ANKARA SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ ANKARA SAĞLIK TURİZMİ EYLEM PLANI. 30 N san 2014 Ankara

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ ANKARA SAĞLIK TURİZMİ EYLEM PLANI. 30 N san 2014 Ankara"

Transkript

1 ANKARA SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ ANKARA SAĞLIK TURİZMİ EYLEM PLANI 30 N san 2014 Ankara

2 Düzenleyen Kuruluşlar * Ankara Termal Tur zm Yatırımcılar ve İşletmec ler Derneğ * Ankara Sağlık Tur zm Derneğ Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar * Ankara Val l ğ * Ankara Büyükşeh r Beled ye Başkanlığı * Ankara Kalkınma Ajansı * Ankara T caret Odası * Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü * Ankara Sağlık İl Müdürlüğü * Ankara Ün vers tes Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez (YAŞAM) * TÜRSAB Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı Düzenleme Kurulu * M. Hamd ŞENGEL (Başbakanlık Müşav r ) * Doğan ACAR (Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürü) * Seracedd n ÇOM (Ankara Sağlık İl Müdürü) * Mehmet Al DOĞAN (Ankara Termal Tur zm Yatırımcılar ve İşletmec ler Derneğ Başkanı) * Dr. Fat h SOMUNCU (Ankara Sağlık Tur zm Derneğ Başkanı) * Prof.Dr.Em ne ÖZMETE(A.Ü Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Md.) * Ercan DURMUŞ (TÜRSAB Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı) * Yunus GÜRKAN (Türk ye Sağlık Tur zm n Gel şt rme Konsey Yönet m Kurulu üyes ) * Yürütme Kurulu * Mehmet Al DOĞAN (Ankara Termal Tur zm Yatırımcılar ve İşletmec ler Derneğ Başkanı) * Dr. Fat h SOMUNCU (Ankara Sağlık Tur zm Derneğ Başkanı) * Kudret CABILAR (Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü/ Şube Müdürü) * Hat ce ŞAHBAZ (Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü/Uzman) * Hülya ALİŞİROĞLU (Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü / Araştırmacı) * Ayhan ÇİĞDEM (Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü / Tur zm Araştırmacısı) * Gülcan UÇAR (Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü / Tur zm Araştırmacısı) * El f ÖZKAN (Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü / Şeh r Plancısı) * Nesr n AKAN (Ankara Termal Tur zm Yatırımcılar ve İşletmec ler Derneğ ) * Görkem ULUAR (Ankara Termal Tur zm Yatırımcılar ve İşletmec ler Derneğ )

3 ANKARA SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞTAYI Genel Moderatör: Prof. Dr. Em ne ÖZMETE (Ankara Ün vers tes Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez (YAŞAM) Müdürü) ÇALIŞTAY KONULARI I.Konu: TANITMA VE PAZARLAMA Moderatör: Yunus GÜRKAN Pazarlama ve tanıtma araçları neler olmalıdır? Pazarlama ve tanıtma ç n sorumlu sektörler nelerd r? Bu sektörlere tanıtma ve pazarlama açısından düşen görev ve sorumluluklar nelerd r? 4.Ankara'nın sağlık tur zm le lg l tanıtma ve pazarlama açısından öne çıkab lecek, marka olab lecek unsurları nelerd r? Ankara'nın sağlık tur zm tanıtımı ve pazarlaması ç n ac l olarak yapması gereken eylemler neler olab l r? II.Konu: ACENTALAR VE ARACI KURULUŞLAR Moderatör: Ercan DURMUŞ Ankara'nın sağlık tur zm nde marka olab lmes ç n acentalar ve aracı kuruluşların görev ve sorumlulukları nelerd r? Acenteler ve aracı kuruluşların şb rl ğ yapması gereken durumlarda kolaylaştırıcı faktörler neler olab l r? Ulusal ve uluslararası let ş m ağı nasıl gerçekleşt r leb l n r? III.Konu: HİZMET KALİTESİ, NİTELİKLİ PERSONEL, SAĞLIK TURİZMİ KURULUŞLARININ NİTELİĞİ Moderatör: Dr. Sem h BAYKARA Ankara'da sağlık tur zm kuruluşlarının kal te standartları nasıl gel şt r leb l r? Sağlık tur zm alanında n tel kl personel yet şt rmek ve st hdam etmek ç n ht yaca yönel k neler yapılmalıdır? Ankara'da sağlık tur zm nde h zmet kal tes n artırmak ç n yapılacak eylemler nelerd r? 4. Bu konularda tüzel k ş, kurum ve kuruluşlar arası şb rl ğ nasıl sağlanab l r? IV.Konu: YAŞ VE ENGELLİ SAĞLIK TURİZMİ Moderatör: Turab ÇELEBİ Ankara'da yaş ve engell tur zm ç n fırsatlar nelerd r? Ankara'da yaş ve engell tur zm ç n tehd tler nelerd r? Ankara'da yaş ve engell tur zm başarılab l r m? 4. Yaşlı ve engell tur zm ç n yapılandırılan kuruluşlarda z n ve ruhsat açısından b r fik r b rl ğ ve kurumlar arası şb rl ğ nasıl sağlanab l r? V.Konu: ANKARA'DA SAĞLIK TURİZMİNDE DEVLET VE ÖZEL SEKTÖR SORUMLULUKLARI Moderatör: M.Hamd ŞENGEL Ankara'da sağlık tur zm koşullarının y leşt r lmes ç n devlet n görev ve sorumlulukları nelerd r? Ankara'da sağlık tur zm koşullarının y leşt r lmes ç n özel sektörün görev ve sorumlulukları nelerd r? Bu konuda devlet ve özel sektör arasında nasıl b r şb rl ğ ne g d leb l r?

4 VI. Konu: ANKARA'NIN SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA OLMASI Moderatör: Doç.Dr. Güray SOYDAN Ankara sağlık tur zm konusunda Dünya'da ve Türk ye'de nerede? Ankara'nın sağlık tur zm konusunda fırsatları nelerd r? Ankara'nın sağlık tur zm konusunda tehd tler nelerd r? 4.Ankara sağlık tur zm konusunda marka olab l r m? Ankara'nın sağlık tur zm yol har tası ne olmalıdır? VII. Konu: MEDİKAL SAĞLIK TURİZMİ Moderatör: Yard. Doç.Dr. Gökhan OSMANOĞLU Ankara'da med kal tur zm ç n fırsatlar nelerd r? Ankara'da med kal tur zm ç n tehd tler nelerd r? Ankara'da med kal tur zm ç n ne kadar yol aldı, başka neler yapılab l r? VIII.Konu: TERMAL SAĞLIK TURİZMİ Moderatör: Mehmet Al DOĞAN Ankara'da termal tur zm ç n fırsatlar nelerd r? Ankara'da termal tur zm ç n tehd tler nelerd r? Ankara'da termal tur zm ç n ne kadar yol aldı, başka neler yapılab l r? 4.Ankara'da termal tur zmde h zmet kal tes nasıl artırılab l r? IX. Konu: ANKARA SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İLE İŞBİRLİĞİ Moderatör: Nec p ÖZKAN Ankara'da öğren m gören uluslararası öğrenc ler n sağlık tur zm n n gel şt r lmes ne katkıları neler olab l r? Yabancı sağlık tur stler n n sayısının artırılması ç n uluslararası öğrenc ler le nasıl şb rl ğ yapılab l r?

5 ANKARA SAĞLIK TURİZMİ EYLEM PLANI I.Konu: TANITMA VE PAZARLAMA * Ankara'nın sağlık tur zm alanında tanıtma ve pazarlamasının sağlanması ç n nternet n etk l b r şek lde kullanılması; çoklu d l seçenekler ne (Almanca, İng l zce, Rusça, Arapça, Ç nce, Japonca g b.) sah p Ankara Sağlık Tur zm Portalı'nın açılması; bu portalda Ankara'dak sağlık h zmetler ne, tedav ve tur zm olanaklarına, kuruluşların ve doktorların sağlık h zmetler ndek başarı öyküler ne, görüş ve değerlend rmeler çeren anketlere yer ver lmes ; devlet kurumları web s teler nden bu portala l nk ver lmes, bu konudak uluslararası portallar le bağlantının sağlanması; uluslararası portallarda Ankara'da sağlık tur zm alanında etk l olan kuruluşların yer almasının sağlanması. * Sosyal medyanın Ankara'nın sağlık tur zm pazarlamasında etk l b r şek lde kullanılması * Yazılı ve görsel medyadan yararlanılması (broşürler, k taplar vb.), yurt ç nde yayınlanan gazeteler n bölge ekler nde Ankara'nın sağlık tur zm olanaklarının tanıtılması; bunların yapılması ç n let ş m koord natörlüğünü yürütecek b r b r m n/ merc n n bel rlenmes * Telev zyon kanallarında ve fuarlarda göster lecek kısa tanıtım filmler n n yapılması; telev zyon d z ler nde Ankara'nın sağlık tur zm olanaklarını yansıtan görüntüler n yer almasının sağlanması; bunlar ç n Ekonom Bakanlığı'nın destekler nden yararlanılmasının sağlanması * Ankara Val l ğ, Ankara Kalkınma Ajansı, Kültür ve Tur zm Bakanlığı ve Ekonom Bakanlığı'nın desteğ le Ankara'nın yurtdışında tanıtımının sağlanması * Ankara'da sağlık tur zm n tanıtır ve pazarlarken b r yarışma le bel rlenecek logo tasarımı ve slogan desteğ n n gerçekleşmes ; böylece marka olma yolunda öneml adımın atılmasının sağlanması * Ankara'da dünya çapında marka olmuş s mler n ve grupların katılacağı uluslararası konferanslar, sempozyumlar, kongreler ve sem nerler g b büyük organ zasyonların sayısını artırmak ç n desteklenmes * Yurt dışında yapılan gen ş katılımlı organ zasyonlarda Ankara'da sağlık tur zm n tanıtacak olanakların artırılması * Tanıtma ve pazarlama ç n ulaşım olanaklarının artırılması, kamu sektörü, med kal özel sektörler (OSB dek med kal malzeme ve ek pman üreten firmalar, hastaneler vb.), tur zm ve b l ş m sektörler n n proje ek pler oluşturarak ya da fon sağlayarak tanıtma ve pazarlamada sorumluluk ve görev almasının sağlanması * Ankara'nın çok sayıda akred te sağlık kuruluşları, jeotermal zeng nl ğ le m nerall suları ve d ğer tur zm çeş tler n n tanıtılmasıyla pazarlanmasının sağlanması

6 II.Konu: ACENTALAR VE ARACI KURULUŞLAR * Acentaların ve aracı kuruluşların uluslararası ve ülkem zde bölgeler arası düzeyde kültürler arasında let ş m ve d yalog sağlaması; Ankara'nın sağlık tur zm nde neden terc h ed leb leceğ n n k ş ya da kuruluşlara anlatılması * Acentaların ve aracı kuruluşların güven l r olması ve kurumsallaşmış olarak h zmet vermes * Sağlık tur zm ht yacı olan tur stler n/hastaların doğru yönlend r lmes ve b lg lend r lmes * Yalnızca acentaların ve aracı kuruluşların değ l sağlık tur zm h zmet veren kuruluşlarda ve tıp h zmetler nde bu alanda eğ t m almış, yabancı d l b len n tel kl personelle çalışması * Sağlık Bakanlığı'nın güven l r olmayan ve kal tel h zmet vermeyen tüzel k ş, kurum ve kuruluşlara karşı hasta haklarını koruması * Yurt dışından gelecek sağlık tur st /hastalarına bürokrat k destek ve v ze kolaylığının sağlanması, * Acenta ve aracı kuruluşlar arasında hastaların gerekl h zmet alab lmes ç n yazışmaların yapılması ve let ş m hızının sağlanması, * Acentalara yurtdışında Ankara'yı tanıtmak amaçlı projeler nde ve tur zm fuarlarında açılacak Ankara stantları ç n Val l k, Beled ye ve STK'lar tarafından madd destek sağlanması ve b rl kte tanıtımın yapılması.

7 III.Konu: HİZMET KALİTESİ, NİTELİKLİ PERSONEL, SAĞLIK TURİZMİ KURULUŞLARININ NİTELİĞİ * Uluslararası akred tasyonun hem med kal tur zm hem de termal tur zm şletmeler ç n öneml olduğunun b l nmes ; uluslararası akred tasyon kuruluşları le şb rl ğ yapılması * Termal şletmeler n uluslararası akred tasyon belges alab lmes ç n b lg lend rme ve farkındalık sağlanması ve d ğer şartların oluşturulması * Kültür ve Tur zm Bakanlığı'nın termal tur zm şletmeler ç n bel rled kler standartlarının ht yaca göre yen den bel rlenmes * Sağlık ve tur zm ayrı b l m dalları olup, ayrı eğ t m gerekt rd ğ nden sağlık alanında sağlık tur zm tur zm alanında se sağlık konusunda b lg lend r c derslere yer ver lmes * Ara eleman ht yacını karşılamak ç n sağlık ve tur zm komb nasyonunu çeren sert fika programlarının gel şt r lmes * Sağlık tur zm alanında Meslek Yeterl l k Kurumu tarafından meslek standartlarının bel rlenmes * Sağlık kuruluşlarının ç nde uluslararası h zmet kal tes n sunab lecek sev yede h zmet ç eğ t m verecek b r departmanın oluşturulması * Bu konularda Kültür ve Tur zm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Den zc l k ve Haberleşme Bakanlığı, Yerel Yönet mler ve Ün vers teler n şb rl ğ ç nde hareket etmes n n sağlanması * Özel hastaneler n gerekt ğ nde ün vers te ve yetk n kamu hastaneler arasında h zmet n bütünlüğünü sağlayıcı şb rl ğ n n gel şt r lmes * Yurtdışından hasta sevkedecek hek mler n, talep ett ğ eğ t m ve loj st k h zmet desteğ n vereb lecek kurumlar ve ün vers telerle şb rl ğ n n sağlanması

8 IV.Konu: YAŞ VE ENGELLİ SAĞLIK TURİZMİ * Dünya Sağlık Örgütü tarafından başlatılan Sağlıklı Kent ve Yaşlı Dostu Kent Programlarının uygulanması ve bu ağlara Ankara'nın katılması * Yurtdışından çeş tl ülkelerden gelen yaşlı ve engell ler n v ze sorunlarının çözülmes, poz t f ayrımcılık sağlanması * Toplumda yaşlı ve engell tur zm le lg l farkındalık yaratılması; bu konuda eğ t m ve çeş tl etk nl kler yapılması ve yatırımcıların teşv k ed lmes * Yurt dışından gelen yaşlı ve engell lere öncel kl olarak sağlık h zmet verecek standartları taşıyan kuruluşların sayısının artırılması ve yasal düzenlemeler n yapılması * Ankara'da engell ler ve yaşlılar ç n kentsel açıdan fiz k ve ergonom k düzenlemeler n eks kl ğ n n g der lmes * Hava k rl l ğ, aşırı betonlaşma ve yeş l alanın azalması g b kentsel dezavantajların önüne geçeb lecek düzenlemeler n yapılması * Yaşlı ve engell bakımı ç n eğ t ml eleman eks kl ğ n n g der lmes ; ün vers teler le şb rl ğ yapılarak sert fika programlarının gerçekleşt r lmes * Yaşlılara ve engell lere daha fazla saygı ve eş t muamelen n yapılması Yaşlı bakımı ve tur zm n n b rarada yapılab lmes ve eğ t m ver lmes konusunda kurumlar arası eşgüdümün sağlanması * Yaşlılar ve engell ler ç n gel r düzeyler ne göre tes sler n yapılması ve bu konudak yatırımların teşv k ed lmes * Yaşlı ve engell tur zm yapan seyahat acentalarının eks kl ğ n n g der lmes * Sağlık tur zm kuruluş ve tes sler n engell ve yaşlıların z yaret ne uygun şek lde fiz k ve ergonom k yapıya kavuşturulması; kuruluşlarda akt f yaşlanma programlarının başlatılması * Yasal düzenlemeler le Yaş ve engell sağlık tur zm alanında dünya standartlarında kuruluşların sayısının artırılması * Ankara yaş ve engell sağlık tur zm nde kısa, orta ve uzun vadel planlar yaparak hedefe ulaşılması * Organ ze Sağlık Bölgeler nde kümelenme yatırımlarının yapılması * Dünya Tur zm Örgütünün çalışmalarından yararlanarak Sağlık Bakanlığı le Kültür ve Tur zm Bakanlığı'nın Yaş ve Engell tur stler n kalab leceğ tes sler ve ortak standartları b rl kte yapab lmes ç n; Ün vers teler, Özel Sektör Kuruluşları ve S v l Toplum Kuruluşlarının ortak çalışma yapması

9 V.Konu: ANKARA'DA SAĞLIK TURİZMİNDE DEVLET VE ÖZEL SEKTÖR SORUMLULUKLARI * l Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Tur zm Müdürlüğü, Ankara Büyükşeh r Beled yes, Çevre ve Şeh rc l k İl Müdürlüğü, Sağlık ve Tur zm sektörü le lg l STK'ların şb rl ğ le Ankara'nın sağlık tur zm envanter n n çıkarılması * THY Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Tur zm Bakanlığı, Ekonom Bakanlığı, Ulaştırma, Den zc l k ve Haberleşme Bakanlığı şb rl ğ le uluslararası d rek uçuş sorununun g der lmes ; Ankara Esenboğa Haval manında daha çok uluslararası aktarmaların gerçekleşmes * Ankara Val l ğ 'nde Val Yardımcılarından b r n n başkanlığında tüm paydaşları kapsayacak Ankara Sağlık Tur zm Koord nasyon Merkez n n kurulması, Ankara'da sağlık tur zm n n gel şmes ç n gerekl tüm eylemler n ve d ğer kuruluşlar le şb rl ğ n n ve kurumlar arasındak koord nasyonun bu merkezden sağlanması * Sağlık tur zm le lg l mevzuatların AB standartlarına uyacak şek lde rev ze ed lmes * Sağlık tur zm alanları bel rlen p bu alanlarda yatırım yapan g r ş mc lere kamu araz ler nde yatırım yapanlarla aynı teşv kler ver lmes * S gorta h zmet sunan kuruluşların, sağlık tur zm ç n gelen tur stlere Ankara'da kal tel sağlık tur zm h zmet ver ld ğ ne l şk n b lg lend rme çalışmalarını yapması ç n koord ne ed lmes * Sağlık tur zm h zmet sunan kuruluşların kal te belges almaları yönünde teşv k ed lmes * TÜRSAB çerçeves nde bulunan mevcut acentaların, Sağlık Bakanlığı onayıyla sağlık tur zm ne göre yen den yapılandırılması * Tedav amaçlı gelenler n konaklama olanaklarının kolaylaştırılması ve düzenlenmes

10 VI. Konu: ANKARA'NIN SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA OLMASI * Ankara'da engels z b r haval manı şletmes n n bulunması, yet şm ş akadem k hek m ve personel n kurumlarda yer alması, Türk ye'n n önde gelen Ün vers te ve Ün vers te hastaneler n n Ankara'da olması, b l msel açıdan tıptak yen l k ve teknoloj ler n bu hastanelerde kullanılması g b fırsatların Ankara'nın sağlıkta referans merkez olarak öne çıkarılması ç n değerlend r lmes * Ankara'ya d rekt dış hat uçuşlarının az olması, konaklama konusunda sağlık tur zm ne hazırlıksız olunması, hasta transfer konusundak mevzuat eks kl ğ, kurumlar arasındak koord nasyon eks kl ğ g b dezavantajların g der lmes ne yönel k çalışmaların ac l olarak başlatılması * Ankara'da Ün vers teler, kamu ve özel sektör şb rl ğ le ulusal ve uluslararası düzeyde d s pl nler arası sağlık tur zm toplantılarının düzenlenmes. * Farklı meslek gruplarına h tap eden sağlık tur zm eğ t m programlarının gel şt r lmes ve akred tasyon merkezler n n oluşturulması; genç nüfusu fazla olan b r şeh r olarak Ankara'da sağlık tur zm sektörünün b r st hdam alanı olarak değerlend r lmes * Ankara Kalkınma Ajansından, Esenboğa ve HAVAŞ g b uluslararası z yaretç ler n lk uğradıkları yerlerde Ankara'nın sağlıktak önem açısından tanıtım yapılması konusunda broşürler ve poster basımları konusunda destek alınması; havaalanı g b uluslararası geç şler n olduğu noktalarda Ankara sağlık tur zm n tanıtan kısa filmler n göster lmes * THY'n n Ankara le Azerbaycan, Kuzey Afr ka, Ortadoğu, Avrupa ve Asya ülkeler arasında d rekt uçuşu sağlanması konusunda öner ler yapılması

11 VII. Konu: MEDİKAL SAĞLIK TURİZMİ * Termal kaynaklara sah p olması, tüm hastaneler n çevreler nde oteller n bulunması, med kal olmayan h zmetler n düşük mal yetl oluşu, resm kurum ve kuruluşlara ulaşma kolaylığı, Ankara'da kontrol/denet m mekan zmasının daha gel şm ş olması g b fırsatların değerlend r lmes * F yatların düşüklüğü neden yle hasta memnun yet n n yükselmes, yurtdışından gelen yabancı uyruklu öğrenc sayısının çok oluşu g b avantajların d kkate alınmsı * Ankara'da sağlık tur zm sektöründe yardımlaşma hak md r. Bunun yer ne h zmet kal tes n artıracak yönde rekabet n oluşturulması * Başkent olmanın marka olduğu düşünces nden uzaklaşarak Ankara'da med kal sağlık tur zm n n gel şt r lmes ç n ht yaç duyulan eylemler n yapılması * Ankara'da med kal tur zm h zmetler nde fiyatlar arasında b r standard zasyonun olmaması, Ankara'da med kal tur zm h zmetler le konaklama ve yemek g b h zmetler paket olarak sunab lecek kuruluşların olmaması, sorunların çözümünde gerçek muhattapların bulunamaması g b dezavantajların g der lmes * Med kal tur zmde taban ve tavan fiyatların bel rlenmes, aracılara ver lecek kom syon oranlarının sab tlenmes * Med kal tur zmde hastaların/tur stler n KDV ödemek stememes neden yle verg nd r m n n sağlanması * Med kal tur zmde kl n k otel uygulamalarına geç lmes * Ankara'dak med kal tur zm kuruluşlarının kend ler n yurtdışında daha y pazarlaması, yurtdışından medya, STK'lar davet ed lerek hastaneler n gezd r lmes, tanıtılması * Sağlık kolejler nden mezun olan öğrenc ler n hem sağlık eğ t m hem de d l eğ t m almaları neden yle med kal tur zme daha fazla katkıda bulunmalarının sağlanması, meslek odalarının bu konularda b lg lend r lmes * Med kal onkoloj de kalacak hastalar ç n devlet tarafından makul fiyatlarda kampüsler n yapılması * Acenta ve aracı kuruluşların web s teler nde güvenl sert fikalandırma şaret le standartın sağlanması, aracı kurum yönetmel ğ n n çıkarılması, aracı kuruluşların sağlık tur zm dışında tar h ve kültürel faal yetler n düzenlenmes n de üstlenmes, bu konuda hasta/tur st ç n paket program hazırlaması * Tercümanlık şler ne c dd yet kazandırılması, sağlık kuruluşlarının bunları denetlemes

12 VIII. Konu : TERMAL SAĞLIK TURİZMİ * Termal tur zm le lg l olarak Ankara'nın jeotermal kaynaklar açısından zeng n olması, Büyükelç l kler n Ankara'da oluşu ve termal tur zm le lg l tanıtımda etk l olmaları, b rden fazla lçede termal kaynakların yaygın olması, termal parametreler n (konaklama, ulaşım-hava, kara ve raylı s stemler- let ş m kolaylığı) yanısıra tar h ve kültürel zeng nl kler n olması, termal merkezler n n marka b l nc n n yüksek olması, nüfusun yoğun olması ve termal taleb n n yüksek olması, termal sağlık tur zm ç n uygun kl m şartları, Ün vers teler şehr olması, 1 m lyondan fazla yaş grubunun olması, Termal sularının çeş tl l ğ ve kal tes -çeş tl uygulamalara uygun olması, Termal Tur zm n n d ğer tur zm çeş tler yle entegrasyonun kolay oluşu ve 12 aya yayılma mkânının olması g b fırsatların termal tur zm n gel şt r lmes ç n değerlend r lmes * Altyapı yeters zl ğ, mevzuat yeters zl ğ ve bakanlıklar arası mevzuatta uyumsuzluk, aşırı bürokras, tanıtım yeters zl ğ, n tel kl eleman yeters zl ğ (İşletmen n personel yönet m ), termal kaynakların amaç ve tekn ğ ne uygun kullanılmaması, termal su tem n ve kullanım mal yetler n n yüksek olması, termal su abonel k bedel n n yüksek olması, termal sudak kamu katkı payının yüksek olması g b dezavantajların ortadan kaldırılması ç n ac l çözümler üret lmes * Ankara'da Termal Sağlık Serbest Bölges n n kurulması * Ankara'da kal tel h zmet veren termal tes s sayısının ve yatak kapas tes n n artırılması (İşletme belgel, Beled ye belgel ve yatırım belgel tes s olmak üzere Ankara'da termal tes s sayısı yeters zd r.) * Tes slerle lg l uzmanlık alanına göre akred tasyon oluşturulması, teşv kler n sağlanması * Termal tes s yakınlarında rekreasyon alanlarının yaratılması, Beled yelerce tur zm ve çevre düzen planlarının amacına uygun yen den gözden geç r lmes. * Termal tur zm n SGK mevzuatında yer alması ve desteklenmes * Termal su rezervler n n tesp t ve kullanıma sunulması ç n yatırım yapılması * Ankara Büyükşeh r Beled yes 'n n Ankara Termal Tur zm n gel şmes ç n altyapı gel şt rme ve çevre düzenlemes desteğ vermes * Termal tes slerde gençler n ve çocukların da vak t geç receğ özel mekanların yaratılması * Ses, hava ve görüntü k rl l ğ n önlemek ç n tedb rler alınması, çevre kal tes açısından yaşanab l r b r kent olması ç n çalışmalar yapılması * Termal tes slerde geleneksel termal kullanımdan, b l msel termal kullanıma geç lmes, tes sler n kl n klerle desteklenmes * Termal tes sler n engell ve yaş gruplarının da yaşamını sürdüreceğ şek lde planlanması * Termal Tur zm n konaklama süres n uzatmak ç n d ğer tur zm alanları le desteklenerek zeng nleşt r lmes

13 IX. Konu: ANKARA SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İLE İŞBİRLİĞİ * Ankara'da sağlık tur zm n gel şt rmek ç n öğren m gören uluslararası öğrenc ler n sorunlarını ortaya koymasının ve öner lerde bulunmasının sağlanması * Bu yabancı öğrenc ler n kend ülke vatandaşlarına Ankara'nın sağlık tur zm n tanıtmada rol almaları desteklenerek, Ankara'dak ün vers teler n akadem k kadrolarının kal tes n ve Ankara'nın güvenl ğ yakın çevrelerden başlayarak tanıtmalarının sağlanması * Uluslararası öğrenc ler n Ankara'ya gelen hastalara tercümanlık ve rehberl k yapmalarının desteklenmes * Kend ülkes ndek sağlık sektörünün araştırılması ve sağlık tur zm n n tanıtılması. * Uygun fiyat pol t kasının olmaması, Ankara'nın az tanınır olması, tur zm ve tanıtım ofisler n n azlığı ve yönlend rme levhalarının yeters zl ğ, Ankara'ya d rekt uçuşlarının azlığı, Sağlık Bakanlığı ve hastanelerde muhatap ofisler n n azlığı, aracı k ş ler n (tercüman ve rehberler n) azlığı, denet m ve tak b n azlığı g b dezavantajların ortadan kaldırılması ç n gereken düzenlemeler n yapılması

14 İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR: Çalışma ve Sosyal Güvenl k Bakanlığı Çevre ve Şeh rc l k Bakanlığı Ekonom Bakanlığı Enerj Bakanlığı İç şler Bakanlığı Kültür ve Tur zm Bakanlığı Mal ye Bakanlığı M ll Eğ t m Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Ulaştırma, Den zc l k ve Haberleşme Bakanlığı Ankara Val l ğ Ankara Büyükşeh r Beled yes Ün vers teler İlçe Beled yeler Meslek Odaları S v l Toplum Kuruluşları Özel Sektör (Sağlık Tur zm Yatırımcıları vb.)

15 ANKARA SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞTAYI KATILIMCILAR GENEL MODERATÖR: Prof.Dr. Em ne ÖZMETE Ankara Ün vers tes Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez (YAŞAM) Müdürü GRUP Konu: Moderatör: TANITMA VE PAZARLAMA Yunus GÜRKAN Yunus GÜRKAN Sefa YILMAZ Göksel ŞENGÖR 4. Na le MAMEDOVA Suat ORAL Ber l TOKER Hülya ALİŞİROĞLU Özlem OKUYAN S bel GÜVEN 10. Ç ğdem ÇİPLİ 1 Abdullah AHMED 1 Gökhan CANLI 1 Pınar YAVUZ 14. Hürr yet ERSOY GRUP Konu: Moderatör: Türk ye Sağlık Tur zm n Gel şt rme Konsey Yön. Kur. Üyes ATO - Projeler ve AB Müdürlüğü ATO - Kom syonlar Müdürlüğü TOBB ETÜ Hastanes Atlı Otel Atlı Otel Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü Başkent Ün vers tes Hastaneler Ankara Tur st Rehberler Odası Başkanı ( ANRO ) Med cana Internat onal Ankara Hastanes Lokman Hek m Hastanes Ankara Kalkınma Ajansı PIYA Sağlık Tur zm Danışmanlığı Başbakanlık ACENTALAR VE ARACI KURULUŞLAR Ercan DURMUŞ Ercan DURMUŞ Aydın BAYRAKTAR Mustafa KARAKÖSE 4 Özcan METİN Abdul Rah m Masum Al ÖNDER Kemal ÖZLÜ Işın BAYRAKTAR Erkan BAYRAKTAR TÜRSAB - Orta Anadalu Bölgesel YK Başkanı Özel Koru Hastanes Anatol a Doctors Group Kubaba Seyahat Acentası Med Tour Travel Alsero Tur zm M das Otel S m Tur Özel Akay Hastanes Özel Akay Hastanes GRUP Konu: HİZMET KALİTESİ, NİTELİKLİ PERSONEL, SAĞLIK TURİZMİ KURULUŞLARININ NİTELİĞİ Moderatör: Dr. Sem h BAYKARA Sem h BAYKARA Mehmet TEMİZEL Gonca GÜZEL 4. Al Cenk YORULMAZ Alper ULUCA Hakan TARHAN Ç çek MAYDA Aytek n İŞÇİ Nurett n TÜRK Ankara Güven Hastanes H t t Ayaş Sağlık Termal A.Ş. Genel Müdürü Atılım Ün. İşletme Fak. Tur zm ve Otel İşletmec l ğ Bölüm Başkanı Doktorun Otel Genel Müdürü - Haymana Acıbadem Sağlık Grubu Ankara T caret Odası Class Otel Genel Müdürü Sürmel Otel Genel Müdürü Hotel İçkale Genel Müdürü

16 4. GRUP Konu: Moderatör : YAŞ VE ENGELLİ TURİZMİ Turab ÇELEBİ Turab ÇELEBİ Doç. Dr. Hasan ACAR Dr. Üm t ATEŞKAN 4. Dr. Al SEVER Gülgen DURAL İ. Ethem KAYAM Lütfü METİN Dr. Erkal BAYTOK Dr. Kemal AYDIN 10. Emel PEKÇETİN 1 Buket ATAY 1 Doç. Dr. Sevg ARAS GRUP Konu: Moderatör: ANKARA'DA SAĞLIK TURİZMİNDE DEVLET VE ÖZEL SEKTÖR M. Hamd ŞENGEL M. Hamd ŞENGEL İbrah m ERKAN Selçuk Naz ll 4. Hat ce ŞAHBAZ Dr. Al can DİLAVER Sultan AÇIKALIN Fat h DEMİR İhsan ŞAHİN Mahmut YAZICI 10. Oğuzhan KAYA 1 Defne DOĞAN GRUP Konu : Moderatör: Doğan Termal A.Ş. Türk ye Ana-Çocuk Sağlığı ve A le Planlaması Vakfı ( TAÇSAV ) Sağlık Bakanlığı - Sağlık H zmetler Gen. Md. H t t Ayaş Termal Türk ye Güçsüzler ve K mses zler Vakfı Genel Başkanı Türk ye Güçsüzler ve K mses zler Vakfı Kubaba Tur zm Seyahat Acentası Kuantum Tur zm Dünya Yaşlanma Konsey A le ve Sosyal Pol t kalar Bakanlığı - Engell ve Yaşlı H zmetler Genel Müdürlüğü, Uzm. F zyoterap st A le ve Sosyal Pol t kalar Bakanlığı - Engell ve Yaşlı H zmetler Genel Müdürlüğü Ankara Ün vers tes Tıp Fakültes Ger atr B l m Dalı Türk ye Sağlık Tur zm Konsey Danışma Kurulu Başkanı Ankara Kalkınma Ajansı Uluslararası Skal Dernekler Federasyonu Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ankara İl. Sağ. Müd. Sağlık Tur zm B r m Am r ATO Projeler ve AB Md. Yrd. ATO Sağlık İht sas Kom syonu Başkanı Barcelo Ankara Altınel Türk ye Kamu Hastaneler Kurumu Ankara H lton SA Spa Müdürü ANKARA'NIN SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA OLMASI Doç. Dr. Güray SOYDAN Nuray DEMİRER Doç.Dr. Güray SOYDAN Ahmet KARAGÖZ 4. M ne YAVUZCAN CELİLOĞLU Yasem n BÖLGEN Sadık ALTIPARMAK Gürer BUDAK Ayse COLLİNS Pınar PEKBAŞ 10. Alp KARAYALÇIN 1 Genco ÇETİNKANAT Ankara Esenboğa TAV Genel Müdürü Hacettepe Ün vers teler Hastanes Hacettepe Ün vers teler Hastanes Sağlık Yönet m T.O.B.B E.T.Ü Hastanes Türk Hava Yolları Uluslararası SKAL Ankara Kulübü Başkanı ANGİAD ( Ankara Genç İş Adamları Derneğ ) B lkent Ün vers tes - Uygulama Tek. ve İşlet. Yüksek Okulu TÜRSAB - Türk ye Sağlık Vakfı Ankara Esenboğa TAV Genel Müdürlüğü Güven Hastanes

17 GRUP Konu: Moderatör: MEDİKAL TURİZM Doç. Dr. Gökhan OSMANOĞLU Dr. Gökhan OSMANLOĞLU Leyla ATAOĞLU Dr. Ceng z ÇAVUŞOĞLU 4. Cuma KILIÇ Senanur BAŞKURT Muhammet Sey t PEHLİVAN Tuğba ARIZ Dr. Suzan ÇAVUŞOĞLU Dr. Yahya Cem ERBAŞ 10. Mete ALDAN 1 Elena ULUSOY 1 Selda BAŞAR GRUP Konu: Moderatör: Lokman HEKİM Sağlık Grubu Acıbadem Sağlık Grubu Memor al Ankara Hastanes Turgut Özal Ün vers tes Hastanes Koru Hastanes Ankara Kalkınma Ajansı Lokman HEKİM Sağlık Grubu Internat onal Pate nts Center Consultent B lg Hastanes B lg Hastanes Bayındır Sağlık Grubu Ger atr F zyoterap stler Derneğ TERMAL TURİZM Mehmet Al DOĞAN Hava YILDIRIM Adnan MAVİ Muzaffer YALÇIN 4 Mehmet Al DOĞAN Hüsey n SAĞLAM Yılmaz ÖZDOĞAN E. Buket FİDANOĞLU Dr. Toros ÖZBEK Hasan Fehm YILMAZ 10. Gültek n BAKIRÖZÜ 1 Mehmet BAKIRCI Güdül Beled ye Başkanı Güdül Beled ye Mecl s Üyes Güdül Beled ye Mecl s Üyes Termal Tur zm Yatırımcılar ve İşletmec ler Derneğ Ş fa Hayatsuyu Termal Otel Hotel Ab-ı Hayat - Kızılcahamam Termal Sağlık Tur zm Derneğ Jeotermal Kaynaklı Beled yeler B rl ğ Başak Termal Otel- Kızılcahamam Türk ye Emekl ler Derneğ Ankara Şubes Ankara Kültür ve Tur zm İl Müdürlüğü - Uzman GRUP Konu: ANKARA SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ULUSLAR ARASI ÖĞRENCİLER İLE İŞBİRLİĞİ Moderatör: Nec p ÖZKAN Nec p ÖZKAN Morena XHİDOLE Shenaj RAMADUNİ 4. Margaret TULESSİN Sab ha PALA Fatma SADAKAT Fatm ra REDZEPİ Elv re M MAFANDALA Mal k KARADİREK 10. Muhammed DURMUŞ 1 R yad KÖMÜRCÜ M ll Eğ t m Bakanlığı Ankara Ün vers tes Tıp Fakültes Hacettepe Ün vers tes Eczacılık - Koru Hastanes Gaz Ün vers tes Tıp Fakültes Ankara Ün vers tes Tıp Fakültes Ankara Ün vers tes Tıp Fakültes Gaz Ün vers tes Eczacılık Fakültes Ankara Ün vers tes Tıp Fakültes Ankara Ün vers tes Tıp Fakültes Ankara Ün vers tes Tıp Fakültes Ankara Ün vers tes D ş Hek ml ğ Fakültes

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009 ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009 ODA MECLĐSĐ TOPLANTISI Tarih: 29.12.2009 Sayı: 06/13 100 ĐŞLETME 2.5 MĐLYAR TL KREDĐ DESTEĞĐ BĐLGĐLENDĐRME TOPLANTISI KOSGEB TARAFINDAN UYGULAMAYA

Detaylı

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 26 Şubat 2018 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30344 Kalkınma Bakanlığından: YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönetmel ğ n amacı, Karabağlar Beled

Detaylı

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR?

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? 22.10.2017 İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? İ.Murat BAYIK 01 Ek m 2017 Pazar 22:29 Malumunuz 13.09.2017 tar h nde genel müdürlüğümüzün sgkat p duyuru s stem üzer den yayınladığı duyuru le İBYS

Detaylı

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 19.08-15.09.2009

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 19.08-15.09.2009 ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 19.08-15.09.2009 ODA MECLĐSĐ TOPLANTISI Tarih: 15.09.2009 Sayı: 06/10 ANTALYA VALĐSĐ ALAADDĐN YÜKSEK ODAMIZIN KONUĞU OLDU ODAMIZIN KONUĞU OLARAK ĐLÇEMĐZE GELEN ANTALYA

Detaylı

MÜDÜRÜN MESAJI SAYI:1 OCAK HAZİRAN 2017

MÜDÜRÜN MESAJI SAYI:1 OCAK HAZİRAN 2017 BATIOYO OCAK HAZİRAN 2017 MÜDÜRÜN MESAJI Doç. Dr. Umut BALCI BATIOYO Müdür V. Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (BATIOYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği,

Detaylı

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz.

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. Deva Ün vers teye Hazırlık ve Akadem k Anadolu L ses, l se eğ t m

Detaylı

karşılaştırma tablosu

karşılaştırma tablosu ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME KILAVUZU karşılaştırma tablosu * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 OCAK AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 OCAK AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 OCAK AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI rakya Kalkınma Ajansı TGenel Sekreter Mahmut Şah n ve Uzman İsmet Zümer Cabbar 05 Ocak 2016 tar h nde borsamızı z yaret ederek

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /2

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /2 Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1025899 İlanın Çıkılacağı yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ--->DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU--->OTEL, LOKANTA

Detaylı

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmel ğ n amacı,yapı

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 MAYIS AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 MAYIS AYI E-BÜLTENİ 2016 MAYIS AYI E-BÜLTENİ AYLIK PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK orsamızın aylık perso- Bnel toplantısı Yönet m Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında, Personel m z n katılımı le 02.05.2016

Detaylı

TÜRKĐYEDE TERMAL TURĐZMĐ GELĐŞTĐRME ÇALIŞMALARI

TÜRKĐYEDE TERMAL TURĐZMĐ GELĐŞTĐRME ÇALIŞMALARI TÜRKĐYEDE TERMAL TURĐZMĐ GELĐŞTĐRME ÇALIŞMALARI 1.Uluslar arası Sağlık k Turizmi Kongresi ANTALYA Yatırım m ve Đşletmeler Genel MüdürlM rlüğü KÜLTÜR R VE TURĐZM BAKANLIĞI Termal Turizm Şubesi Türkiye

Detaylı

PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF

PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF E - T caret Tüket c Terc hler Kullanıcıların e - t caret z yaretler nde kullandıkları c hazların stat st k oranları 53,7% 41,79% 5,14% WEB MOBİL TABLET E - T caret Tüket c

Detaylı

www.kebak.org KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ KORUNMASI ve SİBER GÜVENLİK SEMPOZYUMU 8 ARALIK 2015 BİLKENT OTEL - ANKARA

www.kebak.org KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ KORUNMASI ve SİBER GÜVENLİK SEMPOZYUMU 8 ARALIK 2015 BİLKENT OTEL - ANKARA KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ 8 ARALIK 2015 BİLKENT OTEL - ANKARA Elektr k Dağıtım H zmetler Derneğ (ELDER) le B lg Güvenl ğ Derneğ (BGD) tarafından Kr t k Enerj Altyapılarının Korunması ve S ber Güvenl

Detaylı

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU BandCleaner OXILITE R EL DEZENFEKTAN İSTASYONLARI Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU Hava Meydanları, Okullar, Hastaneler,

Detaylı

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r!

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! 06.10.2018 Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! Değerl meslektaşlarım, muhtemelen makalen n başlığını

Detaylı

Prof. Dr. Hayati DEVELİ

Prof. Dr. Hayati DEVELİ Prof. Dr. Hayati DEVELİ Röportaj: Ar fe HASKUKA Yerl Düşünce Derg s olarak Türk ye Cumhur yet n n en öneml devlet kurumlarından b r olan Yunus Emre Enst tüsü nün başkanı Sayın Prof. Dr. Hayat DEVELİ le

Detaylı

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor OFİS Zaman değerlidir... O nu boşa harcamayın. Eğ l mler Haftanın günler ne göre rapor Enler tablosu Genel bakış Ayın günler ne göre rapor En çok kullanılan programlar Performans tablosu Yılın aylarına

Detaylı

Ankara da sağlık turizmi için el ele

Ankara da sağlık turizmi için el ele Ankara da sağlık turizmi için el ele 2 3 Değerli Konuklar; Yeni yüzyılın en önemli kalkınma başlıklarından birisi turizmdir. Ülkelerin kalkınmasında son derece etkili olan turizm, yüzyılın en özgün sektörü

Detaylı

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ BİZ KİMİZ? HAKKIMIZDA Ver kar Yazılım 2015 yılında kurulmuştur. Otomot v sektöründe rekabet n artmasıyla ortaya çıkan b lg ht yacını karşılamayı hedefleyen firmamız, ürett ğ b lg çözümler yle kurumsal ve

Detaylı

1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ

1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ 1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ 10-12 Mart 2016 Wyndham Grand Levent Otel İstanbul 2. DUYURU www.cocukortopedi2016.org 1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ DAVET De erl Meslekda lar m, 1. Ulusal Çocuk

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA OKULUNDAN BORSAMIZA ZİYARET 01 zunköprü Özel Eğ t m İş Uy- Ugulama Okulu Müdürü El f Çoruhlu 03.01.2017 tar h nde borsamızı z yaret ederek Mecl

Detaylı

https://yoks s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3

https://yoks s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3 Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021189 İlanın Çıkılacağı yer SİNOP ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK

Detaylı

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın!

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! www.tur zm- k.com Türk ye n n lk ve tek tur zm ş lanları, elaman ve kar yer portalı Hakkımızda

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU RİSK TEMELLİ DÜŞÜNCE. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU RİSK TEMELLİ DÜŞÜNCE. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. R sk

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ EGEMEN ASLAN TRAKYA İLLERİ TARIM SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI ıda, Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k 06.10.2018 Mal Mühend sl k İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Mühend sl k Tarih: 11/03/2016 I.GİRİŞ Değ ş m 21. Yüzyıla damgasını vuran b r kavramdır. Ülkem zde mesleğ

Detaylı

TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ

TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ 2 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30258 Çevre ve Şeh rc l k Bakanlığından: TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. Uluslararası

Detaylı

Eğitim. Etkinlikleri. Faaliyet Raporu. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Eğitim. Etkinlikleri. Faaliyet Raporu. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 20 Ocak 2017 TÜRMOB Genel Sekreter. Yahya Arıkan'ın katıldığı Dönem Sonu İşlemler Konulu sem ner, TESMER Eğ tmen Hal m Bursalı Sunumuyla Konferans Salonumuzda yapıldı. 2 Mart 2017 Verg Mevzuatı Kom tes

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d=59052

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d=59052 Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Arama Seçenekleri Üyel k Duyurular Tümünde ara İlet ş m Seç n z Ara İlan No : 1017469 İlanın Çıkılacağı yer ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ >ERZURUM MESLEK YÜKSEKOKULU >DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020397 İlanın Çıkılacağı yer KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ--->KOCAELİ SAĞLIK

Detaylı

13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ 13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29947 TEBLİĞ Mal ye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 54) (PARASAL SINIRLAR VE ORANLAR) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebl ğ n amacı,

Detaylı

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z.

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. A. Staj Önces Hazırlıklar 1. Yaz stajınızı öncel k sırasına göre danışman öğret m elemanın

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1019126 İlanın Çıkılacağı yer ORDU ÜNİVERSİTESİ--->BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1017457 İlanın Çıkılacağı yer KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ >KARAMÜRSEL MESLEK

Detaylı

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS ERASMUS+ MOTION IN THE SCIENCE OCEAN (MISO) ALİ AKTÜRK ÖZEL EĞİTİM OKULU SOSYAL ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

Yönetmelik Yönergeler

Yönetmelik Yönergeler Kocaeli Kent Konseyi Yönetmelik ve Yönergeler kapak ç Kocael Kent Konsey Yönetmel k ve Yönergeler Kocael Kent Konsey Yayınları Yönetmel k ve Yönergel k Yayına Hazırlayan Gültek n Görüm D zg ve Tasarım

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1024038 İlanın Çıkılacağı yer AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ--->DEMRE DR. HASAN

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3 Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021779 İlanın Çıkılacağı yer SİNOP ÜNİVERSİTESİ--->REKTÖRLÜK Kadro Ünvan

Detaylı

5- Mesleki Denetim ve Teknik Hizmetler

5- Mesleki Denetim ve Teknik Hizmetler 5- Mesleki Denetim ve Teknik Hizmetler 5- Mesleki Denetim ve Teknik Hizmetler 5.1 MESLEKİ DENETİM Mak na Mühend sler Odası, 6235 sayılı TMMOB Kanunu uyarınca kend s ne ver lm ş olan görev ve yetk ler çerçeves

Detaylı

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI İLE BAĞLI KURULUŞLARININ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI İLE BAĞLI KURULUŞLARININ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30067 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI İLE BAĞLI KURULUŞLARININ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

23-25 Kasım 2017 Lü i Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL

23-25 Kasım 2017 Lü i Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL 5thOIC İslam İşbirliği Te ş k i l a t ı 2017 DÜNYA HELAL ZİRVESİ İSTANBUL & 5. İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HELAL EXPO 23-25 Kasım 2017 Lü i Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL 23-25 Kasım 2017 tar hler

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1019692 İlanın Çıkılacağı yer ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ--->ESKİŞEHİR

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1019943 İlanın Çıkılacağı yer KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020130 İlanın Çıkılacağı yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ--->HONAZ MESLEK

Detaylı

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor!

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! 19.01.2019 Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! Değerl meslektaşlarım, lafı h ç uzatmadan konuya

Detaylı

ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK I-BİRİNCİ BÖLÜM A-) AMAÇ : Madde-1 : Bu yönetmel k; Karabağlar Beled yes B lg İşlem Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetk ve sorumluluk çalışmalarında

Detaylı

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 19 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30453 (Mükerrer) Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tar hl ve

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020267 İlanın Çıkılacağı yer KAFKAS ÜNİVERSİTESİ--->İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmel ğ n amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğü nün görev alanını, sorumluluk ve yetk ler n, görevler n yer

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020037 İlanın Çıkılacağı yer SELÇUK ÜNİVERSİTESİ--->SAĞLIK HİZMETLERİ

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 4 (1) 5996 sayılı Kanunun 3 üncü maddes ndek tanımlara lave olarak k nc fıkrada yer alan tanımlar da geçerl d r.

YÖNETMELİK. MADDE 4 (1) 5996 sayılı Kanunun 3 üncü maddes ndek tanımlara lave olarak k nc fıkrada yer alan tanımlar da geçerl d r. 2 Mayıs 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28635 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TAKVİYE EDİCİ GIDALARIN İTHALATI, ÜRETİMİ, İŞLENMESİ VE PİYASAYA ARZINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler Ocak 2018 yeni üyeler ziyaretler seminerler MersinSMMMOdasi mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr bilgi@mersinsmmmo.org.tr Ocak 2018 Başkan dan Güvenl k Kurumu, Verg Da res B a ş k a n l ı ğ ı, G e l r İ d a

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1024457 İlanın Çıkılacağı yer İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ--->ADLİ TIP ENSTİTÜSÜ--->FEN BİLİMLERİ ANABİLİM DALI Kadro

Detaylı

ÖZELLİKLER. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ. G r ş. 1) Tekn k Özell kler

ÖZELLİKLER. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ. G r ş. 1) Tekn k Özell kler G r ş ÖZELLİKLER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ 1) Tekn k Özell kler Web tabanlıdır. Tarayıcı bağımsızdır(chrome, F refox, Safar, Yandex, Opera, nternet Explorer, V vald, UC, ron, Andro

Detaylı

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n,

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n, 4 Eylül 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28755 YÖNETMELİK İstanbul Gel ş m Ün vers tes nden: İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

앴 s.yok.gov.tr/ 앴 lansayfa/?sess 앴 on 앴 d=53087

앴 s.yok.gov.tr/ 앴 lansayfa/?sess 앴 on 앴 d=53087 08.11.2016 https://yoks 앴 s.yok.gov.tr/ 앴 lansayfa/?sess 앴 on 앴 d=53087 Yazdır Anasayfa Yönetmelkler Üyelk Duyurular İletşm Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç 앴 n 앴 z Ara İlan No : 1011530 İlanın Çıkılacağı

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 12 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30449 Mal ye Bakanlığı (Gel r İdares Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) Bu

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3 Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1022091 İlanın Çıkılacağı yer AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1022544 İlanın Çıkılacağı yer İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ--->İŞLETME FAKÜLTESİ--->İŞLETME

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları 31.12.2016 Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1015554 İlanın Çıkılacağı yer SAĞLIK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021794 İlanın Çıkılacağı yer SİNOP ÜNİVERSİTESİ--->AYANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU--->ORMANCILIK

Detaylı

SOMA TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU

SOMA TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU SOMA TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 FAALİYET RAPORU Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! Güçlü bir ekonominin temelinde güven ve istikrar kavramı vardır... M.

Detaylı

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda,

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda, Grafik Tasarım Türkay Matbaa bünyes ndek kreat f d rektörler, art d rektörler ve grafikerlerden oluşan gen ş grafik tasarım kadrosuyla basılı ve d j tal mecralar ç n yüksek etk leş ml tasarımlara hayat ver

Detaylı

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI www.projeimarbarisi.com ÇALIŞMA ALANLARIMIZ İmar Barışı Ofis m z; 3194 İmar Kanunu geç c 16.Maddes le düzenlenen İmar Barışı

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1017845 İlanın Çıkılacağı yer CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ--->İLAHİYAT FAKÜLTESİ--->İSLAM

Detaylı

YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 24 Şubat 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30342 Mal ye Bakanlığından: YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 27/12/2014 tar hl ve 29218 mükerrer

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR

SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR SAYIN SEKTÖR TEMSİLCİMİZ Bildiğiniz üzere, Derneğimiz tarafından '' Uluslar

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020745 İlanın Çıkılacağı yer ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->REKTÖRLÜK

Detaylı

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 STAJA GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN STAJ BAŞLATMA BAŞVURU İŞLEMLERİ Staja G 봑 r 봑 ş sınavını başarmanız, staja başlamaya hak kazandığınız

Detaylı

PR OJE HAYATA ozc.com.tr

PR OJE HAYATA ozc.com.tr PROJE HAYATA ozc.com.tr Belgeler m z OZC Marka Tesc l Sanay S c l Belges Webanya Marka Tesc l GuardPlate Marka Tesc l Yerl Malı Belges B z büyük b r a ley z... S z de b ze katılın. 2005 yılında, öz kaynaklarını

Detaylı

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ İşbu yönetmel k 6698 sayılı K ş sel Ver ler n Korunması Kanunu na uyum sağlamak, ş rket ç koord

Detaylı

YÖNETMELİK. ç) Tıp fakültes mezunları ç n ALES veya TUS, d ş hek ml ğ fakültes mezunları ç n ALES veya DUS,

YÖNETMELİK. ç) Tıp fakültes mezunları ç n ALES veya TUS, d ş hek ml ğ fakültes mezunları ç n ALES veya DUS, 21 Haz ran 2018 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30455 YÖNETMELİK Akden z Ün vers tes nden: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 2/9/2016

Detaylı

28.05.2016. Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul

28.05.2016. Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul 28.05.2016 Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul TURNUVA PROGRAMI 09:30-10:00 Kayıt 10:00-10:45 Açılış ve Yönerge Açıklamaları

Detaylı

GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmel ğ n amacı Karabağlar Beled yes Hukuk İşler Müdürlüğünün Kuruluş, görev

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2016 YILI 1 İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A. M syon ve V zyon B. Yetk, Görev ve Sorumluluklar C. İdareye

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS Erdemir Ar-Ge Elektrik Elektronik Makine Ltd.Şti. KULLANICI KILAVUZU Otomat k Tankerl Sulama S stem TR 0600078 Tip/Type:TBOSS-CNJV Model/Model: Rev:0 Erdem r Ar-Ge TÜm Hakları Saklıdır-06 Tanıtım park

Detaylı

YÖNETMELİK OTOPARK YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK OTOPARK YÖNETMELİĞİ 22 Şubat 2018 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30340 Çevre ve Şeh rc l k Bakanlığından: YÖNETMELİK OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

YÖNETMELİK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29797 B 숭 l 숭 m, Sanay 숭 ve Teknoloj 숭 Bakanlığından: YÖNETMELİK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

ne.com

ne.com nfo@fakomak ne.com +90 216 307 66 99 Vel baba Mahalles, M mar S nan Caddes, Temaşa Sokak, Dolayoba Sanay S tes, C Blok, No:3/3, D:2, Pend k, İstanbul, Türk ye HAKKIMIZDA Et ketleme alanında talepler doğrultusunda

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020573 İlanın Çıkılacağı yer GAZİ ÜNİVERSİTESİ--->TEKNİK BİLİMLER MESLEK

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU. karar kuralı. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU. karar kuralı. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU karar kuralı * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

V tam nler (Konu Anlatımı)

V tam nler (Konu Anlatımı) V tam nler (Konu Anlatımı) V tam nler n görevler nelerd r? V tam nler n özell kler nelerd r? V tam nler n çeş tler ve görevler nelerd r? Suda çözünen v tam nler nelerd r? Yağda çözünen v tam nler nelerd

Detaylı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 06.10.2018 D j tal Muhasebe Okuryazarlığı İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 1. GİRİŞ Y rm b r nc yüzyılın s h rl kavramlarında b r s de tartışmasız

Detaylı

Sağlıkta Dış İl şk ler ve Avrupa B rl ğ Bülten

Sağlıkta Dış İl şk ler ve Avrupa B rl ğ Bülten d sab.ed@sagl k.gov.tr tw tter.com/d sabgm / www.d sab.sagl k.gov.tr Eylül 2015 - Sayı: 30 Ayda b r yayınlanır. - Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezz noğlu ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge D rektörü

Detaylı

Akadem 韔 k Kadro İlanları

Akadem 韔 k Kadro İlanları 19.06.2017 Akadem 韔 k Kadro İlanları Akadem 韔 k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç 韔 n 韔 z Ara İlan No : 1017332 İlanın Çıkılacağı

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ TÜZEL KİŞİLER İLE İLGİLİ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

YETKİLENDİRİLMİŞ TÜZEL KİŞİLER İLE İLGİLİ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 3 Haz ran 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29731 YÖNETMELİK Enerj ve Tab Kaynaklar Bakanlığından: YETKİLENDİRİLMİŞ TÜZEL KİŞİLER İLE İLGİLİ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARARIN ÖZETİ : Norm kadro düzenlemeler 윁. R A P O R VE K A R A R: 04/06/2007/2007 tar hl Mecl s toplantısında kom syonumuza havale ed len Yazı İşler Müdürlüğünün 29/05/2007 tar h ve 1027 sayılı tekl f

Detaylı

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26 Aralık 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27092 (Mükerrer) YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 MART AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 MART AYI E-BÜLTENİ 2016 MART AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER BİRLİĞİNDEN BORSAMIZA ZİYARET -7 Mart Muhasebec ler Haf- 1tası dolayısıyla, Serbest Muhasebec ve Mal Müşav rler B rl ğ Başkanı F

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1018402 İlanın Çıkılacağı yer BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ--->FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ--->KİMYA

Detaylı

24 Haz 耂耂 ran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

24 Haz 耂耂 ran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 24 Haz 耂耂 ran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 YÖNETMELİK B 耂耂 l 耂耂 m, Sanay 耂耂 ve Teknoloj 耂耂 Bakanlığından: ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021359 İlanın Çıkılacağı yer ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ--->REKTÖRLÜK

Detaylı

DELF / DALF DİPLOMALARI

DELF / DALF DİPLOMALARI DELF / DALF DİPLOMALARI DELF/ DALF Tout Publ c DELF Jun or DELF Pr m AMBASSADE DE FRANCE EN TURQUIE Neden bu d plomaya ht yacım var? Eğ t m hayatım Fransa da ve dünyanın dört b r yanında Fransızca eğ t

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021179 İlanın Çıkılacağı yer ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ--->ATÇA MESLEK

Detaylı

Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS ERKEK BASKETBOL VE KIZ VOLEYBOL TAKIMLARIMIZ ÜST TURDA 2. BİRLİKTE ATAN KALPLER ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu B 151 EK 01M-8851261200 Bu ürün çevreye saygılı modern tes slerde doğaya zarar vermeden üret lm şt r. AEEE Yönetmel ğ ne Uygundur. PCB çermez. Elektr k devres ne,beyan

Detaylı

YÖNETMELİK. f) Coğraf bölge: Akden z, Doğu Anadolu, Ege, Güney Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karaden z ve Marmara

YÖNETMELİK. f) Coğraf bölge: Akden z, Doğu Anadolu, Ege, Güney Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karaden z ve Marmara 24 Haz 紀ran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 YÖNETMELİK B l m, Sanay ve Teknoloj Bakanlığından: ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı