UYGULAMA KULLANIM KLAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UYGULAMA KULLANIM KLAVUZU"

Transkript

1 TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI UYGULAMA KULLANIM KLAVUZU Ticari Gizli Belge Bu doküman ULUSAL CAD A.Ş nin fikri mülkiyetindedir ve proje kapsamında kullanılır. Bu dokümanın kısmen ya da tamamen, 3ncü kişi ya da kurumlara aktarılması/açılması ancak ULUSAL CAD A.Ş. nin bilgisi ve izni ile mümkündür. i

2 Doküman Bilgileri Doküman Sürüm No: 1.0 Doküman Adı : TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ Hazırlayanlar : BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Tarih : Durum: T Sürüm Hazırlayan Tarih Durum 1.0 Bengi GÖZEN H DURUM İ T H O AÇIKLAMA İlk Taslak Taslak Onaya Hazır Onaylandı ii.

3 İÇİNDEKİLER Doküman Bilgileri.. ii. 1. GİRİŞ Amaç Kapsam Sistem Genel Özellikleri Belediye Taşınmazları / Kiralama Takip İşlemleri Veri Girişi Veri Girişi I.Adım Mekansal Verinin Oluşturulması Veri Girişi II.Adım Kira Sözleşme Kaydının Oluşturulması BelnetNC Veri Güncelleme Aracı İle Belnet Uygulaması İle Kira Kaydı Sorgulama Kira Kaydı Silme İşlemi Belediye Taşınmazları Satış Takip Arsa Satış Takip Veri Girişi BelnetNC Veri Güncelleme Aracı İle Belnet Uygulaması İle Belediye Arsa Sorgulama Belediye Arsa Kaydı Silme İşlemi Bina Satış Takip Veri Girişi BelnetNC Veri Güncelleme Aracı İle Belnet Uygulaması İle Belediye Bina Sorgulama Belediye Bina Kaydı Silme İşlemi Belediye Taşınmazları İşgal Takip Veri Girişi İşgaliye Sorgulama İşgaliye Kaydı Silme İşlemi Kıymet Takdir İşlemleri Veri Girişi BelnetNC Veri Güncelleme Aracı İle Belnet Uygulaması İle Kıymet Takdir Sorgulama.30 iii.

4

5 1. GİRİŞ 1.1. Amaç Taşınmaz Bilgi Sistemi Uygulamasının kullanım detaylarının anlatıldığı bir kullanıcı dokümanı olarak oluşturulmuştur. Böylece modül kullanıcılarının hem uygulamayı kullanabilmesi hem de uygulama yeteneklerine hakim olabilmesi amaçlanmıştır Kapsam Taşınmaz Bilgi Sistemi Uygulaması ve alt modüllerinin detaylı açıklaması, amacı, veri girişi, güncellemesi ve raporlanması kapsamında yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususları kapsamaktadır. 1.

6 2. Sistem Genel Özellikleri Emlak İstimlak Müdürlüğü, yerel Yönetimlerde, gelirlere önemli oranda katkı sağlayan birimlerden biridir. Dolayısıyla burada yapılan ödemelerin, değer tespitlerinin doğruluğu ve miktarı önemlidir. Bu kalemlerin sorgulanabilir, doğrulanabilir ve raporlanabilir bir sistem tarafından yönetimi belediye açısından gelir arttırıcı önemli bir unsurdur. Taşınmaz Bilgi Sistemi uygulaması ile bu işlemler süreç yönetimi kapsamında değerlendirilerek ele alınmaktadır. Genel olarak Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından yürütülen Kamulaştırma, Kiralama, İşgal ve Rayiç Değer işlemlerini gerçekleştirme aşamasında bilgiye kolay ve hızlı erişimi sağlamak, raporlar oluşturmak ve harita destekli takibini yapabilmek mümkündür. Uygulama ile Kurum taşınmazları tespit işlemleri yapılabilir Kamulaştırma işlemleri ve süreçleri yönetilebilir Rayiç Değerler ilişkili parseller ile birlikte değerlendirilerek oluşturulabilir Kiralama işlemlerinde kira bitiş tarihine göre sorgulamalar yapılabilir, otomatik tebligatlar oluşturularak ilgilisine gönderilebilir İşgaliye işlemleri yönetilebilir Uygulama ile oluşturulan tüm işlemler Adres Bilgi Sistemi ile birlikte oluşturulduğu için harita destekli inceleme yapılabilir ve tapu, parsel gibi diğer coğrafi veri katmanları ile ilişkisi otomatik olarak sağlanabilir Sözleşme, kontrat, komisyon kararları gibi tüm evraklar sisteme eklenebilir ve izlenebilir 2.

7 3. Belediye Taşınmazları / Kiralama Takip İşlemleri Emlak İstimlak uygulaması ile Belediye taşınmazlarının kiralama faaliyetlerinin takip edilebileceği alt modüldür Veri Girişi : Kiralama işlemi gören yerler doğrudan bir parsel, bina olmanın yanı sıra her hangi bir parsele ya da numarataja bağlı olmayan alanlar da olabilmektedir. Bu nedenle kiralama faaliyetinin olduğu alan kullanıcı tarafından çizilerek sisteme aktarılmalıdır. Burada aynı alana ilişkin birden fazla kira sözleşmesinin olması durumu da göz önünde bulundurulduğunda, kullanıcı tarafından oluşturulan mekânsal alan için birden fazla kira sözleşmesi ekleme işlemi yapılabilmektedir. Örneğin bir kira sözleşmesi süresi bittiği zaman buraya ilişkin yeni bir sözleşme yapıldığında aynı alana yeni sözleşme bilgileri girilmelidir. Sözleşme bitiş tarihinde bitebilir ya da fesih gibi işlemler ile ön görülen bitiş tarihinden daha önce geçersiz olabilir. Ayrıca genellikle 3 yıl olarak uygulanan kira sözleşme zamanı sonrasında aynı yer aynı kişi tarafından kiralanabilir ya da kiralayan kişi değişebilir. Bu nedenle bu sözleşme sürecini/tarihçesini takip edebilmek için tüm sözleşme kayıtları ayrı ayrı girilmelidir Veri Girişi I.Adım Mekansal Verinin Oluşturulması: Kiralama işlemine konu olan alanın BelnetNC veri güncelleme aracı ile ALAN objesi olarak oluşturulması gerekmektedir. BelnetNc ile bu alan objesi BelnetNc uygulaması Kira Kaydı Ekleme bölümünden Ekrana İşaretleyerek ya da Ekrandan Seçerek opsiyonları kullanılarak eklenebilir. Kayıt ekleme sırasında kullanıcıya kiralanan alanın bağlı olduğu parsel ve yol sorulacaktır. Böylece kira kaydının parsel ve yol ilişkisi kullanıcı tarafından kurulmaktadır. Ayrıca yeni kayıt eklenince Tapu mahalle ve İdari Mahalle ilişkisi otomatik olarak kurulmaktadır. Yeni bir kira alan kaydı oluşturulduğu zaman otomatik bir Kayıt No sistem tarafından verilmektedir. 3.

8 ŞEKİL: BelnetNC Veri Giriş Ekranı Kiralama Bu kaydın girilmesinin ardından Kira Sözleşmelerinin bağlanacağı alan oluşmuş olur Veri Girişi II.Adım Kira Sözleşme Kaydının Oluşturulması: Kira Sözleşmeleri 2 yöntem ile oluşturulabilmektedir BelnetNc Veri Güncelleme Aracı ile Kira Sözleşmesi Oluşturma: Netcad masaüstü uygulaması üzerinden Kira Sözleşme Kaydı eklemek için BelnetNC veri güncelleme aracı ile Kira alanı sorgulanmalı ve Linkler bölümünden Kira Sözleşmesi Ekle butonuna basılmalı ŞEKİL:BelnetNC Bilgi Kartı - Kiralama Bu işlem ile Kira Sözleşmesi bilgilerinin girileceği pencere açılacaktır. 4.

9 ŞEKİL:Belnet Bilgi Kartı - Kiralama Belnet Uygulaması ile Kira Sözleşmesi Oluşturma: Belnet Uygulaması Emlak istimlakkiralama Ekleme Menüsüne girilmeli. ŞEKİL:Belnet Kira Sözleşmesi Ekleme Menüsü Açılan Sorgu Sayfasından Ada Parsel, Yol Adı, Kira Kayıt No kriterleri ile Kira Mekansal karşılığı sorgulanarak, listede gelen Kira Kaydı Ekle işlemi kullanılarak yine Kira Sözleşmesi bilgilerinin girileceği pencere açılmalıdır. ŞEKİL:Belnet Kira Kaydı Sorgu Sayfası(Kira Sözleşmesi Kayıt Paneli) 5.

10 ŞEKİL:Belnet Kira Kaydı Sorgu Sonuç Listesi Kira Sözleşmelerindeki veri girişlerindeki alanlar ve dikkat edilmesi gereken konular şöyledir: Girilmesi Zorunlu Alanlar: Bu alanlar doldurulmadan veri girişi kabul edilmeyecektir. Firma Ad Soyadı Kira Başlangıç Tarihi Kira Bitiş Tarihi Kira Süresi Kira Bedeli KDV Alan (m2) Kira Kayıt No, Kira sözleşmesi ile kiranın mekânsal karşılığı arasındaki ilişkiyi sağladığı için otomatik olarak dolu gelecektir, kullanıcı bu alanı değiştirmemelidir. Ayrıca Aktif Pasif alanı Aktif olarak seçilmelidir. Durumu alanı ise eğer sözleşme ihale ile yapılmış ise İHALE, ya da devrolan bir yer için yeni bir sözleşme imzalanmış ise DEVİR olarak seçilmelidir. Yani aktif bir Kira Sözleşmesinde DURUMU alanı ya DEVİR olabilir ya da İHALE olabilir. Kiralama sürecinde Kira Sözleşmesi imzalanıp kaydın ilk girilmesi aşamasında, sözleşmeye göre Kira Başlangıç Tarihi ve Kira Bitiş Tarihi mutlaka girilmelidir. Daha sonra kira sözleşmesinin bitmesi, feshedilmesi, devir edilmesi gibi durumlarda Devir / Kapanış Tarihi girilmeli, Aktif Pasif alanı Pasif Yapılmalı ve Durumu kısmı güncellenmelidir. Durumu alanı eğer sözleşme tarihi bittiği için sözleşme geçersiz duruma geçiyor ise KAPANIŞ İHALE seçilmeli, eğer kiralanan yer sözleşme süresi içinde başka bir kişiye devir edildiyse KAPANIŞ DEVİR yapılmalı, ya da yine sözleşme tarihi bitmeden fesih edildi ise KAPANIŞ FESİH seçilmelidir. Adres bilgisi olarak iki alan bulunmaktadır. Kiralanan yerin adresi kiralama faaliyetinin yürütüldüğü yere ait olup eğer sistem içinde matbu form düzenlenmiş ise ve posta yolu ile iletilecek matbuu form ise posta adresi olarak düşünülebilir. Kiracı Adresi ise kiralama işlemini yapan kişinin iletişim adresidir. 6.

11 Veri girişi yapılan bilgi kartında listeden seçilen alanlar için Kiralama Amacı, Grubu, Sorumlu Personel alanları el ile veri girişine izin verilmeyen alanlardır. Bu listedeki değerlere yeni değer girilmek isteniyor ise (örneğin Kiralama Amacı olarak Tekel Bayi bilgisi girilmek isteniyor ama bu değer listede yok ise) Emlak İstimlak Kod Tabloları Kiralama Amacı, Emlak İstimlak Kod Tabloları Grubu ve Emlak İstimlak Kod Tabloları Personel menülerinden bu yeni değerlerin kaydı yapılmalıdır. NOT: Mekansal verisi BelnetNC veri güncelleme aracı ile girilen ve bir sözleşme kaydı olan kayıtlarda ikinci sözleşme kaydı yapılması için tekrar mekânsal çizim yapılmamalı Belnet ile Kira Sözleşmesi Oluşturma ve BelnetNC ile Kira Sözleşmesi Oluşturma başlıklarının altındaki işlemler yapılmalıdır. Süreç özet olarak : ŞEKİL:Belnet Kira Sözleşmesi Ekleme Süreci 3.2. Kira Kaydı Sorgulama: Sisteme girilmiş olan Kira Sözleşmelerine ilişkin sorgulama ve raporlama işlemleri Emlak İstimlak Kiralama Sorgulama menüsü altından yapılmaktadır. ŞEKİL:Belnet Kira Sözleşmesi Sorgulama Menüsü 7.

12 Bu sorgu paneli sayesinde istenilen Kira Sözleşmesine ulaşılabilir, sözel bilgileri kontrol edilebilir, değiştirilebilir, mekânsal karşılığı harita üzerinden izlenebilir, matbu formlara ulaşılabilir, haftalık-aylık-yıllık raporlamalar yapılabilir. ŞEKİL:Belnet Kira Sözleşmesi Sorgu Sayfası İmajdan da takip edilebileceği gibi Kira Süresi Biten Sözleşmeler, Kira Süresi Devam Eden Sözleşmeler, Kira Bitiş Tarihine 30 gün Kalan Kiralamalar şeklinde 3 farklı sorgulama kullanıcıların raporlama yapabilmesi için eklenmiştir. Bu gibi birçok sorgulama ve raporlama işlemini kullanıcılar kendileri de oluşturabilmektedir. Bu panel ile ada parsel bilgisi, kiralayan kişi bilgileri, kiralama amacı, kira bitişine kalan süre gibi birçok parametre kullanılabilmektedir. Sorgulama yapıldıktan sonra kullanıcı aşağıdaki imajda görülen ekran ile karşılaşmaktadır. 8.

13 ŞEKİL:Belnet Kira Sözleşmesi Sorgu Sonuç Listesi Sorgulama sonucu Firma Ad Soyadı, Yol Adı, Kira Başlangıç ve Bitiş Tarihleri Kira Sözleşmesi bilgilerinden gelmektedir. Ayrıca Kira Durumu ile ilgili Kira Sözleşmesinin devam edip etmediği ya da Kira Bitiş Durumu ile sözleşme geçerliliğinin daha ne kadar devam edeceği gibi bilgiler sistem tarafından hesaplanarak kullanıcıların kullanımına sunulmaktadır. Yine sorgu sonu Bilgi Kartı İşlemine girerek Kira Sözleşmesinin detay bilgilerine ulaşılabilir, Harita işlemi ile de Kiralanan yerin mekânsal karşılığı harita üzerinden takip edilebilir. ŞEKİL:Belnet Kira Sözleşmesi Bilgi Kartı 9.

14 Netigma Dosya Ekleme işlemi ile Kira Sözleşmesine ait tüm belge ve dokumanlar sözleşme kaydı ile takip edilebilir özelliğe kavuşmaktadır. Ayrıca sistem içinde kurulan ilişkiler sayesinde Kira Sözleşmesine ait yerin parsel, tapu, plan fonksiyon kararı, kıymet takdir miktarı gibi bilgilere ulaşılabilinmektedir. ŞEKİL:Belnet Kira Kaydı Harita Gösterimi 10.

15 Yine harita üzerinde Genel Arama bölümü kullanılarak, Kira Sözleşmesi yapan kişinin adından kira sözleşmelerinin mekânsal karşılıklarına ulaşılabilir ya da Bilgi Al fonksiyonu ile kullanıcı tarafından gösterilen alandaki Kira Sözleşmelerinin detay bilgilerine harita üzerinden de ulaşılabilir Kira Kaydı Silme İşlemi: Kiralama işlemlerinden oluşturulmuş olan yanlış kayıtlar, Belnet sorgu sonuçlarında bulunan Kira Sözleşmesi Sil işlemi ile silinebilmektedir. ŞEKİL:Belnet Kira Sözleşmesi Silme İşlemi 11.

16 4. BELEDİYE TAŞINMAZLARI SATIŞ TAKİP Emlak İstimlak Uygulaması ile Belediye taşınmazlarına ilişkin satış faaliyetleri, bina ve arsa olmak üzere iki başlık altında toplanacak şekilde tasarlanmıştır. Burada Arsa satışları ile Bina satışları arasında, tapu gibi diğer bilgiler ile aralarında oluşturulması gereken ilişki kurallarının farklılaşması sonucunda, uygulamada bu iki faaliyet alanı bölünmüştür ARSA SATIŞ TAKİP Kuruma ait arsa taşınmazlarının Alım & Satım faaliyetlerinin takip edilebileceği, ayrıca satışa çıkartılan ya da kiralanması düşünülen belediye arsalarının halkın incelemesine olanak sağlamasını amaçlayan platformların oluşturulduğu alt modüldür Veri Girişi: Arsa işlemleri doğrudan parsel üzerinden yürütülen işlemlerdir. Bu nedenle halihazırda sistemde bulunan ve mekânsal karşılığı olan parsel objeleri üzerinden bu işlemler takip edilmektedir. Zaten sistemde pars ile tapu ilişkisi kurulu olduğu için kullanıcı tarafından eklenen bir Belediye Arsa kaydı ile bu kaydın tapu ile ilişkisi otomatik olarak kurulmaktadır. Bu alt modül ile genel olarak iki işlem yapılmakta ve takip edilmektedir. İlk olarak sisteme belediyeye ait arsaların girişi yapılmalı ve süreç içinde yine belediyenin satın aldığı arsaların kaydı sürekli olarak sisteme girilmelidir. İkinci alt işlem ise belediye ait arsaların satış işlemlerinin sisteme işlenmesidir. Belediye arsalarına ilişkin kayıtlar iki yöntem ile oluşturulabilmektedir BelnetNC Veri Güncelleme Aracı ile : BelnetNC veri güncelleme aracı üzerinde bulunan Parsel kategorisi seçilmelidir. (Arsa işlemlerinin tümü parsel üzerinden yürütülmektedir.) BelnetNC Sorgulama butonu ile Belediye Arsa veri girişi yapılacak olan parsel seçilmeli ve linkler bölümündeki Belediye Arsa Ekle seçeneği seçilmelidir. ŞEKİL:Belnet Kira Sözleşmesi Ekleme Menüsü 12.

17 ŞEKİL:BelnetNC Belediye Arsa / Arsa Satış Giriş Paneli Bu işlem ile bir Belnet bilgi kartı açılacaktır. Bu bilgi kartındaki sözel bilgiler kullanıcı tarafından doldurulup Kaydet butonuna basıldığı zaman Belediyeye ait bir taşınmaz kaydı sisteme eklenmiş olacaktır. ŞEKİL:Belnet Belediye Arsa Bilgi Kartı 13.

18 Belnet Uygulaması İle: Belnet Uygulaması ile Belediye Arsa girişi yapılması için emlak İstimlak Belediye Taşınmazları Arsa Ekleme menüsü seçilmelidir. Bu menü ile açılan sorgu sayfasından ilgili parsel kaydı Tapu Mahalle Adı, Ada, Parsel bilgileri girilerek bulunmalıdır. Listede bulunan Arsa Satış Ekle işlemi seçilerek açılacak olan bilgi kartındaki sözel bilgiler kullanıcı tarafından doldurulup Kaydet butonuna basıldığı zaman Belediyeye ait bir taşınmaz kaydı sisteme eklenmiş olacaktır. Belediye arsasına ait sözel veri girişinde Mülkiyet Durumu mutlaka seçilmesi gereken bir alandır. Bu alan için Belediye ve Satıldı olmak üzere iki değer seçilebilmektedir. Eğer bu kaydın ilişkili olduğu arsa belediyeye ait ise bu alan Belediye olarak seçilmeli, ya da belediyeye ait bir arsanın satış işlemi gerçekleştirilmiş ise Satıldı olarak seçilmelidir. Böylece kayıtlar Belediye Arsaları ve Belediyeye ait olan ama satılmış arsalar çeklinde iki veri grubuna ayrılabilmektedir. Ayrıca Satış yapılmasına ya da Kiralanmasına karar verilen Belediye arsalarının Kent Rehberinden vatandaşın bilgisine sunulması ve Belnet Haritası üzerinden izlenilebilmesi için, bilgi kartındaki Satılık Durumu ve Kiralık Durumu alanlarından ilgili olan seçilmelidir. Böylece Satılık Durum işaretlenmiş olan Belediye arsaları Kent Rehberi üzerinde Satılık Belediye Arsaları, Kiralık Durumu işaretlenmiş olan Belediye arsaları da Kiralanacak Belediye Arsaları kategorisi altında gelerek vatandaş incelemesine sunulacaktır. ŞEKİL:Belnet Belediye Arsa Harita Gösterimi 14.

19 Belediye Arsa Sorgulama: Sisteme girilmiş olan Belediye Arsalarına ilişkin sorgulama ve raporlama işlemleri Emlak İstimlak Belediye Taşınmazları Arsa Sorgulama menüsü altından yapılmaktadır. ŞEKİL:Belnet Arsa Sorgulama Menüsü Bu sorgu paneli sayesinde istenilen Belediye Arsa kaydına ulaşılabilir, sözel bilgileri kontrol edilebilir, değiştirilebilir, mekânsal karşılığı harita üzerinden izlenebilir, matbu formlara ulaşılabilir, haftalık-aylık-yıllık raporlamalar yapılabilir. ŞEKİL:Belnet Belediye Arsa Bilgi Kartı İmajdan da takip edilebileceği gibi Mahalle Belediye Arsa Dağılımı, Mahalle Ana Taşınmaz Cins Dağılımı çeklinde 2 farklı sorgulama kullanıcıların raporlama yapabilmesi için eklenmiştir. Bu gibi birçok sorgulama ve raporlama işlemini kullanıcılar kendileri de Belediye Taşınmazları Durum Sorgulama altından oluşturabilmektedir. Bu panel ile Ada parsel, Alan, Edinme Tarihi gibi birçok parametre kullanılabilmektedir. Sorgulama yapılırken Mülkiyet Durumu kriterine dikkat edilmelidir. Eğer bu alan için değer seçilmeden sorgulama yapılır ise hem Belediyeye ait gayrimenkuller, hem de satışı yapılmış gayrimenkuller sorgu sonucunda listelenecektir. Eğer sorgulama sadece Belediyeye ait gayrimenkuller üzerinden yapılmak isteniyor ise Mülkiyet Durumu Belediye, eğer satışı tamamlanmış ve artık 15.

20 Belediyeye ait olmayan kayıtlara ulaşılmak isteniyor ise Mülkiyet Durumu Satıldı olarak seçilerek sorgulama yapılmalıdır. Sorgulama yapıldıktan sonra kullanıcı aşağıdaki imajda görülen ekran ile karşılaşmaktadır. ŞEKİL:Belnet Belediye Arsa Sorgu Sonuç Listesi Sorgulama sonucu Tapu mahalle Adı, Ada, Parsel, Nitelik gibi arsaya ilişkin bilgiler gelmektedir. Yine sorgu sonu Bilgi Kartı İşlemine girerek arsaya ilişkin detay bilgilere ulaşılabilir, Harita işlemi ile de Kiralanan yerin mekânsal karşılığı harita üzerinden takip edilebilir. ŞEKİL:Belnet Belediye Arsa Bilgi Kartı 16.

21 Netigma Dosya Ekleme işlemi ile Belediye arsalarına ait tüm belge ve dokumanlar takip edilebilir özelliğe kavuşmaktadır. Ayrıca sistem içinde kurulan ilişkiler sayesinde arsanın parsel, tapu, plan fonksiyon kararı, kıymet takdir miktarı gibi bilgilere ulaşılabilinmektedir. Yine harita üzerinde Bilgi Al fonksiyonu ile kullanıcı tarafından gösterilen alandaki Belediye Arsalarına ilişkin detay bilgilere harita üzerinden de ulaşılabilir. ŞEKİL:Belnet Belediye Arsa Harita Gösterimi Belediye Arsa Kaydı Silme İşlemi Arsa işlemlerinden oluşturulmuş olan yanlış kayıtlar, Belnet sorgu sonuçlarında bulunan Arsa Kaydı Sil işlemi ile silinebilmektedir. ŞEKİL:Belnet Belediye Arsa Silme İşlemi 17.

22 4.2. BİNA SATIŞ TAKİP Kuruma ait bina (Bağımsız Bölüm) taşınmazlarının Alım & Satım faaliyetlerinin takip edilebileceği, ayrıca satışa çıkartılan ya da kiralanması düşünülen belediye binalarını halkın incelemesine olanak sağlamasını amaçlayan platformların oluşturulduğu alt modüldür Veri Girşi: Bina işlemleri parsel üzerinden yürütülen işlemlerdir fakat ayrıca doğrudan Bağımsız Bölümlere ilişkin işlemleri kapsar. Bu nedenle halihazırda sistemde bulunan ve mekânsal karşılığı olan parsel objeleri üzerinden bu işlemler takip edilmektedir. Yeni bir kayıt ile parselin ilişkisi doğrudan kurulacağı için parsellerdeki tüm tapu hisse kayıtları ile ilişki de doğrudan kurulacaktır. Fakat tapu bağımsız bölüm ile bire bir ilişki kurulup takip edilmesi gereken durumlarda kullanıcı bu ilişkiyi ayrıca sağlamalıdır. (Veri Giriş bölümünde detaylandırılmıştır.) Bu alt modül ile genel olarak iki işlem yapılmakta ve takip edilmektedir. İlk olarak sisteme belediyeye ait bina bağımsız bölüm girişi yapılmalı ve süreç içinde yine belediyenin satın aldığı binalrın kaydı sürekli olarak sisteme girilmelidir. İkinci alt işlem ise belediye ait binaların satış işlemlerinin sisteme işlenmesidir. Belediye binalarına ilişkin kayıtlar iki yöntem ile oluşturulabilmektedir BelnetnC Veri Güncelleme Aracı ile : BelnetNC veri güncelleme aracı üzerinde bulunan Parsel kategorisi seçilmelidir. (Arsa ve bina işlemlerinin tümü parsel üzerinden yürütülmektedir.) BelnetNC Sorgulama butonu ile Belediye Bina veri girişi yapılacak olan parsel seçilmeli ve linkler bölümündeki Belediye Bina Ekle seçeneği seçilmelidir. 18.

23 ŞEKİL:BelnetNC Belediye Bina Kayıt Paneli Bu işlem ile bir Belnet bilgi kartı açılacaktır. Bu bilgi kartındaki sözel bilgiler kullanıcı tarafından doldurulup Kaydet butonuna basıldığı zaman Belediyeye ait bir bina taşınmaz kaydı sisteme eklenmiş olacaktır. 19.

24 Belnet Uygulaması İle: Belnet uygulaması ile Belediye Bina girişi yapılması için Emlak İstimlak Belediye Taşınmazları BinaEkleme menüsü seçilmelidir. Bu menü ile açılan sorgu sayfasından ilgili parsel kaydı Tapu Mahalle Adı, Ada, Parsel bilgileri girilerek bulunmalıdır. Listede bulunan Bina Satış Ekle işlemi seçilerek açılacak olan bilgi kartındaki sözel bilgiler kullanıcı tarafından doldurulup Kaydet butonuna basıldığı zaman Belediyeye ait bir bina satış kaydı sisteme eklenmiş olacaktır. Belediye binasına&bağımsız bölüme ait tapu ilişkisi ilk kayıt ile otomatik olarak kurulmamaktadır. Bir parsele ilişkin birçok tapu kaydı, hisse işlemleri olduğu düşünüldüğünde Belediye binasına ait tapu kaydının gelebilmesi için Bilgi Kartında bulunan Tapu Blok No, Tapu Kat No ve Tapu BBölüm No bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Ayrıca Belediye Binaları bilgi kartında listeden seçilen değerler olan Satış Nedeni, Muhasebe Niteliği ve Edinme Nedeni alanları için yeni bir değer girilmek istendiğinde Emlak İstimlak Kod Tabloları menüsü kullanılmalıdır. ŞEKİL:Belnet Kod Tabloları Kayıt Menüsü Ayrıca Satış yapılmasına ya da Kiralanmasına karar verilen Belediye binalarının Kent Rehberinden vatandaşın bilgisine sunulması ve Belnet Haritası üzerinden izlenilebilmesi için, bilgi kartındaki Satılık Durumu ve Kiralık Durumu alanlarından ilgili olan seçilmelidir. Böylece Satılık Durum işaretlenmiş olan Belediye binaları Kent Rehberi üzerinde Satılık Belediye Binaları, Kiralık Durumu işaretlenmiş olan Belediye binaları da Kiralanacak Belediye Binaları kategorisi altında gelerek vatandaş incelemesine sunulacaktır. 20.

25 ŞEKİL:Belnet Belediye Bina Harita Gösterimi Belediye Bina Sorgulama: Sisteme girilmiş olan Belediye Arsalarına ilişkin sorgulama ve raporlama işlemleri Emlak İstimlak Belediye Taşınmazları Bina Sorgulama menüsü altından yapılmaktadır. ŞEKİL:Belnet Belediye Bina Sorgulama Menüsü Bu sorgu paneli sayesinde istenilen Belediye Bina kaydına ulaşılabilir, sözel bilgileri kontrol edilebilir, değiştirilebilir, mekânsal karşılığı harita üzerinden izlenebilir, matbu formlara ulaşılabilir, haftalık-aylık-yıllık raporlamalar yapılabilir. ŞEKİL:Belnet Belediye Bina Sorgulama Sayfası 21.

26 Sorgulama sonucu Tapu Mahalle Adı, Ada, Parsel, Tapu Blok No, Tapu Kat No gibi binaya ilişkin bilgiler gelmektedir. Yine sorgu sonu Bilgi Kartı İşlemine girerek binaya ilişkin detay bilgilere ulaşılabilir, Harita işlemi ile de binanın mekânsal karşılığı harita üzerinden takip edilebilir. ŞEKİL:Belnet Belediye Bina Bilgi Kartı Netigma Dosya Ekleme işlemi ile Belediye binalarına ait tüm belge ve dokumanlar takip edilebilir özelliğe kavuşmaktadır. Ayrıca sistem içinde kurulan ilişkiler sayesinde arsanın parsel, tapu, plan fonksiyon kararı, kıymet takdir miktarı gibi bilgilere ulaşılabilinmektedir. Yine harita üzerinde Bilgi Al fonksiyonu ile kullanıcı tarafından gösterilen alandaki Belediye Binalarına ilişkin detay bilgilere harita üzerinden de ulaşılabilir Belediye Bina Kaydı Silme İşlemi: Bina işlemlerinden oluşturulmuş olan yanlış kayıtlar, Belnet sorgu sonuçlarında bulunan Kira Sözleşmesi Sil işlemi ile silinebilmektedir. ŞEKİL:Belnet Belediye Bina Silme İşlemi 22.

27 5. BELEDİYE TAŞINMAZLARI - İŞGAL TAKİP Belediye bünyesindeki işgaliye işlemlerinin takip edileceği alt modüldür. İşgal işlemi gören alanlar doğrudan bir parsel olabileceği gibi her hangi bir parsel ya da numarataja bağlı olmayan alanlar da olabilmektedir. Bu nedenle işgaliye alanlarının mekânsal karşılıklarının kullanıcı tarafından oluşturulması gerekmektedir Veri Girişi (Mekansal Verinin Oluşturulması): İşgaliye işlemine konu olan alanın BelnetNC veri güncelleme aracı ile ALAN objesi olarak oluşturulması gerekmektedir. BelnetNc ile bu alan objesi BelnetNc uygulaması İşgaliye Ekleme bölümünden Ekrana İşaretleyerek ya da Ekrandan Seçerek opsiyonları kullanılarak eklenebilir. Kayıt ekleme sırasında kullanıcıya kiralanan alanın bağlı olduğu parsel ve yol sorulacaktır. Böylece kira kaydının parsel ve yol ilişkisi kullanıcı tarafından kurulmaktadır. Yeni kayıt ekleme sırasında parsel seçimi opsiyonel olup kullanıcı mutlaka bir yol seçmelidir. Ayrıca yeni kayıt eklenince Tapu mahalle ilişkisi otomatik olarak kurulmaktadır. ŞEKİL:BelnetNC İşgaliye Giriş Paneli İşgaliye girişi aşamasında çıkan BelnetNC bilgi Kartında gerekli sözel bilgiler girilmeli, önemli nokta ise Aktif / Pasif alanı Aktif olarak işaretlenmelidir. Bu alana ilişkin yapılan işgaliye işlemi iptal edildiği zaman da bu alan Pasif olarak değiştirilmelidir. 23.

28 Yine veri giriş aşamasında İşgal Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi, işgaliye için geçen sürenin ya da kalan sürenin hesaplanabilmesi için mutlaka girilmelidir İşgaliye Sorgulama: Sisteme girilmiş olan İşgaliyelere ilişkin sorgulama ve raporlama işlemleri Emlak İstimlak İşgal Sorgulama menüsü altından yapılmaktadır. ŞEKİL:Belnet İşgaliye Sorgulama Menüsü Bu sorgu paneli sayesinde istenilen İşgaliye kaydına ulaşılabilir, sözel bilgileri kontrol edilebilir, değiştirilebilir, mekânsal karşılığı harita üzerinden izlenebilir, matbu formlara ulaşılabilir, haftalık-aylık-yıllık raporlamalar yapılabilir. ŞEKİL:Belnet İşgaliye Sorgulama Sayfası Sorgulama panelindeki İşgal Durumu, İşgal Bitiş Tarihine Kalan Zaman(Gün) ve İşgal Durumu alanları, işgaliye kaydına kullanıcı tarafından girilmiş olan Başlangıç ve Bitiş tarihlerine göre sürekli olarak sistem tarafından hesaplanmaktadır. Birçok sorgulama ve raporlama işlemini kullanıcılar İşgal Sorgulama altından oluşturabilmektedir. Bu panel ile Ada parsel, Yol Adı, Encümen Karar Tarih, Alan Ad/Soyad gibi birçok parametre kullanılabilmektedir. 24.

29 ŞEKİL:Belnet İşgaliye Sorgu Sonuç Listesi Sorgulama sonucu Tapu Mahalle Adı, Ad Soyad, Başlangıç ve Bitiş Tarihi gibi işgaliyeye ilişkin bilgiler gelmektedir. Ayrıca listede gelen İşgal Durumu İşgal Bitiş Durumu alanları da yine sistem tarafından otomatik olarak hesaplanan güncel verilerdir. Yine sorgu sonu Bilgi Kartı İşlemine girerek işgaliyeye ilişkin detay bilgilere ulaşılabilir, Harita işlemi ile de işgaliye yerin mekânsal karşılığı harita üzerinden takip edilebilir. ŞEKİL:Belnet İşgaliye Bilgi Kartı 25.

30 ŞEKİL:Belnet İşgaliye Harita Gösterimi Netigma Dosya Ekleme işlemi ile işgaliye alanlarına ait tüm belge ve dokumanlar takip edilebilir özelliğe kavuşmaktadır. Ayrıca sistem içinde kurulan ilişkiler sayesinde kiralanan yerin parsel, tapu, yol, plan fonksiyon kararı, kıymet takdir miktarı gibi bilgilere ulaşılabilinmektedir. Yine harita üzerinde Bilgi Al fonksiyonu ile kullanıcı tarafından gösterilen alandaki Belediye Binalarına ilişkin detay bilgilere harita üzerinden de ulaşılabilir İşgaliye Kaydı Silme İşlemi: Bina işlemlerinden oluşturulmuş olan yanlış kayıtlar, BelnetNC veri güncelleme aracı Sil fonksiyonu ile silinmelidir. (süresi biten işgaliyeler için silme işlemi yapılmamalı, bilgi kartından Aktif Pasif alanı PASİF olarak değiştirilmeli) ŞEKİL:Belnet İşgaliye Silme İşlemi 26.

31 6. KIYMET TAKDİR İŞLEMLERİ Belediye bünyesinde yapılan Kıymet Takdir belirleme işlemlerinin kayıt altına alınabileceği alt modüldür. Kıymet takdir işlemleri sonrasında belirlenen bedeller istenirse parsel bazında incelenebilir,,istenirse de kıymet takdir işlemi öncesinde söz konusu parsel etrafındaki eski kıymet takdir işlemleri mekânsal olarak incelenerek emsal değerler üzerinden değerlendirme yapılabilir. Süreç içinde bir parsel için birden fazla kıymet takdir belirleme işlemi farkı zamanlarda yapılabilmektedir. Bu nedenle her bir kıymet takdir bedel kaydı sisteme girilmelidir. Sistem tarihe göre son kıymet takdir bedelini kullanıcıya gösterecektir. Aynı zamanda Kıymet Takdir işlemi her ne kadar komisyonlar tarafından gerçekleştirilse de, şifahen verilen bilgilendirmeler de sisteme girilebilmektedir. Kıymet Takdir veri girişleri hem BelnetNC veri güncelleme aracı ile hem de Belnet Uygulaması ile gerçekleştirilebilmektedir Veri Girişi: BelnetNC Veri Güncelleme Aracı İle : Eğer kıymet takdir bedeli kaydı girme işlemi BelnetNC veri güncelleme aracı ile yapılacaksa, modül üzerinde Parsel kategorisi seçilerek Sorgulama butonuna basılmalı; ve kıymet takdir beledi girilecek parsel seçilmelidir. Parsel bilgi kartı açıldıktan sonra Linkler butonundan Kıymet Takdir Ekle seçeneği seçilmelidir. ŞEKİL:BelnetNC Kıymet Takdir Giriş Paneli 27.

32 Kıymet Takdir Ekleme seçeneği ile Belnet Bilgi Kartı açılacaktır. ŞEKİL:Belnet Kıymet Takdir Bilgi Kartı Bu bilgi artı üzerinde Ada parsel bilgisi otomatik olarak dolacaktır. Kullanıcı ayrıca Bedel, Tutanak Tarih ve Kaynak alanları doldurulmalıdır. Burada Kaynak alanı Kıymet Takdir işleminin komisyon kararına bağlı mı yoksa şifayen ya da başka yollarla mı verildiğini belirleyen alandır Belnet Uygulaması İle Veri Girişi: Kıymet Takdir kaydı Belnet uygulaması üzerinden yapılmak isteniyor ise Emlak İstimlak Kıymet Takdir Ekleme menüsü seçilmelidir. ŞEKİL:Belnet Kıymet Takdir Ekleme Menüsü Bu menü ile açılan sorgu sayfasından ile ilgili parsel kaydı Tapu Mahalle Adı, Ada, Parsel bilgileri girilerek bulunmalıdır. Listede bulunan Kıymet Takdir Ekle işlemi seçilerek açılacak olan bilgi kartındaki sözel bilgiler kullanıcı tarafından doldurulup Kaydet butonuna basıldığı zaman söz konusu parsele ilişkin Kıymet Takdir kaydı sisteme eklenmiş olacaktır. 28.

33 ŞEKİL:Belnet Kıymet Takdir Ekleme Paneli ŞEKİL:Belnet Kıymet Takdir Ekleme İşlemi ŞEKİL:Belnet Kıymet Takdir Bilgi Kartı 6.2. Kıymet Takdir Sorgulama: Sisteme girilmiş olan Kıymet Takdir kayıtları hem Emlak İstimlak Uygulamasında hem de farklı süreçlerde kullanılacak bir bilgidir. Bu nedenle Kıymet Takdir İşleminin sorgulanabilir olmasının yanında Belnet Uygulamasında yetkisi olan kullanıcılar Parsel Bilgi Kartının ilgili tabından da bu bilgilere ulaşabileceklerdir. Sorgulama yapmak için ise Emlak İstimlak Kıymet Takdir Sorgulama menüsüne gelinerek, ada parsel araması yapılmalıdır. ŞEKİL:Belnet Kıymet Takdir Sorgulama Sayfası 29.

34 Sorgulama sonucu ekrana gelen listeden de Kıymet Takdir bedel bilgisi öğrenilebilirken, Bilgi Kartına girerek daha detaylı inceleme yapılabilir. ŞEKİL:Belnet Kıymet Takdir Silme İşlemi 30.

KRM Tapu Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı

KRM Tapu Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı KRM Tapu Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı 2017-Aralık İçindekiler 1. KRM Tapu Nedir?... 3 2. KRM Tapu Modülü... 3 2.1. Online Sorgu... 5 2.1.1. Ada/Parsel Sorgula... 6 2.1.2. Gerçek Kişi Sorgula...

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

NETCAD TAPU KULLANICI DÖKUMANI NETCAD TAPU KULLANICI DÖKUMANI Netcad Tapu Nedir? E-Devlet Modülü... 2

NETCAD TAPU KULLANICI DÖKUMANI NETCAD TAPU KULLANICI DÖKUMANI Netcad Tapu Nedir? E-Devlet Modülü... 2 NETCAD TAPU KULLANICI DÖKUMANI NETCAD TAPU KULLANICI DÖKUMANI... 1 1. Netcad Tapu Nedir?... 2 2. E-Devlet Modülü... 2 1.... 4 2.... 7 3.... 8... 8 4.... 14 5.... 15 a) İdari Süzgeç Seçimi... 16 b) Liste

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) VERİ İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon Nedeni 0.1 15.07.2013 Yazılım

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı

Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı Krm.MobilTAPU, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol şartlarını sağlayan resmi kurumların güncel tapu ve kadastro verilerine Android ve IOS tabanlı cep telefonlarından

Detaylı

HİZMET ALIM TAKİP PROGRAMI DİĞER PERSONEL SEKMESİ EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

HİZMET ALIM TAKİP PROGRAMI DİĞER PERSONEL SEKMESİ EKRAN GÖRÜNTÜLERİ HİZMET ALIM TAKİP PROGRAMI DİĞER PERSONEL SEKMESİ EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bir önceki programın daha ileri versiyonu olan bu program, eskisinin yapmadığı birçok şeyi yapmaktadır. Personel hareketlerinin kaydı,

Detaylı

Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı

Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA KREDİ KARTI MÖDÜLÜ Bilnex in standart programlarında işletmelerin müşterilerinden yapmış

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

Avlanmaya Açık ve Kapalı Alanlara İlişkin Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi

Avlanmaya Açık ve Kapalı Alanlara İlişkin Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi Avlanmaya Açık ve Kapalı Alanlara İlişkin Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi Kurum adı : T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av ve

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

TYS e-ihale Entegrasyonu

TYS e-ihale Entegrasyonu TYS e-ihale Entegrasyonu E-İhale Kayıt/Arama TYS e-ihale entegrasyon ekranına satış servisi profili ile giriş yaptıktan sonra E- İhale Kayıt/Arama ekranından ulaşabilirsiniz. E-İhale Kayıt/Arama Ekran

Detaylı

BİTİRME RAPORU. Ömer Furkan ARI 13.06.2010 Yıldız Teknik Üniversitesi

BİTİRME RAPORU. Ömer Furkan ARI 13.06.2010 Yıldız Teknik Üniversitesi BİTİRME RAPORU Tekstil sektöründe veritabanı sistemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sistemler sayesinde satış işlemlerin kayıtları tutulup buna bağlı olarak çeşitli sorgulamalarla raporlama hizmetleri

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU 01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Organizasyon Tanımı... 5 3. Açılış... 17 4. Defter Sihirbazı... 17 5. İmzalama... 22 6. Berat Oluşturma... 22 7. Berat İmzalama...

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Kotlu Kroki İstikamet Krokisi. 2- Yapı Aplikasyon Projesi

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Kotlu Kroki İstikamet Krokisi. 2- Yapı Aplikasyon Projesi SIRA NO: 1- HİZMETİN ADI Kotlu Kroki İstikamet Krokisi 2- Yapı Aplikasyon Projesi 3-4- Toprak, Zemin Aplikasyonu, Temel Su Basman Vizeleri Bağımsız Bölüm Planı Ve Röperli Kroki Projesi 5- Yol Proje 6-7-

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU 31.12.2014 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 6 2. ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU... 7 2.1 Arama Kurtarma Hizmet Grubu Ana Ekranı... 7 2.2 Arama Kurtarma Hizmet

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu Mart 2012 İçerik 1.1 Kişisel Evrak Aramalarında Bulabileceğiniz Evraklar... 4 1.1.1 Kişisel Gelen

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

AYDES PROJESİ AFETZEDE ADRES DEFTERİ EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ AFETZEDE ADRES DEFTERİ EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ AFETZEDE ADRES DEFTERİ İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AFETZEDE ADRES DEFTERİ ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Afetzede Bilgileri Giriş... 4 2.1.1 Afetzede Bilgisi Tanımlama... 4 2.1.2 Afetzede

Detaylı

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU Sözleşme İşlemleri A- Asgari Ücret Tarifesi B- Yeni Sözleşme C- Sözleşme Listesi D- Devir Teslim Başvuruları A-Asgari Ücret Tarifesi; İlgili yıla

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HARS HUBUBAT ALIM RANDEVU SİSTEMİ ŞUBE MÜDÜRLERİ YÖNETİM KISMI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 16.06.

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HARS HUBUBAT ALIM RANDEVU SİSTEMİ ŞUBE MÜDÜRLERİ YÖNETİM KISMI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 16.06. T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HARS HUBUBAT ALIM RANDEVU SİSTEMİ ŞUBE MÜDÜRLERİ YÖNETİM KISMI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 16.06.2015 HARS ın yönetim kısmı, Şube Müdürlüklerinde yetkili

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU NİSAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak, -Memur -Kadro karşılığı

Detaylı

Fiyat Farkı Faturası

Fiyat Farkı Faturası Fiyat Farkı Faturası Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu Uygulama 5.0.10 (Onaylı sürüm) Fiyat Farkı Faturası, kaydedilmiş

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

DENİZLİ İL ÖZEL İDARESİ UYGULAMASI

DENİZLİ İL ÖZEL İDARESİ UYGULAMASI DENİZLİ İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT BİLGİ İ İ SİSTEMİİ İ MADEN OCAKLARI UYGULAMASI Coğrafi Bilgi Sistemleri Şubesi Genel Bilgiler Yazılım Geliştirme Ortamı Microsoft Visual Studio 2008 C# MapInfo MapXtreme

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve Mühendislik

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından

Detaylı

KOOPERATİF KURULUŞ İŞLEMLERİ

KOOPERATİF KURULUŞ İŞLEMLERİ KOOPERATİF KURULUŞ İŞLEMLERİ KOOPERATiF KURULUSU Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında yapabileceğiniz işlemler listelenir. Kooperatif kuruluşu yapmak için Tescil Başvuru linkine

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) TAPU SORGULAMALARI DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon Nedeni 0.1 15.07.2013

Detaylı

Anket Yönetimi. 1. Anket İçerik Grup Tanımlama

Anket Yönetimi. 1. Anket İçerik Grup Tanımlama Anket Yönetimi Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Toplam kalite yönetimi, anketleri, müşteri memnuniyeti ölçümleme araçlarından biri

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

E-Netsis.Net Yenilikleri

E-Netsis.Net Yenilikleri E-Netsis.Net Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu Uygulama [X] Yeni Fonksiyon @6 E-Netsis.Net parametrelerinin başka şubeden okunması Bu uygulama,

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.6.1.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/39

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.6.1.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/39 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen Yabancı Para Alacağından Dolayı Geçici Şerh Tesisi işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişleri yapılır. Başvuruya Ait

Detaylı

1. Excel Dönüşümü : 2. Rapor Master Tanımları :

1. Excel Dönüşümü : 2. Rapor Master Tanımları : Programın Amacı : Bu Program As/400 Sistemindeki herhangi bir veya birden fazla file ı kullanarak istenilen şekilde sorgulama yaparak elde edilen bilgileri Excel Formatında Pc deki istenilen bir yere kaydetmek.

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ - Yasal Metroloji İthal İzni (Ölçü Aletleri) Belgesi YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon

Detaylı

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ 1- Kırtasiyeciliği engellemek ve taleplerin Genel Sekreterliğimize daha çabuk ulaşabilmesi amacıyla, atama talep formlarının ekli cetvelde belirtilen tarihe

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

STOK KARTLARINDA ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMLERİ

STOK KARTLARINDA ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMLERİ STOK KARTLARINDA ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMLERİ Amaç ve Fayda Stok sabit tanımlarında 3 adet olan ölçü birimi seçiminde esneklik sağlamak. Stok kartı bazında istenildiği kadar farklılıkta ölçü birimi tanımlaması

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 02.2.2017 Kullanıcı Adı ve Şifresinin Verilmesi Giriş için evrakkontrol.zorlu@nca.com.tr adresine aşağıdaki

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ 1- BELEDİYEMİZ TEKNİK BİRİMLERİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU COĞRAFİ VERİLERİN BENTLEY CBS EKLENTİSİ İLE SUNULMASI: İhtiyaç duyulan coğrafi verilerin

Detaylı

Dağıtım (18. Madde) Uygulamaları

Dağıtım (18. Madde) Uygulamaları Dağıtım (18. Madde) Uygulamaları 1. Imar ve Kadastro Parsellerinde Bulunması Gereken Bilgiler 2. Verinin Yüklenmesi 3. Kadastro Parsellerinin Dagıtıma Aktarılması 4. Imar Parsellerinin Dagıtıma Aktarılması

Detaylı

KDV İADESİ MÜKELLEF MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ

KDV İADESİ MÜKELLEF MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ VDB KDV İADESİ MÜKELLEF MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ KILAVUZU İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI MÜKELLEF HİZMETLERİ KDV GRUP MÜDÜRLÜĞÜ ( HAZİRAN 2016 ) KDV İADESİ MÜKELLEF MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ, Her

Detaylı

Hukuk Müşavirliği Modülü Kullanım Kılavuzunu Giriş. E İçişleri Proje Ana Sayfasından kullanıcı adı ve şifresi girilerek giriş butonuna basılır.

Hukuk Müşavirliği Modülü Kullanım Kılavuzunu Giriş. E İçişleri Proje Ana Sayfasından kullanıcı adı ve şifresi girilerek giriş butonuna basılır. Hukuk Müşavirliği Modülü Kullanım Kılavuzunu Giriş Sisteme Giriş: E İçişleri Proje Ana Sayfasından kullanıcı adı ve şifresi girilerek giriş butonuna basılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra Hukuk Müşavirliği

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ Ocak 2019

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ Ocak 2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ Ocak 2019 Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi ATÖSİS 0 ATÖSİS, Akademik Teşvik Ödeneği süreçlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi amacıyla geliştirilmiştir.

Detaylı

EPİAŞ ABONE BİLGİLERİ KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak. Veri Kayıt Sorumlusu. Veri kayıt süresi. Ekran Adı.

EPİAŞ ABONE BİLGİLERİ KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak. Veri Kayıt Sorumlusu. Veri kayıt süresi. Ekran Adı. EPİAŞ ABONE BİLGİLERİ KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.2 Kullanıcı Tedarikçiler Kapsam Yasal Dayanak Portföyde yer alan ölçüm noktasındaki tüketici (sözleşme tarafı gerçek/tüzel kişi) bilgilerinin kaydedilmesi,

Detaylı

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-01.04.2016-2015 dönemi için verilecek Kurumlar Vergisi, 2016/1 dönemi ve sonrasında verilecek Kurum Geçici - Gelir Geçici ve KDV1 beyannamelerine ait

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu,

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o taşınmazın maliki

Detaylı

İŞ LİSTESİ. Ekran 1: İş Listesi- İşler

İŞ LİSTESİ. Ekran 1: İş Listesi- İşler İŞ LİSTESİ Erişim Yolu : EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) Ana Menü İşlevi : EBYS ye bağlanıldığında ilk gelen ekrandır. Kullanıcıların kendilerine gelen tüm evrakları gördükleri ve hızlı işlem yapabildikleri

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

TAI STAJYER MÜHENDİS BAŞVURU SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

TAI STAJYER MÜHENDİS BAŞVURU SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. TAI STAJYER MÜHENDİS BAŞVURU SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU BU DOKÜMAN TAI AİLESİNE KATILMAK İÇİN BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ADAYLARIMIZ İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. TUSAŞ, nın

Detaylı

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Mikro Ayarları Mikro muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI

SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI Özge ÖZDEMİR GIS-Harita Şefi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 06.07.2004 tarih ve DAG/336-12/058 sayılı kurul kararı doğrultusunda Tekkeköy, Canik, İlkadım ve

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ DERS AÇMA İŞLEMLERİ: 2010/2011 ders listesinden önceki ders listelerine tabii olan öğrenciler için ders açma işlemleri (İdari Personel Girişi Bölüm İşlemleri)

Detaylı

AYDES PROJESİ ULAŞIM ALTYAPI HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ ULAŞIM ALTYAPI HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ ULAŞIM ALTYAPI HİZMET GRUBU 07.04.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 6 2. ULAŞIM ALTYAPI HİZMET GRUBU... 7 2.1 Ulaşım Altyapı Hizmet Grubu Ana Ekranı... 7 2.2 Ulaşım Altyapı Hizmet

Detaylı

EMLAK ve İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU

EMLAK ve İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU EMLAK ve İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ 22.04.2015-31.12.2015 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU 2015 yılı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kayıtlarına göre gelen ve giden evrak sayıları aşağıdaki gibidir; Evrak Türü 2015

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

YIL SONU DEVİR İŞLEMİ 2010-2011

YIL SONU DEVİR İŞLEMİ 2010-2011 YIL SONU DEVİR İŞLEMİ 2010-2011 1 Devir işlemlerine başlamadan önce mutlaka programınızın güncel versiyonu kurulmalıdır. Program güncellemelerini www.bilnex.com.tr adresinden takip edebilir, indirebilirsiniz,

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA YÜKLEME App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ 2016

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ 2016 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ 2016 Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi ATÖSİS 0 ATÖSİS, Akademik Teşvik Ödeneği süreçlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi amacıyla geliştirilmiştir.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 1 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 04/02/2015 - Kodu: 97298233.ED.6.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/21

Yürürlük Tarihi: 04/02/2015 - Kodu: 97298233.ED.6.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/21 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen Azil işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır, butonuna basılır. MERNİS de

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1.GİRİŞ 1 2.BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 1 2.1 Proje İşlemlerim 2 2.1.1. Projelerim Ekranı 3 2.1.1.1. Yeni Proje Tanımlama 3 2.1.1.1.1. Proje Bilgileri 4 2.1.1.1.2.Proje Çalışanı Bilgileri 5 2.1.1.1.3.Özet

Detaylı

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Açılış... 2 3. Defter Sihirbazı... 3 4. İmzalama... 7 5. Berat Oluşturma... 7 6. Berat İmzalama... 8 7. GIB e Gönder... 8 8. Berat İndir... 8 9. Görüntüle... 9 10. Görüntüle...

Detaylı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. 12.6.1. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu,

Detaylı

YUVARLAMA FARKI KAPATMA

YUVARLAMA FARKI KAPATMA YUVARLAMA FARKI KAPATMA Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Entegrasyon aktarımından oluşan ya da elle girilen muhasebe yevmiye fişlerinde oluşan ve özellikle ondalıklardan kaynaklanan bakiye

Detaylı

KATALOG TAKİP SİSTEMİ KULLANIMI

KATALOG TAKİP SİSTEMİ KULLANIMI 1. Katalog Takip Sistemine Giriş KATALOG TAKİP SİSTEMİ KULLANIMI Katalog Talebi Sisteminde iş akışı aşağıdaki gibidir: Yetkili Satıcımız Bayi özelden erişeceği Katalog Takip Sistemine talep açıklamasını,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR?

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? EĞİTİM DOSTLARI www.egitimdostlari.org ÖĞRETMENLER NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? ADIM: 1 SİTEYE GİRİŞ Giriş butonu sayfanın sol üst tarafında bulunmaktadır. Üye girişi veya kayıt yapmak için buraya tıklayınız.

Detaylı

İçindekiler: Görseller:

İçindekiler: Görseller: İçindekiler: Sayfa No Amaç... 2 MKYS Kullanıcı Girişi... 2 MKYS Ana Sayfa... 2 Ulaşım Araçları Giriş... 3 Ulaşım Araçları Veri Sorgulama... 3 Ulaşım Araçları Veri Girişi... 4 Detay Bilgileri Girişi...

Detaylı

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş... 3 2. Mükellef Seçimi... 3 3. Beyanname Oluşturma Ekranına Geçiş... 4 4. Hesap

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI İçindekiler ELEKTRONİK İMZA... 2 KURUM İÇİ GİDEN EVRAKLAR... 3 YANLIŞ ALICININ SEÇİLMESİ DURUMU... 3 KURUM DIŞI GİDEN EVRAKLAR...

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Eczane Kullanım Kılavuzu

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Eczane Kullanım Kılavuzu T.C. Sağlık Bakanlığı Renkli Reçete Uygulaması Eczane Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Amaç... 2 2.Renkli Reçete Kullanım Bilgileri... 2 2.1 Kullanıcı Giriş Ekranı... 2 2.2 Eczane Reçete Karşılama Modülü...

Detaylı

Afet/Acil Durum İhbar Alma ve Yönetim Sistemi Modülü

Afet/Acil Durum İhbar Alma ve Yönetim Sistemi Modülü Afet/Acil Durum İhbar Alma ve Yönetim Sistemi Modülü AKOM modülü, çağrı merkezine 7/24 gelen afet ve acil durum çağrıları karşılayan ve alınan çağrıların türlerine göre değerlendirilerek sisteme aktarılmasını

Detaylı

TAŞINIR İŞLEMLERİNİN YENİ DEVLET MUHASEBESİ SİSTEMİNE ENTEGRASYONUNA İLİŞKİN KULLANICI KILAVUZU

TAŞINIR İŞLEMLERİNİN YENİ DEVLET MUHASEBESİ SİSTEMİNE ENTEGRASYONUNA İLİŞKİN KULLANICI KILAVUZU TAŞINIR İŞLEMLERİNİN YENİ DEVLET MUHASEBESİ SİSTEMİNE ENTEGRASYONUNA İLİŞKİN KULLANICI KILAVUZU 28 / 09 / 2018 Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi (TKYS) ile Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi (BKMYBS)

Detaylı

PROJE TESLİM ALMA EKRANI (ENSTİTÜ, FAKÜLTE, MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİ VE YÜKSEKOKULLAR)

PROJE TESLİM ALMA EKRANI (ENSTİTÜ, FAKÜLTE, MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİ VE YÜKSEKOKULLAR) PROJE TESLİM ALMA EKRANI (ENSTİTÜ, FAKÜLTE, MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİ VE YÜKSEKOKULLAR) ÖNEMLİ NOT: Online olarak Biriminize ulaşmış olan proje başvurularının mutlaka proje yöneticisi tarafından imzalanmış çıktıları

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı