GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. ... SA hla ^l...0.ö-a5.i HA... AAc.kOr.kN.. JLata m! U P.-. M $... /Aı>i )CA.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. ... SA hla ^l...0.ö-a5.i HA... AAc.kOr.kN.. JLata m! U P.-. M $... /Aı>i )CA."

Transkript

1 , a,,, 'fe T. C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kntrl Genel Müdürlüğü Sayı : m * S S 0 Knu.Yeni PsikaktifMaddeler d Z V I GKGM... SA hla ^l....0.ö-a5.i HA.... AAc.kOr.kN.. JLata m! U P.-. M $... /Aı>i )CA.a Sağlık Bakanlığından alınan bir yazıda, tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ve bir örneği ekte yer alan tarih ve 2015/7238 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yeni psikaktif maddelerin 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun' kapsamına alındığı ve bu maddelerin üretimi, ithalatı, ihracatı, yurtiçi dağıtımı ve satışının Bakanlıkları iznine tabi lduğu belirtilmektedir. Bu çerçevede, yeni psikaktif maddeler listesi ekte gönderilmiş lup bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. Bakan a. Genel Müdür Yardımcısı V. EK: 1 - Bakanlar Kurulu Kararı (1 Sayfa) 2- Liste (4 Sayfa) OAtlTiM,. ~ frnia«* Sc.ıcy'. Cda*' ~~Û,y> G.Ja b.i T-«^r«+ IV-'fg''. larty«ikra^kıur E sk işe h ir Y lu 9. km L d u m lu A n k ara T elefn N: Faks N: Bilgi için: E m in e G Ü L Y IL M A Z E -Psta: cm inc.gu i vi i m a zifti t ari1n. 2 0 v.tr İnternet A dresi: w w w.gkgm.gv.tr

2 T.C. BAŞBAKANLIK KANUNLAR VE KARARLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLAR KURULU KARARI 2015/ Ekli listede yer alan maddelerin 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun hükümlerine tabi tutulması; Sağlık Bakanlığının 5/1/2015 tarihlî ve 79 sayılı yazısı üzerine, adı geçen Kanunun 19 uncu maddesine göre. Bakanlar KuruUrnca ^ / /20Î 5 tarihinde kararlaştırılmıştır. AHMET DAVUTOĞLU BAŞBAKAN RECEP T A YY İP ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI B.ARINÇ Başbakan Yardımaeı A.BABACAN Başbakan Vardtmcıst YAKOOĞAN Başbakan Yardımcısı N.KURTULMUŞ Başbakan Yardtmcteı B.B0ZDAÛ Adatel Bakanı A. İSLAM ASe ve Ssyal Pfitfkalar Bakanı V.BÛZKJR Avrupa Birliği Bakanı F.IŞHC BUîm, Sanayi ve Teknlji Bakanı F.ÇEÜK Çalışma ve Ssyal Güvenlik Bakanı I.GÜUÛCE Çevre ve Şehircilik Bakanı M.ÇAVUŞOĞLU Dışişleri Bakanı N2EYBEKCİ Eknmi Bakanı T.Y1LD12 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı AÇ.K1UÇ Gençlik ve Spr Bakanı M.M.EKER Gıda. Tanm ve Hayvancılık Bakanı N.CANİKL) Gümrük ve Ticaret Bakanı EALA ictyeri Bakanı C.Y1LMAZ Kalkmma Bakanı Ö.ÇELİK Kültür ve Turizm Bakanı M.ŞtMŞEK Malye Bakanı N-AVCt MHtr Eftttim Bakanı 1. YILMAZ Milli Savunma Bakanı V.EROĞLU Orman ve Su Meri Bakanı MJMÜEZZfNOĞLU SaOhk Bakanı L.ELVAN Ulaştırma, OenizcSlc ve Haberleşme Bakanı? ^ h *.- V f i r ( a j l V v - ü.

3 '2. / / /2015 Tarihli ve 2015/ Sayılı Kararnamenin Eki LİSTE 3-NUMARALI KONUMUNDA ALKİL GRUBU TAŞIYAN İNDOL TÜREVİ SENTETİK KANNABİNOİPLER (1) 3-M etil-li/-indl yapısındaki madde ile bu maddenin indl halkasının 1 numaralı pzisynunda bulunan azt atmuna bağlı gruplar Rı, 2 numaralı pzisynuna bağlı atm veya gruplar R? ve 3 numaralı pzisynunda bulunan metile bağlı gruplar R 3 (anımlaması yapılarak luşturulan ana ınieküler iskelet üzerinde aynı «nda veya ayrı ayn lmak üzere; R j: hetersiklik gruplar, arilalkil, zincir uzunluğu yedi karbna kadar lan alkil. Tikeni! ve a İkini 1 bileşikleri ve bu bileşiklerin hidrksi, haljen, siyan, siklalkil grup ve hetersiklik bileşiklerle sübstitüe R2 : hidrjen, metil veya etil bağlanması; R3: alkil, siklalkil, aril, arilalkil, heteraril bileşikler ve bu bileşiklerin alkil, alkksi, haljen, dialkilamin, hidrksi, hidrksialkil, siyan, azit, nitr ve amid gruplan bağlı * Halkanın 2 numaralı pzisynundaki karbn atmunun azt atmu ile yer değiştirmesi snucu meydana gelen tüm kimyasal bileşikler. Halkanın 7 numaralı pzisynundaki karbn, atmunun azt atmu ile yer değiştirmesi snucu meydana gelen tüm kimyasal bileşikler. 3-NUMARALI KONUMUNDA KETON GRUBU TAŞIYAN İNDOL TÜREVİ ((III- İNDOL-3-İL1METANON TÜREVLERİ! SENTETİK KANNABİNOİPLER (2) l/f-indl-3-karbaldehid yapısındaki madde ile bu maddenin indl halkasımn 1 numaralı pzisynunda bulunan azt atmuna bağlı gruplar Rı, 2 numaralı pzisynuna bağlı atm veya gruplar R2 ve 3 numaralı pzisynunda bulunan karbnil grubuna bağlı gruplar R3 tanımlaması yapılarak luşturulan ana mleküler iskelet üzerinde aynı anda veya ayn ayn lmak üzere; Rı: hetersiklik gruplar, arilalkil, zincir uzunluğu yedi karbna kadar lan alkil, alkenil ve alkinil bileşikleri ve bu bileşiklerin hidrksi, haljen, siyan, siklalkil grup ve hetersiklik bileşiklerle sübstitüe R?: hidrjen, metil veya etil bağlanması; R3 : alkil, siklalkil, aril, arilalkil, heteraril bileşikler ve bu bileşiklerin alkil, alkksi, haljen, dialkilamin, hidrksi, hidrksialkil, siyan, azit, nıtr ve amid gruplan bağlı Halkanın 2 numaralı pzisynundaki karbn atmunun azt atmu ile yer değiştirmesi snucu meydana gelen tüm kimyasal bileşikler.

4 e H alkanın 7 numaralı pzisynundaki karbn atm unun azt atm u ile yer değiştirm esi snucu m eydana gelen tüm kim yasal bileşikler. 3-NUMARALI KONUMUNDA KARBOKSİLLİ ASİT ESTERİ TAŞIYAN İNDOL TÜREVİ (1JI~İND-QL-3?KAKBOKSİL AT TÜREVLERİ) -SENTETİK KANNABİNOİDLER (3) 3//-IndI-3-karbksiIik asit yapısındaki madde ile bu maddenin indl halkasının 1 numaralı pzisynunda bulunan azt atmuna, bağlı gruplar R,, 2 numaralı pzisynuna bağlı atm veya gruplar R2 ve 3 numaralı pzisynunda bulunan karbksil grubuna bağlı gruplar Rj tanımlaması yapılarak luşturulan ana mleküler iskelet üzerinde aynı anda veya ayrı ayrı lmak üzere; Rı: hetersikjik gruplar, arilalkil, zincir uzunluğu yedi karbna kadar lan alkil, alkenil ve alkinil bileşikleri ve bu bileşiklerin hidrksi, haljen, siyan, siklalkil grup ve hetersikjik bileşiklerle sübstitüe R2 : hidrjen, metil veya etil bağlanması; R3: alkil, siklalkil, aril, arilalkil, heteraril bileşikler ve bu bileşiklerin alkil, alkksi, - haljen, dialkilamin, hidrksi, hidrksialkil, siyan, azit, nitr ve amid gruplan bağlı Halkanın 2 numaralı pzisynundaki karbn atmunun azt atmu ile yer değiştirmesi snucu meydana gelen tüm kimyasal bileşikler. Halkanın 7 numaralı pzisynundaki karbn atmunun azt atmu ile yer değiştirmesi snucu meydana gelen tüm kimyasal bileşikler. 3-NUMARALI KONUMUNDA AMİD TAŞIYAN İNDOL TÜREVİ Off-İNÖOL-3- KARBÖKSAMİD TÜREVLERİ) SENTETİK KANNABİNOİDLER (4) 1 //-indl-3-karbksamid yapısındaki madde ile bu maddenin indl halkasının 1 numaralı pzisynunda bulunan azt atmuna bağlı gruplar Rı, 2 numaralı pzisynuna bağlı atm veya gruplar R2 ve 3 numaralı pzisynunda bulunan karbksamid grubuna bağlı gruplar R3 tanımlaması yapılarak luşturulan ana mleküler iskelet üzerinde aynı anda veya ayrı ayrı lmak üzere; Rj: hetersikjik gruplar, arilalkil, zincir uzunluğu yedi karbna kadar lan alkil, alkenil ve alkinil bileşikleri ve bu bileşiklerin hidrksi, haljen, siyan, siklalkil grup ve hetersikjik bileşiklerle sübstitüe R2: hidrjen, metil veya etil bağlanması; R3 : alkil, siklalkil, aril, arilalkil, heteraril bileşikler ve bu bileşiklerin alkil, alkksi, haljen, dialkilamin, hidrksi, hidrksialkil, siyan, azit, nitr ve amid gruplan bağlı Halkanın 2 numaralı pzisynundaki karbn atmunun azt atmu ile yer değiştimieşf snucu meydana gelen tüm kimyasal bileşikler.. v.

5 H alkanın 7 num aralı pzisynundaki karbn atm unun azt atm u ile yer değiştirm esi snucu m eydana gelen tüm kim yasal bileşikler. TRİPTAMİN i2-q#-indol-3-il)etanamin) TÜREVLERİ 2 -(l//lindl-3-il)etanamine maddesinin amin grubu üzerindeki atm veya gruplar-ry ve -R.2, indl halkasının 4,5,6 ve 7 numaralı pzisynlarındaki atm veya gruplar R3, etanaminin 1 numaralı pzisynuna bağlanan atm veya gruplar için R^, indl halkasının 2 numaralı pzisynuna bağlanan atm veya gruplar için R5 tanımlaması yapılarak luşturulan ana mlckiiler iskelet üzerinde aynı anda veya ayn ayn lmak üzere; Rj: hidrjen, zincir uzunluğu dört karbna kadar lan alkil veya alkenil gruplarının bağıannıası; R2 : hidrjen, zincir uzunluğu dört karbna kadar lan alkil veya alkenil gruplarının bağlanması; Rj ve R2 nin hetersiklik bir halkanın parçası lması; R3: farklı knumlardan bir veya daha fazla sayıda hidrjen, hidrksi, açilksi, alkksi, metilendiksi, ve alkilmerkapt grupları bağlanması snucu meydana gelen tüm bileşikler. R4: hidrjen, metil, etil R5: hidrjen, metil KATİ NÖN AMİNO-I-FENİLETANON) TÜREVLERİ 2-Amin-l-feniletann maddesi ile bu maddenin 2 numaralı pzisynuna bağlanan atm veya gruplar için Rj, amin üzerindeki atm veya gruplar için ve R3, fenil ve sübstitüe fenil halkası için R4 tanımlaması yapılarak luşturulan ana mleküler iskelet üzerinde aynı anda veya ayrı ayn lmak üzere; «R ı: hidrjen, zincir uzunluğu beş karbna kadar lan alkil grubu bağlanması; R2 : hidrjen, alkil veya arilalkil bağlanması; R3: hidrjen, alkil veya arilalkil bağlanması; R2 ve R3 ün hetersiklik bir halkanın parçası lması; Fenil halkasına (R4) farklı knumlardan bir veya daha fazla sayıda alkil, metksi, haljen bağlanması; Fenil halkasının (R4), armatik veya heterarmatik başka bir halka ile değiştirilmesi snucu meydana gelen tüm bileşikler. Buprpin bileşiği kapsam dışıdır.

6 AMFETAMİN ffenilbtilamin) T Ü R ELER İ 2-Fenil etil amin (2-feniletanamin) maddesinin 1-numaralı pzisynuna bağlanan atm veya gruplar için Rj ve R2, amin üzerindeki atm veya gruplar için R3 ve R 4, 2 -numaralı pzisyna b ağ I anan atm veya gruplar için R 5, feni I ve siibstitiie fen i 1 hal kası için JR* tan imlama s 1 yapılarak luşturulan ana mleküler iskelet üzerinde aynı anda veya ayrı ayrı lmak üzere; a Pvj: hidrjen, alkil gruplan; 'R2: hidrjen, alkil gruplan; R3: hidrjen, alkenil, hidrksi, metksi., setil, benzil, metksibenzil bağlanması; alkil, arilnlkil türevleri ve alkil ve rilalkil türevlerine hidrksi, metksi, siyan ve haljen bağlanması; R4 : hidrjen, alkenil, hidrksi, metksi, asetil, benzil, metksibenzil alkil, arilalkil türevleri ve alkil ve arilalkil türevlerine hidrksi, metksi, siyan ve haljen bağlanması; R3 ve R^ün hetersiklik bir halkanın parçası lması; R5: hidrjen, hidrksi, metksi gruplan; Fenil halkasına (R$) farklı knumlardan bir veya daha fazla sayıda hidrjen, alkil, alkksi, amin, alkilamin, alkilmerkapt, nitr, siyan ve haljen bağlanması; Fenil halkasının (R$), armatik veya heterarmatik başka bir halka ile değiştirilmesi snucu meydana gelen tüm bileşikler.