KAMERA TEKNJK ARTNAMESl' 1. Kamera sistemi; mikroskopik goruntuleme icin b'zel olarak dizayn edilmis, olmalidir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KAMERA TEKNJK ARTNAMESl' 1. Kamera sistemi; mikroskopik goruntuleme icin b'zel olarak dizayn edilmis, olmalidir."

Transkript

1 19..02, terihinde saat 10.40'da - i.u.orman Fakultesi Orman Endustri Muhendisligi Bolumii ogrenci laboratuarmda kullanilan atil durumda olan mikroskobun faaliyete gepirilrhesi i?jn 1 adet mikroskop kamerasi (1 adet adaptor dahil), 1 adet Aydmlatma sistemi (1 adet aydinlatma kolu, 1 adet aydinlatma sistemi filtre dahil) ve 1 adet yazilim programi alimi isi 4734 sayih K.i.K. nun 22/d maddesine gore Dogrudan Temin Yoluyla yapilacak olan alim igin teklif almacaktir. ihaleye Katilacak Firmalann; 1. Ticaret Odasi Belgesi, 2. Konu ile ilgili bilgiyi LG. Saglik Kultur ve Spor Daire Ba kanhgi satin alma burosundan alabilirler 3. Firma adina katilacak olanlar noter tasdikli vekaletname, imza sirkuleri ve firm a ka elerini beraberinde getirmeleri zorunludur. 4. Firmalann son verecekleri fiyat teklifini yazili olarak getirmeleri ve isjn teslim suresinin belirtilmesi rica olunur. 5. Dogrudan teminin yapilacagi adres. i.u. Saglik Kultur ve Spor Daire Ba kanhgi ihale salonu, Suleymaniye Cad. No: 19/3 Eminonu-Fatih / ISTANBUL Tel: Faks: ef Mehmet ESEN, Sibel GUNDOGAN.

2 KAMERA TEKNJK ARTNAMESl' 1. Kamera sistemi; mikroskopik goruntuleme icin b'zel olarak dizayn edilmis, 2. Kamera tek chip renkli CCD tipte ve en az 3.2 milyon piksel gozunurluge sahip 3. Kameranm her bir temel renk (kirmizi, ye il, mavi) icin 14 bit derinligi bulunmalidir. 4. Kameranin sensbrundeki photodiode buyuklugu 9.74x7.96 mm 5. Kamera "Gercek Renk Ybnetimi" sistemine sahip olmalidir 6. Kamera bilgisayara FireWire IEEE1394a port ile baglanmalidir. 7. Image Sensbru 1/1.8" size 8. Goruntu cbzunurlugu 2080x1544 (3.2MP) ile 1040 X 772, 688 X514 pixel arasinda 9. Kameranin canll goruntuleme hizi 688 X 514 goruntu buyuklugunde saniyede 35 kare (35Fps) 10. Kameranin 1x1, 2x2, 3x3, binning bzelligi bulunmalidir. 11. Beyaz Dengesi otomatikveya manual olarak yapilmalidir. 12. Kameranin ccd cipdeki piksel boyutlan 3.45 umx3.45 urn 13. Kamera Microsoft vista isjetim sistemi ile uyumlu cah abilmelidir. 14. Firmalar artnameye kataloglanna uygun olarak madde madde cevap vermelidir. 15. Onerilen cihazm ISO 9001 sertifikasi bulunmah ve bu belgeler ihale dosyasma konmahdir. Teklif veren firma TSE tarafmdan onayli Hizmet Yeterlilik Belgesine sahip olmah ve ihale dosyasmda bu belgeyi koymalidir. 16. Sistem fabrikasyon ve montaj hatalanna kar i 2 (iki) yil ucretsiz, muteakip 7 (yedi) yil boyunca ucreti mukabili servis, yedek parga ve bakim garantili olacaktir. 17. Kamera Laboratuvanmizda mevcut BX50 model Olympus mikroskopa monte edileceginden tamamen bu mikroskopla uyumlu ve orijinal uretim 18. Kamera ile birlikte asagida belirtilen bzelliklere sahip PC verilecektir: l5 isjemcili Standart bellek en az 4 GB HDD en az 500 GB ve FSB hizi 7200 rpm Video adaptbru veriyolu PCI express x16 En az 2 adet PCI express arayuz yuvasi Ekran karti en az 1 GB ekran kartma olmalidir DVD combo surucusu bulunmalidir. Ekran 17" ve LCD

3 MlKROSKQP KAMERA ADAPTORU TEKNIK SARTNAMESI 1. Karnera adaptoru Olympus BX50 Model mikroskopa uyumlu ve X 0,5 letts'li olmahdir. 2. Omouhttipte olmahdir. 3. Sistemifabrikasyon ve mohtaj hatalarma kar i 2 (iki) yil ucretsiz, m'ute^kip 7 (yedi) yil boyuao'a ucreti mukabili servis, yedek parca ve bakim garantili ola'

4 AYPIKLATMA SJSTEMITEKNIK SARTNAMESI 1. Laboratuvanrmzda bulunan Olympus SZX16 Stereo mikroskopla da uyumlu olarak 9ahsabilecek soguk isik kaynakli 2. Aydmlatma, 15 V 150 W lik halojen ampul ile yapilmali, harici isik kontrolorii sayesinde 5 farkli kademede aydinlatniamn ayarlanmasi mumkun 3. Incelenen yiizey tizerinde maximum isik 9api 9 mm 4. Odaklanma i9in sabit prizma lense sahip 5. Gii9 kaynagi 220 V Hz elektrik akimrna uyumlu 6. iki adet 15V/l 50W haloj en ampul yedek olarak verilmelidir. AYDINLATMA KQLU TEKNIK SARTNAMESI 1. Aydinlatma sistemi 2 kollu olmah, a9i verilebilir tipte ve her bir kolun aydmlatma kaynagmm etkili sekilde aydlnlatabildigi alan 9api 4.5mm, uzumuguysa 600 mm AYPINLATMA SISTEMI FILTRE SARTNAMESI 1.Isik kaynagi ile beraber LBD filtre verilmelidir V 150 W lik halojen i igi beyaz isiga 9evirebilmelidir.

5 YAZILIM TEKNJKSARTNAMESJ 1. Yazilim, BX50 Olympus marka mikroskopa ve verilecek kameraya uyumlu ve orijinal Firma urununun orijinal oldugunu ureticiden aldigi evrak ile belgelendirmelidir. 2. Yazilim ile belirlenen objektifler ile otomatik kalibrasyon saglanmalldir. 3. Yazilim ile goruntuler TIFF, JPEG, JPEG 2000, adobe, photoshop psd formati ve AVI formatmda olan canh goruntuler yazihm icerisinden gb'runtu kaydi yapilmahdir. 4. Qekilen fotograflar otomatik olarak belirli ozellikler tanimlanarak kayit edilmelidir. 5. Yazilim ile mikroskop ile ayni markadan ata manlann yazilima tanitilabilmesi mumkun Buna gore mikroskop konfigurasyonu gozlemlenebilmelidir. 6. Yazilim ile dark correction, beyaz dengesi kalibrasyonu yapilmalidir. 7. Yazilim ile shading correction, background substractiont filtresi gibi cesjtli gbruntu iyile tirme teknikleri kullanilabilmelidir. 8. Yazilim ile fotograflar gallery icerisinden goruntulenmeli ve fotograf uzerinde istenilen bb'lge secilip ba ka bir resim olarak kaydedilmelidir. 9. Yazilim ile istenilen fotografta navigasyon yapilmalidir. 10. Yazilim ile prefix eklenmeli ve cekilen fotograflar bilgisayar icerisinde istenilen klasbre otomatik olarak kaydedilmelidir. 11. Yazilim ile oleum sonuclan excel formatmda kaydedilmelidir. 12. Yazilimda split/unsplit ozelligi ile degisjk fotograflar birbirleri ile kars.ila tinlmalidir. 13. Yazilimda bulunan buyutec fonksiyonu ile canli goruntu uzerinde dijital zoom ozelligi uygulanabilmelidir. 14. Resime ait yorumlar kaydedilmeden once resime ait bilgi dosyasi icerisinde kaydedilmelidir. 15. Yazilimda goruntu kazanimi canli olarak saglanmalldir. Aynca exposizyon suresi ayarlan, beyaz dengesi ayarlan, goruntu kalite formati secimi yapilabilmelidir. 16. Polygizgi ve polygon olcumu, nokta, herhangi iki nokta arasmdaki mesafe, 3 ve 4 noktadan aci dikdbrtgen, goklu gizgi, elips, kapali polygon, 2 ve 3 noktadan cember uzunluk, alan ve gevre blgumu hesaplanmalidir. 17. Kamera ile goruntu iyile tirme segenekleri kullanilmalidir (renk, parlaklik, kontrast, gamma degerleri gibi). 18. Yazilim ile zamana bagli olarak gegikmeleri goruntu kazanimi saglanmalldir (stack goruntuler). 19. Yazilim ile zamana gore coklu fotograf goruntulemesi saglanmalldir ve elde edilen goruntu anime edilmelidir. 20. Yazilim uzerinden istenildiginde netcam ozelligi kullanilabilmelidir. 21. Sistemle birlikte bir adet yazilim koruma anahtan verilmelidir. 22. Dikdbrtgensel marque ozelligi ile fotograf uzerinde kopyalanan bir alan ayni fotograf uzerinde ba ka bir yere kaydedilmelidir. 23. Farkli renk kanallanndan alman fotograflar Cist uste cakis.tinlmalidir. 24. i letim sistemi Windows XP SP2 veya SP3, Vista/ Business Ultimate (32-bit) veya Windows 7 (32 bit)