Önemli Güvenlik Uyarıları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Önemli Güvenlik Uyarıları"

Transkript

1

2 Önemli Güvenlik Uyarıları Ürünün kullanıldığı ortam Ürünü aşağıdaki ortamlarda kullanmanız arızalara neden olabilir. Güneş ışığı altında. Aşırı ısı ve nemli ortamlarda. Aşırı tozlu ve kirli ortamlarda. Titreşimli ortamlarda. Manyetik ortamlara yakın. Güç kaynağı Lütfen mevcut AC adaptörünü doğru voltaja sahip bir fişe takın. Bu ürünün gerektirdiğinden farklı voltaja bağlamayın. Diğer elektrikli cihazlarla etkileşim Yakınında bulunan radyo ve televizyonlar alıcı etkileşimine neden olabilir. Bu cihazı radyo ve televisyonlardan belirli bir uzaklıkta kullanın. Nakliye Bozulmaları önlemek için sviçlere ve kontrollara aşırı güç uygulamayın. Bakım Dış kasa kirlenirse temiz, kuru bir bez ile silin. Asla benzin, tiner, temizlik ürünleri yada yanabilir cilalar gibi likit temizleyiciler kullanmayın. Bu kılavuzu saklayın Bu kılavuzu okuduktan sonra lütfen daha sonra başvurmak üzere saklayın. Cihazdan yabancı maddelerin uzak tutulması Bu cihazın yakınına asla likit içeren maddeleri koymayın. Cihazın içine su kaçarsa arızalara, yangına yada elektrik çarpmasına neden olabilir. Cihazın içine metal objelerin girmemesine dikkat edin. Cihazın içine bir şey düşerse adaptörü fişten çekin ve en yakın Korg yetkili servisine başvurun. Taşıma için bir taşıma aracı kullanılıyorsa, devrilmeleri ve yaralanmaları önlemek açısından dikkatli olunması gerekmektedir. Ürünün atılması konusunda (Sadece AB için) Eğer üzeri çarpı işareti ile çizli çöp bidonu sembolü ürün üzerinde yada kullanım kılavuzunda bulunuyorsa bu ürünün doğru şekilde atılması gereklidir. Bu ürünü asla evinizin çöpüne atmayınız. Bu ürünü doğru şekilde atarak çevre kirliliği ve sağlık riskini engelleyebilirsiniz. Cihazın doğru şekilde atılması bölgeden bölgeye farklılık gösterdiğinden gerekli makamlara başvurmanız gerekmektedir. KULLANICILAR İÇİN ÖNEMLİ NOT Bu ürün,ülkeler içinde uygulanabilir tam özelliklere ve voltaj gereksinimine göre üretilmiştir.bu cihazı internet kanalı ile ya da telefon satış kanalı ile alırsanız,bulunduğunuz ülkede bu ürünü kullanabileceği- nizi doğrulamanız gerekir. DİKKAT: Bu cihazı bulunduğunuz ülkeden başka bir ülkede kullandığınızda,bu tehlikeli olabilir ve de üretici ya da distribütör garantisi geçerli olmayabilir. Lütfen satın alma belgenizi elinizde bulundurun,aksi takdirde üreticinin ya da distribütörün garantisi geçerli olmayacaktır. Bu sisteme yapılacak yetkisiz değişiklikler kullanıcının bu cihazı kullanma hakkını elinden alabilir.

3 Data Kullanımı Hafıza içindeki bilgiler bazen kullanıcı hatası nedeniyle kaybolabilir. Önemli bilgilerin bir karta kaydedildiğinden emin olun. Korg, data kayıplarının neden olduğu zararlardan sorumlu tutulamaz. Beyan Enstrüman kapalıyken bazı parametreler sıfırlanır. Bu kılavuzdaki bilgiler dikkatli bir şekilde düzenlenmiş ve kontrol edilmiştir.ürünlerimizi geliştirmek için sürekli bir çaba içinde olduğumuzdan,özellikler bu kılavuzdan farklılıklar taşıyabilir.korg,özellikler ve talimat kılavuzu arasında bulunan sonradan yapılmış herhangi bir değişiklikten sorumlu tutulamaz. Özelliklerde haber verilmeksizin değişiklikler yapılabilir. Örnek Ekranlar Garanti Kılavuzun bazı sayfaları,fonsiyonların ve işlemlerin açıklamalarında LCD ekranlar göstermektedir.tüm sound isimleri,pa- rametre isimleri,ve değerler sadece örnektirler ve çalışmalarınız esnasındaki geçerli displaye herzaman uygun olmayabilir. Korg ürünleri her ülkenin bölgesel özellikleri ve voltajları gözetilerek üretilmiştir.bu ürünlere yalnızca her ülke içindeki Korg distribütörleri tarafından garanti verilir.hiçbir Korg ürünü,garanti kartı ya da seri numarası olmadan satılamaz.bunlar olmadan satılan aletlerde üretici/distribütörün garanti ve sorumluluğu yoktur. Bu prosedür sizin korunmanız ve güvenliğiniz içindir. Data Sıfırlama Ekranın Temizlenmesi Ekranı temizlemek için pamuklu yumuşak bir bez kullanınız.kağıt havlu gibi bazı materyaller çiziklere ve ekranın zarar görmesine neden olabilir.lcd ekranlar için özel olarak dizayn edilen komputer temizlik kağıtlarını da kullanabilirsiniz. Ticari Marka Tüm firma isimleri, ürün isimleri ve format isimler vb. hak sahiplerinin milkiyetindedir. Servis ve Kullanıcıya yardım Servis için,size en yakın Korg Servis Merkezi ile kontak kurunuz.korg ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak ve klavyeniz için program ve aksesuarlar bulmak için de ülkenizdeki Yetkili Korg distribütörüne ulaşınız. Günlük gelişen bilgiler için ise adresinden yararlanabilirsiniz. Internette KORG KORG Inc.: KORG ABD: KORG İngiltere: KORG Kanada:

4 Klavyenizin güncel tutulması Pa588'iniz Korg tarafından yayınlanan işletim sistemleriyle sürekli güncellenmektedir. İşletim sistemini adresinden indirebilirsiniz. Lütfen güncelleme için işletim sistemi dosyası içinden çıkan talimatları okuyun. BALANCE sürgüsü Aleti açtığınızda,balans sürgüsünün merkezde bulunduğundan emin olunuz. Bu,hem Sequencer 1 ve hem de Sequencer 2 nin maksimum seviyede olması demektir. Bu şekilde, hiçbir şey duymadan bir şarkının başlaması söz konusu olmayacaktır.

5 İçindekiler İçindekiler Önemli Güvenlik Uyarıları... Klavyenizin güncel tutulması... BALANCE sürgüsü... İçindekiler Giriş... 3 Easy Modu... Style Play Modu Detayları... Song Play Modu Detayları... Şarkı Sözü Sayfası Detayları... Ön Panel... Arka Panel... Hoşgeldiniz... Canlı Performans... Easy Mod (Kolay Mod)... Faydalı Linkler... Kutuda Bulunanlar... Bu Kılavuz Hakkında... Orjinal Datanın Backup Yapılması... İşletim Sisteminin Yüklenmesi... Fabrika Datasının Yeniden Yüklenmesi... Başlangıç... Standı Kurmak... Müzik Standını Kurmak... AC Güç Kablosunu Bağlamak... Enstrümanı Açmak ve Kapamak... Ses Kontrolu... Sequencer Balance Sürgüsü... Kulaklıklar... Audio Çıkışları... Audio Girişleri... MIDI Bağlantıları... Demo... Terimler Sözlüğü... Ses... Ritm... Pad... Klavye Trakları... Performans... Sequencer... Logolar... Temel Arayüz Bilgileri... Touchview Grafikli Kullanıcı Arayüzü... İşletim Modları... Seçilmiş, Gölgelendirilmiş Unsurlar... Mevcut Olmayan, Gri ve Silik Parametreler... Kısa Yollar Hızlı Başlangıç Enstrümanı Açmak ve Demoları Dinlemek... Enstrümanı Açmak... Demoları Çalmak... Duruş Pozisyonunu Ayarlamak, Ekran Kontrastı ve Klavye Dokunuşu... Piyanoda Duruş Pozisyonunu Ayarlamak... Ekran Kontrastını Ayarlamak... Klavyenin Dokunuşunu Ayarlamak... Sesleri Çalmak... Piyanoyu Solo Çalmak... Bir Ses Seçmek ve Klavye Üzerinde Çalmak... İki yada Üç Sesi Aynı Anda Çalmak... Sağ ve Sol Elle Ayrı Sesler Çalmak... Split Point'i (Ayrım Noktasını) Değiştirmek... Upper Oktavını Arttırmak ve Azaltmak Performansların Seçimi ve Kaydedilmesi... Performans Seçimi... Ayarlarınızın Bir Performansa Kaydetmek... Ritmleri Seçmek ve Çalmak... Bir Ritmin Seçilmesi ve Çalınması... Tempoyu Ayarlamak... Intro, Fill, Variation, Ending... Single Touch Ayarları (STS)... Padler... Ritm ve Klavye Arasında Denge Sağlamak... ENSEMBLE Fonksiyonu ile Sağ El Melodisine Armoni Katmak... Metronom... Song Play... Çalmak İçin Bir Şarkı Seçmek... Bir Şarkıyı Çalmak... İki Şarkıyı Mikslemek... Teknik Özellikler

6 2 İçindekiler

7

8 4 Easy Modu Easy Modu (Kolay Mod) Eğer daha önce hiç ritmli cihaz kullanmadıysanız,size tavsiyemiz Easy moda geçmenizdir. Easy mod, şarkıları ve ritimleri basit bir arayüzle kullanmanıza yardımcı olur ve ilerde öğrenebileceğiniz, ileri düzey kullanıcıların kullanabileceği parametrelerden ayırır. Easy Modu, enstrümanı satın aldığınızda varsayılan olarak açıktır. Bazı nedenlerden açık değilse yada kapadıktan sonra tekrar açmak isterseniz lütfen aşağıdaki adımları izleyin. Bu noktadan sonra,easy Mode aktif olmuş olur ve menünüz karışıklıktan kurtulur: Easy Modu Açmak Köşedeki küçük dikdörtgene dokunarak sayfa menüsünü açın. Easy Modu Kapatmak Cihazınız kapatıldıktan sonra bile Easy modda kalır. Easy Moddan çıkmak için yukarıdaki işlemi tekrarlayın. Böylece tik işareti gidecek ve Easy mod kapanacaktır. Ritm ve Şarkılar Arasında Geçiş Yapmak Ne çalmak istediğinize bağlı olarak,şarkı çalma modu ve ritim çalma modu arasında geçiş yapmalısınız. Sayfa menüsü Burdan Easy Mod u tıklarsanız yanında bir tik işareti gözükücektir. Style play modunu değiştirmek ve ritim çalmak için STYLE PLAY'e basın.bu mod aletinizi açtığınızda ilk ayarlı moddur. Şarkı çalmak ve Song Play moduna geçmek için SONG PLAY'e basın.

9 Easy Modu Style Play Modu detayları Style Play modu detayları Ritm ismi ve bilgi. Ritmin ismine basarak STYLE SELECT penceresinden değişik bir ritm seçin. Sağ ele (UP1'den UP3'e) ve sol ele (LOW) tahsis edilen sesler. Sound Select penceresini açmak için Sesin adına dokunun ve başka bir ses seçin. Ses ikonu ve durumu. Eğer MUTE gözüküyorsa ses kapalıdır ve duyulamaz. Eğer MUTE ikonu gözükmüyorsa sesler açıktır ve duyulabilir. Tempo. Değiştirmek için DIAL'ı kullanın. Akkompanya örneğinin uzunluğu ve mevcut ritm. Performans yada STS. Performansı seçmek için buraya basın ve başka bir performans seçin. Klavyedeki sesler değişecektir. Değişik bir performans yada ritm seçerken verilerin yerlerinin değişmesini önlemek için bu kilitleme tuşunu kullanın. Trakın pan ve ses düzeyini ayarlamak için bunu kullanın. Program ve efektleri seçmek için buraya basın. Split Point'i değiştirmek için buraya basın. Single Touch Settings (STS). Seçmek için bunlardan birine basın ya da kontrol panelinden düğme tahsis edin. Klavyedeki sesler değişecektir. Notlar: Sağ el için üç adet, (Upper 1,2,3) sol el için bir adet(lower) kullanabileceğiniz ses vardır. Bu isimler UP1,UP2,UP3,LOW olarak kısaltılmışlardır ve ekranın sağ kısmında gösterilirler. Sağ el (Upper) ve Sol el (Lower) sesleri Split Point tuşuyla ayrılabilir. Performanslar ve STS'ler seslerin kolleksiyonlarıdır. Klavyedeki sesleri değiştirmek için sadece birini seçin. (STYLE CHANGE LED kontrol panelinde açıkken.) Müziğin ritmini ve eşlik eden örnekleri değiştirmek için bir ritm seçin.ekranda ritmin ismine basmak, kontrol panelindeki STYLE tuşlarından birine basmakla aynıdır. 5

10 6 Easy Modu Song Play modu detayları Song Play modu detayları Sequencer 1'e tahsis edilmiş şarkıyı değiştirmek için SONG SELECT penceresine dokunun ve farklı bir şarkı seçin. Sağ tarafa(up1 ve UP3) ve sol tarafa(low) sesler atanır. SOUND SELECT penceresini açmak için sesin ismine dokunun ve farklı bir ses seçin. Ses ikonu ve durumu.eğer MUTE gözüküyorsa ses ve duyulamaz. Eğer MUTE ikonu gözükmüyorsa sesler açıktır ve duyulabilir. Tempo. Değiştirmek için DIAL tuşunu kullanın. Sequencer 2'ye tahsis edilmiş şarkılar için, üstüne dokunarak SONG SELECT penceresini açın ve farklı bir şarkı seçin. Performans yada STS. PERFORMANCE SELECT penceresini açmak için dokunun ve farklı bir ses seçin. Klavyedeki sesler değişecektir. Değişik bir performans yada ritm seçerken verilerin yerlerinin önlemek için bu kilitleme tuşunu kullanın Trakların pan ve ses düzeyini kapamak için kullanın. Efektleri seçmek ve değiştirmek için bunu kullanın. Ayrım noktasını değiştirmek için bu tuşa basın. Şarkının sözlerini görmek için bu tuşa basın. Single Touch Settings (STS). Seçmek için bunlardan birine basın ya da kontrol panelinden düğme tahsis edin. Klavyedeki sesler değişecektir. Notlar: STYLE modundayken sağ el için üç adet, (Upper 1,2,3) ve sol taraf için bir adet (Lower) kullanabileceğiniz ses vardır. Bu isimler UP1,UP2,UP3,LOW olarak kısaltılmışlardır ve ekranın sağ kısmında gösterilirler. Sağ el (Upper) ve Sol el (Lower) sesleri Split Point tuşuyla ayrılabilir. Performanslar ve STS'ler seslerin kolleksiyonlarıdır.klavyenin bütün seslerini değiştirmek için bunlardan sadece birini seçin. Mevcut STS'ler seçtiğiniz son ritme bağlıdır. Board'da iki adet sequencer olduğundan,iki adet şarkıyı aynı anda çalabilirsiniz.bunları SQUENCER BALANCE sürgüsünü kullanarak mix edebilirsiniz. Ekrandaki şarkı ismine basmak,kontrol panelindeki SONG SELECT tuşlarından birine basmakla aynıdır.her sequencer'ın kendine ait SONG SELECT ve nakil tuşu vardır.

11 Easy Modu Şarkı Sözü sayfası detayları Şarkı Sözü sayfası detayları Master Transpose Akor (Eğer şarkıda varsa) Mevcut ritm ve ölçü numarası. Bunları Sequencer 1, Sequencer 2 veya ritmin sözlerini görmek için kullanın. Şarkı sözleri bu alanda gösterilir. Bunları Sequencer 1 yada Sequencer 2'a tahsis edilmiş şarkılar için ayarlanmış Marker'ları görmek için kullanın. STS. Seçmek için dokunun ya da ekranın altındaki SINGLE TOUCH SETTING'i kullanın. Bu tuşu görüntünün ayarlarıyla oynamak için kullanın. Çalan şarkının ismi. Notlar: Bu sayfadan çıkmak için EXIT tuşuna basın. SEQUENCER BALANCE sürgüsünü kullandığınızda başka bir sequencer'a geçerken,gösterilen şarkı sözleri değişebilir. ( Lyrics/Markers Balance Link sayfasına bakın. Sayfa -> --) 7

12 8 Ön Panel Ön Panel

13 Ön Panel 9

14 10 Ön Panel 1. JOYSTICK 5. PLAY PIANO Joystik,hareket ettirdiğiniz yöne baplı olaraktan farklı fonksiyonlar başlatır. X (+/-) Joystiki; pitchi düşürmek üzere sola doğru (-), yükseltmek üzere sağa doğru (+) itiniz. Bu Pitch Bend olarak da adlandırılır. Y+ Modülasyonu başlatmak için joystiki ileri doğru itiniz. YSound mod içinde verilmiş olan fonksiyonu başlatmak için joystiki geriye çekiniz. Tüm klavyede çalınacak tek bir Grand Piano RX sesi çağırmak için bu düğmeyi kullanın. Ses Upper 1 trakına gönderilir ve diğer tüm traklar sessiz (Mute) konumuna alınır. 2. MASTER VOLUME Bu sürgü,hem dahili hoperlorlar hem de L/MONO (sol) ve R (sağ) çıkışlar ve PHONES çıkışı olmak üzere enstrümanın tüm ses düzeyini kontrol eder. Bu sürgü, L/MONO ve R girişlerine gelen sinyali kontrol etmez. Dikkat. Zengin sesli şarkılar,ritmler yada sesler ile maksimum seviyede, Pa588'in dahili hoparlörleri sinyalin güçlendiği anlarda bozukluk yapabilir. Bu durumda Master Volümü biraz azaltınız. 3. BALANCE Style Play ve Song Play modundayken bu sürgü klavye partisinin ritm, pad ve song traklarına karşı sesini dengeler. Bu kontrolun ek yüksek değeri MASTER VOLUME sürgüsünün pozisyonuna göre belirlenir. Hareket ettirildiğinde ekranda gösterilen sanal sürgü, kesin pozisyonun belirlenmesini sağlar. Not: Bu Sequencer modda kullanılamaz. 4. ASSIGNABLE SÜRGÜLERİ GBLGbL Bunlar,bağımsız olarak tahsis edilebilen sürgülerdir (Bkz. "Controllers:Pedal/Sviç/Sürgü" Sf. --). Varsayılan olarak Upper VDF cutoff'u (upper traklar için filtre/ parlaklık) kontrol eder. Bu sürgüleri aynı anda bir kaç şarkının sesini değiştirmek için kullanabilirsiniz. Style Play veya Sequencer modundayken, ekrandan Upper traklardan yada diğer ritmlerden birini seçin ve SHIFT tuşunu basılı tutun ve tüm benzer trakların ses düzeyini ayarlamak üzere bu sürgülerden birini hareket ettirin Not : Bu Song Play modunda kullanılamaz ancak klavye traklarında kullanılabilir. Style Play ve Song Play modlarında: Önce upper traklardan birini seçin. Sonra, upper traklarının tümünün aynı anda paralel olarak ses düzeyini değiştirmek için SHIFT'i basılı tutup sürgüyü hareket ettirin. Style Play modunda: Önce TRACK SELECT'e basın ve ayrı ritm traklarından birini seçin. Sonra, upper traklarının tümünün aynı anda paralel olarak ses düzeyini değiştirmek için SHIFT'i basılı tutup sürgüyü hareket ettirin. Sequencer modunda: Tüm şarkı traklarının ses düzeyini aynı anda paralel olarak değiştirmek için SHIFT'i basılı tutup sürgüyü hareket ettirin. SHIFT'i basılı tutarken PLAY PIANO düğmesine basarak Global > General Controls > Basic > Velocity Curve parametresine atlayarak klavyenin hassasiyetini ayarlayabilirsiniz. 6. ACCOMP. (Akkompanya) Style Play yada Sequencer-Backing Sequence modunda akkompanya traklarını (ACC1 ~ ACC5) açıp kapatmak için bu düğmeyi kullanın. On START/STOP'a bastıktan sonra algılanan akorlara göre tüm akkompanya trakları çalar. Off Akor algılanmaz. START/STOP'a bastıktan sonra sadece davul ve perküsyon akkompanya trakları çalabilir. 7. MEMORY SB Bu düğme, Lower ve Chord hafıza fonksiyonlarını açar ve kapatır. Bu düğmenin akor hafızası yada Lower/Chord hafızası olup olmayacağını belirlemek için "Preferences: Style Preferences" edit sayfasına (Style Play modu, bkz sayfa --) gidin. Lower/Chord hafızası olarak çalıştığında: Not: Bu fonksiyon klavyeyi daha sert çalarak otomatik olarak devreye sokulabilir. Bkz. sf. -- "Kuvvet kontrolu" On Ayrım noktasının solunda kalan ses ve otomatik akkompanya için akor, klavyeden elinizi kaldırdığınızda dahi hafızada tutulur. Off Ses ve akorlar klavyeden elinizi kaldırdığınız anda bırakılır. SHIFT'i basılı tutarken MEMORY düğmesine basarak Style Play > Style Preferences sayfasınba atlayabilirsiniz. 8. MANUAL BASS PERF STS STSSB Bu düğme Manual Bass fonksiyonunu açar ve kapatır. Not: MANUAL BASS düğmesine bastığınızda, Bass track ses düzeyi otomatik olarak maksimum değere ayarlanır..manual BASS düğmesi aktif olmadığında, ses düzeyi otomatik olarak orijinal değere geri döner. On Otomatik akompanya çalması durur (Davul ve Perküsyon trakları dışında),ve klavyenin alt bölümünde Bass trakını manuel olarak çalabilirsiniz. ACCOMP.düğmesine basarak yeniden otomatik akompanyayı başlatabilirsiniz. Off Bass trakı otomatik olarak ritm vasıtasıyla çalınır.

15 Ön Panel 9. TOUCHVIEW GRAFİK EKRAN Cihaz ile etkileşmek için bu ekranı kullanın. Ekranın parlaklığını ayarlamak için, MENU düğmesini basılı tutun ve parlaklığı azaltmak için DIAL' i saatin aksi yönünde, parlaklığı arttırmak için ise saat yönünde döndürün. 10. STYLE SELECT bölümü PERF Style Select penceresini açmak için bu düğmeleri kullanın ve bir ritm seçin. Bkz. '' Style Select penceresi'' sayfa --. En sağdaki düğme üst yada alt sırada bulunan ritm banklarını seçmenizi sağlar. Sıranın birini seçmek üzere devamlı olarak bu düğmeye basın. Upper ışığı açık Üst sıradaki ritmleri seçer. Bunlar sekiz tane hazır programlı banklardır. Lower ışığı açık Alt sıradaki ritmleri seçer. Bunlar altı tane hazır programlı, iki tane user programlı banklardır. Style banklar ve isimleri hakkında. '' 8BEAT/16 BEAT '' dan ''JAZZ ''a,ve '' LATIN '' den '' WORLD 2 '' ye banklardaki ritmler standart ritmlerdir. Kullanıcı normal olarak bir Load (Yükleme) işlemi ile bunların üzerine yazamaz. ( Üzerindeki koruma kaldırılmadıkça; bkz. ''Fabrika Style ve Pad Protect, sayfa --). Bank ''USER1'' ve ''USER2'' içindeki ritmler; bir karttan yeni ritmleri yükleyebileceğiniz yada oluşturulan veya edit edilen ritmleri kaydedebileceğiniz yerlerdir. Herbir düğme; her biri sekiz ritme kadar olan dört sayfa içerir. Mevcut sayfalar arasında gezinmek için bir bank düğmesine devamlı olarak basın. Eğer SHIFT düğmesini basılı tutup,bu bölümün düğmelerinden birine basarsanız, ekranda ''Write Style Performence'' penceresi görünür,ve mevcut ritm performansını kaydedebilirsiniz (Bkz. ''Write Style Performance Diyalog Kutusu'',sayfa --). 11. RECORD Bu düğme, cihazı kayıt moduna alır. ( Mevcut işletim moduna bağlı bir düğmedir). 12. TRACK SELECT İşletim moduna bağlı olarak,bu düğme çeşitli trak görüntüleri arasında değişim yapar. STYLE PLAY MODE Klavye ve ritm trakları arasındaki bağlantılar. SONG PLAY MODE Klavye trakları, şarkı trakları 1-8 ve şarkı trakları 9-16 arasındaki bağlantılar. SEQUENCER MODE Şarkı trakları 1-8 ve şarkı trakları 9-16 arasındaki bağlantılar. 13. SINGLE TOUCH SETTING düğmeleri Bu düğmeler; dörde kadar Single Touch Setting seçmenizi sağlar.ritmlerin herbiri ve SongBook girişleri, bir parmak dokunuşunda klavye trakları ve efektleri konfigüre etmek üzere, maksimum dört Single Touch Setting' i (STS) içerir. SINGLE TOUCH ışığı yandığında, bir ritm seçilirse, bir STS de otomatik olarak seçilmiş olur. SHIFT düğmesini basılı tutarak bu bölümün düğmelerinden birine basarsanız, mevcut seçili olan STS ile birlikte ekranda '' Write STS '' penceresi görünür ve halihazırdaki klavye trak ayarları bir STS içine kaydedebilirsiniz (Bkz. '' Write Single Touch Setting Diyalog Kutusu'' sayfa --). 14. PAD (1-4,STOP) PERF STS STSSB Her bir Pad belirlenen bir Pad trakına adresleme yapar. Bu düğmeleri aynı anda dörde kadar ses yada seri başlatmak için kullanabilirsiniz. Tek bir ses yada seri başlatmak için tek bir PAD düğmesine basın. Bir çok ses yada seri başlatmak için daha çok sayıda PAD düğmesine basın. Seriler sonuna kadar çalacaktır. Daha sonra, duracak yada kendi ' One Shot/Loop '' durumuna bağlı olarak tekrarlamaya devam edecektir. (Bkz. "Pad Type '' sayfa --). PAD bölümünün STOP düğmesine basarak tüm serileri yada bunlardan bazılarını durdurabilirsiniz: Bir defada tüm serileri durdurmak için STOP'a basın. Adresleme yapılan seri yada serileri durdurmak üzere STOP' u basılı tutun ve PAD düğmelerinden birine (yada birden fazlasına) basın. Not: Melodik/armonik seriler Intro 1 yada Endinglerden biri seçildiğinde otomatik olarak durur. Buna bağlı olarak ritmik seriler çalmaya devam eder. Not: Pad' ler, diğer traklar ile polifonik sesleri paylaşırlar, böylece yoğun bir ritm yada şarkıaranjmanı ile birlikte bunların çok sayıda kullanımından sakınılmış olur. Pad senkronizasyonu hakkında. Style Play modu içinde, padler ritmin temposuna senkrondurlar. Song Play modu içinde, padler çalmak üzere ayarladığınız en son Sequencer'a senkronludurlar.örnek olarak; SEQ2-PLAY'e bastığınızı farzedelim; PAD düğmelerinden birine bastığınızda,bu Sequencer 2 ile senkronlu çalacaktır. Pad' lerin ve Sequencer' in Play komutu hakkında. Adresleme yapılan Sequencer"i başlatmak için PLAY düğmelerinden birine bastığınızda, tüm padler çalmayı durduracaktır. SHIFT' i basılı tutup PAD düğmelerinden birine basarak Style Play > Pad sayfasına atlayabilirsiniz. 15. SINGLE TOUCH Bu düğme Single Touch ve Variation/STS Link fonksiyonlarını açar ve kapatır. On Farklı bir ritm (yada yeniden aynı ritm) seçildiğinde, bir Single Touch Setting (STS1) otomatik olarak seçilmiş olur. Ritm sesleri ve efektler ile birlikte klavye sesleri ve efektleri değişecektir. Pad sesleri de değişecektir. Yanıp sönme Variation/STS Link fonksiyonunu aktive eder. Bu fonksiyon seçildiğinde adresleme yapılan STS'yi yeniden çağıran herbir varyasyonu oluşturur.örnek olarak; Varyasyon 2 seçilsin ve STS 2 otomatik olarak çağırılmış olacaktır; Varyasyon 3 seçilsin,ve STS 3 otomatik olarak çağırılmış olacaktır. Off Farklı bir ritm (ya da yeniden aynı ritm) seçildiğinde, ritm sesleri ve efektleri Pad seslerinde olduğu gibi, değişecektir. Klavye sesleri ve efektleri değişmeyecektir. 11

16 12 Ön Panel 16. SEQUENCER 1 TRANSPORT KONTROLLARI Pa 588, herbiri kendi transport kontrol ayarlarına sahip olan, iki sequencer ile (Sequencer 1 ve Sequencer 2) donatılmıştır. Sequencer 1 grubu aynı zamanda Sequencer mod olarak da kullanılır. << and >> Geri ve Hızlı İleri komutları. Bunları şarkı çalarken kullanıyosanız, şarkıyı geri yada ileri doğru tarar. Bir kez basıldığında, bu düğmeler şarkıyı bir önceki yada bir sonraki ölçüye hareket ettirir. Basılı tutulduğunda ise, bu düğmeler bırakılıncaya kadar şarkıyı devamlı olarak taramaya devam eder. Sequencer modu içinde,locate Measure'ı 1' den daha farklı bir değere ayarlarsanız, şarkı o ölçüye doğru geri gider (Bkz. '' Locate Measure '' sayfa --). Jukebox modu içinde (Sequencer 1), SHIFT düğmesini basılı tutun ve Jukebox listesi içindeki bir önceki yada bir sonraki şarkıyı taramak için bu düğmeleri kullanın. (Bkz. ''Jukebox Editor sayfa --). (HOME) Şarkı pozisyonunu ölçü 1'e geri gönderir. (Yani şarkının başlangıcına). Sequencer modu içinde, Locate Measure'ı 1' den daha farklı ayarlarsanız, şarkı pozisyonu ayarladığınız o ölçüye geri dönecektir. (Bkz. '' Locate Measure '' sayfa --). / (PLAY/STOP) Şarkıyı mevcut pozisyonda başlatır yada durdurur. Song Play modu içinde,shift basılı tutulurken basıldığında aynı anda her iki sequencer' i de başlatır. 17. SEQUENCER BALANCE sürgüsü Song Play modu içinde bu sürgü iki sequencer üzerindeki ses düzeyini dengeler. Sürgü tam olarak soldayken, yalnızca Sequencer 1 duyulabilir.tam sağdayken ise Sequencer 2 duyulabilir. Ortada olduğunda her iki sequencer de en yüksek ses düzeyinde çalar. Bu sürgü Style Play yada Sequencer modunda çalışmaz. 18. INTRO 1-3/COUNT IN düğmeleri Ending'leri arka arkaya çalar şekilde (loop) bırakmak için bu düğmelere iki kez (LED yanıp söner) basın ve loop' dan çıkış için diğer herhangi bir ritm elementini (Fill,Intro,Variation...) seçin. Not: En son tanımlanan akor üzerinde Ending 2 çalarken, Ending 1 farklı akorlar ile kısa bir seri çalar. Ending 3 hemen başlar ve bu tam iki ölçü uzunluğundadır. 20. VARIATION 1-4 düğmeleri PERF PERFSty SB Bu düğmelerin her biri mevcut ritmin dört varyasyonunan birini seçer.her bir varyasyon örnekler ve sesler içinde çeşitlendirilebilir. SHIFT' i basılı tutarak ve VARIATION düğmelerinden birine basarak Style Play>Drum/Fill sayfasına atlayabilirsiniz. 21. FILL 1-3/BREAK düğmeleri PERF PERFSty SB Bu düğmeler bir fill-in başlatır. Bunları loop içinde çalarak bırakmak için bu düğmelere iki kez (ışık yanıp söner) basın ve loop'dan çıkmak için ise başka bir ritm elementini (Fill,Intro,Variation...) seçin. Not: Fill 3 genelde bir Break' dır. Not: Bu fonksiyon klavye daha sert çalınarakta otomatik olarak aktive edilebilir. Bkz. '' Velocity Control'' sayfa --. SHIFT' i basılı tutarak ve FILL düğmelerinden birine basarak Style Play>Drum/Fil sayfasına atlayabilirsiniz. 22. START/STOP Ritmi başlatır yada durdurur. Not: Bu fonksyon klavye daha sert çalınarakta otomatik olarak aktive edilebilir. Bkz. ''Velocity Control'' sayfa --. ''Panic'' key kombinasyonunu kullanarak, Pa588'e MIDI OUT yada USB port yoluyla bağlı olan herhangi bir enstrüman üzerindeki tüm donmuş notaları ve kontrolları sıfırlayabilirsiniz. Tüm notaları durdurmak ve tüm kontrolları sıfırlamak için SHIFT+START/STOP'a basın. 23. TEMPO/VALUE kadranı PERF PERFSty SB Bu düğmeler adresleme yapılan Intro'yu açar. Bu düğmelerden birine bastıktan sonra ritm seçili intro ile başlayacaktır. Intro' nun sonunda INTRO ışığı otomatik olarak sönecektir. Intro' ları arka arkaya çalar şekilde (loop) bırakmak için bu düğmelere iki kez (ışık yanıp söner) basın ve loop'tan çıkış için diğer herhangi bir ritm elementini (Fill,Intro,Variation...) seçin. Not: En son tanımlanan akor üzerinde Intro 2 çalarken, Intro 1 farklı akorlar ile kısa bir seri çalar. Intro 3 genelde tek ölçülük Count-In'dir. DIAL, tempoyu kontrol etmek, ekranda seçili parametreye farklı bir değer vermek yada Song Select ve Media sayfaları içindeki dosyaların bir listesini taramak için kullanılabilir. Değeri yada tempoyu arttırmak için kadranı saat yönünde, azaltmak için ise saatin aksi yönünde döndürün. SHIFT düğmesine basılarak kullanıldığında bu kontrol her zaman bir tempo kontrolu olarak hareket eder. MENU düğmesine basılarak kullanıldığında, bu kontrol daima bir ekran parlaklığı kontrolu olarak hareket eder. 19. ENDING 1-3 düğmeleri 24. EXIT PERF PERFSty SB PERF PERFSty SB Ritm çalıyorken, bu üç düğme bir Ending'i başlatır ve ritmi durdurur.bunlardan birine basın, ritm bir Ending işleyerek duracaktır. Ritm dururken basıldığında, üç ilave Intro olarak hareket edecektir. Mevcut durumu bırakarak, çeşitli eylemleri icra etmek üzere bu düğmeyi kullanın: Herhangi bir kalemi seçmeden Edit Menu sayfasından çıkmak. Herhangi bir kalemi seçmeden Menu sayfasını görüntüden kaldırmak. Halihazırdaki işletim modunun ana sayfasına dönmek. Global yada Media edit çerçevesine çıkış ve mevcut işletim modunun sayfasına geri dönmek. Style,Performance yada Sound Select penceresinden çıkmak. Tempoyu,seçili ritm içinde hafızada bulunan değere sıfırlamak için EXIT+MENU' ye birlikte basın.

17 Ön Panel 25. MENU 27. GLOBAL Bu düğme, mevcut işletim modu yada edit modu için edit menu sayfasını açar. Bir edit menüaü açtıktan sonra,ekrandaki adresleme düğmesine dokunarak edit bölümlerinden birine atlayabilirsiniz. Tersine, mevcut işletim modunun ana sayfasına yada işletim modu altında sıralı olan mevcut sayfaya geri dönmek için EXIT'e basın. Bunlara ait detaylı haritaları görmek için, herbir işletim moduna yada edit çerçevesine ait olan ilgili bölüme bakın. Tempoyu,seçili ritm içinde hafızada bulunan değere sıfırlamak için EXIT+MENU'ye birlikte basın. Bu düğme,çeşitli global ayarları yapabileceğiniz Global edit çerçevesine girmenizi sağlar. Bu edit çerçevesi, geri planda aktif olan herhangi bir işletim modu varsa,bunu katmanlı olarak gösterir.altta bulunan işletim moduna geri dönmek için EXIT e basın. 26. MODE bölümü Bu düğmelerin her biri enstrümanın işletim modlarından birini çağırır.seçildiğinde,herbir mod bir diğerini devreden çıkarır. STYLE PLAY Style Play modu, Ritmleri (otomatik akompanyalar) ve/ya da dört Keyboard traka kadar çalabileceğiniz yerdir. Ana sayfada,keyboard trakları displayin sağ yarısında görünür. Style Play Edit sayfasının herhangi birisinden EXIT e basarak ana sayfaya ulaşabilirsiniz.eğer farklı bir işletim modu içinde bulunuyor iseniz, Style Play modunu çağırmak için STYLE PLAY e basınız.keyboard trakları displayde görünmüyorsa, bunları görmek için TRACK SEL ECT düğmesine basın. Bu işletim modu enstrüman açıldığında otomatik olarak seçilir. SONG PLAY Song Play modu,standart MIDI dosyalar (SMF yada KAR) formatında şarkıları çalabileceğiniz yerdir. Pa588 üzerinde iki sequencer bulunduğundan, aynı anda iki şarkıyı çalabilir ve BALANCE sürgüsü ile bu şarkıları mix edebilirsiniz. Şarkı traklarına ilave olarak, şarkı ve şarkılarla beraber dört klavye trakından birini çalabilirsiniz. Ana sayfada, klavye trakları ekranınsağ yarıında görünür. Song Play edit sayfalarının herhangi birinden EXIT e basarak ana sayfaya ulaşabilirsiniz. Farklı bir işletim modu içindeyseniz,song Play modunu çağırmak için SONG PLAY e basın. Klavye ve şarkı trakları arasında gidip gelmek için TRACK SELECT düğmesini kullanın. SEQUENCER Sequencer modu,bir şarkı çalabildiğiniz, kaydedebildiğiniz ve edit edebildiğiniz yerdir. Backing Sequence modu yeni bir şarkıyı, klavye ve ritm trakları temelinde kaydetmenizi ve bunu yeni bir Standart MIDI dosya olarak kaydetmenizi sağlar. SOUND Sound modu, keyboard üzerinde tek sesler çalmak bunları edit etmek içindir. DEMO Demo modunu seçmek için STYLE PLAY ve SONG PLAY düğmelerine birlikte basın. Bu mod, Pa588'in sonik gücünü anlamanız için yapılmış olan bazı Demo şarkıları dinlemenizi sağlayacaktır. 28. MEDIA Bu düğme, dosyalar ve kartlar üzerinde çeşitli işlemler yapmak üzere Media Edit ortamına girmenizi sağlar. (Load, Save, Format, vs.) Bu edit ortamı herhangi bir işletim modunun üzerine, işletim modu arka planda halen aktifken gelir. Alttaki işletim moduna geri dönmek için EXIT düğmesine basın. 29. HELP Yardımı açmak için bu düğmeye basın. 30. SHIFT Bu düğme basılı tutulurken belli diğer düğmelere basarak ikinci bir fonksiyona girebilirsiniz. 31. PERFORMANCE/SOUND SELECT bölümü PERF STS PERFSty STSSb SB Sound Select yada Performance Select penceresini açmak ve bir ses yada bir performans seçmek için bu düğmeleri kullanın. Bkz. ''Sound Select Penceresi'' sayfa -- yada ''Performance Select penceresi'' sayfa --. En soldaki düğme ses yada performans banklarının üst ve alt sırasını seçer. Sıradan birini seçmek üzere devamlı bu düğmeye basın. Üstteki ışık açık Seslerin yada performansların üst sırası seçilmiştir. Alttaki ışık açık Seslerin yada performansların alt sırası seçilmiştir. Sound bankları ve isimleri hakkında bir not. ''PIANO'' dan ''SFX'' e banklardaki sesler standart seslerdir, user direkt olarak modifiye edilemez. USER bankı içindeki sesler, bir karttan yeni sesleri yükleyebildiğiniz yada yeni veya edit edilmiş sesleri kaydedilebilen yerdir. USER DK bankı, yeni davul Kitleri yükleyebildiğiniz yada yeni veya edit edilmiş Ddvul Kitleri kaydedebildiğiniz yerdir. Her bir ses bankı herbiri sekiz sese kadar olan çeşitli sayfaları içerir.mevcut sayfalar arasında dönmek için bir bank düğmesine devamlı basın. SHIFT düğmesini basılı tutup, bu bölümün düğmelerinden birine bastığınızda (Sound Select modu içinde olsanız bile), ekranda 'Write Performance'' penceresi görünür ve bir performans içine mevcut trak ayarlarını kaydedebilirsiniz. (Bkz. ''Write Performance Diyalog Kutusu'' sayfa --). 32. SEQUENCER 2 TRANSPORT KONTROLLARI Sequencer 2 için transport kontrolları. Yukarıdaki Sequencer 1 için olan talimatlara bakın. 33. STYLE CHANGE Bu düğme; Style Change fonksiyonunu açar ve kapatır. Açık Bir performans seçtiğinizde, performans üzerinde hafızada olan ritm sayısına göre, ritm değişebilir. Kapalı Bir performans seçtiğinizde, ritm ve ritm trak ayarları değişmeden kalır.yalnızca klavye trak ayarları değişir. 13

18 14 Ön Panel 34. PERFORMANCE SELECT 39. TEMPO LOCK Bir performans seçmek üzere PERFORMANCE/SOUND SELECT bölümünü kullanmak için bu düğmeye basın. Bu düğme, Tempo Lock ve Link Mode fonksiyonlarını açar ve kapatır. On Farklı bir ritm yada performans seçtiğinizde yada farklı bir şarkı seçtiğinizde tempo değişmez. Tempoyu DIAL' ı kullanarak manuel olarak değiştirebilirsiniz. Link Mode Song Play modu için de açılır.tempo her iki Sequencer için de aynıdır. Off Farklı bir ritm yada performans seçtiğinizde yada farklı bir şarkı seçtiğinizde, hafızadaki tempo otomatik olarak seçilmiş olur. Link Mode Song Play modu için de kapanır, böylece her iki Sequencer de kendi temposu ile çalar. SHIFT' i basılı tutup, TEMPO LOCK düğmesine basarak Global>Lock sayfasına atlayabilirsiniz. 35. SOUND SELECT Bir ses seçmek üzere PERFORMANCE/SOUND SELECT bölümünü kullanmak için bu düğmeye basın ve bunu seçili traka tahsis edin. 36. UPPER OCTAVE PERF STS STSSb Bu düğmeler, seçili trakı bütün bir oktavın adımları içinde transpose eder (12 yarımtonlar; max oktav). Oktav transpozisyon değeri daima sese bitişik olarak (oktavlar içinde) görülür. Oktav Transpose'yi sıfırlamak için her iki düğmeye birlikte basın. Not: Oktav Transpose Davul moduna ayarlanan traklar üzerinde efekte sahip değildir (ve hatta Davul ve Perküsyon track' ları üzerinde farklı bir konuma ayarlı olsalar bile). Seçili trakı bir oktav aşağı alır. + Seçili trakı bir oktav yukarı alır. SHIFT' i basılı tutup, UPPER OCTAVE düğmelerinden birine basarak Style Play>Tuning sayfasına atlayabilirsiniz. 37. SYNCHRO START/STOP düğmeleri SB Bu düğmeler, Synchro Start ve Synchro Stop fonksiyonlarını açar ve kapar. Bu, bir ritmii başlatmak yada durdurmak için START/STOP'a basmanız gerekip gerekmediğini ya da tamamen klavyeyi çalmanız gerektiğini belirlemenizi sağlar. Start On,Stop Off Bu durumda, ritmi otomatik olarak başlatmak üzere akor algılama alanı içinde (genelde ayrım noktasının altında, bkz. ''Split'' sayfa --) bir akor basabilirsiniz. Eğer isterseniz, ritmi başlatmadan önce INTRO'lardan birini açabilirsiniz. Start On,Stop On Her iki ışığın da yanması durumanda, sağ elinizi klavyeden kaldırmanızla ritmin çalışması geçici olarak durur. Yeniden bir akor basarsanız,ritm yeniden başlar. Start Off,Stop Off Tüm Synchro fonksiyonları kapanır. 38. TAP TEMPO/RESET Bu, ritmin durumuna bağlı olarak (stop/play) farklı bir şekilde hareket eden çift fonksiyonlu bir düğmedir. Tap Tempo: Ritm çalmıyorsa, bu düğme üzerine tempoyu '' tutabilirsiniz '' (beat). Bitiminde, '' tapped in'' tempo kullanarak akompanya çalmaya başlar. Reset: Bu düğmeye ritm çalıyorken basıldığında, ritm örneği 1. ölçünün başlangıcına geri döner. 40. FADE IN/OUT Ritm çalmıyorsa, ses düzeyini fade-in olarak (ses düzeyi sıfırdan maksimuma doğru yükselir) yükseltmeye başlamak için bu düğmeye basın. Ritm çalarken, ses düzeyini fade-out olarak (ses düzeyi kademeli olarak azalır) durdurmak için bu düğmeye basın. Şarkıyı yada ritmi durdurmak için START/STOP ya da PLAY/STOP'a basmanız gerekmez. Not : Bu özellik Sequencer modunda kullanılamaz. SHIFT' i basılı tutup, FADE IN/OUT düğmesine basarak Global>Basic sayfasına atlayabilirsiniz. 41. SONGBOOK SongBook modunu çağırmak için bu düğmeye basın. Bu mod içindeyken, müzik veri tabanları arasında tarama yapabilirsiniz. SHIFT' i basılı tutup,songbook düğmesine basarak SongBook>Custom List sayfasına atlayabilirsiniz. 42. ENSEMBLE PERF STS STSSb Bu düğme; Ensemble fonksiyonunu açar ve kapar. Açıldığında, sağ-el melodisi sol-el akorları ile armonilenir. Not: Ensemble fonksiyonu yalnızca klavye Split modu içinde bulunduğunda çalışır. SHIFT' i basılı tutup,ensemble düğmesine basarak Style Play > Ensemble sayfasına atlayabilirsiniz. 43. SPLIT PERF STS STSSb Style Play, Song Play ve Sequencer-Backing Sequence modu içinde, klavye üzerindeki dört klavye trackı pozisyonlarının nasıl olacağını ve akorların cihaz tarafından nasıl tanınacağını belirlemek üzere bu düğmeyi kullanın. Not: Akorlar tanınsa bile, ACCOMP. ışığı akompanyanın çalması için yanıyor olmalıdır. On Upper 1,Upper 2 ve Upper 3 trakları ayrım noktasının üstünde çalarken, Lower track ayrım noktasının altında çalar. Bu, Split klavye modu olarak adlandırılır.

19 Ön Panel Off klavye Akorlar ayrım noktasının altında bulunur. Bir akoru şekillendirmek üzere basacağınız nota sayısı '' Chord Recognition Mode '' parametresi vasıtasıyla belirlenir. (Bkz. sayfa --). Upper 1,Upper 2 ve/ya da Upper 3 trakları tüm dizisi üzerinde çalar. Lower trak çalmaz. Bu, "Full Keyboard Mode" olarak adlandırılır. Akorlar tüm klavye dizisi üzerinde bulunur. Cihazın bir akoru tanıması için daima üç yada daha fazla notaya basılması gerekir. (Bkz.''Chord Recognition Mode '' sayfa --). SHIFT' i basılı tutup, SPLIT düğmesine basarak Style Play > Key Velocity sayfasına atlayabilirsiniz. 44. TRANSPOSE PERF PERFSty SB Bu düğmeler, tüm enstrümanı yarım ton adımlar içinde transpoze eder (Master transpoze).transpozisyon değeri genellikle ekrandaki sayfa başlığında görünür. Master Transpozeyi sıfırlamak için her iki düğmeye birlikte basınız. Not. Master Transpoze Davul modu (hatta Davul ve Perküsyon trakları üzerinde farklı bir konumda setleme yapılsa bile) üzerinde setlenen trakda efekt yoktur.bkz."track Controls: Mode" sayfa -- ve Track Controls: Mode sayfa --. b Master Transpoze yarım ton düşer. # Master Transpoze yarım ton yükselir. SHIFT' i basılı tutup,transpose düğmelerinden birine basarak Global >Transpose Control sayfasına atlayabilirsiniz. 15

20 16 Arka Panel Arka Panel 1. Nota sehpası delikleri Müzik sehpası Pa588 ile birlikte standart olarak satılmaktadır. Sehpanın bacaklarını bu iki deliğe oturtabilirsiniz. 2. SD CARD sürücüsü Secure Digital' den (SD) ya da MultiMedia (MMC) kartlardan data okumak ya da yazmak için bu sürücüyü kullanın. Not: Sürücü kullanımdayken kartı çıkarmayınız. Not: Bu sürücü içinde takılı olan kart,pa588'e USB port yoluyla bağlı olan bir bilgisayar ile de okunabilir. Bkz. ''USB'' sayfa USB bağlantısı USB Tip B (Tali/Alet) bağlantısı, USB 1.1 uyumlu (Full Speed).Pa 500 Türkiye'yi bir bilgisayara bağlamak üzere bu bağlantıyı kullanın ve Pa500 Türkiye'deki kart sürücüsü içine takılı olan bir karta/karttan data transfer edin. Daha fazla bilgi için bkz. ''CARD Bağlantısı'' sayfa --. MIDI Over USB sunulmuştur, böylece MIDI portun yerine bu bağlantıyı kullanabilirsiniz (Bkz. '' MIDI Üzerinden USB Nedir?" sayfa --). 4. MIDI arayüzü MIDI arayüzü; Pa588'i harici kontrollara (master keyboard,midi gitar,nefesli kontrol,midi akordiyon...),bir seri genişleticiye yada bir sequencer işletebilen bir bilgisayara bağlamanıza olanak sağlar. MIDI arayüzünün nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi için ''MIDI'' bölümüne bakın. IN Bu bağlantı bir bilgisayardan yada bir kontroldan MIDI datası alır. Bu bağlantıyı harici bir kontrolun yada bilgisayarın MIDI OUT'una bağlayın. OUT Bu bağlantı Pa 588'in klavyesi, kontrolları ve/yada dahili sequencer'i vasıtasıyla üretilen MIDI datasını gönderir. Bu bağlantıyı bir genişleticinin yada bilgisayarın MIDI IN' ine bağlayın. 5. DAMPER bağlantısı Cihaz ile birlikte verilen DS-2H damper pedalını bağlamak için bu jakı kullanın. Bu pedal, ayrıca Grand Piano RX sesi seçildiğinde yarı pedalı da destekler. 6. ASSIGNABLE PEDAL/SW bağlantısı Korg EXP2 yada XVP10 gibi bir devamlı yada ayak svici tipi bir pedal bağlamak için bu portu kullanın. Varsayılan olarak Glide'ı kontrol eder.

21 Arka Panel 7. PHONES Bu çıkışa bir çift kulaklık bağlayabilirsiniz Ohm (50 Ohm önerilir) empedanslı kulaklıklar kullanabilirsiniz. Bir çiftten daha fazla sayıda kulaklık bağlamak için bir kulaklık dağıtıcı kullanın. Not: Bu bağlantıya bir jak takıldığında,hoparlörler otomatik olarak kapanır. 8. OUT (L/MONO,R) bağlantıları Bir miksere,bir PA sisteme,bir güç monitörü setine ya da hi-fi sisteminize audio sinyal (sound) göndermek için bu balanssız bağlantıları kullanın.sinyali mono olarak çıkarmak için sadece L/MONO'yu kullanın. MASTER VOLUME sürgüsü ile çıkış seviyesini ayarlayın. Not: Bu MASTER VOLUME sürgüsü AUDIO INPUT' ların sinyal girişini kontrol edemez (aşağıya bakınız). 9. INPUT (L/MONO,RIGHT) Başka bir klavye/synthesizer, bir CD yada MP3 player yada bir mikser'in (power olmaksızın) çıkışına girmek için bu balanssız bağlantıları kullanın. Sinyal final mikse doğrudan gider. 10. DC 12V güç adaptörü bağlantısı Bu bağlantıya birlikte verilmiş olan güç adaptörünü bağlayın. 11. Kablo Tutucu Kablo sıkışmasını önlemek için güç kablosunu bu askıya sabitleyin. 12. STANDBY/ON düğmesi Bu düğme enstrümanı açar ve kapatır. On Enstrüman açıktır. Standby Enstrüman kapalıdır. 17

22 18 Hoşgeldiniz Canlı Performans Hoşgeldiniz Korg Pa588 dünyasına hoşgeldinz! Pa588 hem profesyonelce hem de ev kullanımı için günümüzde mevcut olan en güçlü müzikal enstrümandır. Yeni enstrümanınızın bazı özellikleri aşağıda sıralanmıştır: Farklı tuş ağırlıklarını dört bölüm ile kullanan yüksek kalitede ve gerçekçi RH3 klavye. Klavyenin çaldığınız nüansa nasıl tepki vereceğini belirleyen dokuz farklı şekilde ayarlanabilir dokunuş ayarı. Korg Epx teknolojisi (Piano experience) ile akustik piyanonun tellerinden gelen rezonansın ve damper pedalın mükemmel simulasyonu. Grand Piano FX sesinde damper pedalı ne kadar bastığınıza bağlı olarak vereceğiniz efekt miktarını kontrol imkanı. (Yarı pedal) Piano experience: Günümüzdeki pek çok piyano sampling teknikleri sadece ses kaydı gibi duyulurken, yeni Piano experience teknolojisi sesin hologramı gibi çalışarak sesin her türlü boyut ve detayını duyurur. Pa588'in tüm piyano sampling'i sesin doğallığını korumak için stereo kaydedilmiştir. Enstrümanın ifade aralığının genişlemesi için farklı dinamik seviyeleri yakalanmıştır. Bütün bunların da ötesinde, Pa588 tuşun bırakılıp çekicin dönüş sesi ve telin damper rezonansını da kullanabilir. Pa588'in sesinin detaylarına verilen bu önem, dokunarak verilen her nüansa tepki vererek her müzikal hareket anlam katar. Klasik müziğin doğru yorumlanabilmesi için alternatif temperamentler. RX Teknolojisi, Pa588'in her safhada synth özelliklerinden ekrana ve bunların birlikte çalışmalarına kadar mekanizmasını işleten gelişmiş teknoloji Seslerle istediğiniz şekilde oynayabilmenizi sağlayan master EQ. Klavye sesleri ve efektlerinin hızlı ayarı için, 256 Performans yeri,ve 1280 den daha fazla önceden yüklenmiş Single Touch Settings (STS). Yaklaşık 320 önceden yüklenmiş ritm. (448 fabrika bölümü + 64 user bölümü mevcuttur.) Gitar modu dahil style record ve edit. Pad Record ve Edit. Crossfader ile XDS çift Sequencer. Tam-özellikli 16-trak sequencer. Songbook iletamamen değiştirilebilir müzik veri tabanı, kolay şarkı çağırma. Yüksek-kalite input/giriş (ADC) ve output/çıkış (DAC) audio konvertörler. Dokunmatik ekran Touchview grafikli kullanıcı arayüzü. Tam programlanabilir sürgü ve switch. 2 x 15 Watt dijital anfi. Bir adet bilgisayara bağlanmak için USB 1.1port. Bu port dosya transferi ve MIDI bağlantısı için kullanılabilir. (PC için MIDI arayüzü olmadan) Powerful EDS (Enhanced Definition Synthesis) Korg ses üretim sistemi. En iyi profesyonel synthsizer'larımızda bulunur. Pa588 canlı kullanılmak üzere çok dikkatlice dizayn edilmiştir.realtime kelimesi bu enstrüman için tam oturan bir anlam taşımaktadır.performanslar, keyboard üzerindeki tüm trakların ve uygun lerin anında seçimini sağlar; STS ler, keyboard traklarının bir an için seçimini sağlar; ritmler, realtime çalmanız için realtime destek rehberleridir; Songbook, karmaşık bir müzik database den bir song seçmenin en çabuk yoludur. 80 ses polifoni. Data yüklerken enstrümanı çalabilmeyi sağlayan OPOS (Objective Portable Operating System) işletim sistemi. Yeni özellikleri ve gelişmeleri yüklemek için İşletim Sistem güncellenmesi. Enstrümanınız asla eskimeyecek! Herhangi bir sistem güncellenmesi için Solid State Disk (SSD) - bilinen ROM hafızayı yerleştirmenin akıllıca bir yolu. Datanızın güncel ve güvenilir olarak depolanması için SD (Secure Digital) ve MultiMedia (MMC) hafıza kartı sürücüsü. General MIDI Level 2 ses -uyumluluğu. 882 fabrika sesi ve 56 drum kit user ses ve 64 user drum kit. MIDI trakları için dört multiefekt prosesörü, 124 efekt. REMS teknolojisi ile oluşturulmuş mükemmel gitar efektleri. Canlı Performans Easy Mode (Kolay Mod) Teknik konularla uğraşmaktansa çalmayı tercih eden bir müzisyenseniz, Pa588'i Easy modda kullanabilir ve çoğu özellliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

23 Hoşgeldiniz Faydalı Linkler Faydalı Linkler Kutuda Bulunanlar Tercih edeceğiniz Korg Satıcısı,yalnızca bu keyboardı satan değil aynı zamanda hardware ve software tüm aksesuarlarını da satan bir yer olmalıdır.satıcıdan daha fazla Sound, ve diğer yararlı müzik malzemelerini talep etmelisiniz. Her Korg Satıcısı size yararlı bilgiler verebilmelidir. İlave hizmetler için onlara telefon edebilirsiniz. Bağlantı kurabileceğiniz adresler : Türkiye Can Elektronik Ltd, Galipdede Cad. No. 20 Tünel Beyoğlu İstanbul Tel: / canelekt@prizma.net.tr Pa588'inizi aldıktan sonra, kutu içinde aşağıda sıralanmış olan malzemelerin bulunup bulunmadığını kontrol ediniz.eğer bazı malzemeler yoksa, hemen satın aldığınız Korg Satıcısını arayın. Pa588 Müzik standı Piyano standı DS-2H damper pedalı AC güç adaptörü Güç kablosu Kullanıcı kılavuzu Aksesuar CD'si (USB sürücüsü ve ek kılavuzları içerir.) ABD KORG USA, 316 South Service Raod,Melville, New York, 11747, USA Tel , Fax İngiltere KORG UK Ltd, Newmarket Court, Kingston, Milton Keynes, Buckinghamshire, MK10,0AU Tel info@korg.co.uk Ayrıca, software bulabileceğiniz ve bilgi alabileceğiniz, birçok Korg distribütörünün web sayfalarına internet üzerinden ulaşabilirsiniz. İngilizce olarak size faydalı olacak web sayfaları: Korg USA Korg İngiltere Korg Kanada İşletim sistemini ve çeşitli sistem dosyalarını (örneğin,fabrika datasının tam backup ı) bulabileceğiniz web sayfası: Korg İtalya Başka faydalı bilgileri dünya çapında diğer Korg web sitelerine girerekten bulabilirsiniz.bu sitelerden bazıları: Can Elektronik (Türkiye) Korg Inc. (Japonya) Gaffarel Musique (Fransa) Korg & More (Almanya) Esound (İtalya) Letusa (İspanya) Bu Kılavuz Hakkında Bu kılavuz dört bölüme ayrılmıştır: Giriş, alete ve temel işlemlere bakışı içeren bölüm. Hızlı Rehber, bir seri pratik kullanımı içeren bölüm. Ekler, Gelişmiş bir kullanıcının data listelerini ve faydalı bilgileri bulabileceği bölüm. Daha fazla bilgiyi aksesuar CD'sinde bulabilirsiniz. Bu kılavuzda aşağıdaki kısaltmaları bulacaksınız. PERF Parametre, sayfa menüsünden "Write Performance" komutu seçilerek bir performansa kaydedilebilir. PERFSty Parametre, sayfa menüsünden "Write Style Performance" komutu seçilerek mevcut ritm performansına kaydedilebilir. STS Parametre, mevcut ritm yada SongBook girişinin Single Touch ayarlarına kaydedilebilir. Ritme kaydetmek için Style Play modundayken sayfa menüsünden "Write STS" komutunu seçin. SongBook girişine kaydetmek için (ritmin yada şarkı tipinin) SongBook modunun Book Edit 1 sayfasındaki "Write STS" seçeneğini işaretleyin. GBL Parametre, sayfa menüsündeki "Write Global" komutlarından biri ile Global'e kaydedilebilir. Pek çok Global alanı mevcuttur ve her bağlantılı parametre için GBL kısaltması parametre isminin karşısında gösterilecektir. SB Parametre, bir SongBook girişine kaydedilebilir. 19

24 20 Hoşgeldiniz Orjinal Datanın Backup Yapılması Orjinal Datanın Backup Yapılması Orjinal datanın backup kopyası aksesuar CD'sinde ve websitemizde ( Pa588'i eski durumuna getirmek için indirip kullanabilirsiniz. Musical Resource'ları (Sesler, performanslar ve ritmler) değiştirdiğinizde, kaza ile data kaybını önlemek için sık sık backup kopyalarını almanızı öneririz. İşletim Sisteminin Yüklenmesi Pa588'izin Korg tarafından sürülen işletim sisteminin yeni versiyonları ile sürekli olarak yenilenebilir.işletme sistemini indirebilirsiniz.sitede işletim sistemi ile sunulan talimatları okuyunuz. Media Edit modunun Utility sayfasına giderek Pa588 içine yüklenmiş olan işletim sisteminin versiyonunu görebilirsiniz. Fabrika Datasının Yeniden Yüklenmesi Orijinal Fabrika Datasına ihtiyacınız olduğunda,bunun bir kopyası size Aksesuar CD'si ile zaten sunulmuş bulunmaktadır. Ayrıca bir backup kopyası oluşturabilirsiniz. Uyarı: Pa588 için sağlanan müzikal kaynaklar dışındaki modellerin datalarının yüklenmesi data kaybına yolaçabilir. Daha önceki Pa serileri (Pa80, Pa1X, Pa800) ve I serisi için oluşturulmuş müzikal kaynakların yüklenmesine bazı sınırlamalar ile izin verilir.

25 Başlangıç AC Güç Kablosunu Bağlamak Başlangıç Standı Kurmak Ses Kontrolu Yeni 588'inizi kullanmaya başlamadan önce birlikte verilen piyano standını kurmalısınız. Master Volume Müzik Standını Kurmak Yeni 588'inizle beraber standart olarak verilen müzik standı bulunur. Bacaklarını arka panelde bu iş için ayrılan iki deliğe oturtun. Damper Pedalı Birlikte verilen DS-2H damper (sustain) pedalını arka paneldeki DAMPER bağlantısına takın. Bu pedal, Grand Piano FX sesinde yarı pedallamayı da destekler. Cihazın tüm ses düzeyini kontrol etmek için MASTER VOLUME sürgüsünü kullanın. Bu sürgü,dahili hoperlorlara giden ses düzeyini, ana (L/MONO & RIGHT) OUTPUT ları ve PHONES bağlantısını kontrol eder. INPUT bağlantılarına giren sesi ise kontrol etmez. Not: Orta seviye ile başlayıp,daha sonra MASTER VOLUME'ü yükseltiniz.volümü çok uzun süre rahatsız edici bir konumda tutmayınız. Klavye, Ritm ve Şarkı Ses Düzeyi AC Güç Kablosunu Bağlamak Verilmiş olan AC power adaptörünü enstrümanın arkasında belirlenmiş olan sokete bağlayın. Uyarı: Yalnızca verilmiş olan adaptörü yada Korg tarafından önerilen adaptörü kullanın. Diğer adaptörler benzer olabilir, ancak enstrümanınıza zarar verebilir. Enstrümanı Açmak ve Kapamak Enstrümanı açmak için arka panelde bulunan STANDBY/ON düğmesine basın. Ekran cihazın açıldığını gösterecek ve ışığı yanacaktır. Enstrümanı kapatmak için arka panelde bulunan STANDBY/ON düğmesine bir kez daha basın. Uyarı: Enstrüman kapatıldığında, RAM (Sequencer modu içinde k kaydedilmiş yada edit edilmiş olan şarkı) içinde bulunan tüm data kaybedilecektir. Ancak,SSD hafıza içinde bulunan data (Fabrika data, user sesler, performanslar ve ritmler) korunacaktır. Realtime trakların (RT: Klavye), pad ve ritm akkompanya traklarının (ACC: davullar, perküsyon, bas..) ve Song traklarının (SEQ) birbiriyle bağlantılı ses düzeyini kontrol etmek için BALANCE sürgüsünü kullanın. Not: Bu sürgü sequencer ve ses modlarında çalışmaz. Style Play modundayken bu sürgü Realtime (klavye) trakları ve akkompanya (ritm) ve pad trakları arasında denge sağlar. Song Play modundayken bu sürgü Realtime (klavye) trakları ve Sequencer ve Pad trakları arasında denge sağlar. Sequencer Balance Sürgüsü BALANCE sürgüsü sequencerler (Sequencer 1 ve Sequencer 2) üzerindeki ses düzeyini ayarlar. Sequencer 1 i maksimum seviyeye, Sequencer 2 yi ise sıfıra ayarlamak için bu sürgüyü tam sola çekin. Sequencer 1 i sıfıra, Sequencer 2 yi maksimum seviyeye ayarlamak için bu sürgüyü tam sağa çekin. Her iki Sequenceri de aynı seviyeye ayarlamak için bu sürgüyü ortaya getirin. Not: Enstrüman açıldığında,bir şarkıyı minimum seviyede başlatmaktan sakınmak için bu sürgüyü ortaya getirin. 21

26 22 Başlangıç Kulaklıklar Kulaklıklar MIDI Bağlantıları Kulaklıkları klavyenin arkasında bulunan PHONES çıkışına bağlayabilirsiniz..empedansı Ω olan (50Ω olanı öneririz) kulaklıkları kullanabilirsiniz.bir çiftten daha fazla kulaklık bağlamak için bir kulaklık amplifikasyon dağıtıcısı kullanın. Bir harici kontroller, yani bir master keyboard,bir MIDI gitar,bir nefesli kontroller,bir MIDI akordeon ya da bir dijital piano ile Pa588'nizin içinde bulunan sesleri çalabilirsiniz. Ayrıca Pa588 ile diğer MIDI cihazları kontrol edebilir yada cihazınızı harici bir sequencer ile kullanmak üzere bilgisayara bağlayabilirsiniz. MIDI bağlantılarına alternatif olarak, bilgisayarınıza doğrudan bağlanmak için USB portunu kullanabilirsiniz. Audio Çıkışları Audio çıkışlar,pa588'inizi bir harici amplifikasyon sistemine bağlamanızı sağlar. Stereo. İki mono kabloyu ana L/MONO, RIGHT çıkışlarına bağlayın.diğer kabloları da mikserinizin stereo kanallarına, iki mono kanalına, iki monitöre yada CD, LINE IN yada audio sisteminizin TAPE/AUX girişine bağlayın. Audio sisteminizin PHONE girişlerini kesinlikle kullanmayın! Mono. Mono kablonuzu sadece L/MONO çıkışına, diğer ucunu da mikserinizin, monitörünüzün, CD'nizin tek bir kanalının yada audio sisteminizin TAPE/AUX girişine bağlayın. (Anfiyi mono moduna almadığınızda sadece o kanalı duyarsınız.) Audio Girişleri Enstrümanın arkasında bulunan IN bağlantılarına herhangi bir diğer müzik enstrümanını bağlayın. Bir mikrofon bağlamak için harici bir preampli yada mikser kullanın. Giriş seviyesini ayarlamak için cihazınvolume kontrolunu kullanın. Parazit (yada kesilme) olmamasına dikkat edin. Bağlı cihazın ses düzeyinin nasıl ayarlanacağı aşağıda anlatılmıştır: Ses, Pa 588'in çıkışında duyuluyorsa çok düşüktür, bağlı cihazın çıkış seviyesini yükseltmelisiniz. Ses mükemmelse sorun yoktur. Gürültü varsa,ses mükemmel seviyeye gelene kadar seviyeyi biraz düşürmelisiniz. Demo Pa588'in gücünü duyabilmek için mevcut demo şarkılarını dinleyebilirsiniz. Seçenek olarak pek çok demo şarkısı vardır. 1. STYLE PLAY ve SONG PLAY düğmelerine birlikte basın. Işıkları yanıp sönecektir. Bu noktada başka tüm hiçbir tuşa basmazsanız tüm demo şarkıları çalmaya başlayacaktır. 2. Dinlemek üzere mevcut seçeneklerden birini seçin. 3. Ekrandaki STOP düğmesine basarak yada MODE düğmelerinden herhangi birine basmak suretiyle Demo modundan çıkarak şarkıyı durdurun.

27 Terimler Sözlüğü Ses Terimler Sözlüğü Başlamadan önce,pa588'in çeşitli unsurları hakkında kullanacak olduğumuz isimleri ve terimleri tanımak biraz zamanınızı alacaktır. Bu bölümde, Pa588'in çeşitli anahtar unsurlarının kısa açıklamalarını bulacaksınız.profesyonel aranjör (Pa) keyboard bilinen Synthesizer ve Workstation lardan daha farklı bir terminoloji kullanmaktadır.bu bölümde isim ve fonksiyonlarla tanışarak, gerçek bir müzikal performans oluşturmak üzere, Pa588'in tüm farklı parçalarının çalışma birlikteliğini çok daha iyi anlayacaksınız. Bu, sizin Kullanıcı Kılavuzunun kalanı dışında da kazanımlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Ses Ses, bir performansın en temel öğesidir. Temel olarak ses,edit edilebilen, save edilebilen,geri çağırılabilen ve bir traka tahsis edilebilen çalınabilir bir enstrüman (piano,bass,sax,gitar...) tınısıdır.ses tekbaşına Sound modu içinde keyboard üzerinde çalınabilir.style Play modu yada Sequencer modu içinde, sesler istenildiği gibi Sequencer traklarına,ritm traklarına ya da Keyboard traklarına tahsis edilebilirler. Ritm Rtim, profesyonel aranjör klavyenin kalbidir. Temel seviyesinde, bir ritm sekiz parçadan ya da traktan oluşacaktır. Varyasyon Her bir ritm için dört varyasyon vardır.genel olarak,her bir Varyasyon diğerlerinin çok az farklı bir versiyonudur. Varyasyon 1 den Varyasyon 4 e kadar gittikçe,aranjmanlar çok daha kompleks olacaktır ve birçok partiler (Traklar) ilave edilebilir. Bu size, ritmin orijinal duygusunu kaybetmeden performansınıza daha fazla dinamik aranjman katmanızı sağlayacaktır. Fill-in Bir performans sırasında, bir davulcu korodan bir soloya geçişte genellikle bir fill (arayı doldurma) çalar bu olaya ekstra dinamikler ilave eder ve tekrarlardan gelecek sıkıcılığı önler. Pa588, her bir ritm için özel olarak programlanmış üç adet Fill-in sunar. Fill-in yalnızca davullar olabileceği gibi enstrümantasyon ile davullar, hatta sessiz bir ara bile olabilir. Intro ve Ending Her bir ritm, müzikal sunuşlar ve bitiş seti ile performansınızın daha iyi ve güzel olmasını sağlar. Intro ve Endingin uzun ya da kısa versiyonları, genelde daha çok armonik olarak önceden özenle hazırlanmış ve daha sonra sabitlenmiş bir akorla sağlanır. Count-in (Sayma) ritm Intro da olanaklar içindedir. Drum Pad Drum (Davul) trakı, bir davul kitinin standart enstrümanlarıyla çalınan tekrarlanan bir ritmik müzik cümlesi sağlayacaktır. Pad'ler tek-traklık ritmler gibilerdir. PAD tuşlarını kullanarak aktif hale getirilebilir. Tekli seslerde realtime çalmak için kullanıladikleri gibi, kısa ve sürekli tekrarlayan ritme uyumlu parçalar ile de kullanılabilirler. Perküsyon Çeşitli perküsyon enstrümanlarıyla çalınan ilave bir müzik cümlesi Perküsyon trakı ile sağlanır. Davul ve Perküsyon trakları,keyboard üzerinde çalınan notalara ve akorlara bakmaksızın devamlı olarak aynı cümleyi çalacaktır,ancak her ikisine de farklı bir Davul Kiti ya da kendi edit ettiğiniz bir Kiti tahsis etmeniz mümkündür. Bas ve Akkompanya Bas trak ve beş adete kadar ilave edilebilen ritm trakları, müziğe uyumlu olarak ve Davul ve Perküsyon traklarıyla senkron içinde her bir müzikal cümleyi çalacaktır.ancak bu traklar vasıtasıyla çalınan notalar, keyboard üzerinde bastığınız akor gelişimlerini takip etmek üzere değişecektir. Tekrarla,seçtiğiniz herhangi bir ses bir içindeki herhangi kit bir traka tahsis edilebilir. Klavye Trakları Ritm traklarına ilaveten, dörde kadar ilave parti real-time olarak keyboard üzerinde çalınabilir. Bu klavye trakların her biri tuşların belirli dizilerine ya da velositilerine göre sınırlanabilir,ancak genelde split noktasının üstünde (Upper) ve bir altında(lower) çalmak üzere üç yer tahsis edilebilir. Bu size,birlikte yayılan Upper sesler sağlar. Split noktası klavye üzerindeki harhangi bir notaya setlenebilir.ritmlerle çalmanıza ilaveten, bu aynı klavye trakları sizin Sequencerla da çalmanıza olanak verecektir. STS (Single Touch Ayarları) Single Touch ayarları size,bir performans sırasında sesler içinde geniş varyasyon sağlayarak klavye traklarının herbirine verilen sesleri anında tek bir düğmeye basmakla değiştirmenizi sağlar. Dört STS (Single Touch ayarı) her bir ritm ya da SongBook girişi ile birlikte save edilebilir. 23

28 24 Terimler Sözlüğü Performance Ensemble Logolar Ensemble özelliğini açarak, klavye traklarının biri üzerinde çalınan tek bir nota, tam akor seslendirmesi oluşturmak üzere ilave notalarla süslenecektir. Ensemble,ritm çalıyorken akora bakarak ilave edilecek notaları bilir. Ayrıca Ensemble parametreleri ilave edilecek olan seslendirme tipini basit bir tek nota armoniden tam bir Brass bölümüne kadar - hatta marimba dahil ses titremesini - bile seçmenize olanak verir. Pa500 Türkiye'nizin ön panelinde üç logonun yer aldığını göreceksiniz,bunların ne olduğunu merak edebilirsiniz. Aşağıda her birinin açıklamaları verilmiştir. Performans Performans, bir ritmi (tüm uygun seslerle), klavye trakları (tüm uygun seslerle) ve bunların tüm Single Touch ayarları, Tempo,transpozisyonu vs... hatırlatabilecek tek bir Pa588 ayarı üzerindeki ayarların çoğunu kapsayan unsurdur. Performans, Performans banklarının biri içine atılabilir ya da SongBook fonksiyonunu kullanarak bir database formatı içinde kaydedilebilir. Sequencer Sequencer bir kayıt edicidir, böylece performansınızı yakalayabilir ve dinleyebilirsiniz. Pa588 sequencer farklı modlar içinde fonksiyon görebilir. Backing Sequence modu içinde,her bir ritm elementi ve her bir Real-Time (Klavye ve pad ler) elementi tek bir geçiş içinde ayrı bir trak üzerine kaydedilebilir. Bu, bir şarkının çok hızlı kaydedilmesine çok yardımcı olabilir. Sequencer, ayrıca her bir trakı bağımsız olarak aynı anda kaydedebildiği bilinen 16-trak çizgisel sequencer olarak da çalışır. Pa588'in her safhada sentez özelliklerinden ekrana ve bunların birlikte çalışmalarına kadar mekanizmasını işleten gelişmiş teknoloji. General MIDI(GM) mevcut farklı üreticilerin GM uyumlu enstrümanları arasında sesler ve mesajların uyumluluğunu sağlayan bir standarttır. Örneğin; herhangi bir GM uyumlu bir cihaz üzerinde yapılan ve GM olarak save edilen şarkılar, Pa588 üzerinde doğrudan playback yapılacaktır.

29 Temel Arayüz Bilgileri Touchview Grafikli Kullanıcı Arayüzü Temel Arayüz Bilgileri Touchview Grafikli Kullanıcı Arayüzü Pa588 Korg patentli dokunmatik ekran temelinde,kolay kullanımlı grafikli kullanıcı arayüzü özelliği taşır. Kullanıcı arayüzünün temel elemanları aşağıda sıralanmıştır: EXIT düğmesine bastıktan sonra pencere kapanır ve altında bulunan sayfa yeniden görüntüye gelir. Sayfalar Parametreler,ekranın en alt bölümünde adresleme yapan etiketlere dokunaraktan seçilmek üzere ayrı sayfalar içine gruplanmışlardır. Menüler ve Bölümler Sayfalar, MENU düğmesine bastığınızda açılan Edit menü içindeki adresleme düğmelerine dokunarak seçilmek üzere bölümler içinde gruplanmışlardır. Diyalog Kutuları Seçilen pencereye benzer olarak,dialog kutuları sayfanın altında görüntüye gelir.pa1x in cevabını vermek için display üzerinde bulunan düğmelerden birine basınız.dialog kutusu kapanacaktır. Sayfa menüleri Seçilebilen Bölümler Ses, ritm, STS, Pad yada Şarkı ismi yanında görülen üçgen bunu seçip başka bir elementle değiştirebileceğinizi gösterir. Unsurun adına dokunduğunuzda seçim ekranı gelecektir. Her sayfanın üst sağ köşesinde bulunan ikona basınız, mevcut sayfa için uygun komutlar ile bir menü görünecektir. Seçmek üzere mevcut komutlarıdan birine dokununuz. (Ya da komut yok seçimi ile,ekrandan bunu kaldırmak üzere başka herhangi bir yere basınız). Üstüste Gelen Pencereler Bir ses,ritm ya da şarkı ismine bastığınızda, mevcut sayfanın üzerine seçtiğiniz pencere açılır. Pencere içinde bir unsuru seçtikten yada Pop-Up menüleri Bir parametre ismine bitişik bir ok göründüğünde,bir pop-up menü açmak için buna basınız. Mevcut seçeneklerden herhangi birini seçiniz. (ya da menüden bunu kaldırmak için başka herhangi bir yere basınız). 25

30 26 Temel Arayüz Bilgileri Touchview Grafikli Kullanıcı Arayüzü Check/Kontrol kutuları Listeler ve kaydırma çubukları Parametrelerin bu çeşidi on ya da off konumuna dönmeyi sağlar yani açar ve kapar. Durumlarını değiştirmek için bunlara basınız. Çeşitli datalar kadar disket üzerindeki dosyalar da listeler halinde görünür. Liste içeriğini taramak için tarama çubuklarını kullanabilirsiniz. Sayısal Alanlar Kaydırma çubuğu Sayısal bir değer edit edilebiliyorsa numara penceresini açmak için sayıya ikinci kez basın. Liste Sürgüler Alternatif olarak bir numara alanına dokunarak basılı tutun. Daha sonra değeri arttırmak için parmağınızı sağa, değeri çoğaltmak için sola götürün. Bu, aynı zamanda, Style Play, Song Play ve Sequencer modlarının ana sayfalarındaki tempo sayısal alanını da içerir. Bir sürgünün pozisyonunu değiştirmek için,bunu seçin ve daha sonra pozisyonunu değiştirmek üzere TEMPO/VALUE kadranını kullanın.bir alternatif olarak; parmağınızla sürgüye dokunun ve tutun.daha sonra pozisyonu değiştirmek için sürgüyü aşağı ya da yukarı hareket ettirin. Alfabetik alanlar Bir metin seçeneğinin altı çizildiğinde,seçeneklerin listesini açmak için buna ikinci kez basınız. Edit edilebilir isimler Bir isim yanında (Text Edit) düğmesi göründüğünde,text Edit penceresini açmak için buna basınız ve ismi edit ediniz. Düğmeler Düğme' nin pozisyonunu değiştirmek için,bunu seçiniz ve daha sonra pozisyonunu değiştirmek üzere TEMPO/VALUE kadranını kullanın. Bir alternatif olarak; parmağınızla bir düğmeye dokunun ve tutun. Daha sonra bu düğmeyi saat yönünde döndürmek için parmağınızı yukarı (yada sağa) hareket ettirin, yada düğmeyi saatin aksi yönünde döndürmek için parmağınızı aşağı (yada sola) hareket ettirin. İkonlar Çeşitli ikonlar bir dosya,bir Song,bir klasörün tipini belirlemeye yardımcı olurlar.

Önemli Güvenlik Uyarıları

Önemli Güvenlik Uyarıları Önemli Güvenlik Uyarıları Bu talimatları okuyunuz. Bu talimatlara uyunuz. Tüm ikazlara önem veriniz. Tüm talimatları birbiri ardına izleyiniz. Aleti suya yakın bir yerde kullanmayınız. Ana güç aletleri

Detaylı

PA55TR BALANCE SÜRGÜSÜ GİRİŞ 1.HOŞGELDİNİZ

PA55TR BALANCE SÜRGÜSÜ GİRİŞ 1.HOŞGELDİNİZ KULLANIM KILAVUZU PA55TR BALANCE SÜRGÜSÜ...3 GİRİŞ...4 1.HOŞGELDİNİZ...5 Yararlı adresler...5 İşletim sisteminin yüklenmesi...7 Fabrika datasını tekrar yükleme...7 2.BAŞLANGIÇ...8 Enstrümanı açma kapama...8

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

OTDR Testi Hızlı Referans Kılavuzu

OTDR Testi Hızlı Referans Kılavuzu Tuşlar OTDR Testi Hızlı Referans Kılavuzu Tuş Ad Tuş Fonksiyonu Güç OTDR'yi açmak veya kapatmak için basın ve basılı tutun (yaklaşık 1 san.) Test ve Muayene veya VFL Menu L ve R Sekme tuşları Ok tuşları

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz KORG PA800 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4735211

Kullanım kılavuzunuz KORG PA800 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4735211 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki KORG PA800 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını

Detaylı

USB KATLANIR PIYANO KILAVUZ

USB KATLANIR PIYANO KILAVUZ KATLANIR PIYANO SİSTEM GEREKSİNİMLERİ: Sayfa 1 DONANIM: 2.4 GHz ya da daha hızlı Intel Pentium 4 ya da uyumlu işlemcili PC. 128 MB ya da daha fazla RAM. 100 MB boş hard disk alanı. WDM, ASIO, ya da DirectSound

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

DJCONTROL COMPACT VE DJUCED 18 İLE BAŞLAMA

DJCONTROL COMPACT VE DJUCED 18 İLE BAŞLAMA DJCONTROL COMPACT VE DJUCED 18 İLE BAŞLAMA KURULUM DJControl Compact'unuzu bilgisayarınıza bağlayın DJUCED 18 uygulamasını yükleyin DJUCED 18 uygulamasını başlatın Daha fazla bilgi (forumlar, eğitim malzemeleri,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 MIG Tabanca Bağlantısı 2 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Kırmızı) Torçtan su soğutma ünitesine dönen su için. 3 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Mavi) Su soğutma ünitesinden torca giden

Detaylı

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe PCH-2016 7025575 PlayStation Vita sisteminizin ilk kez kullanılması 5 saniye basılı tutun PS Vita sisteminizi açın. Sisteminizi ilk kez

Detaylı

Transformer TF201 için SSS

Transformer TF201 için SSS Transformer TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili

Detaylı

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU ÖNSÖZ: Delta IFD8520 izoleli adreslenebilir RS-232 RS-422/RS-485 çevirici, RS-422/RS-485 'den RS-232 protokolüne haberleşme arabirimi

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ 3 Kg - 6 Kg - 15 Kg - 30 Kg DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No : 19 4. Levent / İstanbul Tel : 0212-283 37 15

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. Speed Dome Kamerayı D-MAX protokolünde kullanıyorsanız. 3.PRESET İŞLEMLERİ KONTROL KOMUTLARI A. Preset

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Messenger ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM Messenger yazılımının kurulması 1. VideoCAM Messenger

Detaylı

MP10 Ön Panel Önbakış

MP10 Ön Panel Önbakış Tekli Tuş Fonksiyonları MP10 Ön Panel Önbakış (1) Voices Tuşu Keyboard tuşlarını kullanarak 88 enstrüman sesinden birini seçer. (2) Piano Tuşu Kısa yoldan 1 Grand Piano sesine geçer. (3) Layer Tuşu Daha

Detaylı

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ MODEL OP-CN4 ARTIMSAL SAYICI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen şekilde yapınız. 2. Elektriksel

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon Serisi E Type için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Falcon Serisi E Type için geçerlidir. falcon serisi Bu kullanma kılavuzu Falcon Serisi E Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir.

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir. falcon b type Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün içerisindeki kılavuz ile Önsöz Değerli

Detaylı

KORG pa80 Profesyonel Aranjör

KORG pa80 Profesyonel Aranjör KORG pa80 Profesyonel Aranjör Kullanım Kılavuzu Türkçe Ver.1.0 ----------------------------------------------------------------------------------------------------- BALANS SÜRGÜSÜ Aleti açtığınızda Balans

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

PHONAK INVISITY PROGRAMLAMA IPU SOFTWARE 1.0. KULLANICI ve TANITMA KILAVUZU

PHONAK INVISITY PROGRAMLAMA IPU SOFTWARE 1.0. KULLANICI ve TANITMA KILAVUZU PHONAK INVISITY PROGRAMLAMA IPU SOFTWARE 1.0 KULLANICI ve TANITMA KILAVUZU ĐÇĐNDEKĐLER Güvenlik ve Genel Tanım 3 Teknik Özellikler 4-12 Çevre Bilgisi,Cihaz Kullanımı ve Hatırlatmalar 13 Nakliye,Bakım ve

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. monza Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz Değerli Piranha

Detaylı

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

STREET BASKETBALL KULLANIM KILAVUZU

STREET BASKETBALL KULLANIM KILAVUZU STREET BASKETBALL KULLANIM KILAVUZU ÖZEL NOT Street Basketball oyununu tercih ettiğiniz için teşekkür etmek istiyoruz, kullanıcının güvenliği için, lütfen kullanmadan önce talimatları okuyunuz. Bu kılavuzda

Detaylı

KULAKLIKLAR KULLANIM ve TANITMA KILAVUZU

KULAKLIKLAR KULLANIM ve TANITMA KILAVUZU ÇEVRESEL ( CIRCUM AURAL) MĐKROFONLU (HEADSET) KULAKLIKLAR KULLANIM ve TANITMA KILAVUZU HMD 280 HMD 281 HMD 25 HMD 46 ĐÇĐNDEKĐLER Teşekkürler ve Đndeks 2 Çihazın tanımlaması 3 Teknik özellikler 4 Çevre

Detaylı

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı Türkçe AV320E2+ Doküman Tarayıcı Avision Inc. 1. Giriş Aşağıdaki şekil, paketin içinde bulunan malzemeleri göstermektedir. Lütfen kontrol listenizdeki tüm parçaları kontrol ediniz. Tüm parçalar paketin

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Pa800 Versiyon 1.50'deki Yeni Fonksiyonlar

Pa800 Versiyon 1.50'deki Yeni Fonksiyonlar 1 Pa800 Versiyon 1.50'deki Yeni Fonksiyonlar Pa800 Versiyon 1.50'deki Yeni Fonksiyonlar MP3 Modu Aşağıdaki fonksiyonlar işletim sistemi 1.50'a yükseltildiğinde eklenecektir. MP3 dosyalarını çalmak 8 MP3

Detaylı

TURKÇE KULLANIM KİTABI

TURKÇE KULLANIM KİTABI TURKÇE KULLANIM KİTABI İlk Kullanım; 1.1 PAKET İÇERİĞİ 1- Taşıma Çantası 2-2 adet 2mt yüksek-gerilim dayanıklı uçlu bağlantı kablosu ( bir kırmızı ve bir mavi) 3-1 adet yüksek-gerilim dayanıklı uçlu 2mt

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU EPA100 cihazınızı USB ile bilgisayarınıza bağlayarak çeşitli ayarlar yapabilir, okunan değerlerin grafiğini çıkartabilir, cihaz üzerinde yaptığınız bütün fonksiyonlara

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu. PlayStation Dünyasına Hoş Geldiniz. Bu Hızlı Başlangıç Kılavuzu ile PS4'ünüzü kurun ve çalıştırın.

Hızlı Başlangıç Kılavuzu. PlayStation Dünyasına Hoş Geldiniz. Bu Hızlı Başlangıç Kılavuzu ile PS4'ünüzü kurun ve çalıştırın. PlayStation Dünyasına Hoş Geldiniz Bu Hızlı Başlangıç Kılavuzu ile PS4'ünüzü kurun ve çalıştırın. Hızlı Başlangıç Kılavuzu Türkçe CUH-1216A / CUH-1216B 7026992 Başlarken TV'nize bağlayın. PlayStation 4

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

T I M E R TR Kullanım

T I M E R TR Kullanım TR Kullanım TIMER 1 2 ON/OFF 3 CALC 6 4 TIMER 5 7 2 Çalıştırma ve emniyet kurallarını dikaktlice okuyunuz! Emniyet kuralları Evinizde kullandığınız elektrik değrlerinin cihazın çalışması için gerekli değerleri

Detaylı

5.1 MULTIMEDYA HOPARLÖR SİSTEMİ JSM-05

5.1 MULTIMEDYA HOPARLÖR SİSTEMİ JSM-05 5.1 MULTIMEDYA HOPARLÖR SİSTEMİ JSM-05 KULLANMA KILAVUZU ÖZELLİKLER Ses gücü : 8W 5 + 25W(RMS) Sürücü birimler :3 5 dolu saha manyetik olarak koruma + 5.25 subwoofer Frekans alımı : Satellites: 120Hz

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller;

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; crow series Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; Crow Plus (2GB) Crow Ultra (4GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün içerisindeki

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Charger X Type model Oto Radyo Medya oynatıcı için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Charger X Type model Oto Radyo Medya oynatıcı için geçerlidir. charger x type Bu kullanma kılavuzu Charger X Type model Oto Radyo Medya oynatıcı için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

ADAGIO XDP500- SB Mat Siyah

ADAGIO XDP500- SB Mat Siyah ADAGIO XDP500- SB Mat Siyah Piyano tuş ağırlığında 88 tuş Çok fonksiyonlu arka aydınlatmalı LCD ekran Ayarlanabilir tuş hassasiyeti ( 5 level ) 128 PCM Ses, 1 drum set 8 set klavye perküsyonu 99 stil ritm

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu. Türkçe CUH-1116A 7026137

Hızlı Başlangıç Kılavuzu. Türkçe CUH-1116A 7026137 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Türkçe CUH-1116A 7026137 Başlarken TV'nize bağlayın. PlayStation 4 sisteminizi TV'nize bağlamak için aşağıdaki -. adımları uygulayın. Arkadan görünüm AC IN bağlantı noktası HDMI

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu

HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu HP Elite Autofocus Web Kamerası Kullanıcı Kılavuzu v4.2.tr Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Buradaki bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Detaylı

BOXER. Contents TANITIM GÜVENLİK NAKİNEYİ KULLANMADAN ÖNCE, BU TALİMATLARI DİKKATLİCE OKUYUNUZ. UYARI

BOXER. Contents TANITIM GÜVENLİK NAKİNEYİ KULLANMADAN ÖNCE, BU TALİMATLARI DİKKATLİCE OKUYUNUZ. UYARI User manual Contents TANITIM Boks makinesi, bilgisayarla donatılmış, güç ölçmek için dizayn edilmiş bir makinedir. Boks makinesi, eğlence mekanlarında, oyun salonlarında ve eğlenceye yönelik mekanlarda

Detaylı

ADF Transfer Kılavuzu

ADF Transfer Kılavuzu ADF Transfer Kılavuzu Writen By Agony PC'yi AMIGA'ya BAĞLAMAK Amiga emülatörünün çıkmasından bu yana herkesin aklında olan bir konu vardır: İnternette ki.adf uzantılı (ya da.adz.gz.dmz.) dosyaları PC ve

Detaylı

DJCONTROL MP3 LE VE DJUCED 18 BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ

DJCONTROL MP3 LE VE DJUCED 18 BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ DJCONOL MP3 LE VE DJUCED 18 ŞLNGIÇ İLGİLERİ KURULUM CD-ROM u yerleştirin. Kurulum programını çalıştırın. Talimatları izleyin. Daha fazla bilgiye (forum, eğitim malzemeleri, videolar...) www.herculesdjmixroom.com

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

TP41txrx Çift yönlü, Kısa mesafeli

TP41txrx Çift yönlü, Kısa mesafeli TP41txrx Çift yönlü, Kısa mesafeli Karşılıklı konuşmaya imkan veren Dijital, Kablosuz Grup İletişim Sistemi ---- KULLANMA KLAVUZU --- GENEL AÇIKLAMA 1. Tüm sistemin çalışabilmesi için enaz bir adet master-konuşmacı

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz Aura LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzuu 33049 Değerli Müşterimiz, Ednet hoparlörlerini satın aldığınızz için teşekkür ederiz. Sorunsuz bir kullanım için hoparlörü kullanmaya başlamadan önce lütfen

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka

Detaylı

F: Bağlan düğmesi G: Pil yuvası H: Şarj bağlantısı I: Hareket algılayıcısı/göstergesi

F: Bağlan düğmesi G: Pil yuvası H: Şarj bağlantısı I: Hareket algılayıcısı/göstergesi TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Ürün bilgileri Fare Şarj Aygıtı F A B D G I E C H J A: Sağ fare düğmesi B: Akıllı rulet/pil göstergesi boş ve şarjda C: Sol fare düğmesi D: Tarayıcı geri düğmesi E:

Detaylı

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kablosuz arama sistemi ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanım öncesi lütfen kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz, yönergeleri takip ediniz. Özellikler ve

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması

Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması BÖLÜM 2: 2.1. STELARIS KART GENEL BİLGİ VE CODE COMPOSER STUDIO: Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması 1. Aşağıdaki linkten Code Composer Studio yu indirebilirsiniz: http://processors.wiki.ti.com/index.php/download_ccs

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2. Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar

LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2. Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar LEICA D-LUX 4 Firmware Update 2.2 Yeni fonksiyonlarla ilgili talimatlar D-LUX 4 Bellenim Güncellemesi ile ilgili notlar Aşağıdaki fonksiyonlar 2.2 ve daha sonraki bellenim versiyonlarına eklenmiş veya

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu TR SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Başlarken Ana menü hakkında genel

Detaylı

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 -S / CCT / -P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90) (216)

Detaylı

2K-130 KULLANIM KILAVUZU

2K-130 KULLANIM KILAVUZU K- KULLANIM KILAVUZU Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu Daire no. gir ve ye bas Kapı açmak için ve şifre gir Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz. . Bölümler ve İşlevleri Kamera Lensi

Detaylı

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu 09-2012 / v2.0 0 Başlarken Bu Access Point i kullanmaya başlamadan önce lütfen paket içeriğini kontrol ediniz. Eğer eksik parça var ise satın aldığınız

Detaylı