MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER"

Transkript

1 M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ FAKÜLTELER

2

3 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

4 Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır.

5 Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan çağdaş müesseselerin en önemli kaynağıdır. Üniversite sadece bilginin öğrencilere aktarım yeri değil; aynı zamanda bizzat bilginin üretim yeridir. İkinci on yılını yaşadığımız yüzyılımız, bilgi ve iletişim çağı olmanın yanında beklentiler çağı olarak da nitelendirilmektedir. Bilgi ve iletişim, insanların geleceği tasarlama gücünü arttırmaktadır. Kendini geleceğe hazırlayan her bireyin gelecekle ilgili beklentileri vardır. Modern kalite yönetimi anlayışının vazgeçilmez ögelerinden biri olan vizyon, kurum veya kişilerin gelecekle ilgili beklentilerini tanımlayan ve ulaşabilecekleri önemli bir idealdir. Medipol Üniversitesi nin vizyonu; eğitim ve öğretimdeki mükemmellik düzeyi, toplumun yarınlarını inşa etmeye talip donanımlı insan gücünü yetiştirmedeki kararlığı, üstün nitelikli akademik kadrosu ve çağdaş altyapısı ile ülkemizde ve dünyada örnek gösterilen bir üniversite olmaktır. Üniversitemiz, öğrencilerimize ve dolaylı olarak da içinde yaşadığımız topluma daha iyi gelecek sağlayan bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır. Medipol lü olmak, sürekli değişimi ve gelişimi içselleştirebilmeye, bağımsız düşünebilmeye, farklı disiplinlerle birlikte çalışmaya ve zorlu problemleri çözmeye talip olmak demektir. Geleceğe yön verme iddiası ile yenilikçi araştırmalara ve rekabetçi gelişmeye odaklanmak demektir. Kısacası, Medipol lü olmak yarınlara hazırlanmaktır. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

6

7 Misyon Medipol Üniversitesi verdiği eğitim ve kattığı farklılıklarla, kalıcı üstünlükler kazanmış, bilim ve teknoloji üretimine odaklı, toplumun değişen ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler yetiştirmeyi ilke edinmekte, topluma ve evrensel bilime katkıda bulunmayı görev kabul etmektedir. Vizyon Güçlü kurumsal kültürü, girişimcilik ruhu ve sürekli gelişime açık dinamizmi ile bilime ve topluma yön veren öncü bir üniversite olmak. Kuruluş Türkiye nin genç ve çağdaş üniversitelerinden Medipol Üniversitesi, Medipol Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Koca nın kurucusu olduğu bugünkü adıyla Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından, 7 Temmuz 2009 tarihinde kurulmuştur. İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada, Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün kara ile buluştuğu noktada 2010 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan Medipol Üniversitesi; modern derslikleri, laboratuvarları, kütüphanesi ve sunduğu olanaklarla İstanbul un merkezinde bir eğitim yuvasına dönüşmüştür. Hızlı bir gelişme gösteren Medipol Üniversitesi, eğitim alanlarının yanında öğrenci yurtları, spor alanları ve araştırma laboratuvarlarını da kapsayan Kavacık Yerleşkesi nin birinci kısmını hizmete sokmuştur. Bu süreçte Medipol Sağlık Grubu na ait Türkiye nin en büyük özel sağlık yatırımı olan Medipol Mega Hastaneler Kompleksi ile iş birliği anlaşması yapılmıştır. Bu hastanemiz Üniversite Hastanesi olarak hizmet vermektedir. Medipol Üniversitesi, her biri alanlarında uzman akademik kadrosuyla ve ilk yıldan itibaren pratik ve teorinin buluştuğu bir eğitim anlayışıyla öğrencilerin meslek hayatına hazırlanarak emin adımlarla yol almalarını hedeflemektedir. Üniversitemiz eğitim-öğretim döneminde 11 fakülte, 1 yüksekokul, 46 lisans, 40 birinci öğretim ve 15 ikinci öğretim ön lisans programı ile 4 uzaktan eğitim programında fen bilimlerinden, sağlık ve sosyal bilimlere, eğitim bilimlerinden, güzel sanatlara geniş bir yelpazede öğrencilerini geleceğe hazırlayacaktır.

8 Tıp Fakültesi Uluslararası Tıp Fakültesi

9 Tıp Fakültesi, Uluslararası Tıp Fakültesi İki Farklı Dil, İki Farklı Fakülte Tıp Fakültesi Uluslararası Tıp Fakültesi Üniversitemiz, sağlık sektöründeki derin tecrübesini, nitelikli akademik kadroları, modern üniversite hastanesi, teknolojik ve lider araştırma merkezleri, İstanbul un merkezinde kampüsleri ve farklı eğitim dili seçeneği ile yüksek standartlarda hekim ve bilim insanı yetiştirmek amacıyla eğitim vermektedir. Tıp Fakültelerimizin önemli hedeflerinden biri öğrencilerimize İngilizce yi mükemmel bir şekilde öğretmek ve profesyonel hayatlarında etkin bir şekilde kullanabilmelerini sağlamaktır. Bu amaçla öğrencilerimize iki farklı program sunuyoruz; derslerin en az %30 unun İngilizce olarak verildiği, Tıp Fakültesi ve derslerin %100 ünün İngilizce olarak verildiği Uluslararası Tıp Fakültesi. Temel, dâhili ve cerrahi bilimlere ait anabilim ve bilim dallarındaki nitelikli, ulaşılabilir ve Türkiye ortalamasının üstünde öğretim üyesi kadrosu bilimsel kimliği ile ön plana çıkar. Öğrencilerimiz 3, 4 ve 5 inci sınıf klinik eğitimleri ile intörnlük eğitimlerini Medipol Üniversitesi Hastaneleri nde yaparlar. Bu hastanelerin en büyüğü olan Medipol Mega Hastaneler Kompleksi akademik kadro, cihaz donanımı ve yatak sayısı yönünden ülkemizin en önde gelen üniversite hastanelerindendir. Medipol, araştırma odaklı bir üniversitedir ve uluslararası rekabet gücü yüksek, çok gelişmiş bir araştırma altyapısı oluşturmuştur. Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi teknolojik altyapı olarak ülkemizde lider konumda olup, Avrupa da benzerlerinin pek çoğundan ileridedir. Bilim insanı olma hedefiyle yola çıkan öğrencilerimize, bu merkezde bilimsel projeler hazırlama ve laboratuvar deneyimi kazanma imkanı tanınarak bilim coşkusu ile tanışmaya teşvik edilir.

10 Diş Hekimliği Fakültesi

11 Diş Hekimliği Fakültesi İki Farklı Dil, İki Farklı Program Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi (İngilizce) Çok sayıda nitelikli üniversitelerden farklı eğitim ekollerini benimsemiş, ulusal ve uluslararası başarılara sahip akademisyen kadromuz ile hastalarımıza kesintisiz, en iyi sağlık hizmetini veriyoruz. Bunun yanı sıra, öğrenme odaklı, çalışma alışkanlığı kazanmış ve insani değerlerle donanmış bilgili ve yetenekli öğrencileri diş hekimliği mesleğine kazandırmayı amaç edinen fakültemiz, bünyesindeki diş hastaneleri ile Türkiye nin en modern ve çağdaş eğitim ve sağlık kurumları içerisinde yer almaktadır. Fakültemizde, Avrupa Diş Hekimleri Birliği nin (ADEE) önerdiği ve bireyin doğumundan ölümüne kadar süreçte diş hekimliğini ilgilendiren konuların sistemli bir şekilde incelenmesi ile karakterize süreç tabanlı diş hekimliği eğitim modeli uygulanır. Ayrıca fakültemiz, eğitimlerinde Diş Hekimliği nde Uzmanlık Sınavı na (DUS) ağırlık vermektedir. Öğrencilerimiz, tercihlerine sunduğumuz iki farklı program ile eğitimlerini %30 ya da %100 İngilizce olarak alabilme şansına sahiptir; Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi İngilizce Programı. Her iki programda da hedefimiz, öğrencilerimizin meslek hayatlarında İngilizce yi aktif bir biçimde kullanmalarını sağlamaktır. Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan tarihi yarımadada yer alan fakültemiz, kentin her yerinden ulaşım kolaylığı olan bir konumda yer almaktadır. Temel tıp ve diş hekimliği eğitimlerini içeren ilk 3 yıl eğitimleri Haliç Yerleşkesi nde verilmektedir. Öğretim üyeleri gözetiminde hasta tedavisi yaparak klinik bilgi ve becerilerinin geliştirildiği 4 ve 5 inci yıl eğitimleri ise üniversite hastanelerinde geliştirilmektedir.

12 Eczacılık Fakültesi

13 Eczacılık Fakültesi Fakültemiz deneyimli akademik kadrosu ve teknolojik laboratuvarları ile sahip olduğu bilgi ve beceriyi, toplumun sağlığına katkıda bulunacak, üretken, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin onurunu koruyup yücelten, evrensel bilim ve teknolojiyi esas alarak ilacın üretiminden tüketimine kadar geçen her aşamasında etkin görev ve sorumluluk üstlenen eczacılar yetiştirmek hedefiyle eğitim vermektedir. Kavacık Yerleşkesi nde bulunan Eczacılık Fakültesi eğitiminin ilk 2 yılı Temel Eczacılık Bilimleri ni içerir. Burada temel kimyasal, biyolojik ve tıp bilimleri dersleri bulunur. Son üç yılda meslek bilimleri ile ilgili eğitim verilir. Bu kapsamda, ilaç etkin maddelerinin gerek doğal kaynaklardan ve gerekse sentetik olarak elde edilmesi ile ilgili derslerle, bunlardan hareketle ilaç şekillerinin (tablet, kapsül, şurup, merhem, ampul vb.) hazırlanmasını konu alan dersler yer alır. 9 ve 10 uncu yarıyıllar boyunca alan yönlendirme dersleri yanında eczacılıkla ilgili bir konuda bitirme projesi hazırlanır. 6 ay süren eczane stajı zorunludur. Eczacılık eğitimi sonrasında, kendi eczanenizi açarak serbest çalışabileceğiniz gibi hastane eczanelerinde veya ecza depolarında çalışabilirsiniz. İlaç endüstrisi, araştırmageliştirme laboratuvarları ile ulusal ve uluslararası kuruluşlarda çalışabilirsiniz. Eczacılık fakülteleri veya ilgili diğer fakültelerde akademisyen olarak yer alabilirsiniz.

14 Sağlık Bilimleri Fakültesi

15 Beslenme ve Diyetetik Diyetisyenler, toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi yanında beslenme ve diyet ihtiyaçlarının belirlenmesi, beslenme ile ilgili sorunların ve önceliklerin ortaya konması, beslenme sorunlarının giderilmesi için çözüm yollarının ortaya konması, ülkemizin besin ve beslenme politikalarının belirlenmesinde yardımcı ve yol gösterici olunması konularında çalışan kişilerdir. Bölümümüzün amacı, ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenen niteliklere uygun, ülke ve dünya kültürüne saygılı, bilimsel anlayışa sahip diyetisyenler yetiştirmektir. Öğrencilerimiz teorik eğitimlerin yanı sıra 3 üncü sınıfın başarı ile tamamlanmasının ardından 4 hafta süreyle Toplum Sağlığı Stajı yapar. Son sınıfta ise hastanelerde, toplu beslenme kurumlarında, kreş ve yuvalarda, toplum sağlığı merkezlerinde, spor kulüplerinde ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda deneyimli diyetisyenlerle birlikte stajlarına devam ederek eğitimlerini tamamlarlar. Bölümden mezun olanlar hastanelerde klinik diyetisyen, eğitim kurumlarında eğitici diyetisyen, araştırma kurumlarında araştırmacı, okullar, fabrikalar, bankalar, turizm tesisleri gibi toplu beslenme yapılan kurumlarda yönetici diyetisyen; özel danışmanlık ofisleri, besin endüstrisi, sağlık kulüpleri ve spor merkezlerinde; radyo ve televizyon gibi medya programlarında danışman; gazete ve dergilerde Yazar olarak çalışabilirler. *Beslenme ve Diyetetik Bölümü nü, YGS-2 puan türüyle alan, 4 yıl süre ile eğitim veren Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ndan da tercih edebilirsiniz.

16 Çocuk Gelişimi Çocuk gelişimciler, gelişimsel tanılama ve bu tanılama sonuçlarına göre uygun eğitim programlarını eklektik bir yaklaşımla ortaya koyma, ailelere danışmanlık verme; yine tanılama sonucunda gelişimsel sapma gösteren çocuklar için gelişimi destekleyici uygun önlemleri çocuk, aile ve öğretmen bazında ele alma gibi hizmetleri yerine getirmektedir. Amacımız, 0-18 yaşlar arasındaki normal gelişim gösteren, özel gereksinimi olan, korunmaya muhtaç (normal/ özel gereksinimli kurumda yaşayan, çalışan, mülteci ve suça itilmiş çocuklar) ve hastanede yatan çocukların tüm gelişim alanlarını (zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal ve duygusal) destekleyici programlar geliştirmenin yanında çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan çocuk gelişimciler yetiştirmektir. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler çocuk gelişimci unvanı alırlar. Mezunlarımız, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF, ILO, diğer özel ve kamuya ait özel eğitim merkezlerinde ve okul öncesi eğitim kurumlarında kadrolu çocuk gelişimci olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca; yazılı ve görsel basında çocuk ve gençlere yönelik programların hazırlanması ve yürütülmesinde, eğitsel oyuncak tasarım ve üretiminde görev alırlar. *Çocuk Gelişimi Bölümü nü, YGS-5 puan türüyle alan ve 4 yıl süre ile eğitim veren Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ndan da tercih edebilirsiniz.

17 Dil ve Konuşma Terapisi Dil ve konuşma terapisti; iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma süreçlerinin gelişimi ile bozukluklarının önlenmesi, tespiti, değerlendirilmesi, rehabilitasyonu ve bilimsel çalışılması konusunda tam yetkin; sağlıklı, hasta veya engelli bireylerin yaşam kalitelerinin artırılmasını hedefleyen sağlık ekibinin profesyonel bir üyesidir. Dil ve konuşma terapisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kendi otonomisi olan yasal ve özgün bir meslektir. Amacımız, sağlıklı, hasta veya engelli bireylerin yaşam kalitelerinin artırılması için mesleğini en yetkin biçimde sunabilen, bilimsel gelişmeleri ve ileri teknolojiyi yakından izleyip deneyimleriyle bütünleştiren, mesleki etik ve değerleri bilen, işbirliğine yatkın, kendi bilim alanında yetişmiş nitelikli dil ve konuşma terapisi uzmanları yetiştirmektir. Bölümümüz uygulama ve staj ağırlıklı olup, eğitimler derslik ve klinik uygulama laboratuvarlarında verilir. Bölümü başarıyla tamamlayan öğrenciler, Dil ve Konuşma Terapisti unvanıyla mezun olmaya hak kazanırlar. Dil ve konuşma terapisi bugün dünyada sağlık alanında en çok tercih edilen meslekler arasındadır. Ülkemizde yeni olmakla birlikte bugün ve gelecekte iş bulma sorunu olmayan öncelikli meslekler arasında yerini almıştır. Mezunlarımız başta hastaneler, üniversiteler ve eğitim kurumları olmak üzere kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli sağlık kurum ve kuruluşları, terapi/rehabilitasyon, özel eğitim hizmeti sunulan tüm kamu ve özel kuruluşları; koruyucu ve önleyici sağlık, halk sağlığı üniteleri olmak üzere pek çok kuruluşta istihdam edilme potansiyeline sahip olmakla beraber kendilerine ait özel işyeri de kurabilirler.

18 Ebelik Ebe; gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde kadının bakımını sağlayan, gerekli tavsiyelerde bulunan, kendi sorumluluğunda doğumu gerçekleştiren, yenidoğanın bakımını sağlayan ve kadın ile işbirliği içinde çalışan, güvenilir ve sorumluluk sahibi bir profesyoneldir. Türkiye de mevcut olan profesyonel ebe ve ebe akademisyen açığının kapatılması ebelik bölümümüzün temel amacını oluşturmaktadır. Dünya ile entegre, bilimsel bilgisini üretebilen, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek ebeler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bölümden mezun öğrencilere Ebe unvanı verilir. Sağlık Bakanlığı na bağlı kamu ve özel hastanelerde, sağlık ocakları ve sağlık evlerinde, toplum sağlığı ve aile sağlığı merkezlerinde, polikliniklerde, özel sağlık kabini açmak suretiyle de serbest ebe olarak çalışabilirler. Ülkemizde kaba doğum hızı, genel doğurganlık hızı, anne ve bebek hastalık ve ölüm hızlarının yüksek olması nedeniyle ebe gereksinimi oldukça yüksek düzeyde olup halen istihdam edilmiş ebe sayısı, ihtiyacı karşılayacak düzeyden oldukça uzaktır. O nedenle program mezunlarına çok fazla talep vardır. *Ebelik Bölümü nü, YGS-2 puan türüyle alan ve 4 yıl süre ile eğitim veren Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ndan da tercih edebilirsiniz.

19 Ergoterapi Ergoterapistler; toplumdan dışlanmış kişilerin toplumsal katılımını artırıcı çalışmalar yapan, işlevsel, psikososyal, sensomotorik ve/veya nevro-psikolojik bozuklukları olan hastaları tedavi eden, hasta için kişi merkezli bir tedavi planı oluşturup uygulayan, iş yerlerinin düzenlenmesinde önerilerde bulunan, madde bağımlısı ya da toplumdan dışlanan kişilerin hayata ve topluma yeniden adapte olmasını sağlayan kişilerdir. Amacımız, tüm yaş gruplarında; kişilerin yaşam rolleri ve toplumsal katılım yeteneklerini geliştirici, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle rehabilitasyon uygulayan ve çevreyi düzenleyici yaklaşımlar gösterebilen, yaratıcı, yenilikçi, etik değerlere bağlı, ekip çalışması yapabilen ergoterapistler yetiştirmektir. Öte yandan öğrenciler, toplumun değişim yaratma gücünü harekete geçirebilen, yaşam boyu öğrenme ve öğretme becerilerine sahip; kişi ve toplulukların ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini geliştirerek ya da çevreyi kişilerin katılımını daha iyi sağlayabilecek şekilde eğitim almaktadırlar. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler Ergoterapist unvanıyla mezun olmaya hak kazanırlar. Mezunlarımız hastaneler, sağlık merkezleri, geriatri merkezleri, sosyal aktivite merkezleri, halk sağlığı ve iş sağlığı merkezleri ile rehabilitasyon merkezlerinde görev alabilir; hastaların kendi ev ya da iş yerlerinde ve özel eğitim kurumlarında çalışabilmektedirler. Mezunlar ayrıca gelişim geriliği olan veya zihinsel engelli çocuklarla da çalışarak farklı rehabilitasyon alanlarında uzmanlaşabilirler.

20 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fizyoterapist, yaralanma, hastalık, doğuştan gelen özür, hareket sistemi bozuklukları, ağrı, engellilik ve yaşlılık durumunda özel ölçme, değerlendirme yöntemlerini kullanıp hekimin tanısına göre fonksiyonel kapasitenin geliştirilmesine yönelik fizyoterapirehabilitasyon programı planlayan, uygulayan, sağlıklı kişilerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek için gerekli ölçüm ve değerlendirmeleri yaparak koruyucu ve sağlığı geliştirici programları planlayıp uygulayan sağlık elemanıdır. Amacımız; mesleğinin gerektirdiği yetkinliğe sahip, ilgili teknolojiyi yakından takip eden ve deneyimleriyle bütünleştiren insan gücünü yetiştirmektir. Bölüm eğitimimizde, kapsamlı temel bilimler, klinik bilimler ve fizyoterapi uygulama becerileri kazandırmayı amaçlayan teorik ve uygulamalı mesleki dersler ve staj uygulamaları yer almaktadır. Bölümümüz gelişmiş laboratuvar altyapısı ve uygulama alanları ile eğitimlerine Kavacık Yerleşkesi nde devam etmektedir. Sağlık sektöründe rolü giderek artan ve çalışma alanları çeşitlilik gösteren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunları, bu sektörün en önemli yapı taşlarından biri olmaya uzun yıllar devam edecektir. *Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü nü, YGS-2 puan türüyle alan ve 4 yıl süre ile eğitim veren Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ndan da tercih edebilirsiniz.

21 Hemşirelik Hemşirelik mesleği, şefkat, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde taşıyan, özel bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister ve temelinde sevgi, saygı yatar. Hemşire, hekim tarafından verilen tedavileri uygulayan, birey, aile ve toplumun hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlık gereksinimlerini belirleyerek hemşirelik bakımını planlamak, uygulamak, denetlemek ve değerlendirmekle yetkili sağlık personelidir. Hemşirelik Yasası (2007) ile erkek öğrenciler de mesleğe dâhil olmuşlardır. Amacımız, insanın değer ve davranışlarını anlayan, bireylerin her ortamda sağlık bakımı ihtiyaçlarını mesleki standartlar düzeyinde karşılayabilen, hayat boyu öğrenme ile bireysel gelişimini sürdürebilen, uluslararası standart ve etik kodları kullanan, disiplinler arası ekip çalışması yapan insanlığa ve ülkesine karşı sorumluluklarını bilen hemşireler yetiştirmektir. Mezunlarımız, Sağlık Bakanlığı, üniversite hastaneleri, özel sağlık kuruluşları, poliklinikler ve daha birçok farklı alanda iş bulabilirler. Kamu Personeli Seçme Sınavı nda sadece genel kültür ve genel yetenek bölümü sorularını yanıtlamaları yeterlidir, branş sınavı yoktur. *Hemşirelik Bölümü nü, YGS-2 puan türüyle alan ve 4 yıl süre ile eğitim veren Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ndan da tercih edebilirsiniz.

22 Odyoloji Odyolog, işitme ve denge işlevini tüm fiziksel, fizyolojik ve nörolojik öğeleriyle değerlendiren, işitme ve denge kayıplarının tespit ve (re) habilitasyonunu yapan sağlık ekibinin profesyonel bir üyesidir. İşitme kayıpları ve buna bağlı olarak gelişen konuşma problemleri ile yaşadıkları dengesizlik hissi nedeniyle sosyal ve fonksiyonel kapasiteleri azalan kişilerin bu yetilerini artırmak amaçlı uygulamaların yapılması günümüz toplumu için bir zorunluluk halini almıştır. Amacımız; mesleğinin gerektirdiği katkıları en yetkin biçimde sunabilecek, ilgili teknolojiyi yakından takip eden ve deneyimleriyle bütünleştiren insan gücünü yetiştirmektir. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Odyolog unvanı alırlar. Mezunlarımız hastanelerde, araştırma kurumlarında, işitme cihazı veya koklear implant uygulama ve satış merkezlerinde, okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde, özel danışmanlık ofislerinde çalışabilirler. Kendilerine ait işitme cihazı veya koklear implant firması veya işitme veya denge bozuklukları üzerine özelleşen odyoloji merkezleri açabilirler.

23 Ortez ve Protez Ortez ve protez, engelliler ile fiziksel yetenekleri ve fonksiyonel kapasiteleri geçici veya kalıcı olarak azalan kişilere öngörülen ortez ve protez seçim, tasarım ve yapımında görev alan profesyonel bir meslek dalıdır. İyi bir ortotist/ prostetist, el becerisi ve fizik-biyomekanik alanlarında başarı gerektirir. Amacımız; herhangi bir nedenle yetersiz kalmış ya da kaybolmuş fonksiyonel düzeyi ve mobiliteyi tekrar artırabilmek için, temel bilimleri kullanarak, hastaya özel ortez-protez tasarımı yapan, yeni malzeme ve teknolojileri kullanan ve bunların geliştirilmesinde etkin rol oynayan yetkin insan gücü yetiştirmektir. 4 yıllık eğitimi tamamlayanlara lisans diploması ile Ortotist/ Prostetist unvanı verilir. Sağlık alanında ve teknolojideki gelişmeler çerçevesinde, sağlıklı, hasta ve engellilerin günlük yaşamda bağımsızlığı ve hareketliliği için cihaz kullanımının öneminin anlaşılması sonucu ortotist/ prostetistlik sağlık alanında ihtiyaç duyulan bir meslek haline gelmiştir. Dünyada ve ülkemizde bugün ve gelecekte iş bulma sorunu olmayan bir meslektir. Programdan mezun olacak ortotist- prostetistler, devlet ve özel sektör hastanelerinde, rehabilitasyon merkezlerinde ile özel ve kamu ortez protez atölyelerinde görev alabilecektir.

24 Sağlık Yönetimi Sağlıktaki tıbbi ve teknolojik gelişmeler, ulusal ve uluslararası rakiplerin artması, hasta memnuniyetinin ön plana çıkması sektördeki rekabeti yoğunlaştırmıştır. Sağlık kuruluşları rekabetle başa çıkabilmek için, tıp alanındaki gelişmeleri takip ettiği kadar işletmecilik alanındaki gelişmeleri de izlemek ve bunları en kısa zamanda kuruluşunda uygulamak zorundadır. Bu aşamada sektörde idari kadrolarda yetişmiş insan kaynağının önemi büyüktür. İdari bilimlerden farklı olarak sağlık alanına özel; sigortacılık, ekonomi, hukuk, kalite, pazarlama, stratejik yönetim, iletişim, insan kaynakları, organizasyon ve yönetim konularında kapsamlı eğitim programlarını içeren Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarına ihtiyaç artmaktadır. Amacımız, tıbbi bilgilerle donatılmış, kuruluşunu rekabet ötesine taşıyabilecek işletmecilik ve yöneticilik bilgilerine hâkim, her iki alanı da birlikte özümseyen nitelikli profesyonel sağlık yöneticisi yetiştirmektir. Mezunlarımız, devlet ve özel hastanelerin yanında Sağlık Bakanlığı nın çeşitli kademeleri, kamu ve özel sektör hastaneleri, ilaç ve tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşları, sigorta şirketleri ve diğer özel sektör kuruluşlarının farklı iş kollarında çalışabilirler. *Sağlık Yönetimi Bölümü nü, YGS-6 puan türüyle alan ve 4 yıl süre ile eğitim veren Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ndan da tercih edebilirsiniz.

25 Sosyal Hizmet Sosyal hizmet uzmanı ekonomik, sosyal ve kültürel yönden sıkıntı içinde bulunan kişi, grup ve topluluklara sorunlarını tanıyıp çözümlemelerinde sahip oldukları olanakları kullanma ve çevredeki olanakları araştırma ve yararlanma konusunda yardımcı olan kişidir. Sosyal Hizmet Bölümü olarak amacımız, insan hakları ve sosyal adalet ilkelerini temel alan, etik duyarlılığa sahip, içinde yaşadığı toplumu tanıyan, bilimsel gelişmelere duyarlı ve açık, mesleki konularda ilkeli, toplumdaki dezavantajlı gruplardan yana taraf olan, müracaatçının sosyal işlevselliklerini artıracak beceriye sahip sosyal hizmet uzmanları yetiştirmektir. Öğrencilerimiz, eğitim sonucunda mesleki görüşme ve raporlama becerisi olan, toplumsal kaynakları araştıran, öğrenen ve bunu müracaatçı yararına kullanan; disiplinler arası çalışmalarda etkin, sosyal değişimi etkileyen, sosyal politika üreten uzmanlar olarak mezun olmaktadırlar. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler Sosyal Hizmet Uzmanı unvanı verilir. Mezunlarımız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatı, çocuk yuvaları, sevgi evleri, çocuk evleri, kız ve arkek yetiştirme yurtları, koruyucu aile hizmetleri, evlat edinme hizmetleri, aile danışma merkezi, huzurevleri, kadın konukevleri, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi, ceza ve tevkifevleri, aile ve çocuk mahkemeleri, özürlü bakım ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kuruluşları, toplum merkezleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları; devlet, üniversite hastaneleri, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, ana- çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinde görev alabilirler. *Sosyal Hizmet Bölümü nü, YGS-5 puan türüyle alan ve 4 yıl süre ile eğitim veren Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ndan da tercih edebilirsiniz.

26 Hukuk Fakültesi

27 Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi, birey ve bireylerle kamu otoritesi arasındaki kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki ve felsefi temelleri öğreten, öğrenciye hukuk kurallarının uygulama mantığını ve becerisini kazandıran bir fakültedir. Çağdaş hukuk anlayışında meşruiyet - yasallık, hak yükümlülük, özgürlük sorumluluk, özgür birey- huzurlu toplum arasındaki dengenin gözetilmesi önemli bir yer tutar. Hukukçuyu vatandaşlar ile devlet, kurumlar ile bireyler arasındaki ilişkileri, karşılıklı hak ve yükümlülükler çerçevesinde düzenleyen yasal normların uygulanmasında rol alan kişi olarak tanımlayan çağdaş yaklaşımı esas almak, temel ilkemizdir. Hukuk fakültesi mezunu olmanın geniş bir iş ve meslek imkânı sağlaması sebebiyle üniversitelerde en çok tercih edilen ve mezun sayısının gün geçtikçe arttığı bir bölümdür. Dolayısıyla donanımlı bir mezun olmak zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi güçlü ve alanında isim sahibi saygın ve geniş akademisyen kadrosuyla ile ulusal ve uluslararası hukuk bilgisine sahip her alanda hakkaniyet ilkesini gözeterek hizmet edecek bireyler yetiştirmek öncelikli hedefidir. Fakültemizin eğitimini verdiği çok yönlü bilimsel disiplinler öğrenciyi hem hakimlik, savcılık, avukatlık gibi hukuk uygulamasıyla ilgili mesleklere etkin bir biçimde hazırlamakta, hem de kamu ve özel sektör yöneticiliği ve danışmanlık gibi farklı alanlarda yeterli hale getirmektedir.

28 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

29 Biyomedikal Mühendisliği (İngilizce) Geleneksel mühendisliğin analitik deneyimlerinden yararlanarak, biyoloji ve tıpta karşılaşılan problemlerin çözümü için çalışan, insan sağlığına yeni teknolojiler geliştirerek katkıda bulunan dinamik ve sürekli gelişen bir mühendislik dalıdır. Amacımız, uluslararası düzeyde eğitim vererek, sağlık ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR-GE çalışmalarında başarı ile görev alabilecek, problem çözmede sistematik yaklaşıma sahip, takım çalışmasına yatkın, lider özelliklere sahip biyomedikal mühendisler yetiştirmektir. Mezunlarımız, hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında, üniversitelerde, tıp araştırma merkezlerinde, tıbbi cihaz ve malzeme üreten, satan ve satış sonrası destek veren kuruluşlarda, ilaç endüstrisinde, sağlık kuruluşlarının bilgiişlem birimlerinde çalışabileceklerdir. Ayrıca, biyomedikal, biyomalzeme, biyomekanik, biyoinformatik, medikal fizik, genetik mühendisliği, doku mühendisliği gibi ilgili alanlarda lisansüstü öğrenime devam edebilecekler; yurtdışı anlaşmalı üniversitelerle yapılan ortak programlara katılabileceklerdir.

30 Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği (İngilizce) Bilgisayar sistemlerinin yapısı, geliştirilmesi ve yazılımı konusunda eğitim veren bilgisayar bilimi ve mühendisliği, bilgisayar teknolojilerinin kullanımı alanında yetkin veren bir mühendislik dalıdır. Amacımız; alanında, Türkiye ve yurtdışında öncü bilimsel araştırmalar yapabilecek, yenilikçi girişimci ve küresel vizyona sahip, ulusal teknolojik hedeflerimize katkıda bulunabilecek bilgisayar bilimleri ve mühendisliği alanında ulusal veya uluslararası şirketler kurabilecek, yeni teknolojiler geliştirebilen mühendisler yetiştirmektir. Çağımızın her alanında gereksinim duyulan bilgisayar mühendisleri uygulama ve yazılım programcılığı, ağ tasarım ve bilgi işlem merkezi yöneticiliği, bilgisayar bilimleri uygulamasını içeren ileri matematik, doğrusal cebir ve türevsel denklem konuları alanında, sayısal devre tasarımı, işletim sistemleri alanında rahatlıkla çalışabilirler.

31 Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Elektromanyetik alan kuramından uydu anten tasarımına, temel elektrik çözümleme yöntemlerinden büyük ölçekli devre tasarımına, biyomedikal mühendislikten mikro elektroniğe ve bilgisayar sistemlerine, iletişim teknolojilerine çözüm üreten ve ürünler geliştiren mühendislik dalıdır. Radyo ve televizyon cihazları, internet, mobil telefonlar, haberleşme, elektronik ticaret, enerji, otomasyon, güvenlik, beyaz eşya gibi bir çok üründe son yıllardaki gelişmeler elektrik ve elektronik mühendislerinin çalışmalarının sonucudur. Amacımız, bilim ve teknolojinin öncülüğünde gelişmeleri takip edebilecek, bilim ve akademi alanında çalışmalarda bulunabilecek, global vizonu oluşmuş, hayal gücü, teorik bilgisini alanında kullanabilecek nitelikli elektrikelektronik mühendisler yetiştirmektir. Mezunlarımız, güncel araştırma ve teknolojileri kullanarak etik ilkeler çerçevesinde, yenilikçi, girişimci ve küresel öngörülü kişiler olarak yeni teknolojiler geliştirebilir, ulusal teknolojik liderlik hedeflerimize katkıda bulunabilir ve elektrik-elektronik mühendisliği veya ilgili alanlarda ulusal veya uluslararası şirketler kurabilirler. Ayrıca, enerji, bilişim, haberleşme, sağlık, ulaşım, güvenlik gibi sektörlerde araştırma-geliştirme, tasarım, test, üretim, yönetim, satış, danışmanlık gibi çeşitli alanlarda çalışma imkânı bulacaklardır.

32 Endüstri Mühendisliği (İngilizce) İnsan, makine, bilişim, donanım ve enerjiden oluşan bütünleşik sistemlerin tasarımı, iyileştirilmesi ve kurulması, bu sistemlerden elde edilen sonuçların belirlenmesi, değerlendirilmesi için mühendislik analiz bilgilerinin yanı sıra sosyal bilimlerdeki uzmanlaşmış bilgi ve yetenekten yararlanan mühendislik dalıdır. Amacımız, organizasyonların performansını arttırmak için gerekli bilgi ve beceriyi üretmek, öğrencilerimize kazandırmak ve topluma yaymak olup, ihtiyaç duyduğu bilgi desteğini, bilimsel yöntemler kullanarak iş yaşamına uygulayan mühendisler yetiştirmektir. Endüstri mühendisliği, her düzeydeki yöneticinin karar verme aşamasında ihtiyaç duyduğu bilgi desteğini, disiplinler arası aldığı eğitimle uygulayan ve kullanan kişidir. Bu nedenle endüstri mühendisi kamu, tasarım, sanayi, askeri alanda faaliyet gösteren birçok örgütte çalışabilir. Mezunlarımız, sanayide, hizmet ve kamu sektöründe rekabet sistemlerinin oluşturulmasında, etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesinde önemli görevler üstlenirler. Bölümde teknik ve yönetim bilgisiyle donatılmış olan mezunlar; gerek imalat gerekse hizmet ve kamu sektörlerinde, ürün geliştirme, ürün tasarım zinciri, proje yönetimi, deney tasarımı, bilgisayar bütünleşik tasarım ve imalat, verimlilik mühendisliği, toplam üretken bakım, kalite sistemleri, üretim planlama, insan kaynakları yönetimi, bilgi yönetimi, satış sonrası teknik destek, hizmet süreçleri yönetimi gibi alanlarda çalışma imkânları bulmaktadırlar.

33

34 İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

35 İşletme (İngilizce) İşletmeler günümüz ekonomi sisteminin vazgeçilmez bir parçasıdır ve hayatımızın her yerinde görmek mümkündür. Hızla gelişen ve büyüyen iş dünyasında global ve yerel firmalar, ticarethaneler hepsi birer işletmedir. Bu işletmelerin kurulması, geliştirilmesi, etkin ve verimli bir şekilde yönetilebilmesi için İşletme Bölümü nü bitirip çalışan İşletmeci unvanı alan bireylere ihtiyaç vardır. Nitekim gerek ülkemizin hızla büyüyen dinamik iş gücü, gerekse iş dünyasında artmakta olan rekabet, başarıya ulaşmak isteyen gençlerin kendilerini birer adım öne çıkarmalarını mecbur kılmaktadır. Söz konusu ayrışma ise, üniversite yıllarında sunulan imkânlar ve bunlardan azami düzeyde faydalanma düzeyi ile bire bir ilişkilidir. Eğitim dili İngilizce olan İşletme Bölümümüz, öğrencilerine, yabancı dile hâkimiyetini sağlayarak, uluslararası deneyimlere kapı aralayıp küresel öğrenci olma ve dünya standartlarını yakalama fırsatını sunmuştur. Uluslararası akreditasyona sahip olacak eğitim programımız ve müfredatımız sayesinde, Bologna süreci ve Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olacak diplomaları ile yurt dışında da çalışma imkânına sahip olabileceklerdir. Amacımız, problem çözme, stratejik düşünme, yazılı ve sözlü iletişim kurabilme, liderlik ve takım çalışmasına yatkın olma gibi yetkinliklere haiz olan, en az bir yabancı dili etkin kullanabilen, bilgiye ulaşabilen ve sentez yapabilen, özel sektörde veya kamuda değer katma odaklı çalışacak yaratıcı uzmanlar yetiştirmektir. Mezunlarımız, ulusal ve uluslararası faaliyetleri bulunan her türlü üretim işletmesi, dış ticaret firmaları, bankalar, özel finans kuruluşları, faktoring, finansal kiralama, uluslararası lojistik firmalarının ilgili finans, muhasebe ve ilgili bölümlerinde çalışabilirler.

36 Ekonomi ve Finans (İngilizce) Ekonomi, bütün dünyada sadece ekonomik hayatı değil, sosyal ve siyasi hayatı da şekillendiren bir sosyal bilimdir. Tüketici ve firma davranışları, piyasaların işleyişi ve düzenlenmesi, enflasyon, işsizlik, büyüme, yoksulluk ve dış ticaret, ekonomi biliminin temel araştırma alanlarıdır. Finans piyasalarının reel sektör için taşıdığı önem ve küreselleşmeyle birlikte giderek artan krizler; ekonomi ve finans alanlarının gerek teoride gerekse pratikte entegre olmasının önemine işaret etmektedir. Ekonomi ve Finans programı buradan hareketle bu iki dalı birbirini tamamlayıcı bir şekilde sunan müfredatı ile uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmıştır. Finansçılar ise para ve sermaye piyasaları ile bir ülkeye ait tasarrufların etkin ve verimli alanlarına yönlendirilmesinde ve ekonomik kalkınmanın hızlanmasında önemli bir görev taşıyan elemanlardır. Amacımız, analiz ve sentez yeteneğine sahip, her türlü ekonomik literatürü kolaylıkla izleyebilen, kendi alanındaki ve yakından ilgili alanlardaki uzmanlıklarla bilinçli tartışmalara girebilen ve iktisadi konularda kendi başına bilimsel araştırma yapabilen nitelikli iktisatçı ve finansçı yetiştirmektir. Eğitim dilinin tamamının İngilizce ve uluslararası akreditasyona sahip olan eğitim programımız ve müfredatımız sayesinde, yurt dışında çalışmak isteyen öğrencilerimize global iş dünyasının kapıları açık olacaktır. Mezunlarımız, ekonominin en önemli birimlerini oluşturan ulusal ve uluslararası işletmelerde, para ve sermaye piyasalarının her kademesinde, banka ve aracı kurumlarda, reel sektör firmalarının finans departmanlarında çalışabilmektedirler.

37 Uluslararası Ticaret ve Finansman İki Farklı Dil, İki Farklı Program Uluslararası Ticaret ve Finansman Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce) Günümüz dünya ekonomisinde, ulusların ekonomik zenginliği ve gücü, uluslararası ticarette ve uluslararası finans piyasalarındaki etkinliği ve rekabetçiliği ile ölçülmektedir. Bu durum, uluslararası ticaret ve finansman alanında yetişmiş nitelikli insan kaynaklarına daha büyük bir gereksinim olduğunu ortaya koymaktadır. Bölümün en önemli özelliği; eğitim içeriğinin finans, ekonomi ve işletme bölümlerinin ortak paydasında, disiplinler arası düzenlenmiş olmasıdır. Bu nedenle, bölümden mezun olan öğrencilerimiz, analitik düşünme yetisine sahip iyi bir iktisatçı olmanın yanı sıra uluslararası piyasalarda yatırım yapabilecek bir işletmeci donanımına da sahip bireyler olarak iş hayatına atılacaklardır. Amacımız; ticaret ve finans konularını araştıran, küresel dünya ekonomisinde vuku bulan gelişmeleri, bilimsel araştırma yöntemleriyle yorumlayabilen ve üniversitede edindiği kuramsal bilgileri profesyonel iş hayatına aktarabilen mezunlar yetiştirmektir. İki farklı dil ve iki farklı program olarak sunulan eğitim, öğrencilerimiz için önemli bir fırsattır. Mezunlarımız, dış ticaret yapan firmaların başta ithalat ve ihracat bölümlerinde olmak üzere ilgili departmanlarında, bankaların dış işlemler servislerinde, gümrük, gümrükleme firmalarında, lojistik firmalarında, sigorta şirketlerinde görev alabildikleri gibi; özel sektörde, ulusal ve uluslararası işletmelerde, uluslararası kuruluşlarda, bankalarda, pazarlama, finans, muhasebe ve insan kaynakları yönetimi dallarında serbest muhasebeci, mali müşavirlik, kamu sektöründe müfettişlik, uzmanlık ve denetmenlik mesleklerini icra edebilmektedirler.

38 Uluslararası Lojistik Yönetimi Günümüzde lojistik faaliyetlerinin etkin bir şekilde yönetilmesi, sürdürülebilir büyüme hedefinde ve rekabet edebilirlikte en önemli unsurlardan biri olarak öne çıkmıştır. Hızlı küreselleşme ve artan ticaret hacmi ile birlikte, işletmelerde lojistik faaliyetlerinin de uluslararası yapıya dönüştürülmesi ihtiyacı doğmuştur. Türkiye nin jeopolitik konumu gereği, birçok ticari faaliyetin geçiş yeri olması nedeni ile de uluslararası lojistiğin ülkemiz için ayrı bir önemi bulunmaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı, gerek ülkemizde gerek uluslararası piyasalarda, yüksek donanımlı ve konusunda uzman uluslararası lojistik yöneticilerine olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Amacımız, lojistik sektörünün gereksinim duyduğu güncel bilgi ve uygulama becerisi ile donatılmış, ulusal ve uluslararası firmalarda optimal çözüm üreten deneyimli, gerek profesyonel gerekse akademik alanda toplumsal sorumluluk ve mesleki etik ilkelerini prensip edinerek hizmet veren, lojistik tasarımları ile sektörü dönüştürebilecek küresel Lojistisyenler ve Lojistik Liderleri yetiştirmektir. Mezunlarımız, uluslararası işletmelerin planlama ve kontrol, analiz, nakliye ve depo yönetimi, gümrük işleri, dış ticaret, malzeme, lojistik, satın alma ve diğer bölümlerinde, lojistik hizmeti veren firmalarda, danışmanlık firmalarında ve uluslararası ticaret ve lojistik konusunda araştırma yapan çeşitli kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarda uzman veya yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca bölüm mezunları; iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının girebilecekleri tüm meslek sınavlarına katılabilme hakkına da sahiptirler.

39 İnsan Kaynakları Yönetimi Günümüzün rekabete dayalı iş dünyasında en önemli faktörlerden biri haline gelen insan kaynakları hakkındaki araştırmalar giderek önem kazanmıştır. Bu sebeple bu alanlarda, nitelikli eğitim almış, donanımlı insan kaynağına duyulan ihtiyaç sürekli artmaktadır. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında işletme fonksiyonlarına vâkıf ve insan kaynakları fonksiyonlarına gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olmaları bu alanda onları bir adım daha diğer mezunlardan farklı kılacaktır. Amacımız bir işi planlayıp uygulayabilen, analitik düşünebilen, başkalarını yönlendirebilen, ikna edebilen, sosyal bilimlere ilgi duyan, insanlarla iyi iletişim kurabilen, ekip çalışmalarına yatkın, çabuk ve doğru kararlar verebilen, çalışma hayatına yönelik hukuk ve mevzuata hâkim, sorunlara çözüm bulabilen, nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Eğitimini başarıyla tamamlayan ve İnsan Kaynakları Uzmanı/ Yöneticisi unvanı alan mezunlarımız, çeşitli özel ve kamu kuruluşlarının özlük, personel ya da insan kaynakları birimlerinde, özellikle şirketlerin orta ve üst kademelerinde ihtiyaç duyulan yöneticileri seçen, firmaların politika ve stratejilerini belirleyen personel yönetim danışmanlık birimlerinde ve insan kaynakları şirketlerinde çalışabilmektedirler. Bölüm mezunlarının, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının başvurabildiği tüm meslek sınavlarına başvuru hakkı bulunmaktadır.

40 Bankacılık ve Sigortacılık Bankalar ve sigorta şirketleri, finansal piyasaların öncü kurumlarıdır. Gün geçtikçe büyüyen finans sektöründe alanında uzman, kendini geliştirmiş ve yenilikleri takip edebilen uzman ve üst düzey yönetici adaylarına ihtiyaç artmıştır. Bu doğrultuda; bölümümüz, bankacılık ve sigortacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik dersler ile finans, ekonomi ve yönetim derslerinin bir arada verileceği bölümümüzde öğrencilerimize finansal piyasaları yakından tanıma fırsatı sunulacak ve öğrencilerimiz doğrudan finans sektörünün uygulamalarına hitap eden bir öğretim programı ile geleceğe hazırlanacaklardır. Amacımız, bankacılık ve sigortacılık alanlarında özellikle uygulamalı bilgilere sahip, Sermaye Piyasası Kurumu nun (SPK), bankaların, sigorta şirketlerinin açtığı sınavlar doğrultusunda eğitim veren, alanında uzman ve yetkin mezunlar yetiştirmektir. Mezunlarımız, gerekli sınavlara girerek ülkemizin her ili ve pek çok ilçe merkezinde bulunan banka şubelerinde veya genellikle İstanbul da bulunan banka genel müdürlüklerinde uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı olarak işe başlayabilirler. Sigortacılık alanında çalışmak isteyen mezunlarımız da acentelerde ve genel müdürlüklerde uzman yardımcısı olarak iş hayatına atılabilirler. Mezunlarımızın çalışma alanı bankalar ve sigorta şirketleri ile kısıtlı olmayıp, ulusal ve çok uluslu şirketlerin finans departmanlarında da görev alabilirler. Bölüm mezunlarının, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının başvurabildiği tüm meslek sınavlarına başvuru hakkı bulunmaktadır.

41 Yönetim Bilişim Sistemleri Yönetim Bilişim Sistemleri, bünyesinde işletme yönetimi, bilişim ve bilgisayar bilimlerini barındıran disiplinler arası bir bilim dalıdır. Teknolojinin hızla gelişmesiyle toplumun her alanında hemen her disiplinde karşımıza çıkan yönetim felsefesi bilişimle ister istemez buluşmuş ve artık yönetimin her kademesinde bilişimle bütünleşmiş yöneticiler ve yönetici adaylarının varlığı elzem hale gelmiştir. Yönetim Bilişim sistemleri bilim dalı ve bölümü teknolojik alt yapıyı yönetimsel amaçla kullanıp geliştirebilecek adaylar yetiştirir. Amacımız, yönetimi bilişimle buluşturan bilimsel değerleri araştırabilen, bilişim ve yönetim araçları konusunda bilime katkı sağlayan ve ayrıca bu alanda sektördeki teknik ve üst düzey iş gücünde yerini alabilecek adaylar yetiştirmektir. Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı unvanı alan mezunlarımız, başta her türlü yazılım ve bilişim alanında faaliyet gösteren firmalar olmak üzere, bankalar, hastaneler, finans şirketleri, turizm sektörü, medya sektörü gibi çok farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalarda sistem analisti ve tasarımcısı, veri analisti, proje uzmanı ve yöneticisi, bilişim sistemleri uzmanı ve yöneticisi, iş analisti, programcı, pazarlama uzmanı veya yöneticisi, finans uzmanı veya yöneticisi, insan kaynakları uzmanı veya yöneticisi pozisyonlarında görev alabilirler. Bölüm mezunlarının, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının başvurabildiği tüm meslek sınavlarına başvuru hakkı bulunmaktadır.

42 İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

43 Psikoloji İki Farklı Dil, İki Farklı Program Psikoloji Psikoloji (İngilizce) Psikoloji, korku, aşk ve nefret gibi duygulardan cinayet, kahramanlık gibi davranışlara, dil ve yaratıcılık gibi zihinsel süreçlerden tüm bunların bedenle etkileşimine kadar insana dair her şeyi bilimin sınırları içerisinde, son derece ilginç ve yaratıcı yöntemlerle ele alan bir disiplindir. Aday öğrencilerimize, psikoloji alanında güncel ve sağlam temellere oturmuş olan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla, Türkçe ve tamamı İngilizce derslerden oluşan iki farklı eğitim dilinde, iki farklı program sunmaktayız. Amacımız, öğrencilerimizin genel bir bilim anlayışı kazanması, yetki ve sınırlarını bilerek meslek etiğini içselleştirmesi, tek başına bilimsel araştırma yapabilme becerisine sahip olması, karşılaştığı yeni sorunları uygun terminolojiyi kullanarak izah edebilmesi, teorik ve pratik açıdan sürekli gelişim bilincine sahip bir şekilde yetişmelerini sağlamaktır. Mezunlarına Psikoloji Lisans Diploması ve Psikolog unvanı verilir. Mezunlar psikolog olarak birçok alanda çalışabilirler. Son zamanlarda özel sektörde ve ayrıca devlet kurumlarında psikologlar için çok farklı istihdam alanları oluşmuştur. Psikiyatri servislerinde, yaşlı bakımevlerinde, mahkemelerde, cezatutukevlerinde, okullarda, psiko-teknik merkezlerinde, insan kaynakları ile halkla ilişkiler birimlerinde ve reklam şirketlerinde psikologlar etkin bir şekilde çalışmaktadır. Daha da cazip olanı, klinik psikoloji alanında yüksek lisans yaptıkları takdirde psikolojik sorunları olan danışanlarına psikoterapi uygulayabilirler.

44 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü; uluslararası ilişkiler teorilerini, Türk dış politikasını, siyasi tarihi, uluslararası sistem ve bu sistemde Türkiye nin yerini uluslararası hukuk gibi temel alanlarla birlikte ele alan ve iktisat, hukuk ağırlıklı bir bölümdür. Amacımız; siyaset bilimine ilgi duyan bireylere, Türk siyasi tarihini, genel dünya tarihini ve politik olaylarla beraber sürekli değişim gösteren siyasi dengeleri; uluslararası/ bölgeler arası/ hükümetler arası örgütleri, dış politikayı ve tüm bu olguların detaylarını teorik derslerle anlatmaktır. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki olguları öğrencilerimize anlatırken siyaset bilimi, iktisat, tarih (siyasi), hukuk (anayasa hukuku, yönetim hukuku ve uluslararası hukuk), felsefe (siyaset felsefesi ve etik), sosyoloji, psikoloji, coğrafya ve antropoloji gibi pek çok farklı disiplinden de faydalanmayı ve öğretmeyi hedeflemekteyiz. Mezunlarımızın çalışma alanları oldukça geniştir. Başta Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere, bakanlıklar, müsteşarlıklar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kalkınma ajansları gibi devlet kurumlarında uzmanlık-müfettişlik, kaymakamlık, meslek memurluğu gibi bölümlerde KPSS de ilgili alan türlerinden ve kurumların ayrıca açacakları sınavlardan iyi dereceler alarak görev alabilmektedirler.

45 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Siyaset bilimi ve kamu yönetimi yakın ilişkili iki alan olup siyasal ve yönetsel konuların bilimsel çalışmasıyla ilgilenirler. Siyaset bilimi disiplini siyasal sistemde kaynakların ve değerlerin dağılım süreçlerini inceler. Bölümün incelediği konular bir yandan güç, otorite, meşruiyet, sosyal sınıf, toplumsal cinsiyet, etnik yapı ve siyasal katılım gibi konuları kapsarken, öte yandan devlet, hükümet, siyasal partiler, baskı grupları ve uluslararası örgütler gibi kurumları içermektedir. Amacımız; devletin çeşitli kademelerinde ekonomik ve sosyal yönden gelişme sağlayacak, devletin ihtiyacı olan nitelikli, genel ve iyi bir akademik yeteneğe sahip, düşüncelerini yazılı ya da sözlü olarak ifade edebilen; siyaset bilimine, sosyoloji, psikoloji, mantık, felsefe ve tarihe meraklı ve bu alanlarda iyi yetişmiş bireyler yetiştirmektir. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunları genellikle Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarının merkez ve taşra birimlerinde, yerel yönetim birimlerinde, uluslararası kuruluşlarda, düşünce kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında ve özel sektörde yönetim mekanizmasının çeşitli alanlarda çalışabilmektedir.

46 Eğitim Fakültesi

47 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti veren rehber öğretmenler, bireylerin gelişimlerini ve çevrelerine uyumlarını güçleştiren faktörleri ortadan kaldırarak, onlara en üst düzeyde gelişme ortamı sağlama, gizli güçlerini geliştirebilecekleri eğitim programlarına ve mesleklere yönelmelerine yardımcı olma konusunda çalışan kişilerdir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü olarak amacımız kişilerin sosyal hayata uyumlarını güçleştiren sosyal, psikolojik, çevresel faktörleri ortadan kaldırabilecek; bireylerin kendilerine uygun eğitim branşlarını, mesleki uygulamaları, sosyal aktiviteleri seçebilmelerinde rehberlik edebilecek, hoşgörü sahibi, sabırlı, iyi iletişim kurabilen, psikolojiye meraklı, dinlemesini bilen, insanlara yardım etmekten hoşlanan; rehberlik ve psikolojik rehberlik alanında genel akademik yeteneğe sahip, nitelikli bireyler yetiştirmektir. Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler Rehber/ Psikolojik Danışman unvanıyla lisans diploması almaya hak kazanır. Bölümden mezun olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı okul öncesi, ilkorta ve lise kademelerindeki okullarda psikolojik danışman/ rehber öğretmen, Rehberlik Araştırma Merkezleri nde (RAM), özel sağlık kurumlarında, askeri okullar ve polis akademilerinde, çocuk ve aile mahkemelerinde, özel dershanelerde, psikolojik danışman olarak; iş ve işçi bulma kurumlarının ilgili bölümlerinde, endüstriyel kurumların (banka, şirket, fabrika v.b.) insan kaynakları birimlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilmektedirler.

48 Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

49 Türk Müziği Türk Müziği alanında araştırıcı, sorgulayıcı, yaratıcı, teorik altyapısı sağlam, sanat alanında yetkin, ülke ve dünya kültürüne sanat alanında katkıda bulunabilecek, çağdaş sanat anlayışını benimseyen sanatçı ve bilim insanlarına ihtiyaç vardır. Hedefimiz; halen ülkemizde sınırlı sayıda bulunan Türk Müziği Ana Sanat Dalı lisans eğitiminin yayılmasına katkı sağlamak, bu alanda hedefleri olan öğrencilere eğitim fırsatı vermek ve Türk Müziği branşında ihtiyaç duyulan kadroları yetiştirmektir. Öğrencilerimiz eğitim süreci boyunca, çalgı, ses veya müzikoloji ana sanat dallarının birinde uzmanlaşmak üzere yetiştirilmektedir. Çalgı Ana Sanat Dalı nda, öğrenciye uygun ve öğrencinin de istediği bir çalgı titizlikle seçilerek eğitimi bu çalgıya odaklı bir şekilde devam eder. Ses Ana Sanat Dalı nda, ses çalışmaları, ses bakımı, genel sağlık ve repertuvar dersleri yoğunluk kazanarak, müziğe ve özellikle şarkı söylemeye merakı olan öğrenciler, bu dalda kendilerini yetiştirme fırsatı bulur. Müzikoloji Ana Sanat Dalı nda eğitim, müzik bilimleri, araştırma yöntemleri, dünya ve Türk Müziği tarihi üzerinden, bilimsel yöntem ve yaklaşımlar çerçevesinde müzik alanında karşılaşılan sorunları çözmeyi hedefleyen müzik araştırmacıları yetiştirerek, Türk ve dünya müzik araştırmacılığına yönelik eğitim verilmektedir. Tüm ana sanat dalları diğer mesleki ve kültürel derslerle desteklenmekte olup, eğitimin bir kısmı ses laboratuvarında ve uygulama salonunda yapılmaktadır. Programdan mezun olanlar devlet korolarında, televizyon, radyo gibi medya kuruluşlarında, çalışabilirler. Ayrıca özel dersler verebilirler. Yüksek lisans ve doktora yaparak Türk Müziği lisans programlarında öğretim elemanı olarak görev alabilirler.

50 Mimarlık İki Farklı Dil, İki Farklı Program Mimarlık Mimarlık (İngilizce) Mimarlar; insanın içinde yaşamını sürdüreceği yapıların estetik ve kullanışlılık ilkelerini göz önüne alarak tasarlayan, yapılan binanın şehir planına uygun olup olmadığını kontrol edip yapım aşamalarını denetleyen kişilerdir. Mimarlık eğitimini dünya standartlarına taşımayı amaçlayan İstanbul Medipol Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Türkçe ve İngilizce eğitim yapan iki ayrı program ile eğitim sürecine dahil olmuştur. Aday öğrencilerimize derslerinin tamamının (%100) İngilizce olduğu ve tamamının Türkçe olduğu iki ayrı program sunulmaktadır. Amacımız, insanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri ve farklı ihtiyaçlara yönelik olarak ihtiyaç duyulan yapıların tasarımını yapabilen nitelikli, eğitimli, çağdaş mimarlar yetiştirmektir. Bu hedefle, mimarlık eğitiminin çok yönlü süreci dikkate alınarak, tasarım bilgisinden teknolojiye, felsefe ve sanattan, ekonomiye, toplumsal dinamiklerden kentsel değişimlere çok farklı bileşenleri kapsayan çok boyutlu ve disiplinler arası bir eğitim anlayışı benimsenmiştir. Mezunlarımız elde edecekleri lisans diploması ile bürolarda, inşaat firmalarında, işletmelerin mühendislik, mimarlık bürolarında; Bayındırlık Bakanlığı, İmar ve İskân Bakanlığı, İller Bankası, belediyeler gibi kamu kuruluşları yanında özel şirketlerde de çalışabilir; dilerlerse kendi bürolarını açabilirler.

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU } BESLENME VE DİYETETİK } ÇOCUK GELİŞİMİ } EBELİK } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON } HEMŞİRELİK } SAĞLIK YÖNETİMİ } SOSYAL HİZMET

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Alanın Tanımı Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Amacı Çocuk Gelişimi

Detaylı

MESLEK SEÇİMİNDE ETKİLİ OLAN ÖZELLİKLER FEN VE MÜHENDİSLİK ALANI MESLEKLERİNDEN BAZILARI

MESLEK SEÇİMİNDE ETKİLİ OLAN ÖZELLİKLER FEN VE MÜHENDİSLİK ALANI MESLEKLERİNDEN BAZILARI MESLEĞİNİZİ SEÇERKEN AŞAĞIDAKİ SORULARA CEVAP ARAYINIZ *Mesleğin Niteliği Nedir? *Çalışma ortamı nasıldır? *Mesleğe hazırlanma süreci nasıl ve ne kadar? *Mesleğe girmek için aranan özellikler nelerdir?

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Biyomedikal mühendisliği; tıp ve mühendislik alanlarındaki bilgi ve teknolojiyi,

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ LİSANS BÖLÜMLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ LİSANS BÖLÜMLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU TIP FAKÜLTESİ Burssuz 57.240 TL - 58.585 TL - 58.920 TL - 56.450 TL - 56.225 TL - 55.870 TL - % 50 28.620 TL 27.190 TL 29.295 TL 27.830 TL 29.460 TL 27.985 TL 28.225 TL 26.815 TL 28.115 TL 26.710 TL -

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Fakültemiz 03.07.1992 tarihli ve 3837 sayılı Kanun la Dumlupınar Üniversitesi ne bağlı olarak Bilecik

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU 2016-2017 Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET PROGRAMI TANITIM BROŞÜRÜ KURULUŞ 08.04.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu`nda bölümümüzün birinci öğretimine 2010-2011 öğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri Fakülte/YO/MYO Ücretler (Kdv Hariç) % 8 Kdv Dahil %25 Burslu (Kdv Dahil) %5 Peşin Ödeme (Kdv

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015 113082 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 75.39 222.98 459.98 74.57 186.19 370.69 113628 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ * 56.55 167.24 406.2 55.93 139.65 278.02 113627 BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ * 75.39 222.98

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ FAKÜLTELER

M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ FAKÜLTELER M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ FAKÜLTELER MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER 2016-2017 Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan

Detaylı

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Diyetisyenler, toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi

Detaylı

Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan

Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ } BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ } HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ } SAĞLIK

Detaylı

AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Meslek Seçimi Neden Önemlidir? Mesleğiniz; yaşam biçiminizi toplum içindeki yerinizi arkadaş çevrenizi gelir seviyenizi

Detaylı

Hedefinize bizimle yürüyün...

Hedefinize bizimle yürüyün... Ağız ve Diş Sağlığı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde, diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında hasta

Detaylı

2015 YILI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI

2015 YILI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2015 YILI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI BÖLÜM PROGRAM PUAN TÜRÜ PUAN Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi (Ücretli) YGS-2 278,45333 Adana

Detaylı

2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL

2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL 2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL PUAN TÜRÜ SAY 1 TOPLAM : 23 SÖZ 1 EA 1 ALAN İÇİ OLARAK SEÇEBİLECEĞİNİZ LER Acil Yardım ve Afet Yönetimi Aktüerya Beslenme ve Diyetetik Bilgi Teknolojileri Bilgisayar Öğretmenliği

Detaylı

[Belge başlığını yazın]

[Belge başlığını yazın] TS-1 TS PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Animasyon Arkeoloji ve Sanat Tarihi Basım Yayın ve Redakte Basın ve Yayın Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi Coğrafya Coğrafya Öğretmenliği Film Tasarım ve Yazarlık

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PR. 3 1 3 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PR. 2 0 2 0 RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PR. 3 0 3 0 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PR.

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PR. 3 1 3 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PR. 2 0 2 0 RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PR. 3 0 3 0 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PR. ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET PR. 2 1 ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ PR. 0 0 0 0 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PR. 3 1 3 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PR. 2 0

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (-1): (18 Haziran 2011 Cumartesi, Saat:10:00, Tek Oturum: 120 dakika)

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi (li) 6 MF-3 3 57.500 Tıp Fakültesi

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç 8 Mart 2010 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27515 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sağlık hizmeti

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi (Ücretli) 6 MF-3 57.500 Tıp

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI TANITIM Osmaniye Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Gölpazarı Meslek Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun hizmet binasında eğitim

Detaylı

uygulamalı bilimler fakültesi

uygulamalı bilimler fakültesi KÜÇÜKYALI YERLEŞKESİ uygulamalı bilimler fakültesi ULUSLARARASI LOJİSTİK BÖLÜMÜ (İNGİLİZCE DESTEKLİ) HAVACILIK YÖNETİMİ Turİzm Yönetİcİlİğİ Bölümü (İNGİLİZCE DESTEKLİ) İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uygulamalı

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK AMERİKAN KÜLTÜRÜ ve EDEBİYATI PSİKOLOJİ MATEMATİK MÜTERCİM TERCÜMANLIK HALİÇ SENİ BEKLİYOR MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK Genetik, canlılıkla ilgili özelliklerin nasıl kazanıldığını

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FETHİYE SAĞLIK YÜKSEKOKULU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu, 18.04.2001

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ Alana Özgü Yetkinlik YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik Öğrenme Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

KALKINMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇER

KALKINMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇER KALKINMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇER Melisa KORKMAZ Giriş Türkiye, 2023 te küresel güç olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. Bilişim teknolojilerinin ucuzlaması ve yaygınlaşması bilgi akışını hızlandırması

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokulda, 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ait binada Turizm ve Otelcilik

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) SAĞLIK BİLİMLERİNDE KURAM VE MODELLER (HEM 701

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; temeli 1944 te kurulan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu na dayanan bir fakültedir. Bu okulun ismi 1959 tarihinde İktisadi

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Sağlık biliminde Medipol ekolü Sağlık alanındaki başarısı, En İtibarlı Marka* ve Yılın Sağlık Markası** olarak ödüllendirilen Medipol Sağlık Grubu

Detaylı

izmirmba: Farklı düşün!

izmirmba: Farklı düşün! İZMİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME YÜKSEK LİSANS PROGRAMI izmirmba: Farklı düşün! şirketlerin işini iyi bilen yöneticilere ihtiyacı artıyor. Oysa hem büyük şirketler hem de kobiler beklentilerini

Detaylı

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI 2016-2017 AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI Puan Min. Mak. Boş DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Türü Puan Puan Kontenjan Diş Hekimliği MF-3 433,492 449,361 0 Diş Hekimliği (%100 Burslu) MF-3 468,077 488,285 0

Detaylı

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr Ebelik Sosyal Hizmet Hemşirelik http://syo.kocaeli.edu.tr Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneği gelişmiş,

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1): (15 Haziran 2014 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika) Matematik

Detaylı

Öğrenci Odaklı Üniversite 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi

Öğrenci Odaklı Üniversite 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ndan düzenlenen andırmanızı diler, Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültes 3. Uluslararası Öğrenci saygı Prof. Dr. M. R Dekan, Kongre; 16-18 M Kızılcahamam Asya Te ecektir. Kongre açılışı:

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT 1. SINIF 1.SINIF l. YARIYIL (Güz) (01) Kodu Z/S Dersin Adı T U L K Z BESLENMEYE GİRİŞ 3 0 0 3 4 Z TEMEL KİMYA-I

Detaylı

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler.

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler. TANIM Tıbbi ürünleri depolayan, muhafaza eden ve ilaç hazırlayan, tıp doktorları ve diğer sağlık uzmanları tarafından yazılan reçetelere göre verilen ilaçların yan etkileri ve doğru kullanımı hakkında

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

1. Stratejik Analiz. 1.1. Tarihçe. 1.2. Stratejik Planlama Süreci

1. Stratejik Analiz. 1.1. Tarihçe. 1.2. Stratejik Planlama Süreci 1. Stratejik Analiz 1.1. Tarihçe İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Eğitim, Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından toplumsal sorunlara ve önceliklere duyarlı, aklı ve bilimselliği yaşam tarzı haline

Detaylı

Dış Ticarette ve Uluslararası Lojistikte Yazışma Teknikleri (LOJ 406) Ders Detayları

Dış Ticarette ve Uluslararası Lojistikte Yazışma Teknikleri (LOJ 406) Ders Detayları Dış Ticarette ve Uluslararası Lojistikte Yazışma Teknikleri (LOJ 406) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Dış Ticarette ve Uluslararası Lojistikte

Detaylı

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, Üniversitemiz Sosyal, Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına, kontenjanlar

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI TİCARET DOKTORA PROGRAMI Uluslararası Ticaret Doktora Programı, ülkemizde bu alanda doktora düzeyindeki eğitim-öğretim açığını kapatmak üzere açılmış olup, 2014-2015

Detaylı

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ (LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BAŞVURU VE SİNAV TAKVİMİ Başvuru: (01-14)-Nisan-2016 SINAV KAPSAMI TARİH-SAAT LYS-4 SOSYAL BİLİMLER 18-06-2016 CUMARTESİ 10:00

Detaylı

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9.

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9. Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 3 1 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri 2 YGS-5 2 1 Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği (Almanca) 4 DİL-1 2 1 2 1 Atatürk Eğitim

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1) : 11 Haziran 2017 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika Matematik

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri BBA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

SAĞLIK HUKUKU TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

SAĞLIK HUKUKU TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SAĞLIK HUKUKU TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sevinç ARSLAN HIZAL 0232 246 49 49 / 205 sevinc.hizal@izmir.edu.tr Enstitü Sekreterliği Elif BADAKAL ESENOĞLU 0232 246

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ STRATEJİK PLANI. una universa academia in Anatolia

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ STRATEJİK PLANI. una universa academia in Anatolia ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ STRATEJİK PLANI una universa academia in Anatolia 2015 2019 1 2 İÇİNDEKİLER Sayfa No I.DURUM ANALİZİ. 4 1.TARİHÇE VE TANIMI. 4 1.1.Tarihçe.. 4 2.SAĞLIK

Detaylı

MESLEĞİN GENEL TANITIMI

MESLEĞİN GENEL TANITIMI MESLEK TANITIMLARI HUKUK MESLEĞİN GENEL TANITIMI Bu bölümde toplumda bireylerin birbirleri ve devletle veya devletlerin birbirleriyle ilişkilerini düzenleyen yasaların uygulanması sırasında ortaya çıkan

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU Burssuz 70.200 35.100 33.345 69.500 34.750 33.015 69.530 34.765 33.025 71.160

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI 07.01.2013 Pazartesi 9-10-11 09.00 İngilizce-I 08.01.2013 Salı 9-10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 09.01.2013 Çarşamba 9-10-11

Detaylı

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 11 09.00 İngilizce-I 9 10.00 Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I 05.02.2013 Salı 10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 06.02.2013 Çarşamba 08.02.2013 Cuma 05.02.2013 Salı 9 9 09.00 Psikolojiye

Detaylı

Bu faaliyet sonucunda, yaşlı ve hasta hizmetleri alanında yer alan meslekleri

Bu faaliyet sonucunda, yaşlı ve hasta hizmetleri alanında yer alan meslekleri HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ Bu faaliyet sonucunda, yaşlı ve hasta hizmetleri alanında yer alan meslekleri tanıyacaksınız. A.ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Yaşlılık, 21. yüzyılda ön plana çıkan en önemli

Detaylı

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman 2015 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ.....3 I GENEL BİLGİLER A MİSYON VE MİSYON... 4 B YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR.5 C İDAREYE İLİŞKİN

Detaylı

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler On5yirmi5.com Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler 2014 2015 2014 2015 yılındayeni Açılan Üniversiteler ve Bölümler Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2015 Cuma (oluşturma : 1/4/2017) 2014 senesinde üniversitelerde

Detaylı

GASTRONOMİ UZMANI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

GASTRONOMİ UZMANI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER GASTRONOMİ UZMANI TANIM Gastronomi Uzmanı; Zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, modern ve klasik pişirme teknikleriyle

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÖZEL EĞİTİM GEREKTİREN BİREYLER AİLE DESTEK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÖZEL EĞİTİM GEREKTİREN BİREYLER AİLE DESTEK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÖZEL EĞİTİM GEREKTİREN BİREYLER AİLE DESTEK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

LİSANS PROGRAMLARININ 2016 KONTENJANLARININ ÜNİVERSİTE TÜRLERİNE GÖRE DAĞILIMI

LİSANS PROGRAMLARININ 2016 KONTENJANLARININ ÜNİVERSİTE TÜRLERİNE GÖRE DAĞILIMI MF-3 Acil Yardım ve Afet Yönetimi 250 20 55-325 105 YGS-2 Acil Yardım ve Afet Yönetimi (YO) 190 - - - 190 330 MF-4 Adli Bilişim Mühendisliği 75 - - - 75 56 MF-4 Adli Bilişim Mühendisliği (MTOK) 10 - -

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

Yüksek Okulumuz. "Tıbbi Hizmetler ve Teknikler" Bölümüne bağlı; "Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri" Bölümüne bağlı;

Yüksek Okulumuz. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı; Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümüne bağlı; Yüksek Okulumuz Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 2008 yılında kurulan yüksekokulumuz, Tıbbi Laboratuar ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programı ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ)

İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ) İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ) TANIM İşletmede çalışacak insan kaynağının sayısını ve niteliğini belirleyerek, insan kaynağının başarısını, moralini, motivasyonunu ve uyum düzeyini artırıcı çalışmaları

Detaylı

SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ ELEMANI

SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ ELEMANI TANIM Kişi ve ailelerin, sosyal yardım kurumlarında bulunan yaşlı, çocuk, genç ve engellilere yönelik kendilerinden, çevre şartlarından kaynaklanan veya kontrolleri dışında oluşan maddi-manevi sorunlarının

Detaylı

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, Türkiye nin yerinde sağlık ve bakım çözümleri sunan ilk ve en büyük kuruluşudur.

Detaylı

Teori (saat/hafta) BES400 8.Bahar 2 8 0 8

Teori (saat/hafta) BES400 8.Bahar 2 8 0 8 DIŞ HASTANE VE KURUM UYGULAMASI Dersin Adı Kodu Yarıyıl DIŞ HASTANE VE KURUM UYGULAMASI Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin

Detaylı

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ ALANI HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ AMAÇ

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ ALANI HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ AMAÇ HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ ALANI HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ AMAÇ Bu faaliyet sonucunda, yaşlı ve hasta hizmetleri alanında yer alan meslekleri tanıyacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Yaşlılık,

Detaylı