ROTA ARAÇ TAKİP SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ROTA ARAÇ TAKİP SİSTEMİ"

Transkript

1 İçindekiler Tablosu SİSTEME GİRİŞ... 2 İZLEME VE DENETLEME... 5 SON KONUM RAPORU... 5 ALARM DENETLEME... 6 RAPORLAR... 7 KONUM RAPORU... 7 GÜNLÜK ZAMAN DİLİMLİ KONUM RAPORU... 9 ARAÇ AKTİVİTE RAPORU ARAÇ AKTİVİTE NOTLARI HIZ LİMİTİ AŞIM RAPORU MESAFE RAPORU GÜNLÜK HAREKET RAPORU ARACI KULLANAN PERSONEL RAPORU PERSONELİN KULLANDIĞI ARAÇLAR RAPORU ARAÇ PERSONEL KULLANIM RAPORU TABLOLAR AYLIK HAREKET TABLOSU SAATLİK HAREKET TABLOSU (ÖZET) SAATLİK HAREKET TABLOSU GÜNLÜK HAREKET TABLOSU MOTOR ÇALIŞMA TABLOSU AYLIK CEZA PUANI TABLOSU İŞ YÖNETİMİ PERSONEL TANIMLAMA ÜRÜN TANIMLAMA DEMİRBAŞ TANIMLAMA SEVKİYAT PLANLAMA SEVKİYAT İZLEME UYGULAMASI HESAP YÖNETİMİ ARAÇ VE GRUP YÖNETİMİ ARAÇ BÖLGE İLİŞKİLENDİRME ALARM YÖNETİMİ KULLANICI HESABI YÖNETİMİ... 55

2 SİSTEME GİRİŞ ROTA ARAÇ TAKİP SİSTEMİ Rota araç takip sistemine adresinden bağlanabilirsiniz. Açılan sayfa da sisteme girişe tıklayınız. Sisteme giriş yapabilmek için kullanıcı adı ve şifrenizi girerek 'sisteme giriş' düğmesine tıklayınız.

3 Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranda harita üzerinde araçlarınızın yerlerini ve konumlarını görebilirsiniz. Kullanıcı bilgileri: Rota araç takip sistemine giriş yapılan kullanıcı bilgilerinizi gösteren kısımdır. Menü çubuğu: Uygulama fonksiyonlarına erişim için kullanabileceğiniz menülerin bulunduğu kısımdır. Araç listesi: Araçlarınızı belirlemiş olduğunuz gruplara göre listeleyerek bu bölümden görebilirsiniz. Harita penceresi: Haritanın detaylarını grafiksel olarak gösteren penceredir. Araçlarınızı bu harita üzerinde görebilirsiniz. Araç Listesi: Aşağıda resmi bulunan araç listesinde sistemde kayıtlı olan ve izlemeye yetkili olduğunuz araçları gruplara ayrılmış olarak listeler. Araç Listesinde her araç plakası ile ifade edilir. Plakasının sol tarafındaki işaret alanı seçili olan araçlar harita üzerinde gösterilir. Bir aracı harita üzerinde görmek istemiyorsanız onay işareti kaldırmanız yeterlidir. Listelenen her aracın sol tarafında parantez içinde güncel hızını görebilirsiniz. Ayrıca Araçlar durumlarına göre listede renklendirilirler. Buna göre duran araçlar gri renkle, hareket eden araçlar yeşil renkle ifade edilirler. İstediğiniz bir aracın üstüne çift tıkladığınızda harita aracı ortalayacak şekilde otomatik olarak kaydırılacaktır.

4 Liste içinde beyaz zemin üstüne siyah yazı ile yazılan grup başlıklarının üstüne çift tıklayarak gruptaki araçları listede gizleyerek listeyi kısaltabilir veya gizlenmiş bir grubu genişletebilirsiniz. Grubun solundaki onay kutusundaki işareti kaldırdığınızda gruptaki tüm araçlar haritadan kaldırılacaklardır. Aynı şekilde işaret koyduğunuzda gruptaki tüm araçlar haritada gösterilecektir.

5 İZLEME VE DENETLEME SON KONUM RAPORU Araçlarınızın konumlarını son sinyal zamanı ile görebilmenizi sağlar. 1 ) Tüm araçlarınızın ya da belirli bir gruptaki araçlarınızın o an ki konum bilgilerini almanızı sağlar. 2 ) Araçlarınızın konum raporlarını seçtiğiniz zaman içinde yeniler ve konum raporunuzu gösterir. Son Konum Raporu organizasyon, denetleme ve güvenlik açısından önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle bölgesi ve rotası belirli araçların işlerini zamanında yapıp yapmadıklarının denetlenmesinde güvenilir bir yöntemdir.

6 ALARM DENETLEME Araçlarınız belirlediğiniz bölge ve güzergâhlara uğradığı zaman size bilgi verilmesini sağlar. Açılan sayfa da alarm türünü, plakasını, tarih ve saat zamanlarını görebilirsiniz.

7 RAPORLAR Raporlar menüsü ile tarih ve zaman aralığını belirleyerek; aracınızın konumunu, hızını, yapmış olduğu toplam yolu, aracı kullanan personel hakkında bilgi almanızı sağlar. KONUM RAPORU Araçlarınızın istediğiniz tarih ve saat aralığında ki; hız, yol ve adres bilgilerinin raporunu görüntüleyebilirsiniz. Araç veya Grup: Bu raporu filonuz içindeki bir araç için veya herhangi bir grup içindeki tüm araçlar için alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç veya Grup" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı veya grubu seçebilirsiniz. Rapor, seçtiğiniz araç veya grup için hazırlanacaktır. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar. Rapor sütunları: Raporunuz da hangi bilgileri görüntülemek istiyorsanız seçeceğiniz parametrelerin yanındaki kutucukları işaretlemeniz gerekmektedir. Tekrarları Gösterme: Bu parametre raporun içindeki adres tekrarlarının silinip silinmeyeceğini belirtir. Eğer üstteki şekilde "Tekrarları Gösterme" ibaresinin yanındaki kutucuk işaretli ise rapordaki tekrarlar çıkarılacaktır, işaretli değilse rapordaki tekrarlar çıkarılmayacaktır.

8 Açılan sayfadan aracınızın seçtiğiniz tarih ve saatler arasında ki konum, hız ve toplam yol bilgilerine ulaşabilirsiniz.

9 GÜNLÜK ZAMAN DİLİMLİ KONUM RAPORU Belirli bir tarih ve saat aralığı seçerek yalnızca seçtiğiniz saatler arasında ki konum bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Araç veya Grup: Bu raporu filonuz içindeki bir araç için veya herhangi bir grup içindeki tüm araçlar için alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç veya Grup" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı veya grubu seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç veya grup için hazırlanacaktır. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Başlangıç ve Bitiş Saati: İstenilen saat aralığın hangi saatten başlayarak hangi saate kadar sürdüğünü belirleyebileceğiniz parametredir. Tekrarları Gösterme: Bu parametre raporun içindeki adres tekrarlarının silinip silinmeyeceğini belirtir. Eğer üstteki şekilde "Tekrarları Gösterme" ibaresinin yanındaki kutucuk işaretli ise rapordaki tekrarlar rapordan çıkarılacaktır, işaretli değilse rapordaki tekrarlar çıkarılmayacaktır.

10 Raporunuz da seçilen araç veya araçlar için adres bilgileri, saat ve hız bilgisi ile listelenir. Not: Günlük Zaman Dilimli Konum Raporu günün belirli saatlerinde yapılması gereken işlerin yapılıp yapılmadığının denetlenmesi açısından yararlı bir araçtır. Not: Sağ üst köşede "geri" butonuna basarak günlük zaman dilimi raporunun ana sayfasına dönüş yapmanızı sağlar.

11 ARAÇ AKTİVİTE RAPORU Araç aktivite raporu denetlemeden daha çok organizasyona katkı sağmak için tasarlanmış bir rapordur. Araç veya Grup: Bu raporu filonuz içindeki bir araç için veya herhangi bir grup içindeki tüm araçlar için alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç veya Grup" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı veya grubu seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç veya grup için hazırlanacaktır. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Maksimum duraklama süresi: Aracınızın ne kadar süre duraklama yaptığını belirleyebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar.

12 Açılan aktivite raporunuz da aracınızın ne kadar süre park halinde kaldığını ve seyir halindeyken ne kadar sürede kaç km yol aldığını görebilirsiniz. Aşağıdaki görüntüden rapor çıktısının iki ana bölümden oluştuğu görülmektedir. Birinci bölümde raporu alınma tarihi ve saati, kim tarafından alındığı ve Sorgu parametreleri listelenmektedir. Raporun ikinci bölümünde seçilen araç veya araçlar için seyir ve duraklama ayrıntıları listelenmektedir. Her satırda başlangıç ve bitiş tarihi saati ve aktivitenin başladığı ve bittiği adres verilir. Raporun alt kısmında mavi olarak gözüken kısımda aracınızın belirlediğinin tarihler arasında toplam yol mesafesini ve aracın park ve seyir durumlarını toplam süre olarak verilir. Not kısmında bulunan + ifadesine tıkladığınız zaman açılan ekranda araç ile ilgili yazmak istediğiniz notu yazabilirsiniz.

13 ARAÇ AKTİVİTE NOTLARI Araç veya Grup: Bu raporu filonuz içindeki bir araç için veya herhangi bir grup içindeki tüm araçlar için alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç veya Grup" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı veya grubu seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç veya grup için hazırlanacaktır. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Maksimum duraklama süresi: Aracınızın ne kadar süre duraklama yaptığını belirleyebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar. Araç aktivite de yazmış olduğunuz not kısmında ki yazıları araç aktivite notları kısmından görüntüleyebilmenizi sağlar.

14 HIZ LİMİTİ AŞIM RAPORU Bu rapor ile araçlarınızın hız limiti aşımlarını denetleyebilir ve raporlayabilirsiniz. Hız limitini istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz. Araçlar: Bu raporu filonuz içindeki bir araç için veya tüm araçlar için alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde ''Araçlar'' ibaresinin sağındaki listeden dilediğiniz aracı veya araçları seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç veya araçlar için hazırlanacaktır. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar. Hız Limiti: Bu parametre, raporun hangi hız limitine göre hazırlanacağını ifade eder. "Araçların Hız Limitini Kullan" seçeneği seçili ise her araç için önceden belirlenmiş olan hız limitleri kullanılacaktır. " Yol Hız Limitlerini Kullan" seçeneği seçili ise her karayollarının belirlediği kız limitleri kullanılacaktır. Eğer diğer bir sabit hız limiti seçilirse tüm araçlar için seçilen hız limiti kullanılacaktır.

15 Açılan hız limiti aşımı raporu bölümünde seçilen araç veya araçlar için Hız Limit Aşımı bilgileri tarih bazında gruplanarak başlangıç ve bitiş saat bilgisi ile listelenir. Her hız limiti aşımı için limit üstünde seyir ederken çıktığı maksimum hızı ve mesafesi yer alır. Son kısımda adres bilgileri limit aşımının başlangıç ve bitiş konumlarını ifade eder. Sağ üst köşede ki geri tuşuna tıklayarak hız limiti aşım raporun da seçeceğiniz başka araç için rapor alabilmenizi sağlar. Not: Nakliye işlemleri sırasında taşınan malın, personelin, yolcunun veya aracın güvenliği için hız limitlerine uyulması önemlidir. Özellikle personelin sürüş karakterinin ortaya çıkarılması açısından önemli bir rapordur. Not: Sağ üst köşede "geri" butonuna basarak günlük zaman dilimi raporunun ana sayfasına dönüş yapmanızı sağlar.

16 MESAFE RAPORU Mesafe Raporu özetle araçlarınızın yapmış oldukları hareketin kat edilen mesafe olarak ifadesidir. Bu liste ile araçlarınızın hareket miktarları çıktı üstünde belgelenebilir ve arşivlenebilir. Araçlar: Bu raporu filonuz içindeki bir araç için veya herhangi bir grup içindeki tüm araçlar için alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç veya Grup" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı veya grubu seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç veya grup için hazırlanacaktır. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar. Raporunuzda seçilen araç veya araçlar için hareket miktarları, başlangıç ve bitiş KM sayaç değerleri listelenir. Not: Araçların yapmış oldukları yol miktarı iş dışı kullanımın denetlenmesindeki ilk adım olarak görülebilir. Bunun dışında yakıt çalınması olaylarının tespitinde de kullanılabilir. Not: Sağ üst köşede "geri" butonuna basarak günlük zaman dilimi raporunun ana sayfasına dönüş yapmanızı sağlar.

17 GÜNLÜK HAREKET RAPORU Araçlarınıza ait günlük yol ayrıntılarına ulaşmak için bu raporu kullanabilirsiniz. Araçlar: Bu raporu filonuz içindeki bir araç için veya herhangi bir grup içindeki tüm araçlar için alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç veya Grup" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı veya grubu seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç veya grup için hazırlanacaktır. Rapor Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihte olacağını Gün, Ay, Yıl şeklinde belirtmenizi sağlar. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar.

18 Bu bölümde aracın gün içindeki saatler arasında yapmış olduğu km toplamı dökümü, günlük toplam km dökümü ve geçen ayki ortalama yaptığı km bilgileri sunulmuştur. Not: Saatlerin karşısındaki boşluklar nedeniyle sayfa rahatça yazdırılıp rapor haline getirilip dosyalanabilir. Not: Sağ üst köşede "geri" butonuna basarak günlük zaman dilimi raporunun ana sayfasına dönüş yapmanızı sağlar.

19 ARACI KULLANAN PERSONEL RAPORU Açılan sayfada aracınızı seçerek seçtiğiniz tarihler arasında aracı kimin kullandığını görebilmenizi sağlar. Araç veya Grup: Bu raporu filonuz içindeki bir araç için veya herhangi bir grup içindeki tüm araçlar için alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç veya Grup" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı veya grubu seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç veya grup için hazırlanacaktır. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar. Açılan sayfa da personelinizin kullandığı aracı ve detaylarını görebilirsiniz.

20 PERSONELİN KULLANDIĞI ARAÇLAR RAPORU Açılan sayfa da personelinizin adını belirleyerek, seçtiğiniz tarihler arasında kullandığı aracı görebilirsiniz. Rapor: Aşağıdaki ''Personel'' ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz personeli seçebilirsiniz. Raporunuz seçtiğiniz personel için listelenecektir. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar. Açılan sayfa da personelinizin kullandığı aracı ve detaylarını görebilirsiniz.

21 ARAÇ PERSONEL KULLANIM RAPORU Açılan sayfa da belirttiğiniz tarihler arasında personellerinizin kullandığı araçları görebilirsiniz. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar. Açılan sayfa da personelinizin adı, kullandığı aracın plakası, başlangıç ve bitiş tarihleri almış olduğu yolu (KM) raporlamanızı sağlar.

22 TABLOLAR Tablolar menüsü sayesinde aracınızla ilgili aylık hareketlerini, saatlik hareketlerini, motor çalışma tablosunu ve aracınızın aylık ceza tablosu hakkında detaylı bilgi alabilmenizi sağlar. AYLIK HAREKET TABLOSU Aylık Hareket Çizelgesi Özet bir gösterim ile istatistik veriler sonucunda elde ettiği sonuçları renkli bayraklara çevirerek denetleme işlemini kısaltmanızı amaçlar. Araç Seçiniz: Bu raporu filonuz içindeki her araç için ayrı ayrı alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç veya Grup:" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç için hazırlanacaktır. Ay Seçiniz: Bu rapor bir aylık hazırlanır. Bu parametre raporun size sunacağı bilgilerin hangi aya ait olduğunu belirtir. Minimum Hız: Aracınızın minimum hızını belirlemenizi sağlar. Maksimum Hız: Aracınızın maksimum hızını belirlemenizi sağlar. Tablo formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar. Aşağıdaki görüntüden rapor çıktısının iki ana bölümden oluştuğu görülmektedir. Birinci bölümde raporu alınma tarihi ve saati ve kim tarafından alındığı listelenmektedir. Raporun ikinci bölümünde seçilen araç için ayrıntıları takvim üstünde göstermektedir. Takvimin her bir gününde sağ üstte renkli bir bayrak görüntülenmektedir. Bu bayrak test sonucunu göstermektedir. Takvimin hemen altında ay içinde yapılan toplam yol ve ortalama yol değerleri gösterilmektedir.

23 Normal Hareket: Söz konusu gün içinde aracın yaptığı yolun test sonucunda aracın aylık yaptığı yol normları ile uyumlu olduğunu ifade eder. Anormal Olabilecek Hareketler: Söz konusu gün içinde aracın yaptığı yolun test sonucunda aracın aylık yaptığı yol normları ile uyumlu olmayacağını ifade eder. Anormal Hareket: Söz konusu gün içinde aracın yaptığı yolun test sonucunda aracın aylık yaptığı yol normları ile uyumlu olmadığını ifade eder. Gün İçi Hareket Ayrıntısı İstediğiniz bir günün içinde yazılı olan km değerinin üstüne tıkladığınız zaman aşağıdaki şekilde görülen bir ayrıntı raporu hazırlanır. Bu bölüm aracın hangi saatlerde ne kadar yol yaptığını gösterir. Tabloda gösterilen yolların üstüne tıklayarak o süre içerisindeki hareketin konum listesi dökümünü yeni bir pencerede görebilirsiniz.

24 Açılan sayfa da saatlere ayrılmış km'lerin üstüne tıklandığı zaman aracın o saat içinde ki hızı, yol mesafesini ve konumunu görmenizi sağlar.

25 SAATLİK HAREKET TABLOSU (ÖZET) Saatlik Hareket Tablosu (ÖZET) aracın belirtmiş olduğunuz tarihler arasında hareket bilgileri gösteren uygulamadır. Planlama ve denetim aracı olarak tasarlanmıştır. Araç Seçiniz: Bu raporu filonuz içindeki her araç için ayrı ayrı alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç Seçiniz" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç için hazırlanacaktır. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar.

26 Açılan sayfada aracınız ile ilgili saatlik hareket tablosu hafta içi günlerin de, cumartesi ve Pazar günlerinde yapmış olduğu saatler içinde toplam yol mesafelerini göstermektedir. Not: Sağ üst köşede "geri" butonuna basarak günlük zaman dilimi raporunun ana sayfasına dönüş yapmanızı sağlar.

27 SAATLİK HAREKET TABLOSU Saatlik Hareket Tablosu ayrıntılı bir gösterim ile aracın bir aylık hareket bilgileri gösteren uygulamadır. Planlama ve denetim aracı olarak tasarlanmıştır. Araç Seçiniz: Bu raporu filonuz içindeki her araç için ayrı ayrı alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç Seçiniz" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç için hazırlanacaktır. Ay Seçinizi: Bu rapor bir aylık hazırlanır. Bu parametre raporun size sunacağı bilgilerin hangi aya ait olduğunu belirtir. Aşağıdaki görüntüden rapor çıktısının iki ana bölümden oluştuğu görülmektedir. Birinci bölümde raporu alınma tarihi ve saati ve kim tarafından alındığı listelenmektedir. Raporun ikinci bölümünde seçilen araç satırları günleri sütunları saatleri gösteren bir tablo bulunmaktadır. Tablonun hücrelerinde yapılan yol miktarı km biriminde gösterilmektedir. İlk sütun günü, son sütun günlük toplam mesafeyi göstermektedir. En alt satır ise saatlik toplamları göstermektedir. En altta ve en sağda bulunan hücre ise aylık toplamı göstermektedir. Not: Sağ üst köşede "geri" butonuna basarak günlük zaman dilimi raporunun ana sayfasına dönüş yapmanızı sağlar.

28 Tabloda gösterilen yolların üstüne tıklayarak o süre içerisindeki hareketin hızını, yol mesafesini ve konum listesi dökümünü yeni bir pencerede görebilirsiniz. Not: Özellikle çok sayıda araca sahip olan firmaların araçlarının denetimlerini gerçekleştirmesi çok fazla zaman ve iş gücü almaktadır. Bu uygulama, denetlemeye başlamak için tasarlanıp geliştirildi. Araçlarınızın hareketlerini aylık olarak tek bir çerçevede görmek, denetlemeye başlamak için faydalı olacaktır. Bunun dışında, araçların çalışma grafiklerinin çıkartılması ve sonraki ayın planlamasının yapılması, araçlarınızın tam bir denetim altına alınıp iş veriminizin artmasını sağlayacaktır.

29 GÜNLÜK HAREKET TABLOSU Günlük Hareket Tablosu aracın belirtmiş olduğunuz tarihler arasında hareket bilgileri gösteren uygulamadır. Planlama ve denetim aracı olarak tasarlanmıştır. Araç Seçiniz: Bu raporu filonuz içindeki her araç için ayrı ayrı alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç Seçiniz" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı seçebilirsiniz. Rapor seçtiğiniz araç için hazırlanacaktır. Başlangıç ve Bitiş Tarihi: Raporun size sunacağı bilgilerin hangi tarihten itibaren başlamasını ve hangi tarihe kadar olmasını belirtebileceğiniz parametredir. Rapor Formatı: Rapor bilginizi istediğiniz formatı seçerek alabilmenizi sağlar. Açılan sayfada aracın hangi saatlerde ne kadar yol yaptığını gösterir. Tabloda gösterilen yol mesafelerinin üstüne tıklayarak o süre içerisindeki hareketin konum bilgisi dökümünü yeni bir pencerede görebilirsiniz.

30 Açılan sayfada belirlediğiniz saatler arasında aracınızın konum bilgilerini görebilirsiniz.

31 MOTOR ÇALIŞMA TABLOSU Aracınızın belirlediğiniz ay ve yıl tarihlerini belirleyerek motor çalışma tablonuzu görüntülemenizi sağlar. Araç Seçiniz: Bu raporu filonuz içindeki her araç için ayrı ayrı alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Araç veya Grup:" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz aracı seçebilirsiniz. Rapor, seçtiğiniz araç için hazırlanacaktır. Ay Seçinizi: Bu rapor bir aylık hazırlanır. Bu parametre raporun size sunacağı bilgilerin hangi aya ait olduğunu belirtir. Aşağıdaki görüntüden rapor çıktısının iki ana bölümden oluştuğu görülmektedir. Birinci bölümde raporun alınma tarihi ve saati, kim tarafından alındığı listelenmektedir. Raporun ikinci bölümünde, aracın seçilen ay içerisinde ki gün ve saatleri ile ilgili verileri içeren bir tablo bulunmaktadır. Tablonun hücrelerinde yapılan mesafeler gösterilmektedir. İlk sütun günü, son sütun günlük toplam motor çalışma süresini göstermektedir. En alt satır ise saatlik mesafe toplamlarını göstermektedir. En altta sağ köşede bulunan hücre ise aylık toplam mesafeyi göstermektedir.

32 Tabloda gösterilen motor çalışma sürelerinin üstüne tıklayarak o süre içerisindeki hareketin hızını, yol mesafesini ve konum listesi dökümünü yeni bir pencerede görebilirsiniz.

33 AYLIK CEZA PUANI TABLOSU Bir araç gurubu seçerek o gruba ait araçlarınız için, belirleyeceğiniz yıl ve ay içerisinde ki ceza tablosunu görebilirsiniz. Araçlar: Bu raporu filonuz içindeki gruplar için alabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde "Grup seç:" ibaresinin sağındaki açılır listeden dilediğiniz grubu seçebilirsiniz. Rapor, seçtiğiniz grup için hazırlanacaktır. Ay Seçinizi: Bu rapor bir aylık hazırlanır. Bu parametre raporun size sunacağı bilgilerin hangi aya ait olduğunu belirtir. Aşağıdaki görüntüden rapor çıktısının iki ana bölümden oluştuğu görülmektedir. Birinci bölümde raporun alınma tarihi ve saati, kim tarafından alındığı listelenmektedir. Raporun ikinci bölümünde seçilen gruptaki araçların hangi tarihlerde ne kadar ceza puanı aldıkları görülmektedir. Not: Sağ üst köşede "geri" butonuna basarak günlük zaman dilimi raporunun ana sayfasına dönüş yapmanızı sağlar.

34 İŞ YÖNETİMİ PERSONEL TANIMLAMA Bu uygulama ile aracınızı kullanacak olan personel ile aracı ilişkilendirebilirsiniz. "Yeni Personel Ekle" bağlantısını kullanarak personel tanımlayabilirsiniz. Bu linki kullandığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır.

35 Bu Ekranda personelinizin T.C Kimlik Numarasını girip "Ekle" butonu ile devam edebilirsiniz. Bu ekrana personelinizle ilgili bilgileri girdikten sonra, "Güncelle" butonunu kullanarak yeni personel ekleme işlemini tamamlamış olacaksınız. Not: Personel bilgilerini güncellemek için personelinizin üzerine bir kere tıklamanız yeterli olacaktır.

36 ÜRÜN TANIMLAMA İş yönetimi uygulamalarında kullanılacak olan ürünlerinizi bu araç ile tanımlayabilir ve bilgilerini güncelleyebilirsiniz. Ürünlerin tüm detaylarını girmenizi, sevkiyat işlemlerini rahatça takip edebilmenizi sağlar. Yeni bir sevkiyat ürünü eklemek için "Yeni Ürün Ekle" bağlantısına bir kere tıklamanız yeterli olacaktır. Bu Ekranda ürününüzün kodunu girip "Ekle" butonu ile devam edebilirsiniz. Karşınıza çıkacak yeni ekran şu şekilde olacaktır:

37 Bu ekrana ürününüzle ilgili bilgileri girdikten sonra "Güncelle" Butonunu kullanarak yeni ürün ekleme işlemini tamamlamış olacaksınız. Not: Bu araç ile ürün ekleyebilirsiniz. Bu araç "Sevkiyat Planlama" aracının yardımcı araçlarındandır.

38 DEMİRBAŞ TANIMLAMA İş Yönetimi uygulamalarında kullanılacak olan demirbaşlarınızı bu araç ile tanımlayabilir ve bilgilerini güncelleyebilirsiniz. Demirbaş ile ilgili tüm bilgileri girmeniz, sevkiyatınızı daha rahat izlemenizi ve yönetmenizi sağlayacaktır. Yeni bir demirbaş eklemek için "Yeni Demirbaş Ekle" bağlantısına bir kere tıklamanız yeterli olacaktır. Bu Ekranda ürününüzün kodunu girip "Ekle" butonu ile devam edebilirsiniz. Karşınıza çıkacak yeni ekran şu şekilde olacaktır:

39 Bu ekrana demirbaş ile ilgili bilgileri girdikten sonra "Güncelle" Butonunu kullanarak demirbaş ekleme işlemini tamamlamış olacaksınız. NOT: Bu araç ile demirbaş ekleyebilirsiniz. Bu araç "Sevkiyat Planlama" aracının yardımcı araçlarındandır.

40 SEVKİYAT PLANLAMA Personeliniz yapacağı ürün sevkiyatlarını bu araç ile düzenleyebilirsiniz. Bu araç size zaman tasarrufu sağlayarak iş verimini arttıracaktır. Ayrıca sevkiyatlarınızı düzenli ve kontrollü bir şekilde yönetmenizi sağlar. Yeni bir sevkiyat planlamak için sevkiyat yapacağınız aracınızı araç listenizden seçebilirsiniz. Araç ile ilgili geçerli bir sevkiyat yoksa "Yeni Sevkiyat Planı Ekle" bağlantısını kullanarak yeni bir sevkiyat planlayabilirsiniz;

41 Başlangıç Tarihi: Sevkiyatınızın hangi tarihte başlayacağını belirleyebileceğiniz bölümdür. Bitiş Tarihi: Sevkiyatınızın bitiş tarihini belirleyeceğiniz bölümdür. 1.Sürücü: "Personel Ekleme" panelinden eklediğiniz personellerinizin arasından 1. sürücüyü seçmenizi sağlar. 2.Sürücü: "Personel Ekleme" panelinden eklediğiniz personellerinizin arasından 2. sürücüyü seçmenizi sağlar "Güncelle" butonu ile sevkiyatınızı yaratabilirsiniz. Sevkiyat ile ilgili ayrıntıları, yeni sevkiyat duraklarını vb. detayları planlamak için "Sevkiyat Planla" bağlantısını kullanabilirsiniz. Yükleme/Boşaltma Bölgesi: Daha önce tanımlanan herhangi bir bölge için yükleme ve/veya boşaltma planı yapılmasını sağlayan araçtır. Bölgeye Giriş Tarih: Sevkiyatın yapılmasını gereken tarihi belirlemenizi sağlar. Bölgeden Ayrılma Tarihi: Sevkiyat için tanımladığınız bölgeden aracın ayrılması gereken tarihi belirlemenizi sağlar. Ekle Butonunu Kullandığınızda Sevkiyatınız planlanmış olur.

42 Personel: "Personel Tanımlama" aracıyla tanımladığınız herhangi bir personeli sevkiyata dâhil edebilirsiniz. Ürün: "Ürün Tanımlama" aracıyla tanımladığınız herhangi bir ürünü sevkiyata dahil edebilirsiniz. Demirbaş: "Demirbaş Tanımlama" aracıyla tanımladığınız herhangi bir demirbaşı sevkiyata dahil edebilirsiniz. Stok kodu: Ürünlerin ve/veya demirbaşların stok kodlarını bilgi olarak ekleyebileceğiniz bir alandır. Stok barkodu: Ürünlerin ve/veya demirbaşların stok barkotlarını bilgi olarak ekleyebileceğiniz bir alandır. İlgili kişi: Sevkiyat ile ilgili yetkili bir kişi atayabileceğiniz alandır. Sevkiyatınıza ürün/personel/demirbaş eklediğinizde karşınıza şu şekilde bir ekran çıkacaktır:

43 Görüldüğü üzere 1 no lu müşteri durağına girmek üzere Çikolata sevkiyatı planladık. Bu sevkiyatın detaylarını satırın sonundaki simgesini kullanarak yeni boşaltma alanları ekleyebiliriz. Bu bağlantıya tıkladığınızda; Karşınıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkacaktır bu ekranda boşaltma bölgesini seçebilirsiniz: Dikkat: Eğer sadece 1 adet Yükleme/Boşaltma bölgeniz varsa liste boş görünecektir. Çünkü sevkiyat planlamak için en az 1 yükleme ve 1 boşaltma bölgesi olması gerekmektedir. Boşaltma bölgesini seçtiğinizde sevkiyat ana ekranınız şu şekilde olmalıdır; Görüldüğü üzere 1 no'lu müşteri noktasından (sizin belirleyebileceğiniz nokta) A Bölgesi noktasına (sizin belirleyebileceğiniz nokta) bir sevkiyat düzenlenmiştir. Not: Sistem, sevkiyat planı içindeki güzergâhları belirleyebilir ve bu güzergâhlar için en kısa veya en hızlı yolu hesaplayabilir.

44 SEVKİYAT İZLEME UYGULAMASI Planlanmış sevkiyatların durumlarını izlemek için kullanılabilecek olan uygulamadır. Planladığınız sevkiyatlarınızı görebilir, giriş-çıkış zamanlarını, hızlarını, kalan mesafeyi, kalan süreyi ve o araca ait yine sizin belirleyeceğiniz alarmları buradan kontrol edebilirsiniz. Bu uygulama ile aksayan sevkiyatları görebilir, organizasyonunuzu yeniden düzenleyebilir ve ilgilileri durum hakkında bilgilendirebilirsiniz. Bu şekilde verimlilik artışı sağlayabilirsiniz.

45 HESAP YÖNETİMİ ARAÇ VE GRUP YÖNETİMİ Araç ve Grup yönetimi çalışma esnasında zaman kazanmanızı sağlamak ve sistemin kullanımını daha da basitleştirmek için araçlarınızı gruplamanızı sağlayan bir uygulamadır. 'Araç Yönetimi' penceresi aşağıdaki gibidir: Yeni bir grup eklemek için sol taraftaki 'Yeni Grup Ekle' düğmesine tıklayınız. Açılan ekranda alanına oluşturmak istediğiniz grubun ismini yazarak 'Gruplara Ekle' düğmesini tıklayınız.

46 Araçlarınızı bir gruba dâhil etmek için ilk olarak sol taraftaki onay kutusunu işaretlemelisiniz. Hedef grup adını 'Araç Grubu Değiştir' başlığına tıkladığınız zaman açılan pencerede seçilen araçları taşıyacağınız grubu seçerek taşı butonuna basmanız gerekir. Dilerseniz aracınızın türü ile bilgileri sisteme girebilirsiniz. Türünü belirleyeceğiniz aracı seçip, 'Araç Türü Değiştir' başlığına tıkladığınız zaman açılan pencerede araç türünü seçerek değiştir butonuna tıklayınız. Oluşturulan grubun silmek istediğiniz zaman sol taraftan silinecek grubun yanındaki tıklayarak grubu silebilirsiniz. simgesine

47 Simgeye tıkladığınız zaman açılan pencerede gruptaki araçları hangi gruba aktarmak istiyorsanız o grubu seçerek tamam düğmesine tıklayınız. NOT: Araçlarınızı işlerine göre gruplamak algılamayı hızlandıracağı için daha verimli bir denetleme ve organizasyon yapmanız sağlanacaktır. Araç Türleri, Online Araç Takip uygulamasında araçlarınızın farklı simgelerle gösterilmesini sağlayacaktır.

48 ARAÇ BÖLGE İLİŞKİLENDİRME Araçlarınızı, bölge belirleme veya çevrimiçi araç tanımlamada belirlediğiniz yerle ilişkilendirmek için kullanılır. İlişkilendirme yapılan araç ile bölge arasında ki hareketler sistem tarafından kayıt altına alınır. Aracınızın belirtilen bölgelere ne zaman ulaştığını ve ne zaman yükleme/boşaltma yapıldığını denetleyebilirsiniz. İlişkilendirme yapacağınız aracın seçimi yapılır. Seçilen aracı ilişkilendirmek için 'Atama Yap' bölümüne tıklayınız. 'Nokta Seçiniz' butonu aracınızın ilişkilendirileceği noktayı ifade etmektedir. Atama yapmak için istediğiniz noktanın sağ tarafındaki "Atama Yap" bağlantısına tıklayınız. Sistem isteminizi sıraya alacaktır.

49 Bölge ataması yapıldıktan sonra sistem sırayla gereken işlemleri yapar. İşleminiz gerçekleştirilene kadar ki ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.

50 Bölge Atamasının Kaldırılması Tablo içinde ki ilişki kurulmuş bölgeler yıldız simgesi ile ifade edilir. Bu ilişkilendirmeyi iptal etmek için "Atamayı Kaldır" bağlantısına tıklayınız. 'Atamayı kaldır' butonuna tıkladıktan sonra işlemi kabul ettiğinize dair onay penceresi gelir. NOT: Bölgelere giriş ve/veya çıkış durumunda SMS ve/veya e-posta yoluyla bilgilendirilmek için "Alarm Oluşturma Uygulaması" butonunu kullanarak aracınız için alarm kurmalısınız.

51 ALARM YÖNETİMİ İstenmeyen durumlarla ilgili ve/veya sms mesajı ile bilgilendirilmeniz için alarmlar kurmanızı sağlar. Oluşturulan alarm sonucunda verdiğiniz göreve göre sms ve/veya e-posta mesajı olarak size otomatik bildirim yapılır. Alarm oluşturacağınız aracın seçimi yapılır. Alarm eklemek için 'Yeni Alarm Ekle' bağlantısına tıklayınız. 'Alarm Türünü Seçin' penceresi oluşturacağınız alarm türünü seçip kaydetmenizi sağlar. Seçtiğiniz Alarm Türüne ait Alarm Ayrıntıları penceresi ekrana gelecektir.

52 Parametreler: Alarm Türü: Alarm türünü gösterir. Oluşturma Tarihi: Alarmın oluşturma tarihini gösterir. Durum: Alarmın etkin veya durdurulmuş durumunu gösterir ve değiştirmenizi sağlar. Başlangıç Tarihi: Alarm kaydının çalışmaya başlayacağı tarihi gösterir ve seçmenizi sağlar. Bitiş Tarihi: Alarm kaydının çalışmaya bitireceği tarihi gösterir ve seçmenizi sağlar. Alarm Parametreleri: Alarm türüne göre sistem sizden faklı parametreler isteyecektir. Bu parametreler ve detayları; Bölge İndeksi: Bölge Alarm kayıtlarında görünen bu parametre alarmın hangi bölge için çalışacağını belirtir. Bu alana Araç Bölge İlişkilendirme uygulamasında araç için atadığınız bölgenin sıra numarası girilmelidir. Hız Limiti: Hız limiti aşımı alarm türünde görünen bu parametre aracın hangi hızın üzerinde seyir etmesi durumunda mesaj gönderileceğini belirtir. Hız limiti aşımı 1-3 dakikadan fazla sürmesi durumunda mesaj olarak bildirilir. Bu alana girilen değer tam sayı olmalıdır. Seyir Süresi (Dakika): Toplam seyir süresi aşımı alarm türünde görünen bu parametre aracın hiç durmadan kaç dakika boyunca hareket etmesi durumunda mesaj gönderileceğini belirtir. Bu alana değer, dakika biriminde girilecektir. Örneğin 6 saat = 360 dakika olduğu için bu alana 360 girilmelidir. Duraklama Süresi (Dakika): Toplam duraklama süresi aşımı alarm türünde görünen bu parametre aracın hiç hareket etmeden kaç dakika boyunca durduğu zaman alarm gönderileceğini belirtir. Bu alana değer, dakika biriminde girilecektir. Örneğin 6 saat = 360 dakika olduğu için bu alana 360 girilmelidir. Mesafe (KM): Günlük katledilen mesafe aşımı alarm türünde görünen bu parametre aracın gün içinde yapacağı maksimum yolu belirtir. Aracın yaptığı yol bu değeri aştığı anda mesaj gönderilir. Bu alana girilecek değer KM birimindedir. Bu alana girilecek değer tam sayı olmalıdır. KM Sayacı (KM): KM sayacı uyarısı alarm türünde görünen bu parametre araç takip cihazı içinde bulunan KM sayacının hangi değere ulaştığında mesaj gönderileceğini belirtir. Bu alana girilecek değer KM birimindedir. Bu alana girilecek değer tam sayı olmalıdır. GSM Numaraları: Alarmın oluştuğu durumlarda sms olarak gönderilecek GSM numarasını/numaralarını girmenizi sağlar. GSM Numaraları girilirken giriş alanının hemen altında gösterilen kurala uygun girilmelidir. e-posta Adresleri: Alarm oluştuğu durumlarda olarak gönderilecek e-posta adresini/adreslerini girmenizi sağlar. E-posta adresleri girilirken giriş alanının hemen altında gösterilen kurala uygun girilmelidir. Zamanlama: Alarmın hangi gün ve saatlerde çalışacağını gösterir. Tüm alanlara ait girişleri yaptıktan sonra Sayfanın en üstünde veya en altında bulunan "Güncelle" düğmesini kullanarak bilgileri kaydetmelisiniz.

53 Alarmın Durdurulması veya Silinmesi: Seçtiğiniz alarmın iptal edilmesi ya da durdurulmasını sağlar. Durdurmak ya da silmek istediğiniz alarm kaydını seçiniz. Alarmı durdurmak için 'Durum' parametresinden 'Durdurulmuş' seçeneği seçilerek 'Güncelle' düğmesi tıklayınız. Eğer alarmı silmek istemiyorsanız pencerenin altındaki 'Sil' düğmesi tıklayınız. NOT: Sil düğmesi işlemi gerçekleştirmek için onay istemez.

54 NOT: Eklediğiniz veya değiştirdiğiniz alarm kayıtları 15 dakika içinde işleme alınırlar.

55 KULLANICI HESABI YÖNETİMİ Bir kullanıcı hesabı ile aynı anda sadece bir bilgisayardan sistem kullanılabilir. Çok sayıdaki aracı yönetebilmek için birden fazla personeliniz varsa ve bu kişiler aynı anda bağlanmak zorundaysa, bu kişiler için kullanıcı hesabı oluşturulması gerekmektedir. Oluşturduğunuz kullanıcı hesaplarını ayrı ayrı yapılandırabilir ve yetkilendirebilirsiniz. Sistem kullanıcıya sadece yetkili olduğu bölümleri kullandıracaktır ve sadece izlemeye yetkili olduğu araçları gösterecektir. Bu sayede personeliniz sadece sorumlu olduğu araçları görebilecektir. Böylece birçok riskten korunmuş olursunuz. Rota Araç Takip Sistemi Hesabınıza bağlı olarak firmanız için önceden belirlenmiş bir sayıda hesap oluşturabilirsiniz. Sisteme yeni kullanıcı adı açabilmek için ekle butonuna tıklanır. Açılan sayfada kullanıcı adı oluşturulur.

56 Kullanıcı adı girildikten sonra açılan sayfada kullanıcı bilgileri girilir. E-Posta doğrulandı kısmına tik atılması gerekmektedir. Kullanıcı bilgileri girildikten sonra alt kısımdaki kaydet butonuna tıklanır. Kullanıcı bilgilerini düzenlemek için açılan sayfada kullanıcı üstüne tıklanır. Açılan kullanıcı bilgileri hesabından yetkiler ve ilkeler kısmını düzeltmek için Düzenle butonuna basınız.

57 Açılan Kullanıcı yetkileri penceresinde kullanıcının hakları tanımlanır ve kaydet düğmesine basılır. Uygulama: Kullanıcının üzeri tıklanarak Kullanıcı Bilgileri penceresi açılır. Bu pencerenin alt solundan yetkiler parametresi Güncelle tıklayınız. Kullanıcı Yetkileri penceresinden yetki ekleme/çıkarma işlemini yapıp 'Kaydet' düğmesine basarak yetkileri ayarlayabilirsiniz. NOT: Sistem oturum açan kullanıcının kendi yetkilerini değiştirmesine ve hesabını silmesine izin verir. Bu yüzden kendi hesabınızın yetkilerini düzenlerken "Sisteme Giriş" ve "Kullanıcı Hesabı Yönetimi Uygulaması" yetkilerini kaldırmayınız çünkü kendinizin sisteme girişini veya hesap yetkilerinizi değiştirmenizi engellersiniz. Böyle bir durum oluştuğunda Rota Araç Takip Sistemlerine telefonla başvurmalısınız.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu

FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu Değerli müşterimiz FiloWay Filo Yönetim Sistemlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz, sistemi verimli kullanabilmek için lütfen bu kılavuzu dikkatle inceleyiniz her

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Rotaban Viewer... 1 1.1 Giriş... 1 1.1.1 Adres Güncelleme... 2 1.1.2 Güzergâh Görüntüleme... 4 1.1.3 Favori Güzergâh İşlemleri...

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM Versiyon 7.0.8 1.12.2013 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM İçindekiler 1. İlk Bilgiler... 2 2. Sekmeler (Alarm Tanımlama

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (ABİS) Otomasyon Programı TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER ABİS Nedir?... 2 Sistem Gereksinimleri...

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR?

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? Vision Link Programında Şantiye Sınırı Uyarısı ve Bölge Uyarısı Oluşturma Adımları Vision Link te makinalarınızın çalıştığı yerde

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL DE DOĞRULAMA VE DENETLEME DOĞRULAMA Bir hücre grubuna veri girişi için doğrulama kriterleri (tamsayı, ondalıklı,

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Kullanıcı kodunuz, Aile hekimleri için Aile Hekimliği numarasıdır. Diğer kullanıcıların ise ad ve soyadlarıdır. ( Arada boşluk olmadan).

Kullanıcı kodunuz, Aile hekimleri için Aile Hekimliği numarasıdır. Diğer kullanıcıların ise ad ve soyadlarıdır. ( Arada boşluk olmadan). GENSİS OTOMASYON SİSTEMİ 1.GİRİŞ Sistemimize kullanmak için kullanıcı kodu ve şifresinizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonraki girişlerde aynı kullanıcı kodu ve şifresi ile giriş yapacaksanız, BENİ HATIRLA

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU ARALIK - 2013 SİSTEME GİRİŞ Sisteme, Tc numaranız ve size verilen şifre ile; http://cbs.thsk.saglik.gov.tr adresinden

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması www.akillibiletim.com Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi uygulamasının tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulan en önemli husus, uygulamanın herkes

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Kilometre Kontrol Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Kilometre Kontrol Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Kilometre Kontrol Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Kilometre Kontrol Modülüne Genel Bakış Şirket içerisindeki motorlu taşıtların kilometre kayıtları ve araç tahsis

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MERSİN BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:2 MERKEZ/MERSİN Telefon : 03242313127 Fax : 03242382959 Internet : www.mersinbarosu.org.tr E-mail : info@mersinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER HAZIRLIK... 3 Kapak... 3 KİŞİLER... 3 Dava... 4 Karşı Taraf... 4 Duruşmalar... 4 Ön Duruşma... 4 Süreli İş... 5 Duruşma...

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfası ONLINE ÜYE HİZMETLERİ Bölümünün altında yer

Detaylı

SORGULAR ÖLÇEK BÜYÜLTME/KÜÇÜLTME SAYFA KONTROLÜ MENÜ GİZLE/GÖSTER

SORGULAR ÖLÇEK BÜYÜLTME/KÜÇÜLTME SAYFA KONTROLÜ MENÜ GİZLE/GÖSTER SORGULAR ÖLÇEK BÜYÜLTME/KÜÇÜLTME KATMANLAR MENÜ GİZLE/GÖSTER SAYFA KONTROLÜ SORGULAR-Yakın Hatlar Ulaşım Türü (Hepsini Seç) EGO ÖHO ÖTA Ankaray Metro Banliyö Taksi Dolmuş Yakınlık Mesafesi En Yakın 50

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayfasına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İzleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MANİSA BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MANİSA BAROSU MANİSA BAROSU Uncubozköy Mah. Adalet Sarayı A Blok Kat: 2 MANİSA Tel : 444 45 25 Faks : 0 236 236 06 11 Internet : http://www.manisabarosu.org.tr E-mail : info@manisabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu 1. AdverTechDS Yönetim Paneline Giriş... 2 2. Hiyerarşi Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 4. Cihaz Tanımlama... 5 5. Cihaz Kurulumu...

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANKARA BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:5 SIHHİYE/ANKARA Telefon : 4167200 Fax : 3092237 Internet : www.ankarabarosu.org.tr E-mail : ankarabarosu@ankarabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz? Vision Link te yeni kullanıcı hesabı oluşturmak çok kolay, dilediğiniz çalışanınıza yeni hesap oluşturabilir, kullanılmayan hesapları silebilir, çalışanlarınızın Vision Link i en son ne zaman giriş yaptığını

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

EL KİTABI

EL KİTABI www.bptasitmatikonline.com EL KİTABI İÇİNDEKİLER 1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2. MÜŞTERİ BİLGİLERİ... 4 3. FİLO BİLGİLERİ... 5 4. DEPARTMAN BİLGİLERİ... 6 4.1. Departman Ekleme/Güncelleme... 6 4.2. Departmanlara

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

VisionLink Unified Suite

VisionLink Unified Suite VisionLink Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Eğitimi Ekipman Yönetimi Departmanı 2017 Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Daha modern, daha verimli Sahada en çok ihtiyaç duyulan

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı

AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı Doküman Versiyon: 01.02.02 Tarih: 03.03.2015 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ Franchise Server 2 programı; Franchising veren veya bağımsız birimlerinin satış

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU ESKİŞEHİR BAROSU Adliye Sarayı Kat:3 No:346 ESKİŞEHİR Telefon : (0222) 240 14 00 Fax : (0222) 240 71 70 Internet : www.eskisehirbarosu.org.tr E-mail : info@eskisehirbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu web sitesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemine tüm sınıf, öğretmen ve öğrenci kayıt işlemlerinin ilgili okul yöneticileri tarafından yapılacağı bir site

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) Adalet Sarayı Zemin Kat ANTAKYA/HATAY Telefon : 0326 215 18 77 Fax : 0326 214 30 96 http:\\www.hataybarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) İçindekiler Baronet Giriş 3 CMK İşlemleri

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri İÇİNDEKİLER Yeni Adrese Tebligat Gönderilme Aşamaları (Barkodsuz)... 3 YENİ ADRESE TEBLİGAT GÖNDERİLMESİ... 3 1- Tebliğ Durumu

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MARDİN BAROSU 13 Mart mah. İl müftülüğü arkası 48. Sok. No:8 Yenişehir/MARDİN Telefon : 04822136043 Fax : 04822121876 Internet : www.mardinbarosu.org.tr E-mail : info@mardinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama

Detaylı

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU OYAK ERYAMAN KONUT PROJES 2.ETAP 344 KONUT Ç N TERC H S STEM KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfasında ONLINE ONLINE ÜYE H

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU RİZE BAROSU Adalet Sarayı Kat : 2 Merkez / Rize Telefon : (0464) 217 24 80 Faks : (0464) 217 24 04 Internet : www.rizebarosu.org.tr E-mail : info@rizebarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU HSD KARAS Yazılım Arge Ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. YTÜ Teknopark B2 Blok No:124 Esenler / İSTANBUL 0 212 483 74 64 www.uzmanvergi.com www.twitter.com/uzmanvergi www.facebook.com/uzmanvergi

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ E-posta sunucusuna erişmek için http://posta.odu.edu.tr/ adresini kullanınız. E-posta giriş ekranında adınıza tanımlanan kullanıcı adı (@odu.edu.tr uzantısı

Detaylı

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI 14.07.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AYNİ BAĞIŞ ÖZELLİKLERİ... 5 2.1. Ayni Bağış Hizmet Grubu Ana Ekranı... 5 2.2.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri... 5 2.2.1.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri Listeleme...

Detaylı

VİSİONLİNK PROGRAMINDA MAKİNA KULLANIM ÖZETİ RAPORU NASIL OLUŞTURULUR?

VİSİONLİNK PROGRAMINDA MAKİNA KULLANIM ÖZETİ RAPORU NASIL OLUŞTURULUR? VİSİONLİNK PROGRAMINDA MAKİNA KULLANIM ÖZETİ RAPORU NASIL OLUŞTURULUR? Filonuzun ve Makinalarınızın seçtiğiniz zaman aralığındaki çalışma saatlerini ve odometre(yürüyüş saati) bilgisini mi görmek istiyorsunuz,

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

MEKAN TAKİP UYGULAMASI

MEKAN TAKİP UYGULAMASI Imona Technologies Ltd. www.imona.com ITU Ayazaga Kampusu, Teknokent ARI-3, No: B204-2, 34469, Maslak, Istanbul, Turkey Tel: +90 212 366 57 46 Fax: +90 212 366 5802 MEKAN TAKİP UYGULAMASI Sosyal Görüntü

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma 1 / 15 GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma Geçmiş dönemden kalan faturalarınızı efinans Portal e yükleyerek efinans ın arşivleme hizmetinden 10 yıl boyunca faydalanabilirsiniz. efinans a

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır.

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır. YARDIM DOKÜMANI 1. Giriş Ekranı Kent Rehberi uygulaması ara yüzünde, sorgulama işlemleri bölümü, haritacılık araçları bölümü, temel araçlar bölümü, sağ tık menüsü ve navigasyon işlemleri bölümleri bulunmaktadır.

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı