız. Isi yalitimi, yatay olarak döfleme betonu altina serilir. Zemine oturan dösemelerde, isi yalitimi olarak bünyesine su emmeyen ve yüksek basma

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TAŞ YÜNÜ Taş yünü, volkanik bir kaya olan bazalt

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. KIRMA ÇATILARDA ISI YALITIMI 1.1 Tavan Arası Döşemesi Üzerine Yapılan Isı Yalıtımı 1- Çatı örtüsü 2- Su yalıtımı 3- Çatı tahtası 4- Havalandırılan çatı boşluğu 5- Isı yalıtımı 6- Buhar dengeleyici 7-

Detaylı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı ALTYAPI TASARIM ÖNERİLERİ Çatı Kaplamaları 6. Güncellenmİş Baskı Havalandırmalı veya havalandırmasız çatıların inşası doğruluk kriterlerine bağlı değildir. Her iki tasarımın da planlama ve uygulama şartlarına

Detaylı

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 A- SİSTEM TANIMI: Konutların, otellerin, spor merkezlerinin, stadyumların, alış veriş merkezlerinin,

Detaylı

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 APP MODİFİYELİ, PLASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (APP- Ataktik Polipropilen) Tanımı Polione, her türlü iklim koşulunda uygulanmak

Detaylı

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI

TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI TEMEL PERDE YÜZEYLERDE SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Toprak altında kalan betonarme perde yüzeylerin dıştan İZOTEX markalı Su Yalıtım Membranı ile yüzeye yapıştırılması suretiyle su yalıtımının yapılması

Detaylı

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI Yeni Bina İnşaatlarında veya mevcutların restorasyonunda İzoBOZZ ve Feltbi Ürünleri Isı ve Ses Yalıtımı sağlamak ve açık alanlarda çınlama - yankılanma

Detaylı

ADERTEK GENEL TANIM. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda ANA ÖZELLİKLER. Yapıştırma Alçısı. n Konutlar. n Ofis ve yönetim binaları

ADERTEK GENEL TANIM. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda ANA ÖZELLİKLER. Yapıştırma Alçısı. n Konutlar. n Ofis ve yönetim binaları ADERTEK Yapıştırma Alçısı GENEL TANIM TANIM ALLEV alçı levha, EPS (genleştirilmiş polistren), XPS (haddelenmiş polistren), mineral yünler (camyünü, taşyünü) ve yalıtımlı kompozit levhaları; tuğla, beton,

Detaylı

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Bu sistemde

Detaylı

06.03.2009 İÇİNDEKİLER

06.03.2009 İÇİNDEKİLER 06.03.2009 1. DUVARLAR İÇİNDEKİLER 1.1 Duvarların Sınıflandırılması 1.2 Duvarların Görevleri 1.3 Kagir Duvarlar 1.4 Cam Tuğla Duvarlar 1.5 Modüler Duvarlar 06.03.2009 DUVARLAR Duvarlar, yapılarda mekanları

Detaylı

Baumit Karo Yapıştırıcıları, Derz Dolgular ve Su Yalıtım Ürünleri

Baumit Karo Yapıştırıcıları, Derz Dolgular ve Su Yalıtım Ürünleri Baumit, ve Su Yalıtım Ürünleri Karo Uygulamalarında Profesyonel Çözümler İleriye yönelik fikirler. Karo Uygulamalarında Profesyonel Çözümler Her Yüzey İçin Farklı Ürün Baumit, karo yapıştırıcıları ve derz

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva.

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Baumit PRIMO 2 Kaba Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Bileşimi Kalsiyum hidrat, çimento, sıva kumu, katkı maddeleri. Kullanım

Detaylı

Baumit DuoContact. Yapıştırma ve Sıva Harcı

Baumit DuoContact. Yapıştırma ve Sıva Harcı Baumit DuoContact Yapıştırma ve Sıva Harcı Ürün Baumit EPS Isı Yalıtım Sistemleri, taşyünü ve XPS ürünleri için uygun, mineral esaslı toz formda hazır yapıştırma ve sıva harcıdır. Bileşimi Çimento, organik

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS)

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 APP MODİFİYELİ, PLASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (APP- Ataktik Polipropilen) Tanımı Daha çok ıslak zeminler, temel bohçalamaları,

Detaylı

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI TS 825 in Bina Yaklaşımı Her hacim ayrı ayrı

Detaylı

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası Baumit PRIMO 1 Kalın Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Đç mekanlarda son kat olarak kullanılabilir. Dış mekanlarda

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

DUVAR TEKNİKLERİ İÇİNDEKİLER

DUVAR TEKNİKLERİ İÇİNDEKİLER T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ YAPI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ DUVAR TEKNİKLERİ DERS NOTU Öğr.Grv.Gökhan GÖRHAN 1 1. DUVARLAR İÇİNDEKİLER 1.1 Duvarların Sınıflandırılması 1.2 Duvarların Görevleri

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EXPANDE POLİSTREN KÖPÜK (EPS)

Detaylı

Ses ve Isı Yalıtım Şiltesi

Ses ve Isı Yalıtım Şiltesi Ses ve Isı Yalıtım Şiltesi Ürün Tanımı : izobozz, geri dönüşüm polyester elyaftan iğneleme teknikliği ile kimyasal yapıştırıcı kullanılmadan üretilen ses ve ısı yalıtım ürünüdür. 1 Genel ve Teknik Özellikleri;

Detaylı

Baumit ArtlinePutz. Kaplama

Baumit ArtlinePutz. Kaplama Baumit ArtlinePutz Kaplama Ürün Cephelerin dekoratif tasarımında kullanılan, kullanıma hazır, kıvamlı, organik bağlayıcılı, ince kat örtücü bir kaplamadır. Dış ve iç cepheler için tane dokuya sahip bir

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

4) Aşağıdakiler yalıtım malzemelerinden hangisinin en yüksek ısı sıcaklığı 110 derecedir? A.Camyünü B.Poliüretan C.Taşyünü D.Ekspande polistiren

4) Aşağıdakiler yalıtım malzemelerinden hangisinin en yüksek ısı sıcaklığı 110 derecedir? A.Camyünü B.Poliüretan C.Taşyünü D.Ekspande polistiren 1) Isı yalıtımı yapılmamış bir binada, ısı kayıplarının ne kadarı yalıtılmamış çatılarda oluşmaktadır? A. % 5 - % 10 u B. %10 - %15 i C. %20 - %25 i D. %30 - %40 ı 4) Aşağıdakiler yalıtım malzemelerinden

Detaylı

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama PVC PANEL KİREMİT 2 3 4 1 6 5 1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama ÜRÜN BİLGİSİ ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle

Detaylı

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Çatı kaplaması için kullanılan malzemeler şunlardır.

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. İÇERDEN ve ÇİFT DUVAR ARASI ISI YALITIMI Dış cepheye ısı yalıtımı uygulamalarının gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı durumlarda ısı yalıtımı içten uygulanabilir. İçten uygulamalarda; ısı köprülerine

Detaylı

Baumit GranoporTop. (GranoporPutz) Kaplama

Baumit GranoporTop. (GranoporPutz) Kaplama Baumit GranoporTop (GranoporPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, yapay reçine bazlı ince kat kaplama (son kat kaplama). Dış ve iç cepheler için, tane veya çizgi sıva dokularına sahip bir

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ALÇI DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ALÇI BLOK DUVAR Alçı panel, alçının belirli oranda suyla karıştırılıp

Detaylı

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 AQUAPANEL UNIVERSAL 8mm PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 2 A- SİSTEM TANIMI: Mevcut duvar sistemlerinin

Detaylı

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler MEMBRAN ÜRÜN KATALOĞU HAKKIMIZDA Yapı kimyasalları sektöründe 20 yılı aşkın süredir Türkiye pazarına hizmet veren firmamız, 2011 yılından itibaren hedefini

Detaylı

EKOKAT -IS 101- YALITIMLI İÇ SIVA

EKOKAT -IS 101- YALITIMLI İÇ SIVA EKOKAT -IS 101- YALITIMLI İÇ SIVA 1 EKOKAT IS 101 YALITIMLI İÇ SIVA ÜRÜN TANIMI : EKOKAT - IS 101 Yalıtımlı İç Sıva, perlit esaslı iç cephe yalıtım sıvasıdır. KULLANIM ALANLARI : Yalıtımın dış cepheden

Detaylı

Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası

Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası Teknik Bülten Baumit open Reflect Yalıtım Plakası Ürün Bloklanmış köpük ve ekstrüde polistirol parçacıklı köpükten ısı yalıtım plakası. Baumit open - Die KlimaFassade ve Baumit open S - Die SanierKlimafassade

Detaylı

Duvarlar ve Duvar Malzemeleri

Duvarlar ve Duvar Malzemeleri Duvarlar ve Duvar Malzemeleri Duvarlar ve Duvar Malzemeler Taş, tuğla, briket vb. gibi malzemelerle değişik şekillerde, taşıyıcı veya bölme amaçlı olarak düşey şekilde örülen elemanlara duvar denir. Duvarlar

Detaylı

Baumit MPI 25. Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır.

Baumit MPI 25. Makine Sıvası. Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Baumit MPI 25 Makine Sıvası Ürün Đç mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı kireç/çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Bileşimi Kalsiyum hidrat, çimento, sıva kumu, perlit, katkı maddeleri. Özellikler

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

YALITIMLI ÇATI ve CEPHE PANELLERİ

YALITIMLI ÇATI ve CEPHE PANELLERİ 1. METAL ÖRTÜLÜ ÇATI ve CEPHELERDE ISI YALITIMI 1.1 Sandviç Paneller Genel olarak sandviç paneller; iç ve dış metal levha ve yalıtım çekirdeğinden oluşur. Yapıların dış kabuğunu ısı ve su yalıtımlı olarak

Detaylı

YÜKSEK FEN KURULU KARARI

YÜKSEK FEN KURULU KARARI : Değişiklik ve ilaveler YÜKSEK FEN KURULU KARARI 01.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere Bakanlığımız nın 24.02.2010 tarih ve 2010/16 sayılı kararı ile; 2010 yılına ait İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatıyla

Detaylı

İÇ MEKAN KURU DUVAR MALZEMELERİ

İÇ MEKAN KURU DUVAR MALZEMELERİ İÇ MEKAN KURU DUVAR MALZEMELERİ Herkese Kazandırır BEYAZ COREX, iç mekanlarda bölme duvar, giydirme duvar ve asma tavan yapımında kullanılan standart alçı levhadır. Ürün Kodu Uzunluk Ağırlık Ambalaj Ankara

Detaylı

Gelişmiş olan ülkelere göre Türkiye de kişi başına tüketilen enerji miktarı 1/3 oranında olmasına karşın, ısınma için sarf ettiğimiz enerji 2 kat

Gelişmiş olan ülkelere göre Türkiye de kişi başına tüketilen enerji miktarı 1/3 oranında olmasına karşın, ısınma için sarf ettiğimiz enerji 2 kat YALITIM Yapı ve yapının içindekileri (eşya, insan, hayvan v.b) dış ortamın olumsuz etkilerinden (su, rutubet, ses, ısı ve yangın) korumak için alınan önlemlere yalıtım denir. Yalıtım Çeşitleri Şunlardır:

Detaylı

YEŞİL ÇATI VE TERAS BAHÇELERDE SU YALITIMI YAPILMASI

YEŞİL ÇATI VE TERAS BAHÇELERDE SU YALITIMI YAPILMASI YEŞİL ÇATI VE TERAS BAHÇELERDE SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Yeşil Çatı ve Teras Bahçelerin, İZOTEX Su Yalıtım Membranı kullanılarak su izolasyonun yapılması işidir. YÜZEY HAZIRLIĞI: Mevcut perde dış yüzünde

Detaylı

BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF

BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF Alfa Hibrit Polimer Esaslı Tek Komponentli Şeffaf Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF Negatif ve pozitiften, - 5 ºC ve üstü sıcaklıklarda, ıslak zeminlere

Detaylı

ISI YALITIM MANTOLAMA REFERANSLARIMIZ ISI YALITIM MALZEMELERİNDEN BEKLENEN ÖZELLİKLER. Isı İletkenlik

ISI YALITIM MANTOLAMA REFERANSLARIMIZ ISI YALITIM MALZEMELERİNDEN BEKLENEN ÖZELLİKLER. Isı İletkenlik MÜTEAHİTLİK İSTANBULDA ANTALYADA REFERANSLARIMIZ 15 PROJE 11 PROJE ISI YALITIM MANTOLAMA REFERANSLARIMIZ İSTANBULDA ANTALYA İZMİT,TE TEKİRDAĞ,DA YALOVA,DA 30 PROJE 17 PROJE 16 PROJE 13 PROJE 10 PROJEMİZ

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 10/2015

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 10/2015 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 10/2015 Aquapanel Matkap Uçlu Vida Aquapanel İç ve Dış Cephe Plakalarının 0,8-2,00 mm arası sac kalınlığında metal konstrüksiyonlara tespit edilmesinde kullanılan

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

YERDEN ISITMA VE YALITIM ÜRÜNLERİ ESPAN ISIBOARD. ısıtaş. inşaat A.Ş.

YERDEN ISITMA VE YALITIM ÜRÜNLERİ ESPAN ISIBOARD. ısıtaş. inşaat A.Ş. YERDEN ISITMA VE YALITIM ÜRÜNLERİ ESPAN ISIBOARD ısıtaş 1950 inşaat A.Ş. R ISITAŞ HAKKINDA Üretim çalışmalarına 1950 yılında soba imalatıyla başlayan ISITAŞ, 2008 yılına kadar Türkiye,Balkan Ülkeleri,Azerbaycan

Detaylı

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır?

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Problem / Çözüm Önerileri Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır. Özellikle, Yüksek

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Yapıların zeminle temas eden bölümlerinin

Detaylı

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç.

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Baumit Vorspritzer Ön Serpme Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Bileşimi Çimento, sıva kumu, katkı maddeleri Özellikler Uygulandığı yüzeyin tutucu

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ YAPILAN İŞLER Bina Dış Cephe Gerekli Yüzey Hazırlıklarının ve Gerekli Tamiratların Yapılması Dış Cephenin

Detaylı

THERMOMASS YAPI SİSTEMİ

THERMOMASS YAPI SİSTEMİ THERMOMASS YAPI SİSTEMİ TÜRKİYE PREFABRİKASYON BİRLİĞİ 14. PREFABRİKASYON SEMPOZYUMU 17.05.2016 SEDAT ARIMAN THERMOMASS NEDİR? THERMOMASS YAPI SİSTEMİ, ısı yalıtımlı, betonarme sandöviç, taşıyıcı veya

Detaylı

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur.

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur. Decoser CTP Duvar ve Tavan Kaplama Levharı Montaj Detayları Decoser levhalar sadece sert duvar yüzeylerine kaplanmalıdır ( ahşap, alçı levhalar, ince sıva vs ). Duvar yüzeyleri temiz, düz, kuru ve düzgün

Detaylı

"Isı Yalıtımında Doğru Çözüm" Tasarruf etmenin en hesaplı yolu...

Isı Yalıtımında Doğru Çözüm Tasarruf etmenin en hesaplı yolu... "Isı Yalıtımında Doğru Çözüm" Tasarruf etmenin en hesaplı yolu... PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER Promanto Isı Yalıtım Levhası Yapıştırma Harcı Shapemate IB Isı Yalıtım Levhası Promanto

Detaylı

ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU. TEKNĠK ġartnamesġ

ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU. TEKNĠK ġartnamesġ ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU TEKNĠK ġartnamesġ 1- TERAS ÇATI UYGULAMASI MALZEME TEKNĠK ġartnamesġ Isı Yalıtımlı Bahçe Teras Çatı katman tanımlaması 1. Eğim Betonu 2. Astar (STOPER Astar veya

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI

OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI SIVA UYGULAMASI KAPLAMA UYGULAMALARI 1 derz yerleri kapatılmalıdır. derz yerleri alkali dayanımı yüksek derz bandı ve derz dolgusu kullanılarak kapatılmalıdır. TEKNİK

Detaylı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI 3. Bölüm 1 BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI Kalıp Malzemeleri Bir kalıp sistemini meydana getiren kısımlar kaplama ve kalıp iskelesi olmak üzere ikiye ayrılır.

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

DIŞ CEPHE LEVHALARI. BoardeX. PermaBase. BoardeX. BoardeX 15 mm. PermaBase

DIŞ CEPHE LEVHALARI. BoardeX. PermaBase. BoardeX. BoardeX 15 mm. PermaBase DIŞ CEPHE LEVHALARI BoardeX BoardeX, dış cephe kuru duvar sistemlerinin yapımında, dış cephe kaplama malzemelerinin altında, saçak altı imalatlarından her türlü ıslak hacimlerde kullanılan, üzeri cam elyaf

Detaylı

ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM

ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM ÇATI YALITIMI TERAS YALITIMI TEMEL PERDE YALITIMI KATLAR ARASI YALITIM BORU HATTI YALITIMI SOĞUK HAVA DEPO YALITIMI DONDURUCU YALITIMI TANK-SİLO YALITIMI DEPO YALITIMI

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama Baumit SilikatTop (SilikatPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, mineral esaslı, silikat ince son kat dekoratif kaplamadır. Dış ve iç cepheler için, Tane veya Çizgi dokuya sahip sıva dokulu

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ

TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ TEK İSKELETLİ DIŞ CEPHE SİSTEMİ Tek İskeletli dış cephe sistemi, daha hızlı imalat istenilen, az katlı (2-3 kat gibi) betonarme veya çelik binalarda, dış cephe duvar sistemlerinde kullanılır. Isı yalıtımında

Detaylı

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI STANDART Tanım : Fayans, seramik yapıştırıcı, Çimento esaslı, gri Toz Kullanım : Seramik, fayans için yatay ve düşeyde ıslak ortamlarda kullanıma uygun

Detaylı

-Teknoser 100, yapısında bulunan kuvars agregadan dolayı yük ve trafik durumuna göre aşınma direnci istenen mahallerde uygulanır.

-Teknoser 100, yapısında bulunan kuvars agregadan dolayı yük ve trafik durumuna göre aşınma direnci istenen mahallerde uygulanır. TEKNOSER 100 Bayındırlık Poz No: 4.613/F04 gri Yüzey Sertleştirici Ürün Tanımı: Taze beton yüzeylere uygulanan, çimento, sert kuvars agrega, kimyasal katkılar, özel renklendirici pigment ve polimer katkılardan

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU CEPHE KAPLAMA KILAVUZU STONITE TERASTONE STONITE Terastone yüzey kaplamaları yapısına giren materyallerin estetik ve mekanik özelliklerini öne çıkaran doğal bir üründür. Üretiminde kullanılan İtalyan Breton

Detaylı

UYGULAMA EL KİTABI LINEFLEX EPDM MEMBRAN

UYGULAMA EL KİTABI LINEFLEX EPDM MEMBRAN UYGULAMA EL KİTABI LINEFLEX EPDM MEMBRAN GİRİŞ Bu kılavuz Lineflex EPDM Membranın uygulama esaslarını içerir. İlk bölümde Lineflex EPDM Membran uygulama alanları ve uygulaması yapılacak bölgenin hazırlanmasına

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. TERAS ÇATILARDA ISI YALITIMI ÇATILARDA ISI YALITIMI 1.1 GELENEKSEL TERAS ÇATILARDA ISI YALITIMI Bu detayda su yalıtım katmanı ısı yalıtımının üzerinde yer almaktadır. Çatı sistemi, alttan buhar kesici

Detaylı

TERRATHERM-MANTO DIŞ CEPHE ISI YALITIM SĐSTEMLERĐ

TERRATHERM-MANTO DIŞ CEPHE ISI YALITIM SĐSTEMLERĐ TERRATHERM-MANTO DIŞ CEPHE ISI YALITIM SĐSTEMLERĐ Inşaat sektörünün lider isimleri Đzocam ve Weber Markem, dış cephe ısı yalıtım sistemleri alanında gerçekleştirdikleri çözüm odaklı işbirliğinin sağladığı

Detaylı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı Format 1 grubu 15.001/2B Örnek Formatı in Adı: Makine ile her derinlikte yumuşak ve sert toprağın kazılması (gevşek ve bitkisel toprak, gevşek silt, kum, kil, siltli kil, kumlu kil, gevşek kil, killi kum

Detaylı