yeni adımızla karşıladık

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "yeni adımızla karşıladık"

Transkript

1 Üniversitenin yatırımları hız kesmiyor! Yirmi yıllık bir üniversite olarak, pek çok bölümü eskiyen ve hızlı büyümesine paralel olarak da yeni fiziki alanlara ihtiyaç duyan Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm birimlerine yönelik olarak sürdürülen iyileştirme çalışmaları ve yeni yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu yatırımlar arasında yer alan ve imzalanan protokol ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan Kapalı Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisler, Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi, Yeni Merkezi Derslikler ve Ofislere yönelik projeler dikkat çekiyor. En kısa sürede tamamlanması hedeflenen yeni yatırımlar ve iyileştirme çalışmaları sayesinde Üniversitemiz yepyeni bir yüze kavuşuyor Bülent Ecevit Üniversitesi Bülent Ecevit Üniversitesi Mart-Nisan 2012 Yıl 2 Sayı yılımızı yeni adımızla karşıladık 1992 yılından bu yana, Zonguldak ve çevresinin sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik gelişiminde önemli katkılar sağlayan Üniversitemizin adı, tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6287 sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirildi yılından bu yana, Zonguldak ve çevresinin sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik gelişiminde önemli katkılar sağlayan Üniversitemizin adı, tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6287 sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirildi. Konuylailgiliolarakgörüşlerinebaş vurduğumuz Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şu açıklamalarda bulundu: Üniversitemiz, her ne kadar 11 Temmuz 1992 tarihinde, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adıyla kurulmuş olsa da köklerimiz, 1924 yılına, Yüksek Maadin ve Mühendis Mektebi nin kuruluşuna kadar uzanır. Bu yönüyle de Üniversitemiz, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kurulan ilk üniversite unvanını taşır. Bünyesinden 2007 ve 2008 yıllarında Karabük ve Bartın olmak üzere iki ayrı üniversite çıkarma becerisini de gösteren Üniversitemizin, 20 yıllık deneyiminin ışığında, yeni adıyla da pek çokbaşarıyaimzaatmayısürdüreceğine gönülden inanıyorum. Üniversitemizin isim değişikliğinin ardından mevcut amblemin kullanılmasıyla ilgi Senato kararı alındığını da kaydeden Özer şöyle konuştu: Üniversitemizin mevcut ambleminde; Uzun Mehmet Anıtına da ilham vermiş olan, Zonguldak ın madenci kenti kimliğini simgeleyen maden kömürü alevinin soyut formu yer almaktadır. Zonguldak ın maden ve madenci kenti kimliğini vurgulayan bu simge, Üniversitemizin amblemi ile evrensel bir boyut kazanmaktadır. Üniversitemizin isim değişikliğinin ardından mevcut amblemin değiştirilmemesi, Zonguldak ve Üniversitemize ait değerlerin bütünlüğünü sürekli kılacaktır. Üniversite Senatomuz, Zonguldak ve Üniversitemiz ile özdeşleşen simgelerin kurumsal gelişimimize kattığı gücü göz önüne alarak; amblemimizde yer alan kömür alevi imajının değişmeden kalmasına, alevi çevreleyen yazının Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmesine karar vermiştir.

2 2 Mart-Nisan 2012 ÜNİVERSİTE BÜLEN Prof. Dr. Mahmut Özer, öğrencilerle bir araya geldi Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Mart ayında Merkez Kampüsteki öğrencilerimiz arasında düzenlenen Kardan Adam ve Sanat Yarışmasına katılan öğrencilere bir öğle yemeği daveti verdi. 21 Mart 2012 tarihinde düzenlenen yemek sırasında öğrencilerin dilek, istek ve şikâyetlerini dinleyen Özer, öğrencilerin yönelttiği tüm soruları açık yüreklilik ve içtenlikle yanıtladı. Öğrencilerimiz bizim her şeyimiz ve en değerli varlıklarımızdır diyen Özer, önümüzdeki günlerde eğitim ve öğretimin daha iyi koşullarda sürdürülmesi amacıyla pek çok yeni çalışmayı hayata geçireceklerinin müjdesini de verdi. BEÜ Kampüsün Sesi Sayı : 8 Yıl : 2 Mart - Nisan 2012 Bülent Ecevit Üniversitesi adına İmtiyaz Sahibi BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer BEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Genç Anayasa Çalıştayı ve Anayasa Platformuna katıldı Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım Yazı İşleri Müdürü Öğr. Gör. Özlem Bahadır Teknik Ekip Aysu Aysel Faruk Kök Z. Zeynep Çoban Grafik ve Görsel Tasarım S. Tuğra Şeker Fotoğraf Mutlu Kabuk Adres Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü Zonguldak Telefon e-posta basin@karaelmas.edu.tr adet basılmıştır. BULUŞ Tasarım ve Matbaacılık Hizmetleri San. ve Tic. - Ankara Tel: Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Derendeli, Mart 2012 tarihlerinde Ankara da düzenlenen Genç Anayasa Çalıştayı nda ve 25 Mart 2012 tarihinde Samsun da düzenlenen Anayasa Platformunda Üniversitemizi temsil etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğrenim Ulusal Öğrenci Konseyi'nin işbirliğinde düzenlenen iki günlük Genç Anayasa Çalıştayı nın açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bu tür toplantıları, düzenleyenlerin kim olduğuna ve katılım sayısına bakmaksızın, önemsediğini belirterek, 2012'nin bütün sıkıntılara, zorluklara rağmen Anayasa Yılı olmasını, gelecek kuşakların 2012'yi önemli bir dönüm noktası olarak algılaması ve saygıyla anması dileğinde bulundu. Önceki anayasaların yapım sürecinin doğru olmadığını, bu tip anayasaların siyasi ve hukuki istikrar sağlamaya, toplumsal barışı sağlamaya yetmediğini gördüklerini dile getiren Çiçek, bu kez halkın tüm kesimlerinin taleplerini toplamaya çalıştıklarını da vurguladı. BEÜ Öğrenci Temsilcisinin katıldığı bir diğer Anayasa etkinliği de Anayasa Platformu oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, TEPAV sekretaryasında düzenlediği geniş katılımlı "Anayasa Vatandaş Toplantıları"nın sekizincisi olan Anayasa Platformu, sadece gençlerin katılımıyla Samsun'da gerçekleştirildi. Samsun Atatürk Spor Salonu'nda yapılan toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun AKP, CHP, MHP ve BDP'li üyeleri, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rastlantısal olarak belirlenen, yedi ayrı bölgeden gençler katıldı.

3 BÜLEN SOSYAL SORUMLULUK BÜLENT NDEN Mart-Nisan 2012 KAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE REKORU! Üniversitemiz tarafından, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Sizleri Unutmadık adlı kan bağışı kampanyasında, 1 günde 705 ünite kan toplanarak bu alanda Türkiye rekoru kırıldı. Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) 15 Mart 2012 tarihinde başlayan ve merkez kampüs başta olmak üzere, tüm kampüslerimizde, on ayrı merkezde, iki hafta boyunca devam eden Sizleri Unutmadık adlı kan bağışı kampanyasında bir Türkiye rekoruna imza atıldı. Bülent Ecevit Üniversitesinin hayatını kaybeden akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin anısına düzenlenen Sizleri Unutmadık adlı sosyal sorumluluk projesinde, bir günde 705 ünite kan toplanarak bu alanda bir Türkiye rekoru kırıldı. İlk olarak Merkez Kampüs Spor Salonu nda başlayan kan bağışı kampanyasına; Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Genel Sekreter Muzaffer Komit, Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Aydoğdu, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çetin, Genel Müdür Ömer Taşlı ve Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün katıldı. Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Haluk Güven ve Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrencilerimizin 3 katılımıyla düzenlenen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü. Türk Kızılayı Heyeti ayrıca, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer i makamında ziyaret etti. İnsan yaşamının vazgeçilmezi kan için başlatılan ve tüm kampüslerde büyük başarıyla gerçekleştirilen BEÜ nün kan bağışı seferberliği, 29 Mart 2012 tarihinde sona erdi. HAYATTA KADIN Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden Buket Erdoğan, Şafak Çinar, Seçil Aksakal ve Kamer Doğan adlı öğrenciler tarafından, 30 yaş üstü kadınlara yönelik meme kanserinde farkındalığı arttırmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla 25 Nisan Çarşamba günü Kdz Ereğli AKM de bir konferans düzenlendi. Hayatta Kadın başlıklı proje kapsamında gerçekleştirilen konferansa; BEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak ve Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık konuşmacı olarak katıldı. Çakmak, katılımcılara hastalık hakkında bilgi verirken; Posbıyık ise kanseri nasıl yendiğini anlattı. Konferansın sonunda Çakmak ın katılımcılardan gelen soruları konferansta ayrıca, katılımcılara risk grubunda olanların belirlenmesi için bir anket yapıldı. Yapılan bu anket sonuçlarına göre risk grubundaki katılımcılar ücretsiz olarak BEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde muayene ve taramadan geçirilecekler.

4 4 Mart-Nisan 2012 YATIRIM B Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri yeni kütüphanelerine kavuştu ÜLEN Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi birinci katında bulunan büroların ara bölmeleri sökülerek oluşturulan 145 metrekarelik alanın kütüphane olarak kullanılması için inşaat çalışmaları tamamlandı. Kütüphanenin tefrişatı Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve hayırsever iş adamı Hacı Kadri YILMAZ ın kızı hayırsever Zuhal YILMAZ ın işbirliği ile gerçekleştirildi. Hayırsever Zuhal Yılmaz ın desteğiyle, gerek yeterli donanıma sahip olması gerekse öğrenciler için cazip bir kütüphane ortamı yaratılabilmesi amacıyla, mimarisine ve dekorasyonuna oldukça önem verilen kütüphane için fakülte binasının en aydınlık cephesi kullanıldı. Yuvarlak hatlı, açık renkli mobilyaların, rafların seçildiği kütüphanede öğrencilerin huzur bulabilecekleri, gazete, kitap ve dergi okuyabilecekleri rahat koltukların bulunduğu bir köşeye de yer verildi. Yeterli sayıda modern kitaplıklara, çalışma masalarına kavuşan kütüphaneye güncel, popüler yayınlar ve süreli yayınların yer aldığı duvar üniteleri ile de oldukça çağdaş bir görünüm kazandırıldı. Kütüphanede bulunan son teknolojiye sahip 13 adet bilgisayar ile öğrenciler, üniversitenin abone olduğu yirmi veri tabanına erişebilme, yaklaşık yirmi beş bin elektronik dergiden, yedi bin e-kitaptan yararlanabilme bunun yanında istedikleri bilgiye elektronik ortamda ulaşıp, istedikleri konuda araştırma yapabilme olanağına sahiptirler. Engelli öğrencilerin de unutulmadığı kütüphanede, onlar için özel olarak hazırlanmış 2 adet bilgisayar ve programları da bulunmaktadır. Bu bilgisayarlar sayesinde engelli öğrenciler rahatlıkla internete girebilmekte, kitap okuyabilmekte ve çalışmalarını tek başlarına yürütebilmektedirler. Fakülte Dekanlığının çabalarıyla, Eğitim Fakültesi kütüphanesine çeşitli kurum kuruluş ve hayırseverlerden kitap bağışları da gerçekleştirilmiştir. Bilgi Yayınevi, İş Bankası Yayınları nın ve Sevgi Çemberi aracılığıyla İlçe Belediyesinin yapmış olduğu yaklaşık 500 kitap ile zenginleşen kütüphanede, günümüz itibariyle eğitim bilimleri, fen bilimleri, edebiyat, tarih-coğrafya, psikoloji ve sosyoloji alanları başta olmak üzere yaklaşık adet kaynak bulunmaktadır. Bu kaynaklar, bilimsel kitaplar, ansiklopediler, sözlükler, romanlar, güncel ve popüler yayınlar ve süreli yayınlardan oluşmaktadır. Atlas, National Geographic, Bilim Teknik dergilerine abone olunup aylık olarak öğrencilerin hizmetine sunulmaktadır. Koleksiyonun güvenliği için güvenlik sistemleri kurulmuş, barkodlama sistemine geçilmiştir. Kaynakların otomasyon sistemine kaydedilmesine, sınıflama numarası verilmesine halen devam edilmektedir. Hafta içi 08:30-21:00 saatlerinde hizmet veren kütüphanede, kütüphanecilik alanında uzman bir görevli bulunmakta ve öğrenciler kitap ödünç alma-verme işlemlerini bilgisayar ortamında rahatlıkla gerçekleştirebilmektedirler. İlçe halkının hizmetine de sunulan kütüphane ile ilçede bulunan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri de faydalanmaktadır. Eski görünümüne göre oldukça modern standartlarla mimarisi ve dekorasyonu tamamlanan yeni kütüphane eğitim öğretim yılında, fakültenin öğrencilerini, çağımızın teknolojik imkânlarına sahip bilgisayarlarla donatılan sıcak atmosferi ile karşıladı. Öğrenciler, ders çalışma, sınavlara hazırlanma, ödev ve proje çalışmalarını yürütme, araştırmalarını gerçekleştirme amacıyla sıklıkla kullandıkları yeni kütüphanelerinden ve onlara sunulan teknolojik imkânlarından oldukça memnun kaldıklarını dile getiriyorlar.

5 BÜLEN Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, katıldıkları yarışmalarda art arda başarılı sonuçlara imza atmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimiz ilk olarak JW Marriott Ankara da gerçekleşen Ankara Yöresel Ev Yemekleri ve Beceri Yarışması ndan başarıyla döndüler. Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Ankaralılar ve Ankara yı Tanıtma Vakfı nın koordinasyonunda gerçekleştirilen, Turizm ve iş dünyasından Başkentli ünlü simaların jüri üyeliği yaptığı yarışmada, yarışmacılar çorbalar, etli yemekler, zeytinyağlılar, hamur işleri ve pilavlar, tatlılar olmak üzere toplam 5 ayrı kategoride hünerlerini sergilediler. Uluslararası tecrübesini yerel tatlarla birleştiren JW Marriott Ankara da 27 Eylül 2011 Dünya Turizm Günü nde düzenlenen yarışmada tatlılarda Köyter ile Devrek MYO öğrencisi Ömer Kabasakal birinciliği kazandı. Devrek MYO öğrencilerinin BAŞARI D E V R E K M E S L E K Y Ü K S E K O K U L U AŞÇILIK PROGRAMI bir sonraki başarısı ise, Mart 2012 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit te düzenlenen Chef Star 2012 Mutfağın Oscarları Yarışması ndan geldi. Türkiye nin çeşitli bölgelerinden yarışmaya katılan üniversiteler arasından en iyi üniversite dalında takım kaptanı Yusuf Karagülmez, Soner Şimşek, Ömer Kabasakal, Tolga Şentürk ve Onur Çetin`den oluşan üniversite takımımız En İyi Ana Yemek Tabağı klasmanında üçüncü (Taze Baharatlar ile lezzetlendirilmiş kuzu pirzola ve sebze buketi eşliğinde demi glace sos); ve yine En İyi Tatlı Tabağı klasmanında üçüncü olarak (Mozarella peynirli künefe, tülüp hamuruyla dekorlanmış semazen, frambuaz sos eşliğinde) Üniversitemizin ve Zonguldak ın isimlerini başarılarıyla duyurdular. Ayrıca Mustafa Gökyar kaptanlığındaki Hakan Kaya adlı öğrencimiz, ikinci gününde yaklaşık olarak 28 beş yıldızlı otel (Rixos, Limak Limra, Chef Star 2012 Mutfağın Oscarları Yarışması Limak Atlantis, Alanya Bera Hotel vb.) ve aşçılık okullarının katıldıkları Junior Star dalında En İyi Başlangıç Tabağı klasmanında birinci olarak (Meteor yağmurları altında jumbo karides ile füme somonun dana dil ile düellosu) bu klasmandaki liderlikleri ile yüzümüzü güldürdüler. Chefstar 2012 yarısmasına katılan öğrencilerimize, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de önemli katkılarda bulundu Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP`ta düzenlenen 10. Uluslararası Gastronomi Festivali`nden de Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu öğrencileri başarıyla döndüler. 22 ülkeden 1750 yarışmacının bulunduğu, TAF (Tüm Aşçılar Federasyonu) ile WACS`ın (Dünya Şefler Birliği) ortaklaşa düzenledikleri uluslararası yarışmadan öğrencilerimiz iki bronz ve bir Merit madalya aldılar. Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Ömer Kabasakal, Üniversitelerarası Ana Yemek kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Yusuf Karagülmez adlı öğrencimiz, üniversitelerarası tatlı dalında birçok yerli ve yabancı üniversiteyi geride bırakarak üçüncü oldu ve bronz madalyanın sahibi oldu. Üniversitelerarası Modern Türk Mutfağı kategorisinde ise Aykut Şaban Çömez kaptanlığındaki Hakan Kaya ve Okan Okur adlı öğrencilerden oluşan ekip Merit ödülü almaya hak kazandılar. Mart-Nisan 2012 ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISI 5 Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, Yüksekokul Sekreteri Hakan Kalyon, Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi İhsan Kazkondu, öğrencilerden Hakan Kaya, Abdülkadir Alaz, Aykut Şaban Çömez, Mustafa Gökyar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer i makamında ziyaret etti. Öğrenciler, yarışmada dereceye giren Meteor yağmurları altında sebzelerin krema köpüğü dansı eşliğinde parmay soslu levrek isimli tabağı, Rektör Özer e hediye etti. İkram edilen yemeği afiyetle yiyen Rektör Özer, başarılı ekipleri kutladı. Prof. Dr. Mahmut Özer, öğrencilerin yurt dışındaki yarışmalara katılmaları konusunda yardımcı olacağını ifade ederek; Öğrencilerimiz, pek çok rakibi geride bırakarak elde ettikleri bu başarılarla göğsümüzü kabarttılar. Ben eminim ki fırsat sunulunca bizim öğrencilerimiz yurt dışındaki rakiplerini de geride bırakarak yeni başarılara da imza atacaklardır. dedi.

6 6 Mart-Nisan 2012 BAHAR BAYRAMI BÜLEN BAHARIN NEŞESİ NEVRUZ Soğuk ve kasvetli kış günlerinin ardından içimizi ısıtan baharın müjdecisi, taze umutların simgesidir Nevruz... Farsçada yeni gün anlamına gelen ve Orta Asya dan Anadolu ya tüm Türk dünyasında sevinç ve neşeyle karşılanan Nevruz Bayramı, Üniversitemizde de coşkuyla kutlandı. Merkez Kampüs başta olmak üzere, Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ) Çaycuma, Ereğli, Alaplı, Devrek ve Gökçebey kampüsleri Nevruz Bayramı kutlamaları nedeniyle rengârenk etkinliklere sahne oldu. Merkez Kampüs Spor Salonu önünde, 21 Mart 2012 tarihinde Nevruz Bayramı Töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir in misafir olduğu törenin açılış konuşmasını BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yaptı. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Hatunoğlu tarafından Prof. Dr. Mahmut Özer e Orta Asya Türklerinin geleneksel kıyafetleri armağan edildi. Daha sonra sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, izleyicilerin büyük ilgi ve beğenisini topladı. Merkez Kampüs Halk Oyunları Kulübünün Artvin yöresine ait halk oyunları gösterisi ile devam eden törende Nevruz ateşi önünde halay çekildi. Etkinliklerin ardından tüm misafirlere ve öğrencilere Özbek pilavı ve ayran ikram edildi. Merkez Kampüsteki kutlamalarda ayrıca Azerbaycan ve Türkistan yörelerine ait yemekler tanıtılarak katılımcılara ikram edildi. Çaycuma Meslek Yüksekokulu Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Nevruz etkinlikleri, Üniversitemiz öğretim elemanları, personeli ve Çaycumalıların hep birlikte çektikleri halaylarla tam bir bayram havasında kutlandı. Çaycuma Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda İstiklal Marşı nın okunmasıyla başlayan etkinliklerin açılışında Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen birer konuşma yaptılar. Açılış konuşmalarının ardından, BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Nurettin Hatunoğlu Nevruz ve Türk Dünyası adlı kısa bir konferans verdi. Nevruz etkinliklerine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, çevre beldelerin belediye başkanları, Çaycuma protokolü, Devrek MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, Gökçebey MMÇ Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Haner, öğretim elemanları ve yerel basın katıldı. Yüksekokul bahçesinde Nevruz ateşinin yakılması ve BEÜ Halk oyunları ekibinin gösterileri ile devam eden etkinliklerde protokol ve öğrenciler yakılan ateşin üzerinden atladılar. Meslek Yüksekokulu bahçesindeki etkinliğe katılan protokol ve öğrenciler tarafından fidan dikilmesinin ardından konuklara etli pilav ikram edildi. Ereğli Eğitim Fakültesi Ereğli Eğitim Fakültesi Doruk Kampüsünde düzenlenen Nevruz kutlamaları büyük coşku içinde gerçekleşti. Kutlamaya; Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Ereğli Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Us, Ereğli Belediyesi Meclis Üyeleri, eğitim gönüllüsü Zuhal Yılmaz, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Nevruz kutlamaları kapsamında Yrd. Doç. Dr. Şinasi Sönmez, Nevruz konulu bir konferans verdi. Nevruz ateşi ve halayın ardından pilav ve ayran ikramına geçildi. Devrek Meslek Yüksekokulu Devrek Meslek Yüksek Okulundaki Nevruz Bayramı kutlama etkinliklerinde Okutman Yücel Namal, Türklerde Nevruz kutlamaları hakkında bilgi verdi. Okul bahçesinde protokolün de katılımıyla gerçekleştirilen Nevruz ateşinin yakılması ile başlayan etkinliklerde protokol ve öğrenciler yakılan ateşin üzerinden atladılar. Ağaç dikimi ile devam eden programa; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Güngör, Devrek MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, konuklar ve öğrenciler katıldı. Gökçebey MMÇ Meslek Yüksekokulu Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulunda Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası ve Nevruz kutlamaları, 23 Mart 2012 tarihinde yapıldı. Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı nın okunmasının ardından öğrenci Ali Haydar Akbulut, Nevruz ile ilgili şiirler okudu. Daha sonra Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Haner, Nevruz Gününün Anlam ve Önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Nevruz Ateşi yakılmasının ardından; halat çekme, çuval yarışı, kız-erkek yumurta yarışı, yoğurt yeme yarışı, kız-erkek sandalye kapma yarışı yapıldı. Yarışmalarda birinci gelen öğrencilere hayırsever işadamı Mithat Çanakcı tarafından gönderilen altınlar armağan edildi. Etli pilav ve ayran ikramının yapıldığı kutlamalar, halaylar ve türkülerle sona erdi. Alaplı Meslek Yüksekokulu Alaplı Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Nevruz programı, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Garnizon Komutanı J. Yüzbaşı Levent İşcan, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Şahan Kırca, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri, basın mensupları, akademik-idari personel ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Alaplı MYO öğretim elemanlarından Okt. İlker Bayram ın konferansının ardından, Nevruz Ormanı için ağaç dikimi, Nevruz ateşinin yakılması ve etli pilav ikramıyla sona erdi.

7 BÜLEN İİBF de YATIRIM büyük Mart-Nisan değişim İİBF de yenilenen bölümlerin, yeni yapılan dersliklerin ve konferans salonlarının açılış töreni, 13 Mart 2012 tarihinde yapıldı. Üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) eğitimin daha nitelikli hale getirilmesi ve fiziksel iyileşmenin sağlanması amacıyla sürdürülen yenileme ve tadilat çalışmaları sona erdi. Sekiz kişilik bir asansöre kavuşan fakültenin kantini de yeni baştan yapılarak modern bir yüze kavuşturuldu. Fakültenin B Blok Zemin katında iki adet yeni konferans salonu yapıldı. İİBF binasının A Blok kantin katında bulunan B1 ve B3 sınıfları ise, Bilgisayar Laboratuarı olarak yeniden düzenlendi. B1 Bilgisayar Laboratuarında 64 bilgisayar, B3 Bilgisayar Laboratuarında ise 72 adet bilgisayar öğrencilerin kullanımına sunuldu. Ayrıca, İİBF binası içinde yer alan Sosyal Bilimler Enstitüsü nün yararlanması amacıyla Seminer Salonu 1 ve Seminer Salonu 2 olmak üzere iki adet yeni derslik yapıldı. Bu dersliklerin her birinde akıllı tahta, bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazı bulunuyor. Akademik ve idari personeline ait toplam 44 adet ofisin tamamının zemin kaplamaları yenilenen İİBF binasının dış cephesinin LED ile ışıklandırma çalışmaları da tamamlanmak üzere. İİBF de yenilenen bölümlerin ve yeni yapılan dersliklerin açılış töreni ise, 13 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirildi. İİBF nin yeni konferans salonları, bilgisayar laboratuvarı, kantini ve dersliklerinin açılışında konuşan İİBF Dekanı Prof. Dr. Hasan Vergil, açılan iki konferans salonuna, 2003 te trafik kazasında yaşamlarını yitiren Yrd. Doç. Dr. Metin Çoban ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zengin in isimlerinin verildiğini söyledi. Laboratuvar ve konferans salonlarının açılışını, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Baro Başkanı İ. Kerem Ertem, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jnd. Albay Halil İbrahim Yaşatır ve Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz birlikte gerçekleştirdiler. İİBF de yeni açılan iki konferans salonuna, 2003 yılında geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını yitiren Yrd. Doç. Dr. Metin Çoban ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zengin in isimleri verildi.

8 8 Mart-Nisan 2012 ÜNİVERSİTE B ÜLEN ABD ile ikili anlaşmalar Üniversitemiz ile Lamar University, Texas Southern University ve Southern New Hampshire University arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini de kapsayan anlaşmalar imzalandı Üniversitemiz, Amerika Birleşik Devletleri nde bulunan üç üniversite ile karşılıklı iyi niyet anlaşması (Memorandum of Understanding) imzaladı. Anlaşma imzalan üniversitelerden Lamar University ve Texas Southern University Texas eyaletinde yer alıyor, Southern New Hampshire University ise, New Hampshire eyaletinin bir üniversitesi. Karşılıklılık esasına dayanan bu anlaşmalara göre, taraflar ortak dersler veya programlar açma, lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi sağlama, ders verme veya araştırma yapma amacıyla öğretim üyesi değişimi gerçekleştirme, ortak konferanslar, seminerler veya çalıştaylar düzenleme, eğitim öğretim ve araştırma proje malzemelerinin karşılıklı değişimini öngören çalışmalar yürütecekler. Ayrıca, Southern New Hampshire University ile yapılan anlaşmada 3 artı 1 Protokolü de bulunuyor. Bu protokole göre üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde ilk üç yıl okuyacak olan öğrenciler, son yılı Southern New Hampshire University de okuyacaklar ve çift diploma alacaklardır. Ayrıntılı Bilgi İçin: Üniversitemiz Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hakan Sarıbaş ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç.Dr. Zuhal Kunduracılar ile iletişime geçilebilir. BEÜ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU BİRİNCİLİKLERE DOYMUYOR Üniversiteler Arası Türk Halk Müziği Yarışmasında Üniversitemiz Türk Halk Müziği Topluluğu, geleneksel koro kategorisinde birinci, düzenlemeli koro kategorisinde ise dördüncü oldu. T.C. Başbakanlık Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Türk Halk Müziği Yarışması, Nisan 2012 tarihlerinde Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi nde yapıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu Öğretim Görevlisi Cem Dertsiz şefliğinde geleneksel koro, düzenlemeli koro, solo ses ve uzun hava dalında toplam 4 kategoride 30 korist 10 müzisyen ile yarışmaya katıldı. Yarışmaya Bülent Ecevit Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Atılım üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi katıldı Bülent Ecevit Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu, geleneksel koro kategorisinde birinci, düzenlemeli koro kategorisinde ise dördüncü oldu. Bülent Ecevit Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu geçtiğimiz yıl Nevşehir de yapılan yarışmada geleneksel koro kategorisinde birinci olmuştu. İki yıl üst üste birincilik alan Bülent Ecevit Üniversitesi, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek yarışmaya Konuk Üniversite olarak katılacak. Bülent Ecevit Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu Koro Şefi Cem Dertsiz, yaptığı açıklamada; Üniversitemizin Türk Halk Müziği Topluluğu bundan önceki yıllarda da katıldığı yarışmalarda çeşitli kategorilerde önemli dereceler aldı. Topluluğumuzun bu önemli başarılarını tüm üniversite camiamız, güzel kentimiz Zonguldak ile paylaşıyor Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı personeline ve desteklerini bizden esirgemeyen öğrencilerimizin sosyal etkinliklerinin önemini her platformda vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer e ithaf ediyoruz. dedi.

9 .yıl B ÜLEN Zonguldak ta ağ z ve diş sağl ğ nda taze bir soluk... BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi İnsan odakl sağl k yat r mlar m z h z kesmeden devam ediyor...

10 10 Mart-Nisan 2012 İZLENİM B ÜLEN Bir akademisyenin Amerika güncesi Doç. Dr. Sırrı S. GÜRLEYÜK Georgia Institute of Technology (GATECH), Atlanta, Amerika 15 Haziran - 15 Temmuz 2011 Bu seyahati başlangıcından itibaren yazmak istiyorum. Meslektaşım William Singhose (Bill) ile tanışmamız, 2008 yılının başında yazdığım bir makale ile ilgili bir e- posta göndermesi ile başladı. Kendisi defalarca Türkiye ye gelmiş yılının mayıs ayında İstanbul da yapılacak olan uluslararası bir sempozyuma katılacağını ve benim de yayın göndermem durumunda orada yüz yüze tanışabileceğimizi belirtti. Bu sempozyuma ben de katıldım. Fakat günlerimiz denk gelmediği için karşılaşamadık. Sonraki zamanlarda bilimsel konularda haberleşmeye devam ettik. Hatta başka bir sempozyum veya Erasmus sayesinde Avrupa da görüşme fırsatları aradık yılında YÖK tarafından bilimsel amaçlı seyahatlerin destekleneceği yazısı gelince Bill den davet mektubu istedim. Fakülte Yönetim Kurulu ve Rektörlük onayını takiben başvurum YÖK e gitti. Yaklaşık iki ay sonra görevlendirmem onaylandı. Bu aşamadan sonra çok aşamalı bir vize süreci başladı. Görevlendirmemi Bill e gönderip J1 vizesi (Amerika da okumak veya üniversitelerde çalışabilmek için zorunlu vize çeşididir.) için bir yazı daha göndermesini bekledim. Formlar doldurdum, paralar yatırdım ve vize için randevu aldım. Vize görüşmesine gittim, pırıl pırıl beyin takımı gençlerimiz ile birlikte saatlerce bekleyip sorgulandıktan sonra pasaportumu orada bırakıp döndüm. Birkaç gün sonra vizesi onaylanmış pasaportum geldi. Paris aktarmalı uçağımla Atlanta ya uçtum. Fransa dan sonraki uçağın büyüklüğü, koltuklar arası ve koridor boşluğu orada ne ile karşılaşacağım hakkında ipucu veriyordu. İstanbul dan Paris aktarması dâhil yaklaşık 15 saat sonra Atlanta ya ulaştık. Sabah yola çıktığım halde dünyanın dönüşünün tersine uçarak zamanı yavaşlattık ve öğleden sonra orada olduk. Gümrük işlemleri söylendiği kadar çok sıkı değildi, rahat bir şekilde Amerika toprağına ayak bastım. Burada her şey çok farklıydı. Yollar çok geniş, evler bahçeli ve geniş bir alana yayılmış, şehrin eni ve boyu en az km idi, arabalar hep benzinli ve son derece iri modeller (dizel yakıt benzinden pahalı), insanlar ve her şey xxxlarge boyutunda. Ertesi gün okula gittim. Daha önce böyle bir üniversite görmemiştim. Üniversitenin bir duvarı ve sınırı yoktu. Şehrin içinde, otobüs, araba ve yayaların geçtiği bölgede herkese açık bir alandaydı. İlk gün tanışmalardan sonra bana bölümü gezdirdiler, ofis, bilgisayar, kaldığım yere gidip gelmek için bir bisiklet, şehre ve bir yerlere uğramak için bir Segway verdiler. Çalışacağımız binanın girişleri kartlı sistemdi. Bana bir kart verdiler ve bu karta girme izinleri tanımladılar. Bununla binaya, laboratuarlara ve ofisime gece gündüz istediğim saat girme izni tanımlandı. Uluslararası ilişkiler ofisinde birkaç resmi form ve imza işleminden sonra çalışmaya başladım. Binalar merkezi ısıtma/soğutma sistemli. Atölyeleri, ofisleri, dinlenme alanları, mutfağı, konforlu ve temiz alanları, asansörleri ve malzeme dolu laboratuarları ile tam bir araştırma alanıydı. Bill ile birlikte postdoc ve doktora öğrencileri bir araya gelerek bir çalışma planı yaptık. Bu öğrencilerle birlikte birçok konuda çalışma imkânı buldum. Yaptığımız çalışmalardan birçok veri elde ettik. Boş zamanlarda şehri dolaştım. Şehir birbirini kesen kuzey-güney ve doğu-batı yönünde bir metro ağına sahip. Metronun gitmediği bölgelere belediye otobüsü ve yakın bölgelere bedava binilen Free Ride servisler var. Toplu taşıma araçlarını genellikle orta sınıf kullanıyor. Atlanta eskiden köleliğin etkin olduğu bir şehir olduğu için zenci nüfusu çoğunlukta olimpiyatları burada yapıldığı için o yıllarda çalışmak için ayrıca da zenciler gelmiş. Çoğu zaman otobüsteki tek beyaz ben oluyordum. İnsanlar arasında en çok dikkatimi çeken; herkesin güler yüzlü olması, birbirine selam verme alışkanlığı, genel olarak fit olmaları (Türk göbeği olan yok), şişmanların komple kilolu olmasıdır. Alışkanlıkları da son derece farklıydı. Bir zamanlar Amerikalıların çoğunun Türkiye nin yerini bilmediğini duymuş ve şaşırmıştım. Oraya gidince bunun nedenini anladım. Örneğin Amerikalılar için dört spor var; Basketbol, Amerikan futbolu, hokey ve beyzbol. Bu sporlar genelde sadece kendi ülkelerinde oynanıyor. Ayrıca tüketim yaşantılarından ekonomilerinin çok büyük olduğu anlaşılıyor. Dünyanın %4 nüfusu ile kaynakların %20 sini tüketiyor. Bağımsız bir kıtada olmayı da dâhil edince kendilerini bu dünyaya kaptırmışlar, gezegenin geri kalanında ne oluyor umurlarında değil. Genelde normal mahallelerde çok olay olmuyor. Kurallara uyuyorlar. Polisleri ve bunların kullandıkları araçlar bile farklı. Hatta üniversitenin kendi polis teşkilatı bile var. Biraz da şehirden bahsedeyim. Burası 1996 olimpiyatlarından önce nüfusu 500 bin iken olimpiyat sayesinde 1,5 milyona çıkmış. Fazla bir sanayisi olmadığı için özellikle şehrin güney kısmındaki (Downtown) halk fakir kalmış. Dışarıya göç vermeye başlamış. Son yıllarda Hollywood alternatifi olarak sinema sektöründe yer edinme çabası var. Her tarafta film ve diziler çekiliyor. Atlanta nın bazı ilginç özellikleri var. Burası CNN in merkezi. Amerika nın Irak a girişi canlı olarak dünyaya buradan verildi. Coca-Cola ilk burada üretilmiş ve genel merkezi burada. Ayrıca burası Zenci özgürlük lideri Martin Luther KING in doğum ve ölüm yeri. Atlanta Margaret Mitchell in memleketi. Kendisi Rüzgar Gibi Geçti (Gone With the Wind) nin yazarı. Tara çiftliği gerçekten var mı diye sordum, fakat filmde adı geçen yerler hep hayaliymiş. Bir gün Segway ile şehri gezerken kubbeli tarihi bir bina gördüm. Yanından geçerken bir beyefendiye sordum, burası eyalet valiliğinin senato binasıymış (Atlanta şehri Georgia eyaletinin başkenti). Sorduğum kişi de bir senatörmüş, Bruce Williamson. Türk ve üniversite hocası olduğumu öğrenince binayı gezdirmeyi teklif etti. Severek kabul ettim. Halkın giremediği senato toplantı salonunu gezdirdi. Vali ile tanıştırmak istedi. Fakat vali bey yerinde değilmiş. Yine de valinin ofisinde bir hatıra fotoğrafı çekindik. Kendisi de facebook sayfasında bu olayı gururla anlatmış. Süpermarketler de ilginç. Hem market, hem eczane ve hem de banka olarak çalışıyor. Ayrıca birçok genel ilaç çeşidi raflarda satılıyor. Kendiniz istediğinizi seçip alabiliyorsunuz. Tabii ki herkes bu kadar zengin değil. Örneğin Bill, fazla parası olmadığı için ancak sarı bir araba alabilmiş. Bill ve doktora öğrencileri ile birçok alanda teorik ve deneysel çalışmalar yaptık. Bunları, ana hatlarını oluşturduktan, bildiri ve bilimsel yayına dönüştürmek planı yaptıktan sonra oradan ayrıldım. Elde ettiğimiz sonuçları, 2012 nisan ayına kadar bir tanesi Amerika nın en prestijli konferanslarından olan Amerikan Control Conference olmak üzere iki uluslar arası ve bir tanesini de Elektrik Mühendisleri Odasının düzenlediği ulusal bir konferansta değerlendirdik. Oluşturduğumuz birlikte çalışma bağını halen devam ettirmekteyiz. Yeni araştırma konularında yazışmalarımız ve makale çalışmalarımız devam etmektedir. Böyle bir tecrübe bana ve Türk bilim insanlarına dünyaya açılmak için son derece faydalı bir faaliyettir. Bu sayede kabuğumuzun dışına çıkıp ekiplerle birlikte çalışma ve ekip kurma becerilerimiz gelişecektir. Gördüğümüz ülke ve üniversitelerden öğreneceklerimiz ve tecrübelerimiz bizlere yeni ufuklar açacaktır. Destekleri için devletim, YÖK ve Üniversiteme minnettarlığımı belirtmekten gurur duyarım.

11 BÜLEN DEĞİŞİM PROGRAMLARI Mart-Nisan Değişim programları gelişiyor ERASMUS - YAŞAM BOYU ÖĞRENME PROGRAMI Yaşamboyu Öğrenme - Erasmus (LLP/Erasmus), Avrupa yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Ülkeler arasında akademik ve kültürel değişimi sağlamak; Avrupa da yükseköğretimin kalitesini arttırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmek programın amaçlarıdır. Öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa da karşılıklı değişimini sağlayan program, katılımcı ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasına ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Yaşamboyu Öğrenme/ Erasmus (LLP/Erasmus) programı, Bülent Ecevit Üniversitesi nde (BEÜ) Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü tarafından yürütülmektedir. Üniversitemiz, ilk olarak 2004 yılında dönemini kapsayan Erasmus Üniversite Beyannamesi (Erasmus University Charter) alarak Öğrenci ve Öğretim Elemanı Hareketliliği Programında yer almıştır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için Avrupa Birliği nin karşılıksız mali destek sağladığı Erasmus programı çerçevesinde o tarihten bu yana sürekli artan bir ivme ile Üniversitemiz yer almaya devam etmektedir. Programa dâhil edildiği 2004 yılından başlamak üzere, Bülent Ecevit Üniversitesi Personel Ders verme Hareketliliği kapsamında farklı ülkelerle 37 tane ikili anlaşma yapmıştır. Bülent Ecevit Üniversitesi Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında ise farklı ülkelerle 9 tane ikili anlaşma yapmıştır. Bu ikili Anlaşmaların 33 ü öğrenci değişimini de öngörmektedir. Üniversitemizin Erasmus programı, eğitim- öğretim yılından itibaren Öğrenim Hareketliliği ve Staj Hareketliliği faaliyetlerinden faydalanma detayları aşağıdaki tablolarda görülmektedir. FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yükseköğretim Kurumu (YÖK) koordinatörlüğünde Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak yaşama geçirilen Farabi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini amaçlamaktadır. Bu amaçla, öğrenci ve öğretim üyeleri, bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumları dışında anlaşmalı başka bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etme fırsatını yakalamaktadırlar. Üniversitemiz de ilk olarak Eğitim- Öğretim yılında 20 Üniversite ile protokol anlaşması yaparak Farabi Değişim Programına dahil olmuştur. Aynı yıl 52 öğrencimiz değişim programına başvurmuş ve 12 öğrenci farklı üniversitelerde bir yıl öğrenim alırken, bir öğrenci ise üniversitemizde öğrenim almıştır. O tarihten bu yana değişimden yararlanan öğrencilerimizin sayısı sürekli artmıştır Eğitim-Öğretim yılında programa başvuran 70 öğrenciden 29 öğrencimiz değişim programından yararlanmıştır. Bugün itibariyle, Farabi Değişim Programı kapsamında 58 öğrencimiz farklı üniversitelerde öğrenim görürken biri doktora öğrencisi olmak üzere, 4 öğrenci ise üniversitemizde öğrenim almaktadır. Başlangıçta 20 üniversite ile protokol anlaşması olan üniversitemizin, şu anda 51 üniversite ile değişim anlaşması bulunmaktadır Eğitim-Öğretim yılı içinse 414 öğrenci programa başvurmuş ve ön değerlendirme sonucunda 271 öğrenci programa kabul edilmiştir. Kabul edilen öğrencilerimiz ülkemizin farklı 40 üniversitesinde öğrenim görme hakkını elde etmiştir. Bu üniversitelerin arasında; İstanbul, Gazi, Dokuz Eylül, Anadolu ve Ege Üniversiteleri gibi köklü üniversiteler yer almaktadır. Şekil 3. Yıllara göre değişimden yararlanan BEÜ öğrencilerinin dağılımları Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Çalıştayı Şekil 1. Yıllara göre değişimden yararlanan BEÜ öğrencilerinin sayısı Şekil 2. Yıllara göre değişimden yararlanan öğrencilerimizin ülkelere göre dağılımı Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Çalıştayı, 29 Mart 2012 tarihinde düzenlendi. BEÜ Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programı Koordinatörlüğü nün gerçekleştirdiği Çalıştay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ahmet Zengin Konferans Salonu nda yapıldı. Çalıştaya; BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Haluk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, dekanlar, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarındaki Erasmus-Farabi koordinatörleri ve öğretim üyeleri katıldı. Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Çapar ın açılış konuşmasını yaptığı Çalıştay, Koordinatör Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Özlem Aydın Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. İlhan Karataş ın sunumlarıyla devam etti. İki oturumdan oluşan Çalıştayın ilk oturumunda, Erasmus programının tarihçesi, gelişimi ve alt programları hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Özlem Aydın Öztürk, öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin Bülent Ecevit Üniversitesindeki uygulamalarını detaylı olarak anlattı. Aydın Öztürk, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin doldurması gereken resmi formlarda dikkat edilmesi gereken konuları örneklerle açıkladı. İkinci oturumda ise, Yrd. Doç. Dr. İlhan Karataş, ulusal öğretim üyesi ve öğrenci değişim programı Farabi nin Üniversitemizdeki işleyişi hakkında bilgilendirmede bulundu. Karataş, yıllarında bu programdan yararlanacak öğrencilerin formları ve ders alma işlemleri hakkında Üniversite bölümlerinin koordinatörlerine düşen görevleri ve yeni yönetmeliğin getirdiği değişiklikleri ele aldı. Karataş, Farabi başvurularının bundan böyle yılda bir kez bahar döneminde gerçekleştirileceğini vurgulayarak, ilgililerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer in genel değerlendirme konuşmasının ardından soru cevap şeklinde devam eden program, düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

12 12 Mart-Nisan 2012 ÜNİVERSİTE B ÜLEN BEÜ, yeni fakülteleri ve bölümleriyle büyüyor 2012 yılında 20. yaşını kutlayan Üniversitemiz, her geçen gün bünyesine eklenen yeni bölümleri ve fakülteleriyle büyümeye devam ediyor. Bülent Ecevit Üniversitesi bugün itibariyle; 8 fakültesi, 3 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 6 meslek yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı ve 19 bine ulaşan öğrenci sayısı ile ülkemizin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından Üniversitemiz bünyesinde aşağıda belirtilen bölüm ve anabilim dallarının da açılması uygun görüldü. Ayrıca İlahiyat ve Eczacılık Fakültelerinin kurulması için YÖK Genel Kurulundan onay çıktı EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ ALACAK PROGRAMLAR FAKÜLTE/YO/MYO BÖLÜM- PROGRAM Kontenjanı TARİHİNDEN BU YANA AÇILAN YENİ BÖLÜMLER FAKÜLTE/YO/MYO Mühendislik Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi BÖLÜM Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Tarih Bölümü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Mühendislik Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Tarih Bölümü İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi II. Öğretim Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Devlet Konservatuvarı Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müzik Bölümü Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Gıda İşletme Bölümü Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Yönetim ve Organizasyon Bölümü Alaplı Meslek Yüksekokulu Yapı Ressamlığı Yapı Ressamlığı II. Öğretim İnşaat Bölümü Yapı Denetimi Programı Devrek Meslek Yüksekokulu Alaplı Meslek Yüksek Okulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dış Ticaret Bölümü Bilgisayar Teknolojileri Bölümü İnşaat Bölümü Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Yapı Denetimi Programı II. Öğretim 50 Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Çağrı Hizmetleri Programı 50 Çaycuma Meslek Yüksekokulu Devrek Meslek Yüksekokulu TOPLAM Gıda İşletme Bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı Gıda Teknolojisi Programı II. Öğretim Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programı II. Öğretim Yönetim ve Organizasyon Bölümü İnsan Kaynakları Yönetimi Programı İnsan Kaynakları Yönetimi Programı II. Öğretim Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı II. Öğretim Dış Ticaret Bölümü Dış Ticaret Programı Dış Ticaret Programı II. Öğretim Üniversitemiz Bakü de Tanıtıldı Yurtdışına gönderdiği öğrencilerin %37 sini Türkiye ye gönderen ve Türkiye nin de en çok öğrenci aldığı ülke konumunda olan Azerbaycan ın başkenti Bakü de Nisan 2012 tarihlerinde Türkiye Üniversiteleri Eğitim Fuarı düzenlendi. BEÜ Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından katılım sağlanan fuarda Üniversitemiz tanıtıldı. Fuara Türkiye ve Kıbrıs`tan 19 üniversitenin yanı sıra T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı katıldı. Üniversitemizin dışında Anadolu Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Şehir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi nin katıldığı fuar TRT, İçtimai TV, Hazar TV, Azad Azerbaycan TV, İHA, Azerbaycan Press Ajansı-APA, AzerTac Haber Ajansı ve Yurd TV tarafından takip edildi. Üniversitemizin Basın, Yayın Ve Halkla İlişkiler Koodinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan ÖZER, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin HATUNOĞLU, Azeri uyruklu öğencilerimiz Kanan AHMEDOV ve Tofiq MEHRALİYEV tarafından temsil edildiği fuara, Azerbaycan Eğitim Bakanlığı Uluslararası ilişkiler Daire Başkanlığı yetkilileri, T.C. Bakü Büyükelçisi Hulusu KILIÇ, Eğitim Müşaviri Vekili Abdullah ÖZİÇİ ve çok sayıda yetkilinin yanısıra, Azerbaycan sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Basın Yayın kuruluşlarının ve Azeri öğrenciler ve velilerin yoğun ilgi gösterdikleri tanıtıma iki gün içerisinde 3000 den fazla ziyaretçi katılımı gerçekleşti.

13 BÜLEN Gazi Mustafa Kemal ve Çanakkale Zaferi 19 Mart 2012 tarihinde Gazi Mustafa Kemal ve Çanakkale Zaferi isimli konferans, Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Zekai Güner in verdiği bilgilerle Prof. Dr. Ali Azar gerçekleştirildi. Konferansa Ereğli İlçe Merkez Komutanı Albay Bahadır Yalçın ve beraberinde bulunan 25 er ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. Ereğli Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Dekan Prof. Dr. Ali Azar konuşma yapan öğretim üyemiz Prof. Dr. Zekai Güner e teşekkür ederek bir plaket takdim etti. HABER Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ) 20. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim elemanlarının katılımıyla, 26 Mart 2012 tarihinde Türkiye de Öğretmen Yetiştirme ve Sorunları konulu bir panel düzenlendi. SETA Vakfından Yrd. Doç. Dr. Bekir S. Gür ve Yrd. Doç. Dr. Murat Özoğlu nun yanı sıra BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi nden Yrd. Doç. Dr. Ramazan Şükrü Parmaksız ın konuşmacı olduğu panelin moderatörlüğünü BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Saka yaptı. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi nde düzenlenen panel, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Soner Yavuz un açılış konuşmasıyla başladı. Ülkemizin öğretmen ihtiyacını karşılayan Eğitim Fakültelerinin durumu ve öğretmenliğe dair temel sorunların masaya yatırıldığı panel, izleyicilerin yönelttiği soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. Mart-Nisan 2012 Türkiye de Öğretmen Yetiştirme ve Sorunları Paneli Ses Sağlığı Üniversitemizde 20. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Ereğli Eğitim Fakültesinde Ses Sağlığı konferansı düzenlendi. 9 Mart 2012 tarihinde Ereğli Eğitim Fakültesi Konferans Salonu nda düzenlenen Ses Sağlığı konulu konferansa Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Aile Hekimi uzmanı Dr. Nihat Kırtaç konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında sağlıklı bir ses için bol su içmenin, doğru nefes alıp-vermenin, sesi doğru kullanmanın, düzenli spor yapmanın önemini vurgulayan Dr. Kırtaç a konferans sonunda Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar üniversitemizin çeşitli hediyelerini ve teşekkür belgesi verdi. Ses Sağlığı konulu konferansa konuşmacı olarak Dr. Nihat Kırtaç katıldı. Bir bilim insanının hayatı Bir Bilim İnsanı Mehmet Refik Fenmen in Hayatından Kesitler başlıklı seminer, 16 Mart 2012 tarihinde, Ereğli Eğitim Fakültesi Konferans Salonu nda Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR- GE Biriminde görevli Tarih Öğretmeni Gürdal Özçakır tarafından verildi. Fenmen in mühendis yetiştirme alanında Türkiye de çığır açtığını belirten Gürdal Özçakır şöyle konuştu: Elektrik mühendisi Mehmet Refik Fenmen, Türk bilim, eğitim ve mühendislik tarihi ile yakından ilgilenenler dışında, maalesef pek tanınan bir isim değildir. Oysa 1920 lerden sonra yayımlanmış popüler bilim eserlerine bakıldığında, Mehmet Refik Fenmen adı hep göz önündedir. Mehmet Refik Fenmen Mühendislik Mektebi, Darülfünun Fen Medresesi (Üniversite) ve Zonguldak Maden Yüksek Mühendis Mektebinde yaptığı uygulamalarla Türkiye de mühendis yetiştirme alanında çığır açmıştır. Almanya, Belçika, Fransa ve İsviçre nin eğitim sistemlerini inceleyerek benzerlerini Türkiye de uygulamıştır. Dünyada bilim alanında gelişmeler ne ise o hemen bunu tercüme kitaplarla, bilim dergileriyle ve gazete makaleleriyle halka anlaşılır bir üslupla tanıtmıştır. Mehmet Refik Fenmen in Türkiye nin yetiştirdiği ender eğitimciler arasında baş sıralarda yer almasının en önemli nedeni, öğrencilere büyük değer vermesiydi. O nun görev yaptığı kurumlarda, ilk kez böylesine değer verilen öğrenciler eğitimin nesnesi değil, unsuru olduklarını belki de ilk kez fark 13 Doç. Dr. Soner Yavuz, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Şükrü Parmaksız, Yrd. Doç. Dr. Murat Özoğlu, Yrd. Doç. Dr. Bekir Gür ederek, derslere ve okula bağlanmış, mühendisliği meslek olarak benimsemişlerdir. Gürdal Özçakır

14 14 Mart-Nisan 2012 HABER 100. BÜLEN Makro Evrenden Mikro Evrene: Yılında Nükleer Fizik BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. İsmail Boztosun a teşekkür belgesi takdim etti. Kayıt dışı istihdam mercek altında Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Nükleer Fizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Boztosun, 30 Mart 2012 tarihinde, Üniversitemizin 20. Yıl Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Makro Evrenden Mikro Evrene 100. Yılında Nükleer Fizik başlıklı konferans verdi. Prof. Boztosun, nükleer fiziğin başlangıç tarihi olarak kabul edilen Rutherford un yapmış olduğu deneyin 100. yılında nükleer fiziğin mevcut durumu, çalışma konuları ve nükleer enerji ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmasının ilk bölümünde, nükleer fizik ile ilgili temel bilgilerin tanımlanmasını yaparak, nükleer fizikte mevcut araştırma ve uygulama alanlarına değinen Boztosun, konuşmasının son bölümünde yeni üretilen ve egzotik çekirdekler olarak adlandırılan çekirdekler konusuna değindi ve şunları söyledi: Çekirdek, maddenin yapı taşı olarak kabul edilen atomun merkezinde yoğunlaşmış, pozitif yüklü protonlar ve yüksüz nötronlardan oluşmuştur. Geçen yüzyılın başlarına kadar, maddenin bölünemez en küçük parçası olarak kabul edilen atomun, Rutherford deneyinden sonra bir iç yapıya sahip olduğu ve bölünebileceği gösterilmiştir. 100 yıl sonra, bu deney bugünkü mevcut atom modelinin, nükleer, yüksek enerji ve parçacık fiziği alanlarının ortaya çıkmasına ve bugünkü teknolojik düzeye ulaşmamıza katkısıyla birlikte, Rutherford un da nükleer fiziğin atası olarak kabul edilmesine neden olmuştur. Evrende yaklaşık 270 civarında kararlı izotop bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. İsmail Boztosun; İnsanoğlu son 50 yılda nükleer deneyler ile 3000 civarında yeni izotop meydana getirmiştir dedi. Boztosun konuşmasını şöyle sürdürdü: Son zamanlarda yapılan nükleer deneyler ile üretilen bu çekirdeklerden bazıları egzotik yapıya sahiptir. Yani bu çekirdekler, kararlı çekirdeklerin aksine, çok kısa yarı ömürlü ve kararlılık eğrisinin proton zengin veya nötron zengin bölgesinde yer almaktadırlar. Egzotik veya haleli çekirdekler adı verilen bu çekirdeklerde 1 nötron/proton veya 2 nötron/proton, sıkı bağlı çekirdeğin dışındaki klasik olarak yasaklanmış bölgede bulunmaktadır. Bu çekirdeklerin madde dağılımları ise kararlı çekirdeklere göre çok daha geniş bir uzaya sahiptir. Örneğin, 11 nükleona (nükleon: proton ve nötrona verilen ortak addır.) sahip Lityum (11Li) çekirdeği, 208 nükleona sahip Kurşun çekirdeği (208Pb) ile hemen hemen aynı yarıçapa sahiptir. Haleli yapıdaki egzotik çekirdekler sadece bu özellikleri ile değil, aynı zamanda düşük bağlanma enerjileri ve nötron veya proton bakımından zengin olmaları ile de kararlı çekirdeklerden farklılıklar göstermektedirler. Öyle ki, kararlı çekirdekler için büyük önem arz eden sihirli sayılar, egzotik çekirdekler için bir anlam taşımamaktadır ve bu çekirdekler için kararlılığın arttığı yeni sihirli sayılar bulunmaktadır. Günümüzde, bu çekirdeklerin yapıları ve diğer çekirdekler ile yaptıkları nükleer etkileşmeler hem deneysel hem de teorik nükleer fiziğin en güncel konularını oluşturmaktadır. Türkiye Üniversitelerinde Sınaî Mülkiyet Hakları Bilgisinin Yaygınlaştırılması Semineri Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Sosyal Güvenlik Kurumunun Etkinliği ve Üniversite Mezunu İş Gücüne Yönelik İstihdam Paketleri konuları, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen konferansta masaya yatırıldı. Konferansta, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Yunus Demir, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Sosyal Güvenlik Kurumunun Etkinliği ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye de kayıt dışı istihdam ve nedenleri üzerine bir konuşma yapan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Okan Şentürk ise, Türkiye de kayıt dışılığın en çok görüldüğü çalışma alanları, tarım sektörü, inşaat sektörü, hizmet sektörü, küçük çaplı işletmelerde, geçici ve mevsimlik işlerde kayıt dışılığın diğer sektör ve işletmelere göre daha yoğun olduğunu vurguladı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Türkiye Üniversitelerinde Sınaî Mülkiyet Hakları Bilgisinin Yaygınlaştırılması başlıklı seminer, Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı seminerin ilk oturumunda Türk Patent Enstitüsünden Patent Uzmanı Kamer Aydın Alp, patent ve faydalı model, patent alınması, tescil prosedürleri hakkında bilgi verdi. İkinci oturumda söz alan Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın İşler de faydalı model ile ilgili kişisel deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

15 BÜLEN ETKİNLİK Mart-Nisan Zonguldak Tarih Konuşmaları Üniversitemizin 20. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Zonguldak Tarih Konuşmaları başlıklı panel, 27 Mart 2012 tarihinde, Tahir Karauğuz Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Halkın Sesi Gazetesi yazarları Kadir Tuncer ve Ekrem Murat Zaman ile BEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü öğretim elemanları Okt. Dilşad Yirsutimur un konuşmacı olduğu paneli Okt. Yücel Namal yönetti. Panelde, Zonguldak tarihi ile ilgili ilk konuşmayı Tarihçi Ekrem Murat Zaman yaptı. Sunum eşliğinde bilgiler aktaran Zaman, Zonguldak ta kömürün bulunuşunu ardından kronolojik olarak Zonguldak ta Madencilik eğitimini ve maden mekteplerini anlattı. Zonguldak ta mükellefiyet dönemine değinen Tarihçi Kadir Tuncer şöyle konuştu; Anadolu nun en ücra köşelerine kadar kömürün gidebilmesi için çabaladılar de Zonguldak bölge halkına yol mükellefiyeti uygulandı. Parası olanlardan para istendi, parası olmayan büyük çoğunluk ise yalın ayak yol yapımında çalıştırıldı. Yol mükellefiyeti uygulaması 1947 yılına kadar devam etti. Birçok aile yol parasından kurtulmak veya daha az para vermek için yeni doğan çocuklarını nüfus müdürlüğüne kaydettirmedi. Daha sonra konuşan Dilşad Yirsutimur ise Zonguldak basın tarihinden bahsettiği konuşmasında Zonguldak ta ve ilçelerinde çıkan ilk gazete ve dergiler hakkında bilgi verdi. Panelde son olarak bir konuşma yapan Yücel Namal, Atatürk ün Zonguldak gezisinden bahsettiği konuşmasında, Atatürk ün Zonguldak a davet edilmesini ve ziyareti esnasında yaptığı incelemeleri ele aldı. Panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından konuşmacılara teşekkür belgelerinin sunulmasıyla sona erdi. Prof. Dr. Şeref Demirayak İLACIN SERÜVENİNİ anlattı BEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen, İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Demirayak ın sunduğu İlacın Serüveni başlıklı konferans, 26 Mart 2012 tarihinde yapıldı. Prof. Dr. Demirayak konferansta ilacın gelişiminde önemli kilometre taşları, ilaç etken maddelerinin kaynakları, kimyasal maddeden ilaca geçiş süreci, yeni ilaç geliştirilmesi ve ilaç tasarımı konularında bilgi verdi. Prof. Dr. Şeref Demirayak konuşmasında, tarih boyunca ilaç konusunda yaşanan gelişmeleri ele aldı. İlacın tarihinin insanlık tarihiyle başladığını kaydeden Demirayak, insanın karşılaştığı hastalıklarla mücadele edebilmesi için ilk başvurduğu yerin tabiat olduğuna dikkat çekti ve ilk ilaç kaynaklarının bitkiler olduğunu belirtti. Demirayak, buna daha sonra hayvansal kaynakların ve minerallerin eklendiği ifade etti. Prof. Dr. Şeref Demirayak şöyle konuştu: Bitkisel kaynaklardan, Chinchona ağaçlarının kabuklarının antimalaryal etki; Ephedra sinica nın yapraklarının öksürük kesici; Papaver somniferum bitkisinin sütünün ağrı kesici; digitalis türlerinin kalp güçlendirici; Atropa belladona bitkisinin spazm çözücü; Coca yapraklarının öforizan (Çakırkeyif hali) olarak kullanılması birkaç örnek olarak verilebilir. Kimya ilminin ve teknolojinin gelişimiyle ilaç etkin maddelerinin bu doğal kaynaklardan izole edilerek kullanılmaya başlanmıştır. Bazı ilaç etkin maddelerinin doğal kaynaklardan elde edildiği şekliyle kullanılmasına rağmen, bazılarının izolasyon işlemelerinin zor ve pahalıya mal olması nedeniyle, kimyasal sentez yoluyla üretilerek kullanılmaktadır. Bazı ilaç gruplarının da kimyasal ve mikrobiyolojik veya farmakolojik araştırmalar sonunda tesadüfen bulundukları bilinmektedir. Kimyasal maddelerden ilaç etkin maddelerine geçiş çalışma safhalarını anlatan Prof. Dr. Demirayak, ilaç araştırma ve geliştirme çalışmalarının yıl süren uzun, zahmetli ve oldukça pahalı çalışmalar olduğuna dikkat çekti. Demirayak, sekiz-on bin kimyasal maddeden hareketle bir tek ilaç etkin maddesine geliş sürecine de değindi ve sözlerini şöyle sürdürdü: Klinik öncesi in vitro ve in vivo deneysel çalışmalarla incelenecek madde sayısı yüz civarına düşürülerek, klinik faz çalışmalarına geçilir. Birinci fazda gönüllü denekler üzerinde farmakokinetik ve farmakodinamik özellikler araştırılarak ilaç adayı madde sayısı beş ila sekize kadar düşürülür. İkinci ve üçüncü faz çalışmalarında hasta olan kişiler üzerinde incelemelerle bu sayı bir ya da ikiye kadar düşürülür. Günümüzde ilaç geliştirilmesinde, tıp ve biyoloji ilminde meydana gelen büyük gelişmelerden sonra ilacın vücutta etki göstermek üzere bağlandığı reseptörden hareketle ilaç olabilecek maddelerin yapısına doğru bir yol izlenmektedir. Yapısı belirlenmiş reseptörlerden hareketle kimyasal bileşiklerin yapıları dizayn edilerek sentezlenmeleri ve faz çalışmaları sonucunda ilaç etkin maddelerine ulaşılması amaçlanmaktadır.

16 16 Mart-Nisan 2012 SANAT BÜLEN Bülent Ecevit Üniversitesinde dolu dolu Tiyatro Haftası Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım Dünya Tiyatrolar Günü, Mart 2012 tarihlerinde Üniversitemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak, Merkez Kampüs Tiyatro Kulübü öğrencileri, Atatürk Kültür Merkezi Salonunda Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı tiyatro oyununu sahnelediler. Haldun Taner in kaleme aldığı ve Meşrutiyet ten günümüze yakın tarihimizi gözler önüne seren oyun, yoğun ilgi gördü. Dönme Dolap Devrek Meslek Yüksekokulu Tiyatro Topluluğu tarafından 28 Mart 2012 tarihinde BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu nda sahnelenen Dönme Dolap adlı oyun da izleyenlerin beğenisini topladı. Dünya Tiyatrolar Günü Gökçebey de kutlandı Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Vay Başıma Gelenler Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulunda, 27 Mart 2012 tarihinde Dünya Tiyatrolar Günü ve Üniversitemizin kuruluşunun 20. Yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Haner in konuşmasını takiben, Halkla İlişkiler Programı öğrencisi Gamze Yavuzer in Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle sunduğu slaytlı konferansın ardından, senaryosu Yrd. Doç. Dr. Bülent Haner tarafından yazılmış ve tiyatroya uyarlanmış olan Muş-Yemen Türküsü adlı tiyatro oyunu sine-tiyatro şeklinde sunuldu. Dünya Tiyatrolar Haftası çerçevesinde Ayhan Yavuz un yazıp yönettiği Vay Başıma Gelenler adlı oyun, Ereğli Eğitim Fakültesi Tiyatro Topluluğu tarafından, 24 Mart 2012 tarihinde ERDEMİR Kültür Merkezi Konferans Salonunda sahnelendi. Karadeniz Bölge ve Karadeniz Ereğli Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, akademik ve idari personel, öğrenciler ve halkın beğeniyle izlediği oyun sonrasında Dekan Prof. Dr. Ali Azar tarafından yönetmen Ayhan Yavuz a teşekkür belgesi takdim edildi. Öğrenciler Dünya Su Gününü kutladı Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen etkinlik, BEÜ Çaycuma Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Aykut Şarkgüneşi ve Öğr. Gör. Sevil Gemrik, Çaycuma İlçe Halk Sağlığı Laboratuarı Müdürü Tuğrul Dereli, Yüksekokulun öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımları ile gerçekleştirildi. Etkinlikte Gıda Teknolojisi Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri Artan Su Kirliliği ve Günlük Hayatta Alınabilecek Önlemler, Su Sertliği, İçme Suyunda Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Kriterler, İçme ve Kullanma Suyu Kalite Kontrolleri ve İklim Değişikliğinin Tesirleri konularında sunumlar yaparak, katılımcıları içme suyunun önemi hakkında bilgilendirdiler.

17 BÜLEN SANAT Mart-Nisan Yesevi Sanat Topluluğu Türk Dünyası Dansları Gösterisi BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, topluluğun Sanat Yönetmeni Elmira Şenduran a teşekkür belgesi ve çeşitli armağanlar sundu. Üniversitemizin 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türk Dünyası Dansları Gösterisi izleyenleri kendine hayran bıraktı. 30 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen gösteride; Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğu, Türk dünyası danslarından örnekler sundu. Kazak, Kırgız, Azeri, Türkmen, Özbek, Uygur, Tatar, Buryat, Altay, Başkurt ve diğer Türk devlet ve topluluklarının dans ve müziklerinin sunulduğu etkinlik, bir festival havasında geçti. Farklı ülkelerden öğrencilerin müzik ve dans şöleni Grup Fanus tan Türk dünyası ezgileri Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Merkez Kampüste Türk Dünyası Ezgilerinden Esintiler adlı konser, 23 Mart 2012 tarihinde düzenlendi. Grup Fanus un katılımıyla düzenlenen konseri, öğretim üyeleri ve öğrenciler ilgiyle izledi. Türk dünyasına ait ezgilerden farklı örnekler sunulan konserin sonunda Grup Fanus a, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman, Yrd. Doç. Dr. Musa Demir ve Arş. Gör. Fatih Aslan üniversitemizin hediyelerini verdi. Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından, yabancı uyruklu öğrencilerin yer aldığı bir müzik ve dans gösterisi düzenlendi. Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında, 19 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen gösteride uluslararası öğrenciler yerel dans, şiir, tiyatro ve müzik dinletisi sundu. Gösteri öncesinde bir konuşma yapan Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Okt. Tevfik Cem Akalın, bu gösteride emekleri geçen Yrd. Doç. Dr. Nurettin Hatunoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman a teşekkür etti. Gösterinin ardından, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Gülbey Ünal, Koordinatör Okt. Tevfik Cem Akalın a katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

18 18 Mart-Nisan 2012 GEZİ - HABER Öğrencilerimiz termik santralleri yerinde inceledi BÜLEN Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Zonguldak ın Çatalağzı Koordinatörü Erol Orhan ın gayretleri ve Öğretim Görevlisi Ali Çetin Bayhan ın gözetiminde, 12 Mart 2012 tarihinde gerçekleşen gezide, Makine Mühendisi Hakan Demiray ve İnşaat Mühendisi Alay Mete Yüksel termik santral ile ilgili teknik bilgileri santral sahası gezisinde öğrencilerimizle paylaştılar. Toplam 1,6 milyar dolarlık yatırım değerine sahip üç üniteden oluşan termik santral, Temmuz 2010 dan itibaren faaliyetlerini sürdürüyor. Eren Enerji ye bağlı termik santral, toplamda 1360 MW lık kapasitesi ile Türkiye nin elektrik ihtiyacının % 5 ini karşılıyor. Gezi kapsamında ayrıca, santrallerin kömür ihtiyacını karşılamak amacıyla DWT luk gemilerin yanaşabileceği Karadeniz in en büyük limanı olacak şekilde inşa edilen alan da gezilerek, inşaat tekniği ve yapımı ile ilgili öğrencilerimiz bilgilendirildi. Çatalağzı Termik Santrali Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı öğrencilerinden oluşan 25 kişilik öğrenci grubu, 21 Mart 2012 tarihinde Öğretim Görevlisi Ali Çetin Bayhan nezaretinde, termik santrallerde enerji üretimi hakkında detaylı bilgiler elde etme amacıyla, Çatalağzı Termik Santraline (ÇATES) yönelik bir teknik gezi düzenlediler. Öğrencilere, ÇATES in eğitim departmanında santralin çalışması ile ilgili video izletilerek bilgi verildi. Daha sonra kazan dairesi, türbin dairesi ve kumanda odasını gezerek buralarda da bilgi alan öğrenciler, kömürün buhara dönüşümü ve türbinin çalışma yapısı ve işleyişi hakkında mesleki bilgilerini geliştirme fırsatını elde ettiler. Bilim Tarihi ve Felsefesi Kulübü nün Ankara ve İstanbul gezileri BEÜ Bilim Tarihi ve Felsefesi Kulübü tarafından, 23 Mart 2012 tarihinde Ankara ya bir öğrenci gezisi düzenlendi. İlk olarak ziyaret edilen SETA Vakfı nın yöneticilerinden Yrd. Doç. Dr. Bekir S. Gür, SETA Vakfı nın faaliyetlerinden kısaca bahsetti. Matematik Felsefesi üzerine çalışmaları olan Gür, öncelikle bilim felsefesinin ne olduğuna ve öğretmenler için neden önemli olduğuna değinerek, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Yrd. Doç. Dr. Murat Özoğlu nun eğitim sistemi hakkında öğrencileri bilgilendirmesiyle SETA Vakfı ziyareti sona erdi. Öğrenciler daha sonra Feza Gürsey Bilim Merkezinde yer alan Van de Graaff jeneratörü ve sıvı nitrojen etkinliklerini izlediler. Merkezin içerisindeki bilimsel düzeneklerin gezilmesiyle kulübün gezisi sona erdi. Bilim Tarihi ve Felsefesi Kulübü nün düzenlediği bir sonraki gezinin adresi ise İstanbul oldu. 22 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen gezi, Ortaçağdaki Türk ve İslam dünyasının bilim, kültür ve medeniyetinin tanınması amacını taşıyordu. Yrd. Doç. Dr. Hasan Said Tortop un gözetiminde gerçekleştirilen gezi kapsamında; Panorama 1453 Müzesi, Ayasofya Müzesi, İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı gezildi. Maden Mühendisliği Bölümünden Kariyer Günleri Tamer Hızal Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından, 20. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Maden Mühendisliği Bölümü Kariyer Günleri düzenlendi. 18 Nisan 2012 de düzenlenen ilk konferansa konuşmacı olarak HEMA Enerji Koordinatörlerinden Tamer Hızal katıldı. Kariyer Günleri kapsamında gerçekleştirilen bir diğer konferansta ise, Maden Mühendisi ve Ankara Çayırhan ilçesi Belediye Başkanı Ömer Bayrak konuşmacı oldu. Maden Mühendisliği Bölümü Kariyer Günleri toplantılarını, Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ilgiyle karşıladı. SİHİRLİ ELLER GÜLEN YÜZLER Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Elif Cebecik, Hatice Nur Ergüzel, Nuray Atalay ve Esra Çoban öğrencileri Amfi Tiyatro'da çocukları sanatla buluşturdu. Çocukların televizyon ve bilgisayar başında geçirdiği vakitleri azaltıp sanatsal çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen projede; çocuklara yönelik resim çalışması, müzikli etkinlikler, baskı çalışması, kâğıt katlama, kâğıt kukla yapımı, yüz boyama gibi etkinlikler gerçekleştirdi. Gün boyu süren etkinlikte minik öğrenciler doyasıya resim yaparken, çalan müziklerle de eğlenceli bir gün geçirdiler.

19 BÜLEN HABER Mart-Nisan Eğitimde Çözümlerin Sorunları! BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesinde, 30 Mart 2012 tarihinde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Köksal tarafından sınıf öğretmenliğinde karşılaşılan sorunlar (birleştirilmiş sınıflar, YİBO ve taşımalı eğitim) ile ilgili bir konferans verildi. Eğitimde Çözümlerin Sorunları başlıklı konferansa çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi katıldı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ilk öğretim Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Köksal; Eğitimin amacı ve eğitmenin görevi öğrenciyi bir sonraki sınıfa ve hayata hazırlamaktır dedi. Köksal, birleştirilmiş sınıflar, taşımalı eğitim ve yatılı ilköğretim bölge okulları hakkındaki görüşlerini anlattı. Bu uygulamaların eğitim sistemindeki sorunları aşmak için geliştirildiğini ancak kendilerinin birer soruna dönüştüğünü ifade eden Köksal, şöyle konuştu: Türkiye de eğitim hizmeti verenler veya bu hizmeti alanlara eğitim sisteminin ilk beş sorunu nedir diye sorarsak verilecek cevaplar arasında birleştirilmiş sınıflar önemli bir yer tutacaktır. Ama bilim adamı ve siyasetçilere sorarsanız onlar daha acımasız cevap vereceklerdir. Birleştirilmiş sınıfların sistemin sırtındaki kambur olduğunu, derhal kapatılması ve yok edilmesi gerektiğini söylerler. Sorun birleştirilmiş sınıflarsa o zaman çözüm ne? Ya da şöyle diyelim, birleştirilmiş sınıflar eğitim sistemindeki bazı sorunlardan kaynaklı olumsuzlukları aşmak için getirilmiş bir çözümse bu çözümün sorunları nelerdir. İşte biz bu çözümlerin sorunlarını tartışmalıyız. Birleştirilmiş sınıflar ülkemizin koşullarının ortaya çıkardığı bir olgudur. Eğer sizin yeterli dersliğiniz, yeterli öğretmeniniz yoksa ve öğrenci sayısı da fazlaysa birleştirilmiş sınıf sistemini uygulamak zorundasınız. Birleştirilmiş sınıflar çok tercih ettiğim bir sistem olmamasına rağmen, Türkiye koşullarını düşündüğümde iyi ki böyle bir sistem var diye düşünüyorum. Ülkemizin gerçeği olan ve zorunluluklardan kaynaklanan bu sistem bağımsız sınıflarla karşılaştırılmamakla beraber şayet eğitmenlerin yaratıcı yaklaşımlarıyla değerlendirilirse birçok olumlu gelişmeye yol açar. Bunun en başında birleştirilmiş sınıflarda sınıflar arası oturma düzeninde ve ders anlatma tekniklerinde kesin sınırların çizilmemesi gelmektedir. Bazı öğretmenlerimiz bırakın oturma düzenini, tahtayı bile sınıflara bölüyormuş. Bu tür bir uygulamadan faydalı bir sonuç beklemek mümkün değildir. Eğitim müfredatının amacı, öğrenciyi bir sonraki eğitim yılına ve hayata hazırlamak olarak belirtilir. Ancak bunun ikincisinin yapıldığını söylemek pek mümkün değildir. Maalesef biz çocuklarımızı hayata hazırlayamıyoruz. Bu açıdan bakıldığında doğru uygulandığı takdirde birleştirilmiş sınıflar çocuğu hayata hazırlama noktasında da son derece avantajlar sunmaktadır. Taşımalı eğitim ve YİBO ile büyüyen sorunlar Kırsal ağırlıklı nüfus yapısından kentsel yoğunluklu nüfus yapınsa doğru geçişin köylerdeki öğrenci sayısını azalttığını ve bu sorunun da taşımalı eğitimle aşılmaya çalışıldığını ifade eden Köksal şunları söyledi: 700 bin öğrenci 36 bin yerleşim biriminden 6 bin yerleşim birimine taşınıyor. Taşınan yerleşim birimlerinin çoğu okulu olan yerlerdir. Ancak öğrenci sayısının azlığı böyle bir uygulamaya yol açmıştır. Her sistem gibi gerekliliğinin yanı sıra ortaya çıkardığı sorunlar vardır. Yarattığı en önemli sorun, taşımalı eğitimle birlikte kız çocuklarının okullaşma oranında düşüşün yaşanmasıdır. Kültürel ve geleneksel nedenlerden dolayı belli yerlerde aileler kız çocuklarını taşımalı sistem nedeniyle okula göndermemektedir. Eğitim sisteminde bir diğer uygulama olan Yatılı İlköğretim Bölge Okullarını (YİBO) ise felaket olarak niteleyen Köksal, YİBO ların çocukları aile ve sosyal ortamlarından kopararak ciddi bir duygu kırılmasına yol açtığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Alıyorsun 7 yaşındaki çocuğu, ailesinden koparıp 100 kişilik koğuşlarda yatırarak, 35 kişinin banyo yaptığı hamamlarda banyo yaptırarak, gelişimlerine hiç uygun olmayan fiziksel ortamlarda çocuğa ne kadar bilgi yüklersen yükle buradan sağlıklı bir kişilik çıkmaz. Yrd. Doç. Dr. Kemal Köksal, konferansını eğitim fakültesi öğrencilerinin sorduğu sorulara cevap vererek tamamladı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Köksal Geleceğin üniversitelileriyle buluştuk Ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak, Ereğli TED Koleji nde 8-9 Mart 2012 tarihlerinde düzenlenen Üniversite Tanıtım Günleri nde, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ile Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanlığınca Üniversitemiz hakkında öğrencilere bilgi verildi. Ereğli TED Koleji öğrencileri, Üniversitemizin standına yoğun ilgi göstererek, fakülteler hakkında birçok soru sordular.

20 ÜLEN 20 Mart-Nisan 2012 HABER ECEVİT B Bilimin Değeri Meselesi Üniversitemiz 20. Yıl etkinlikleri çerçevesinde, 16 Mart 2012 tarihinde Bilimin Değeri Meselesi adlı bir konferans Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay tarafından verildi. Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu nda düzenlenen konferansa BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Haluk Güven ve Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, dekanlar, enstitü müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Bilimin herkes tarafından araştırılıp, tartışılması gerektiği vurgusunun yapıldığı konferans, soru cevap bölümüyle sona erdi. Toplantının ardından Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay a teşekkür ederek plaket ve üniversitemizin hediyelerini sundu. Öğrenme, yaşam boyu sürmeli GPS ile yer hareketlerinin belirlenmesi Zonguldak MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü tarafından, GPS ile Yer Hareketlerinin Belirlenmesinde Kullanılan Değerlendirme Stratejileri konulu konferans, 16 Mart 2012 tarihinde Tahir Karauğuz Konferans Salonu nda Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita (Geomatik) Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Uğur Şanlı tarafından verildi. Açılış konuşmasını Zonguldak MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Altın ın yaptığı konferansta, heyelan ve tasman gibi yer hareketlerinin belirlenmesinde GPS oturum süresinin önemine dikkat çekilerek, bu tür çalışmaların disiplinler arası yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. Ayrıca, disiplinler arası çalışmalarla bu tür hareketlerin önceden belirlenip, önlem alınmasının toplumun can ve mal güvenliği için son derece önemli olduğu ifade edildi. Yaşam Boyu Öğrenme başlığıyla, 27 Mart 2012 tarihinde, Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken katıldı. Katılımcılara yaşam boyu öğrenme teknikleri hakkında pratik bilgiler veren Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken, yabancı dil öğrenmenin önemine dikkat çekerek, her fırsatta öğrenilen bu yabancı dilin kullanılmasından çekinilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Yaşam boyu öğrenmeden hiç vazgeçmeyin diyen Prof. Dr. Yelken, öğrencilere hayatın her alanında, pek çok farklı konuda mutlaka bilgi ve sertifika sahibi olmaları gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Şanlı ya teşekkür belgesini Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım takdim etti. ANTİK DÖNEMDE PARA Ereğli Eğitim Fakültesi Fotoğraf Kulübünden Fotoğraf Atölyesi Cemil Rüştü Baykal Ereğli Eğitim Fakültesi Fotoğraf Kulübü tarafından düzenlenen ve Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni ve fotoğrafçı Cemil Rüştü Baykal ın yürüttüğü Temel ve İleri Düzey Fotoğrafçılık başlıklı fotoğraf atölyesi, 20 Nisan 2012 tarihinde, Ereğli Eğitim Fakültesi Kepez Binası Konferans Salonu nda gerçekleştirildi. Cemil Rüştü Baykal ın, atölye çalışmasında tarihteki ilk fotoğraftan günümüz fotoğrafçılığına kadar fotoğraf sanatının gelişimini resim sanatından ilgi çekici ve eğlenceli örneklerle renklendirerek yaptığı sunum, fakültenin akademik personeli ve fotoğrafçılık ile ilgilenen öğrencilerinin büyük ilgisini çekti. Üniversitemiz 20. Yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliklerden biri de, Antik Dönemde Para konulu konferans oldu. 16 Mart 2012 tarihinde Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Çizmeli Öğün katıldı. Eski paralardan örnekler verilen konferansta, günümüzde eski paraların arkeoloji kaçakçılığında sıklıkla yer aldığı vurgulandı.

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ NEVRUZ BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI MERKEZ KAMPÜS 19 MART 2012

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ NEVRUZ BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI MERKEZ KAMPÜS 19 MART 2012 MERKEZ KAMPÜS 19 MART 2012 : Prof. Dr. Arif AMİROV Konferans Salonu Saat : 16.00 Yabancı Uyruklu Öğrencilerimizin Müzik, Dans ve Tiyatro Gösterisi 20 MART 2012 : Tahir KARAUĞUZ Konferans Salonu Saat :

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016 AKADEMİK BİRİMLERİMİZ 13 FAKÜLTE 3 ENSTİTÜ 5 YÜKSEKOKUL 1 KONSERVATUAR FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ( Kuruluş: 1992 ) FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( Kuruluş: 1992 ) ZONGULDAK

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 10/02/2015-6450 T.C. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BE5F026E* Sayı :37641051/203.02.01/ Konu :Farabi ÇOK İVEDİ FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Farabi Değişim Programı Kapsamında "2015-2016

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 09/04/2018-18413 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BENU4K2P2* Sayı : 91441517/772.01/ Konu : 2018-2019 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlgi

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 15/03/2017-14463 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEK43HESP* Sayı :91441517/774.01.03/ Konu :Mevlana Değişim Programı Hareketliliği İlanı JEOLOJİ

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 02/04/2015-16247 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BE6LFA88* Sayı :20219791/934.01.07/ Konu :2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Yabancı

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 18/10/2017-51247 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BELC3J02U* Sayı :61414046/772.01/ Konu :2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Ders Verme ve Eğitim

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 13/10/2016-48382 Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BE6P38TES* Sayı :91441517/105.04/ Konu :Danışmanlık Türk Dili, Danışmanlık A.İ.İ.T. ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 13/03/2015-12752 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEKR7Z0D* Sayı :20219791/934.01.07/ Konu :2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Duyurusu

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 14/02/2018-8806 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEKR4BBAJ* Sayı :61414046/402.01/ Konu :2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci ve Staj Hareketliliği Duyurusu İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLER

2014 YILI FAALİYETLER 2014 YILI FAALİYETLER 11 Ocak tarihinde Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Harun SAVUT İstanbul Şehzade Camii nde Mevlid Kandili Programına 11 Ocak 2014 tarihinde öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr Zeki

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 17/05/2017-24879 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEKA3MFVS* Sayı :20219791/100/ Konu :Eurostudent VI Anketi Hakkında JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar,

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

EMRAH YAZAR. Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi: Uyruk:TC. Cinsiyet:Erkek. Askerlik Durumu:Tecilli. Yabancı Dil:İngilizce

EMRAH YAZAR. Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi: Uyruk:TC. Cinsiyet:Erkek. Askerlik Durumu:Tecilli. Yabancı Dil:İngilizce EMRAH YAZAR Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi:06.09.1988 Uyruk:TC Cinsiyet:Erkek Askerlik Durumu:Tecilli Yabancı Dil:İngilizce Adres:Yeditepe Mah. Renk Konutları A Blok Kat:1 Daire:102 Şahinbey/Gaziantep

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA 12 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA BEÜ AKADEMİK BİRİMLERİ 14 FAKÜLTE FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) 3 ENSTİTÜ 1 KONSERVATUAR TIP FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ (Kuruluş:

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 20/02/2015-8725 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik *BENUENY8* Sayı :39633678/903.08.01/ Konu :KAKAD Genç Araştırmacılar Ödülü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Katı

Detaylı

BEÜ BİR BAKIŞTA BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BEÜ BİR BAKIŞTA BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA BEÜ AKADEMİK BİRİMLERİ 14 FAKÜLTE FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) 3 ENSTİTÜ 1 KONSERVATUAR TIP FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ (Kuruluş:

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 09/02/2018-7889 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BEA944TLK* Sayı :37641051/900/ Konu :İ.İ.B.F Mezunlarının Başvur BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜM

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 02/11/2015-47790 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BE6EUSAF* Sayı :61414046/821.07/ Konu :10 Kasım Ulu Önder Atatürk'ün Ölümünün 77. Yılı Anma Töreni Programı JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

BEÜ BİR BAKIŞTA ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BEÜ BİR BAKIŞTA ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-9 ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA BEÜ AKADEMİK BİRİMLERİ 14 FAKÜLTE FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) 3 ENSTİTÜ 1 KONSERVATUAR TIP FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Detaylı

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Aralık 2014 AÖF Sınavları İlçemizde İlk Defa Yapıldı. Anadolu Üniversitesi AÖF sınavları için tüm alt yapı hizmetleri;

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 24.389 2010 2011 2012 2013 2014 Temmuz Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.07. itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 09/02/2016-6929 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BECNYK79* Sayı :61414046/402.01/ Konu :2016-2017 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Akademik Takvim Duyurusu JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ LARI 015 EğitimÖğretim Yılı Bahar ına kurum içi ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları, gerekli belgeler ve başvuru

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 26.069 2010 2011 2012 2013 2014 Mart 2015 Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.03.2015 itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ

Detaylı

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013 Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013 Yüksekokulumuz Projeleri Ankara da Tanıtıldı. Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri nde; Yüksekokulumuzda

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 Boğaziçi Üniversitesi Haziran, 2008 Boğaziçi Üniversitesi İSTANBUL Copyright 2008 Boğaziçi University Library Cataloging in-publication Data Boğaziçi

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 21.04-18.05.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 18.05.2009 Sayı: 06/06 BÖLGE TURİZMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ YILLARA GÖRE TURİST GİRİŞİ (OCAK-ŞUBAT-M ART-NİSAN 4 AYLIK )

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım Evrak Tarih ve Sayısı: 07/03/2016-12426 T.C. Sayı :42780703/602.04.03/ Konu :2018-2022 Stratejik Plan Hazırlığı Dağıtım Üniversitemiz 2013-2017 ikinci beş yıllık Stratejik Planının süresi 2017 yılında

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 26.002 2010 2011 2012 2013 2014 Mayıs Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.05. itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi Koordinatörlüğü MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi Koordinatörlüğü MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 06/11/2017-E.158401 *BEND5JFU2* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi Koordinatörlüğü Sayı : 85292699-010.04- Konu : Yönergeler (Eğitim Komisyonu Çalışma Yönergesi)

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU ALMATI (20-23 KASIM 2015) 20 Kasım 2015 Cuma: İlk gün konu ile ilgili öğrenci haricinde konunun ilgililerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 26.343 2010 2011 2012 2013 2014 Ocak 2015 Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.01.2015 itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan V. Prof. Dr. Aziz TEKİN (01/09/2016 ya kadar asaleten-02/09/2016 dan itibaren vekaleten) Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali SARI Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine YAĞMUR Fakülte

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi nin yükseköğretim

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları, gerekli belgeler ve

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Kalite Komisyonu DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Kalite Komisyonu DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 23/10/2017-E.150208 *BE6P5TA6N* Sayı : 72796105-109.04- Konu : Kalite Güvencesi ACİL DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Üniversitemiz 2019-2023 Stratejik Planı'nda yer almak üzere

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 30 Ekim 2017 İAÜ Yeni Akademik Yılı Açılışı Gerçekleştirildi 05 Ekim 2017 İstanbul Aydın Üniversitesi 2017-2018 Akademik Açılış Töreni Başkan Yardımcısı

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Aziz TEKİN Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali SARI Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine YAĞMUR Fakülte Sekreteri Nezihe ER (16/02/2015 e kadar) Fakülte Sekreteri V.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI İÇİNDEKİLER Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı ve Program

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari Birim Kimlik Kodları

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari Birim Kimlik Kodları 10415218 İNEBOLU MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İNEBOLU MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 10509147 EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI > EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI 10530310 İSLAM

Detaylı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini, eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri, ayrıca kamuda

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : E /04/2017 Konu : Mezuniyet Töreni SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : E /04/2017 Konu : Mezuniyet Töreni SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 26/04/2017-29526 T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BEND38RCB* Sayı : 75548883-880-E.29526 26/04/2017 Konu : Mezuniyet Töreni SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Anadolu

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2005

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2005 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2005 Boğaziçi Üniversitesi Temmuz, 2005 Boğaziçi Üniversitesi İSTANBUL Copyright 2005 Boğaziçi University Library Cataloging in-publication Data Boğaziçi Üniversitesi

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ EYLÜL 2010 RAPORU ENGELLĠ ÖĞRENCĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER Engelli Öğrencilere Yönelik Yapılan Fiziki Ortamlar Mühendislik Fakültesi bina girişinde

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG 2013-2014 T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres E-posta Adresi Web Adresi Paşaalanı M. Cemal Kutay Cd. Karesi - BALIKESİR zbfl@meb.k12.tr

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu 17 Mayıs 2014 Tarihinde Ankara da Gerçekleştirildi UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetmeliğinin 14. Maddesine göre toplanan XXVI. Genel Kurul, 2014-2018

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik.

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik. 27. Geleneksel Meslek Odaları Halı Saha Turnuvası nda Master ve Gençler kategorisinde 3 takımımız sahaya çıktı e-bülten 1-15 Nisan 2018 / Sayı 1 Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk MMO Antalya Şube olarak

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI Prof.Dr.Hasan AKAN Dekan V. Dekanlık ataması 1 Temmuz 2016 15 Temmuz olayları nedeniyle istifa 27 Temmuz da yeniden

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 29.570 2010 2011 2012 2013 2014 Kasım 2015 Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (30.11.2015 itibarıyla) LİSANSÜSTÜ

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Aziz TEKİN Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali SARI Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine YAĞMUR Fakülte Sekreteri Nezihe ER (16/02/2015 e kadar) Fakülte Sekreteri V.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 02 KASIM 2017 Dış Değerlendirme Bir yükseköğretim kurumunun veya programı Eğitim-öğretim Araştırma

Detaylı

Uşak ÜnİversİteSİ. Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite...

Uşak ÜnİversİteSİ. Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite... w w w. u s a k. e d u.t r Uşak ÜnİversİteSİ Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite... /unıversıteusak www.usak.edu.tr UŞAK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA "İŞ ARAYAN DEĞİL İş KURAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİR"

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı