MedDATA SAĞLIK NET KURULUMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MedDATA SAĞLIK NET KURULUMU"

Transkript

1 MedDATA SAĞLIK NET KURULUMU 1-) MedData nın sitesinden MedData SağlıkNet Sistemi exe sini indirin. 2-) Hastane kullanıcısından bölümler kısmına 4050 bölüm numaralı sağlık net bölümü eklenir. 3-) Hastane kullanıcısında güvenlik yöneticisinden kullanıcı ismi snet şifresi snet olan bi kullanıcı ekleyin (bölümü önce hasta kabul seçip güvenlik seviyesini tüm süper(tüm işlemler) seçtikten sonra bölümü sağlık net olarak değiştirin)

2 4-) Hastane kullanıcısından Ayarlar- Hastane Ayarlarında- GSS/Yabancı Ayarlar kısmına ilgili İl Sağlık Müdürlüğün den alınan kullanıcı kodu ve şifresini ilgili yerlere girin. IP ve Port yazan yere ws.sagliknet.saglik.gov.tr/ linkini giriniz. SKRS kodunu internetten bulabilirsiniz.( kurumlar sekmesinde) 5-)Daha sonra sağlık-net.exe çalıştırılır.kullanıcı adı ve şifresi kısmına oluşturulan kullanıcı adı ve şifresi girildiğinde aşşğıdaki ekran açılır. Bu ekranda Hasta Kayıt,Muayene,Hasta yatış,ağız diş gibi veri setlerinin isimlerinin yazılı olduğu butonlar vardır.hangi veri setini göndermek istiyorsak ilgili butona basılır.

3 A)HASTA KAYIT VERİ GÖNDERİMİ 1.Hasta Kayıt Butonuna basılır.gelen ekranda, Hangi tarih aralında veri göndermek istiyorsak daire içine alınan alanda başlangıç bitiş tarihi girilir.ara butonuna basılır. Burada Takip No (GUID) I boş olanlara guıd alınması gerekmektedir.yukarıdaki seçeneklerden GUID Alınmayanlar secilir,ara butonuna basılr.ekrana GUID i olmayanların gelmesi sağlanır.seçili Olanlara Guıd Al butonuyla seçili olana guıd alınır yada Tümüne Guıd Al Butonuyla ekrandaki tüm hastalara sırasıyla guıd alınır. Daha sonra yukarıdaki butonlardan Gönderilmeyenler seçilir.seçili Olanı Gönder butonuyla seçili olan tek hastayı gönderir.tümünü Gönder butonuyla Ekrandaki tüm hastaları sırasıyla gönderim yapılır. Seçili Olanı Tekrar Oku Butonu Gönderilmiş olan hastayı okur dökümanın kabul edilip edilmediği Alma Durumu kısmında belirtilir.gönderme durumu kısmı gönderim yapılmayan hastalar için ilk olarak Gönderilmeyi Bekliyor açıklaması bulunmaktadır.gönderim yapıldığında İncelenmek Üzere Gönderildi,Alam durumu ise İşlem Beklemede açıklamaları görülmektedir.gönderim yapıldıktan sonra Alma durumunda dökğmanda hata var ise Dökümanda hata oluştu veya Gönderimde Hata Oluştu gibi durumlar görünmektedir.açıklama sütununda ise gelen bu hatalarla ilgili sağlık net sisteminden gelen hataların açıklaması verilmektedir.bu hatalar düzeltilip hastalı olan hastalar tekrar gönderilir.alım Durumu Döküman Kabul Edildi ise Gönderim işlemi tamamlanmış olur. Gerektiğinde okla gösterilen yeşil alanda istenilen kurum,alt kurum,yada fatura edilmiş icmal numarası yazılarak sadece faturası yapılmış icmalide gönderile bilir.

4 Eğer Hasta Kayıt Gönderim Modülü açık tutulup daire içine alınan Gönderim Aralığı kısmına dakika olarak biz zaman birimi girilirse örneğin 10 yazılıp okla gösterilen başlat butonuna baasıldığı zaman, sistem 10 dakikada bir sağlık net sistemine düşen yeni hastaları tarar ve otomatik olarak gönderir.durdur butonuna basıldığı zaman otomatik göndermeyi durdur.daire içne alınan Okuma günlerinden seçilen günde sistem otomatik olarak gönderilmiş verileri okuma işlemi gerçekleştir. Muayene Gönderim ekranına hastaların düşmesi için hasta protokollerinin çıkış tarihi olması gerekir.çıkış tarihleri olmayan hastalar arama yaptığımızda bu ekrana gelmeyecektir.muayene Olan Hastaların Geliş Tarihlerine Ve Ana Tanılarına Göre Otomatik Olarak Gelmektedir B)MUAYENE VERİ GÖNDERİMİ Mayene yazan butona baslır. Açılan ekran Hasta kayıta gönderimde olduğu gibidir.

5 Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi aynı adımlar takip edilerek veriler gönderilir.hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi burada da yeni hastaları sistem Gönderim Aralığı Kısmına girilen süre aralığında sistem tarar ve otomatik gönderim yapar. Bu ekrana çıkış tarihi olan hastalar gelmektedir.çıkış tarihi olmayan hastalar gelmeyecektir. C)HASTA YATIŞ VERİ GÖNDERİMİ Hasta Yatış butonuna basılır. Açılan ekran Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibidir.

6 Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi aynı adımlar takip edilerek veriler gönderilir.hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi burada da yeni hastaları sistem Gönderim Aralığı Kısmına girilen süre aralığında sistem tarar ve otomatik gönderim yapar. Bu ekrana çıkış tarihi olan hastalar gelmektedir.çıkış tarihi olmayan hastalar gelmeyecektir. D)AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI VERİ GÖNDERİMİ Ağız ve Diş Sağlığı butonuna basılır.

7 Açılan ekran Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibidir. Ağız Ve Diş Polikliniğine Gelen Hastalara Atılan İşlemleri Bölüm Ve hekime Göre Otomatik Olarak Getirmektedir.Protokollerin çıkış tarihi olmak zorundadır. E)DOĞUM BİLDİRİMİ VERİ GÖNDERİMİ Doğum Bildirimi butonuna basılır.

8 Açılan ekran Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibidir. Bu ekrana bebek yatış modülünde yatışı yapılan hastalar gelir.

9 Bebek modülünde yatışı yapıldıktan sonra aşağıdaki ekranda olduğu gibi gerekli bilgilerin doldurulması gerekmektedir. Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi aynı adımlar takip edilerek veriler gönderilir.hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi burada da yeni hastaları sistem Gönderim Aralığı Kısmına girilen süre aralığında sistem tarar ve otomatik gönderim yapar.

10 F)YENİ DOĞAN BİLDİRİMİ VERİ GÖNDERİMİ Yeni Doğan Bildirimi butonuna basılır. Açılan ekran Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibidir. Bu ekrana Doğum Bildiriminde olduğu gibi bebek yatış modülünde yatışı yapılan hastalar gelmektedir. Bebek modülünde yatışı yapıldıktan sonra doğum bildirimde oldugu gibi bebek doğum şekillerinin,ve doğum bilgilerinin girilmesi gereklidir. Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi aynı adımlar takip edilerek veriler gönderilir.hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi burada da yeni hastaları sistem Gönderim Aralığı Kısmına girilen süre aralığında sistem tarar ve otomatik gönderim yapar.

11 F)ÖLÜM BİLDİRİMİ VERİ GÖNDERİMİ Ölüm Bildirimi butonuna basılır. Açılan ekran Hasta Kayıt Gönderiminde olduğu gibidir.ölüm bildirimi ekranına kayıtların gelebilmesi için Arşiv modülünde hasta dosya numarasından çağrılır.raporlar-ölüm Bildirimi menüsünden ekrana gelen form eksiksiz doldurulur. Kaydet ve çık dedikten sonra hastanın doktor sonucu Exitus(Ölüm) seçilip hesabı kapatıldıktan sonra sağlık net modülü otomatik olarak buralarda girilen verileri çeker.

12 Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi aynı adımlar takip edilerek veriler gönderilir.hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi burada da yeni hastaları sistem Gönderim Aralığı Kısmına girilen süre aralığında sistem tarar ve otomatik gönderim yapar.

13 F) GEBE İZLEM VERİ GÖNDERİMİ Gebe İzlem butonuna basılır. Açılan ekran Hasta Kayıt Gönderiminde olduğu gibidir.gebe izlem ekranına kayıtların gele bilmesi için Kadın Doğum Doktor modülünde hasta hesap ayrıntılarında Doğum segmentindeki bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi aynı adımlar takip edilerek veriler gönderilir.

14 G) GEBELİK DURUMU VERİ GÖNDERİMİ Gebelik Durumu butonuna basılır. Açılan ekran Hasta Kayıt Gönderiminde olduğu gibidir.gebelik Durumun da olduğu gibi,ekranına kayıtların gele bilmesi için Kadın Doğum Doktor modülünde hasta hesap ayrıntılarında Doğum segmentindeki bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi aynı adımlar takip edilerek veriler gönderilir. G) AŞI BİLDİRİMİ VERİ GÖNDERİMİ Aşı Bildirimi butonuna basılır. Açılan ekran Hasta Kayıt Gönderiminde olduğu gibidir. Aşı Bildirimi ekranına kayıtların gele bilmesi için Çocuk Doktor modülünde hasta hesap ayrıntılarında FM segmentindeki Detaylı Aşı Kartı butonuna basılır,ekrane gelen Aşı Detayı formu eksiksiz doldurulduktan sonra,hesap kapatılır.hastanın protokolünün çıkış tarihi olması gerekmektedir.aşı Detay formu doldurulmuş ancak hesap kapalı değilse sisteme very düşmeyecektir.

15 Hasta Kayıt Gönderiminde oldugu gibi aynı adımlar takip edilerek veriler gönderilir. H) İNTİHAR VE KRİZ GİRİŞİM KAYDI GÖNDERİMİ

16 İntihar ve Kriz Grişim Kayıt butonuna basılır.açılan ekranda hasta kayıt modülünden sisteme kaydedilen hastanın protokol numarasıyla arama yapılır. Hastanın protokolü geldikten sonra İntihar Kayıt Bildirimi segmentine basılır.gelen seçenekler eksiksiz doldurulduktan sonra Kaydet butonuna basılır. Daha sonra Seçili Olanı Gönder butonuyla kayıt gönderilir. I)İNTİHAR KRİZ VE GİRİŞİM İZLEM KAYDI GÖNDERİMİ

17 İntihar Kriz Ve Grişim İzlem butonuna basılır.açılan ekranda İntihar ve Kriz Grişim gönderiminde olduğu gibi hasta kayıt modülünden sisteme kaydedilen hastanın protokol numarasıyla arama yapılır. Hastanın protokolü geldikten sonra İntihar Girişim İzlem segmentine basılır.ekrana gelen form eksiksiz doldurulduktan sonra Kaydet butonuna basılır. Daha sonra Seçili Olanı Gönder butonuyla kayıt gönderilir. MEDDATA SAĞLIKNET KURALLAR DÖKÜMANI 1- Gebe İzlem Veriseti Kuralları : Son Âdet Tarihi 1 Zorunlu Ağırlık 1 Zorunlu Nabız 1 Zorunlu Sistolik Kan Basıncı 1 Zorunlu Diastolik Kan Basıncı 1 Zorunlu Fetus Kalp Sesi 1 Seçimli Gebelikte Risk Faktörleri 1+ Zorunlu Gebelik/Lohusalık Seyrinde Tehlike İşareti 1+ Zorunlu

18 Gebe izlem verisetine gönderilen bilgiler yukarda gösterilen gebe takip ekranından alınmaktadır. Burada tansiyon,kilo,çks,tarih,risk faktörü,tehlike işareti ve son adet tarihi bilgileri zorunludur Gebelik Sonucu Veriseti Kuralları : Kaçıncı Gebelik 1 Zorunlu Son Âdet Tarihi 1 Zorunlu Gebelik Sonlanma Tarihi 1 Zorunlu Gebelik Sonucu 1 Zorunlu Doğum Yöntemi 1 Koşullu Doğumun Gerçekleştiği Yer 1 Zorunlu Canlı Doğan Bebek Sayısı 1 Zorunlu Ölü Doğan Bebek Sayısı 1 Zorunlu Gebelik sonucu verisetine gönderilen bilgiler yukarda gösterilen doğum bölümünden alınmaktadır.tarih,kaçıncı gebelik,doğum Yöntemi,Gebelik Sonucu,Son adet tarihi,ağırlık,canlı ve Ölü doğan sayı sütunları zorunlu alanlardır Doğum Bildirim Veriseti Kuralları: Ağırlık 1 Zorunlu Baş Çevresi 1 Zorunlu Doğum Yöntemi 1 Zorunlu Doğum bildirim verisetine gönderilen bilgiler yukarda gösterilen Bebek odası modülü doğum bölümünden alınmaktadır. Kilo,baş çevresi,doğum şekli alanları bildirim için zorunludur Ölüm Bildirim Veriseti Kuralları: Ölüm Tarihi 1 Zorunlu Ölüm Yeri 1 Zorunlu Ölüm Nedeni Türü 1+ Zorunlu Ölüm Nedeni 1+ Zorunlu (Tanı) Ölüm bildirim verisetine gönderilen bilgiler yukarda gösterilen Arşiv modülü ölüm tutanağı bölümünden alınmaktadır.ölüm tarihi,ölüm kayıt tarihi,ölüm yeri türü,ölüm neden türü ve hastaya tanı girilmiş olması zorunludur Bebek İzlem Veriseti Kuralları: Bu veri seti, henüz 60 ayını doldurmamış olan bebek/çocuklar için bildirilir. Ağırlık 1 Koşullu Boy 1 Koşullu Baş Çevresi 1 Koşullu Bebek Sağlığı İşlemleri 1+ Seçimli Vekil Tc Kimlik No Zorunlu Bebek izlem verisetine gönderilen bilgiler yukarda gösterilen Çocuk modülü Epikriz bölümünden alınmaktadır.kilo,boy,baş çevresi,bebek sağlığı işlemleri,vekil Tc No alanları zorunludur.vekil Tc No hasta kabulde kimlik bilgileri ekranında ek bilgiler penceresinden anne tc nosu yazılarak girilmelidir Aşı Veriseti Kuralları: Aşı 1+ Zorunlu Lot Numarası 1+ Zorunlu Aşı verisetine gönderilen bilgiler yukarda gösterilen Çocuk modülü aşı kartı bölümünden alınmaktadır. Tarih,snet aşı adı,lot no alanları zorunlu alanlardır Kanser Veriseti Kuralları : İlk Tanı Tarihi 1 Zorunlu Tanı Yöntemi 1 Seçimli Tümörün Yeri 1 Zorunlu

19 Çoğul Primer Durumu 1 Zorunlu Histolojik Tip 1 Zorunlu Lateralite 1 Seçimli SEER Özet Evre 1 Zorunlu Tedavi Yöntemi 1 Seçimli Kanser verisetine gönderilen bilgiler yukarda gösterilen Doktor modülleri onkoloji menüsü kanser kayıt formu ekranından alınmaktadır. İlk tanı tarihi,tanı yöntemi,tümör yeri,çoğul primer durumu,histolojik tip,lateralite,seer özet evre alanları zorunlu alanlardır. Not: Yukarda belirtilen tüm verisetleri için Kurum - Hekim Kimlik Numarası -Protokol Numarası -İşlem Zamanı bilgileri zorunlu alanlardır. Sistem bu bilgileri hasta protokol bilgilerinden alarak yollamaktadır. Not2: Adresi sağlık bakanlığı ulusal sağlık veri sözlüğü sitesidir. Burada tüm verisetlerinin tanımları,kuralları,açıklamaları mevcuttur. *Çocuk modülüne sağlık net bebek izlem servisinde kullanılmak üzere Snet bebek sağlığı işlemi kutucuğu bulunmaktadır.bilgi Listeden seçilmelidir.setup çalıştırıldığında sağlık netin 8 adet sabiti listeye gelmektedir.

20

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası Sistemin Kullanım Amacı E-Tedarik, Türkiye Petrolleri nin doğrudan alım süreci sırasında firmalardan teklif alma kısmının elektronik ortama aktarılması amacıyla oluşturulmuş bir web tabanlı sistemdir.

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 02.11.2015 Rev No: 02 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: Ferşad DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ İçindekiler Tablosu... 1 KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ KULLANICI KLAVUZU(OKUL)... 3 1.ETS (Evrak Takip Sistemi )Nedir?... 3

Detaylı

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır.

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. Evrak Ekle Kurum İçi Giden Evrak Ekleme Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. İçyazı No sistem tarafından otomatik verilmekte, müdahale

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

FOREACH V1.8. Su Arıtma Sistemleri Bakım Takip ve Ön Muhasebe Programı. www.sercantogrul.com 0506 588 17 18

FOREACH V1.8. Su Arıtma Sistemleri Bakım Takip ve Ön Muhasebe Programı. www.sercantogrul.com 0506 588 17 18 FOREACH V1.8 Su Arıtma Sistemleri Bakım Takip ve Ön Muhasebe Programı www.sercantogrul.com 0506 588 17 18 İçindekiler Foreach Hakkında... 2 1-Anasayfa... 3 2-Bakım Kartı... 4 3-Tanımlama İşlemleri... 5

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR MODÜLÜ ENVANTER AKTARMA İŞLEMLERİ 1. ENVANTER AKTARMA İŞLEMİ İÇİN EXCEL DOSYASININ İNDİRİLMESİ VE EXCEL FORMATI Envanter aktarma işleminin gerçekleştirilebilmesi için http://www.dmisproje.muhasebat.gov.tr/download.html

Detaylı

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Online Enstitü Başvuru Sistemi için Kullanım Kılavuzu Online enstitü başvuru sistemi için örnek bir kayıt işlemi aşağıda gösterilmiştir. Tezli / Tezsiz Yüksek

Detaylı

KATALOG TAKİP SİSTEMİ KULLANIMI

KATALOG TAKİP SİSTEMİ KULLANIMI 1. Katalog Takip Sistemine Giriş KATALOG TAKİP SİSTEMİ KULLANIMI Katalog Talebi Sisteminde iş akışı aşağıdaki gibidir: Yetkili Satıcımız Bayi özelden erişeceği Katalog Takip Sistemine talep açıklamasını,

Detaylı

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler 1 Aralık 2015 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Beyanname E-Beyanname Hazırlama ve Takip Modülü ETA:E-Beyanname modülü ile bir mali müşavirlik bürosunda veya bir şirkette

Detaylı

Legends hesabı olan bütün sihirdarlar turnuvada yarışmak için uygundur.

Legends hesabı olan bütün sihirdarlar turnuvada yarışmak için uygundur. SSS Q: HER EŞLEŞMENİN GALİBİNİ BELİRLEMEK İÇİN KAÇ OYUN OYNANACAK? A: Turnuva, 5v5 Sihirdar Vadisi öldün çık (1 maç üzerinden), finaller ise 3 maç üzerinden gerçekleşecek. Q: BU TURNUVAYA KATILABİLİR MİYİM?

Detaylı

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması

Detaylı

TOHUMLUK VERİ YÖNETİM SİSTEMİ. KULLANIM ve YARDIM KILAVUZU

TOHUMLUK VERİ YÖNETİM SİSTEMİ. KULLANIM ve YARDIM KILAVUZU TOHUMLUK VERİ YÖNETİM SİSTEMİ ÜRETİCİLER İÇİN KULLANIM ve YARDIM KILAVUZU Tohumluk Veri Yönetim Sisteminin Erişim (TVYS)) Kullanımı https://tohum.tarim.gov.tr https://seed.tarim.gov.tr http://www.ttsm.gov.tr/tohum

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ EBYS Eğitimi Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ Sistem Java üzerinden çalışmaktadır. Eylül 2015 itibari ile Chrome / Java destek vermeyi kestiğinden Chrome ile çalışmamaktadır. 1 den fazla

Detaylı

360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI

360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI 360- ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABINA (GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ) İLİŞKİN say2000i UYGULAMASI Say2000i kapsamına bu yıl dahil olan idare muhasebe birimlerinden intikal eden sorunlardan, 360 hesabının gelir

Detaylı

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h... Page 1 of 7 Tevkifatlı Satış Faturası listesinin excel dosyası olarak oluşturulması için gerekli açıklamalar Oluşturulan excel dosyasının yüklenmesinde karşılaşılan sorunların çözümü (Teknik açıklamalar)

Detaylı

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sayın Prefix İş Ortağımız, Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İşletmenize daha fazla kazanç sağlayabilmek, daha kaliteli ve daha süratli hizmet verebilmek için, mevcut

Detaylı

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 İÇİNDEKİLER 1. EK ÜCRETLERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER... 2 a. Tarife ve Kademe Ayarları (F4) Ekranında Yapılan

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

I. HSBS KURUM AYARLARI

I. HSBS KURUM AYARLARI HALK SAĞLIĞI BİLGİ SİSTEMİ(HSBS) I. HSBS KURUM AYARLARI HSBS sistemine giriş yapıldıktan sonra kurum ayarlarına tıklanarak kuruma ait gerekli bilgiler kurum sorumlusu tarafından bir defaya mahsus olarak

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

BÖLÜM 1 : ENERJ YÖNET C S N N B LD R LMES

BÖLÜM 1 : ENERJ YÖNET C S N N B LD R LMES YEN LENEB L R ENERJ GENEL MÜDÜRLÜ Ü ENVER PORTALI ENERJ YÖNET C S MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU DUYURU: 18/04/2007 tarih ve 5627 Say l Enerji Verimlili i Kanunu kapsam nda 27/10/2011 tarih ve 28097 Say l Resmi

Detaylı

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU Atık Üreticileri için Kullanım Kılavuzu Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı 2010-1 - Kayıt Giriş 1. http://cbs.cevreorman.gov.tr veya http://www.atikyonetimi.cevreorman.gov.tr

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü ANKARA 2016 ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri

Detaylı

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi 1. Firma Tanımlama ve Firma İşlemleri Firmanın açılması Program kurulumu bittikten sonra otomatik olarak masa üstüne SQL Standart Setup ve Standart Seri Versiyonları adında bir klasör atılır. Programda

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ

1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ GĐRĐŞ 1.1 HKMOBĐS PROJESĐNE GĐRĐŞ Đnternet tarayıcınızdan http://www.hkmo.org.tr/ adresine girdikten sonra sayfanın sağ üst kısmında yer alan ÜYE GĐRĐŞĐ bağlantısına tıklayarak Harita ve Kadastro Mühendisleri

Detaylı

İPOTEK, doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için, bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir.

İPOTEK, doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için, bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. İPOTEK, doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için, bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik

Detaylı

HSBS Misafir Anne Modülü

HSBS Misafir Anne Modülü HSBS Misafir Anne Modülü 1 Misafir Anne Uygulaması Uygulama kapsamında öncelikle, her ilde olumsuz iklim ve yol şartlarının ulaşımı imkânsız hale getirebildiği bölgeler ve bu bölgelerdeki gebeler ile sosyal

Detaylı

www.miag.com için kayıt kılavuzu

www.miag.com için kayıt kılavuzu www.miag.com için kayıt kılavuzu Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 İçerik 1. Önemli bilgi s. 3 2. www.miag.com sayfasına kayıt s. 4-5 3. Elektronik ödeme bildirimleri için e-mail adresinin

Detaylı

Eğitim No/Eğitim Adı: 14-E30-002 Tedarikçi Barkod Uygulaması

Eğitim No/Eğitim Adı: 14-E30-002 Tedarikçi Barkod Uygulaması Amaç: Tedarikçi Firmaların Barkod basabilmesi için Kullanacakları Uygulamanın Tanıtımı ve Kullanılması Eğitim İçeriği 1. Uygulamanın Teknik Özellikleri 2. Uygulamanın Çalıştırılması 3. Kullanıcı Girişi

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

İŞLEM BASAMAKLARI, KARŞILAŞILABİLECEK HATALAR ve ÇÖZÜM YOLLARI

İŞLEM BASAMAKLARI, KARŞILAŞILABİLECEK HATALAR ve ÇÖZÜM YOLLARI İŞLEM BASAMAKLARI, KARŞILAŞILABİLECEK HATALAR ve ÇÖZÜM YOLLARI Yapılacak işlemleri 4 basamak halinde inceleyelim. 1. (Bilgi aktarımı) İdarenin yapması gereken bilgi güncelleme işlemleri 2. (Bilgi aktarımı)

Detaylı

5510 sayılı SGK kanunu hakkında duyurular

5510 sayılı SGK kanunu hakkında duyurular 23/11/2008 Aylık prim ve hizmet belgesi 23 Kasım 2008 tarihli ve 27063 sayılı resmi gazete tebliğinde Aylık Prim Ve Hizmet Belgesinin güncel formatı yayınlanmıştır. Bu yönde personel paketinde de 4.0.13

Detaylı

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016 AIMCO AIMCO Kullanım Kılavuzu Mayıs 2016 MB Akademi Küçükbakkalköy Mah. Dudullu Cd. Brandium Rezidans R2 Blok No:23-25 No:126 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0216 692 01 91 Web: www.mbakademi.com.tr 2 AIMCO Mobil

Detaylı

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI)

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) Toplu tarama yapmak için; sol menüden tarama yapmak istediğiniz ilgili fakülteyi seçerek Ara demeniz gerekmektedir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

Detaylı

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU Süheyla GÜVEN İÇİNDEKİLER 1. İÇERİK 1 2. WEB VE SAP (ORION) KULLANICI YAPISI.. 2 3. 1. AŞAMA ÖĞRENCİ GİRİŞİ.3 4. 2. AŞAMA DANIŞMAN ONAYI..6 5. 3. AŞAMA

Detaylı

HEMOGLOB NOPAT KONTROL PROGRAMI/ EVL K ÖNCES TARAMA TESTLER KAYIT S STEM KULLANIM KILAVUZU 11.01.2012

HEMOGLOB NOPAT KONTROL PROGRAMI/ EVL K ÖNCES TARAMA TESTLER KAYIT S STEM KULLANIM KILAVUZU 11.01.2012 HEMOGLOB NOPAT KONTROL PROGRAMI/ EVL K ÖNCES TARAMA TESTLER KAYIT S STEM KULLANIM KILAVUZU zmir l Sa k Müdürlü ü 11.01.2012 zmir Sa k Müdürlü ü Hemoglobinopati Kontrol Program Kay t Sistemi Sayfa 1 zmir

Detaylı

AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU

AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU A-) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR: 1-) Cihazınızın panelinden Sistem Yöneticisi menüsünden ağ ayarlarınızın yapılandırılmış olması gerekmektedir. Kurulumu yapan

Detaylı

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan LG Bireysel

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

İçerik EBYS Raporlama... 2 Belge İşlemleri Raporu... 2 Birim Gelen Belge Listesi Raporu... 3 Birim Gelen Belge Sayıları Raporu... 4 Birim Giden Belge

İçerik EBYS Raporlama... 2 Belge İşlemleri Raporu... 2 Birim Gelen Belge Listesi Raporu... 3 Birim Gelen Belge Sayıları Raporu... 4 Birim Giden Belge İçerik EBYS Raporlama... 2 Belge İşlemleri Raporu... 2 Birim Gelen Belge Listesi Raporu... 3 Birim Gelen Belge Sayıları Raporu... 4 Birim Giden Belge Listesi Raporu... 5 Birim Giden Belge Sayıları Raporu...

Detaylı

YATIRIM FONU ALIM SATIM İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

YATIRIM FONU ALIM SATIM İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU YATIRIM FONU ALIM SATIM İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU İÇERİK A. YATIRIM FONLARI ALIM SATIM İŞLEMLERİ KILAVUZU... 3 B. YATIRIM FONU ALIM/SATIM YETKİ TANIMLAMA GİRİŞ VE SİLME... 3 C. YATIRIM FONU ALIM/SATIM

Detaylı

HASTA KABUL MODÜLÜ Sisteme Bağlanma Enter Hasta Kayıt İşlemleri F2) F3) adı soyadı Tc Kimlik No Arama Tipi

HASTA KABUL MODÜLÜ Sisteme Bağlanma Enter Hasta Kayıt İşlemleri F2) F3) adı soyadı Tc Kimlik No Arama Tipi HASTA KABUL MODÜLÜ Sisteme Bağlanma Hasta kabul + Vezne modülünü kullanmak için Meddatav3 exesi ni kullanmalıdır Siteme Bağlanmak için program açıldıktan sonra CTRL +B yada dosya dosya dan bağlan seçeneğine

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Basamak kontrolü: On beş basamaklı IMEI numarasının son basamağının doğruluğunun kontrolünü,

YÖNETMELİK. a) Basamak kontrolü: On beş basamaklı IMEI numarasının son basamağının doğruluğunun kontrolünü, 27 Haziran 2009 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27271 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK KİMLİK BİLGİSİNİ HAİZ CİHAZLARA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

VER TABANI VE STANDART DOSYA PLANI KURULUM KLAVUZU 23.04.2011

VER TABANI VE STANDART DOSYA PLANI KURULUM KLAVUZU 23.04.2011 VER TABANI VE STANDART DOSYA PLANI KURULUM KLAVUZU Saydam Yaz m 23.04.2011 www.saydamyazilim.com Tel : 0232 369 54 64 66 Fax : 0232 369 71 69 Sayfa 1 Birinci bölümde s r kurulum yap lmas için öncelikle

Detaylı

" YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

 YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU " YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2016 Bu Kılavuz SEGEM ve SEDEV işbirliğiyle düzenlenecek

Detaylı

VEGAWINA5 2016 VERSION

VEGAWINA5 2016 VERSION VEGAWINA5 2016 VERSION Bundan Böyle Her Yıla Ait Hazırlanan Setup İçin Login Ekranında Version Yılı Yazacaktır Program Kurulumunda Ana Sayfa ( Boss ) Modülü Kurulumu Zorunlu Hale Getirilmiştir Hizmet\Firma\Kullanıcı

Detaylı

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK Modbus Dijital Giriş 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

Ekders Uygulamaları Modülü Kullanım Kılavuzu

Ekders Uygulamaları Modülü Kullanım Kılavuzu KAYNARCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Muhasebe Birimi) Ekders Uygulamaları Modülü Kullanım Kılavuzu Bu Kılavuz Müdürlüğümüze bağlı ilk ve ortaokulların Ekders hesaplama işlemleri sırasında yaşayabilecekleri

Detaylı

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım)

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) 1.Adım: Gmail üzerinden e-posta hesabınıza herhangi bir tarayıcıdan http://mail.maltepe.edu.tr linkine tıklayıp daha önceden kullandığınız e-posta hesabınızı

Detaylı

13 Kasım 2012. İlgili Modül/ler : Satın Alma ve Teklif Yönetimi. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

13 Kasım 2012. İlgili Modül/ler : Satın Alma ve Teklif Yönetimi. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 13 Kasım 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL STOK BİLGİLERİNİ KULLANARAK TOPLU ALIM TALEP FİŞİ OLUŞTURMA Satın Alma ve Teklif Yönetimi modülü ile ihtiyaç duyulan stoklar otomatik belirlenip,

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Ağustos 2015 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA 1. Aşama : Münhal bulunan noterliklere müracaatta bulunmak isteyen noterler,

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK 1. DYS (Doküman Yönetim Sistemi) nin kullanımı için 3. parti bir programa ihtiyaç yoktur. Tamamen WEB tabanlı çalışmaktadır. 2. Sisteme http://dys.akdeniz.edu.tr

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek.

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013 ÖZET: İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. İADE DİLEKÇELERİNİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN VERİLMESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ Nakden

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 01.02.2016 Sayı: 2016/01. Konu: E-DEFTER GÖRÜNTÜLEYİCİ PROGRAMI İLE SÖZ KONUSU PROGRAMA İLİŞKİN KULLANIM KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, 01.02.2016 Sayı: 2016/01. Konu: E-DEFTER GÖRÜNTÜLEYİCİ PROGRAMI İLE SÖZ KONUSU PROGRAMA İLİŞKİN KULLANIM KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 01.02.2016 Sayı: 2016/01 Konu: E-DEFTER GÖRÜNTÜLEYİCİ PROGRAMI İLE SÖZ KONUSU PROGRAMA İLİŞKİN KULLANIM KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR Gelir İdaresi Başkanlığı nın www.edefter.gov.tr internet

Detaylı

POL KL K DEFTER WEB SERV S KULLANIM KLAVUZU 07.07.2011. zmir Sa k Müdürlü ü Poliklinik Defteri Web Servis Kullan m Bilgileri Sayfa 1

POL KL K DEFTER WEB SERV S KULLANIM KLAVUZU 07.07.2011. zmir Sa k Müdürlü ü Poliklinik Defteri Web Servis Kullan m Bilgileri Sayfa 1 POL KL K DEFTER WEB SERV S KULLANIM KLAVUZU zmir l Sa k Müdürlü ü 07.07.2011 zmir Sa k Müdürlü ü Poliklinik Defteri Web Servis Kullan m Bilgileri Sayfa 1 http://bilgiislem.ism.gov.tr/test1/hizmet.asmx

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI EMANET MALZEME TAKĐBĐ

DESTEK DOKÜMANI EMANET MALZEME TAKĐBĐ EMANET MALZEME TAKĐBĐ Emanet ambarı özelliği ile satışı yapılmış ancak henüz sevkedilmemiş malzemelerin sevk durumlarının izlenmesine imkan sağlanmıştır. Malzemelerin henüz sevkedilmediği durumlarda, firma

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 ANTALYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI 2014 EDİTÖRLER Dr.Ünal HÜLÜR Turgut ALTUN Fatma İPEK Sibel ŞANLI İl Sağlık Müdürü Sağlık

Detaylı

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR Ek listede belirtilen makine ve ekipman alımlarına ilişkin faaliyetleri Hibe Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirdiğimizi; ilgili

Detaylı

ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ

ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ Hanife Meltem YILDIZ, Elif Simay ENGİN, Fatma ÖZDEMİR, Zeynep ERDOĞAN, Mervenur AYDEMİR Geliştirme raporu BBY 352 İçerik Yönetimi Dersi 10/04/2016 Öz BBY 352 İçerik Yönetimi dersi

Detaylı

Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU

Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU 1 Sisoft Sağlık Bilgi Versiyon Bilgisi Doküman No Versiyon 2.0.0.558 Tarih 30.01.2014 2 Sisoft Sağlık Bilgi Sağlık-NET Klinik Veri Gönderim İşlemleri

Detaylı

MikroÖdeme Servis Dökümanı

MikroÖdeme Servis Dökümanı MikroÖdeme Servis Dökümanı 1 TurkcellMobilÖdeme Nedir? TurkcellMobilÖdeme 36 milyonu aşkın Turkcell kullanıcısının cep telefonlarını kullanarak, sadece bir SMS ile, pratik bir şekilde ödeme yapmasına olanak

Detaylı

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir.

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir. BASILI YAYIN BAĞIŞI Basılı Yayın Bağışı Bağış, Yayın Kabul İlkelerine uygun mu? Tüzel ya da gerçek kişilerden gelen bağış talepleri ile ilgili yayınların içeriği hakkında bilgi alınır. ve Dokümantasyon

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5)

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, insan sağlığı

Detaylı

BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan

Detaylı

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş in Kullanımı u doküman MasteringPhysics sitesine kayıt işlemlerini tamamlamış ve derse kayıt işlemini gerçekleştirmiş olan öğrencilere MasteringPhysics i nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Detaylı

Giriş Ekranı. Sf.01. İçindekiler

Giriş Ekranı. Sf.01. İçindekiler Sf.01 Giriş Ekranı İçindekiler Giriş Ekranı... 2 Ana Sayfa... 3 İzin Yönetimi... 5 Şoförler... 7 Araçlar... 9 Servis / Bakım... 11 Zaii Servisler... 13 Kazalar... 15 Hakediş... 16 Ceza... 17 Yakıt... 18

Detaylı

SU ÜRÜNLER B LG S STEM (SUB S)

SU ÜRÜNLER B LG S STEM (SUB S) Tar m ve Köyi leri Bakanl Koruma ve Kontrol Genel Müdürlü ü SU ÜRÜNLER B LG S STEM (SUB S) SEY R DEFTER LK ALICI VE SATI B LD R MLER N N SUB S E KAYDED LMES NE L K N B LG NOTU ANKARA-2008 13 A ustos Per

Detaylı

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu 1 Kurulum Seçenekleri Aşağıdaki kısım farklı kurulum seçeneklerini tanımlamktadır. Not: Kurulum sırasında kurulum deliklerini kapatmayınız ve VSG nin ön ve arka

Detaylı

UÜ-SK ORGAN VE DOKU NAKLİ PROSEDÜRÜ

UÜ-SK ORGAN VE DOKU NAKLİ PROSEDÜRÜ Rev. No : 01 Rev.Tarihi : 13 Haziran 2012 1/ 1. Amaç: UÜ-SK da organ ve doku nakli hizmetlerinden yararlanacak hastaların ve/veya canlı vericilerinin başvuru kriterlerinin ve organ bekleme listelerine

Detaylı

BEBEK VE ÇOCUK ÖLÜMLÜLÜĞÜ 9

BEBEK VE ÇOCUK ÖLÜMLÜLÜĞÜ 9 BEBEK VE ÇOCUK ÖLÜMLÜLÜĞÜ 9 Attila Hancıoğlu ve İlknur Yüksel Alyanak Sağlık programlarının izlenmesi, değerlendirilmesi ve ileriye yönelik politikaların belirlenmesi açısından neonatal, post-neonatal

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye,

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, ye, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen A.C.A.İ.P. Akıllı Telefon Kampanyaları-Yeni den ( Kampanya ) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [ ] numaralı adıma kayıtlı ve faturalı GSM hattı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU OkulNET Kullanım Kılavuzu EKİM 2012 1 İçindekiler GİRİŞ...3 ANASAYFA...3 EĞİTİM...4 SINAVLAR...6 ŞUBEM...9 KİŞİSEL BİLGİLER...10 AJANDA...10

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü SAKLI NÜFUS - Kişilerin nüfus kütüklerine yazılmamaları ve doğum olaylarının kanunda ön görülen süreler içerisinde nüfusa bildirilmemesi, saklı nüfus diye tanımlanan kişilerin varlığına neden olmaktadır.

Detaylı

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15 İMZALAMA ARACI Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 ANKARA Versiyon : 1.0 1/15 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş... 5 2 İmzalama Aracı

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

GALAXY YOUNG BUNDLE CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Kurumsal)

GALAXY YOUNG BUNDLE CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Kurumsal) GALAXY YOUNG BUNDLE CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (Kurumsal) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) Galaxy Young Bundle Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) işbu name de ( name ) belirtilen Özel ve

Detaylı

SAYIN MÜŞTERİMİZ. C:\ebyn\Beyannameler\Bilset\12345678.90\K082006.XML (buradaki 12345678.90 => Firmanın Vergi Numarasıdır.)

SAYIN MÜŞTERİMİZ. C:\ebyn\Beyannameler\Bilset\12345678.90\K082006.XML (buradaki 12345678.90 => Firmanın Vergi Numarasıdır.) SAYIN MÜŞTERİMİZ Sayfa 1 / 6 Gerek Muhasebe gerekse de İşletme Programlarında Elektronik ortamda verilmek üzere e-beyanname uygulamaları tamamlanmış olup, aşağıda bu konuyla ilgili uygulama adımları yer

Detaylı

ĐŞKUR sitesine giriş şifremizi hatırlamadığımız için, şifremi unuttum kısmını tıklıyoruz.

ĐŞKUR sitesine giriş şifremizi hatırlamadığımız için, şifremi unuttum kısmını tıklıyoruz. ĐŞKURLULARIN BĐLGĐLERĐ, ŞĐFRELERĐ HERKESE AÇIK ( BEDAVA SMS GÖNDERME SĐTESĐ YAZI SONUNDADIR ) Merhaba, bu bilgilendirici yazıda sizlere ĐŞKURa kayıtlı olanların şifrelerine, kişisel bilgilerine başkalarının

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :22.02.2011 Karar No :2011/DK-10/91 Gündem Konusu :İnternetin Güvenli Kullanımı. KARAR : 5809 sayılı Kanunun 4 üncü 6 ncı ve 50 inci maddeleri

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARI İÇİN YAPILACAK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ÖLÇÜMLERİ UYGULAMALARINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/01)

Detaylı

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) ipad (16GB, 32GB, 64GB), ipad Retina(16GB, 32GB, 64GB), Samsung Galaxy Note 10.1 cihazlarına ilişkin

Detaylı

İZMİR. 5.2.2010. Muhasebe Müdürlüğüne,

İZMİR. 5.2.2010. Muhasebe Müdürlüğüne, Sayı: YMM.03.2010-18 Konu: 396 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Form Ba ile Form Bs Bildirimlerinin 2010 Yılı ve Müteakip Yıllarda Verilmesine İlişkin İZMİR. 5.2.2010 Muhasebe Müdürlüğüne, 04.02.2010

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK RESÜSİTASYON HİZMETLERİ YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK RESÜSİTASYON HİZMETLERİ YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK RESÜSİTASYON HİZMETLERİ YÖNERGESİ (Sağlık Bakanlığının 29.04.2009 tarihli Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Hasta ve Çalışan Güvenliğinin Sağlanması ve Korunmasına

Detaylı

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365 OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU Office 365 Microsoft Office (Word, Excel vb.) dokümanlarınızı bulut platformuna taşımanızı sağlayan Office 365 ürününe https://portal.office.com/home adresinden

Detaylı

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin.

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Cihazın ön tarafında orta kısımda 2 adet aralık tuşu yer

Detaylı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı TUİK ve TÜRMOB'un işbirlikteliği sonucunda Yıllık iş istatistikleri Sanayi ve Hizmet soru kağıtlarının hazırlanması ve gönderilmesi Web

Detaylı

TURKUAZ KONUTLARI TOPLU YAPI YÖNETİMİ AİDAT ÖDEME OTOMASYONU

TURKUAZ KONUTLARI TOPLU YAPI YÖNETİMİ AİDAT ÖDEME OTOMASYONU TURKUAZ KONUTLARI TOPLU YAPI YÖNETİMİ AİDAT ÖDEME OTOMASYONU 01.04.2016 Tarihinde Piramit Ar-Ne Bilişim Hizmetleri ile yeni bir Site Yönetim Otomasyonuna geçiş yapılacaktır. Bu sistemle birlikte www. turkuazvadisi.com.tr

Detaylı

Nebim Winner Ayarları

Nebim Winner Ayarları Nebim Winner Ayarları Nebim muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler

Detaylı

Şikayet Yönetimi. 1.1 Müşteri Kartı

Şikayet Yönetimi. 1.1 Müşteri Kartı Şikayet Yönetimi Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama CRM Modülünün Müşteri Şikayetleri takibine yönelik bölümüdür. Bu fonksiyonlar ile,

Detaylı

WinDeniz DENİZ & HAVA TAŞIMACILIK PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU

WinDeniz DENİZ & HAVA TAŞIMACILIK PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU WinDeniz DENİZ & HAVA TAŞIMACILIK PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU Yukarıda görülen ekran, WinDeniz Deniz & Hava programının ana menüsüdür. Bu ekranda görünen simgelerin üzerinde bir defa tıklayarak WinDeniz

Detaylı

LD M WEB SERV S KULLANIM KLAVUZU 17.06.2011. zmir Sa k Müdürlü ü Bildirim Web Servis Kullan m Bilgileri Sayfa 1

LD M WEB SERV S KULLANIM KLAVUZU 17.06.2011. zmir Sa k Müdürlü ü Bildirim Web Servis Kullan m Bilgileri Sayfa 1 LD M WEB SERV S KULLANIM KLAVUZU zmir l Sa k Müdürlü ü 17.06.2011 zmir Sa k Müdürlü ü Bildirim Web Servis Kullan m Bilgileri Sayfa 1 http://bilgiislem.ism.gov.tr/test1/bildirim.asmx adresinden web servisimize

Detaylı

Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15. Konu:

Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15. Konu: S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15 Konu: 396 Sıra Numaralı VUK Genel Tebliği ile Ba ve Bs formlarına ilişkin uygulamada değişiklikler yapıldı. Özet: 4 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete

Detaylı